ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ


Το πιο κάτω κείμενο είναι αυτοτελές το 10ο κεφάλαιο από το σχετικά πρόσφατα (2001) εκδοθέν βιβλίο για τον  Γέροντα Παΐσιο : "Λόγοι χάριτος και Σοφίας" από τον Αγιορείτη π. Μακάριο Αγιαννανίτη.

Σημείωση : ο γέροντας εκοιμήθη το 1994. 
ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ
Η φωτιά που άναψε στα Βαλκάνια θα επεκταθεί. Η σημερινή ρωσική ηγεσία θα ανατραπεί και οι Ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων θα συγκρουστούν με τους Νατοϊκούς στο έδαφος της Τουρκίας, η οποία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. Η Κύπρος θα δεχθεί προσωρινό ράπισμα από τους Τούρκους. Μέσα όμως από την Γενική Σύρραξη θα ξαναγεννηθεί το «Βυζάντιο».
Τα πάντα διοικούνται από τον Θεό Λόγο, δεν τα διοικούν οι Αμερικανοί, ούτε οι Εβραίοι ... Αυτοί επικρατούν μια φορά, διότι το επιτρέπει ο Θεός για να παιδεύει τους δικούς του.
             Ο παλαιός Ισραήλ , οι παλαιοί ευσεβείς , που ήταν Εβραίοι, εκπαιδεύτηκαν επτάκις. Και εβδομήκοντα χρόνια ήσαν αιχμάλωτοι στους Χαλδαίους (τους σημερινούς Πέρσες). Μόλις τελείωσε ο κανόνας τους επανήλθαν. Ήταν μια παιδεία, ένα ράπισμα για να τους ξυπνήσει ο Θεός. Αυτοί, οι Εβραίοι, ήταν ο παλαιός Ισραήλ.
Σήμερα ο νέος Ισραήλ είμεθα εμείς. Η δική μας παιδείαόμως είναι εβδομηκοντάκις επτά και όχι επτάκις, διότι εμείς είχαμε τη γνώση .Το εβδομηκοντάκις επτά, που είναι η αιχμαλωσία μας (1453 Άλωση Κων/πόλεως ) από το Ισλάμ, τώρα ακριβώς τελειώνει. Αυτός ήταν ο κανόνας του Θεού για τις αμαρτίες μας.
Ένα παρόμοιο είχε γίνει με τον ρωσικό λαό. Πριν 50 χρόνια μαζί με τον γέροντα μου, τον Ιωσήφ τον Έγκλειστο, συναντήσαμε ένα Ρώσο μοναχό, γέροντα. Για να τον ενισχύσουμε για τα δεινά του ρωσικού λαού και την δοκιμασία των πιστών από τον κομμουνισμό, θελήσαμε να του δώσουμε θάρρος, λέγοντας του λόγια παρηγοριάς. Αυτός όμως λέει : «Δεν είναι τίποτα, κανόνας είναι που θα κρατήσει εβδομήντα χρόνια». Εσύ πως το ξέρεις; ρωτήσαμε. Και η απάντηση του : «Το 1917 , όταν επεκράτησε ο κομμουνισμός, ο Χριστιανισμός εκηρύχθει εκτός νόμου, και όποιος σκότωνε Χριστιανούς ήταν ήρωας. Οι χριστιανοί πανικοβλήθηκαν και οι μεν πλούσιοι εδραπέτευσαν προς την Ευρώπη, οι δε άλλοι έτρεχαν στους ναούς, ελπίζοντας ότι ο Θεός θα κάμει θαύμα για να τους σώσει. Σε ένα μεγάλο ναό, των Αγίων Αποστόλων, μπήκαν πέντε περίπου χιλιάδες Χριστιανοί.
Οι μπολσεβίκοι όταν τους βρήκαν έβαλαν φωτιά στο ναό. Ένας από τους χριστιανούς δεν πέθανε. Είχε κατορθώσει να ανέβει ψηλά στους τρούλους και έμενε δίπλα από ένα παράθυρο και ανέπνεε. Αυτός λοιπόν μου είπε, ότι όταν ήρθε η ώρα που άρχισε ο κόσμος να πεθαίνει, κλαίγανε και φωνάζανε, παρουσιάστηκαν οι Δώδεκα Απόστολοι και τους είπαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν, διότι δεν το επιτρέπει ο Θεός. Είναι κανόνας για τις αμαρτίες μας που θα κρατήσει 70 χρόνια».
Αυτά μας είπε ο Ρώσος μοναχός 50 χρόνια πριν. Το διάστημα που διέρρευσε από τότε, είχα σχεδόν ξεχάσει τα λόγια του. Όταν όμως έπεσε ο χάρτινος πύργος του «ανατολικού ευδαιμονισμού», τότε το θυμήθηκα. Κάθισα και μέτρησα και είδα ότι ήταν ακριβώς εβδομήντα χρόνια. Τώρα και ο δικός μας κανόνας των εβδομηκοντάκις επτά τελειώνει και θα επανέλθουν. Τώρα ο πνευματικός νόμος θα εφαρμοσθεί πολυτρόπως .
Πρώτα θα παιδεύσει ο Θεός τους μεγάλους εχθρούς της Ορθοδοξίας, που είναι ο Ισλαμισμός και ο Καθολικισμός. Αυτοί που αμείλικτα χτυπούν την Ορθοδοξία, τώρα θα εκλείψουν. Ακόμα  και αυτοί που κατέστρεψαν τον Βυζαντινό Πολιτισμό δεν είναι οι Τούρκοι που τον κατέστρεψαν, είναι οι σταυροφόροι, οι Ευρωπαίοι, οι καθολικοί που ενίσχυσαν τους Τούρκους για να καταστρέψουν το Βυζάντιο.Τους απογόνους τους, λοιπόν, θα τους μαζέψει ο Θεός εκεί μέσα και θα σφαγούν εκεί. Εσείς είστε νεότεροι και θα το δείτε, αφού θα είστε εν τη ζωή. Τώρα θα γίνει η Μεγάλη Σύρραξη, ο Αρμαγεδών. Αυτό που τώρα ξεκίνησε στα Βαλκάνια δεν θα σταματήσει.
Εκείνος που θα το εμποδίζει να απλωθεί είναι η διαιρεμένη ρώσικη ηγεσία (σ.σ. Γέλτσιν) η οποία πλευρίζει                                                                                     τους Αμερικανούς. Όμως ο ρωσικός λαός θα τους ρίξει και οι χριστιανικοί λαοί των Βαλκανίων θα προελάσουν.
Οι Ρώσοι θέλουν τώρα να βγουν στη Μεσόγειο. Αυτό θα είναι το ελατήριο. Όμως δεν θα είναι αυτή η πραγματική αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός τους προσκαλεί ως όργανα Του. Κατεβαίνοντας αυτοί θα σβήσουν και θα αφανίσουν την τούρκικη λαίλαπα μέσα σε μια εβδομάδα. Κι όταν κατέβουν οι φίλοι της Τουρκίας (οι απόγονοι δηλαδή των σταυροφόρων ) το ΝΑΤΟ, για να τη σώσουν, τότε εκεί θα γίνει, η μεγάλη Σύρραξη και θα σφαγούν.
Η Κύπρος θα δεχτεί ράπισμα από τους Τούρκους (γιατί τώρα είναι ανέγγιχτη), αλλά θα είναι προσωρινό. Η Τουρκία θα σβήσει , αλλά δεν θα υπάρχει ούτε μια σελίδα στην παγκόσμα ιστορία που να φέρνει στη μνήμη ότι υπήρξε αυτή η καταραμένη φυλή .
Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες. Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό. Η λέξη «Έλληνας » αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων. Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά.
Είναι κρίμα , γιατί σήμερα  κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία. Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν.
Σήμερα πουλήθηκαν όλα. Έχει κατορθώσει ο «Διεθνής Σιωνισμός» με τα προγράμματα που κάνει εδώ και 180 χρόνια, να εφαρμόσει σήμερα τα σχέδια του.
Σήμερα όμως που όλοι γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς, θα επέμβει ο Θεός των πατέρων μας για τα αίματα των Μαρτύρων μας και τα λείψανα των Αγίων μας. Το αίμα το Ελληνικό  που χύθηκε για την Ορθοδοξία, εάν ενωθεί σήμερα θα γίνει πλωτό ποτάμι, να πνίξει τους κανίβαλους που λέγονται «μεγάλοι».
Όταν έγινε η πρώτη διάσπαση του ατόμου και κατασκευάστηκε η ατομική βόμβα, άκουσα ο ίδιος τον Αϊζενχάουερ να δηλώνει : «Σήμερα ευρισκόμεθα στα προπύλαια της ελληνικής μαθηματικής» .Είπε την αλήθεια ο κανίβαλος!
Όσο για την κατάσταση στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αυτή είναι προϊόν του Βατικανού. Είναι οι «ευλογίες » του Πάπα,  του «μεγάλου χριστιανού». Τα νοήματα όλων αυτών συλλαμβάνει ο διεθνής σιωνισμός, το διεθνές χρηματιστήριο που ονομάζεται Αμερική. Αμερική δεν υπάρχει. Οι σιωνιστές είναι η Αμερική. Αυτοί λοιπόν αφού λάβουν τα μηνύματα τα σατανικά, το προωθούν στο Βατικανό, αυτό τα μετατρέπει σε σχέδια και στην συνέχεια καλεί το Ισλάμ να τα εφαρμόσει. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν σήμερα τα σατανικά σχέδια. Αυτοί κατόρθωσαν και αιχμαλώτισαν τους ηγέτες μας.
Οι ελπίδες μας είναι μόνο στον Θεό. Κι εσείς να ζείτε χριστιανικά, γιατί σας λέω υπεύθυνα - και θα το δείτε - ότι δεν έχουμε μέρες. Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχιστεί. Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός, με το δικό Του τρόπο, θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στην γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί; Διότι οι Ευρωπαίοι λαοί θα ξαναενωθούν. Ποιος θα τους καθοδηγεί; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορθόδοξη πίστη.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!



Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα : 
ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.  ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ.
ΑΡΘΡΟ 6 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 20 ΠΕΡΙΠΟΥ.


Αγωνιζόμαστε για την διεύρυνση της έννοιας του ασύλου και τη γρήγορη χορήγησή του, (ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ) για την χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους και όσες επιθυμούν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες, για την κατάργηση της Συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ», για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών και διασφάλιση ίσωνδικαιωμάτων. Επιδιώκουμε να δημιουργηθούν ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας των προσφύγων, με υπηρεσίες κοινωνικής και νομικής προστασίας, αντί για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ετοιμάζονται. Επιδιώκουμε επίσης:
  • Την αποσύνδεση της χορήγησης άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων. ΔΗΛΑΔΗ ΝΟΜΙΜΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ!
  • Τη διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης. ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ
  • Τη δίωξη αποκλειστικά του εργοδότη σε περιπτώσεις ανασφάλιστης εργασίας μεταναστών.
  • Τη διευκόλυνση της πολιτογράφησης, προπάντων για παιδιά μεταναστών.ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ) ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!!!!!
  • Την κατάργηση κάθε περιορισμού πρόσβασης στους θεσμούς δημόσιας Υγείας και Παιδείας. ΤΣΑΜΠΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ!)
Σήμερα, έπειτα από ευρύτατο διεθνή διάλογο, είναι κοινός τόπος ότι πρέπει νακαταργηθεί η ποινική δίωξη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, ΝΟΜΙΜΗ Η ΠΡΕΖΑ ΚΑΙ Η ΜΑΣΤΟΥΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!!!! με ασφαλιστικές δικλείδες για να καταπολεμηθεί το εμπόριο. Ωστόσο, η ελληνική πολιτεία αρνείται να εφαρμόσει οτιδήποτε πέραν της καταστολής. Το ελάχιστο που χρειάζεται και μπορεί να γίνει αμέσως είναι:
  • Δημόσια θεραπευτικά καταστήματα παντού
  • Γενναία χρηματοδότηση όλων των οργανισμών απεξάρτησης.
  • Ανάληψη του κόστους απεξάρτησης από τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Θέσπιση και υποχρεωτική εφαρμογή νόμων για την επανένταξη των απεξαρτημένων χρηστών.
Είναι ανάγκη να καταργηθεί η φυλάκιση των ανηλίκων. Μέχρι την πλήρη κατάργησή της χρειάζεται να χωριστούν οι ανήλικοι από τους ενήλικες κρατουμένους. Οι φυλακές δεν μπορεί να είναι άβατο. Μέλη του Κοινοβουλίου, ανεξάρτητες αρχές και κοινωνικοί φορείς πρέπει να έχουν πρόσβαση και δικαίωμα ελέγχου. Η χορήγηση αδειών, η εκπαίδευση, η ημιελεύθερη διαβίωση η υπό όρους απόλυση πρέπει να αποτελούν δικαίωμα, εφόσον υπάρχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, και να πάψει η αυθαίρετη απόρριψη σχετικών αιτημάτων.
Η ελεύθερη σεξουαλική επιλογή, χωρίς φόβο και ντροπή είναι ανθρώπινο δικαίωμα που πρέπει να το εγγυάται η πολιτεία χωρίς διακρίσεις όσον αφορά τη συμβίωση και τη σύναψη πολιτικού γάμου ή Συμφώνου Συμβίωσης. ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΙ ΝΩΝΤΑ ...;ΚΑΛΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΒΡΕ!
Η άρνηση στράτευσης πρέπει να προστατεύεται. ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΘΑΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟΣ?ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ? Να καταργηθεί η επιτροπή ελέγχου συνείδησης και με δημιουργία επαρκών δυνατοτήτων για κοινωνική θητεία.
 ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ!

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Nea Epoxi

Περισσότερα 

ΠΡΩΪΝΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΣΥΡΙΖΑ... ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΕΪΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ!


 Αντιγράφουμε... ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ;

 Ενίσχυση της μειονοτικής παιδείας, με έμφαση στην υπέρβαση των γλωσσικών φραγμών και επαρκή διδασκαλία τόσο της τουρκικής όσο και της ελληνικής γλώσσας.
Κατάργηση της αρμοδιότητας του ΥΠΕΞ και της ΕΥΠ για τα θέματα που αφορούν τη μειονότητα. Μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Εσωτερικών.Κατάργηση των δύο υπερνομαρχιών (Ροδόπης-Έβρου, Δράμας-Ξάνθης-Καβάλας) που
δημιουργήθηκαν για να φαλκιδεύσουν την πολιτική βούληση των μειονοτικών Ελλήνων.
 Επίλυση των ανοιχτών θεμάτων «ανιθαγενών» πολιτών με γνώμονα τη δική τους βούληση και όχι άλλες πολιτικές σκοπιμότητες από την πλευρά του κράτους. (Δεν εννοούν του τουρκικού. Αυτό μπορεί να παρεμβαίνει ανενόχλητο)

Και τώρα η …έκπληξη για τους μεταλλαγμένους Έλληνες που αποφάσισαν να αποκτήσουν μεταλλαγμένη Βουλγαροσκοπιανή ταυτότητα μετά την ήττα του ΚΚΕ στον εμφύλιο πόλεμο:

Επίλυση του θέματος των ανιθαγενών και των πολιτικών προσφύγων του εμφυλίου που βρίσκονται στην ΠΓΔΜ και ενίσχυση των πολιτιστικών ανταλλαγών στις δύο πλευρές των συνόρων.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ΠΟΜΑΚΙΚΗ γλώσσα; Για τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αποδεκτή η ανεξάρτητη Θράκη; Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει θέμα προπαγάνδας του ναζιστικού καθεστώτος Γκρουέφσκι και τα δίνει ΟΛΑ στους μεταλλαγμένους Βούλγαρους;

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ -ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ- ΟΡΚΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Παράλληλα, στο πλαίσιο του διαχωρισμού της Εκκλησίας από το Κράτος προτείνουμε την αντικατάσταση του μαθήματος των θρησκευτικών και κάθε μορφής σχολικής κατήχησης από την επιστημονική προσέγγιση του φαινόμενου της θρησκείας, καθώς και την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου των εκπαιδευτικών κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους, της πρωινής σχολικής προσευχής και του εκκλησιασμού.

ΠΗΓΗ

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ... Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΟΛΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ!

Για επανεξέταση των όρων και όχι κατάργηση του Μνημονίου, όπως ζητούσε προεκλογικά, μιλά τελικά στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, βάζοντας ουσιαστικά νερό στο κρασί του. Αναλυτικότερα, στην επιστολή που έστειλε χτες προς τους ευρωπαίους ηγέτες (Μπαρόζο, Ρομπάι, Ντράγκι, Γιούνκερ, Σουλτς), ο Αλέξης Τσίπρας κινούμενος σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους, σε σχέση με τις προεκλογικές του εξαγγελίες, γράφει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, με την αποδοκιμασία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το εκλογικό σώμα, απονομιμοποίησε το Μνημόνιο το οποίο -όπως υπογραμμίζει- είχε απονομιμοποιηθεί νωρίτερα λόγω της οικονομικής αναποτελεσματικότητάς του. Όπως γράφει, το Μνημόνιο έχει «αποτύχει να αντιμετωπίσει τις δομικές ανισορροπίες και ανισότητες της ελληνικής οικονομίας». Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι και το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSΙ) απέτυχε «να διασφαλίσει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του αυξανόμενου δημόσιου χρέους» και ζητα την «άμεση, κοινωνικά δίκαιη, αντιστροφή της καθοδικής τάσης της οικονομίας μας». Ουσιαστικά, με την επιστολή αυτή ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να υιοθετεί ένα πιο ήπιο ύφος, καθώς δεν κάνει καμία αναφορά σε κατάργηση ή μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, μια θέση που έρχεται πιο κοντά σε εκείνη των υπολοίπων κομμάτων και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. «Οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.» καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς να ζητήσει ουσιαστικά την ακύρωση του Μνημονίου. Αναλυτικά η επιστολή προς τους Χέρμαν βαν Ρομπάι, Ζοζέ Μπαρόζο, Μάριο Ντράγκι και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Σας στέλνω αυτή την επιστολή μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής που ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έδωσε σε μένα, ώστε να διακριβώσω τη δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας. Η επιστολή αυτή ακολουθεί προηγούμενη, που είχα αποστείλει στις 21 Φεβρουάριου. Η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή 6 του Μαΐου απονομιμοποιεί πολιτικά το Μνημόνιο Συνεννόησης/Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής το οποίο συνυπέγραψαν η προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου και οι αρχηγοί των δύο πολιτικών κομμάτων που είχαν εγγυηθεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης εκείνης. Και τα δύο αυτά κόμματα κατέγραψαν απώλεια, περίπου, 3,5 εκατομμύριων ψήφων, αθροίζοντας ποσοστό 33,5% των συνολικών ψήφων. Παρακαλούμε σημειώστε ότι, πριν από αυτό, το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ είχε ήδη απονομιμοποιηθεί όσον αφορά την οικονομική αποτελεσματικότητά του. Αλλά δεν είναι μόνο ότι το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ απέτυχε στην επίτευξη των ίδιων του των στόχων. Είναι, επίσης, ότι έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει τις δομικές ανισορροπίες και ανισότητες της ελληνικής οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαινε όλα τα τελευταία χρόνια τις ενδογενείς αδυναμίες της οικονομίας. Όλες οι κυβερνήσεις, που συνεργάζονται στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αγνόησαν τις προτάσεις μας για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. Παρακαλούμε σημειώστε επίσης ότι, εξαιτίας των πολιτικών του Μνημονίου Συνεννόησης/ ΜΟΧΠ, η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης η οποία το 2012 διανύει το πέμπτο διαδοχικό έτος βαθιάς ύφεσης. Επιπλέον, το πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων (PSI) έχει αποτύχει να διασφαλίσει με αξιόπιστο τρόπο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του αυξανόμενου δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ της Ελλάδας. Η λιτότητα δε μπορεί με κανένα τρόπο να είναι η θεραπεία στην ύφεση. Είναι λοιπόν επιτακτική η άμεση, κοινωνικά δίκαιη, αντιστροφή της καθοδικής τάσης της οικονομίας μας. Πρέπει επειγόντως να διασφαλίσουμε την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα μας. Για το σκοπό αυτό, οφείλουμε να αναλάβουμε κάθε δυνατή πολιτική πρωτοβουλία προκειμένου να αντιστρέψουμε τη λιτότητα και την ύφεση. Γιατί πέραν της έλλειψης δημοκρατικής νομιμοποίησης, η συνέχεια της εφαρμογής του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης οδηγεί την οικονομία στην καταστροφή, χωρίς να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης. Η εσωτερική υποτίμηση τείνει να οδηγήσει σε κρίση ανθρωπιστική. Συνεπώς οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών βρίσκεται υπό την απειλή αυτών των καταστροφικών επιλογών. Είναι βαθιά η πίστη μας ότι το πρόβλημα της κρίσης είναι ευρωπαϊκό, και άρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να βρεθεί η λύση». greekalert.com

H Xρυσή Αυγή ζητάει τη συγκρότηση κυβέρνησης των αντιμνημονιακών δυνάμεων

Η Χρυσή Αυγή, με ανακοίνωσή της, τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης με σκοπό την καταγγελία του μνημονίου, καταγγέλλοντας παράλληλα τα κόμματα της «παλαιάς Βουλής» ότι περιφρονούν το 7% που την ψήφισε. Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή «στην απόφαση πλήρους καταγγελίας του Μνημονίου και καλεί άπαντες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις να συγκροτήσουν μέτωπο σχηματισμού κυβερνήσεως με έναν αντικειμενικό σκοπό: Την καταγγελία του Μνημονίου!». Τονίζει όμως ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μία κυβέρνηση «των προστατών των λαθρομεταναστών» ενώ καταγγέλλει «δημόσια την αντιδημοκρατική στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων του κατεστημένου, των κομμάτων που ανήκαν στην παλαιά Βουλή, είτε σαν πρόσωπα, είτε ως φορείς, να περιφρονούν το 7% του Ελληνικού Λαού που ετίμησε με την ψήφο του την Χρυσή Αυγή». Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανησυχούν στις ΗΠΑ για ισραηλινή επίθεση στο Ιράν, πριν τις προεδρικές εκλογές


Η πρόσφατη (8 Μαΐου) δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας στο Ισραήλ (προφανώς γιατί οι άνθρωποι είναι σοβαροί σε αντίθεση με τους ημεδαπούς πολιτικούς) έχει δημιουργήσει φόβους στην Ουάσιγκτον ότι το Τελ Αβίβ είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε μια επίθεση εναντίον του Ιράν πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Σύμφωνα με τους φόβους των Αμερικανών η συμμετοχή του αριστερού κόμματος Kadina  -το οποίο έχει δηλώσει ότι θα υποστηρίξει μια επίθεση εναντίον του Ιράν- στην κυβέρνηση μπορεί να σημαίνει ότι ο Benjamin Netanyahu θέλει να ισχυροποιήσει  το εσωτερικό του μέτωπο.
Σύμφωνα με τις ΗΠΑ ενδεχόμενες εκλογές στο Ισραήλ θα κρατούσαν τουλάχιστον για κάποιο καιρό μέχρι το σχηματισμό νέας κυβέρνησης τα αεροσκάφη στα αεροδρόμια, αλλά τώρα με ισχυροποιημένο το εσωτερικό του μέτωπο θεωρούν πως λίγα είναι αυτά που θα μπορούσαν να σταματήσουν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό από την πραγματοποίηση της επίθεσης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Παραιτήθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Παραιτήθηκαν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.


Τις παραιτήσεις ζήτησε και έλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έκανε πίσω ο Φ.Κουβέλης για συγκυβέρνηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - Φοβήθηκε τις αντιδράσεις

Έκανε πίσω ο Φ.Κουβέλης για συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς σε μια κυβέρνηση όπου θα συμμετέχουν μόνο το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, μιλώντας πριν λίγο στη ΚΟ του κόμματός του.

«Εξακολουθώ να λέω το ίδιο που έλεγα προεκλογικά, δε θα πάρω μέρος σε μία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, η οικουμενική κυβέρνηση πρέπει να έχει εκείνες τις δυνάμεις που επέλεξε ο λαός με την ψήφο του», σημείωσε χαρακτηριστικά

Παράλληλα τόνισε ότι δεν θα συμπράξει προεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι "από τη στιγμή που δεν συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να πάρει το βάρος της συμμετοχής του σε μία συγκυβέρνηση η οποία δεν θα είχε την απαιτούμενη νομιμοποίηση και η οποία δεν θα απεικόνιζε το αποτέλεσμα των εκλογών".

Στόχος της οικουμενικής κυβέρνησης είναι η σκληρή και άμεση διαπραγμάτευση του μνημονίου, επισήμανε και παρατήρησε ότι βάσει της επιστολής Τσίπρα προς τους Μπαρόζο, Ρομπάι και Ντράγκι υπάρχει μετατόπιση από τις αρχικές τοποθετήσεις για το θέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι γεγονός ότι οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ όπως ήδη έχει καταγράψει το defencenet.gr, ήταν τέτοιες που δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει, χωρίς να διαλύσει το κόμμα του...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΥΠΡΟΣ: Σύντομα θα δοθεί ηλεκτρονική ταυτότητα (Κάρτα του Πολίτη) στους Κύπριους. - VIDEO



σχόλιο ID-ont: Η Κύπρος προχωρά άμεσα στην έκδοση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων για τους Κύπριους. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα αποφασιστεί το σχέδιο για την Ευρωπαϊκή Κάρτα του Πολίτη...
Ηλεκτρονικές ταυτότητες οι οποίες θα....
μας επιτρέπουν να κάνουμε ακόμα και τις τραπεζικές μας συναλλαγές, θα γίνουν σύντομα μέρος της ζωής μας.
Το θέμα αυτό εμπίπτει και στην Κυπριακή Προεδρία η οποία θα κληθεί να χειριστεί σημαντικά θέματα που αφορούν την προώθηση της Ψηφιακής Ατζέντας της Ευρώπης όπως τη νομοθετική πρωτοβουλία για την ηλεκτρονική ταυτότητα, επαλήθευση και υπογραφή.
Μέσα στο εξάμηνο της Προεδρίας μας θα έχουμε νέες ταυτότητες με τσιπ, δακτυλικά αποτυπώματα και ηλεκτρονική υπογραφή η οποία θα προστεθεί ως στοιχείο στην ηλεκτρονική πλέον ταυτότητα του κάθε πολίτη.
Το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού θα είναι σε θέση να αρχίσει να εκδίδει ηλεκτρονικές ταυτότητες, που θα φέρουν microchip στο οποίο θα υπάρχει το δακτυλικό αποτύπωμα του πολίτη και η ηλεκτρονική υπογραφή του.
Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία έχει ως στόχο την αύξηση της εμπιστοσύνης των πολιτών, των επιχειρήσεων και των διοικήσεων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές ενώ θα μπορούν να γίνονται ακόμη και τραπεζικές συναλλαγές.
Εκτός από τις ηλεκτρονικές ταυτότητες παράλληλα θα δημιουργηθεί και μια Κυβερνητική Αποθήκη Πληροφοριών στην οποία θα ενταχθούν τα αρχεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Τμ. Τελωνείων, του Αρχείου Πληθυσμού, του Εφόρου Εταιρειών, του Τμ. Εσωτερικών Προσόδων, του Κτηματολογίου, και του ΦΠΑ, καθώς επίσης του Γεν. Λογιστηρίου.
Σε μεταγενέστερο στάδιο θα μπουν και τα αρχεία των Υπουργείων Υγείας, Παιδείας και η Στατιστική Υπηρεσία.
Τα πιο πάνω επιβεβαίωσε και η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου μιλώντας στις τομές στα γεγονότα:


Αντώνης Σαμαράς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διαχειριστεί τις ευθύνες του»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο δόθηκε η ιστορική ευκαιρία να κυβερνήσει, δεν μπορεί να διαχειριστεί τις ευθύνες του» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα το πρωί στην Κοινοβολευτική Ομάδα του κόμματός του ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως με τις προτάσεις του ουσιαστικά καταγγέλει τις συμβάσεις που έχει συνάψει η Ελλάδα. Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης, λέγοντας ότι «το πολιτικό σκηνικό δυσκολεύει τη δημιουργία βιώσιμης κυβέρνησης, εμείς όμως παλεύουμε γι΄ αυτό και υπάρχουν ακόμη ελπίδες». Σημείωσε όμως ότι είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ακυβερνησίας και τώρα φαίνεται πόσο δύσκολο είναι να προκύψει συνεργασία. «Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να υπάρξει κυβέρνηση και να συμμετέχει έστω και με ψήφο ανοχής ο ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε και πρότεινε την δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης και με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. «Κόμμα εξουσίας χωρίς ευθύνες εξουσίας δεν έχει υπάρξει ποτέ και ούτε μπορεί να υπάρξει», πρόσθεσε και τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξούσε να γίνει κόμμα εξουσίας ενώ δεν μπορούσε να διαχειριστεί τις ευθύνες του». «Το "λεφτά υπάρχουν" του 2009 δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό που λέει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ είναι το "λεφτά υπάρχουν νούμερο 2"», είπε ο κ. Σαμαράς και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε πως θα πρέπει να πάει ο κ. Τσίπρας στην Ευρώπη να διαπραγματευτεί». «Το "Δεν πληρώνω" δεν είναι μαγκιά είναι ανάθεμα», είπε. Ταυτόχρονα, απηύθυνε προσκλητήριο στον κεντροδεξιό χώρο και τόνισε πως θα αρχίσουν από τη βάση και μετά την κορυφή, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί σε ονόματα. «Η πρόταση του κ. Κουβέλη και στα τρία σημεία μας βρίσκει σύμφωνους γιατί διασφαλίζει την ευρωπαίκή πορεία της χώρας, τη διαπραγμάτευση του Μνημονίου και επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τις ευθύνες του», είπε ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στην πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για εκλογές. «Το ποσοστό των εκλογών δεν μας ικανοποιεί σαν κόμμα και θα το συζητήσουμε. Το ΠΑΣΟΚ, ο κύριος υπεύθυνος της κρίσης, γνώρισε πραγματική συντριβή» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Παλεύουμε για να συγκροτήσουμε κυβέρνηση και αυτό είναι ακόμα εφικτό», επισήμανε ο κ. Σαμαράς, κατηγορώντας τα υπόλοιπα κόμματα ότι επωφελούνται από την κρίση. «Κανείς άλλος δεν είχε σχέδιο για την Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ αγωνιζόταν να επιβιώσει μέσα από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά. «Επιδιώξαμε εδώ και δύο χρόνια της διαπραγμάτευση του Μνημονίου ενώ ύστερα ζητήσαμε ουσιαστικές αλλάγες οι οποίες προκαλούσαν την κρίση. Πλέον έρχονται οι Ευρωπαίοι και ζητούν αλλαγές», πρόσθεσε. Ο κ. Σαμαράς τόνισε, επίσης πως «η ΝΔ βρίσκεται στη μέση των ακραίων απόψεων, στο δρόμο του ρεαλισμού». «Είμαστε ο μοναδικός πυλώνας σταθερότητας» επανέλαβε, μιλώντας προς την ΚΟ του κόμματος του, επισημαίνοντας πως «οι Ευρωπαίοι τώρα βλέπουν ότι είχαμε δίκιο. Με την στάση τους πριμοδότησαν την άνοδο των άκρων και των ακραίων στην Ελλάδα». Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βοήθεια Αδερφέ - ΑΜΦΙΣΤΟΜΟΣ ΦΑΛΑΓΞ

Βοήθεια αδερφέ

Περισσότερα Τραγούδια από τους ΑΜΦΙΣΤΟΜΟΣ ΦΑΛΑΓΞ εδώ

Οι ΗΠΑ επικυρώνουν το Δίκαιο της Θάλασσας, τι σημαίνει για εμάς;


Οι αρχηγοί των κλάδων των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ ζήτησαν από τη Γερουσία να επικυρώσει το δίκαιο της Θαλάσσης των Ηνωμένων Εθνών, δηλαδή την περιβόητη στην Ελλάδα, Σύμβαση για το Δίκαιο της Θαλάσσης (UNCLOS – United Nations Convention on the Law of the Sea), επειδή κάθε περαιτέρω καθυστέρηση στην επικύρωσή της από την πλευρά των ΗΠΑ κοστίζει σε γεωοικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο.
Η συνθήκη UNCLOS η οποία αποτελεί το αποτέλεσμα της τρίτης συνεδρίασης του ΟΗΕ για το ζήτημα (UNCLOS III), η οποία έλαβε χώρα από το 1973 έως το 1982 και υπογράφηκε στο Μοντέγκο Μπέι της Τζαμάικα μεταξύ άλλων προβλέπει και την υιοθέτηση του θεσμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Η συγκεκριμένη συνθήκη έχει τεθεί σε ενέργεια από το 1994 ενώ παρά το γεγονός πως έχει υπογραφεί από τις ΗΠΑ, δεν έχει ακόμα επικυρωθεί από την Γερουσία. Να σημειωθεί πως η επικύρωσή της χρειάζεται να υπερψηφιστεί από τα δύο τρίτα των Γερουσιαστών.
Έως σήμερα μία μικρή ομάδα Ρεπουμπλικάνων αντιτίθενται στην επικύρωση της σύμβασης με αιτιολογία τον κίνδυνο οι ΗΠΑ να χάσουν σε νομικό επίπεδο κυριαρχία στους υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στην αμερικανική υφαλοκρηπίδα.Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λίο Πανέτα, η επικύρωση της σύμβασης υποστηρίζεται «από τις κύριες αμερικανικές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένου και των εταιριών που ασχολούνται με την εξόρυξη υδρογονανθράκων, με τις ναυπηγήσεις, με την εμπορική ναυτιλία, και με τις επικοινωνίες».
Ο Λ. Πανέτα υπογράμμισε πως ο βιομηχανικός κλάδος θεωρεί πως η UNCLOS παρέχει το νομικό πλαίσιο σταθερότητας για ένα δυνητικό επιχειρηματικό περιβάλλον «ενώ το ίδιο ισχύει και στο πεδίο της εθνικής ασφαλείας».
Από τη πλευρά του ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσι, επεσήμανε πως η υιοθέτηση του UNCLOS στην ουσία υποβοηθάει τις στρατηγικές επιδιώξεις των ΗΠΑ σε περιοχές όπως η Ασία, ιδιαιτέρως στο πλαίσιο της ναυτικής αποτροπής της Κίνας στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο η εν λόγω συνθήκη επιτρέπει την έντονη ναυτική παρουσία (μέσω επίδειξης σημαίας αλλά και δυνατοτήτων πραγματοποίησης ασκήσεων) των ΗΠΑ στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Με βάση λοιπόν τη συγκεκριμένη συνθήκη, σημείωσε ο υπουργός Άμυνας, «θα εξασφαλιστεί πως τα δικαιώματά μας δεν πρόκειται να υποβαθμιστούν μπροστά στις υπερβολικές απαιτήσεις και λαθεμένες ερμηνείες άλλων παραγόντων», προφανώς «φωτογραφίζοντας» την Κίνα.
Με το να αντιτίθενται στη συνθήκη, οι ΗΠΑ χάνουν «αξιοπιστία», αφού όπως σημείωσε ο Λ. Πανέτα «πώς είναι δυνατόν να επιχειρηματολογούμε προς άλλα έθνη να τηρούν τους διεθνείς νόμους τη στιγμή που δεν έχουμε αποδεχτεί την νομοθεσία εμείς οι ίδιοι;». Μήπως είχε στο μυαλό του την Τουρκία και την αμφισβήτησή της στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα (ΑΟΖ και όχι μόνο) τα οποία πλέον συνδέονται και με τα αμερικανικά γεωστρατηγικά συμφέροντα;
Επιπροσθέτως, η συγκεκριμένη συνθήκη εξασφαλίζει, σε ένα ναυτικό εμπορικό έθνος όπως είναι οι ΗΠΑ, την προσβασιμότητα στους διεθνείς θαλάσσιους εμπορικούς διαδρόμους, κάτι το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για την Ουάσιγκτον ειδικά για τη περιοχή των Στενών του Ορμούζ, τα οποία υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν σε μία δυνητική πολεμική εμπλοκή με το Ιράν. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, η επικύρωση της συνθήκης θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να ενδυναμώσουν το αίσθημα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας ενώ «θα απομονώσουν το Ιράν το οποίο θα παραμείνει ένα από τα λίγα μη-συμβαλλόμενα μέρη της συνθήκης των θαλασσών».
Σε περίπτωση μη επικύρωσης της συνθήκης, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να λειτουργούν στις θάλασσες του πλανήτη με βάση το εθιμικό δίκαιο με αποτέλεσμα η δημιουργία έντασης και κρίσης να υποβόσκει ανά πάσα στιγμή. Το εθιμικό δίκαιο «χρησιμοποιείται ως εργαλείο ξένων κρατών τα οποία ανά περιόδους επιδιώκουν να εμποδίσουν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα» με αποτέλεσμα το μεγάλο θύμα της υπόθεσης να είναι τα αεροπλανοφόρα και σκάφη της μεγαλύτερης ναυτικής δύναμης του πλανήτη, δηλαδή των ΗΠΑ.
Τέλος, ο Λ. Πανέτα συμπλήρωσε πως εκτός όλων των άλλων η υιοθέτηση του UNCLOS θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να αυξήσει τον νομικό και οικονομικό της έλεγχο σε μία τεράστια περιοχή 200 ναυτικά μίλια από τις ακτές της.
Όπως μπορεί να γίνει κατανοητό, η συγκεκριμένη εξέλιξη θα μπορούσε να αποβεί καθοριστική για τη πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο αφού η υιοθέτηση της ΑΟΖ ως νόμο του κράτους στην ουσία θα υπαγορεύσει στην Ουάσιγκτον και την πολιτική που θα ακολουθήσει στην περιοχή μας. Όπως πολύ σωστά υπογράμμισε ο Λ. Πανέτα δεν είναι δυνατόν οι ΗΠΑ να πιέζουν για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου τις χώρες ανά τον πλανήτη, ενώ οι ίδιες δεν το υιοθετούν.
Έτσι, μπορεί οι ΗΠΑ να ενδιαφέρονται πρωτίστως για τον έλεγχο της νοτιοανατολικής Ασίας, σε συνάρτηση με την ολοένα αυξανόμενη ναυτική παρουσία της Κίνας η οποία έχει εκπονήσει μία φιλόδοξη ναυτική στρατηγική, συμπεριλαμβανομένης και της κατασκευής αεροπλανοφόρων, η ουσία όμως είναι πως η συγκεκριμένη επιλογή θα έχει άμεσο αντίκρισμα στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία φιλοξενεί όχι την Κίνα, αλλά μία χώρα η οποία νομίζει πως μπορεί να φέρεται όπως… η Κίνα, δηλαδή την Τουρκία.
Από τη πλευρά μας θα πρέπει να υπογραμμίσουμε πως η Ελλάδα – η μεγαλύτερη ναυτική εμπορική δύναμη στον πλανήτη – έχει κάθε συμφέρον να υποστηρίξει όλους εκείνους στις ΗΠΑ – τη μεγαλύτερη ναυτική στρατιωτική δύναμη στον πλανήτη – οι οποίοι πιέζουν προς τη κατεύθυνση επικύρωσης της UNCLOS από την Ουάσιγκτον, για μία σειρά γεωπολιτικών, γεωοικονομικών και ενεργειακών λόγων.
Η παραπάνω σύντομη ανάλυση «αφιερώνεται» σε όλους αυτούς που δηλώνουν πως η ΑΟΖ είναι «μόδα» ή/και «λαϊκισμός». Θα τους συμβουλεύαμε δε να απευθυνθούν στον κύριο Λ. Πανέτα.Επίσης και σε όσους με τις ενέργειές τους θέτουν σε κίνδυνο την ευνοϊκή για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων αποτελεί μέρος – τουλάχιστον – της λύσης στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.
Οι εξελίξεις αναμένονται με ενδιαφέρον.
ΠΗΓΗ

"ΟΧΙ σε κυβέρνηση μόνο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ" επιμένει ο Φ.Κουβέλης



«Δεν θα πάρουμε μέρος σε μια κυβέρνηση μόνο με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ» ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.
Όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης, το όποιο κυβερνητικό σχήμα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις «θα πρέπει να έχει όλες τις δυνάμεις που επέλεξε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του» κάνοντας και ονομαστική αναφορά στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός μας «είπε με την ψήφο του θέλω να συνθέσετε» με την κατάταξη των πολιτικών δυνάμεων που έκανε μέσω της κάλπης, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε το αίτημά της για οικουμενική κυβέρνηση, με δυο βασικές κοινές παραδοχές που πρέπει να έχουν όσα κόμματα μετάσχουν: Όλες οι δυνάμεις να μπορούν να εγγυηθούν παραμονή ευρώ και να επιδιώκουν τη σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.


Εκτίμησε ότι είναι ρεαλιστικά και «μπορεί να γίνουν από αύριο» ορισμένα βήματα προς τους εξής στόχους: να διεκδικηθεί η χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής η άρση κάποιων επώδυνων νομικών μέτρων και να επανέλθει ελάχιστος προστατευτικός ιστός των εργασιακών δικαιωμάτων.


Ξεκαθάρισε πάντως πως η ΔΗΜΑΡ «δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που δεν θα μετάσχει» γιατί θα αποκλείει κάτι τέτοιο μια παράταξη «που επέλεξε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΒΙΝΤΕΟ: ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΤΟ ΚΚΕ!

Η πρώτη (τηλεοπτική) κόντρα των δυο...άσπονδων εχθρών είναι γεγονός: 



Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μ. Μαίλης παρεμβαίνει στην εκπομπή του Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ για να απαντήσει στα όσα κατηγόρησαν τους κομμουνιστές οι Παναγιώταρος, Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής: Πέρα από τα γνωστά του τσιτάτα για τον Χίτλερ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΚΙΟΛΑΣ!!!

Ακόμα κι ο Ευαγγελάτος, απορημένος τον ακούει να μιλάει για "Έλληνες προδότες αστούς που κυνήγησαν οι υπόλοιποι εργάτες", ενώ παρά τις συνεχείς απαιτήσεις Κασιδιάρη για καταδίκη των σταλινικών εγκλημάτων, ο κομμουνιστής αδιαφορεί και συνεχίζει τον παραληρηματικό του μονόλογο με αναφορές στην CIA!!!

Αναρωτιόμαστε: Πώς είναι δυνατόν στην Ελλάδα να υπάρχει ΑΣΥΛΙΑ σε όσους επιχαίρουν (!!!) τις σφαγές συμπατριωτών μας από τα σταλινικά καθάρματα, ενώ να γίνεται πανικός στην αντίστοιχη περίπτωση των "χιτλερικών";;;

Γιατί τόση επιλεκτική "ευαισθησία", κύριοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί;

Σημειωτέον ότι η Χ.Α ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΛΠ, ενώ οι σταλινοτσολιάδες του Περισσού παραμένουν αμετανόητοι!

Ποιος είναι ο φασίστας λοιπόν, "δημοκράτες"; Φαντάζεστε να λέγανε οι Χρυσαυγίτες πως "καλά έκαναν" οι Ναζί κι έσφαζαν "Έλληνες αστούς",  τι θα γινόταν;


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!

Δείτε κι ένα ντοκιμαντέρ με τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΜΟΣΤΑΓΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ:





ΠΗΓΗ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ευαγγελάτος ΣΚΑΙ 10-5-2012

ΝΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΣΥΡΙΖΑ... ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΔΕΞΙΟΥΣ ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΕΣ! ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!!


ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ... ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΕΠΙΜΕΝΑΜΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ... ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΕΛΑΤΩΜΑΤΑ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ... ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΪΔΑ ΔΕΞΙΟΙ...





