18 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ... ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ!!!


Ο Άγιος Αιμιλιανός γεννήθηκε στο Δορόστολο της Θρακικής Μοισίας, τότε που αυτοκράτορας ήταν ο Ιουλιανός ο Παραβάτης.

Ήταν δούλος σε ένα σκληρό και φανατικό ειδωλολάτρη (άλλες πηγές αναφέρουν ότι ήταν γιος τοπικού αξιωματικού ονόματι Σαββατιανού), που όταν έμαθε ότι ο Αιμιλιανός πίστευε στο Χριστό, εξοργίστηκε τόσο πολύ, ώστε αφού τον έβρισε με τα πιο χυδαία λόγια, έπειτα τον μαστίγωσε ανελέητα. Βέβαια, του επεσήμανε ότι, αν συνεχίσει να είναι χριστιανός, θα πάθαινε πολύ χειρότερα. Αλλά οι τιμωρίες και οι απειλές, αντί να κάμψουν το φρόνημα του Αιμιλιανού, φούντωσαν περισσότερο τη φλόγα της πίστης του στο Χριστό. Μάλιστα την επόμενη μέρα πήγε σε ειδωλολατρικό ναό, οπού με σφυρί συνέτριψε όλα τα αγάλματα που ήταν μέσα στο χώρο αυτό. Εξοργισμένοι οι ειδωλολάτρες ιερείς, τον συνέλαβαν και τον παρέδωσαν να δικαστεί.

Όταν πληροφορήθηκε το γεγονός αυτό ο κύριος του Αιμιλιανού, αμέσως έτρεξε στο κριτήριο, όπου, αφού έβρισε τον Αιμιλιανό για την πράξη του, έπειτα διέταξε να αρνηθεί χωρίς αντίρρηση το Χριστό. Ο Αιμιλιανός χαμογελώντας απάντησε στον κύριο του: «Μπορείς να διατάξεις ότι θέλεις, θα σε υπακούσω, αλλά η πίστη μου είναι εκτός των δικαιωμάτων σου. Ως προς αυτήν ένα και μόνο Κύριο αναγνωρίζω, τον Ιησού Χριστό. Αυτός είναι ο μέγας και παντοτινός μου Κύριος, που εξουσιάζει το σώμα και την ψυχή μου, και ποτέ δε θα τον αρνηθώ». Ο ειδωλολάτρης άρχοντας με μίσος χαστούκισε τον Αιμιλιανό. Έπειτα, αφού τον βασάνισαν, τον έριξαν στη φωτιά, το δε λείψανο του Αγίου, κήδεψε μεγαλοπρεπώς η γυναίκα του άρχοντα ειδωλολάτρη, που ήταν κρυπτοχριστιανή.
 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση εναντίον της Γάζας


πολεμοςΣύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου διέταξε το στρατό να ξεκινήσει  χερσαία επιχείρηση εναντίον της Γάζας.

«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός άμυνας διέταξαν τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να ξεκινήσουν απόψε χερσαία επιχείρηση εναντίον της Γάζας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία μεταδίδεται από το Reuters.

 ΠΗΓΗ

Ποιός έχει τα RADAR & τα Α/Α να καταρρρίψει ενα 777- 200ER που πετά στα 10.000 μέτρα ;


1405616690783_wps_7_Buk_M1_2_9A310M1_2_jpg
Αυτός που κατέβασε το 777 πρέπει να έχει στην κατοχή του το Αντιαεροπορικό όπλο ,να έχει και προσωπικό που μπορεί να χειριστεί το RADAR ερεύνης και του RADAR εγκλωβισμού !
Όποιος τα έχει αυτά και να γνωρίζει και το χειρισμό του Α/Α όπλου αλλά και ότι το RADAR ερεύνης δίνει στοιχεία της πτήσης ,ύψος αλλά και την ταυτότητα του αεροσκάφους …άρα γνωρίζει ότι πρόκειται για πολιτικό αεροσκάφος rtr3gzvn.si
Μέχρι στιγμής οι Ρωσόφωνοι δεν έχουν ούτε τον Οπλισμό αλλά ούτε το προσωπικό για τέτοιους είδους μάχες! ούτε μπορούν σε καμιά περίπτωση να αναλύψουν ενα αεροσκάφος που πετα στα 30.000 πς ούτε καν να το πάρουν χαμπάρι !

1405616690787_wps_8_plane_crash_Graphic

Οι Ρώσοι δεν είχαν κανέναν λόγο να χτυπήσουν ένα επιβατικό αεροσκάφος μπαίνοντας στο στόχαστρο της Διεθνούς κοινής γνώμης και να αντιμετωπίσουν ΄όλη το μένος της Διεθνούς Κοινότητας !
Εξάλλου σίγουρα δεν είχαν κανένα λόγο να χτυπήσουν ένα αεροσκάφος που δεν πέρασε κάν τον εναέριο χώρο της Ρωσίας και σίγουρα η αεράμυνα της δεν ψάχνει στόχους σε γνωστό διεθνή αεροδιάδρομο !
Αν όμως υπάρχουν κάποιοι άλλοι που θέλουν να στρέψουν την διεθνή κοινή γνώμη εναντίον της Ρωσίας και των Ρωσόφωνων δεν αποκλείεται κάποιοι να θυσιάσουν και πάνω από 300 ψυχές για να πετύχουν το σκοπό τους !!!
Οι Δορυφόροι της ΝΑΣΑ μπορούν με ακρίβεια να δείξουν από πού εκτοξεύτηκαν τα βλήματα που χτύπησαν το αεροσκάφος !
Την είδηση μετέδωσε αρχικά το ρωσικό πρακτορείο Interfax και λίγη ώρα αργότερα επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων, Αντόν Γκερασένκο, ο οποίος μετέφερε τη θλιβερή πληροφορία του θανάτου των 285 επιβατών και του 15μελούς πληρώματος του αεροσκάφους.
16:37 GMT:
Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε Μπαράκ Ομπάμα για τη συντριβή αμέσως από το τηλέφωνο, με βάση τα δεδομένα του ελεγκτή αέρα, αλλά μέχρι στιγμής ούτε το Κρεμλίνο, ούτε ο Λευκός Οίκος έχουν σχολιάσει σχετικά με το αν to Boeing-777 καταρρίφθηκε και από ποιους !
Ο Γκερασένκο διευκρίνησε ότι το αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στο Ντόνετσκ, προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών και κατηγόρησε τους αντάρτες ότι κατέρριψαν το Boeing με πύραυλο εδάφους-αέρος. (Πως το ξέρει ;)
Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, που συνέβη νωρίς το απόγευμα, όταν επιβατικό αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών, που μετέφερε 295 επιβάτες από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, στα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία.

