Έτοιμη προβοκάτσια για τουρκική εισβολή στη Συρία;


Το 1227 ένα φύλαρχος της τουρκμενικής φυλής των Καγί, ο Σουλεϊμάν, πνίγηκε στον Ευφράτη ποταμό. Οι άνδρες του τον έθαψαν εκεί και, δυστυχώς, συνέχισαν την πορεία τους προς τη Μικρά Ασία. Ο καθόλα αξιόλογος αυτός κύριος είχε έναν γιο, τον Ερτογρούλ, ο οποίος με τη σειρά του απέκτησε και αυτός έναν γιο, τον Οσμάν ή Οττομάν, ιδρυτή του κράτους των Οθωμανών.
Του Παντελή Καρύκα
Ο τάφος του Σουλεϊμάν, για να μην κατακλυστεί από τα νερά του Ευφράτη όταν κατασκευάστηκε το φράγμα Άσαντ το 1974, μεταφέρθηκε 80 χλμ. από τη αρχική του θέση, πλησιάζοντας σε απόσταση 25 χλμ. από τα νυν τουρκικά σύνορα. Η Τουρκία, τιμώντας τον φύλαρχο πρόγονό της, απαίτησε και πέτυχε να αναλάβει η ίδια τη φρούρηση του τάφου του Σουλεϊμάν, με μια διμοιρία του στρατού της.
Εδώ και περίπου τρία χρόνια η Συρία είναι βυθισμένη στη δίνη ενός έξωθεν σχεδιασμένου «εμφυλίου», τον οποίο εν πολλοίς προκάλεσε η Τουρκία. Η ίδια η Τουρκία, λίγους μήνες πριν, επιχείρησε να προκαλέσει διεθνή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, αλλά απέτυχε.


Τώρα όμως φαίνεται πως ο τάφος του μακαρίτη του Σουλεϊμάν – για την ακρίβεια ο υποτιθέμενος τάφος, γιατί στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια που απολαμβάνει τα πιλάφια του και τις θωπείες των Ουρί, ξαπλωμένος ο μακαρίτης – χρήζει προστασίας.
Η ευκαιρία δεν μπορούσε να πάει χαμένη και ο «μέγας» Αχμέτ Νταβούτογλου ξανακτύπησε. Καθώς οι μάχες μεταξύ των συριακών δυνάμεων και των ισλαμικών (μετριοπαθών και εξτρεμιστικών αποβρασμάτων) δυνάμεων που αποτελούν τις «ανταρτικές δυνάμεις» πλησιάζουν στον τάφο του Σουλεϊμάν, ο Νταβούτογλου, συγκάλεσε σύσκεψη, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του Τουρκικού Στρατού και της ΜΙΤ, ώστε να ληφθούν μέτρα για την προστασία του τάφου, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται εισβολή τουρκικών δυνάμεων στο συριακό έδαφος!
Κάθε επίθεση κατά του τάφου, είτε από τις κυβερνητικές, είτε από τις ανταρτικές δυνάμεις, θα απαντηθεί με τουρκικά αντίποινα, όπως δήλωσε ο Νταβούτογλου, έχοντας, πιθανώς, ήδη σχεδιάσει την προβοκάτσια που επιθυμεί.
Το όλο ζήτημα μπορεί, εκ πρώτης, να φαίνεται απλώς αστείο, άλλη μια γελοιότητα στις πολλές του τουρκικού καθεστώτος. Δυστυχώς όμως ,το όλο θέμα είναι πολύ σοβαρότερο από όσο δείχνει, καθώς η Τουρκία δεν έχει ξεχάσει τη Συρία και δεν έχει εγκαταλείψει τους σχεδιασμούς στην περιοχή.

Το όλο θέμα του τάφου, φαιδρό κατά τα άλλα, της δίνει μια δικαιολογία να εισβάλει στο συριακό έδαφος, επικαλούμενη την σχετική συνθήκη που υπέγραψε με τη Γαλλία – η οποία κατείχε τη Συρία – το 1921 και την οποία ανανέωσε, το 1936, με την τότε κυβέρνηση μαριονέτα της Συρίας (η οποία ελεγχόταν από τους Γάλλους).
Και για να μην ξεχνιόμαστε, η συνθήκη Γαλλίας –Τουρκίας, του 1921, δεν αφορούσε μόνο τον τάφο του Σουλεϊμάν, αλλά ήταν ο τάφος του Ελληνισμού του Πόντου και της Ιωνίας, καθώς προέβλεπε την ενίσχυση των κεμαλικών δυνάμεων από τους Γάλλους, οι οποίοι παραχώρησαν στους Τούρκους απίστευτες ποσότητες σύγχρονου πολεμικού υλικού.   http://www.defence-point.gr/news/?p=98066

Έτοιμη για επέμβαση στην Αν.Ουκρανία η Ρωσία - Δύο νεκροί στο Χάρκοβο από πυρά καθεστωτικών.


Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στα ουκρανικά σύνορα όταν κατά την διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ καθεστωτικών και ρωσόφωνων σκοτώθηκαν δύο άτομα, από τα πυρά των καθεστωτικών.
 
Δύο άνθρωποι, ένας φιλορώσος ακτιβιστής και ένας διερχόμενος, σκοτώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ νεοναζί καθεστωτικών και φιλορώσων ακτιβιστών, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.
 
Ακόμα υπάρχουν και πέντε τραυματίες.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι φιλορώσοι επιχείρησαν να μπουν σε ένα κτίριο όπου βρισκόταν μια ομάδα ανδρών για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι το βράδυ της Παρασκευής πυροβολούσαν εναντίον διαδηλωτών, πρόσθεσε η πηγή αυτή. Οι άνδρες που βρίσκονταν εντός του κτιρίου άνοιξαν πυρ.
 
Μόλις χθες σε δήλωση που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ευρύτερης επέμβασης στην Ανατολική Ουκρανία, αλλά και στην ρωσόφωνη περιοχή της Οδησσού, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πριν λίγο ότι "Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύει τους ομοεθνείς της στην Ουκρανία".
 
"Το γεγονός πως οι διαδηλώσεις είχαν ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του Κιέβου δεν έχει τον έλεγχο της κατάστασης στην Ουκρανία. Η Ρωσία έχει γνώση της ευθύνης που έχει για τις ζωές των συμπατριωτών, πολιτών στην Ουκρανία. Μια ένοπλη ακροδεξιά ομάδα ανθρώπων επιτέθηκε στους ειρηνικούς διαδηλωτές και έπνιξε στο αίμα την διαδήλωση. Διατηρούμε το δικαίωμα να προστατεύσουμε τους ομοεθενίς μας"!
 
Την ιδια στιγμή οι ΗΠΑ "προβλέπουν" κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία ενώ η Κριμαία ετοιμάζεται για το δημοψήφισμα της Κυριακής, και για το λόγο αυτό εκδίδουν ταξιδιωτική οδηγία κάνοντας λόγο για στρατιωτικές συγκρούσεις!
 
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποίησε τους αμερικανούς πολίτες για πιθανές στρατιωτικές συγκρούσεις κατά μήκος των ρωσο-ουκρανικών συνόρων καθώς επίσης και για πιθανές αντιαμερικανικές δραστηριότητες στη Ρωσία!
 
Εκδίδοντας «ταξιδιωτικό συναγερμό» το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι δεν είχε πληροφορίες για στρατιωτικές συγκρούσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας ή οποιασδήποτε απειλής ειδικά για τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών ως αποτέλεσμα των περιφερειακών εντάσεων.
 
«Ωστόσο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών «όλοι οι πολίτες των ΗΠΑ που βρίσκονται ή εξετάζουν να κάνουν ταξίδια προς την περιοχή των συνόρων ... θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις πιθανότητες για την κλιμάκωση των εντάσεων, για στρατιωτικές συγκρούσεις ( τυχαία είτε εσκεμμένα ) ή άλλες μορφές βίας». 
 
Τώρα υπάρχει η αιτία με τους νεκρούς του Χάρκοβο, αλλά και τον νεκρό του Ντόνετσκ προ δύο ημερών και οι ίδιοι οι Αμερικανοί προετοιμαζουν την κοινή γνώμη για την επικείμενη επέμβαση. Το δημοψήφισμα στην Κριμαία δεν είναι το τέλος είναι η αρχή. 
 

Ακόμα μια πτώση στη Wall Street

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε ξανά τις διαπραγματεύσεις του το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, λόγω του φόβου για κλικάκωση της ουκρανικής κρίσης. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 16.065,67 μονάδες, μειωμένος κατά 43,22 μονάδες ή -0,27%.
Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 4.245,40 μονάδες, χάνοντας 15,02 μονάδες ή -0,35%
Ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έχασε 5,21 μονάδες (-0,28%) και έκλεισε στις 1.841, 13 μονάδες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επεισόδια στο Χάρκοβο – Πυροβολισμοί βόμβες μολότοφ – Βίντεο

Επεισόδια σημειώνονται στο Χάρκοβο με πυροβολισμούς, βόμβες κρότου λάμψης αλλά κοκτέιλ μολότοφ. Τα επεισόδια σημειώνονται ανάμεσα σε ρωσόφωνους και μέλη του «Δεξιού Τομέα». Υπάρχουν αναφορές μέχρι και για νεκρούς χωρίς όμως αυτές να έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΗΜΕΡΕΣ Η ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Το καθεστώς Ερντογάν καταρρέει

 

Άντε με το καλό και στην κατάρρευση του δικού μας δικτατορικού καθεστώτος.



Η επόμενη ημέρα από την κηδεία του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν που έχασε τη ζωή του 9 μήνες μετά τον βίαιο τραυματισμό του στα επεισόδια για το πάρκο Γκεζί, βρίσκει την Τουρκία στα πρόθυρα ενός ιδότυπου εμφυλίου με έντονα πολιτικά, θρησκευτικά αλλά κυρίως κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν, πιο αδύναμος από ποτέ, έχοντας χάσει τα στηρίγματά του τόσο σε διαθνές επίπεδο αλλά κυρίως στο εσωτερικό της χώρας, έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά του με την πιο σκληρή και αντιδημοκρατική περίοδο της σύγχρονης τουρκικής ιστορίας, μιλώντας πάντα για κυβερνήσεις που προέκυψαν μετά από εκλογές.


Αυτό που ξεχείλησε την οργή των Τούρκων πιο πολύ και από την είδηση του θανάτου του 15χρονου ήταν ότι 
δεν σεβάστηκε ούτε καν την κηδεία του.
Εκατομμύρια Τούρκοι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να πουν το τελευταίο αντίο στον 15χρονο φώναζαν ένα σύνθημα: «Φονιά Ερντογάν».

Οι αστυνομικές δυνάμεις μαζί με παρακρατικά τάγματα, όπως καταγγέλουν οι διαδηλωτές, προχώρησαν σε ένα πρωτοφανές ξέπσασμα βίας.

Αργά χτες έγινε γνωστό ότι 2 Τούρκοι έπεσαν νεκροί στα επεισόδια. Όμως και οι δύο ήταν από την πλευρά του καθεστώτος.

Ένας αστυνομικός στο Τουνσελί πέθανε από ανακοπή καρδιάς επειδή εισέπνευσε σπρέι πιπεριού που χρησιμοποιούν… οι αστυνομικοί.

Στο Οκμεϊντανι πέθανε χθές και ένας 22χρονος, κατά την διάρκεια των επεισοδίων και αφού προηγουμένως είχαν ακουστεί αλεπάλληλοι πυροβολισμοί από την πλευρά των αστυνομικών. Ο 22χρονος ήταν οπαδός του Ερντογάν.

Όλα τα στυγνά καθεστώτα αναζητούν συμψηφισμούς για να ισορροπήσουν. Μόνο που και αυτό το έκαναν με τον χειρότερο τρόπο.
Αντί να βγει να κάνει την ανακοίνωση η αστυνομία, βγήκε ο περιφερειακός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος.

Το καθεστώς Ερντογάν έχει χάσει την ψυχραιμία του.

Οι διαδηλωτές όμως δεν έχουν χάσει το σθένος τους παρά τα αλεπάλληλα χτυπήματα που έχουν δεχθεί από το καθεστώς του τελευταίους 9 μήνες.

Ο ίδιος ο Ερντογάν συνεχίζει να τους προκαλεί να κατέβουν στους δρόμους και να διαδηλώνουν.

Έχει κάνει τα πάντα για να τους προκαλέσει.
Έχει βγάλει δεκάδες αντιδημοκρατικά διατάγματα και νόμους για να περιορίσει τη λαϊκή αντίδραση.

Έχει βάλει την προσωπική του υπογραφή και την «οικογενειακή» σφραγίδα σε όλα τα οικονομικά σκάνδαλα, που αποτιμώνται σε δισεκατομμύρια ευρώ.

Δηλαδή ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει όλα όσα κάνουν τα καθεστώτα που καταρρέουν.
Και είναι σίγουρα θέμα χρόνου να καταρρεύσει.

Ο θρησκευτικός διχασμός που προωθούσε ο Ερντογάν ήταν το βασικό υπόστρωμα της λαϊκής οργής.
Τα οικονομικά σκάνδαλα ήταν η αφορμή.
Η αστυνομική βία απλά έριξε λάδι στη φωτιά.

Αλλά το κυριότερο ήταν ότι το καθεστώς Ερντογάν έχασε το δημοκρατικό προσωπείο που κάλυπτε όλα τα άλλα.
Μόλις έπεσε το δημοκρατικό άλλοθι κατέρρευσαν όλα.
Τώρα ο Ερντογάν μετράει μέρες.             http://ohifront.wordpress.com/2014/03/14/%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B5%CE%B9-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%83-%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%B7-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B7/

"Θερμή" κρίση βλέπουν τα Χρηματιστήρια παγκοσμίως

"Θερμή" κρίση που θα συμπαρασύρει πολλά κράτη στην δίνη μιας μεγάλης ένοπλης σύγκρουσης βλέπουν στην Ανατολική Ευρώπη οι παγκόσμιες αγορές.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 ξεκίνησε με απώλειες 0,6%, ενώ ο γερμανικός χρηματιστηριακός δείκτης DAX, οι εταιρείες του οποίου έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση σε ενδεχόμενες ρωσικές κυρώσεις, αντιμετώπιζε τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από το ζενίθ της κρίσης του ευρώ τον Ιούνιο του 2012.
Ο χρηματιστηριακός δείκτης της Ρωσίας MICEX, ο οποίος υποχωρούσε περισσότερο από 5%.
Η στροφή των επενδυτών στην ασφάλεια ώθησε πτωτικά ακόμα και τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, ενώ είχε προηγηθεί η μείωση της απόδοσης των 10ετών αμερικανικών ομολόγων στο 2,638% που είναι χαμηλό δύο εβδομάδων.
Η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 1.369,06 δολάρια ανά ουγγιά, αφού είχε φθάσει σε υψηλό έξι μηνών και αναμένεται να καταγράψει άνοδο για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα. Το ευρώ παραμένει υπό πίεση, μετά τα σχόλια του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος δήλωσε ότι η ΕΚΤ ετοιμάζει πρόσθετα μέτρα για να αποτρέψει το ενδεχόμενο αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνης.
Η ισοτιμία του ευρώ υποχωρούσε 0,1% στα 1,3860 δολάρια, ενώ χθες είχε φθάσει στα 1,3967 δολάρια πριν από την ομιλία του κ. Ντράγκι.
Tι σημαίνουν τα παραπάνω: Οτι οι διεθνείς αγορές στην καλύτερη περίπτωση "βλέπουν" υψηλή ένταση μεταξύ των δύο συνπασισμών ΝΑΤΟ και του ανατολικού CSTO και στην χειρότερη "θερμή" κρίση με εμπλοκή πολλών κρατών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ???"ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ " ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΕΝΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ.

" ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ " ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ  ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΕΝΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ.....Α.Δ.Τ -Α.Φ.Μ - Α.Μ.Κ.ΑΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ - ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ - ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ ΟΑΕΔ..... 

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ......
ΤΈΤΟΙΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΑΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΧΑΜΕΝΑ.








ΠΗΓΗ

Καταρρέουν τα δυτικά χρηματιστήρια μπροστά στο φόβο της Κριμαίας

Η αυξημένη ένταση πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής στην Κριμαία και η ανησυχία για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας οδήγησαν σήμερα τους δείκτες των διεθνών χρηματιστηρίων στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ κι ένα μήνα και έστειλαν τους επενδυτές στα θεωρούμενα ασφαλή καταφύγια των ομολόγων και του χρυσού.
 
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 ξεκίνησε με απώλειες 0,6%, ενώ ο γερμανικός χρηματιστηριακός δείκτης DAX, οι εταιρείες του οποίου έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση στη Ρωσία, αντιμετώπιζε τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από το ζενίθ της κρίσης του ευρώ τον Ιούνιο του 2012.
 
Μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε ο χρηματιστηριακός δείκτης της Ρωσίας MICEX, ο οποίος υποχωρούσε περισσότερο από 5% και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009. Ούτε το ρούβλι απέφυγε τις πιέσεις, καθώς η ισοτιμία του κυμαινόταν κοντά στο ιστορικά χαμηλότερο επίπεδό της.
 
Η στροφή των επενδυτών στην ασφάλεια ώθησε πτωτικά τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, ενώ είχε προηγηθεί η μείωση της απόδοσης των 10ετών αμερικανικών ομολόγων στο 2,638% που είναι χαμηλό δύο εβδομάδων.
 
Η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 1.369,06 δολάρια ανά ουγγιά, αφού είχε φθάσει σε υψηλό έξι μηνών και αναμένεται να καταγράψει άνοδο για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα.
 
Το ευρώ παραμένει υπό πίεση, μετά τα σχόλια του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος δήλωσε ότι η ΕΚΤ ετοιμάζει πρόσθετα μέτρα για να αποτρέψει το ενδεχόμενο αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνης.
 
Η ισοτιμία του ευρώ υποχωρούσε 0,1% στα 1,3860 δολάρια, ενώ χθες είχε φθάσει στα 1,3967 δολάρια πριν από την ομιλία του κ. Ντράγκι.
 
Η Ρωσία προχώρησε χθες σε νέες στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία, παρά την προειδοποίηση από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη ότι η Μόσχα διακινδυνεύει να αντιμετωπίσει σοβαρά μέτρα, εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής είναι η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.
 
Ο χρηματιστηριακός δείκτης της Ιαπωνίας Nikkei υποχώρησε 3,3%, κλείνοντας την εβδομάδα με πτώση μεγαλύτερη από 6%.
 
Ένας από τους λόγους της υποχώρησης του Nikkei ήταν ότι η ουκρανική κρίση ώθησε τους επενδυτές στο ιαπωνικό νόμισμα, που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο, ωθώντας την ισοτιμία του προς τα πάνω τόσο έναντι του δολαρίου όσο και έναντι του ευρώ.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Θέλω βλασφημία, θάνατο, βιασμό, επανάσταση». Ο σατανιστής Άλιστερ Κρόουλι που ενέπνευσε τους Led Zeppelin, τους Beatles και τους Black Sabbath..


«Θέλω βλασφημία, θάνατο, βιασμό, επανάσταση. Οτιδήποτε κακό ή καλό, αλλά δυνατό». Η παραπάνω δήλωση ανήκε στον μάγο, φιλόσοφο και νυμφομανή, Άλιστερ Κρόουλι. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στο κυνήγι της ηδονής και την καταπάτηση κάθε κοινωνικού ορίου...

Στη «βίλα των οργίων» που έστησε στη Σικελία, ο Κρόουλι και οι ακόλουθοί του αφοσιώθηκαν στην τέλεση των πιο αρρωστημένων σεξουαλικών πρακτικών που μπορούσαν να φανταστούν. Και όλα αυτά, στο όνομα της «Θελέμα», της θρησκείας που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Κρόουλι. Πολλές δεκαετίες μετά, μεγάλοι μουσικοί της ροκ, από τους Beatles μέχρι τους Black Sabbath, ύμνησαν τη ζωή και το έργο του. Γεννήθηκε το 1875 στην Αγγλία. Η οικογένειά του ανήκε στην Αδελφότητα του Πλίμουθ, μία απ’ τις συντηρητικότερες ομάδες του προτεσταντισμού.

Ο Κρόουλι μεγάλωσε με κηρύγματα που καταδίκαζαν την απόλαυση ως αντι-χριστιανική και στην αρχή τα κολουθούσε πιστά. Μάλιστα, ήλπιζε να γίνει ιερέας. Όμως ο αργός και επίπονος θάνατος του πατέρα του από καρκίνο, το 1887, γέννησε το τεράστιο μίσος του Κρόουλι για το χριστιανισμό. Στη πολύ νεαρή ηλικία των 11 ετών, ο Κρόουλι αποφάσισε να περάσει τη ζωή του πραγματοποιώντας κάθε επιθυμία του, χωρίς να τον νοιάζουν οι συνέπειες των πράξεών του.
Ως έφηβος, άφησε αχαλίνωτες τις σεξουαλικές του ορμές. «Ικανοποιούσε» ιερόδουλες στο κρεβάτι της μητέρας του, σύναπτε παράνομες ομοφυλοφιλικές σχέσεις και μιλούσε ανοιχτά για τον αυνανισμό, μία πρακτική που απαγορευόταν από την εκκλησία. Παράλληλα φοιτούσε στο Κέιμπριτζ, έπαιζε μανιωδώς σκάκι και έγραφε πορνογραφική ποίηση.

Ο αριθμός 666 και η "θεία προφητεία"
Το Φεβρουάριο του 1904, ένα νιόπαντρο ζευγάρι ταξίδεψε στο Κάιρο για μήνα του μέλιτος. Ήταν ο Άλιστερ Κρόουλι και η σύζυγός του, Ρόουζ. Παντρεύτηκαν μόλις μία μέρα μετά τη γνωριμία τους, γιατί ο Κρόουλι ήθελε να σώσει τη Ρόουζ από ένα ανεπιθύμητο γάμο. Ήταν ένας μήνας γεμάτος πάθος, σεξ και ναρκωτικά. Ήταν αναμένομενο η νεαρή και άμαθη Ρόουζ να επηρεαστεί από τη ζωή του συζύγου της.
Σύμφωνα με το ημερολόγιο του Κρόουλι, η Ρόουζ συχνά παραμιλούσε σαν υπνωτισμένη και επαναλάμβανε την ίδια φράση: “σε περιμένουνε”. Μία νύχτα, η Ρόουζ τον οδήγησε στο Μουσείο του Καΐρου και χωρίς να το έχει επισκεφτεί ποτέ πριν, σταμάτησε ακριβώς μπροστά από την αίθουσα “666”. Λίγες μέρες μετά, στις 8 Απριλίου, τον επισκέφτηκε ο αγγελιαφόρος του Αιγύπτιου Θεού “Ορου και του μετέφερε το “θείο” λόγο. Ο Κρόουλι έγραψε ό, τι του είπε ο αγγελιαφόρος σε ένα βιβλίο, που το ονόμασε “Το Βιβλίο του Νόμου”. Ήταν το “Ευαγγέλιο” της Θελέμα, της θρησκείας που δημιούργησε ο Κρόουλι. Και η φιλοσοφία αυτής: “Κάνε αυτό που επιθυμείς. Αυτός είναι όλος ο νόμος”.

Α” παγκόσμιος πόλεμος
Με την κήρυξη του πολέμου το 1914, ο Κρόουλι ζήτησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Μεγάλη Βρετανία. Η πρότασή του απορρίφθηκε και ο Κρόουλι είτε για εκδίκηση είτε από συμφέρον, πήρε το μέρος των Γερμανών. Έμενε στη Νέα Υόρκη και έγραφε για τη φιλογερμανική εφημερίδα “The Fatherland”, όπου τον προσέλαβε ο Γερμανός κατάσκοπος Τζορτζ Βίρεκ. Τα κείμενα του Κρόουλι ήταν τόσο έντονα προπαγναδιστικά, που πολλοί πίστευαν ότι στην πραγματικότητα ειρωνεύονταν τη Γερμανία, αντί να την εκθειάζουν. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι καθ” όλη τη διάρκεια του πολέμου, ο Κρόουλι ήταν διπλός πράκτορας που υπηρετούσε τη Βρετανία.
Σικελία
Το αποκορύφωμα της φιλήδονης ζωής τους Κρόουλι ήταν η βίλα στη Σικελία, όπου μετακόμισε το 1920. Θαυμαστές, πιστοί και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος ήταν ευπρόσδεκτος στην οικία, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάκουε τυφλά τους κανόνες. Έπρεπε να συμμετέχει σε κάθε μυστικιστική τελετή και σεξουαλική πράξη, όσο διεστραμμένες κι αν ήταν. Η λέξη “εγώ” ήταν απαγορευμένη και όποιος την ξεστόμιζε, τιμωρούνταν σκληρά. Τα ναρκωτικά ήταν πιο πολύτιμα κι από χρυσάφι μεταξύ των παρευρισκόμενων, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και παιδιά που παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα.

Η κτηνοβασία και η αντίδραση του Μουσολίνι
Άνθρωποι και ζώα ζούσαν μαζί, οι ακαθαρσίες στοιβάζονταν στην άκρη και πολύ γρήγορα ο σεξουαλικός παράδεισος του Κρόουλι μετατράπηκε σε χωματερή.| Η διαμονή στη Σικελία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια πρώιμη μορφή του κοινόβιου, που επικράτησε στους χίπις της δεκαετίας του ’60. Η μόνη διαφορά ήταν ότι οι ακόλουθοι του Κρόουλι συνήθιζαν να πίνουν το αίμα θυσιασμένων ζώων, αφού είχαν συνάψει σεξουαλικές σχέσεις με αυτά.
Ήταν όλα μέρος της “σεξουαλικής μαγείας” της Θελέμα, που απελευθέρωνε τον άνθρωπο από τα ασφυκτικά δεσμά της πουριτανής κοινωνίας. Οριστικό τέλος στις “διασκεδάσεις” του Κρόουλι έδωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μπενίτο Μουσολίνι. Ένα απ” τα μέλη της ομάδας είχε αποκαλύψει στον Τύπο λεπτομέρειες για την καθημερινή ζωή στη βίλα και προκλήθηκε σάλος. Ο βρετανικός Τύπος αποκάλεσε τον Κρόουλι τον “αισχρότερο άντρα στον κόσμο” και η φήμη του διαδόθηκε σε όλη την Ευρώπη. Ο Μουσολίνι τον απέλασε τον Απρίλιο του 1923. Από τότε άρχισε η σταδιακή παρακμή του “μάγου”. Ταξίδευε από περιοχή σε περιοχή και έμενε σε σπίτια φίλων και γνωστών, γιατί η δική του περιουσία είχε κατασπαληθεί. Έφτασε στο σημείο να μηνύει όποιον τον κακολογούσε, ελπίζοντας να πάρει αποζημίωση. Η πρακτική πετύχαινε πολύ σπάνια και τα ύπερογκα έξοδα των δικηγόρων τον άφησαν κυριολεκτικά απένταρο.

Με την έναρξη του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, ο Κρόουλι βρήκε νέα ασχολία, τον Αδόλφο Χίτλερ. Πίστευε ότι ο Χίτλερ εξασκούσε μαύρη μαγεία και ο Κρόουλι ήθελε απεγνωσμένα να τον προσηλυτίσει. Δεν τα κατάφερε ποτέ. Πέθανε την 1η Δεκεμβρίου του 1947, σε ηλικία 72 ετών. Η κηδεία του χαρακτηρίστηκε “σατανιστική τελετή” από τον Τύπο.


Ο Κρόουλι και οι Led Zeppelin

Το ενδιαφέρον του κιθαρίστα των Led Zeppelin, Τζίμι Πέιτζ, για τη μαγεία, τον παγανισμό και το μυστικισμό, ήταν γνωστό. Στις αρχές της δεκαετίας το 1970, ο Πέιτζ αγόρασε το σπίτι του Άλιστερ Κρόουλι, κοντά στη λίμνη Λοχ Νες της Σκωτίας. Ο μουσικός είχε αποκαλέσει τον Κρόουλι «μια παρεξηγημένη ιδιοφυία του 20ου αιώνα». Το 1982, το τραγούδι των Led Zeppelin, «Stairway to Heaven» κατηγορήθηκε για σατανισμό. Ο τηλε-ευαγγελιστής Πολ Κράουτς το έβαλε στο στόχαστρο και ισχυρίστηκε ότι αν κάποιος γυρίσει με το χέρι το δίσκο ανάποδα, τότε ακούγονται κάποιοι στίχοι οι οποίοι υμνούν το Σατανά! Οι πραγματικοί στίχοι ήταν:
f there’s a bustle in your hedgerow, don’t be alarmed now, It’s just a spring clean for the May queen. Yes, there are two paths you can go by, but in the long run There’s still time to change the road you’re on. Τα λόγια που άκουσε ο ευαγγελιστής γυρίζοντας το δίσκο ανάποδα ήταν τα εξής: Here’s to my sweet Satan The one whose little path would make me sad, whose power is Satan He will give those with him 666 There was a little toolshed where he made us su¬ffer, sad Satan». Δηλαδή: «Ορίστε στο γλυκό μου Σατανά Αυτόν που το μονοπάτι του θα με στενοχωρήσει, του οποίου η δύναμη είναι Σατανάς Θα δώσει σ’ αυτούς μαζί τους 666 Υπήρχε μια αποθήκη όπου μας έκανε να υποφέρουμε, λυπημένε Σατανά».



Το συγκρότημα απλά τον χλεύασε: «Εντελώς γελοίο! Γιατί να σπαταλήσει κάποιος τόσο χρόνο κάνοντας κάτι τόσο χαζό;» Κι όμως ασχολήθηκαν ο ευαγγελιστής Πολ Κράουτς και ο καλεσμένος του, ο νευρολόγος Γουίλιαμ Γιάρολ. Σύμφωνα με τον τελευταίο, πολλά ροκ συγκροτήματα συνεργάζονταν με την Εκκλησία του Σατανά και περνούσαν υποσυνείδητα μηνύματα στη νεολαία, με την τεχνική του ανάποδου ακούσματος. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστεψαν και ανησύχησαν με την «ανακάλυψη» του ευαγγελιστή. Ο οργανισμός «Parents Music Resource Center», που είχε ως στόχο να προστατέψει τα αθώα νιάτα της Αμερικής από τις κακές επιρροές της ροκ μουσικής, κατηγόρησε τους Led Zeppelin για Σατανισμό.






πηγη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟΝ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ!

Εν μέσω διαδηλώσεων όπου λειτουργούν ως προκάλυψη η Τουρκία πυρετωδώς ετοιμάζεται να κλείσει τις διόδους της Ρωσσίας προς το Αιγαίον, αν και αντιδράει το ΝΑΤΟ την βάζει εις το πρωτομέτωπον για να δεχθεί αυτή το μετωπιαίον κτύπημα.
Η Ρωσσία το γνωρίζει, να θυμάστε ότι θα περάσει αρκετά πλοία εις το Αιγαίον και ύστερα να κάνει οιανδήποτε κίνηση απόσχισης άλλων περιοχών της Ουκρανίας, επέμβαση σε Ρωμανία, Βουλγαρία και φυσικά εναντίον του κρυφού πρωτοστόχου ήτοι την Τουρκία.

Ο ρωσσικός στόλος όπου θα περάσει εις το Αιγαίον από Ελλήσποντον, Σουέζ και Ηράκλειες Στήλες (Σεπτόν/Γιβραλτάρ θα είναι ικανός να ελέγξει πλήρως την Μεσόγειον και να καταστρέψει όλους τους υφιστάμενους ένσταυθμούς στόλους της Μεσογείου. Η Μεσόγειος γρήγορα θα γίνει ρωσσική και οι Άξωνες του Κακού θα προσεγγίσου ινά πολεμήσουσι την Ρωσσία και τους συμμάχους της από διάφορες πέριξ της Μεσογείου αποστέρες.

Η Τουρκία θα κλείσει τα διόδια του Βοσπόρου και ο Ρώσσος θα δώσει με την μπότα του λάκτισμα/κλωτσιά ως Ηρακλής να τα θραύσει και τότε όλος ο κόσμος θα σκανδαλιστεί από ζηλοφθονία και μίσος προς τα δίκαια του αληθινού Χριστιανισμού βαζοντας εμπρός διά τον αληθώς Πρώτον Συμπαγκόσμιον Πόλεμον.
Ο πραξικοπηματίας μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας ωθεί κατ' εντολή των Νεοταξίτων Σατανιστών εις τα άκρα....

Οι Ουκρανοί έχουν παράδοση για τον σατανάνθρωπον Ψυχάνθρωπον ο οποίος είναι άγγελος του θανάτου και είναι πεταλλούδα, οι Αρχαίοι Έλληνες έλεγαν την ψυχήν πεταλλούδα, τον είχαν ιδεί λένε πριν το δυστύχημα του Τσιέρνομπιλ, λέτε όπως έγινε το πρώτον μεγάλον πυρηνικό δυστήχημα στην Ουκρανία να είναι η χώρα όπου θα προξενήσει άμεσα ή έμμεσα με τη στάση της ρίψεις ατομικών βομβών σε μεγάλον βαθμόν; Άλλωστε, ο Αρσένιος Γιατσιένκου είπε πως η Ουκρανία δεν έχει άλλη επιλογή από το να κάνει πυρηνικά όπλα, είναι για γέλια ο αρχιμαλάκας και χεσμένος επάνω του ως την κουρία των μαλλιών του, να τον χαίρονται οι φίλοι του. Είναι Ιουδαίος εις την καταγωγή αλλά φέρει ελληνικό όνομα του αγίου Αρσενίου! Είναι συμβολικόν ή παρασυμβολικόν; Ο άγιος Παϊσιος είχε ως μέντωρ τον άγιον Αρσένιον ο οποίος όπως ομολόγησε, Αρσένιος του μετέδωσε και αποκάλυψε πολλές προφητείες και μερικές του είπε να μην τις αναφέρει, είναι άραγε σημείον το όνομα Αρσένιος του πραξικοπηματία πρωθυπουργού;

Οι Τούρκοι θα κλείσουν τους Βόσπορον και Ελλήσποντον εις τους Ρώσσους και θ' ανοίξουν την την πλήρην καταστροφήν τους...........

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ


Στα πρόθυρα του 3ου Παγκοσμίου- Ενημέρωση:. 16.000 στρατεύματα του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία, 80.000 ρωσικά στρατεύματα στα Ουκρανικά σύνορα. (Video)


         Περίπου 16.000 στρατιώτες  από 16 έθνη βρίσκονται στο Nordland, στη Νορβηγία την Τετάρτη για να ελέγξουν τον αέρα, τη γη  και τη θάλασσα, με την έγκριση του ΟΗΕ. Embedded image permalink                   Η "Cold Response " άσκηση κατάρτισης. Ο σκοπός της άσκησης είναι να εκπαιδεύσει τους στρατιώτες της διεθνούς δύναμης να συνηθίσουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες και το κρύο για να εκτελέσουν πολεμικές επιχειρήσεις στις παγωμένες θερμοκρασίες σε περίπτωση  κατάστασης κρίσης.


Russian military power in the troubled regionΟ Αντρέι Parubiy, γραμματέας της Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας και Άμυνας, είπε χθες ότι ακόμη και το Κίεβο δεν μπορεί να είναι ασφαλής από τα στρατεύματα του Πούτιν, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί με «έναν επιθετικό τρόπο».
Ο κ. Parubiy υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις που συγκεντρώνονται περιλαμβάνουν «πάνω από 80.000 προσωπικό, έως 270 άρματα μάχης, 180 τεθωρακισμένα οχήματα, 380 συστήματα πυροβολικού, 18 πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης, 140 μαχητικά αεροσκάφη, 90 ελικόπτερα και 19 πολεμικά πλοία».
Και πρόσθεσε: «Κρίσιμη είναι η κατάσταση, όχι μόνο στην Κριμαία, αλλά σε όλο το μήκος στα βορειοανατολικά σύνορα. Στην πραγματικότητα, οι ρωσικές μονάδες στρατευμάτων είναι δύο ή τρεις ώρες ταξίδι-μακρυά από το Κίεβο. »   http://www.dailymail.co.uk/news/article-2579168/Ukraine-warns-scale-invasion-Russia-moves-artillery-close-borders-Kiev-security-chief-says-Putins-troops-run-three-hours.html   The alleged targets of 'Putin's Plan' to invade south-eastern Ukraine(Φωτογραφία: Το στοχευμένο έδαφος από όπου η Ρωσία θα εισβάλει)

Οι Ρώσοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν τα στρατεύματά τους κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, αλλά απλά είπαν ότι ήταν στρατιωτικές ασκήσεις. Αυτό που παρέλειψαν να αναφέρουν, ήταν ότι μετά τις τελευταίες στρατιωτικές ασκήσεις εισέβαλαν στην Κριμαία. Ο Πούτιν και ο ρωσικός στρατός πήραν την Κριμαία με μια βολή. Θα πρέπει να παραδεχτείς, ότι είναι λαμπροί σε κάθε γεωπολιτική κατάσταση.

Παρακάτω είναι ένα βίντεο από τον ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ, που έχει ένας δημοσιογράφος στην Κριμαία / Ουκρανία, που πήγε χθες και στις δύο πλευρές της πρώτης γραμμής στο Βόρειο μέτωπο της περιοχής Κριμαίας / Kherson. Το βρήκα ενδιαφέρον γιατί δείχνει ό, τι και οι δύο πλευρές έχουν στρατεύματα.  
 ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BEFORE IT'S NEWS KAI THN DAILY MAIL :Corfiatiko.blogspot.com.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! ΤΕΚΤΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ


tektones 

Και πρώην υπουργος μαζί τους!

Το πρωτοφανές περιστατικό ΄Τεκτονες να διαδηλώνουν στους δρόμους είχαμε το Σαββατοκύριακο στη Μαδρίτη. Οι διαμαρτυρόμενοι Τέκτονες απαίτησαν να δοθεί στις γυναίκες το «δικαίωμα» στην άμβλωση, σύμφωνα με την El País. Ουδέποτε έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο…

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ισπανικού ¨εθνους Τέκτονες με παραδοσιακά σύμβολα βγήκαν ανοιχτά στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας για να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη διαδήλωση. Το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μαδρίτη, απαίτησαν να δώσει η κυβέρνηση στις γυναίκες το «δικαίωμα» στην άμβλωση.
Μέλη της ισπανικής ομοσπονδίας του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος και της Μικτής Μεγάλης Στοάς της Ισπανίας άσκησαν κριτική στο νομοασχέδιο για την άμβλωση ,το οποίο ο Υπουργός Δικαιοσύνης Alberto Ruiz Gallardón παρουσίασε. “Πιστεύουμε ότι αυτός ο νόμος περιορίζει τα δικαιώματα των γυναικών, και είμαστε εδώ για να τις προστατεύσουμε”, δήλωσε ο πρόεδρος του τάγματος Ana Jack.

Το Τεκτονικό Τάγμα, του οποίου επικεφαλής είναι ο Jack, ιδρύθηκε το 1893, και σήμερα αριθμεί 30 χιλιάδες μέλη σε 60 χώρες. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εργασίας υπό την κυβέρνηση του Φελίπε Γκονζάλες Φερνάντες Matilda, ο οποίος με μπλε κορδέλα στο στήθος έλαβε επίσης μέρος στην πορεία, “ο Ελευθεροτεκτονισμός προστατεύει και προωθεί τα δικαιώματα των γυναικών.”






http://logia-tou-aera.blogspot.gr
agioritikovima.gr

«ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙΣ ΕΑΝ ΜΟΥ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ»... Ο ΝΕΑΡΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΟΥ ΑΦΙΟΠΟΙΗΣΕ Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΤΣΕΤΣΕΝΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΤΟ...!!!



Ο Άγιος Νεομάρτυρας Ευγένιος Ροντιόνωφ γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1977 κοντά στη Μόσχα-και συγκεκριμένα στο χωριό Κουρίλοβο, στην περιοχή της πόλεως Παντόλσκ-.
Ήταν το μοναδικό παιδί της οικογένειας και βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός κατά την παιδική του ηλικία. Η μητέρα του ονομάζεται Λιουμπόβ (=αγάπη) Βασίλιεβνα.
Το 1989 η γιαγιά του πήρε τον μικρό Ευγένιο και τον πήγε στην Εκκλησία, για να εξομολογηθεί για πρώτη φορά και να μεταλάβει των αχράντων μυστηρίων.
Ο ιερέας πρόσεξε ότι το παιδί δε φορούσε Σταυρό και κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης του φόρεσε ένα Σταυρό, τον οποίο ο μικρός Ευγένιος δεν τον έβγαλε ποτέ από πάνω του.
Μάλιστα, έφτιαξε ένα χονδρό κορδόνι και τον πέρασε εκεί.
Η μητέρα του, όταν είδε ότι φορούσε Σταυρό, τον προέτρεψε να τον βγάλει, διότι, όπως είπε, θα τον περιγελάσουν οι συμμαθητές του.
Ο Ευγένιος δεν απάντησε, αλλά και δεν την υπάκουσε.

Όταν τελείωσε τις σπουδές του το 1994, εργάστηκε ως επιπλοποιός, επάγγελμα που του απέφερε πολλά έσοδα.
Στις 25 Ιουνίου του 1995 παρουσιάστηκε στο Στρατό και μετά τη βασική του εκπαίδευση, στις 13 Ιανουαρίου του 1996, τοποθετήθηκε στα συνοριακά φυλάκια Τσετσενίας-Ηγκουερίνας.
Ακριβώς ένα μήνα μετά, στις 13 Φεβρουαρίου του 1996, αιχμαλωτίστηκε.
Η αιχμαλωσία έγινε ως εξής: η στρατιωτική υπηρεσία έστειλε τέσσερις στρατιώτες-μεταξύ των οποίων και τον Ευγένιο-να κάνουν ελέγχους στα αυτοκίνητα που διέρχονταν από ένα συγκεκριμένο δρόμο.
Δυστυχώς, οι αρμόδιοι έστειλαν τους στρατιώτες χωρίς να υπάρχει καμιά προηγούμενη οργάνωση (δεν υπήρχε καν φωτισμός) και καμιά ασφάλεια.
Από αυτόν το δρόμο περνούσαν πολύ συχνά Τσετσένοι μεταφέροντας όπλα, αιχμαλώτους και ναρκωτικά.
Τη νύχτα εκείνη πέρασε από εκείνο το δρόμο ένα ασθενοφόρο.
Όταν οι στρατιώτες το σταμάτησαν για έλεγχο, ξαφνικά μέσα από αυτό πετάχτηκαν πάνω από δέκα Τσετσένοι, πολύ καλά οπλισμένοι.
Ακολούθησε συμπλοκή και οι Τσετσένοι συνέλαβαν και τους τέσσερις στρατιώτες. Αυτό έγινε στις 3 τη νύχτα.
Στις 4 η ώρα ήρθαν άλλοι στρατιώτες για αλλαγή φρουράς.
Φυσικά δεν τους βρήκαν και κατάλαβαν αμέσως τι είχε συμβεί.
Μετά από λίγες μέρες η υπηρεσία του στρατού ενημέρωσε τους γονείς των στρατιωτών για την εξαφάνισή τους.
Η μητέρα του Ευγένιου κατάλαβε ότι δεν πρόκειται για εξαφάνιση, αλλά για αιχμαλωσία, και πήγε με κίνδυνο της ζωής της στην Τσετσενία, για να βρει το παιδί της.
Έφτασε στην πόλη Χαγκαλά και μετά από πολλές προσπάθειες ήρθε σε επαφή με τους αρχηγούς διαφόρων αντάρτικων ομάδων της Τσετσενίας προσπαθώντας να μάθει για την τύχη του Ευγένιου, διότι γνώριζε ότι οι Τσετσένοι δε σκοτώνουν αμέσως τους αιχμαλώτους, αλλά περιμένουν μήπως πάρουν λίτρα και τους ελευθερώσουν.
Οι ίδιοι οι Τσετσένοι της είπαν ότι ο γιος της ζούσε, αλλά ήταν αιχμάλωτος και σιώπησαν με νόημα προσπαθώντας να υπολογίσουν πόσα χρήματα μπορούσαν να αποσπάσουν από αυτήν.
Εκείνον τον καιρό ένας ζωντανός στρατιώτης αιχμάλωτος στοίχιζε 10.000 δολάρια, ενώ ένας αξιωματικός 50.000.
Όταν κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν αρκετά χρήματα, αποφάσισαν να τον σκοτώσουν.
Η μητέρα του πήγε παντού για να τον ψάξει, πέρασε από χωριά, από δρόμους με νάρκες, από μέτωπα συγκρούσεων, γνώρισε πολλούς αξιωματικούς Τσετσένους και, όπως η ίδια λέει, «πέρασα από όλους τους κύκλους του άδη».
Από την πρώτη μέρα της αιχμαλωσίας του Ευγένιου, που διήρκησε 100 ημέρες, οι αντάρτες, επειδή είδαν ότι φοράει Σταυρό, προσπάθησαν να τον κάμψουν ψυχικά, ώστε να καταφέρουν-αν ήταν δυνατό-να τον αναγκάσουν να αρνηθεί την πίστη του, να βγάλει το Σταυρό, να γίνει μουσουλμάνος και να τον κάνουν δήμιο και φονιά των άλλων Ρώσων αιχμαλώτων.
Ο Ευγένιος, βέβαια, αρνήθηκε όλες τις προτάσεις και, παρά τους συνεχείς ξυλοδαρμούς, τα πάμπολλα βασανιστήρια και τις υποσχέσεις ότι θα ζήσει αν βγάλει το σταυρό του, δεν μπόρεσαν να τον κάμψουν.
Αργότερα, οι ίδιοι οι αρχηγοί των ανταρτών είπαν στη μητέρα του:
«εάν ο γιος σου γινόταν σαν ένας από εμάς, δε θα τον αδικούσαμε».
Στις 23 Μαΐου του 1996, δηλαδή την ημέρα των γενεθλίων του, πήραν τους τέσσερις αιχμαλώτους στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και τον Ευγένιο, για να τους σκοτώσουν.
Πρώτα σκότωσαν τους τρεις συναιχμαλώτους του.
Έπειτα, πρότειναν για τελευταία φορά στον Ευγένιο να βγάλει το Σταυρό λέγοντας ότι«ορκιζόμαστε στον αλλάχ ότι θα ζήσεις».
Ο Ευγένιος και πάλι αρνήθηκε και τότε υπέστη το φρικτό του μαρτύριο.
Τον έσφαξαν με μαχαίρι κόβοντας εντελώς το κεφάλι του, αλλά δεν τόλμησαν να βγάλουν το Σταυρό από το λαιμό του.
Τον έθαψαν μεν με το σταυρό, αλλά χωρίς το κεφάλι.
Τελικά, η μητέρα του βρήκε τον Ευγένιο μετά από εννέα μήνες.
Και πάλι ζήτησαν οι Τσετσένοι 4000 δολάρια για να της δώσουν το λείψανο.
Της έδωσαν και βιντεοκασέτα με το μαρτύριο του γιου της και της διηγήθηκαν οι ίδιοι την πορεία της αιχμαλωσίας του και τα βασανιστήρια.
Η μητέρα του Ευγένιου πούλησε το διαμέρισμά της και ό,τι άλλο μπορούσε-μέχρι και ρούχα-για να μπορέσει, αφενός μεν να δώσει τα λίτρα, αφετέρου δε να ανταπεξέλθει στα έξοδα εκταφής, ειδικού φέρετρου, μεταφοράς κλπ., τα οποία δεν ήταν και λίγα.
Τελικά στις 20 Νοεμβρίου του 1996 μετέφερε το λείψανο στο χωριό τους και το έθαψε στο κοιμητήριο.
Μετά από λίγες μέρες ο πατέρας του Ευγένιου πέθανε δίπλα στο μνήμα από τη λύπη του.

Αμέσως, σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας ο άγιος μάρτυρας Ευγένιος άρχισε να εμφανίζεται και να κάνει θαύματα.
Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένες μαρτυρίες και θαυμαστές επεμβάσεις:
Ένα κοριτσάκι που έμενε σε Ορθόδοξο ορφανοτροφείο διηγήθηκε ότι της εμφανίστηκε κάποτε ένας ψηλός στρατιώτης με κόκκινο μανδύα, ο οποίος της είπε ότι είναι ο Ευγένιος, την έπιασε από το χέρι και τη οδήγησε στην Εκκλησία.
Το κοριτσάκι λέει: «παραξενεύθηκα που φορούσε κόκκινο μανδύα, διότι οι στρατιώτες δε φορούν σήμερα τέτοιο μανδύα, και σκέφτηκα ότι αυτός πρέπει να είναι ο μανδύας του μάρτυρα».
Σε πολλές Εκκλησίες έχουν δει ένα στρατιώτη με πύρινο μανδύα, ο οποίος βοηθάει τους αιχμαλώτους στην Τσετσενία να δραπετεύσουν από την αιχμαλωσία τους και να διαφύγουν από κάθε κίνδυνο, όπως νάρκες κλπ.

Σε ένα νοσοκομείο τραυματιών πολέμου οι τραυματισμένοι στρατιώτες πιστοποιούν ότι ένας άγιος μάρτυρας Ευγένιος τους βοηθάει, ειδικά όταν πονάνε πολύ.
Όταν κάποιοι από αυτούς πήγαν στο Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, είδαν την εικόνα του μάρτυρα και αναγνώρισαν αυτόν που τους βοήθησε.

Το στρατιώτη με τον κόκκινο μανδύα τον γνωρίζουν και οι φυλακισμένοι.
Κυρίως βοηθάει τους πολύ καταβεβλημένους και συντετριμμένους ψυχικά λόγω της φυλακίσεως τους.
Το 1997 με ευλογία του Πατριάρχη Αλεξίου εκδόθηκε ένα βιβλίο με τίτλο
«Νέος μάρτυς του Χριστού στρατιώτης Ευγένιος».
Ένας ιερέας ονόματι Βαντίμ Σκλιαρένσκο από το Ντνεποπετρόφκ έστειλε στο Πατριαρχείο μία αναφορά όπου έγραφε ότι το εξώφυλλο του βιβλίου με τη φωτογραφία του αγίου μυροβλύζει.
Μετά από τρία χρόνια και τρεις μήνες ο αρχηγός και όλη η ομάδα του, οι σφαγείς του Ευγένιου, σκοτώθηκαν από τους ίδιους τους Τσετσένους μετά από εμφύλιες αντιπαραθέσεις.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά περισσότερο την ημέρα του Μαρτυρίου του, στις 23 Μαΐου, έρχονται για προσκύνημα στον τάφο του πολλοί πιστοί και αναφέρονται πολλά θαύματα.

)

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ... ΡΩΣΙΚΑ ΤΕΘΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ...!



Γραμματέας της Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας: «Μέσα σε τρεις ώρες τα ρωσικά άρματα μάχης μπορούν να φτάσουν στο Κίεβο»
Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας, 20χλμ μέσα στο ρωσικό έδαφος θεάθηκαν επί σιδηροδρομικών συρμών εκατοντάδες ρωσικά άρματα μάχης T-72BM αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο Korrespondent.
Σύμφωνα με φωτογραφίες από ρώσους χρήστες κοινωνικών δικτύων στο χωριό Veselaya Lopan στην περιοχή του Belgorad, μόλις 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, καταφθάνουν τρένα φορτωμένα με το ρωσικά άρματα μάχης.
Συγκεκριμένα, σειρά από φωτογραφίες και βίντεο, επιβεβαιώνουν την παραπάνω πληροφορία που εμφανίστηκε σε κοινωνική ιστοσελίδα του Μπέλγκοροντ και στο κοινωνικό δίκτυο VKontakte.
Εκεί αναφέρεται ότι «αρκετοί άνθρωποι παρακολούθησαν σήμερα τη μεταφορά στρατιωτικών αρμάτων μάχης κοντά στο χωριό Veselaya Lopan» στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.
rosika-tanks2
Σύμφωνα με άλλη αυτόπτη μάρτυρα, άρματα μάχης άρχισαν να ξεφορτώνονται στο έδαφος στο χωριό Lopan. Το τι συμβαίνει επιβεβαιώνεται από διάφορους ανθρώπους, τις φωτογραφίες τους και τα βίντεο όπου «όλα ξεδιπλώνονται», μόλις 20 χιλιόμετρα από τα ρωσο- ουκρανικά σύνορα».
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, τα ρωσικά άρματα κινούνται ήδη στα σύνορα με την Ουκρανία.
Υπενθυμίζεται ότι η CIA θεωρεί πολύ πιθανή μία ρωσική εισβολή στην ανατολική Ουκρανία. Την προηγούμενη φορά αναφέρθηκαν ρωσικές στρατιωτικές συγκεντρώσεις στην περιοχή του Ροστόβ. Προφανώς πρόκειται για δεύτερο πιθανό σημείο «εκκίνησης» της ρωσικής πολεμικής μηχανής.
Οι κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων όμως δεν ξέφυγαν από την προσοχή της προσωρινής ουκρανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων χθες το βράδυ.
«Τα Ρωσικά στρατεύματα σε τρεις ώρες μπορούν να βρίσκονται στο Κίεβο, αλλά η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε λόγω του δυνητικού κινδύνου δεν υφίσταται» δήλωσε εχθές το βράδυ σε συνέντευξη τύπου ο Γραμματέας της Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Αντρέι Paruby σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο unian.net.
«Μέρος των ρωσικών στρατευμάτων δύναται μέσα σε δύο ή τρεις ώρες να μεταβεί στο Κίεβο. Επιπλέον, οι μονάδες μας είναι τοποθετημένες έτσι ώστε να μπορούμε να απαντήσουμε σε επιθέσεις από όλες τις πλευρές», συνέχισε ο ίδιος.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουκρανία για να μην διακόψει την προεκλογική εκστρατεία. «Σήμερα είναι πολύ σημαντικό για την Ουκρανία οι προεδρικές εκλογές να διεξαχθούν στις 25 Μαΐου», δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, με η χρήση « βάρβαρων ενεργειών» στην Κριμαία, από την Ρωσική Ομοσπονδία προσπαθεί να διαταράξει τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία.
«Όταν είμασταν στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συζητήσαμε τις επιλογές για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να διακόψουμε την προεκλογική εκστρατεία η οποία είναι πολύ σημαντική για τη λήψη απόφασης για περαιτέρω δράση», δήλωσε ο Paruby.
Υπενθύμισε ότι η εισαγωγή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα διακόπτει την προεκλογική εκστρατεία στην Ουκρανία. Ο Paruby τόνισε επίσης ότι οι προεδρικές εκλογές αποτελούν την κύρια πτυχή της άμυνας και της ασφάλειας στη χώρα.

)
)

Aπό το kostasxan.blogspot.gr

"H" Michelle Obama είναι άντρας

)

Περισσότερα εδώ

Η Τουρκία εκτός ελέγχου: Δυο νεκροί στα επεισόδια για το θάνατο του 15χρονου.

Ένας νεαρός 22 ετών κι ένας αστυνομικός είναι τα νέα θύματα της βίας που σαρώνει ξανά την Τουρκία, με αιτία το θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που είχε τραυματιστεί τον Ιούνιο από δακρυγόνο κατά τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί.

Ακόμη μια μέρα επεισοδίων και βίας στην Τουρκία, που μετά τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή ακόμη και του ίδιου του Ερντογάν στο σκάνδαλο διαπλοκής, κλονίζεται από μεγάλες διαδηλώσεις. Αιτία ο θάνατος του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που βρισκόταν τους τελευταίους μήνες σε κώμα. Είχε τραυματίσει τον περασμένο Ιούνιο, όταν έφυγε από το σπίτι του για να πάρει ψωμί αλλά "έπεσε" πάνω σε επεισόδια στο πλαίσιο των διαδηλώσεων για το πάρκο Γκεζί.

Το βράδυ της Τετάρτης, πολλές πόλεις της Τουρκίας έγιναν ξανά πεδίο συγκρούσεων. Απολογισμός δυο νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Στην Κωνσταντινούπολη, στην περιοχή Κουλακσίζ στο Πέρα σημειώθηκε ένοπλη συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων κατά την οποία σκοτώθηκε από σφαίρα ο Μπουράκ Καραμάνογλου, 22 ετών και τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα τα οποία δεν διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο.

Ο αστυνομικός έχασε τη ζωή του στην πόλη Τούντζελι εν ώρα υπηρεσίας και από καρδιακή προσβολή. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν το καρδιακό επεισόδιο οφείλεται στην εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων που έκανε η αστυνομία.      http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=91774:h-tourkia-ektos-elegxou-duo-nekroi-sta-epeisodia-gia-to-thanato-tou-15xronou&catid=39:kosmos&Itemid=5

Ιρανός στρατηγός: "Μπορούμε να καταστρέψουμε το Ισραήλ από απόσταση 1400 χλμ."

Ανώτατο στέλεχος των ιρανών «Φρουρών της Επανάστασης» δήλωσε πως το Ιράν είναι έτοιμο και παραμένει «με το δάκτυλο στην σκανδάλη για να επιτεθεί στο Ισραήλ και να το καταστρέψει οποιαδήποτε στιγμή απαιτηθεί».  
«Σήμερα μπορούμε να καταστρέψουμε κάθε στόχο ο οποίος βρίσκεται κάτω από τον σιωνιστικό έλεγχο με κάθε ένταση και ποσότητα πυρών επιθυμούμε ακριβώς από εδω», δήλωσε στο Fars ο υποδιοικητής του επίλεκτου ιρανικού σώματος αντιστράτηγος Hossein Salami.
«Το ισλάμ μας έχει δώσει την επιθυμία, την ικανότητα και τη δύναμη να καταστρέ3ψουμε το σιωνιστικό καθεστώς έτσι ώστε τα δάκτυλά  μας να παραμένουν στην σκανδάλη 1400 χλμ. μακριά για την ημέρα που μια τέτοια σύγκρουση πραγματοποιηθεί» είπε πιο συγκεκριμένα ο Ιρανός στρατιωτικός.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη ο Salami συνέχισε την επιθετική του ρητορική λέγοντας με νόημα «πως το Ιράν δεν είναι το μόνο κράτος στην περιοχή με δυνατότητα να καταστρέψει το Ισραήλ», χωρίς όμως να πει ποιο ή ποια είναι τα κράτη που εννοεί.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μαζικές αεροπορικές προσβολές ισραηλινών μαχητικών στη Γάζα - Βίντεο

Μαζικές αεροπορικές επιθέσεις εξαπέλυσε η ισραηλινή Αεροπορία εναντίον στόχων στη Λωρίδα της Γάζα κτυπώντας τουλάχιστον 29 στόχους όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
«Κτυπήσαμε και καταστρέψαμε 29 τρομοκρατικούς στόχους εντός της Λωρίδας της Γάζας σε αντίποινα για το μπαράζ με επιθέσεις από ρουκέτες προς το Ισραήλ» δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο Ισραηλινός εκπρόσωπος.
 Είχαν προηγηθεί προσβολές στόχων με άρματα μάχης. Τις ισραηλινές επιθέσεις ε3ίχε προαναγγείλει ουσιαστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Binyamin Netanyahu  κάνοντας λόγο «για δυναμική απάντηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις»
Όπως μάλιστα ανέφερε κάτοικος της Γάζας οι επιθέσεις ήταν τόσο σφοδρές που θα νόμιζε κάποιος ότι κάνει σεισμό.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βάζοντας barcode στα έμβρυα

Του Michael Cook (MercatorNet) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Όταν ήμουν παιδί σε μια μικρή αμερικανική πόλη συνήθιζα να επισκέπτομαι ένα κατάστημα καπνού για να αγοράσω γλυκά. Είχε ζέστη μια μέρα του καλοκαιριού και ο ήσυχος άνθρωπος πίσω από τον πάγκο με μια παχιά πολωνική προφορά είχε σηκωμένα τα μανίκια του. Θυμάμαι που έβλεπα ένα τατουάζ με αριθμό στο εσωτερικό του βραχίονά του. Τα τατουάζ δεν ήταν της μόδας τότε και τα μόνα που είχα δει ήταν οι άγκυρες στα χέρια του Ποπάι.
Ένας εξαψήφιος αριθμός ήταν μια περίεργη επιλογή για τατουάζ, αλλά δεν τον ρώτησα τίποτα. Ενδιαφερόμουν περισσότερο για τα γλυκά μου.
Ίσως θα έπρεπε να τον ρωτήσω. Θα είχα μάθει μερικά πράγματα για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να αντιμετωπίζονται σαν κουτιά σε μια αποθήκη. Πέρασαν χρόνια, αλλά το τατουάζ αυτού του ανθρώπου εξηγεί σε μένα, τη θεωρία και την πρακτική της απώλειας της ανθρωπιάς καλύτερα από κάθε βιβλίο.
Όπως το μαρκάρισμα στον αρχαίο κόσμο, τα θολά μπλε ψηφία συμβόλιζαν την είσοδο ενός ατόμου σε έναν κόσμο όπου αυτός ή αυτή ήταν απλά ένα εμπόρευμα. Και όχι κάτι πολύτιμο, αλλά κάτι που θα μπορούσε να διατεθεί κατά βούληση, όσο μετρούσε.
Γι’ αυτό ξεσηκώθηκα από ένα άρθρο στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού “Human Reproduction”.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Autonoma de Barcelona στην Ισπανία έχουν καταλήξει σε ένα «συναρπαστικό» και «νέο» σύστημα για την παρακολούθηση των εμβρύων και των ωαρίων σε κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης : τα barcodes ουσιαστικά μικροσκοπικά τατουάζ. Έχουν με επιτυχία συνάψει αρκετά "βιολειτουργικά" barcodes πολυπυριτίου στην εξωτερική επιφάνεια του ωαρίου. Οι ετικέτες εγχέονται μέσα σε ένα χώρο μεταξύ του κυτταρικού τοιχώματος και της διαφανούς ζώνης, μίας μεμβράνης που περιβάλλει ένα ωάριο. Κατά την κανονική αναπαραγωγή, ένα γονιμοποιημένο έμβρυο θα ρίξει αυτό το εξωτερικό στρώμα μαζί με τα barcodes .
Παρακάτω η ενθουσιώδης περιγραφή τους από τη διαδικασία:
Το σύστημα αυτό είναι απλό, ασφαλές και υψηλής απόδοσης, επιτρέποντας την ταυτοποίηση των ανθρώπινων ωοκυττάρων [ωαρίων] και των εμβρύων κατά τις διάφορες φάσεις ενός κύκλου ART [τεχνολογία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής] κύκλο. Σε ένα κλινικό περιβάλλον, σε κάθε ασθενή θα πρέπει να ανατεθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός barcode, καθώς και σε όλα τα ωοκύτταρα / έμβρυα θα πρέπει να τοποθετηθεί ετικέτα (tag) με τον ίδιο αριθμό barcode. Οι ετικέτες θα συνοδεύουν το έμβρυο καθ’ όλη τη διαδικασία ART και μέχρι την εκκόλαψη, έτσι ώστε τα έμβρυα θα είναι ελεύθερα από barcodes για εμφύτευση. Η εισαγωγή αυτού του συστήματος άμεσου tagging σε κλινικές γονιμότητας θα είναι απλή, καθώς δεν χρειάζεται ειδικό ή ακριβό εξοπλισμό και σίγουρα θα ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση μπερδεμάτων.
Οι ερευνητές ήδη εργάζονται σε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για την ανάγνωση των barcodes κάτω από ένα μικροσκόπιο.
Ποιο είναι το νόημα αυτού;
Σε κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ανάμειξης των ωαρίων και των εμβρύων που ανήκουν σε πελάτες τους. Πόσο συχνά συμβαίνει αυτό κανείς δεν ξέρει, αλλά συμβαίνει.
Απρόσεκτη δράση μπορεί να οδηγήσει σε άσχημες αγωγές. Σε μια περίφημη υπόθεση το 1998, μια λευκή γυναίκα στη Νέα Υόρκη έγινε εν αγνοία παρένθετη μητέρα (surrogate) για ένα μαύρο ζευγάρι, κάτι που οδήγησε σε έναν αγώνα για τις επισκέψεις και την επιμέλεια. Το 2009 η γυναίκα από το Οχάιο, Carolyn Savage, ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος με το παιδί ενός άλλου ζευγαριού. Έγραψε ένα βιβλίο για την εμπειρία της, τοInconceivable(ασύλληπτο).
Η δημοσιότητα ταρακούνησε πιθανούς πελάτες. Πώς μπορούν να είναι σίγουροι ότι το μωρό που θα έχουν στα χέρια τους θα είναι πραγματικά δικό τους; Τεστ DNA; Και κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν έχουν εξετάσεις DNA, ως μέρος των υπηρεσιών τους. Ως εκ τούτου, barcode.
Οι βιοηθικιστές που υπερασπίζονται την ιδέα επισημάνουν τα λάθη που μπορεί να είναι πολύ επιζήμια για τους γονείς. Ο καθηγητής Art Caplan είπε στο FoxNews :
«Όταν μιλάμε για αναντιστοιχία, αυτά τα είδη των λαθών είναι ψυχολογική και συναισθηματική καταστροφή. Έχετε γονείς που θέλουν να απορρίψουν το παιδί λέγοντας ότι το παιδί δεν είναι σαφώς της ίδιας φυλής με εκείνων. Υπάρχει επίσης ένας κίνδυνος ότι ο δότης μπορεί να αλλάξει μυαλά  και να θέλει να συμμετάσχει στην ανατροφή των παιδιών. Οι άνθρωποι θέλουν πραγματικά βιολογική σύνδεση. Νομίζω λοιπόν ότι αυτό είναι μια καταπληκτική ιδέα για τη μείωση των δυσχερειών αυτών».
Αλλά δεν είναι. Είναι απλά μια ρεαλιστική αιτιολόγηση περαιτέρω απανθρωποίησης μιας απάνθρωπης διαδικασίας. Η IVF χωρίζει την σεξουαλική πράξη από την αναπαραγωγή, την αγάπη από την τεκνοποίηση. Σίγουρα, οι περισσότεροι άνθρωποι λατρεύουν το παιδί που συλλαμβάνεται σε ένα Τρυβλίο Πέτρι (ρηχό γυάλινο ή πλαστικό κυλινδρικό πιάτο που χρησιμοποιείται από τους βιολόγους για την καλλιέργεια μικροοργανισμών), αλλά δεν είναι η άνευ όρων αγάπη που συνόδευσε τη γέννηση ενός παιδιού, που έχει φυσικά συλληφθεί. Οι τεχνικοί σε μια κλινική κοσκινίζουν το έμβρυο και αποβάλουν αυτά που είναι «ελαττωματικά» ή πλεονάζουν σε σχέση με τις απαιτήσεις. Η «εξέλιξη» όμως από γονείς που αγαπάνε σε απαιτητικούς πελάτες, είναι όμως αναπόφευκτη.
 
Το να βάζεις barcode στα έμβρυα, όπως στα πακέτα δημητριακών στα σούπερ μάρκετ μπορεί να φαίνεται σαν ένα "λογικό" βήμα προς τα εμπρός. Αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα βήμα προς τα πίσω προς μία τελική λύση για αναλώσιμα ανθρώπινα όντα. Ο Άγγλος ποιητής W. Η. Auden διακωμωδείται την απανθρωπιά της κατασκευής της κοινωνίας σχετικά με τις ανώνυμες μάζες στο ποίημά του «Ο Άγνωστος Πολίτης», που είναι γνωστός μόνο ως JS/07 M 378 .
Το να βάζεις barcode στα έμβρυα είναι μια άλλη εκδοχή του αριθμού τατουάζ στον πήχη του Πολωνού καταστηματάρχη. Τα έμβρυα, τα παιδιά στην πραγματικότητα, μαρκάρονται όπως τα βοοειδή και τους αποδίδεται αριθμός αντί ονόματος. Οι γονείς που αγαπούν δίνουν στο κυοφορούμενο παιδί ένα όνομα, όχι ένα barcode. Παρ' όλες τις διαφημιστικές φωτογραφίες με χαρούμενες μαμάδες και ναζιάρικα μωρά, η εξωσωματική γονιμοποίηση μοιάζει πολύ λιγότερο με αγάπη και πολύ περισσότερο με κατασκευή.
Σχετικό άρθρο: Human Barcode
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή