Mητροπολίτης Πειραιώς: "H ίδρυση τεμένους στο κέντρο των Αθηνών θα αποδομήσει τη συνοχή της κοινωνίας"

Η αίτηση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, με την οποία ζητείται να ακυρωθεί η κυβερνητική απόφαση για την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα Αττικής, συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  Υπενθυμίζεται ότι για τη στέγαση του πρώτου ισλαμικού τεμένους δυναμικότητας 750 ατόμων θα ανασκευαστεί το Κεντρικό Συνεργείο Αυτοκινήτων του Ναυτικού στον Ελαιώνα και η δαπάνη του, η οποία θα καλυφθεί από το υπουργείο Παιδείας, θα ανέλθει στις 846.000 ευρώ.

  Κατά της κατασκευής του τεμένους έχουν προσφύγει εκτός από τον μητροπολίτη Πειραιώς, ο Εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Αθήνα", ένας καθηγητής πανεπιστημίου, δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε κάτοικοι του Βοτανικού, ενώ παρέμβαση υπέρ της κατασκευής του έκανε ο μουφτής Κομοτηνής και η Μουφτία Κομοτηνής.
  Ειδικότερα, η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την ανάγνωση της εισήγησης του συμβούλου Επικρατείας Γεωργίου Παπαγεωργίου, ενώ ο μητροπολίτης Πειραιώς υποστηρίζει ότι με την κατασκευή του επίμαχου τεμένους παραβιάζεται το άρθρο 13 του Συντάγματος, που καθιερώνει το δικαίωμα της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης. Και αυτό γιατί προϋπόθεση για την κατασκευή τεμένους είναι να έχει ερευνηθεί πρώτα εάν η λειτουργία του θα πλήξει ή όχι τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη των κατοίκων του Βοτανικού, κάτι όμως το οποίο δεν έχει γίνει.
  Ακόμη, υποστηρίζει ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 του Συντάγματος), καθώς οι θρησκευτικές μειονότητες στην Ελλάδα υποβάλλουν αιτήσεις για να λάβουν άδεια κατασκευής και λειτουργίας λατρευτικών χώρων, ενώ στην περίπτωση κατασκευής του τεμένους ανέλαβε την πρωτοβουλία για την κατασκευή και λειτουργία του το ίδιο το κράτος, χωρίς να προηγηθεί κάποια αίτηση.
  Επίσης, σύμφωνα με τους προσφεύγοντες, παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 του Συντάγματος), καθώς δεν επέλεξε η κυβέρνηση μια άλλη περιοχή λιγότερο πυκνοκατοικημένη, από ό,τι η περιοχή του Βοτανικού για την κατασκευή του τεμένους, όπως παραβιάζεται και το άρθρο 43 του Συντάγματος, καθώς για την κατασκευή του τεμένους έπρεπε να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα και όχι υπουργική απόφαση, όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση.
  Κατά την ακροαματική διαδικασία ο δικηγόρος του μητροπολίτη και των άλλων προσφευγόντων στο ΣτΕ, επισήμανε ότι η ίδρυση τεμένους στο κέντρο των Αθηνών θα αποδομήσει τη συνοχή της κοινωνίας, καθώς και ότι τίθεται εθνικό θέμα. Όμως τίθεται και θέμα περιβαλλοντικό, καθώς θα κατασκευαστεί χωρίς να έχει εκδοθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τη στιγμή μάλιστα που η τοποθεσία στην οποία πρόκειται να ανεγερθεί το τέμενος είναι "σε σχέση μιας αναπνοής από τη μητρόπολη".
  Ο δικηγόρος του μουφτή Κομοτηνής επισήμανε ότι ο μουφτής εκπροσωπεί χιλιάδες μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες και τόνισε ότι είναι διεθνής υποχρέωση της χώρας μας να αναγείρει τέμενος.
  Ο συνήγορος του Δημοσίου τόνισε ότι δεν υπάρχουν λατρευτικοί χώροι για τους μουσουλμάνους που κατοικούν μόνιμα στη χώρας μας, οι οποίοι αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ακατάλληλους και ανεπαρκείς χώρους. Ο χώρος που επιλέχθηκε για την ανέγερση του τεμένους χαρακτηρίστηκε ως πλέον κατάλληλος από το κράτος, καθώς γύρω-γύρω δεν υπάρχουν κατοικίες, παρά μόνο εμπορικά-επιχειρηματικά συγκροτήματα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ένα έως δυο τζαμιά ανά δημοτικό διαμέρισμα θέλει ο Καμίνης


Η είδηση από το in.gr
Η δημιουργία κεντρικού μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα ανοίγει το δρόμο για να λειτουργήσουν νομίμως ένα έως δυο χώροι ανά δημοτικό διαμέρισμα, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη.
Ο Καμίνης εξέφρασε την υποστήριξή του στην απόφαση να προχωρήσει η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα «για αυτονόητους λόγους ισοπολιτείας και υπεράσπισης του δικαιώματος στη θρησκευτική λατρεία» αλλά και «για πρακτικούς λόγους ώστε να μπει τάξη στην άτακτη δημιουργία τέτοιων άτυπων χώρων».
Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι έθεσε το ζήτημα κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας.
«Η δημιουργία κεντρικού μουσουλμανικού τεμένους ανοίγει το δρόμο, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης σε χώρους που πληρούν τις προϋποθέσεις, οι οποίοι σήμερα λειτουργούν ως άτυποι χώροι λατρείας, ώστε να λειτουργούν νομίμως ένας έως δύο ανά δημοτικό διαμέρισμα», συμπλήρωσε.

Θυσιάζουν την Κύπρο για να Διαλύσουν την Τουρκία

Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά γεωπολιτικό. Χρειάζονται ένα δόλωμα για να διαλύσουν την ΤΟΥΡΚΙΑ. Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να φοβάστε.


ΕΞΗΓΩ:


Αμερικάνικες και Ρωσικές εταιρείες συνάπτουν ενεργειακές συμφωνίες με τους ΚΟΥΡΔΟΥΣ.


ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ;


Το Ισραήλ αφού σύναψε ενεργειακή συμφωνία με την ΡΩΣΙΑ αποφάσισε να ζητήσει ξαφνικά ..
συγνώμη από τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ.


ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; ΠΩΣ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕ Η ΑΜΕΡΙΚΗ;


ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ  ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.


Στο διάστημα αυτό δημιούργησαν τις προϋποθέσεις η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ (την στιγμή που η ΚΥΠΡΟΣ δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ ) και επομένως θα είναι μόνη της.


ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.


ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.


ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ (ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ) ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ;


Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ οραματίζεται την ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ και αυτό δεν αρέσει καθόλου στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ –ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΡΩΣΟΥΣ, επίσης ούτε στους ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ (πλην ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ).


ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΘΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Αυτό το έχει αναλάβει το Ισραήλ κάνοντας διαπραγματεύσεις με την ΤΟΥΡΚΙΑ για το πόσο θα είναι η αποζημίωση των θυμάτων του MAVI MARMARA. 


Από την άλλη ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ(αυτός που υπόγραψε ότι οι ΕΒΡΑΙΟΙ δεν σταύρωσαν τον ΧΡΙΣΤΟ)  γυρνάει από κανάλι σε κανάλι και ενεργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να επέλθει ανωμαλία στην ΚΥΠΡΟ
(εκ πρώτης όψεως ενεργεί σωστά, αλλά δυστυχώς είναι μέρος του σχεδίου) ώστε να πέσει η κυβέρνηση και να κάνουν το ντου οι ΤΟΥΡΚΟΙ.



Ο ΡΩΣΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ.



Η μόνη που δεν δείχνει να καταλαβαίνει αυτές τις εξελίξεις είναι η ΓΕΡΜΑΝΙΑ η οποία προσπαθεί να στηρίξει με νύχια και με δόντια την ΤΟΥΡΚΙΑ για τον λόγο αυτό δίνει συνέχεια οπλικά συστήματα στην ΤΟΥΡΚΙΑ.


ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ:


ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΕΡΣΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ. 


ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΜΥΡΩΔΙΑ  ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ


(τελικά η αφορμή για τον πόλεμο που ήθελαν είναι Η ΚΥΠΡΟΣ)




ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΜΑΖΕΨΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΟ ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.


ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙΤΕ ΞΑΝΑ. 
ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟ. 
ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.


ΘΑ ΣΦΑΧΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ.




ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.

ΠΗΓΗ