Εκτεταμένες τουρκικές Ψυχολογικές Επιχειρήσεις

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς τη ταυτότητα εκείνων που επιχείρησαν να υποκινήσουν τα στελέχη των Eνόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σε λευκή απεργία, μέσω Facebook.
Πρόκειται για εφαρμογή τακτικών Ψυχολογικών Επιχειρήσεων (PSYOPS/ΨΕΠ/Psikolojik Istihbarat) της Άγκυρας που ως στόχο έχει να πλήξει το ηθικό και να προκαλέσει σύγχυση στην ελληνική πλευρά σε κομβικό σημείο για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Οι Ψυχολογικές Επιχειρήσεις αποτελούν την ανθρώπινη πλευρά του Πληροφοριακού Πολέµου και αφορούν τη σχεδιασμένη χρήση ηλεκτρονικών µέσων, κυρίως ΜΜΕ, σε συνδυασµό µε άλλες τεχνικές για την μετάδοση επιλεγμένων πληροφοριών και ενδείξεων σε ξένα ακροατήρια. Η μετάδοση τους στόχο έχει να επηρεάσει το συναίσθημα, τα κίνητρα, την αντικειμενική κρίση, τη συμπεριφορά ξένων κυβερνήσεων, οργανισμών, ομάδων και ατόμων, πιο συγκεκριμένα:
1. ΨΕΠ ενάντια στην εθνική βούληση,

2. ΨΕΠ ενάντια στους αντιπάλους ∆ιοικητές και

3. ΨΕΠ ενάντια στο ηθικό των στρατιωτών στο πεδίο της µάχης.

Ως προς την επίτευξη του αντικειµενικού σκοπού διακρίνονται σε:
  • Στρατηγικές ΨΕΠ: Έχουν ευρείς και μακρυπρόθεσμους στόχους όπως η υπονόμευση της αποφασιστικότητας μιας εχθρικής δύναμης, η ενθάρρυνση αναταραχής, δυσαρέσκειας και αντιδράσεως ξένου πληθυσμού εναντίον στην πολιτική του ηγεσία, το ισχύον οικονομικό σύστημα ή εναντίον στρατιωτικών δυνάμεων.
  • Επιχειρησιακές ΨΕΠ: Σκοπός τους να επηρεάσουν τη συμπεριφορά των εχθρικών δυνάμεων και πληθυσμών στην περιοχή των επιχειρήσεων π.χ. η υπονόμευση της εμπιστοσύνης των στρατιωτικών δυνάμεων και πολιτών προς την ηγεσία τους.
  • Τακτικές ΨΕΠ: Σκοπός τους η άμεση επίτευξη στόχων και είναι σχεδιασμένες ώστε να ασκήσουν ψυχολογική πίεση σε εχθρικές δυνάμεις π.χ. υπονόμευση του ηθικού και της μαχητικής ικανότητας του εχθρού, παρακίνηση να παράδοση/λιποταξία, πρόκληση συγχύσεως και παρενόχληση.
Η συλλογή πληροφοριών για τον σχεδιασμό των ΨΕΠ όπως το επίπεδο του ηθικού, σχέσεις στρατευμένου προσωπικού και κατώτερου με τους ανώτερους, ψυχολογικές αδυναμίες, αιτίες άγχους γίνεται από ανοικτές πηγές (ΟSINT) όπως εφημερίδες, ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook.com), φόρουμ στρατιωτικών συζητήσεων (omhroi.gr) κλπ. Έτσι εκτιμάται το ηθικό του πληθυσμού στο σύνολο του ή σε συγκεκριμένη περιοχή ενδιαφέροντος.
Όπως σημειώνει ο Μάνος Ηλιάδης στο βιβλίο του "Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και η ΜΙΤ", ο πανικός και η απελπισία που πρόβαλαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί στις πυρκαγιές στα νησιά του Αιγαίου το 1993 (πυρκαγιές σε Ικαρία, Ρόδο) και 1994 (πυρκαγιές σε Σάμο, Ρόδο, Χίο, Καστελόριζο, Λέσβο) αποτέλεσε χρήσιμο υλικό ανάλυσης που χρησιμοποιήθηκε στη μελλοντική σχεδίαση ΨΕΠ στις εν λόγω περιοχές. Ζωτικής σημασίας είναι ακόμα και οι πληροφορίες για το πόσο νόστιμο ή επαρκές είναι το φαγητό που απολαμβάνουν οι οπλίτες σε κάποια στρατιωτική μονάδα ή ο αριθμός των υπηρεσιών που εκτελεί μηνιαίως το ένστολο μόνιμο προσωπικό.

