Οριοθέτηση και όχι συνεκμετάλλευση

«Χωρίς τον έλεγχο του Αιγαίου, απλά δεν υπάρχει Ελλάδα»

Την απλή και κοινότοπη αυτή διαπίστωση, που από καιρό σε καιρό πρέπει να υπενθυμίζεται, την κάνει το συντηρητικό, αλλά πάντα καλά ενημερωμένο και ακριβές στα στοιχεία του αμερικανικό Ινστιτούτο Στράτφορ, στην πρόσφατη -όχι αισιόδοξη, ούτε και κολακευτική- ανάλυσή του για την κατάσταση στην Ελλάδα.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ διαπίστωση επανέφερε στο προσκήνιο και η πρόσφατη προκλητική ενέργεια της Αγκυρας να στείλει το ερευνητικό πλοίο «Τσεσμέ» στο Βόρειο Αιγαίο, στα διεθνή ύδατα, αλλά μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, αλλά με συνοδευτική ανακοίνωση ότι οι δύο χώρες δεν έχουν υφαλοκρηπίδα πέραν των χωρικών υδάτων από τις ηπειρωτικές ακτές.

ΕΤΣΙ επανέρχεται στο προσκήνιο το εξαιρετικά δύσκολο πρόβλημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, με την ελληνική κυβέρνηση να το θεωρεί «εύκολο» και να «πιέζει» την Αγκυρα για την επίλυσή του.

ΓΙΑ ΤΗΝ επίλυση του θέματος, «ο γιαλός είναι στραβός» εξ αρχής.

Η ΑΓΚΥΡΑ, πονηρή ούσα, υποστηρίζει ευθύς εξ αρχής ότι η οριοθέτηση πρέπει να γίνει με «γεωλογικά κριτήρια» και όχι νομικά, που στηρίζονται στο Δίκαιο της Θάλασσας το οποίο η Αγκυρα πεισματικά, αλλά για ευνόητους λόγους, αρνείται να υπογράψει. Σύμφωνα με τον γεωλογικό ορισμό, η υφαλοκρηπίδα ορίζεται ως ο βυθός της θάλασσας και το υπέδαφος των περιοχών που αρχίζουν από τις ακτές και τελειώνουν στο σημείο όπου το βάθος της θάλασσας είναι 200 μ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο δεν αποδέχεται η Τουρκία, ορίζει ως υφαλοκρηπίδα το βυθό της θάλασσας και το υπέδαφος των περιοχών που αρχίζουν από τα εξωτερικά όρια της αιγιαλίτιδας ζώνης (που μπορεί να φτάσει και τα 12 ν.μ.) και φτάνουν σε βάθος 200 μ. ή μέχρι του σημείου όπου μπορεί να γίνει εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων φυσικών πόρων.

Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ είναι εμφανής, και άλλο τόσο βέβαιη είναι η εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να δώσει νομική μάχη για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ξέρει ότι με βάση το Διεθνές Δίκαιο δεν υπάρχει τουρκική υφαλοκρηπίδα δυτικά των ελληνικών νησιών του Αν. Αιγαίου. Γι' αυτό ακριβώς, με «όπλο» της τον γεωλογικό ορισμό, προχωρά από το 1973 σε «τετελεσμένα», υποστηρίζοντας ότι η υφαλοκρηπίδα της φτάνει στο μέσο του Αιγαίου και ότι τα νησιά δεν έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα.

ΕΜΦΑΝΗΣ και σταθερός στόχος της Αγκυρας δεν είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας αλλά η διανομή της και επομένως η συνεκμετάλλευσή της.

ΑΥΤΟ ακριβώς υπενθύμισε η Αγκυρα με το «Τσεσμέ» και αυτό ακριβώς είναι το σημείο μεγίστης προσοχής για την ελληνική κυβέρνηση. Στο όνομα υποτιθέμενων οικονομικών ωφελημάτων από υποτιθέμενες εκμεταλλεύσεις υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, η Αθήνα οφείλει να είναι πολύ συγκρατημένη. Και κυρίως πονηρεμένη...

ΠΗΓΗ

Η Τουρκία βομβαρδίζει το Βόρειο Ιράκ και ζητάει τις κεφαλές του ΡΚΚ επί πίνακι

Εγκαταστάσεις στο Βόρειο Ιράκ βομβάρδισε το Σάββατο η τουρκική αεροπορία, προκαλώντας υλικές ζημιές και έναν τραυματισμό. Την ίδια ώρα η Άγκυρα απηύθυνε δημόσια έκκληση προς τη Βαγδάτη και την Ουάσιγκτον, ζητώντας την παράδοση 248 ανταρτών του ΡΚΚ.

Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, η Άγκυρα έχει αποστείλει «μαύρη λίστα» με ονόματα στελεχών του ΡΚΚ στις αμερικανικές και τις ιρανικές Αρχές, ζητώντας την άμεση σύλληψή τους και παράδοσή τους στην Τουρκία.

Από την αεροπορική επιδρομή του Σαββάτου, ένας άνδρας τραυματίστηκε στο μεθοριακό χωριό Σιντακάν της επαρχίας Αμπρίλ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Στόχος της τουρκικής επιχείρησης ήταν πέντε εγκαταστάσεις, ενώ, όπως αναφέρουν κουρδικά μέσα ενημέρωσης, ο βομβαρδισμός προκάλεσε πανικό και μεγάλες καταστροφές.

Δεν ήταν η πρώτη επίθεση της τουρκικής αεροπορίας, που επιχειρεί τις τελευταίες εβδομάδες στο εναέριο χώρο του Βορείου Ιράκ, προκειμένου να χτυπήσει τα ορμητήρια των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ, οι οποίοι έχουν επαναδραστηριοποιηθεί μετά τη λήξη της εκεχειρίας την 1η Ιουνίου.

ΠΗΓΗ

Zητεί τη συνδρομή των ΗΠΑ κατά του ΡΚΚ η Τουρκία

Κατάλογο με 248 αντάρτες του Κόμματος των Κούρδων Εργατών (ΡΚΚ), που φέρεται πως έχουν βρει καταφύγιο στα βουνά του Ιράκ, παρέδωσε η Τουρκία στις αμερικανικές, ιρακινές και κουρδικές Αρχές, ώστε να παραδοθούν «το συντομότερο δυνατόν» στην Τουρκία, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα Χουριέτ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία προτείνει επίσης, «εάν είναι αναγκαίο», να διεξαχθεί μία κοινή επιχείρηση για τη σύλληψή τους.

Και προσθέτει: «Ο κλοιός ποτέ δεν είχε κλείσει τόσο στενά γύρω από την ηγεσία των κούρδων ανταρτών, οι οποίοι διαθέτουν τα ορμητήριά τους στο βόρειο Ιράκ, που τελεί υπό κουρδική αυτοτέλεια, και από τα τέλη Μαΐου έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους στο τουρκικό έδαφος».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Με νόμο υποχρωτικές οι βιομετρικές ταυτότητες στις Η.Π.Α.


Οι μεγαλύτερες αντιρρήσεις για τις βιομετρικές κάρτες προέρχονται από υποστηρικτές προστασίας των προσωπικών δεδομένων, οι οποίοι φοβούνται ότι θα γίνουν de facto τα εθνικά δελτία ταυτότητας που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να παρακολουθεί τους πολίτες.

Το βιομετρικό Δελτίο ταυτότητας για τους εργαζόμενους είναι στο επικέντρο του Μετανάστευτικού Σχεδίου.
Οι νομοθέτες εργάζονται για να δημιουργήσουν ένα νέο ολοκληρωμένο μεταναστευτικό νομοσχέδιο που θα αποτρέπει τους εργοδότες από την πρόσληψη παράνομων μεταναστών: ένα εθνικό βιομετρικό δελτίο ταυτότητας, που όλοι οι αμερικανοί εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να αποκτήσουν.

Στο πλαίσιο του δυνητικά αμφιλεγόμενου σχέδίου που εξακολουθεί να διαμορφώνεται στη Γερουσία, όλοι οι νόμιμοι εργαζόμενοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών και των μεταναστών, θα πρέπει να προμηθευτούν δελτίο ταυτότητας με ενσωματωμένα στοιχεία, όπως δακτυλικά αποτυπώματα, για να συνδεθεί κάθε κάρτα με έναν εργαζόμενο.

Το σχέδιο καρτών ταυτότητας είναι ένα από τα πολλά βήματα υπέρ μιας αναθεώρησης του μεταναστευτικού νόμου, για να αντιμετωπιστούν θέματα που κατέστησαν παρόμοια νομοσχέδια στο παρελθόν ανεπαρκή.

Η προσπάθεια να περάσει το νομοσχέδιο καθοδηγείται από τους γερουσιαστές Chuck Schumer (Δημοκρατικός,Νέας Υόρκης - ΦΩΤΟ) και Λίντσεϊ Γκράχαμ (Δημοκρατικός, Νότιας Καρολίνας), οι οποίοι προτίθενται να συναντηθούν με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αυτή την εβδομάδα, για να τον ενημερώσουν για το έργο τους . Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος δεν είχε καμία θέση σχετικά με τη βιομετρική κάρτα.

«Είναι η ουσία της επίλυσης του διλήμματος της μετανάστευσης από πολιτική άποψη», δήλωσε ο κ. Schumer σε συνέντευξή του. Η κάρτα, είπε, θα απαντήσει ευθέως στις ανησυχίες ότι μετά την υπογραφή της νομοθεσίας, άλλο ένα κύμα παράνομων μεταναστών θα αφιχθεί. "Εάν πείτε ότι δεν μπορούν να βρουν μια θέση εργασίας όταν έρχονται εδώ, θα το σταματήσετε."

«Πρόκειται ουσιαστικά για μια μαζική εισβολή στην ιδιωτική ζωή των ανθρώπων», δήλωσε ο Chris Calabrese, δικηγόρος της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών.
"Δεν πρόκειται μόνο για λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάθε Αμερικανού, και αντιμετώπιση απλών Αμερικανών σαν εγκληματιών, προκειμένου να εργαστούν. Μιλάμε επίσης για μια κάρτα που θα εξαπλωθεί γρήγορα από τη δουλειά στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι και θα εξαπλωθεί σχεδόν σε κάθε πτυχή της αμερικανικής ζωής που απαιτεί αναγνώριση ταυτότητας. "


Ο κ. Graham λέει ότι σέβεται αυτές τις ανησυχίες, αλλά διαφωνεί. "Έχουμε όλοι μας τις κάρτες κοινωνικής ασφάλισης», είπε. "Μπορούν απλά να πλαστογραφηθούν εύκολα . Να τις κάνουμε απαραβίαστες. Αυτό είναι όλο που λέω. "


http://www.puppetgov.com/wp-content/uploads/2009/09/0_21_national_id_card_450.jpg


Οι εργοδότες στις ΗΠΑ έχουν πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ένα online σύστημα που ονομάζεται E-επιβεβαίωση ( E-Verify) για να ελέγξουν αν οι δυνητικοί εργαζόμενοι, βρίσκονται στις ΗΠΑ νόμιμα.

Πολλοί Ρεπουμπλικάνοι πίεσαν για να καταστεί το σύστημα υποχρεωτικό. Αλλά και άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του κ. Schumer, διαμαρτύρονται ότι το υπάρχον σύστημα είναι αναποτελεσματικό.

Το περασμένο έτος, εκπρόσωποι του Λευκού οίκου δήλωσαν ότι αναμένεται η προώθηση του νέου μεταναστευτικού νομοσχεδίου το 2010. Αλλά με το σύστημα υγείας και την ανεργία να κυριαρχεί στην προσοχή του, ο πρόεδρος έχει δώσει λίγο ενδείξεις ότι το θέμα αποτελεί προτεραιότητα.