1405616690768_wps_3_A_general_view_shows_the_

Για «ενδεχόμενο κατάρριψης» έκανε λόγο ο Ουκρανός Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας να υποστηρίζει ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους-αέρος του συστήματος Μπουκ, από αυτούς με τους οποίους η Ρωσία εξοπλίζει τους φιλορώσους αντάρτες.
Ωστόσο, ένας εκ των ηγετών της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, απέκρουσε την κατηγορία, δηλώνοντας ότι οι αντάρτες δεν διαθέτουν ρωσικά πυραυλικά συστήματα Μπουκ.
Ωστόσο οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ» απέκλεισαν οποιαδήποτε εμπλοκή των αυτονομιστών στο τραγικό συμβάν, σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις αυτοάμυνας δεν διαθέτουν τέτοιου είδους στρατιωτικό εξοπλισμό. Μάλιστα ένας από τους ηγέτες των αυτονομιστών υποστήριξε ότι το αεροσκάφος κατέρριψαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, κάτι που έσπευσε να διαψεύσει το Κίεβο.

veteranos.gr

Σε 20 μέρες παύει να είναι πρωθυπουργός ο Ερντογάν.


assets_LARGE_t_420_54259357Μόνο για 20 μέρες ακόμα θα είναι πρωθυπουργός της Τουρκίας ο Ταγίπ Ερντογάν. Ένας από τους σημαντικότερους, κατά κοινή ομολογία, πρωθυπουργούς της γειτονικής χώρας, ο οποίος κατάφερε να πάρει την Τουρκία από τα νύχια του ΔΝΤ και να την βάλει στους G20.
Στις 21 Οκτωβρίου 2007 και χωρίς κανείς εδώ στην Ελλάδα (που ζούσαμε στην καταναλωτική μας ευδαιμονία), να πάρει είδηση τι γίνεται στην διπλανή Τουρκία, οι Τούρκοι πολίτες συμμετείχαν σε δημοψήφισμα με το οποίο άλλαζαν το Σύνταγμά τους και συγκεκριμένα τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το 69,1% του Τούρκων πολιτών τάχθηκαν υπέρ της εκλογής του ΠτΔ από το λαό. 
Η αντιπολίτευση προσέφυγε τότε στο Συνταγματικό Δικαστήριο (η Τουρκία έχει και τέτοιο!!!), προκειμένου να ακυρώσει το δημοψήφισμα, αλλά το Συνταγματικό Δικαστήριο απάντησε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή ανώτατος θεσμός του κράτους είναι ο λαός, ο οποίος μπορεί να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή στο πολίτευμά του. Στην Ελλάδα αντίθετα, όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο για τα δικαιώματα του λαού, θεωρείται περίπου ως υβριστής και υπονομευτής της «δημοκρατίας», αν όχι και γραφικός.
Στις 10 Αυγούστου 2014 λοιπόν, θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στην Τουρκία όπου υποψήφιος θα είναι και ο Ερντογάν. Στις εκλογές αυτές οι Τούρκοι πολίτες θα εκλέξουν άμεσα με την ψήφο τους, τον ανώτατο άρχοντά τους. Τυχόν επαναληπτικές θα γίνουν στις 24 Αυγούστου. Προφανώς αναμένεται να εκλεγεί ο Ερντογάν.
Ο Ερντογάν κατάφερε το 2007, έπειτα από 85 χρόνια προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας του σύγχρονου Τουρκικού κράτους (από το 1922), να αλλάξει τα πράγματα. Σημειωτέον ότι από το 1922 μέχρι σήμερα η Τουρκία έχει κάνει 6 συνταγματικά δημοψηφίσματα, όταν στην Ελλάδα επί 200 χρόνια δεν έχει γίνει ούτε ένα, πλην εκείνων που αφορούσαν τον βασιλιά.
Σε ότι αφορά στη δική μας «δημοκρατία», οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν καμία αρμοδιότητα, ούτε για συνταγματικές αλλαγές ούτε για εκλογή του ΠτΔ, πράγματα τα οποία τακτοποιούνται μέσα από ένα παρασκηνιακό πολιτικό «γυφτοπάζαρο» μεταξύ των κομμάτων.  
Πέτρος Χασάπης

ΠΗΓΗ

Δηλωση – φωτιά απο τον Σαββα Αναστασιαδη: Ο Ελληνικός λαός θα πληρώνει για πολλά χρόνια την σκευωρία του Βατοπαιδίου!


