Η Αμερική στα πρόθυρα ολοκληρωτικής κατάρρευσης

Των Paul Joseph Watson & Alex Jones (Prison Planet.com)


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αμερική και ολόκληρος ο δυτικός κόσμος, βρίσκεται στα πρόθυρα μίας καθολικής κατάρρευσης μετά την οποία η ζωή όπως την ξέρουμε, θα έχει ριζικά αλλάξει για να ξαναχτιστεί με βάση ένα ολοκληρωτικό μοντέλο διαχείρισης που θα ελέγχεται από τους ίδιους εγκληματίες που κατασκεύασαν την κρίση εξ αρχής.


Η Αμερική έχει μπει στο στόχαστρο για ένα οικονομικό, στρατιωτικό και κοινωνικό πραξικόπημα από τους θιασώτες της παγκοσμιοποίησης οι οποίοι γνωρίζουν ότι για να πειστούν οι πολίτες να αποδεχθούν ένα νέο τρόπο ζωής κάτω από την ασφυκτική επίβλεψη της Νέας Παγκόσμιας Τάξης θα πρέπει οι βασικές αξίες της ζωής όπως την γνώριζαν, να γίνουν τελείως σκόνη. Η ελευθερία, η ευημερία και η κοινότητα δεν έχουν θέση σε μια «μεταβιομηχανική επανάσταση» και κάθε επίθεση στο βιοτικό επίπεδο των αμερικανών πολιτών έχει σχεδιαστεί για να μολύνει και να μαράνει αυτά τα ιδανικά.


Έχουμε μπροστά μας ένα μοντέλο ‘πολεμιστή του δρόμου’ κατάρρευσης της κοινωνίας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, εφόσον οι οντότητες που ενορχήστρωσαν την κρίση αφεθούν ανεξέλεγκτοι να εμφανιστούν ως ‘σωτήρες’ και να ιδρύσουν τον φασισμό της λιτότητας, της φορολογίας του άνθρακα, της "πράσινης οικονομίας" και της μετα-βιομηχανικής επανάστασης, που αναπόφευκτα θα ακολουθήσουν, εάν τα μέτρα αυτά μπορέσουν να περάσουν.


Το σχέδιο για την Αμερική είναι να βυθιστεί η χώρα στο χάος, ώστε όλα να διαλυθούν και να χωνευτούν ως μέρος της πορείας προς την παγκόσμια κυβέρνηση. Οι παγκοσμιοποιητές θέλουν να κάνουν στην Αμερική αυτό που έκαναν στον τρίτο κόσμο, με τη δημιουργία μιας κατώτερης τάξης φτωχών και απόρων που θα εξαρτώνται από την κυβέρνηση για κάθε ανάγκη τους.


Εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν συνθλιβεί οικονομικά στο σημείο εκείνο όπου, όπως μεγάλες εφημερίδες ανακοινώνουν, η χώρα οδεύει στην τρίτη μεγάλη ύφεση, όπου η ανεργία θα ξεφύγει τελείως και η εγκληματικότητα θα προχωράει ακάθεκτη, καθώς η αστυνομία, όπως τα ίδια τα αστυνομικά τμήματα ανακοινώνουν, δεν θα μπορεί πλέον να ανταποκριθεί σε τόσα εγκλήματα, και καθώς όλα καταρρέουν, την ίδια ώρα ο κόσμος, ενδιαφέρεται, όπως δείχνει το Yahoo.com, είναι το πώς ο Brad Pitt ξύρισε τα γένια του!


Την ίδια ώρα όμως, που καταρρέει η οικονομία και η κοινωνία, γύρω τους, οι Αμερικανοί ανησυχούν περισσότερο και διαμαρτύρονταν για την απόφαση ενός παίκτη του μπάσκετ να μετακινηθεί σε άλλη ομάδα...


Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός αυθόρμητων λαϊκών κινημάτων φέρνουν τώρα τους ανθρώπους κοντά, υπό το λάβαρο της δυσαρέσκειας απέναντι στην μεγάλη κυβέρνηση. Αυτό έχει οδηγήσει σε πολιτικές νίκες για την καταπολέμηση των κατεστημένων πολιτικών υποψηφίων, των οποίων τώρα απειλείται σοβαρά με εξασθένιση η δικομματική μονοπωλιακή τους δύναμη το Νοέμβριο. Αυτό έχει οδηγήσει τα άτομα που είναι κοντά στον Ομπάμα να επικαλούνται ανοιχτά την ανάγκη μιας ‘εγχώριας τρομοκρατικής επίθεσης’ ως το μόνο τρόπο για τη διάσωση της προεδρίας του και της ευρύτερης ατζέντας του συγκεντρωτικού συστήματος.


Οι παγκοσμιοποιητές βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο για να καταστρέψουν τελείως όλα αυτά για τα οποία στάθηκε η Αμερική, ώστε να μπορούν να ανοικοδομήσουν τη χώρα ‘καθ 'ομοίωσίν’ τους. Για το λόγο αυτό οι κεντρικές τράπεζες εγκαταλείπουν σήμερα το αμερικάνικο δολάριο, ως μέρος της εξέλιξης προς ένα παγκόσμιο νόμισμα που θα υποστηρίζεται από μια παγκόσμια κεντρική τράπεζα η οποία θα γίνει το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα για τη νέα παγκόσμια τάξη.


Αυτός είναι ο λόγος που τώρα τα αστυνομικά τμήματα ανακοινώνουν ότι πλέον δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν σε μία ολόκληρη λίστα από εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης και της διάρρηξης. Ένα ορισμένο επίπεδο ανομίας πρέπει να υπάρχει για να δικαιολογήσει το επερχόμενο ολοκληρωτικό αστυνομικό κράτος που αναπόφευκτα θα προκύψει μετά από μία ευρεία εξέγερση που αρχίζει να ξεσπάει.


Αυτός είναι ο λόγος που επιβάλλονται τα ακρωτηριασμένα ‘μέτρα λιτότητας’, ακόμη και όταν χάνονται τα πενιχρά εισοδήματα και οι θέσεις εργασίας. Οι βασικές υπηρεσίες θα ανέβουν στα ύψη ή θα αποκοπούν εντελώς, καθώς η Αμερική υποβάλλεται σε μία «θεραπεία σοκ», που έχουν γνωρίσει υποδεέστερα έθνη, σαν ένας τρόπος ‘ευνουχισμού’ του λαού που θα δεχθεί μία υποδεέστερη ζωή αθλιότητας και εξάρτησης.


Οι τιμές της ενέργειας θα αυξηθούν μετά από τις καταστροφικές πρωτοβουλίες της «πράσινης οικονομίας», ενώ οι δρόμοι με διόδια, το πρόγραμμα Υγείας ‘Obamacare’, και κάθε είδους νέοι φόροι κατανάλωσης θα στεγνώσουν ό, τι διαθέσιμο εισόδημα έχει απομείνει.


Η παγκόσμια κυβέρνηση θα χτιστεί μέσα από τις στάχτες της παγκόσμιας ύφεσης που κατασκεύασαν οι οικονομικοί τρομοκράτες οι οποίοι έχουν θέσει σε κίνηση μια αλυσίδα γεγονότων που οδηγούν σε ένα και μόνο σκοπό, εκτός αν είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε σωστά ποιοι είναι αυτοί οι παγκοσμιοποιητές.


Ο οποιοσδήποτε που βρίσκεται σε μια θέση ισχύος, που είναι μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, της Λέσχης Bilderberg ή της Τριμερούς Επιτροπής, είναι εχθρός της πατρίδας του, της Αμερικής και θα πρέπει να φύγει από τα γραφεία τους και να χαρακτηριστεί ως εγκληματίας που εργάζεται στο παρασκήνιο για να επιφέρει το τέλος των Ηνωμένων Πολιτειών ως πρώτο έθνος στον κόσμο.

Μόνο μέσω της έκθεσης και της πολιτικής βούλησης να αφαιρεθεί η επιρροή και η ισχύς των εν λόγω ατόμων μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα εξασθενίσει η επίδραση των εφιαλτικών σχεδίων τους για την Αμερική.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή




"Από Σεπτέμβριο να δεις τι έχει να γίνει..."

α) Γνωστός ηγούμενος του Αγίου Όρους φέρεται να είπε μετά από την καθημερινή τράπεζα ενώπιον 100 ανθρώπων ότι "μετά τον Σεπτέμβριο η Ελλάδα θα πτωχεύσει και να κάνει ο καθένας το κουμάντο του."

Μάλιστα προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να το μεταφέρουν στους δικούς τους. Αυτό είναι κάτι που δεν συνηθίζεται για όσους γνωρίζουν τα του Αγίου Όρους...

β) Εάν η παραπάνω πληροφορία είναι αληθής έρχεται να προστεθεί σε μια άλλη πληροφορία που είχα πριν από τρις μήνες αλλά δεν έβγαλα ότι η ανεκδιήγητη Τζάκρη σε ανύποπτο χρόνο ανέφερε σε κάποιον ότι "από Σεπτέμβριο να δεις τι έχει να γίνει..."

γ) Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - τρόπος του λέγειν... - λάβαμε την πληροφορία ότι ήδη έχει δοθεί εντολή σε κλειστό κύκλο υψηλόβαθμων αξιωματικών, ότι από τώρα και μετά εάν θα γίνει κάτι πολύ χοντρό ώστε να χαθεί ο έλεγχος να δώσουν προτεραιότητα στα σπίτια και τις οικογένειες και να αφήσουν τις επιχειρήσεις στο έλεος του Θεού - και των επιτήδειων φυσικά...

Ο σκοπός της αναφοράς δεν είναι να τρομοκρατήσει κανέναν αλλά να αφυπνίσει τους τελευταίους υπνοβατούντες που νομίζουν ότι δεν τρέχει τίποτα...

Οι πληροφορίες που συγκλίνουν ότι από Σεπτέμβριο και μετά μπαίνουμε σε σκοτεινό τούνελ είναι πάρα πολλές και από διαφορετικές πηγές. Θα δοθεί μάχη και μοναδικός μας σκοπός θα είναι να επιβιώσουμε ως μονάδες, οικογένειες και ως χώρα

Η ευθύνη της κυβέρνησης του Παπανδρέου είναι ιστορικά μέγιστη :

υποθήκευσε την χώρα ενώ ήξερε ότι απλά θα έπαιρνε μια μικρή παράταση χρόνου μέχρι την πτώχευση...

Κανείς δεν αναρωτιέται εάν άξιζε τον κόπο...

Από εδώ και πέρα τον λόγο θα τον έχει ο λαός κι αυτός θα είναι που θα πάρει τα δικά του μέτρα...

ΠΗΓΗ

Βουλευτής Βαχίτ Ερντέμ: Οι Κούρδοι θα επικρατήσουν και οι Τούρκοι θα γίνουν μειονότητα στην Τουρκία

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Yenigün, που δημοσίευσε τις δηλώσεις του Ερντέμ

Ο Βαχίτ Ερντέμ (Vahit Erdem) βουλευτής του νομού Κιρίκκαλε, του κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Yenigün, δήλωσε τα εξής:
«Οι Κούρδοι δουλεύουν και παίρνουν τα πάντα στα χέρια τους. Αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, οι Τούρκοι θα είναι μειονότητα στην Τουρκία. Θα έλθει στιγμή που θα λένε ‘υπήρχαν και οι Τούρκοι κάποτε σ’ αυτή τη χώρα’». Μετά το σάλο που ξέσπασε από το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο βουλευτής ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε αυτή τη δήλωση και ότι όσα είπε παρερμηνεύτηκαν και παρεξηγήθηκαν.
Με βάση το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Βαχίτ Ερντέμ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην κωμόπολη Yahşihan του νομού του είπε τα εξής:
«Αν δούμε το σύνολο της Τουρκίας θα παρατηρήσουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής του Πόντου είναι εργατικοί και φιλοπρόοδοι. Άλλοι ασχολούνται με το εμπόριο, άλλη με την παραγωγή και γίνονται πλούσιοι. Άλλοι πάλι γίνονται γιατροί, δικηγόροι. Και οι δυο πρωθυπουργοί μας, ο Μεσούτ Γιλμάζ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάγονται από το Ρίζαιο του Πόντου. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Από την άλλη πλευρά, οι κάτοικοι της Κεντρικής Ανατολίας είναι σαν να έχουν πέσει σε λήθαργο. Αν πάλι δούμε ολόκληρη την εικόνα, οι Κούρδοι εργάζονται πλέον πολύ. Έχουν αρχίσει να παίρνουν τα πάντα στα χέρια τους. Αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, μετά από ένα μικρό διάστημα οι Τούρκοι θα γίνουν μειονότητα στην Τουρκία. Θα έλθει στιγμή που θα λένε ‘υπήρχαν και οι Τούρκοι κάποτε σ’ αυτή τη χώρα’». Θα πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να αντιληφθούμε τί γίνεται το ταχύτερο δυνατόν. Είμαστε υποχρεωμένοι να γίνουμε εργατικοί».

Δεν εννοούσα αυτό που μου αποδίδουν
Ο Ερντέμ, θορυβημένος από το θόρυβο που έγινε γύρω από τις δηλώσεις του είπε στην εφημερίδα Ραντικάλ τα εξής:
«Δεν εννοούσα αυτό που μου αποδίδουν. Σε εκείνη την ομιλία μου είπα τα εξής: ‘Ο άνθρωπος της Κεντρικής Ανατολίας (όπου ανήκει και το Κιρίκκαλε) είναι ράθυμος. Η γεωργία υποβαθμίζεται, η ανεργία έχει αυξηθεί. Οι καταγόμενοι από τον Πόντο είναι εργατικοί, έχουν διασκορπιστεί παντού, εργάζονται. Το ίδιο και οι Κούρδοι συμπατριώτες μας, εργάζονται παντού και σε όλους τους τομείς, παράγουν. Εσείς τί κάνετε; Γίνετε επιχειρηματίες, δημιουργείστε θέσεις εργασίας, μην τα περιμένετε όλα από το κράτος. Οι Κούρδοι συμπολίτες μας βρίσκονται πλέον παντού και είναι πιο εργατικοί, κι εσείς εδώ κοιμόσαστε. Έχουμε εδώ στο νομό το εργοστάσιο πυρομαχικών της MKE επί 50 χρόνια. Έχουν εκπαιδευτεί εκεί τόσοι τεχνίτες, επαγγελματίες που συνταξιοδοτήθηκαν σε μικρή ηλικία. Πόσοι από σας σκεφθήκατε να οργανωθείτε και να κάνετε κάτι, μια βιοτεχνία σχετική με τον τομέα αυτό για να προμηθεύετε με υλικά την ΜΚΕ; Όλοι σας βγήκατε στη σύνταξη σε μικρή ηλικία και το μόνο που περιμένετε είναι να σας αυξήσει τη σύνταξη το κράτος’. αυτά είπα στην ομιλία μου, αλλά ο συνάδελφός σας δημοσιογράφος δεν αντιλήφθηκε ακριβώς το νόημα των φράσεών μου. Εγώ μίλησα ότι θα χαθούμε στον οικονομικό τομέα. Το είπα μάλιστα για να τους φέρω ως παράδειγμα προς μίμηση. Γιατί στο Κιρίκκαλε ο κόσμος δουλεύει στη γεωργία ένα μήνα και τον υπόλοιπο χρόνο κάθεται και κοιμάται. Μετά έρχονται και σου λένε ‘δεν τα βγάζουμε πέρα’. Γι’ αυτό έκανα τις αναφορές για τους κατοίκους άλλων περιοχών. Ήταν δυνατόν να πω εγώ αυτά τα λόγια;»


Οι φίλοι του ιστολογίου που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Τουρκία και το Κουρδικό μέσα από τις αναρτήσεις μας, μπορούν να καταλάβουν την πραγματική κατάσταση. Αρκεί να καταλαβαίνουν και οι ιθύνοντες, για να προσαρμόσουν και τις πολιτικές τους, για να πάψει η Ελλάδα να υποχωρεί μπροστά σε μια χώρα με πήλινα πόδια!

ΠΗΓΗ

PKK: Λύση ή Ανεξαρτησία

Σε σημαντικότατες δηλώσεις με πολιτική βαρύτητα προχώρησε ο ηγέτης του PKK, Μουράτ Καραγιλάν, θέτοντας στην Άγκυρα το δίλημμα «πολιτική λύση ή ανεξαρτησία».