Η Άγκυρα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο τομέα των ΨΕΠ συντονίζοντας πλειάδα οργανώσεων και ιδρυμάτων που ασκούν Μαύρη Προπαγάνδα υπέρ των τουρκικών συμφερόντων στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Η Μαύρη Προπαγάνδα διεξάγεται από πηγή με ψεύτικη ταυτότητα, η οποία παρουσιάζεται από ουδέτερη ως φιλική ενώ στη πραγματικότητα είναι εχθρική. Αποτελεί τη πιο ακραία μορφή προπαγάνδας, εκμεταλλεύεται τυχόν αδυναμίες στο στρατόπεδο του αντιπάλου και χρησιμοποιεί συχνά μέσα όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων, φημών, πλαστογραφία.

Αναλυτικότερα, οι τουρκικές ΨΕΠ επικεντρώνονται:
1. Στην αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και στην υπονόμευση της ελληνικής εδαφικής ακεραιότητας μέσω ανύπαρκτων αυτονομιστικών κινημάτων.

2. Στην εξαπόλυση κατηγοριών ότι η Ελλάδα ενισχύει τις τρομοκρατικές ομάδες που προσβλέπουν στο διαμελισμό της Τουρκίας.
3. Στην χειραγώγηση της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και στη δημιουργία κλίματος αντιπάθειας κατά του ελληνικού Κράτους.

4. Στην αποδιεθνοποίηση του Κυπριακού ζητήματος και τη ψυχολογική φθορά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ενδεικτική των τουρκικών ενεργειών θεωρείται η αποκάλυψη κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Εrgenekon ότι το τουρκικό Γενικό Επιτελείο έστησε και διαχειριζόταν 24 ραδιοφωνικούς σταθμούς και 42 ιστοσελίδες, ανάμεσα στις οποίες γνωστοί δικτυακοί τόποι με ιδιαίτερο ανθελληνικό περιεχόμενο (βλ.
Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο πίσω από τις πλέον ανθελληνικές ιστοσελίδες). Γι΄αυτό προσοχή τι διαβάζετε και κυρίως, τι γράφετε.

ΠΗΓΗ

"Επεκταση απο 6 σε 12 ναυτικα μιλια;"















"Εχω βασιμες πληροφοριες οτι στο υπουργειο εξωτερικων συζητανε γα την επεκταση απο 6 σε 12 ναυτικα μιλια. Ξέρω οτι ειναι πολυ σοβαρη είδηση και δεν θα την βγαλετε...
απλα εγω εχω αρχιζει ηδη να πινω και να το γιορταζω.Φυσικα και ο Παπανδρεου δεν το κανει για την Ελλαδα αλλα γιατι ετσι του σφυριξανε οι Αμερικάνοι , και αυτο γιατι βλεπουνε οτι η τουρκια με την Ρωσία τα εχουνε κανει πλακακια και τους εχει ενοχλήσει πολυ αυτο στην επεκτατικη τους πολιτικη."

ΠΗΓΗ

...μα να μην το παίξει κανένα κανάλι;



keep blogging αδέρφια
γιατί αλλιώς θα υπήρχαν ειδήσεις που δεν θα τις μαθαίνατε ποτέ!

GreekAlert

Ύπουλο παιχνίδι της ΜΙΤ.ΠΡΟΣΟΧΗ!

Τα κοινωνικά δίκτυα, η προπαγάνδα, οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και η μηδενική εγκεφαλική λειτουργία της ελληνικής κυβέρνησης...
Αν η ελληνική κυβέρνηση ήταν πειραματόζωο, θα είχε βγει εκτός πειράματος επειδή θα είχε θεωρηθεί... νεκρή!

Τη φορά αυτή το θράσος των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ) ξεπέρασε κάθε όριο. Ανάρτησαν (με IP που δρομολογείται από την Άγκυρα) στο facebook το παρακάτω προβοκατόρικο κείμενο:
«…21 Μαΐου απέχουν από την εργασία Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία, Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική και όλοι οι Δημόσιοι και Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, απέχουμε από την εργασία.
Αν τα μέλη του group ξεπεράσουμε τα 10.000 το υλοποιούμε.
Ενημερώστε τους Διοικητές ή Διευθυντές σας και πείτε τους ότι δεν θα παρουσιαστείτε τη συγκεκριμένη μέρα.
Αν ο Διοικητής σας είναι στόκος και δεν έχει καταλάβει που πάει το πράγμα, πείτε του τη συγκεκριμένη μέρα ότι είστε άρρωστος. Το πιο πιθανό όμως είναι να είναι κι αυτός άρρωστος. Τη μέρα εκείνη θα παρουσιαστεί κανονικά το προσωπικό ασφαλείας...»
Στόχος του κειμένου της ΜΙΤ είναι να προσελκύσει …. 10.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να τα χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Ξεκινά ζητώντας τους να απέχουν από την υπηρεσία τους στις 21 Μαΐου.
Μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει η ύποπτη αυτή κίνηση της ΜΙΤ τη στιγμή που η χώρα μαστίζεται από την μεγαλύτερη κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση της μεταπολίτευσης. Είναι άραγε όλα αυτά τυχαία, τη στιγμή που την ερχόμενη εβδομάδα επισκέπτεται τη χώρα ο Ερντογάν με το σύνολο σχεδόν του υπουργικού του συμβουλίου;
Η κυβέρνηση θα κάνει επιτέλους κάτι;

