ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ, ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...



alt
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ, ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:
http://anti-karta.gr
ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝΕ...
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ...
ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ:
"Αλλά σκοπός τους τώρα είναι νά απομακρύνουν τά παιδιά από τήν 'Εκκλησία. Τα δηλητηριάζουν, τα μολύνουν με διάφορες θεωρίες, κλονίζουν την πίστη τους. Τα εμποδίζουν από το καλό, για να τα αχρηστέψουν. Τα καταστρέφουν από μικρά.
Και τα παιδάκια, φυσικά, από αρνάκια γίνονται κατσικάκια. Αρχίζουν μετά νά χτυπούν άσχημα καί τούς γονείς τους και τους δασκάλους και αυτούς που τα κυβερνούν. Τα κάνουν όλο άνω-κάτω : συλλα­λητήρια, καταλήψεις, αποχή από τα μαθήματα.
Και τελικά όταν θα φθάσουν νά ξεκοιλιάσουν αυτούς που τα κυβερνούν, τότε θα βάλουν και αυτοί μυαλό."
(Λόγοι Γ. Παϊσίου, τ. Α, Σουρωτή, 1999, 299-301)
alt
Είναι ακριβώς τα παιδιά των γηπέδων, αυτά τα οποία έχουν οδηγήσει, οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνώντων, σε αδιέξοδα και είναι από τους λίγους λαϊκούς πυρήνες που έχουν μείνει όρθιοι και ικανοί να αντιδράσουν δυναμικά!
Ο παπά-Χρήστος ή όπως τον φωνάζουν χαριτολογώντας "παπά-ΠΑΟΚ", ο πατριώτης του γερό-Παΐσιου, από την Κόνιτσα, το περιγράφει πολύ ωραία, πως αυτά τα παιδιά έχουν πεταχθεί στο περιθώριο (δείτε στο 1'43"):
...ενώ παρακάτω συντρίβει με απλά λόγια τον καθωσπρεπισμό και το κατεστημένο είτε στην κοινωνία, είτε στην Εκκλησία (η προσπάθεια του Μητροπολίτη Άνθιμου, κολαούζου κάθε προδοτικής ηγεσίας, να τον φιμώσει βρήκε σθεναρή αντίσταση ακριβώς από τα παιδιά των γηπέδων):
Όλη αυτή η χρόνια κόντρα μεταξύ των φιλάθλων μετατρεπόμενη σε ομοψυχία για έναν κοινό σκοπό, πέραν των οπαδικών διαφορών, θα δημιουργήσει τέτοια δυναμική που μπορεί να συντρίψει οποιονδήποτε καταστροφικό σχεδιασμό εναντίον του λαού μας!
ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!
Θελήσαν να μετατρέψουν τα γήπεδα σε οχετό χαμένων ψυχών. Δυστυχώς όμως για τους κυβερνώντες καμιά φορά τα ...λύματα ξεχειλίζουν και μπορούν να φτάσουν ως την Βουλή...

Υ.Σ.
Έζησα την συγκλονιστική εμπειρία, μετά από έναν αγώνα του ΠΑΟΚ, όπου είναι παρατεταγμένες όλες οι καντίνες, έξω από την Τούμπα, να παρατηρώ σε κάθε μία από αυτές προσεκτικά πως σχεδόν όλες είχαν μία μικρή ή μεγάλη εικόνα του γερό-Παΐσιου, τον οποίο σέβεται όλο αυτό το σινάφι των γηπέδων, όπως ξέρω και πολύ καλά ότι μεγάλο μέρος από αυτούς τους "αλήτες" των κερκίδων, πηγαίνουν συχνά στο Άγιον Όρος και πολλοί διάγουν και πνευματικό βίο μέσα στην Εκκλησία.
Όσοι δεν τους γουστάρουν ας φάνε γραβάτα και άμβωνες... 

ΠΗΓΗ

ΔΝΤ: "Χρεοκοπούν τα Κράτη του Κόλπου αν δεν ανέβουν οι τιμές του πετρελαίου" .

του Βασίλη Καπούλα
Ο οικονομικός proxy war που εφάρμοσαν οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας με αιχμή την Σαουδική Αραβία και τα κράτη του Κόλπου τα οποία έριξαν τις τιμές πετρελαίου γύρισε μπούμερανκ καθώς το ΔΝΤ τις προειδοποιεί πως βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Την ίδια στιγμή η Ρωσία αποφάσισε οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου να γίνονται σε ρούβλια, ένα ακόμη χτύπημα κατά του δολαρίου!

Η πολιτική μείωσης των τιμών πετρελαίου είχε ως αποτέλεσμα το έλλειμα της Σ.Αραβίας να εκτοξευτεί στο 20% το 2015 από 3,4% το 2014 και η χώρα να εκδώσει για πρώτη φορά μονοετή ομόλογα.

Ταυτόχρονα, η χρηματοδότηση του πολέμου στην Υεμένη, των ισλαμιστών στη Συρία, το γεγονός ότι το 90% των εσόδων της προέρχεται από το πετρέλαιο με τις τιμές να έχουν πέσει κατά 50% εξαφανίζουν το αποθεματικό των 650 δισ. που διέθετε!

Και το πιο σημαντικό: Οι οικονομίες των χωρών αυτών εξαρτώνται αποκλειστικά από το πετρέλαιο την ίδια στιγμή που η Ρωσία σύναψε τεράστιες οικονομικές συμφωνίες με την Κίνα ενώ διαθέτει και έσοδα από μια αμυντική βιομηχανία...


"Αν οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου παραμείνουν όπως έχουν γύρω στα 50 δολ. το βαρέλι, τότε τα κράτη του Κόλπου θα έχουν ένα πολύ σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στο μέλλον" τονίζει ο οικονομολόγος του ΔΝΤ Bruno Versailles.

"Τα επόμενα πέντε χρόνια ή ακόμη και λιγότερο, τα κράτη του Κόλπου θα έχουν χρεοκοπήσει αν η τωρινή τάση στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου συνεχιστεί" λέει ο οικονομολόγος.

Ασφαλώς, μια χώρα μπορεί να διαλέξει να τυπώσει περισσότερο χρήμα αλλά αυτό θα οδηγούσε στην υποτίμηση του εθνικού νομίσματος. Παρόλ΄αυτά τα κράτη του Κόλπου δεν μπορούν καν να κάνουν αυτή την επιλογή.

"Το τύπωμα χρήματος δεν είναι επιλογή, τα κράτη του Κόλπου είναι συνδεδεμένα με το αμερικανικό δολάριο" τονίζει ο οικονομολόγος του ΔΝΤ.

"Χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Ομάν και το Μπαχρέιν παράγουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος τους από τις εξαγωγές πετρελαίου. Συνεπώς αντιμετωπίζουν υψηλό ρίσκο χρεοκοπίας. Οι οικονομίες αυτών των χωρών δεν μπορούν να βασιστούν σε άλλες βιομηχανίες για να διατηρήσουν τις οικονομίες τους σε θετική τροχιά" εξηγεί ο Versailles.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα το αντιμετωπίζει η Σαουδική Αραβία η μεγαλύτερη χώρα-εξαγωγός πετρελαίου. Πάνω από το 90% των εσόδων της Σαουδικής Αραβίας εξαρτάται από το πετρέλαιο και με τις τιμές να πέφτουν κατά 50% τον περασμένο χρόνο, η κυβέρνηση παλεύει να αντιμετωπίσει την οικονομική πίεση.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η Σαουδική Αραβία αναμένεται να κλείσει την χρονιά με έλλειμμα 20% του ΑΕΠ από 3,4% το 2014  ενώ για πρώτη φορά από το 2007 η χώρα έχει εκδώσει ομόλογα 12 μηνών. Ταυτόχρονα, η οικονομική της ανάπτυξη αναμένεται να είναι χαμηλή αφού θα περιοριστούν και τα έξοδα της.

Όλα αυτά είχα ως αποτέλεσμα το ΔΝΤ στις οικονομικές του αναλύσεις να πιστεύει πως σε 5 χρόνια θα εξαντλήσει όλα τα αποθεματικά της ακόμα και αυτό των 650 δισ. που διέθετε αρχικά...

Σύμφωνα με την αναφορά του ΔΝΤ, υπάρχει τεράστια πτώση στις τιμές του πετρελαίου αφού από 100 δολάρια το βαρέλι το 2014 έχουν φτάσει στα 45 δολ. το βαρέλι το 2015!

Το κόστος της οικονομικής πολιτικής των κρατών του Κόλπου προκειμένου να χτυπηθεί η ρωσική οικονομία είναι 350 δισ μέχρι τώρα με το ΔΝΤ να συστήνει άμεσα διορθωτικά μέτρα!

Το μεγαλύερο ρίσκο το αντιμετωπίζει η Σαουδική Αραβία αφού το 90% των κερδών της έρχεται από το πετρέλαιο ενώ έχει ήδη ξοδέψει πάνω από 79 δισ το τελευταίο χρόνο για να ανακάμψει από τις τιμές του πετρελαίου που κατρακυλούν!

Η προειδοποίηση του ΔΝΤ αναφέρει:

"Eπειδή οι τιμές του πετρελαίου είναι πιθανόν να σημειώσουν μεγάλη πτώση με μεγάλη χρονική διάρκεια, οι χώρες-εξαγωγοί πετρελαίου πρέπει να προσαρμόσουν τα έξοδα τους, την εισοδηματική τους πολιτική, να διασφαλίσουν την οικονομική και φοροδοτική επάρκεια και σταδιακά να δημιουργήσουν χώρο για "πολιτικούς ελιγμούς".

Οι προσαρμογές πρέπει να γίνουν κυρίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Β.Αφρικής καθώς οι τωρινές (προσαρμογές) είναι ανεπαρκείς για να αντιμετωπίσουν την οικονομική πρόκληση".

Ένα ακόμη χτύπημα έρχεται να δώσει η Ρωσία αφού, ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν αποφάσισε να σταματήσουν να πληρώνονται οι μεταφορές πετρελαιοειδών στο αμερικανικό νόμισμα, και οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου να γίνονται με ρούβλια.

Έδωσε εντολή να διακοπεί η χρήση δολαρίου για τις πληρωμές πετρελαίου στη χώρα αφού πρώτα είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο το γεγονός οι συντελεστές για την μεταφόρτωση των προϊόντων πετρελαίου και αργού πετρελαίου στα ρωσικά λιμάνια σήμερα ,να εκφράζονται σε δολάρια.

Σε μια συνεδρίαση  της Προεδρικής Επιτροπής για την ανάπτυξη καυσίμων και ενέργειας, ο Β.Πούτιν στην αναφέρθηκε στην κρισιμότητα αυτού του τομέα για την οικονομία στο σύνολό της.

Ο Β.Πούτιν τόνισε στο  Ρώσο ΥΠΟΙΚ Anton Siluanov ότι οι υπολογισμοί σε ξένο νόμισα είναι παράνομοι.

"Τί συμβαίνει στην πράξη; Οι τιμές μεταφόρτωσης του πετρελαίου και πετρελαιοειδών στα ρωσικά λιμάνια, όπως είναι το Νοβοροσίρσκ, Ταμάν, Ουστ-Λούγκα, Κοζμίνο, Πριμόρσκ αλλά και όλα τ'άλλα, τιμολογούνται σε δολάρια ΗΠΑ, καθώς και οι οικονομικές πράξεις στο διαδίκτυο  γίνονται και αυτές σε δολάρια ,σε πραγματικό χρόνο.

Αυτό είναι απαράδεκτο και παράνομο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Δεν καταλαβαίνω, που είναι οι ρυθμιστικές αρχές;"

Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε να μελετηθεί η επέκταση χρήσης του ρουβλίου στους υπολογισμούς για την εξαγωγή ρωσικών προϊόντων καυσίμων και ενέργειας.

"Πρέπει να δυναμώσουμε το ρόλο του ρουβλίου στους υπολογισμούς που περιλαμβάνουν ρωσικό πετρέλαιο και ενέργεια, μεγαλύτερη χρήση του εθνικού νομίσματος με τις χώρες με τις οποίες έχουμε ενεργές εμπορικές σχέσεις. Είναι κάτι που θα το κάνουμε προσεχτικά, ώστε οι οικονομικοί παράγοντες να μην υποστούν ζημίες, αλλά ωφέλη".

Ο Ρώσος πρόεδρος προέβλεψε την οικονομική ζημία των ζωνών αυτών γι αυτό άλλωστε έιχε ζητήσει η Ρωσία να μειώσει την εξάρτηση της από το πετρέλαιο. Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα του να μην υποχωρήσει ούτε βήμα από τους αρχικούς στρατηγικούς σχεδιασμούς του και όποιος αντέξει...http://www.defencenet.gr/defence/20151030/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1/%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85

Νέα ύβρις του πάπα Φράνσις κατά του Χριστού - video



Αφού ο πάπας που εξυμνεί διαρκώς φανερά και αδιάκοπα τον LUCIFER στις καθολικές ακολουθίες είχες πει ότι ο Χριστός κατέληξε στην αποτυχία πάνω στον σταυρό, σε σύνοδο που έγινε με θέμα την οικογένεια, έριξε και πάλι το φαρμάκι της θολοκουλτούρας, προκαλώντας και πάλι τα σχόλια των ίδιων των καθολικών.
Δείτε το βίντεο που εξυμνούν τον LUCIFER.

Δώρησε στους συνέδρους μία ανάγλυφη οικόνα με τρεις φιγούρες που φέρουν φωτοστέφανα. Ο καλλιτέχνης που την φιλοτέχνησε, είπε ότι του ζήτησαν να σκαλίσει τον Ιωσήφ, την Παναγία (την Μαίρη, όπως λένε αυτοί) και τον Ιησού σαν μωρό.
Αυτό αντίκειται ως ύβρις απέναντι στα χριστιανικά πιστεύω, αφού η Παναγία ως μόνος βιολογικός γονέας του Χριστού, μόνη της πρέπει να  απεικονίζεται με τον Χριστό, αφού ο Ιωσήφ δεν ήταν ο πατέρας Του. Αμέσως όλοι υπονόησαν ότι ο πάπας, μας λέει ότι ο Ιωσήφ ήταν ο βιολογικός πατέρας του Χριστού.
Τα πράγματα όμως χειροτερεύουν, διότι ο ίδιος ο πάπας, στις ακολουθίες, λέει ότι ο LUCIFER,  είναι ο πατέρας του Χριστού, οπότε δεν απεικονίζεται ο Ιωσήφ, αλλά ο ενσαρκωμένος Σατανάς.
Υπάρχει και άλλο σενάριο, που λέει, ότι ο πάπας, λόγω της συνόδου για την στήριξη της οικογένειας, ήθελε να δείξει ότι και ο Χριστός είχε κάνει οικογένεια, οπότε ο άνδρας είναι ο Χριστός, η γυναίκα η Μαρία η Μαγδαληνή και το μωρό ο γιός τους, όπως ισχυρίζονται οι ILLUMINATI και όλο το κακό συναπάντημα του Σατανά.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΤΟΥΝ ΤΖΑΜΙΑ

ΦΟΤΟ1 Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Εδώ και καιρό έχει ξεσπάσει ένας χαρακτηριστικός αμείλικτος πόλεμος κατά του Χριστιανισμού σε όλη την Ευρώπη.
Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι έφτασαν στο σημείο να γκρεμίζουν ιστορικές εκκλησίες για να ανοίξει ο δρόμος να κτιστούν μουσουλμανικά τεμένη.
Ο πόλεμος ενάντια του Χριστιανισμού έχει πλέον πάρει μανιώδεις εκτάσεις. Ιδιαίτερα στην Γαλλία με το χαρακτηριστικό κοσμικό της πνεύμα, έχουν επιτρέψει να κατεδαφίζουν ιστορικές εκκλησίες ή να τις παραχωρούν στους μουσουλμάνους.
Πολλές από τις ιστορικές εκκλησίες της Αγγλίας και της Ουαλίας είναι πλέον ή έρημες, ή έχουν μετατραπεί σε ισλαμικά κατηχητικά κέντρα που προπαγανδίζουν την Τζιχάντ. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσει δεν δίνουν χρήματα για την επιδιόρθωση ιστορικών εκκλησιαστικών κτισμάτων αλλά αντίθετα ψηφίζουν κονδύλια για το χτίσιμο τζαμιών, ( όπως και στην Αθήνα).

ΦΟΤΟ2

Κληρικοί παπικοί και προτεστάντες δεν κάνουν ουσιαστικά τίποτα για την προστασία των ιστορικών εκκλησιαστικών μνημείων και το κυριότερο, ο νόμος δεν είναι με το μέρος τους.
Σύμφωνα με τον επαναστατικό γαλλικό νόμο του 1905 περί διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους, τα περισσότερα από τα θρησκευτικά ιδρύματα έχουν γίνει περιουσία του κράτους ή των δήμων και οι θρησκευτικές κοινότητες έχουν μειωθεί.

ΦΟΤΟ3

Μπροστά σε αυτή την αντιχριστιανική θύελλα, οι αρμόδιοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν να νοιάζονται μόνο για τις θρησκευτικές ανάγκες του μουσουλμανικού πληθυσμού που συνεχώς ογκώνεται με την έλευση εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών.
Η άλλοτε χριστιανική Ευρώπη μετατρέπεται σε ένα άθρησκο με ισλαμικό προφίλ χώρο όπου η Νέα Τάξη επιβάλλεται και δια του νόμου.

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ



http://nikosxeiladakis.gr

Ορθόδοξη θεολογία περί έθνους και η βίαιη δημογραφική αντικατάσταση των λαών της Ανατολικής Ευρώπης


Kyril Klimakos (Traditionalist Youth Network)
 Σε μια πρόσφατη ανακοίνωση 700 λέξεων, η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ζήτησε από την κυβέρνηση της χώρας να  «σταματήσει η εισροή ξένων προσφύγων». Σημείωσε ότι «έχει συμπόνια για εκείνους που βρίσκονται ήδη στη χώρα, αλλά ότι η αποδοχή περισσοτέρων προσφύγων από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη της Βουλγαρίας ως κράτος και ως λαό». Χαρακτήρισε μάλιστα την εισροή των προσφύγων "ένα κύμα που έχει αποκτήσει όλα τα σημάδια μιας εισβολής".
Η δήλωση υπογεγραμμένη από τον Πατριάρχη της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Νεόφυτο, έλεγε ότι τους τελευταίους μήνες η ερώτηση που έχει επανειλημμένα τεθεί είναι ποια είναι η θέση της Εκκλησίας στο πρόβλημα των προσφύγων. Η Εκκλησία είπε, «είναι υποχρεωμένη να σκέφτεται από την σκοπιά της Αγίας Γραφής, των εντολών του Θεού και του ιστορικού πλαισίου, δηλαδή να λαμβάνει υπόψη τις επιπτώσεις των γεγονότων και πώς αυτά θα επηρεάσουν τον μακρόχρονο ορθόδοξο λαό, το ποίμνιο, του οποίου την φροντίδα μας ανέθεσε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός». Αυτό με τη σειρά του έθεσε το ζήτημα του κατά πόσον η ροή των προσφύγων, αν συνεχιστεί με το σημερινό βαθμό, «θα αλλάξει την υπάρχουσα εθνοτική ισορροπία στην πατρίδα μας τη Βουλγαρία».
Πολλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί που μεγάλωσαν μέσα στο “American melting pot(αμερικάνικο χωνευτήρι λαών) επιθυμούν να επιβάλουν στην Ορθοδοξία μια διεθνιστική ανθρωπολογία που ισχυρίζεται ότι η Ανθρωπότητα είναι κάτι το εντελώς ενιαίο, ώστε οι διακρίσεις, όπως η εθνικότητα και η φυλή δεν υπάρχουν, ή αν υπάρχουν είναι απολύτως ασήμαντες και είναι απλά «κοινωνικές κατασκευές» χωρίς καμία θεολογική σημασία.
Ο Θεός προόριζε τα βιολογικά έθνη να υπάρχουν ως μέρος της δημιουργίας Του, καθώς και να συνεχίσουν στην αιωνιότητα και δεν είναι απλά τα υποπροϊόντα κάποιας τύχης. Αποτελεί επίσης αμαρτία κάποιος να ευχηθεί, πόσο μάλλον να προσπαθήσει, να δει τα βιολογικά έθνη να φτάνουν σε ένα τέλος ή να εξαφανίζονται με οποιοδήποτε τρόπο, είτε μέσω μιας ‘Hot Γενοκτονίας’ (σωματική βία) ή μέσω της πιο δημοφιλούς ‘Cool Γενοκτονίας’ (μέσω της ενθάρρυνσης της μαζικής μετανάστευσης και της επιμιξίας).
Πολλοί ισχυρίζονται σήμερα ότι ο Εθνο-εθνικισμός (δηλ. η έννοια της εθνικά ομοιογενούς κοινωνίας, το αντίθετο της πολυφυλετικής - δες εδώ κι εδώ) ισοδυναμεί με την αίρεση του Εθνο-φυλετισμού. Υποστηρίζω ότι ο Εθνο-εθνικισμός δεν είναι το ίδιο με τον Φυλετισμό (διάβασε εδώ!). Ο μεγάλος θεολόγος της Ρουμανίας πατέρας Dumitru Staniloae ήταν ένθερμος εθνικιστής. Έγραψε για το θέμα αυτό περισσότερο από μία φορά σε όλη τη ζωή του και ποτέ δεν ανακάλεσε τα όσα είπε σχετικά με αυτό το θέμα. Ένα άρθρο στο οποίο θα αναφερθώ είναι το «Ορθοδοξία και Εθνικισμός» ("Crestinism si nationalism").
Δεν είναι όλοι οι εθνικισμοί καλοί. Στην πραγματικότητα έχουμε δει σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, ότι ανθυγιεινοί εθνικισμοί έχουν φέρει πολύ δυστυχία στον κόσμο. Και όταν ο πατέρας Dumitru έθεσε το ερώτημα, «Μπορεί ο εθνικισμός να είναι κακός;» η απάντησή του ήταν, «Θα μπορούσε να είναι, αν παρουσιάζει τον εαυτό του ως κάτι φαύλο, μικροπρεπές, χωρίς ύψη και καθαρότητα αισθήματος και σκέψης». Πιστεύω ότι δεν μπορεί κανείς να πει ότι Εθνο-φυλετισμός είναι το ίδιο πράγμα με έναν υγιή Εθνικισμό (Ethno-Patriatism) και την προνομιακή αγάπη που έχει κάποιος για τους δικούς του ανθρώπους ή την επιθυμία του να διατηρηθούν και να τους υπερασπιστεί ενάντια στους εχθρούς που θέλουν να τους καταστρέψουν.
Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόπος για να καταστρέψεις ένα έθνος. Υπάρχει η ολοκληρωτική μαζική σφαγή ενός λαού μέσα από μια κατά γράμμα γενοκτονία και στη συνέχεια υπάρχει αυτό που σήμερα λαμβάνει χώρα μέσω της μαζικής μετανάστευσης και της επιμειξίας. Και οι δύο έχουν ως τελικό τους αποτέλεσμα τον αφανισμό μιας φυλής ή ενός έθνους. Η Ορθόδοξη Εκκλησία ποτέ δεν το προώθησε αυτό.
Όπως ο πατέρας Stanly Harakas έγραψε στο βιβλίο “455 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την Ορθόδοξη Εκκλησία” (“Orthodox Church: 455 Questions and Answers”),
«Αισθάνομαι ότι κατέστησα απολύτως σαφές ότι η Εκκλησία δεν αισθάνεται ότι τέτοιοι γάμοι (δια-φυλετικοί) είναι επιθυμητοί, ​​για πολλούς και διάφορους λόγους, πολλοί από τους οποίους είναι πρακτικοί και έχουν να κάνουν με την πιθανότητα επιτυχίας αυτών των γάμων. Επιπλέον, θα πρέπει να προσθέσουμε ότι η Εκκλησία υποστηρίζει ότι οι φυλές και τα έθνη δημιουργήθηκαν από τον Θεό. Κατά συνέπεια, μια καθολική επιγαμία θα καταστρέψει τις φυλές που δημιούργησε ο Θεός. Η Εκκλησία ποτέ δεν υποστήριξε ή ενθάρρυνε φυλετικά μικτούς γάμους».
Το άρθρο «Ορθοδοξία και Εθνότητα» (“Orthodoxy and Ethnicity”) από το φυλλάδιο Ορθοδόξου Παραδόσεως που εξέδωσε το Κέντρο για τις Παραδοσιοκρατικές Ορθόδοξες Σπουδές (Center for Traditionalist Orthodox Studies) αναφέρει: «Όσον αφορά την καταδίκη του φυλετισμού από την Εκκλησία, αυτή δεν στρέφεται κατά του εθνικισμού ... .. Μάλλον εξετάζει την ιδέα ότι μια μόνο εθνότητα ή φυλή πέρα ​​και πάνω από όλες τις άλλες, θα σωθεί». Αλλά τούτου λεχθέντος, υπάρχει ένας υγιής εθνικισμός, που δεν μπορεί να είναι από πουθενά αλλού, παρά από τον ίδιο το Θεό, ένας εθνικισμός που είναι τόσο στενά συνδεδεμένος με την εντολή να τιμήσεις τον πατέρα σου και τη μητέρα, που το Πατριαρχείο της Μόσχας στο Πλαίσιο του Κοινωνικού Δόγματος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε ότι,
«Ο χριστιανικός πατριωτισμός μπορεί να εκφράζεται ταυτόχρονα σε σχέση με ένα έθνος ως μια εθνική κοινότητα και ως μια κοινότητα των πολιτών του. Ο Ορθόδοξος Χριστιανός καλείται να αγαπά την πατρίδα του, κάτι το οποίο έχει μια εδαφική διάσταση, και τους αδελφούς του που είναι από το ίδιο αίμα και που ζουν σε όλο τον κόσμο. Αυτή η αγάπη είναι ένας από τους τρόπους για την εκπλήρωση της εντολής της αγάπης του Θεού προς τον πλησίον, η οποία περιλαμβάνει την αγάπη για την οικογένεια, τα άτομα της φυλής του και τους συμπολίτες του».
Πρέπει να πάμε πίσω στην αρχέγονη ιστορία της Δημιουργίας, στο πώς ο Θεός δημιούργησε τα φυτά, τα ζώα και τον άνθρωπο στην προ-πτωτική κατάστασή του. Ο πατέρας Staniloae λέει, «ο Θεός δημιούργησε πρώτα εν αρχή, τον Αδάμ και την Εύα. Αλλά μέσα τους περιέχονταν δυνητικά όλα τα έθνη». Στη δήλωση αυτή ο πατέρας Staniloae καταδεικνύει την παγκοσμιότητα της ανθρώπινης φύσης, καθώς και την ιδέα των βιολογικών εθνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γένεση 1:24 δηλώνει μια σημαντική αρχή στο δημιουργικό σχέδιο του Θεού, «Και ο Θεός είπε, Ας γεννήσει η γη έμψυχα ζώα σύμφωνα με το είδος τους, κτήνη, και ερπετά και ζώα της γης σύμφωνα με το είδος τους. Και έγινε έτσι».
Η άποψη ότι διαφορετικές φυλές προέρχονται από χωριστούς προγόνους, (Polygenism - πολυγέννεση) πρέπει να καταδικαστεί ρητά. Όλοι οι άνθρωποι που έχουν ζήσει ποτέ, δεν έχει σημασία σε ποια χώρα ή ποιας φυλής, μοιράζονται μια κοινή ανθρώπινη φύση και όλοι βλάπτονται από την αμαρτία του Αδάμ, καθώς και εξιλεώνονται μέσω της λυτρωτικής οικονομίας του Χριστού. Αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε σε αυτό το σημείο και να πούμε, ότι η ανθρώπινη φύση είναι ένα αφηρημένο γενικό πράγμα χωρίς ιδιαιτερότητες.
Δεν μπορούν να αφαιρεθούν τα ατομικά ή τα εθνικά χαρακτηριστικά από ένα άτομο ή ένα έθνος για να μείνει η ανθρώπινη πτυχή «καθαρή». Αυτό θα κατέστρεφε την ίδια την ανθρωπότητα. Τα εθνικά ή τα ατομικά χαρακτηριστικά είναι ο ίδιος ο άνθρωπος που έχει κατ’ ανάγκην μια συγκεκριμένη ποιότητα. Ένας άνθρωπος χωρίς ποιότητα, δεν μπορεί να υπάρξει. Με άλλα λόγια, το σχέδιο του Θεού ήταν τα έθνη να υπάρχουν πριν από την πτώση όσο και μετά την πτώση και το θέλημά του είναι ακόμη και στην αιωνιότητα.
Κάποιοι θα πουν ότι φυλές και τα έθνη προήλθαν περίπου ως αποτέλεσμα της πτώσης. Αυτό το αρνείται ο πατέρας Dumitru, «Είναι μια συγκεκριμένη εθνικότητα μια στρέβλωση της ανθρώπινης, μια παρακμή του ανθρώπου;». Απαντάει λέγοντας «Η αμαρτία ή το κακό είναι μιας άλλης μορφής από την ενότητα ή την ποικιλομορφία. Είναι μια στρέβλωση, μια παραμόρφωση του πράγματος που έχει δοθεί, από την ύπαρξη που παρήχθη από άλλη Δύναμη». Όπως ανέφερα νωρίτερα ο πατέρας Staniloae τονίζει ότι τα έθνη θα υπάρχουν στην αιωνιότητα. Λέει, «Πιστεύω ότι ο Θεός δεν θέλει να ακυρώσει καμία από τις εθνικές ποικιλίες που δημιουργήθηκαν από Αυτόν ή την ιστορική γεωγραφία, αλλά θέλει να τις μεταμορφώσει, να τις εξυψώσει*. Αν και είναι δεδομένο ότι ο Θεός θέλει να ενώνει τους ανθρώπους εις εν, δεν θέλει ένα και μόνο έθνος ανθρώπων. Ως εκ τούτου, μου αρέσει να διαβάζω αυτά τα θαυμάσια λόγια της Αποκάλυψης, κεφάλαιο 21, στίχος 25-26: «Και οι πύλες της δεν θα κλειστούν την ημέρα· επειδή, νύχτα δεν θα υπάρχει εκεί. Και σ' αυτή και οι βασιλιάδες τής γης θα φέρνουν τη δόξα και την τιμή των εθνών». Έτσι, κάθε έθνος στην επόμενη ζωή θα φέρει τιμή και δόξα και ομορφιά. Η ομορφιά της Ορθοδοξίας είναι ότι προωθεί τα έθνη.
Τώρα, μπορεί να ρωτήσεις που βρίσκει ο πατέρας Staniloaoe την θεολογική δικαιολογία να λέει αυτά που λέει για το Θεό, ότι σκόπευε την ύπαρξη συγκεκριμένων φυλών και εθνοτήτων ανθρώπων; Στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην θεολογία του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού. Ο Μάξιμος ανέπτυξε περισσότερο από κάθε συγγραφέα πριν από αυτόν την ιδέα ότι ο Λόγος, έκανε όλα τα πράγματα με τη βοήθεια ορισμένων λόγων («λέξεις», «λόγοι» ή «αρχές») που προέρχονται από Αυτόν. Αυτοί οι λόγοι είναι οι ιδέες και οι διαθήκες του Θεού με τις οποίες δημιουργεί τα πάντα και προσδίδει σ’ όλα τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά. Η ίδια η πράξη της δημιουργίας είναι η διαφοροποίηση των λόγων που γίνονται για τη δημιουργία πολλαπλών ενώ παραμένουν και ξεχωριστά στον θείο Λόγο (Χριστός).
Έτσι ο ισχυρισμός του Staniloaoe ότι τα έθνη γίνονται μέσω του Λόγου του Θεού, δηλ. ως μέρος του προκαθορισμένου θελήματος του Παντοδύναμου Θεού, έρχεται σε συμφωνία με τις απόψεις του μακαριστού Μητροπολίτη Vitaly της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς, που είχε δηλώσει, «Δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς έθνος ή φυλή, ούτε υπάρχει θρησκεία χωρίς έθνος, όπως ακριβώς δεν υπάρχει έθνος χωρίς θρησκεία. Αυτά τα δύο φαινόμενα είναι αλληλεξαρτώμενα και δεν μπορούν να διαχωριστούν είτε με το χρόνο, είτε με σύνθεση».

