12.000 "ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ" ΣΤΕΛΝΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Θέσεις επίθεσης πήραν οι τουρκικές δυνάμεις στον Έβρο



Κόκκινος συναγερμός στα Επιτελεία
για την περίπτωση θερμού επεισοδίου.

Η Άγκυρα κατά το τελευταίο εξάμηνο έχει εντείνει τις προκλήσεις της και τις έχει κλιμακώσει δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις της με την Ελλάδα.
Τα Ελληνικά Επιτελεία, όπως πάντα αλλά ιδιαίτερα αυτό το χρονικό διάστημα- επεξεργάζονται διάφορα σενάρια «θερμών κρίσεων» σε ένα περιβάλλον συνεχώς εξελισσόμενο και κλιμακούμενο από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία δείχνει πως συνειδητά βαδίζει προς την δημιουργία θερμού επεισοδίου στοχεύοντας ταυτόχρονα στη Θράκη αλλά και σε νησιά του Αιγαίου.

Η κλιμάκωση που επιχειρείται από την Άγκυρα, είναι πολυεπίπεδη και πολυπρόσωπη και απέναντι σε όλα τα δυνατά επίπεδα στρατιωτικά και διπλωματικά- με κινήσεις που φωτογραφίζουν με ιδιαίτερη σαφήνεια τους στρατηγικούς της στόχους:

Καθεστώς συγκυριαρχίας ή εν πάση περιπτώσει μειωμένης ελληνικής κυριαρχίας στα Δωδεκάνησα, εμμονή στην αποστρατικοποίηση των νήσων του ανατολικού Αιγαίου, αναφερόμενοι σε όσα προβλέπει η συνθήκη της Λωζάνης του 1923, επιχειρησιακό έλεγχο του μισού Αιγαίου με διαχωριστική γραμμή στον 25ο μεσημβρινό και φυσικά περιορισμό του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας στα 6 μίλια, όσα είναι και τα χωρικά ύδατα (παραδόξως η Ελλάδα δεν έχει προβεί στην εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου Θαλάσσης που επιτρέπει αλλά και επιβάλλει στην συγκεκριμένη περίπτωση- την επέκταση της ΑΟΖ και άρα του Ελληνικού θαλάσσιου χώρου στα 12 ναυτικά μίλια).

Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι της Άγκυρας, γι αυτό θέλουν να μας «καθίσουν» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως με σαφήνεια δηλώνει πλέον δημοσίως τόσο ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, όσο και οι εκπρόσωποι του υπουργείου του.

Ιδιαίτερο στρατηγικό ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει εσχάτως για την γραμμή αντιπαράθεσης στον Έβρο. Ο Έβρος αποτελούσε παραδοσιακά το «δυνατό χαρτί» της ελληνικής πλευράς σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα επιχειρήσεων.

Λόγω εγγύτητας με το μεγαλύτερο αστικο-βιομηχανικό κέντρο της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη και τη διαμόρφωση του εδάφους στην Ανατολική Θράκη, που διευκόλυνε τη διενέργεια επιθετικών επιχειρήσεων από την Ελληνική πλευρά, οι τουρκικές δυνάμεις παραδοσιακά είχαν αμυντική διάταξη, θεωρώντας ότι η «αχίλλειος πτέρνα» της ελληνικής διάταξης είναι στη νησιωτική περιοχή.

Υπήρχε, δηλαδή, μία «ισορροπία στην απειλή». Τώρα, οι τουρκικές δυνάμεις στη Θράκη, παίρνουν πλέον καθαρά επιθετική διάταξη ή καλύτερα προ-επιθετική διάταξη.

Μάλιστα, δηλώνουν τις προθέσεις τους με ποικίλους τρόπους: Παραγγελία γεφυρών ταχείας ζεύξης κωλυμάτων, μεταφορά του συνόλου των αυτοκινούμενων πυροβόλων Firtina στις μονάδες τα 1ης Στρατιάς κ.α.

Έτσι, λοιπόν, μπορούμε πλέον με μεγαλύτερη ευκολία να απαντήσουμε στο «πως;». Πως θα μας «καθίσουν» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Όχι με τη χρήση βίας, φυσικά.
Γνωρίζουν πολύ καλά πως εκεί μπορεί να έχουν εκπλήξεις, πολύ δυσάρεστες μάλιστα.
Ο συσχετισμός δυνάμεων μπορεί να έχει (ξανα)διαταραχθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά όχι σε τέτοιον βαθμό που να μιλάμε για «ανατροπή».

Ο Στρατός Ξηράς αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα, αλλά σε επίπεδο «προβολής ισχύος» έχει τον τελευταίο λόγο στο Αιγαίο.

Θα πρέπει να φθάσουμε σε επίπεδο πολύ υψηλότερο από αυτό του «θερμού επεισοδίου» για να φανεί το πρόβλημα που έχει ο Στρατός Ξηράς, αν θεωρήσουμε ότι πάλι δεν θα έχουμε τα παράδοξα των Ιμίων με το να μην λειτουργούν οι μπαταρίες των ασυρμάτων κ.λ.π.

Το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία μπορούν να αντέξουν το βάρος ενός επεισοδίου, το οποίο να βρίσκεται ακόμα και σε μεγαλύτερη κλίμακα από αυτό των Ιμίων, δηλαδή να περάσουμε στη χρήση πυρών.
Αν και συνήθως αυτά τα επεισόδια κρίνονται αλλού και όχι στην επάρκεια υλικών και εκπαίδευσης

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσουν άψογα τα επιτελικά σχέδια και εν θα περάσουμε σε μία μείζονα ένοπλη αντιπαράθεση πολλών ημερών, οπότε αναγκαστικά θα φανούν οι αδυναμίες. Βέβαια, όχι μόνον οι Ελληνικές αλλά και οι Τουρκικές αδυναμίες

Η Άγκυρα, λοιπόν, παίζει ένα παιχνίδι, με το οποίο σκοπεύει να μας αναγκάσει με την απειλή χρήσης βίας να συζητήσουμε αυτά που απαιτεί κα να τα δώσουμε σε μεθύστερο χρόνο.

Και αυτή τη στιγμή, οι πολιτικές εξελίξεις και η κατάσταση στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις την ωφελούν όσο ποτέ άλλοτε.

Αν την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου, δεν έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση, ίσως παρουσιαστεί στην Άγκυρα η καλύτερη ευκαιρία μετά το 1974, όταν κανείς στην Αθήνα δεν θα παίρνει την απόφαση για το «άρξασθε πυρ».

Με πρωθυπουργό έναν από τους προέδρους των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας και υπηρεσιακούς υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, ποιος θα είναι αυτός που θα δεχθεί να πάρει το βάρος μίας απόφασης που μπορεί να εξελιχθεί σε εθνική καταστροφή;

Εδώ ακριβώς είναι και το πολιτικό ζητούμενο των ημερών.

Είναι γεγονός πως στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται σήμερα τέσσερις αξιωματικοί που εγγυώνται το καλύτερο δυνατό, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν «τα χέρια τους λυμένα».

Ξέρουν το πρόβλημα, έχουν προετοιμαστεί στον βαθμό που μπορούν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, αλλά από εκεί και πέρα ο πόλεμος, είτε ως θερμό επεισόδιο, είτε ως γενική σύρραξη, είναι μία βαθιά πολιτική απόφαση ευθύνης.

Και δεν θα υπάρχουν πολιτικοί, ούτε ευθύνη για να τη σηκώσουν κάποιοι
Αλλά και αυτοδύναμη κυβέρνηση να αναδειχθεί από τις εκλογές, η αυτοδυναμία αυτή θα είναι οριακή (σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν) και το σκηνικό θα είναι εξακολουθήσει να είναι θολό.

Ένα ερώτημα που ανακύπτει είναι κατά πόσον η νέα πολιτική ηγεσία, που κατά τα φαινόμενα θα προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, θα έχει την εμπιστοσύνη που απαιτείται στην στρατιωτική ηγεσία για να χειριστεί αποτελεσματικά το όλο θέμα;

Εάν στην εξίσωση αυτή βάλουμε και την Ε.Υ.Π., πόση εμπιστοσύνη θα δείξει η νέα πολιτική ηγεσία (αν και πάλι θεωρήσουμε ότι κερδίζει το ΠΑΣΟΚ την αυτοδυναμία), σε μία ηγεσία της ΕΥΠ που θεωρείται ιδιαίτερα φίλα προσκείμενη στην προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή;

Δηλαδή, είτε υπάρξει αυτοδυναμία, είτε όχι, οι συνθήκες αρχικά τους πρώτους μήνες- θα είναι ευνοϊκές (έως πολύ ευνοϊκές) για την Άγκυρα στο να προχωρήσει σε μία κίνηση που θα μας έβαζε «με την πλάτη στον τοίχο».

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, λοιπόν, οι ερχόμενοι μήνες θα είναι κάτι παραπάνω από «καυτοί» στο Αιγαίο.

Σε επίπεδο στρατιωτικής προετοιμασίας, η Τουρκία κυριολεκτικά «δεν κρύβεται» και ίσως να μην θέλει καν να κρυφτεί.

Μία κρίση κερδίζεται περισσότερο σε επίπεδο ψυχολογίας, παρά σε επίπεδο όπλων.

Η ψυχολογία και το κλίμα που θα δημιουργήσουν τα ΜΜΕ και συνεπώς οι μοχλοί πίεσης που θα προκύψουν από αυτό το κλίμα θα κρίνουν περισσότερα.
Από εκεί και πέρα όμως έχουμε «σημάδια βαριά» για τις προθέσεις τους που οφείλουμε να τα λάβουμε υπ όψιν και να κινηθούμε ψύχραιμα για την αντιμετώπισή τους:

- Ο τουρκικός στρατός, για πρώτη φορά μετά το 1974, παίρνει στον Έβρο επιθετική διάταξη.

Τι σημαίνει αυτό;

Οι κύριες τουρκικές μονάδες του 3ου και του 5ου Σώματος Στρατού της 1ης Στρατιάς εγκατέλειψαν τη γραμμή προκάλυψης και μεταφέρθηκαν ή μεταφέρονται σταδιακά ανατολικότερα «μακριά» από τα αδιάκριτα ελληνικά «μάτια».

Στη γραμμή προκάλυψης έχουν απομείνει μονάδες β κατηγορίας, μεθοριακοί φρουροί σύνθεσης με μειονοτικούς (Κούρδους, Αλεβίτες κ.α.).

Μόνον δυο ταξιαρχίες, η μία στο βορρά και η άλλη στο νότο, έχουν απομείνει από τις κύριες μονάδες.

Η κίνηση αυτή όσο και αν ακούγεται ως «ακίνδυνη»- στην πραγματικότητα είναι άκρως επικίνδυνη.

Οι μονάδες μεταφέρονται 50 χλμ.

Στα μετόπισθεν όταν θέλουν να προετοιμαστούν για επιχειρήσεις.

- Δημιούργησαν 2 νέα Συντάγματα Μηχανικού.

Δυστυχώς, μόνο η στρατιωτική ηγεσία έχει λάβει σοβαρά τις «γέφυρες πολέμου» που στήνει στον Έβρο η Τουρκία.

Η αποκάλυψη που έγινε προ τριμήνου, από το περιοδικό «Στρατηγική», παρά τα γεγονός ότι πέρα από τον επιχειρησιακό χαρακτήρα έχει και βαθιά πολιτικό, ακόμα δεν έχει μπει στην ατζέντα των διμερών σχέσεων.

Πρόκειται καθαρά για μία επιθετική κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας.

- Η δήθεν «εκπαιδευτική» Στρατιά του Αιγαίου παύει και επίσημα να είναι εκπαιδευτική.

Μετονομάζεται και επίσημα σε «Διακλαδικό Επιχειρησιακό Σχηματισμό Ειδικών Αποστολών» και εντάσσονται σε αυτόν, εκτός από τις πέντε ταξιαρχίες του Στρατού, μονάδες της Αεροπορίας Στρατού, πλωτά μέσα και σε επίπεδο Σχηματισμού υπάγονται και αεροπορικές μονάδες εγγύς υποστήριξης!

Η 11η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, που εδρεύει στο Ντενιζλί, αναβαθμίζεται, όπως και η 19η Πεζικού και η 3η εκπαιδευτική με έδρα την Αντάλια.

Αναδημοσίευση από το περιοδικό Στρατηγική του Σεπτεμβρίου 2009

Σε 20 μέρες ο εμβολιασμός

Πράσινο φως δόθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και την Ελληνική Επιτροπή Πανδημίας. Σε 20 μέρες από τώρα ξεκινούν οι εμβολιασμοί. Ήδη 100.000 εμβόλια είναι διαθέσιμα.

Η απόφαση είναι όλη δική σας.

ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ



Σε πολλά πράγματα φέτος η αεροπορία και το ναυτικό είπαν "πρώτη φορά" τα τελευταία δύο χρόνια...

Τι βόλτες φρεγατών σχεδόν ως το Σούνιο με αναστροφή, τι εικονικους βομβαρδισμούς, τι περιπολίες φρεγατών γύρω από νησιά με αποτέλεσμα να αποκολώνται σόναρ(!), τι πτήσεις μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφων πάνω από την Χϊο...

Οσο πλησιάζει η αξιολόγηση της Τουρκίας όλο και φουντώνει το σκηνικό των προκλήσεων.

Προσέξτε το παρακάτω άρθρο: Λέει ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί σε διαπραγματεύσεις!!!!


Και πως θα το επιτύχουν αυτό ΗΠΑ-Τουρκία;

Με ένα γνήσιο τέκνο τους στην κυβέρνηση ΦΥΣΙΚΑ ανοίγουν οι δρόμοι....

http://hellenicrevenge.blogspot.com/

ΕΛΕΕΙΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK:ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ HELLAS-ORTHODOXY!!!




ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΕΧΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ:ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΙΤΙΑ,ΑΠΛΑ ΔΕΝ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ!!!

ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
Taxalia!

ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ,ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ,ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ;ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ;




ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ,ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΞΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ:ΕΤΣΙ,ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΕΝΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΕΔΩ.

ΕΠΙΣΗΣ,ΛΟΓΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΝΕΟ ΓΚΡΟΥΠ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ.

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ,Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!

Πηγή:hellas-orthodoxy

ΑΙΜΙΛΙΑ ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

ΕΡΕΥΝΑ

Έπειτα από την έρευνά μας για το θέμα του αυτοκόλλητου που διανεμήθηκε σε ιδιωτικό σχολείο της Ελλάδος και που έγινε γνωστό από τους φίλους μας http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/09/blog-post_4942.html
, έχουμε τα εξής αποτελέσματα να αναφέρουμε (δώστε προσοχή τεράστια - πρέπει να γίνει μεγάλο θέμα):

Εάν μπείτε στην σελίδα http://www.coe.int
(Επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παιδεία) και μετά στο κίτρινο κουτάκι που λέει:

CLICK HERE for the dedicated EUROPEAN DAY OF LANGUAGES WEBSITE θα σας βγάλει στο http://edl.ecml.at/ (πάλι επίσημη σελίδα της Ε.Ε). Εάν από εκεί πατήσετε το "National Relay Persons" θα σας πάει στο http://edl.ecml.at/Participate/Yourcontactpoints/tabid/1767/language/en-GB/Default.aspx και εκεί πατώντας στο χάρτη τα Σκόπια δείτε τί εμφανίζεται:

The former Yugoslav Republic of Macedonia
Ms Emilija Stavridis
Senior Adviser in the Department for Higher Education
Ministry of Education and Science
Dimitrija Cupovski, 9
1000 SKOPJE
T: +389 2 3121 412
F: +389 2 3118 195
web: www.mon.gov.mk
E-Mail: emas@mofk.gov.mk

Η κα Emilija Stavridis είναι υπεύθυνη της ανώτερης εκπαίδευσης και εργάζεται στο υπουργείο Παιδείας των Σκοπίων!!!!!!

Emilija Stavridis;;;;;;;;;

Μήπως εννοούν Εμιλία Σταυρίδη;;;;

Μήπως είναι Ελληνίδα;;;;;;

Μήπως πρέπει να τις στείλουμε κάποιο μήνυμα να δούμε τί αρμοδιότητες έχει στο Υπουργείο;;;;;

Μήπως πρέπει να ασχοληθούν και άλλοι με αυτήν την κυρία;;;;;

Μήπως εάν υπήρχαν οι κατάλληλοι άνθρωποι στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να την είχαμε εκμεταλλευτεί κατάλληλα αυτήν την κυρία;;;;

Θα επανέλθουμε με μήνυμα που θα στείλουμε (στα Ελληνικά βέβαια) στην κυρία αυτή για να δούμε ποιά ακριβώς είναι η αρμοδιότητά της

Πηγή:
macedoniaisgreek

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ "ΤΟΥΡΚΟΥΣ" ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ!



Οφείλουμε να πούμε ένα μπράβο στο Γιώργο Καρατζαφέρη που με την υποψηφιότητά του στη Θράκη θα κόψει έναν βουλευτή από εκείνους του ΠΑΣΟΚ που αυτοαποκαλούνται "Τούρκοι", δίνουν αναφορά στην Άγκυρα και όχι στην Ελλάδα, καλούν την Άγκυρα να τους διεκδικήσει, αποκαλούν τη Θράκη κομμάτι του τουρκικού έθνους, εκφοβίζουν μέσω του τουρκικού προξενείου τους Έλληνες Πομάκους προσπαθώντας να τους εκτουρκίσουν, που παίρνουν εντολές από το βαθύ κράτος της Τουρκίας χωρίς ο Yiorgo να βγάλει άχνα για όλα αυτά.

ΠΗΓΗ

Μπιρλίκ: «Όποιοι ψηφίσουν χριστιανό έχουν χαλασμένο αίμα»!!!

Οι χριστιανοί υποψήφιοι να προσκυνήσουν

τους ψευτομουφτήδες και τους πράκτορες!

Μηνύματα φανατισμού και τουρκισμού στέλνει η Άγκυρα στους μουσουλμάνους της Θράκης

Έτσι «δουλεύουν» για την Άγκυρα οι τουρκόφωνες εφημερίδες της Κομοτηνής. Το κείμενο που ακολουθεί είναι της τουρκόφωνης εφημερίδας «Μπιρλίκ» που εκδίδεται στην Κομοτηνή και αποτελεί κύριο μέσο έκφρασης του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, διοχετεύοντας την προπαγάνδα της Άγκυρας και κατευθύνει πολλές φορές τις κινήσεις των μουσουλμάνων που υπηρετούν, εξυπηρετούν ή απλά ακολουθούν τις προσταγές «της μητέρας πατρίδας».
Η προσπάθεια που καταβάλλεται τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα στην Κομοτηνή, αφορά την «μοιρασιά» στις ψήφους και τον πλήρη έλεγχο προς συγκεκριμένους υποψήφιους που απολαμβάνουν της προστασίας της Άγκυρας.

συνέχεια εδώ
Greekalert

ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ''ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ'' ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Μια διμοιρία των ΜΑΤ αποτελούμενη από 20 άτομα έφτασε στη Μυτιλήνη το πρωί του Σαββάτου και αναλαμβάνει πλέον εξ ολοκλήρου την φύλαξη του Κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών της Νομαρχίας στην Παγανή, ώστε να απεμπλακεί η δύναμη της τοπικής Αστυνομίας. Αφορμή για την παραπάνω εξέλιξη αποτέλεσε η νέα εξέγερση, αυτή τη φορά νυχτερινές ώρες στο Κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών της Παγανής, μια μέρα μετά την εξέγερση που απασχόλησε το πρωτοσέλιδο των “AI.N.”.
Η τοπική Αστυνομία εκτιμά ότι οι λαθρομετανάστες ωθούνται στο να εκφράζουν με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους από μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, που τους επισκέπτονται συχνά στην Παγανή. Ωστόσο οι διαδοχικές εξεγέρσεις των λαθρομεταναστών το τελευταίο διάστημα έχουν προκαλέσει “πονοκέφαλο” στους αστυνομικούς, οι οποίοι φοβούνται μήπως τυχόν σε επόμενη διαμαρτυρία τους οι λαθρομετανάστες, σκαρφαλώσουν από την καγκελόπορτα και βγουν στο δρόμο.

συνέχεια
εδώ
http://www.greekalert.com/

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ;

Η υπηρεσία που έχει αναλάβει την προστασία του Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που οργάνωσαν μια δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Το ερώτημα που είχε τεθεί στους χρήστες του διαδικτύου ήταν αν πρέπει να δολοφονηθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Το Facebook έκλεισε την Δευτέρα την εν λόγω σελίδα που έφερε ως τίτλο το ερώτημα "Πρέπει να δολοφονηθεί ο Ομπάμα;" Οι χρήστες μπορούσαν να επιλέξουν απαντήσεις όπως "ναι", "όχι", "ίσως" και "αν μου αρπάξει την ασφάλιση υγείας".
"Μόλις ανακαλύψαμε αυτή τη σελίδα συνεργαστήκαμε με το Facebook για να την κλείσουμε" είπε ένας εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας (USSS) που αναλαμβάνει την προστασία προσωπικοτήτων. "Ασφαλώς αυτή τη στιγμή ερευνούμε, όπως θα το κάναμε και για οποιαδήποτε άλλη απειλή", πρόσθεσε.
Περισσότερα από 750 άτομα είχαν απαντήσει στη δημοσκόπηση μέχρι που αποσύρθηκε.

Η αλήθεια για τις γιγαντοαφίσες του Γιώργου Καρατζαφέρη


Με δικαστική απόφαση καλύφθηκαν τα πανώ γιατί δεν κατέβαλλε το ποσό που έπρεπε η διαφημιστική εταιρία που τα εκμεταλλεύεται…
Ανήκαν σε χώρο βακούφι της Μουφτείας, που αξιοποιεί η διαχειριστική επιτροπή και υπήρχε προσφυγή

Έκπληξη από την πρώτη μέρα είχαν προκαλέσει οι γιγαντοαφίσσες του Γιώργου Καρατζαφέρη που έκαναν την εμφάνισή τους στην Κομοτηνή με αναφορές στα Σκόπια και την Τουρκία που μας δουλεύουν, αλλά περισσότερη αίσθηση έκανε το γεγονός ότι ελάχιστες μέρες προ των εκλογών οι κεντρικές αφίσες πάνω από κτήριο της Μουφτείας καλύφθηκαν με λινάτσα κι εξαφανίστηκε η θέα των συνθημάτων. Το γεγονός έσπευσε να το εκμεταλλευτεί πολιτικά ο αρχηγός του ΛΑΟΣ αφήνοντας να αιωρείται η άποψη ότι επειδή δεν είναι αρεστά τα συνθήματά του, τα σκεπάζουν στην Κομοτηνή. Αυτό δεν είναι καθόλου αληθές, αφού όπως πληροφορηθήκαμε υπήρξε δικαστική απόφαση γι’ αυτό μετά την προσφυγή που άσκησε κατά της διαφημιστικής εταιρίας που εκμεταλλεύεται τα συγκεκριμένα τεράστια μπάνερ, η διαχειριστική επιτροπή μουσουλμανικής περιουσίας...

συνέχεια εδώ

Δεν πρόλαβε και την είπε την κοτσάνα του


Ε, ήταν το ψέμα και η κοτσάνα της ημέρας! Όταν δημοσιογράφος ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα:
"Όταν κάποιος έσκισε τη φωτοτυπία από το κοράνι βγάλατε ανακοινώσεις και κάνατε πορείες επειδή πρέπει να σεβόμαστε τα θρησκευτικά πιστεύω των μεταναστών. Γιατί δεν κάνατε το ίδιο
με το Άγιον Όρος όπου γυναικείο στέλεχος σας πάτησε στο άβατο";

Αφού πρασίνισε,χλώμιασε είπε:

"Εμείς το κάναμε για να αναδείξουμε το θέμα του Βατοπαιδίου που έγινε αργότερα. Προφητικά το κάναμε"!

Και τα βουνά εσκίσθησαν , τα νερά άνοιξαν, οι Ουρανοί σκοτίνιασαν για να κατέβουν οι ...προφήτες του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ

Μαρτυρία σοκ για τη σφαγή στον Σύσκληπο

Επισκεφθήκαμε μαζί το σπίτι όπου δολοφονήθηκαν οι Ελληνοκύπριοι στον Σύσκληπο. Ήταν ένα μακάβριο θέαμα. Τους εκτέλεσαν στο καθιστικό του σπιτιού, που βρισκόταν κοντά σε μια φάρμα με κότες, πυροβολώντας τους από την είσοδο τους σπιτιού. Ήταν καθισμένοι σε 8 πολυθρόνες και καρέκλες, μέσα σε λίμνη αίματος, με διάτρητα στήθη και κεφάλια. Ανάμεσά τους ήταν πέντε άτομα, άντρες και γυναίκες, αγκαλιασμένοι μεταξύ τους και μέσα στα αίματα. Ένα άτομο, καθισμένο σε μια καρέκλα κοντά στην είσοδο του σπιτιού ήταν χωρίς κεφάλι και κάτασπρο».«Είχαν ασελγήσει σε μικρό κορίτσι 11-12 χρονών, της οποίας είχαν φορέσει μια χλαίνη Ελληνοκυπρίων στρατιωτών. Την είδαμε που την έβαλαν να ετοιμάσει πρόγευμα για τους στρατιώτες μας σε ένα κοτέτσι στον Σύσκληπο και όταν μας είδε μάς καλημέρισε χαμογελώντας».

Μαρτυρία από Σύσκληπο

ΤΑ ΟΣΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ περιλαμβάνονται στα αρχεία του τουρκικού στρατού, καταδεικνύει για ακόμα μια φορά η νέα μαρτυρία Τουρκοκύπριου, για ύπαρξη ομαδικού τάφου στα κατεχόμενα. Σε δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην εκτέλεση αμάχων σε σπίτι στο Σύσκληπο. Μαρτυρία, η οποία επιβεβαιώνεται και στο βιβλίο του Ερόλ Μουντερτζιμλέρ, απόσπασμα του οποίου δημοσίευσε στις 2 Φεβρουαρίου ο “Φ”.

Δημοσίευμα της Γενί Ντουζέν αναφέρεται σε πιθανό ομαδικό τάφο αγνοουμένων

Μια νέα μαρτυρία, αποδεικτικό στοιχείο, για τις εκτελέσεις Ελληνοκύπριων αιχμαλώτων και αμάχων κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, και ταυτόχρονα μια ακόμη απόδειξη για τα όσα σημαντικά σχετικά με την τύχη των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας βρίσκονται καταχωνιασμένα αρχεία του τουρκικού στρατού, έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό. Δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Γενί Ντουζέν, την περασμένη Τετάρτη 23 Σεπτεμβριου, έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα αναφέρονται και στο βιβλίο του Ερόλ Μουτερτζιμλέρ με τίτλο «Ξεπουλιέται η Νήσος Κύπρος», αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε ο «Φ» στις 2 περασμένου Φεβρουαρίου. Στο βιβλίο, το οποίο δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά, περιλαμβάνονται μαρτυρίες Τούρκων αξιωματικών που έλαβαν μέρος στην τουρκική εισβολή στις οποίες γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις Ελληνοκυπρίων.

Συγκεκριμένα, γίνεται χαρακτηριστική αναφορά, για την περίπτωση αγνοούμενων αμάχων από τον Σύσκληπο, οι οποίο εκτελέστηκαν εν ψυχρώ, όπως προκύπτει από τη μαρτυρία και καμία επίσημη μέχρι στιγμής αναφορά για τάφο στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες. Τα όσα αναφέρονται, είναι σοκαριστηκά και καταγράφουν το μέγεθος της βαρβαρότητας, αλλά και τις ευθύνες της Τουρκίας στο θέμα, για τα όσα διαπράχθηκαν από μέρους του τουρκικού στρατού. Όλα αυτά, είναι στοιχεία τα οποία βρίσκονται στα αρχεία του τουρκικού στρατού, όπως προκύπτει μέσα από τα γεγονότα και τις μαρτυρίες, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, για το συγκεκριμένο περιστατικό είχαν ληφθεί καταθέσεις από Τούρκους στρατιώτες και Τουρκοκύπριους που έλαβαν μέρος στο περιστατικό.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Τουρκοκύπριας δημοσιογράφου Σεβγκιούλ Ουλουντάγ στη Γενί Ντουζέν, ένας Τουρκοκύπριος αναγνώστης της εφημερίδας, υπέδειξε κάποιο σημείο στο οποίο υποστήριξε ότι βρίσκονται θαμμένοι Ελληνοκύπριοι.

«Κατά τη διαδρομή μας, σταματήσαμε σε ένα σημείο του δρόμου που οδηγεί στο χωριό Κρινί. Εκεί μού έδειξε ένα σημείο στα βουνά που βρίσκονταν απέναντι. Η περιοχή ήταν γεμάτη βράχους», αναφέρεται στο δημοσίευμα της Γενί Ντουζέν. Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πήγαν να δουν το σημείο που υπέδειξε ο αναγνώστης από ψηλά και εκεί άρχισε να εξιστορεί την ιστορία. «Το 1974 ήμουν γύρω στα 12-13, όταν μια μέρα είδα να φέρνουν σε αυτό το σημείο πτώματα, τα οποία μετά μετέφεραν στο σημείο που βρίσκονται οι βράχοι». Η δημοσιογράφος, αναφέρει ότι άργησε να διερωτάται από πού να είχαν μεταφερθεί αυτά τα πτώματα και αν επρόκειτο για την περίπτωση των 18 αγνοουμένων από το χωριό Σύσκληπος. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, υπάρχουν δύο ομάδες αγνοουμένων από τον Σύσκληπο, όμως εκτιμάται, ότι πρόκειται για την πρώτη ομάδα αγνοουμένων, αυτών που χάθηκαν μεταξύ 26ης Ιουλίου και 3ης Αυγούστου.

Όπως αναφέρεται, όταν οι Τούρκοι στρατιώτες μπήκαν στον Σύσκληπο, οι κάτοικοι του χωριού ήταν κρυμμένοι στα χωράφια και στο χωριό βρισκόταν μόνο μια ομάδα ηλικιωμένων. Όμως, μετά από λίγες μέρες, πολλοί που ήταν κρυμμένοι στα χωράφια, αποφάσισαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. «Την επόμενη μέρα, ορισμένοι κάτοικοι του χωριού, μαζεύτηκαν στο σπίτι του … (αναφέρει το όνομα του Ελληνοκύπριου ιδιοκτήτη του σπιτιού)», αποκαλύπτει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα. «Εκεί έμειναν τρεις μέρες, όπου ένας Τουρκοκύπριος και δύο Τούρκοι στρατιώτες τους επισκέφθηκαν για επιθεώρηση και τους είπαν να μείνουν στο σπίτι. Κάθε μέρα, ο Ελληνοκύπριος που είχε το σπίτι κερνούσε καφέ και φρούτα σε αυτούς τους στρατιώτες που τους επισκέπτονταν καθημερινώς. Στις 3 Αυγούστου τους επισκέφθηκε ο Τουρκοκύπριος στρατιώτης, από αυτούς που τους επισκέπτονταν καθημερινώς, και του έδωσε φαγητό και στη συνέχεια έφυγε. Το βράδυ της ίδιας μέρας, πήγε στο σπίτι μια άλλη ομάδα στρατιωτών, η οποία αποτελείτο από δύο Τουρκοκύπριους και πέντε Τούρκους στρατιώτες, καθώς και έναν λοχία. Χώρισαν τους άντρες από τις γυναίκες, βάζοντας τους πρώτους σε ένα δωμάτιο και τις γυναίκες στο μπάνιο. Αφού πρώτα τις βίασαν, αργότερα τις σκότωσαν. Τους άντρες τους μετέφεραν σε ένα αγρόκτημα που βρισκόταν κοντά στο χωριό και το οποίο είχα μετατρέψει σε στρατόπεδο».

Η μαρτυρία του Γκιουλεργιούζ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο απόσπασμα του βιβλίου του Ερόλ Μουτερτζιμλέρ και συγκεκριμένα στα απομνημονεύματα του συνταγματάρχη πεζικού του τουρκικού αρχηγείου της ταξιαρχίας των κομμάτων, Σαλίχ Γκιουλεργιούζ. Το συγκεκριμένο απόσπασμα δημοσίευσε ο «Φ» στις 2 Φεβρουαρίου 2009. Συγκεκριμένα αναφέρει ο Γκιουλεργιούζ ότι στις 3 Αυγούστου 1974, «μάθαμε ότι το βράδυ δολοφονήθηκαν σε ένα σπίτι 14 Ελληνοκύπριοι που είχαν μείνει στο χωριό Σύσκληπο.

Το επεισόδιο, επιβεβαίωσαν ένας υπαξιωματικός του πυροβολικού, δύο άντρες κομάντο και δύο αγωνιστές (προφανώς Τουρκοκύπριοι). Μέχρι αργά το βράδυ, λήφθηκαν καταθέσεις από αυτούς». Την επομένη, όπως αναφέρει, στις 4 Αυγούστου, «νωρίς το πρωί ήρθε ο πρόεδρος του επιτελείου σώματος στρατού, συνταγματάρχης Μαχμούντ Μπογούσλου. Επισκεφθήκαμε μαζί το σπίτι όπου δολοφονήθηκαν οι Ελληνοκύπριοι στον Σύσκληπο. Ήταν ένα μακάβριο θέαμα. Τους εκτέλεσαν στο καθιστικό του σπιτιού, που βρισκόταν κοντά σε μια φάρμα με κότες, πυροβολώντας τους από την είσοδο τους σπιτιού. Ήταν καθισμένοι σε 8 πολυθρόνες και καρέκλες, μέσα σε λίμνη αίματος, με διάτρητα στήθη και κεφάλια. Ανάμεσά τους ήταν πέντε άτομα, άντρες και γυναίκες, αγκαλιασμένοι μεταξύ τους και μέσα στα αίματα. Ένα άτομο, καθισμένο σε μια καρέκλα κοντά στην είσοδο του σπιτιού ήταν χωρίς κεφάλι και κάτασπρο» Πιο κάτω αναφέρει, «είχαν ασελγήσει σε μικρό κορίτσι 11-12 χρονών, της οποίας είχαν φορέσει μια χλαίνη Ελληνοκυπρίων στρατιωτών. Την είδαμε που την έβαλαν να ετοιμάσει πρόγευμα για τους στρατιώτες μας σε ένα κοτέτσι στον Σύσκληπο και όταν μας είδε μάς καλημέρισε χαμογελώντας».

ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ» ΤΟΥ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ,η δημοσιογράφος αναφέρεται στην περίπτωση ενός Τουρκοκύπριου Κερυνειώτη, του Κ., ο οποίος ήταν αναμεμειγμένος στα όσα διαδραματίστηκαν στο χωριό Σύσκληπος, ο οποίος όπως αναφέρει, εξιστορώντας τα γεγονότα συχνά, περηφανευόταν γι’ αυτά. Όσον αφορά το μικρό κορίτσι, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος στο ρεπορτάζ της, έμαθε ότι πέρασε μεγάλος μέρος της ζωής της στο νοσοκομείο και ότι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος, αναφέρεται στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με Ελληνοκύπριο, του οποίου ο παππούς του είναι από τον Σύσκληπο και ο οποίος δίνει συνέντευξη στην εφημερίδα. Η συνέντευξή του δημοσιεύτηκε σε δύο μέρη, χθες και προχθές και όπως αναφέρει, από τις πληροφορίες που και ο ίδιος είχε ακούσει, επιβεβαιώνει τα γεγονότα αυτά.

ΤΟΥ ΦΡΙΞΟΥ ΔΑΛΙΤΗ
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Πηγή:
Ελεύθερος Πολιορκημένος

Ποιούς συλληφθέντες εννοεί η Ελληνοφρένεια;;

To πάγωμα της εικόνας είναι απο την χθεσινή ελληνοφρένεια του ΣΚΑΙ .Ξαφνικά πετάχτηκε απο το πουθενά ανάμεσα απο τα διάφορα κωμικά σκετσάκια της εκπομπής.Χθές κατά σύμπτωση ήταν και η ημέρα σύλληψης των τρομοκρατών της «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Μπορεί να μας εξηγήσει ο ΣΚΑΙ ποιούς ακριβώς συλληφθέντες εννοούν;;

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ.

ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 6.18 ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ SCREENSHOT.

http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=104852

Πηγή:vendeta