Ανάγκασαν να φύγει από την πλάζ τον Πέτρο Δούκα

Δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει κανένας πολιτικός στον δρόμο και ούτε για μπάνιο δεν μπορεί να πάει. Ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας που βρήκε την λαλιά του τώρα που έπεσε η Ν.Δ. πήγε να κάνει μπάνιο εκεί που συχνάζει τον Αστέρα Βουλιαγμένης αλλά ο κόσμος τον αποδοκίμασε και...


αναγκάστηκε να τα μαζέψει και να φύγει! Καταλαβαίνετε ότι ο κόσμος δεν θα τους αφήσει να να σταθούν όπου και να πάνε; Θα τους διώχνει από τα μαγαζιά και θα τους κλείνει εξορία στα σπίτια τους

ΠΗΓΗ

Συγκέντρωση εκατοντάδων Ελλήνων για τις 4 αδικοχαμένες ψυχές

Περισσότεροι απο 1000 Έλληνες, Εθνικιστές και πατριώτες όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Εθνικής Μνήμης και τίμησαν έμπρακτα τις τέσσερις αθώες ψυχές που βρήκαν τραγικό θάνατο από τις μολότωφ του αναρχοκομμουνιστικού παρακράτους την περασμένη Τετάρτη.

Με ένα κάλεσμα μόλις 2 ημερών που διαδόθηκε ως επί το πλείστον από ιστοσελίδες, εκατοντάδες συμπατριώτες μας χωρίς λάβαρα οργανώσεων ή φορέων, χωρίς πολιτικές διαφορές, παρά μόνο κρατώντας ελληνικές σημαίες και κεριά γέμισαν από νωρίς ασφυκτικά τον χώρο μπροστά από τον τόπο της τραγωδίας και στις δύο πλευρές της οδού Σταδίου. Μετά από μία σύντομη ομιλία των εκπροσώπων της Επιτροπή Εθνικής Μνήμης που εξέφρασαν την οργή όλων των παρευρισκομένων, άναψαν εκατοντάδες κεριά από τους συγκεντρωμένους πατριώτες ενώ στην πρώτη γραμμή φώτιζαν τέσσερις δάδες συμβολίζοντας τις τέσσερις ψυχές που τόσο άδικα χάθηκαν.



συνέχεια εδώ

http://www.greekalert.com/

ΙΔΟΥ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ


Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΣΑΚΙΔΙΟ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΩΝ 4 ΦΟΝΙΚΩΝ

Κύριε Εισαγγελέα ο ασπρογένης της Φωτογραφίας δεν είναι άλλος από τον κ. Πέτρο Κωνσταντίνου και το κινητό του τηλ. είναι το 6932828964.Καλέστε τον.

Η φωτογραφία κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο. Η τράπεζα καίγεται, οι Έλληνες εργαζόμενοι καίγονται ζωντανοί μέσα και μπροστά μία γνώριμη φάτσα. Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Πέτρος Κωνσταντίνου. Κρυμμένος ,ως «νόμιμος διαδηλωτής», στο μπλόκ της ΑΝΤΑΡC.I.A . Ο Πέτρος Κωνσταντίνου πότε είναι με τήν « ΑΝΤΑΡC.I.A.», και πότε με τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν από τους συνδιοργανωτές του μολότοφ-πάρτι του Δεκεμβρίου μαζί με το ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνηση. Είναι αυτός που οργάνωσε την πρωτομαγιάτικη Επιδρομή των ΛΑΘΡΟ, και τα «Επειδόδια» σε συνεργασία με το καθεστώς. Είναι αυτός που σε συνεργασία με τον Χρυσοχοίδη οργάνωσε την επίθεση των ίδιων πρακτόρων στο Αστυνομικό Τμήμα της Νίκαιας , για την δήθεν δολοφονία του δήθεν Πακιστανού.Πρόσφατα κατηγορούσε την δεκαπενταμελή ομάδα του ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! ότι έδειρε 500 αφρικανούς μικροπωλητές στην Ερμού.

