ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ EUROnews


Παρουσίασε χάρτη που εμφανίζει μια συνοριακή γραμμή, η οποία συμπεριλαμβάνει εντός των τουρκικών συνόρων τη Ρόδο, τη Σάμο και τη Λέσβο, καθώς και πολλά μικρότερα νησιά!!!

αναδημοσίευση από το AEGEAN TIMES

... Ταυτόχρονα το κανάλι σε άλλο χάρτη υιοθετεί και την άποψη ότι το Αιγαίο μοιράζεται ακριβώς στη μέση σε ό,τι αφορά την έρευνα και τη διάσωση...

Την εξερεύνηση κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο ξεκίνησε το Σάββατο η Τουρκία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Σαμπάχ», οι έρευνες έγιναν στα όρια των τουρκικών χωρικών υδάτων, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα με την Ελλάδα.

Οπως αναφέρει η «Σαμπάχ», ο υπουργός Ενέργειας και ο πρόεδρος της τουρκικής εταιρίας πετρελαίων Μεχμέτ Ουισάλ δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι η περιοχή που έγινε η γεώτρηση δεν ήταν σε απόσταση 6 μιλίων από την Ιμβρο, αλλά μεταφέρθηκε στα 6 μίλια από την τουρκική ακτογραμμή, κατόπιν υποδείξεως του τουρκικού ΥΠΕΞ, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα ανάμεσα σε Αθήνα και Αγκυρα.

Αυτή η ασυνήθιστη τουρκική ... "ευαισθησία" για τις ελληνικές ανησυχίες είναι μάλλον αποτέλεσμα της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στην Αγκυρα και μια ένδειξη ότι στην παρούσα φάση οι Τούρκοι δεν επιθυμούν να δηλητηριάσουν το διμερές κλίμα. Πάντως αυτό δεν επηρεάζει την αρνητική στάση των Τούρκων απέναντι στις έρευνες για πετρέλαιο που διεξάγει η Κύπρος.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Ουισάλ υπήρξε πολύ σκληρός απέναντι στις κυπριακές έρευνες, τις οποίες χαρακτήρισε μια αμφισβητήσιμη κατάσταση για τις πετρελαϊκές εταιρίες. Υποστήριξε μάλιστα ότι «αυτός είναι ο λόγος που καμία πολύ σοβαρή επιχείρηση δεν ανταποκρίθηκε στο διαγωνισμό των Ελληνοκυπρίων».

Η ίδια η επίσκεψη στην Αγκυρα, πάντως, η οποία, όπως είπε ο κ. Καραμανλής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, είναι η αφετηρία, ώστε «να γυρίσουμε σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» κινδύνεψε, σύμφωνα με τη «Σαμπάχ» να μη γίνει. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, μια μέρα πριν από την επίσκεψη έγινε απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στην ελληνική πρεσβεία, την οποία εξουδετέρωσε η τουρκική αστυνομία. Στις 2 το μεσημέρι της 22ης Ιανουαρίου τέσσερις καλοντυμένοι άνδρες εθεάθησαν έξω από την πρεσβεία και λίγο αργότερα εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο. Οπως έδειξε η έρευνα, επρόκειτο για βόμβα κρότου η οποία θα προκαλούσε υλικές ζημιές στην πρεσβεία. Είναι πιθανόν οι βομβιστές να ήθελαν να προκαλέσουν ένταση στις διμερείς σχέσεις και αναβολή της επίσκεψης και γιʼ αυτό το συμβάν κρατήθηκε απόρρητο.

Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει στην Αθήνα το γεγονός ότι με αφορμή την επίσκεψη Καραμανλή το ενημερωτικό ευρωπαϊκό κανάλι Euronews την προπερασμένη Πέμπτη στις εκπομπές του παρουσίασε χάρτες οι οποίοι εμφανίζονται να απηχούν τα επεκτατικά σχέδια του τουρκικού γενικού επιτελείου, όπως αυτά διατυπώθηκαν στις αρχές του χρόνου.

