Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής: Οι πέντε αιτίες που ο Θεός παραχωρεί τον πειρασμό στην ζωή μας.



Ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής απαριθμεί πέντε αιτίες για τις οποίες παραχωρεί ο Θεός τη δυνατότητα στον διάβολο να πολεμά τους ανθρώπους:
Πρώτη αιτία, είναι για να μάθουμε να διακρίνουμε την αρετήν από την κακίαν μέσα από την εμπειρία αυτού του πολέμου.
Δεύτερη αιτία, είναι για να «εξαναγκαστούμε» τρόπον τινά, να προσκολληθούμε με βεβαιότητα και ακλόνητα στην αρετή.

Τρίτη αιτία, για να μην υπερηφανευόμαστε όταν προκόπτουμε στην αρετή, αλλά να συνειδητοποιήσουμε εκ της εμπειρίας του πνευματικού αυτού αγώνα ότι κάθε προκοπή είναι δωρεά του Θεού.
Τέταρτη αιτία, για να ταπεινωθούμε και για να συνειδητοποιήσουμε και μισήσουμε και ομολογήσουμε (εξομολόγησις) και εγκαταλείψουμε τις αμαρτίες μας, που γίνονται αιτία πειρασμών.
Πέμπτη αιτία, για να μην ξεχάσουμε την ιδική μας ασθένεια και την του Θεού δύναμη, όταν προοδεύοντας στον πνευματικό αγώνα αξιωθούμε και φθάσουμε σε κάποιαν αρετή.
Μέσα στις πιο πάνω αιτίες διαφαίνεται η Αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπον. Ας μην ξεχνούμε ότι και οι θλίψεις και οι πειρασμοί είναι δώρα της φιλανθρωπίας του Θεού γιατί μέσα στις δοκιμασίες αυτές μπορούμε -αν το θελήσουμε- να συναντήσουμε τον πάσχοντα και σταυρωμένο Χριστό μας, και Αυτός θα μας αναστήση στην αιώνια ζωή.
Σε τελευταία ανάλυση, ο διάβολος με όλα τα τεχνάσματά του και παρ’ όλες τις μηχανουργίες του εναντίον μας, εν τούτοις αυτοκαταστρέφεται και θριαμβεύει η θεία φιλανθρωπία! Όπως η σταυρική παγίδα, που έστησεν ο διάβολος στον Χριστόν, απέβη τελικά η συντριβή του ίδιου του διαβόλου και η νίκη του Ιησού, (για αυτό και ο Σταυρός είναι από τότε το φοβερότερον όπλο κατά του διαβόλου), έτσι και κάθε παγίδα που στήνει ο διάβολος και σε μας, μπορεί να αποβή ήττα του Σατανά και αφορμή για τη σωτηρία μας. Με μίαν όμως απαραίτητη προϋπόθεση: ότι θα αντιμετωπίζουμε τους εκάστοτε πειρασμούς με κόψιμο του δικού μας θελήματος (δηλαδή του εγωισμού μας) και υπακοή «άνευ όρων» στο θέλημα του Θεού.

Ο Τσίπρας ΔΕΝ ορκίστηκε! Απλά ...διαβεβαίωσε...



Όπως φαίνεται από το βίντεο, ο Τσίπρας δεν ορκίστηκε αλλά ..διαβεβαίωσε...
Κάτι παρόμοιο δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία αυτού του τόπου από αρχαιοτάτων χρόνων εώς σήμερα!
Κάτι τέτοιο θεωρούμε ότι συνιστά για το ελληνικό έθνος και σε πνευματικό επίπεδο πτώση, τις συνέπειες του οποίου θα βιώσουμε στην πορεία.
Αν μη τι άλλο, ο ίδιος ο Τσίπρας είναι ειλικρινής, σε σχέση με τους προκατόχους του θεομπαίχτες αλλά θα έπρεπε να ξέρει αυτό που είπε ο Ελύτης...
Δηλαδή ότι αν δεν στηρίξεις το ένα σου πόδι έξω απ' την Γη, ποτέ σου δεν θα μπορέσεις να σταθείς επάνω της...
Κι ο Τσίπρας δεν θα σταθεί για πολύ...

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ: Όταν θα κυβερνήσουν οι νέοι θα γίνει κακό

alt
alt
alt
Πρέπει να το πιούμε κι αυτό το πικρό ποτήρι...

ΠΗΓΗ

Ή ο Καμμένος θα κάνει κωλοτούμπα ή η κυβέρνηση θα πέσει γρήγορα

alt
Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα συμπράξουν μαζί σε κυβέρνηση:
Στην Κουμουνδούρου ο Καμμένος για στήριξη σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Τα πιθανά ονόματα της νέας κυβέρνησης
Οι ΑΝΕΛ ψηφίστηκαν από πολύ κόσμο ακριβώς ως ανάχωμα απέναντι στις αθεϊσιτικές κι διεθνιστικές τάσεις των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί εκ των οποίων κατατρέχονται και από εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα. Για πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο η αριστερά - αν και νεοταξική... - παίρνει την εξουσία και για πρώτη φορά πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ένας δεδηλωμένος άθεος!
Πλέον η μπάλα θα είναι στο γήπεδο των ΑΝΕΛ... Ο ΣΥΡΙΖΑ αργά ή γρήγορα θα προσπαθήσει να προωθήσει τη νεοταξική ατζέντα του, με επικρεμώμενη δαμόκλειο σπάθη τις πιέσεις των ευρωπαίων για επικείμενη επιστροφή στην δραχμή... Θα αντέξει το βάρος ο Καμμένος;
Ο Θεός βοηθός...
Τα πράγματα είναι στην κόψη του ξυραφιού: ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα προωθήσει τη νεοταξική του ατζέντα υπό την ανοχή των ΑΝΕΛ ή ΑΝΕΛ θα ρίξουν την κυβέρνηση και θα ξαναπάμε σε εκλογές με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό εάν δεν προκύψει κάποια άλλη κυβέρνηση χωρίς εκλογές...
Ας προσδεθούμε όλοι! Ας προσδεθούμε στον Θεό... 

ΠΗΓΗ

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Μισθοφόροι του ΝΑΤΟ σφάζουν στην Μαριούπολη! (βιντεο)

Απίστευτο βίντεο!
Κατά λάθος κάμερα της Ουκρανικής τηλεόρασης «συνέλαβε» ΝΑΤΟϊκό μισθοφόρο που μιλούσε άπταιστα Αγγλικά, να πολεμάει στον πλευρό της νεοναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου.
Δείτε το βίντεο που επιβεβαίωνει τις καταγγελίες του Πούτιν (Τους έβγαλε στη σέντρα πάλι ο Πούτιν: «Λεγεώνα των ξένων του ΝΑΤΟ ο ουκρανικός στρατός»)
hellasforce.com

ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ!



Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν πως οι αθλιότητες Σαμαρά ειναι τα καπρίτσια ενός κακομαθημενου. Μέγα λάθος!
Αυτές οι πράξεις που ντροπιάζουν την αστική παράταξη, είναι μέρος ενος μεθοδευμενου σχεδίου άμυνας. Προσωπικής άμυνας του στενού περιβάλλοντος, που δεν εχει καμμιά σχέση με την παράταξη.
Άμυνα σε τι; Μα στις διώξεις που έρχονται τωρα που θα ανοίξουν τα σεντούκια και η μπόχα θα πνίξει όλη την χώρα.
Ο Σαμαράς θα μιλήσει για «ρεβανσισμό» προσπαθώντας να συμπαρασύρει ολόκληρη την παράταξη σε άμυνα του. Προτιμά να ρίξει την χωρα σε εμφύλιο, παρά να οδηγηθούν οι δικοί του στην δικαιοσύνη.
  Εδώθα πρέπει να προσέξει η νέα κυβέρνηση και να μην δώσει τις αφορμές στους θεομπαίχτες αλλά να τιμωρήσει θεσμικά, σκληρά και αποφασιστικά όσους ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα. Μην κάνουν βημα πισω, μην την πατήσουν οπως ο Κωστας Καραμανλης το 2004. Θα έχουν την τύχη του.
Όσο για την παράταξη; Πρεπει τωρα να εξοβελίσει την ρετσινιά Σαμαρά απο πανω της.

ΠΗΓΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Κοίτα να δεις που είχαν δίκιο όταν έλεγαν να «κλειδώσουμε» τους ηλικιωμένους…

Το χέρι του Ευάγγελου Βενιζέλου φίλησε ένας, προφανώς υποστηρικτής του, την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσερχόταν στο εκλογικό του κέντρο για να ψηφίσει. Ο Βενιζέλος δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται από την κίνηση του ηλικιωμένου άνδρα.. Τυχαίο ή στημένο; Η εικόνα δικαιώνει πάντως όσους υποστήριζαν την άποψη του «κλειδώματος» των γερόντων στο σπίτι την ημέρα των εκλογών!!!

ME ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΧΤΥΠΑΓΑΝ 10-12 ΑΝΑΡΧΟΚΟΤΕΣ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ!!! ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ!!!


Πριν λίγα λεπτά μας έστειλε μήνυμα ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, που μαζί με τον 82χρονο πατέρα του, δέχτηκαν επίθεση από τις αναρχικές κότες στην Πετρούπολη, που δρούσαν υπό την καθοδήγηση μέλους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Διαβάστε τι μας έγραψε ο Θανάσης Κουράκος και φανταστείτε τι έχει να γίνει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:


Αγαπητοί δημοσιογράφοι του στόχου, είμαι ο Θ. Κ. κ είμαι αυτός που δέχτηκε την επίθεση στην Πετρούπολη! Είμαι υποψήφιος με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και έχω να σας πω οτι με βάραγαν 10-12 άτομα με κράνη κλωτσιές και μπουνιές! Με την καθοδήγηση κ την προτροπή της Πατρικίου αικατερίνης μέλους του Ανταρσύα! Μάλιστα η συγκεκριμένη τους προέτρεπε να με ΣΟΤΏΣΟΥΝ! Ο ηλικιωμένος που αναφέρετε, είναι ο πατέρας μου 82 ετών τον οποιο τα σκουπίδια του Ανταρσύα κ η Πατρικίου,προπηλάκισαν λεκτικά! Έχω υποβάλει μήνυση κατά αυτής κ κατ´αγνώστων (γνωστών!!!) για ξυλοδαρμό,εξύβριση κ απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση!

Με εκτίμηση

ΠΗΓΗ