ΗΠΑ: Πρωτοφανής απόφαση δικαστηρίου-Η ανάγνωση site παιδικής πορνογραφίας δεν συνιστά αδίκημα!


Σε μια αμφιλεγόμενη απόφασή του το εφετείο της Νέας Υόρκης έκρινε πως η παρακολούθηση σελίδων παιδικής πορνογραφίας δεν συνιστά αδίκημα!

«Η σκόπιμη παρακολούθηση σελίδων παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο είναι τώρα νόμιμη στη Νέα Υόρκη», σημείωσε η δικαστής Carmen Beauchamp Ciparick στο αιτιολογικό της απόφασης.


Η απόφαση ήρθε ύστερα από την απόφαση δικαστηρίου για εγκλεισμό στη φυλακή ενός καθηγητή πανεπιστημίου του James D. Kent τον Αύγουστο του 2009 όταν ανακαλύφθηκαν τουλάχιστον 100 φωτογραφίες με παιδική πορνογραφία στο χώρο πρόχειρης αποθήκευσης (computer cache) του υπολογιστή του.

Ο συγκεκριμένος χώρος στον υπολογιστή κρατά ουσιαστικά τις διευθύνσεις κάθε ιστοσελίδας που επισκέπτεται ο χρήστης αλλά και κάθε φωτογραφίας που βλέπει.

Με την απόφαση αυτή του εφετείου της Νέας Υόρκης επιχειρείται ο διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτούς που βλέπουν μια φωτογραφία ακόμη και βίντεο σε κάποια ιστοσελίδα σε σχέση με αυτούς που τη μεταφορτώνουν και την αποθηκεύουν στο σκληρό τους δίσκο και μέσο της απόφασης αυτής το αμερικανικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο πρόχειρος χώρος αποθήκευσης εικόνων και διευθύνσεων δεν συνιστά αδίκημα.

«Η απλή προβολή εικόνων ιστοσελίδων παιδικής πορνογραφίας και απουσίας άλλου αποδεικτικού στοιχείου, δεν συνιστά κατοχή ή προμήθεια υλικού παιδικής πορνογραφίας , κατά την έννοια του Ποινικού Δικαίου μας," αναφέρεται ακόμη στο κείμενο της απόφασης του εφετείου,

Το δικαστήριο ανέφερε ακόμη πως εναπόκειται στον νομοθέτη να αποφασίσει τι ποινή προβλέπεται για κάποιον που βλέπει απλά σελίδες παιδικής πορνογραφίας ή οποιουδήποτε άλλου απαγορευμένου υλικού χωρίς να τις αποθηκεύει, σε σχέση με αυτόν που σκόπιμα τις μεταμορφορτώνει στο σκληρό του δίσκο, ή σε οποιαδήποτε άλλη μονάδα αποθήκευσης. Το ποινικό σύστημα της Νέας Υόρκης δεν έχει προς το παρόν τέτοια νομοθετική πρόβλεψη, συμπληρώνεται στο κείμενο της απόφασης του εφετείου της Νέας Υόρκης.

Και μη χειρότερα να προσθέσουμε εμείς.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έρχεται η Πανθρησκεία - Ουδέτερο σύμβολο πίστης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου



Όταν η ‘πολιτική ορθότητα’ συναντά το ‘οικουμενιστικό πνεύμα’, έχουμε ένα ‘ουδέτερο’ θρησκευτικό σήμα για τους θρησκευτικούς λειτουργούς που θα παρευρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Αν και η επίσημη δικαιολογία για την απαγόρευση κάθε θρησκευτικού συμβόλου είναι ο «σεβασμός για τους διαφορετικούς θρησκευόμενους λαούς».

Η Telegraph αναφέρει ότι τα θρησκευτικά σύμβολα θα απαγορευτούν από τα σήματα που έχουν σχεδιαστεί να φορούν οι εφημέριοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο βασικός λόγος, είναι να μην «προσβάλλουν τους ανθρώπους που επιθυμούν να φορούν μόνο το δικό τους σύμβολο πίστης».

Η καρφίτσα πέτου, η οποία έχει ως στόχο να αναδείξει το ρόλο που θα έχουν οι θρησκευτικοί ηγέτες στους Αγώνες του 2012, έχει γίνει το κέντρο μιας διαμάχης καθώς τα θρησκευτικά σύμβολα απορρίφθηκαν από το σχεδιασμό. Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου (LOCOG) ρώτησε μια συμβουλευτική επιτροπή από εκπροσώπους διαφόρων θρησκειών για να δώσουν ιδέες για την εμφάνιση που θα έχει το σήμα.

Ενώ φέρεται ότι υπήρχαν σχέδια που περιλάμβαναν σύμβολα και από τις εννέα από τις θρησκείες που ήταν παρούσες στην επιτροπή των αντιπροσώπων, ο σχεδιασμός απορρίφθηκε. Η κεντρική ιδέα ήταν ότι όλα τα άτομα που θα φορούν το σήμα δεν θα αισθάνονται άνετα με τα αθλητικά σύμβολα άλλων θρησκειών.

Η Telegraph συνεχίζει:


Το τελικό σήμα – που παρουσιάστηκε στον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ και σε οκτώ άλλους θρησκευτικούς ηγέτες που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Πάρκο - διαθέτει απλά τη λέξη «πίστη» και μια υδρόγειο, παράλληλα με τα λογότυπα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. [...]


Το σήμα θα φορεθεί από τους 193 θρησκευτικούς λειτουργούς - που θα ασχολούνται με αθλητές, υπαλλήλους, το προσωπικό και τα μέλη των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Αν και υπήρχε πρόταση για ένα σήμα που θα φέρει τα εννέα σύμβολα – ανάμεσά τους το σταυρό και την ημισέληνο - οι διοργανωτές λένε ότι θα είχε «περιορισμένη» "απήχηση" στους θρησκευόμενους αθλητές και θεατές.

Η επιτροπή απέρριψε και άλλες προτάσεις για το σχεδιασμό, συμπεριλαμβανομένης μιας εικόνας με χέρια σε στάση προσευχής και μίας με ένα αναμμένο κερί.

«Συζητήσαμε πολλές ιδέες - είναι πάντα δύσκολο να έχουμε ένα σύμβολο με το οποίο θα νιώθουν άνετα όλοι», δήλωσε ο αιδεσιμότατος Duncan Green, ο οποίος υπηρτεί ως Αγγλικανός ιερέας και είναι ο επικεφαλής των πολύ-θρησκευτικών λειτουργιών των Ολυμπιακών Αγώνων. «Θέλαμε κάτι που οι άνθρωποι όλων των θρησκειών θα μπορούσαν να φορέσουν και να αισθάνονται άνετα και που θα έδειχνε ότι οι θρησκείες του κόσμο προχωράνε μαζί. Αν θέλουμε κάτι που να απευθύνεται σε όλες τις θρησκείες πρέπει να είναι ουδέτερο. "

Μόνο που οι κύριοι ξεχνούν ότι η δημιουργία ενός θρησκευτικού συμβόλου προυποθέτει και τη δημιουργία θρησκείας. Μήπως στο μέλλον θα δούμε τους αθλητές και υπό κοινή σημαία για να μην προσβάλλονται μεταξύ τους και δούμε τις σημαίες να παίρνουν την άγουσα για τις αποθήκες; Αλλωστε για να γίνει μια παγκόσμια κυβέρνηση χρειάζονται τρία πράγματα. Παγκόσμιοι φόροι (βλ. "πράσινοι" φόροι για το "φαινόμενο του θερμοκηπίου"), κοινή πίστη (βλ. ουδέτερο σύμβολο πίστεως), και κοινή σημαία (βλ. ΟΗΕ;).
Οι καιροί είναι πονηροί. Πάντως με ένα τέτοιο θρησκευτικό σύμβολο πολύ πιθανόν να πιστέψετε στον... Μίκι Μάους

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Χριστιανική Εκκλησία στη Β.Αμερική 1000 χρόνια πριν τον Κολόμβο;


  Μέσα στο δάσος του Cockaponset State Forest στο Νότιο Connectikut, κοντά στο χωριό Guiulford, βρίσκεται η αρχαιότερη Χριστιανική Εκκλησία της Βορείου Αμερικής, αριστοτεχνικά σκαλισμένη από πέτρα.

