ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πρόβα κεραυνοβόλου πολέμου από την τουρκική Αεροπορία!

ImageΣε ευρείας έκτασης κινητοποίηση μεγάλης αεροπορικής δύναμης προχώρησε την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία εντελώς αιφνιδιαστικά, με την πρόφαση «αεροπορικών επιδείξεων», όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΓΕΑ στο defencenet.gr. Κατά την κινητοποίηση αυτή, η οποία έγινε την Τετάρτη 18/11 και την Πέμπτη 19/11, ενεπλάκησαν το 80% των αεροπορικών βάσεων της Τουρκίας και τα δύο τρίτα των μαχητικών αεροσκαφών της και εκτελέστηκαν αποστολές καταστολής εχθρικής αεράμυνας (SEAD) από την βάση της Μερτζιφόν που βρίσκεται κοντά στην Σαμψούντα!

Όλα τα παραπάνω έγιναν εντελώς αιφνιδιαστικά όπως προαναφέραμε. Την Τετάρτη το πρωί μεταξύ 09:30 και 10:00 εκδόθηκαν από την τουρκική ΥΠΑ δύο ξαφνικές ΝΟΤΑΜ για «αεροπορικές επιδείξεις».

Το περίεργο είναι ότι οι «αεροπορικές επιδείξεις» ξεκίνησαν μόλις δύο ώρες μετά την έκδοση των σχετικών ΝΟΤΑΜ, χρησιμοποιήθηκαν όλες οι βάσεις από το Εσκί Σεχίρ μέχρι το Ντάλαμαν. Διήρκεσαν δύο ώρες η κάθε μία και στα δυτικά η μία περιοχή που είχαν δεσμεύσει ήταν εφαπτόμενη στα όρια του FIR Αθηνών.

Η δραστηριότητα ήταν στην περιοχή μεταξύ Θράκης-Ίμβρου-Λήμνου-Μυτιλήνης και Εσκισεχίρ, δηλαδή κάλυπτε όλο τον βόρειο άξονα επιχειρήσεων. Μπαντίρμα, Μπαλίκεσιρ, Εσκί Σεχίρ, όπου εδρεύουν στην πρώτη η 6η και 9η AJU με F-16 (στην πρώτη είναι και οι Μοίρες LANTIRN και η 1η AJU (Πτέρυγα με τα F-4 Terminator) ήρθαν σε αιφνιδιαστική κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού. Μία πολύ μεγάλη άσκηση, σε μία πολύ μεγάλη περιοχή, με την «σπονδυλική στήλη» της τουρκικής Αεροπορίας εντελώς αιφνιδιαστικά και με την αστεία δικαιολογία των «αεροπορικών επιδείξεων»

Την Πέμπτη με επίσης αιφνιδιαστικές ΝΟΤΑΜ που εξέδωσαν μεταξύ 08:30 & 09:00 το πρωί, δεσμεύθηκαν μεγάλες περιοχές για την διεξαγωγή μόλις δύο ώρες αργότερα, αεροπορικής εκπαίδευση/επίδειξης & ανεφοδιασμού αντίστοιχα, με την πρώτη να ισχύει για όλη(!) την Τουρκία (LTBB-Δυτ.Τουρκία & LTAA-Αν.Τουρκία), όπου συμμετείχαν και δυνάμεις από την 5η AJU στην Μερτζιφόν, το Ακιντζί, (4η AJU) και το Ερχάκ, νότια της Σεβάστειας κοντά στην Μαλάτια.

Το ιδιαίτερο στοιχείο είναι ότι αεροσκάφη της 151 Filo (Mοίρας) από την Μερτζιφόν κατευθύνθηκαν δυτικά και ανεφοδιάστηκαν στον αέρα από αεροσκάφη τάνκερ (η Τουρκία διαθέτει 7 KC-135R Stratonanker, τα οποία έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού Pacer CRAG) έμφορτα με ΑGM-88B HARM! Δηλαδή είχαμε σενάριο αιφνιδιαστικής προσβολής SEAD!

Και δεν έφταναν όλα αυτά, ταυτόχρονα με τις αεροπορικές ασκήσεις διεξήχθη και άσκηση CSAR στην δυτική Τουρκία για την οποία επίσης εκδόθηκε σχετική ΝΟΤΑΜ.

Δηλαδή είχαμε ασκήσεις σε τρία σκέλη: Aποστολές SEAD, αεροπορικής υπεροχής και CSAR, δηλαδή όλα τα σκέλη των επιχειρήσεων που θα χρειαστούν σε μία αιφνιδιαστική προσβολή από την τουρκική Π.Α.

Χρόνος (απόλυτα αιφνιδιαστικά), μέγεθος (το 80% της τουρκικής Αεροπορίας) και είδος κινητοποίησης (μέχρι και δοκιμές αποστολών SEAD) μόνο ως προμήνυμα δυσάρεστων εξελίξεων μπορεί να θεωρηθεί…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Ο «κακός εθνικισμός» σαν θέμα εκθέσεως στην σχολική ύλη!


Για όσους δεν το γνωρίζουν, μέσα στην ύλη η οποία διδάσκεται στα Ελληνόπουλα στα σχολεία και προπαντός στα φροντιστήρια, όπου και στηρίζουν τις ελπίδες τους για εισαγωγή στις ανώτατες σχολές, μέσα στην ύλη λοιπόν για το μάθημα της εκθέσεως, είναι και το πώς οι μαθητές αναπτύξουν το θέμα για τον “κακό εθνικισμό”, καθώς και για τα… αγαθά του αντιρατσισμού και της πολυπολιτισμικής κοινωνίας και άλλα αναλόγου τύπου και ίδιας πολιτικής ταυτότητος θέματα....

συνέχεια εδώ