ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ:Ο Τούρκος "Καπετάν Κεμάλ",εθελοντής με τους συμμορίτες κατά τον Εμφύλιο,μιλάει για τις εμπειρίες του!!!


ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ" ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ...

Είναι γνωστός ο προδοτικός ρόλος του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου,όσο και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή:τι γίνεται όμως,όταν αποκαλύπτεται πως ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΙ (!!!) ΕΝΑΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΝΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ),ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΩΣ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ;

Η ιστορία,που είναι για γέλια και για κλάματα,έχει ως εξής:

"Οι μαρτυρίες ενός Τούρκου αριστερού και αγωνιστή, του Μιχρί Μπελλί, από τη συμμετοχή του στον ελληνικό εμφύλιο ως μέλους του Ελληνικού Δημοκρατικού Στρατού, εξιστορούνται στο βιβλίο «Καπετάν Κεμάλ, Αναμνήσεις από τον ελληνικό εμφύλιο». Γραμμένο το 1985, το εν λόγω βιβλίο μόλις φέτος έγινε «αποδεκτό» από τους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει η ταινία-ντοκιμαντέρ που βασίζεται σε αυτό.

Γεννημένος το 1916 στη Συληβρία της Ανατολικής Θράκης, βαθιά διεθνιστής και συνειδητός μαρξιστής, ο Μιχρί Μπελλί συμμετείχε ή πρωτοστάτησε στις τραγικές περιπέτειες της κοινωνικής επανάστασης στη πατρίδα του, αλλά και τη δική μας, ή και όπου αλλού βρέθηκε ως διανοούμενος, αγωνιστής και εξόριστος. Κατατάχθηκε εθελοντικά τον Απρίλιο του 1947 στο Δημοκρατικό Στρατό της Ελλάδας, «όταν Έλληνες σύντροφοι από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη άρχισαν να ψάχνουν απεγνωσμένα για έναν Τούρκο, επαρκώς καταρτισμένο για πολιτική καθοδήγηση σ' αυτές τις περιοχές». Στη θητεία του αυτή τραυματίστηκε σοβαρά δύο φορές και, τέλος επέστρεψε στην πατρίδα του το καλοκαίρι του '49.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή», το βιβλίο «Καπετάν Κεμάλ, Αναμνήσεις από τον ελληνικό εμφύλιο» προέκυψε όταν ο Μιχρί Μπελλί θέλησε να «μιλήσει για τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην αντίσταση», τον αδικοχαμένο ανθό της ελληνικής πρωτοπορίας, εκείνους τους «ευτυχισμένους ανθρώπους» των τραγικών περιπετειών της Αριστεράς, τους οπλισμένους με τη χαρά και την αισιοδοξία του δίκαιου αγώνα.

Ωστόσο, συνεχίζει η Αυγή, οι πολιτικές ισορροπίες των κομμάτων της ελληνικής Αριστεράς αρχικά παραμέρισαν τη μοναδική μαρτυρία ενός Τούρκου συνοδοιπόρου και συναγωνιστή. Ο Μιχρί Μπελλί, στο βιβλίο του, κάνει λόγο για αυτές τις άκαρπες συναντήσεις με στελέχη της ευρύτερης Αριστεράς, μετά τη μεταπολίτευση. Βασισμένος στο βιβλίο, ο Φώτος Λαμπρινός κυκλοφόρησε φέτος ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με τίτλο «Καπετάν Κεμάλ, ο Σύντροφος» και πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Μιχρί Μπελλί."



Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

"Σύντροφος" λοιπόν ο...Καπετάν Κεμάλ,σύμφωνα με τη σύγχρονη ψευτοαριστερή θολοκουλτούρα!Να τον χαίρεστε,συντρόφια!Κι αυτόν και τους υπόλοιπους συντρόφους σας,Βούλγαρους,Αλβανούς και ψευτομακεδόνες!
Τυχαία άραγε όλα αυτά,σταλινικά απολιθώματα της Περισσού;

Πάντα στο πλευρό των εχθρών της Ελλάδας ηταν το ΚΚΕ και όχι των εργατών και του ελληνικού λαού...αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ,Αλέκα Παπαρήγα και υπόλοιπη βολεμένη κομπανία με "αριστερή" ιδεολογία,αλλά δεξιότατη τσέπη!

Πηγή:
hellas-orthodoxy

ΔΕΝ πρέπει να ηττηθεί ο Καραμανλής


Ένας Αριστερός ζει σπαρακτικά, σήμερα, την τραγικότητα της εποχής. Είναι οδυνηρό γιʼ αυτόν να βλέπει ότι τα υπάρχοντα «αριστερά» κόμματα όχι μόνο δεν ανοίγουν κανένα παράθυρο διεξόδου και αφύπνισης του λαϊκού κινήματος, αλλά αντίθετα αποτελούν το άλλοθι και το τεκμήριο των πλανητικών σχεδιασμών και εφιαλτικών ιδεολογημάτων του.

Είναι τέτοιο το συνειδησιακό πρόβλημα των αριστερών που άλλους τους κρατάει αιχμάλωτους στις δογματικές «αριστερές» αγκυλώσεις και προκαταλήψεις και άλλους στη σιωπή. Δεν τολμούν να φωνάξουν αυτό που βλέπουν ή να ταχθούν εναντίον των «αριστερών» πολιτικών στερεοτύπων για να μην «λιθοβοληθούν» από την κυρίαρχη «προοδευτική» τρομοκρατία των μεταλλαγμένων «αριστερών».

Μπροστά στον εφιάλτη, όμως, που ζούμε σήμερα και στις εθνικές συμφορές που έρχονται η σιωπή είναι προδοσία των αριστερών ιδεών και του αριστερού ήθους.

Σε επίπεδο εκλογικό, κανένα παραθυράκι φωτός δεν υπάρχει προς τα υπάρχοντα «αριστερά» κόμματα. Κάθε ψήφος προς αυτά όχι μόνο δεν αποτελεί ανάχωμα στους νεοταξικούς σχεδιασμούς και στις εθνικές τραγωδίες που έρχονται, αλλά αντίθετα η εκλογική ενίσχυση αυτών των «αριστερών» σχημάτων ενισχύει ιδεολογικά και πολιτικά τους νεοταξικούς σχεδιασμούς.

Τόσο η ηγεσία του ΚΚΕ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των πλανητικών σχεδιασμών και ιδεολογημάτων: Στην πρώτη γραμμή του ιμπεριαλιστικού δουλεμπορίου, στην πρώτη γραμμή της πολυπολιτισμικής κατάλυσης της ιστορικής μας συγκρότησης, στην πρώτη γραμμή της εθνικής μας διάλυσης…

Στα μεγάλα ιστορικά αιτήματα της εποχής μας (κοινωνικά και εθνικά τα οποία είναι αδιαχώριστα), οι ηγεσίες των αριστερών κομμάτων βρίσκονται από την πλευρά του πλανητικού ιμπεριαλισμού, ανεξάρτητα αν φραστικά καταγγέλλουν τον καπιταλισμό.

Κάθε εκλογική ενίσχυση αυτών των κομμάτων ενισχύει την παράλυση και παραπέρα διάλυση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Ακριβέστερα: Εμποδίζει την αφύπνισή του και την ανασυγκρότησή του.

Όσο πιο γρήγορα στείλει ο ελληνικός λαός στον σκουπιδοτενεκέ αυτές τις ηγεσίες τόσο και πιο γρήγορα θα ανασυγκροτηθεί το λαϊκό κίνημα: Το μόνο ικανό να αντισταθεί απέναντι στον οδοστρωτήρα της νεοταξικής επέλασης και να ΝΙΚΗΣΕΙ…

Κάθε εκλογική ήττα, συνεπώς, αυτών των κομμάτων συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ας εξετάσουμε τώρα τα άλλα κόμματα, αρχίζοντας από τον ΛΑ.Ο.Σ.

Έχουμε αναλύσει σε βάθος και με πληθώρα κειμένων ότι αυτό το τυχοδιωκτικό κατασκεύασμα αποτελεί την αιχμή των ισχυρών οικονομικών κέντρων για την αποδόμηση του πολιτικού σκηνικού και την επιβολή πολιτικών λύσεων που θα προωθήσουν άμεσα και ταχύτατα τις εθνικές μας συμφορές.

Ο ΛΑ.Ο.Σ αποτελεί το «πατριωτικό» σκέλος του «εκσυγχρονιστικού» κράτους-παρακράτους. Αποτελεί το «δούρειο ίππο» αυτού του παρακράτους για τη διάλυση της Ν.Δ.: Έναν νεοφιλελεύθερο ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟ ιμάντα για τα παιχνίδια του νεοταξικού παρακράτους: Μέσα σε αυτό το «παρακράτος» δεσπόζουσα θέση έχει η υπονομευτική της Ν.Δ, πτέρυγα Μητσοτάκη-Ντόρας.

Κάθε, συνεπώς ενίσχυση του Καρατζαφέρη ενισχύει τους σχεδιασμούς των «νταβάδων» και της Ντορικής πτέρυγας: μετάθεση της κυβερνητικής εξουσίας προς το ΠΑΣΟΚ, καταλυτική υπονόμευση της Ν.Δ. και «αποβολή» του Καραμανλή…

Το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο το «εκσυγχρονιστικό παρακράτος». Είναι η νεοταξική Νέα Δεξιά η οποία δεν έχει καμία «εθνική ευαισθησία», καμία «εθνική» συστολή και αναστολή. Αποτελεί την πιο ανοικτή, την πιο επιθετική και πιο μακάβρια αιχμή του πλανητικού ιμπεριαλισμού.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και όλος ο παρασιτικός εκσυγχρονιστικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ τάσσονται ΑΝΟΙΚΤΑ, χωρίς κανένα ενδοιασμό και συστολή, υπέρ των ιδεολογικών και πολιτικών κελευσμάτων των πλανητικών κέντρων εξουσίας.

Αυτό που προβληματίζει
αυτά τα κέντρα είναι η ικανότητα του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου ιδιαίτερα, να επιβάλλουν αποτελεσματικά, όπως ο Σημίτης, τις εντολές τους. Τρέμουν τις κοινωνικές και λαϊκές θύελλες.

Αυτός είναι ο λόγος που προτιμούν και προωθούν συναινετικές κυβερνήσεις και οικουμενικά σχήματα: Αυτά που ο Καρατζαφέρης αδιαλείπτως προπαγανδίζει!!!

Μία αποφασιστική ήττα του Καραμανλή διευκολύνει αφάνταστα αυτά τα σχέδια, με το δεδομένο ότι η «εκσυγχρονιστική» πτέρυγα της Ν.Δ. (Ντόρα-Σουφλιάς και Σία) μπορεί να έρθει στα πράγματα της Ν.Δ. ή να προκαλέσει διαλυτικές καταστάσεις…

Ν.Δ.

Αναμφίβολα η Ν.Δ. υπηρέτης είναι και αυτή των πλανητικών κέντρων εξουσίας. Σε επίπεδο οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής ΚΑΜΙΑ απολύτως διαφορά δεν υπάρχει μεταξύ των κομμάτων εξουσίας, ούτε και των παραφυάδων τους, ανεξάρτητα από το τι λένε για εσωτερική κατανάλωση.

Από τη στιγμή που είσαι ή γίνεσαι κυβερνητικός διαχειριστής του συστήματος είσαι υποταγμένος στη σιδερένια λογική του συστήματος και στους νόμους της καπιταλιστικής κρίσης και παρακμής. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες πάνω σε αυτό και να μην ακούμε τις σειρήνες της δημαγωγίας των κομμάτων…

Η Ν.Δ. είναι και αυτή, λοιπόν υπηρέτης (όπως όλοι), αλλά, λόγω ιστορικής διαμόρφωσης, δεν έχει απωλέσει εντελώς κάποια «εθνικά» αντανακλαστικά.

Θέλει να προωθήσει τις νεοταξικές επιταγές και στα εθνικά θέματα, αλλά δεν μπορεί να το κάνει αυτό με ωμότητα και κυνικότητα, όπως το ΠΑΣΟΚ. Έχει κάποιες αναστολές και συστολές ακόμα, καθώς και κάποιες μικρές αντιστάσεις.

Αυτό έχει φανεί και από τη συμπεριφορά της με τις συμφωνίες με Πούτιν, στο Σχέδιο Ανάν και στο ΟΧΙ που «ψέλλισε» στους Αμερικάνους για τα Σκόπια κ.λπ.

Ο Κώστας Καραμανλής, παρά τις μεγάλες υπονομεύσεις που υφίσταται εσωτερικά, είναι ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός της τελευταίας εικοσαετίας που τόλμησε να πει, έστω με μισόλογα, κάποια ΟΧΙ στους πλανητικούς κηδεμόνες και να πάει «κόντρα».

Είναι και αυτός ο βασικός λόγος που θέλουν να απαλλαγούν από αυτόν.

Το διακύβευμα, συνεπώς, αυτών των εκλογών συνίσταται σε τούτο: Θα ανατρέψουν τον Καραμανλή, θα ισοπεδώσουν τηΝ.Δ. και θα φέρουν στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ και τη Ντόρα ή θα αποτύχουν;

Με τη συνειδητή και όχι συναισθηματική ψήφο μας μπορούμε να συμβάλλουμε στο να αποτύχουν.

Αν το πετύχουν μας περιμένουν γρήγορα μεγάλες εθνικές συμφορές…

Πηγή:resaltomag

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΓΙΑ ΚΡΙΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑΣ (ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΕΛ 40)

Προκλήσεις Αφγανών λαθρομεταναστών στον Άγιο Παντελεήμονα,κατέληξαν σε άγρια συμπλοκή


Οι προκλήσεις των Αφγανών λαθρομεταναστών στον Άγιο Παντελεήμονα
έφτασαν τους κατοίκους στα όρια τους.Επειδή υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας στο συγκεκριμένο επεισόδιο μπορώ να σας διηγηθώ ακριβώς τι συνέβη..
Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα υπήρχε μια παρέα Αφγανών τώρα τελευταία που συνεχώς παρενοχλούσε τους κατοίκους και ειδικά τα μικρά κοριτσάκια (ελληνίδες,πολωνέζες,αλβανίδες) η αστυνομία όπως συνήθως πήγαινε και αυτοί μόλις βλέπανε αστυνομικούς φεύγανε και ερχόντουσαν πάλι όταν ηρεμούσαν τα πράγματα.
Οι συγκεκριμένοι σύμφωνα με τους κατοίκους πουλούσαν ναρκωτικά,και για αυτό το λόγο ξημεροβραδυάζανε στην πλατεία..
Ετσι και εχθές ένας Πολωνός πατέρας 14χρόνης προσπάθησε να ζητήσει τον λόγο απο τους αφγανούς και πάνω στην κουβέντα παραλίγο να τον μαχαιρώσουνε ύπουλα.
Κάτοικοι διαφόρων εθνικοτήτων βλεποντας τι γίνετε,μπήκαν στην μέση για να σώσουνε τον Πολωνό.
Η προσπάθεια αυτή θεωρήθηκε απο τους αφγανούς σαν απειλητική κίνηση και επιτέθηκαν και στους άλλους.Η όλη φασαρία κατέληξε σε ανθρωποκυνηγητό μεταξύ κατοίκων που βγήκαν απο τις καφετέριες,κατά των λαθρομεταναστών.Πίσω απο την εκκλησία οι κάτοικοι καταφέρανε και πιάσανε μερικούς και τους ξυλοφορτώσανε.Αποτέλεσμα ήταν ο ένας να βρεθεί στο νοσοκομείο και ένας άλλος έφυγε μόλις είδε να έρχετε περιπολικό και δεν πρόλαβε να τον πάρει ασθενοφόρο.Απο όσο είδα πρέπει να χτύπησε και ένας πολωνός που είχε πάει να βοηθήσει τον ομοεθνή του.
Πολλοί έλληνες που βλέπαμε το περιστατικό,λέγαμε μεταξύ μας να μην πάμε να βοηθήσουμε,γιατί θα αρχίσουν τα ΜΜΕ και τα γνωστά παπαγαλάκια των αριστερών να λένε για φασίστες και χρυσή αυγή.
Επειδή πολλοί θα πούνε ότι ήταν χρυσαυγίτες και φασίστες,θα σας ενημερώσω ότι οι έλληνες στην συμπλοκή ήταν 3-4 οι υπόλοιποι περίπου 20,ήταν αλλοδαποί που μένουν στην περιοχή,και είναι διαφορετικών εθνικοτήτων..
Και έτσι το παραμύθι των φασιστών κατοίκων πάει περίπατο.
Τώρα τι θα πούνε φασίστες μετανάστες χτυπήσανε λαθρομετανάστες???
Ή θα τα φορτώσουν πάλι στους έλληνες,χωρίς να έχουμε εμείς καμία συμετοχή στο επεισόδιο.

Κάτοικος Αγίου Παντελεήμονα..Αντώνης Τ.....
Παρακαλώ να προωθηθεί το μήνυμα μου......
Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία στο blog σας..

ΠΗΓΗ

UFO ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

UFO είδαν οι Κινέζοι


ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ

Κατα τη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης που σημειώθηκε στις 22 Ιουνίου, στον ουρανό της Κίνας κάτι περίεργο συνέβαινε. πολλοί ήταν αυτοί που είδαν ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο να βρίσκεται στον ουρανί και να αλλάζει χρώματα και σχήματα. Κάποιοι το φωτογράφησαν ενώ κάποιοι άλλοι το πήραν με video. Το αντικείμενο δεν έμεινε εκεί για πολλά λεφτά και οι Κινέζοι έχυν στη διάθεση τους οπτικό υλικό που θα μελετήσουν. Ειδικοί επιστήμονες έχουν ήδη αρχίσει έρευνα για το θέμα και αναμένεται να κρατήσει κάπου ένα χρόνο

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


ΒΙΒΛΟΣ- Ανακάλυψη Σιναϊτικού Κώδικα με Ελληνική γραφή

Σύμφωνα με την independent ,στις 1-9-09,ο ακαδημαϊκός που ονομάζεται Νικόλας Σαρρής και έχει έδρα του τη Βρετανία, αποκάλυψε κομμάτι του Σιναϊτικού Κώδικα της Βίβλου.

Ο Σιναϊτικός Κώδικας χρονολογείται στα μέσα του 4ου αιώνα και ανακαλύφθηκε το 1844 σε γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στους πρόποδες του ΄Ορους Σινά στην Αίγυπτο, έκτοτε κομμάτια του αποσπάστηκαν και κατέληξαν στη Βρετανία, Γερμανία, Αίγυπτο και Ρωσία.

Ο κώδικας είναι γραμμένος σε κεφαλαιογράμματη τετραγωνισμένη Ελληνική γραφή ,το υλικό των φύλλων του είναι εξαιρετικής ποιότητας περγαμηνή, προερχόμενη από δέρμα γαιδουριού ή αντιλόπης. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο Νικόλας Σαρρής είναι Ελληνικής καταγωγής, ζει με την οικογένειά του στην Πάτμο και είναι υπεύθυνος του εργαστηρίου συντήρησης βιβλίων και χειρογράφων της Ιεράς Μονής Πάτμου. Είναι φοιτητής και κάνει το διδακτορικό του στη Βρετανία.

Η διδακτορική του διατριβή αφορά χειρόγραφα του Σινά και της Πάτμου, Στην Αίγυπτο, στο Σινά, μελέτησε και φωτογράφισε κάποιες βιβλιοδεσίες στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης.

Στο πέρασμα των αιώνων οι μοναχοί της μονής της Αγίας Αικατερίνης χρησιμοποιούσαν αρχαίες περγαμηνές για το δέσιμο βιβλίων, επειδή ήταν αρκετά σκληρές -από δέρμα ζώου-

Ο 30χρονος Νικόλας Σαρρής συμμετείχε στο πρόγραμμα ψηφιοποίησης του Σιναϊτικού Κώδικα από τη Βρετανική Βιβλιοθήκη, εξοικειωμένος λοιπόν με τη μορφή των ελληνικών γραμμάτων του Κώδικα, εντόπισε αμέσως τα δυσδιάκριτα Ελληνικά γράμματα σε φωτογραφίες 18 τουλάχιστον βιβλιοδεσιών. ΄Εστειλε email στον βιβλιοθηκάριο του μοναστηριού και με την έρευνα που ακολούθησε, βεβαιώθηκε η ανακάλυψη κομματιού του Σιναϊτικού Κώδικα.
Ο κώδικας αποτελούνταν αρχικά από 1.460 σελίδες. Τουλάχιστον 800 σελίδες του κώδικα, είναι -από τον Ιούλιο του 2009- προσβάσιμες στο Ίντερνετ, με τη γνήσια μορφή τους.

Οι εικόνες του χειρογράφου βρίσκονται την ιστοσελίδα http://www.codexsinaiticus.org/

Κύπρος 6-2-09. ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Οι αρχές στη Βόρεια Κύπρο θεωρούν ότι βρέθηκε μια αρχαία έκδοση της Βίβλου, σε κρησφύγετο λαθρεμπόρων αρχαιοτήτων.

Το βιβλίο φέρει αποσπάσματα της Βίβλου τυπωμένα με χρυσά γράμματα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που διένειμε το πρακτορείο “Reuters”, ενώ σε μια σελίδα υπάρχει σκίτσο ενός δέντρου και σε άλλη οκτώ αράδες γραμμένες στα Συριακά, διάλεκτο της Αραμαϊκής, της μητρικής γλώσσας του Ιησού που κάποτε μιλούσαν στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.

Η ανακάλυψη, όμως, έχει διχάσει την επιστημονική κοινότητα, καθώς κάποιοι θεωρούν την Βίβλο πλαστή, ενώ άλλοι επιμένουν πως είναι αυθεντικό χειρόγραφο και επομένως ανεκτίμητης αξίας αν και θεωρούν πως τα χρυσά γράμματα μαρτυρούν πως η ηλικία του δεν είναι 2.000 χρόνια αλλά 1.000.

Σύμφωνα με την CyBC τηλεόραση τον Ιούλιο του 2009, συνελήφθησαν 3 άτομα για κατοχή καμπάνας εκκλησίας 145 χρόνων. Τα ως άνω εκκλησιαστικά κειμήλια είναι ανεκτίμητης αξίας.

Πηγή

"Ancient" Syriac bible found in Cyprus
6-2-09
By Sarah Ktisti and Simon Bahceli Sarah Ktisti And Simon Bahceli – Fri Feb 6


Reuters – An undated handout photo released to Reuters February 6, 2009 shows an ancient manuscript which authorities …


NICOSIA (Reuters Life!) – Authorities in northern Cyprus believe they have found an ancient version of the Bible written in Syriac, a dialect of the native language of Jesus.

The manuscript was found in a police raid on suspected antiquity smugglers. Turkish Cypriot police testified in a court hearing they believe the manuscript could be about 2,000 years old.

The manuscript carries excerpts of the Bible written in gold lettering on vellum and loosely strung together, photos provided to Reuters showed. One page carries a drawing of a tree, and another eight lines of Syriac script.