Ο Μ. Καραγιλάν μιλόντας στο BBC για άλλη μία φορά ανακοίνωσε πως οι μαχητές του είναι πάντα έτοιμοι να προχωρήσουν σε μία νέα ανακωχή, υπό την εποπτεία του ΟΗΕ, εάν όμως «το κουρδικό ζήτημα επιλυθεί με δημοκρατικό τρόπο, μέσω διαλόγου». Εάν η Άγκυρα δεν αποδεχθεί την πρόταση του PKK τότε θα αναγκαστεί να προχωρήσει στην ανακήρυξη ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.


«Ναι, θα κατεβάσουμε τα όπλα μας, εάν το κουρδικό ζήτημα επιλυθεί διά της δημοκρατικής οδού, μέσω διαλόγου. Εάν η τουρκική κυβέρνηση απορρίψει αυτή την πρόταση, θα πρέπει να ανακηρύξουμε την ανεξαρτησία μας» δήλωσε με έμφαση ο Καραγιλάν.

Η Άγκυρα από την πλευρά της ακλουθώντας την συνήθη επωδό σημείωσε πως «δεν σχολιάζει δηλώσεις τρομοκρατών».


Το defence-point.gr, αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να σημειώσει πως στην παρούσα συγκυρία, δηλαδή στην παρούσα γεωπολιτική πραγματικότητα της περιοχής μας, το «μήνυμα» των Κούρδων προς την Άγκυρα είναι αξιόπιστο και υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιηθεί.

Τα κάτωθι γεγονότα συγκλίνουν προς την συγκεκριμένη άποψη:

Είναι σαφές πως η Άγκυρα σταδιακά αλλά σταθερά αποξενώνεται από κάθε σημαντικό έρεισμα στην περιοχή.

Οι νέο-Οθωμανικές της φιλοδοξίες και τα «νταηλίκια» περνάνε μόνο σε προτεκτοράτα που θέλουν να ονομάζονται ανεξάρτητες κρατικές οντότητες και αναλώνονται μόνο σε «λεκτικές» αναχαιτίσεις όχι των Τούρκων αλλά της πραγματικότητας μέσω θλιβερών νεολογισμών τύπου «στρατηγική ψυχραιμία» και «επιθετική ειρηνική στρατηγική»…


Οι υπόλοιπες πραγματικές κρατικές οντότητες της περιοχής (δηλαδή οι παραδοσιακές μουσουλμανικές δυνάμεις της περιοχής, όπως για παράδειγμα η Αίγυπτος, η Λιβύη ακόμα και χώρες του κόλπου) μέσω πρόσφατων πράξεών τους δείχνουν και διαμηνύουν ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να ανεχθούν νεόκοπους Οθωμανούς στην ανατολική Μεσόγειο οι οποίοι θα πατρονάρουν τους απανταχού «κατατρεγμένους», ενώ προσπαθούν να «ξυπνήσουν» την Αθήνα να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της.


Το Ισραήλ από την πλευρά του κάνει στροφή 180 μοιρών στις στρατηγικές του συμμαχίες προχωρώντας σε αμυντική και πολιτική συνεργασία με την χώρα μας και με την Λευκωσία. Το κυριότερο δε σημείο της εξίσωσης είναι πως τόσο το Τελ-Αβίβ όσο και η Ουάσιγκτον «παίζουν» από το 2003 και μετά με τον Κουρδικό παράγοντα. Η συγκεκριμένη σχέση «επισημοποιείται» με τον καλύτερο τρόπο μετά τα γεγονότα στην Γάζα.


Η εξωτερική παράμετρος σε συνδυασμό με το αντικειμενικό πρόβλημα της Τουρκίας να αντιμετωπίσει τον Κουρδικό ανταρτοπόλεμο ο οποίος σταδιακά προσλαμβάνει χαρακτηριστικά τακτικών επιχειρήσεων (επιθέσεις μεγάλων κουρδικών μονάδων κατά στρατοπέδων και εγκαταστάσεων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων) οδηγεί στο συμπέρασμα πως η Άγκυρα βρίσκεται μπροστά σε ένα τρομερό αδιέξοδο.


Είτε αποδέχεται μία πραγματική πολιτική λύση άρα δίνει καθεστώς αυτονομίας στο ένα-τρίτο περίπου της επικράτειάς της και του πληθυσμού της είτε συνεχίζει ένα πόλεμο ο οποίος υπό συγκεκριμένες γεωπολιτικές συνθήκες μπορεί στο άμεσο μέλλον να οδηγήσει αυτό το ένα-τρίτο του πληθυσμού και του εδάφους της σε μία πραγματική ανεξαρτησία.


Το ενδεχόμενο δεν είναι ουτοπικό αφού υπάρχει ήδη στα σύνορά της αυτόνομο Κουρδικό κράτος το οποίο μπορεί σε λίγο καιρό, λόγω των συνθηκών στο Ιράκ μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων, να γίνει ανεξάρτητο.


Οι εξελίξεις στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας έχουν άμεση σύνδεση με την Ελλάδα αφού η Αθήνα θα πρέπει να αντιληφθεί πως η αναζωπύρωση και τελική φάση, κατά τα φαινόμενα, του Κουρδικού ζητήματος θα οδηγήσει την Άγκυρα δε «απονενοημένα διαβήματα» προς την δυτικό της γείτονα σε μια προσπάθεια τόσο να ενοποιήσει το εσωτερικό της όσο και να «αντισταθμίσει» τυχών «απώλειες» στα ανατολικά.


Η συγκεκριμένη πραγματικότητα εάν συνδυαστεί με τον εσωτερικό πόλεμο Παν-ισλαμιστών και Νεότουρκων στην Τουρκία, με την Ελληνική κατάρρευση σε κάθε επίπεδο και με τις ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα στην ανατολική Μεσόγειο με φόντο τον καθορισμό των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών και των υδρογονανθράκων καθιστούν πιθανό το ερχόμενο φθινόπωρο και χειμώνας να είναι «θερμότεροι» από τους συνηθισμένους.


Το «Πίρι Ρέις» και το «Τσεσμέ» φροντίζουν για αυτό…

ΠΗΓΗ

"Οι Ευρωπαίοι τώρα κάνουν χάρη στους Τούρκους και ανεξαρτοποιούν τα κρατίδια όπου ζουν οι μουσουλμάνοι (Βοσνία - Ερζεγοβίνη). Βλέπω όμως να διαλύουν την Τουρκία με ευγενικό τρόπο: Θα ξεσηκωθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι και θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι να ανεξαρτητοποιηθούν και τα έθνη αυτά. Θα πουν τότε στην Τουρκία : «Εμείς σου κάναμε το χατίρι εκεί, πρέπει τώρα, κατά τον ίδιο τρόπο να ανεξαρτητοποιηθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι. Έτσι ευγενικά θα κομματιάσουν την Τουρκία."

«Εσύ δεν πρέπει να στενοχωριέσαι και να φοβάσαι την Τουρκία. Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι. Στη Βοσνία θα γίνει μουσουλμανικό κράτος (εκείνη την εποχή δεν υπήρχε τέτοιο κράτος), αλλά το γεγονός αυτό θα στραφεί εναντίον τους, διότι κατά αντιστοιχίαν αυτού θα δημιουργηθεί αργότερα και κουρδικό κράτος μέσα στην καρδιά της».

«Το Κυπριακό θα λυθεί κατ' ευχήν. Αλλά χρειάζεται υπομονή. Η Τουρκία θα διαμελιστεί με την ευλογία των μεγάλων, Αμερικής και Ευρώπης και θα ιδρυθεί Κουρδικό και Αρμενικό κράτος. Τότε, θα έρθει και η σειρά της Κύπρου. Μέχρι τότε, υπομονή».

ΠΗΓΗ

Τελικά με photoshop καθαρίζουν τον κόλπο του Μεξικού;



ΝΕΑ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Χθες έγινε μεγάλο θέμα σε όλο τον κόσμο η αποκάλυψη του ελληνα blogger πίσω απο το americablog πως μια φωτογραφία που χρησιμοποίησε η BP για να δείξει τις επιχειρήσεις της στον κόλπο του Μεξικού για τον καθαρισμό του έχει περάσει απο Photoshop. Τελικά δεν ειναι η μόνη. Και άλλη φωτογραφία ήρθε στο φως και...

σίγουρα αν ψάξουμε θα βρούμε και αλλες. Στη νέα αυτή φωτογραφία υποτίθεται οτι ενα ελικόπτερο πετά πάνω απο τον κόλπο και παρακολουθεί τις εργασίες καθαρισμού. Οπως ομως φαίνεται το ελικόπτερο μάλλον δεν πετάει καν αφού μαζί με τα καράβια και τη θάλασσα βλέπουμε και πολλά ξεκάρφωτα pixels

ΠΗΓΗ

Αιγαίο: Ειδικό αμερικανικό πολεμικό σκάφος για καταλήψεις νησιών και αντιμετωπίσεις κρίσεων!!!

