ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Χιλιάδες νέοι χριστιανοί κινδυνεύουν να απολυθούν μόνο και μόνο επειδή πιστεύουν στον γάμο μεταξύ άνδρα και γυναίκας



Χιλιάδες νέοι Χριστιανοί στο Ηνωμένο Βασίλειο που πιστεύουν στον «παραδοσιακό» γάμο θα πρέπει να σκεφτούν δύο φορές πριν αναλάβουν κάποια θέση στο δημόσιο τομέα, προειδοποιεί μια ομάδα εκκλησιαστικών ηγετών.

Σε επιστολή τους προς την εφημερίδα Daily Telegraph, 17 θρησκευτικοί λειτουργοί και ένας αρχιεπίσκοπος εκφράζουν την ανησυχία τους για τις συνέπειες που θα έχει αν ψηφιστεί το Νομοσχέδιο για τον «Γάμο» (για τα ομόφυλα ζευγάρια) με την παρούσα μορφή.

Η επιστολή λέει, "Εάν το νομοσχέδιο γίνει νόμος του κράτους, χωρίς καμία σαφέστερη διαφύλαξη της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας της πίστης, οι εκπαιδευτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της συνείδησής τους και της καριέρας τους, καθώς πολλοί θα αποτραπούν από το να εργαστούν στο δημόσιο ή σε φιλανθρωπικά ιδρύματα (ασχολούνται με υιοθεσίες)".
Τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου συζητούν τις τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για το «γάμο» των ομοφυλόφιλων στη Βουλή των Κοινοτήτων σήμερα και αύριο. Έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν για μια σειρά τροπολογιών, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας όσων εργάζονται στο δημόσιο και πιστεύουν στον «παραδοσιακό» γάμο.

Οι εκκλησιαστικοί ηγέτες λένε ότι υπάρχουν 150.000 πιστοί στις συναθροίσεις τους, 50.000 εκ των οποίων είναι ηλικίας μεταξύ 13 και 30 ετών.

Η επιστολή λέει, «Για πολλούς σε αυτή την ανερχόμενη γενιά, ο γάμος είναι η ένωση των δύο αντίθετων φύλων και το νήμα που συνδέει γενιές».

Η επιστολή υπογράφεται, μεταξύ άλλων, από τον Rt. αιδ. Peter Smith, αρχιεπίσκοπο του Southwark, τον αιδ. Vaughan Roberts, εφημέριο του Αγίου Ebbe της Οξφόρδης και τον αιδ. John Stevens, διευθυντή της Κοινότητας Ανεξάρτητων Ευαγγελικών Εκκλησιών.

Το νομοσχέδιο θα προκαλέσει «πόνο σε πολλούς, χωρίς να αντιμετωπίζει την προκατάληψη εναντίον των λίγων», αναφέρει η επιστολή.

Σχ. ΚΟ: Την ώρα που ο δυτικός άνθρωπος κοιμάται, ένα ‘ροζ’ πραξικόπημα βρίσκεται εν εξελίξει. Πρώτα μας μιλήσανε για «ανοχή». Μετά μας είπαν για «αποδοχή». Μετά είπαν για «ισότητα» και στο τέλος επέβαλαν με νόμους ένα απαρτχάιντ για όσους δεν συμφωνούν με την «ισότητα». Κοίτα να δεις ποιοι μιλάνε για «δικαιώματα»…
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Ορθόδοξοι χριστιανοί και ...ΚΚΕ μόνο κατά του "αντι"-ρατσιστικού νομοσχεδίου...

Είχε αναφέρει ο γέροντας Παΐσιος :
«Θα έρθει καιρός που θα ανεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θα εναλλάσσονται τα κόμματα, θα ανακαλούνται διατάγματα, θα ψηφίζονται νόμοι και θα καταργούνται άλλοι, και θα επικρατεί σύγχυση και ταραχή. Τότε, όμως, θα αντιδράσουν λίγοι πιστοί Χριστιανοί αλλά και το Κ.Κ.Ε..»
(Πηγή : http://agiotokos-kappadokia.gr/2011/09/16/1-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1/)
Δεν κάνουμε λόγο για την "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" της οποίας η ηγεσία παίζει έναν θολό ρόλο αλλά αν το σκεφτεί κανείς καλά ως τώρα μόνο οι ορθόδοξοι χριστιανοί και ...ΚΚΕ είναι κατά του "αντι"-ρατσιστικού νομοσχεδίου...
ΠΗΓΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ.... ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΚΑΚΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ ΠΙΟ ΠΡΙΝ, ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ...!!!

ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΙΣΑ ΚΙ ΟΜΟΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ... ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ:

Ποιος και πώς θα ξεκινήσει την επικείμενη έκρηξη;


Οι κίνδυνοι για μία κοινωνική έκρηξη αυξάνουν αλματωδώς

Η πολιτική είναι η επιστήμη (κατ’ άλλους «τέχνη» και κατ’ άλλους «επάγγελμα») η οποία καλείται να δημιουργήσει κατευθύνσεις βασιζόμενη σε ένα γενικό εθνικό στρατηγικό σχέδιο, αναλύοντας τα δεδομένα του παρόντος και αποφεύγοντας το χείριστο σενάριο - αποτέλεσμα (βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα) για το μέλλον. Είναι λοιπόν, εκείνη η επιστήμη που σαν σκοπό έχει να επιφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για την χώρα και τους κατοίκους, τοποθετώντας μία κλίμακα στόχων (με μετρήσιμα αποτελέσματα).

Τι γίνεται, όμως με την πολιτική στην Ελλάδα;
Στην περίπτωση της χώρας μας, είναι πασιφανές πως οι πολιτικοί είτε δεν έχουν την ικανότητα να «προβλέψουν» και μέσω εντατικής εργασίας να δημιουργήσουν μία θετική πορεία για την χώρα την οποία υποτίθεται ότι υπηρετούν, είτε δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας. Βέβαια, υπάρχει και το σοβαρό ενδεχόμενο να μην έχουν την διάθεση λόγω οκνηρότητας να εργαστούν (ως γνωστόν το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτικών της Ελλάδας δεν έχει εργαστεί ποτέ) και προτιμούν τις έτοιμες – «πακεταρισμένες» λύσεις που τους προσφέρονται από το εξωτερικό (οι οποίες όμως εξυπηρετούν τα συμφέροντα εκείνων που εκπονούν αυτές τις «λύσεις»).

Στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί το εξής παράδοξο ζευγάρι, το οποίο και φέρει την ευθύνη για την κατάντια της χώρας: οι πολιτικοί έγιναν πωλητικοί και οι πολίτες έγιναν πελάτες. Και τα δύο μέρη αυτού του εκτρωματικού «ζευγαριού» προσπαθούν εναγωνίως να διαιωνίσουν την ύπαρξή τους, χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο και κάθε μέσο… Ηθελημένα ή μη, αλληλο-εξυπηρετούνται και υποβοηθούν τα μέγιστα στην περαιτέρω αποδόμηση της χώρας. Επικεντρώνονται στα επιμέρους προσωπικά μικροσυμφέροντα και διαλύουν την γενικότερη εικόνα και ύπαρξη της χώρας. Έχουν δημιουργήσει ισχυρότατες συντεχνίες και κατορθώνουν να μετακυλύουν τόσο τις υποχρεώσεις όσο και τις ευθύνες τους στους ανίσχυρους, δημιουργώντας έτσι –με γοργούς ρυθμούς- μία μάζα πολιτών η οποία εξαθλιώνεται και ταυτόχρονα αργά αλλά σταθερά σωρεύει ένα καταστροφικό στοιχείο, την οργή, η οποία και θα εκδηλωθεί με τον πλέον βίαιο τρόπο όταν δημιουργεί η «ικανή μάζα» πολιτών που δεν θα έχουν να χάσουν τίποτε απολύτως…

Δεν είναι ένα απλό τέχνασμα της πολιτικής τάξης ο φόβος της κοινωνικής έκρηξης. Βέβαια, επειδή η άρχουσα πολιτική τάξη (μην ξεχνάμε πως υπάρχει και η άρχουσα οικονομική τάξη, της οποίας τα συμφέροντα δεν έχουν πάψει να εξυπηρετούνται) ελέγχει πλήρως τους μηχανισμούς καταστολής μίας εξέγερσης, επιθυμεί να ορίσει η ίδια τον τόπο, τον χρόνο, αλλά και το μέγεθος αυτής της έκρηξης. Εργαζόμενη προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση -και προκειμένου να εμφανιστεί ο πολιτικός κόσμος ως λυτρωτής – διασώστης- εδώ και πολύ καιρό έχει τοποθετήσει την λέξη «εμφύλιος» (μέσω πολιτικών δηλώσεων και "βαθυστόχαστων" αναλύσεων μνημονιακών δημοσιογράφων), προκειμένου να ενοχοποιήσει εκ των προτέρων τους πολίτες που θα τολμήσουν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, που θα επιχειρήσουν να αποκτήσουν τον έλεγχο της ζωής τους.
Το εμφυλιοπολεμικό αυτό κλίμα απαιτεί την ύπαρξη εικονικών συγκρουσιακών πόλων ή την ύπαρξη ενός –έστω και δημιουργημένου- «μπαμπούλα». Και αυτά τα στοιχεία ήδη δημιουργούνται μέσα από «ριζοσπαστικές» ή πολυπληθείς πολιτικές κινήσεις που έχουν έναν υποτιθέμενα κοινό στόχο, αλλά δεν συμφωνούν για την κρίσιμη επόμενη ημέρα και την διαχείριση της χώρας. Η ύπαρξη των δύο αντίπαλων πόλων ή και των πολλών μικροκινημάτων, εξασφαλίζει την παράταση ύπαρξης του υφιστάμενου πολιτικού εκτρώματος, αφού η γενικότερη εικόνα προς τους πολίτες είναι ασαφής και απολύτως ομιχλώδης. Στην περίπτωση που θα υπάρξει ακέφαλη έκρηξη των πολιτών (πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, λόγω της υφιστάμενης και ιστορικής πολιτικής κουλτούρας των Ελλήνων που θέλουν έναν αρχηγό επικεφαλής), τότε το πολιτικό σύστημα θα διαλύσει πάρα πολύ εύκολα και με ισχυρότατες δόσεις κυβερνητικής βίας (μην ξεχνάμε την ύπαρξη της αστυνομίας, της οποίας η ηγεσία υπακούει και εκτελεί όλες τις μη νόμιμες (έχει αποδειχθεί σε πλείστες περιπτώσεις) «άνωθεν εντολές» και έχει μετατρέψει την Αστυνομία από προστάτη των πολιτών σε «πραιτωριανούς» υπαλλήλους της τροϊκανής κυβέρνησης). Αυτό το «τσάκισμα» των πολιτών, θα λειτουργήσει καταλυτικά και θα προσθέσει αρκετά χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας των σημερινών κυβερνώντων.

Επειδή όμως οι «δημοκρατίες» επιτάσσουν την αλλαγή προσώπων, το σύστημα (και οι έξωθεν εντολείς του) είναι αναγκασμένο να δημιουργεί νέες –αλλά υπάκουες- προσωπικότητες, οι οποίες θα εμφανίζονται στην εξουσία και όντας μαριονέτες αλλά με την βιτρίνα ενός δημοκρατικού πολιτεύματος θα κάνουν κατορθωτή την συνέχεια της ύπαρξης ενός κράτους χρέους, ενός κράτους απόλυτα αστυνομευόμενου –φυσικά για «το καλό των πολιτών του»- κι ενός κράτους που θα έχει γίνει μία τεράστια φυλακή ανθρώπων και χώρος κοινωνικών πειραματισμών για περαιτέρω εφαρμογή σε άλλες δυτικές χώρες.

Εάν όλα αυτά δεν αποτελούν κίνδυνο για μία χώρα, τότε με δεδομένη την απόλυτη ανυπαρξία της πολιτικής ηθικής των κυβερνώντων, ο κίνδυνος για μείωση του γεωγραφικού χώρου της Ελλάδας είναι περισσότερο από εμφανής. Ενδέχεται, μάλιστα, να χρησιμοποιηθεί η απειλή αυτή από τους ίδιους τους κυβερνώντες, προκειμένου να συσπειρώσουν τους πολίτες υπέρ τους και απέναντι στην «εξωτερική απειλή».
Ενδέχεται το επόμενο διάστημα να υπάρξει κάποιο «λάθος» (από κάποιον "πιεσμένο", "ηθικά και ψυχολογικά καταρρακωμένο" στρατιωτικό), το οποίο θα λειτουργήσει ως πυροκροτητής ενός θερμού επεισοδίου. Ευχή όλων, σε μία τέτοια εξέλιξη, είναι η αποφυγή κάποιας εθνικής ήττας (μετά από πολιτική συμφωνία, όπως έγινε στα Ίμια το 1996 από την κυβέρνηση Σημίτη και την παγίωση γκριζοποίησης μέρους του Αιγαίου, το οποίο σήμερα αμφισβητείται ευθέως και χωρίς καμία απολύτως συνέπεια από τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου).
Παράλληλα, ο υπαρκτός κίνδυνος κάποιας «μουσουλμανικής άνοιξης» στην Ελλάδα, είναι ορατός και τα στοιχεία που θα πυροδοτούσαν κάτι τέτοιο είναι γνωστά και βρίσκονται τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, έχουν δε προ καιρού πάρει "θέσεις μάχης". Κάτι τέτοιο, μάλιστα, θα εξυπηρετούσε στον μέγιστο βαθμό την σημερινή κυβέρνηση, αφού θα της δινόταν η ευκαιρία επιβολής αυστηρότατων αστυνομικών μέτρων (πέρα από τα όρια που κινείται η Δημοκρατία), ενώ παράλληλα θα περνούσε σε σειρά μέτρων ικανοποίησης των «εξεγερμένων», προκειμένου να μην υπάρξει επανάληψη κάποιας μουσουλμανικής «έκρηξης» στο μέλλον.

Όλα τα παραπάνω σας φαίνονται απίθανα; Ίσως... και μακάρι να είναι. Δυστυχώς, μέρος από αυτά ήδη είναι μέρος της ζωής μας, της καθημερινότητάς μας. Ευελπιστούμε πως οι πολιτικοί θα πάψουν να είναι πωλητικοί και πως οι πολίτες θα πάψουν να είναι πελάτες. Μόνο τότε θα μπορέσει η χώρα να επανέλθει σε πορεία ανάκαμψης (ουσιαστικής και όχι εικονικής ή μέσω επιτηδευμένων δηλώσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού) και θα σταθεί στα πόδια της. 
Για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει οι πολίτες να κατανοήσουν την σημερινή πορεία της χώρας και το αύριο που αυτή η πορεία τους επιφυλάσσει. Επίσης, οι πολιτικοί θα πρέπει να κατανοήσουν πως όλα έχουν ένα τέλος και πως στο χέρι τους είναι το δικό τους τέλος να είναι αίσιο και όχι φρικώδες… Γιατί δεν πρέπει κανείς να ξεχνά πως η οργή φέρνει φρίκη. Και η φρίκη δεν θα έρθει μέσω ενός ανύπαρκτου εμφύλιου πολέμου, αλλά από ανθρώπους της καθημερινότητας που θα έχουν οδηγηθεί στον παραλογισμό και θα λειτουργούν έχοντας στο μυαλό τους μόνο μία σκέψη: «αν είναι να καταστραφώ, θα πάρω μαζί μου όσους περισσότερους μπορέσω»…

Επανερχόμενοι στο αρχικό ερώτημα, "ποιός και πως θα ξεκινήσει την επικείμενη έκρηξη", θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι πως η επόμενη ημέρα σε καμία περίπτωση (οτιδήποτε και αν συμβεί) δεν θα βρει την Ελλάδα ίδια. Είτε χειρότερα, είτε καλύτερα, το αποτέλεσμα θα κριθεί στο ποιοί και πως θα συμμετέχουν στην επικείμενη έκρηξη...

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Προκήρυξη σοκ: "Σκοτώστε τους επισκόπους"!



Αποκλειστικό ierovima.gr Από Δημήτρη Πορφύρη και Πηνελόπη Σταφυλά
Στις 16 Μαϊου, το ανεξάρτητο λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων LEBANON FILES, όπως μας ενημέρωσαν οι Δημήτρης Πορφύρης και Πηνελόπη Σταφυλά, δύο άνθρωποι που παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Συρία και ιδιαίτερα το θέμα των απαχθέντων επισκόπων, ανάρτησε στην ιστοσελίδα του αντίγραφο της προκήρυξης που εξέδωσε η οργάνωση ΣΥΡΙΑΚΗ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (αλ Χιζμπ αλ Ταγουιντ λ Ισλάμι). Η προκήρυξη αυτή κρατήθηκε για ευνόητους λόγους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά έχει προκαλέσει εντάσεις στην περιοχή.
Ο ηγέτης της σεïχης Ιμπράημ Αλ Ζάουμπι, (φωτο) αναφέρει σε αυτή την προκήρυξη ότι :
«Σε σύσκεψη που συγκλήθηκε ασχοληθήκαμε με τους κινδύνους που διατρέχει ο Συριακός λαός και συζητήσαμε αρχικά την περίπτωση των 9 λιβανέζων που απήχθησαν στην Συρία αλλά και αυτή των δύο επισκόπων....
Αναφορικά με τους δύο υπό ομηρία επισκόπους , ο Θεός είπε ότι όποιος ομολογεί ότι οι 3 Θεότητες είναι ο Θεός διαπράτει αμαρτία όπως και αμαρτία έχουν αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο Ιησούς είναι ο γιος της Μαρίας.
Ο Θεός έδωσε εντολή σε σένα Προφήτη να σκοτώσεις τους αμαρτωλούς και τους κλέφτες και να τους στείλεις στην Κόλαση κηρύσσοντας τους Τζιχάντ. Έτσι λοιπόν εμείς στην οργάνωση του «αλ Χιζμπ αλ Ταγουιντ αλ Ισλάμι»  και στο όνομα αυτής της οργάνωσης και εν ονόματι των Σαλαφιστών και στο όνομα όλων των Μουσουλμάνων Σαλαφιστών σας καλούμε να εφαρμόσετε την Σαρία, το Νόμο του Θεού επί των δύο επισκόπων και σ΄όλους τους απαχθέντες και δεν θα λογοδοτήσουμε για τον Λόγο του Θεού που προβλέπει θάνατο κάθε απίστου (καφίρ ) και δεν φοβόμαστε ότι ο Θεός θα μας κατηγορήσει γι αυτό»
Όταν άρχισε να διαδίδεται η είδηση στο Λίβανο, προκλήθηκε πανικός στην κοινή γνώμη. Υπό την πίεση των επαπειλούμενων επεισοδίων λόγω της συναισθηματικής φόρτισης χριστιανών αλλά και των μετριοπαθών μουσουλμάνων αλλά και δηλώσεων πολιτικών στελεχών, η Συριακή Ισλαμιστική Ενοποίηση, διέρευσε προς τον Τύπο ότι οι επίσκοποι δεν είναι ακόμα νεκροί. Εν τω μεταξύ όλα τα αραβοχριστιανικά site και οι σελίδες facebook που είναι αφιερωμένες στο ζήτημα της απελευθέρωσης των ομήρων, ανέρτησαν σε μαύρο φόντο τις φωτογραφίες των επισκόπων με την λεζάντα Αναγγελία Πένθους.
Ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ  έχουν απαχθεί από τις 22 Απριλίου στην επαρχία του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία. Από τότε μέχρι σήμερα, δεν έχουν δώσει κανένα σημάδι ζωής...

Β. Μουλόπουλος το 2011: «επικίνδυνη η πρόταση για ποινική αντιμετώπιση του εγκωμιασμού ή της άρνησης των εγκλημάτων γενοκτονίας»

Τελικά, τι θέλουν στην αριστερά, εκτός από το να μας τρελάνουν;
Αυτά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τα είπε μιλώντας τον Δεκέμβριο του 2011, σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προωθούσε προς ψήφιση ο τότε ΠΑΣΟΚος υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Συγκεκριμένα, στις 13 Δεκεμβρίου 2011, ο Βασίλης Μουλόπουλος είπε ως ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, τα κάτωθι:
«Η πρόταση να αντιμετωπίζεται ποινικά η άρνηση, ο εγκωμιασμός ή η εκμηδένιση των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου είναι ατελέσφορη και επικίνδυνη... το νομοσχέδιο εγκυμονεί κινδύνους περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης και της διακίνησης ιδεών» και επικαλούμενος τις επισημάνσεις της Ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου τόνιζε ότι «το μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η ρατσιστική βία και όχι ο ρατσιστικός λόγος... Το STOP στον αντισημιτισμό, στο ρατσισμό, στην ξενοφοβία, σε εγκλήματα πολέμου και στις γενοκτονίες, δεν περνάνε μέσα από ειδικούς και έκτακτους νόμους... οι διατάξεις του ποινικού δικαίου είναι επαρκείς για να τιμωρήσουν τις συγκεκριμένες πράξεις».
Σήμερα, τα αλλάζουν, κάνοντας στροφή 180 μοιρών. Αλλά, για την αριστερά μιλάμε, που έχει διακριθεί για τον οπορτουνισμό της.

Κλιμακώνεται η κατάσταση στην Συρία και όχι μόνο

«Ξεκίνα μπούκαρε εσύ κι εμείς ...ερχόμαστε...»
Οι παρακάτω ειδήσεις την ίδια ημέρα :

δείχνουν ότι υπάρχει κλιμάκωση στην περιοχή της Συρίας και όχι μόνο.
Τα δε ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια αναμετέδωσαν ...αμάσητη την είδηση ότι οι "καθεστωτικοί" - σημειωτέον είναι εκλεγμένοι... - του Άσαντ ρίξανε χημικά ενώ το θέμα είναι θολό, με πιο πιθανό να έχουν πράξει κάτι τέτοιο οι ισλαμοφασίστες...

Σχετικό :

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : "...όταν αρχίσει το κακό από την Συρία..."

ΠΗΓΗ 

Συρία: «Εμφύλιος» σε οργανώσεις ισλαμιστών!

Τελικά, οι ισλαμιστές που μάχονται το καθεστώς Άσαντ, όχι βέβαια για να «απελευθερώσουν» τον λαό της Συρίας από τον «τύραννο», αλλά για να προωθήσουν τη δική τους ισλαμιστική ατζέντα που στόχο έχουν να κατασκευάσουν ένα κράτος που θα έχει ως μοναδικό νόμο τη «σαρία», τον ισλαμικό νόμο, είναι αυτοκαταστροφικοί.
Όπως έγινε γνωστό, αντίπαλες ομάδες μαχητών στο Χαλέπι, προχώρησε η μία σε απαγωγές στελεχών της άλλης! Από τη μια πλευρά ένας «συνασπισμός» ισλαμιστών ανταρτών από διάφορες ομάδες, γνωστός και ως «δικαστικό συμβούλιο» και από την άλλοι οι αντάρτες της οργάνωσης «Ghurabaa al-Sham».
Η πρώτη ομάδα κατηγόρησε τη δεύτερη για ληστεία και πλιάτσικο σε εργοστάσια της περιοχής της βιομηχανικής ζώνης του Χαλεπίου και πλέον το αδιέξοδο στις σχέσεις των δυο οργανώσεων είναι φανερό… Με τέτοια στοιχεία πηγαίνει αν συνεργαστεί η πολιτισμένη Δύση στη Συρία, για να φτιάξει υποτίθεται… δημοκρατία! Γελοιότητες που δεν πείθουν πλέον κανέναν.

ΠΗΓΗ

Αποκαλύπτουμε το σκοπό του ταξιδιού Ερντογάν στην Ουάσιγκτον: Ετοιμάζουν θρησκευτικό πόλεμο, με "πρωταγωνιστή" την Τουρκία!

Ερντογάν: Ταξίδι καμπή στην Ουάσιγκτον
Του Σάββα Καλεντερίδη
Το ταξίδι του Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, είναι από μόνο του ένα γεγονός που συγκεντρώνει τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας. Ο λόγος είναι απλός. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, κατόπιν συνενόησης και με την άδεια, φυσικά, της αμερικανικής κυβέρνησης και των αρμοδίων αρχών, ταξίδεψε στις ΗΠΑ συνοδευόμενος από το …μισό υπουργικό του συμβούλιο, ήτοι από τους:
Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, Αντιπροέδρους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Νουμάν Κουρτουλμούς και Μεβλιούτ Τσαβούσογλου, Υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγεμέν Μπαγίς, Υπουργό Οικονομίας, Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, Υπουργό Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, Διοικητή της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, Αντιπρόεδρο της ΚΟ του ΑΚΡ, Αϋσενούρ Μπαχτσέκαπιλι, και υπηρεσιακό Υφυπουργό Εξωτερικών, Φεριντούν Σινιρλίογλου. Στην αποστολή, για τη διπλωματική υποστήριξη της επίσκεψης, συμμετείχαν και 65 διπλωμάτες, εκτός φυσικά από τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Ναμίκ Ταν και τους λοιπούς διπλωμάτες της πρεσβείας! Την αποστολή καλύπτουν δημοσιογραφικά και επικοινωνιακά δεκάδες Τούρκοι δημοσιογράφοι, ενώ δεν λείπει και ο επιχειρηματικός κόσμος της Τουρκίας, που εκπροσωπείται από 150 επιχειρηματίες και εκπροσώπους εταιρειών!
Κάναμε αυτήν την λεπτομερή αναφορά, για να δείξουμε το μέγεθος του πολιτικού γεγονότος, αλλά και την εικόνα της αναδυόμενης υπερδύναμης που θέλει να εκπέμψει η Τουρκία, αφού στην ουσία πραγματοποίησε κοινό υπουργικό συμβούλιο με τις ΗΠΑ, οι οποίες στο συμβούλιο αυτό εκπροσωπήθηκαν από τον ίδιο τον Πρόεδρο Ομπάμα, τον Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρρι και τον Υπουργό Αμύνης, Τσάκ Χάγκελ και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Επίσης, να σημειώσουμε ότι στο κλειστό γεύμα εργασίας, που συμμετείχαν ο Ομπάμα, ο Κέρρι και ο Χάγκελ, από πλευράς των ΗΠΑ, από τουρκικής πλευράς συμμετείχε ο Ερντογάν, ο Νταβούτογλου και ο διοικητής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των συναντήσεων κορυφής ΗΠΑ-Τουρκίας.
Αν και δεν είναι του παρόντος, στον αντίποδα της αναβάθμισης του ρόλου της ΜΙΤ, καλούμε τους αναγνώστες μας και τους διοικούντες τη χώρα να αναλογιστούν την απαξία στην οποία έχει οδηγηθεί χρόνια τώρα η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η σημασία και η αξιοπιστία της οποίας θυσιάστηκε, μεταξύ άλλων, και για μικροπολιτικούς λόγους, με την καθιέρωση της συνδιοίκησης από εγκάθετους κομματικούς παράγοντες και συνδικαλιστές!
Για να καταλήξουμε στα συμπεράσματα της επίσκεψης, είναι απαραίτητο να σκιαγραφήσουμε τη γεωπολιτική κατάσταση, που κατέστησε επιβεβλημένη την επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ.
Στην περιοχή που παρεμβάλλεται μεταξύ του Ιράν, της Αραβικής Χερσονήσου και των ακτών της Ανατολικής Μεσογείου, η Τεχεράνη ασκεί σημαντική επιρροή, με κύριο όπλο το σιιτικό ισλαμικό δόγμα. Η επιροή αυτή αποτελεί σοβαρή στρατηγικού χαρακτήρα απειλή όχι μόνο για το Ισραήλ, αλλά και για τα κράτη της Αραβικής Χερσονήσου καθώς και για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Αγγλίας και εν γένει της Δύσης.
Επειδή, λοιπόν,  η εμπειρία από την εμπλοκή των ΗΠΑ και της Δύσης σε πολεμικές επιχειρήσεις σε μουσουλμανικές χώρες (βλ. Αφγανιστάν, Ιράκ), είναι πικρή, βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο αντιμετώπισης αυτού του στρατηγικού προβλήματος με αντι-όπλο το σουνιτικό Ισλάμ!
Στο σχέδιο αυτό, κομβικός θα είναι ο ρόλος της Τουρκίας, η οποία είναι η μόνη χώρα της περιοχής που είναι ενσωματωμένη στους δυτικούς θεσμούς (ΝΑΤΟ, Συμβούλιο της Ευρώπης κ.λπ.), είναι σουνιτική (ποσοστό 75-80%) και διαθέτει αξιόλογο στρατό, σε σχέση με τις γειτονικές χώρες-στόχους.
Θα επιδιωχθεί λοιπόν να δημιουργηθεί ένα σουνιτικό μπλοκ στην περιοχή, με επίκεντρο την Τουρκία, στο οποίο θα συμμετέχουν οι Κούρδοι, οι σουνίτες του Ιράκ, η Ιορδανία, οι σουνίτες της Συρίας και του Λιβάνου, για να αποδυναμώσει και σταδιακά να αποκόψει το Ιράν από το Νότιο Ιράκ, τη Συρία και το Λίβανο.
Δηλαδή,με απλά λόγια, σχεδιάζεται ένας θρησκευτικός πόλεμος διαρκείας ή για να είμαστε πιο ακριβείς, έχει αρχίσει ένας τέτοιος πόλεμος στη Συρία, ο οποίος, σε συνδυασμό με το Κουρδικό, χρησιμοποιείται και ως μέσο πίεσης προς την Τουρκία, για να πεισθεί να παίξει το ρόλο του «πρωταγωνιστή» στο σχέδιο αυτό.
Ο στόχος λοιπόν του ταξιδιού είναι να πεισθεί η Τουρκία να εμπλακεί σ’ αυτό το σχέδιο, και να κανονιστούν όσο το δυνατόν οι πρακτικές λεπτομέρειες που απορρέουν από την εφαρμογή του.
Αναφέραμε πιο πάνω ότι ως μέσο πίεσης -μαστίγιο- χρησιμοποιήθηκε το Κουρδικό και ο «πύρινος βάλτος» της Συρίας. Υπάρχουν όμως και τα ανταλλάγματα, το καρότο της παροιμίας. Τα πρώτα ανταλλάγματα ήταν η συγνώμη του Ισραήλ, η ειρήνευση με το ΡΚΚ και μερίδιο από τα πετρέλαια του Νοτίου Κουρδιστάν
Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποια είναι τα ανταλλάγματα που ζητεί η Τουρκία από τις ΗΠΑ για την Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη, και πόσο είναι σε θέση να αντισταθεί μια ούτως ή άλλως αδύναμη Κύπρος και μια Ελλάδα που παλεύει να αποφύγει τη χρεοκοπία και δεν μπορεί να …εξασφαλίσει ένα ραντεβού του πρωθυπουργού της με τον Ομπάμα!
κυριακάτικη δημοκρατία 

Για πόλεμο μιλάει το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή - Σκληρό παζάρι ΗΠΑ - Ρωσίας και για τους S 300


Η ένταση πολέμου μεγαλώνει στην Μέση Ανατολή όπου τα τελευταία 24ωρα όλοι εκφράζουν ανοιχτά πια τον φοβο μιας απρόβλεπτης ένοπλης σύγκρουσης.

Πρώτος απ΄ όλους ο Άσαντ ο οποίος δήλωσε ότι προετοιμάζεται για πόλεμο που θα ξεσπάσει με αφορμή τις κατηγορίες για χρήση χημικών από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Υπάρχουν όμως πολλές αφορμές που μπορούν να οδηγήσουν στην έκρηξη.

Το Ισραήλ είναι εξαιρετικά ανήσυχο και δεν το κρύβει. Ισραηλινές εφημερίδες δημοσιεύουν ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία η Δαμασκός έχει στρέψει ότι προηγμένους πυραύλους διαθέτει εναντίον του Ισραήλ και ετοιμαζεται να χτυπήσει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές η Συρία θα πλήξει στόχους εντός του Ισραήλ με τους πυραύλους M-600, τη συριακή έκδοση των ιρανικών Fateh-110 .

Οι ισραηλινοί πιστεύουν ότι η Δαμασκός διαθέτει ένα μεγάλο απόθεμα αυτων των πυραύλων, οι οποίες μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση πάνω από 200 χιλιόμετρα .

Οι ισραηλινές ανησυχίες όμως δεν σταματούν εδώ. Υπάρχει εμμονή με το θέμα της πώλησης ρωσικών S 300 από τη Μόσχα στο καθεστώς Άσαντ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου έθεσε το ζήτημα στον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν. Πριν μερικές μέρες ο ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέϊ Λαβρόφ είχε πει ότι οι πύραυλοι δεν θα πουληθούν στη Συρία. Ωστόσο νεότερες δηλώσεις του ανησυχούν το Ισραήλ.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ σε δηλώσεις του είπε “ότι δεν μπορεί να καταλάβει όλη αυτη την αναστάτωση”. Και συνέχισε επισημαίνοντας την υποχρέωση της Ρωσίας να τιμήσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει. Τόνισε μάλιστα ότι οι S 300 είναι όπλο αμυντικό και ότι η πώλησή τους δεν παραβαίνει το διεθνές δίκαιο.

Οι προφανώς σκόπιμα αντιφατικές δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ ενισχύουν όσους υποστηρίζουν ότι η διαπραγμάτευση που γίνεται για την λύση στο θέμα της Συρίας είναι εξαιρετικά σκληρή και πολύπλοκη.

Ο πρώην επικεφαλής στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ Amos Yadlin, είπε σε δηλώσεις του ότι η επιμονή του Λαβρόφ για τους S-300 δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα συστήματα θα παραδοθούν στη Συρία. Αντίθετα, κατά την εκτίμησή του αυτό αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ ,με τους πρώτους να λένες στους δεύτερους όπως είπε χαρακτηριστικά ο Yadlin: "Χάσαμε την Αίγυπτο, πήρατε το Ιράκ και τη Λιβύη. Δεν πρόκειται να αγγίξετε τη Συρία."


Αυτό που παρακολουθούμε στη Συρία, είναι μια μίνι-αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ,με το Ισραήλ να στη μέση, υποστηρίζουν σε άρθρα τους ισραηλινοί αναλυτές.

Δεν προκαλεί έκπληξη, ότι το Ισραήλ προσπαθεί να μείνει έξω από το συριακό εμφύλιο πόλεμο, αλλά το πρόβλημα είναι ότι το Ιράν προμηθεύει όπλα στη Χεζμπολάχ που με τη συνενοχή του Άσαντ, έχει μετατραπεί στην πιο καλά εξοπλισμένη ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο ,υποστηρίζουν, ακόμη και με πυραύλους.

Δύο φορές αυτό το μήνα, το Ισραήλ έχει εντοπίσει μεταφορές όπλων από το Ιράν ,στη Συρία και από εκεί στο νότιο Λίβανο. Οι βομβαρδισμοί που έκανε το Ισραήλ δεν είχαν τη παραμικρή απώλεια, αλλά αυτό δεν μπορεί να ισχύσει αν ο Άσαντ προμηθευτεί S 300. Και γι΄ αυτό το Ισραήλ αντιδρά τόσο έντονα. Αν το Ισραήλ δεν αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια είναι πολύ πιθανό να είναι αυτό που θα ξεκινήσει αυτό που όλοι απεύχονται : έναν πόλεμο.

ΠΗΓΗ