Απηχώντας τη σκέψη του πατέρα Staniloae, ο Ρουμάνος θεολόγος πατήρ Ντουμίτρου Ποπέσκου λέει σε μια συνέντευξη, «ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο ως μια ενότητα μέσα στην πολυμορφία. Ως εκ τούτου, από ορθόδοξη άποψη, το καθολικό δεν δόθηκε ως πέρα ​​και πάνω από το συγκεκριμένο, αλλά είναι δίπλα-δίπλα με αυτό, επειδή σε αυτό το σύμπαν έχει δοθεί η δύναμη του Αγίου Πνεύματος, και έχει σχεδιαστεί για τον Χριστό και την Εκκλησία να μεταμορφώσει όλους τους λαούς και όλους τους τόπους. Η πατερική θεολογία λέει ότι το Άγιο Πνεύμα είναι πανταχού παρών και ολόκληρο σε κάθε μέρος, έτσι ώστε να ενσωματώνει το καθολικό και το συγκεκριμένο.
Ως εκ τούτου, από ορθόδοξη σκοπιά, η παγκόσμια ενότητα, όπως η ενότητα της Εκκλησίας, μπορεί να είναι μόνο μια καθολική κοινότητα που επιβεβαιώνει την ταυτότητα του κάθε λαού και του κάθε πολιτισμού. Δεν είναι μια κλειστή ταυτότητα, αλλά ανοικτή σε όλους για αμοιβαίο εμπλουτισμό. Κάθε λαός μπορεί να συμβάλει με συγκεκριμένο τρόπο, που θα είναι για το καλό των άλλων. Και πιστεύουμε ότι αυτή είναι η ιδέα μιας κοινότητας που μπορεί να αποδείξει την ιδιαίτερη αξία της κάθε χώρας, και την επωφελή συνεργασία μεταξύ των χωρών». Στο έργο του «Εκκλησία και κράτος», ο πατέρας Ποπέσκου υποθέτει ότι η ορθόδοξη κοινωνική σκέψη θα μπορούσε να σχεδιαστεί από το μοντέλο που προσφέρει η Τριαδική θεολογία. Το δυναμικό όραμα της ενότητας και της υπέρβασής της Αγίας Τριάδας θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το μέσο για τη διεξαγωγή του διαλόγου μεταξύ της Ορθοδοξίας και της σύγχρονης κοινωνίας.
Αντικατοπτρίζοντας την σκέψη του Ποπέσκου, ο Ρουμάνος θεολόγος μαθητής Α. Ιονέσκου λέει: «Στην πατερική θεολογία το συγκεκριμένο είναι μέρος του καθολικού χωρίς να χάνει την ταυτότητά του. Η πτυχή αυτή τονίζεται στην κοσμολογική θεολογία του Αγίου Αθανασίου και του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού.
Ο κόσμος διατηρεί το χαρακτήρα μιας εικόνας κατ’ εικόνα της Αγίας Τριάδας. Η Τριάδα είναι μία στην ύπαρξη, αλλά ταυτόχρονα τρία θεία πρόσωπα. Μετά από αυτό το μοντέλο, η Εκκλησία διαθέτει καθολικότητα και ταυτόχρονα ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Έτσι, υπάρχει μια καθολική Ορθόδοξη Εκκλησία που αποτελείται από διάφορες εθνικές Ορθόδοξες Εκκλησίες. Οι εθνικές εκκλησίες δεν είναι κάποιες διαφορετικές οντότητες στο πεδίο της καθολικής, αλλά είναι ακριβώς οι πολλές εκδηλώσεις του καθολικού. 
Πρέπει να αναφέρω ότι η ίδια η Ρουμανική Πατριαρχική Ιερά Σύνοδος καταδίκασε τον αντι-εθνικισμό, όπως αυτός εκφράζεται από τον Τεκτονισμό, όταν δήλωσε, «ο Ελευθεροτεκτονισμός παλεύει ενάντια στο φυσικό νόμο, που ο Θεός θέλησε, ότι η ανθρωπότητα αποτελείται από έθνη» - Έβδομο σημείο του αναθέματος κατά του Τεκτονισμού της Εκκλησίας της Ρουμανίας (1937)»
Εν κατακλείδι, πρέπει να σεβόμαστε τα βιολογικά έθνη γι’ αυτό που είναι: μέρος της αποκάλυψης της θεϊκής δημιουργίας που δεν θα τερματιστούν στα έσχατα, αλλά μάλλον θα συνεχιστούν εις τους αιώνας των αιώνων, καθώς όλα τα έθνη θα σταθούν μπροστά στο θρόνο του Θεού, επαινώντας Τον για πάντα. Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος προφήτεψε στο βιβλίο της Αποκάλυψης (22: 1-5),
«Και μου έδειξε έναν καθαρό ποταμό με νερό τής ζωής, λαμπερόν σαν κρύσταλλο, που έβγαινε από τον θρόνο τού Θεού και του Αρνίου. Στο μέσον τής πλατείας της, και του ποταμού, από εδώ και από εκεί, ήταν το δέντρο τής ζωής, που φέρνει δώδεκα καρπούς, κάνοντας κάθε έναν μήνα τον καρπό του· και τα φύλλα τού δέντρου είναι για θεραπεία των εθνών. Και δεν θα υπάρχει κανένα ανάθεμα πλέον· και ο θρόνος τού Θεού και του Αρνίου θα είναι μέσα σ' αυτή· και οι δούλοι του θα τον λατρεύσουν. Και θα δουν το πρόσωπό του, και το όνομά του θα είναι επάνω στα μέτωπά τους. Και νύχτα δεν θα υπάρχει εκεί· και δεν έχουν ανάγκη από λύχνο και φως τού ήλιου, επειδή ο Κύριος ο Θεός τούς φωτίζει· και θα βασιλεύσουν στους αιώνες των αιώνων».

* Ο Χριστός δεν αφαιρεί την Ταυτότητα ενός ανθρώπου. Την εξαγιάζει.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ: ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ... ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ!!!

Τραβεστί λέμε, σύμφωνα με το λεξικό, ένα άτομο αρσενικού φύλου που ντύνεται με γυναικεία ρούχα. Στη φωτογραφία ντοκουμέντο βλέπετε μια… παρέα τζιχαντιστών τραβεστί.

Δεν είναι όλοι οι τζιχαντιστές στο Ισλαμικό Κράτος «πωρωμένοι» να πάνε μια ώρα συντομότερα στον παράδεισο, για να απολαύσουν πιλάφια και μια στρατιά από παρθένες και κορίτσια.

Πολλοί βρέθηκαν στη Συρία για πιο επίγειους λόγους, όπως να γίνουν ήρωες, να αποκτήσουν πλούτη, γυναίκες, ίσως και να ζήσουν την επανάσταση. Μόνο που η τζιχαντιστική πραγματικότητα απέχει παρασάγγες από την «θεαματική» προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους. Και φυσικά, όλοι αυτοί, δεν έχουν καμία διάθεση να πεθάνουν. Μια καλύτερη ζωή ήθελαν, όχι μια καλύτερη μεταθανάτια ζωή.

Λιποτακτούν, λοιπόν, κατά δεκάδες. Ειδικά μετά την έναρξη των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών.

Πολλοί για να περάσουν απαρατήρητοι ντύνονται γυναίκες. Πιστεύουν ότι κάτω από τα ισλαμιστικά γυναικεία ενδύματα, που καλύπτουν όλο το σώμα και το πρόσωπο, θα καταφέρουν να διαφύγουν τόσο από τους δικούς τους όσο και από τους εχθρούς.

Συχνά οι Κούρδοι ανακαλύπτουν κάτω από τα γυναικεία φουστάνια τζιχαντιστές. Και όταν τους πιάνουν ντυμένους έτσι, δεν χάνουν την ευκαιρία να τους βγάλουν και μια αναμνηστική φωτογραφία.

tribune.gr

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΕΤΕ.... ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940...!!!

Συμπτωματικώς, την 28η Οκτωβρίου 1940, επρόκειτο να κυκλοφορήσει και το φύλλο της 26ης Οκτωβρίου του «Ριζοσπάστη». Οι εξελίξεις, βρήκαν το επίσημο έντυπο του ΚΚΕ στο πιεστήριο κι έτσι πρόλαβε να αναφερθεί στις εξελίξεις στη δεύτερη σελίδα του. Στην προκήρυξή του το ΚΚΕ, τις ώρες που οι Έλληνες οδεύουν προς το πολεμικό μέτωπο και απαιτείται εθνική ομοψυχία, υψηλό ηθικό και σύνεση, καλεί τον κόσμο σε απεργίες και ανατροπή της κυβέρνησης Μεταξά, ενώ διακηρύσσει με ζήλο τη «συνεργασία» με την «ειρηνόφιλη» Σοβιετική Ένωση (δηλαδή τη συνέταιρο του Χίτλερ και του Άξονα, που εισέβαλε στην Πολωνία και στη Φιλανδία). Το ΚΚΕ, ισχυρίζεται πως «δεν κηρύσσει τη λιποταξία», αλλά ουσιαστικά αυτό ακριβώς κάνει, όταν καλεί τον «κάθε Έλληνα πατριώτη» να στραφεί εναντίον του «πραγματικού υποκινητή» του πολέμου, δηλαδή να ανατρέψει την κυβέρνηση Μεταξά που εκείνες τις δραματικές στιγμές βρίσκεται στο τιμόνι της εξουσίας -την κυβέρνηση της «βασιλομεταξικής σπείρας»:


ΚΑΤΩ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, κάτω η βασιλομεταξική σπείρα που τον προκάλεσε, όντας πουλημένη τούτη τη στιγμή στους εμπολέμους Εγγλέζους!

ΕΙΡΗΝΗ, Να σώσουμε τον λαό και την Ελλάδα.

Κυβέρνηση Μετώπου Εθνικής Σωτήρας—Ειρήνης και προσανατολισμό προς την ισχυρή και ειρηνόφιλη Σοβιετική Ένωση!

ΛΑΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τις θανατικές μπόμπες των αεροπλάνων και του στόλου της φασιστικής Ιταλίας που θερίζουν τα παλληκάρια μας στα μέτωπα και τους γέρους και τα γυναικόπαιδα στις πόλεις και τα χωριά, τις προκάλεσε η βασιλομεταξική σπείρα. Πουλημένη τούτη τη συγκεκριμένη στιγμή στους εμπολέμους Εγγλέζους η σπείρα αυτή, οδήγησε τον λαό μας σ' έναν πόλεμο άσκοπο, μάταιο κι εγκληματικά τυχοδιωχτικό για τα συμφέροντα των Εγγλέζων πλουτοκρατών και για να χάσει τον λουφέ της εξουσίας. Τον λαό και την πατρίδα μας δεν θα τους σώσει ο πόλεμος μα η ειρήνη. Την ειρήνη την υπονόμευαν στη χώρα μας η σπείρα των Εγγλέζων πλουτοκρατών με τον Μεταξά, και τον βασιλιά, τους προφορές τους. Ο πόλεμος αυτός σημαίνει για τον λαό μας ολοκληρωτική σφαγή, για την πατρίδα μας κατερείπωση και θα καταλήξει στην ξενική σκλαβιά. Όλ' αυτά είναι ακόμα καιρός να τ' αποφύγουμε. Θα τ' αποφύγουμε όμως μονάχα όταν ο λαός συντρίψει έγκαιρα τους πρωταίτιους της συμφοράς, τη σπείρα Μεταξά—Γλύξμπουργκ.

Δεν κηρύσσουμε τη λιποταξία, τη φυγή μπροστά στον εχτρό. Μα η αλήθεια η πραγματικότητα επιβάλλει σε κάθε Έλληνα πατριώτη, να δει πως τη συγκεκριμένη αυτή στιγμή ο πραγματικός υποκινητής και φορέας του πολέμου στη χώρα μας είναι η βασιλομεταξική σπείρα. Για την ανατροπή της πρέπει λοιπόν ο καθένας μας, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά ν' αγωνιστεί.

ΛΑΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μη γελιέσαι απ' τις άτιμες ψευτιές και πλαστογραφίες που χαλκεύει η βασιλομεταξική σπείρα για να σε παρασύρει στον όλεθρο, διαδίνοντας πως η Σοβιετική Ένωση θα τη βοηθήσει κατά της Ιταλίας. Η Σοβιετική Ένωση δεν μπορεί να γίνει όργανο των Άγγλων πλουτοκρατών και των ντόπιων οργάνων τους -της βασιλομεταξικής σπείρας. Η Σοβιετική Ένωση δεν μπορεί να δώσει χέρι βοηθείας στους δήμιους αυτούς του ελληνικού λαού, την ώρα που ο λαός μας υπερεντείνει τις προσπάθειες του ν' απαλλαγεί απ' αυτούς και ν' αποχτήσει μαζί με την ειρήνη, και την αληθινή ελευθερία του. Η Σοβιετική Ένωση διάψευσε τις διαδόσεις αυτές και η Κομμουνιστική Διεθνής προειδοποίησε πως την Ελλάδα την τραβάει μόνη κι ανίσχυρη στον πόλεμο η κυβέρνηοή της.

Η Σοβιετική Ένωση αγωνίζεται για την ειρήνη και συνεχώς καλεί όσα κράτη την θέλουν (ανεξάρτητα απ' το εσωτερικό τους καθεστώς) να πάνε μαζί της αν θέλουν ν' αποτρέψουν τον πόλεμο απ' τα εδάφη τους. Τις σωτήριες για τον λαό και την πατρίδα μας προτάσεις της Σοβιετικής Ένωσης ΤΙΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ η βασιλομεταξική σπείρα. ΑΥΤΟ ΠΛΕΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ! Και ΓΙ' ΑΥΤΟ η σωτηρία είναι δυνατή μονάχα, όταν η χώρα μας αποχτήσει κυβέρνηση που θα εκφράζει πραγματικά τους πόθους του λαού -την ειρήνη- και θα συνεργαστεί με τη Σοβιετική Ένωση.

ΛΑΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Όσο πιο σύντομα ανατρέψουμε τη βασιλομεταξική σπείρα, τόσο πιθανότερο είναι να γλυτώσουμε απ' τη βέβαιη σφαγή του λαού, την ταπεινωτική «ειρήνη», τον διαμελισμό της χώρας και την υποδούλωση του λαού μας σε καινούργια ξενική σκλαβιά.

Το κόμμα μας (ΚΚΕ), έγκαιρα μίλησε για τους κιντύνους που διατρέχουμε όσο η διδαχτορική σπείρα παραμένει στην εξουσία και σας κάλεσε ν' αγωνιστείτε για την ανατροπή της. Όσο είναι αλήθεια πως οι κίντυνοι αυτοί βγήκαν πραγματικοί, τόσο είναι σωστά και τα λόγια αυτά που σας βροντοφώναζουμε με όλη τη δύναμή μας.

Τον λαό και την πατρίδα δεν θα τους σώσουμε σκοτωνόμενοι από τους φασίστες Ιταλούς για τα συμφέροντα των Άγγλων πλουτοκρατών και των οργάνων τους, της βασιλομεταξικής σπείρας, που τυρραννεί και λυμαίνεται μαζί με τους Διάκους και Μποντοσάκηδες τον λαό μας.

ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ ΜΟΝΑΧΑ, ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΑΣΙΛΟΜΕΤΑΞΙΚΗ ΣΠΕΙΡΑ, ΑΠΟΧΤΩΝΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ-ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΟΦΙΛΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.

Το Κόμμα μας καλεί τον ελληνικό λαό στην αποφασιστική πάλη για την ανατροπή της φιλοπόλεμης, βασιλομεταξικής σπείρας. Με διαδηλώσεις, απεργίες, με καθόδους απ' τα χωριά στις πόλεις, όλοι με μια φωνή: ΕΙΡΗΝΗ!

ΚΑΤΩ ΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ. Η ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΛΕΜΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΒΑΣΙΛΟΜΕΤΑΞΙΚΗ ΣΠΕΙΡΑ.

ΕΙΡΗΝΗ: ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΡΟΜΕΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

28-10-1940
Η Κεντρική Επιτροπή ΤΟΥ ΚΚΕ

Θα σκότωνε κόσμο η ομάδα 'Ε' των Δωδεκαθεϊστών

Νέα στοιχεία για τη δράση της ομάδας "Ε". Στις τέσσερις βόμβες μεγάλης ισχύος που βρέθηκαν στην κατοχή τους και δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν είχαν τυλίξει γύρω από τους σωλήνες με την εκρηκτική ύλη, βόλια από μονόβολα με μονωτική ταινία. Σκόπευαν να τις τοποθετήσουν μεταξύ άλλων στην εφορία και τα δικαστήρια της Καλαμάτας
Ως παρανοϊκά μυαλά αντιμετωπίζονται από τους αστυνομικούς οι συλληφθέντες 12θεϊστές της αυτοαπακαλούμενης «Ομάδας Ε-ΕΥ» που ήθελαν να πολεμήσουν όπως είπαν τους«Βυζαντινούς», δηλαδή τους ορθόδοξους και τους αλλοδαπούς και να επαναφέρουν την καθαρότητα στην φυλή των Ελλήνων. Όσο ανόητες και παρανοϊκές να ήταν οι απόψεις τους και η ιδεολογική τους βάση, τα αποτέλεσμα από την ένοπλη δράση τους, θα μπορούσαν να καταστούν μοιραία για πολλούς αθώους πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, στη κατοχή τους βρέθηκαν καραμπίνες, τόξα, 3.000 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ στις τέσσερις βόμβες μεγάλης ισχύος που βρέθηκαν στην κατοχή τους και ευτυχώς δεν πρόλαβαν αυτές να τις να χρησιμοποιήσουν, ήταν τυλιγμένα με μονωτική ταινία, βόλια, από μονόβολα γύρω από τον σωλήνα με την εκρηκτική ύλη, και όταν η βόμβες αυτές θα ενεργοποιούνταν θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές και θύματα σε μεγάλη απόσταση από τα βόλια που α εκτινάσσονταν σε διασπορά… Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του News247, κάποιες από αυτές τις βόμβες θα τοποθετούνταν στην εφορία Καλαμάτας και στα δικαστήρια, με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Η δράση τους ευτυχώς έλαβε γρήγορα τέλος, καθώς μετά την βομβιστική ενέργεια στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά, κάποιος αυτόπτης μάρτυρας, συγκράτησε την γραμματοσειρά από την πινακίδα ενός ύποπτου αυτοκινήτου που είχε τα γράμματα ΡΜΕ και σίγουρα δεν παρέπεμπε σε αυτοκίνητο προερχόμενο από την Πελοπόννησο, αλλά από την Δράμα. Επίσης, οι πυροτεχνουργοί ανακάλυψαν από τα θραύσματα των εκρηκτικών μηχανισμών που εξερράγησαν στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά, πως οι βομβιστές, είχαν σφηνώσει την εκρηκτική ύλη στους σωλήνες με κομμάτια εφημερίδας από την Δράμα και τα μικρά κομματάκια που βρέθηκαν, φανέρωσαν την προέλευση των βομβιστών. Μετά από έρευνες στην Καλαμάτα εντοπίστηκε το μοναδικό αυτοκίνητο που κυκλοφορούσε στην περιοχή με αυτές τις πινακίδες ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης. Η γνωριμία τους ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες του News247, μέσω Facebook από το 2009, όπου τον ηγετικό ρόλο τον είχε ο 52χρονος από την Καλαμάτα, άεργος ηλεκτρονικός. Ανάμεσα στους ομοϊδεάτες του, που «στρατολόγησε» από την Δράμα ήταν και ένας πρώην Ειδικός Φρουρός που είχε αποταχθεί από την ΕΛ.ΑΣ. και σταδιακά τα μέλη της οργάνωσης αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν και να αναλάβουν ένοπλη δράση με αφετηρία την Πελοπόννησο. Στις έρευνες της Ασφάλειας Καλαμάτας και της Ασφάλειας Σπάρτης συμμετείχε και κλιμάκιο αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας από την Αθήνα, ενώ η Αντιτρομοκρατική παρακολουθεί με ενδιαφέρον αλλά απόσταση επί του παρόντος τις εξελίξεις. Αυτό που θεωρείται σχεδόν βέβαιο είναι ότι ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα μέλη αυτής της οργάνωσης και για αυτό οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξάρθρωσή τους.
http://m.news247.gr

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τέθηκαν οι ΕΔ σε Αιγαίο-Θράκη εν αναμονή πολιτικών εξελίξεων στην Τουρκία

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ; 


Οι επικείμενες εκλογές στην Τουρκία προκαλούν προβληματισμό στη Αθήνα για δύο βασικούς λόγους. Αφενός γιατί το κόμμα του Ρ.Τ. Ερντογάν μπορεί να μην κερδίσει ούτε αυτή τη φορά την αυτοδυναμία και να μην μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση και αφετέρου γιατί η Άγκυρα τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο τόσο στο θέμα της Συρίας, όσο και στο θέμα των Κούρδων.
Η κατάσταση αυτή είναι πολύ πιθανό και τις επόμενες ημέρες, μέχρι την Κυριακή των εκλογών, αλλά και μετά, να επιχειρηθεί να εκτονωθεί στο Αιγαίο. Οι χθεσινές μαζικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά ίσως και να ήταν ένα μήνυμα, εκτιμούν επιτελείς του Πενταγώνου. 
Κι αυτό γιατί πέταξαν 20 μαχητικά, ελικόπτερα και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου στο Αιγαίο, προχωρώντας σε 31 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ενώ σε δύο περιπτώσεις τα μαχητικά της Άγκυρας ενεπλάκησαν σε σκληρές αερομαχίες με τα ελληνικά που έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν.
Πληροφορίες αναφέρουν λοιπόν πώς οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τόσο στο Αιγαίο όσο και στην περιοχή του Έβρου προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν εγκαίρως μία τουρκική πρόκληση. Πολεμικά πλοία πλέουν στο Αιγαίο, τόσο στο νότιο όσο και στο βόρειο, για παν ενδεχόμενο, ενώ Πολεμικές Μοίρες αεροσκαφών βρίσκονται σε ετοιμότητα, όπως και οι δυνάμεις του Στρατού στη Δυτική Θράκη.
Αυτή την περίοδο οι Τούρκοι πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις (αύριο ολοκληρώνεται μία αποβατική στο βόρειο Αιγαίο), ενώ έχουν προγραμματίσει και άλλες το επόμενο διάστημα δεσμεύοντας περιοχές ιδίως στο βόρειο Αιγαίο και μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι.
Ίσως μία τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο να εξελιχθεί σε “θερμό επεισόδιο” σε περίπτωση που ο Ρ.Τ. Ερντογάν δεν αντέξει άλλη πολιτική ήττα στις τουρκικές εκλογές. Άλλωστε η σκληρότητα απέναντι στους Κούρδους και η ανακάλυψη δήθεν τζιχαντιστών τους οποίους εντοπίζει στο εσωτερικό της Τουρκίας και τους συλλαμβάνει αυτόν ακριβώς το σκοπό εξυπηρετεί. Να συσπειρώσει τους Τούρκους γύρω από το κόμμα του, το AKP και να καταφέρει να επανεκλεγεί ο Αχμέτ Νταβούτογλου που του εξασφαλίζει και την προεδρία.
Υπάρχουν ωστόσο σοβαρά προβλήματα στο σχεδιασμό του κ. Ερντογάν. Το ένα είναι το χτύπημα στην Άγκυρα που είχε δεκάδες νεκρούς. Σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να ενοχοποιήσει τους Κούρδους, αφού ήταν και τα περισσότερα θύματα και βεβαίως δέχθηκε σφοδρή κριτική, με την πολιτική που εφαρμόζει σε βάρος του PKK να του γυρίζει μπούμερανγκ.
Από την άλλη, στο μέτωπο με τη Συρία, η επέμβαση των Ρώσων έχει μπλοκάρει κάθε σχέδιο της Τουρκίας για επέμβαση ή ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ. Τα ρωσικά μαχητικά μπαίνουν στον εναέριο χώρο της Τουρκίας και καταδιώκουν τουρκικά, ενώ η Άγκυρα αρέσκεται σε κάποιες διαρροές ότι κατέρριψε αεροσκάφη, τα οποία στην πραγματικότητα είναι drones. Μπορεί και αμερικανικά.
Και ενώ με τους Ρώσους τα έχει βρει μπαστούνια, όπως και με τους Κούρδους μαχητές του PKK, οι οποίοι χτυπούν ασταμάτητα και αλύπητα την τουρκική Στρατοχωροφυλακή και τις Ένοπλες Δυνάμεις που μετρούν συνεχώς θύματα, ο Ερντογάν τρώει χαστούκια και από τις ΗΠΑ που υποστηρίζουν τους Κούρδους της Συρίας (YPG).
Παρά το γεγονός ότι οι Κούρδοι της Συρίας έχουν ταχθεί στο πλευρό των Ρώσων και μάλιστα η Μόσχα του έχει εξοπλίσει με όπλα, ακόμη και κατευθυνόμενους πυραύλους Kornet που χρησιμοποιούν κατά των Τούρκων, η Ουάσιγκτον θεωρεί πώς είναι ο εναπομείναν σύμμαχος τους και τους στηρίζουν κόντρα στην Άγκυρα.
Τα προβλήματα λοιπόν για την Τουρκία είναι πάρα πολλά και στο εσωτερικό της και στα σύνορα της και ο Ρ.Τ. Εντογάν είναι εκτεθειμένος από της πολιτική του δόγματος του στρατηγικού βάθους, το οποίο έχει εξελιχθεί σε άτακτη υποχώρηση και μάλιστα μεβαρύ φόρο αίματος.
Αυτό ακριβώς κάνει τους Τούρκους επικίνδυνους στο Αιγαίο και απέναντι στην Ελλάδα, όταν μάλιστα έχει βρει ως πρόσφορο έδαφος τις δηλώσεις στήριξης της Άνγκελα Μέρκελ για το θέμα των μεταναστών και τα περί κοινής φύλαξης των συνόρων.
Το ερώτημα είναι, θα θελήσει ο Ερντογάν να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο, αυτή τη φορά με την Ελλάδα; Κάποιοι λένε πώς είναι ήδη πολύ στριμωγμένος. Κάποιοι άλλοι όμως υποστηρίζουν πώς αυτός ακριβώς είναι ο κίνδυνος. Οι επιτελείς του Πενταγώνου ωστόσο σκέφτονται και λειτουργούν στη λογική να... προσέχουμε τα νότα μας. 

pro news

ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ ΜΑΣΟΝΟΙ


 σχόλιο Πέτρος Γ : Μια συνέντευξη απ' τα παλιά. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε στο τι κρύβετε πίσω από το δωδεκάθεο...

σχόλιο Γ.Θ : Λίγο μετά την συνέντευξη - εξομολόγηση, ο Γιάννης Φουράκης απεβίωσε...


Τὸ ἔπος τοῦ 1940-1941 συστατικὸ τῆς ἀθανασίας τῆς φυλῆς μας

Ἡ λιτὴ ἀπάντηση τοῦ τότε πρωθυ­πουργοῦ τῆς Ἑλλάδος Ἰωάννη Μεταξᾶ στὸν πρεσβευτὴ τῆς Ἰ­­τα­λίας τὴν αὐγὴ τῆς 28ης ­Ὀκτωβρίου τοῦ 1940 σημείωσε ἀνεξίτηλα στὴν ἱστορία τῆς ὑδρογείου μιὰ ἱστορικὴ ­καμπή. Ἄλλαξε τὸ ἦθος τοῦ πολέμου τῶν ­πέν­τε ἠπείρων. Ἡ ­ἀπήχηση τοῦ ΟΧΙ δὲν συγ­κλόνισε μόνο τὸν ­εὐρωπαϊκὸ χῶρο. Συγ­κλόνισε τὴν Ἄπω Δύση καὶ τὴν Ἄ­­­πω ­Ἀνατολή. Στὶς Ἰνδίες ­ἔκριναν ὅτι «τὸ μέλ­λον τῶν Βαλκανίων ἐξαρτᾶται ἀ­­­πὸ τὴν τύχη τῆς Ἑλλάδος». Στὴν Ἰαπω­νία φάνηκε τόσο ­ἀπίστευτο τὸ γεγονός, ὥ­σ­τε καταγγέλθηκε ὅτι «ἡ Ἑλ­­λὰς ἐπετέθη κατὰ τῆς ­Ἰταλίας»! ­Ὡστόσο τὴν ­ἀκριβέστερη ­ἐκ­τί­μη­ση τῆς ­ἱστορικῆς ἐ­­­­­­κείνης στιγ­μῆς τὴν ἔ­­­­­κανε ἡ ἀμερικανικὴ ­ἐφημερίδα «Κρί­στιαν Σάϊενς Μό­­νιτορ», ἡ ὁ­­­ποία ἔγραψε: ­«Δύνα­ται νὰ ­εἴ­πῃ κανεὶς χωρὶς δισταγμόν, ὅτι ἴ­­σως ἐκεῖ ἐπά­νω, εἰς τὰ βουνὰ τῆς Ἠπείρου, κρίνεται ἡ τύχη ὁ­­λοκλήρου τοῦ πολέμου».

    Καὶ πράγματι αὐτὸ συνέβη! Τὸ ἔπος τοῦ 1940-41 τό ’γραψε ὁ ­Ἕλληνας στρα­­τιώτης ποὺ ­σκαρ­φάλωσε σὲ ἀπά­τη­τες κορφές. Ἐκεῖ ἐπάνω ἀνάμε­σα οὐ­ρανοῦ καὶ γῆς οἱ φαντάροι μας πρόταξαν τὰ στήθη τους, ἔγιναν ­δημιουργοὶ νέων Μαραθώνων ­δίνοντας στὸ δράμα τῆς ἀνθρωπότητος τὴν ἀποφασιστική του στροφὴ πρὸς μιὰ ὑπέροχη κάθαρση. Ἡ δόξα διάλεξε γι’ αὐτὸ τὸ ὑπέρ­οχο ἱστορικὸ γεγονὸς τὰ πιὸ ἄγρια, τὰ πιὸ σκυθρωπὰ βουνὰ Σμόλικα καὶ Γράμμο, ποὺ τινάζουν τὶς φοβερὲς κορ­φές τους στὰ σύννεφα – 2.520 ἕως 2.636 μέτρων ὕψους – δυὸ βουνὰ μὲ βαθιὰ φαράγγια, σὰν τεράστιες σπαθιὲς Τιτάνων, μὲ κορυφογραμμὲς θαμμένες σὲ προαιώνια χιόνια, τυλιγμένες στὴν ὀμίχλη. Ἐκεῖ ἐπάνω ἔδειξε ἡ Νίκη σ’ ἕνα πρῶτο χαμόγελο τὴν ἐκτυφλωτικὴ ἀστραπὴ τῶν δον­τιῶν της στὸν ἐπιδρομέα. Ἐκεῖ ἀντιλάλησε μετὰ ἀπὸ 25 αἰῶνες ὁ ἀρχαῖος παιάνας: «Ὦ παῖδες Ἑλλήνων, ἐλευθεροῦτε πατρίδα». Ἐ­­­λευθεροῦτε λαούς!... «Νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών».
    Σ’ ἐκεῖνα τὰ σχεδὸν ἀπάτητα βουνὰ ἔλαμψε ἡ ἀγάπη τοῦ Ἕλληνα πρὸς τὴν πατρίδα, τὸ κατεξοχὴν γνώρισμα τῆς Φυλῆς μας. Ἐκεῖ ὅλοι μαζὶ παραμερίσαμε τὶς διαφωνίες μας καὶ ὡς σκαπανεῖς καὶ θεμελιωτὲς τοῦ κλασικοῦ πολιτισμοῦ, ὡς ὑπερασπιστὲς τῆς ἁγίας Πίστεως τοῦ Χριστοῦ, ὅπως κατὰ τὴ Βυζαντινὴ περίοδο, ὡς ὑπερασπιστὲς τῆς ἐλευθερίας, πολεμήσαμε ὡς ἕνας ἄνθρωπος. Μὲ ἀπαράμιλλη γενναιότητα καὶ ὁμοψυχία, «μὲ τὸ χαμόγελο στὰ χείλη» ταπεινώσαμε μιὰ ὁλόκληρη κατάφρακτη αὐτοκρατορία. Καὶ κυρίως μὲ πίστη μοναδικὴ στὴ βοήθεια τοῦ Θεοῦ καὶ τὸ δίκαιο τοῦ ἀγώνα μας. Δὲν ἦταν τυχαῖο ὅτι, ὅπως ἔγραψε ὁ Ἄγγελος Τερζάκης, σ’ ὅλη τὴ γραμμὴ τοῦ μετώπου, «ἀπὸ τὴ γαλανὴ θάλασσα τοῦ Ἰονίου ἴσαμε ψηλὰ στὶς παγωμένες Πρέσπες, ὁ ἑλληνικὸς στρατὸς ἔβλεπε τὶς νύχτες μιὰ γυναικεία μορφὴ νὰ προ­βαδίζει, ψηλόλιγνη, ἀλαφροπερπάτητη, μὲ τὴν καλύπτρα της ἀναριγμένη ἀπὸ κεφάλι στοὺς ὤμους. Τὴν ἀναγνώριζε, τὴν ἤξερε ἀπὸ πάντα, τοῦ τὴν εἴχανε τραγουδήσει σὰν ἤτανε μωρὸ κι ὀνειρευότανε στὴν κούνια». Ἦταν ἡ Παναγία, «ἡ μάνα ἡ μεγαλόψυχη στὸν πόνο καὶ στὴ δόξα, ἡ λαβωμένη τῆς Τήνου, ἡ ὑπέρμαχος Στρατηγός».
    Ἐκεῖ πάνω στ’ ἀπότομα βουνὰ ὁ στρατός μας ὁρμοῦσε στὴ μάχη μὲ κάτι τὸ δραματικὰ ἱερό, τὴ γαλανόλευκη μὲ τὸν Σταυρό. Ἐκεῖ ἡ σημαία μας φτεροκο­ποῦ­σε ἀνήσυχα στὸ βουνήσιο ἀγέρα καὶ οἱ φαντάροι μας μὲ τὸ σάλπισμα τῶν σαλπιγκτῶν ποὺ σήμαιναν τὸ ἐμβατήριο τῆς ὁρμῆς καὶ τῆς θυσίας χυμοῦσαν, κατρακυλοῦσαν στὶς βουνοπλαγιές, ἕνα κύ­μα ἀπὸ χακί, ἐνῶ οἱ Ἰταλοὶ ὑποχωροῦ­σαν ­κατατρομαγμένοι, ἀφήνοντας πίσω τους αἰχμαλώτους καὶ ἄφθονο πολεμικὸ ὑλικό... Ἦταν τό­ση ἡ ὁρμὴ τοῦ στρατοῦ μας, ποὺ φλογίζονταν ἀπὸ τὴν πίστη στὸ Θεὸ καὶ τὴν ἀγάπη στὴν Πατρίδα, ὥστε ἀψηφοῦσαν τὰ κρυοπαγήματα ποὺ τοὺς νέκρωναν τὰ ἄκρα. Αὐτὸν τὸν ­ὕπουλο θάνατο ποὺ δάγκω­νε κι ἔκοβε ­κομμάτια ἀπὸ τὰ κορμιά. Ὡσ­τόσο αὐτοὶ ὁρμοῦσαν κατὰ τοῦ ἐχθροῦ ξυπόλυτοι πάνω στὰ χιόνια, νομίζοντας ὅτι τοὺς φυλάει ἡ ἀρ­βύλα, ἡ ὁποία ὅμως ἦταν, χωρὶς νὰ τὸ ξέρουν, ξεπατωμένη ἀπὸ καιρό!...
   Ἔτσι ὑπερασπίσθηκαν οἱ ­φαντάροι μας τοῦ 1940-1941 τὴν ­Ἑλλάδα, τὴν τι­­μή της, τὴν ἐλευθερία της. ­Ἀναχαίτισαν μόνοι αὐτοὶ μέσα στὸ μεγάλο κόσμο τὸν ἐχθρό, τὸν κυνήγησαν, τὸν ντρόπια­σαν...
    Τὸ 1940-1941 θριάμβευσε ἡ πίστη τοῦ λαοῦ μας, ἡ ἑνότητα, ἡ τολμηρὴ αὐταπάρνηση, ἡ ἐκτυφλωτικὴ ἀνιδιοτέλεια. Ἡ Ἱστορία παρακολούθησε τὸ τόλ­μημα τοῦ μικροῦ μας λαοῦ, ποὺ κτύπησε καὶ ἀπέκρουσε ὀκτὼ ἑκατομμύρια διαβόητες λόγχες, μὲ κρατημένη τὴν ἀ­­­­­­νάσα. Οἱ λαοὶ θαύμασαν τὴν πίστη μας, τὸ πάθος τῆς αὐτοθυσίας, τὴν περιφρόνηση τοῦ θανάτου, τὴν ὁρμὴ καὶ τὸν ἐνθουσιασμό μας κατὰ τῆς προσ­βολῆς τοῦ σωστοῦ καὶ τοῦ δικαίου. Καὶ πῆραν ν’ ἀνασαίνουν καὶ νὰ ἐλπίζουν.
    Τὴν 28η Ὀκτωβρίου τοῦ 1940, ἐκείνη τὴν ἔξαρση, τὴν αἴγλη, τὸ θαῦμα, ὅταν 12 κράτη εἶχαν παραδοθεῖ στὸν Ἄξονα χωρὶς ἢ μὲ μηδενικὴ ἀντίσταση, δὲν πρέπει νὰ τὴ λησμονήσουμε ποτέ, διότι ἀνήκει στοὺς κορυφαίους ἱστορικοὺς σταθμοὺς τοῦ Ἔθνους μας. Παράλληλα πρέπει νὰ διηγούμαστε τὸ ἔπος τοῦ 1940-1941 στὰ παιδιά μας καὶ ἐκεῖνα στὰ παιδιὰ τῶν παιδιῶν τους· ὅπως ἔ­­­­­­­καναν οἱ Ἰσραηλίτες ποὺ ἱστοροῦσαν στὶς ἑπόμενες γενιὲς τὰ μεγαλεῖα τοῦ Θεοῦ στὸ ἔθνος τους. 
    Ὅμως ἡ διήγησή μας δὲν πρέπει νὰ εἶναι ψυχρή, χωρὶς ψυχή, ἀλλὰ νὰ ἐκ­­φράζει τὸν καημὸ τῆς Φυλῆς μας, τὸ πάθος μας γιὰ τὴν ἐλευθερία, τὴν ἄσβηστη ἀγάπη μας στὴν Ἑλλάδα, τὴν εὐγνωμοσύνη στὸ Θεὸ γιὰ τὰ θαύματά του στὸ Ἔθνος μας. Ἔτσι ὅπως ἱστοροῦμε τὸ μεγάλο 1821. Αὐτὸ πρέπει νὰ κάνουμε ἰδιαίτερα σήμερα, ποὺ κάποιοι προσπαθοῦν νὰ μᾶς κάνουν νὰ ­χάσου­με τὴν Πίστη μας, τὴν ἀγάπη μας στὴν Πατρίδα, τὰ ὑψηλὰ ἰδανικά μας, τὴν ταυτότητά μας. Σήμερα ποὺ κάποιοι ξαναγράφουν τὴν ἱστορία μας καὶ τὴν διαστρεβλώνουν. Πρέπει νὰ κρατήσουμε τὸ ἔπος τοῦ 1940 ὡς ἱερὴ παρακαταθήκη. Εἶναι ἀπὸ τὰ πιὸ πολύτιμα ποὺ πρέπει ν’ ἀφήσουμε ὡς ­κληρονομιὰ στὶς ἐπερχόμενες γενιές. Ἡ πίστη τοῦ 1940-1941 καὶ ἡ ἑνότητα τοῦ λαοῦ μας εἶναι συστατικὸ τῆς ἀθανασίας τῆς Φυλῆς μας, τῆς αἰωνιότητάς μας.

Ορθόδοξο Περιοδικό “Ο ΣΩΤΗΡ”

πηγή:  http://aktines.blogspot.gr

Θεσσαλονίκη 1940: Το θαύμα της Παναγίας πάνω στα τζάμια

Ἀλλὰ τὸ ἐκπληκτικότερο εἶναι ὅτι μαζὶ μὲ τὸ σπίτι μας βομβαρδίστηκε καὶ ἡ ἴδια ἡ Ἁγία Σοφία. Ἴσως οἱ Ἰταλοὶ εἶχαν ἕνα σατανικὸ σχέδιο: νὰ βομβαρδίσουν τὰ μνημεῖα μας.

Καὶ ἄρχισαν ἀπὸ τὴν Ἁγια-Σοφιὰ καὶ τὴν Παναγία Χαλκέων. Γιατὶ δὲν μπορῶ νὰ διανοηθῶ τί ἄλλο ἤθελαν νὰ βομβαρδίσουν σὲ κείνη τὴν περιοχή. Καὶ φαίνεται ὅτι τὰ κατάφεραν ἀρκετὰ καλὰ γιατὶ δύο ἢ τρεῖς βόμβες ἔπεσαν πάνω στὸν τροῦλο τῆς Ἁγίας Σοφίας. Τὸ πράγμα ἦταν τρομερό. Γιατί, ὅπως ξέρετε, ὁ τροῦλος ἔχει ἕνα ἀπὸ τὰ ὡραιότερα ψηφιδωτὰ ὅλου τοῦ κόσμου. Εἶναι ἡ Ἀνάληψη τοῦ Χριστοῦ.
Ὁ Χριστὸς ἀνεβαίνει στοὺς οὐρανούς, ἀπὸ κάτω τὸν βλέπουν ὄρθιοι οἱ Δώδεκα Ἀπόστολοι καὶ μαζί τους ἡ Παναγία. Εἶναι καὶ δύο ἄγγελοι. Ἕνα τεράστιο ψηφιδωτὸ ἀνεκτίμητης τέχνης, ποὺ καλύπτει ὅλο τὸν τροῦλο καὶ ποὺ ἔγινε πιθανῶς περὶ τὸ 885 μ.Χ. Λοιπὸν καταλαβαίνετε τί τρομερὸ πράγμα ἦταν νὰ βομβαρδιστεῖ ὁ τροῦλος μ΄ αὐτὸ τὸ ἀριστούργημα. Ἀλλὰ ὅσο καὶ τρομερὸ νὰ ἦταν, ὅσο καὶ σατανικὰ νὰ σκέφτηκαν οἱ Ἰταλοί, ἡ Παναγία φαίνεται πὼς ἔβαλε τὸ χέρι της.
Καί, ὢ τοῦ θαύματος, οἱ τρεῖς βομβίτσες γλύστρισαν κι ἔπεσαν στὴ βόρεια αὐλὴ τῆς ἐκκλησίας, δηλαδὴ στὸ τμῆμα τῆς αὐλῆς ποὺ ἦταν πολὺ κοντὰ πρὸς τὸ σπίτι μας. Καὶ πέφτοντας στὸ χῶμα δὲν ἔκαναν κανένα κακό. Παρ΄ ὅλα αὐτά, πρόλαβε μία βόμβα καὶ γκρέμισε ἕνα μικρὸ τοιχάκι τοῦ τρούλου. Ὁ τρούλος στηρίζεται σὲ τέσσερα μικρὰ τοιχία, ἀπὸ τὰ ὁποῖα τὸ ἕνα, τὸ βορειοδυτικό, ἡ βόμβα τὸ κατέστρεψε καὶ ταυτόχρονα ἔπεσαν μερικὲς ψηφίδες, εὐτυχῶς ὄχι ὁλόκληρο τὸ τμῆμα τοῦ ψηφιδωτοῦ.
Αὐτὴ ἦταν ἡ μοναδικὴ καταστροφή. Ὑπάρχουν ἀκόμα φωτογραφίες μὲ τὸ κατεστραμμένο αὐτὸ τοιχίο καὶ εἶναι συγκινητικό ὅτι ὁ ἔφορος ἀρχαιοτήτων Χαράλαμπος Μακαρόνας, ἑφτὰ μῆνες μετὰ τὸν βομβαρδισμό, μὲ πενιχρὰ μέσα καὶ ἀγριες κατοχικὲς πεῖνες, κατάφερε νὰ χτίσει τὸ τοιχίο καὶ νὰ ἀποκαταστήσει ἐντελῶς τὴν βλάβη στὸν τρούλο. Ὁ λαός, πάντως, ἤξερε ἕνα πράγμα: ἡ Παναγία εἶχε κάνει τὸ θαῦμα της. Καὶ πήγαιναν ὅλοι στὸ μέρος ποὺ ἔπεσαν οἱ βόμβες καὶ προσκυνοῦσαν.
Ὡστόσο, τὸ γεγονὸς αὐτὸ πολὺ γρήγορα ἐπισκιάστηκε ἀπὸ ἔναν ἄλλο κύκλο θαυμάτων, ποὺ ἦταν ἀπείρως πιὸ ἐντυπωσιακός. Ξαφνικά, ἐμφανίστηκαν σὲ καμιὰ δεκαριὰ σημεῖα, στὸ κέντρο τῆς πόλης (Θεσσαλονίκης), εἰκόνες τῆς Παναγίας στὰ τζάμια διαφόρων μαγαζιῶν. Στὴν ἀρχὴ μᾶς τὸ λέγαν καὶ δὲν τὸ πιστεύαμε. Οἱ Παναγίες ποὺ ἐμφανίστηκαν στὰ τζάμια δὲν ἦταν ζωγραφισμένες, ἀλλὰ ἀχειροποίητες. Ἡ εἰκόνα σχηματιζόταν στὸ ἐσωτερικὸ τοῦ τζαμιοῦ, μέσα δηλαδὴ στὴν ὕλη τοῦ γυαλιοῦ, δὲν ἦταν οὔτε ἀπὸ τὴν ἔξω μεριὰ οὔτε ἀπὸ τὴν μέσα. Καὶ ἦταν καὶ χρωματισμένη, ἀλλὰ μὲ ἄυλα καὶ ἀνεξίτηλα χρώματα.
Στὴν ἀρχὴ μερικοὶ δύσπιστοι ἔλεγαν ὅτι ἦταν ἡ ἰδέα μας, ὅτι αὐτὰ ἦταν ὑστερίες τοῦ πλήθους. Ἄλλοι πάλι ἔλεγαν ὅτι διάφοροι ἔξυπνοι τὸ σοφίστηκαν αὐτό, κυρίως καντηλανάφτες, γιὰ νὰ πηγαίνει ὁ λαὸς νὰ προσκυνάει καὶ νὰ ἀγοράζει κεριά. Πάντως κάποιοι εἶχαν φέρει μανουάλια καὶ μποροῦσες νὰ ἀνάψεις ἐκεῖ μπροστὰ στὴ βιτρίνα τοῦ μαγαζιοῦ, ὅπου εἶχε ἐμφανιστεῖ ἡ Παναγία, ἕνα κερί. Αὐτὸ διαδίδονταν γιὰ διάφορα σημεῖα τῆς πόλεως. Καὶ μιὰ μέρα, Ἁγίας Σοφίας καὶ Ἐγνατία σχεδὸν στὴ γωνία, λίγο παρακάτω ἀπὸ τὸ ξενοδοχεῖο «Κασσάνδρα», σ΄ἕνα κουρεῖο, ὅπου πολλὰ χρόνια ἀργότερα πήγαινα καὶ κουρευόμουνα κι ἐγώ, ἐμφανίστηκε στὴν τζαμαρία του μιὰ ζωγραφιὰ τῆς Παναγίας.
Ἦταν τόσο καθαρή, τόσο βυζαντινὴ καὶ τόσο ἀνεξίτηλη, ποὺ δέν σοῦ ἐπέτρεπε τὴν παραμικρὴ ἀμφιβολία. Μπορεῖ οἱ διάφοροι νὰ εἶχαν τὶς ἀπιστίες τους, ἀλλὰ ὁ κόσμος στεκόταν μὲ τὶς ὥρες στὴν οὐρά (ποὺ ἔφτανε ἀπὸ τὸ κουρεῖο μέχρι τὴν Ἁγια-Σοφιά) γιὰ νὰ προσκυνήσει.
Κάποτε πῆγα κι ἐγὼ καὶ ἔτσι ἀξιώθηκα νὰ δῶ τὴν Παναγία ἀπὸ κοντά. Ἔπιανες τὸ τζάμι καὶ δὲν ἔπιανες τὶποτα. Ἀλλὰ ἡ εἰκόνα ὑπῆρχε. Δὲν κάλυπτε ὅλη τὴν ἐπιφάνεια τοῦ τζαμιοῦ, ἀλλὰ μόνο τὸ κέντρο του. Θὰ ἔλεγες πὼς ἦταν σὰν βιτρώ, ἀλλὰ δὲν ἦταν οὔτε βιτρώ. Τὰ χρώματα ἦταν πολὺ ἄυλα καὶ ἀχνά. Ὁ κόσμος προσκυνοῦσε καὶ ἀσπάζονταν τὴν ἀχειροποίητη εἰκόνα στὸ τζάμι, μερικοὶ ἄναβαν καὶ κάνα κερὶ ποὺ ἔφερναν μαζί τους ἀλλὰ κανεὶς δὲν ἔδινε λεφτά. Καὶ ἄλλωστε ποῦ νὰ τὰ δώσει καὶ γιατί; Ἦταν πραγματικὰ μιὰ ἀπὸ τὶς συγκινητικότερες στιγμὲς τοῦ ἑλληνοϊταλικοῦ πολέμου. Γιατὶ διαβάζαμε στὶς ἐφημερίδες ὅτι καὶ οἱ πολεμιστὲς στὸ μέτωπο ἔβλεπαν τὴν Παναγία νὰ διαγράφεται στὸν ὁρίζοντα καὶ νὰ τοὺς κατευθύνει.
Ἀκόμη καὶ τὸ θαῦμα τοῦ τρούλου τῆς Ἁγίας Σοφίας ἦταν λιγότερο ἐντυπωσιακό, ἀλλὰ τὸ θαῦμα τῆς Παναγίας πάνω στὰ τζάμια ἦταν κάτι ἀπερίγραπτο. Καὶ ἐπειδὴ καθόμασταν πολύ κοντὰ στὸ κουρεῖο (δυὸ τετράγωνα μᾶς χώριζαν ὅλο κι ὅλο), τὸ μικρὸ ἐκκλησάκι μὲ τὸν βυζαντινὸ τοῖχο γέμιζε κάθε ἀπόγευμα ἀπὸ γυναῖκες, ἀκόμη καὶ νέες, ποὺ ἔλεγαν τὸν Ἀκάθιστο Ὕμνο. Ἂν θυμοῦμαι καλά, οἱ ἀχειροποίητες αὐτὲς εἰκόνες τῆς Παναγίας ἔμειναν ἕνα μήνα καὶ μετὰ χάθηκαν ἀκριβῶς ὅπως ἦρθαν. Τότε πολλοὶ διέδωσαν ὅτι ἡ ἐξαφάνιση τῶν εἰκόνων ἦταν κακὸ σημάδι καὶ πὼς θὰ χάναμε ὅπου νά΄ταν τὸν πόλεμο στὴν Ἀλβανία.
Πηγή: Ντίνος Χριστιανόπουλος
Θεσσαλονίκη οὗ μ΄ἐθέσπισεν (σσ 63-65)
Αὐτοβιογραφικὰ κείμενα – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΑΝΟΣ
 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ… ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ «ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ» ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

cumhurbaskanligi-sarayi-nda-tarihi-nitelikte-kabul-4972688
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την προσεχή Κυριακή πρώτη Νοεμβρίου, γίνονται στην Τουρκία ίσως οι πιο κρίσιμες εκλογές της σύγχρονης ιστορίας της.
Οι πρόωρες αυτές εκλογές προκηρύχτηκαν εξ” αιτίας του αδιεξόδου που προέκυψε από τις εκλογές της 7 Ιουνίου, όταν το κόμμα των ισλαμιστών του Ερντογάν για πρώτη φορά από το 2002 έχασε την αυτοδυναμία του.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, παραβιάζοντας κάθε έννοια του δημοκρατικότητας αλλά και όλων των συνταγματικών διαδικασιών δεν έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην αντιπολίτευση, παρά του ότι υπήρχε κοινοβουλευτική δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και προκήρυξε πρόωρες εκλογές.
Η γενικότερη συμπεριφορά του Ερντογάν, κυρίως από τον Μάιο του 2012 με τα γεγονότα του Γεζίπαρκ έχει γίνει απρόβλεπτη και τελευταία έχει αρχίσει και γίνεται άκρως επικίνδυνη, καθώς διακρίνεται από μια άκρατη αλαζονεία και μεγάλη περιφρόνηση σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες προς χάριν εδραίωσης μιας σουλτανικής παντοδυναμίας του.

suruç-patlamasi-ani 

Παράλληλα το τουρκικό Βαθύ Κράτος με την «ευγενική» στήριξη των Τζιχαντιστών, τον τελευταίο καιρό έχει οργιάσει μετά από χρόνια σχετικής αδράνειας και έχει γίνει στόχος κατηγοριών σαν υπεύθυνο για τις τρεις φονικές εκρήξεις, στο Ντιαρμπακίρ στις 5 Ιουνίου, στο Şyruç 20 Ιουλίου και στην τραγωδία της Άγκυρας στις 10 Οκτωβρίου με 110 νεκρούς, κυρίως Κούρδους, που είναι στο στόχαστρο του.
Όλα αυτά εξελίσσονται σε ένα άκρως εύφλεκτο περιβάλλον με την ρωσική επέμβαση στην Συρία που έχει ταπεινώσει τον Ερντογάν και τις θέσεις του για το συριακό, με την αύξηση των κουρδικών επιθέσεων στο εσωτερικό, που επίσης δείχνουν την αδυναμία του να αντιμετωπίσει το κουρδικό πρόβλημα ενώ είχε υποσχεθεί την επίλυση του και με τα αυξανόμενα προβλήματα στην τουρκική οικονομία, με την πτώση της τουριστικής κίνησης, την θεαματική αύξηση της ανεργίας και την πτώση της λίρας, εξελίξεις που έχουν αρχίσει να θέτουν σε αμφισβήτηση το λεγόμενο οικονομικό θαύμα του Ερντογάν .

ΙΜΙΑ 

Την Κυριακή κρίνεται ουσιαστικά το μέλλον του Ερντογάν και της «παρέας» του. Κυριολεκτικά τα παίζει όλα για όλα. Εάν δεν καταφέρει και αυτή την φορά να κερδίσει την αυτοδυναμία και να παραμείνει απόλυτος σουλτάνος, τότε πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα. Ο φόβος μιας ανατροπής του με συνέπεια να βγουν στην φόρα πολλά σκάνδαλα της οικογένειας του, (κάτι ξέρει γι’ αυτά ο νυν υπό απομάκρυνση αρχηγός της ΜΙΤ), και να αμαυρωθεί ολοκληρωτικά η πολιτική και εθναρχική του εικόνα, δημιουργούν σε ένα απρόβλεπτο Ερντογάν πολλές επικίνδυνες παρενέργειες με διεθνείς διαστάσεις.
Εδώ θα πρέπει να υπάρχει εύλογη μια ανησυχία από την δική μας πλευρά. Η πεποίθηση που υπάρχει εδώ και καιρό στην Άγκυρα ότι η Ελλάδα είναι το μόνο τρωτό σημείο στον περίγυρο της, όπου η Τουρκία θα μπορούσε να παίξει «παιχνίδι» χωρίς ουσιαστικές αντιστάσεις, καθίστα τον Ερντογάν ακόμα πιο επικίνδυνο στην προοπτική εσωτερικής εκτόνωσης και κυρίως εσωτερικού αποπροσανατολισμού. Δυστυχώς τις εντυπώσεις αυτές τις προκαλέσαμε και μόνοι μας με την συνεχιζόμενη υποχωρητικότητα τα τελευταία χρόνια στις τουρκικές προκλήσεις.
Αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές της Κυριακής…θα πρέπει απλά να είμαστε έτοιμοι για πολλά πιθανά απρόβλεπτα ενδεχόμενα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://nikosxeiladakis.gr

Μια αρχαία ελληνική συμβουλή για ισχυρούς και αλαζόνες ηγέτες και όχι μόνο

~ Ένας αετός κυνηγούσε κάποτε έναν λαγό με τόσο μεγάλη ταχύτητα και επιδεξιότητα που όλα έδειχναν ότι το άτυχο ζώο δεν θα αργούσε να πέσει στα νύχια του.
Κατατρομαγμένος, απελπισμένος και κουρασμένος από το τρέξιμο ο λαγός συνάντησε ξαφνικά στον δρόμο του ένα μικροσκοπικό σκαθάρι και προσπέφτοντας στα πόδια του είπε:
“Σε παρακαλώ, προστάτεψέ με από τον αετό και βοήθησέ με να γλιτώσω τη ζωή μου.”
Το σκαθάρι λυπήθηκε τον λαγό, του έδωσε θάρρος και υποσχέθηκε ότι θα του συμπαρασταθεί. Πράγματι, όταν ο αετός πλησίασε το θήραμά του το σκαθάρι μπήκε ανάμεσα σε αυτόν και το λαγό και του φώναξε:

“Αυτό το πλάσμα είναι υπό την προστασία μου. Άσε το να ζήσει και ψάξε κάπου αλλού για την τροφή σου.”

Ο αετός όμως ακούγοντας τα γενναία λόγια του σκαθαριού και βλέποντας το μικρό μέγεθός του, γέλασε αυτάρεσκα, έκανε μια χαψιά το λαγό και πέταξε μακριά, αδιαφορώντας για τις διαμαρτυρίες του μικροσκοπικού εντόμου.

Το σκαθάρι όμως πήρε πολύ βαριά αυτή την προσβολή. Ανέβηκε λοιπόν στην απόκρημνη φωλιά όπου προστάτευε τα αυγά του αετός και τα έσπρωξε όλα στον γκρεμό για να σπάσουν. Από τότε ο αετός δεν κατάφερε να ξαναποκτήσει παιδιά γιατί, όσο καλά και αν προστάτευε τη φωλιά του, κάθε φορά που γεννούσε αυγά και απομακρυνόταν για να βρει τροφή, το σκαθάρι ανέβαινε πετώντας μέχρι εκεί και του τα έσπαγε όλα.

Απελπισμένος, ο αετός απευθύνθηκε στο Δία του οποίου ήταν το σύμβολο και ζήτησε την προστασία του. Ο Δίας λοιπόν πήρε τα αυγά του αετού στην αγκαλιά του και υποσχέθηκε να τα προστατεύει μέχρι αυτά να εκκολαφθούν και να προσέχουν πλέον μόνα τους τον εαυτό τους.

Το σκαθάρι όμως δεν πτοήθηκε ούτε από τον νέο γιγαντιαίο και ισχυρό προστάτη των αυγών. Μάζεψε μια μικρή μπάλα κοπριά, πέταξε μέχρι τον Όλυμπο και την έριξε πάνω στο μπράτσο του Δία. Εκνευρισμένος τότε εκείνος έπιασε τον βόλο αυτής της βρωμιάς με το άλλο του χέρι και τον πέταξε μακριά. Πάνω στη βιασύνη του όμως, ξέχασε τα αυγά του αετού που κρατούσε και αυτά έπεσαν κάτω, σπάζοντας για άλλη μια φορά.

Αυτός ο μύθος ειπώθηκε από τον Αίσωπο πριν από πολλούς αιώνες. Η υπεροψία των πλούσιων και ισχυρών όμως που νομίζουν ότι η δύναμή τους και μόνο αρκεί για να υποτάξει τον φτωχό και τον αδύνατο εξακολουθεί να ματώνει αθώους και από τις δύο πλευρές.

Κι αφού εγώ δεν είμαι αρκετά δυνατός για να σταματήσω το κακό περιορίζομαι απλώς να σχολιάζω τη ματαιότητά του.


Γιώργος Επιτήδειος
http://thesecretrealtruth.blogspot.com
https://simeiakairwn.wordpress.com