Οι επιγραφές που είναι στην εκκλησία , η οποία μάλιστα είναι Ελληνική, γράφουν ότι χτίσθηκε το 480 μ.Χ. δηλαδή πάνω από 1500 χρόνια από σήμερα και 1.000 χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο.

Ένας ειδικός ερευνητής, ο Frederick J. Pohl, μελετώντας τις επιγραφές, τοποθέτησε την άφιξη των Ελλήνων χριστιανών στην Βόρειο Αμερική γύρω στα 480 μ.χ. , σε μία εποχή μεγάλων ανακατατάξεων στο Βυζάντιο.

Προσέξτε δεν είναι μελέτη Ελληνα καθηγητή. Μιλάμε για αμερικανική δημοσίευση και έρευνα το τονίζουμε αυτό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η τρόϊκα "κούρεψε" εκβιαστικά την δόση - Να αρνηθούμε να την πάρουμε

Eνα καθαρός εκβιασμός των Ελλήνων πολιτών που δεν ψήφισαν τα κόμματα του Μνημονίου, από την τρόϊκα με συνεργάτες την γνωστή παρέα των εγχώριων τραπεζιτών και τον ΜΜΕ ποτυ χρηματοδοτούν παχυλά, βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες με αφορμή τα 5,2 δισ. ευρώ της δόσης.
Έτσι ενώ το Reuters είχε γράψει χθες το απόγευμα ότι "To EFSF θα καταβάλει κανονικά τη δόση των 5,2 δισ. € στην Ελλάδα", ενωρίτερα ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε δηλώσει ότι "ορισμένα κράτη ίσως αρνηθούν να δώσουν αύριο το ποσό που τους αναλογεί προς την Ελλάδα".
«Ορισμένα κράτη-μέλη ίσως το ξανασκέφτονται για τη δόση, δεν αποκλείεται καθυστέρηση καταβολής της δόσης»,ανέφερε χαρακτηριστικά κινούμενος πάντως σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ ο οποίος είχε δηλώσει πως η εκταμίευση της δόσης θα προχωρήσει κανονικά: .
«Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί επειδή είχε ήδη εγκριθεί από τους δανειστές» , είπε πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αμαντέου Αλταφάζ, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου.
Χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μεταδόθηκε από τον ανταποκριτή του στις Βρυξέλλες. ότι "Σύμφωνα με τηλεγραφήματα πρακτορείων από το Λουξεμβούγο, μπορεί να μην δοθεί η δόση". Σήμερα τελικά ανακοινώθηκε ότι "θα δοθεί η δόση των 4,2 δισ. ευρώ για να πληρωθούν οι πιστωτές, αλλά το υπόλοιπο ποσό που αντιστοιχεί σε μισθούς και συντάξεις για το τέλος Ιουνίου δεν θα δοθεί"!
Ποιο ωμός και εξευτελιστικόε εκβιασμός για τους πολίτες ενός κράτους δεν υπάρχει και αν είναι έτσι τα πράγματα απλά δεν θα πρέπει να πληρωθούν οι ξένες τράπεζες καθόλου με τα 4,2 δισ. ευρώ. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει τους Έλληνες πολίτες με ένα ψωροδισεκατομμύριο για να τους αναγκάσει να επιλέξουν κυβέρνηση που θα είναι αρεστή στην τρόϊκα.
Δεν καταλαβαίνουν ότι με τέτοιες πράξεις το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυξάνεται η οργή και ο διχασμός μεταξύ των πολιτών; Και πως θα αντιδράσουν οι πολίτες που είναι κατά του Μνημονίου, μετά τις εκλογές αν τελικά οι μνημονικοί (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ντόρα, Σ.Μάνος και ποιος ξέρει ποιος άλλος), με τους εκβιασμούς και τις απειλές καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση; Δεν θα υπάρξει κίνδυνος να αντιδράσουν βίαια;
Ή νομίζουν ότι το ποτάμι της λαϊκής οργής θα πάψει να κυλάει επειδή θα έχει εκλεγεί με εκβιασμούς και διλήμματα του τύπου "Θα μας βγάλουν από το ευρώ αν δεν ψηφίσουμε ΠΑΣΌΚ ή ΝΔ;" Παίζουν με την φωτιά στις Βρυξέλλες. Το θέμα έχει ξεφύγει από έναν το τομέα του, ας πούμε, "οικονομικού διακανονισμού".
Μεταξύ των πολιτών υπάρχει βαθύς διχασμός, με τους μνημονιακούς να αποτελούν το 15-20% των πολιτών (φυσικά από το ποσοστό που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν πιστεύουν στο σύνολό τους την πολιτική του Μνημονίου, αλλά όπως δείχνουν όλες οι έρευνες, απλά φοβούνται) και ένα 80% που αντιδρά.
Να κρατηθούν λοιπόν τα 4,2 δισ. που θα δοθούν εν τέλει, ή να κρατηθεί το 1 δισ. που θα αντιστοιχούσε, (αν είναι έτσι, υπάρχουν πηγές που λένε ότι δεν είναι έτσι, γιατί λεφτά για συντάξεις και μισθούς επαρκούν) για μισθούς και συντάξεις. Αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον.
Ή ακόμα καλύτερα, να αρνηθούμε να πάρουμε τη δόση αν δεν καταβληθεί ολόκληρη και να αφήσουν τις τράπεζές τους που περιμένουν τα λεφτά, μετέωρες. Τι θα γίνει, θα πτωχεύσουμε; Αστεία πράγματα.
Μας πτώχευσαν ολικά τον Μάρτιο, θα μας πτωχεύσουν και στις 15 Μαϊου (όπως μόνο το defencenet.gr έχει γράψει), αφού η τρόϊκα αποφάσισε να μην δώσει των 435-450 εκατ. ευρώ για να πληρωθεί το ομόλογο ξένου δικαίου που λήγει, τι φoβόμαστε λοιπόν; Αυτοί έχουν να φοβούνται ότι το τραπεζικό τους σύστημα θα διαλυθεί.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κύριοι Α.Τσίπρα και Π.Καμμένο, αλλά και Φ.Κουβέλη (αναφερόμαστε σε αυτούς γιατί αυτοί είναι οι "νομιμοποιημένοι" αντιμνημονιακοί. Το ΚΚΕ είναι σταλινικό και βασικά εργάζεται για το σύστημα και με την Χρυσή Αυγή κανείς δεν συζητά). Έχετε μια πρώτη πρόκληση μπροστά σας. Πως θα την αντμετωπίσετε;
Η Ελλάδα δεν εκβιάστηκε από τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ και πλήρωσε το ΟΧΙ με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, θα διστάσει να πει ΟΧΙ στην μαφία και τους γραφειοκράτες της τρόϊκας;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr