Πανηγυρίζουν Τούρκοι & Σκοπιανοί για ΧΑ

MixalolL
Πανηγυρίζουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας και των Σκοπίων την σύλληψη του γ.γ. του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος Νίκου Μιχαλολιάκου και δεκάδων βουλευτών και στελεχών της.

Όλες οι τουρκικές εφημερίδες (Χουριέτ, Ζαμάν κλπ γράφουν ότι "Επιτέλους συνελήφθησαν οι εθνικιστές που τρόμαζαν την τουρκική μειονότητα της Θράκης". "Επίδειξη δύναμης της κυβέρνησης Σαμαρά κατά των εθνικιστών" κλπ

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Ουτρίνσκι Βέσνικ» σημειώνει ότι «η κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης μπορεί να οδηγήσει στον εκτοπισμό του νεοναζιστικού κόμματος από την ελληνική Βουλή, κάτι το οποίο έχουν ζητήσειαπό την Ελλάδα πολλές διεθνείς οργανώσεις εξαιτίας των βίαιων επιθέσεων εις βάρος μεταναστών και τη διάδοση μισαλλοδοξίας από υποστηρικτές του κόμματος αυτού».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι σημερινές συλλήψεις «αποδεικνύουν ότι η ελληνική Δικαιοσύνη μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική όταν θελήσει».

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αναφέρουν ακόμη ότι οι συλλήψεις αυτές έγιναν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής και προσθέτουν ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα συλλαμβάνεται αρχηγός και βουλευτές πολιτικού κόμματος μετά την πτώση της δικτατορίας το 1974.

Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων «Κάναλ 5» αναφέρει ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλ.Παναγιώταρος, ο οποίος είχε προπηλακίσει έναν οδηγό φορτηγού από την ΠΓΔΜ «και μας έχει αποκαλέσει στη Βουλή της Ελλάδας ως γυφτοσκοπιανούς».

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μην στενοχωρείσαι κ. Ομπάμα, υπάρχει κάτι που θα καλύψει το κενό της Αμερικανικής Φούσκας!!

ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εμείς μεγαλώσαμε με το Αμερικανικό όνειρο και εσύ μας μιλάς για αμερικανική φούσκα… Είσαι με τα καλά σου? Εδώ μιλάς για την ίδια την παγκόσμια οικονομία!! Και τι φταίω εγώ όταν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι με επίσημες  ανακοινώσεις αποκαλύπτουν αλήθειες?
Το παραμύθι ξεκινάει πάντα ¨μια φορά και ένα καιρό στον κόσμο της Άγριας Δύσης….¨ και κοντεύει να τελειώσει ¨και έζησαν αυτοί άσχημα και ο υπόλοιπος κόσμος χειρότερα¨.
Έκκληση στο Κογκρέσο να μην κλείσει το διακόπτη της οικονομίας απηύθυνε το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα ΗΠΑ) ο Μπαράκ Ομπάμα λίγη ώρα μετά την υπερψήφιση από τη Γερουσία ενός νομοσχεδίου για την έκτακτη χρηματοδότηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ έως τις 15 Νοεμβρίου.
Κι αυτό γιατί θα πρέπει μέσα στις επόμενες ημέρες έως την 1η Οκτωβρίου το ίδιο νομοσχέδιο να περάσει και από το Κογκρέσο με τους Ρεπουμπλικανούς να απειλούν ότι θα το καταψηφίσουν, όπως έκαναν εξάλλου και στην ψηφοφορία στη Γερουσία.
Ο Ομπάμα προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που συμβεί το μη προσδοκώμενο, τότε η αμερικανική αλλά και η παγκόσμια οικονομία θα βρεθούν μπροστά σε ένα πρωτοφανές αποσταθεροποιητικό φαινόμενο.
Το εμπορικό επιμελητήριο των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλοι φορείς κάλεσαν το Κογκρέσο να περάσει το συντομότερο δυνατό ένα νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους και να αυξήσει το όριο του δανεισμού του Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 28/09/13 – 00:11
Αφού έτσι κατάντησαν την παγκόσμια οικονομία, να την ανοίγουν και να την κλείνουν με ένα διακόπτη, όλα είναι πιθανά και φαίνεται ότι από εδώ και πέρα θα βλέπουμε τα πιο απίθανα πράγματα.

Blackstone: Μια επικών διαστάσεων πιστωτική φούσκα απειλεί την παγκόσμια οικονομία – Έχει ήδη ξεκινήσει – Υπερβολικά υψηλή η μόχλευση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Σύμφωνα με τη Βlackstone, μια επικών διαστάσεων πιστωτική φούσκα απειλεί την παγκόσμια οικονομία, αφού, όπως εκτιμά, το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χαρακτηρίζεται από τα υπερβολικά επίπεδα μόχλευσης.
Βρισκόμαστε στο μέσον μιας επικής πιστωτικής φούσκας. Παρόμοιά της δεν έχω συναντήσει άλλη φορά όσο δραστηριοποιούμαι στον κλάδο του private equity?, δηλώνει ο Joseph Baratta, κορυφαίο στέλεχος της Blackstone. http://www.bankingnews.gr 27/09/13 – 19:51

Αυτά όσα αναφορά τις φούσκες τις οποίες αφού τις έκαναν περισπούδαστα  οικονομικά εργαλεία καταδυνάστευσης λαών αποφάσισαν οι ίδιοι να τις σπάσουν για να ακούσει όλος ο πλανήτης το ¨κλατάρισμα¨ .
Είπαμε θα ακούσουμε απίθανα πράγματα και ήδη  μετεωριζόμασθε  μπροστά στην κρίση αυτογνωσίας που έπιασε την Αμερική!!
¨Η ιδέα μιας αμερικανικής αυτοκρατορίας είναι ίσως μια χρήσιμη προπαγάνδα αλλά δεν ανταποκρίνεται πλέον στην πολιτική που ακολουθεί η χώρα, είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.
Όπως είπε, οι ΗΠΑ έμαθαν την ταπεινότητα μέσα από μεγάλες δυσκολίες σε ότι αφορά την ικανότητά μας να καθορίζουμε την πορεία των γεγονότων σε άλλες χώρες¨. http://www.voria.gr/index.php 27 Σεπ 2013 – 21:44
Αυτό και αν είναι ταπεινότητα σε όλο το μεγαλείο της!!
Και για αυτό θα τους περιλάβουν οι πνευματικοί νόμοι για να τους δώσουν την αντίστοιχη ένδικο μισθαποδοσία που τους αξίζει.
Όμως μία διπλωματική κίνηση και μία δήλωση της ίδιας ημέρας σχεδόν  μας προβληματίζουν για το μεγάλο παιχνίδι που ξεκινάει.
 Η πρώτη έχει ως εξής¨¨ Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί είχε το βράδυ της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ προέδρων των δύο χωρών εδώ και τριάντα τέσσερα χρόνια, από το 1979¨¨
Η δεύτερη σαν δήλωση του κ. Ομπάμα ¨Δεν υπάρχει “μεγάλο παιχνίδι” για να κερδίσει κανείς, ούτε η Αμερική έχει κανένα συμφέρον στη Συρία, πέρα από την ευημερία του λαού της, τη σταθερότητα των γειτόνων της, την κατάργηση των χημικών όπλων, και την διασφάλιση ότι η χώρα δεν θα γίνει ένα ασφαλές καταφύγιο για τρομοκράτες¨
Καλά και εμείς που σας συνηθίσαμε να κάνετε πολέμους θα μείνουμε παραπονεμένοι? Τι θα κάνουμε δίχως βαρβάρους? Όπως έλεγε ο Καβάφης μας. Μήπως βρέ  μας ετοιμάζεται στο ρόλο αυτόν κανένα γείτονα μας? Όμως εσείς πάντοτε επιδιώκατε την παγκόσμια ειρήνη φυσικά με δικές σας προδιαγραφές.
Την απάντηση μας την δίνει ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και ταυτόχρονα διατυπώνει ένα καίριο ερώτημα.
Η πρόσφατη συζήτηση που έγινε στις ΗΠΑ για το θέμα της Συρίας απέδειξε ξεκάθαρα ότι ο κίνδυνος για τον κόσμο δεν είναι μια Αμερική που σπεύδει να ανακατευθεί στις υποθέσεις άλλων χωρών ή στα προβλήματα μιας περιοχής σαν να ήταν δική της. Ο κίνδυνος για τον κόσμο είναι ότι οι ΗΠΑ, μετά από μια δεκαετία πολέμου -ανήσυχες για τα προβλήματα στο δικό τους έδαφος, έχοντας πλήρη συνείδηση της εχθρότητας που προκάλεσε η πιθανότητα επέμβασής τους σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο- μπορούν να αποδεσμευθούν, αφήνοντας ένα κενό ηγεσίας που καμία άλλη χώρα δεν δείχνει διατεθειμένη να αναπληρώσει http://www.voria.gr/index.php 27 Σεπ 2013 – 21:44
Τι διακρίνεται από τα παραπάνω?
ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΥΨΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ οι ηγέτες της Αμερικής.
Οι ίδιοι μιλούνε για παιχνίδι γιατί πάντα με αυτούς και στα χέρια τους η ανθρώπινη ζωή ήταν ένα παιχνίδι.
Αφού φτιάχνουν φούσκες, διατείνουν ευήκοον ους στους πρώην αντιπάλους τους και τους λένε ελάτε να τα βρούμε γιατί εμείς κουρασθήκαμε να είμασθε η χωροφυλακή του πλανήτη.
Και τώρα αρχίζει το παραμύθι της παγκοσμιοποίησης…
Αποσύρεται η στρατοχωροφυλακή των ΗΠΑ και αντικαθίσταται από μία παγκόσμια δύναμη αστυνόμευσης με διεθνή επιδότηση και όλα ωραία και καλά και ζήσανε οι νεοποχίτες καλά και εμείς μη χειρότερα.
 Όμως ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΕΛΑΕΙ!!!
Ο Πατρο- Κοσμάς που  κάποιοι δήλωσαν την ηθική αυτουργία τους στην μαρτυρική δολοφονία του, σας βοά πριν 250 και χρόνια…
ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ
Όμως καλά κάνετε και αναρωτιέσθε ¨αν υπάρχει κάποια άλλη χώρα που μπορεί να αναπληρώσει το κενό ηγεσίας?¨
Ναι υπάρχει και δεν είναι χώρα, ούτε καν κρατική η εθνική υπόσταση.
Είναι μια ΙΔΕΑ, ένα  ΣΥΣΤΗΜΑ, μια ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ζύμη.
Ένας χιλιόχρονος πολιτισμός που μαρμαρώσατε και σήμερα μέσα από τις στάχτες ζωντανεύει…

Και είναι ο ΕΛΛΗΝΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ και ο ΕΛΛΗΝΟ-ΡΩΜΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ο οποίος σας ξεστράβωσε και πάλι θα σας ξεστραβώσει από την δαιμονική ζάλη που σας ταλαιπωρεί και έτσι ταλαιπωρείται και την αθώα ανθρωπότητα.
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ. 

ΠΗΓΗ

Μήνυση ΧΑ κατά ΠΑΣΟΚ για απάτη & υπεξαίρεση των χρημάτων των Ελλήνων - ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΝΔ

«Καταθέσαμε φάκελο που στέλνει στη φυλακή στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε πριν λίγο ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Χρήστος Παππάς και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς καλύπτει τις αξιόποινες αυτές πράξεις, άρα "είναι συνεργός".
Ερωτηθής από δημοσιογράφους ο Πάππας αν προτίθεται να παραιτηθεί απάντησε «Θα κάνω το καθήκον μου».
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Ελένη Ζαρούλια και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.αποχώρησαν συνοδεία αστυνομικών λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από τον Άρειο Πάγο τα οποία όνως δεν αφορούσαν τους βουλευτές του κόμματος, αλλά ήταν μεταξύ οπαδών δύο αντίπαλων ομάδων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν φτάσουν στον Άρειο Πάγο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, στο γραφείο της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευτέρπης Κουτζαμάνη βρίσκονταν οι δικηγόροι της οικογένειας του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα, Γιώργος Μαραγκός και Ανδρέας Τζέλης.
Η μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚ αφορά όλα όσα έχει διαπράξει μέχρι σήμερα σε βάρος της χώρας, για τις απάτες που έχουν πρωταγωνιστήσει στελέχη του, για το τεράστιο απλήρωο χρέος που έχει το κόμμα κλπ.
 
Η μήνυση, φυσικά αφορά άμεσα και τη ΝΔ η οποία συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης - κατά την είσοδό του στο κτήριο - δήλωσε αστειευόμενος σαρκάζοντας τις πληροφορίες περί "επικείμενης σύλληψης βουλευτών της ΧΑ": «Καλημέρα, ήρθαμε να παραδοθούμε».
 
Ο πρόεδρος του κόμματος, Ν. Μιχαλολιάκος πάντως έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου , κίνηση που οδηγεί σε επαναληπτικές εκλογές σε 15 περιφέρειες και πιθανότατα σε εθνικές εκλογές με δεδομένο ότι πρόκειται για μεγάλες και καθοριστικές περιφέρειες.
 
Σε λίγη ώρα αναμένονται επίσημες δηλώσεις. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Φόρος και στα παράθυρα…

home
Οι αλλαγές του φόρου ακίνητης περιουσίας είναι εξωφρενικές και ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες των φυλακών για τους έλληνες πολίτες που δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν περισσότερα (το έχει ομολογήσει και ο ίδιος ο φερόμενος ως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς), οι οποίοι καλούνται είτε να πληρώσουν το ΦΑΠ εικοσαπλάσιο, είτε να οδηγηθούν σε κελί κάποιας φυλακής…
Ο νέος (τονίζουμε 20πλάσιος σε σχέση με φέτος) ΦΑΠ, θα έχει διαφορετική φορολογία για τα σπίτια αναλόγως του προσανατολισμού τους (βορρά, νότο, δύση ή ανατολή), ενώ θα έχουν διαφορετική επιπρόσθετη φορολόγηση αναλόγως και του πλήθους των παραθύρων που διαθέτουν!
Έτσι, αναγκαστικά, θυμόμαστε τα λόγια του Πατροκοσμά του Διδάχου (Κοσμά του Αιτωλού), ο οποίος είχε πει μεταξύ άλλων:
«Θα σας βάλουν δυσβάσταχτο φόρο, θα φορολογήσουν τα παράθυρα…» και συμπλήρωσε λέγοντας «αλλά δεν θα προλάβουν»…
Βέβαια, ο κατά πολύ μεταγενέστερός του και ιδιαίτερα γνωστός αγιορίτης μοναχός Γέροντας Παΐσιος, μας είχε προειδοποιήσει λέγοντάς μας:  
«Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην έχετε…» 
Κι έτσι σκεφτόμαστε τη σημερινή ανύπαρκτη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εκτελώντας εντολές της τρόικα βυθίζει τη χώρα στην εξαθλίωση, την οδηγεί στο χάος, αλλά και με τις ενέργειές του επιβεβαιώνει τα λόγια αστέρων της σύγχρονης Ορθοδοξίας, οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει για τα επερχόμενα, αλλά και την “ποιότητα” των ελληνόφωνων εθελόδουλων (λαθρο)κυβερνώντων εξυπηρετητών ξένων συμφερόντων.
Εις αναμονή, λοιπόν, των εξελίξεων, ας καταγράφουμε τα γεγονότα και ας ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα. Γιατί, μόνο τα χειρότερα μπορούν να εξασφαλίσουν αυτοί που σήμερα προσποιούνται ότι κυβερνούν, ενώ στην πραγματικότητα είναι οικονομικοί και εθνικοί δολοφόνοι… Όσο για το περίφημο sucess story του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προφανώς η επιτυχία αφορά την ολοκλήρωση του εγχειρήματος καταστροφής της Ελλάδας.
Και το δίλημμα που προβάλλει σε όλους μας είναι:
Να χτίσουμε τα παράθυρά μας ή να χτίσουμε φυλακές για τους δημίους μας;

Παναγιωτίδης Απόστολος / kostasxan.blogspot.gr

Το κομμουνιστικό βασίλειο του τρόμου

Τον Σεπτέμβριο του 1917, ο Λένιν γράφει: «Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να αποφευχθεί η αποκατάσταση της αστυνομίας, και αυτός είναι η δημιουργία λαϊκής πολιτοφυλακής η οποία θα συγχωνευθεί με το στρατό». 
Στις 28 Ιανουαρίου 1918 ο Λένιν αποφασίζει να δημιουργήσει τον Κόκκινο Στρατό. Γερμανοί και Αμερικανοί έτρεξαν να δώσουν κάθε είδους υποστήριξη στους Μπολσεβίκους. Η κατάσταση ήταν καταστροφική διότι τα εχθρικά στρατεύματα πλησίαζαν την Πετρούπολη και στις 11 Μαρτίου 1918 η Μπολσεβίκικη κυβέρνηση διέφυγε για τη Μόσχα όπου και παρέμεινε. Η απόδραση αυτή οργανώθηκε από τον Αλέξανδρο Σλιάπνικωφ (Alexander Shliapnikov 1885-1937) (ο Στάλιν τον εξετέλεσε στα 1937). Η Μόσχα μετά από αυτό έγινε πρωτεύουσα. Ο Λένιν εισήγαγε επίσης το νέο Γρηγοριανό Ημερολόγιο.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Μπολσεβίκικο Κόμμα στις 8 Μαρτίου 1918 ονομάστηκε Κομμουνιστικό Κόμμα. Αυτοί οι Κομμουνιστές δημιούργησαν μια νέα κυβέρνηση που κυριαρχούνταν από τους Εβραίους, όπου ο Λέων Τρότσκι έγινε Κομισάριος του Λαού για Στρατιωτικές Υποθέσεις. Ένας άλλος Εβραίος, ο Γκεόργκι Τσίτσεριν (Ορνάτσκι) (Georgy Chicherin: 1872- 1936 - φώτο) που η Εβραία μητέρα του ονομαζόταν Μάγιερντορφ τοποθετήθηκε Κομισάριος του Λαού για Εξωτερικές Υποθέσεις. Προηγουμένως είχε εισέλθει δύο φορές σε φρενοκομείο. Αυτό μπορεί να ταίριαζε τέλεια στους Κομμουνιστές: όσο πιο τρελός, τόσο το καλλίτερο.
Το κακό τώρα διαδόθηκε σ’ ολόκληρη την κοινωνία. Η εξουσία επικεντρώθηκε περισσότερο από την εποχή των Ιακωβίνων στη Γαλλία. Ο Τρότσκι ήθελε να δει τους υπηκόους του σαν στρατιωτικοποιημένους σκλάβους. Όλες οι μορφές επαιτείας απαγορεύτηκαν, όπως είχε κάνει η Παρισινή Κομμούνα με διάταγμα στις 16 Απριλίου του 1871. Αυτοί που παραβίαζαν το διάταγμα εκτελούνταν. Οι αστοί εξαναγκάστηκαν να σκουπίζουν τους δρόμους και να φτυαρίζουν το χιόνι. Τα παιδιά τους αποκλείονταν από την ανώτερη εκπαίδευση. Οι εντολές του Λένιν ήταν τα Πανεπιστήμια να δέχονται όλους αυτούς που ήθελαν ένα δίπλωμα και όχι γνώση. Ακόμη και οι Ταοϊστές γνώριζαν: Όσο περισσότερη γνώση έχει ο κόσμος τόσο πιο δύσκολο είναι να ελεγχθεί.
Στα 1918 ο Πατριάρχης Τύχων (Tichon) δήλωσε πως το Σοβιετικό καθεστώς είναι ο ενσαρκωμένος Αντίχριστος. Διαμαρτυρήθηκε έντονα όταν οι Μπολσεβίκοι άρχισαν να κατάσχουν την περιουσία και τον πλούτο της Εκκλησίας. Η GPU (μυστική αστυνομία) τον δολοφόνησε τον Μάιο του 1922. Το Κομμουνιστικό βασίλειο του τρόμου δεν γνώριζε όρια - επιτρεπόταν κάθε είδους αγριότητα στο όνομα της εξουσίας.
Ο Μωυσέϊ Ουρίτσκι (Μπορέτσκι) (Moisei Uritsky :1873-1918) ήταν Εβραίος που ανήκε στο εβραϊκό κόμμα Bund, πρωτοστάτησε στο ένοπλο πραξικόπημα τον Οκτώβριο και αργότερα έγινε αρχηγός της Τσεκά (Cheka - σοβιετική υπηρεσία ασφαλείας) στην Αγία Πετρούπολη. Από την θέση αυτή Ουρίτσκι συντόνιζε την άσκηση και τη δίωξη των μελών της αριστοκρατίας, των αξιωματικών του στρατού και των  κληρικών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που αντιτάχθηκαν τους Μπολσεβίκους. Εργαζόταν μ’ έναν ιδιαίτερα άγριο τρόπο και κέρδισε το ψευδώνυμο "ο χασάπης της Πετρούπολης". Ήταν ο Ουρίτσκι αυτός που με την βοήθεια των ναυτών και των Γερμανών στρατιωτών διέλυσε το Κοινοβούλιο τον Ιανουάριο του 1918.
Παρά το γεγονός πως οι Εβραίοι "επαναστάτες" και εκτελεστές προτιμούσαν να ζουν με ψευδώνυμα ο κοινός λαός της Ρωσίας σύντομα συνειδητοποίησε ποιός κυβερνούσε τη χώρα του με σιδηρό χέρι. Τα Εβραϊκά κόμματα Μπούντ (Bund) και Πο’ Αλέϊ Ζάϊον (Poalei Zion) επετράπησαν να παραμείνουν ενώ τα υπόλοιπα απαγορεύτηκαν στα 1920. Το τελευταίο συγχωνεύτηκε με το Κομμουνιστικό Κόμμα τον Δεκέμβριο του 1928.  [Μέλος του Πο’ Αλέϊ Ζάϊον στην Πολωνία ήταν ο Νταβίντ Μπεν Γκουριόν (David Ben-Gurion: 1886-1973) o ιδρυτής του κράτους του Ισραήλ και πρώτος πρωθυπουργός του Ισραήλ].
Ούτε μια συναγωγή δεν καταστράφηκε, ούτε μετετράπη σε δημόσιες τουαλέτες ή αποθήκες, όπως συνέβη με τις Εκκλησίες. Ούτε ένας ραβίνος δεν σταυρώθηκε. Πολλές εκκλησίες στη Μόσχα γκρεμίστηκαν στα 1922, ενώ αντιθέτως μια Συναγωγή που χωρούσε 2.000 άτομα χτίστηκε. Καταστράφηκαν 60.000 εκκλησίες. 

Οι Εβραίοι εκτελεστές συνήθιζαν να φωνάζουν: «Ζήτω ο Κόκκινος Στρατός! Θάνατος στους Αστούς». Σύντομα επέβαλαν την καταναγκαστική εργασία. Οι «αλήτες» εκτελούνταν επί τόπου. 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ  / Από το βιβλίο του Γιούρι Λίνα «Υπόγειες Σιωνιστικές Διαδρομές», (‘Under the Sign of the Scorpion’), εκδόσεις ΣΤΕΡΕΩΜΑ, με προσθήκες από το διαδίκυτο

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΦΑΙΔΡΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑΣ - Καγχασμός Δ. Παπαδημούλη για το "Σαμαράς ή τανκς"

Σφοδρή επίθεση κατά των φανταστικών "πραξικοπηματιών" και του νοσηρού κλίματος ανωμαλίας που επιχειρείται, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα Δ. Παπαδημούλης.
Συγκεκριμένα πριν λίγο στη βουλή (το σχετικό απόσπασμα το εντόπισε το yened.WordPress.com) αναφερόμενος στις γελοιότητες περι πραξικοπήματος τις οποίες τις είχε χρησιμοποιήσει και ο Γιώργος Παπανδρέου είπε τα εξής:
«Τις τελευταίες ώρες, γίνεται μεγάλος θόρυβος για μία ανακοίνωση ενός συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών, οι οποίοι προβάλλουν ως πρωτότυπη μία λύση κυβέρνησης που θυμίζει τη χούντα με Πρωθυπουργό τον Κόλλια», ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Είναι μία ανακοίνωση που λειτουργεί πολιτικά ως εφεδρεία και υποκατάστατο της για μία ακόμη φορά απούσας Χρυσής Αυγής», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης και συμπλήρωσε: «Είναι, όμως και μία κίνηση γραφική, χωρίς καμία απήχηση στην κοινωνία».
Παράλληλα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε το εξής: «Και ξαφνικά, αυτό γίνεται πρώτο θέμα και γίνεται έκτακτη σύσκεψη βραδινή στον Άρειο Πάγο, για να αντιμετωπίσει το θέμα και διατάσσεται και δικαστική έρευνα».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Με όλο το σεβασμό κ. υπουργέ στον Άρειο Πάγο και στο θεσμό της δικαιοσύνης, νομίζω ότι τέτοιες ανακοινώσεις και κινήσεις χρήζουν περισσότερο ιατρικής και όχι δικαστικής εξέτασης».
Δείτε το βίντεο:
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ : Φάκελος-σοκ στην Δικαιοσύνη για τα "συστημικά" κόμματα

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή, «καταθέτει στην Δικαιοσύνη ογκωδέστατους φακέλους με στοιχεία για την παράνομη δράση των κομμάτων της κλεπτοκρατίας, της διαφθοράς και της τρομοκρατικής βίας».
 
«Τα στοιχεία αυτά αφορούν αξιόποινες πράξεις μελών - υποστηρικτών των κομμάτων "Νέα Δημοκρατία", "Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα", Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς" και "Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος", οι οποίες φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας.  
 
Η δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Η δραστηριότητα αυτή εκθέτει όχι μόνον τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, αλλά και την ίδια τη χώρα, τη δημοκρατική της παράδοση, το νομικό της πολιτισμό, τις δεσμεύσεις της υπό το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η αντιμετώπισή της, κατά συνέπεια, επιβάλλει την εγρήγορση της Πολιτείας και την ενεργοποίηση όλων των αναγκαίων μέσων που προβλέπει το Σύνταγμα, ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας».
 
«Παραθέτουμε ένα ελάχιστο τμήμα του φακέλου που σχηματίζεται από το νομικό τμήμα της Χρυσής Αυγής και θα κατατεθεί στις αρμόδιες Αρχές. Το τμήμα αυτό αφορά τις πράξεις πολιτικής βίας και όχι τα οικονομικά εγκλήματα, όπου τα σχετικά στοιχεία είναι ακόμη περισσότερα:
 
Αδικήματα
 
- Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως
- Απόπειρα ανθρωποκτονίας
- Επικίνδυνες σωματικές βλάβες
- Παράνομη βία
- Παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία
- Απελευθέρωση κρατουμένου
- Υπόθαλψη εγκληματία
- Αντιποίηση Αρχής
- Διατάραξη κοινής ειρήνης
- Διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος
- Εγκωμιασμός εγκλήματος» καταλήγει η ανακοίνωση, στην οποία γίνεται γνωστό πως παρατίθεται και ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό από τα προαναφερθέντα αδικήματα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Γερόντισσα Γαβριηλία: Για την αλλαγή των άλλων.

Γερόντισσα Γαβριηλία (+1897-1992)


Μ.: Αδελφή μου, όταν βλέπουμε κάτι στραβό στον άλλον, πως μπορούμε να τον κάνουμε ν’ αλλάξει σ’αύτό το σημείο;

Γ.Γ.: Είναι μεγάλη πλάνη να νομίζεις ότι με την προσπάθειά σου μπορείς να αλλάξεις έναν άνθρωπο. Ποτέ. Με την ζωή σου, μπορεί. Με την προσπάθεια, την ομιλία, την αντίθεση και με όλα αυτά, ποτέ, η πάρα πολύ σπάνια. Η αλλαγή, θα γίνει όταν έρθει η Ώρα του Θεού. Εάν έσυ αλλάξεις τον εαυτόν σου και γίνεις το ζωντανό παράδειγμα αυτού που θέλεις ν’ αλλάξεις, το ιδεώδες του, και σε δει ευτυχισμένη, τότε θ’άλλαξει. Όταν προσεύχεται κανείς για έναν άνθρωπο, αυτό είναι εντάξει. Αλλά, όταν προσπαθεί να τον αλλάξει, όχι. Αυτό είναι μόνο στο Χέρι του Θεού. Ο Θεός έχει το Πρόγραμμά Του για την ζωή του καθενός μας. Για όλους. Εμείς είμεθα ελεύθεροι. 

Δεν ξέρουμε όμως ότι Εκείνος ξέρει τι θα κάνουμε. Εκείνος τα ξέρει όλα. Ξέρει την πορεία μας μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής. Εμείς δεν την ξέρουμε. Κι αν Μ. μου, προσπαθήσουμε τον εαυτό μας, να ενώνουμε πέρισσοτερο με τον Θεό, τότε δεν θα έχουμε ανάγκη να κάνουμε τίποτε. Γιατί αυτομάτως θα γινόμαστε παράδειγμα σ’ αυτούς που θα θέλαμε να δούμε στο Δρόμο Του. Όμως, είναι φυσικό, τόσο με τα νειάτα σου, όσο και με την αγάπη που έβαλε ο Θεός μέσα στην καρδιά σου, να μην μπορείς στην αρχή τουλάχιστον, να το καταλάβεις και να απογοητεύεσαι και να λες: «Τι κατάστασις είναι αυτή; Τόση προσπάθεια, κι ακόμα αυτός εκεί;» Ξέρεις όμως; 
Το ίδιο λέει και ο Θεός μαζύ μας: «Τόσες φορές συγχώρεσα. Τόσες φορές έκανα υπομονή. Ακόμα αυτός;» Και τότε, η συνέχεια θα είναι σε προσευχή. Όπως και η άρχη είναι στην προσευχή. Χωρίς να κρίνουμε τον άλλον. Μια φορά, όταν είχα καταλάβει πια ότι η προσευχή είναι το παν, είδα στον δρόμο δύο παιδάκια, στον θυμό τους πάνω, να σκοτώνονται στο ξύλο. Δεν πήγα να τα χωρίσω, όπως θα πήγαινα παληά, άλλα έβαλα αμέσως σε πράξη αυτό που πίστευα. Γύρισα άπο την άλλη μεριά το κεφάλι και είπα: Κύριε, βάλε Εσύ την Ειρήνη Σου ανάμεσα στα δυό τους. Κι ώσπου να γυρίσω να τα δω, αυτά γελούσαν και παίζαν πάλι… Ήταν μια απάντηση του Θεού. Να το ξέρεις Μ. μου. Η ειρήνη και η γαλήνη μας, και το πως ζούμε είναι που δείχνουν το πόσο πιστεύουμε. Γι’ αυτό, μπορεί ένας άνθρωπος να μας λέει τα καλύτερα διδάγματα.Όμως, αν τον δούμε ταραγμένο, ανήσυχο και να παραπαίει ο ίδιος, δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτά που θα μας πει.
Αν θέλουμε λοιπόν να βοηθήσουμε τους άλλους, σκοπός της ζωής μας πρέπει να είναι να πλησιάζουμε όσο μπορούμε στο Πρότυπο, δηλαδή στον Κύριο.
 
Από το βιβλίο «Η Ασκητική της Αγάπης».
πηγή:εδώ

Τα σενάρια παραίτησης και το νομικο-πολιτικό θρίλερ

Νομικό και πολιτικό γρίφο αποτελεί η πραγματοποίηση της απειλής της Χρυσής Αυγής για μαζικές παραιτήσεις των βουλευτών της και των αναπληρωματικών αυτών.

Στην περίπτωση των τοπικών βουλευτών στις εκλογικές περιφέρειες, τα πράγματα είναι απλά σε ό,τι αφορά το νομικό σκέλος, καθώς θα ακολουθήσουν επαναληπτικές εκλογές. Αλλά όχι σε ό,τι αφορά το πολιτικό, διότι η Χρυσή Αυγή έχει εκλέξει βουλευτές στις 15 μεγαλύτερες εκλογικές περιφέρειες...

Εφόσον, λοιπόν, θα παραιτηθούν οι βουλευτές και όλοι οι αναπληρωματικοί τους, θα προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές, στις οποίες η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική. Όπερ σημαίνει ότι η κενή έδρα (ή οι κενές έδρες) θα κατανεμηθεί στα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές, όπως σημειώνει στο Capital.gr o καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γ. Σωτηρέλης.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα έχει εφαρμοστεί στα μεταπολιτευτικά χρονικά το 1992: μετά την καταδίκη του Δ. Τσοβόλα από το Ειδικό Δικαστήριο, οι επιλαχόντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας παραιτήθηκαν και προκηρύχθηκαν επαναληπτικές εκλογές, στις οποίες δεν πήρε μέρος η Ν.Δ. Η έδρα, βεβαίως, παρέμεινε στο ΠΑΣΟΚ και το εκλογικό αποτέλεσμα είχε μόνο πολιτικό μήνυμα, καθ’ ό,τι θεωρήθηκε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Βουλή με 282 βουλευτές;

Η λύση αυτή απομακρύνει το ενδεχόμενο η Βουλή να μείνει με 282 βουλευτές –δηλαδή χωρίς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με το ίδιο το Σύνταγμα (άρθρο 53 παράγραφος 2), αυτό μπορεί να συμβεί μόνον κατά το τελευταίο έτος της τετραετίας και μόνον εάν πρόκειται για λιγότερες από 60 συνολικά έδρες.

Είναι ξεκάθαρο, πάντως, ότι ακόμη και έτσι, με το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών, αλλάζει άρδην η αριθμητική ισορροπία στο Κοινοβούλιο. Είτε, δηλαδή, θα ενισχυθεί η κυβερνητική πλειοψηφία είτε η αντιπολίτευση, χωρίς, ωστόσο, να χαθεί η δεδηλωμένη για την κυβέρνηση (σ.σ.: στο χειρότερο σενάριο θα συνεχίσει απλώς να έχει 155 βουλευτές από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ).

Αυτό, βεβαίως, από την άλλη πλευρά εγείρει σοβαρά νομικά ζητήματα και ανοίγει το δρόμο αμφισβητήσεων του κύρους των εκλογών ή της έκφρασης της λαϊκής βούλησης, με κύμα ενστάσεων που θα ακολουθήσει στο Εκλογοδικείο. Πράγμα που εξαρτά ουσιαστικά την ισχύ της κυβέρνησης από την απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου.

Αλλάζει «χέρια» η έδρα Επικρατείας

Η ιδιαιτερότητα, ωστόσο, της περίπτωσης της Χ.Α. έγκειται στο γεγονός ότι έχει εκλέξει και έναν βουλευτή Επικρατείας. Το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί ζωηρά το νομικό κόσμο, καθώς παραδέχεται ότι τύποις υπάρχει κενό νόμου, τόσο στις διατάξεις του Συντάγματος όσο και της εκλογικής νομοθεσίας.

Ωστόσο, ο Π. Αλεξανδρής, δικηγόρος και υπεύθυνος για τη συνταγματική αναθεώρηση στη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», τονίζει στο Capital.gr ότι η λύση είναι απλή: η έδρα αποδίδεται στο κόμμα που έχει το μεγαλύτερο υπόλοιπο κατά την κατανομή των εδρών Επικρατείας, με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου του 2012 (σ.σ.: στην προκειμένη περίπτωση, την έδρα θα λάβει το ΠΑΣΟΚ). Η λύση αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, καλύπτεται νομικά και βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τις συνταγματικές προβλέψεις και – κυρίως – τη βούληση για πολιτική ομαλότητα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν πολιτικοί και νομικοί κύκλοι, στην περίπτωση που η μαζική παραίτηση βουλευτών και των αναπληρωματικών τους δημιουργούσε μείζονα προβλήματα και τελικώς οδηγούσε σε πρόωρες εκλογές, ουσιαστικά θα μετέτρεπε εαυτόν σε μοχλό πίεσης και εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων που θα καθιστούσε ομήρους το πολιτικό σύστημα και την ίδια την κοινωνία. Πράγμα το οποίο επιτάσσει –κατά τους ίδιους κύκλους– συνταγματική πρόβλεψη, μέσα από την αναθεώρηση του Συντάγματος που έχει ήδη καθυστερήσει...

   Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΣΚΗΘΕΙ ΔΙΩΞΗ - Τελικά άνθρακες και ο "χρυσαυγίτης αστυνομικός"

Ελεύθερος αφέθηκε ο 45χρονος αστυνομικός, ο οποίος παλαιότερα υπηρετούσε στην προσωπική φρουρά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση και συνελήφθη χθες στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο.
Τελικά αποκαλύφθηκε ότι το κτίριο το οποίο στεγάζονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής είναι ιδιοκτησία των γονιών του και κάπως εξηγείται ότι εκεί βρέθηκαν ... το καπέλο του, επιγονατίδες, μια ζώνη και μια φυσιγγιοθήκη με 17 φυσίγγια, που βρέθηκαν στο πατάρι των γραφείων μέσα σε μπαγκαζιέρα οροφής αυτοκίνητου κατά την έφοδο της αστυνομίας και ήταν δικά του. Δεν του ασκήθηκε καμία δίωξη.
Μα είναι δυνατόν να διαψεύδονται όλα τα κανάλια της χώρας και οι εφημερίδες για τον ... "παρακρατικό" αστυνομικό που συνεργάζεται με την ΧΑ; Πρωτοφανές!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καύσιμα: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Βενζίνη με δελτίο, απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων ή ιδιωτικών αεροσκαφών κ.λπ., ακύρωση δρομολογίων πλοίων, περιορισμός του χρόνου λειτουργίας καταστημάτων και των φωτεινών επιγραφών τους και σειρά άλλων απαγορεύσεων προβλέπει το Σχέδιο Μέτρων Εκτακτης Ανάγκης (ΣΜΕΑ) που εγκρίθηκε με πράξη του υπουργικού συμβουλίου. Με τη συγκεκριμένη απόφαση υλοποιούνται στην ουσία οι προβλέψεις νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο με την οποία ενσωματώνονται στο ελληνικό δίκαιο οι κοινοτικές οδηγίες για την ασφάλεια ανεφοδιασμού στην ενέργεια. Στο ΣΜΕΑ αναφέρεται με λεπτομέρεια πότε πρέπει να εφαρμοστούν τα έκτακτα μέτρα για τον εφοδιασμό της αγοράς καυσίμων, πότε εφαρμόζονται εθελοντικά μέτρα, πότε είναι υποχρεωτικά καθώς και πώς συνεργάζονται τα εμπλεκόμενα υπουργεία (Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Ναυτιλίας κ.λπ.).

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης προβλέπει σειρά εθελοντικών μέτρων, αλλά σε περίπτωση που η κατάσταση με τον ενεργειακό ανεφοδιασμό της χώρας χειροτερέψει, τότε επιβάλλονται υποχρεωτικά μέτρα για μείωση της ζήτησης πετρελαίου όπως: μέτρα περιορισμού της κίνησης των μέσων μεταφοράς (μείωση των ανώτατων ορίων ταχύτητας στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, στους αυτοκινητόδρομους και στις εθνικές οδούς, περιορισμός της κυκλοφορίας οχημάτων εντός συγκεκριμένων περιοχών, περιοδική κυκλοφορία των οχημάτων αναλόγως του αριθμού κυκλοφορίας τους, περιορισμός της συχνότητας δρομολογίων ή των στάσεων των μέσων μαζικής μεταφοράς, περιορισμός κυκλοφορίας συγκεκριμένων κατηγοριών οχημάτων. Περιλαμβάνεται επίσης η απαγόρευση κίνησης σκαφών αναψυχής και ιδιωτικών αεροσκαφών, η ακύρωση πτήσεων και δρομολογίων πλοίων χωρίς κάποια ελάχιστη πληρότητα (μέσω συνένωσης δρομολογίων και κατόπιν σύμφωνης γνώμης των αρμόδιων κατά περίπτωση δημοσίων υπηρεσιών), η εντατική χρήση των υφιστάμενων αστικών λεωφορείων με φυσικό αέριο, ακόμα και η υποχρεωτική από κοινού μετακίνηση συγκεκριμένου αριθμού επιβατών με οχήματα ιδιωτικής χρήσης.

Το σχέδιο προβλέπει δύο κατηγοριών διαταραχές κατά τις οποίες μπορεί να εφαρμοστούν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης:

Σε μια «τοπική σοβαρή διαταραχή» ή σε μια «διεθνή σοβαρή διαταραχή». Μια «τοπική σοβαρή διαταραχή» προκαλείται από γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε μέρος ή στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας ή σε γειτονικές χώρες ή στις θαλάσσιες διαδρομές από τις οποίες πραγματοποιείται ο εφοδιασμός της χώρας σε πετρέλαιο ή/και πετρελαιοειδή προϊόντα, τα οποία διακόπτουν ή μπορούν να διακόψουν την τροφοδοσία σε πετρέλαιο ή/και πετρελαιοειδή προϊόντα μέρους ή του συνόλου της ελληνικής επικράτειας, στα οποία περιλαμβάνονται ιδίως καταστροφές ή για οποιονδήποτε λόγο διακοπή λειτουργίας εγκαταστάσεων διυλιστηρίου, αποθηκών ή αγωγών μεταφοράς πετρελαίου ή δυσχέρειες στη διακίνηση ή στη μεταφορά πετρελαίου ή πετρελαιοειδών λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, θεομηνιών, ατυχημάτων, περιβαλλοντικών καταστροφών, απεργιών ή συρράξεων.

«Διεθνής σοβαρή διαταραχή» προκαλείται από διεθνή γεγονότα, όπως «εμπόλεμες καταστάσεις, απεργίες, φυσικές καταστροφές ή αποφάσεις πετρελαιοπαραγωγών χωρών να διακόψουν προσωρινά ή μόνιμα την τροφοδοσία καταναλωτριών χωρών, τα οποία περιορίζουν ή αναμένεται να περιορίσουν σημαντικά την παραγωγή ή τη διακίνηση πετρελαίου προς τις διεθνείς αγορές ή γενικά την προσφορά πετρελαίου ή πετρελαιοειδών».

ΠΗΓΗ

ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ! ΕΙΧΑΝ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...!!!


Οι εικονιζόμενοι ισλαμοφασίστες είχαν εισβάλλει στο Serê Kaniyê στην Συροτουρκική μεθόριο ως “Σύριοι αντάρτες”. Το πόσο Σϋριοι είναι, φαίνεται στην φωτογραφία.

Εχθές, οι Κούρδοι μαχητές με συντονισμένη επίθεση, εκκαθάρισαν την περιοχή από καθε ίχνος εισβολέα, προκαλώντας συντριπτικές απώλειες στους σφαγείς, που είχαν ρημάξει τον τοπικό πληθυσμό. Προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού σε όλους τους αγωνιζόμενους για τηνσυντριβή των εισβολέων. Η είδηση φυσικά δεν θα παίξει σε κανένα μέσο, όπως και η φωτογραφία που αποδεικνύει αυτό που φωνάζουμε εδώ και καιρό:

Δεν υπάρχει καμμία “εξέγερση” στην Συρία. Μόνο τούρκικη εισβολή σε μία κυρίαρχη χώρα με την μέθοδο του “εσωτερικού χάους”. Όπως ακριβώς θα γίνει και στην Ελλάδα, εάν επιτρέψουμε στην Τουρκία να ολοκληρώσει τα ολέθρια σχέδια της βάζοντας μάλιστα την υπογραφή μας.http://olympia.gr

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ...ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!!

216587-m-565896
Δεν υπάρχει στρατόπεδο ούτε στη Μαλακάσα, αλλά ούτε στη Μάνδρα Αττικής, όπως υποστήριξε σε συνεντεύξεις του ΔΗΘΕΝ πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής αναφερόμενους στους χώρους όπου εκπαιδεύονταν.

Μετά τις τελευταίες του “αποκαλύψεις”, στο Πεντάγωνο άρχισαν να ψάχνουν οι αξιωματικοί μήπως έχουν στρατόπεδα και δεν το ξέρουν . Έψαχναν, ρωτούσαν ο ένας τον άλλον, αλλά δεν βρέθηκε με τίποτα.

Στη Μαλακάσα ως γνωστό υπάρχουν κάποιες αποθήκες, ενώ στη Μάνδρα Αττικής απολύτως τίποτα.

Πιθανόν το ΔΗΘΕΝ πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής να εννοούσε λέγοντας Μάνδρα Αττικής το... όρος Πατέρα.

Εκεί παλαιότερα υπήρχε μια Νατοϊκή βάση, η οποία εγκαταλείφθηκε εδώ και πολλά χρόνια.

“Αναστήθηκε” από την παραγωγή του “Mission” που έκανε γυρίσματα και προβαλλόταν από γνωστό τηλεοπτικό κανάλι.

“Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση” έλεγαν αξιωματούχοι του Πενταγώνου και πρόσθεταν: “Εκεί υπάρχουν κάποια κτίρια και μικροεγκαταστάσεις”.

με λίγα λόγια....ο ΔΗΘΕΝ....η δεν ξέρει τι του γίνεται...η δεν έμαθε καλά το μάθημα...

* πληροφορίες για το θέμα από άρθρο του Γ. κοκ στο newpost

Επικυρώθηκε η «Διακήρυξη κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας»


Εάν σου προξενεί "φόβο" αυτή η φωτογραφία είσαι "ξενοφοβικός"

Τη Διακήρυξη κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ως υποστήριξη στην Ιταλίδα υπουργό Ενσωμάτωσης, Σεσίλ Κιέντζ, υπέγραψαν οι εκπρόσωποι των 17 κρατών-μελών της ΕΕ που συμμετείχαν στη σύνοδο της Ρώμης. Εκ μέρους της Ελλάδας, τη διακήρυξη υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.
Στη διακήρυξη γίνεται αναφορά στα ιδεώδη του ευρωπαϊκού ανθρωπισμού που θα πρέπει να διαφυλαχθούν. Όπως αναφέρεται «είναι επείγουσα ανάγκη να κάνουμε πραγματικότητα όλες τις υποσχέσεις για Δημοκρατία και όλες τις αξίες του ευρωπαϊκού Ουμανισμού. Είναι σημαντικό να διαφυλάξουμε στη μνήμη τις σφαγές που προκλήθηκαν λόγω ρατσισμού ή ξενοφοβίας και σημειώθηκαν στην Ιστορία και να διατηρήσουμε τη μνήμη αυτή ζωντανή».
Εκ μέρους της Ελλάδας, τη διακήρυξη, που ονομάστηκε «Διακήρυξη της Ρώμης» υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.
«Τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να διατηρήσουμε στο ακέραιο τη δυνατότητα να εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας, να καταδικάζουμε και να αντιδρούμε μπροστά στο ρατσισμό και την ξενοφοβία» προστίθεται.
Επίσης, γίνεται μνεία στην Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στη Διεθνή Σύμβαση για την Κατάργηση κάθε Μορφής Φυλετικών Διακρίσεων, στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, και σημειώνεται ότι «παρά την πραγματικό πρόοδο που σημειώθηκε στα κείμενα και στην εξέλιξη της Κοινωνίας, πολλοί πολίτες είναι ακόμη θύματα διαφόρων μορφών ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας που συνδέεται με αυτά τα φαινόμενα».
Στη διακήρυξη αναφέρεται ότι σήμερα ένας στους τέσσερις που προέρχεται από μειονοτική ομάδα έχει έρθει αντιμέτωπος με ρατσιστικό έγκλημα και ότι το 74% όλων των επιθέσεων και απειλών δεν αναφέρονται στην αστυνομία. Δεδομένου ότι μεταξύ των 480 εκατ. κατοίκων της ΕΕ, τα 20,2 εκατ. προέρχονται από τρίτες χώρες, τονίζεται ότι «εάν ο ρατσισμός, οι φυλετικές διακρίσεις, η ξενοφοβία δεν καταπολεμούνται σθεναρά από όλους και ιδιαίτερα από τις Δημόσιες Αρχές και τους πολιτικούς αρχηγούς σε όλα τα επίπεδα και από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, η διάδοσή τους θα ενθαρρύνεται».
Ακόμη, καταδικάζονται «πολιτικά προγράμματα και οργανώσεις που βασίζονται στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τις θεωρίες περί φυλετικής ανωτερότητας, καθώς και νομοθεσίες και πρακτικές που στηρίζονται σε αυτά τα κίνητρα. Επαναλαμβάνουμε ότι η απαξίωση ή ο διαχωρισμός ατόμων με βάση την ξένη καταγωγή τους μέσα από πράξεις ή παραλείψεις πολιτών ή δημοσίων αρχών, οργανισμών ή πολιτικών κομμάτων, αποτελεί απτή απόδειξη φυλετικών διακρίσεων και πρέπει ως εκ τούτου να καταδικάζεται». Θεωρείται «ουσιαστικής σημασίας η πλήρης ενσωμάτωση και εφαρμογή από τα κράτη-μέλη των νομικών κειμένων που αφορούν την αποτελεσματική πρόληψη, καταστολή και εξάλειψη του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων και της ξενοφοβίας».
Με τη διακήρυξη τα κράτη-μέλη τίθενται υπέρ «της ενημέρωσης της κοινωνίας των πολιτών για τη σημασία που έχει η προώθηση της ποικιλομορφίας και η προάσπιση των μειονοτήτων, καθώς και η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που προκαλούνται και από τις διακρίσεις και τις διαρθρωτικές ανισότητες». Τονίζεται, δε, ότι «η οικονομική κρίση που βιώνουμε σήμερα μπορεί να οδηγήσει στην ενίσχυση του λαϊκισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού».
Επίσης, στηρίζεται η παρουσίαση έκθεσης για την εφαρμογή της Απόφασης Πλαίσιο για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου (28 Νοεμβρίου 2008).
Τέλος, υποστηρίζεται η συνέχιση της συζήτησης που ξεκίνησε η ιρλανδική προεδρία (17-18 Ιανουαρίου 2013) για τις πράξεις της ΕΕ στο πεδίο της καταπολέμησης εγκλημάτων μίσους, ρατσισμού, αντισημιτισμού, ξενοφοβίας και ομοφοβίας και τονίζεται ότι «η συζήτηση θα πρέπει να επισημάνει τη σημασία ότι άτομα σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να δεσμευθούν περισσότερο, ώστε να προασπίσουν ενεργά τις ευρωπαϊκές αξίες και να δημιουργήσουν ένα ευνοϊκό κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και ενσωμάτωσης ατόμων με διαφορετικό θρήσκευμα, εθνοτική καταγωγή ή γενετήσιο προσανατολισμό».
 
Πηγή

Πού μας πάνε; Συλλαμβάνουν όσους έχουν εθνόσημα στο πέτο ή κοντό κούρεμα!


Από το defencenet.gr
"Υπάρχουν σαφείς εντολές από το εξωτερικό να παταχθεί ο εθνικισμός στην Ελλάδα. Αυτά που βλέπετε είναι μόνο η αρχή".
Με αυτά τα λόγια απάντησε ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας στη δημοσιογραφική διερεύνηση καταγγελιών πολιτών ότι ελέγχονται αν έχουν καρφιτσωμένο στο πέτο τους το εθνόσημο ή φοράνε παντελόνια παραλλαγής ή έχουν τατουάζ με βυζαντινά  εμβλήματα, την ελληνική σημαία κλπ.
Ήδη μία από τις μεγαλύτερες οργανώσεις εφέδρων στην χώρα (οι οποίοι έφεδροι - η μοναδική ελπίδα οργανωμένης αντίστασης ακόμα και αν καταληφθεί εθνικό έδαφος - βιώνουν και αυτοί ένα πρωτοφανές κυνήγι μαγισσών) οι ΜΕΚ (Μονάδες Εφέδρων Καταδρομών) εξέδωσαν δριμεία ανακοίνωση την οποία ανήρτησαν και στο ιστολόγιό τους που καταδικάζουν αυτή την πρακτική.
Στην ανακοίνωσή αναφέρουν ότι  "Όσοι φοράνε το τιμημένο εθνόσημο, μπλούζες με τα διακριτικά επίλεκτων μονάδων του Ελληνικού Στρατού που έχουν υπηρετήσει και τιμήσει ή έχουν πατριωτικά τατουάζ και σύμβολα είναι εγκληματίες και ύποπτοι, άρα πρέπει να κυνηγηθούν να τιμωρηθούν αμέσως ..."
Και συνεχίζουν για την ποιότητα της δημοκρατίας μας η οποία θέλει να μας απαγορεύσει να είμαστε Έλληνες "Αυτή είναι η περίφημη δήθεν δημοκρατία μας που πρέπει να υπερασπίσουμε και να προστατεύσουμε, πώς όσοι αγαπάνε την πατρίδα τους, υπερασπίζονται τις αξίες και τα ιδανικά που τους παράδωσαν με θυσίες και αίμα οι προγονοί τους, πρέπει να ριχτούν στην πυρά και να εξαφανιστούν από προσώπου γης."
Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
"Συγχαρητήρια, μας πιάσατε... Τώρα ας κοιμηθούμε επιτέλους ήσυχοι...
Μετά από την σημερινή απόφαση του κυρίου υπουργού προστασίας του πολίτη (σ.σ. Ν.Δένδιας)   μπορεί πια η κοινωνία μας και όλοι μας, να κοιμούνται ήσυχοι...
Σε συνδυασμό με την βρώμικη προπαγάνδα και παραπληροφόρηση διαφόρων δήθεν ευαίσθητων ενημερωτικών μέσων πληροφόρησης για επικίνδυνες ομάδες εφέδρων στρατιωτικών που “απειλούν την κοινωνία και τον πολίτευμα”, το Ελληνικό κράτος “δικαιοσύνης και δημοκρατίας” έκανε το θαύμα του για να μας προστατεύσει.
Όσοι φοράνε το τιμημένο εθνόσημο, μπλούζες με τα διακριτικά επίλεκτων μονάδων του Ελληνικού Στρατού που έχουν υπηρετήσει και τιμήσει ή έχουν πατριωτικά τατουάζ και σύμβολα είναι εγκληματίες και ύποπτοι, άρα πρέπει να κυνηγηθούν να τιμωρηθούν αμέσως ...
Αυτή είναι η περίφημη δήθεν δημοκρατία μας που πρέπει να υπερασπίσουμε και να προστατεύσουμε, πώς όσοι αγαπάνε την πατρίδα τους, υπερασπίζονται τις αξίες και τα ιδανικά που τους παράδωσαν με θυσίες και αίμα οι προγονοί τους, πρέπει να ριχτούν στην πυρά και να εξαφανιστούν από προσώπου γης.
Όλοι εμείς που αγαπάμε και υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας και παραμένουμε πιστοί στον όρκο που δώσαμε προς αυτήν και την τιμημένοι ένδοξη γαλανόλευκη σημαία μας, πρέπει να τιμωρηθούμε παραδειγματικά και σκληρά.
Οι σκοτεινοί και παγκόσμιοι βρώμικοι κύκλοι που πολεμάνε με λύσσα και μίσος, να εξαφανίσουν και να ξεφτιλίσουν κάθε τι Ελληνικό πάνω σε αυτόν το κόσμο κατάφεραν να απαγορεύσουν μέσα στην ίδια μας την χώρα, να φέρουμε πάνω μας κάθε τι που θυμίζει ή σημαίνει την καταγωγή μας η την Ελλάδα μας.
Αν όμως νομίζουν όμως ότι πέτυχαν και κέρδισαν κάτι, είναι σκληρά γελασμένοι.
Μέσα μας βρίσκεται η αιώνια Ελληνική ψυχή και κυλάει το αθάνατο ελληνικό αίμα και αυτό δεν μπορούν να το αλλάξουν με τίποτε ούτε να το εξαφανίσουν.
Γιατί είμαστε Έλληνες και έχουμε μάθει πάντα παρά όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα να μαχόμαστε το κάθε τι που απειλεί την πατρίδα μας και το Έθνος μας και να βγαίνουμε πάντα νικητές.
Γιατί η Ελλάδα πάντα στην ιστορία, ποτέ δεν χάνεται και δεν πεθαίνει αλλά πάντα ζει αιώνια και πάντα προχωράει μπροστά νικητής και δοξασμένη.
Κάντε ότι νομίζετε και ότι μπορείτε, ένα να ξέρετε, δεν θα καταφέρετε τίποτε, ούτε να τα παρατήσουμε, ούτε να μας τρομάξετε αλλά ούτε να μας νικήσετε.
Είμαστε Έλληνες, απόγονοι ένδοξοι προγόνων και ένα πράγμα ξέρουμε, να μαχόμαστε πάντα υπέρ πίστεως και πατρίδας εναντίων κάθε σκοτεινού και βρώμικου εχθρού που θέλει το κακό του έθνους μας και να βγαίνουμε πάντα νικητές...
Ζήτω η αιώνια ΕΛΛΑΣ
Εκ της Διοικήσεως
Μονάδες Εφέδρων Καταδρομών. Μ.Ε.Κ.
Μια φορά Καταδρομέας, πάντα Καταδρομέας"
Από χθες, πολίτες που φοράνε στο πέτο τους εθνόσημο, παντελόνια ή μπουφάν παραλλαγής, έχουν κοντό κούρεμα, τατουάζ με την ελληνική σημαία κλπ, προσάγονται για έλεγχο και τους παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα.
Επίσης, σπίτια που έχουν βγάλει την ελληνική σημαία, "προσημειώνονται" και ελέγχονται εν συνεχεία οι ιδιοκτήτες τους
Πηγή

Οι Έλληνες θα πληρώνουν 25 ευρώ εισιτήριο στα νοσοκομεία - Εξαιρούνται οι αλλοδαποί

Αυξάνουν το εισιτήριο νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία στα 25 ευρώ από τα 5 που είναι σήμερα. Θα εξαιρούνται άποροι και ανασφάλιστοι. Δηλαδή, θα πληρώνουν οι Έλληνες που επί χρόνια έχουν καταβάλει εισφορές την περίθαλψη των μεταναστών, οι οποίοι θα μπορούν να μπαινοβγαίνουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης το νέο μέτρο που θα αφήσει χιλιάδες Έλληνες εκτός νοσοκομειακής περίθαλψης θα ισχύσει από το 2014. Είναι ο ίδιος που πριν μερικές ημέρες έλεγε πώς δεν θα αυξηθεί το εισιτήριο στα νοσοκομεία στα 25 ευρώ.
Φαίνεται ότι δεν είχε ρωτήσει την τρόικα πριν κάνει τις πρώτες δηλώσεις. Μετά λοιπόν τη χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών ανέκρουσε πρύμναν ο κ. Γεωργιάδης και είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να έχουν… δωρεάν περίθαλψη οι χιλιάδες μετανάστες που ζουν στη χώρα. Επί της ουσίας αυτούς εξαιρεί από τα 25 ευρώ.
Καμία άλλη διευκρίνιση δεν έχει δοθεί. Παρά μόνο για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, «πέταξαν» από το υπουργείο Υγείας ότι θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια. Ποια εισοδηματικά κριτήρια; Και με τους χρόνια πάσχοντες και με αυτούς που λόγο κάποιων προβλημάτων αναγκάζονται να μπαίνουν στο νοσοκομείο για νοσηλεία δύο και τρεις φορές το μήνα τι θα γίνει;  
Άνθρωποι που ζουν με συντάξεις πείνας 300 και 400 ευρώ πληρώνουν κανονικά τα 5 ευρώ για την είσοδο στο νοσοκομείο και θα πληρώσουν και τα 25, όταν Αλβανοί, Πακιστανοί, Αφγανοί και λοιποί μετανάστες μπαινοβγαίνουν χωρίς να περνούν από το ταμείο.
Αφού εξαθλίωσαν οικονομικά τους Έλληνες τώρα τους ζητούν και εισιτήριο για το στοιχειώδες δικαίωμα της νοσοκομειακής περίθαλψης. 
 
Πρόκειται για μία απόφαση ανάλγητη και ανθρωποκτόνα, αφού ήδη Έλληνες έχουν χάσει τη ζωή τους μη έχοντας να πληρώσουν ακόμη και τα φάρμακα τους. Φάρμακα για τα οποία έχει αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων, ενώ έχει επιβληθεί και χαράτσι 5 ευρώ για τη συνταγογράφιση.  
Κυβέρνηση και τρόικα βρήκαν όμως τη λύση των γενόσημων. Θέλουν να προωθήσουν τα γενόσημα και εντός του επομένου έτους αυτά να αποτελούν το 60% των φαρμάκων που καταναλώνονται. Αυτό συμβαίνει τη στιγμή που δεν έχει ακόμη υπάρχει ένας ασφαλής μηχανισμός ελέγχου για τα γενόσημα.
Η δε προώθηση τους είναι άκρως δημοκρατική. Αν οι γιατροί που συνταγογραφούν τα φάρμακα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ δεν πιάνουν το στόχο του 60% θα τιμωρούνται με αφαίρεση του δικαιώματος υπογραφής συνταγών για ένα μήνα. Κι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που οι γιατροί αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον από τον ΕΟΠΥΥ, αφού δεν τους έχει πληρώσει.
Έτσι αντιλαμβάνεται τη… δωρεάν υγεία η κυβέρνηση. Ή θα πληρώσεις όχι μόνο τα δικά σου νοσήλια και φάρμακα, αλλά και των αλλοδαπών, ή θα πεθάνεις στην ψάθα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επαφές Ομπάμα για την αποφυγή στάσης πληρωμών

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα πιθανόν πρόκειται να συναντηθεί με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου πριν από την προθεσμία της 30ής Σεπτεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, αλλά επαφίεται στο αμερικανικό κοινοβούλιο να καταλήξει σε μια συμφωνία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος το αμερικανικό δημόσιο να κηρύξει αθέτηση πληρωμών.

«Είναι πιθανό ο πρόεδρος να συναντηθεί με τους ηγέτες (των κοινοβουλευτικών ομάδων των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο). Δεν μπορώ να σας πω την ώρα ή την ημέρα που θα γίνει αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στους δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους καθώς το Air Force One μετέβαινε στη Νέα Υόρκη, όπου ο Ομπάμα πρόκειται να λάβει μέρος στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
«Αλλά η ουσία είναι η εξής: το Κογκρέσο πρέπει να δράσει υπεύθυνα ούτως ώστε η κυβέρνηση να μην αναγκαστεί να κηρύξει αθέτηση πληρωμών», επέμεινε ο Κάρνεϊ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΟΖ: προχωράει συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου


AOZ_706_355
Ζητήματα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών, Ευάγγελου Βενιζέλου, Ιωάννη Κασουλίδη και Ναμπίλ Φάχμι, αντίστοιχα, στο περιθώριο της 68ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της...  Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Αιγύπτου, σήμερα το πρωί.Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι «η τριμερής αυτή συνάντηση της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδας, ήταν η συνέχεια των επισκέψεων που είχαμε κάνει στο Κάιρο και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών κ. Κασουλίδης κι εγώ, πριν από λίγες ημέρες».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «η σημερινή συνάντηση στέλνει το μήνυμα πως είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε αυτή την τριμερή πολιτική συνεργασία και θα την οργανώσουμε και σε επίπεδο υπουργικό, αλλά και σε επίπεδο υπηρεσιακό με τους πολιτικούς διευθυντές των τριών υπουργείων. Σημασία έχει να λειτουργήσουμε μέσα στην περιοχή που μας ενδιαφέρει, την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, ως τρεις χώρες που ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα, για την ειρήνη και για την ανάπτυξη. 'Αρα, η πρωτοβουλία μας δε γίνεται σε αντίθεση με άλλες χώρες ή με άλλες πρωτοβουλίες, αλλά γίνεται συμπληρωματικά, προσθετικά».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «ο Αιγύπτιος υπουργός μάς ενημέρωσε για την εξέλιξη στην Αίγυπτο και εμείς ενδιαφερόμαστε πάρα πολύ, η Αίγυπτος να ακολουθήσει έναν δημοκρατικό δρόμο, που ενώνει όλη την αιγυπτιακή κοινωνία και δίνει σε όλους τους Αιγύπτιους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας, αλλά και την προοπτική μιας ευημερίας, η οποία έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για όλες τις κοινωνίες μας» και επισήμανε:

«Η Ελλάδα, ως προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το επόμενο εξάμηνο, είναι έτοιμη να μεταφέρει ανάγκες και αιτήματα της αιγυπτιακής πλευράς. Και σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία μπορούμε να πάρουμε πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στον τομέα της οικονομίας, των επενδύσεων, όπως και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, τα διάφορα σχήματα της ευρωμεσογειακής συνεργασίας μας επιτρέπουν να βρούμε πόρους για θέματα κρίσιμα για τις κοινωνίες μας, όπως είναι η εκπαίδευση, η ανεργία -κυρίως η ανεργία των νέων- που είναι ένα κοινό πρόβλημα για όλες τις κοινωνίες. Επίσης, έχει πολύ μεγάλη σημασία να προωθήσουμε τη συνεργασία μας στον τομέα της πολιτικής προστασίας, στον τομέα της έρευνας και της διάσωσης, ζητήματα που ενδιαφέρουν όλες τις χώρες της Μεσογείου.

Η τριμερής συνεργασία δεν επηρεάζει τη διμερή συνεργασία που έχουμε και η οποία πρέπει να προχωρήσει όσο γίνεται ταχύτερα στα αντικείμενα που έχουμε προσδιορίσει. Ένα βασικό αντικείμενο -όπως γνωρίζετε- είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και άρα η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας δίνει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας στη Μεσόγειο. Αυτό μας επιτρέπει να ασχοληθούμε με την ενέργεια, να αντλήσουμε πόρους, να δώσουμε προοπτικές ανάπτυξης στους λαούς μας».

Ο κ. Βενιζέλος, στην ερώτηση αν ενημερώσει τον Τούρκο ομόλογό του κ. Νταβούτογλου, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, απάντησε ότι «με τον κ. Νταβούτογλου είμαι έτοιμος να συζητήσω για όλα τα θέματα, βεβαίως και για την Αίγυπτο, όπως θα συζητήσουμε και για τις διμερείς μας σχέσεις και για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Συρία» και πρόσθεσε: «και εδώ, στην τριμερή συνάντηση σήμερα, μας απασχόλησε πάρα πολύ το ζήτημα της Συρίας γιατί -όπως καταλαβαίνετε- και ως χώρα αυτοτελώς, αλλά και μέσω του αραβικού συνδέσμου, η Αίγυπτος παίζει καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή μιας διαδικασίας που μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική λύση, βιώσιμη λύση στη Συρία».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για το θέμα της Χρυσής Αυγής και κατά πόσο, όπως γράφτηκε στην Αθήνα, σε επαφές που είχε στον ΟΗΕ κάποιοι συνομιλητές του το έθεσαν, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε:

«Όχι στον ΟΗΕ. Είχα στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, στο περιθώριό της και οι συνομιλητές μου μού θίγουν το ζήτημα της Χρυσής Αυγής. Είναι ένα θέμα που τους απασχολεί πάρα πολύ, σχεδόν όσο και η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, η οικονομική κρίση. Διότι το να έχεις ένα απροκάλυπτα ναζιστικό κόμμα μέσα στη Βουλή και οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν άνοδο ενός τέτοιου κόμματος, είναι πρόβλημα. Είναι πρόβλημα για την Ελλάδα, για τους θεσμούς της, για τη δημοκρατική της παράδοση και πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία. Το θέμα της Χρυσής Αυγής το θέτω εδώ και μήνες, ήδη, προεκλογικά, πριν από τον Ιούνιο του 2012. Και αν αυτά που έλεγα όλους αυτούς τους μήνες τα είχαν ακούσει οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, θα είχαμε αποφύγει γεγονότα δυσάρεστα, δραματικά, απαράδεκτα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Το συνταγματικό τόξο στην Ελλάδα πρέπει να ενεργοποιηθεί. Και αυτό ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας που είχα, τηλεφωνικά, σήμερα (χθες) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου του ζήτησα να θέσει υπό την αιγίδα του τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις της κοινωνίας των πολιτών. Οι δε πολιτικοί αρχηγοί, τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο εντός και εκτός Βουλής χωρίς μικροκομματικές αντιδράσεις και υστεροβουλίες. Διότι δεν είναι αυτό το ζήτημα τώρα. Δεν έχουμε συμβατικές πολιτικές σχέσεις, έχουμε μια κατάσταση η οποία προσβάλλει τη δημοκρατία στον πυρήνα της».

Δήλωση Κασουλίδη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου δεν έκανε δηλώσεις. Ο Κύπριος υπουργός, Ιωάννης Κασουλίδης, μετά την τριμερή συνάντηση, δήλωσε ότι οι εξελίξεις επιβάλλουν συνεννόηση, υπογραμμίζοντας συγκεκριμένα:

«Έχετε ακούσει τον κ. Βενιζέλο. Εγώ, εκείνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι όπως είδατε, μετά τη συμφωνία σε διμερές επίπεδο, ξεκίνησε μια τριμερής συνεργασία με πρωτοβουλία του Αιγύπτιου συναδέλφου μας. Έγινε η πρώτη υπουργική συνάντηση σε τριμερές επίπεδο απόψε, όπου συμφωνήθηκαν κατευθυντήριες γραμμές που θα αναλάβουν οι πολιτικοί διευθυντές των τριών Υπουργείων, ξεκινώντας το διάλογο. Ένα διάλογο ο οποίος, καταρχήν, έχει συμβολικό χαρακτήρα. Γιατί; Γιατί τρεις χώρες με παραδοσιακή φιλία, τρεις χώρες που ανήκουν σε μια ιδιαίτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, φίλες χώρες, θεωρούν ότι οι εξελίξεις επιβάλλουν τη συνεννόηση και σε αυτό το τριμερές επίπεδο, το οποίο εμάς σαν Κύπρος, μας χαροποιεί ιδιαίτερα».

Ακολούθως, ο κ. Κασουλίδης επισήμανε ότι «θέματα πολιτικά σίγουρα θα συζητούνται. Ζούμε σε μια έκρυθμη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, θα συζητούνται όμως και θέματα οικονομίας , επενδύσεων, τουρισμού καθώς και οι από κοινού επεξεργασία προγραμμάτων τα οποία θα μπορούν να χρηματοδοτούνται και από τα ταμεία της ευρω-μεσογειακής εταιρικής σχέσης και η οποία πάντοτε χρηματοδοτεί τέτοιου είδους δράσεις που αναλαμβάνουν τουλάχιστον δύο κράτη μέλη και ένα τρίτο μεσογειακό κράτος, εταίρο στην Ένωση για τη Μεσόγειο».

Σε ερώτηση για τα επόμενα βήματα και εάν πλέον είναι ζήτημα εμπειρογνωμόνων, ο Κύπριος Υπουργός ανέφερε ότι «το επόμενο βήμα θα είναι οι Γενικοί Διευθυντές των τριών Υπουργείων, οι ποίοι θα συναντηθούν πολύ πιθανόν στο Κάιρο, όπου θα είναι η πρώτη συνεδρία και θα ακολουθούν συνεδρίες με τη σειρά στις τρεις πρωτεύουσες. Έχουμε συμφωνήσει σήμερα ότι η Αίγυπτος με την Κύπρο και η Αίγυπτος με την Ελλάδα έχουν θέματα σε διμερές επίπεδο που αφορούν την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, τα οποία ξεκινούν παράλληλα και χωρίς καθυστέρηση».

Τέλος, ο κ. Κασουλίδης ρωτήθηκε αν ισχύει η συμφωνία Αιγύπτου με Κύπρου. «Δεν αλλάζει τίποτε με το νέο καθεστώς», επισήμανε, προσθέτοντας ότι «κάποιοι, υποκινούμενοι από την Τουρκία, ήθελαν να αμφισβητήσουν όχι σε επίπεδο κυβερνήσεως , για να το λέμε. Αλλά, τώρα, πλέον αυτές του είδους οι αμφισβητήσεις έχουν πλήρως εκλείψει».

 http://greece-salonika.blogspot.com/2013/09/blog-post_6377.html#ixzz2fhqAfyvo