Αντιθέτως, ο κ. Ομπάμα έχει πει ότι θα ήθελε να δει διακομματική υποστήριξη στο Κογκρέσο πρώτα. Μέχρι στιγμής, ο κ. Graham είναι ο μόνος Ρεπουμπλικάνος που το υποστήριξε δημόσια, και θέλει τουλάχιστον άλλον ένα να συνυποστηρίξει την προσπάθεια.

Η αναμόρφωση του μεταναστευτικού έχει αποδειχθεί μακράν ένας πολύπλοκος πολιτικός στόχος. Η Λατινική κοινότητα ασκεί πιέσεις για ανάληψη δράσης και θα εξοργισθεί με μια νέα αναβολή. Αλλά πολλοί Αμερικανοί αντιτίθενται σε οποιαδήποτε πράξη που μοιάζει με αμνηστία για τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ παράνομα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία που οραματίζονται οι κ.κ. Graham και Schumer, ένα εκτιμώμενο 10,8 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν παράνομα στις ΗΠΑ θα μπουν σε μια πορεία προς την υπηκοότητα, αν και θα πρέπει πρώτα να εγγραφούν, να πληρώσουν φόρους, να καταβάλουν πρόστιμο και να περιμένουν στην ουρά. Ένα πρόγραμμα εργαζόμενων μεταναστών θα επιτρέψει ένα συγκεκριμένο αριθμό νέων αλλοδαπών να έρθουν στις ΗΠΑ να εργαστούν νόμιμα.

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες απαιτούν οι πολίτες και οι αλλοδαποί να φέρουν κάρτες ταυτότητας.
Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ένα ανάχωμα, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έκρινε τα εθνικά δελτία ως ένα τρόπο για να σταματήσει η πλαστογραφία ταυτοτήτων, να αντιμετωπισθεί η τρομοκρατία και να περιοριστεί η παράνομη είσοδος αλλοδαπών εργαζομένων
.

Εν μέσω ανησυχιών για το κόστος και καταγγελιών ότι οι κάρτες παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα τις καταστήσει προαιρετικές για τους Βρετανούς πολίτες. Είναι αναγκαία για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους και φοιτητές, και μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί περίπου 130.000 κάρτες.



Ο κ. Schumer πρότεινε για πρώτη φορά το βιομετρικό σύστημα, που βασίζεται σε επαλήθευση του εργοδότη, το περασμένο καλοκαίρι. Έκτοτε, η ιδέα έχει πλέον καθιερωθεί και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της νομοθεσίας που αναπτύσσεται.

Ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με το νομοθετικό προγραμματισμό, δήλωσε τα βιομετρικά δεδομένα θα μπορούσαν να είναι είτε τα δακτυλικά αποτυπώματα είτε ή σάρωση των φλεβών στην κορυφή του χεριού. Θα είναι υποχρέωση όλων των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των εφήβων, αλλά θα τεθούν σταδιακά σε εφαρμογή, με τους σημερινούς εργαζόμενους να αποκτούν την κάρτα μόνο όταν αλλάξουν εργασία.


Η απαίτηση δελτίου, επίσης, θα τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή και μεταξύ των εργοδοτών, αρχίζοντας από τις βιομηχανίες που συνήθως βασίζονται σε παράνομο εργατικό δυναμικό.

Το αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο δεν έχει θέση επί της πρότασης, αλλά εκφράζει την ανησυχία ότι οι εργοδότες θα βρουν δαπανηρό και πολύπλοκο τον αποτελεσματικό βιομετρικό έλεγχο.

Ο κ. Schumer είπε ότι οι εργοδότες θα είναι σε θέση να αγοράσουν ένα scanner, για ελέγχο των ταυτοτήτων, που θα κοστίζει μέχρι 800 δολάρια. Μικροί εργοδότες, είπε, θα μπορούσαν να φέρουν τους αιτούντες τους, σε μια δημόσια υπηρεσία όπως το Τμήμα Μηχανοκινήτων Οχημάτων και να σαρώσουν τα χέρια τους εκεί.



Μετάφραση απο KostasL σε άρθρο της Wall Street.

Της LAURA MECKLER
filoumenos
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/
ΠΗΓΗ

ΑΠΟΡΡΗΤΟ:TΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ (80.000.000.000 ευρώ) κατεβάστε το αρχείο και στείλτε το σε όλους !


Σας δίνουμε την Σύμβαση που υπέγραψε η Κυβέρνηση με τους Δανειστές εναντι 80 Εκατομμυρίων Ευρώ!
Είναι η Διαθήκη της Ελλάδας που υπέγραψαν και που ποτέ δεν πρόκειται να την ακούσετε από τα μεγάλα κανάλια.

Εαν προβληθεί το σίγουρο είναι οτι θα προβληθεί παραφρασμένη για όφελος των προδοτών που ψηφίσαμε.

Γι αυτό φροντίσαμε να αποσταλεί ολοκληρωμένη από Ελληνες πολίτες στους Ελληνες πολίτες...


Διότι και Νου έχουμε, και κρίση. Αυτήν την στιγμή φεύγουν από διάφορα σημεία του πλανήτη email μέσω facebook αλλά και απλών λογαριασμών (hotmail, googlemail) με την προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν κάτω απο το τραπέζι και χωρίς να ρωτήσουν κανέναν οι κυβερνώντες.....


Οσο περιληπτικα μπορω, θα βοηθησω να αναγνωσετε μερικα απο τα αισχη που υπεγραψαν ωστε να μας πουλησουν στις πολυεθνικες εταιριες στον βωμο του ' δημοσιου χρεους' και της 'πτωχευσης'. Εμεις ' οι ανθρωποι του μοχθου ' οπως μας χαρακτηριζει ο κ. Παπανδρεου πλεον εχουμε στα χερια μας το χαρτι της προδοσιας και με οδηγο τον Ελληνισμο θα πραξουμε το σωστο.

Εχουμε και λεμε λοιπον...

---σελ.119-ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύεσαι ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το... χρέος της...
(Γι' αυτό όταν είπε η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση!!!!)

---σελ 129.παραγρ.13.υποπαραγρ.1.
Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα κ τις υποχρεώσεις του.
Δηλ. μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία ή τα Σκόπια!!! Γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα τις Ελλάδος

---Σελ.129.παραγρ.14.υποπαραγρ.1
Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο

---σελ΄121.παραγρ.5
Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία.6,2 για τα επόμενα χρόνια κ +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!

---Σελ 123
Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια κ όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα, που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό κ υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.

---Σελ.130,παραγρ.15+σελ 140,παραγρ 5...
Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου κ τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών κ του υπουργείου δικαιοσύνης(χούντα έχουμε κ θα υπογράφει ο υπουργός εν αγνοία της κυβέρνησης? ο υπουργός θα υπογράφει, ούτε καν ο πρωθυπουργός για να εκταμιεύεται το δάνειο? ούτε ψήφιση στή βουλή ούτε καν υπογραφή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση!!!!)

---σελ 123,παράγραφος 5...
Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης κ τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη σύμβαση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κανένα δικαστήριο να εκδικάσει τέτοια προσφυγή! Αφήστε που δεν έχουμε κ συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας, αλλά από κει κ πέρα υπάρχει το διεθνές αλλά μας δένει τα χέρια πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας, για τους Άγγλους στης Αγγλίας!!!

-----Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα κ άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία απο νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση. Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή κ όσον αφορά την εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος. Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία !!!

Με λιγα λογια θα μας παρουν και τα σωβρακα..

Θα τους αφησουμε ???

ακόμα το αρχείο σε rapidshare ΕΔΩ
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ (IMF)
ΠΗΓΗ

1 τρισεκατ. δολάρια "μέσα" οι ΗΠΑ μόνον στο εννεάμηνο!

Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολ. το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού για το εννεάμηνο του δημοσιονομικού έτους 2010, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO).
Σύμφωνα με τα στοιχεία του CBO ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός κατέγραψε για τα πρώτα τρία τρίμηνα δαπάνες ύψους 2,6 τρισ. δολ. και έσοδα 1,6 τρισ. δολ.

Τα έσοδα σημείωσαν οριακή άνοδο 0,5% το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2009, αναφέρει το CBO στη μηνιαία έκθεση του προϋπολογισμού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Διεθνής στόλος» για τη Γάζα τον Αύγουστο

Όταν μια προβοκάτσια πετύχει τον επικοινωνιακό της στόχο, τότε είναι αυτονόητο μια επιτυχημένη συνταγή να επιχειρηθεί να επαναληφθεί από τους εμπνευστές της…

Και μάλιστα, αυτή τη φορά διοργανώνεται με τέτοιον τρόπο ώστε να μη στοχοποιηθεί μια χώρα, όπως η Τουρκία στην πρώτη αποστολή, αλλά όλες οι διοργανώτριες, που τυγχάνει να είναι μουσουλμανικές...

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα εφημερίδας της Ινδονησίας, της «Jakarta Post», έχει ήδη οργανωθεί νέος διεθνής στολίσκος ο οποίος θα πλεύσει προς τη Γάζα τον Αύγουστο.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι στην επιχείρηση θα συμμετάσχουν πλοία από την Ινδονησία, την Τουρκία, το Ιράν, το Λίβανο και τη Μαλαισία, δίνοντας έτσι μια «ισλαμική χροιά»... Τα πλοία θα σταματήσουν για ανεφοδιασμό σε πολλές πόλεις, με τον παράλληλο -προφανή- στόχο να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητα ώστε να πετύχει από επικοινωνιακής -και όχι τόσο από ανθρωπιστικής- απόψεως στην αποστολή της...

ΠΗΓΗ

H BP ετοιμάζεται για εξόρυξη πετρελαίου και στην Μεσόγειο!

Η ΒΡ πριν καν καταφέρει να περιορίσει και να σταματήσει την οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικό, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ανάλογες εξορύξεις στην Λιβύη.



Αυτή τη φορά, σειρά έχει ο Κόλπος της Σύρτης στην Μεσόγειο. Η ΒP θα ξεκινήσει τις εργασίες εξόρυξης σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρίας μέσω ενός συμβολαίου αξίας 900 εκατομμυρίων δολαρίων που υπόγραψε με την Τρίπολη το 2007.



Σύμφωνα με αξιωματούχους της εταιρίας, η BP θα ξεκινήσει την εξόρυξη σε δύο συνολικά σημεία, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Το πρώτο αναμένεται να έχει βάθος 5.700 πόδια. Αξίζει να σημειωθεί πως η γεώτρηση στον Κόλπο του Μεξικό ήταν σε βάθος 5.000 πόδια.



Η εταιρία υποστηρίζει πως έχει προχωρήσει σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες για να εγγυηθεί την ασφαλή ολοκλήρωση της γεώτρησης, ενώ υπογραμμίζει πως όλα τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί ή θα εξαχθούν από την τραγωδία στον Κόλπο του Μεξικό θα αξιοποιηθούν στις μελλοντικές επιχειρήσεις εξόρυξης της εταιρίας.



Η Λιβύη από την πλευρά της δηλώνει «ευτυχής» για την έναρξη του προγράμματος και υπογραμμίζει χαρακτηριστικά πως «εάν συμβεί ένα αεροπορικό ατύχημα δεν σταματάς τις πτήσεις σε όλο τον κόσμο», ενώ για το συμβάν στον Κόλπο υποστηρίζει πως έχουν ειπωθεί «υπερβολές».

ΠΗΓΗ

Υπερψηφίστηκε το ασφαλιστικό με αλλαγές στο παρά πέντε

Χωρίς εκπλήξεις υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. “Ναι” ψήφισαν 159 βουλευτές, “όχι” 137 βουλευτές, ενώ καταμετρήθηκαν και δύο “παρών”.

Google Adsense Center

Της Λώρας Ιωάννου

Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές. Το ασφαλιστικό υπερψήφισαν οι πρώην βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστας Κιλτίδης. Αντίθετα το καταψήφισε η ανεξάρτητη πρώην βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα, ενώ “παρών” ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και ο Βασίλης Οικονόμου.
Η αυλαία της συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου επί της αρχής έπεσε με το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να γίνουν σήμερα περαιτέρω βελτιώσεις στο σχέδιο νόμου. “Εξάρω παρατηρήσεις βουλευτών στην προσπάθεια βελτίωσης του νομοσχεδίου και παροτρύνω τους συναρμόδιους υπουργούς να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο. Είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε κοινή συμφωνία κοινωνικών εταίρων, αν υπάρξει. Βλέπουμε κάποιο φως και στο θέμα διαιτησίας” είπε προκαλώντας την έκπληξη πολλών…
Είχε σχέση η παρότρυνση του πρωθυπουργού με την απόφαση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη να προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσει το άρθρο που αφορά τη διαιτησία; Σίγουρα η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου είχε σχέση με την παρότρυνση που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος να εξαντλήσουν οι υπουργοί όλα τα περιθώρια που έχουν σε μία προσπάθεια να προληφθούν οι σημερινές διαρροές στις ονομαστικές ψηφοφορίες που θα προκαλέσουν η ΝΔ και το ΚΚΕ σε μία σειρά από άρθρα…
Ο Γιώργος Παπανδρέου εγγυήθηκε προσωπικά ότι θα επιστρέψει μέρος του εισοδήματος που θα χάσουν σήμερα μισθωτοί και συνταξιούχοι. “Έφτασε η ώρα να λάβουμε ιστορικές αποφάσεις για το ασφαλιστικό. Όταν η κοινωνία σταθεί στα πόδια της θα βελτιώσουμε συντάξεις και θα παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες σε εργαζόμενους και συνταξιούχους. Αυτός είναι ο στόχος μας. Το επίδομα των 800 ευρώ θα αναπροσαρμόζεται, όταν τα οικονομικά το επιτρέψουν. Εγγυώμαι προσωπικά ότι θα γίνει αυτό όταν ξεπεράσουμε κρίση”. Ο δεύτερος άξονας της ομιλίας του πρωθυπουργού είχε στόχο τη ΝΔ και την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καταψηφίσει το νομοσχέδιο. “Η επίκληση του πατριωτισμού είναι ο τρόπος να κρύψετε τις ευθύνες σας. Το μνημόνιο είναι το μνημόσυνο σε δικές σας πολιτικές, της δικής σας σεμνής και ταπεινής διακυβέρνησης”.
Στο μεταξύ παρασκηνιακά δόθηκε μάχη για τις εντυπώσεις των ονομαστικών ψηφοφοριών. Το ΚΚΕ έκανε δύο τρίπλες: Αρχικά δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από τη συζήτηση στα άρθρα. Όταν όμως έμαθε ότι η ΝΔ θα αναλάβει εργολαβικά τις ονομαστικές, καθώς και το γεγονός ότι η απουσία του Μάκη Βορίδη στο εξωτερικό στέρησε από το ΛΑΟΣ τη δυνατότητα να προκαλέσει ονομαστικές ψηφοφορίες, επανήλθε στην αίθουσα…

Δεν παρενέβη ο Σαμαράς
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς προτίμησε να μην παρέμβει στη συζήτηση του ασφαλιστικού. Ο λόγος; Να μην εξανεμισθεί επικοινωνιακά η παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, που έκανε ο ίδιος την Τετάρτη το μεσημέρι στο Ζάππειο. Τι πρότεινε; Την έξοδο της Ελλάδας από τη μέγγενη της τρόικας το ταχύτερο δυνατό φέροντας ως παράδειγμα το μοντέλο της Τουρκίας, η οποία κατάφερε να επαναδιαπραγματευτεί και στο τέλος να απαγκιστρωθεί από το ΔΝΤ. Εννοείται ότι ο κ. Σαμαράς έδωσε το παρών στην ολομέλεια της βουλής αλλά και στην ψηφοφορία που ακολούθησε… Δεν ήταν μόνο η ΝΔ που απάντησε με ένα ηχηρό “όχι” στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης. ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά διαφοροποιήθηκαν στα άρθρα…

Βαριές κουβέντες από την Παπαρήγα
Η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα χρησιμοποίησε την πιο βαριά έκφραση που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να εναντιωθεί στο νέο ασφαλιστικό. “Κοροϊδεύετε τον κόσμο. Ούτε ο Σαμαράς είπε ότι θα πάρει πίσω το ασφαλιστικό. Συντρίβετε το ασφαλιστικό για να έχετε φθηνή εργατική δύναμη. Όχι απλώς το καταψηφίζουμε. Θα περάσετε στην ιστορία. Του ΠΑΣΟΚ του έλαχε ο κλήρος να είναι ο νεκροθάφτης του ασφαλιστικού” είπε η κυρία Παπαρήγα.

Στροφή Καρατζαφέρη
Στροφή 180 μοιρών επιχείρησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Σε αντίθεση με τη στάση που είχε στο μνημόνιο -το οποίο και υπερψήφισε- καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμφωνήσει με την κυβέρνηση σε κάποια επιμέρους άρθρα. Ποια ήταν τα επιχειρήματα που επικαλέσθηκε; Ότι δεν χρωστούν να πληρώσουν οι απλοί πολίτες τα σπασμένα των αποτυχημένων πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. “Οι δύο κυβερνήσεις φορτώνατε την Ελλάδα με χρέη. Το ρεκόρ Γκίνες το έχει η κυβέρνηση Καραμανλή. Φέσωσε την Ελλάδα 130 δισ. σε 5,5 χρόνια. Ο Γ. Παπανδρέου ήξερε ότι χρειάζονται βάρβαρα μέτρα και επειδή δεν ήθελε να τα φορτωθεί, όντας σοσιαλιστής, τα φόρτωσε στην τρόικα” τόνισε ο Γ. Καρατζαφέρης και επέμεινε στην πρόβλεψή του ότι σύντομα θα οδηγηθούμε σε οικουμενική κυβέρνηση. Τι πρότεινε για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού; Να καταργηθούν τα ένσημα, να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων και να γίνει ενοποίηση των ταμείων σε έναν φορέα.

Δημοψήφισμα ζήτησε ο Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε δημοψήφισμα και χαρακτήρισε “έκτρωμα” το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. “Μας επιστρέφετε πίσω στη δεκαετία του 1920. Με το νομοσχέδιο έρχεστε να καταργήσετε κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών. Να ξεμπερδέψετε με την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης και να υιοθετήσετε το πυρήνα της νεοφιλελεύθερης σκέψης που είναι η έννοια της ατομικής ευθύνης”.

Κατά συνείδηση…
Οι ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν κατά συνείδηση. Οι πρώην βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστας Κιλτίδης το υπερψήφισαν, ενώ οι τρεις πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Οικονόμου (παρών), Σοφία Σακοράφα (όχι) και Γιάννης Δημαράς (παρών) το καταψήφισαν.
“Είναι εθνική ανάγκη η μεταρρύθμιση και υποχρέωση του μνημονίου. Πιστή στην ψήφο μου στο μνημόνιο, θα ψηφίσω ναι, αλλά θα καταψηφίσω όσες είναι αμφισβητούμενες συνταγματικότητας και αυτές που πλήττουν την καθημερινή ζωή των γυναικών” είπε η κυρία Μπακογιάννη.
“Εγώ είμαι υποχρεωμένος να κοιτάξω στα μάτια τους πολίτες και να φανώ χρήσιμος σε αυτή την αίθουσα. Εμπιστεύομαι απόλυτα τον υπουργό. Τοποθετούμαι θετικά σε αυτό το νομοσχέδιο” είχε πει νωρίτερα ο Κώστας Κιλτίδης ακολουθώντας αντίθετη γραμμή από τον φίλο του Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο πρώην πρόεδρος της βουλής Δημήτρης Σιούφας αμφισβήτησε το επιχείρημα του υπουργού Εργασίας ότι θα υπάρξει 64% αναπλήρωσης στις νέες συντάξεις. “Δεν λέτε όλη την αλήθεια. Η βάση υπολογισμού τώρα είναι τελείως διαφορετική και συνεπώς το ποσοστό αναπλήρωσης είναι ουσιωδώς πολύ μικρότερο. Πρωτόγνωρη πορεία και κάνατε πράξη το λεχθέν “η περίπλοκος περιπλοκή περιεπλάκη διά περιπλόκων περιπλεγμένων περιπλοκών. Μακάρι να ξεπλέξετε. Δεν το βλέπω” κατέληξε ο κ. Σιούφας.


Υποστήριξε τη μεταρρύθμιση ο Λοβέρδος

Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε με σθένος τη μεταρρύθμισή του… Ξεκαθάρισε ποιες διατάξεις αποτελούν πολιτική της κυβέρνησης ποιες μας επιβλήθηκαν από το ΔΝΤ και ποιες διατάξεις κερδίσαμε λόγω διαπραγμάτευσης. “Ανατρέπουμε ένα νοσηρό κλίμα δεκαετιών χωρίς να υπολογίζουμε έννοια πολιτικού κόστους. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ζήτημα με την απότομη προσαρμογή στα όρια ηλικίας. Ήταν όρος των δανειστών. Αρνηθήκαμε, όμως, να παγώσουν οι αιτήσεις συνταξιοδότησης για το 2010, την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού” υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος και δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει τις συντάξεις εάν και εφόσον φτιάξουν τα δημοσιονομικά της χώρας.

ΠΗΓΗ

Οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν πάλι πισώπλατα την Τουρκία;

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/58/Kurdish-inhabited_area_by_CIA_(1992).jpg
Κύριο άρθρο του ιστολογίου ΙΝΤΕRΝΕΤΗΑΒΕR
editor@internethaber.com

Είναι σε όλους γνωστό ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Τουρκία ένα δεδομένο σύμμαχο (πέρδικα μέσα στο σακί)...
Είναι επίσης γνωστό ότι όποτε το θελήοσουν, οι ΗΠΑ υποχρεώνουν την Τουρκία να πληρώσει αντίτιμο για κάτι...
Οι ΗΠΑ, τα τελευταία δέκα χρόνια οι ΗΠΑ (που δεν έχουν λησμονήσει την άρνηση της 1ης Μαρτίου 2003 να παραχωρήσουμε το έδαφός μας για επίθεση εννατίον του Σαντάμ), ξεκίνησαν την εκδίκηση με τη σύλληψη και το πέρασμα τσουβαλιού στα κεφάλια των Τούρκων αξιωματικών στο Βόρειο Ιράκ, για ένα διάστημα σταμάτησαν, όμως τώρα υπάρχουν ενδείξεις που μας επιτρέπουν να πούμε ότι κάτι θα γίνει!
Η διοίκηση Ομπάμα μας έδωσε ένα "ζαχαρωμένο μήλο", ανακοινώνοντας ότι "σας αποδεχόμαστε ως χώρα-εκπρόσωπο στο διάλογο με τον ισλαμικό κόσμο". Όμως, όπως φαίνεται, η ζάχαρι αυτή δεν είναι πραγματική ζάχαρι...
Άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια πιέσεις για υποχωρήσεις στο Αρμενικό, το Κυπριακό, για τη συμμετοχή μας στο Αφγανιστάν με στόχο να 'βυθιστούμε' στη λάσπη του, ενώ το "άνοιγμα" προς τους Κούρδους άρχισε να παίρενι χαρακτηριστικά παράδοσής μας.

Τα παιχνίδια των ΗΠΑ
Να χρησιμοποιήσουμε την Τουρκία στο θέμα των πυρηνικών του Ιράν (Βάζουμε την Τουρκία να μεσολαβήσει για να επιτευχθεί συμφωνία με την Τεχεράνη, καθορίζουμε τους όρους και όταν οι όροι γίνονται αποδεκτοί, τότε αφήνουμε ξεκρέμαστη Τουρκία. Όλα αυτά τα έκαναν οι ΗΠΑ).
Βάζουμε την Τουρκία να κινηθεί και να επαναφέρει το Ισραήλ στο σωστό δρόμο, από τον οποίο έχει εκτραπεί και μόλις το Ισραήλ λάβει το μήνυμα, αφήνουμε την Τουκρία στη μέση του δρόμου...
Και όταν η Τουρκία υψώνει τη φωνή της στα τσαλίμια των ΗΠΑ, τότε έρχονται στο τραπέζι μια σειρά 'λογαριασμών' που πρέπει να πληρώσει η Τουρκία.
Η τρομοκρατία που έχει ενταθεί τελευταία, είναι η πιο μεγάλη απόδειξη.
Ο πρωθυπουργός δεν λέει έτσι στην τύχη ότι οι τρομοκράτες είναι 'εργολάβοι' άλλων...
Το μήνυμα που έδωσε ο Ομπάμα με τον Νετανιάχου, κατά την προχθεσινή τους συνάντηση, δεν σχετίζεται με τις ψήφους των Εβραίων των ΗΠΑ στις προσεχείς εκλογές.
Ο Ομπάμα, στηρίζοντας πλήρως τον Νετανιάχου, έδωσε ταυτόχρονα και ένα μήνυμα στην Τουρκία.
Ένα πολύ προωθημένο και σκληρό μήνυμα, το εξής...
Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στρατηγός Ray Odierno, δήλωσε ότι στο Βόρειο Ιράκ μπορεί να εγκατασταθούν στρατιωιτκές δυνάμεις του ΟΗΕ...
Τί σημαίνει αυτό;
Ότι οι αντάρτες του ΡΚΚ που σταθμεύουν στο όρος Κανδήλι, θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια απέναντι στην Τουρκία.
Δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του ΟΗΕ, όπου αναλαμβάνουν καθήκοντα, δεν 'αναμειγνύονται' στις διαφορές και παίζουν πιο πολύ το ρόλο του παρατηρητού...
Το ΡΚΚ θα συνεχίσει να διεισδύει στο έδαφος της Τουρκίας, όμως η Τουρκία δεν θα μπορεί να επέμβει, επειδή ο χώρος εκεί θα είναι "περιοχή του ΟΗΕ".
Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν για άλλη μια φορά την τακτική του Βρούτου!

Σε γενικευμένο πόλεμο οι Κούρδοι στην Τουρκία!

Ρεπορτάζ του Gerd Höhler δημοσιεύεται στη σημερινή Stuttgarter Zeitung με τον τίτλο «Ο πόλεμος επιστρέφει στις κουρδικές περιοχές» και τον υπότιτλο «Τουρκία: Εξασθενούν οι ελπίδες για μία ειρηνική επίλυση του Κουρδικού». Αντάρτες του ΡΚΚ επιτέθηκαν προχθές το βράδυ κατά φυλακίου παραστρατιωτικής χωροφυλακής στο Beyyurdu στα ΝΑ της Τουρκίας. Τρεις στρατιώτες και δέκα αντάρτες του ΡΚΚ έχασαν τη ζωή τους από τις ανταλλαγές πυρών, που ακολούθησαν. Το Beyyurdu βρίσκεται σε δύσβατη ορεινή περιοχή, περίπου 15 χλμ. από το Aktütün, όπου Κούρδοι αντάρτες είχαν σκοτώσει 17 στρατιώτες το 2008. «Η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί ασχέτως κόστους», είχε δηλώσει τότε ο Πρόεδρος της χώρας, Abdullah Gül.

Ο πόλεμος επιστρέφει σήμερα στις κουρδικές περιοχές. Περισσότεροι από 50 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από τον περασμένο Μάϊο σε συμπλοκές στα ΝΑ της χώρας, 20 μόνο τις τρεις τελευταίες εβδομάδες. Ο αριθμός των πεσόντων από πλευράς ΡΚΚ εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος.
Μία ειρηνική επίλυση του Κουρδικού, που από το 1984 στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους, φαινόταν πέρσι εφιτκή. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan είχε υποσχεθεί στους Κούρδους περισσότερα πολιτικά και πολιτισμικά δικαιώματα. Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει μεγάλες επενδύσεις στις υποβαθμισμένες κουρδικές περιοχές και χαλάρωσε τις απαγορεύσεις σε ό, τι αφορά την κουρδική γλώσσα. Το ΡΚΚ φαινόταν να συμμετέχει στη «Πρωτοβουλία για τη Δημοκρατία» του Erdogan ανακοινώνοντας εκεχειρία τον Απρίλιο του 2009.
Διακηρύξεις και έργα της κυβέρνησης βρέθηκαν, ωστόσο, πολύ σύντομα σε πλήρη αντίφαση. Ο τουρκικός στρατός δεν ανταποκρίθηκε στην εκεχειρία του ΡΚΚ. Λίγες ημέρες μετά τη διενέργεια τοπικών εκλογών συνελήφθησαν 1.500 Κούρδοι πολιτικοί. Το έτος 2009 έκλεισε με την απαγόρευση του κουρδικού κόμματος DTP, το οποίο στις κουρδικές περιοχές εξασφάλισε ψήφους άνω του 70% και εξέλεξε Δημάρχους σε περισσότερες από 58 πόλεις.
Η ειρηνευτική διαδικασία έχει, εντωμεταξύ, αδρανήσει. Ο επικεφαλής του ΡΚΚ, Öcalan, κήρυξε τις προσπάθειές του για μία ειρηνική επίλυση του Κουρδικού ως αποτυχημένες. Το ΡΚΚ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα παύση της εκεχειρίας και απείλησε για χτυπήματα στα δυτικά της χώρας, καθώς και σε τουριστικές περιοχές. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους πριν από δύο εβδομάδες στην Κωνσταντινούπολη, όταν το ΡΚΚ πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση κατά ενός στρατιωτικού λεωφορείου.

ΠΗΓΗ

Τουρκικό τελεσίγραφο για εισβολή στο Βόρειο Ιράκ!

Η Τουρκία απηύθυνε τελεσίγραφο στις Ηνωμένες Πολιτείες και την κουρδική διοίκηση στο Βόρειο Ιράκ, απειλώντας με άμεση εισβολή!

Η Άγκυρα δίνει τρεις επιλογές οι οποίες θα εκτονώσουν την κατάσταση: Η πρώτη είναι η εξουδετέρωση της δράσης του PKK στο Βόρειο Ιράκ ώστε να μην χρησιμοποιείται η περιοχή ως βάση για την εξαπόλυση επιθέσεων κατά τουρκικών στόχων.

Δεύτερον, κοινές επιχειρήσεις Αμερικανών, Τούρκων και των κουρδικών δυνάμεων στο Βόρειο Ιράκ για την εξουδετέρωση του PKK.

Τρίτον, η εξουδετέρωση του PKK με τη συνεργασία της Άγκυρας με τις δυνάμεις του Μασούτ Μπαρζανί, της μίας φράξιας δηλαδή των Κούρδων του Βορείου Ιράκ (KDP: Kurdish Democratic Party).

Εντυπωσιακή είναι, ωστόσο, η τοποθέτηση του απερχόμενου αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγού Ιλκέρ Μπασμπούγ. Είπε, ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει συνεργασία (άρα απευθυνόταν και στους Αμερικανούς) το Ιράκ θα ζήσει από στρατιωτικής απόψεως όσα έζησε η Συρία, όταν υποχρεώθηκε να εκδιώξει τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν!

ΠΗΓΗ

ΔΕΝ ΗΣΥΧΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Νέο επεισόδιο με αφορμή αποστολή έρευνας-διάσωσης είχαμε πριν λίγες ώρες στο Βόρειο Αιγαίο. Το επεισόδιο κρατήθηκε μυστικό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα το ΓΕΕΘΑ μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει τίποτα, όπως έπραξε και χθες μέχρι να αποκαλύψει το θέμα το defencenet.gr., αλλά αυτή την στιγμή πλέον μιλάμε για συγκάλυψη της τουρκικής επιθετικής κίνησης στο Αιγαίο. Το ΓΕΕΘΑ ανεπίσημα ... διαψεύδει το γεγονός, την στιγμή που έχει εκδοθεί ... ΝΟΤΑΜ (!) από την Ελλάδα, την οποία και παραθέτουμε στην συνέχεια. Εκτιμούμε ότι είναι πλέον σαφές πως βρισκόμαστε ενώπιον, όχι μυστικής, αλλά σκοτεινής διπλωματίας.

Στο επεισόδιο το οποίο έληξε από ελληνικής πλευράς όταν βεβαιώθηκαν ότι πρόκειται για ψεύτικο συναγερμό, όπως και χθες, είχαμε μία διαφοροποίηση σε ότι αφορά την κινητοποίηση του ελληνικού συστήματος έρευνας-διάσωσης:

Υποκλάπηκε σήμα της τουρκικής ακτοφυλακής που κινητοποιούσε τα πλωτά και εναέρια μέσα της Τουρκίας για «ναυάγιο αλευτικού» βορειοδυτικά της Λήμνου (για την ακρίβεια έδωσαν δύο στίγματα στο σήμα που υπεκλάπη, πιθανώς για να μπερδέψουν την ελληνική πλευρά, ένα βόρεια και ένα νότια της Λήμνου, όπως έγινε και χθες με τη NAVTEX που εξέδωσαν), καθαρά σε ελληνική περιοχή έρευνας-διάσωσης και κατ’αυτό τον τρόπο κινητοποιήθηκαν τα ελληνικά μέσα. Σήμερα δεν εξέδωσαν ούτε NAVTEX, ούτε ΝΟΤΑΜ.

Ιδού η ελληνική ΝΟΤ

ΑΜ την οποία ... αρνούνται ότι υπάρχει!

A1304/10 - DUE TO PERSON IN WATER (PIW) SEARCH AND RESCUE ACTIVITIES WILL
TAKE
PLACE WITHIN AREA RADIUS 10NM CENTERED ON 400100N0245300E
AMSL/5000FT WI ATHINAI FIR.
DUE TO POTENTIAL HIGH RISKS FOR AIR TRAFFIC, INDIVIDUAL UNITS ARE
REQUESTED TO ESTABLISH COORDINATION WITH THE PIRAEUS JRCC BEFORE
ENTERING THE ABOVE DESCRIBED AREA SITUATED WITHIN THE ATHINAI FIR
WHICH FALLS WITHIN ITS COMPETENCE. 00000FT AMSL - 05000FT AMSL, 06 JUL 11:00
2010 UNTI
L 09 JUL 11:00 2010. CREATED: 06 JUL 11:05 2010

Όλα αυτά πάλι πάνω στον 25ο Μεσημβρινό στην ευρύτερη περιοχή του Άη Στράτη.

Δηλαδή για δεύτερη στην σειρά ημέρα, είχαμε σήμα από την πλευρά της Τουρκίας, για ναυάγιο σε καθαρά ελληνικής αρμοδιότητας περιοχή έρευνας-διάσωσης, το οποίο αποδείχθηκε και πάλι ψεύτικο.

Το σήμα υποκλάπηκε και στις 13.40 ξεκίνησε η ελληνική επιχείρηση με την έκδοση σχετικής ΝΟΤΑΜ. Διαπιστώθηκε τότε ότι οι Τούρκοι είχαν απλωθεί σε μία μεγάλη περιοχή βορειοδυτικά της Λήμνου, μέχρι και τα Ψαρά. Στα βόρεια-βορειοδυτικά επιχειρούσε ένα CN-235, παραβιάζοντας μάλιστα και τον ΕΕΧ, χωρίς να αναχαιτιστεί από ελληνικά μαχητικά και ένα τουρκικό περιπολικό κατευθύνθηκε νότια. Από ελληνικής πλευράς απογειώθηκε άμεσα ένα Super Puma από την Λήμνο και εστάλη και ένα C-130 από την Ελευσίνα. Επίσης από την Λήμνο έφυγε το σκάφος του Λιμενικού P514.

Το C-130 ζήτησε από τα τουρκικά αεροσκάφη και πλωτά μέσα να αποχωρήσουν άμεσα γιατί βρίσκονταν εντός ελληνικής περιοχής αρμοδιότητας έρευνας-διάσωσης, αλλά χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα. Στις 14.40 τα ελληνικά μέσα αποχώρησαν όταν διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κάποιο πραγματικό αντικείμενο στην έρευνά τους.

Στην ελληνική έρευνα συνέδραμε και ένα εμπορικό σκάφος που βρέθηκε στην περιοχή.
Βρισκόμαστε λοιπόν ενώπιον μιας συστηματικής τακτικής της Άγκυρας η οποία προσπαθεί με ψεύτικα σήματα (υποθέτουμε ότι γνώριζε ότι το σήμα θα το υπέκλεπτε η ελληνική πλευρά) να δημιουργήσει τετελεσμένα στην έρευνα και διάσωση ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού. Θα επανέλθουμε με νεότερες πληροφορίες.

Πηγή defencenet.gr

Παραλίγο αεροναυτικό επεισόδιο σε αποστολή έρευνας-διάσωσης στους Καλόγερους

Σκηνικό κρίσης πήγε να δημιουργηθεί στην περιοχή τωνν νήσων Καλόγερων στο Βόρειο Αιγαίο (δυτικά της Χίου), όταν κατά την εκτέλεση αποστολής έρευνας-διάσωσης (είχε προσαράξει εμπορικό σκάφος επάνω στις βραχονησίδες, υποτίθεται αλλά δεν έχει βρεθεί κάτι μέχρι στιγμής) από ελληνικά σκάφη και ελικόπτερα, η τουρκική φρεγάτα TCG F-503 Beykoz, προσπάθησε να παρεμβληθεί στα ελληνικά σκάφη...


Τουρκικά μαχητικά περιπολούσαν επάνω από την φρεγάτα ανεβάζοντας το "θερμόμετρο", όπως επίσης και ένα τουρκικό Cougar. Σημειώνεται ότι οι Καλόγεροι βρίσκονται ακριβώς επάνω στον 25ο Μεσημβρινό. Tο όλο σκηνικό "χόντραινε" αφού στην περιοχή έσπευδε η ελλληνική φρεγάτα F-455 "Σαλαμίς".

Τελικά το τουρκικό σκάφος απομακρύνθηκε πριν λίγα λεπτά και αυτή την στιγμή βρίσκονται στην περιοχή τέσσερα ελληνικά ελικόπτερα. Τώρα βρίσκεται σε απόσταση 6,5 ν.μ. νοτιοδυτικά της Χίου.

Από το ΓΕΕΘΑ μόλις στις 16.30 ανακοινώθηκε το επεισόδιο και είναι σαφές ότι αν δεν υπήρχε η αποκάλυψη από το defencenet.gr μπορεί και να μην το ανακοίνωναν καθόλου, όπως έχουν προσπαθήσει να κάνουν και στο παρελθόν με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τα αεροναυτικά επείσόδοα την παραμονή της επίσκεψης Ερντογάν.

Η συμπεριφορά των Τούρκων δείχνει ότι είναι έτοιμοι να προκαλέσουν "θερμή" κρίση και αυτό πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από τους Έλληνες επιτελείς. Είναι πολύ πιθανό να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σήμα "μαϊμού" από την "άλλη πλευρά του λόφου" που ήθελε να δοκιμάσει αντιδράσεις. Άλλωστε τόσο μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων σε ένα σημείο δεν είναι καθόλου συνηθσμένη.

http://www.defencenet.gr/

ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΪ


ΣΥΡΙΖΑ κατά χριστιανικού Σταυρού

ImageΕξηγήσεις ζητά από το υπουργείο Εξωτερικών ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επίσημη παρέμβαση της Ελλάδας υπέρ της Ιταλίας στο ζήτημα των θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία κατά την εκδίκαση της υπόθεσης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Η ιταλική κυβέρνηση άσκησε εντός της εβδομάδας έφεση στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απαγορεύει την παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες.

Η σχετική απόφαση εκδόθηκε το Νοέμβριο του 2009 κατόπιν προσφυγής της μητέρας μιας Ιταλίδας μαθήτριας.

Το ΕΔΑΔ απεφάνθη ότι οι σταυροί στα ιταλικά δημόσια σχολεία «αντιβαίνουν στο δικαίωμα των γονέων να αναθρέψουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους, αλλά και στο δικαίωμα των παιδιών στην ελευθερία της θρησκείας και της σκέψης».

Το ιταλικό κράτος κατέθεσε έφεση και το Δικαστήριο αναμένεται σε μερικούς μήνες να εκδώσει την οριστική του απόφαση, η οποία μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο και για τις 47 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το υπουργείο Εξωτερικών να δώσει εξηγήσεις για την ελληνική παρέμβαση υπέρ της Ιταλίας στο Τμήμα Ευρείας Σύνθεσης του ΕΔΑΔ, τονίζοντας ότι έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με παλαιότερες τοποθετήσεις του Γ.Παπανδρέου και του υπουργού Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Για νέα μέτρα έρχεται ο Ρεν


ΧΤΥΠΑΝΕ ΑΛΥΠΗΤΑ

Με στόχο τη διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση πρόσθετων μέτρων, ώστε να καλυφθεί η υστέρηση περίπου 1,5% που φαίνεται να παρουσιάζει η μείωση του ελλείμματος σε σχέση με τον στόχο για το 2010, φθάνει στην Αθήνα στα τέλη Ιουλίου ο...



αρμόδιος για τα οικονομικά επίτροπος Ολι Ρεν, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα συνοδεύεται και από τον Γιούργκεν Σταρκ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ στις διαπραγματεύσεις δεν αποκλείεται να λάβει μέρος και ο κ. Τόμσον του ΔΝΤ. Στα μέτρα που προτείνουν κι έχουν επεξεργασθεί ήδη οι Βρυξέλλες περιλαμβάνονται νέες αυξήσεις σε καύσιμα και τσιγάρα, η κατάργηση υπερωριών στο Δημόσιο, η κατάργηση επιδομάτων αδείας και Χριστουγέννων, και η μείωση των επιδομάτων ανεργίας.

ΠΗΓΗ

Απόπειρα εμβολισμού ελληνικού σκάφους από τουρκικό αλιευτικό

Απόπειρα εμβολισμού του σκάφους του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπελάγος» από τουρκικά αλιευτικά σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και Φούρνων. Όταν τα μέλη του «Αρχιπελάγους» προσπάθησαν να κόψουν τους ιχθυοκλωβούς με τα ψάρια, που έφερε το ένα εκ των δύο αλιευτικών σκαφών, το δεύτερο έστρεψε την πλώρη του εναντίον του σκάφους των Ελλήνων επιστημόνων, οι οποίοι προσπαθούσαν να ματαιώσουν την παράνομη αλιευτική δραστηριότητα που πραγματοποιούνταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα.


Δείτε εδώ το σχετικό video:



Αυτή τη φορά η διακίνηση ερυθρού τόνου και η απόπειρα παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας έγινε από τα σκάφη “Aboulkerim” (34.18.TG.2699) και “Masallah.Refik.Usta” (10.03.TG.0123) σε περιοχή που ορίζεται από το στίγμα: 37ο39’49’’ Β, 26ο34’32’’Α. (1.5 μίλι δυτικά της Σάμου)


Όπως καταγγέλλει ο Θοδωρής Τσιμπίδης, διευθυντής τους Αρχιπελάγους: «Η διόπτευση σε πρώτο χρόνο πραγματοποιήθηκε στις 19:00 από το ιστιοφόρο - ερευνητικό σκάφος του Αρχιπελάγους “Νηρέας”, το οποίο εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε ωκεανογραφικές παρατηρήσεις, 2μίλια ΝΔ των ακτών της Σάμου.
Ένα από τα σκάφη, το “Masallah.Refik.Usta”, ρυμουλκούσε κλωβό για τη μεταφορά ζωντανών αλιευμάτων (κατά πάσα πιθανότητα τόνων), ενώ το άλλο, το “Aboulkerim”, διέπλεε σε κοντινή απόσταση με ελιγμούς και έχοντας έτοιμα προς χρήση τα αλιευτικά του εργαλεία.

Στις 19:30 παρατηρήσαμε προετοιμασία για αλιευτική δραστηριότητα, αλλά αποχωρήσαμε από την περιοχή λόγω των αργών και δυσκίνητων κινήσεων του ιστιοφόρου “Νηρέας”. Επανήλθαμε στην περιοχή με τη δύση του ηλίου, με το ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος του Αρχιπελάγους “Ωκεανός”, όπου και διαπιστώσαμε ότι είχε γίνει χρήση αλιευτικών εργαλείων (κυκλικά αφρόδιχτα μήκους άνω των 10 – 15 χιλιομέτρων) μεταξύ Φούρνων και Σάμου, σε απόσταση 1,5 μιλίου από τις ακτές της Σάμου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας μας στην περιοχή αντιμετωπίσαμε την προκλητική στάση των πληρωμάτων των παραπάνω αλιευτικών, η οποία εξελίχθηκε και σε ευθεία απειλή, όταν μέλη του “Αρχιπελάγους” που βρίσκονταν στο σκάφος προσπάθησαν να κόψουν τους ιχθυοκλωβούς και να ματαιώσουν την παράνομη δράση των τουρκικών αλιευτικών. To σκάφος “Aboulkerim” έστρεψε την πλώρη του και κινήθηκε προς το μέρος μας αρκετές φορές προσπαθώντας να μας εμβολίσει.

Τα μέλη του “Αρχιπελάγους” είχαν ενημερώσει εξ αρχής τις αρμόδιες λιμενικές αρχές και συνέχιζαν να το πράττουν καθ’ όλη τη διάρκεια του επεισοδίου, χωρίς ωστόσο οι τελευταίες να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες για τον έλεγχο των σκαφών και των παράνομων αλιευτικών τους δραστηριοτήτων.

Σε επικοινωνία μας με το Κέντρο Παρακολούθησης Αλιείας (Κ.Π.Α.) ενημερωθήκαμε ότι το Σύστημα Παρακολούθησης Σκαφών (V.M.S. - Vessel Monitoring System) δεν δύναται να καταγράψει τουρκικά αλιευτικά σκάφη, αν και σύμφωνα με τον κανονισμό Ε.Κ. 1224/2009, και σκάφη τρίτων χωρών που διαπλέουν κοινοτικά ύδατα υποχρεούνται να φέρουν ηλεκτρονικές συσκευές που να επιτρέπουν τον αυτόματο εντοπισμό και την αναγνώριση τους από το συγκεκριμένο σύστημα. Η αρνητική έκβαση της υπόθεσης ανάγκασε τα τουρκικά σκάφη τελικά να πλεύσουν στις 22:00 προς τα διεθνή ύδατα.

Οι ελληνικές αρχές δεν έκαναν τίποτα απολύτως απ’ όσα προβλέπει ο Ε.Κ. 1224/2009 με αποτέλεσμα ξένα αλιευτικά σκάφη, που αντιπροσωπεύουν ένα μαφιόζικο κύκλωμα εκμετάλλευσης ενός πανάκριβου αλιεύματος, να παρανομούν ελεύθερα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και να συμπεριφέρονται ως κυρίαρχοι των πιο ευαίσθητων σημείων του Αιγαίου απειλώντας με κυνισμό οποιονδήποτε προσπαθήσει να τους εμποδίσει.

Είμαστε πεπεισμένοι πλέον ότι ο μηχανισμός, που στηρίζει αυτό το σύστημα ελέγχου και ασφάλειας στις ελληνικές θάλασσες είναι τόσο σκουριασμένος, που η δυσλειτουργία του τον καθιστά επικίνδυνο για την προστασία τόσο των ιχθυαποθεμάτων, όσο και της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.

Δεδομένου ότι στις περιοχές, όπου ρίχνονται αυτά τα δίχτυα (κυκλικά αφρόδιχτα μήκους άνω των 10 - 15 χλμ.) είναι πολύ έντονη η παρουσία θαλάσσιων θηλαστικών, ο κίνδυνος για τον εγκλωβισμό και τον ακούσιο ή εκούσιο θάνατο τους είναι τεράστιος (συχνά τα θανατωμένα θαλάσσια θηλαστικά και οι χελώνες αποτελούν τροφή για τους μεταφερόμενους τόνους). Τα μέλη του “Αρχιπελάγους” θα συνεχίσουν να βρίσκονται στα πιο ευαίσθητα σημεία του Αιγαίου και θα προσπαθούν να προλαμβάνουν ή να ακυρώνουν παρόμοιου τύπου καταστάσεις».

ΠΗΓΗ

Ο βυθός του κόλπου του Μεξικού έχει "σπάσει";

Πρέπει να είναι η πιο ανησυχητική είδηση που έχω διαβάσει ποτέ! Εύχομαι να είναι ψέματα. Τι λέει; Εν περιλήψει: Ρώσοι επιστήμονες που κατέβηκαν με βαθυσκάφος στον κόλπο του Μεξικού διαπίστωσαν ότι ο βυθός έχει σπάσει σε πολλά σημεία από τα οποία αναβλύζει πετρέλαιο. Οι πιθανές επιπτώσεις; Ασύλληπτες. Καταστροφή του Ατλαντικού ολόκληρου. Δηλητηριώδεις βροχές για όλη τη Βόρεια Αμερική. Κι ο κόσμος αλλαγμένος προς το πολύ χειρότερο μετά απ' αυτό.

Οι Ρώσοι ζητάνε από τους Αμερικάνους να κλείσουν την 'πληγή' με πυρηνική βόμβα κι οι Αμερικάνοι φοβούνται ότι έτσι θα μειώσουν τα ενεργειακά αποθέματα που τόσο χρειάζονται!!!
Η παγκόσμια οικονομική κρίση μοιάζει συναχάκι μπρος σ' αυτό το εφιαλτικό μέλλον. Και προφανώς η BP είναι πολύ λίγη για να κάνει οτιδήποτε.
Αν υπάρχει κάτι για το οποίο θα έπρεπε να συστρατευτεί όλη η ανθρωπότητα, δεν μπορώ να φανταστώ να είναι διαφορετικό απ' αυτό.

ΠΗΓΗ

Ειρήνη προτείνει ο Α.Οτσαλάν

Την ώρα που οι συγκρούσεις μεταξύ Άγκυρας και PKK έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο φυλακισμένος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), κάλεσε τις δύο πλευρές να εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας εκεχειρίας.

«Τα δύο μέρη μπορούν να προχωρήσουν προς μια διαδικασία μη βίας», δήλωσε ο Κούρδος ηγέτης, ο οποίος δημοσιοποιεί τα μηνύματά του μέσω των δικηγόρων του. «Αν εκδηλωθεί μια τέτοια βούληση, (οι αντάρτες) θα ανταποκριθούν», πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ο Οτσαλάν, ο οποίος είναι φυλακισμένος ισόβια και βρίσκεται στη φυλακή από το 1999, δήλωσε πως ο κουρδικός λαός επιθυμεί επίσης την διακοπή των εχθροπραξιών, εκφράζοντας αιτήματα που διατυπώθηκαν πρόσφατα από κουρδικές μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Το PKK έχει εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και απειλεί να επεκτείνει τη δράση του σε όλη την Τουρκία. Από τις αρχές Ιουνίου, περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια που σχετίζονται με την κουρδική εξέγερση.

Εξάλλου, ο Οτσαλάν ζήτησε και πάλι να αναγνωριστούν ρητά στο τουρκικό Σύνταγμα τα δικαιώματα των περίπου 15 εκατομμυρίων Κούρδων της Τουρκίας (σε συνολικό πληθυσμό 73 εκατομμυρίων κατοίκων), να τους χορηγηθεί ένα καθεστώς αυτονομίας καθώς και να απελευθερωθούν τα πρόσωπα που έχουν συλληφθεί στη διάρκεια πολλών αστυνομικών επιχειρήσεων μεγάλης έκτασης.

Όπως το συνηθίζει, ο Οτσαλάν απείλησε επίσης το τουρκικό κράτος, προειδοποιώντας ότι το PKK θα εντείνει τον αγώνα του αν δεν εισακουσθούν τα αιτήματά του.

ΠΗΓΗ

Ενας τραπεζίτης κι ενας υπουργός Οικονομικών, μας οδηγούν σε νέα Μικρασιαστική Καταστροφή!

Aλήθεια πότε θα λογοδοτήσουν οι κ.κ Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλος που υπογράφουν το Μνημόνιο της Εθνικής Προδοσίας και Υποτέλειας;

Με ποιο δικαίωμα αυτοί οι δύο κύριοι μετέτρεψαν την πατρίδα μας σε αιχμάλωτο κουφάρι του ΔΝΤ, με ρήτρες υποτέλειας όπως για παράδειγμα εαν θελήσουμε ν αποπληρώσουμε πριν την ώρα του το δάνειο θα πρέπει να πληρώσουμε τα διαφυγόντα κέρδη του ΔΝΤ.

Καλούμε του Ελληνες πολίτες και κυρίως τους συναγωνιστές του Διαδικτύου να μαζέψουν υπογραφές με τις οποίες να ζητάμε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τους κ.κ Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλο.

Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης και αξιοπρέπειας του καθενός μας να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη οι κ.κ Προβόπουλος και Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι υπογράφουν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ.

Είναι προκλητικό για τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας, ένας Τραπεζίτης κι ένας υπουργός Οικονομικών, να οδηγούν σε εξαθλίωση εκατομμύρια Ελληνες υπογράφοντας την παράδοσή μας, σαν γιουσουφάκια σε σφαγή, τη στιγμή που ακόμη και ο Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε το ΔΝΤ ξεπερασμένο και αναποτελεσματικό στη πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα.

Είναι ο κ. Προβόπουλος αυτός που με την επιρροή του στα μεγάλα ιδιωτικά ξιπασμένα κανάλια, φρόντισε οι απεσταλμένοι του ΔΝΤ στην Αθήνα να δίνουν συνεντεύξεις σε μια προσπάθεια αγιοποίησής τους.

Κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης περιγράφουν στις ιδιωτικές τους συζητήσεις τον αμοραλισμό και την σαδιστική αγριότητα με την οποία το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Παπανδρέου και συγκεκριμένες πόρνες του ΔΝΤ στην Αθήνα μεθοδεύουν την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι ένα διχασμένο κορμί και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αρμενίζει κάθε Σαββατοκύριακο στα ελληνικά νησιά προσπαθώντας ν αποταμιεύσει Ελλάδα για τα χρόνια της εξορίας που τον περιμένουν.

Πολλοί λένε οτι είναι αυτό του στυλ του Γιώργου. Ωραία, ας μην γινόταν πρωθυπουργός. Είναι εθνική προδοσία να κάνει τουρισμό αφήνοντας τη χώρα έρμαιο στον αμοραλισμό του Παπακωνσταντίνου, του Προβόπουλου, του Λοβέρδου.

Εαν ο κος Παπανδρέου δεν μπορεί ν ανταποκριθεί στα πρωθυπουργικά του καθήκοντα να παραιτηθεί.

Οτι έπρεπε να κάνει ο προκάτοχός του, ο αμήχανος, ανεπαρκής, λίγος και λάτρης της σιέστας
Καραμανλής.

Καλούμε τους Ελληνες πολίτες να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους πριν είναι αργά για τη πατρίδα μας.

Εδώ και τώρα χιλιάδες Ελληνες πολίτες να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη κατά των κ.κ Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλου.

ΠΗΓΗ

Χαμένοι διάλογοι εμπλέκουν «ανθρώπους της Ντόρας»

Νέες διαστάσεις και πολλά ερωτήματα δίνει στην πολύκροτη υπόθεση του λεγόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος» (Βλαστός, Τρομπούκης κ.ά.) η αποκάλυψη κρυφών, χαμένων στη δικογραφία, διαλόγων από τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών των κατηγορουμένων, που κατέγραψε η ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα, σ' ένα από τα περίπου 100 συνολικά cd, που υπάρχουν στην επίμαχη δικογραφία, ο κατηγορούμενος Γ. Τρομπούκης, ιδιοκτήτης της εταιρείας «Κερκετεύς», φέρεται να συνομιλεί με άτομα που δηλώνουν ότι γνωρίζουν πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος της Ντόρας Μπακογιάννη. Σκοπός των συνομιλιών αυτών, σύμφωνα πάντα με όσα ακούγονται, είναι να αποτραπεί ο ξαφνικός έλεγχος που έκαναν, τον Απρίλιο του 2009, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ στο κατάστημά του και να αποφευχθεί η ενδεχόμενη ποινική του δίωξη ακόμη και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

Ανάμεσα σε αρκετές συνομιλίες ο Η.Θ., γνωστός του Γ. Τρομπούκη, φέρεται να γνωρίζει και να επικοινωνεί, όπως τουλάχιστον ο ίδιος ισχυρίζεται, με συγκεκριμένα πρόσωπα του περιβάλλοντος της κ. Μπακογιάννη. Ενα από τα πρόσωπα που κατονομάζονται είναι ο Δ. Ζαφειριάδης, για τον οποίο ακούγεται ότι ο Η.Θ. προέτρεψε να ζητήσει από τον διευθυντή του γραφείου της κ. Μπακογιάννη, τον Παν. Αντωνόπουλο, να παρέμβει τηλεφωνικά προς έναν από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το υπ' αριθμόν 21 cd της δικογραφίας, το οποίο επισήμως δεν έχει απομαγνητοφωνηθεί από την ανακρίτρια, προκύπτει ότι ο Η.Θ. (με συγκεκριμένους τηλεφωνικούς αριθμούς) επικοινωνεί αρκετές φορές με τον Γ. Τρομπούκη ζητώντας πληροφορίες και ονόματα ελεγκτών.

Σε μία από τις συνομιλίες τους αναφέρεται ότι πράγματι έγινε το επίμαχο τηλεφώνημα από τον κ. Αντωνόπουλο στον «μυστήριο ελεγκτή» του ΣΔΟΕ και πως το θέμα φαίνεται να λήγει ευνοϊκά για τον κατηγορούμενο σήμερα επιχειρηματία. «Τον παίρνει τώρα», φέρεται να λέει κάποια στιγμή ο Η.Θ., ενώ λίγα λεπτά αργότερα, σε μια άλλη σύντομη συνομιλία του με τον Γ. Τρομπούκη, τον ρωτά «εάν έληξε ο συναγερμός» και του ανακοινώνει περιχαρής ότι επικοινώνησε μαζί του για το θέμα η ίδια η Ντόρα!

Η όλη επιχείρηση, σύμφωνα με όσα λέει στις υποκλαπείσες συνομιλίες ο Γ. Τρομπούκης, διευθετήθηκε μέσα σε 2 ώρες με ένα «τριχίλιαρο». Ο Γ. Τρομπούκης ακούγεται να λέει αργότερα στον Π. Βλαστό πως «έπεσαν κάτι μηνυματάκια εκεί, πήραν από το γραφείο της Μπακογιάννη και μου έκαναν ειδική έκπτωση». Οπως φέρεται μάλιστα να ομολογεί σε άλλο τηλεφώνημα ο επιχειρηματίας, κινδύνευε να κατηγορηθεί για ξέπλυμα, καθώς του βρήκαν δέκα επιταγές με ενάμισι εκατομμύριο ευρώ.

Από τις συνομιλίες προκύπτουν και τα ονόματα δύο ελεγκτών του ΣΔΟΕ που φέρονται ότι ενήργησαν τον αιφνιδιαστικό έλεγχο στην «Κερκετεύς» του Γ. Τρομπούκη. Η «Ε» επικοινώνησε με τα πρόσωπα που εμπλέκονται στις επίμαχες συνομιλίες.

Ο Η.Θ. δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, αλλά δεν αρνήθηκε ότι γνωρίζει κάποια άτομα από το περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη.

Ο Δημ. Ζαφειριάδης, από την άλλη, μας ανέφερε ότι γνωρίζει και έχει κοινωνικές σχέσεις με τον Η.Θ. για πάνω από 20 χρόνια. Υποστήριξε ότι αποκλείεται να του έχει ζητήσει ποτέ να παρέμβει σε υπόθεση του Γ. Τρομπούκη, δεν θυμόταν ωστόσο εάν του είχε ζητηθεί κάποια άλλη χάρη σε σχέση με ελέγχους του ΣΔΟΕ. «Ακόμη και εάν μου είχε ζητηθεί», προσθέτει, «είμαι σίγουρος ότι δεν έκανα καμία παρέμβαση».

Αλλά και ο Παν. Αντωνόπουλος επισημαίνει στην «Ε» ότι πέραν του Η.Θ., τον οποίο γνωρίζει, δεν έχει καμία άλλη εμπλοκή ή ανάμιξη στα όσα λέγονται περί παρέμβασής του στον διεξαγόμενο έλεγχο.

Ωστόσο, εάν οι τηλεφωνικές συνομιλίες που υπέκλεψε η ΕΥΠ αποτελούν νόμιμο ανακριτικό υλικό, βάσει του οποίου έχουν απαγγελθεί βαριές κατηγορίες, προκαλεί απορία η αβελτηρία των δικαστικών αρχών να ερευνήσουν τη βασιμότητα όσων αναφέρονται στα συγκεκριμένα αποσπάσματα.

Η «Ε» δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την αλήθεια των λεγομένων και κυρίως την πιστότητα του περιεχομένου των υποκλαπεισών από την ΕΥΠ συνομιλιών. Ιδίως όταν οι ενδιαφερόμενοι τις διαψεύδουν. Γι' αυτό και δεν τις υιοθετεί. Ο ουσιαστικός αποδεικτικός έλεγχος είναι αποκλειστικό έργο των ανακριτικών αρχών, που θα πρέπει να λάβουν υπόψη όλα τα δεδομένα (αξιοπιστία μαρτύρων που είναι κατηγορούμενοι, εγκυρότητα αποδεικτικού υλικού κ.ά.).

Μια πιθανή ανακριτική ενέργεια για επιβεβαίωση της βασιμότητας των όσων ακούγονται θα ήταν ίσως η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των συγκεκριμένων ελεγκτών του ΣΔΟΕ που έκαναν τον έλεγχο, ώστε να φανεί με ποιους συνομίλησαν εκείνη την ώρα.

«Τα στοιχεία αυτά αποτελούν τεράστιο ηθικό θέμα, πέρα από την όποια ποινική αξιολόγηση για παρανομίες ή παραλείψεις άλλων οργάνων και δυστυχώς και της ανάκρισης», σχολιάζει μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Φρ. Ραγκούσης, εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων στην υπόθεση. «Από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε ότι οι συνομιλίες είχαν δοθεί επιλεκτικά», συμπληρώνει, με σκοπό να συσκοτιστεί η αλήθεια. Ο ίδιος ζητεί διενέργεια ηλεκτρονικής πραγματογνωμοσύνης στο υλικό των υποκλοπών και προτείνει να τεθεί ο Γ. Τρομπούκης, «τον οποίο πολλοί προτιμούν αφερέγγυο στη φυλακή», όπως λέει, υπό καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Είναι γεγονός ότι το θέμα των υποκλοπών στην υπόθεση αυτή είχε προβληματίσει από την αρχή. Η ΕΥΠ είχε δεχτεί τα πυρά, κυρίως κυβερνητικών παραγόντων, για τον τρόπο με τον οποίο προχώρησε στις αποκαλύψεις συνομιλιών, όπου εμπλέκονταν διάφορα πολιτικά πρόσωπα και γνωστοί επιχειρηματίες. Δεν είναι προφανώς τυχαίο ότι λίγο μετά την «επιτυχία» εκείνη της ΕΥΠ ο τότε διοικητής της, Γ. Κοραντής, αποπέμφθηκε μετά πολλών επαίνων για να πάρει τη θέση του ο εισαγγελέας Δημ. Παπαγγελόπουλος.

Το ΠΑΣΟΚ είχε επισημάνει τότε ότι η αλλαγή φρουράς σκόπευε στον έλεγχο ανεπιθύμητων διαρροών και στον κομματικό χειρισμό ακόμη μιας κρίσιμης υπόθεσης, οι αποκαλύψεις της οποίας είχαν και άλλες παράπλευρες απώλειες, που έφταναν στις αυλές των υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή.

ΠΗΓΗ

Ο Σαμαράς δεν ετοιμάζεται για εκλογές, άλλο προβλέπει

Στην χθεσινή του ομιλία στην ΠΕ ο Αντώνης Σαμαράς …απαγόρευσε τις θερινές διακοπές στα στελέχη της ΝΔ («φέτος δεν θα κάνουμε διακοπές») επειδή, όπως εξήγησε «μπορεί να μην έχουμε χρόνο, μπορεί όλα να γίνουν πολύ πιο γρήγορα, πρέπει λοιπόν να βιαστούμε, να κάνουμε τη νύχτα μέρα…» (http://www.antinews.gr/?p=52292)

Όπως ήταν φυσικό, το απόσπασμα αυτό κυριαρχεί στα σημερινά ρεπορτάζ των εφημερίδων, τα οποία δίνουν την ερμηνεία ότι « ο Σαμαράς ζητεί εκλογική ετοιμότητα», «έθεσε σε προεκλογική ετοιμότητα τη Ν.Δ.» κλπ. κλπ.

Στην πραγματικότητα ο Σαμαράς δεν προβλέπει «διπλές εκλογές». Υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο στην «ατζέντα», αλλά αυτό που τον ανησυχεί κυρίως και το βλέπει να έρχεται είναι κοινωνική έκρηξη και κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ το Φθινόπωρο. Και το λέει καθαρά στην προαναφερθείσα ομιλία του «μπορεί όλα να γίνουν πολύ πιο γρήγορα… πρέπει να βιαστούμε».

Από την άλλη μεριά ο φόβος της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ απεικονίζεται σαφώς σε σημερινά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα

«Το Βήμα»: Η κυβέρνηση ανησυχεί για τους αστάθμητους παράγοντες που θα κρίνουν την επιτυχία του Προγράμματος

«Ελευθεροτυπία»: 7 απειλές βλέπει η τρόικα (Παρατεταμένη κοινωνική αναταραχή, οξείες πολιτικές εντάσεις, υψηλά επιτόκια, τράπεζες, αποπληθωρισμός, εισαγόμενες εντάσεις και εκπλήξεις είναι οι «7» πληγές που μπορεί να τινάξουν στον αέρα το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής της Ελλάδας)

«Τα ΝΕΑ»: Εβδομάδα παθών από τη Δευτέρα για την κυβέρνηση, καθώς αρχίζει την Τρίτη στη Βουλή η συζήτηση για το Ασφαλιστικό, αλλά παρά το εντατικό «μασάζ» στο οποίο έχουν υποβληθεί τα περισσότερα από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να ανησυχεί σοβαρά για το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών που αναμένεται να είναι απανωτές

Θα τα πούμε και στην συνέχεια, αλλά σειρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ και κυρίως ο κομματικός πυρήνας του αρχίζουν και κατηγορούν πλέον ανοικτά τον Γιώργο Παπανδρέου και τον περί αυτόν ηγετική ομάδα ότι παρέσυρε το κόμμα στις πρόωρες εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου και την …καταστροφή.

«Ήταν μεγάλο λάθος που πήγαμε σε πρόωρες εκλογές», λένε τώρα. «Επειδή αν το Μνημόνιο και η υπαγωγή στο ΔΝΤ και την Τρόικα ήταν προαποφασισμένα και δεδομένα, τότε χάσαμε την ευκαιρία να αφήσουμε τη ΝΔ και τον Καραμανλή να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για να έλθουμε μετά εμείς και να κυβερνήσουμε για είκοσι χρόνια».

Τα σχόλια δικά σας.

ΠΗΓΗ

Μας πάνε για χρεοκοπία;

Χωρίς κανένα αντίκρισμα ως προς τον διακηρυσσόμενο στόχο, τη βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στο εξωτερικό, θα αποδειχθεί τελικά αυτή η λαίλαπα μέτρων εξοντωτικής λιτότητας εναντίον του ελληνικού λαού που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση Παπανδρέου σε συμμαχία με το ΔΝΤ και την ΕΕ.


Μπορεί ως διά μαγείας η υστερία των "σπρεντ" να έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο στην Ελλάδα, η πικρή πραγματικότητα όμως είναι ότι εξακολουθούν να βρίσκονται σε αστρονομικά επίπεδα. Απαγορευτικά, εννοείται, για την έκδοση πολυετών ελληνικών ομολόγων με στόχο τη διάθεσή τους στις αγορές του εξωτερικού. Καμιά απολύτως θετική επίπτωση δεν είχαν τα μέτρα του απεχθούς και εξευτελιστικού "Μνημονίου" στον τομέα της δυνατότητας εξασφάλισης δανείων με λογικά επιτόκια από τις αγορές.

Αυτή η αποτυχία όμως είναι το λιγότερο. Το σοβαρότερο είναι ότι από τη στιγμή που η χώρα υπήχθη στο καθεστώς του ΔΝΤ, όλοι οι ξένοι οικονομολόγοι, ακόμη και οι φιλικά διακείμενοι προς την Ελλάδα, θεωρούν πλέον βέβαιη τη... χρεοκοπία της χώρας μας!

Δεν υπάρχει ούτε ένας αρθρογράφος, αναλυτής, πολιτικός που να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, εκτός φυσικά από εκείνους που είναι υποχρεωμένοι λόγω της θέσης τους να το λένε - ο Τρισέ, ο Μπαρόζο κλπ. Ακόμη όμως και ένας σύμβουλος του προέδρου της Κομισιόν, ο Βέλγος Αντρέ Σαπίρ, συνεργάτης του Αμερικανού νομπελίστα και συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου, Τζόζεφ Στίγκλιτς, σοσιαλιστής και ο ίδιος, ομολογεί σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα "Ελ Παΐς" ότι "είναι αλήθεια πως εγώ πιστεύω ότι υπάρχει η πιθανότητα η Ελλάδα να προχωρήσει σε στάση πληρωμών".

Προσθέτει μάλιστα ότι "η ΕΕ πρέπει να προετοιμαστεί γι' αυτή την πιθανότητα... Αυτό που σχεδιάζουμε είναι να θέσουμε σε κίνηση ένα σύστημα που θα επιτρέπει να προβλέπουμε πώς θα κατανέμουμε ανάμεσα στις χώρες - πιστωτές τις συνέπειες μιας πιθανής αναστολής πληρωμών".

Την ίδια εικόνα αποπνέουν οι σελίδες και της παγκόσμιας έκδοσης των "Τάιμς της Νέας Υόρκης". Ο αρθρογράφος Μάικ Ντόλαν κάνει λόγο για μια Ελλάδα "βασανισμένη από τη λιτότητα και λιμοκτονούσα για ανάπτυξη, η οποία τελικά θα υποχρεωθεί να αναδιαρθρώσει τα τεράστια εθνικά της χρέη".

Ο πασίγνωστος Αμερικανός Νουριέλ Ρουμπινί ήταν πολύ πιο κατηγορηματικός σε άρθρο του στους "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" της Τρίτης, κάνοντας ευθέως λόγο για "αναπότρεπτη χρεοκοπία", την οποία "μόνο καθυστερεί" το υποτιθέμενο "πακέτο σωτηρίας" του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Ο Ρουμπινί προτείνει να... χρεοκοπήσουμε από τώρα για να κάνει και η ΕΕ οικονομία!

"Θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιηθεί ένα μικρό ποσό δημόσιου χρήματος για να δελεαστούν οι πιστωτές σε μια προληπτική συμφωνία τώρα παρά να σπαταληθούν 110 δισεκατομμύρια ευρώ σε μια προσπάθεια να εμποδιστεί μια αναπότρεπτη αναδιάρθρωση του χρέους αργότερα. Τέτοιοι δημόσιοι πόροι θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν να περιφράξουν άλλες οχυρωμένες για μάχη οικονομίες της ευρωζώνης" υποστηρίζει.

Τα μαθηματικά στοιχεία που παρουσιάζουν όλοι είναι τραγικά απλά και πειστικά: με τους όρους που δανείζεται η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, από το 115% του ΑΕΠ της που χρωστάει σήμερα, θα χρωστάει το... 145% του ΑΕΠ της μετά από τρία χρόνια! Ε, αυτό το ποσό είναι αδύνατον να το ξεπληρώσει - πόσω μάλλον που τα δάνεια της ΕΕ πρέπει να αποπληρωθούν ολόκληρα, όχι μόνο οι τόκοι, σε τρία χρόνια! Πού να βρει η χώρα να πληρώσει 130 δισεκατομμύρια στις χώρες της ΕΕ σε μια πενταετία - χώρια τους τόκους παλαιότερων δανείων;

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα χρέη, θα έχει βυθιστεί η χώρα και σε πρωτοφανή ύφεση και δυστυχία εξαιτίας των μέτρων κυβέρνησης - ΔΝΤ. Ζοφερό το μέλλον...

Ελλάδα
Καμιά σχέση με Αργεντινή

Παρομοιάζουν συχνά πολλοί τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας με εκείνη της Αργεντινής, όταν χρεοκόπησε. Οι αριθμοί δεν έχουν καμιά σχέση, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα πόσο άδικο έχουν αυτοί που θεοποιούν τον περιορισμό των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους. Ελλειμμα 13,6% του ΑΕΠ είχαμε εμείς το 2009, μόνο... 3% είχε η Αργεντινή. Δημόσιο χρέος 115% του ΑΕΠ η Ελλάδα, μόλις 50% η Αργεντινή. Ελλειμμα τρεχουσών συναλλαγών 10% έχει η Ελλάδα, μόνο 2% είχε η Αργεντινή. Αν είχαμε εμείς τα νούμερα της Αργεντινής θα είχαμε αναδειχθεί... πρωταθλητές της ευρωζώνης, της ΕΕ και πάσης Ευρώπης, αλλά αυτοί χρεοκόπησαν! Αλλες είναι οι αιτίες, επομένως...

ΠΗΓΗ

Και την υφαλοκρηπίδα βάφει γκρίζα η Αγκυρα!

Η κυβέρνηση Ερντογάν δεν πτοήθηκε από τα ελληνικά διαβήματα διαμαρτυρίας για τις «ερευνητικές βόλτες» του τουρκικού υδρογραφικού πλοίου «Τσεσμέ» στο βόρειο Αιγαίο στα διεθνή ύδατα και ξαναέστειλε χθες το πλοίο στην ίδια περιοχή, με συνοδευτική, μάλιστα, επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το «Τσεσμέ» έκανε και χθες βόλτα στα διεθνή ύδατα του βορείου Αιγαίου, ενώ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θέτει θέμα συνολικής διευθέτησης της υφαλοκρηπίδας Το «Τσεσμέ» έκανε και χθες βόλτα στα διεθνή ύδατα του βορείου Αιγαίου, ενώ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θέτει θέμα συνολικής διευθέτησης της υφαλοκρηπίδας Με αυτήν την ανακοίνωση η Τουρκία θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν έχει υφαλοκρηπίδα πέραν των 6 ν.μ. χωρικών υδάτων της και επομένως το υπόλοιπο τμήμα της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου -και όχι μόνον τα τμήματα με τις παρακείμενες ελληνικές και τουρκικές ακτές- είναι προς «ρύθμιση» και «οριοθέτηση». Προς τούτο, άλλωστε, η Αγκυρα «ξεθάβει» το Πρωτόκολλο της Βέρνης του 1976 (αναβαθμίζοντάς το σε Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας) για να ισχυριστεί ότι πέραν των χωρικών υδάτων και οι δύο χώρες δεν μπορούν να προβαίνουν σε σεισμικές έρευνες.

Πρόκειται για ακόμα μια απόπειρα της Αγκυρας -σε χαλεπούς καιρούς οικονομικά για την Ελλάδα- να υποστηρίξει (και πάλι εμπράκτως) ότι θέλει να προχωρήσει σε «συνολική» διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, περιορίζοντας την ελληνική δικαιοδοσία μόνον στα 6 ν.μ., θέτοντας δηλαδή σε πλήρη αμφισβήτηση και τμήματα της υφαλοκρηπίδας ακόμα και ανάμεσα σε ελληνικά νησιά (π.χ. μεταξύ Θάσου και Σαμοθράκης στο Β. Αιγαίο) και όχι μόνον ανάμεσα σε ελληνικές και τουρκικές ακτές στο Αιγαίο (π.χ. ανάμεσα στη Σαμοθράκη και τις τουρκικές ακτές).

Το νομοσχέδιο

Σύμφωνα με ορισμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις οποίες το υπουργείο Εξωτερικών δεν σχολιάζει, η αφορμή της νέας τουρκικής πρόκλησης δεν είναι άλλη από την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει μέσα στον μήνα νομοσχέδιο για ίδρυση Ενιαίου Φορέα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, με βάση τον οποίο θα πραγματοποιηθούν έρευνες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων σε περιοχές του κεντρικού Αιγαίου, νοτίως της Κρήτης και στο Ιόνιο.

Είναι προφανές ότι η Τουρκία επιχειρεί να κατοχυρώσει εν τοις πράγμασι τη θέση της και στις διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας, που σύμφωνα με την ελληνική πλευρά αφορούν τώρα τις «προσπάθειες για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας».

Η Τουρκία με τον εμπράγματο ισχυρισμό της, ότι αυτή τη στιγμή η ελληνική υφαλοκρηπίδα της περιορίζεται στα 6 ν.μ. των χωρικών υδάτων, επαναφέρει από την πίσω πόρτα την αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας σε μεγάλο αριθμό ελληνικών νησιών, ο καθορισμός της κυριαρχίας των οποίων θα καθορίσει και το εύρος της υφαλοκρηπίδας στα σημεία εκείνα.

Προς τούτο η Τουρκία «έβγαλε από τη ναφθαλίνη» και το Πρωτόκολλο της Βέρνης του 1976, που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 1976 ανάμεσα στις δύο χώρες, σύμφωνα με το οποίο οι δυο πλευρές θα απόσχουν από σεισμικές έρευνες πέραν των χωρικών υδάτων τους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Εκτοτε η Τουρκία επιμένει ότι οι δυο χώρες δεσμεύονται από το Πρωτόκολλο μέχρι να επιλύσουν το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας.

Η ελληνική κυβέρνηση επανήλθε στο θέμα χθες, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβεκούρα, να επιμένει ότι ακόμα και αν η Τουρκία δεν προχώρησε σε σεισμικές έρευνες όφειλε εν τούτοις να έχει ενημερώσει την Ελλάδα ως παράκτιο κράτος «προκειμένου να εκτιμήσει αν επηρεάζεται η ελληνική υφαλοκρηπίδα και συνεπώς αν απαιτείται ελληνική συναίνεση». Επανέλαβε ακόμα ότι η Τουρκία «σπαταλά το απόθεμα εμπιστοσύνης που υπάρχει. Η επιλογή της κλιμάκωσης και της όξυνσης είναι μια εύκολη επιλογή».

Η ανακοίνωση

Αντιθέτως, η Τουρκία με τη σχετική ανακοίνωσή της δείχνει να μην προβληματίζεται από πιθανή κλιμάκωση.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες Αρχές μας, το πλοίο TCG Cesme προέβη σε ορισμένες εργασίες υδρογραφικών μετρήσεων στο βόρειο Αιγαίο, στο πλαίσιο των καθιερωμένων δραστηριοτήτων, που έχουν στόχο την ενημέρωση των ναυτικών χαρτών. Παρόμοιες εργασίες πραγματοποιούνται τακτικά και από την πλευρά της Ελλάδας, στη θάλασσα του Αιγαίου.

» Ως γνωστόν, στο Αιγαίο δεν υπάρχει κανένας τομέας θαλάσσιας δικαιοδοσίας πέραν των χωρικών υδάτων. Για τον λόγο αυτό, οι περιοχές επέκεινα των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο υπόκεινται στο καθεστώς της ανοιχτής θάλασσας. Η Τουρκία και η Ελλάδα με τη Συμφωνία της Βέρνης του 1976 υποσχέθηκαν να μην προβαίνουν σε σεισμικές έρευνες πέραν των χωρικών τους υδάτων στο Αιγαίο, μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας. Η Τουρκία επιδεικνύει σεβασμό με την πλήρη έννοια στη Συμφωνία αυτή.

» Για τον λόγο αυτό, οι ειδήσεις του ελληνικού Τύπου, ότι το πλοίο TCG Cesme πραγματοποιεί γεωλογικές έρευνες, είναι αβάσιμες. Τις πληροφορίες αυτές και τις απόψεις μας τις διαβιβάσαμε λίαν προσφάτως στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών». *

ΠΗΓΗ