Αποκλείουν το Σχέδιο Ανάν ως βάση συζήτησης


Αποκλείει η ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας την πιθανότητα να λειτουργήσει το ΣχέδιοΑνάν ως βάση διαπραγμάτευσης στις επικείμενες συνομιλίες για το Κυπριακό.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μ. Κυπριανού, τόνισε ότι «η τουρκική πλευρά μπορεί να θέσει οποιεσδήποτε προτάσεις και θέσεις στις συνομιλίες, αλλά αυτό δεν υποχρεώνει την ελληνική κυπριακή πλευρά να τις δεχθεί, ούτε και να τις κάνει βάση για συζήτηση».

Ο κύπριος υπουργός κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο τουρκικό κανάλι NTV, όπου ο τουρκοκύπριος ηγέτης είχε σημείωσε πως «παρά τις ελλείψεις που έχει το σχέδιο Ανάν και παρά το γεγονός ότι οι σημερινές συνθήκες είναι διαφορετικές από εκείνες του 2004, το σχέδιο εγκρίθηκε από τους τουρκοκυπρίους κι ο ίδιος θα θέσει τη φιλοσοφία του στο τραπέζι των συνομιλιών», απάντησε ότι «η ελληνική κυπριακή πλευρά δεν είναι υποχρεωμένη να δεχθεί ως βάση για συζήτηση τις θέσεις και τις προτάσεις που θα καταθέσει η τουρκοκυπριακή πλευρά στις απευθείας διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, τον Ιούνιο».

«Έχει δηλωθεί από την τουρκική και την τουρκοκυπριακή πλευρά ότι θα ήθελαν να έβλεπαν την λύση με βάση το σχέδιο Ανάν, αλλά οι δικές μας θέσεις είναι γνωστές κι η Ελληνική Κυπριακή πλευρά δεν αποδέχεται το σχέδιο αυτό» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη δήλωση Ταλάτ ότι δεν βλέπει «την αποχώρηση του τουρκικού κατοχικού στρατού από την Κύπρο πριν από τη λύση του Κυπριακού» σημείωσε ότι «δεν βοηθά σε τίποτε η παρουσία του τουρκικού στρατού. Αντίθετα δυσκολεύει την επίτευξη λύσης».

Πηγές: cosmo.gr

«Καταιγίδα» προμηνύεται στη Βαλκανική


Το ΝΑΤΟ σε ρόλο «σταυροφόρου». Ηχούν τα τύμπανα του πολέμου, σε επιφυλακή και εγρήγορση ο λαός- Τι έλεγε ο Αγιορείτης γέροντας Παϊσιος για τα τεκταινόμενα στη γειτονιά μας

Η εξασφάλιση των αμερικανικών βάσεων στα σύνορα του Κόσσοβου και των Σκοπίων συνέβαλε ούτως ώστε η Ουάσιγκτον να προβεί αφενός μεν στην εσπευσμένη και μονομερή αναγνώριση του Κόσσοβου και αφετέρου στην ενεργοποίηση (η άσκηση πίεσης) για την επίλυση του Σκοπιανού με παράλληλη ένταξη του κρατιδίου που εντέχνως προωθεί στο ΝΑΤΟ! Οι δυό αυτές κινήσεις των μασωνικών κέντρων των ΗΠΑ ουσιαστικά θα καταστούν «μπούμερανκ» για τις ίδιες και θα σημάνουν την αρχή της διάλυσης της μονοκρατορίας της στον πλανήτη, γιατί ήδη εδώ και καιρό παρατηρούνται αποσχιστικές τάσεις στο εσωτερικό της.

Η απόφασή της μάλιστα να μετατρέψει το ΝΑΤΟ σε «σταυροφόρο» της Βαλκανικής προκειμένου να εξασφαλίσει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα έχει κατά κυριολεξία ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Και ως γνωστό όποιος σπέρνει ανέμους θα θερίσει γρήγορα θύελλες, κατά τον σοφό λαό. Και αυτό πράττουν οι ΗΠΑ σε συνεργασία με τους άβουλους θεατές Ευρωπαίους σύμμαχούς τους. Με την κενοδοξία του Γολιάθ πιστεύουν πως μπορεί να σπείρουν τον σπόρο του κακού που καλλιεργούν εδώ και καιρό στους κόλπους τους, εξυπηρετώντας τον μιαρό Βελζεβούλ. Υπολογίζουν όμως, χωρίς τον ξενοδόχο. Και ξενοδόχος είναι ο τριαδικός και μόνο αληθινός Θεός, ο οποίος είναι απολύτως βέβαιο πως θα διαλύσει τα άνομα σχέδιά τους και θα τους μάθει τον τρόπο να πειθαρχούν. Θα βάλει φρένο, δηλαδή στους Μασώνους που κατά κοινή ομολογία αποτελούν την μεγαλύτερη δηλαδή και πιο φοβερή λέπρα που υπάρχει στη γη, η οποία πλανά τον κόσμο και μοιράζει χρήμα για να έχει με τον Βελζεβούλ τον πλανήτη στα χέρια τους.