20140718-094436-35076801.jpgΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΣΚΕΥΩΡΙΩΝ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Από το έτος 2008 όταν η υπόθεση Βατοπεδίου άρχισε να παρουσιάζεται ως μέγα σκάνδαλο αλλά και στη συνέχεια ως μέλος της εξεταστικής επιτροπής, το 2010, ήμουν από τους λίγους που δημόσια υπεράσπιζαν την άποψη ότι, το υποτιθέμενο σκάνδαλο Βατοπεδίου ήταν
ένα κατασκεύασμα σκευωριών, συκοφαντιών και συμφερόντων, με μόνο στόχο και σκοπό να πλήξουν και να ρίξουν τον Κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του και τα κατάφεραν τότε.
Σήμερα, μετά και την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που απέρριψε την αγωγή του Δημοσίου και δέχεται την νομιμότητα των ανταλλαγών, η σκευωρία, βέβαια, κατέρρευσε, ο Καραμανλής δικαιώθηκε, η Πατρίδα όμως και ο λαός πλήρωσε και θα πληρώνει για πολλά χρόνια τις συνέπειες της σκευωρίας.

ΠΗΓΗ

Στη Χάγη στέλνουν την Τουρκία για τα εγκλήματα στην Κύπρο οι Ισραηλινοί!


paratroopers_w_supplies_680_bg
Μπορεί ΄να είχαν δημιουργηθεί χιλιάδες ΜΚΟ στην Ελλάδα που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα, αλλά ούτε μια δεν έκανε το αυτονόητο. Χρειάστηκε μια Ισραηλινή ΜΚΟ να κάνει το εθνικό καθήκον των Ελλήνων. Σύμφωνα με πληροφορίες   μία ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση καταγγέλει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο την Τουρκία  για

εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο την Τουρκία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post (που αναδημοσιεύει η εφημερίδα Σημερινή») η Τουρκία κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, με αφορμή την παράνομη πράξη της (όπως την χαρακτηρίζει την εισβολή του Αττίλα) να εισβάλει στην Κύπρο, πέντε μόλις ημέρες μετά το πραξικόπημα το καλοκαίρι του 1974. Τι σημαίνει αυτό; Η Άγκυρα θα πρέπει να λογοδοτήσει και για τη δραματική αύξηση του τουρκικού πληθυσμού στα κατεχόμενα, δηλαδή των εποίκων από το 1966, κάτι που αλλοίωσε το δημογραφικό χαρακτήρα των κατεχομένων κυπριακών εδαφών, σε μία προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων. Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως στις τουρκικές προτάσεις του ενδο- κυπριακού διαλόγου ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Έρογλου ισχυρίσθηκε ότι δεν υπάρχουν έποικοι και πρέπει να εξομοιωθούν με τον τουρκοκυπριακό πληθυσμό.
Η προσφυγή της ισραηλινής μη κυβερνητικής οργάνωσης είχε ξεκινήσει ως… αντίποινα στην υπόθεση «Μάβι Μαρμαρά», το 2010, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα δριμύ κατηγορώ για την τουρκική εισβολή του 1974.
 

ΗΠΑ: Επανένωση της Κύπρου ζητούν από τον Ομπάμα μέλη του Κογκρέσου

«Η επανένωση θα επιτρέψει στην Κύπρο να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της ως μία σταθερή-προβλέψιμη δημοκρατία και περιφερειακή ηγέτης, αγκυροβολημένη στη δυτική αρχιτεκτονική ασφάλειας, που θα έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης» αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Ρόμπερτ Μενέντεζ και Εντ Ρόις, αντίστοιχα.
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή στο νησί και με αφορμή το συνέδριο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν σήμερα στην Ουάσιγκτον, τα δυο στελέχη του Κογκρέσου προτρέπουν τον Αμερικανό ηγέτη να «αυξήσει το ενδιαφέρον» του για την επανένωση της Κύπρου, υπογραμμίζοντας τον περιφερειακό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέλος της ΕΕ και «εταίρου- συμμάχου» χώρας των ΗΠΑ, όπως επισημάνθηκε και από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο.
Αναφορά γίνεται και στη διαπραγματευτική διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι «η επανένωση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μεταξύ ειλικρινών συνομιλιών των δυο κοινοτήτων» και ότι «η Τουρκία θα πρέπει να εμπλακεί σε εποικοδομητικό και ουσιαστικό διάλογο και να ασχοληθεί με τα θέματα ουσίας, όπως η πλήρης και μόνιμη αποχώρηση των στρατευμάτων της, οι εδαφικές διευθετήσεις, οι περιουσίες και οι έποικοι».
Τέλος, υπογραμμίζεται ο «κρίσιμος ρόλος» που έχουν να διαδραματίσουν οι ΗΠΑ και σημειώνεται η «σταθερή υποστήριξη» σε λύση «διζωνικής ομοσπονδίας, με μια κυριαρχία, μια υπηκοότητα και μια διεθνή προσωπικότητα».
Εν τω μεταξύ, στο 30ο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ την κυπριακή κυβέρνηση εκπροσωπεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος μιλώντας σήμερα στους συνέδρους και σε πολλά μέλη του Κογκρέσου, παρουσίασε εκτενώς τις θέσεις της Λευκωσίας για το Κυπριακό, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τον ενεργειακό τομέα και τη συνεργασία με χώρες της περιοχής, όπως την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν το νέο γεωστρατηγικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει σειρά επαφών με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, του Κογκρέσου και στελέχη δεξαμενών σκέψης.
Αύριο, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος θα συμμετάσχει σε αντικατοχική εκδήλωση-συνέντευξη Τύπου που διοργανώνουν στο Καπιτώλιο ελληνοαμερικανικές οργανώσεις, με τη συμμετοχή Αμερικανών γερουσιαστών και βουλευτών.
Tμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

O Νετανιάχου υποσχέθηκε «Μεγάλη δύναμη» μέχρι η Χαμάς να σταματήσει τις ρουκέτες.Ερχεται χερσαία επιχείρηση.

Ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου απευθύνεται για την κατάσταση ασφαλείας στο Ισραήλ, την Τρίτη το βράδυ, απειλώντας μια πλήρη χερσαία εισβολή σε περίπτωση που συνεχιστεί η κλιμάκωση από τη  Γάζα.


Binyamin Netanyahu
"Αν Ιη σλαμική Τζιχάντ και η Χαμάς δεν ανταποκριθούν στην αιγυπτιακή  μεσολάβηση για          κατάπαυση του πυρός, θα πω στην IDF να δράσουμε εναντίον τους με πολύ μεγάλη δύναμη," είπε. «Και αυτό είναι αυτό που κάναμε: η IDF βομβάρδισε πολλούς στόχους  στη Γάζα, θα συνεχίσουμε να βομβαρδίζουμε

"Η Χαμάς επέλεξε να συνεχίσει τη σύγκρουση και θα πληρώσει το τίμημα για αυτό," συνέχισε.           "Όποιος προσπαθεί να βλάψει τους πολίτες του Ισραήλ, το Ισραήλ θα τους βλάψει ."

"Για όσο διάστημα δεν υπάρχει καμία κατάπαυση του πυρός, θα σας απαντήσουμε με φωτιά             [ δική μας]," πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των ισραηλινών αμάχων.

Πρόσθεσε ότι «αυτή η εκστρατεία έχει πολλά μέτωπα: το επιχειρησιακό μέτωπο, το πολιτικό μέτωπο και το τοπικό . Λειτουργούμε με  αποφασιστικότητα, την κρίση και την εμπειρία για την προστασία  των ισραηλινών πολιτών."

"Θα ήταν καλύτερα να το λύσουμε πολιτικά αλλά η Χαμάς δεν μας αφήνει άλλη επιλογή ,θα       επεκτείνει και θα εντείνει την εκστρατεία," συνέχισε. "Θα δράσουμε για την αποκατάσταση της       ειρήνης για τους πολίτες του Ισραήλ."

Ο Νετανιάχου με το σκεπτικό ότι η επιχείρηση, η οποία είναι ήδη στην όγδοη μέρα της, μόνο θα εντείνετε.

«Αυτές είναι στιγμές που πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, υπομονετικά και όχι απερίσκεπτα, και ξέρω ότι -πίστεψέ με- θα καταλήξουμε σε απόφαση που θα φέρει την ειρήνη είπε. «Θα κάνουμε ό, τι είναι αναγκαίο να εξασφαλιστεί  η ηρεμία που θα επιστρέψει στους Ισραηλινούς πολίτες

Η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ έριξαν πάνω από 100 ρουκέτες εναντίον ισραηλινών αμάχων, την Τρίτη, παρά την συμφωνία του Ισραήλ να τηρήσει την συμφωνία εκεχειρίας με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου νωρίς το πρωί της τρίτης. Η Χαμάς απέρριψε κατηγορηματικά την κατάπαυση του πυρός   στις πολλαπλές δηλώσεις, επιμένοντας ότι δεν ισχύουν οι όροι της συμφωνίας  τους.

Το τελευταίο μπαράζ πυραύλων άφησε έναν ισραηλινό νεκρό, ένα 38-χρονο άντρα που σερβίρει  φαγητό σε στρατιώτες κοντά στα σύνορα της Γάζας.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία απάντησε με τη δρομολόγηση 30 αεροπορικών επιδρομών εναντίον τρομοκρατικών στόχων στη Γάζα.         http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/182945   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS:Corfiatiko.blogspot.com    ΣΧΟΛΙΟ:Mε υπαιτιότητα της Χαμάς πάμε σε χερσαίες επιχειρήσεις με ότι αυτό θα σημαίνει για τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.Ο Νετανιάχου ήταν ξεκάθαρος ότι θα ξεμπερδέψει με την Χαμάς.Είναι σίγουρος ότι μετά από αυτή την σύγκρουση η ειρήνη θα επιστρέψει στο Ισραήλ.Ερώτημα πρώτο:Οι παλαιστίνιοι θα πάρουν πόδι εκτός από την Γάζα και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ;Eρώτημα δεύτερο;Εχει στο μυαλό του το γκρέμισμα του Τεμένους του Ομάρ και το κτίσιμο του 3ου ναού του Σολομώντος;Σίγουρα η στάση της Χαμάς τον ευννοεί για τέτοιες ενέργειες αφού διεθνώς η υπαιτιότητα για ότι συμβεί θα βαρύνει τους Παλαιστίνιους.Εχουν αποτύχει ολες οι διεθνείς διαβουλεύσεις του Αμπάς και τώρα του Αμερικανού υπουργού Κέρι και της Αιγυπτιακής κυβέρνησης.Αρα τι ζητάνε οι Μουσουλμάνοι στην ευρύτερη περιοχή της Μ.Ανατολής και τι ευννοεί τους Ισραηλινούς,που επιδιώκουν Κουρδικό Κράτος στην Περιοχή.Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι κρίσιμες αφού θα δείξουν τι σκέφτεται η κάθε πλευρά και πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα για την ανθρωπότητα αν οι Παλαιστίνιοι φύγουν από τα Ισραηλινά εδάφη.Ισως τον χειμώνα να εμφανίσουν τον παγκόσμιο Κυβερνήτη-Μεσσία(αντίχριστος),αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο τους.>>

ΠΗΓΗ

ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ... ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ!

Εσβησαν το έπος της 28ης Οκτωβρίου από τα βιβλία Γλώσσας του Γυμνασίου!

Αλλάζουν την ιστορία στα σχολικά βιβλία και αποχριστιανίζουν ολόκληρη την διδασλακία για λόγους που είναι πλέον εύκολο να αντιληφθούμε: Οι λέξεις "Εθνος" και "χριστιανισμός" πρέπει να απαλειφθούν για  να διευκολυνθεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων να πετύχει αυτά που θέλει. Ενα Εθνος χωρίς ιστορία, χωρίς ρίζες και χωρίς θρησκευτική συνείδηση έρμαιο στις μάζες των ισλαμιστών ή των άθρησκων.
 
Συγκεκριμένα στις νέες εκδόσεις σχολικών βιβλίων, "ανακατεύουν" το ιστορικό πρόσωπο του Μ.Αλεξάνδρου με την Κοκκινοσκουφίτσα και τον Καραγκιόζη για να τον υποβιβάσουν, διδάσκουν τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ως αγγαρεία, ενώ έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί από τα σχολικά βιβλία ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου ελέω...Μέρκελ.
 
Άλλωστε και ο Θ.Πάγκαλος είχε πει ότι δεν χρειάζονται δύο εθνικές εορτές, και προφανώς δεν το είπε διόλου τυχαία, καθώς ενοούσε ότι η 28η Οκτωβρίου έιναι ενοχλητική για τους "φίλους" μας Γερμανούς.
 
Ιστορία με πρωταγωνιστές τον Καραγκιόζη, την Κοκκινοσκουφίτσα και το Μέγα Αλέξανδρο καλούνται να γράψουν οι μαθητές της ΣΤ' δημοτικού εγχείρημα, που κατά τον βουλευτή της Ν.Δ Θ.Καράογλου, εμπεριέχει μία προσπάθεια υποβιβασμού του βεληνεκούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που υπήρξε πραγματικό ιστορικό πρόσωπο και μία προσπάθεια αντιστοιχίας του με τον Καραγκιόζη και την Κοκκινοσκουφίτσα.
 
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώνει ιστορική και θρησκευτική διαστρέβλωση σε θέματα εθνικής σημασίας, παραδόσεων και Ορθοδοξίας, στα σχολικά βιβλία της Γλώσσας του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Μάλιστα τεκμηριώνει τη θέση του παρουσιάζοντας συγκεκριμένα χωρία των βιβλίων.
 
Για παράδειγμα τον έντονο προβληματισμό του προκαλεί το κείμενο που περιέχεται στο Ανθολόγιο της Γ΄ και Δ΄ τάξεως του Δημοτικού, με τίτλο «Τότε που πήγαμε βόλτα στον Επιτάφιο», όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται «σήκωσαν τον Επιτάφιο ψηλά πάνω κι όλοι περάσαμε από κάτω. Να, όπως παίζουμε το περνά-περνά η μέλισσα». Ο παραλληλισμός της κατανυκτικής στιγμής του Επιταφίου με ένα παιδικό παιχνίδι αποτελεί έλλειψη σεβασμού και υποτίμηση, τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Θ.Καράογλου.
 
Υπάρχουν όμως και άλλα προβληματικά χωρία των βιβλίων που συντελούν στο να δημιουργήσουν τα παιδιά μια στρεβλή εικόνα για τα θρησκευτικά σύμβολα και τα ιστορικά πρόσωπα κατά τον κ. Καράογλου. Πιο συγκεκριμένα:
 
Στο βιβλίο της Γλώσσας της Ε' Δημοτικού, (τεύχος γ) στη σελ. 12 υπό τον τίτλο "Κατασκευές των ανθρώπων. Ένα ελληνικό μοναστήρι" υπάρχει ένα σχέδιο ελληνικού ορθόδοξου μοναστηριού, στο οποίο ωστόσο δεν υπάρχει πουθενά ο σταυρός.
 
Στο βιβλίο της Νεοελληνικής Γλώσσας της Α' Γυμνασίου στη σελ. 82 στο κείμενο «Παράσταση» περιγράφεται η σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου και ο μαθητής που είχε το ρόλο του Μπότσαρη προκαλεί τα γέλια των συμμαθητών του σε ένα περιστατικό που οδηγεί σε γεγονότα και παραλληλισμό με τον Ζορό, ενώ αναφέρεται ότι οι κύριοι που παρακολουθούσαν τη σχολική παράσταση κάπνιζαν. Τα υπολανθάνοντα μηνύματα που περνούν στους μικρούς μαθητές έχουν να κάνουν και με τη σημασία της εθνικής εορτής, αλλά και με την προβολή και αποδοχή του καπνίσματος, σε μια εποχή που το αντικαπνιστικό μήνυμα θα έπρεπε να είναι πιο ισχυρό.
 
Στο τετράδιο εργασιών της Β' Γυμνασίου οι προετοιμασίες για τη σχολική εορτή της 25ης Μαρτίου είναι ευκαιρία για τους μαθητές να χάσουν μαθήματα, να ετοιμάσουν σκηνικά για «κάτι Κολοκοτρώνηδες και κάτι σημαίες και δάφνες», ενώ ακολουθεί και το παρακάτω αξιοσημείωτο απόσπασμα από την περιγραφή για την προετοιμασία των μαθητών για τη γιορτή της 25ης Μαρτίου «....πάω να κάνω κατάσταση και στον Βασίλη, για να μη με βρίζει μετά ότι χάνω μόνο εγώ μαθήματα και δεν σκέφτομαι και τον αφήνω να υποφέρει και να σκάει στη βλαμμένη τάξη μας».
 
Ο Θ.Καράογλου δεν αφήνει ασχολίαστο το γεγονός ότι από τη μια οι αναφορές στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου είναι υποτιμητικές ενώ από την άλλη δεν υπάρχει καμία αναφορά στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε κανένα από τα δέκα στο σύνολό τους βιβλία Γλώσσας του Γυμνασίου, ενώ εντύπωση προκαλεί η μεγάλη λίστα από τέτοιου είδους παραδείγματα τα οποία συναντά κανείς στα εγκεκριμένα σχολικά εκπαιδευτικά βιβλία Γλώσσας του Δημοτικού και του Γυμνασίου.
 
Ο βουλευτής της ΝΔ στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ζητά να μάθει αν το Υπουργείο Παιδείας έχει γνώση επί του θέματος, αν προτίθεται να αναζητήσει ευθύνες καθώς και αν θα προχωρήσει σε διορθωτικές αλλαγές και το χρονοδιάγραμμα αυτών.
 
Εμείς θα προσθέσουμε τα αυτονόητα που δυστυχώς δεν είναι ποτέ αυτονόητα. Οι Παγκοσμιοποιητές της Νέας Τάξης Πραγμάτων προκειμένου να κατασκευάσουν μια παγκόσμια κρατική δομή (και όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα), θέλουν την δημιουργία υπερεθνικών "πολτών" και την κατάργηση των αρχαίων και παραδοσιακών εθνών (όπως η Ελλάδα). Έτσι στην Ελλάδα χτυπιούνται αλύπητα οι δύο Πυλώνες του Έθνους η Ορθοδοξία, και ο Αρχαιοελληνισμός, το σύνολο δηλαδή της Ιστορίας μας. Επιδιώκεται η διακοπή της συνέχειας με τους προγόνους, και να καθιερωθεί ο αθεϊσμός ως μόδα.Όποιος δεν είναι άθεος και δεν πιστεύει στην δύναμη της ύλης και των καταναλωτικών προιόντων αυτομάτως περιγελάται από τον περίγυρό του.
 
Το επόμενο στάδιο θα είναι και η ποινική δίωξη όσων ασχολούνται με εθνικά και θρησκευτικά θέματα επειδή θα θεωρούνται λάτρεις "ιστοριών μίσους και μισαλοδοξίας" όπως σύντομα θα τις ορίσει το Σύστημα.
 
Δυστυχώς οι νέες γενιές ήδη αγνοούν βασικά ιστορικά θέματα, και ήδη αδιαφορούν για τις παραδόσεις και τα σύμβολά μας υπευθύνει βεβαίως και των αδιάφορων γονέων τους που επέτρεψαν όλα αυτά να συμβούν. Βρισκόμαστε στην φάση της αποϊστοριοποίησης, δηλαδή στην έλειψη γνώσης των ιστορικών γεγονότων, και κάποια χρόνια αργότερα,όταν οι τελευταίοι "ενοχλητικοί" που διαβάζουν ακόμα ιστορία, φύγουν από το προσκήνιο της ζωής, θα περάσουμε στην φάση του ξαναγραψίματος των ιστορικών γεγονότων.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ


alt
ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ
Του Φώτη Μιχαήλ


Κυριακή: Ημέρα του Κυρίου.
Κυριακή: Ημέρα ανάπαυσης και αγιασμού.
Και όμως, 1700 χρόνια μετά την καθιέρωση της Κυριακής, ως ημέρας αργίας (επί Μεγάλου Κωνσταντίνου, αρχές 4ου αιώνα) και χωρίς να προηγηθεί ανάλογη λαϊκή απαίτηση, αποφασίζεται από την Πολιτεία η πλήρης κατάργησή της!

Για εμάςτους Ορθοδόξους Έλληνες, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας δεν είναι θέμα οικονομικό ή πολιτικό, όπως θέλουνε να το παρουσιάσουν. Είναι θέμα κυρίως Πνευματικό. Είναι ζήτημα, που σχετίζεται με την διασφάλιση της Πολιτισμικής μας Ταυτότητας και με τον σεβασμό στα Ιερά και τα Όσια του Γένους μας.
Ο μεγάλοςΕθναπόστολος Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, που έδωσε το αίμα του για να σώσει την αργία της Κυριακής από τις ορέξεις των Οβραίων, σε μια από τις Διδαχές του, τονίζει: ''Εκείνο το κέρδος οπού γίνεται την Κυριακήν είναι αφωρισμένο και κατηραμένο, και βάνετε φωτιά και κατάρα εις το σπίτι σας και όχι ευλογίαν''.

Οι πολιτικοίμας άρχοντες μπορεί να επικαλούνται επ' αυτού πολλές και διάφορες δικαιολογίες. Για εμάς, όμως, η κατάλυση της απ' αιώνων καθιερωμένης Κυριακάτικης αργίας συνιστά ύβρη βαρύτατη, διότι περιφρονεί ανενδοίαστα την ίδια την Ιστορία μας και πάνω απ' όλα την Ιερή Ορθόδοξη παρακαταθήκη μας.
Στην υπερχιλιόχρονηιστορική διαδρομή της Ρωμηοσύνης, οι αγορές των προγόνων μας κατά τις Κυριακές ήτανε πάντοτε κλειστές.
Την αργία της Κυριακής δεν την ακούμπησαν ούτε οι Τούρκοι στα μαύρα χρόνια της σκλαβιάς ούτε οι Γερμανοί του '41 ούτε οι Ιταλιάνοι και οι Βούλγαροι. Την καταργούν, όμως, σήμερα ''δικοί'' μας άνθρωποι και μάλιστα εκλεγμένοι από τα ίδια μας τα χέρια!
Στην περίπτωσή μαςδύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή ότι εμείς τρελαθήκαμε εντελώς και δεν ξέρουμε προς τα πού πάμε και τι κάνουμε ή ότι οι εχθροί μας, με την δική μας δυστυχώς συγκατάθεση, βάλθηκαν να αφανίσουν από προσώπου γης κάθε τι, που θυμίζει Ελληνοπρέπεια και Ορθοδοξία.

Επιτέλους, ποιοι είναι αυτοί που ωφελούνται τόσο πολύ από την λειτουργία της αγοράς ασταμάτητα 365 ημέρες τον χρόνο;
Μήπως είναι οι ήδη εξουθενωμένοι καταστηματάρχες;
Τα λειτουργικά τους έξοδα, με εβδομάδα έξι ημερών μέχρι τώρα, τους έχουνε γονατίσει προ πολλού. Από 'δω και μπρος, με εβδομάδα εφτά ημερών, πόσο ακόμα θα αντέξουνε;
Μήπως είναι τα εκατομμύρια των ανέργων και οι αμέτρητοι ανασφάλιστοι;
Αυτοί έχουνε ξεχάσει τις πόρτες των μαγαζιών εδώ και καιρό. Τι να την κάνουνε και την Κυριακή;
Μήπως είναι οι συνταξιούχοι των 300-600 ευρώ;
Η ανημποριά των άνεργων παιδιών τους, κυριολεκτικά τους έχει στραγγίσει. Τι να απομείνει για να ξοδέψουνε και τις Κυριακές;
Μήπως είναι οι οικογενειακές επιχειρήσεις, οι σύζυγοι και τα παιδιά των καταστηματαρχών;
Αυτοί κι αν δεν είναι, που όχι μονάχα δεν ωφελούνται από το μέτρο, αλλά και έχουνε πάθει την μεγαλύτερη ζημιά: Τα εξαντλητικά ωράρια δοκιμάζουν πολύ σκληρά την συζυγία τους και τα παιδιά τους καταδικάζονται να ζούνε χωρίς γονείς εφτά ημέρες την εβδομάδα!

Για την απόφαση, την οπισθοδρομική και μισάνθρωπη, να καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία, δεν θα τα βάλλουμε αποκλειστικά και μόνον με τους κυβερνήτες μας ούτε και με την λεγόμενη ακαδημαϊκή, καλλιτεχνική και οικονομική ελίτ της πολύπαθης Πατρίδας μας. Και δεν θα τα βάλλουμε μαζί τους, όχι γιατί είναι άμοιροι ευθυνών, αλλά διότι το ήθος, η ηθική και τα πιστεύω των περισσοτέρων δεν μας αφήνουν περιθώρια να ελπίζουμε, από την πλευρά τους, για κάτι καλύτερο.
Η ευθύνη, για την απόφαση αυτή, βαρύνει πρωτίστως εμάς τους ίδιους, οι οποίοι και άρχοντες αντίχριστους εκλέγουμε και τις αντίχριστες και ανθελληνικές τους αποφάσεις τις αντιμετωπίζουμε νωχελικά, με φρόνημα δουλικό και διάθεση καθαρά μοιρολατρική.
Επειδή, όμως, η αργία της Κυριακής συνιστά θέσπισμα πνευματικής τάξεως, πάνω και πέρα από την προσωπική ευθύνη ενός εκάστου, προβάλλει υπερέχουσα η βαριά ευθύνη των ανθρώπων της Εκκλησίας. Ανθρώπων, οι οποίοι τάχθηκαν οικειοθελώς να φυλάνε ανύσταχτα την ακεραιότητα της Πίστεως και να προστατεύουν σύμπασα την πνευματική μας κληρονομιά από κάθε επίβουλο.

Η κατάργησητης Κυριακάτικης αργίας είναι κατ' εξοχήν θέμα Πίστεως. Και σε θέματα Πίστεως, οι προσδοκίες και οι ελπίδες μας στα πρόσωπα των Επισκόπων και των Μητροπολιτών είναι οι μοναδικές που μας απέμειναν.
Πάντως, μέχρι στιγμής, επί του θέματος, οι περισσότεροι άμβωνες παραμένουν βωβοί. Γι' αυτό και αναρωτιόμαστε:
Μέχρι πότεθα εξακολουθούν να υπάρχουν Μητροπολίτες, οι οποίοι θα ανέχονται ή ακόμα και θα επικροτούν, με την σιωπή τους, αποφάσεις σαν κι αυτή, που θίγουν τον Πολιτισμό μας και προσβάλλουν βάναυσα την Πίστη μας;

ΆΝΘΙΜΟΣ: «Ανοίγουν τα καταστήματα την Κυριακή για να χτυπήσουν την Εκκλησία»


ΆΝΘΙΜΟΣ: «Ανοίγουν τα καταστήματα την Κυριακή για να χτυπήσουν την Εκκλησία» Την υποστήριξη του προς τους εργαζομένους που αντιστέκονται στο άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακής εξέφρασε σήμερα ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία.
Ο μητροπολίτης, αφού εξήγησε στους πιστούς την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, επεκτάθηκε σε διάφορα σημεία που ταλαιπωρούν την σημερινή κοινωνία.
Στην ολιγόλεπτη ομιλία του ο ποιμενάρχης της Θεσσαλονίκης ανέπτυξε και εξήγησε το πόσο σημαντικό είναι να υποστηρίξουμε την αργία της Κυριακής, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι «πολλοί σήμερα εχθρεύονται την Εκκλησία και πολλά γεγονότα συμβαίνουν εναντίον της επειδή υπάρχει η κρίση».
«Ανοίγουν τα καταστήματα την Κυριακή για να χτυπήσουν την Εκκλησία» είπε χαρακτηριστικά για τους ξένους αλλά και τους Έλληνες πολιτικούς ενώ σημείωσε ότι «κανένας δεν μπορεί να καταργεί την Κυριακή αργία πόσο μάλλον ένας απλός εκπρόσωπος της πολιτικής ζωής».
Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μίλησε και για τα ιδρύματα της μητροπολιτικής του περιφέρειας, για την δυσβάστακτη φορολογία που αυτά έχουν, τονίζοντας πως οι κοινωνικοί αυτοί φορείς δεν αποφέρουν κάποιο κέρδος.«Μην νομίζετε ότι τα εκκλησιαστικά ιδρύματα εξαιρούνται από την φορολογία. Όλοι υποφέρουμε από αυτήν».
Τέλος ο κ. Άνθιμος έκλεισε την ομιλία του προτρέποντας τον κόσμο να αντισταθεί στα όσα άδικα συμβαίνουν για την Πατρίδα, το Έθνος και την Εκκλησία: «Αντίσταση νόμιμη, ευλογημένη εναντίον αυτών που χτυπούν την Εκκλησία».

ΠΗΓΗ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου παρήγγειλε στους σκηνοθέτες ότι δεν πρόκειται να δώσει χρήματα για νέες ταινίες, αν δεν διώξουν το 1/3 των ετεροφυλόφιλων λευκών αντρών και δεν προβάλλουν την «πολυμορφία»



Γράφει η Daily Mail :
Το BFI (British Film Institute) δήλωσε στους σκηνοθέτες ότι θα πρέπει να ανταποκριθούν στους νέους στόχους της ‘ποικιλομορφίας’ (‘Diversity’), εάν θέλουν να λάβουν χρηματοδότηση στο μέλλον.
Οι κινηματογραφιστές άκουσαν ότι πρέπει να πληρούν τους αυστηρούς νέους στόχους σχετικά με την «πολυμορφία», αν θέλουν να πάρουν επιχορήγηση από έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς τεχνών της Βρετανίας.
Το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, το οποίο μοιράζει 27εκατομμύρια λίρες τον χρόνο, εισήγαγε ένα σύστημα που το ονόμασε ‘Three Ticks’, το οποίο περιλαμβάνει ποσοστώσεις για τον αριθμό των ηθοποιών και του προσωπικού που είναι γυναίκες, ομοφυλόφιλοι, προέρχονται από την εργατική τάξη, είναι άτομα με ειδικές ανάγκες ή προέρχονται από εθνοτικές μειονότητες.
Μόλις το σύστημα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το Σεπτέμβριο, οι κινηματογραφιστές θα πρέπει να πληρούν τουλάχιστον δύο από τις τρεις κατηγορίες, για να θεωρηθούν επιλέξιμοι για χρηματοδότηση.
Παρά το ότι βουλευτές έχουν εγείρει ανησυχίες για τα αποκαλούμενα συστήματα «ποσόστωσης» στο παρελθόν, η κίνηση εγκωμιάστηκε από τον υπουργό Πολιτισμού Ed Vaizey, ο οποίος δήλωσε ότι έτσι θα «ανεβεί ο πήχης» στο να γίνονται ταινίες που να αντανακλούν την σύγχρονη Βρετανία.
Το BFI, ένας κυβερνητικός οργανισμός που διανέμει εκατομμύρια σε υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών, έχει τώρα προσλάβει έναν «ειδικό στην πολυμορφία» για να διασφαλίσει ότι οι κανόνες θα εφαρμοστούν σωστά.
Σε συμβουλές σχετικά με τους νέους κανόνες, οι οποίοι είναι υποχρεωτικοί, η BFI έδωσε παραδείγματα ταινιών που θα πρέπει να θεωρηθούν ως «μοντέλα» ταινιών που «εξιστορούν ιστορίες διαφορετικότητας».
Ο «Λόγος του Βασιλιά» (‘The Kings Speech’) με πρωταγωνιστή τον Colin Firth και την Helena Bonham Carter, υποστηρίχθηκε από τη χρηματοδότηση του BFI.
Περιλαμβάνουν ακόμα την ταινία “Belle”, η οποία απεικονίζει τους αγώνες μιας παράνομης μιγάδας κόρης ενός αξιωματικού του Ναυτικού του 18ου αιώνα, και την “Gone Too Far”, μια ταινία για έναν έφηβο σε ένα συγκρότημα κατοικιών στο νότιο Λονδίνο που συναντά τον χαμένο από χρόνια Νιγηριανό αδελφό του.
Μια άλλη ταινία είναι η “Pride”, μια «ρομαντική» κωμωδία για γκέι ακτιβιστές το 1984 με τον Bill Nighy.
Προκειμένου να συμμορφωθούν με τους κανόνες, οι ταινίες πρέπει να πετύχουν, δύο τουλάχιστον από τις τρεις κατηγορίες της «πολυμορφίας επί της οθόνης», «πολυμορφίας εκτός οθόνης» και «δημιουργίας ευκαιριών και προώθησης της κοινωνικής κινητικότητας».
Στο σύνολο, οι κινηματογραφικές εταιρίες θα κληθούν να εξασφαλίσουν ένα ποσοστό 30 τοις εκατό στην στήριξη ηθοποιών και κομπάρσων που θα αντικατοπτρίζουν θετικά «την πολυμορφία».
Στην κατηγορία «εκτός οθόνης» (off-screen), τουλάχιστον δύο επικεφαλής του τμήματος θα πρέπει να είναι από «υπόβαθρα διαφορετικότητας».
Η τρίτη κατηγορία απαιτεί οι κινηματογραφιστές να παράσχουν «αμειβόμενη πρακτική άσκησης και ευκαιρίες απασχόλησης και κατάρτιση σε ανθρώπους από υπόβαθρα διαφορετικότητας.
Η πρωτοβουλία, η οποία όπως λέει η BFI υποστηρίζεται από το Σύμφωνο της ένωσης παραγωγών του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και το φιλανθρωπικό ίδρυμα Creative Access για την πρόσληψη και την κατάρτιση των εθνοτικών μειονοτήτων, θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο.
Τον περασμένο μήνα το BBC δεσμεύτηκε να διασφαλίσει ότι ένας στους επτά ηθοποιούς και παρουσιαστές θα είναι μαύρο, η Ασιάτης ή από εθνοτικές μειονότητες μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Ο βουλευτής των Συντηρητικών Philip Davies είχε επικρίνει την κίνηση λέγοντας ότι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να είναι «τυφλοί» σε θέματα θρησκείας, φυλής και το φύλου, προσθέτοντας: «Αυτού του είδους η πολιτική ορθότητα κάνει τους ανθρώπους να βράζει το αίμα τους».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή