NIGEL FARAGE "Η ΕΕ έχει γίνει κομμουνιστικό καθεστώς"

 Ο Nigel Farage συνέκρινε την ΕΕ στην τωρινή της μορφή σαν το παλιό σοβιετικό καθεστώς, με τον τρόπο που αρπάζει καταθέσεις ευρωπαίων πολιτών όπως στην Κύπρο.
Με μια παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο και απευθυνόμενος προς τον Όλι Ρεν κατακεραύνωσε την λειτουργία της ΕΕ , υποστηρίζοντας ότι μετατρέπεται σ΄ ένα κομμουνιστικό καθεστώς στο οποίο δεν υπάρχουν πια όρια. Κάτι σαν την Σοβιετική Ένωση που τελικά οδηγήθηκε σε κατάρρευση. Και χρησιμοποίησε ως επιχείρημα την Κύπρο.
Οι φωνές για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί πλέον η ΕΕ πληθαίνουν και γίνονται πιο δυνατές. Ακόμη και μεσα στο Ευωκοινοβούλιο.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΗΠΑ: Έπρεπε να είχε απελαθεί από χρόνια ο νεκρός Τσετσένος δράστης, ενώ στον άλλον δόθηκε η αμερικανική υπηκοότητα.



Ένας από τους Τσετσένους τρομοκράτες που πραγματοποίησαν τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης έπρεπε να έχει απελαθεί εδώ και χρόνια μετά από καταδίκη του από ποινικό δικαστήριο και στον άλλο χορηγήθηκε αμερικανική υπηκοότητα και μάλιστα – κατά τραγική ειρωνεία - κατά την 11η επέτειο από την χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στο έδαφος των ΗΠΑ (11 Σεπτεμβρίου).
Ο Tamerlan Tsarnaev, (Ταμερλάν Τσάρνεφ) ο 26χρονος που σκοτώθηκε σε μια άγρια ​​ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, ήταν νόμιμος κάτοικος Αμερικής ο οποίος, ωστόσο, θα έπρεπε να έχει απελαθεί από τη χώρα μετά από μια καταδίκη το 2009 για ενδοοικογενειακή βία, σύμφωνα με πηγή της Judicial Watch. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση Ομπάμα έχασε την ευκαιρία να απελάσει τον Tsarnaev αλλά προφανώς δεν αισθανόταν ότι αντιπροσώπευε μια "αρκετά μεγάλη απειλή".
Ο άλλος βομβιστής, ο μικρός αδερφός Dzhokhar Tsarnaev, (Τζοχάρ Τσαρνάεφ), 19 ανταμείφθηκε με την αμερικανική υπηκοότητα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012 στη Βοστώνη, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Στον 19χρονο, για τον εντοπισμό του οποίου υπάρχει μια πρωτοφανούς κλίμακας επιχείρηση, χορηγήθηκε άσυλο στο Arlington της Virginia στις 27 Σεπτεμβρίου 2002, όπως αποκαλύπτει η πηγή.
Σε ένα ρωσικό site κοινωνικής δικτύωσης, ο Dzhokhar Tsarnaev είπε σχετικά με την τη θρησκεία του, ότι είναι το Ισλάμ και ότι οι προτεραιότητές του είναι η καριέρα και τα χρήματα. Έβαλε λινκς με ιστορίες για τη βιαιότητα του κυβερνώντος καθεστώτος στη Συρία και ένα βίντεο στο YouTube με τον εαυτό του να διασκεδάζει τον αδελφό με τις διαλέκτους από τις περιοχές γύρω από την Τσετσενία.
Ο Tamerlan Tsarnaev σπούδασε στο Bunker Hill Community College στη Βοστόνη και ήθελε να γίνει μηχανικός, σύμφωνα με ένα περιοδικό του Πανεπιστημίου της Βοστώνης το 2010. Είπε ότι ελπίζει να γίνει Αμερικανός πολίτης και μια μέρα να ενταχθεί στην αμερικανική ολυμπιακή ομάδα πυγμαχίας.
Είπε στο περιοδικό ότι η οικογένειά του έφυγε από την Τσετσενία τη δεκαετία του 1990, λόγω των συγκρούσεων εκεί, και ότι είχε ζήσει στο Καζακστάν. Ενώ ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες για πολλά χρόνια από τότε, είπε : «Δεν έχω ούτε ένα Αμερικάνο φίλος. Δεν τους καταλαβαίνω».
Είπε επίσης ότι ο ίδιος είναι μουσουλμάνος που δεν καπνίζει ή πίνει.
Και οι δύο άνδρες πιστεύεται ότι είχαν εισέλθει στη χώρα με την οικογένειά τους το 2002 ή το 2003, όταν η οικογένεια ζήτησε άσυλο. Αστυνομικοί είπαν στο NBC News ότι μπορεί να είχαν στρατιωτική εμπειρία, αλλά αυτό δεν ήταν σαφές.
Στην φωτογραφία ο Dzhokhar Tsarnaev, κοντά στον 8χρονο Martin Richard, θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης - φώτο κάτω.
 

Αρκετά χρόνια πριν οι Τσετσένοι τρομοκράτες πραγματοποιήσουν τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, το Judicial Watch αποκάλυψε κρίσιμα έγγραφα μυστικών υπηρεσιών που περιγράφουν τις δραστηριότητες της Αλ Κάιντα στην Τσετσενία, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας το 1995 ενός στρατοπέδου - που είχε παραγγείλει ο ίδιος ο Οσάμα Μπιν Λάντεν – για να εκπαιδεύονται οι "διεθνείς τρομοκράτες" για την εκτέλεση επιθέσεων κατά Αμερικανών και δυτικών.

Ο στόχος, σύμφωνα με τα έγγραφα, ήταν να «δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο ισλαμικό κράτος ικανό να αμφισβητεί ευθέως τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Ρωσία, και αυτό που θεωρεί ως ιουδαιο-χριστιανική και κομφουκιανή κυριαρχία». Περαιτέρω, επρόκειτο να δημιουργηθούν ριζοσπαστικά ισλαμικά καθεστώτα και να υποστηριχθούν από παντού, από «θάλασσα σε θάλασσα», συμπεριλαμβανομένης της Τσετσενίας. "Τρομοκρατικές δραστηριότητες πρέπει να διεξάγονται κατά των Αμερικανών και των δυτικών…», σύμφωνα με την έκθεση που εξέδωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (Defense Intelligence Agency - DIA).
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

Στρατόπεδα συγκέντρωσης πολιτών που δεν μπορούν να πληρώσουν την εφορία!

Στρατόπεδο συγκέντρωσης εντός της Αττικής προκειμένου να μετατραπεί σε φυλακή για να μεταφερθούν εκεί οι χιλιάδες που πολίτες που χρωστάνε στο δημόσιο δεν μπορούν να πληρώσουν για διάφορους λόγους και πρόκειται να συλληφθούν βρίσκεται το υπουργείο Δικαιοσύνης σύμφωνα με όσα ανέφερε στην Βουλή ο υφυπουργός Κώστας Καραγκούνης, κάτι για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει κάποιες μέρες πριν.

Μάλιστα στην εν λόγω φυλακή θα υπάρχει και πρόγραμμα "σωφρονισμού" με ειδικά μαθήματα τα οποία θα χρηματοδοτούνται από την ΕΕ για να μην επαναλαμβάνουν το "έγκλημα" οι πολίτες που στην συντριπτική τους πλειοψηφία απλά δεν έχουν να πληρώσουν αυτά που τους καταλογίζει η εφορία.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι «αναζητούνται χώροι, σε αγροτικά καταστήματα κράτησης για όσους έχουν ποινές έως δύο έτη και έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα» και στην συνέχεια πρόσθεσε πως «μέχρι να ολοκληρωθούν οι νέες δομές στα αγροτικά καταστήματα αναζητούμε προσωρινές λύσεις. Όντως αναζητούμε στρατόπεδο εντός της Αττικής ώστε με την κατάλληλη διαμόρφωση να πάνε εκεί».

Πέραν αυτών ο κ. Καραγκούνης ανέφερε πως «το 67% του πληθυσμού των φυλακών είναι αλλοδαποί. Εάν δεν τους είχαμε τότε οι φυλακές θα έφταναν και θα περίσσευαν για τους έλληνες κρατουμένους».

Επίσης στο χώρο αυό θα μεταφέρονται και οι συλληφθέντες ή καταδικασθέντες για άλλου είδους οικονομικά αδικήματα, όπως οικονομικές απάτες κλπ.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης υπολογίζουν σε "αρκετές χιλιάδες" τις συλλήψεις λόγω αδυναμίας καταβολής των φόρων που έχει επιβάλλει η τρόϊκα και "Απλά ο ΚΟρυδαλλός δεν τους χώράει πλέον". 

Το ίδιο θα γίνει και στην Θεσσαλονίκη, ενώ αναζητείται και το είδος της "εκπαίδευσης" που θα έχουν προκειμένου οι πολίτες να πληρώνουν μελλοντικά πρώτα τους φόρους τους και μετά να φροντίζουν τα της διαβίωσής τους. Κάτι που είναι μονόδρομος για την τρόϊκα, αφού σε διαφορετική περίπτωση είναι αδύνατον να εξοφληθούν οι δανειστές.
Πάντως ειδικά το πρόγραμμα "φορολογικής αναμόρφωσης" θυμίζει πολύ το αντίστοιχο πρόγραμμα που είχε εφαρμοστεί στην Κίνα του Μάο ή στην παλά Σοβιετική Ένωση για την "ιδεολογική διαφώτιση" των εγκλείστων διαφωνούντων με τα καθεστώτα στις φυλακές...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΗΠΑ: Ομοφυλόφιλη ακτιβίστρια παραδέχεται ότι ο πραγματικός σκοπός του αγώνα των ομοφυλόφιλων για "ισότητα στο γάμο" είναι να καταστρέψουν το γάμο


Αν και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν φανατικοί σε όλες τις κινήσεις, αυτό δεν μειώνει τα όσα ομολόγησε πρόσφατα η λεσβία δημοσιογράφος Masha Gessen* . Σε μια ραδιοφωνική εκπομπή παραδέχτηκε πραγματικά ότι οι ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές λένε ψέματα σχετικά με την ριζοσπαστική πολιτική τους ατζέντα. Είπε ότι δεν θέλουν να έχουν πρόσβαση στο θεσμό του γάμου. Θέλουν να τον επαναπροσδιορίσουν ριζικά και τελικά να τον εξαλείψουν.

Αυτά είναι που δήλωσε πρόσφατα σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη:

«Δεν θέλει πολύ σκέψη να καταλάβει κάποιος ότι οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται, αλλά νομίζω επίσης ότι δεν θέλει πολύ σκέψη να καταλάβει κάποιος ότι ο θεσμός του γάμου δεν πρέπει να υπάρχει. ... Ο αγώνας για τον γκέι ‘γάμο’ περιλαμβάνει γενικά ψέματα για το τι πρόκειται να κάνουμε με το γάμο, όταν θα φτάσουμε εκεί - γιατί λέμε ψέματα ότι ο θεσμός του γάμου δεν πρόκειται να αλλάξει, και αυτό είναι ένα ψέμα.

Ο θεσμός του γάμου πρόκειται να αλλάξει, και πρέπει να αλλάξει. Από την άλλη, δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει. Και δεν μου αρέσει να συμμετέχω στη δημιουργία μύθων για τη ζωή μου. Δεν ήταν αυτό που είχα στο μυαλό μου όταν έκανα γνωστή την ομοφυλοφιλία μου πριν από τριάντα χρόνια.

Έχω τρία παιδιά που έχουν πέντε γονείς, περισσότερους ή λιγότερους, και δεν βλέπω γιατί δεν πρέπει να έχουν πέντε γονείς νόμιμους ... Γνώρισα τη νέα μου σύντροφο, και μόλις είχε ένα μωρό, και ο βιολογικός πατέρας αυτού του μωρού είναι ο αδελφός μου και ο βιολογικός πατέρας της κόρης μου είναι ένας άνθρωπος που ζει στη Ρωσία, και ο υιοθετημένος γιος μου τον θεωρεί επίσης για πατέρα του. Έτσι, οι πέντε γονείς χωρίζονται σε δύο ομάδες των τριών ... Και πραγματικά, θα ήθελα να ζήσω σε ένα νομικό σύστημα που είναι σε θέση να αντικατοπτρίζει αυτή την πραγματικότητα, και δεν νομίζω ότι αυτό είναι συμβατό με το θεσμό του γάμου».

Για αρκετό καιρό, οι υπερασπιστές του "φυσικού" γάμου προσπαθούν να επισημάνουν ότι η πραγματική ατζέντα πίσω από τις οργανώσεις λόμπι των ομοφυλόφιλων δεν είναι η «ισότητα στο γάμο». Είναι το ολοκληρωτικό ξέφτισμα του γάμου και η εκρίζωση των παραδοσιακών αξιών από την κοινωνία. Και φυσικά θα υπάρχουν άοκνες προσπάθειες να φιμώθεί και να τιμωρηθεί κάθε χριστιανός ή εκκλησία που θα τηρεί τις παραδοσιακές θρησκευτικές τους διδασκαλίες για το γάμο και τη σεξουαλική ηθική.

Αν και λίγοι μιλάνε τόσο ανοιχτά όσο αυτή η λεσβία ακτιβίστρια σε αυτή τη συνέντευξη, έχουμε αριθμητικά παραδείγματα που αποδεικνύουν τα λεγόμενά της. Παρά την ευκαιρία που έχουν να «παντρευτούν», με τους διάφορους νόμους, είναι σχετικά μικρά τα ποσοστά των ομοφυλοφίλων που πραγματικά κάνουν τον κόπο να «παντρευτούν» σε σύγκριση με τους ετεροφυλόφιλους συναδέλφους τους. Αυτό προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με την πραγματική ανάγκη για την «δίκαιη» επέκταση των προνομίων του γάμου. Μόνο το 12 τοις εκατό των ομοφυλοφίλων στην Ολλανδία έχει «παντρευτεί» σε σύγκριση με το 86 τοις εκατό των ετεροφυλόφιλων συνομηλίκων τους. Λιγότερο από το 20 τοις εκατό των ζευγαριών του ίδιου φύλου που ήδη ζουν μαζί στην Καλιφόρνια «παντρεύτηκαν» όταν τους δόθηκε η ευκαιρία το 2008. Αντίθετα, το 91 τοις εκατό των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών στην Καλιφόρνια οι οποίοι ζουν μαζί είναι παντρεμένοι.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για πολιτιστική αλλαγή και γκρέμισμα της παραδοσιακής ηθικής της οικογένειας, καθώς φαίνεται ότι οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι που ζουν μαζί, ούτε χρειάζονται ούτε επιθυμούν να παντρευτούν, αν και επιθυμούν να αλλάξουν ριζικά το θεσμό του γάμου.

Οι γκέι και οι λεσβίες είναι ελεύθεροι να ζήσουν όπως θέλουν, και ζούμε σε μια κοινωνία που απερίφραστα τους επικροτεί με ένα τρόπο που δεν υπήρξε ποτέ πριν στην ιστορία μας, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να ξαναγράψουν τον γάμο για ολόκληρη την κοινωνία.
* Η Gessen γεννήθηκε το 1967 στη Μόσχα σε μια οικογένεια Εβραίων Ασκενάζι. Το 1981 μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιστρέφοντας το 1991 στη Μόσχα, όπου ζει σήμερα. Στο βιβλίο της «The Man Without a Face: η απίθανη άνοδος του Βλαντιμίρ Πούτιν» είναι μια πολιτική βιογραφία του Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο περιγράφει ως δικτάτορα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Καρδινάλιος αποκαλεί αμαρτωλή τη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία!

Μιλά για την άνευ όρων επιστροφή της Δύσης στις αλήθειες της Ορθοδοξίας!
«...μείνετε σεις οι Ορθόδοξοι εκεί που είστε. Μια μέρα, εμείς, η αμαρτωλή εκκλησία, θα έρθουμε γονατιστοί και θα ζητήσουμε μετάνοια για όσα πράξαμε στην ιστορία...»
Αυτά που έγιναν ... μεταξύ του Πάπα και του Πατριάρχη είναι μια εκδήλωση διπλωματίας, και τίποτε άλλο, ξένη και απαράδεκτη από θεολογικής πλευράς!.
 
Απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου Φιοντόρ Ντοστογιέβσκι ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ του καθηγητού Αντωνίου Ιακ. Ελευθεριάδη!
 
 
Συνηθίζουμε στις πρώτες γραμμές κάθε βιβλίου να διαβάζουμε ποιός είναι ο βαθύτερος σκοπός, το Θουκυδίδειο «αίτιο» μιας έκδοσης. Στην προκειμένη περίπτωση το ανά χείρας εγχείρημα έχει σημείο αναφοράς ένα εκλεκτό και πολύ γνωστό Μύθο του Μεγάλου Ιεροεξεταστή που διαβάζουμε στο τελευταίο έργο του μεγίστου των ρώσων λογοτεχνών του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι με τίτλο «Οι Αδελφοί Καραμάζοβ». Η παρούσα συγγραφική προσπάθεια είναι το αποτέλεσμα μιας αισθητικής και βιωματικής προσέγγισης του όλου προβλήματος που αναφέρεται στις θεολογικές και ιστορικές απόψεις, οι οποίες διατυπώνονται τελευταία στους διαλόγους κυρίως μεταξύ ορθοδόξων και ρωμαιοκαθολικών θεολόγων. Ας πάμε όμως πιο κοντά στις πηγές του εν λόγω προβλήματος.
Όλοι ασφαλώς έχουμε διαβάσει η οι μεγαλύτεροι στην ηλικία ενθυμούνται ότι μετά την άνοδο στο Θρόνο του Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως του εξ Αμερικής Αθηναγόρα (1948) ξεκίνησαν διπλωματικές μυστικές και επίσημες επαφές με το Βατικανό. Ο Αθηναγόρας επί συνεχή έτη διαπραγματευόταν παρασκηνιακώς με το Βατικανό την συνάντησή του με τον Πάπα. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε τελικά τον Ιανουάριο του 1964 στα Ιεροσόλυμα. Και από τότε αρχίζει ένα πρωτόγνωρο «ειδύλλιο» μεταξύ των δύο εκκλησιών, λουλούδια αγάπης, ασπασμοί, φιλοφρονήσεις, ανταλλαγές ευχών και κολακευτικών Γραμμάτων, αγκαλιές, αποσιώπηση διαφορών, δεν μας χρειάζονται οι θεολόγοι, αυτοί βαθαίνουν το ρήγμα, διάλογος ναι, αλλά διάλογος αγάπης και συμφιλίωσης: είναι φράσεις του Πατριάρχη Αθηναγόρα. Θυμάμαι τότε, μετά την πολύκροτη εκείνη συνάντηση, δημοσιογραφικές γραφίδες, ολόκληρα βιβλία φιλοπατριαρχικών συγγραφέων, ομιλίες επισκόπων και ιεροκηρύκων, φωτογραφίες και πορτραίτα είχαν ως επίκεντρο μιαν ακατάσχετη αγαπολογία.
Και στο σημείο αυτό θα ζητούσα την ιδιαίτερη προσοχή του αγαπητού και καλοπροαίρετου αναγνώστη μου. Μια κουβέντα όμως να προσθέσω ακόμα και να πω: ότι η εν λόγω πολυσυζητημένη συνάντηση δεν έγινε τυχαία και αυθόρμητα. Προγραμματίσθηκε, σχεδιάσθηκε και αποφασίσθηκε πολλά χρόνια πριν, ήδη από τον πρώτο χρόνο της ανάρρησης στο Θρόνο του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρου. Από την πλευρά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εργάσθηκε διπλωματικά και παρασκηνιακώς κυρίως ο καρδινάλιος Αυγουστίνος Μπέα, ο Καρδινάλιος Βίλλεμπρανς, ο Ρωμαιοκαθολικός ιερομόναχος Πέτρος Ντυπρέ, αλλά κυρίως και κατ’ εξοχήν, ο καρδινάλιος Ευγένιος Τισεράν (Cardinal Eugène Tisserant [1884-1972]), ο πρύτανης του κολλεγίου των καρδιναλίων (1951), ο δεύτερος τη τάξει, κατά το πρωτόκολλο, στην καθολική ιεραρχία. Ο εν λόγω Καρδινάλιος υπήρξε η σπουδαιότερη προσωπικότητα του ΧΧου αιώνα στον ρωμαιοκαθολικό κόσμο: προήδρευσε με το αξίωμα αυτό δύο εκλογών Πάπα και μιας Συνόδου. Υπήρξε ταυτοχρόνως ένας γίγαντας γνώσεων, Γάλλος Ακαδημαϊκός, έξοχος διπλωμάτης και άνθρωπος δράσης. Ήταν κάτοχος, πλην των ευρωπαϊκών γλωσσών, της αρχαίας ελληνικής, εβραϊκής, συριακής, αραβικής, αιθιοπικής και ασυριακής γλώσσας. Ήδη από το 1936 ετέθη επί κεφαλής της πολύ σπουδαίας Συνοδικής Επιτροπής για τις ανατολικές εκκλησίες, όπου παρέμεινε επί εικοσιτρία χρόνια. Γύρω στο 1959 με θάρρος και παρρησία σε δημόσια ομιλία του έψεξε την Τουρκία για την γενοκτονία των Αρμενίων, με συνέπεια να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις Βατικανού-Τουρκίας, για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων. Ο Καρδινάλιος Τισεράν καταδίκασε ακόμα απερίφραστα τους γνωστούς στο Ορθόδοξο Κοινό Ουστάζι της Κροατίας και τη συμμετοχή καθολικών κληρικών και φραγκισκιανών μοναχών στη γενοκτονία των σέρβων ορθοδόξων, κατά τη διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου.
Και ένα ακόμα στοιχείο του ελεύθερου και ασυμβίβαστου αυτού χαρακτήρα, του μεγάλου Γάλλου και ελληνολάτρη Καρδιναλίου Τισεράν είναι: η σθεναρή αντίρρηση που δημοσιοποίησε απέναντι στον πάπα Πίο ΧΙΙ σχετικά με την ανακήρυξη σε δόγμα της Ανάληψης της Θεοτόκου –αυτό το δόγμα, καθορίστηκε δογματικά και αλάνθαστα από τον εν λόγω πάπα, την 1η Νοεμβρίου 1950– με βάση το επιχείρημα ότι η παράδοση της αγίας «αθανάτου κοιμήσεως» της Παναγίας, σύμφωνα με την παράδοση της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας, είναι επαρκής και σωστή λατρευτική θέση.
Καλά όλ’ αυτά, θα με προλάβετε, αλλά προς τι η αναφορά μου σε ένα τόσο ριζοσπαστικό φιλορθόδοξο Καρδινάλιο και ο τονισμός των ξεχωριστών ιδιοτήτων και της μεγάλης πράγματι φυσιογνωμίας του Ευγενίου Τισεράν; Και ποιά σχέση μπορεί να έχει αυτός ο Καρδινάλιος με τον πρωταγωνιστή του ντοστογιέφσκιου μύθου, Καρδινάλιο κι αυτόν, Μ. Ιεροεξεταστή; Την προσωπικότητα του Τισεράν ο υπογραφόμενος γνώρισα εκ του σύνεγγυς, ως διευθυντή της Βατικανής Βιβλιοθήκης, περί τα μέσα του 1964, εποχή όπου ετοίμαζα την διδακτορική μου θέση, συζήταγα συχνά μαζί του και του είμαι ευγνώμων που με ετίμησε με την υψηλή του εκτίμηση ως Έλληνα και Ορθόδοξο Θεολόγο.
Ομολογουμένως, ο Καρδινάλιος Τισεράν με σαγήνευσε όχι τόσο από τα εταστικά του μάτια, την μακριά λευκή γενιάδα, το ευθυτενές ανάστημα, τα πολύτιμα δακτυλίδια που φορούσε στα δάκτυλα, δώρα, όπως μου είπε, πανεπιστημίων της Ανατολής. Με σαγήνευσε κυρίως και σπουδαίως, και ευλογώ τον Θεό, που γνώρισα έναν τόσο προικισμένο και σοφό άνδρα, στα νεανικά μου ιδιαίτερα χρόνια, από τα πιο κάτω εντυπωσιακά λόγια του. Ας ακούσουμε λοιπόν όλοι μας τούτα τα λόγια που μου εκμυστηρεύθηκε, ποιός; ο Δεύτερος τη τάξει στο Βατικανό, επαναλαμβάνω, λίγους μήνες μετά το κοσμοϊστορικό γεγονός της συνάντησης των Ιεροσολύμων:
«Αυτά που έγιναν στα Ιεροσόλυμα μεταξύ του Πάπα και του Πατριάρχη είναι μια εκδήλωση διπλωματίας, και τίποτε άλλο, ξένη και απαράδεκτη από θεολογικής πλευράς. Αγαπητέ μου Αντώνιε, μείνετε σεις οι Ορθόδοξοι εκεί που είστε. Μια μέρα, εμείς, η αμαρτωλή εκκλησία, θα έρθουμε γονατιστοί και θα ζητήσουμε μετάνοια για όσα πράξαμε στην ιστορία».
Με το άκουσμα «εμείς, η αμαρτωλή εκκλησία», δεν σας το κρύβω, ταράχθηκα και του ζήτησα να μου πει τι εννοεί. Κι εκείνος εύθαρσώς μου απαντά ότι εννοεί το σχίσμα, τις σταυροφορίες, την ιερά εξέταση, την ουνιτική προπαγάνδα, ακόμα και την προδοτική αδράνεια και ουδετερότητα που επέδειξε ο δυτικός χριστιανικός κόσμος, ιδιαίτερα η Γαλλία, στην καταστροφή του ελληνισμού της Σμύρνης…
Αλήθεια, ποιός ορθόδοξος χριστιανός δεν θα προσυπέγραφε την πιο πάνω δήλωση; Σαν να ήξερε ο αείμνηστος καρδινάλιος ότι έστω μερικοί από τους ομοπίστους ορθοδόξους χριστιανούς θα αμφισβητούσαν την ιερή τους παρακαταθήκη και θα ενστερνίζονταν καινοτομίες, μεταπατερικούς νεωτερισμούς και «συναφειακές» επινοήσεις με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η καθαρότητα του θεολογικού λόγου και να εκκοσμικεύεται το θεόπνευστο, κοσμοσωτήριο μήνυμα του Ευαγγελίου.
Ο σκοπός λοιπόν της παρούσας συγγραφής δεν είναι άλλος παρά η ενημέρωση και η φιλοσοφική και θεολογική προσέγγιση στο συμβολισμό του Μύθου του Μεγάλου Ιεροεξεταστή, σκοτεινού εκπροσώπου του παπικού Μεσαίωνα.
Κατακλείνοντας, μαζί με τις ευχαριστίες μου στους διαπρεπείς μελετητές του Φ. Ντοστογιέφσκι που ευγενώς συνεργάσθηκαν στην παρούσα έκδοση, καθώς και τον αιδεσιμολογιώτατο π. Σταμάτιο Σκλήρη, θεολόγο-ζωγράφο, που φιλοτέχνησε το εξώφυλλο και επιμελήθηκε τις εσωτερικές σελίδες του βιβλίου, ταπεινά επιτρέψατέ με να αφιερώσω αυτό εδώ το πόνημα σε όσους κληρικούς και λαϊκούς μετέχουν η θέλουν να μετέχουν στη μεγάλη συζήτηση για την ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών, εν όψει μάλιστα της μελλούσης να συνέλθει Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.
 
Πηγή: www.orthodoxia.gr

Αμερικανική σειρά προέβλεψε το χτύπημα στην Βοστώνη



Θέση του blog είναι ότι όλα αυτά εντάσσονται σε ένα παιχνίδι των δυνάμεων που προσπαθούν να επιβληθούν παγκοσμίως ώστε να πιστέψουμε ότι ελέγχουν τα πάντα άρα να πιστέψουμε ότι είμαστε αδύναμοι απέναντί τους.
Ένα φου είναι όλα αυτά!
Και οι ψεκασμοί, και οι τεχνητοί σεισμοί και όλα...
Μπροστά στην ανθρώπινη θέληση και στην Θεία Χάρη που δύναται να ελκύσει ο άνθρωπος, δεν αντέχει τίποτε!
Είμαστε πιο δυνατοί και θα τους ρίξουμε πολλές σφαλιάρες!
Κι ας μας έχουν κάνει τουλούμι στο ...ξύλο ως τώρα...
Ο αγώνας όμως συνεχίζεται, η θεϊκή λιακάδα μας περιμένει...
ΟΛΟΥΣ!

Απίστευτο- Αμερικανική σειρά προέβλεψε το χτύπημα στην Βοστώνη

ΠΗΓΗ

Οι γερμανικές τράπεζες βρίσκονται υπό κατάρρευση!

Πολύ ενδιαφέρον είναι το άρθρο-ρεπορτάζ που δημοσίευσε το «karfitsa.gr» με τίτλο «Ήταν ένας Γερμανός καπετάνιος, ένας Έλληνας επενδυτής και ένας Κύπριος καταθέτης…», της συναδέλφου Μελίνας Καραπαναγιωτίδου. Αξίζει να διαβαστεί κι εάν απηχεί την πραγματικότητα, έχουμε μάλλον άλλη μια εξήγηση για ποιον λόγο η γερμανική πολιτική υποδεικνύει στα κεφάλαια τον δρόμο για τις «ασφαλείς» της τράπεζες…
Tης Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
Ο Σόιμπλε υπήρξε σαφής. «Oι καταθέτες πρέπει να πηγαίνουν τα χρήματά τους σε σίγουρες τράπεζες και όχι στο ρίσκο των υψηλών επιτοκίων». Μετά τη δήλωση αυτή 50.000 επιστολές στάλθηκαν στην Κύπρο από Γερμανικές τράπεζες, προτείνοντας στους καταθέτες άμεση μεταφορά των χρημάτων τους στον ασφαλή Γερμανικό οικονομικό παράδεισο!
Μου φάνηκε αρκετά παράδοξο οι ισχυροί τραπεζίτες της Γερμανίας να «ζητιανεύουν» καταθέσεις στον τραπεζικό «σκουπιδότοπο» του… λεηλατημένου τραπεζικού συστήματος της Κύπρου και αναρωτήθηκα, αν έχουν τόσο… ανάγκη, μήπως δεν είναι τόσο… ισχυροί;
Έκανα μία έρευνα και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα της, γιατί τελικά οι Γερμανικές τράπεζες μπορεί να είναι πολλά, όμως μόνο για υγιείς κι ασφαλείς δεν φημίζονται! Οι περισσότερες τράπεζες τους είναι ουσιαστικά… υπό κατάρρευση!
Η ναυαρχίδα του Γερμανικού συστήματος η Deutsche Bank, χρειάζεται άμεσα 10 δις για να ανακεφαλαιοποιήσει τη θυγατρική της στις ΗΠΑ. Έχει χορηγήσει τεράστια ποσά σε ναυτιλιακά δάνεια, τα οποία είναι «σε καθυστέρηση» και η μόνη λύση – που έχει βρει- είναι να μεταθέτει την εξόφληση του κεφαλαίου και να κεφαλαιοποιεί τους τόκους έως ότου «σκάσουν» (Roll over)!
Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια στη διεύθυνση: http://www.karfitsa.gr/?p=145399

ΠΗΓΗ

Η Κύπρος στην επικράτεια της Τουρκίας σε χάρτη της Χουριέτ


Τράβα από εδώ, τράβα από εκεί την ...ξεχειλώσανε την Τουρκία...
Δεν κατανοούν ότι λίγο ακόμη τράβηγμα και... θα γίνει κομμάτια...
 
Η Κύπρος στην επικράτεια της Τουρκίας σε χάρτη της Χουριέτ
Κι όπως έγραψε και πνευματικός αδελφός από την Κύπρο που μας έστειλε την είδηση «ο μέρμηγκας βγάζει φτερά πριν το τέλος του...»

ΠΗΓΗ