Τι έλεγε ο π. Παϊσιος
«Αυτοί που αμείλικτα κτυπούν την Ορθοδοξία, τώρα θα εκλείψουν. Ακόμα και αυτοί που κατέστρεψαν τον Βυζαντινό Πολιτισμό δεν είναι οι Τούρκοι που τον κατέστρεψαν, είναι οι σταυροφόροι, οι Ευρωπαίοι, οι καθολικοί, που ενίσχυσαν τους Τούρκους για να καταστρέψουν το Βυζάντιο. Τους απογόνους τους, λοιπόν, θα τους μαζέψει ο Θεός εκεί μέσα και θα σφαγούν εκεί. Εσείς είστε νεώτεροι και θα το δείτε, αφού θα είστε εν τη ζωή. Τώρα θα γίνει η Μεγάλη Σύρραξη, ο Αρμαγεδών. Αυτό που τώρα ξεκίνησε στα Βαλκάνια δεν θα σταματήσει.
Εκείνος που το εμποδίζει να απλωθεί είναι η διαιρεμένη (τότε) ρωσική ηγεσία (Γκορμπατσόφ-Γιέλτσιν), η οποία πλευρίζει τους Αμερικανούς. Όμως ο ρωσικός λαός θα τους ρίξει και οι χριστιανικοί λαοί των Βαλκανίων θα προελάσουν.
Οι Ρώσοι θέλουν τώρα να βγουν στη Μεσόγειο. Αυτό θα είναι το ελατήριο. Όμως, δεν θα είναι αυτή η πραγματική αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός τους προκαλεί ως όργανά Του. Κατεβαίνοντας αυτοί θα σβήσουν και θα αφανίσουν την Τουρκική λαίλαπα μέσα σε μία εβδομάδα. Κι όταν κατέβουν οι φίλοι της Τουρκίας (οι απόγονοι δηλαδή των σταυροφόρων) το ΝΑΤΟ, για να τη σώσουν, τότε εκεί θα γίνει η Μεγάλη Σύρραξη και θα σφαγούν». Αυτό το χαρακτηριστικό απόσπασμα του γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτη από το βιβλίο «Λόγοι σοφίας και χάριτος» περιγράφει τα μελλούμενα να τελεσθούν στην Βαλκανική Χερσόνησο. Και προσθέτει ο σοφός και Άγιος γέροντας: «Όσο για την κατάσταση στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αυτή είναι προϊόν του Βατικανού. Είναι οι «ευλογίες» του Πάπα, του «μεγάλου χριστιανού». Τα νοήματα όλων αυτών συλλαμβάνει ο διεθνής σιωνισμός. Το διεθνές χρηματιστήριο που ονομάζεται Αμερική. Αμερική δεν υπάρχει. Οι Σιωνιστές είναι η Αμερική. Αυτοί λοιπόν αφού λάβουν τα μηνύματα τα σατανικά, τα προωθούν στο Βατικανό, αυτό τα μετατρέπει σε σχέδια και στη συνέχεια καλεί το Ισλάμ να τα εφαρμόσει. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν σήμερα τα σατανικά σχέδια. Αυτοί κατόρθωσαν κι αιχμαλώτισαν τους ηγέτες μας.
Οι ελπίδες μας είναι μόνο στο Θεό. Κι εσείς να ζείτε χριστιανικά, γιατί σας λέω υπεύθυνα – και θα το δείτε – ότι δεν έχουμε μέρες. Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχίσει. Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός, με το δικό Του τρόπο, θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στη γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί; Διότι οι Ευρωπαϊκοί λαοί θα ξαναενωθούν. Ποιός θα τους καθοδηγεί; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορθόδοξη πίστη (Σελ. 101 – 105)».
Γι’ αυτό Χριστιανοί μου γρηγορείτε και προσεύχεσθε. Κρατηθείτε ενωμένοι στο άρμα του Προφήτη Ηλία που οδηγεί στον Ιησού Χριστό και μην δειλιάζετε. Θυμηθείτε ότι «έθνος απολωλεκός βουλήν εστι, και ουκ έστιν εν αυτοίς επιστήμη, ουκ εφρόνησαν συνιέναι» και μη λησμονήσετε «πως διώξεται εις χιλίους, και δυό μετακινήσουσι μυριάδας». Η ισχύς εν τη ενώσει. Κρατηθείτε δεμένοι και ενωμένοι με τον Χριστό γιατί τότε έρχεται ειρήνη στον κόσμο. Και μη λησμονήσετε Χριστιανοί μου να γυρίσετε την πλάτη στους δήθεν πνευματικούς προφήτες, οι οποίοι εξ αφορμής της βαλκανικής «καταιγίδας» που έρχεται στη Βαλκανική θα επιχειρήσουν να παρασύρουν τους ανθρώπους. Ο ουρανός έχει βάλει στρατιές αγίων και αγγέλων για να τους κατατροπώσουν. Οι δυστυχισμένοι δεν κατάλαβαν πως ο πόλεμος άρχισε όταν με τη βία και την επιστημονική φαντασία θέλησαν να σπάσουν το άβατο του Παντοκράτορα και να φθάσουν στον ουρανό. Ας γνωρίζουν πως μόνο όταν ο Παντοκράτωρ θελήσει θα πέσει η αυλαία. Εσείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί πιστεύετε και καθαρίστε τους ρύπους. Μην σκάβετε τους βυθούς του ωκεανού. Το ευχάριστο είναι ότι έχουν γυρίσει οι πιο πολλοί στον τριαδικό Θεό. Γι’ αυτό και ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός θα κατευνάσει τα ορτύκια της λαίλαπας. Πιστεύετε στον Χριστό μας και θα δείτε τον πλανήτη γη να αποκτά και πάλι τα αγαθά που ο παντοκράτωρ έδωσε. Μην φοβάστε ο Θεός είναι κοντά σας. Σας προστατεύει. Όλοι μαζί ενωμένοι στον τριαδικό Θεό. Το Άγιο Πνεύμα πάντα σας καθοδηγεί.

Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

“Συμφωνία-πακέτο” για ΠΓΔΜ από ΗΠΑ

Μια ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ φαίνεται να προωθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ νέα πρόταση φέρεται να έχει στις διπλωματικές του αποσκευές ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, την οποία σχεδιάζει να καταθέσει μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, το σχέδιο της Ουάσιγκτον, το οποίο ικανοποιεί κατ’ αρχήν την Αθήνα, θα αφορά κυρίως το θέμα της ονομασίας και το εύρος χρήσης αυτής. Το όνομα «Νέα Μακεδονία» ή κάποια παραλλαγή του, βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το όνομα αυτό ανταποκρίνεται στην απαίτησή της για γεωγραφικό προσδιορισμό, η οποία παραμένει σταθερή, αυτό που μένει λοιπόν να το αποδεχθεί και η γείτονα χώρα. Για το λόγο αυτό, προτίθενται να μεταβούν κατά την προεκλογική περίοδο στα Σκόπια και αμερικανοί αξιωματούχοι, ενώ πολύ πιθανό είναι να μεταβεί στην περιοχή και ο ίδιος ο Νίμιτς.

Πηγές: cosmo.gr

Συνελήφθη στην Μυτιλήνη πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών Τουρκίας

Συνελήφθη πριν λίγες ημέρες να μεταφέρει λαθρομετανάστες, αλλά το θέμα θάφτηκε από τα κανάλια της Ελληνοτουρκικής “φιλίας”, πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ), αρχιλοχίας των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού με πλούσια δράση σε μυστικές αποστολές και καταδρομικές επιχειρήσεις. Ο αρχιλοχίας της ΜΙΤ Σερκάν Καγιά πιάστηκε από άνδρες του λιμενικού να μεταφέρει με φουσκωτό σκάφος 15 «Αφγανούς» λαθρομετανάστες. Πάνω του βρέθηκε η στρατιωτική του ταυτότητα.


Ο ίδιος δήλωσε ότι έχει αποστρατευθεί και είναι απλά… δουλέμπορος! Θυμίζουμε τι έγραψε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα μόλις πριν 3 ημέρες για τις σχέσεις του τουρκικού παρακράτους με το ζήτημα των λαθρομεταναστών:



«xryshaygh Απρίλιος 25, 2008: ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: …Το ότι η μεταφορά λαθρομεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα είναι μία χρυσοφόρα επιχείρηση του παρακράτους της Άγκυρας, είναι γνωστό και έχει δημοσιευθεί ακόμη και στον τουρκικό τύπο. Έτσι λοιπόν δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση η άρνηση της Τουρκίας να παίρνει πίσω τους παράνομους μετανάστες που περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, παρά τη συμφωνία που έχει με την χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν. Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι εκκρεμεί προσφυγή της Επιτροπής εναντίον της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τους πρόσφυγες. Έχει και έναν άλλο σκοπό όμως η Τουρκία, ενθαρρύνοντας την είσοδο στην χώρα μας λαθρομεταναστών, πολλοί από τους οποίους είναι τουρκικής καταγωγής, όπως τουρκομάνοι από το Αφγανιστάν. Γνωρίζει πολύ καλά από τον καιρό της οθωμανικής αυτοκρατορίας ότι αλλοιώνοντας την εθνική σύσταση ενός λαού με την μεταφορά πληθυσμών τον καταστρέφει.»



Η ανάκριση του Σερκάν Καγιά περιορίστηκε σε κάποιες απλές ερωτήσεις από τις τοπικές αρχές και στην συνέχεια προφυλακίσθηκε στον Κορυδαλλό. Επαναλαμβάνουμε αυτό που είχε γράψει και στις 25 Απριλίου ότι οι «Αφγανοί» με τα μογγολικά χαρακτηριστικά είναι οι τουρκομάνοι, πληθυσμός ιδιαίτερα φιλικός προς την Τουρκία και είναι πολύ πιθανό, εάν όχι σίγουρο, ότι ανάμεσα στις χιλιάδες από αυτούς που ζουν στην χώρα μας και που έχουν μεταφέρει σε αυτήν οι τούρκοι παρακρατικοί υπάρχουν και πράκτορες της Άγκυρας.

Πηγές: xryshaygh.wordpress

Προσδοκώ Ανάσταση...για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό

Στέλνουμε τις ευχές μας στους απανταχού της γης, Έλληνες

Καλή Ανάσταση, Καλή Λαμπρή
ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ - Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ - Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ

πηγή e-politismos
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟ...


Πάσα η κτίσις ηλλοιούτο φόβω θεωρούσα σε εν σταυρώ κρεμμάμενον, Χριστέ, ο ήλιος εσκοτίζετο και γής τα θεμέλια συνεταράττετο, τα πάντα συνέπασχον τω τα πάντα κτίσαντι. Ο εκουσίως δι ημάς υπομείνας. Κύριε δόξα σοι......Την Ανάσταση περιμένουν οι εγκλωβισμένοι στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, στην μαρτυρική Κύπρο ΜΑΣ. Τα αδέρφια μας που πρέπει να παίρνουν άδεια απο τους Τούρκους για να τελέσουν την Λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής. Άδεια πρέπει να πάρουν για να χτυπήσει πένθιμα μέχρι και η καμπάνα στην εκκλησία του Αγίου Συνεσίου, καθώς οι Τούρκοι δεν αναγνωρίζουν την "θρησκευτική ελευθερία" που όμως επικαλούνται στην δική μας Πατρίδα! Όμως... Τα αδέρφια μας στην κατεχόμενη Κύπρο καταφέρνουν κάθε χρόνο και παρά τις απαγορεύσεις και τα εμπόδια να λειτουργούν την εκκλησιά και να δίνουν μια νότα ελευθερίας στους εγκλωβισμένους και στους συγγενείς τους που καταφτάνουν απο τα ελεύθερα εδάφη. Αγωνιστές οι καθηγητές του σχολείου στο Ριζοκάρπασο, που σε πείσμα των Τούρκων τιμάνε τον Ελληνισμό, κρατώντας όλα τα έθιμα και τις παραδόσεις μας...Να ευχηθούμε Καλή Ανάσταση σε όλα τα σκλαβωμένα αδέρφια μας!!!
πηγή κειμένου για το Ριζοκάρπασο Stoxos.gr