Ουρητήριο αλβανών η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και η Αστυνομία κοιμάται! (Διαδώστε το Συνέλληνες)

290710-agios-pantΑκόμη και την ημέρα που γιόρταζε η εκκλησία δεν δίστασαν να προκαλέσουν

Σύμφωνα με καταγγελία της Επιτροπής Κατοίκων Αγ. Παντελεήμονος, αλλοδαποί - κυρίως Αλβανοί, εν γνώσει του γεγονότος ότι επίκειται η ονομαστική εορτή του αγίου, μία μέρα πριν, με γεμάτη την εκκλησία και τον περίβολό της από πιστούς, έστελναν τα παιδιά τους να ουρήσουν... στα σκαλιά του ναού.
Το περιστατικό αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις γυναικών της ενορίας, οι οποίες έκαναν παρατήρηση στα παιδιά, με αποτέλεσμα τρεις Αλβανίδες μητέρες να τους εκσφενδονίσουν μπουκάλια νερό, αποκαλώντας τις Ελληνίδες «πουτάνες» και να προσπαθήσουν να τις κτυπήσουν. Χαρακτηριστικό ήταν, ότι μία έγκυος Αλβανίδα σήκωσε ένα ολόκληρο καρότσι και το πέταξε πάνω στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος μπροστά στην εκκλησία, ενώ εν συνεχεία το παράδειγμά της ακολούθησαν και άλλες συμπατριώτισσές της με αποτέλεσμα να τραυματισθεί μία Ελληνίδα, χάνοντας μάλιστα τρία δόντια.
Οι τρεις μαινόμενες Αλβανίδες συνελήφθησαν και μηνύθηκαν από τους παρευρισκομένους. Όπως καταγγέλλουν τα μέλη της επιτροπής, στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονος, οι συλληφθείσες Αλβανίδες, παρουσία των Αστυνομικών, όχι μόνον επανέλαβαν τις ύβρεις τους αλλά απείλησαν τις μηνύτριες, λέγοντας: «Τώρα θα δείτε τι θα πάθετε! 3.500 Αλβανοί μένουμε εδώ!» .
Το θλιβερό στην ιστορία αυτή, ωστόσο, είναι άλλο: Την ώρα που κατετίθεντο οι μηνύσεις και παρ΄ ότι οι γυναίκες έπρεπε να περιφρουρούνται για να οδηγηθούν στο αυτόφωρο, η μία εκ των Αλβανίδων απέδρασε από το Αστυνομικό Τμήμα.

Κατά την αυτόφωρο διαδικασία δε, δικάστηκε και αφέθηκε ελεύθερη με αναστολή μόνον η μία εκ των τριών αλλοδαπών κι αυτή μόνον με την κατηγορία της εξύβρισης. Ο εισαγγελέας δεν της απήγγειλε κατηγορίες ούτε για το καρότσι που είχε εκσφενδονίσει, ενώ άφησε εντελώς ελεύθερη την έγκυο, για την οποία εντελώς ψευδώς στο δικαστήριο, ο συνήγορος της πρώτης Γ.Κ. ανέφερε ότι μετέβη στο νοσοκομείο και απέβαλε(!). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας δεν προέβη σε καμμία ενέργεια για την τρίτη Αλβανίδα, που απέδρασε από το Α.Τ.
Η Επιτροπή Κατοίκων Αγ. Παντελεήμονος, στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει καταθέσει μήνυση και κατά του δικηγόρου Γ.Κ.

ΠΗΓΗ

Περικοπή 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα ζητούν οι Βρυξέλλες

Το μοντέλο που ακολουθήθηκε στην περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο θα κληθεί να εφαρμόσει και στον ιδιωτικό τομέα η κυβέρνηση, καθώς η Κομισιόν θεωρεί πως είναι αδύνατον να αντιμετωπισθεί διαφορετικά το άλμα του πληθωρισμού και την επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, αυτό που θα τεθεί επί τάπητος πριν από την εκταμίευση της δόσης του Δεκεμβρίου είναι η δραστική περικοπή των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, όπως και του επιδόματος αδείας - κάτι που εφαρμόστηκε ήδη στον δημόσιο τομέα.

Για το ενδεχόμενο αυτό έχει ήδη προειδοποιήσει η τρόικα, κατά την τρέχουσα επίσκεψή της στην Αθήνα, καθώς και το ΔΝΤ-που μέχρι πρόσφατα ήταν στη «γραμμή» της μη παρέμβασης στον ιδιωτικό τομέα- τώρα πλέον θεωρεί καθοριστική την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας με κάθε τρόπο.

Κοινοτικές πηγές μιλούν πλέον ευθέως για ύφεση που θα ξεπεράσει και το 4% το 2010 στην Ελλάδα κι η οποία δεν πρόκειται να πάψει να κινείται σε αρνητικό έδαφος πριν από το τέλος του 2012 - κι αυτό εάν όλα εξελιχθούν καλά.

Η ανεργία, κατ' αναλογία, αυξάνεται κάθε μήνα, με το ένα εκατομμύριο των ανέργων να θεωρείται εξαιρετικά ρεαλιστικός αριθμός μέσα στο διάστημα της δημοσιονομικής προσαρμογής (μέχρι το 2014) - κάτι που ταυτόχρονα σημαίνει και κατακόρυφη αύξηση του δείκτη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Κατά την Κομισιόν, η καταπολέμηση του πληθωρισμού (που εκτιμάται ότι θα κινηθεί στο 4,5%- 5,0% το 2010, ενώ πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος υποστηρίζουν ότι δεν θα υπάρξει αποκλιμάκωσή του πριν από το πέρας του πρώτου εξαμήνου του 2011) μπορεί να επιτευχθεί με ποικίλους τρόπους: από την τάχιστη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και την κατάργηση των ελαχίστων προκαθορισμένων αμοιβών μέχρι τη μείωση της ζήτησης κι από την καταπολέμηση των ολιγοπωλίων τύπου ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ μέχρι τη μείωση των αμοιβών.

Διαπιστώνουν, ωστόσο, ότι η ελληνική κυβέρνηση αφενός δεν βιάζεται, αφετέρου και τα μέτρα που προωθεί έχουν αργή απόδοση και άρα -όπως υποστηρίζουν- είναι μονόδρομος η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και ταυτοχρόνως να μειωθεί η ζήτηση.

ΠΗΓΗ

Η άγνωστη επίθεση της Τουρκίας κατά του defencenet.gr και της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Την άγνωστη επίθεση της Τουρκίας με πρωτοφανείς απειλές κατά της DefenceNet Media ( ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, defencenet.gr, ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ κλπ) αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr. Θεωρούμε πλέον ότι επιβάλλεται η δημοσιοποίηση του όλου γεγονότος, αφού το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε απ’όταν συνέβη, μέχρι σήμερα, μειώνει τις πιθανότητες η εξωφρενική και πέραν πάσης διπλωματικής λογικής, τουρκική πρόκληση κατά μιας ελληνικής εκδοτικής εταιρείας να εντασσόταν σε κάποιο γενικότερο σχεδιασμό με έντονα τα στοιχεία της προβοκάτσιας σε βάρος μας ή σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Ένα ενδεχόμενο που μας απέτρεψε αρχικά από την δημοσιοποίησή της.

Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια πριν δέκα ημέρες, κατέδειξε με επώδυνο τρόπο την ισχύ των νέων Μέσων Ενημέρωσης που έχουν γεννηθεί μέσα από το διαδίκτυο.

Ειδικά όταν αυτά συνδυάζονται διαδραστικά με τις έντυπες εκδόσεις τους, όπως συμβαίνει με την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και το defencenet.gr. Το ανησυχητικό είναι ότι η δολοφονία Γκιόλια πέτυχε τον σκοπό της - την αναστολή λειτουργίας του blog troktiko – και αυτό αποτελεί κακό προηγούμενο. Ας ελπίσουμε ότι τέτοιες «απόλυτες» λύσεις των «επικοινωνιακών προβλημάτων», παρακρατικών, εμπόρων όπλων, εχθρικών κρατών με εγχώριους πεμπτοφαλαγγίτες συνεργάτες κλπ. δεν θα εφαρμοστούν και σε άλλες περιπτώσεις...

Ας δούμε λοιπόν από την αρχή την ροή των γεγονότων:

Στις αρχές Ιανουαρίου το defencenet.gr, αναδημοσίευσε από έναν Τούρκο blogger μία ψηφιακή απεικόνιση που έδειχνε την ελληνική Βουλή να φλέγεται μετά από υποτιθέμενο κτύπημα πυραύλου Yildirim ή γενικώς «προϊόντων» της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας ROKETSAN. Η ίδια απεικόνιση δημοσιεύθηκε σε κάποια ελληνικά blogs που διακρίνονται για τις εθνοκεντρικές τους απόψεις, μεταξύ των οπoίων και στο blog troktiko. Το σχόλιο του defencenet.gr που συνόδευε την απεικόνιση ήταν πολύ προσεκτικό, και μιλούσε δεικτικά μεν, αλλά γενικά για το «πως βλέπουν οι γείτονες – αναφερόμενοι στον blogger – το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Στις 15 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με ολόκληρο το τμήμα του ευρύτερου σχεδίου ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ που προέβλεπε εισβολή της Τουρκίας στον Έβρο και κατοχή του Βορείου Έβρου το 2003. Το δημοσείευμα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία. Αντιδράσεις που έφτασαν μέχρι και σε ελληνικούς κυβερνητικούς κύκλους, που υποστηρίζουν ένθερμα την ελληνοτουρκική προσέγγιση.

Στις 25 Φεβρουαρίου έφτασε στα γραφεία του site και της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ μία επιστολή με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου (αρχικά με φαξ και εν συνεχεία με ταχδρομείο) από αυτές που σίγουρα δεν φτάνουν κάθε μέρα. Για την ακρίβεια πρέπει να ήταν η πρώτη επιστολή του είδους που έλαβε ελληνικό ενημερωτικό μέσο, τουλάχιστον μετά το 1974.

Μία επιστολή με υπογραφή «Δημοκρατία της Τουρκίας» από την τουρκική πρεσβεία της Αθήνας και τον Πρώτο Γραμματέα B. Ceyhun Erciyes. Μία επιστολή η οποία αρχικά νομίσαμε ότι πιθανόν να ήταν και ... φάρσα και για τον λόγο αυτό επικοινωνήσαμε με την ίδια την πρεσβεία για να επιβεβαιώσουμε το γνήσιο του κειμένου, όπως και έγινε.

Διότι οι χαρακτηρισμοί, οι έμμεσες απειλές και οι προειδοποιήσεις από ένα κράτος προς μία εταιρεία media, κάθε άλλο παρά συνήθεις είναι. Για την ακρίβεια αποτελεί πρωτοφανές γεγονός και ακριβώς επειδή το όλο θέμα ξέφευγε κατά πολύ από τα συνήθη πλαίσια για τον λόγο αυτό ενημερώθηκαν από το defencenet.gr και την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, άμεσα τα αρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας σε ανώτατο επίπεδο.

Το κείμενο της επιστολής που λάβαμε ήταν σαφώς «τελεσιγραφικό», απειλητικό. Και η υπογραφή «Τουρκική Δημοκρατία»!

Εκφράσεις του τύπου «βαθιά απογοήτευση και ενόχληση για την δημοσίευσή σας» (σ.σ. της Τουρκίας!) ή άλλες όπως «δημοσιεύσεις σαν την παρούσα δεν κάνουν καλό στις προσπάθειες για τη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις χώρες μας» (!!!) είναι καινοφανείς από ένα κράτος προς ένα site ή ένα περιοδικό. Και ανησυχητικές. Ειδικά από κράτη που όπως έχει δείξει η περίπτωση του Θεόφιλου Γεωργιάδη, επιφυλάσσουν ειδική μεταχείριση σε αυτούς που «τα ενοχλούν».

Όσο για τον ισχυρισμό που διατυπώνεται στην επιστολή ότι «δημοσιεύσεις σαν την παρούσα δεν κάνουν καλό στις προσπάθειες για τη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις χώρες μας» χρειάζεται αρκετό θράσος για να διατυπωθεί: Η Τουρκία η οποία απειλεί με ειδική διακήρυξη της Εθνοσυνέλευσης της την Ελλάδα με πόλεμο αν η τελευταία εφαρμόσει το νόμιμο δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ., θεωρεί ότι η αναδημοσίευση μιας αμφιβόλου ποιότητας ψηφιακής απεικόνισης «δεν κάνει καλό στις προσπάθειες βελτίωσης των σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία»!

Η Τουρκία που έχει θεσμοθετήσει τις αναθεωρητικές απόψεις της, που στέλνει να μαχητικά και τα πολεμικά σκάφη της να παραβιάζουν καθημερινά σύνορα και κανόνες θεωρεί ότι το defencenet.gr … υπονομεύει τις προσπάθειες βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Είναι τόσο εξωπραγματικά τα όσα αναφέρονταν στο κείμενο της επιστολής που κρίθηκαν τουλάχιστον «ύποπτα». Το όλο θέμα χαρακτηρίστηκε από την συντακτική ομάδα του defencenet.gr και της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ως περίπτωση «ειδικού χειρισμού» και παρά το γεγονός ότι δημοσιογραφικά αποτελούσε αυτό που λέμε «πιασάρικο» θέμα δεν προχωρήσαμε στην δημοσιοποίησή της, τότε, θεωρώντας ότι μπορεί πίσω από αυτή την απ’ευθείας απειλή της Τουρκίας να κρύβεται κάτι άλλο, π.χ. μια εν τη γεννέση της προβοκάτσια. Εκτός και αν πρόκειται για το γνωστό νεο-οθωμανικό θράσος

Παραθέτουμε την ελληνική μετάφραση της επιστολής, καθώς και το πρωτότυπο κείμενο.


ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2010


DefenceNet Media Publishing Group
Μεσογείων 2, Πύργος Αθηνών
Κτίριο Β΄, 11527, Αθήνα, Ελλάδα

Αγαπητέ Κύριε/ Κυρία,

Σας γράφω για να σας μεταφέρω τη βαθιά μας απογοήτευση και ενόχληση σχετικά με το επισυναπτόμενο δημοσίευμα που «ανεβάσατε» στον δικτυακό σας τόπο, το οποίο όχι μόνο είναι προκλητικό, αλλά επίσης περιλαμβάνει ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Είναι περιττό να δηλώσω ότι τέτοιες ανεδαφικές δημοσιεύσεις σαν την παρούσα δεν κάνουν καλό στις προσπάθειες για τη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις χώρες μας.

Σημειώστε επίσης ότι η Roketsan ΑΕ έχει το δικαίωμα να καταφύγει σε νομική δράση έναντι στην παράνομη χρήση του λογοτύπου της και με έναν τόσο προκλητικό τρόπο.

Ως ένδειξη υπεύθυνων εκδόσεων, ζητάω από εσάς να μετακινήσετε το προαναφερθέν δημοσίευμα από τον δικτυακό σας τόπο το συντομότερο δυνατόν και να μας ενημερώσετε σχετικά.

B. Ceyhun Erciyes,
Πρώτος Γραμματέας

Image



ΠΗΓΗ

Στρατηγική έντασης από την Τουρκία

Η εντεινόμενη όξυνση στο Κουρδικό με κλιμάκωση των φονικών συγκρούσεων, η παρατεταμένη αντιπαράθεση με το Ισραήλ και η σμίκρυνση του χρόνου από τις εκλογές του ερχόμενου χρόνου στην Τουρκία, έχει ως απότοκο τη νευρική κρίση στην Άγκυρα και την προσπάθεια που καταβάλλει για δημιουργία έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αφορμή, το γνωστό θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην υφαλοκρηπίδα και την αποκλειστική οικονομική ζώνη Κύπρου και Ελλάδας. Με την αποστολή ερευνητικού και υδρογραφικού σκάφους στην περιοχή.

Κεντρικοί στόχοι της τουρκικής πολιτικής είναι να αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Στην περίπτωση μάλιστα της Κύπρου, η επιδίωξη της Τουρκίας είναι να αμφισβητήσει τη διεθνή της υπόσταση, να εμφανιστεί ως συγκυρίαρχη κρατική δύναμη που εκπροσωπεί τους Τουρκοκυπρίους σε μια λογική συνεκμετάλλευσης, να προβάλει δήθεν δικά της δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα και την οικονομική ζώνη, κατά σαφή παραβίαση του Θαλασσίου Δικαίου και να αποτρέψει την εκδήλωση ενδιαφέροντος από διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες.

Ο στόχος της Τουρκίας είναι προφανής. Οχυρωμένη πίσω από την παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιχειρεί να ενεργεί εκ μέρους των Τουρκοκυπρίων διεκδικώντας δικαιώματα συναπόφασης και συγκυριαρχίας κατά παραβίαση της αμάχητης νομικής πραγματικότητας, που συνιστά το γεγονός ότι το κυπριακό κράτος είναι το μοναδικό υποκείμενο Διεθνούς Δικαίου. Επιπλέον η Τουρκία επιμένει στη γνωστή εξωφρενική της θέση ότι, αντίθετα με το τι προβλέπει το Δίκαιο της Θάλασσας, τα Ελληνικά νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.

Η ευθεία αμφισβήτηση διεθνών συμφωνιών της Κυπριακής Δημοκρατίας που στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση τυχόν ύπαρξης υδρογονανθράκων, πιστοποιεί ότι τελικός στόχος της Τουρκίας είναι ο εγκλεισμός της Κύπρου στα ήδη συρρικνωμένα γεωγραφικά όρια λόγω τουρκικής κατοχής και η οριστική κατάργηση των χαρακτηριστικών κράτους της χώρας μας.

Δυστυχώς, οι παλινδρομήσεις Ελλάδας και Κύπρου σε ζητήματα όπως το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού χώρου, των εξοπλισμών και των αμυντικών έργων υποδομής, όχι μόνο δεν «εξημέρωσαν» το τουρκικό θηρίο αλλά αντίθετα το εξέθρεψαν και εκτρέφουν συνεχώς υποτροπές στη συμπεριφορά του. Συνεχιζόμενη κατοχή στην Κύπρο, άρνηση εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της Τουρκίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία όπως καθορίστηκαν από την Ε.Ε. και αμφισβήτηση των νομίμων κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας που στοχεύουν σε αλλαγή του status quo στην περιοχή. Επέκταση των ορίων επιχειρησιακής ευθύνης της Τουρκίας στο Αιγαίο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, επέκταση των ορίων του FIR της προς τα δυτικά, των ορίων έρευνας και διάσωσης, δημιουργία γκρίζων ζωνών και συνεκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και απειλή πολέμου σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να ασκήσει το δικαίωμά της, δυνάμει του άρθρου 3 του νέου Δικαίου της Θάλασσας, για επέκταση των χωρικών της υδάτων από 6 σε 12 ναυτικά μίλια.

Ενώπιον όλων αυτών των αδιαμφισβήτητων δεδομένων, με οφθαλμοφανέστατη τη στρατηγική της Τουρκίας και τους συναφείς σχεδιασμούς της στην περιοχή, δεν νοείται ούτε επανάπαυση, ούτε εφησυχασμός.

Κυρίως όμως δεν νοείται εδώ στην Κύπρο να αποδυναμώνεται το εσωτερικό μέτωπο μέχρι σημείου διάρρηξης από προσεγγίσεις και τοποθετήσεις που είναι δυνατό να υποβαθμίσουν τον κίνδυνο της τουρκικής δολιότητας και να αποπροσανατολίσουν από βασικούς εθνικούς στρατηγικούς μας στόχους.

Γιαννάκης Ομήρου
Πρόεδρος ΕΔΕΚ, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας

ΠΗΓΗ

ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΣ



ΕΥΓΕ

ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ:ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΚΙΝΗΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΔΝΤ-Πασοκ ΚΑΙ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΩΝ!

Οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους:
Θα μας πει κάποιος...τηλεφωστήρας πού ακριβώς βλέπουν τους ταραχοποιούς φορτηγατζήδες;

Εμείς διακρίνουμε μονάχα αγανακτισμένους ανθρώπους,μέσης ηλικίας κυρίως,που βλέπουν την περιουσία τους να χάνεται.

Ούτε επαγγελματίες απεργούς,ούτε αριστερούς (ΕΤΣΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ;!).

ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΝΑ ΔΕΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΕΚΑΣΟΥΝ ΜΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ!!!

Αυτό είναι που τρέμει το διεφθαρμένο σύστημα του ΔΝΤ και των εγχώριων εντολοδόχων του:

ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ,ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΑΧΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!

Σήμερα πέσανε και οι τελευταίες μάσκες:Κι όποιος δεν το καταλαβαίνει και κάθεται απαθής στον καναπέ του,δεν θα δικαιούται να παραπονιέται όταν θα έρθει ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΙΡΑ!

ΠΗΓΗ

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ;

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΓΚΑΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΖΑΜΙΑ

ΕΠΟΙΚΙΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΣΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ!

Εμπρησμός χθες το βράδυ στην Αγία Τριάδα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην οδό Αγίας Άννης.

Περίεργο συμβάν εχθές στις 2.30 το πρωί. Αυτό που κάνει το συμβάν πιο παράξενο είναι το ότι κανένα ΜΜΕ δεν ανέφερε τίποτε. Με γραπτή του επιστολή ένας αυτόπτης μάρτυρας, αναφέρει τα εξής στην Αστυνομία της περιοχής:

"Εχθές το βράδυ στις 2.30 περίπου, ήμουν με την κοπέλα μου στο αυτοκίνητο κοντά στην εκκλησία, στην Αγίας Άννης. Καθόμασταν σε δρόμο κάθετο στην Αγ. Άννης και είχαμε πίσω μας την εκκλησία. Καθόμασταν εκεί για μισή ώρα περίπου.
Πέρασαν δίπλα μας ακριβώς τρεις Πακιστανοί με κελεμπίες και ο ένας κρατούσε ένα μπιτόνι γεμάτο, γιατί το μετάφερε με δυσκολία. Δεν μας είδαν γιατί φοβηθήκαμε και σκύψαμε να μη μας δουν.

Μετά από λίγο είδαμε την φωτιά στην εκκλησία 100 μέτρα πίσω μας και φύγαμε αμέσως. Λίγα λεπτά πριν είχε περάσει από εκεί ένα ασημί Punto που το είδαμε πάλι να περνάει την ώρα που φεύγαμε. Στο Punto ήταν μόνο ο οδηγός και φαινόταν να κάνει βόλτες. Όταν φεύγαμε αυτός πήγαινε προς την φωτιά. Το αριστερό stop ήταν σπασμένο".

ΠΗΓΗ

Επιβεβαιώνει η Κομισιόν την Απαίτησή της για Πώληση Μονάδων της ΔΕΗ

Συνέχεια από εδώ:

Η Κομισιόν Ζητά από την Ελλάδα να Πουλήσει το 40% των Λιγνιτικών και Υ/Η Μονάδων της ΔΕΗ

Σημερινό δημοσίευμα του Reuters επιβεβαιώνει ότι η Κομισιόν απαίτησε την περασμένη Παρασκευή, 23 Ιουλίου το βίαιο άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα στα πλαίσια της εφαρμογής του Μνημονίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το άνοιγμα αυτό δεν μπορεί παρά να σημαίνει την πώληση του 40% των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ διεμήνυσε ότι αν η Ε.Ε. επιμείνει στην απαίτηση για ιδιωτικοποίηση μονάδων της Επιχείρησης, αυτό θα σημάνει «κήρυξη πολέμου», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων της ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος.

Ειδικότερα, κι ενώ η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ απειλεί με επ’ αόριστον κινητοποιήσεις και διακοπές ρεύματος, ο κοινοτικός αξιωματούχος, ο οποίος επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα του θέματος, δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη ζητήσει την πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ, μέσω διαγωνισμών», απαίτηση την οποία συνέδεσε ευθέως με το πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας ύψους 110 δις ευρώ, που συνήψε η χώρα μας με την τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή-ΕΚΤ-ΔΝΤ). Πρόσθεσε, τέλος, ότι η ΔΕΗ είναι κυρίαρχη στην ελληνική χονδρική αγορά ηλεκτρισμού.

Αν και το Μνημόνιο δεν απαιτεί ρητά την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, υποχρεώνει, εντούτοις, την Ελλάδα να προχωρήσει σε απελευθέρωση της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ως το τέλος Σεπτεμβρίου. Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του ΥΠΕΚΑ, σε ερώτηση σχετικά με τις ανακοινώσεις της ΓΕΝΟΠ, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές η ελληνική κυβέρνηση απέκλεισε το ενδεχόμενο πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, επικαλούμενη το ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα βάσει του Μνημονίου έναντι της τρόικας.
energia.gr

Ετοιμάζεται σχέδιο επιστράτευσης για τα βυτιοφόρα...

Η κυβέρνηση έχει έτοιμο σχέδιο επιστράτευσης των βυτιοφόρων μετά τις 11 το πρωί και...

...είναι αποφασισμένη να βγάλει βυτιοφόρα του στρατού να μπουν στη διαδικασία του εφοδιασμού βενζίνης.

Ακραία λύση που όμως είναι έτοιμη για εφαρμογή...

ΠΗΓΗ

Κίνδυνος "εμφράγματος" στη χώρα από την απεργία μεταφορέων-βενζινοπωλών

ΣE κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων από τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, αλλά και από τους βενζινοπώλες βρίσκεται από χθες η χώρα. Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στον ανεφοδιασμό της αγοράς με υγρά καύσιμα, στη διακίνηση προϊόντων και πρώτων υλών αλλά και επιβατών, και μάλιστα εν μέσω της τουριστικής περιόδου. Χθες δημιουργήθηκαν τεράστιες ουρές στα πρατήρια, τα οποία ενδέχεται από σήμερα να κλείσουν επ'Α αόριστον.

ΣE κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων από τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης βρίσκεται από χθες η χώρα. Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στον ανεφοδιασμό της αγοράς με υγρά καύσιμα, στη διακίνηση προϊόντων και πρώτων υλών, αλλά και επιβατών και μάλιστα εν μέσω της τουριστικής περιόδου, η οποία έχει ήδη πληγεί από τα γενικότερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.
Οι δύο κλάδοι αντιδρούν στις αποφάσεις του Yπουργείου Yποδομών για απελευθέρωση της αγοράς οδικών εμπορευματικών μεταφορών αλλά και του καθεστώτος έκδοσης αδειών πρατηρίων υγρών καυσίμων. Οι μεν μεταφορείς έχουν προκηρύξει απεργία διαρκείας, οι δε βενζινοπώλες προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις με κλείσιμο των πρατηρίων τους, που θα αποφασιστούν σήμερα από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών. Σε ανάλογη κίνηση προσανατολίζεται και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Εν τω μεταξύ, από την Κυριακή, οπότε και ανακοινώθηκε η απεργία των βυτιοφορέων, δημιουργήθηκαν τεράστιες ουρές στα πρατήρια καυσίμων, κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα χθες το απόγευμα να έχει «στεγνώσει» το 80% των πρατηρίων. Την ίδια ώρα οι βυτιοφορείς απέκλεισαν τις εισόδους των διυλιστηρίων τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να σταματήσει ο ανεφοδιασμός της αγοράς και από τα βυτία ιδιοκτησίας των εταιριών εμπορίας καυσίμων. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών παρέταξαν τα αυτοκίνητά τους στη δεξιά λωρίδα της εθνικής οδού στο ύψος της Μεταμόρφωσης όπου δημιουργήθηκαν μεγάλα κυκλοφορικά προβλήματα.

Ο υπουργός Yποδομών Δημήτρης Ρέππας κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου απηύθυνε μήνυμα στους εκπροσώπους των ιδιοκτητών φορτηγών να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία και συνέστησε ψυχραιμία, υπενθυμίζοντας ότι οι εταιρίες πετρελαίων έχουν δικό τους στόλο για την τροφοδοσία των πρατηρίων.
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, έκανε λόγο για ουσιαστική μεταρρύθμιση και ανέλαβε διαμεσολαβητική πρωτοβουλία προκειμένου να εκτονωθεί το πρόβλημα που δημιουργείται στην αγορά εξαιτίας της απεργίας. Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του κ. Μίχαλου, πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ συνάντηση με τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος, στην οποία συμμετείχαν και ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Γ. Κασιμάτης και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασ. Κορκίδης. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ δεσμεύτηκε προς του εκπροσώπους των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση στο υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου να περιληφθούν ορισμένα από τα αιτήματά τους και ειδικότερα αυτό που αφορά τη μη απαξίωση των περιουσιακών τους στοιχείων. Συγκεκριμένα, το ΕΒΕΑ θα προτείνει να υπάρξει μια εύλογη χρονική περίοδος με τη μέθοδο του φορολογικού συμψηφισμού, με στόχο την απόσβεση του κόστους αδείας που έχει καταβληθεί στο κράτος.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης, έκανε λόγο για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του κόστους, εξαιτίας της ρύθμισης, επισημαίνοντας όμως ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία θα προκαλέσει «χάος στην αγορά, έμφραγμα στο εμπόριο, black out στην ακτοπλοΐα και άμεσα προβλήματα στις νησιωτικές εποχιακές αγορές, στον ανεφοδιασμό εμπορικών επιχειρήσεων, ξενοδοχείων, πλοίων, εργοστασίων ενώ θα υπάρξουν σοβαρές ελλείψεις στην τροφοδοσία υγρών καυσίμων».

ΠΗΓΗ

Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα: "Ετοιμαστείτε, έρχονται πολύ δύσκολα..."


Ο γνωστός γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα και αγιορείτης μοναχός προτρέπει πλέον: "ετοιμασία επειδή ΣΥΝΤΟΜΑ θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα". Η προτροπή αυτή έγινε σε ηγούμενο μονής του Αγίου Όρους, ο οποίος τον επισκέφθηκε πρόσφατα και τον ρώτησε σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο γέροντας ήταν απολύτως σαφής: " Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες"... Και η μονή έχει φτιάξει ήδη την "ομάδα κρίσης", υπεύθυνη για να προετοιμάσει το μοναστήρι για πολύ δύσκολες ημέρες για άγνωστο χρονικό διάστημα.
Τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι ένα κακόγουστο αστείο. Αλλά δεν είναι... Δυστυχώς, τα επερχόμενα είναι πλέον ορατά και δια γυμνού οφθαλμού, αφού όλοι μας μπορούμε πλέον να δούμε αυτό που έρχεται, δηλαδή την δυστυχία και την πείνα...
"Δεν μπορώ να καταλάβω τον κόσμο. Όλοι ρωτάνε: "εμένα με πιάνουν τα νέα μέτρα;"!!! Ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω πόσο πολύ έχει διαβρωθεί η σύγχρονη κοινωνία και οι άνθρωποι που ζούνε σε αυτή τη χώρα. Κανείς δε νοιάζεται για τον διπλανό του. Κανείς δε νοιάζεται για το πρόβλημα που έχει χτυπήσει την πόρτα του συμπολίτη του, του γείτονά του. Όλοι σκέφτονται αν "τα μέτρα" προσβάλουν τα δικά τους μικροσυμφέροντα...! Ειλικρινά, πιστεύω πως ο Θεός θα δώσει την ευκαιρία για να συνέλθουμε. Η Ελληνική Ορθοδοξία ανέδειξε μεγάλες σύγχρονες μορφές, που πρόσφεραν στο έργο του Θεού, που αγωνίστηκαν για να σώσουν ανθρώπινες ψυχές. Ο Πορφύριος, ο Παΐσιος, ο Ιωσήφ... γέροντες που μάτωσαν στον αγώνα υπέρ των συνανθρώπων τους, στον αγώνα να διώξουν την δυστυχία και το κακό από τις καρδιές ανθρώπων που υπέφεραν... Ποιά ηθική υπάρχει πλέον; Το κακό έχει χτυπήσει την οικογένεια, την Παιδεία. Έχει χτυπήσει σε κάθε υγιές κύτταρο της κοινωνίας και σήμερα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού του πολέμου. Τρέχουν οι άνθρωποι χωρίς να νοιάζονται για τον διπλανό τους. Η κοινωνία που ξέραμε δεν υπάρχει πια. Σήμερα κυριαρχεί ο ατομικισμός... Γιατί; Επειδή κάποιοι έπαιξαν με τον χαρακτήρα του Έλληνα και διάβρωσαν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Είναι αδιανόητο! Ο ατομικισμός ζει και βασιλεύει, ενώ η απάτη έγινε "χάρισμα". Μεγάλωσαν γενιές που διδάχτηκαν πως να αρπάξουν. Και αυτό σε ένα καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας... Μάλιστα, όσα πιό πολλά "αρπάζεις" τόσο περισσότερο απομακρύνεσαι από την τιμωρία. Αυτό το βλέπει ο Θεός. Σήμερα επιτρέπει να δεχτούμε μερικές σφαλιάρες, ελπίζοντας πως θα συνέλθουμε, όπως συμβαίνει και στους μεθυσμένους..."
Αυτά τα συγκλονιστικά μου κατέθεσε σήμερα σε συζήτηση, αγιορίτης μοναχός. Και η φωνή του έτρεμε από συγκίνηση και αγωνία για όσα πρόκειται να συμβούν.
"Να προσέχεις", μου είπε. "Να πεις και σε άλλους να προσέχουν. Μην αφήνετε την λογική σας να παραδίνεται σε όσα σας λένε. Πού είναι μωρέ η λεβεντιά εκείνων που δεν επέπτρεπαν σε κανέναν να τους μειώσει; Πού είναι εκείνα τα λεβεντόπαιδα που έδωσαν το αίμα τους για όλους εμάς; Αυτή η γη ποτίστηκε με αίμα. Είναι μεγάλο κρίμα να την κυβερνάνε ξένοι και ανάξιοι... Να προσέχετε"...
Τι να πω; Θυμήθηκα τα λόγια του γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα: "Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες. Προσέξτε την ψυχή σας. Μαζευτείτε και δώστε τον αγώνα σας..." Αυτά έλεγε πριν μερικούς μήνες. Και σήμερα γίνεται πιό σαφής: "το Σεπτέμβριο θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα...".
Οι προσευχές του γέροντα είναι πάντα μαζί μας. Όμως, αναρωτιέμαι: Εμείς τι κάνουμε για να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας; Απλά ανησυχούμε για το αν τα μέτρα μας αγγίζουν;
"Κάποιος πρέπει να σας πει πως δεν ζείτε σε όνειρο, ούτε σε εφιάλτη. Ζείτε μία πολύ άσχημη πραγματικότητα, που θα χειροτερέψει..."
Κι εμείς αναρωτιόμαστε: Εμένα με πιάνουν τα νέα μέτρα; αγνοώντας (ηθελημένα) πως όταν θα μας "πιάσουν", θα είναι πολύ αργά...

ΠΗΓΗ

Ο Παπανδρέου στο Ισραήλ



Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, καταθέτει στεφάνι στην Αίθουσα Μνήμης στο μνημείο για το Ολοκαύτωμα Γιαντ Βασέμ στην Ιερουσαλήμ, Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010, κατά την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ εδώ και τρεις δεκαετίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟ






ΠΗΓΗ

Προειδοποιεί το Ισραήλ τα πλοία με κατεύθυνση τη Γάζα

Το Ισραήλ προειδοποίησε τα Ηνωμένα Έθνη ότι δεν θα επιτρέψει να φτάσουν στον προορισμό τους τα δύο πλοία που προετοιμάζονται να αποπλεύσουν από το Λίβανο προς τη Λωρίδα της Γάζας, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια.

«Πρόθεση των δύο πλοίων είναι να παραβιάσουν τον υφιστάμενο ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας», αναφέρει η πρέσβυς του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκαμπριέλα Σαλέβ, σε επιστολή της στον Γενικό Γραμματέα του οργανισμού, Μπαν Κι Μουν και στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Το Ισραήλ διατηρεί το δικαίωμα, σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία, να χρησιμοποιήσει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εμποδίσει αυτά τα πλοία από το να παραβιάσουν το ναυτικό αποκλεισμό», αναφέρει η Σαλέβ στην επιστολή της. «Επιπλέον δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο αυτά τα πλοία να μεταφέρουν όπλα, ή άτομα με προκλητικές προθέσεις», προστίθεται στην επιστολή.

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ έχουν καλέσει όλες τις χώρες να μην προσπαθούν να σπάσουν το ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και ζητούν από όλες τις πλευρές αυτοσυγκράτηση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Νευράκια" από την Βόρειο Κορέα - Πάλι απειλούν τους πάντες!

Προειδοποιητικό μήνυμα στέλνει στις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα, ανακοινώνοντας ότι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα συνιστούν παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της και ότι η χώρα θα αντιδράσει απέναντι στην αμερικανική απειλή με «πρακτικά μέσα».

Σύμφωνα με το BBC, στην άσκηση θα πάρουν μέρος 8.000 στρατιώτες, 20 πολεμικά σκάφη και υποβρύχια, 100 αεροσκάφη, αλλά και το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Τζ.Ουάσινγκτον».

«Είναι ενάντια στην εθνική κυριαρχία και στην ασφάλεια της Βόρειας Κορέας», δήλωσε ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος Ρι Τονγκ-ιλ από το Ανόι όπου πραγματοποιείται μια τοπική σύνοδος για την ασφάλεια.

«Αποτελεί απειλή για την κορεατική χερσόνησο, αλλά και για την Ασία συνολικά», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η θέση της Β.Κορέας είναι ξεκάθαρη.

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα έχουν δηλώσει ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις που ξεκινούν στις 25 Ιουλίου έχουν ως στόχο να περάσουν ένα αποτρεπτικό μήνυμα στην Πιονγιάνγκ σε ενδεχόμενα σχέδια επίθεσης της εναντίον της Σεούλ.

Σημειώνεται ότι η Νότια Κορέα κατηγορεί το βορειοκορεάτικο καθεστώς για τη βύθιση μιας κορβέτας της τον Μάρτιο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πάρα πολύ σκληρά μέτρα κατά του Ιράν

ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Η Ευρωπαϊκή ένωση σχεδιάζει για το Ιράν πολύ σκληρά μέτρα, τα σκληρότερα που έχουν παρθεί ποτέ. Τα μέτρα αυτα...

θα ειναι οικονομικά και θα στοχεύουν τους κυβερνητικούς, τις τράπεζες αλλά και τη βιομηχανία πετρελαίου της χώρας

ΠΗΓΗ

Λήμνος: Πρόβα απόκρουσης απόβασης

Άσκηση με πολύ «ιδιαίτερο» και «ειδικό» περιεχόμενο, με την οποία το ΓΕΣ θέλει να στείλει ανάλογου ύφους και περιεχομένου μήνυμα στην «άλλη πλευρά του λόφου», εκτέλεσε με επιτυχία στη Λήμνο μεταξύ 19 και 20 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, μονάδες της 88ης Στρατιωτικής Διοίκησης (ΣΔΙ) στη Λήμνο πραγματοποίησαν ειδικές ασκήσεις "προς εκτέλεση ενεργειών και διαδικασιών έχοντας το χαρακτήρα τοπικής Δύναμης Άμεσου Επέμβασης (ΔΑΕ) Έτσι το προσωπικό που πήρε μέρος στην άσκηση εκπαιδεύτηκε στην επίτευξη μικρού χρόνου απόκρισης, εντοπισμού και επέμβασης στην περιοχή ευθύνης για την αντιμετώπιση αιφνιδιαστικής απειλής".

Ο χρόνος, ο εντοπισμός της περιοχής που έχει εμφανιστεί η απειλή και η άμεση επέμβαση για την εκδίωξη των εχθρικών τμημάτων είναι από τα κρίσιμα κομμάτια της άσκησης. Τέτοιες μονάδες όπως η συγκεκριμένη που ασκήθηκε στη Λήμνο, αποτελούν το πρώτο και ίσως κρισιμότερο εργαλείο άμεσης επέμβασης ιδιαίτερα σε ότι αφορά «σενάρια» κρίσης τύπου «Ιμίων».

Τι σημαίνουν τα παραπάνω: Κατ'αρχήν τέτοιες ασκήσεις γίνονται μάλλον σπάνια. Είναι απόλυτα "ειδικού" χαρακτήρα, αφού αφορούν πολλαπλά αντικείμενα: Από ανάπτυξη δύναμης σε βραχονησίδα και ανακατάληψής της μέχρι άμεση ενίσχυση απειλούμενης νήσου πριν η κρίση εξελιχθεί σε "θερμή". Ας πούμε ότι για κάποιους λόγους κρίθηκε σκόπιμο από το ΓΕΣ να εκτελεστεί η συγκεκριμένη άσκηση...

Image

Image

Image

Image

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σύνοδο κορυφής αθεϊστών και μασόνων συγκαλεί η ΕΕ



EUobserver / ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Οι Βρυξέλλες πρόκειται να συγκαλέσουν σύνοδο κορυφής μεταξύ εκπροσώπων της ΕΕ και αθεϊστών και μασόνων, το φθινόπωρο, τους οποίους θα καλέσουν σε πολιτικό διάλογο παρόμοιο με την ετήσια σύνοδο κορυφής που γίνεται μεταξύ εκπροσώπων της ΕΕ και θρησκευτικών ηγετών.


Ενώ η ΕΕ είναι ένα ‘κοσμικό’ σώμα, οι τρεις ευρωπαίοι πρόεδροι, της Ευρωπ. Επιτροπής, του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ, παράλληλα με δύο Επιτρόπους, τη Δευτέρα συναντήθηκαν με 24 επισκόπους, αρχιραβίνους, και μουφτήδες, καθώς και ηγέτες από τις κοινότητες των Ινδουιστών και των Σιχ. (Στις συζητήσεις έλαβε μέρος ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος).


Ο ετήσιος διάλογος, που έχει καθιερωθεί από το 2005, για πρώτη φορά φέτος γίνεται κατόπιν νόμιμης υποχρέωσης, βάσει του άρθρου 17 της Συνθήκης της Λισαβόνας.


Κάτω από την πίεση του Βελγίου, το οποίο προστατεύει συνταγματικά και υποστηρίζει οικονομικά, ‘ανθρωπιστικές’ οργανώσεις (στην ουσία ‘ουμανιστικές’ ή ‘σεκουλαριστικές’, ‘κοσμικές’, δηλ. κατά της επιρροής της θρησκείας στην δημόσια ζωή) καθώς και εκκλησίες, η ΕΕ έχει αναγκαστεί να διοργανώσει μία σύνοδο κορυφής με τους αθεϊστές, που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Οκτωβρίου.


Ωστόσο, σε μια κίνηση που προβλημάτισε και ενόχλησε τις 'ανθρωπιστικές' ομάδες, στην σύνοδο κορυφής ΕΕ – αθεϊστών, θα είναι επίσης ευπρόσδεκτοι – κάτω από τον τίτλο των «μη-θρησκευτικών ομάδων», οι Ελευθεροτέκτονες, η μυστικοπαθής αυτή κλειστή οργάνωση, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της επιτροπής, Katharina von Schnurbein.


«Το βρίσκω κάπως περίεργο», λέει ο David Pollock, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ουμανιστικής Ομοσπονδίας, στον EUobserver. "Ορισμένες από τις Μεγάλες Στοές είναι ‘κοσμικές’ οργανώσεις και μάχονται έντονα για το διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους, αλλά επίσης κρατάνε όλα αυτά τα γνωστά αλαμπουρνέζικα και τους μύθους, όπως ο Μεγάλος Αρχιτέκτονας του Σύμπαντος".


Οι Ελευθεροτέκτονες εμφανίστηκαν στα τέλη του 16ου αιώνα στην Αγγλία και στη συνέχεια εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο, διασπάστηκαν το 1877 μεταξύ των αγγλόφωνων στοών και των ευρωπαϊκών ομολόγων τους, όσον αφορά το ζήτημα του Θεού. Οι αγγλόφωνοι Ελευθεροτέκτονες απαιτούν από τα μέλη τους να πιστεύουν σε μια θεότητα, ενώ οι της Ευρωπαϊκής Ηπείρου δεν το πράττουν.


«Η δημόσια εικόνα τους είναι ότι κάνουν φιλανθρωπικό έργο και πράγματι συμμετέχουν σε αυτό, αλλά υπάρχουν και τα τελετουργικά που έχουν σχέση με το να δένουν τα μάτια των υποψηφίων με σηκωμένα τo μπατζάκι του παντελονιού κατά την μύηση," συνέχισε ο κ. Pollock.


"Είναι σαν κανένα παιχνίδι που παίζουν τα αγόρια."


Ο κ. Pollock είπε ότι οι 'ουμανιστές' είναι αντίθετοι σε κάθε συμπερίληψη κάθε «ρήτρας περί θρησκείας» στην πρώτη Συνταγματική Συνθήκη της ΕΕ και στη συνέχεια της Συνθήκης της Λισαβόνας, υποστηρίζοντας ότι «κανείς δεν έχει κανένα δικαίωμα σε κάποια ειδική σύνοδο κορυφής περισσότερο από κάθε άλλη οργάνωση, και θα πρέπει να περιμένουν για να μιλήσουν με επιτρόπους, να έχουν πρόσβαση στο υψηλότερο επίπεδο, όπως και κάθε άλλη ΜΚΟ, όπως είναι και οι εκκλησίες. "


"Ούτε οι θρησκευτικές ομάδες ούτε οι μη-θρησκευτικές πρέπει να έχουν μεγαλύτερη απαίτηση για τον διαθέσιμο χρόνο των Επιτρόπων."


"Αλλά δυστυχώς χάσαμε αυτή τη μάχη, κι έτσι με τη σύνοδο κορυφής με τους αθεϊστές, τουλάχιστον μας αντιμετωπίζουν ισότιμα, αν και θα προτιμούσα να ήμασταν εκεί μαζί με τις εκκλησίες. Αντί για αυτό μας έχουν βάλει σε άλλη ομάδα, μαζί με τους Μασόνους."


Σύμφωνα με την κ. von Schnurbein, οι Βρυξέλλες αντιμετωπίζουν τους Μασόνους ως μία «κοινότητα συνείδησης με διασυνδέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη», και "μιας μορφής ανθρωπιστική οργάνωση."


Απέρριψε επίσης, τις ανησυχίες ότι, ενώ οι εκκλησίες και οι αθεϊστικές ομάδες είναι ανοιχτές και ελεύθερες για οποιονδήποτε θέλει να συμμετάσχει, η συμμετοχή στους Ελευθεροτέκτονες, μια κλειστή οργάνωση ανδρών, με κάποιες ξεχωριστές Μεγάλες Στοές για γυναίκες, που είσοδος επιτρέπεται μόνο με πρόσκληση και απαιτείται έξοδα κίνησης και μια ετήσια συνδρομή.


Ο EUobserver επιχείρησε να μιλήσει με την Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας, που είναι η αρχαιότερη Μεγάλη Μασονική Στοά στον κόσμο, όσον αφορά την εξέλιξη αυτή, αλλά χωρίς επιτυχία.


Εν τω μεταξύ, η Καθολική Εκκλησία έχει ενοχληθεί για την ετήσια σύνοδο κορυφής της ΕΕ με τους θρησκευτικούς ηγέτες, από την παρουσία, για πρώτη φορά φέτος, Ινδουιστών και Σιχ.


Σύμφωνα με την καθημερινή γαλλική Ρωμαιοκαθολική εφημερίδα ‘La Croix’, η εκκλησία, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να αγκαλιάσει τον οικουμενισμό των μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών στο επίπεδο της ΕΕ, αλλά φοβάται ότι η διεύρυνση της συνεδρίασης με το να συμπεριληφθούν τέτοιες ομάδες πέρα από αυτές που είναι «περισσότερο αγκυροβολημένες σε όλη την ήπειρο», φαίνεται ότι κάνει την ΕΕ να είναι «θρησκευτικά ορθή».


Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Προέδρου της Ε.Ε. Van Rompuy, το επόμενο έτος, η συνάντηση θα μπορούσε να περιλαμβάνει και ένα Βουδιστή.


Πέρα από την ετήσια σύνοδο κορυφής, οι θρησκευτικοί ηγέτες ερμηνεύουν το άρθρο 17, το οποίο δεσμεύει την ΕΕ να προβεί σε "έναν ανοικτό, διαφανή και τακτικό διάλογο με τις ... εκκλησίες και τις μη ομολογιακές και φιλοσοφικές οργανώσεις», υπό την έννοια να γίνονται τακτικές συναντήσεις με ανώτερους δημοσίους υπαλλήλους όχι μόνο για τα μεγάλα θέματα, όπως το θέμα της Δευτέρας, που είναι η μάχη κατά της φτώχειας, αλλά και σε πιο συγκεκριμένα νομοθετικά μέτρα σχετικά με την αλλαγή του κλίματος, την εκπαίδευση, τη μετανάστευση, τις κοινωνικές υπηρεσίες και το εργατικό δίκαιο.


Στο μέλλον, ελπίζουν να έχουν παρόμοιες σχέσεις με τους οργανισμούς της ΕΕ, και ιδίως με τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (Fundamental Rights Agency), καθώς και με το νέο διπλωματικό σώμα, την Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Αναστολή λειτουργίας και άρση απορρήτου για το troktiko


Αποκλειστικό! ( http://news24gr.blogspot.com/2010/07/troktiko.html)
H Google "σπάει" και παραδίδει στην Αντιτρομοκρατική το φάκελο "IP troktiko"
Η δολοφονία του φερόμενου ιδιοκτήτη και διαχειριστή του Blog troktiko Σωκράτη Γκιόλια φέρνει οργασμό στο ηλεκτρονικό έγκλημα καθώς η Google αυριο κιόλας ανοίγει το φάκελο τροκτικο!
Αρση απορρήτου γιά όλα τα emails και τις IP διευθύνσεις συντακτών και διαχειρηστών και πλήρη στοιχεία θ
α παραδοθούν στις αρχές ανώ και η ΕΥΠ θα εποπτεύσει τις έρευνες!

ΠΗΓΗ

Ο "κατοχικός πρωθυπουργός" μίλησε ξανά για την ανάγκη μιας "παγκόσμιας κυβέρνησης"

Δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας
Όσο και αν ψαξετε στην πολιτική ιστορία της νεώτερης και σύγχρονης Ελλάδας δεν θα βρείτε ούτε έναν εκ των εκλεγμένων πρωθυπουργων ούτε ακόμα και εκ των δικτατόρων ή Βασιλιάδων που πέρασαν απο αυτό τον τόπο, να έχει αναπτύξει μια τόσο δουλική και εθνομηδενιστική ρητορική.
Ακόμα και ο τελευταίος, διορισμένος απο την CIA, δικτάτορας Ιωαννίδης ,δεν τόλμησε να ξεστομίσει ως επίσημη θέση της "κυβέρνησής" του την προσδοκία να κυβερνηθεί η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες του κόσμου απο μια "παγκόσμια κυβέρνηση".
Ο Ιωαννίδης ήταν μέχρι χθές ο μεγαλύτερος προδότης που βρέθηκε να κυβερνά ως δικτάτορας αυτήν την χώρα , ήταν αυτός που ανέλαβε, κατ΄εντολή και πάλι των Αμερικανών, να ξεπουλήσει ένα κομμάτι του Ελληνικού έθνους, την μαρτυρική Κύπρο.Ακόμα και αυτός λοιπόν, που είχε "νοικιάσει" τη χώρα μας στους Αμερικάνους και παρέδωσε τμήμα του έθνους μας (Κύπρος) στα νύχια των διαχρονικών στρατονόμων της Pax Americana (Τουρκία),δεν προσπάθησε να μας πείσει ότι πρέπει όλοι οι λαοί ( εννοείται και ο δικός μας) να παραδοθούν στην εξουσία μιας "παγκόσμιας κυβέρνησης".
Οκ. Παπανδρέου εκτός απο το ότι απεμπόλησε το τίτλο του αιρετού και προτίμησε εν τοις πράγμασι τον προδοτικό τίτλο του "κατοχικού πρωθυπουργού", δείχνει ότι προετοιμάζεται να αποδεχθεί και τον επόμενο τίτλο που θα που θα του απονείμει η "παγκόσμια κυβέρνηση" της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".τον τίτλο δηλαδή του "επάρχου" της "γραικικής περιφέρειας των ΗΠΑΜ" (Ηνωμένες Πολιτείες Ανατολικής Μεσογείου).Ο όρος ΗΠΑΜ δεν είναι δυστυχώς κατασκεύασμα της δικής μας φαντασίας αλλά μία παλαιότερα δημοσιευμένη σκέψη του περιβόητου Κίσσινγκερ (βλ.εδώ ).
Όσο και να μην θελουμε να το δεχτούμε, αυτή η "αναίμακτη" (προς το παρόν) και "άνευ όρων" παράδοση της χώρας μας σήμερα στην εξουσία της "Τρόϊκας" και του ΔΝΤ και αύριο στα νύχια μιας "παγκόσμιας κυβέρνησης",δυστυχώς όλο και γίνεται πιο ορατή.
Πως αλλιώς να εξηγήσεις αυτή την "πρεμούρα" του Παπανδρέου να τελειώσει γρήγορα με την κατασκευή των ηλεκτρονικών υποδομών της μελλοντικής τυρρανίας ("Κάρτα του Πολίτη" ,"ηλεκτρονική διακυβέρνηση", κλπ), την de facto συγκυριαρχία του Αιγαίου με τους Τούρκους , τό όνομα των Σκοπίων και το "Κυπριακό";Αν απο σήμερα δεν αποδείξει στην "σκιώδη" (προς το παρόν) "Παγκόσμια κυβέρνηση" ότι εκτελεί με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα τις εντολές τους ,πώς θα καταφέρει αύριο να επιβιώσει ως "έπαρχος" αυτής της βρωμερής και αντίχριστης αυτοκρατορίας.
Πιο κάτω δημοσιεύουμε μια κατ΄όνομα μόνο συνεντευξή του, αφου επι της ουσίας πρόκειται για μιά αναφορά στο "πρωινό προσκλητήριο" του νέου πραιτωρίου.

Απο συνέντευξη που έδωσε ο κ.Παπανδρεου στο "Foreign Policy" αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο "Βήμα" (20/7/2010)

«Υπήρξε μια στιγμή σχεδόν τρόμου, όταν μας τρομοκρατούσαν καθημερινά οι αγορές, όταν μας έλεγαν ο ελληνικός και ο διεθνής Τύπος και όλοι οι 'γκουρού' της οικονομίας, ότι 'θα χάσετε τα χρήματά σας, τα ευρώ σας, τις οικονομίες σας, θα γίνει καταστροφή κ.λπ. Χρειάστηκε, λοιπόν, να κινηθούμε μέσα σε ένα τέτοιο ψυχολογικό κλίμα. Ήταν πολύ δύσκολο, ασφαλώς, αλλά αυτό περίμεναν από εμάς οι άνθρωποι, τόσο από εμένα, όσο και από την κυβέρνηση μου και, γενικά, αυτό περιμένουν από τους ηγέτες στη χώρα, να χαράξουν μια σταθερή πορεία» επισημαίνει....

...«Επειδή, όμως, τα προβλήματα αυτά είναι παγκόσμια, επειδή είναι αλληλένδετα, οι άνθρωποι νιώθουν ανήμποροι και αυτό είναι πρόβλημα σε όλο τον κόσμο. Και αυτό το αίσθημα της αδυναμίας δημιουργεί μεγαλύτερη ανασφάλεια, μεγαλύτερη δυσπιστία στους πολιτικούς θεσμούς, που μπορεί να κυμαίνεται από την απάθεια στη βία, από τον ριζοσπαστισμό στον λαϊκισμό.

»Αυτό είναι ένα βαθιά δημοκρατικό ερώτημα: πώς εξασφαλίζουμε ότι οι δημοκρατικές δομές μας θα λειτουργούν σε έναν κόσμο τόσο αλληλένδετο;
Και όμως, σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση, παραμένουμε ακόμα σε εθνική και όχι σε διεθνή βάση. Πώς αντιμετωπίζουμε τα θέματα αυτά; Αυτή θα είναι η ουσία των προβλημάτων του πλανήτη μας, τους επόμενους μήνες και χρόνια» σημειώνει ο Γ.Παπανδρέου.

«πρέπει να βρούμε μια παγκόσμια διακυβέρνηση και πρέπει να στηρίζεται πάνω σε κοινές αξίες, στις οποίες να συμφωνούμε -δημοκρατικές αξίες. Και αυτή, πιστεύω, ότι θα είναι μια μεγάλη πρόκληση»

ΠΗΓΗ

Υποπτη σιωπή για την υφαλοκρηπίδα

Επί της ουσίας κάλυψη στον Θ. Πάγκαλο, που έθεσε προχτές σε κατάσταση «γκρίζας ζώνης» το 85% του Αιγαίου

Διά της σιωπής της καλύπτει η κυβέρνηση, τα όσα αποκαλυπτικά είπε προχθές σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Θ. Πάγκαλος, σχετικά με τις διευθετήσεις που προωθούνται στο Αιγαίο με αιχμή την υφαλοκρηπίδα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ουσιαστικά νομιμοποίησε τις τουρκικές προκλήσεις, λέγοντας ότι τα ερευνητικά πλοία της γείτονος «κάνουν έρευνες σε διεθνή ύδατα, όπου όποιος θέλει μπορεί να κάνει έρευνες», αφού προηγουμένως συρρίκνωσε και αποχαρακτήρισε την ελληνική υφαλοκρηπίδα, όπως αυτή ορίζεται από το Διεθνές Δίκαιο, περιορίζοντάς την μόνο στα αβαθή μέχρι 200 μέτρα, τα οποία αποτελούν μόνο το 15% των διεθνών υδάτων του Αιγαίου, αφήνοντας τα υπόλοιπα στο ράφι με τις «γκρίζες ζώνες».

Σημειώνεται πως η υφαλοκρηπίδα, όπως και η ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) είναι το κυριαρχικό δικαίωμα της παράκτιας χώρας να εκμεταλλεύεται αποκλειστικά τη θάλασσα και το βυθό της. Αφορά τα διεθνή ύδατα στο σύνολό τους, δηλαδή πέρα από τη στενή παραθαλάσσια ζώνη των χωρικών υδάτων (6 ή 12 ν. μίλια) χωρίς περιορισμούς βάθους, σύμφωνα με την ισχύουσα Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, που η Ελλάδα επικύρωσε το 1994.

Χτες, παρά τα αλλεπάλληλα ερωτήματα του «Ρ», καμία επίσημη ή ανεπίσημη αντίδραση δεν υπήρξε από την κυβέρνηση ή τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, για τα όσα πρωτόφαντα είπε ο Θ. Πάγκαλος και τα οποία θέτουν σε άλλη βάση το σύνολο των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση. Επιβεβαιώνεται, έτσι, ότι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου ρίχνουν τροχιοδεικτικά πυρά, που προσανατολίζουν στο περιεχόμενο και το πλαίσιο του διμερούς διαλόγου.

Εάν ισχύσουν οι διευθετήσεις που προοιωνίζονται οι δηλώσεις Πάγκαλου, ανατρέπονται όλα τα σημερινά δεδομένα και ακυρώνεται το Διεθνές Δίκαιο, αφού περιορίζεται η προς οριοθέτηση υφαλοκρηπίδα μόνο στα τμήματα αυτά της θάλασσας που εκτείνονται πέρα από τα χωρικά ύδατα και ο βυθός φθάνει μέχρι, σε μέγιστο βάθος, τα 200 μέτρα. Δηλαδή, γίνεται «γκρίζα ζώνη» το 85% των διεθνών υδάτων του Αιγαίου που στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η θέση αυτή μέχρι στιγμής δεν έχει υποστηριχτεί ούτε από την τουρκική πλευρά. Τέτοιος κανόνας δεν υπάρχει στην ισχύουσα Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. Ισχυε μόνο στη σύμβαση του 1958, που αντικαταστάθηκε από την ισχύουσα του 1982, επειδή ακριβώς τότε δεν υπήρχε τεχνολογία για γεωτρήσεις σε μεγαλύτερα βάθη βυθού.

ΠΗΓΗ

Kύπρος: Προειδοποίηση στην Τουρκία να μην προχωρήσει σε κινήσεις "τύπου Κοσόβου"

Προειδοποίηση στην Τουρκία να μην ωθήσει την τουρκοκυπριακή κοινότητα σε κινήσεις τύπου Κοσόβου απηύθυνε η Κύπρος και επανα-επιβεβαίωσε την θέση της υπέρ του σεβασμού της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας, που περιλαμβάνει την επαρχία Κοσόβου και Μετόχιας, με σχετική δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών. «Θα προστατέψουμε με κάθε τρόπο το ενιαίο της Κύπρου, ακόμα και αν χρειαστεί να ξαναχύσουμε το αίμα μας» δήλωσε Κύπριος αξιωματούχος στην defencenet.gr.

Μετά την την χθεσινή γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης η Κύπρος έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού προκειμένου να αποφευχθούν κινήσει από την πλυερά της Άγκυρας και του Ν.Έρογλου που θα βύθιζαν το νησί και την Α.Μεσόγειο σε μία μεγάλη κρίση ασφαλείας .

Η Κυπριακή Δημοκρατία καλεί τα εμπλεκόμενα μέρη, τη Δημοκρατία της Σερβίας και το "Κοσσυφοπέδιο, υπό το ψήφισμα 1244/99 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ", να ξαναρχίσουν το διάλογο για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα του Κοσόβου, με στόχο την επικράτηση της σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

Το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι η μακρά αυτή νομική διαδικασία, σε όλα τα στάδια της οποίας η Κύπρος συμμετείχε, αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση στον τομέα του διεθνούς δικαίου. Η Γνωμοδότηση μελετάται ενδελεχώς από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Εξωτερικών.

"H Κυπριακή Δημοκρατία σημειώνει ότι η επιχειρηματολογία του δικαστηρίου διαφοροποιεί την περίπτωση του Κοσόβου από την περίπτωση της Κύπρου", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Nέα έξοδος του τουρκικού ερευνητικού Piri Reis

Κλιμακώνοντας τις προκλήσεις στο τομέα των θαλάσσιων ερευνών, το τουρκικό ωκεανογραφικό σκάφος Κ. Piri Reis πραγματοποίησε νέα έξοδο από το κόλπο της Αττάλειας και κινείται αυτή τη στιγμή στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου και δυτικά της Κύπρου. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη Ναυτική Αγγελία (NAVTEX) που εξέδωσε η Άγκυρα, οι σεισμικές έρευνες θα ολοκληρωθούν στις 20 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