ΕΚΤΑΚΤΟ:ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΡΩΣΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΣΛΟΒΙΑΝΣΚ-1 ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΩΝ

sloviansk

Ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα πριν από λίγο επιχειρούν να ανακαταλάβουν την πόλη Σλοβιάνσκ. Στις παρυφές της πόλης-που βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία-ακούγονται πυροβολισμοί. Σύμφωνα με το Reuters, ουκρανικές ειδικές δυνάμεις κατάφεραν να καταλάβουν ένα σημείο ελέγχου στην είσοδο της πόλης.

Ο δήμαρχος του Σλοβιάνσκ Anatoly Hop επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τεθωρακισμένα οχήματα που εισέρχονται στην πόλη. “Δεν έχουν ακόμη μπει ακόμα στο κέντρο αλλά βρίσκονται στα κοντινά χωριά. Ένας νεκρός και ένας τραυματίας” είπε πως είναι τα πρώτα θύματα της σύγκρουσης.
Η κατάσταση στην πόλη κλιμακώθηκε χθες το βράδυ.Η ουκρανική κυβέρνηση κήρυξε την επανέναρξη των ειδικών δράσεων στα ανατολικά της χώρας, όπου οι υποστηρικτές της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Ντόνετσκ» εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχο τους πλήθος οικισμών – συμπεριλαμβανομένων του Σλοβιανσκ και του Κράματορσκ.     http://www.makeleio.gr/?p=85652

Συρία: Ισλαμιστές "γενναίοι" αντάρτες απειλούν με όπλα χριστιανικό βρέφος



Γνωρίζαμε ότι οι ισλαμιστές αντάρτες που η Δύση υποστηρίζει τυφλά αγνοώντας ακόμα και την κοινή γνώμη έιναι ικανοί για τα ειδεχθέστερα εγκλήματα, οπότε η φωτό που κυκοφόρησε με οπλισμένους να απειλούν  βρέφος δεν μας έκανε καμμια εντύπωση.
Πρόκειται για ένα καρέ που δείχνει ένα βρέφος λίγων μηνών στο οποίο τρεις ένοπλοι, τα πρόσωπα των οποίων δεν εμφανίζονται, έχουν «κολλήσει» τις κάνες τριών πολυβόλων.
Ως λεζάντα της σοκαριστικής αυτής φωτογραφίας φέρεται να αναγράφεται η φράση «ο μικρότερος όμηρος από την εχθρική φυλή της πόλης Κεσάμπ».
Το χωριό Κεσάμπ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και σε αυτό κατοικούν κυρίως Χριστιανοί Αρμένιοι. Λίγο καιρό νωρίτερα σε αυτό το χωριό πραγματοποιήθηκε έφοδος από ενόπλους που κράτησαν ομήρους, σύμφωνα με πληροφορίες, καμιά δεκαριά οικογένειες και έσφαξαν δεκάδες χριστιανών.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Toυρκική εισβολή στην Συρία - Ενα Μηχανοκίνητο Τάγμα προελαύνει με αεροπορικη υποστήριξη.


Toυρκική στρατιωτική εισβολή βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή στην Συρία, με αφορμή την προστασία του Τουρκομογγόλου οθωμανού φύλαρχου Süleyman Şah που θεωρείται πατριάρχης της τουρκικής "φυλής" και βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα τουρκοσυριακά σύνορα.

Οπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν ένα τουρκικό Μηχανοκίνητο Τάγμα δυνάμεως 300 ανδρών μαζί με 50 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων κατηφοριών έχουν περάσει τα τουρκοσυριακά σύνορα και με την κάλυψη της τουρκικής Αεροπορίας προελαύνουν προς την τοποθεσία όπου βρίσκεται ο τάφος.
Ο συγκεκριμένος τάφος είναι παραδόξως ... τουρκικό έδαφος (!) αφού την εποχή που οι σχέσεις Τουρκίας και Συρίας, δηλαδή μέχρι το 2011 ήταν ιδιαίτερα στενές, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ είχε χαρίσει κάπου 50 τετραγωνικά μέτρα στην Τουρκία για να διαθέσει συμβολική φρουρά φύλαξης του τάφου.
Είναι εμφανές ότι ο τουρκικός Στρατός επιχειρεί να δημιουργήσει μία buffer zone μεταξύ των τουρκοσυριακών συνόρων για να βοηθηθούν οι αντάρτες.
Πριν από ένα μήνα ο Τούρκος πρόεδρος Α.Γκιουλ σε εκτέλεση της σχεδιαζόμενης προβοκάτσιας από τουρκικής πλευράς είχε πει ότι αν απειληθεί η σφάλεια του τάφου από τους Σύρους θα εισβάλλει ο τουρκικός Στρατός και αυτή την στιγμή φαίνεται πως αυτό συμβαίνει.
Το τουρκικό Τάγμα ακόμα δεν έχει συναντήσει αντίσταση στην προέλασή του, ενώ στα τουροσυριακά σύνορα βρίσκονται με "αναμμένες μηχανές" τρεις ταξιαρχίες.
Τουρκικά μαχητικά F-16C καλύπτουν την προέλαση ενώ στα ανοικτά των τουρκοσυριακών ακτών βρίσκονται πλοία του τουρκικού Στόλου. Περισσότερα σε λίγο.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr    http://www.defencenet.gr/defence/item/to%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-1-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7

Ο ΣΥΡΙΖΑ με έδιωξε επειδή θέλω να είμαι Ελληνίδα και τα παιδιά μου να μαθαίνουν ελληνικά!


σχόλιο Γ.Θ : Αναλογιστείτε τι θα συμβεί, όταν θα κυβερνήσουν οι ανθέλληνες του ΣΥΡΙΖΑ...
Μην σκανδαλιστείτε, αλλά προσωπική μας γνώμη είναι ότι πρέπει να κυβερνήσει για δύο λόγους.
1ον Γιατί μόνο έτσι θα απομυθοποιηθεί η "ιερή αγελάδα" του κοινοβουλευτισμού, που λέγεται Αριστερά με τα εγκλήματα που θα διαπράξει και...

2ον Γιατί μόνο με το κυνηγητό και νέο διωγμό που θα κηρύξει στην Έκκλησία (και ενδεχομένως στη άρχουσα) εκείνη (κλήρος και λαός), επιτέλους θα ξυπνήσει και θα αγωνιστεί, αν δεν θέλει να εξαφανιστεί... Θυμηθείτε ότι η Εκκλησία όταν διώκεται δυναμώνει.

«Φαίνεται πως ήθελαν υποψήφιο τουρκικής συνείδησης», τόνισε η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο, την αποπομπή της από υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και την αντικατάστασή της από τον Μεστάν Οζμάν Ουμίζ.
Ανέφερε πως ουδέποτε παραιτήθηκε και πως ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, της ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας τη σχετική απόφαση, χωρίς να της εξηγήσει το λόγο.
«H Kεντρική Επιτροπή ψήφισε υπέρ εμού, ήταν πολύ ξαφνικό… ναι, με απέπεμψαν, τόνισε η κ. Σουλεϊμάν.
Κατήγγειλε πως πριν από κάποια χρόνια δέχθηκε επίθεση από ανθρώπους τουρκικής καταγωγής ενώ άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το αν θα ασχοληθεί ή όχι ξανά με την πολιτική: «θα το δούμε στην πορεία αν θα ξαναασχοληθώ με την πολιτική εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν ελληνικά και να πηγαίνουν στα δημόσια σχολεία» υπογράμμισε.

http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6438.html 
 

Κατακτητής του κακού.

