Εκπομπή - απάντηση στην βδελυρή Δύση για την κατασυκοφάντηση του Βυζαντίου.


σχόλιο Γ.Θ : Εδώ και αιώνες τα τέρατα της Δύσης κάνουν το άσπρο μαύρο κατηγορώντας την Ρωμιοσύνη ως κάτι το σκοτεινό και αιρετικό, λες και εμείς δημιουργήσαμε τα συγχωροχάρτια, τις ιεροεξετάσεις, τις σταυροφορίες και την διαστρέβλωση της Αγίας Πίστης.
Η παρακάτω εκπομπή είναι ένα πολύτιμο μάθημα για να ξέρουμε τι να απαντάμε σε αντιβυζαντινούς βρικόλακες και φιλοδυτικούς ανθέλληνες, που αντί να κοιταχτούνε λίγο στον καθρέπτη μήπως και ανακαλύψουν ποιος είναι στα αλήθεια ο σκοταδιστής, βγάζουν την χολή και τα άρρωστα απωθημένα τους στην Αγία Ρωμανία.



Βυζαντινή Αυτοκρατορία, η χαμένη Αυτοκρατορία – ντοκιμαντέρ

 

ΒΥΖΑΝΤΙΟ Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ
Για περισσότερο από 1000 χρόνια, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν το κέντρο του κόσμου: πηγή υψηλής λογοτεχνίας, σπουδαίας τέχνης και υποδειγματικού συστήματος διακυβέρνησης. Κληρονόμος του ελληνικού πολιτισμού, το Βυζάντιο αποτέλεσε την πρώτη χριστιανική αυτοκρατορία, που `άντεξε` 11 ολόκληρους αιώνες και εξαπλώθηκε σε τρεις ηπείρους. Μετά την άλωση της από τους κατακτητές, το Βυζάντιο ουσιαστικά…αφανίστηκε. Ταξιδέψτε σ` έναν κόσμο, που ακόμα και η Ιστορία έχει ξεχάσει!
Ασχολούμαστε κατά κύριο λόγο με την Άλωση και δεν μελετάμε τα διαχρονικά στοιχεία του Βυζαντίου. Ξεχνάμε ότι κάθε αυτοκρατορία, σε όλο τον κόσμο, έζησε το τέλος της και δεν αναδεικνύουμε τη διάρκεια της βυζαντινής ενώ κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ. Αν εξετάσουμε το χώρο και το χρόνο συμπληρωματικά, τότε θα δούμε την αξία του επιχειρήματος. Η Αυτοκρατορία του Μέγα Αλεξάνδρου ήταν η πιο μεγάλη σε έκταση στην Αρχαιότητα. Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία είναι με μεγαλύτερη διάρκεια όλων των εποχών. Βέβαια, εκ φύσης δεν βασίζεται σε ένα μοναδικό άνθρωπο κι είναι πιο δύσκολο να την αντιληφθούμε ως μία ολότητα. Η δυσκολία όμως δεν ελαττώνει τη σημασία αυτής της οντότητας. Το να κατακτάς είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να κρατάς κι αυτό δεν γίνεται δίχως στρατηγική.




Επιμέλεια
Ελλήνων Δίκτυο
το βίντεο αλιεύτηκε στο
http://e-didaskalia.blogspot.gr/
 
ΠΗΓΗ

Για θερμά νερά στο Αιγαίο γράφουν οι Τούρκοι.


Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Συνεχίζει η Άγκυρα να μας ''πάει πακέτο'' με την Συρία εμφανιζόμενη διαμαρτυρόμενη ότι ειτε ελληνικά είτε συριακά ( ή και από τις δύο χώρες) εγκλωβίζουν αεροσκάφη της. Οι λόγοι είναι προφανείς: Να έχει βγει ''από πάνω'' αν άτι συμβεί, ενώ είναι αυτή που -όπως αποδεικνύεται από τις υποκλοπές- ετοιμάζει προσεκτικά προβοκάτσιες σε επίσημα κυβερνητικά όργανα με συμμετοχή υπουργών!

Σήμερα λοιπόν η εφημερίδα Cumhuriyet και με τον τίτλο «Θερμάνθηκαν τα νερά στο Αιγαίο», γράφει ότι τουρκικό αεροσκάφος, που εκτελούσε ''αναγνωριστική πτήση'' στο Αιγαίο, εγκλωβίστηκε από δύο ελληνικά F- 16. Σε τέτοιες περιπτώσεις, γράφει, ο πιλότος του αεροσκάφους έχει τη δυνατότητα, με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού, να ρίξει το (εγκλωβισμένο) αεροπλάνο.
Το τουρκικό αεροσκάφος παρενοχλήθηκε,υποστηρίζουν οι πηγές της εφημερίδας, δήθεν στο διεθνή εναέριο χώρο, και ότι αυτό έγινε εφτά (7) φορές σε διάρκεια 96 δευτερολέπτων!
Τα συριακά αντιαεροπορικά
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται από την άλλη, ότι τουρκικά αεροσκάφη, χθες, εγκλωβίστηκαν από συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων SA-2, SΑ-5 και SA-8 εγκατεστημένα στη Συρία.    http://www.onalert.gr/stories/gia-therma-nera-sto-aigaio-grafoun-oi-tourkoi

Έτοιμο το PKK για την τελική επίθεση, λένε ΜΙΤ-JITEM…


Σύμφωνα με έκθεση της ΜΙΤ και της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, το ΡΚΚ έχει οργανώσει μονάδες δράσης πόλεων και παράλληλα έχει δημιουργήσει εκατοντάδες μυστικά καταφύγια και αποθήκες οπλισμού στις πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας. «Οι επαρχίες Χακαρί και Σιρνάκ έχουν ανακηρυχθεί από το ΡΚΚ απελευθερωμένες περιοχές. Περίπου 500 αντάρτες έχουν εκπαιδευτεί σε αγώνα εντός κατοικημένων τόπων και σε στην εκτέλεση σαμποτάζ και δολοφονιών συγκεκριμένων προσώπων», αναφέρεται στην έκθεση.
Του Παντελή Καρύκα
«Στις πόλεις έχουν δημιουργηθεί καταφύγια, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με υπόγεια τούνελ, με μυστικές εισόδους, οι οποίες σφραγίζονται από μέσα. Τα εν λόγω καταφύγια έχουν σχεδιαστεί ως μικρά οχυρά και είναι ικανά να αντέχουν για ορισμένο χρόνο, ώστε οι αντάρτες να έχουν χρόνο να ξεφύγουν, μέσω των τούνελ. Οι αντάρτες έχουν προνοήσει και για την εναντίον τους επίθεση με χημικά.

»Κάποια δε καταφύγια είναι ιδιαιτέρως ισχυρά, κατασκευασμένα από σκυρόδεμα, υπογείως, στα κέντρα των πόλεων, ενώ οι αντάρτες έχουν συγκεντρώσει και μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών», συνεχίζει η έκθεση, η οποία επίσης αναφέρει ότι όλα αυτά δημιουργήθηκαν από τους μαχητές του ΡΚΚ στο διάστημα από το 2012 έως σήμερα που ισχύει η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ ΡΚΚ και τουρκικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, η συμφωνία αυτή δεν φαίνεται ότι θα κρατήσει για πολύ ακόμα, ειδικά μετά τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις στο Ντιγιαρμπακίρ, την προηγούμενη εβδομάδα και τις δολοφονικές επιθέσεις της τουρκικής αστυνομίας κατά των Κούρδων διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και ένα δεκάχρονο αγόρι που χαροπαλεύει στο νοσοκομείο.
«Ειδικά στις επαρχίες Χακαρί και Σιρνάκ το ΡΚΚ έχει αποθηκεύσει σημαντικές ποσότητες οπλισμού και πυρομαχικών, γιατί σκοπεύει να δημιουργήσει ‘ελεύθερες περιοχές’. Μόνο υψηλόβαθμα στελέχη του ΡΚΚ γνωρίζουν τους τόπους αποθήκευσης όπλων και πυρομαχικών. Ήδη αντάρτες του ΡΚΚ έχουν προχωρήσει στην αναγνώριση των αμυντικών δυνατοτήτων όλων των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής, ενόψει σχεδιαζόμενης εξέγερσης.

Σε διάστημα 30 ημερών 42 αστυνομικά τμήματα δέχτηκαν ‘αναγνωριστικές’ επιθέσεις. Παράλληλη προετοιμασία έχει γίνει και στις αγροτικές περιοχές με στόχο την εξουδετέρωση της πολιτοφυλακής», καταλήγει η έκθεση, αναφέροντας ότι μόνο εντός του 2013 χιλιάδες Κούρδοι εντάχθηκαν στις τάξεις του ΡΚΚ, από τις επαρχίες Χακαρί και Σιρνάκ, αλλά και από την Κωνσταντινούπολη.
Ακόμα σημαντικότερο στοιχείο που αναφέρει η έκθεση, όμως, είναι η ένταξη στο ΡΚΚ χιλιάδων Κούρδων του Ιράκ και του Ιράν, ακόμα και Κούρδων που ζούσαν στην Ευρώπη, προετοιμάζοντας, κατά τα φαινόμενα, γενικευμένη εξέγερση κατά των Τούρκων.      http://www.defence-point.gr/news/?p=99077

Πληγωμένο θηρίο η Τουρκία απειλεί με εισβολές και όλεθρο Ελλάδα και Συρία.


"Πληγωμένο θηρίο" θυμίζει η κυβέρνηση του Ρ.Τ.Ερντογάν μερικές ημέρες πριν από τις καθοριστικές δημοτικές εκλογές στην Συρία από την αποκάλυψη διαδοχικών σκανδάλων με αποκορύφωμα την αποκάλυψη του περιεχομένου της σύσκεψης για την εισβολή στην Συρία.

Και εδώ ακριβώς είναι το σημείο που είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την ασφάλεια των γεινότων της και ειδικά για την ελληνική ασφάλεια.
Στην Συρία τα είδαμε να νύχια του θηρίου:  Μπορεί κάποιοι να μην πίστευαν στα μάτια τους ή καλύτερα στα αυτιά τους ακούγοντας τον Αχμέτ Νταβούτογλου, μαζί με τον διοικητή της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν να κανονίζουν προβοκάτσιες και εισβολές στην Συρία, αλλά είναι πέρα για πέρα πραγματικότητα.
Και πρόκειται για ενέργειες οι οποίες έγιναν στην Συρία και ανά πάσα στιγμή μπορεί να επαναληφθούν σε μεγαλύτερη κλίμακα, αλλά για την Ελλάδα ακόμα δεν είδαμε τα "χοντρά".
Είδαμε την τουρκική κορβέυα να κινείται επί 20 ώρες μέσα στα ελληνικά νησιά παραβιάζοντας τα Εθνικά Χωρικά Ύδαταπάνω από δέκα φορές, όπως είδαμε και τουρκικά μαχητικά να παραβιάζουν τον ΕΕΧ και να εισπράττουν εγκλωβισμούς από τα συστήματα πυρός τν ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών.
Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο αναφέρεται σε  επεισόδιο με τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 το οποίο  "εκτελούσε 'αναγνωριστική πτήση'' στο Αιγαίο και το οποίο "εντελώς αναίτια εγκλωβίστηκε από δύο ελληνικά F-16 με καθαρή πρόθεση να το ρίξουν"!

Το τουρκικό αεροσκάφος παρενοχλήθηκε, κατά τους Τούρκους, δήθεν στο διεθνή εναέριο χώρο (εννοούν μεταξύ των 6 και 10 μιλίων), και ότι αυτό έγινε εφτά (7) φορές σε διάρκεια 96 δευτερολέπτων!
Επίσης μιλάνε και για εγκλωβισμό τουρκικών F-16 από συριακές πυραυλικές συστοιχίες SA-2, SΑ-5, SA=6 και SA-8 στα σύνορα με την Συρία.
Είναι η περιοχή al Kasab που διεξήχθη η τουρκική εισβολή με την χρήση ΤΟΜΑ και ειδικών δυνάμεων.
Τονίζουμε: Η τουρκική κυβέρνηση είναι πληγωμένη και δεν ελέγχεται από κανένα δυτικό κέντρο εξουσίας. Και είναι ικανοί για όλα. Το λένε οι ίδιοι...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr.    http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B3%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%B8%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%BF-%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%B8%CF%81%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1

Η προπαγάνδα ξεκινά από την πρώτη δημοτικού (βίντεο)



ΠΗΓΗ

Όποιος ανοίγει τον λάκκο του ¨αλλουνού- Ρώσου¨ πέφτει ο ίδιος μέσα...

Στο ψηφιδωτό των προσφάτων γεωπολιτικών εξελίξεων κάθε μέρα μπαίνουν και ολοένα καινούργιες ψηφίδες . ώστε να μπορέσει κάποιος το κατά δύναμη να προσεγγίσει ¨που το πάνε¨ και ¨τι μέλλει γενέσθαι¨.
Η καθημερινή επικαιρότητα συγκλίνει στην συγκέντρωση όγκου ρωσικής στρατηγικής δύναμης πυρός στα σύνορα όχι μόνο με την Ουκρανία αλλά και με την Φινλανδία και ακόμα  σε αυτό τον Αρκτικό κύκλο.
Εκτός από το μεσογειακό ¨ταμπεραμέντο¨ υπάρχει και το αντίστοιχο  ρωσικό δηλ η άγνωστη ιδιοσυγκρασία του ¨ξανθού γένους¨.
Όσο οι δυτικοί μιλάνε για κυρώσεις εναντίων των Ρώσων, τόσο οι Ρώσοι θα δημιουργούν μία ισχυρότερη στρατιωτική τανάλια στις επίμαχες περιοχές της ρωσόφωνης  Ανατολικής Ουκρανίας.
"Τραβάει το σχοινί" η Μόσχα και ακολουθεί μια κλασική τακτική εκφοβισμού και προειδοποιήσεων της Δύσης σε όλη την Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας.

Αλλιώς δεν μπορεί  να ερμηνευθεί η νέα ανακοίνωση της ρωσικής Αεροπορίας περί τεράστιας άσκησης και προσβολής δεκάδων εναέριων στόχων από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα με την Φινλανδία. 


Η συσσώρευση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στις ΗΠΑ, οι οποίες «βλέπουν» πιθανή μία Ρωσική εισβολή στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Το σημαντικότερο στοιχείο που καταγράφεται είναι η ανάπτυξη επικοινωνιών, κέντρων ελέγχου και η κατασκευή κτιρίων που θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση των επιτελών, αλλά και ως νοσοκομειακοί σταθμοί.

  Οι ενέργειες αυτές εκ μέρους των Ρώσων  έφεραν  τα παρακάτω αποτελέσματα.
Α. Τον κ. Ομπάμα να δηλώνει ότι δεν ¨μπήκαμε σε ψυχρό πόλεμο¨.
Κατά την δικιά μας εκτίμηση μάλλον ετοιμάζεται ¨καυτός πόλεμος¨
Β. Οι Αμερικάνοι υπό την συντριπτική πίεση που έχουν αναπτύξει αυτές τις στιγμές οι Ρώσοι  ανεμίζουν μόνο  την παντιέρα των επί πλέον κυρώσεων, λες και δεν ξέρουν ότι οι οικονομικές κυρώσεις πρώτα θα πλήξουν την δικιά τους προβληματική οικονομία.
Γ. Το γεγονός ότι η  ΕΕ και η Ουκρανία υπέγραψαν το πολιτικό μέρος της μεταξύ τους συμφωνίας σύνδεσης τοποθετώντας, σύμφωνα με τον «μεταβατικό» πρωθυπουργό της Ουκρανίας, τα θεμέλια της συμμετοχής της χώρας του στην ευρωπαϊκή κοινότητα, η οποία θα ακολουθήσει αργότερα.
 Δηλ από ότι φαίνεται μέχρι τότε η χώρα αυτή θα ¨φυτοζωεί¨ από τα πακέτα του ΔΝΤ με τις γνωστές σε εμάς δεσμεύσεις.
Και είναι η χώρα αυτή δυστυχής μαζί και ο λαός της γιατί με το καλημέρα της  ¨ανεξαρτησίας¨  θελήσανε να αυξήσουνε κατά 50% την τιμή του φ.α      Επίσης
Δ. Η ηγεμονεύουσα  μέχρι σήμερα στα Ευρωπαϊκά θέματα Γερμανία  αρχίζει και ¨ξεροκαταπίνει¨ λόγω των ενεργειακών της εξαρτήσεων από την Ρωσία.
Όλα αυτά τι σημαίνουν και λόγω της γεωγραφικής έκτασης της επικράτειας της Ουκρανίας;
Ότι μεταξύ Ανατολής και Δύσης  και μάλιστα στην Κεντρική Ευρώπη δημιουργείται για πρώτη φορά στα τελευταία 100 χρόνια μια ουδέτερη- πράσινη ζώνη, αμφιλεγόμενη και γεωπολιτικά ασταθής.
Το γεγονός αυτό αν κρατήσει επί μακρόν θα αναγκάσει το ΝΑΤΟ και την Ρωσία αντίστοιχα να διατηρούν στα όρια αυτής της ζώνης στρατιωτικές δυνάμεις και  μάλιστα η ανάπτυξη αυτή των δυνάμεων να επεκτείνεται  και προς βορρά βλ. Φινλανδία-Αρκτικός κύκλος και προς νότο βλ. Ρουμανία , Βουλγαρία.
Μάλιστα οι παρακάτω  δηλώσεις του κ. Πούτιν αυτό δείχνουν…

Ο πρόεδρος της Ρωσίας ευχαρίστησε «τη διοίκηση και τους άνδρες του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και τις υπόλοιπες μονάδες που είναι ανεπτυγμένες στην Κριμαία για την αυτοσυγκράτηση και το θάρρος που επέδειξαν», κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής μεταλλίων στο Κρεμλίνο και πρόσθεσε. «Πρέπει τώρα να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις ικανότητες των μονάδων των ενόπλων μας δυνάμεων στη μάχη. Και στην Αρκτική» 


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ και ΚΙΝΔΥΝΟΙ που προκύπτουν για την περιοχή της ΝΑ  Ευρώπης- Μεσογείου – Μέσης Ανατολής.
Αν τα πράγματα προσπαθήσουμε να τα δούμε αντικειμενικά ουσιαστικά οι Δυτικοί δημιούργησαν υπέρ τους ένα πλεονέκτημα.
Δηλ να απασχολούν ένα μεγάλο όγκο ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων σε ένα τεράστιο γεωγραφικό εύρος την στιγμή που οι δυτικοί  θα ¨παίζουν¨ με κυρώσεις, τοπικά κινήματα ρωσόφωνων περιοχών και πολλή διπλωματική ίντριγκα.
Μπορεί αυτό το γεγονός  από μόνο του να εξασθενήσει την αποτελεσματικότητα της Ρωσικής μηχανής  στο εύρος των νοτίων συνόρων της βλ Απχαζία- Οσετία- Γεωργία;
Σίγουρα όμως  δημιουργεί ένα επιπρόσθετο ¨πονοκέφαλο¨, ουσιαστικό προβληματισμό για την ταχύτητα ενεργοποίησης πλάνων  και σε σχέση με την εμπόλεμη κατάσταση της Συρίας  και την πολιτικά ασταθή φίλη της Αίγυπτο με την πολύτιμη γι αυτήν διώρυγα του Σουέζ.
Μήπως επίσης αυτή η απασχόληση τεραστίων ρωσικών δυνάμεων στην Ευρωπαϊκή  μεθόριο ¨ανακουφίζει¨ τον Τούρκο γείτονα από την ¨καυτή ανάσα¨ του Ρώσου και του δίνει την προσωρινή ευχέρεια κινήσεων  κατά αρχάς  στο μέτωπο  προς την Συρία;
 Το βλέπουμε αυτό άλλωστε τα τελευταία 24 ώρα με το  να μπαινοβγαίνει ο Τούρκος στα  Συροτουρκικά σύνορα .
Το γεγονός επίσης αυτό δεν δίνει  και στον κ.Ερντογάν την δυνατότητα μετά το αποτέλεσμα των τουρκικών  αυτοδιοικητικών εκλογών να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση για ¨να λύσει¨ τα χρόνια προβλήματα που έχει με τους γείτονες του βλ. Ελλάδα, Κύπρο, υφαλοκρηπίδες, ΑΟΖ, γκρίζες ζώνες , μειονοτικά κ.α;;
Δεν γνωρίζουμε αν η εντεινόμενη και με περισσό θράσος παρουσία των Τούρκων τα τελευταία 24ώρα στον Εθνικό Εναέριο και Θαλάσσιο χώρο μας  είναι προπομπός αυτής της άνεσης των κινήσεων που θα διαθέτει ο Τούρκος την στιγμή που αντιλαμβάνεται ότι μεγάλος όγκος ρωσικών δυνάμεων έχει αποδεσμευθεί από το ¨σβέρκο¨ του.
Τελικά ποιος στήνει παγίδα και σε ποίον;
Γνωρίζουμε όμως ¨ότι όποιος στήνει παγίδα του αλλουνού πέφτει ό ίδιος μέσα¨.
Κάποιος όμως προκαλεί την τύχη του , ουσιαστικά κάποιοι τον προκαλούν για να φάει το κεφάλι του.   ¨ ΟΨΟΜΕΘΑ εις Φιλίππους¨
Σήμερα Παρασκευή των Δ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ψάλλουμε πάλι το ΥΠΕΡΜΑΧΩ.
Ο καθένας μπορεί να επικαλεστεί πολλούς λόγους γιατί αυτός ο Ύμνος και οι στίχοι του τον συγκινούν ιδιαίτερα.

Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια,

Ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια,

Αναγράφω σοι η Πόλις σου, Θεοτόκε.

Αλλ’ ως έχουσα το κράτος απροσμάχητον,

Εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον.

Ίνα κράζω σοι, Χαίρε, Νύμφη Ανύμφευτε.
Ο ΥΜΝΟΣ αυτός είναι διαχρονικά επίκαιρος…
Όλο αυτό το γεωπολιτικό σκηνικό που στήνεται στις μέρες μας είναι γιατί σύντομα  περιμένει η Βασιλεύουσα Πόλις να αναγράψει και πάλι τα ευχαριστήρια της στην ΘΕΟΤΟΚΟ για την λύτρωση των μακροχρόνιων δεινών της.
 

Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

ΠΗΓΗ

Βίβλος και Σύνορα



Του John Vinson*
 
Άραγε απαιτεί ο Χριστιανισμός οι δυτικές ‘χριστιανικές’ κοινωνίες να διαπράξουν δημογραφική και πολιτιστική αυτοκτονία με το να αποδεχτούν αδιάκριτα όλους όσους θέλουν να εισέλθουν σε αυτές; Κι όμως, αν λάβουμε υπόψη αυτά που ήδη λέγονται σε πολλές εκκλησίες και γράφονται από κάποιους σε διάφορα χριστιανικά έντυπα, έτσι φαίνεται. Η γενική γραμμή της σκέψης τους είναι γύρω από το ότι «Ο Θεός είναι αγάπη». Ο Θεός αγαπά όλους τους ανθρώπους το ίδιο. Ως εκ τούτου, όλα τα «εμπόδια», δηλαδή η φυλή, το έθνος, τα εθνικά σύνορα, κλπ, πρέπει να πέσουν, έτσι ώστε να επιτραπεί η αγάπη του Θεού να εξισώσει όλους τους ανθρώπους (προφανώς, ακόμη και αν αυτό σημαίνει εξίσωση στο ίδιο επίπεδο δυστυχίας).
Στον πρόλογο του αποκαλυπτικού μυθιστορήματος του 1973 ‘Le Camp des saints’, (‘Camp of the Saints’, ‘Το Στρατόπεδο των Αγίων’ - δες κι εδώ), ο συγγραφέας Jean Raspail αναφέρει ότι «η λεγόμενη χριστιανική φιλανθρωπία θα αποδειχθεί ανίκανη» κατά την ώρα που η ορμητική ανθρώπινη παλίρροια θα ξεχυχθεί στις πύλες της Δύσης. Ο Raspail, ωστόσο, θέτει ένα ενδιαφέρον ερώτημα με τη χρήση της λέξης «λεγόμενη», δηλαδή θέτει το ερώτημα κατά πόσο αυτό που πολλοί θεωρούν ως χριστιανική φιλανθρωπία είναι πραγματικά χριστιανική;
Ο μόνος τρόπος για να δοθεί απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι να αναρωτηθούμε με ποιο πρότυπο κρίνει κανείς τον Χριστιανισμό και τη χριστιανική ηθική. Θα πρέπει να ανατρέξουμε στην Αγία Γραφή. Χωρίς την Αγία Γραφή, ο Χριστιανισμός δεν θα είχε καμία μορφή ή ουσία (τουλάχιστον για τους διαμαρτυρόμενους).
Οι περισσότεροι «μοντέρνοι» χριστιανοί, ωστόσο, αρέσκονται να επιλέγουν και να διαλέγουν αποσπασματικά μέσα από τη Βίβλο. Θα τρέξουν να υποστηρίξουν, για παράδειγμα, ορισμένα αποσπάσματα για την «αγάπη», αλλά θα αγνοήσουν εκείνα για την θεϊκή οργή. Μια κοινή τάση είναι γενικά να αγνοούν ή να επιλέγουν κομμάτια της Αγίας Γραφής, τονίζοντας την οικουμενική αγάπη που εμφανίζεται μέσω του Χριστού, ωστόσο, ο πάντα πράος και ήπιος Χριστός είναι και εκείνος που ανέτρεψε τα ανταλλακτήρια των αργυραμοιβών στην Ιερουσαλήμ και επιτέθηκε στους γραμματείς και τους Φαρισαίους. (Αυτή η «μοντέρνα» στάση θυμίζει πραγματικά την αρχαία αίρεση του Μαρκίωνα, που υποστήριζε ότι η Αγία Γραφή αποκαλύπτει «δύο θεούς», τον κακό οργισμένο Θεό της Παλαιάς Διαθήκης και τον Θεό της αγάπης της Καινής Διαθήκης).
Έτσι, και πάλι το ερώτημα ποιο είναι το κριτήριο που οι «μοντέρνοι» φιλο-μετανάστες κληρικοί χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν την δική τους εκδοχή του Ιησού; Μια καλή απάντηση ήρθε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα από τον Αμερικάνο διαμαρτυρόμενο θεολόγο (και βιογράφο του θρυλικού Νότιου στρατηγού ‘StonewallJackson) R. L.Dabney (1820 – 1898), ο οποίος παρατήρησε ότι «Το πνεύμα του ιακωβινισμού έχει εισβάλει στην εκκλησία του Χριστού». Με αυτό εννοούσε ότι το πνεύμα του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης - καθολικότητα και ριζική ισότητα - αντικαθιστούσε τη Βίβλο ως το πρότυπο για τη χριστιανική αλήθεια σε πολλές (διαμαρτυρόμενες) εκκλησίες. Έτσι είναι σήμερα. Άραγε είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι φιλο-μετανάστες κληρικοί ακούγονται περισσότερο σαν τον Ροβεσπιέρο παρά σαν τους αρχαίους Προφήτες.
Αυτές οι ιερείς , φυσικά, έχουν το δικαίωμα να λένε τις απόψεις τους, αλλά οι απόψεις τους είναι ακριβώς απόψεις. Δεν θα πρέπει να υποκρίνονται ότι μιλούν για λογαριασμό του Θεού της Βίβλου.
Τι λέει η Βίβλος σχετικά με θέματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση; Θα ήταν χρήσιμο να εξεταστούν τρεις έννοιες 1 ) αγάπη. 2 ) ισότητα. 3 ) ιθαγένεια - εθνικότητα.
Αγάπη
Μαζί με τη διδασκαλία ότι ο Θεός είναι αγάπη, η Αγία Γραφή επιβεβαιώνει την αλήθεια Του, το δίκαιο και τη δικαιοσύνη. Αυτά τα χαρακτηριστικά οδηγούν την θεϊκή αγάπη, με τον ίδιο τρόπο που τα ρυάκια κατευθύνουν ένα ρεύμα. Δεδομένου ότι αυτή η αγάπη ρέει κατά μήκος των ορίων των θείων εντολών, κάνει διακρίσεις μεταξύ Θεού και ανθρώπου και διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων. Το να αγαπάς τον Θεό, σύμφωνα με τον Δεκάλογο, είναι να αποφεύγεις τα είδωλα. Το να αγαπήσεις τον πλησίον είναι να σέβεσαι (δηλαδή να μην κλέβεις και να μην επιθυμείς) την περιουσία του. Η εντολή να τιμάς τους γονείς σου αντικατοπτρίζει τη σημασία των δεσμών της συγγένειας.
Ισότητα
Ο Θεός της Βίβλου δεν είναι οπαδός της «ισότητας». Προσφέρει βέβαια σωτηρία σε όλους, αλλά ευαρεστείται περισσότερο με εκείνους που αποδέχονται την προσφορά Του. Αγάπησε τον Ιακώβ και μίσησε τον Ησαύ. Ενώ η Αγία Γραφή δίνει εντολές στους χριστιανούς να τρέφουν και να ντύνουν τον πεινασμένο φτωχό, δεν προσφέρει κανένα ίχνος πρότασης ότι όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν ίσες αμοιβές και ίδιο στάτους. Η παραβολή των ταλάντων διδάσκει διαφορετικές ανταμοιβές για διάφορες προσπάθειες. Ο Χριστός αρνήθηκε να γίνει ένας διαιρέτης εγκόσμιων αγαθών και προειδοποίησε ότι η ενασχόληση με τέτοια πράγματα πηγάζει από το φθόνο. Ο Απόστολος Παύλος είπε ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές -δοσμένες από τον Θεό- ικανότητες, για να επιτελέσουν διαφορετικά έργα.
Υπηκοότητα και Εθνικότητα
Σχετικά  με την ιθαγένεια και την εθνικότητα, είναι σαφές στην Αγία Γραφή ότι ο Θεός απεχθάνεται την ανάμειξη όλων των λαών σε μια ενιαία παγκόσμια (κοσμική) κατάσταση. Διέλυσε ένα τέτοιο σχέδιο στη Βαβέλ. «Στις αρχαίες ημέρες», λέει το Δευτερονόμιο, «ο Ύψιστος διαμοίρασε τα έθνη και έστησε τα όρια μεταξύ τους». Ο Απόστολος Παύλος, στο βιβλίο των Πράξεων, λέει ότι τέθηκαν οροθέσια μεταξύ των εθνών «ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ζητήσουν τον Θεό».
Συμπεράσματα για τα τρέχοντα προβλήματα της μετανάστευσης:
1) Η Εθνική Ταυτότητα δεν είναι μια αυθαίρετη ανθρώπινη ρύθμιση, αλλά η αρχή της θείας τάξης. Ο διαχωρισμός των πολύ διαφορετικών λαών βοηθά στη μείωση των συγκρούσεων και την προώθηση της γόνιμης πολυμορφίας. Η μαζική ανεξέλεγκτη μετανάστευση είναι ενάντια στην τάξη του Θεού. Η αγάπη και η συμπόνια δύσκολα επιπλέουν μέσα στο χάος - αλλά και στην τυραννία που συχνά ακολουθεί το χάος.
Δεν είναι αλήθεια ο ισχυρισμός ότι η εντολή του Χριστού για αγάπη τους ξένους απαιτεί ανοικτά σύνορα και μαζική μετανάστευση. Ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη, διέταξε την αγάπη για τους ξένους, αλλά δεν ζήτησε το «άνοιγμα» του Ισραήλ στους ξένους πολιτισμούς και στην ξένη κυριαρχία.
2) Τα δυτικά έθνη έχουν το δικαίωμα να υπάρχουν και να διαφυλάξουν τα πολιτιστικά, εθνοτικά, και άλλα χαρακτηριστικά που καθορίζουν το έθνος τους. Αυτό το δικαίωμα ύπαρξης συνεπάγεται το δικαίωμα να ελέγχουν τα σύνορά τους.
3) Οι Χριστιανοί της Δύσης θα πρέπει να παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια σε ανθρώπους σε χώρες του Τρίτου Κόσμου. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι Χριστιανοί της δύσης δεν μπορούν να επιτρέψουν στις χώρες τους να μετατραπούν σε χώρες του Τρίτου Κόσμου. Άλλωστε, έτσι, δεν θα υπάρχει ο πλούτος της δύσης για να βοηθήσει την οποιαδήποτε χώρα.
Η βιβλική άποψη του έθνους είναι αυτή που οι φιλελεύθεροι και οι Ιακωβίνοι των ημερών μας βρίσκουν λιγότερο συμπαθή. Ο άνθρωπος, αναφωνούν, δεν χρειάζεται όρια και σύνορα για να είναι καλός. Ο άνθρωπος δεν είναι αμαρτωλός και δεν χρειάζεται έναν λυτρωτή Θεό. Αν έχουμε μόνο πίστη και αισιοδοξία, μας καθησυχάζουν, οι άνθρωποι μπορούν να ξαναχτίσουν τον πύργο της Βαβέλ «έως του ουρανού» και να φέρουν μια «Νέα Εποχή», (χωρίς τον Θεό).
Όπως και οι προκάτοχοί τους στη Γαλλία, αυτοί οι νεο - Ιακωβίνοι πιστεύουν ότι οι καλύτεροι άνθρωποι είναι οι «ευγενείς άγριοι» (‘noble savages’), δηλαδή άνθρωποι απαλλαγμένοι από τις ‘κακές’ επιρροές του δυτικού πολιτισμού. Έτσι, για τους Ιακωβίνους μας η εισβολή των τριτοκοσμικών μεταναστών στη Δύση δεν είναι καταστροφή, αλλά μια λαμπρή ευκαιρία για την ηθική και πνευματική αναγέννηση!
Μήπως αυτή αυτοκτονία είναι μια δίκαιη πράξη που γίνεται για χάρη της «αγάπης της ανθρωπότητας». Αλλά πόσο δίκαιο είναι οι άνθρωποι τόσο απρόσεκτα να πετούν τη μνήμη των προγόνων τους, το μέλλον των απογόνων τους και το αναφαίρετο δικαίωμα των λαών τους να ζήσουν;
 * Ο John Vinson είναι επικεφαλής του ‘American Immigration Control Foundation’ (AIC Foundation - Αμερικανικό Ίδρυμα Ελέγχου Μετανάστευσης) μιας πολιτικής ομάδας αφιερωμένης στην μείωση της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης στις ΗΠΑ. Αρθρογραφεί στο περιοδικό ‘The Social Contract Press’ (TSCP). Το γνωστό αριστερό Southern Law Poverty Center χαρακτηρίζει το TSCP «ρατσιστικό» (αν και με ‘ακαδημαϊκό’ ύφος) και την AIC Foundation «ομάδα μίσους». 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΔΙΑΛΟΓΟΙ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ "ΕΣΤΗΝΕ" ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ο Ερντογάν ήταν έτοιμος να σύρει τη χώρα του σε πόλεμο με τη Συρία, προκειμένου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους ενόψει εκλογών - ενώ η κυβέρνησή του πλήττεται από σκάνδαλα- , όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που κυκλοφόρησαν μέσω Youtube και προκάλεσαν νέο «μπλόκο».

Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες κάνουν ήδη το γύρο των ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον τούρκο πρωθυπουργό.

Σε αυτές μιλούν ο υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου, ο υπεύθυνος των μυστικών υπηρεσιών, Φιντάν και ορισμένοι αξιωματούχοι που σχετίζονται με την ασφάλεια. Αυτό που προκύπτει είναι ότι εξέταζαν να στήσουν προβοκάτσια, με δήθεν επίθεση από σύρους αντάρτες, προκειμένου να «απαντήσουν».

Αναφέρεται μάλιστα ότι με τον ίδιο τρόπο είχε γίνει η εισβολή στο Βόρειο Ιράκ, το 2008, όταν με το πρόσχημα της επίθεσης κατά ανταρτών του PKK, η κυβέρνηση «εξήγαγε» την εσωτερική πολιτική κρίση που είχε δημιουργηθεί με την νομιμοποίηση της μαντίλας στα πανεπιστήμια.

Στις συνομιλίες ο υπεύθυνος των μυστικών υπηρεσιών, Φιντάν, αναφέρει πως θα στείλει τέσσερις άνδρες από τη Συρία να επιτεθούν στην Τουρκία, ώστε «να δημιουργήσουμε μια αιτία πολέμου».

Ο υπουργός Εξωτερικών, τονίζει: «Ο πρωθυπουργός μου είπε πως η επίθεση αυτή θα είναι ευκαιρία για εμάς».

Ο Φιντάν απαντά ότι «θα δημιουργήσει μία αιτία πολέμου ζητώντας να γίνει πυραυλική επίθεση στην Τουρκία».

Προτείνει ακόμη να στηθεί μια επίθεση σε έναν ιερό τόπο για τους Τούρκους, τον τάφο του Σουλειμάν Σαχ στο Αλέπο της Συρίας, ώστε να φανεί ότι η επίθεση γίνεται για να προστατευθεί ένα σημαντικό μνημείο.

Συζητούν επίσης το πώς θα αντιμετωπίσει η διεθνής κοινότητα μια τουρκική επίθεση στη Συρία και υποστηρίζουν ότι αν πείσουν πως πολεμούν παρακλάδια της Αλ Κάιντα «δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα».

«Αφού συμβεί θα προκαλέσει μεγάλη εσωτερική αναταραχή» προσθέτει ο Φιντάν, προαναγγέλλοντας «βομβιστικές ενέργειες» στο εσωτερικό και προσθέτοντας ότι τα σύνορα δεν μπορούν να ελεγχθούν.

Οι συνομιλίες με αγγλική μετάφραση


-->
ΠΗΓΗ

Δικηγόρος της JP Morgan σκοτώθηκε από φορτηγό ενώ οδηγούσε ποδήλατο, ο 13ος νεκρός τραπεζίτης!

Columbus, Ohio (INTELLIHUB) -Ενα υψηλόβαθμο στέλεχος της  JP Morgan  έχει σκοτωθεί, σε ένα περιστατικό που σχετίζεται με έναν άνδρα που δεν έχει χρεωθεί με ένα έγκλημα. Το περιστατικό είχε αρχικά αναφερθεί ως ένα χτύπημα και λόγω ταχύτητας, αλλά μέρες αργότερα η τοπική αστυνομία ισχυρίστηκε ότι ο ύποπτος είχε γυρίσει ο ίδιος αμέσως μέσα.
Ο  δικηγόρος της P Morgan, Joseph Giampapa, ηλικίας 56 τών, φέρεται να χτυπήθηκε από ένα μινι-βάν και πετάχτηκε 150 πόδια μακρυά, ο ίδιος αργότερα βρέθηκε νεκρός στη σκηνή. Ο Giampapa έκανε ποδηλασία βόρεια στο Troy-Sidney Road, κοντά στο Loy Road, εκτός  Piqua, στο Οχάιο, ακριβώς μετά τις 11 π.μ. το Σάββατο, όταν το μίνι-βάν τον χτύπησε από πίσω, είπε από το Μαϊάμι County,ο Αναπληρωτής Todd Tennant.
Ο υποτιθέμενος οδηγός του μίνι-βαν, 78 χρονών Thomas G. Davis, ήταν υπαίτιος, αλλά τα τέλη δεν έχουν κατατεθεί,είπε ο Tennant .

Αρχικά αυτή η ιστορία έχει αναφερθεί ως ένα χτύπημα λόγω ταχύτητας, αλλά στη συνέχεια ημέρες αργότερα, οι πηγές ειδήσεων άρχισαν να αναφέρουν ότι ο 78 χρονών γέρος , ονομάζεται αστυνομία αμέσως μετά την εκτέλεση.
«Δεν ήταν μια τυφλή στροφή," δήλωσε ο David Roderick, ένας συνάδελφος ποδηλάτης ο οποίος ήταν φίλος με τον Giampapa.
«Δεν ήταν σε ένα λόφο," είπε ο Roderick. "Θα μπορούσατε να δείτε τους αναβάτες σε μια πολύ μεγάλη απόσταση."
«Ο Τζο ήταν ένας εξαιρετικά ολοκληρωμένος ποδηλάτης ένας υπεύθυνος ποδηλάτης και αυτό είναι που κάνει αυτή τη τραγωδία τόσο  μούδιασμένη», δήλωσε ο Jeff Stephens, ένας άλλος φίλος του Giampapa. "Αυτός ο δρόμος που ήταν ο Joe, ήταν επίπεδος. Δεν υπάρχουν δέντρα. Ήταν απλά ορθάνοιχτη η ορατότητα. "
Οι Mainstream πηγές των μέσων ενημέρωσης που παραπέμπουνσε  κλείσιμο και υπαγωγή του με την JP Morgan εν παρόδω, δίνοντας μόνο μια φράση ή δύο κάλυψης. Εν τω μεταξύ, έχουν αφιερώσει τις σκέψεις και ολόκληρων άρθρων για τη συμμετοχή του στην ποδηλασία και το γουίντ-σέρφινγκ.
Το γεγονός ότι είχε εργαστεί για την JP Morgan ήταν εισηγμένο στο:
Νεκρολογία του (υπό Chase)
Προφίλ του δικηγόρου του
JP Morgan εγχειρίδιο εξωτερικού νομικού συμβούλου.
String ύποπτων θανάτων: (τρέχουσα λίστα Intellihub συνεχίζεται)
1 - William Broeksmit, 58-ετών πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Deutsche Bank AG, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του μετά από μια φαινομενική αυτοκτονία στο South Kensington στο κεντρικό Λονδίνο, στις 26 Ιανουαρίου.
2 - Karl Slym, 51 ετών- Tata Motors, διευθύνων σύμβουλος Karl Slym, βρέθηκε νεκρός στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου Shangri-La στην Μπανγκόκ στις 27 Ιανουαρίου.
3 - Gabriel Magee, ένας 39-χρονος εργαζόμενος στη  JP Morgan, πέθανε μετά από πτώση από την οροφή της JP Morgan,στην ευρωπαϊκή έδρα στο Λονδίνο, στις 27 Ιανουαρίου.
4 - Mike Dueker, 50-ετών επικεφαλής οικονομολόγος της επενδυτικής τράπεζας των ΗΠΑ, βρέθηκε νεκρός κοντά στην Τακόμα εκεί που στενεύει η γέφυρα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.
5 - Richard Talley, ο 57χρονος ιδρυτής του αμερικανικού τίτλου Υπηρεσίας στο Centennial, Κολοράντο, βρέθηκε νεκρός νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από ένα φαινομενικά πυροβολισμό στον εαυτό του, με ένα πιστόλι.
6-Tim Dickenson, ένας σκηνοθέτης με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ,δούλευε στο επικοινωνιών στη Swiss Re AG, επίσης, πέθανε τον περασμένο μήνα, ωστόσο, οι συνθήκες γύρω από το θάνατο του είναι ακόμα άγνωστες.
7 - Ryan Henry Crane, 37 ετών στέλεχος της JP Morgan, πέθανε σε μια υποτιθέμενη αυτοκτονία, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Δεν  έχουν κυκλοφορήσει λεπτομέρειες σχετικά με το θάνατό του πέρα ​​από αυτή τη μικρή νεκρόλογη ανακοίνωση στο Στάμφορντ Daily Voice.
8 - Li Junjie, 33-χρονος τραπεζίτης στο Χονγκ Κονγκ πήδηξε από την JP Morgan HQ στο Χονγκ Κονγκ, αυτή την εβδομάδα.
9 - James Stuart Jr, πρώην στην Εθνική Τράπεζα Εμπορίου CEO, πεθαίνει ξαφνικά στην Αριζόνα με καμία εξήγηση.
10 - Φθινόπωρο Radtke,  28 ετών, Αμερικανός διευθύνων σύμβουλος της Σιγκαπούρης που βασίζεται στην εικονική εταιρεία νόμισμα First Meta, πέθανε μυστηριωδώς από μια προφανή αυτοκτονία.
11 - Edmund (Eddie) Reilly, 47 ετών, ένας έμπορος στην Κάθετη Ομάδα του Midtown, πήδηξε μπροστά από ένα τρένο LIRR στις 6 το πρωί, κοντά στο σταθμό του τρένου Syosset.
12 - Kenneth Bellando, 28 ετών, ένας JP Morgan τραπεζίτης -επενδύσεων, βρέθηκε νεκρός στις 12 Μαρτίου μετά από πληροφορίες πηδώντας από την οροφή του διαμερίσματος του.
13 - Joseph Giampapa, 56 ετών, ένας δικηγόρος πτώχευσης JP Morgan ,σκοτώθηκε όταν το ποδήλατό του χτυπήθηκε από ένα μίνι-βαν.. Ο δολοφόνος φέρεται να ομολόγησε, αλλά δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.      http://beforeitsnews.com/alternative/2014/03/jp-morgan-lawyer-killed-by-van-while-riding-bike-13th-banker-dead-2927572.html   AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BEFORE IT'S NEWS:Corfiatiko.blogspot.com.

Πανωλεθρία Τούρκων και ισλαμιστών στο Al Kasab - 200 νεκροί από τα πυρά των Σύρων.


Σε πανωλεθρία κατέληξε η πρώτη εισβολή τουρκικών δυνάμεων προς βοήθεια των ισλαμιστών ανταρτών στο στρατηγικής σημασίας ύψωμα Al Kasab στα τουρκοσυριακά σύνορα. 
Όπως δήλωσε σήμερα Πέμπτη ανώτατος Σύρος αξιωματικός στο πρακτορείο ειδήσεων Al-Watan "ο συριακός Στρατός αντιστάθηκε στην τούρκικη εισβολή σθεναρά και επιπλέον ανακατέλαβε το μεγάλης σημασίας ύψωμα της ΑL-KASAB 65 χιλιόμετρα βόρεια της Λαττακειας και ελέγχει πλέον τα στρατιωτικής σημασίας περάσματα Castel mabaegen και Ma Afu... ".
Οι Τούρκοι είχαν μεταφέρει εντός του συριακού εδάφους περίπου δέκα ΤΟΜΠ και μία μονάδα ειδικών δυνάμεων η οποία κατηύθυνε τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού το οποίο επί 36 ώρες κανονιοβολούσε τις συριακές θέσεις με πυροβόλα Firtina των 155 χλστ.
Συνολικά 5.000 ισλαμιστές των οργανώσεων Ισλαμικό Μέτωπο και Al-Nursa με τη βοήθεια μια τουρκικής Ταξιαρχίαςς προσπάθησαν να εισβάλλουν και να καταλάβουν την στρατηγικής σημασίας περιοχή αλλά αποχώρησαν αφήνοντας στο πεδίο της μάχης 200 νεκρούς, ενώ αναφέρεται ότι μεταξύ τους υπάρχουν δύο Τούρκοι νεκροί, ένας αξιωματικός κι ένας υπαξιωματικός. 
"Σύντομα θα τους τελειώσουμε..." είπε χαρακτηριστικα ο ίδιος αξιωματικός στο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.
Η μάχη κρίθηκε αργά το απόγευμα χθες όταν μετακινήθηκαν αντιαεροπορικές πυραυλικές πυροβολαρχίες του συριακού Στρατού με βλήματα SA-6 κοντά στα σύνορα και εξασφάλισταν την απαραίτητη κάλυψη στα συριακά εξοπλισμένα ελικόπτερα Mil Mi1-17 Hip να βομβαρδίσουν με ρουκέτες τις θέσεις Τούρκων και ισλαμιστών.
Τα συριακά ελικόπτερα δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν στην περιοχή επί δύο ημέρες καθώς τα τουρκικά F-16 που περιπολούσαν τα επειλούσαν με κατάρριψη όπως έγινε και με το MiG-23 που καταρρίφθηκε πριν τρεις ημέρες
H έμπρακτη βοηθεια της Τουρκίας φαίνεται από την ανενόχλητη είσοδο ενός ισλαμιστή αντάτη από το τουρκικό τελωνείο το οποίο διασχίζει σαν κυριος, και μετά περνάει στο κατεστραμένο συριακό τελωνειακό σταθμό στον οποίο τον περιμένουν δεκάδες ισλαμιστές αντάρτες στους οποίους φυσικά και εντάσσεται. Δεν υπάρχει ούτε για τα μάτια του κοσμου μια προσπάθεια απ΄την Τουρκία να καλύψει την υποστήριξη της στους εγκληματίες της Αλ Κάιντα.

Ξεκινά ο διατροφικός εφιάλτης: Απαλείφεται ο όρος «φρέσκο» από τις συσκευασίες γάλακτος!


pepsi-coca-cola-nestleΘυμηθείτε τι γράφαμε: Οι εταιρείες Pepsi, Nestle, Coca Cola, χρηματοδοτούν με εκατομμύρια την προσπάθεια μη επισήμανσης των μεταλλαγμένων προϊόντων.

“Πράσινη Ανάπτυξη”: Η νέα Πολιτική Απάτη του Καπιταλισμού

Κάπως έτσι, ανοίγει η κερκόπορτα.

“Βελτιώσεις” στη ρύθμιση για το γάλα δέχτηκε η τρόικα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος χθες βράδυ έλαβε γνώση του κειμένου που είχε διατυπώσει το υπουργείο Ανάπτυξης και εξέφρασε αντιρρήσεις σε ορισμένα ζητήματα. Έτσι αναδιαμορφώθηκε σε συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη το κείμενο για το…

οποίο η τρόικα δεν έφερε αντιρρήσεις.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Τσαυτάρης, θα απαλειφθεί ο όρος «φρέσκο» από τις συσκευασίες του γάλακτος, το οποίο θα χωρίζεται ανάλογα με την επεξεργασία που έχει… υποστεί σε δύο κατηγορίες. Αυτές θα είναι το παστεριωμένο (που σήμερα ονομάζουμε φρέσκο) και το υψηλής και υπερυψηλής θερμικής επεξεργασίας. Επιπλέον στην κατηγορία τού παστεριωμένου δημιουργείται μια υποκατηγορία, το γάλα ημέρας.

Εξάλλου, επιστημονική επιτροπή που θα συνεδριάσει σήμερα θα εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αυξηθούν οι ημέρες της διάρκειας ζωής στη κατηγορία του παστεριωμένου. Δηλαδή, εάν και υπό ποιες προϋποθέσεις δύναται στο παστεριωμένο γάλα να αυξηθεί η διάρκεια ζωής, άνω των πέντε ημερών.

Όσον αφορά στο γάλα ημέρας, θα εξεταστούν επίσης οι προϋποθέσεις που θα το ορίζουν.

 

ΠΗΓΗ

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ: ΤΟΥΡΚΙΑ -ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΡΙΑΣ- ΡΩΣΙΑΣ.



ITAR TASSΞεκαθαρίζει το τοπίο του πολέμου στη Συρία

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ
ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ

Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

To καταριανό Al Jazeera έβγαλε στον αέρα συνέντευξη με τον αρχηγό της τρομοκρατικής επίθεσης στην συριακή πόλη Kessab που ήταν κυρίως αρμενική. Πρόκειται για τον Τσετσένο ισλαμιστή γνωστό ως Abou Moussa al Chichani. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι εισχώρησε με την ομάδα του μέσω Τουρκίας για να υψώσει στη συριακή γη τη σημαία της Αλ Κάιντα με το περιβόητο σύνθημα « Δεν υπάρχει άλλος θεός παρά ο Αλλάχ » αλλά και να περάσει το μήνυμα στις θρησκευτικές μειονότητες ότι « θα αναλάβουν άλλα καθήκοντα μετά την απελευθέρωση της Λατάκειας ».

Το αρμενικό Panorama am δημοσιεύει ότι δυο βετεράνοι Τσετσένοι τρομοκράτες οι Abu Muslim και Abu Turab , μετά τον 2ο πόλεμο στην Τσετσενία είχαν βρει καταφύγιο στην Κωνσταντινούπολη και τώρα ηγούνται της απελευθέρωσης των συριακών ακτών ενταγμένοι στις Jabhat Al-Nusra (Al-Qaeda) και Ahrar Al-Sham με την υποστήριξη πάντα του τουρκικού πυροβολικού. Από τα tweeter ενός σαουδάραβα τζιχαντιστή που δραστηριοποιείται στην περιοχή γνωρίζουμε…

τις καταστροφές σε σταυρούς και άλλα « αμαρτωλά αντικείμενα στα σπίτια των απίστων ».
Έτερο αρμενικό ειδησεογραφικό, το Mediamall am αναφέρει ότι υπήρξε χρήση βαρέων όπλων όπως πυρά του πυροβολικού τα οποία ηχούσαν τόσο εκκωφαντικά ώστε ακούγονταν στην τουρκική πόλη Yayladagi και ότι στις μάχες πρωτοστατούσαν τουρκμένοι αντάρτες.

ISLAMIST EXTREMISTS WITH TURKISH BANDEROLESΣήμερα ταυτοποιηθήκαν και οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας που διέπραξε με όχημα BMW ο σαουδαραβικής καταγωγής τρομοκράτης Fahd Al-Qaassem ο οποίος και πυροδότησε την έκρηξη των 1,000 kg εκρηκτικής ύλης TNT στο συνοριακό σημείο 45. Παρέσυρε στο θάνατο το « γίγαντα συνταγματάρχη » όπως τον αποκαλούσαν οι ομόδοξοί του χριστιανοί, τον Samuel Ghannoom που ήταν και ο υπεύθυνος της φύλαξης της συνοριογραμμής. Ήταν τόσο αγαπητός στους φαντάρους του που μετά τον θάνατό του, αυτοί ορκίστηκαν εκδίκηση. Πήραν την πρωτοβουλία να προχωρήσουν ένα μίλι πέραν της περιοχής εποπτείας τους και αψηφώντας τον κίνδυνο κατάφεραν και σκότωσαν 71 ισλαμιστές.
Υπάρχει ένα ρητό στη Συρία που ακούστηκε τόσο στο θάνατο του ξαδέρφου του Προέδρου Hilal al Assad στο ίδιο σημείο υπεράσπισης των συριακών Θερμοπυλών όσο και στο θάνατο του χριστιανού Samuel Ghannoom : « Η Συρία θα κερδίσει γιατί στη Συρία πρώτοι πεθαίνουν οι αρχηγοί … »

Στη μάχη της πληροφόρησης για τη συριακή κρίση ενεπλάκη αιφνιδίως στις 25/03/14 και το ρωσικό ITAR TASS μετά τις τελευταίες εξελίξεις της άμεσης και απροκάλυπτης πολεμικής εμπλοκής της Τουρκίας .

Αποκαλύπτει ότι μια ομάδα τρομοκρατών ρωσικής υπηκοότητας από το Karatchaïévo-Tcherkessie συνελήφθησαν στις 19/03/14 στο αεροδρόμιο του Κρασνοντάρ με πτήση προερχόμενη από Τουρκία, από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Βόρειου Καυκάσου.Στην Τουρκία είχαν ακολουθήσει εκπαίδευση σε ειδικό στρατόπεδο για διεθνείς τρομοκράτες. Ο ηγέτης της ομάδας αυτής ομολόγησε την τρομοκρατικη δράση τους στη Συρία υπό τη σημαία της τζιχαντιστικής οργάνωσης “Jaish al-Ansar Muhajirin”.

Η έκθεση σημειώνει ότι τα μέλη της “Jaish al-Ansar muhajirin ” στη Συρία είχαν σκοπό να συνεχίσουν τις ανατρεπτικές τους δραστηριότητες και εντός της Ρωσικής Ομοσπονδίας :

Ο Αμπού Μουσλιμ και ο Αμπού Τουράν, τσετσένοι ισλαμοφασίστες βετεράνοι στην Τουρκία.
Ο Αμπού Μουσλιμ και ο Αμπού Τουράν, τσετσένοι ισλαμοφασίστες βετεράνοι στην Τουρκία.

«Οι εξτρεμιστές δεν έχουν εγκαταλείψει την πρόθεσή τους για ένοπλη αντιπολίτευση… Ιδεολόγοι κακοποιοί συνεχίζουν τη ζύμωση και την προπαγάνδα υπέρ του εξτρεμισμού ώστε να ενσωματώσουν στις τάξεις τους παράνομους ένοπλους σχηματισμούς και οπαδούς ριζοσπαστικών θρησκευτικών κινημάτων “, αναφέρει η έκθεση.
Συνολικά, για την περίοδο από 15 έως 21 Μαρτίου οι υπηρεσίες των ομοσπονδιακών δυνάμεων στο Βόρειο Καύκασο διεξήγαγαν 51 επιχειρήσεις και εξουδετέρωσαν στο Νταγκεστάν δύο μέλη των παράνομων ένοπλων ομάδων ενώ 15 ισλαμιστές μαχητές κρατούνται . Βρέθηκαν πέντε βάσεις και αποθήκες πυρομαχικών και επτά οπλοστάσια.

KYRGIZISTAN EXTREMISTSΣτις 25 Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής του Ρωσικού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου Αντρέι Novikov δήλωσε ότι στη Συρία μάχονται ρώσοι μισθοφόροι και ειδικά από τον Βόρειο Καύκασο αλλά και από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες .
« Τέτοιοι άνθρωποι – σύμφωνα με τον Sergei Smirnov,αναπληρωτή διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών- είναι επικίνδυνοι, επειδή έχουν την εμπειρία του πολέμου και επιπλέον είναι παθιασμένοι με την ιδεολογία της τρομοκρατίας και έτοιμοι για δράση. »
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, που πρόσκειται στον Πρόεδρο Πούτιν αν και μουσουλμάνος, απέλυσε τον επικεφαλή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Τσετσενίας, λόγω του σκανδάλου που ξέσπασε από την είδηση ότι η κόρη του μάχεται ως τζιχαντίστρια στη Συρία.
Ένας άλλος κίνδυνος που επισημαίνεται από το ρεπορτάζ του ITAR-TASS , είναι ότι ο αριθμός των μισθοφόρων στη Συρία αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς. « Ειδικοί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σαουδική Αραβία τους εκπαιδεύουν σε στρατόπεδα σε Ιορδανία και Τουρκία για να πολεμήσουν εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας. Η Ρωσία δεν αποκλείει ότι οι ίδιοι μαχητές στη συνέχεια θα κατευθύνουν τη δράση τους προς τις δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας και του Καυκάσου ».

Συνέντευξη Τσετσένων στο Αλ Τζαζίρα
Συνέντευξη Τσετσένων στο Αλ Τζαζίρα

Ενώ και οι αρχές του Κυργκιζιστάν επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον 32 εξτρεμιστές βρίσκονται στη Συρία συμμετέχοντας σε ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις, 15 εξ’ αυτών είναι από την πόλη Osh και 17 από την περιοχή Batkensk.(sana) Εκπρόσωπος τύπου της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι ισλαμιστής από το Uzgen σκοτώθηκε στη Συρία καθώς τον αναγνώρισε η οικογένειά του από φωτογραφία στο διαδίκτυο.

Διπλωματικές πηγές διαρρέουν ότι η Ρωσία δέχθηκε εκβιασμό από τις ΗΠΑ ότι θα χάσει την Ουκρανία αν συνεχίσει να υποστηρίζει τη Συρία και να μη δέχεται τους όρους που θέτουν Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες. Τα βίαια επεισόδια των Euromaidan συνέπεσαν χρονικά με τη Διεθνή Διάσκεψη Γευνεύη ΙΙ για τη συριακή κρίση. Ήταν η αρχή του ενός έμπρακτου εκβιασμού μετά την άρνηση της Ρωσίας στην « αμερικανική προσφορά » μεταβατικής κυβέρνησης της αρεσκείας τους;

http://olympia.gr/2014/03/27/%cf%84%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%cf%84/

Νταβούτογλου: Θα λάβουμε οποιαδήποτε μέτρα -ακόμη και εισβολή στη Συρία.


Ικόνιο.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να λάβει οποιαδήποτε μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών διασυνοριακών επιχειρήσεων στη Συρία, για απειλές κατά της εθνικής μας ασφάλειας» προειδοποίησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου την Τετάρτη.


«Η τουρκική δημοκρατία είναι ένα ισχυρό κράτος και ποτέ δεν θα διστάσει να λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία της εθνικής ασφάλειας, εάν παραστεί ανάγκη», είπε ο Νταβούτογλου στο γαλλικό πρακτορείο σε μια αποκλειστική συνέντευξη.
«Κάθε ομάδα στη Συρία ή το καθεστώς, δεν πρέπει να θέτουν σε δοκιμή την αποφασιστικότητα της Τουρκίας», είπε, επίσης,  ο υπουργός, μιλώντας στην κεντρική πλατεία της πόλης του Ικονίου.

Ο Νταβούτογλου, επίσης, προειδοποίησε ότι θα προστατεύσει ένα ιστορικό τέμενος που βρίσκεται υπό τουρκική δικαιοδοσία, αλλά βρίσκεται στην βόρεια επαρχία του Χαλεπίου της Συρίας, από τις απειλές που εκσφενδονίζουν οι αντάρτες.

Στο τέμενος, κυματίζει η τουρκική σημαία και εκεί βρίσκεται ο τάφος του Σουλεϊμάν Σαχ, ο παππούς του Οσμάν, του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στο μνημείο, το οποίο απέχει 25 χιλιόμετρα από τουρκικά σύνορα,  προστατεύεται από μια μικρή φρουρά Τούρκων στρατιωτών.

Την περιοχή είχε απειλήσει η εξτρεμιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε».

Ο Νταβούτογλου κατηγόρησε τους Ισλαμιστές της οργάνωσης αυτής γιατί συγκρούονται με  τους αντάρτες του ελεύθερου στρατού της Συρίας, ενώ απέχουν από επιθέσεις κατά των δυνάμεων του καθεστώτος, σημειώνει η λιβανική ‘σταρ’.     http://www.echedoros-a.gr/2014/03/blog-post_3130.html

Τι σημαίνει ένας Αμερικάνος πρόεδρος να τελειώνει την ομιλία του και κανένας να μην χειροκροτεί; (video)



Zero Hedge/ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ



Ομιλία του Ομπάμα στην Χάγη της Ολλανδίας, 25/3/2014




... Σημαίνει ότι ο καθένας είδε σωστά μέσα από την απέραντη καυχησιολογία, την κούφια ρητορική και τις κενές υποσχέσεις ενός ανθρώπου που είναι επιφορτισμένος να αναγνώσει από έναν αυτόματο υποβολέα, και αυτή τη στιγμή είναι υπεύθυνος για ένα από τα πιο ολοκληρωτικά καθεστώτα του κόσμου; Γιατί είτε κάποιος θα απολυθεί γιατί ξέχασε να ενεργοποιήσει την ένδειξη "χειροκρότημα", είτε οι Ευρωπαίοι δεν ενδιαφέρονται πλέον για τα ψέματα που ειπώθηκαν από τον Ομπάμα για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την NSA (και όλα τα άλλα θέματα γενικότερα). Αναρωτιέται κανείς: πόσος καιρός θα περάσει μέχρι ο πρόεδρος των ΗΠΑ λάβει την ίδια μεταχείριση στη χώρα του;



Τι έρχεται μετά από την Ουκρανία; Μια πλήρης γεωπολιτική ανάλυση.

Γράφει ο
Νικόλαος Καρατουλιώτης υποστράτηγος ε.α.
Συγγραφέας- αρθρογράφος
nkaratouliotis@gmail.com

Ιστορικό της γεωπολιτικής σύγκρουσης.
Η ουκρανική κρίση που ξεκίνησε από την πλατεία του Κιέβου, είχε σαν αποτέλεσμα τον διαμελισμό της χώρας και την προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία.
Εκ των πραγμάτων απεδείχθη το αυτονόητο, δηλαδή ότι η κάθε ενέργεια σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο πρέπει να υποστηρίζεται και από επαρκή στρατιωτική ισχύ.
Image

Η Γερμανία στερείται ενόπλων δυνάμεων και ως εκ τούτου οι όποιες διεκδικήσεις της πρέπει να περιοριστούν σε οικονομικό επίπεδο. Η δημιουργία στρατιωτικής ισχύος μιας χώρας είναι χρονοβόρα και απαιτεί βάθος χρόνου όσο οικονομική ισχύ και εάν διαθέτει. Μέχρι πρότινος η Γερμανία ήταν ανύπαρκτη από πλευράς στρατιωτικής ισχύος και επιπλέον το σύνταγμα της είναι απαγορευτικό για στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων της.

Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να στραγγαλίσουν την Ρωσία και να την απομονώσουν στη ενδοχώρα της, γιατί μια Ρωσία με ναυτική ισχύ και με έξοδο σε θερμά νερά (Μεσόγειο), αυτομάτως μεταβάλλεται σε παγκόσμιος γεωπολιτικός παίκτης και κινδυνεύει η πρωτοκαθεδρία της Αμερικής.

Μέσα σε αυτή την λογική και σε πρώτη φάση, οι ΗΠΑ εκμεταλλευόμενες τον μεγαλοϊδεατισμό της Τουρκίας αλλά και την επιθυμία επέκτασης του ζωτικού χώρου της Γερμανίας δημιούργησαν μια ανίερη συμμαχία ισλαμοφασιστών και επιχείρησαν την ανατροπή της κυβέρνησης Άσαντ, προκειμένου η Ρωσία να στερηθεί των ναυτικών βάσεων που διατηρούσε στην εν λόγω χώρα.

Το σχέδιο δεν δούλεψε…… η Ρωσία στήριξε το καθεστώς Άσαντ και επέβαλε τα συμφέροντα της, δηλαδή την διατήρηση των ναυτικών βάσεων της στην Ταρτούς (τις οποίες και εκσυγχρονίζει), με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το εναλλακτικό σχέδιο (όπως απεδείχθη εκ των πραγμάτων), ήταν να αποκόψουν και πάλι την έξοδο της Ρωσίας στην Μεσόγειο, αλλά αυτή την φορά το μέτωπο δημιουργήθηκε στην Ουκρανία, προκειμένου η Ρωσία να απολέσει τις ναυτικές βάσεις στην Κριμαία και Ρωσικός στόλος να μείνει παντελώς ορφανός και ουσιαστικά ανύπαρκτος.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιώντας και πάλι τον Γερμανικό επεκτατισμό, δημιούργησαν τα γεγονότα της πλατείας Κιέβου, χρησιμοποιώντας τους γερμανόφωνους ουκρανούς και (ενδεχομένως νοσταλγούςτου Γ΄ ράιχ).

Η Γερμανία βλέποντας το τυρί αλλά μη βλέποντας την φάκα, επαναλαμβάνει τα γεωπολιτικά της λάθη. Τα κράτη όπως και οι άνθρωποι είναι επιρρεπής στην επανάληψη των λαθών τους.

Η Ρωσία αντιλήφθηκε έγκαιρα το γεωπολιτικό παίγνιο και μέσα σε μια νύκτα, με αστραπιαία στρατιωτική κίνηση, αποδεσμεύτηκε από την πλατεία Κιέβου και επεχείρησε στρατιωτικά στην Κριμαία, στην οποία και επεκράτησε κατά κράτος (από στρατιωτικής άποψης). Με χρηστικό εργαλείο την Ρωσική καταγωγή των κατοίκων της περιοχής και με έξυπνες πολιτικές κινήσεις (δημοψήφισμα κλπ), εύκολα την στρατιωτική νίκη την μετέτρεψε και σε πολιτική με αποτέλεσμα την πλήρη προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσία.


Παρούσα κατάσταση

Η ρώσικη αρκούδα αυτή την φορά έδειξε τα νύχια της και η Δύση ένοιωσε την καυτή ανάσα της στον λαιμό της.
Η δημοτικότητα του Πούτιν στον Ρωσικό λαό, εκτοξεύτηκε στα ύψη (άνω του 75%). Η είσοδος του στην Δούμα αλλά και το διάγγελμα ενσωμάτωσης της Κριμαίας συνοδεύτηκαν από ιαχές, ακόμη και της αντιπολίτευσης.
Ταυτόχρονα , μετασεισμικές γεωπολιτικές άρχισαν να αναδύονται στην ευρύτερη περιοχή.
Αμέσως μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, η Υπερδνειστερία κατέθεσε και αυτή αίτημα ένταξης στην Ρωσία.

Η Υπερδνειστερία είναι μια περιοχή Μολδαβίας στα ανατολικά σύνορα της (κόκκινο χρώμα).

Η συγκεκριμένη περιοχή επαναστάτησε εναντίον της Μολδαβίας και στις 2 Σεπτεμβρίου του 1990 βοηθούμενη από Ρώσους, Κοζάκους, Ουκρανούς εθελοντές (ρωσόφωνους) και την 14 Ρωσική Στρατιά, νίκησε τον Μολδαβικό στρατό, η δε σύρραξη ονομάστηκε ως, ο Πόλεμος της Υπερδνειστερίας. Έκτοτε υπάρχει κατάπαυση πυρός και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναγνωρίζει την Υπερδνειστερία ως περιοχή «παγωμένης διαμάχης». Από τότε ρωσικές δυνάμεις παραμένουν εντός του εδάφους της για να προστατεύουν την περιοχή από τις βλέψεις του ΝΑΤΟ και των Μολδβορουμάνων (η συγγένεια με τους Ρουμάνους είναι ιδιαίτερα στενή).

Σε δημοψήφισμα του 2006 οι κάτοικοι της ψήφισαν με ποσοστό 93% υπέρ της ανεξαρτητοποίησης από την Μολδαβία και την ένωση της με την Ρωσία. Παρόλα αυτά η περιοχή εξακολουθεί να έχει ένα ιδιότυπο καθεστώς ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει υλοποιηθεί η πολυπόθητη ένωση με την Ρωσία για δύο κυρίως λόγους.

Γεωγραφικά δεν συνορεύει με την Ρωσία.
Μέχρι τώρα ο συσχετισμός δυνάμεων, δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο.
Μετά τα τελευταία γεγονότα της Ουκρανίας , την αλλαγή των γεωγραφικών δεδομένων (ήδη το National geographic εκτύπωσε νέους χάρτες) όπου εντάσσει την Κριμαία στην Ρωσία.



Τα δεδομένα αλλάζουν και το μέγα ζητούμενο εάν η Ρωσία θα ενεργήσει άμεσα ή θα περιμένει τις κατάλληλες συνθήκες προσάρτησης της Υπερδνειστερίας.
Διεθνείς ανατροπές και ανησυχίες με φόντο το Ουκρανικό φιάσκο της Δύσης.

Το κοινοβούλιο της Κριμαίας ψήφισε την εθνικοποίηση των εταιρειών ενέργειας και μάλλον θα τις πουλήσουν στην Gazprom.

Η SHELL διέκοψε τις διαπραγματεύσεις συνεργασίας με την κυβέρνηση της Ουκρανίας, σχετικά με την συνεκμετάλλευση ενός μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην

Κριμαία και μετά τα τελευταία γεγονότα, η εταιρεία δήλωσε ότι θα συζητήσει με την Ρωσία για το συγκεκριμένο θέμα.

Η δύναμη της συγκεκριμένης εταιρείας υδρογονανθράκων (SHELL) είναι δεδομένη τόσο σε οικονομικό αλλά κα γεωπολιτικό επίπεδο.
Η Ουγγαρία θέλει εδαφική αυτονομία για την ουγγρική μειονότητα της Ρουμανίας.
Η Ρουμανία στηρίζει την Μολδαβία και ζητά από την Ρωσία, την μη προσάρτηση της Υπερδνειστερίας.

Ο ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, προειδοποιεί την Μολδαβία να μην προχωρήσει σε συμφωνία σύνδεση με την Ε.Ε καθόσον η Υπερδνειστερία δεν αποτελεί έδαφος της Μολδαβίας.
Ρήγμα στην Ε.Ε. για τις κυρώσεις στη Ρωσία, η Βουλγαρία επισημαίνει ότι προέχουν τα εθνικά συμφέροντα (έχει πρόβλημα με την τουρκική μειωνότητα).

Ο ΟΗΕ διαχώρισε την θέση του αδειάζοντας τις ΗΠΑ- Γερμανία και όχι μόνο δεν καταδίκασε την προσάρτηση της Κριμαίας, αλλά επεσήμανε ότι οι διαφορές λύνονται με διμερή τρόπο.

Η Τουρκία απειλεί την Ρωσία με κλείσιμο των στενών του Βοσπόρου, ένεκα των Τατάρων της Κριμαίας και ο Πούτιν ανταπαντά με ….. casus belli

Οι ρώσοι φυγάδευσαν ομόλογα αξίας 110 δις $ από την Αμερική.

Η Τουρκία  προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα της Κριμαίας , δημιουργώντας κάτι ανάλογο με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
Η Ελλάδα ως προεδρεύουσα της ΕΕ στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων και δεν έθεσε θέμα κατοχής ξένων στρατευμάτων στην Κύπρο, ο δε κ. Βενιζέλος μόλις και μετά βίας συναντήθηκε με την ελληνική μειονότητα κατά την επίσκεψη του στην Κριμαία (21 λεπτά).

Συπεράσματα

Η τσαρική Ρωσία του Πούτιν, προσαρτά τα απολεσθέντα τμήματα της Σοβιετικής Ένωσης και υλοποιεί την Ευρασιατική Ένωση
Η Μόσχα είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει τον ζωτικό της χώρο και δεν θα δεχθεί καμουφλαρισμένα κινήματα της Δύσης σε βάρος της γεωστρατηγικής ισχύος της.
Η Ρωσία αποδείχθηκε αξιόπιστος εταίρος προς τους συμμάχους της, σε αντίθεση με την Δύση ( ΗΠΑ-Γερμανία), όπου εγκατέλειψαν στην πρώτη δυσκολία τόσο την Συρία αλλά και την Ουκρανία.

Η Ιστορία επαναλαμβάνετε με το περιστατικό της Γεωργίας το 2008, όταν η Ν. Οσετία και Αμπχαζία κήρυξαν την ανεξαρτησία τους από την Τιφλίδα, η Ρωσία στήριξε πολιτικά και στρατιωτικά τις συγκεκριμένες περιοχές.

Η δύση δεν διδάσκεται από τα λάθη του παρελθόντος.

Η Ρωσία γύρω από τα σύνορα της είναι πολλαπλασιαστή στρατηγικής ισχύος ανεφοδιασμού και ως εκ τούτου είναι υπολογίσιμη δύναμη και δύναται να κατοχυρώσει τα συμφέροντα της.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung και διευκρινίζει «Ο Πούτιν δεν είναι μόνο δεξιοτέχνης στο να αιφνιδιάζει αντιπάλους, ανταγωνιστές και πρώην στρατηγικούς εταίρους, τους οποίους κάνει να φαίνονται ως στρατηγικοί ηλίθιοι».

Προβλέψεις.
Οι δρώντες γεωπολιτικοί παίκτες είναι απρόβλεπτοι και τα συμφέροντα τεράστια. Η γεωπολιτική πλάστιγγα μέχρι να ισορροπήσει ένεκα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης θα παρέλθει καιρός και θα έχουμε βίαιες διεθνείς ανακατατάξεις συσχετισμών.
Την μοναδική πρόβλεψη που δύναμαι να κάνω, είναι ότι το επόμενο πεδίο ανταγωνισμού θα είναι η Μεσόγειος, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ελληνισμό (Ελλάδα-Κύπρος).     http://www.onalert.gr/stories/ti-erxetai-meta-apo-tin-oukrania

Τουρκία: Παίζει με τη Συρία για διάσωση του Ερντογάν, ή…


H Τουρκία είναι έτοιμη να λάβει κάθε μέτρο, της εισβολής στο συριακό έδαφος, περιλαμβανομένου, προκειμένου να αντιμετωπίσει απειλές ενάντια στην εθνική της ασφάλεια, ξεκαθάρισε ο Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξή του, αγνοώντας τις εισηγήσεις και προειδοποιήσεις που έχει δεχτεί πανταχόθεν, πλην ΗΠΑ, η χώρα του να σταματήσει να υποδαυλίζει την ένταση στα σύνορά της με τη Συρία.
Του Παντελή Καρύκα
«Η τουρκική δημοκρατία είναι ένα ισχυρό κράτος και ποτέ δεν θα διστάσει να λάβει οποιοδήποτε μέτρο απαιτηθεί, προκειμένου να εξασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια. Κάθε ένοπλη ομάδα στη Συρία, αλλά και το καθεστώς, ας μη δοκιμάσει την τουρκική αποφασιστικότητα», είπε ο Νταβούτογλου.
Επί του προκειμένου, ας μας επιτρέψει ο αγαπητός υπουργός Εξωτερικών να προβούμε σε ορισμένες παρατηρήσεις. Καταρχήν, το «τουρκική δημοκρατία», ως όρος, είναι εξορισμού σχήμα οξύμωρο. Τουρκία και δημοκρατία δεν πάνε μαζί, διότι, απλούστατα, η πρώτη έχει μάθει να συνθλίβει τη δεύτερη και η δεύτερη, αν ποτέ επικρατήσει, θα διαλύσει την πρώτη στα εξ ων συνετέθη.

Ακόμα σημαντικότερο, η Τουρκία δεν είναι ισχυρή, τουλάχιστον στον βαθμό που ο Αχμέτ Ντ. φαντασιώνεται. Με το Κουρδικό έτοιμο να «σκάσει», ο μύθος της ισχυρής Τουρκίας θα πάψει να υφίσταται. Από την άλλη βέβαια, το απίστευτο θράσος της Τουρκίας είναι δεδομένο, δεν μπορούμε να το παραγνωρίσουμε και θα συμφωνήσουμε με τον Τούρκο υπουργό πως όποτε η Τουρκία βρει την ευκαιρία, γενικά την εκμεταλλεύεται δεόντως.

Παρά την προσάρτηση της Κριμαίας, το να μιλήσουμε για νέο Ψυχρό Πόλεμο, είναι εξαιρετικά προωθημένο σε αυτή τη φάση, ενώ γίνονται κάποιες προσπάθειες αποκλιμάκωσης. Φυσικά, η έλλειψη εμπιστοσύνης που πλέον θα κυριαρχήσει μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, ευνοεί σαφώς την Τουρκία, όχι όμως στον βαθμό που οι Τούρκοι υπολογίζουν. Προφανώς ο Νταβούτογλου ποντάρει στην επιδείνωση των σχέσεων Ουάσιγκτον – Μόσχας για να μεγαλώσει η ήδη σκανδαλώδης ανοχή από την πλευρά των ΗΠΑ.
Ωστόσο, αν αποτολμήσει η Τουρκία κάτι σοβαρό στην Συρία, η πιθανότητα τα αρνητικά που θα προκύψουν να είναι σαφώς περισσότερα από τα θετικά είναι πολύ αυξημένη. Και αυτό οι Τούρκοι το γνωρίζουν. Εξάλλου, η αμερικανική κάλυψη, όπως εκφράστηκε με κάποιες δηλώσεις τελευταία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δεν δίνει στην Τουρκία του Ερντογάν το «πράσινο φως» για να προχωρήσει σε σύγκρουση με τη Συρία. Εκτός κι αν οι Αμερικανοί επιδιώξουν να χρησιμοποιήσουν την Τουρκία για να ανοίξουν νέο μέτωπο στη Ρωσία, μέσω του οποίου θα τους είναι πολύ ευκολότερο να προβούν στην αναγκαία στο εσωτερικό επίδειξη αποφασιστικότητας
Η Τουρκία του Ερντογάν πολύ δύσκολα θα ξαναγίνει βασικός εταίρος των ΗΠΑ, οι οποίες περιμένουν, με μεγαλύτερο ίσως ενδιαφέρον και από τον ίδιο τον Τούρκο πρωθυπουργό, το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών. Αυτό βέβαια αυξάνει θεαματικά και το κίνητρό τους να τον ξεφορτωθούν, αφού αν ο Ερντογάν καταρρεύσει, τα δεδομένα αλλάζουν.
Τα μικρά παιχνιδάκια στον αέρα, εναντίον «αρχαίων» MiG-23 επιτρέπονται. Αν και θυμίζουν λεονταρισμούς με προεκλογικές στοχεύσεις. Διότι, δεδομένης της κατάστασης με τη Ρωσία, πόσες φορές ακόμα η Δύση θα μπορεί να «πουλήσει» τους Κούρδους;  http://www.defence-point.gr/news/?p=98865