  • Παράξενη επίσκεψη αμερικανικού ειδικού σκάφους...
  • Στη Ρόδο βρίσκεται το USS MESA VERDE LPD-19
  • Την ίδια στιγμή προκαλούν οι Τούρκοι με υπερπτήσεις στο Αγαθονήσι!
Κατέπλευσε την Τρίτη στις 20-7-2010 στο λιμάνι Ακαντιάς Ρόδου η φρεγάτα (amphibious transport dock) του Αμερικάνικου πολεμικού ναυτικού “USS Mesa Verde LPD -19”.
Η συγκεκριμένη φρεγάτα τύπουSan Antonio μια από τις πέντε που διαθέτει το Α.Π.Ν. είναι ιδανική για κατάληψη νησιών αλλά και γνωστή για τα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης “κρίσεων”, που διαθέτει.
Έχει μήκος 208,5 μ, πλάτος 31,9 μ. και ταχύτητα 22 Knots. Τα πλοία αυτού του τύπου έχουν ανεπτυγμένα όπλα ηλεκτρονικού πολέμου και συστήματα παρακολούθησης κρίσεων μέσω δορυφόρων.
To σκάφος έχει την δυνατότητα να μεταφέρει κάτω από το κατάστρωμα του αμφίβια οχήματα, τανκς και φορτηγά και να προσγειώνονται πάνω σ’ αυτό ελικόπτερα. Χαρακτηριστικό των σκάφων αυτού του τύπου είναι τα radome υλικά, που καλύπτουν τα ραντάρ, τα οποία μοιάζουν με “φουγάρα.”
Το σκάφος έχει πλήρωμα 700 άτομα εκ των οποίων 66 αξιωματικοί και μπορεί να μεταφέρει ένα πλήρως εξοπλισμένο τάγμα πεζοναυτών. Το σκάφος θα παραμείνει στη Ρόδο μέχρι και τις 23-7-10.
Προκαλούν οι Τούρκοι στο Αγαθονήσι με υπερπτήσεις οπλισμένων πολεμικών αεροσκαφών
Δεύτερη τουρκική πρόκληση μέσα σε δώδεκα ώρες: Τέσσερα τουρκικά μαχητικά F-16, "ασκήθηκαν" σε προσβολή στόχων εδάφους στο Αγαθονήσι πριν λίγη ώρα και συγκεκριμένα στις 17.51. Κατά των τουρκικών μαχητικών έσπευσαν ελληνικά μαχητικά φυλακής τα οποία πέτυχαν εγκλωβισμό και εικονική κατάρριψη των τουρκικών μαχητικών. Τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά ανήκαν σε έναν σχηματισμό συνολικά 8 F-16 τα οποία μπήκαν στις 17.32 μεταξύ Χίου και Σάμου.
Τα τέσσερα μαχητικά "ξέκοψαν" από τον σχηματισμό και πέρασαν σε ύψος 3.200 μέτρων επάνω από το Αγαθονήσι. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τα τουρκικά μαχητικά ήταν ορατά από το Αγαθονήσι.
Στην συνέχεια και ενώ στην περιοχή είχαν σπεύσει ελληνικά μαχητικά, η οκτάδα επέστρεψε στην Τουρκία περνώντας πάλι από το πέρασμα Χίου-Σάμου. Τέσσερα ή έξι από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

ΠΗΓΗ

Δεύτερη πρόκληση: Εικονική προσβολή στο Αγαθονήσι από τέσσερα τουρκικά F-16! (ανανέωση)

Δεύτερη τουρκική πρόκληση μέσα σε δώδεκα ώρες: Τέσσερα τουρκικά μαχητικά F-16, "ασκήθηκαν" σε προσβολή στόχων εδάφους στο Αγαθονήσι πριν λίγη ώρα και συγκεκριμένα στις 17.51. Κατά των τουρκικών μαχητικών έσπευσαν ελληνικά μαχητικά φυλακής τα οποία πέτυχαν εγκλωβισμό και εικονική κατάρριψη των τουρκικών μαχητικών. Τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά ανήκαν σε έναν σχηματισμό συνολικά 8 F-16 τα οποία μπήκαν στις 17.32 μεταξύ Χίου και Σάμου.

Τα τέσσερα μαχητικά "ξέκοψαν" από τον σχηματισμό και πέρασαν σε ύψος 3.200 μέτρων επάνω από το Αγαθονήσι. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τα τουρκικά μαχητικά ήταν ορατά από το Αγαθονήσι.

Στην συνέχεια και ενώ στην περιοχή είχαν σπεύσει ελληνικά μαχητικά, η οκτάδα επέστρεψε στην Τουρκία περνώντας πάλι από το πέρασμα Χίου-Σάμου. Τέσσερα ή έξι από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Aπό το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό.

(Ανανέωση 19.31): Τελικά ανακοινώθηκε η υπέρπτηση μετά το δημοσίευμα του defencenet.gr. Συνολικά σήμερα μέχρι στιγμής έχουμε οκτώ παραβιάσεις, από δεκαέξι τουρκικά μαχητικά (οκτώ οπλισμένα) τα οποία αναχαιτίστηκαν από τέσσερα ζεύγη μαχητικών της Π.Α..

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μία προαναγγελθείσα πρόκληση

Οι έρευνες του Πίρι Ρέις επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία επιχειρεί συστηματικά να δημιουργήσει τετελεσμένο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Ρόδου και της Κύπρου. Για την ακρίβεια, επιχειρεί αφενός να επιβάλει πολιτικοστρατιωτικό έλεγχο και αφετέρου να οικειοποιηθεί τα πιθανολογούμενα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Στο μεγαλύτερο μέρος της, η εν λόγω περιοχή αποτελεί δυνάμει ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), λόγω της γεωγραφικής θέσης του Καστελόριζου. Σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, που έχει επικυρωθεί από 160 χώρες και αποτελεί διεθνές δίκαιο, τα κατοικημένα νησιά έχουν ΑΟΖ. Και αυτή ορίζεται με τον ίδιο τρόπο που ορίζεται η ΑΟΖ των ηπειρωτικών περιοχών (άρθρο 121 παρ. 2), δηλαδή με τον κανόνα της μέσης γραμμής.

Η Αγκυρα ισχυρίζεται αυθαιρέτως ότι τα νησιά δεν έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα, επικαλούμενη γεωλογικά επιχειρήματα. Γι’ αυτό αποφεύγει να μιλάει για ΑΟΖ, επιμένοντας να μιλάει για υφαλοκρηπίδα. Ούτε όμως και η Αθήνα μιλούσε για μία έννοια του διεθνούς δικαίου που ενισχύει αποφασιστικά τις ελληνικές θέσεις. Την απέφευγε λόγω της απειλής του τότε υπουργού Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ ότι εάν η Ελλάδα θέσει θέμα ΑΟΖ θα διακοπούν οι διερευνητικές επαφές και θα προκληθεί κρίση. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πρωτομίλησε για ΑΟΖ τις προηγούμενες ημέρες.

Το έργο που παίζει αυτή την περίοδο η Αγκυρα στην ανατολική Μεσόγειο το έχουμε ξαναδεί. Στις 13 Νοεμβρίου 2008 είχε στείλει στην ίδια περιοχή για γεωλογικές έρευνες ειδικό νορβηγικό σκάφος με τη συνοδεία τουρκικής φρεγάτας. Ας σημειωθεί, ότι το ίδιο νορβηγικό σκάφος, συνοδευόμενο από τουρκικό πολεμικό, είχε το 2007 πραγματοποιήσει έρευνες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι ένα μήνα πριν από αυτό το επεισόδιο (Οκτώβριος 2008) ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΝ Μετίν Ατάτς είχε προβεί σε μία δήλωση-προειδοποίηση: «Εκτιμώ ότι η Ανατολική Μεσόγειος θα καταστεί εστία προστριβών και συγκρούσεων, επειδή προσεχώς θα αποκτήσει σπουδαιότητα. Λόγω των πετρελαίων που διαθέτει θα μετατραπεί σε έναν δεύτερο Κόλπο. Η Τουρκία πρέπει να επαγρυπνεί και να αντιδράσει».

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε από πέρυσι ανακοινώσει τη διεξαγωγή των γεωλογικών ερευνών, που αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί το Πίρι Ρέις. Εχοντας ουσιαστικά αποτύχει να ακυρώσει την κυπριακή ΑΟΖ, η Αγκυρα προσπαθεί τον τελευταίο καιρό να ακυρώσει εκ των προτέρων την ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζουμε ότι από τη δεκαετία του 1970 η Αγκυρα χρησιμοποιεί τη διεξαγωγή ερευνών στην δυνάμει ελληνική ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, είτε ως μηχανισμό πρόκλησης κρίσης είτε ως μία δοκιμασμένη μέθοδο για να αποτρέψει την Αθήνα από την άσκηση νομίμων δικαιωμάτων της, τα οποία η τουρκική πλευρά αμφισβητεί. Προς το παρόν, η Αθήνα αντιδρά μάλλον υποτονικά. Η ανάγκη να μην παρασυρθεί σε μία κρίση δεν σημαίνει ανοχή τετελεσμένων.

ΠΗΓΗ

Ποιοι νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν τα μπλογκς;

Υπάρχει βεβαίως η αίσθηση ότι το παιχνίδι χόντρυνε, αλλά ερωτώ: Υπάρχει κανείς μεταξύ μας, στην μπλογκόσφαιρα, που θα αλλάξει τον τρόπο γραφής του μετά τη δολοφονία;

Ας πούμε: Όταν έρθει η επόμενη πρόταση του επόμενου Σάλλα για το επόμενο χάρισμα κρατικής περιουσίας, υπάρχει περίπτωση να μην το αναδείξουμε και να μην πάρει φωτιά το Ίντερνετ;

Όπως και οι παλιοί κομμουνιστές, αγωνιζόμαστε για αρχές. Όπως και άλλοι πριν από εμάς αγωνιζόμαστε για την ελευθερία της πατρίδας μας. Και είμαστε χιλιάδες και κάθε μέρα προστίθενται κι άλλοι, κι άλλοι.

Δεν πιστεύω ότι επιχείρησε κάποιος “ιδεολογικά” να τα βάλει με το Ίντερνετ και τους μπλόγκερς. Κάτι συγκεκριμένο ήταν η αιτία του φονικού.

Αλλά και “ιδεολογικά” να πήγε για να “μας τρομάξει”, βασικά θα κάνει μια τρύπα στο νερό. Η πυρκαγιά του blogging έχει φτάσει σε τέτοια έκταση που τώρα πια δεν σβήνει με τίποτα. Για το λόγο ότι ο καθένας μας νιώθει εδώ μέσα, όχι μόνον στο antinews, αλλά και στο σύνολο των διαδικτυακών κοινοτήτων ενημέρωσης, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, πραγματικά ελεύθερος. Νιώθει να αναπνέει οξυγόνο ΑΛΗΘΕΙΑΣ στο δημόσιο λόγο, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ στα πιστεύω του καθενός και ΦΙΛΟΤΙΜΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ για μια καλύτερη χώρα.

Αυτός είναι ο λόγος που το Ίντερνετ και το blogging έχει γίνει ένα είδος εξάρτησης για όλους μας. Που σαν τρελοί πάμε κάθε τρεις και λίγο να δούμε ποια είναι η επόμενη ανάρτηση τι είπαν στα σχόλια οι φίλοι και σπεύδουμε να γράψουμε αυτό που έχουμε να πούμε εμείς.

Αυτό όλο το οξυγόνο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ που δίνει το Ίντερνετ στον κάθε ενεργό πολίτη, στο λαό ολόκληρο, δεν τρομοκρατείται δεν φιμώνεται! Απλώς δεν γίνεται!

Η άλλη λύση που έχουν δηλαδή είναι να ρίξουν μια ατομικη βόμβα και να μας εξαφανίσουν όλους. Έτσι, ναι, φιμώνεται. Αλλά ΜΟΝΟΝ έτσι.

Γιατί όλοι μέσα μας πιστεύουμε στην ΕΛΛΑΔΑ

ΠΗΓΗ

Έβγαλαν και το «Τσεσμέ» οι Tούρκοι στο βόρειο Αιγαίο τα ξημερώματα!

Τετελεσμένες καταστάσεις είναι σαφές πλέον ότι προσπαθεί να δημιουργήσει η Άγκυρα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο καθώς όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του υπουργείου εθνικής Άμυνας το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» συνοδευόμενο από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής στις 04:50 τα ξημερώματα εισήλθε σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα βόρεια της Σαμοθράκης ξεκινώντας σειρά ερευνών. Το σςκάφος κινείται τώρα μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Μαρώνειας.

Τα δύο τουρκικά σκάφη παρακολουθούνται από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ).

Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που η Τουρκία βγάζει τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Α. Μεσόγειο και πάντα σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας δύο ερευνητικά σκάφη ταυτόχρονα.

Από το ΓΕΕΘΑ και το ΥΠΕΞ μέχρι στιγμής κρατάνε μυστική την είσοδο του «Τσεσμέ» σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο βόρειο Αιγαίο.

Η όλη μυστικότητα πλέον δημιουργεί ερωτήματα ως προς το αν έχουν υπάρξει «συμφωνίες κάτω από το τραπέζι» περί αποδοχής συνδιαχείρισης των φυσικών πόρων Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου.

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

“Θρησκόληπτος ο Γκιόλιας!”, “Είχε κόλλημα με την Ορθοδοξία”! Οι βαθυστόχαστες αναλύσεις του ΑΝΤΕΝΝΑ. Να ποιοί είναι οι Έλληνες δημοσιογράφοι.

Για να καταλάβετε ΓΙΑΤΙ ο Γκιόλιας και όχι οι “μεγαλοδημοσιογράφοι”, αρκούν αυτά τα λόγια που ειπώθηκαν πριν από λίγο στην τηλεόραση του Αντέννα (8.11).

Θρησκόληπτος ο Γκιόλιας, που είχε κόλλημα με την θρησκεία και(διαβάστε και φρίξτε)

ΔΕΝ είχε σχέση με την διαπλοκή γιατί ΔΕΝ ασχολήθηκε με το Βατοπαίδι!!

Όχι φίλοι, δεν είναι ηλιθιότητα. Είναι στρατευμένη ενημέρωση, πλύση εγκεφάλου.

Αν υπήρχε ένας άνθρωπος που ασχολήθηκε ενδελεχώς με το Βατοπαίδι αυτός ήταν ο Γκιόλιας! Ασχολήθηκε όμως λέγοντας την αλήθεια ενάντια σε όλον τον οχετό παραπληροφόρησης των ελεεινών.

Αυτός ο διάλογος είναι ο πλέον ενδεικτικός για τον λόγο που χτυπήθηκε ο Σωκράτης:

-Είχε Πίστη, άρα ήταν ανεξέλεγκτος

-Δεν μάσησε την καραμέλα του Βατοπαιδίου που μόνο στόχο είχε να καλυφθεί η υπόθεση Siemens και Γερμανικής μίζας – πλιάτσικου στην Ελλάδα.

Όπως έχουμε πει, τα ρεμάλια της Σέχτας είναι απλώς εκτελεστές των εντολών του νεογερμανικού ναζισμού και των Ελληναράδων γερμανοτσολιάδων.

ΠΗΓΗ

Η κυβέρνηση "ανακάλυψε" διαρροή σε απόσταση απο τη γεώτρηση πετρελαίου


(CNN) -- The federal government's oil spill response director says testing has revealed that there is a "detected seep a distance from the well" and has ordered BP to quickly notify the government if other leaks are found.

"When seeps are detected, you are directed to marshal resources, quickly investigate, and report findings to the government in no more than four hours," retired Adm. Thad Allen said in a letter to BP Chief Managing Director Bob Dudley. "I direct you to provide me a written procedure for opening the choke valve as quickly as possible without damaging the well should hydrocarbon seepage near the well head be confirmed."

BP spokesman Mark Salt said Sunday night that he had no information about the leak mentioned in Allen's letter. The letter does not provide further details about where the leak was spotted or how big it is.

It was unclear from Allen's letter, released Sunday evening, whether testing on the well had been extended. It was scheduled to last at least until 4 p.m. Sunday. Earlier in the day Allen said officials could decide to extend it in 24-hour increments.

"We've not been told it's stopping," Salt said.

In his letter Sunday, Allen asked BP to provide its "latest containment plan and schedule in the event that the Well Integrity Test is suspended" within 24 hours and said the company should be prepared to discuss its efforts to detect leaks during a regular conference call between BP and government scientists that was scheduled for 9 p.m. ET.

Earlier Sunday BP Chief Operating Officer Doug Suttles said a variety of tests showed oil and gas were not escaping from the well, noting that the recently recapped oil well in the Gulf of Mexico could remain closed until the relief well is drilled if tests remained favorable.

"No one associated with this whole activity wants to see any more oil flow into the Gulf of Mexico," Suttles told reporters Sunday morning. "We will continue integrity tests all the way until we get the well killed. There is no target to return the well to flow."

Allen said earlier Sunday that testing would determine whether keeping the well capped was the right solution. Pressure testing results in the well have been lower than expected, he said, which means oil could be leaking out from below.

"While we are pleased that no oil is currently being released into the Gulf of Mexico and want to take all appropriate action to keep it that way, it is important that all decisions are driven by the science," he said. "Ultimately, we must insure no irreversible damage is done which could cause uncontrolled leakage from numerous points on the sea floor."

Rep. Ed Markey, who has been a vocal critic of BP's response to the gusher, said Sunday that the company could have another motivation for wanting to keep the well capped.

"If the well remains fully shut in until the relief well is completed, we may never have a fully accurate determination of the flow rate from this well. If so, BP -- which has consistently underestimated the flow rate -- might evade billions of dollars of fines," Markey said in a letter to Allen released Sunday.

Using ships on the surface to collect 100 percent of the gushing oil would allow scientists to calculate the flow rate -- a figure that the government would use to determine how much to fine BP, Markey said.

On Saturday, Allen said that once testing is eventually stopped "we will immediately return to containment, using the new, tighter sealing cap with both the [vessels] Helix Producer and the Q4000."

BP is conducting regular seismic runs, monitoring sonar, visual and acoustic activity and the data has been "encouraging," showing no problems.

However if tests show problems, BP officials said they are prepared to remove the tightly fitting containment cap and reassess.

"We're just taking this day by day," Suttles said Sunday. "Nobody wants to see any more oil go into the gulf, but clearly we have to make sure we don't make the situation worse."

No oil has gushed out since Thursday when BP closed all the valves in a new custom-made cap that was lowered into place earlier in the week. The undersea video images of a quiet ocean inspired cautious optimism in the hearts of Gulf

Coast residents devastated by three months of disaster.

Meanwhile, BP has restarted work on drilling two relief wells. Wells said that the first relief well is now about five feet away from the ruptured Macondo well and an intersection could occur by the end of July. BP then plans to pump mud and cement down to kill the ruptured well.

Leaving the well capped Sunday past the 24 hours of testing is a new development. On Saturday, it was expected the testing would extend only into Sunday afternoon.

Engineers and scientists have intensified monitoring of the well, pouring over images and data collected by robots, sonar scans and seismic and acoustic examinations. A government ship is in the area, fitted with equipment for detecting methane gas, which would be an indication of a leak.

The well integrity test began Thursday after two days of delays, first as government scientists scrutinized testing procedures and then as BP replaced a leaking piece of equipment known as a choke line.

Since there's less oil on the surface, BP officials said Sunday that the nearly 50 skimmers deployed at the well site collected nearly half the amount they had the day before. They only conducted one controlled burn, and Suttles said there have been numerous days in a row with no new shoreline impacts.

In the coming weeks, BP also plans to bring in two more oil collection ships in addition to the two already in the Gulf, bringing containment capacity to 80,000 barrels (about 3.4 million gallons) of oil a day, more than high-end estimates of how much oil had been leaking.

ΠΗΓΗ

Δύο τουρκικά υποβρύχια σε "περίεργη" κίνηση στο νότιο Αιγαίο κοντά στο Ρόδο

Δύο τουρκικά υποβρύχια αναχώρησαν χθες το μεσημέρι και το απόγευμα, αντίστοιχα, από το ναύσταθμο του Ακσάζ, μπήκαν στο Αιγαίο περνώντας σε ανάδυση μία περιοχή δυτικά της Ρόδου και αυτή την στιγμή πλέουν με βόρεια πορεία, κάπου στο μέσο του Αιγαίου. Τα υποβρύχια πέρασαν κατ’αρχήν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά αυτή την στιγμή πλέουν στα διεθνή. Το ένα από αυτά είναι το “Birinci Inonu” κλάσης 1400/209.

Τα τουρκικά υποβρύχια παρακολουθούνται διακριτικά από το Πολεμικό Ναυτικό. Αυτή την στιγμήν πλέουν με ταχύτητα το ένα 18 και το άλλο 9 κόμβους. Το πρώτο εξήλθε του ναυστάθμου του Ασκάζ στις 12 χθες το μεσημέρι και το δεύτερο στις 17 το απόγευμα.

Είναι ασυνήθιστη τέτοια κίνηση υποβρυχίων, εξ ού και η διακριτική μεν, αλλά στενή παρακολούθησή τους από το Π.Ν.

Την ίδια στιγμή το «Πίρι Ρέϊς» κινείται στο βορειοδυτικό άκρο της περιοχής που έχει δεσμεύσει η Άγκυρα, πάντα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Γύρο παραχωρήσεων για έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο ετοιμάζει η Τουρκία

ΓΥΡΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΩΝ για έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο ετοιμάζει η Τουρκία, ενώ την ίδια ώρα στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει τη μορφή που θα έχει ο δημόσιος φορέας που θα αναλάβει να διεξάγει τους σχετικούς διαγωνισμούς.

Και μπορεί το τελευταίο διάστημα τα τουρκικά ωκεανογραφικά να έχουν αρχίσει ξανά τα πηγαινέλα στο Αιγαίο, καθώς με πρόσχημα τις κάθε είδους έρευνες επιδιώκουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα, ωστόσο στην παρούσα συγκυρία τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Δείχνουν την αποφασιστικότητα της Αγκυρας να προχωρήσει σε παραχωρήσεις θαλασσίων εκτάσεων για έρευνα υδρογονανθράκων πριν από την καθιέρωση στο νέο θαλάσσιο δίκαιο του καθεστώτος της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Διεθνής διαγωνισμός
Ετσι, πριν από μερικές ημέρες η κρατική εταιρεία ΤΡΑΟ (Τurkiye Ρetrolleri Αnonim Οrtakligi) δημοσίευσε προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών τριών διαστάσεων (3D seismics) σε θαλάσσια περιοχή 1.100 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μεγάλο μέρος της οποίας, όπως λένε οι γνωρίζοντες, καλύπτει την ΑΟΖ του Καστελλόριζου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη αυτή, οι προσφορές για τα σεισμικά θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 10 Αυγούστου και το έργο της σεισμικής χαρτογράφησης του βυθού θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο. Αρα, υπό κανονικές συνθήκες η προκήρυξη του γύρου παραχωρήσεων στις συγκεκριμένες περιοχές υπολογίζεται για το τέλος του 2011 ή τις αρχές του 2012. Καθυστερεί η Ελλάδα
Αυτά δείχνουν ότι οι κινήσεις των γειτόνων είναι πολλαπλάσια ταχύτερες από αυτές της Ελλάδας που ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποια μορφή θα έχει ο δημόσιος φορέας, στον οποίο και θα μεταφερθούν τα δικαιώματα του Δημοσίου στην έρευνα υδρογονανθράκων (μέχρι πρότινος τα δικαιώματα αυτά ανήκαν στα ΕΛΠΕ). Τις πρόσφατες διακηρύξεις περί ιδρύσεως φορέα, πάνω στις οποίες πλέχτηκαν σενάρια μέχρι και περί... νορβηγικού μοντέλου, ακολούθησε βαθιά σιωπή. Οι φόβοι ότι το θέμα θα παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, είναι έντονοι πλέον.

Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε ότι η διενέργεια ερευνών μπορεί να αρχίσει και τώρα, με βάση τα όσα προβλέπει Κοινοτική Οδηγία. Οχι βέβαια για θαλάσσιες περιοχές αλλά για χερσαίες, στις οποίες έγιναν έρευνες στο πλαίσιο του γύρου παραχωρήσεων του 1998. Ας σημειωθεί επιπλέον ότι για ορισμένες από αυτές έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από μεγάλες εταιρείες, ευρωπαϊκές και μη.

ΠΗΓΗ

ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ

ΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ ΟΡΓΗΣ. – ανανεώνεται συνεχώς

Νεώτερα άρθρα: Πλήρης Αργεντινοποίηση της Ελλάδας: Το πρωΐ ξεπουλούν, το βράδυ “εκτελούν”. Γιατί τον Σωκράτη; Η απάντηση με απλά λόγια.

Η ταυτότητα των δολοφόνων. Το παρακράτος του τρόμου και των συμφερόντων.

ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

>Σίγουρα αλλοδαποί τουλάχιστον δύο από τους δράστες. Αναζητούνται και όσοι βγήκαν με “άδειες” από φυλακές για το Σαββατοκύριακο, στο μοντέλο εκτελέσεων τύπου Βλαστού και Αλλοδαπών στον Βύρωνα. Για την “υποστήριξη” της επίθεσης και όχι το εκτελεστικό μέρος, που μάλλον ήταν εισαγόμενοι εκτελεστές.

13 σφαίρες ο ακριβής αριθμός που δέχτηκε., από όπλο τύπου “Ούζι” (2 Glock όπως έγινε γνωστό αργότερα, που είχαν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις της “Σέχτας” των γερμανοτσολιάδων). Μόνο μία φορά έχει χρησιμοποιηθεί Ούζι σε τρομοκρατική επίθεση. Πανομοιότυπη επίθεση με αυτή που έγινε στην Βούλα.

Όλα συγκλίνουν σε συμβόλαιο θανάτου με αλλοδαπούς δράστες που έρχονται και φεύγουν (γι’ αυτό δεν είχαν και κουκούλες οι δύο).

Honda Civic το αυτοκίνητο των δραστών, κλεμμένο πριν δύο ημέρες από τον Άλιμο, το οποίο βρέθηκε καμμένο δύο ώρες μετά την ενέργεια. Συνοδευόταν και από μοτοσικλέτα.

Στο σπίτι του στην Ηλιούπολη στις 5.26 δύο (για πέντε λένε οι τελευταίες πληροφορίες) δράστες του έστησαν καρτέρι και τον δολοφόνησαν.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κάποιος του χτύπησε το κουδούνι γύρω στις 05:25 το πρωί και του είπε ότι του κλέβουν το αυτοκίνητο. Τότε αυτός κατέβηκε και βγαίνοντας από την πολυκατοικία των γάζωσαν με όπλο αφήνοντας τον νεκρό. 20 σφαίρες δέχτηκε το παλικάρι.

Σύμφωνα με κάποιους μάρτυρες είδαν δύο ή τρία άτομα να φεύγουν τρέχοντας από τη σκηνή και να μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο.

Λίγο μετά αργότερα (07:10) το πρωί η αστυνομία βρήκε ένα ΙΧ καμένο μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Ηλιούπολη.( http://taxalia.blogspot.com/#ixzz0u6Jiz7T1)

Μπορεί ο Σωκράτης να είχε γίνει “μέρος του συστήματος”, δεν έπαυε όμως να ήταν μία ωρολογιακή βόμβα στην εξουσία των βαρώνων, στην παντοδυναμία των ΜΜ”Ε”.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΓΚΙΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΒΑΡΩΝΩΝ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σωκράτης ήταν ο ΜΟΝΟΣ που είχε εκφράσει αντίθετη άποψη στις:

-Υποθέσεις Ντόπινγκ Ελλήνων αθλητών που ήταν ο μόνος που υπεράσπισε τους αθλητές μπροστά στη λαίλαπα των συκοφαντών.

-Υπόθεση Βατοπαιδίου. Ο μόνος που μιλούσε ενάντια στην σκευωρία.

-Υποθέσεις “τρομοκρατικών επιθέσεων”. Ενώ όλα τα κανάλια έγλυφαν, ο Σωκράτης τα έχωνε κανονικά.

Ιδιαίτερα γι’ αυτές τις θέσεις του ΕΙΧΕ ΣΤΟΧΟΘΕΤΗΘΕΙ από τα γνωστά κορόιδα (ή επαγγελματίες) τρομοκρατολάγνους. Διαβάστε (κλικ στην εικόνα). Γνώμη μας όμως πως ακόμα και αν αναλάβουν την ευθύνη οι γνωστοί παρακρατικοί, θα είναι ακόμα μία μαϊμού ανάληψη. Δεν παύει όμως η ενέργεια να είναι ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ και σηματοδοτεί γενικό πόλεμο εις βάρος των καθαρμάτων που ασελγούν πάνω στη χώρα.

Ο Σωκράτης όμως ασχολήθηκε και με τους βαρώνους των ΜΜ”Ε” (άσχετα αν είχε μπλέξει με αυτούς). Συγκεκριμένα:

-Είχε ασχοληθεί επανειλημμένα με την υπόθεση πλαστών τιμολογίων επιχειρηματιών γνωστού τηλεοπτικού σταθμού.

-Είχε ανοιχτή διαμάχη με τον γνωστό δημοσιογράφο, Μάκη Τριανταφυλόπουλο και με επιχειρηματίες περί αυτού.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο Σωκράτης Γκιόλιας δεν χτυπήθηκε ως “δημοσιογράφος” αλλά ως ένας άνθρωπος που είχε αποκτήσει μεγάλη, ασύμμετρη δύναμη στην ενημέρωση. Χτυπήθηκε ως “blogger” έστω και αν ανήκε σε κάποιο “σύστημα”. Όλοι γνώριζαν ότι ο Σωκράτης ήταν ανεξέλεγκτος και ανυποχώρητος σε ορισμένα θέματα.

Δε μπορούσαν να εμπιστευθούν σε έναν άνθρωπο “που δεν βγήκε από τα φυτώρια τους” μία τέτοια δύναμη.

Ενδεικτικός, ο τρόπος που κάλυψε το ρεπορτάζ το Mega. Όχι, εντέλει ο Χασαπόπουλος δεν είναι διαπλεκόμενος, είναι απολύτου χαμηλής νοημοσύνης.

Όπως και ο Οικονόμου στον Σκάι. Εάν βλέπατε ποια blogs ανέφερε ως “παράδειγμα υψηλής αναγνωσιμότητας” θα τραβάγατε τα μαλλιά σας. Θα καταλαβαίνατε όμως ποιοί δικτυακοί τόποι είναι εγκάθετοι του συστήματος.


ΠΗΓΗ

Και εκτός της δεσμευμένης περιοχής κινείται το "Πίρι Ρέϊς"!

Σε περίεργη κίνηση 30 περίπου μίλια εκτός της δεσμευμένης περιοχής νοτιοανατολικά της Ρόδου, προχώρησε πριν λίγες ώρες το «Πίρι Ρέϊς».

Η κίνηση αυτή δεν μπορεί να ερμηνευεθί από ελληνικής πλευράς και ούτε κατά διάνοια φυσικά να ζητηθεί από την Άγκυρα να την εξηγήσει: Έτσι ή αλλιώς η όλη κίνηση του ερευνητικού σκάφους από την Παρασκευή το βράδυ εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, υπό νορμάλ συνθήκες είναι casus belli για μία χώρα που θέλει να έχει αξιόπιστη πολιτική αποτροπής.

Το τουρκικό σκάφος ερευνά ανενόχλητο, με την παρουσία ενός περιπολικού σκάφους του Λιμενικού για φυσικούς πόρους, σε περιοχή που δικαιοδοσία για κάτι τέτοιο έχει μόνο η Ελλάδα και κανείς δεν το ενοχλεί. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

Σε ότι αφορά την κίνησή του εκτός δεσμευμένης περιοχής, επιστημονική πηγή του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στις έρευνες για υδρονονάνθρακες, στην οποία απευθύνθηκε το defencenet.gr, απάντησε ότι «Δεν αποκλείεται να εντόπισε κάποιο κοίτασμα εντός της δεσμευμένης περιοχής το οποίο να εξήρχετο σε μεγάλη απόσταση αυτή και να το ακολούθησε».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συνεχίζονται οι επιθέσεις του PKK σε τουρκικές αστυνομικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Νέα επίθεση εξαπέλυσαν μαχητές του PKK σε αστυνομικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Pervari της επαρχίας Siirt το βράδυ της Παρασκευής 16 Ιουλίου. Ομάδες Κούρδων μαχητών επιτέθηκαν στο κτίριο της Διοίκησης της Στρατοχωροφυλακής στην Διοίκηση της Κρατικής Ασφάλειας και στους κοιτώνες της Αστυνομίας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 21.30 το βράδυ της Παρασκευής με του Κούρδους μαχητές να χρησιμοποιούν πολυβόλα και αντιαρματικές ρουκέτες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που διήρκησε μία ώρα. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός 4 αστυνομικών και 5 στρατιωτών με αποτέλεσμα των σύνολο των τραυματισμένων Τούρκων στρατιωτικών από τον Μάρτιο να φτάνει τους 141.

Πληροφορίες από την πόλη αναφέρουν ότι εκτός των τραυματιών υπάρχουν και νεκροί Τούρκοι στρατιωτικοί. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην πόλη είχε διακοπή η ηλεκτροδότηση και η λειτουργία του τηλεφωνικού δικτύου. Επιπρόσθετα Κούρδοι μαχητές ανατίναξαν τον αγωγό φυσικού αερίου μεταξύ των πόλεων Κερασούντας και Ορντού στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ισραηλινή πρόταση για τη Γάζα

Έτοιμο να παραχωρήσει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας στη διεθνή κοινότητα εμφανίζεται το Ισραήλ, σε μια «πονηρή» πρόταση που εξυπηρετεί τα συμφέροντά του!

Ο έλεγχος της Γάζας, σύμφωνα με το σχέδιο, θα περάσει στη διεθνή κοινότητα και τη Χαμάς. Κατά συνέπεια, οι Ισραηλινοί πετάνε το «μπαλάκι» στη διεθνή κοινότητα, προκαλώντας την να επιχειρήσει να συνεννοηθεί με την ισλαμική οργάνωση που ελέγχει τη Γάζα. Για το λόγο αυτό, το σχέδιο θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Εξωτερικών, Αβιγκτόρ Λίμπερμαν, στην ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφαλείας, Κάθριν Άστον που ταξιδεύει στην περιοχή και θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του Ισραήλ. Επίσης, η πρωτοβουλία θα εξομαλύνει τις τεταμένες σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε περίπτωση επιτυχίας, το Τελ Αβίβ θα έχει πετύχει να απαλλαγεί από το βάρος, διπλωματικό και επικοινωνιακό, που συνιστά ο χειρισμός της υπόθεσης και μάλιστα για μια περιοχή που δεν ενδιαφέρει και δεν αποτελεί στόχο η προσάρτησή της. Η περιοχή θα απαλλαγεί από τον χαρακτηρισμό της «υπό κατοχή» περιοχής και θα αρθεί ο ναυτικό αποκλεισμός. Άρα, το Ισραήλ θα εμφανιστεί να προβαίνει σε σοβαρές παραχωρήσεις.

Εάν όμως αποτύχει η διεθνής κοινότητα στο να ελέγξει την κατάσταση, τότε θα έχει νομιμοποιηθεί εμμέσως η πολιτική που ασκεί το Ισραήλ έναντι της Γάζας. Επιπρόσθετα, δεν αποκλείεται και η διεθνοποίηση της εσωτερικής παλαιστινιακής σύγκρουσης ανάμεσα στη Χαμάς και τη Φατάχ. Παραδοσιακά, ενοποιητικός παράγοντας στις εσωτερικές σχέσεις μεταξύ των παλαιστινιακών παρατάξεων ήταν ο «ισραηλινός εχθρός». Κατά συνέπεια, εάν η σύγκρουση Φατάχ και Χαμάς συνεχιστεί και χωρίς την ανάμιξη του Ισραήλ, η συγκεκριμένη χώρα θα έχει επιτύχει να «εκθέσει» τη στρατηγική των Παλαιστινίων στα μάτια της διεθνούς κοινότητας και να παρουσιαστεί ως το «θύμα» των ευαίσθητων εσωτερικών παλαιστινιακών ισορροπιών.

Το ζητούμενο είναι πλέον να διαπιστωθεί ποια θα είναι η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πως θα γίνει δεκτό το ισραηλινό σχέδιο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΗΓΗ

Φεύγουν από την Ελλάδα ALDI, FNAC, BP, SHELL - Κανόνια στην αγορά από μεγάλες αλυσίδες

- Φεύγουν κι αφήνουν πίσω τους χιλιάδες άνεργους
- Τουλάχιστον 10.000 σε ένα εξάμηνο οι άνθρωποι χωρίς δουλειά
- Φήμες και για άλλες πολευθνικές που θα φύγουν από την Ελλάδα

Είναι τα πρώτα δυνατά σημάδια της οικονομικής κρίσης; Είναι η ελληνική γραφειοκρατία την οποία δεν μπόρεσαν να αντέξουν; Οπως και να' χει οι πολυεθνικές που έχουν εγκαταλείψει τον τελευταίο χρόνο την Ελλάδα δεν μετριώνται πλέον στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Την Παρασκευή η είδηση έσκασε σαν βόμβα. Η αλυσίδα σούπερ - μάρκετ (και μάλιστα φθηνών σούπερ μάρκετ) ALDI ανακοίνωσε οτι εγκαταλείπει την χώρα μας.

Η ελληνική γραφειοκρατία αλλά και οι μηδενικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη διώχνουν αυτή την γερμανική αλυσίδα.

Με τα ενοίκια στα ύψη, με την αξία της γης έως και 50% παραπάνω σε σχέση με πιο προηγμένες χώρες της Ε.Ε. και με τους αρμόδιους υπουργούς άφαντους οι Γερμανοί τα μάζεψαν και έφυγαν.

Είχε προηγηθεί το σοκ της περασμένης εβδομάδας με την αλυσίδα της Fnac η οποία τα τελευταία 5 χρόνια παρά το γεγονός ότι ήθελε να κάνει τα καταστήματά της από 3 τουλάχιστον 10 τελικά αυτό δεν έγινε ποτέ και αποφάσισε να αποσυρθεί ολοκληρωτικά.

Εκτός όμως από τη Fnac και την Aldi τον χορό των αποχωρήσεων είχαν ξεκινήσει πέρυσι η Plus πέρυσι, η Shell, η BP και η Ιnterattica.

Τα ελληνικά λουκέτα

Η πιο πρόσφατη απόδειξη οτι κάποιες επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν τα χρέη και την κρίση είναι αυτή των σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ.

Στις 14/07 η ανακοίνωση οτι κινεί τις διαδικασίες για υπαγωγή στο άρθρο 99 έδειξε οτι είναι ένα βήμα πριν την πτώχευση.
Είναι μια κίνηση για να ξεκινήσει συνδιαλλαγή με τους πιστωτές της, ώστε να βρεθεί μια φόρμουλα αναχρηματοδότησης των χρεών.

Τον ίδιο δρόμο έχουν ακολουθήσει οι εταιρείες Elite και Έδραση, ενώ είχαν προηγηθεί λουκέτα στις επιχειρήσεις Planet Home και Απέργης.

Στην αγορά μιλούν και για άλλα τρία λουκέτα, ενώ άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τις γίνεται στον χώρο των πολυεθνικών προαναγγέλλουν και άλλες αποχωρήσεις....

Αν κάποιος καθίσει και μετρήσει από όλα τα παραπάνω πόσοι άνθρωποι μένουν στον δρόμο, χωρίς δουλειά και χωρίς ελπίδα να βρουν κάτι αντίστοιχο, δεν θα απορήσει όταν θα βγουν τα νέα στοιχεία για την ανεργία η οποία ούτως ή άλλως είναι σε δυσθεώρητα ύψη.

Με έναν συντηρητικό υπολογισμό 10.000 είναι οι νεοι άνεργοι από όλα αυτά τα λουκέτα και τις αποχωρήσεις.

Ποιος θα είναι ο επόμενος;


ΠΗΓΗ

http://agioritikesmnimes.pblogs.gr/files/f/243641-33.bmp

"Τέλος όταν του ζητάνε ένα σημείο πριν από τα γεγονότα τους λέει: " Θα γίνει μια πολιτειακή ανωμαλία. Μόλις γίνει η πολιτειακή ανωμαλία θα τραβήξει πίσω το κεφάλαιο. Το κεφάλαιο είναι διεθνές, εβραϊκό. Μόλις τραβήξει πίσω το κεφάλαιο, θα απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι. Η ελλάδα τότε θα φτωχύνει και ο κόσμος θα πεινάσει. Τότε θα γίνει η πρόκληση, πάνω σε αυτή την αναμπουμπούλα."

(Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός)

ΠΗΓΗ