Η απεικόνιση του Αγίου Γεωργίου ως πολεμιστή

Παρόλο που υπάρχουν στοιχεία για την απεικόνιση του Αγίου Γεωργίου ως πολεμιστή πριν από την εικονοκλαστική περίοδο ο αριθμός των αναπαραστάσεών του ως πολεμιστή αυξάνουν σημαντικά μετά την εικονομαχία κυρίως στην Καππαδοκία στην οποία οι στρατιωτικοί Άγιοι λατρεύονταν ιδιαίτερα.
Εικονίζονταν τόσο ως προστάτης των στρατιωτών όσο και ως κατεξοχήν κατακτητής του κακού. Τοποθετούνταν σε προεξέχουσες θέσεις όπως στις εισόδους των ναών ή μπροστά στο ιερό, ακόμη και στην αψίδα.
Οι αλλαγές στην εικονογραφία του Αγίου (από βυζαντινός αξιωματούχος σε βυζαντινό πολεμιστή) συμπίπτουν με τις αλλαγές στην έννοια του Αυτοκράτορα ο οποίος κατά τη διάρκεια του απογείου της βυζαντινής αυτοκρατορίας από τη βασιλεία του Νικηφόρου Φωκά (963-969), του Ιωάννη Τζιμισκή (969-976) και Βασιλείου Β΄ (976-1025) απέκτησε τη νέα ποιότητα του στρατιωτικού θάρρους και ο οποίος δοξάζονταν στο πεδίο της μάχης.
agios_georgios_266041174
Αναμφίβολα η εξέλιξη της λατρείας του Αγίου οφείλει πολλά στην υιοθέτησή του ως προστάτη από τους βυζαντινούς αυτοκράτορες. Παρόλο που δεν ήταν αμετάβλητη πρακτική, γίνονταν συνήθως εντυπωσιακές χορηγίες είτε για να παροτρύνουν τον Άγιο Γεώργιο να προστατέψει τους άνδρες για τους οποίους ήταν υπεύθυνοι στην μάχη είτε ως ανταμοιβή που το είχε πράξει ήδη. Τέτοια συναισθήματα εκφράζονται στον Κανόνα που συνέταξε ο Γεώργιος Σκυλίτζης στον οποίο ζητείτε η αρωγή του Αγίου προκειμένου να βοηθήσει τον αυτοκρατορικό στρατό να κερδίσει τη νίκη ενάντια στους Σκύθες, Πέρσες και βαρβάρους.
Το Praecepta Militaria (μεσοβυζαντινό στρατιωτικό εγχειρίδιο), που συνήθως αποδίδεται στον Νικηφόρο Φωκά, προέβλεπε να λέγονται προσευχές από τους στρατιώτες καθημερινά, πρωί και βράδυ, με αυστηρές ποινές για όσους δεν συμμετείχαν. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτός ο ιδιαίτερα επιτυχημένος στρατηγός αντιμετώπιζε τις θρησκευτικές πρακτικές στον στρατό τόσο σοβαρά, καθώς αυτός ήταν υπεύθυνος που η εικόνα του ευγενή ιππότη εισήλθε στην βυζαντινή γραμματεία.
68
Στα τελευταία χρόνια της Βυζαντινής αυτοκρατορίας ο Άγιος Γεώργιος χρειάστηκε περισσότερο ως προστάτης εναντίον στους κατακτητές παρά ως σύμμαχος σε μια μάχη που πιθανώς να κατέληγε σε νίκη. Αυτό εξηγεί τον τεράστιο αριθμό προστατευτικών αναπαραστάσεων στους υστεροβυζαντινούς ναούς. Αυτές ήταν πολυάριθμες στην Τρανσυλβανία όπου ο αυτόχθων ορθόδοξος ρουμανικός πληθυσμός επιζητούσε προστασία εναντίον των καθολικών Ανδεγαυών, καθώς και στην Κρήτη η οποία ήταν υποτελής στην Βενετία από το 1204 έως το 1669.
Μετά τη λατινική και τουρκική κατάκτηση, οι Έλληνες χρειάζονταν πάνω από όλα προστασία από τους κατακτητές. Η προστατευτική λειτουργία των στρατιωτικών αγίων έγινε πάλι επίκαιρη. Παρουσιάζονται σε αμέτρητες αναπαραστάσεις, κυρίως στις προσόψεις ή στις εισόδους των ναών. Αυτές οι εικόνες ήταν απλά πορτραίτα αλλά ένας δημοφιλής εικονογραφικός τύπος ήταν αυτός του Αγίου Γεωργίου που σκοτώνει έναν εχθρό ή ένα αντιπαθητικό τέρας. Αυτό χρησίμευε ως ένας γλωσσικός κώδικας: στη θέση του τέρατος εννοούνταν οι Τούρκοι.
(αποσπάσμα από το βιβλίο: Christopher Walter, The Warrior Saints in Byzantine Art and Tradition, Ashgate 2003)

http://www.diakonima.gr/2014/04/23

Γεώργιος Καραϊσκάκης: Ο ήρωας που κατόρθωνε τα αδύνατα αφήνει την τελευταία του πνοή σαν σήμερα.


 ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
σχόλιο Γ.Θ : Σε ευχαριστούμε μεγάλε Στρατηγέ. Η θυσία σου δεν θα πάει χαμένη.

Στις 23 Απριλίου του 1827 έπεσε υπέρ πατρίδος ο μεγάλος ήρωας τους Γένους, Γεώργιος Καραϊσκάκης ή Καραΐσκος, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα.
(Το Καραϊσκάκης ήταν υποκοριστικό του επιθέτου του, ως ο γιος του Καραΐσκου).
Ιδιαίτερος και ατίθασος χαρακτήρας, όπως ορίζει η φύση των Ελλήνων, κράτησε μέχρι το τέλος ασβεστη μέσα του την φλόγα της ελευθερίας. Έδωσε επικές μάχες πλάι στον Κολοκοτρώνη, τον Μακρυγιάννη, κ.α., ανέλαβε σχεδόν ολοκληρωτικά την στήριξη των Πολιορκημένων του Μεσολογγίου και πρωτοστάτησε σε ηρωικές νικηφόρες μαχές απέναντι στον εχθρό.
Αναχαίτισε την πορεία του τουρκικού στρατού στην Στερεά Ελλάδα με την βοήθεια μόλις 680 ανδρών!
Ειδικότερα στις 23 Φεβρουαρίου 1827 ο Καραϊσκάκης είχε ελευθερώσει ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα, εκτός του Μεσολογγίου, της Βόνιτσας και της Ναυπάκτου.
Ορμούσε πάντα πρώτος ακόμη και στις πιο μικρές αψιμαχίες, γεγονός που ανάγκασε τον Κολοκοτρώνη να του πει τα εξής: “είναι ανάγκη να σώσεις τον εαυτόν σου για να σωθεί και η πατρίδα“. Ο Καραϊσκάκης, όμως, παρά τις συστάσεις και παρά την άσχημη κατάσταση της υγείας του, έσφιγγε τα δόντια και συνέχιζε.
Σε μία από αυτές τις εμπλοκές τραυματίστηκε σοβαρά και λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή έγραψε απευθυνόμενος στους συναγωνιστές του: “Εγώ πεθαίνω. Όμως εσείς να είστε μονιασμένοι και να βαστήξετε την πατρίδα”.
Ήξερε πως οι Έλληνες μόνο ως μία γροθιά μπορούσαν να πετύχουν το ακατόρθωτο! Ο Καραϊσκάκης προσπάθησε να τους δείξει τον δρόμο ξεπερνώντας τον ίδιο του τον εαυτό και αψηφώντας κάθε εμπόδιο και δυσκολία.




http://www.pygmi.gr/
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/04/blog-post_2570.html

ΠΗΓΗ

Και σήμερα αναμένεται ΧΑΜΟΣ στον Αη Γιώργη τον Κουδουνά, από «τούρκους»…

Την αγάπη και την ελπίδα τους για «κάτι καλύτερο» θα αναζητήσουν και σήμερα με μαζική παρουσία κατά χιλιάδες στην Πρίγκηπο, στον Αη Γιώργη τον Κουδουνά. Νιώθουν την ανάγκη να εκφράσουν τη θρησκευτικότητά τους με τρόπους που δεν παραπέμπουν σε καμία περίπτωση στο Ισλάμ. Μνήμες αιώνων καταχωρημένες στο DNA τους, έρχονται στο φως. Και όλοι υπομονετικά στην ουρά για πολλές ώρες, θα περιμένουν να προσκυνήσουν τον Άγιο τους…
Η Πίστη μας, η Ορθοδοξία, μπορεί να βάλλεται στην Ελλάδα, από αστείους τύπους και με πολλούς τρόπους για να ξεριζωθεί, αλλά αλλού, κάτι συμβαίνει και συμβαίνει με ανεξήγητα γρήγορους ρυθμούς… enthusiast
κουδουνάς
Δείτε ένα χαρακτηριστικό ΒΙΝΤΕΟ, για να μάθετε γιατί ονομάστηκε ο Αη Γιώργης, κουδουνάς

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

ΣAN TOY KEPIOY TO AΓIO ΦΩΣ, THΣ ANAΣTAΣHΣ TO BPAΔY, NA EINAI H ZΩH ΣΑΣ ΦΩTEINH, XΩPIΣ ΣTAΛIA ΣKOTAΔI!
XPIΣTOΣ ANEΣTH!!