(Ευχαριστούμε την Αλεξάνδρα Σ. για το e-mail)

ΠΗΓΗ

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΕΛ 28)

"ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ" (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΕΛ 7)



ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ... ΝΥΧΤΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΣΕΛ 1)



Σωρεία τουρκικών προκλήσεων

Σοβαρό αντίκτυπο στο Αιγαίο δημιουργεί η πολιτική ρευστότητα στην Ελλάδα, με την Άγκυρα να προβαίνει σε σωρεία προκλήσεων σε βάρος της χώρας την περασμένη εβδομάδα:
- Οκτώ τουρκικά μαχητικά F-16 παρενόχλησαν πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών με 49 επιβάτες που πετούσε μεταξύ από Ρόδο για Μυτιλήνη.
-
Δύο τουρκικά F-16 παραβίασαν νύκτα τον ελληνικό εναέριο χώρο βορείως της Λήμνου. Επισημαίνεται ότι νυχτερινές παραβιάσεις δεν γίνονται συχνά, γι’ αυτό και τούτο το ποιοτικό στοιχείο αξιολογείται ξεχωριστά.
- Ελικόπτερο CH-47SDG του Ελληνικού Στρατού που μετέφερε Καταδρομείς της φρουράς στο Φαρμακονήσι απειλήθηκε με αναχαίτιση από το τουρκικό ραντάρ της Ντάτσα, με την αιτιολογία ότι πετάει εντός τουρκικού εναέριου χώρου.
- Ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. Egemen Bagis μιλώντας στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση επανέλαβε τη θέση ότι βάσει της Συνθήκης της Λωζανης αναγνωρίζονται ισότιμα δικαιώματα στις μειονότητες, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι είναι "πολύ σημαντικό και η Ελλάδα να προσεγγίζει με την ιδια ευαισθησία τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης". Ο Βagis ενημέρωσε την Εθνοσυνέλευση ότι η τουρκική κυβέρνηση παρακολουθεί από κοντά τα εκπαιδευτικά δικαιώματα της "τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης" και έκανε ειδική αναφορά και στις "πέντε καταδίκες της Ελλάδας" από το ΕΔΑΔ για το θέμα των μουφτήδων.
Aξίζει να σημειωθεί ότι προ ημερών
διαπιστώθηκε απόπειρα εμπρησμού του Τζαμιού των Τοξοτών Ξάνθης, χωριού με ελάχιστους μουσουλμάνους κατοίκους. Το παράδοξο είναι πως ίδια περίπτωση πυρκαγιάς υπήρξε και στο παρελθόν, στο ίδιο τέμενος, στην προεκλογική περίοδο του 2004...

ΠΗΓΗ

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΛΟΒΕΡΔΟ - MONO ΣΤΟ "ΣΤΟΧΟ"

Δεν κρύβουν την χαρά τους οι γυφτοσκοπιανοί για το ενδεχόμενο να έχουμε Γιωργάκη πρωθυπουργό και Λοβέρδο Υπουργό Εξωτερικών και μάλιστα το κάνουν απροκάλυπτα και με δημόσιες δηλώσεις τους. Ο πρέσβυς μάλιστα των Σκοπίων στο Λονδίνο Γκεόργκι Σπάσοφ (Βούλγαρος είναι ο άνθρωπος και το παίζει "μακεδόνας") έσπευσε να πανηγυρίσει δηλώνοντας:

"Το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Λοβέρδος -ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου- έχουν ήδη ανακοινώσει μιά διαφορετική προσέγγιση στη διαφορά μας με την Ελλάδα" ο πρέσβυς συνέχισε λέγοντας πως "βασική προυπόθεση είναι η ελληνική πλευρά να προβεί σε περαιτέρω παραχωρήσεις"

Αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν αυτές οι παραχωρήσεις που ζητάει ο πρέσβυς είναι και εδαφικές. Την "Λερίν" θέλουν ή την "Σολούν"; Ας διευκρινίσουν για να ξέρουν και τα φιλαράκια τους τι μπορούν να τους δώσουν. Γιατί το όνομα το έχουν ήδη παραχωρήσει. Να δούμε όμως μετά ποιός Αστυνομικός θα έχει άντερα να τους φυλάξει. Ή κι αν θα φτάνει ολόκληρος στρατός για να τους παράσχει μιά σχετική ασφάλεια! Αυτά είναι τα ρίσκα όταν παίζεις με την Εθνική Κυριαρχία.

ΠΗΓΗ