Συγκεκριμένα στον εν λόγω χάρτη (που δημοσιεύουμε σήμερα) εμφανίζεται μια συνοριακή γραμμή στο Ανατολικό Αιγαίο, η οποία συμπεριλαμβάνει εντός των «ιδεατών» τουρκικών συνόρων τα ελληνικά νησιά Ρόδο, Σάμο και Λέσβο, καθώς και πολλά μικρότερα. Ταυτόχρονα το κανάλι σε άλλο χάρτη υιοθετεί και την άποψη ότι το Αιγαίο μοιράζεται ακριβώς στη μέση σε ό,τι αφορά την έρευνα και τη διάσωση!!!

Η ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΔΕΝ ΡΑΓΙΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΛΙΜΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΕΛ 9)

Από τη Συνθήκη των Σεβρών και της Λωζάννης και το άγχος για Ανανική λύση στην Κύπρο

Γιατί οι Εγγλέζοι βιάζονται να κλείσουν το Κυπριακό; 


του Χάρη Κυριακίδη

Νομικός Σύμβουλος - Πολιτευτής

Ένωση Δυναμικής Αντίστασης


Οι χάρτες της Ευρώπης όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, αλλά και της Μέσης, Εγγύς και Άπω Ανατολής, διαμορφώθηκαν μετά από αιματηρούς τοπικούς και Παγκόσμιους Πολέμους, με βάση την Ιστορία, τη Γεωγραφία και τις κατά καιρούς Διεθνείς Συνθήκες και Διμερείς ή Πολυμερείς Συμφωνίες. Η Ιστορία του 19ου και του 20ου αιώνα έχει καταγράψει πολύ σημαντικές Συνθήκες και Συμφωνίες και η έξοδος ή υπαναχώρηση από τις οποίες επέφεραν και αλλαγές στον Γεωπολιτικό Χάρτη που επηρεάζει και την Κύπρο. Σήμερα μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, με την οποία επήλθε το τέλος των Συμφωνιών της Γιάλτας, απότοκος του οποίου ήταν και η απεξάρτηση των Ανατολικών χωρών της Ευρώπης και η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, βιώνουμε μια προσπάθεια να επιβληθούν ανακατατάξεις οι οποίες να διασφαλίζουν πολύ λεπτά ισοζύγια μεταξύ των Υπερδυνάμεων.


Μέσα σε αυτές τις λεπτές ισορροπίες η Τουρκία, ο επιτήδειος ουδέτερος σε δύο Παγκοσμίους Πολέμους παίζει με τη φωτιά. Η διαφυγή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αργότερα του Κεμαλικού καθεστώτος, από την εφαρμογή της Συνθήκης των Σεβρών μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οδήγησε το 1922 στη Συνθήκη της Λωζάννης, με την οποία αποποιήθηκε των κτήσεων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Με τη θρασύτητα που την χαρακτηρίζει, την οποία υποδαυλίζουν και οι Αγγλοαμερικανοί, η Τουρκία επιχειρεί την μονομερή ανατροπή των ισορροπιών που δημιούργησε η Συνθήκη της Λωζάννης, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο Αιγαίο και στη Θράκη. Την ίδια ώρα επιχειρεί να προκαταλάβει τη δημιουργία του νέου χάρτη της Μέσης Ανατολής, όπως προδιαγράφηκε από τις στρατηγικές κινήσεις των Αγγλοαμερικανών από τη δεκαετία του 1990 και προνοεί μεταξύ άλλων και τη δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους. Ενός Κουρδικού κράτους του οποίου τα Βόρεια σύνορα, είναι τα Νότια σύνορα της Αρμενίας, όπως πρόβλεπε και η Συνθήκη των Σεβρών.



Μεθυσμένη λοιπόν η Τουρκία από το όραμα της αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με τη μορφή της Μεγάλης Τουρκίας, δεν αντιλαμβάνεται ότι «ο Θεός έδωσε στον μύρμηγκα φτερά για να τον καταστρέψει». Η μονομερής αποποίηση των υποχρεώσεών της από τη Συνθήκη της Λωζάννης, με την προκλητική συμπεριφορά της στην περιοχή, οδηγεί αναπόδραστα, είτε πίσω στη Συνθήκη των Σεβρών, είτε σε μια παραλλαγή της.  Μια παραλλαγή η οποία θα ανακόψει τον Μεγαλοϊδεατισμό της αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και η οποία, θα αφαιρέσει από τους Κεμαλιστές την δυνατότητα να συμπεριφέρονται σαν Περιφερειακή Υπερδύναμη και να εκβιάζουν τους πάντες.


Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και της Γιουγκοσλαβίας, η οποία απέδωσε ένα Ευρωπαϊκό χάρτη, της προ του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου εποχής ευρισκόμαστε ενώπιον αυτού που η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών ονόμασε πολλές φορές ως «οδικό χάρτη» ή «νέο χάρτη» της Μέσης Ανατολής. Μια ματιά στο χάρτη της διέλευσης των αγωγών του Ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου προς τη Μεσόγειο, ένας εκ των οποίων καταλήγει στο Τσεϊχάν στη μύτη της Καρπασίας, αναδεικνύει δύο τινά:  Πρώτον ότι δεν θα επιτραπεί στην Τουρκία να κατέχει αυτό τον όγκο του στρατηγικού οπλοστασίου της ενέργειας (ούτε και των υδάτων βέβαια της περιοχής) και Δεύτερο, το γιατί η Τουρκία και οι Αγγλοαμερικανοί πάτρωνες τους βυσσοδομούν και επείγονται να κλείσουν το Κυπριακό με τρόπο που να εξασφαλίζουν έναντι των Ευρωπαίων συμμάχων τους (κυρίως Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας) αλλά και της Ρωσίας, το στρατηγικό πλεονέκτημα μιας De Facto και De Jure, επικυριαρχίας στην Κύπρο και δη στην Καρπασία, μέσα από λύσεις τύπου Ανάν και μάλιστα με Δημοψήφισμα. Ευρισκόμαστε με άλλα λόγια σε μια κατάσταση όπως λένε και οι μεγάλοι πάτρωνες της Τουρκίας «BACK TO SQUARE ONE» σε ότι αφορά το Γεωπολιτικό μας χώρο.




Χάρτης της Συνθήκης των Σεβρών, με τις σφαίρες επιρροής των Συμμάχων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τα εδάφη της Σμύρνης και της Ανατολικής Θράκης που επεραχωρούντο στην Ελλάδα. Στο άνω μέρος χάρτης διέλευσης των Ρωσικών αγωγών πετρελαίου και αερίου. Οι αγωγοί Μπουρκάς και Κωνσταντινούπολης περνούν από την “Διεθνή αποστρατικοποιημένη ζώνη”, σύμφωνα με τη Συνθήκη των Σεβρών. Η πετρελαιοφόρος, εξάλλου, περιοχή, των Κούρδων του Ιράκ, σημειώνεται επίσης ως “Διεθνής αποστρατικοποιημένη ζώνη”. Ο αγωγός Μπακού - Τσεϊχάν, καταλήγει απέναντι από την Καρπασία. Ο δε αγωγός αερίου διασχίζει την Τουρκία, ερχόμενος από περιοχές της Αρμενίας και του Κουρδιστάν. Κάτω αριστερά ο χάρτης της “Μεγάλης Ιδέας” των Κεμαλιστών Νεοτούρκων.


Είναι αξιοσημείωτο  να αναφερθεί επίσης, ότι η Συνθήκη των Σεβρών του 1920 προνοούσε στο άρθρο 62 ότι η «αλληλεξάρτηση Τούρκων και Κούρδων στην περιοχή θα είναι ίση μέχρι το 2010». Η εισβολή της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ, σε συνάρτηση με τον καλλιεργούμενο Μεγαλοϊδεατισμό των Κεμαλιστών, παραπέμπει και θυμίζει την Μικρασιατική Εκστρατεία και τον Μεγαλοϊδεατισμό των Ελλήνων της τότε εποχής.  Το δυστύχημα για την Κύπρο, την Ελλάδα και τον Ελληνισμό ευρύτερα, είναι το γεγονός ότι, όπως πάντα, οι σφαγείς του ελληνισμού χρησιμοποιούν τους διαχρονικούς αφελείς ή και διατεταγμένους Δούρειους Ίππους και Εφιάλτες ανάμεσα μας.



Το αισιόδοξο, βέβαια, για μας μήνυμα των καιρών είναι ότι από την μια ο Υπερατλαντικός Μεγάλος Αδελφός της Γηραιάς Αλβιόνας άρχισε να κουτσαίνει κάτω από το βάρος της απληστίας του και της χρεοκοπίας του, οικονομικά, κοινωνικά και διπλωματικά και συνεπακόλουθα και στρατιωτικά. Και από την άλλη η  ίδια η Γηραιά Αλβιόνα είναι το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, με τα λιγοστά μπεμπεράκια της (πρώην Σοβιετο ελεγχόμενες ανατολικές χώρες) να αρχίζουν και αυτές να ανοίγουν σιγά – σιγά τα μάτια τους και να βλέπουν ότι τα Εθνικά τους συμφέροντα είναι με τους Ευρωπαίους και τους Ρώσσους και όχι με τους νεοφανείς δήθεν φίλους τους εκ Δυσμών. Ταυτόχρονα  η Ρωσική Άρκτος, αναδιπλώνεται και δεν μπορεί πλέον να ανακοπεί η καθιέρωσή της στο «τραπέζι της μοιρασιάς», όπως σε ένα βαθμό και της Κίνας.


Μία είναι, με άλλα λόγια η αλήθεια, ο Κόσμος δεν είναι πλέον αμπελοχώραφο των Αγγλοαμερικανών και η περιοχή μας δεν είναι πλέον Οθωμανικό τσιφλίκι, για να το αγοράσουν ή να το νοικιάσουν.  Στο μόνο που ελπίζουν είναι να τους πουλήσουμε εμείς την Κύπρο και μάλιστα έναντι πινακίου φακής, με την υπογραφή μας.  Πήραν ήδη την υπογραφή κάποιων βιομηχανοποιημένων ηγετών, αναλυτών, ακαδημαϊκών και δημοσιογραφικών φερέφωνων στην Ελλάδα και στην Κύπρο.  Ο λαός μας όμως τους έκλεισε την πόρτα και θα τους την ξανακλείσει, ξανά και ξανά σαν τίμημα και για την αχαριστία και τη μοχθηρότητά τους απέναντι σε ένα Έθνος και ένα λαό που έδωσε 500,000 ψυχές στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έναντι μόνο 250,000 των ΗΠΑ και της Βρετανίας, για να είναι οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι  ελεύθεροι και ισχυροί αντί υποζύγια του Ναζισμού και του Φασισμού, όπως θα τους άξιζε.



 



Η “Ένωση Δυναμικής Αντίστασης” εγκαινίασε ιστοχώρο με τίτλο “ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008” όπου θα φιλοξενεί εκλεκτά κείμενα που άπτονται του Κυπριακού σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές και την ενδεχόμενη επίδραση του αποτελέσματος των εκλογών από την πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος Πρόεδρος στην πορεία του Εθνικού μας θέματος. Παραθέτουμε πιο κάτω μερικά από τα κείμενα αυτά:


• Φανούλα Αργυρού, ερευνήτρια - συγγραφέας: «Ζυρίχη, Απρίλιος 2008 - Σύγκληση Συντακτικής Συνέλευσης για την Κύπρο»


• Παναγιώτης Ήφαιστος, Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων - Στρατηγικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Διχοτομικές-τουρκικές ερμηνείες του 1977 και 1979 και η διεθνής και ευρωπαϊκή νομιμότητα


• Λουκή Λουκαΐδη, Δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Περί διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας, Ενιαίου και Ενωμένου κράτους 



Πηγές:NOHTIKH ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ

Σήμερα ηττήθηκε το παρακράτος.

Στην χώρα όπου ο πρωθυπουργός της καταθέτει στεφάνι στον Κεμάλ και κάνει κουμπαριές με τούρκους…
• Αφού ηττήθηκε το παρακράτος των αναρχικών και λοιπών …επαναστατών, έστειλαν το επίσημο Κράτος.
• Εισαγγελική Απαγόρευση της Πορείας των Εθνικιστών!

Μία Εθνική Συγκέντρωση που τελείται τα τελευταία 12 χρόνια, χωρίς να σημειωθεί ποτέ το παραμικρό επεισόδιο, στάθηκε η αφορμή να ενωθούν ακόμα μία φορά οι «δημοκρατικές» δυνάμεις της χώρας. Αναρχικοί, αριστεριστές, συνδικάτα, αντιρατσιστικές οργανώσεις μέχρι και …κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό να κάνουν πράξη αυτό που ανακοίνωναν μέρες ολόκληρες μέσω δελτίων τύπου: «Κρεμάλα στους Φασίστες».

Επιχείρησαν μάλιστα να επιτεθούν με κάθε λογής δολοφονικό μέσο κατά των Ελλήνων Εθνικιστών, όμως αν και πολυάριθμοι αποδείχθηκαν ακόμα μία φορά… λίγοι… πολύ λίγοι.
Οι Εθνικιστές όπως αναφέραμε από το πρωί, κράτησαν με πειθαρχία τον έλεγχο της κατάστασης, την ώρα που οι …επαναστάτες των μεγάλων κοινωνικών αγώνων (…) εκτόνωναν την θλιβερή τους ΗΤΤΑ απέναντι στα ΜΑΤ στα Προπύλαια.

Τρέχοντας από το σημείο όπου θα έστηναν τις κρεμάλες τους οι αιμοδιψείς «αντιφασίστες», δεν μπόρεσαν ούτε τα …εργαλεία να μαζέψουν και όπως θα δείτε στα τηλεοπτικά πλάνα, τα κοντάρια και τα κουρελόπανα του μαρξιστικού υπόκοσμου, ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ.

Ότι δεν κατάφερε να κάνει η μάζα των δύστυχων «αντι-εξουσιαστών», μπόρεσε όμως να ολοκληρώσει το ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ. Με Εισαγγελική Απόφαση, ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ την αποψινή εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα Ίμια και έτσι τώρα μπορούν περήφανα οι γενναίοι «αντιφασίστες» να ομιλούν για την μεγάλη τους «νίκη».

Η δημοκρατία όπως αυτοί την εννοούν, έδειξε το αληθινό της πρόσωπο. Όχι απέναντί μας, καθώς έχουμε αντιμετωπίσει ξανά παρόμοιες απαγορεύσεις, αλλά απέναντι στην Ελληνική Ιστορία η οποία έγραψε σήμερα ότι μπορούμε ως Έθνος να τιμούμε τον Σφαγέα του Ελληνισμού με στεφάνια, αλλά ότι οι Πατριώτες δεν έχουν δικαίωμα να καταθέσουν στεφάνι προς Τιμήν των Μεγάλων Νεκρών της Ελλάδας.

Σήμερα ηττήθηκε το παρακράτος.
Αύριο θα έρθει και η σειρά των Αφεντικών του.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Πηγές: ΣΤΟΧΟΣ

"ΤΡΥΠΑΝΙ" ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! (ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕΛ 15)

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (ΠΑΡΟΝ ΣΕΛ 7)