Πως και γιατί η Δύση δημιουργεί ανεξάρτητο Κουρδιστάν










του ∆ρ. Γεωργίου Κ. Φίλη*

Η τροµακτική αποχή του κουρδικού στοιχείου από το δηµοψήφισµα
της 12ης Σεπτεµβρίου για τις συνταγµατικές αλλαγές στην Τουρκία,
η οποία σε πολλές επαρχίες στα νοτιοανατολικά της χώρας άγγιξε
και ξεπέρασε το 90% (!), αποτέλεσε µία περιφανή νίκη του
έγκλειστου στις φυλακές του Ιµραλί ηγέτη των Κούρδων της
Τουρκίας και σύµβολο ολοκλήρου του έθνους, του Αµπντουλάχ
Οτσαλάν. Για µία ακόµα φορά, όπως συµβαίνει σε κάθε σχεδόν
εκλογική αναµέτρηση τα τελευταία χρόνια, το κουρδικό στοιχείο µε
την εκλογική του συµπεριφορά «χαράσσει», στην κυριολεξία, τα
«σύνορά» του στο εσωτερικό της Τουρκίας. Γιατί όµως η
συγκεκριµένη εκλογική αναµέτρηση, αναφορικά µε τη στάση των
Κούρδων, θα µπορούσε να χαρακτηριστεί ως «διαφορετική» από
τις προηγούµενες; Τα πρόσφατα µηνύµατα του Α. Οτσαλάν, προς
εχθρούς και φίλους, είναι εκπληκτικά, εάν και εφόσον ο
παρατηρητής διαθέτει βασικές γνώσεις γεωπολιτικής ανάλυσης και
δύναται να αποκρυπτογραφήσει τα νοήµατα πίσω από τις λέξεις…


«Η ∆ηµοκρατία της Τουρκίας
αντιµετωπίζει τον πλέον θανάσιµο
κίνδυνο. Ένας κοινωνικός σεισµός
θα µπορούσε να αποκόψει
ένα κοµµάτι της Τουρκίας,
ενώ το υπόλοιπο θα µπορούσε
να θαφτεί κάτω από αυτό»
[Τουργκούτ Οζάλ (1927-1993)]


Ο Τουρκικός φόβος…

Ο Τουργκούτ Οζάλ, εκλεκτός του στρατηγού και πραξικοπηµατία Κενάν
Εβρέν, πρωθυπουργός και µετέπειτα Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας της
Τουρκίας, αποτελεί το µοναδικό ίσως παράδειγµα Τούρκου πολιτικού άντρα
(ας σηµειωθεί πως κατά πολλούς ο Τ. Οζάλ είχε αρµενικές και κουρδικές
ρίζες) ο οποίος τόλµησε να αγγίξει το Κουρδικό σε βάθος και άρθρωσε τον
πολιτικό του λόγο προς την κατεύθυνση επίλυσης του θέµατος. Η

προαναφερόµενη δυσοίωνη παρατήρηση του Τ. Οζάλ βρίσκεται σε γράµµα
το οποίο και απηύθυνε προς τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Σουλεϊµάν
Ντεµιρέλ, στον οποίο προσπαθούσε να επιστήσει την προσοχή στο θέµα. Ο
Τ. Οζάλ έγραψε την εν λόγω επιστολή τον Φεβρουάριο του 1993, δύο
µόλις µήνες πριν από τον αιφνίδιο θάνατό του (Απρίλιος του 1993).

Ας σηµειωθεί πως µέχρι σήµερα ακόµα και συγγενικά του πρόσωπα, όπως η
κόρη του, στην αγκαλιά της οποίας άφησε την τελευταία του πνοή, µιλούν
ανοιχτά για τη δολοφονία του, µέσω δηλητηρίασης, από το τουρκικό
«Βαθύ Κράτος», το οποίο και αντιτάσσεται λυσσαλέα σε κάθε προσπάθεια
για την προσέγγιση µεταξύ Τούρκων και Κούρδων. Ο Τ. Οζάλ,
διαβλέποντας έναν επερχόµενο θανάσιµο κίνδυνο, ανησυχούσε για την
εντεινόµενη δράση του PKK και φοβόταν για την ευρεία αποδοχή της
οργάνωσης στις µάζες του κουρδικού πληθυσµού, κάτι το οποίο
µακροπρόθεσµα θα έθετε σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα του
τουρκικού κράτους. Γιατί όµως ο συγκεκριµένος κίνδυνος είχε λάβει τόσο
επικίνδυνες διαστάσεις για την Άγκυρα εκείνη την εποχή; Είναι γνωστό πως
η τουρκοκουρδική αντιπαράθεση βρισκόταν στο προσκήνιο ακόµα και κατά
τα χρόνια της παντοδυναµίας του Μουσταφά Κεµάλ, επονοµαζόµενου και
Ατατούρκ, (1881-1938), ενώ οι ένοπλες αντιπαραθέσεις και εξεγέρσεις δεν
ήταν κάτι το άγνωστο.

Η απάντηση είναι διττή: Πρώτον, ο ίδιος ο στρατηγικός και επιχειρησιακός
σχεδιασµός του PKK είχε στριµώξει την Άγκυρα στη γωνία. ∆εύτερον, ο
πραγµατικός φόβος του Τ. Οζάλ δεν είχε να κάνει τόσο µε τη
δραστηριότητα του PKK όσο µε τη διαµόρφωση του νέου γεωπολιτικού και
γεωστρατηγικού περιβάλλοντος µετά την πτώση του σοβιετικού µπλοκ
αλλά κυρίως και µετά τον Α΄ Πόλεµο του Κόλπου (1990-91)
: περισσότερα...

Αποκλειστικό : Περιμένοντας την εξέγερση Αδειάζουν με "τρόπο" τα πολύτιμα αντικείμενα της βουλής....

Προσθήκη λεζάντας
Φωτογραφίες τραβηγμένες απο τους διαδρόμους της βουλής .
Η απορία μας είναι γατί στα περισσότερα επιτοίχια σταντ έχυν αφαιρεθεί οι πίνακες απο τη Συλλογή της βουλής των Ελλήνων και είναι τελείως κενά όπως στην κάτω φωτογραφία . το ενδεχόμενο ότι σιγά σιγά αδειάζουν τα πολύτιμα αντικείμενα της βουλής γιατί βλεπουν ότι οι μέρες που θα κάνει ντου ο κόσμος και θα μπει μέσα να τους κάψει όλους δεν αργεί ...και όχι μόνο δεν αργεί αλλά είναι και το πρώτο θέμα συζήτησης σε όλα τα καφενεία και τους χώρους δουλειάς ...
Πιθανό επίσης είναι (επειδή μας έχουνε μάθει σε λαμογιές κάποιο συνεργείο να έχει αναλάβει τη συντήρησή τους (έναντι υψηλής αμοιβής εξάλλου) και οι πίνακες που λειπουν να είναι προς συντήρηση .....ψάχνοντας όμως στην ιστοσελίδα της βουλής και στις δαπάνες του κτιρίου δεν βρήκαμε κάτι σχετικό .... Τι να υποθέσουμε ;
Το καθεστώς άρχισε να τα μαζεύει ;....




Τι φοβάται η Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Φαλσιανί;

Να ρίξει φως στο σκοτάδι μιας πρωτοφανούς υπόθεσης στην Ελλάδα που θα μπορούσε να ωφελήσει την οικονομία της χώρας καλεί τον Υπουργό Οικονομικών και την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος κατέθεσε σχετική Ερώτηση.
Πρωταγωνιστές σε αυτή την υπόθεση ο 37χρονος Ερβέ Φαλσιανί, πρώην στέλεχος ελβετικών τραπεζών και φυσικά ο Υπουργός και παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου φέρεται ότι απέρριψε(!) πρόταση του Φαλσιανί ο οποίος ζητούσε τρία εκατομμύρια ευρώ για να παραδώσει στην ελληνική Κυβέρνηση CD με κωδικούς καταθέσεων περίπου δεκατριών δισεκατομμυρίων ευρώ(!) στην Ελβετία, 2.650 Ελλήνων φοροφυγάδων!

Ο άνθρωπος αυτός, είχε κάνει την ίδια συνεργασία με την γερμανική Κυβέρνηση και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε, ενημέρωσε την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Η γερμανική Κυβέρνηση, αφού ήλεγξε ότι τα στοιχεία που της έδωσε ο Φαλσιανί ήταν αληθινά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο, του κατέβαλλε αμοιβή δυόμισι εκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση το γερμανικό Κράτος είχε πολλαπλάσιο όφελος αφού εντόπισε και φορολόγησε 1.100 Γερμανούς φοροφυγάδες με κρυφές καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες. Η γερμανική κυβέρνηση απεκόμισε σε πρώτη φάση, περισσότερα από ένα δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους και πρόστιμα! Εισαγγελία και Αστυνομία στην Γερμανία, κάνουν ήδη γενικότερο φορολογικό ξεσκόνισμα όλων αυτών που περιλαμβάνει το CD ενώ ελέγχονται και στελέχη γερμανικών τραπεζών που διευκόλυναν τους φοροφυγάδες να βγάλουν τα κεφάλαιά τους στην Ελβετία.

Το παράδειγμα της Γερμανίας ακολούθησαν και άλλες χώρες και σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας ΚΕΦΑΛΑΙΟ από τα αρχεία που προμήθευσε ο Φαλσιανί έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα 79.000 ονόματα φοροφυγάδων σε διάφορες χώρες, βεβαίως πλην Λακεδαιμονίων.

O Φαλσιανί ήλθε σε επαφή με την ελληνική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών μέσω Έλληνα διπλωμάτη.

Αρχικώς ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος παραδέχθηκε το γεγονός σε εκπομπή του «Mega», ενώ μετά και από δημοσιεύματα εφημερίδων είχε πει «ναι μας έχει γίνει μια πρόταση όπως αυτή που έγινε στην Γερμανία. Όλες οι καταθέσεις σου δίνονται σε ένα CD που έχεις όνομα, επώνυμο, διεύθυνση και τι κατάθεση έχει ο καθένας, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί κάτι ακόμα». Μετά ακολούθησε εκκωφαντική κυβερνητική σιωπή.

Ωστόσο, ο κ. Γεωργακόπουλος φέρεται ότι προσπάθησε τρεις φορές να πάρει απάντηση στην πρόταση Φαλσιανί από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά όλες «προσέκρουσαν σε βράχο» όπως είπε. Συγκεκριμένα, τόνιζε ότι «δεν έχω ακόμα απάντηση από τον Υπουργό, δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο».

Ο κ. Νικολόπουλος ρωτά τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη πότε ήλθε σε επαφή με την κυβέρνηση ο Φαλσιανί, τι ποσό ζητούσε για να δώσει το CD και τι ενέργειες έκανε. ή δεν έκανε η ελληνική Κυβέρνηση και με ποιο σκεπτικό και πώς χειρίστηκε το θέμα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

«Η σιωπή του Υπουργού Οικονομικών ίσως ήταν σε συνεννόηση με το γραφείο του Πρωθυπουργού διότι σε μια τέτοια «βόμβα» είναι προφανές ότι ένας Υπουργός όπως των Οικονομικών θα ζητήσει την πολιτική κάλυψη του Πρωθυπουργού. Ίσως ακόμη ο Υπουργός Οικονομικών πιστεύει ότι με τα. «κίνητρα» που έχει δώσει θα επιτύχει τον επαναπατρισμό και τη νομιμοποίηση αυτών των καταθέσεων από τις ελβετικές τράπεζες και δεν θέλει να προκαλέσει την οργή των μεγαλοκαταθετών, αγοράζοντας το CD που ενοχοποιεί πολλούς. Φαίνεται λοιπόν ότι το πραγματικό κίνητρο του Υπουργού Οικονομικών είναι ο φόβος, μετά και την αποκάλυψη για την τεράστια περιουσία Τσοχατζόπουλου. Φοβάται δηλαδή το ενδεχόμενο, μεταξύ των 2.650 ονομάτων που περιέχει το ηλεκτρονικό αρχείο του Φαλσιανί να περιέχονται και μεγάλα ονόματα του «ιστορικού» ΠΑΣΟΚ που θα φέρουν σε δύσκολη θέση την κυβερνητική παράταξη», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος ζητώντας από τους Υπουργούς να απαντήσουν τι όφελος επρόκειτο να έχει η ελληνική οικονομία από την συναλλαγή με τον Φαλσιανί.

ΠΗΓΗ

ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΑΤΕ, ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΟΡΕΥΕΣΤΕ…


Τα σχόλια περιττεύουν. Ενημερώστε απλώς τους ανέργους, τους πολύτεκνους, τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς, όλους τους Έλληνες. Βροντοφωνάξτε μήπως σας ακούσουν και καταλάβουν : ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αλλά μόνον για τους υποψηφίους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Α.Α.

Δεν πιστεύουμε να είναι τόσο μα**κες διότι μετά θα χυθεί πολύ αίμα


Η φώτο είναι πραγματική .

Πληροφορίες που έρχονται από πολλές μεριές, και κυρίως από το πολιτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων το οποίο δεν έχει λόγους να φοβάται, μας λένε ότι σε στρατόπεδο στην περιφέρεια των Αθηνών, αποθηκεύονται υλικά καταστολής πλήθους, τα οποία περιλαμβάνουν ασπίδες, γκλομπς, κράνη, αντιασφυξιογόνα και χημικά.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλάν για την, σε εθελοντική βάση, στρατολόγηση οπλιτών από τις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίοι κατά κανόνα πρόσκεινται στους κομματικούς μηχανισμούς του κυβερνώντος κόμματος και οι οποίοι θα δημιουργήσουν μονάδες με αστυνομικά καθήκοντα.


Οι μονάδες αυτές προορίζονται να συνεργαστούν με ειδικές στρατιωτικές μονάδες καταστολής πλήθους της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ που αυτή την στιγμή εκπαιδεύονται στις Βρυξέλλες και στην Νάπολη.

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα, με την έντεχνη σιωπή της αντιπολίτευσης και των λοιπών συμμοριών που εδρεύουν στο κοινοβούλιο, ετοιμάζεται να προωθήσει νομοθετικές διατάξεις που θα επιτρέψουν την επάνδρωση των σωμάτων ασφαλείας και των ένοπλων δυνάμεων με Πακιστανούς, Αφγανούς, Αφρικανούς και άλλους κανίβαλους μισθοφόρους, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την Ελληνοποίηση τους.


Η κυβέρνηση και η τρόικα γνωρίζουν ότι με τα δυσβάστακτα μέτρα που έχουν επιβάλει στον Ελληνικό λαό, αλλά και με αυτά που έρχονται στο προσεχές διάστημα, ο κόσμος θα αντιδράσει και προετοιμάζουν το έδαφος για την καταστολή των αντιδράσεων αυτών με την συνδρομή του στρατού και των ευρωπαϊκών δυνάμεων καταστολής. Οι αλλοδαποί και η είσοδος τους στα σώματα αυτά, πρόκειται να παίξουν καταλυτικό ρόλο αφού η μέχρι τώρα απροθυμία των σωμάτων ασφαλείας να καταστείλουν τις αντιδράσεις του Ελληνικού λαού, έχει προβληματίσει τους κυβερνώντες που ψάχνουν απεγνωσμένα την συναίνεση των σωμάτων αυτών στα σχέδια τους.


ΠΗΓΗ

700 ευρώ πήγε το... μαλλί


Ο προκλητικός λογαριασμός της πρωθυπουργικής οικογένειας σε κομμωτήριο των βορείων προαστίων και η επίθεση που δέχθηκε ο Γ. Παπανδρέου από πελάτισσα

Είναι δυνατόν να δίνει κάποιος για... κούρεμα 700 ευρώ; Όσο δηλαδή παίρνει κάποιος μισθωτός για να περάσει το μήνα του και να ζήσει; Και όμως υπάρχουν αρκετοί όπως φαίνεται. Αλλά το χειρότερο είναι πως μέσα σ' αυτούς είναι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που έδωσε για...τρίχες το εξωφρενικό αυτό ποσό.

Ναι, ο ίδιος πρωθυπουργός που πήρε την απόφαση υπαγωγής της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, που πήρε την απόφαση να κοπούν δώρα και συντάξεις του Δημοσίου ακολουθώντας τις επιταγές της τρόικας.

Με τη Mercedes

Πριν από μερικές εβδομάδες, λίγο πριν από τον Φάρο Ψυχικού στον παράδρομο της Κηφισίας, πάρκαρε η ασημί θωρακισμένη 500άρα Mercedes με τα συνοδευτικά της αστυνομίας. Βγήκε χαμογελαστός από μέσα ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντα και την κόρη τουςΜαργαρίτα κατευθύνθηκαν στο «κομμωτήριο των πλουσίων» του Βαγγέλη Χατζή.

Το τιμολόγιο είναι εξωφρενικό για τα δεδομένα ακόμη και σχετικά ευκατάστατου πολίτη: 120 ευρώ το ανδρικό κούρεμα, γύρω στα 200 το γυναικείο χτένισμα. Ας μη συζητήσουμε για τα υπόλοιπα...

Ο κ. Παπανδρέου γνώριζε τις τιμές, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που περνούσε το κατώφλι του πανάκριβου κομμωτηρίου. Όπως λένε οι θαμώνες, η σύζυγός του Άντα είναι εκείνη που τον έπεισε να πάνε μαζί στο κομμωτήριο που καλλωπίζεται και το ζεύγος Θοδωρή Ρουσόπουλου-Μάρας Ζαχαρέααλλά και οι πλούσιες κυρίες του Ψυχικού.

Κάθε φορά που πηγαίνει εκεί ο πρωθυπουργός σπεύδει να χαιρετήσει ευγενικά και διά χειραψίας όλες τις πελάτισσες - ακόμη και όσες είναι κάτω από το «καπέλο» του τεράστιου σεσουάρ. Αμέσως μετά αποσύρεται στον prive χώρο που έχει δημιουργηθεί για τους VIPS για να κουρευτεί αυτοπροσώπως από τον ιδιοκτήτη κ. Χατζή. Παλαιότερα, ο Νίκος και ο Αντρίκος, τα αδέλφια του Γιώργου Παπανδρέου είχαν προτείνει να κουρεύεται στο Κολωνάκι σε επίσης γνωστό κομμωτή (με πολύ χαμηλότερο κοστολόγιο...).

Εκείνος δέχθηκε, αλλά ζήτησε να πηγαίνει στο σπίτι του στην Ερυθραία, καθώς στο μαγαζί του δεν διέθετε prive χώρο. Τον όρο δεν δέχθηκε ο κομμωτής και έτσι προτιμήθηκε η λύση του πανάκριβου μεν αλλά «βολικού» κομμωτηρίου του Ψυχικού.

Σε μια από τις πρόσφατες επισκέψεις του εκεί, ο κ. Παπανδρέου είχε την ατυχία να πέσει σε μια κυρία που «δεν μάσησε τα λόγια της» και το κούρεμα του βγήκε «ξινό». Όταν τελείωσε τον καλλωπισμό της οικογένειας Παπανδρέου (κούρεμα ο πρωθυπουργός και χτένισμα η σύζυγος και η κόρη του) και ήρθε η ώρα του λογαριασμού, η «λυπητερή» ήρθε:700 ευρώ... Μία από τις πελάτισσες δεν άντεξε και είπε με θάρρος στον κ. Παπανδρέου: «Καλά, δεν ντρέπεστε να κόβετε μισθούς και συντάξεις και να δίνετε 700 ευρώ στο κομμωτήριο; Το ξέρετε ότι με 700 ευρώ ζει ολόκληρη οικογένεια το μήνα; Εσείς φέρατε τον κόσμο σ' αυτή την κατάσταση...».

Σαν να ήταν στη Βουλή

Μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα αμηχανίας ο κ. Παπανδρέου απάντησε σαν να μιλάει στη Βουλή: «Σας ευχαριστώ πολύ που μου είπατε την άποψή σας. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να σώσουμε την Ελλάδα» ήταν το νόημα όσων της είπε.

Παράλληλα, έσπευσε να απαντήσει και στην αιχμή της επιτιμώντας την με ελαφρά ειρωνεία: «Απ' ό,τι βλέπω κι εσείς εδώ χτενίζεστε, κυρία μου...». Για να απαντήσει με ετοιμότητα εκείνη: «Εγώ είμαι επιχειρηματίας και σύζυγος επιχειρηματία και δεν έχω σχέση με το Δημόσιο. Μπορώ να ξοδεύω όσα επιθυμώ, κύριε πρωθυπουργέ».

Το επεισόδιο δεν πήρε έκταση μέχρι που αποκαλύφθηκε από blog, αλλά δεν ήταν και το μοναδικό. Σύμφωνα με πληροφορίες μια-δυο φορές ακόμη έχουν υπάρξει ευγενικές μεν αλλά σαφείς υπαινιγμοί από πελάτες εις επήκοον του κ. Παπανδρέου σχετικά με την περιττή αυτή σπατάλη. Οι περισσότεροι μάλιστα δείχνουν έκπληκτοι γιατί ο πρωθυπουργός δεν έχει συνηθίσει να προκαλεί με την προσωπική του συμπεριφορά και ζωή - μάλλον το ακριβώς αντίθετο.

Ενοχλημένοι και στο ΠΑΣΟΚ

«Αυτά τα έκανε η Ν.Δ. και τα καταγγέλλαμε»

Οι ψίθυροι έχουν διατρέξει όλη την κοσμική Αθήνα σχετικά με το ακριβό γούστο του πρωθυπουργού και έχουν ενοχλήσει ακόμη και κάποια από τα στελέχη και αρκετούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. «Δεν είναι σωστό. Σε τέτοια περίοδο κρίσης είναι πρόκληση για τον κόσμο. Αυτά τα έκανε η Ν.Δ. και εμείς τα καταγγέλλαμε» έλεγαν κάποιοι από αυτούς που έμαθαν το περιστατικό. Αυτό ήταν και το κλίμα μεταξύ των θαμώνων του κομμωτηρίου που το συζήτησαν και το σχολίασαν. Μια άλλη πελάτισσα του κομμωτηρίου πάντως τον δικαιολόγησε: «Έχει δικαίωμα και ο πρωθυπουργός σε μια μικρή πολυτέλεια για τον εαυτό του. Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για σπατάλες ή άλλη ζωή. Μην είστε υπερβολικοί λοιπόν...».

Σε κάθε περίπτωση το παράδειγμα που δίνει ένας ηγέτης είναι σημαντικό. Και αποτελεί πρόκληση και σκανδάλου βεληνεκούς να ξοδεύει Έλληνας πολιτικός ένα βασικό μισθό (κάτι παραπάνω για την ακρίβεια, αφού ξεκινούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις που είναι κάτω από τις συλλογικές...) για μια ματαιόδοξη πράξη καλλωπισμού για την οποία θα μπορούσε να ξοδέψει πολύ λιγότερα.

(VETO - ΙΑΣΟΝΑΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ)
(Σ.Λ.)

ΠΗΓΗ

Αντεξουσιαστές στην εξουσία…




Ατόπημα περιοδικού Economist. Macedonia η FYROM, στην πιο διαβασμένη σελίδα του

Το περιοδικό Economist έφτιαξε μία σελίδα με το χάρτη του παγκοσμίου χρέους και βρίσκεται στη διεύθυνσηhttp://www.economist.com/content/global_debt_clock

Για ακόμη μία φορά, αγνοόντας το διεθνές δίκαιο, η FYROM παρουσιάζεται ως MACEDONIA.
Πλακώστε τους ανθέλληνες με e-mails μέχρι να βαρεθούν να διαβάζουν!
Μπορείτε να τους στείλετε στο letters ή στην online φόρμα στη διεύθυνση: http://www.economist.com/members/members.cfm?act=contactus#contact_us
Εγώ το έκανα ήδη.

KV

σσΟ: Ρίξτε όμως και μια ματιά στην σελίδα για να δείτε ποιοί είναι οι επόμενοι στόχοι των "ανθρωπιστικών δυνάμεων". Είναι εμφανές.

ΠΗΓΗ

Τίτλος εφημερίδας Veto Financial

Ιεραρχία "Η παρούσα κρίση είναι κατασκευασμένη, που αποβλέπει στο παγκόσμιο έλεγχο"

Ηχηρό ράπισμα στα άνομα σχέδια όσων ευθύνονται για το κατάντημα της Ελλάδος, απευθύνουν μέσα από το ενημερωτικό φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου "Προς το Λαό" τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Καταγγέλλοντας του ηγέτες της χώρας επισημαίνουν, ότι αυτοί είναι οι υπεύθυνοι διότι υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας στους κυρίαρχους δανειστές μας, αλλά και ότι προστάτευσαν τα συμφέροντα του λαού.

Επίσης τα μέλη της Ιεραρχίας δεν παραλείπουν να καταγγείλουν τους εκθεμελιωτές εντολοδόχους, ως κατεδαφιστές της σχέσεως λαού και ποιμαίνουσας Εκκλησίας.

Ακόμη, στέλνουν μήνυμα προς όλους τονίζοντας, ότι «η Εκκλησία δεν φοβάται να αμυνθεί στ πονηρό σύστημα αυτού του κόσμου, έστω και εάν η αντίσταση σημαίνει διωγμό η και μαρτύριο».

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η Ιεραρχία εκφράζει και τον προβληματισμό της όσον αφορά την Παιδεία και το εκπαιδευτικό σύστημα.

Η Εκκλησία απέναντι στη κρίση

«Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας. Γνωρίζουμε ότι πολλοί περιμένετε από την ποιμαίνουσα Εκκλησία να μιλήσει και τοποθετηθεί πάνω στα γεγονότα που παρακολουθούμε», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Επίσης υπογραμμίζουν, ότι «είναι αλήθεια ότι αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας είναι πρωτόγνωρο και συνταρακτικό. Μαζί με την πνευματική, κοινωνική και οικονομική κρίση συμβαδίζει και η πάσης φύσεως ανατροπή. Πρόκειται για προσπάθεια εκρίζωσης και εκθεμελίωσης πολλών παραδεδομένων, τα οποία ως τώρα θεωρούνταν αυτονόητα για τη ζωή του τόπου μας».

«Τα απαιτούν τα μέτρα αυτά οι δανειστές μας. Δηλώνουμε δηλαδή ότι είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυρίαρχων - δανειστών μας», συνεχίζουν τα μέλη της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου».

Σε άλλο σημείο, τονίζουν: «Όλες αυτές τις παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας που σήμερα επιχειρούμε με βίαιο τρόπο να αλλάξουμε, γιατί δεν τις αλλάξαμε στην ώρα τους; Γιατί έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ; Τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι, εδώ και δεκαετίες, τα ίδια.»

«Πως τότε υπολόγιζαν το πολιτικό κόστος, γνωρίζοντας ότι οδηγούν τη χώρα τη καταστροφή και σήμερα αισθάνονται ασφαλείς, γιατί ενεργούν ως εντολοδόχοι; Σήμερα γίνονται ριζικές ανατροπές για τις οποίες άλλοτε θα αναστατωνόταν όλη η Ελλάδα και σήμερα επιβάλλονται χωρίς σχεδόν αντιδράσεις», προσθέτουν χαρακτηριστικά.

Επίσης, υπογραμμίζουν, πως «η οικονομική κρίση, η οποία ταλαιπωρεί και δυναστεύει τη χώρα μας είναι η κορυφή του παγόβουνου. Είναι συνέπεια και καρπός μιας άλλης κρίσης, της πνευματικής».

Αναφερόμενοι στην ηγεσία της χώρας, τονίζουν, ότι «Μια ηγεσία που δεν μπόρεσε να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στο λαό, που δεν μπόρεσε η δεν ήθελε να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας, που πρόβαλε λαθεμένα πρότυπα, που καλλιέργησε τις πελατειακές σχέσεις, μόνο και μόνο γιατί είχε ως στόχο την κατοχή και τη νομή της εξουσίας.»

«Μια ηγεσία που στην πράξη αποδεικνύεται ότι ουσιαστικά υπονόμευσε τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και του λαού. Και από την άλλη πλευρά, ένας λαός, εμείς που λειτουργήσαμε ανεύθυνα. Παραδοθήκαμε στην ευμάρεια, στον εύκολο πλουτισμό, και στην καλοπέραση, επιδοθήκαμε στο εύκολο κέρδος και στην εξαπάτηση. Δεν προβληματιστήκαμε για την αλήθεια των πραγμάτων», συνεχίζουν τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακόμη υπογραμμίζουν, ότι «το ερώτημα – δίλημμα του Ντοστογιέφκσι «ελευθερία η ευτυχία;» το ζούμε πλέον σε όλη την τραγικότητα. Διαλέξαμε μια πλαστή ευμάρεια και χάσαμε την ελευθερία του προσώπου μας, χάσαμε την ελευθερία της χώρας μας.»

Αυτοκριτική

Σε άλλο σημείο οι Ιεράρχες τονίζουν: «Στην Σύνοδο της Ιεραρχίας εμείς, οι πνευματικοί σας πατέρες, κάναμε την αυτοκριτική μας, θελήσαμε να αναμετρηθούμε με τις ευθύνες μας και να αναζητήσουμε με τόλμη το μερίδιο της ενδεχόμενης δική μας υπαιτιότητας στην παρούσα κρίση. Ξέρουμε ότι κάποιες φορές σας πικράναμε, σας σκανδαλίσαμε ίσως. Δεν αντιδράσαμε άμεσα και καίρια σε συμπεριφορές που σας πλήγωσαν».

«Οι έμποροι της κατεδάφισης της σχέσης του λαού με την ποιμαίνουσα Εκκλησία του εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και πραγματικά η κατασκευασμένα σκάνδαλα και προσπάθησαν να διαρρήξουν την εμπιστοσύνη σας στην Εκκλησία», προσθέτουν χαρακτηριστικά οι Αρχιερείς.

Αγωνία για την Παιδεία

Όσον αφορά την Παιδεία τα Μέλη της Συνόδου της Ιεραρχίας, υπογραμμίζουν ότι «μας προβληματίζει η κατάσταση της Παιδείας μας, γιατί το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα αντιμετωπίζει το μαθητή όχι ως πρόσωπο αλλά σαν ηλεκτρονικό υπολογιστή και το μόνο που κάνει είναι να «τον φορτώνει» με ύλη αδιαφορώντας για την όλη του προσωπικότητα και γι’ αυτό τα παιδιά μας δικαιολογημένα αντιδρούν. Γι’ αυτό αγωνιούμε για το νέο Λύκειο που ετοιμάζεται».

Η Εκκλησία δεν φοβάται

Τα μέλη της Συνόδου της Ιεραρχίας, αισθανόμενοι ότι ο λαός ζητά από τους Ποιμένες μια Εκκλησία με ηρωισμό, με νεύρο και προφητικό λόγο, μια Εκκλησία που δεν φοβάται να αμυνθεί στο πονηρό σύστημα αυτού του κόσμου, έστω και αν η αντίσταση σημαίνει διωγμό και μαρτύριο.

«Η Εκκλησία είναι ο μόνος οργανισμός που μπορεί να σταθεί άμεσα δίπλα στον άνθρωπο και να τον στηρίξει. Η Εκκλησία όμως είμαστε όλοι μας αι αυτή είναι η δύναμη μας και η δύναμη της», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας η Ιεραρχία της Εκκλησία της Ελλάδος, τονίζει: «Η Εκκλησία δεν αντιμάχεται την Πολιτεία, αλλά εκείνους που εκμεταλλευόμενοι την Πολιτεία και κρυμμένοι πίσω από την εξουσία επιχειρούν να σας στερήσουν την ελπίδα.»

«Να θυμάστε για πολλούς οικονομολόγους η παρούσα κρίση είναι κατασκευασμένη, είναι μια κρίση – εργαλείο που αποβλέπει στο παγκόσμιο έλεγχο από δυνάμει που δεν είναι φιλάνθρωπες», προσθέτουν επίσης.

ΠΗΓΗ


Σιατίστης Παύλος «Είναι ρατσισμός να μην έχουν δικαίωμα να μιλάνε οι ποιμένες»

Αλλαγή πλεύσης έναντι των μεγάλων προβλημάτων δείχνει να σηματοδοτεί η εγκύκλιος «Προς τον Λαό» η οποία διανέμεται με εντολή της Ιεράς Συνόδου στους ναούς όλης της χώρας και αναφέρεται στην οικονομική κρίση.

«Η Εκκλησία του Χριστού έχει λόγο για τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση, διότι δεν έπαψε να αποτελεί σάρκα του κόσμου, μέρος της Ιστορίας. Δεν μπορεί να ανέχεται κανενός είδους αδικία, αλλά οφείλει να δείχνει ετοιμότητα για μαρτυρία και μαρτύριο».

Με τις φράσεις αυτές ο Μητροπολίτης Σιατίστης κ. Παύλος, συντάκτης του κειμένου, επιχειρηματολογεί για τους λόγους για τους οποίους εξαπολύει κριτική στους πολιτικούς που, όπως δηλώνει, οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κρίση και στους «δανειστές της που φαίνεται να διοικούν την Ελλάδα που βρίσκεται υπό κατοχή και εκτελεί τις εντολές των κυρίαρχων-δανειστών της».

Και όπως δηλώνει στο «Βήμα» ο ίδιος ο Μητροπολίτης Σιατίστης «εμείς ευχόμαστε η πολιτεία να επιτύχει στο έργο της και αν επιτύχει, όπως ευχόμαστε, θα τη ρωτήσουμε και πάλι γιατί άργησε τόσο; Μήπως δεν ήξερε τον δρόμο ή μήπως φοβόταν μέχρι τώρα να τον περπατήσει;».

Μάλιστα χαρακτηρίζει «ιδιότυπο ρατσισμό να μην έχουν το δικαίωμα οι ποιμένες να μιλάνε σ' αυτόν τον τόπο» συμπληρώνει.

Οι θέσεις της Ιεραρχίας, για πρώτη φορά από την ημέρα εκλογής του κ. Ιερωνύμου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο πριν από περίπου τρία χρόνια, δείχνουν να απηχούν τις θέσεις της πλειονότητας των μητροπολιτών καθώς όπως σημειώνεται, αποτελούν απόρροια των όσων ελέχθησαν στη Σύνοδο της Ιεραρχίας στις αρχές Οκτωβρίου.

«Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνήλθε στην τακτική της Συνεδρία από 5ης - 8ης Οκτωβρίου τ.ε. αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί στο πλήρωμά της, στον λαό του Θεού, αλλά και σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, για να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας και της αγάπης» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Με το δελτίο «Προς τον Λαό» η Ιερά Σύνοδος απευθύνει το έκτακτο διάγγελμά της προς τους πιστούς για την οικονομική κρίση. Σύμφωνα με ιεράρχες το συγκεκριμένο δελτίο άρχισε να εκδίδεται επί αρχιεπισκοπίας Σεραφείμ Τίκκα μετά το 1974 και μέσα από αυτό η Εκκλησία της Ελλάδος ενημέρωνε και ενημερώνει τους πιστούς της για όλα τα μεγάλα ζητήματα όπως η εκκλησιαστική περιουσία, ο πολιτικός γάμος ή το θέμα των ταυτοτήτων.

Ο αριθμός 44 έχει τίτλο «Η Εκκλησία απέναντι στη σύγχρονη κρίση» και υπότιτλο «η Εκκλησία μιλάει στα παιδιά της με τη γλώσσα της ευθύνης, της αλήθειας και της αγάπης». Μάλιστα φέρει ημερομηνία «Νοέμβριος 2010» αλλά αναμένεται να φτάσει στις μητροπόλεις και τις ενορίες όλης της χώρας τα εικοσιτετράωρα που διανύουμε.

Απαντώντας σε όλους όσοι δηλώνουν ότι η Εκκλησία πρέπει να κρατιέται μακριά από την πολιτική, ο Μητροπολίτης Σιατίστης τονίζει: «Δεν θα ήταν δυνατόν να μην έχει γνώμη και άποψη η Εκκλησία για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν το πλήρωμά της. Το να αγωνίζεσαι», προσθέτει, «για τα δικά σου συμφέροντα είναι μια ιδιοτελής συμπεριφορά.

Το να αγωνίζεσαι όμως για τα προβλήματα του λαού, των νέων, όλων των ανθρώπων είναι μια πνευματική συμπεριφορά. Από την άλλη πλευρά και οι ποιμένες δεν έπαψαν να είναι πολίτες αυτής της χώρας και θα ήταν ιδιότυπος ρατσισμός να είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να μιλήσουν σε αυτόν τον τόπο.

Η Εκκλησία πολιτεύεται, δηλαδή ασχολείται με τα προβλήματα της πόλης και των πολιτών αλλά δεν κομματίζεται, δηλαδή δεν παίρνει τη θέση κανενός κόμματος διότι το κόμμα σημαίνει κομμάτι και η Εκκλησία είναι το όλον».

Αν και χαμηλών τόνων κληρικός, ο κ. Παύλος διερωτάται: «Γιατί δεν πρέπει να εκφράζεται η Εκκλησία; Δεν πρέπει ως Ιεραρχία να μιλάμε για τη ζωή;

Ο λόγος της Εκκλησίας αφορά τη ζωή των ανθρώπων. Η Εκκλησία ζει με τον λαό, είναι η πρώτη που βιώνει τα προβλήματα. Σε αυτήν καταφεύγει ο λαός και είναι η μόνη που μπορεί να ικανοποιήσει άμεσα τις ανάγκες του προσφέροντάς του τη βοήθεια που χρειάζεται».

Μάλιστα δείχνει να επιμένει στην άποψή του ότι η χώρα κυβερνιέται από τους δανειστές της καθώς, όπως δηλώνει, «το ομολογούν οι ίδιοι οι κρατούντες».

Κατήχηση και Χριστιανική Αγωγή

Χαμηλών τόνων κληρικός ο κ. Παύλος αποτελεί τη γνήσια έκφραση των λέξεων «ποιμένας» και «κατηχητόπουλο». Γεννημένος το 1947 στη Χαλκίδα, μεγάλωσε πνευματικά στα κατηχητικά σχολεία και κοντά στον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Νικόλαο Σελέντη.

Ως το 2006, όταν και εκλέχθηκε μητροπολίτης, υπηρέτησε ως διευθυντής Κατήχησης της Αποστολικής Διακονίας, διευθυντής της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών, γραμματέας στις επιτροπές της Εκκλησίας για τη Χριστιανική Αγωγή, τη νεότητα, τον Γάμο, την Οικογένεια, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη χρηματοδότηση του προγράμματος για την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών της Θράκης που αποκτούν τρίτο παιδί.

Απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, διαθέτει δεκάδες πνευματικά παιδιά σε όλη την Ελλάδα και ως και σήμερα που είναι εν ενεργεία μητροπολίτης βρίσκεται διαρκώς στις αίθουσες των κατηχητικών και ασχολείται με τα προβλήματα των νέων που είναι κοντά στην Εκκλησία αλλά και μακριά από αυτήν.

«Οπαδός» της αντίληψης ότι η Εκκλησία πρέπει να έχει γνώμη και να την εκφράζει, είχε τη δυνατότητα να εκλεγεί μητροπολίτης σε μία από τις ισχυρές και πλούσιες επαρχίες της Εκκλησίας αφού η συντριπτική πλειονότητα των ιεραρχών τού αναγνωρίζει την προσφορά και το έργο του.

Τελικά είτε από επιλογή είτε εξαιτίας της τύχης εκλέχθηκε Μητροπολίτης Σιατίστης, μίας από τις φτωχότερες επαρχίες της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες λειτουργίας της πρέπει να στηρίζεται οικονομικά από την Κεντρική Οικονομική Υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου, αλλά και διά του μισθού του που μπορεί να προσφέρει ο ιεράρχης.

ΠΗΓΗ

"Ο πόλεμος τώρα άρχισε"


Τεράστια η προσέλευση των Ελλήνων στην σημερινή παλαϊκή συγκέντρωση
Αν και οι αφετηρίες ιδεολογικά και κυριολεκτικά ήταν αρκετές, ωστόσο πάνω απο 500.000 Ελλήνων πολιτών κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας όχι για να διαδηλώσουν αλλά για να δώσουν το τελεσίγραφο στην κυβέρνηση.

Το μήνυμα στην εθνοκτόνα κυβέρνηση των προδοτών αλλά και στα αντιπολιτευόμενα δεκανίκια της , ήταν σαφές και ξεκάθαρο: "Φτάνει πιά! Ήρθε η ώρα να ξεκουμπιστείτε αφήνοντας πίσω τα κλεμένα.Δεν θα σας επιτρέψει ο λαός να του τραβήξετε κι άλλη χαρακιά στο μπράτσο.Ο λαός δεν συγχωρεί πλέον ούτε ανέχεται κανέναν.Φύγετε όσο είναι καιρός!"



Η Αλέκα Παπαρήγα εξερχόμενη χθές απο το Μέγαρο Μαξίμου είπε μια φράση την οποία και χρησιμοποιήσαμε ως τίτλο αυτής της ανάρτησης. "Ο πραγματικός πόλεμος τώρα άρχισε" .Ωστόσο την πρωτη ημέρα του "πολέμου", το "ΠΑΜΕ" όταν ανέβηκε την Όθωνος αντί να στρίψει αριστερά και να κάτσει μπροστά στην Βουλή όπως έκαναν όλοι οι άλλοι, έστριψε δεξιά στην Αμαλίας και απομακρύνθηκε.Βέβαια μπορεί να ήθελε να αποφύγει τη σύγκρουση με τους "αντιεξουσιαστές" οι οποίοι έφτασαν λίγο μετά , όταν είχαν σιγουρευτεί ότι το "ΠΑΜΕ" είχε απομακρυνθεί αρκετά ή απλώς να μην ήθελε να έλθει σε "φυσική" επαφή με τους άλλους εργαζόμενους .
Αυτό που είδαμε σήμερα ήταν απλώς η πρώτη μέρα της "επιστράτευσης" και όπως όλα δείχνουν οι "μάχες" σύντομα θα αρχίσουν.
Είδαμε επίσης και τα "τάγματα εφόδου" των δήθεν αντιεξουσιαστών να εκτελούν τις "άνωθεν" εντολές των "αντιεξουσιαστών της εξουσίας".Σχεδόν στην μέση της πορείας εμφανίστηκαν ως "δια μαγείας" απο το πουθενά τα μαυροφορεμένα τσιράκια με ένα "μπλόγκ" των 200- 300 ατόμων και άρχισαν τα επεισόδια σχεδόν σε κάθε πλευρά της πλατείας Συντάγματος .
Ο κόσμος όμως αυτή την φορά δεν "μάσησε" και όλα τα "μπλογκς" των εργαζομένων που ακολουθούσαν συνέχισαν την πορεία τους προς τον "ναό της ...δημοκρατίας".
Όλοι έχουν καταλάβει πλέον ότι δεν μπορούν πια να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και αν σήμερα έχουν να φάνε ένα καρβέλι ψωμί , είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυριο θα ψάχνουν και για το ξεροκόματο.
Έχουν αντιληφθεί επίσης την πονηριά και τον δαιμονικό - μισάνθρωπο χαρακτήρα αυτής της κυβέρνησης η οποία εφαρμόζει την εξελιγμένη και "βελτιωμένη" μορφή της θεωρίας του Μάλθους , με μόνη διαφορά ότι τούτοι εδώ έχουν σχεδιάσει την εξόντωση των 2/3 του λαού και όχι του 1/3.
Απο σήμερα λοιπόν πετάμε όλοι τα παλιά ρούχα της κομματικής αριστοκρατίας και του μεταπολιτευτικού πολιτικού "καθωσπρεπισμού" και ντυνόμαστε με τα πολεμικά ρούχα του Μακρυγιάννη , του Καραϊσκάκη του Κολοκοτρώνη και όλων των αγωνιστών και Μαρτύρων του χθές και του σήμερα.
Απο σήμερα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα και όχι να ελπίζουμε ότι η επιβίωσή μας είναι υπο διαπραγμάτευση.Το μόνο ίσως που θα μας αφήσουν να διαπραγματευτούμε είναι το συσσίτιο της παγκόσμιας ηλεκτρονικής φυλακής στην οποία θέλουν να μας χώσουν.

Η μυθολογία του χρέους...


Του Νίκου Μπογιόπουλου


Τα χρέη (τους) είναι το πρόσχημα
Πίνακας 2
Ο κύριος Παπακωνσταντίνου, παρουσία του Κοινοτικού επιτρόπου Ολι Ρεν κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα, πρότεινε όταν γίνεται λόγος για «χρέος» να αναφερόμαστε πλέον στοσυνολικό εξωτερικό χρέοςμιας χώρας και όχι μόνο στο δημόσιο χρέος. Και τούτο, όπως παρατήρησε, λόγω της διεθνούς τάσης τα χρέη των ιδιωτών να τα αναλαμβάνουν τα κράτη και οι κυβερνήσεις.
*
Συμφωνούμε απόλυτα!
Και συμφωνούμε (για την ακρίβεια: «υπερθεματίζουμε»!) γιατί η αποτύπωση της κατάστασης του συνολικού εξωτερικού χρέους της Ελλάδας, τα χρέη δηλαδή προς τρίτες χώρες, όχι μόνο του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα (τράπεζες, επιχειρήσεις κλπ.), αποκαλύπτει από μια ακόμα πλευρά την πολιτική απάτη στην οποία επιδίδεται το ΠΑΣΟΚ.
*
Είναι, λοιπόν, το χρέος που δημιουργεί «ειδικές συνθήκες» στην Ελλάδα και που λόγω των «ειδικών συνθηκών» η κυβέρνηση «αναγκάζεται» να κόβει μισθούς και συντάξεις; Είναι το χρέος εκείνο το «ειδικό μέγεθος» που «υποχρεώνει» την κυβέρνηση να εγκαθιδρύει συνθήκες «Νταχάου» στις εργασιακές σχέσεις;
Αν ήταν έτσι, τότε οι μισοί λαοί του κόσμου θα έπρεπε να έχουν, ήδη, εκτελεστεί με την κατηγορία της «σπατάλης»!
Αν ήταν έτσι, τότε ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να αποτελεί υπόδειγμα ανά τον πλανήτη, όχι «χαραμοφάη», όπως θέλουν οι ταγοί του να τον εμφανίζουν, αλλά «συνετού μέρμηγκα»!
Πίνακας 3
*Τα στοιχεία είναι δικά τους, προέρχονται από τους πλέον φιλικούς προς την κυβέρνηση οργανισμούς και υπηρεσίες και ομολογούν την αλήθεια.
*
Πρώτον: Το συνολικό εξωτερικό χρέος της Ελλάδας (πίνακας 1), ύψους 532 δισ. δολαρίων, τεράστιο μεν, αλλά εντούτοις δεν είναι παρά μια «κουτσουλιά» μπροστά στα κοντά 14 τρισεκατομμύρια του χρέους των ΗΠΑ ή στα περίπου 9 τρισεκατομμύρια του χρέους της Βρετανίας ή στα 4,7 τρισεκατομμύρια του χρέους της Γερμανίας της καγκελαρίου Μέρκελ!
Τα στοιχεία (τους) πιστοποιούν ότι τουλάχιστον 11 από τις 16 χώρες της Ευρωζώνης έχουν μεγαλύτερο εξωτερικό χρέος από το ελληνικό!
Οτι ακόμα στην έδρα της ΕΕ, εκεί που συνεδριάζει η Κομισιόν, στο Βέλγιο, το εξωτερικό χρέος είναι περίπου δυόμισι φορές μεγαλύτερο από το χρέος της Ελλάδας!
*
Δεύτερον: Οσον αφορά το εξωτερικό χρέος συγκρινόμενο με το ΑΕΠ (πίνακας 2) επίσης επιβεβαιώνεται ότι το 167% της Ελλάδας απέχει παρασάγγας από το πάνω από 1.000% της Ιρλανδίας ή από το 470% της Ολλανδίας.
Σε κάθε περίπτωση, ο γαλλογερμανικός άξονας δεν είναι εκείνος που διαθέτει την έξωθεν καλή μαρτυρία, αφού η μεν Γαλλία έχει μεγαλύτερο εξωτερικό χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ της από εκείνο της Ελλάδας, η δε «αυστηρή» σε τέτοια θέματα Γερμανία μας ακολουθεί κατά πόδας...
*
Τρίτον: Σύμφωνα με τα στοιχεία για το κατά κεφαλήν χρέος, η Ελλάδα (πίνακας 3) βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση όχι μόνο από τις ΗΠΑ και μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες εκτός ΕΕ (Ελβετία, Νορβηγία), αλλά και από τις μισές σχεδόν χώρες της Ευρωζώνης.
***
Τα παραπάνω, αφ' ενός αποδεικνύουν ότι το ζήτημα του χρέους δεν αποτελεί κάποιο ιδιαίτερο σύμπτωμα του «ελληνικού καπιταλισμού». Είναι προσδιοριστικό του παγκόσμιου καπιταλισμού, αφού, από συστάσεώς του, έτσι λειτουργεί το σύστημα της «ελεύθερης οικονομίας».
Πίνακας 1
Πρόκειται για την οικονομία που «ελεύθερα» επιτρέπει στις πολυεθνικές, στα μονοπώλια και στις τράπεζες να κερδοσκοπούν και εξίσου «ελεύθερα» τα δικά τους ιδιωτικά χρέη, που διαμορφώνονται στο πλαίσιο των χρηματοπιστωτικών τους δραστηριοτήτων, έρχονται μέσω του καπιταλιστικού κράτους να τα φορτώνουν στο δημόσιο κρατικό ταμείο, δηλαδή στους λαούς.
*
Αφ' ετέρου, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν - και το επιβεβαιώνει διπλά η σύγκριση του ελληνικού εξωτερικού χρέους με τα ισχύοντα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο - ότι η «τρομοκρατία» περί το χρέος και τα ελλείμματα, στο εσωτερικό της Ελλάδας, δεν αποτελεί παρά μιαπροπαγανδιστική μηχανή.
Μια «μηχανή» που κατασκευάστηκε να επαναλαμβάνει ότι βρισκόμαστε στο «χείλος του γκρεμού» ώστε να βρεθεί «παραλυμένος» ο λαός τη στιγμή που οι εγκάθετοι της ολιγαρχίας τον σπρώξουν να κάνει ένα βήμα μπροστά, μέσα στον γκρεμό!
*
Η «χρεο-τρομοκρατία» είναι ένα πρόσχημα (από τα διάφορα που χρησιμοποιούνται σε όλες τις χώρες, αφού παντού, ανεξαρτήτως χρεών και ελλειμμάτων, οι λαοί υφίστανται την ανελέητη λιτότητα) για την επιβολή του προαποφασισμένου κοινωνικού βανδαλισμού και του πρωτοφανούς εργοδοτικού κανιβαλισμού, που δεν έχει στόχο το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών του ελληνικού κράτους.
Ο στόχος των εμπνευστών της είναι άλλος και είναι διπλός:
Από τη μια επιδιώκουν τη συναίνεση του λαού, που καλείται να αναπτύξει την ψυχολογία του «συνενόχου» και του «συνυπεύθυνου» για τα χρέη που οι εκμεταλλευτές του δημιουργούν, αλλά εκείνος πρέπει να τα πληρώνει.
Από την άλλη, η θεωρία του χρέους γίνεται το προπέτασμα καπνού που στο όνομα του «κοινού μας σπιτιού που καίγεται», προσπαθεί να αφοπλίσει τις λαϊκές αντιστάσεις απέναντι στην πολιτική που διασφαλίζει στην πλουτοκρατία «εργασιακούς κανόνες» τύπου «Αουσβιτς».
«Κανόνες» απόλυτης εργασιακής βαρβαρότητας, που θα επιτρέψουν στους κεφαλαιοκράτες την άνευ όρων εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης και τη διασφάλιση μετά την κρίση μιας νέας κερδοφορίας (και ακόμα μεγαλύτερων χρεών), που θα επιτευχθεί πάνω στα νεκροταφεία των εργατών και στις ερεβώδεις στέπες της κοινωνικής εξαθλίωσης.