Διαβάστε :ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΩΝ ΧΤΕΣΙΝΩΝ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/05/blog-post_3603.htm
Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ! ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΕΙ Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/04/blog-post_6479.html


ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΧΑΦΙΕΔΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΘΩΩΝ!

Η παρουσία της ΑΝΤΑΡC.I.A στο κτίριο της MARFIN, την ώρα του φονικού, επιβεβαιώνει και μία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, το «Ξεκίνημα». Σε συνέντευξη στην ΝΕΤ, εκπρόσωπος της συνιστώσας, η Χριστίνα Ζιάκα, δήλωσε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρισκόταν ακριβώς από πίσω από το μπλοκ τους, το οποίο βρισκόταν μπροστά στο φλεγόμενο κτίριο. Δήλωσε μάλιστα ότι «πολλοί μετανάστες έσπευσαν να σώσουν τους άτυχους υπαλλήλους της τραπέζης». Ανάξιο λόγου, αφού ούτως οι άλλως οι μετανάστες κάνουν δουλειές που δεν κάνουν οι Έλληνες. Ή που δεν αφήνουν τους Έλληνες να κάνουν, θα συμπληρώναμε εμείς. Γιατί οι ευρισκόμενοι μπροστά από την τράπεζα εμπόδιζαν, σύμφωνα με μαρτυρίες την πυροσβεστική και τα σωστικά συνεργεία να παρέμβουν.
Το Indymedia
Μία από τις πολλές απόψεις των «επικοινωνιολόγων» της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης που δημοσιεύθηκαν ανώνυμα στο Indymedia λέει:
"Επιτέλους αίμα - φέρτε ψωμί να βουτήξω... Όσο αφορά αυτό το ίδιο το γεγονός, τον θάνατο 3 τραπεζικών υπαλλήλων - και πέρα από τις επιπτώσεις στην καταστολή που μπορεί αυτό να έχει εγώ το χάρηκα [...] Εγώ τώρα στον πάτο της κοινωνίας σας έχω 3 λιγότερους από πάνω μου να μου πατάνε τον σβέρκο।"

ΠΗΓΗ

ΔΝΤ: τα μέτρα αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση !!!

Δεν ζητήσαμε εμείς τα μέτρα, λέει ο Νο. 2 του ΔΝΤ! - Η μέγιστη πολιτική απάτη του ΠΑΣΟΚ;

Φαίνεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: Ο Τζών Λίπσκι, Νο 2 του ΔΝΤ (πρώτος Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος) λέει ξεκάθαρα στην τηλεόραση του Bloomberg: Δεν επιβάλαμε εμείς τα μέτρα στην Ελλάδα! Δείτε στο video (περίπου μετά το 0:10):

Δημοσιογράφος: Are the terms that the EU and the IMF impose on Greece too stringent? Does Greece even have a chance?

Lipsky: First of all the wording you used, is not accurate. This is a Greek program. Αll you have to do is read the speech that the Prime Minister made to the Greek Parliament and you will understand that they realize that they face the situation in which they had to take action. They were willing to take strong, resolute, frontloaded, very visible and credible action and that’s what the Parliament is voting now.

Αρνείται δηλαδή κατηγορηματικά ο Νο. 2 του ΔΝΤ ότι τα μέτρα επεβλήθησαν στην Ελλάδα από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. και μας πληροφορεί ότι είναι ένα ελληνικό πρόγραμμα, που θα το δούμε, λέει, ότι είναι ελληνικό, αν διαβάσουμε το λόγο του πρωθυπουργού στη Βουλή! Ήταν, λέει, ΠΡΟΘΥΜΟΙ να πάρουν, δυνατά, αποφασιστικά, εμπροσθοβαρή, πολύ σαφή και αξιόπιστα μέτρα!

Είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία του Νο. 2 του ΔΝΤ; Έχει άραγε άλλη σκοπιμότητα; Να προσπαθεί το ΔΝΤ να αποστασιοποιηθεί πολιτικά από τα μέτρα; Αλλά γιατί; Τι ζόρι τραβάνε; Τεχνοκράτες είναι, οι κακοί της πιάτσας, με τ’ όνομα. Η Μέρκελ τους επέβαλε ακριβώς για αυτό: για να υπάρχουν ως “κακοί” στην εξίσωση της Ελλάδας.

Είναι λοιπόν προφανές ότι ο τύπος μας λέει την αλήθεια.

Αυτό όμως θα σημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη τεράστια πολιτική απάτη.

Εάν ισχύει η μαρτυρία του Lipsky, Ο ΓΑΠ επιβάλει με δική του επιλογή, μια εξοντωτική και ίσως από μόνη της θανατηφόρα οικονομική θεραπεία στην Ελλάδα, χωρίς όμως να θέλει να χρεωθεί αυτός το πολιτικό κόστος.

Γιατί το κάνει αυτό; Είναι τρελός, σαδιστής ή είναι μια ακόμη ιδεοληψία του;

Το πιθανότερο είναι να συμβαίνει κάτι άλλο: Το κλειδί στα όσα λέει ο Lipsky είναι η λέξη frontloaded (εμπροσθοβαρής). Η ελληνική κυβέρνηση θέλει δηλαδή μέτρα που θα αποδώσουν σήμερα, και όχι αύριο.

Αυτή η λέξη είναι αποκαλυπτικότατη των πολιτικών προθέσεων Παπανδρέου: Ελπίζει, φαίνεται, ότι θα μπορέσει να μειώσει αμέσως το έλλειμμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αυτό επιβεβαιώνεται από τα όσα λέει ο ίδιος ο Lipsky στη συνέχεια, περίπου στο 1:00 του βίντεο, όπου εξηγεί πόσες ποσοστιαίες μονάδες μείωσης του ελλείμματος εξασφαλίζει η κυβέρνηση με τα μέτρα: 5% του ΑΕΠ στις δαπάνες, 4% στα έσοδα και 2% με διαρθρωτικά μέτρα. Σύνολο: 11% του ΑΕΠ! Πάμε για άμεσο μηδενισμό του ελλείμματος, αν όχι για πλεόνασμα!

Αναρωτηθείτε τώρα γιατί ποτέ δεν μας είπαν στο εσωτερικό της χώρας, πόση είναι η επίπτωση των μέτρων στο έλλειμμα! Και αυτό, όταν πάντοτε γινόταν ενημέρωση, στα παλαιότερα μέτρα, για την επίπτωσή τους. Και καμάρωνε ο Παπακωνσταντίνου για το πόσο θα μειώσει το έλλειμμα!

Είναι λοιπόν προφανές ότι η κυβερνητική πολιτική στόχευση από την τρομακτική μείωση του ελλείμματος κατά 11% σε ένα χρόνο, είναι να μπορέσει να περάσει τα δύσκολα τώρα και, όταν θα πλησιάζει να εξαντλήσει την τετραετία, να ανοίξει το πουγκί των παροχών, για να μπορέσει να εξασφαλίσει επανεκλογή.

Ενδιαμέσως, όμως, θα έχει καταφέρει να χρεώσει πολιτικά τα μέτρα, τουλάχιστον εν μέρει, στον Καραμανλή και στο ΔΝΤ. Και έτσι ο ΓΑΠ θα εμφανιστεί προς το τέλος της τετραετίας ως σωτήρας της χώρας και προστάτης του απλού λαού!

Αυτό εξηγεί και την πρεμούρα του να μας προετοιμάσει για “περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας” σχεδόν αμέσως μετά την εκλογή του.

Αυτό εξηγεί και την εν γνώσει τους διευκόλυνση των κερδοσκόπων που περιγράψαμε εδώ.

Την ήθελαν την αδυναμία δανεισμού, το ήθελαν το ΔΝΤ!

Εάν ευσταθούν οι σκέψεις αυτές, αυτό θα σημαίνει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο ΓΑΠ σπέρνει τη γενική δυστυχία στη χώρα και παίζει με τη φωτιά της πραγματικής χρεωκοπίας, μόνο και μόνο για να επωφεληθεί αυτός πολιτικά!

Το ερώτημα λοιπόν είναι: Ευσταθούν;

Για να το διαπιστώσουμε, ας μας απαντήσει ΤΩΡΑ ο πρωθυπουργός:

- Ποια θα είναι η επίπτωση των μέτρων στο έλλειμμα της χώρας, ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ;

- Ήταν αναγκαία τα μέτρα για την τήρηση του Προγράμματος Σταθερότητας;

- Γιατί στην αρχή μας έλεγαν ότι το ΔΝΤ δεν χρειάζεται άλλα μέτρα και τώρα ξαφνικά μας τα γύρισαν;

- Και, τέλος, τολμάει να διαψεύσει τη διαβεβαίωση του κ. Lipsky ότι τα μέτρα αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση;

Αποδεικνύεται λοιπόν τουλάχιστον σοφή η απόφαση του Αντώνη να μην ταυτιστεί πολιτικά με την απίστευτή αυτή κυβέρνηση στην υπερψήφιση των μέτρων.

Κατά τα λοιπά, σύντροφοι, ο Θεός βοηθός!

ΠΗΓΗ

Ο Παπακωνσταντίνου σφετερίζεται εξουσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας!





(Το σκίτσο του Στάθη δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία)

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να «θωρακίσει» το οριακής συνταγματικότητας κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με το οποίο επιτρέπει στον... εαυτό του να υπογράφει χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Βουλής «κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή» με την Κομισιόν, τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σφετερίζεται εξουσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας!


Πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα:

1. Ο υπουργός Οικονομικών, ύστερα από την ψήφιση του Νόμου 3845/2010, σύμφωνα με τον οποίο όλα τα μνημόνια ή συμφωνίες ή συμβάσεις που υπογράφει ο ίδιος με Κομισιόν, ΔΝΤ κ.λπ. «εισάγονται στην Βουλή για κύρωση», πέρασε στο νομοσχέδιο για τις περικοπές στα δώρα των συνταξιούχων μια τροπολογία, σύμφωνα με την οποία οι συμφωνίες αυτές θα πηγαίνουν στη Βουλή όχι για «κύρωση», αλλά για «συζήτηση και ενημέρωση».

2. Επιπλέον, αφού η Βουλή θα είναι πια ένας καταργημένος κομπάρσος, οι συμφωνίες αυτές «ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους».

Για του λόγου το αληθές δείτε:

1. Τι ίσχυε με τον νόμο που ψηφίστηκε στην κοινοβουλευτική διαδικασία την Πέμπτη το βράδυ:


«4. Παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη - μέλη της Ζώνης του Ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της προηγούμενης παραγράφου. Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγουμένου εδαφίου εισάγονται στην Βουλή για κύρωση».

2. Τι λέει η τροπολογία που κατατέθηκε χθες:


«Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου πρώτου του Ν. 3845/2010 (ΦΕΚ 65 Α’), αντί της λέξης "κύρωση", τίθενται οι λέξεις "συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους"».

Αφού έγινε της τρελής από τη φασαρία που προκάλεσαν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ, που τον κατήγγειλαν – ο καθένας με τους δικούς του τόνους – για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ο Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να αποφύγει ενστάσεις περί αντισυνταγματικότητας, προσπάθησε να βρει έναν συνταγματικό μανδύα για να καλύψει την ακύρωση του κοινοβουλίου.

Στην προσπάθειά του αυτή, όμως, διαπράττει ένα ακόμη μεγαλύτερο έγκλημα. Χθες, σε ώρα που οι περισσότερες σαββατιάτικες εφημερίδες έχουν ήδη κλείσει ύλη και τυπώνονται, όπως και κάποιες από τις κυριακάτικες, δημοσιοποιεί μια απίστευτη ανακοίνωση, η οποία, αφού επικαλείται το έκτακτο των συνθηκών και αίτημα των Ευρωπαίων, λέει ούτε λίγο ούτε πολύ τα εξής:

«Ενώπιον αυτής της κατάστασης και προκειμένου να διασφαλιστεί η εκταμίευση των αναγκαίων ποσών πριν την 19η Μαΐου, δηλαδή προκειμένου να διασφαλιστούν τα μείζονα εθνικά αγαθά που συνιστούν τη βάση και το σκοπό του νόμου 3845/2010, η Κυβέρνηση έλαβε την πρωτοβουλία να εισάγει στη Βουλή αναδιατύπωση της ψηφισμένης χθες διάταξης της παρ. 4 του πρώτου άρθρου του νόμου 3845/2010 με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Επιλέχθηκε η λύση της επανάληψης της ρύθμισης του ίδιου του άρθρου 36 παρ. 1 του Συντάγματος που διέπει τα σχετικά με τη συνομολόγηση συνθηκών, προβλέποντας ότι αυτές "ανακοινώνονται στη Βουλή με τις αναγκαίες διασαφήσεις". Προστέθηκε επίσης ρητά η αυτονόητη ρήτρα ότι οι δανειακές συμβάσεις ισχύουν και εφαρμόζονται από την υπογραφή τους, όπως συμβαίνει παγίως με όλες τις δανειακές συμβάσεις του Δημοσίου».

Ποιο είναι το εκπληκτικό; Ότι το άρθρο 36 του Συντάγματος ανήκει στο Mέρος Tρίτο «Οργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας», στο Τμήμα Β' «Πρόεδρος της Δημοκρατίας» και στο Κεφάλαιο Δεύτερο «Εξουσίες και ευθύνη από τις πράξεις του Προέδρου». Τι λέει, λοιπόν το άρθρο 36 στην παρ. 1;

«Άρθρο 36 (Διεθνής παραστάτης, διεθνείς συνθήκες)

1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τήρηση οπωσδήποτε των ορισμών του άρθρου 35 παράγραφος 1, εκπροσωπεί διεθνώς το Κράτος, κηρύσσει πόλεμο, συνομολογεί συνθήκες ειρήνης, συμμαχίας, οικονομικής συνεργασίας και συμμετοχής σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις και τις ανακοινώνει στη Βουλή, με τις αναγκαίες διασαφήσεις, όταν το συμφέρον και η ασφάλεια του Κράτους το επιτρέπουν».

Το υπουργείο Οικονομικών, στην ανακοίνωσή του, προσθέτει ότι:

«Όπως, όμως, τόνισε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών, όπως είναι πολιτικά αναγκαίο και όπως προέβλεπε η αρχική διατύπωση του νόμου 3845/2010, όλες οι δανειακές και άλλες συναφείς συμβάσεις θα υποβληθούν για κύρωση στη Βουλή. Η πρώτη μάλιστα δανειακή σύμβαση θα κατατεθεί για κύρωση στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες».

Γιατί αυτή η προσθήκη; Ίσως διότι οι αμέσως επόμενες παράγραφοι 2 και 3 του ίδιου άρθρου 36 του Συντάγματος λένε:

«2. Οι συνθήκες για εμπόριο, φορολογία, οικονομική συνεργασία και συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις, και όσες άλλες περιέχουν παραχωρήσεις για τις οποίες, σύμφωνα με άλλες διατάξεις του Συντάγματος, τίποτε δεν μπορεί να οριστεί χωρίς νόμο, ή οι οποίες επιβαρύνουν ατομικά τους Έλληνες, δεν ισχύουν χωρίς τυπικό νόμο που τις κυρώνει.

3. Μυστικά άρθρα συνθήκης δεν μπορούν ποτέ να ανατρέψουν τα φανερά».

Έτσι ο Παπακωνσταντίνου ισχυρίζεται ότι θα περάσει από τη Βουλή τις συμβάσεις για κύρωση, «όπως προέβλεπε η αρχική διατύπωση του νόμου 3845/2010», η οποία όμως έχει απαλειφθεί. Άρα, ακόμη κι αν περάσει τις παρούσες, κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει με τις επόμενες, αφού ο νόμος, ύστερα από τη χθεσινή τροπολογία, δεν τον υποχρεώνει.

Ωστόσο η αιτιολόγηση του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, για το οποίο όλη η αντιπολίτευση – πλην της Ν.Δ.! – κατήγγειλε την κυβέρνηση, παραμένει στον αέρα, αφού ο υπουργός Οικονομικών σφετερίζεται εξουσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε κανένα σημείο του άρθρου το οποίο επικαλείται ο Παπακωνσταντίνου δεν αναγνωρίζεται παρόμοια αρμοδιότητα για υπουργό!

Οι απορίες που δημιουργεί η όλη μεθόδευση είναι προφανώς πολλαπλές και τεράστιες, όμως το πολιτικό συμπέρασμα είναι προφανές και αυτονόητο: Με ταχύ βηματισμό η κυβέρνηση αυτή, ύστερα από απαίτηση των επιτηρητών της χώρας, απαξιώνει και απενεργοποιεί το ίδιο το κοινοβούλιο.

Φαίνεται ότι κάποια πρόσφατα δημοσιεύματα, που έβαζαν θέμα αναστολής ή αλλαγής άρθρων του Συντάγματος, μάλλον μας προϊδέαζαν για το ότι η κυβέρνηση επρόκειτο να αρχίσει επικίνδυνα παιχνίδια με το Σύνταγμα και τους κορυφαίους θεσμούς της Δημοκρατίας। Μόνο που, αδέρφια, πάει πολύ να ενδύεται ο Παπακωνσταντίνου εξουσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πλέον είναι προφανές ότι κινούμαστε σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια...

ΠΗΓΗ

Η θεωρία του(οικονομικού)χάους.Στην τηλεδιάσκεψή τους οι υπουργοί Οικονομικών τουG7 συμφώνησαν ότι η μύγα-Ελλάδα μπορεί να προκαλέσει πλανητικό σεισμό

Συνήθως τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα. Οχι μόνο τα πολιτικά, ούτε καν τα οικονομικά. Το τελευταίο όμως είναι πολύ πρόσφατο για να λησμονηθεί. Πόσω μάλλον που οι επιπτώσεις του παραμένουν όχι μόνο ορατές, αλλά οδυνηρά αισθητές. Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών των 7 πιο ανεπτυγμένων οικονομιών του πλανήτη με θέμα την «ελληνική κρίση» δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι οι κατά τεκμήριο ισχυρότεροι πολιτικοί εκπρόσωποι της διεθνούς οικονομίας έχουν συνειδητοποιήσει τη θεωρία του (οικονομικού) χάους. Οτι δηλαδή αρκεί το πέταγμα (στα σκουπίδια) μιας μικρής οικονομίας σε μια γωνιά της Ευρώπης για να πυκνώσουν απειλητικά τα σύννεφα στη Wall Street. «Ο όμιλος των “7” συζητεί για την παγκόσμια οικονομική κατάσταση μετά την ανησυχία που εξέφρασαν αξιωματούχοι της Fed (της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ),ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις» σημείωναν χθες οι ανταποκριτές του πρακτορείου Reuters στην Αθήνα και στο Λονδίνο.

Είναι αλήθεια ότι η Ουάσιγκτον και η Νέα Υόρκη (πρόεδρος και κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δηλαδή) μοιάζουν να αντιλήφθηκαν νωρίτερα από τις Βρυξέλλες τη σύγχρονη οικονομική εκδοχή της θεωρίας του χάους. Διότι μόλις τις προάλλες η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, η ηγέτις της ισχυρότερης οικονομικά και πολιτικά χώρας της Ευρώπης, έδειξε να αντιλαμβάνεται ότι η απώλεια χρόνου σε περιπτώσεις μετάδοσης ενός μολυσματικού ιού μπορεί να αποβεί μοιραία- όχι μόνο για τον φορέα, τον οποίο σε τελευταία ανάλυση μπορεί να θεωρεί κανείς και αναλώσιμο εφόσον πρόκειται για οικονομία κατηγορίας μύγας. Η κυρία Μέρκελ έφθασε προχθές να κάνει λόγο για «μάχη μεταξύ πολιτικών κυβερνήσεων και αγορών», εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι «οι πολιτικοί θα κερδίσουν τη μάχη». Να την τσίμπησε άραγε καμιά... μύγα;

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι αποδίδει με δήλωσή του σε φινλανδικό περιοδικό ο αρμόδιος για τις Νομισματικές και Οικονομικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης επίτροπος Ολι Ρεν. «Τον Σεπτέμβριο του 2008 οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών ελάχιστα γνώριζαν για το πού θα μπορούσε να οδηγήσει η χρεοκοπία της επενδυτικής τράπεζας Lehman Βrothers. Η επίπτωση ήταν να παραλύσει το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα κατά τρόπο που προκάλεσε τη μεγαλύτερη παγκόσμια ύφεση από τη δεκαετία του 1930. Οι συνέπειες από την χρεοκοπία της Ελλάδας θα μπορούσαν να είναι ανάλογες, αν όχι χειρότερες», σημείωσε ο φινλανδός επίτροπος. Ο οιονεί «υπουργός Οικονομικών» της ΕΕ φέρει βεβαίως και αυτός ευθύνες για τις παρελκύσεις και τις παλινωδίες της Ευρώπης, όμως είναι προφανές ότι αισθάνεται πως αξίζουν ένα λεκτικό «καρφάκι» οι εκλεγμένοι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης. Ο κ. Ρεν έχει στο στρόχαστρό του και τον μάλλον... ουσιαστικότερο από τον ίδιο υπουργό Οικονομικών της Ευρώπης, τον υπουργό της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θα πρέπει να εξέπληξε τους ομολόγους του στην τηλεδιάσκεψη του G7 με το... κοινοτικό πνεύμα που επέδειξε τασσόμενος υπέρ της ανάγκης για ταχύτατη επίλυση του διαδικαστικού ζητήματος εκταμίευσης των πρώτων δισ.

προς την Ελλάδα.

Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο για την έγκριση της δανειακής βοήθειας, ο κ. Σόιμπλε έφθασε να πει ότι η αρωγή προς την Ελλάδα επιβεβαιώνει τη μεταπολεμική φήμη της Γερμανίας ως δύναμης που στηρίζει την ειρήνη, 65 χρόνια μετά το «σκοτεινότερο κεφάλαιο» του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. * Πληροφορίες χθες το απόγευμα, οι οποίες ωστόσο παρέμειναν ανεπιβεβαίωτες, ήθελαν την ΕΚΤ να ετοιμάζει παρέμβαση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές ο πρόεδρός της αναμένεται να ανακοινώσει το Σαββατοκύριακο παρέμβαση ύψους 650-800 δισ. ευρώ. Πιθανότατα η παρέμβαση αυτή αφορά αγορά ομολόγων κρατών της ζώνης του ευρώ από τη δευτερογενή αγορά. Κάτι τέτοιο θα έδινε ανάσα στους τίτλους των χωρών του ευρωπαϊκού νότου που πιέζονται από κερδοσκοπικές επιθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=330297&dt=08/05/2010#ixzz0nQH9c4r2

ΠΗΓΗ