ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΟΣ... ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΜΠΟΥΓ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ... ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ Α/ΓΕΕΘΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ...!!!

Πυρά κατά του Ταγίπ Ερντογάν καθώς επίσης και κατά των δικαστών εξαπέλυσε με επιστολή του στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet» ο πρώην επιτελάρχης Μπασμπούγ. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπασμπούγ την προηγούμενη εβδομάδα καταδικάστηκε σε ισόβια για απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο πρώην επιτελάρχης κάνει λόγο για εμπαιγμό των κατηγορουμένων και προσβολή στο στράτευμα.
«Περιμέναμε να ακούσουμε τα ονόματά μας λες κι ο δικαστής κλήρωνε τα ονόματα από σακουλάκι", γράφει ο Μπασμπούγ και συνεχίζει: "Ακόμη κι αν κάποιος πάει για κρεμάλα, αυτό δεν θα έπρεπε να γίνει με ευπρέπεια, με κανόνες και σεβασμό προς τον άνθρωπο;»

Παράλληλα κατηγόρησε τον διάδοχό του για την σιωπή του. Μάλιστα έκανε αναφορά και στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επανέλαβε πως δεν μπορεί να λέει κανείς τον πρώην στρατάρχη, τρομοκράτη.

"Η απόφαση αυτή άνευ συζήτησης ανακηρύσσει την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και κατά συνέπεια το ίδιο το στράτευμα ως παράνομη ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση" αναφέρεται στην επιστολή μεταξύ άλλων.
Και προσθέτει: "Ο Διοικητής που σήμερα κατέχει την θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, βάσει των υποχρεώσεων που πηγάζουν από την θεσμική του ευθύνη, για πόσο καιρό θα επακολουθεί να σιωπά, μπροστά σ' αυτή την απαράδεκτη απόφαση, την οποία δεν απεδέχθη και αντέδρασε και κ. Πρωθυπουργός;"

Η όποια ερμηνεία που υπερασπίζεται την απόφαση είναι εκτός λογικής και επ' ουδενί δεν ικανοποιεί την κοινή γνώμη, τονίζει ο Μπασμπούγ στη επιστολή του. protothema.gr

ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ... ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΕΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...!

Την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη (ΝΕΖ) Περάματος, επισκέφθηκε την Πέμπτη 8/8 κλιμάκιο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αποτελούμενο από τους Βουλευτές: Γ.Λαγό, Η.Παναγιώταρο και Ν.Μίχο μετά από πρόσκληση εργαζομένων στην ζώνη.  Εκεί, η εικόνα που αντίκρισαν ήταν η εικόνα της απόλυτης εγκατάλειψης. Εκεί που άλλοτε, ήταν γεμάτο εργάτες και ζωή, σήμερα, μετά την λαίλαπα του σταλινικού τύπου συνδικαλισμού της αριστεράς και του ΠΑΜΕ,πλέον δεν υπάρχει τίποτα. ΟΥΤΕ ΠΛΟΙΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΟΥΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ«ΠΑΜΕ»!!!

Οι καταγγελίες από τους εργαζόμενους πολλές και συγκεκριμένες, καταδεικνύουν τους πραγματικούς ενόχους. Οι εργαζόμενοι ξέρουν τους υπαίτιους «με το μικρό τους όνομα». Και όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, υπαίτιοι για την καταστροφή είναι το κράτος που δημιούργησαν τα 2 κόμματα που συμμετέχουν και στην σημερινή συγκυβέρνηση αλλά κυρίως η γάγγραινα του ψευτοσυνδικαλισμού του ΠΑΜΕ και της αριστεράς!

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Το ΠΑΜΕ που χωρίς πραγματική δύναμη στην ζώνη, διαστρεβλώνοντας και αλλιώνοντας τις συνθέσεις των Δ.Σ. στα συνδικάτα μετάλλου, έπαιρνε αποφάσεις για αδικαιολόγητες απεργίες σε ολόκληρη την ζώνη.  Αλλοδαποί παράνομοι, εργαζόμενοι σε κονσερβοποιεία, αποφάσιζαν να κλείσουν για εβδομάδες την ζώνη «για την αλληλεγγύη των λαών στην Νικαράγουα» και στην πράξη ακύρωναν τις προθεσμίες παράδοσης των πλοίων στους πλοιοκτήτες. Με απειλές και τραμπουκισμούς στους εργαζόμενους για να συμμετέχουν στις απεργίες που διοργάνωνε το ΠΑΜΕ, τρομοκρατούσαν τους πλοιοκτήτες που πλέον ΔΕΝ τολμούν να φέρουν τα καράβια τους για επισκευή στο Πέραμα, αλλά τα πάνε απέναντι στην Τουρκιά. Οι μόνοι χαμένοι τελικά από όλο αυτό είμαστε ΜΟΝΟ εμείς. Οι πραγματικοί εργαζόμενοι της ζώνης που σήμερα δεν βρίσκουμε δουλειά πουθενά!»


Όπως συνέχισαν στις καταγγελίες τους οι εργαζόμενοι: «Τα πραγματικά προβλήματα της ΝΕΖ Περάματος δεν βρήκαν ποτέ λύση. Τα εργατικά ατυχήματα συνέχισαν να είναι σύνηθες φαινόμενο αφού μετά τους εκβιασμούς και τις απεργίες, το ΠΑΜΕ έφευγε, και η απειλή της ανεργίας ερχότανε. Αντί το σωματείο να κάνει αποδοτικές συνεννοήσεις και σωστές επαφές με τους υπεύθυνους των εταιρειών και τους πλοιοκτήτες, αντί να έκαναν την μεγαλύτερη ναυπηγοεπισκευαστική επισκευαστική ζώνη στα βαλκάνια, ζώνη δημιουργίας, καταπολέμησης της ανεργίας, με εργαζόμενους που θα εργάζοταν με ασφάλεια, έμεινε στις ψεύτικες υποσχέσεις ενώ οι παρεμβάσεις των συνδικα-λησταράδων του ΠΑΜΕ, κατα κάποιο περίεργο τρόπο, λειτουργούσε υπέρ της ασυδοσίας των συμφερόντων και κατά των πραγματικών συμφερόντων των εργαζομένων που το μόνο που ήθελαν ήταν δουλειά και ασφάλεια...»


Σήμερα η κατάσταση είναι τραγική καθώς λίγες είναι οι επιχειρήσεις που έχουν απομείνει ανοιχτές και δίνουν δουλειά σε Έλληνες. Καθημερινά όμως και αυτές κινδυνεύουν με λουκέτο, είτε λόγω αναδουλειάς, είτε εξαιτίας των επαίσχυντων μέτρων που παίρνει συνεχώς και αδιαλείπτως η μνημονιολάγνα συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!  
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν την στήριξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην δημιουργία ενός νέου σωματείου μέσα στη ΝΕΖ Περάματος ώστε να συνεχίσουν να ελπίζουν. Οι Χρυσαυγίτες Βουλευτές δεσμεύτηκαν να βρίσκονται δίπλα τους σε όποια απόφαση και άν πάρουν, γιατί το όραμα των εργαζομένων είναι κοινό με της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος να ξαναγίνει, ζώνη ασφαλούς εργασίας, ελπίδας και δημιουργίας, δύναμη υγιούς ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή!

.xryshaygh.com

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ρατσιστική επίθεση μουσουλμάνου ποδοσφαιριστή σε διαιτητή: «Θα σπάσω κάθε κόκαλο στο ‘λευκό’ σου σώμα, θα κάψω το ‘λευκό’ σου σπίτι και θα σκοτώσω τη γυναίκα και τα παιδιά σου»



«Θα κάψω το ‘λευκό’ σου σπίτι, θα σκοτώσω τη γυναίκα και τα παιδιά σου και θα σπάω κάθε κόκαλο στο ‘λευκό’ σου σώμα» φώναζε ο ‘Βρετανός’ μουσουλμάνος ποδοσφαιριστής στον διαιτητή.
Όπως γράφει η Daily Mail, ο μουσουλμάνος ποδοσφαιριστής Wasar Ahmed, ξέσπασε σε ένα ρατσιστικό υβρεολόγιο και απείλησε ένα διαιτητή ότι θα σκοτώσει την οικογένειά του, αφού αποβλήθηκα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.
Μόλις ο διαιτητής Ian Fraser έδωσε κόκκινη κάρτα στον 23χρονο Ahmed, εκείνος τον απείλησε: «Θα σπάσω κάθε λευκό κόκαλο του λευκού προσώπου σου".
Ενώ οι άλλοι παίκτες και οι θεατές κοίταζαν, ο Ahmed οδηγήθηκε έξω από το γήπεδο φωνάζοντας: "Θα κάψω το λευκό σπίτι σου θα σκοτώσω τη γυναίκα και τα παιδιά σου - Ξέρω πού ζεις. Θα έρθω και θα βρω το σπίτι σου".
Ο διαιτητής ρώτησε το όνομά του. Αλλά ο Ahmed αρνήθηκε και απάντησε με βρισιές mother f*cker καιf*ck off’. «Όταν το παιχνίδι τελείωσε, ο Ahmed ήρθε κοντά στο αυτοκίνητο του Fraser και τον κοίταζε ενώ έμπαινε μέσα. Συνελήφθη αμέσως μετά, όταν ο διαιτητής, ο οποίος έχει 30 χρόνια εμπειρίας στο να διαιτητεύει σε αγώνες, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και έκανε επίσημη καταγγελία στην αστυνομία και την East Lancashire Football League.
Το περιστατικό έλαβε χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο, στο ματς μεταξύ Daneshouse FC και Prairie Utd.
Ο 48χρονος Fraser είπε στην αστυνομία ότι «δεν του είχε συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο πριν, ότι αισθάνθηκε φόβο και ένιωσε σοκ". Είπε ότι φοβόταν περαιτέρω προβλήματα λόγω των απειλών.
Στο Δικαστήριο του Μπέρνλι, ο Αχμέντ, που είναι άνεργος, από το Burnley, παραδέχθηκε ότι απηύθυνε αυτές τις ρατσιστικές ύβρεις και απειλές και καταδικάστηκε σε οκτώ εβδομάδες φυλάκιση.
Ο Fraser, που είναι πατέρας δύο παιδιών, είπε: «Νομίζω ότι αυτή η καταδίκη πρέπει να λειτουργήσει αποτρεπτικά για άλλους αθλητές που επιτίθενται λεκτικά σε διαιτητές και στη συνέχεια θεωρούν ότι μπορεί να την γλυτώσουν. «Γενικά, είμαι πολύ χοντρόπετσος, αλλά δεν είναι δυνατόν να ανεχθεί κανείς κάτι τέτοιο - ειδικά όταν κάποιος καταφεύγει σε απειλές εναντίον μου και εναντίον της οικογένειάς μου".
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τρωγονται μεταξύ τους στην αριστερά! Ζήλεψε ο Συριζα το ΚΚΕ για την πώληση της δωρεάν συχνότητας...

902
Παπαδημούλης σε ΚΚΕ: Οφείλετε εξηγήσεις για τον 902- Πήρατε την άδεια δωρεάν και τώρα την πουλάτε στην πιάτσα

Σκληρή κριτική κατά του ΚΚΕ για την πώληση του ραδιοσταθμού 902 άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος καλεί τον Περισσό να δώσει εξηγήσεις για το εάν είναι νόμιμο «μια άδεια που δόθηκε σε ένα κόμμα δωρεάν να πουλιέται στην ''πιάτσα».


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε με αιχμηρά σχόλια κατά του ΚΚΕ όσον αφορά την πώληση του 902 σε δηλώσεις του στο «Κόκκινο» και επεσήμανε πως«η ηγεσία του ΚΚΕ οφείλει, με ευθύνη, να πει που και πως πουλήθηκε ο ''902'', αν είναι νόμιμο μια άδεια που δόθηκε σε ένα κόμμα δωρεάν να πουλιέται στην ''πιάτσα'', ποιες νομικές δικλείδες χρησιμοποίησαν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του νέου αγοραστή κι αν είναι αλήθεια ότι ο αγοραστής είναι ο ιδιοκτήτης του Extra».

Συνεχίζοντας, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στην κατηγορηματική άρνηση του Περισσού για οποιασδήποτε μορφής συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:«Πως το ΚΚΕ, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και απορρίπτει κάθε πρόταση κοινής δράσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να πουλήσει το κανάλι και το ραδιόφωνο του σε έναν ιδιοκτήτη που υπέρ-προβάλλει τη Χ.Α κι ο ίδιος είναι συχνά ομοτράπεζος του κ. Σαμαρά;»

Κλείνοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από το ΚΚΕ«πλήρη διαφάνεια και εξηγήσεις που τις χρωστούν πάνω από όλα στον κόσμο τους», ενώ επεσήμανε πως «δεν είναι νοητό να ακολουθεί η Αριστερά σε τέτοια θέματα που σχετίζονται με απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, δύο μέτρα και δύο σταθμά».

iefimerida

Oι υπέρμαχοι των εκτρώσεων παραφρόνησαν. Η "έκτρωση" αποτελεί "δικαίωμα" των γονέων, ακόμη και μετά την γέννηση...



Η Melissa Harris-Perry του MSNBC πιστεύει ότι έχει την απάντηση στο αρχέγονο ερώτημα για το ποια ακριβώς στιγμή αρχίζει η ζωή. Η απάντησή της: η ζωή αρχίζει όταν οι γονείς «αποφασίσουν» ότι αρχίζει.
Σχεδόν από την αρχή της συζήτησης σχετικά με την άμβλωση, υπήρξε σύγκρουση για το πιο πάνω θέμα μεταξύ εκείνων που είναι υπέρ των αμβλώσεων και εκείνων που είναι υπέρ της ζωής. Οι περισσότεροι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο είδος επιστημονικής σκέψης για να στηρίξουν το πότε η ζωή είναι ζωή. Η υπέρ της ζωής πλευρά λέει ότι η ζωή αρχίζει μόλις το ωάριο γονιμοποιηθεί, ενώ η υπέρ των αμβλώσεων πλευρά υποστηρίζει συχνά ότι η ζωή δεν είναι ζωή μέχρι να είναι αυτοτροφοδοτούμενη, που σημαίνει ότι ένα έμβρυο δεν είναι "ζωή" μέχρι να μπορέσει να επιβιώσει έξω η μήτρα.
Αλλά εδώ έρχεται η ακραία αριστερή παρουσιάστρια Harris-Perry να προσφέρει το πιο αυθαίρετο κριτήριο που έχει ακουστεί: κάθε φορά που κάποιος αισθάνεται ότι η ζωή αρχίζει τότε η "ζωή" αρχίζει.
"Πότε αρχίζει η ζωή; Η απάντηση εξαρτάται πάρα πολύ από την αίσθηση των γονέων Ένα ισχυρό συναίσθημα - αλλά όχι η επιστήμη," είπε η Harris-Perry στις 21 Ιουλίου σε εκπομπή του MSNBC.
Αναρωτιέται κανείς με τέτοια εξωφρενική ερμηνεία περί ζωής, που θα φτάσουν οι υπέρμαχοι των αμβλώσεων.

Ο καθολικός ιερέας, π. Ιωάννης Zuhlsdorf επισημαίνει, ότι αν τα κριτήρια για το πότε η ζωή είναι πραγματικά "ζωή" χτίζονται πάνω σε τέτοιες αυθαίρετες και μεταβαλλόμενες βάσεις, όπως τα «συναισθήματα» κάποιου άλλου, τότε ο καθένας, ανά πάσα στιγμή μπορεί να θεωρηθεί ανάξιος της ζωής .
Ο Zuhlsdorf προειδοποιεί για το προφανές συμπέρασμα, ότι αν κάποιος που είναι σε θέση ισχύος πάνω από κάποιον άλλο, οι «γονείς» ή άλλοι, αποφασίζουν ότι μια ζωή δεν "αξίζει τότε οι συνέπειες είναι τρομακτικές, πράγματι.
Ο Leon Kass ειδικός ιατρικός ηθικής (Medical ethicist) έχει επίσης προειδοποιήσει για τις κινήσεις υποτίμησης της ανθρώπινης ζωής. Η ιδέα της άμβλωσης υπεράνω όλων, λέει ο Kass, υποτιμά τόσο την ανθρώπινη ζωή που "σημαίνει ότι δεν βλέπουμε ένα παιδί ως δώρο, αλλά ως προϊόν της βούλησής μας που ήρθε από επιλογή και μόνο." Η έννοια αυτή, λέει ο Kass, "κάνει την ανθρώπινη επιλογή τη βάση κάθε αξίας" αντί ο σεβασμός για τη ζωή να υπηρετεί το σκοπό αυτό.
Λέει επίσης ο Kass, "η έκτρωση συνδέεται με πολλά άλλα πράγματα που αποτελούν απειλές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στην πληρότητά της."
Αλλά η Harris-Perry δεν είναι μόνη στην αριστερά. Και άλλοι αριστεροί ακτιβιστές όπως ο καθηγητής Peter Singer του Πανεπιστημίου του Princeton (φωτο) υποστηρίζουν εδώ και χρόνια ότι τα νεογέννητα μωρά δεν έχουν "αυτο-επίγνωση, ή δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι υπάρχουν," κι έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην μπορούμε να σκοτώσουμε τα μωρά, ακόμη και μετά τη γέννηση.
Ο π. Zuhlsdorf και ο Leon Kass προειδοποιούν, ότι αν οι ιδέες όπως αυτές της Harris-Perry ή του Peter Singer επικρατήσουν τότε κανένας δεν θα μπορεί να εμποδίσει την "έκτρωση" ακόμη και για εκείνους που έχουν ήδη γεννηθεί.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΗΠΑ: Πανεπιστήμιο διέταξε φοιτήτρια να βγάλει το σταυρουδάκι της γιατί μπορεί «να προσβάλλει τους άλλους»



Οι αρμόδιοι ενός Δημόσιου Πανεπιστημίου στην Καλιφόρνια διέταξαν μια φοιτήτρια να αφαιρέσει ένα σταυρουδάκι που φορούσε, ενώ εργαζόταν σε μια γιορτή πρωτοετών, επειδή φοβούνταν λέει, μήπως οι «άλλοι» το θεωρήσουν «προσβλητικό».
  
Η 19χρονη Audrey Jarvis, που εργαζόταν στην ομάδα φοιτητών ‘Associated Students Productions’ (ASP) του Sonoma State University (SSU), δήλωσε στο FOX News ότι ο αρμόδιος αρχικά την διέταξε να αφαιρέσει το σταυρουδάκι, διότι «μπορεί να προσβάλλει τους άλλους, και ότι θα μπορούσε να κάνει τους νεοεισερχόμενους φοιτητές να αισθάνονται ανεπιθύμητοι, ή θα μπορούσε να προκαλέσει στους νεοεισερχόμενους φοιτητές την αίσθηση ότι η ASP δεν ήταν ένας οργανισμός που μπορούν να ενταχθούν".
Αργότερα, ο αρμόδιος φέρεται να της είπε να κρύψει το σταυρό κάτω από το πουκάμισό της ή να τον αφαιρέσει.
Η Jarvis, που είναι καθολική, είπε ότι «έπαθε σοκ» και «έπεσε από τα σύννεφα» όταν άκουσε τις οδηγίες του αρμόδιου.
"Αισθάνθηκα προσβεβλημένη γιατί πιστεύω ως χριστιανή γυναίκα ότι έχω δικαίωμα να εμφανίζω την πίστη μου με όποιον τρόπο μου αρέσει εφ 'όσον δεν βλάπτει κανέναν άλλο," είπε η Jarvis στο FOX News. "Πληγώθηκα πολύ και αισθάνθηκα σαν η επίσημη στάση του πανεπιστημίου - που μιλάει για ανοχή και ενσωμάτωση σε όλα - να παραβιάστηκε".
Ο δικηγόρος της νομικής εταιρίας ‘Liberty Institute’, Hiram Sasser, ο οποίος εκπροσωπεί πλέον την Jarvis, λέει ότι το SSU πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις του, προσθέτοντας ότι έκαναν λάθος οι αρμόδιοι να απαιτήσουν την απομάκρυνση θρησκευτικών κοσμημάτων.
Ο πρόεδρος του SSU, Ruben Arminana, πάντως, φέρεται να είναι ενήμερος για το περιστατικό και τώρα προσπαθεί να έρθει σε επαφή με την Jarvis για να ζητήσει συγγνώμη, είπε η εκπρόσωπος της σχολής Susan Kashack στο FOX News.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Η Τουρκία «εκτός» ΝΑΤΟ – Αλλάζει το γεωπολιτικό παιχνίδι!

ellas
Η Τουρκία δεν εξυπηρετεί πλέον τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές, οι οποίοι ειδικεύονται σε θέματα άμυνας και στρατηγικής. Μεταξύ άλλων, οι εν λόγω αναλυτές υπογραμμίζουν πως η προσπάθεια της Τουρκίας να καταστεί κυρίαρχη δύναμη στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, αλλά και ευρύτερα του αραβικού κόσμου, «έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ».

Για τον σκοπό αυτό ασκείται κριτική προς την κατεύθυνση της αμερικανικής κυβέρνησης, την οποία καλούν να αλλάξει στρατηγική και να κοιτάξει προς την ανατολική Μεσόγειο και τις τρεις χώρες που μπορούν να διασφαλίσουν την ενεργητική επάρκεια της Ευρώπης, δηλαδή το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο εκφράζονται θετικά για τη συνεχή αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας με την έμμεση ή άμεση εμπλοκή και της Κύπρου.

Σ’ αυτή την όλο και αυξανόμενη αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών παίζουν ρόλο και οι πύραυλοι S300, οι οποίοι αγοράστηκαν τη δεκαετία του ’90 από την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά λόγω και των παρεμβάσεων των Αμερικανών, οι οποίοι θέλοντας να διαφυλάξουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία, κατάφεραν να τους οδηγήσουν στην Κρήτη.

Σήμερα, όμως, αυτοί οι πύραυλοι ή καλύτερα τα ραντάρ των συγκεκριμένων συστημάτων αποτελούν μέρος της στρατιωτικής συνεργασίας Ισραήλ και Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιοποίησε το αμερικανικό ινστιτούτο Χάντσον, τα ραντάρ των S300 αποτελούν μέρος της εκπαίδευσης των Ισραηλινών πιλότων στις κοινές ασκήσεις με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής: «Στο ελληνικό νησί της Κρήτης υπάρχει σταθμευμένο σύστημα των πυραύλων εδάφους-αέρος S300. Οι κοινές ασκήσεις Ελλήνων και Ισραηλινών πάνω από την Κρήτη έδωσαν την ευκαιρία στους Ισραηλινούς πιλότους για μια υψηλής αξίας εκπαίδευση εναντίον του όλου συστήματος, το οποίο ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια πιθανών επιχειρήσεων κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Τα 1.400 χιλιόμετρα απόστασης μεταξύ του Ισραήλ και της Κρήτης είναι η ίση απόσταση που χωρίζει το Ισραήλ από τις εγκαταστάσεις στο Νατάνζ του Ιράν, που χρησιμοποιούνται για εμπλουτισμό ουρανίου».

Η πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, αλλά και ασκήσεων στις οποίες λαμβάνει μέρος και η Κύπρος, θεωρούνται ιδιαίτερης σημασίας για τους Αμερικανούς, αφού κατά διαστήματα συμμετέχουν κι αυτοί.

Tέτοιες ασκήσεις, όπως επισημαίνεται, που διεξάγονται από τον κόλπο της Σούδας μέχρι και το ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα, αποσκοπούν στην ασφάλεια των ενεργειακών πόρων και πηγών της περιοχής.

Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται «η ασφάλεια των πλατφόρμων εξόρυξης είναι εξίσου σημαντική όσο και η προστασία της μεταφοράς της ενέργειας από την πηγή στο λιμάνι». Κάτι που περιλαμβάνει και την Κύπρο, από την οποία αναμένεται ότι θα φεύγουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας με κατεύθυνση την Ευρώπη μέσω Ελλάδας.

Εξισορρόπιση και στη θάλασσα

Σημαντικό στοιχείο για το πώς θα εξελιχθεί το γεωστρατηγικό παιχνίδι στην περιοχή αποτελεί το ναυτικό και κυρίως οι δυνατότητες που έχουν οι γύρω από την Κύπρο χώρες.

Αν και πολλοί -λόγω της οικονομικής κρίσης- έσπευσαν να μιλήσουν αρνητικά για την κατάσταση στων ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, εντούτοις οι δυνατότητες και ικανότητες των στελεχών της είναι αξιοσημείωτες.

Αμερικανοί αναλυτές θεωρούν ότι ασκήσεις μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας προσφέρουν πολύτιμα οφέλη στους Ισραηλινούς από τις ελληνικές εμπειρίες στη θάλασσα.

Εμπειρίες οι οποίες θεωρούνται σημαντικές για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι προχωρούν σε σημαντική αναβάθμιση του Πολεμικού τους Ναυτικού για προστασία των πηγών φυσικού αερίου της περιοχής.

Η προστασία έχει να κάνει με τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις από οργανώσεις που δρουν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής αλλά και από την Τουρκία, κάτι που αναφέρεται συνεχώς τόσο από Ισραηλινούς όσο και από Αμερικανούς.
Τον περασμένο Απρίλιο το Ναυτικό του Ισραήλ ζήτησε αύξηση του προϋπολογισμού του κατά 760 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να δημιουργήσει νέες δυνάμεις για προστασία των ενεργειακών πηγών.

Το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό ήταν σχεδιασμένο για να παρέχει παράκτια προστασία και αποτελείται από 3 κορβέτες, 10 πυραυλάκατους, 3 υποβρύχια και 42 σκάφη περιπολιών, αριθμοί που δεν επιτρέπουν ευρύτερες αποστολές.
Από την άλλη υπάρχει το τουρκικό Ναυτικό το οποίο αποτελείται από 200 σκάφη στα οποία περιλαμβάνονται φρεγάτες, κορβέτες, υποβρύχια, σκάφη ταχείας ανάπτυξης, αμφίβια και πλοία διοίκησης.
Βλέποντας ότι υπάρχει τουρκική «υπεροπλία», οι Αμερικανοί θέλουν να αναβαθμίσουν την παρουσία τους στην περιοχή και ήδη μιλούν για απόκτηση προσβάσεων στάθμευσης στη Χάιφα και την Κύπρο.

Ανδρέας Πιμπίσιης στο philenews.com
http://www.tsantiri.gr/politiki/i-tourkia-ektos-nato-allazi-to-geopolitiko-pechnidi/#sthash.2dy30t9L.WBfEqM4Z.dpuf

ΗΠΑ: Πανεπιστήμιο «ανεβάζει» την τελική βαθμολογία μόνο σε Αφρο-Αμερικάνους φοιτητές



Οι διευθυντές των σχολών στο Winston-Salem State University (WSSU) αυξάνουν συστηματικά τους τελικούς βαθμούς των Αφρο-Αμερικάνων φοιτητών, λένε τρία πρώην μέλη του WSSU στο Campus Reform.
Η πρώην Διευθύντρια του τμήματος Ακαδημαϊκής Τεχνολογίας Shira Hedgepeth, μαζί με δύο πρώην καθηγητές μίλησαν στην ιστοσελίδα ‘Campus Reform’ υπό τον όρο της ανωνυμίας, και κατήγγειλαν ότι στο ιστορικά μαύρο κολλέγιο αυξάνουν συστηματικά τους τελικούς βαθμούς των Αφρο-Αμερικανών φοιτητών, προκειμένου να ανυψώσουν το κύρος της σχολής.
"Σε μερικούς φοιτητές άλλαξαν οι τελικοί τους βαθμοί, με βάση τη φυλή τους," είπε η Hedgepeth. "Αυτή είναι μια συνηθισμένη καταγγελία πολλών με τους οποίους έχω εργαστεί στη σχολή."
"Κανενός Καυκάσιου (λευκού) ή μη αφρο-Αμερικάνου φοιτητή ...δεν άλλαξαν οι βαθμοί", πρόσθεσε.
Το Campus Reform παρέλαβε έγγραφα από ένα από τα πρώην μέλη που φαίνεται να επικυρώνει αυτές τις αξιώσεις, αλλά έχει επιλέξει να μην δημοσιεύσει αυτά τα αρχεία λόγω της ανησυχίας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να παραβιάζει το Νόμο περί Δικαιωμάτων της Οικογενειακής Εκπαίδευσης και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αποκαλύπτοντας τα ονόματα και τους βαθμούς των μαθητών.
Σύμφωνα με την Hedgepeth, (φωτο) και τους δύο πρώην καθηγητές που παρέμειναν ανώνυμοι, επειδή φοβούνται ότι αν γίνουν γνωστοί μπορεί να κινδυνεύσει η συνταξιοδότησή τους, οι εκπαιδευτές άλλαζαν την τελική βαθμολογία προς τα πάνω για να «φροντίζουν τους Αφρο-Αμερικάνους φοιτητές».
«Δεν υπάρχει άλλο κίνητρο», είπε η Hedgepeth. "Εάν εργάζεσαι σε αυτό το πανεπιστήμιο ξέρεις. Ό, τι έγινε, έγινε για να βεβαιωθούμε ότι εξυπηρετούμε τους Αφρο-Αμερικανούς φοιτητές".
Ο εκπρόσωπος του πανεπιστημίου, Aaron Singleton, είπε στο Campus Reform ότι το πανεπιστήμιο δεν είχε λάβει καμία καταγγελία.
Σύμφωνα με έναν από τους πρώην καθηγητές, όμως, αρκετά μέλη έχουν καταθέσει πολυάριθμες καταγγελίες οι οποίες αγνοήθηκαν.
«Έχω καταγγείλει τα πάντα», είπε ο καθηγητής. "Αμφιβάλλω αν έγινε κάτι."
«Όλοι στη σχολή, λευκοί και μαύροι είναι πολύ φοβισμένοι για να μιλήσουν», είπε ένας από τους καθηγητές. "Το τμήμα λειτουργεί με το φόβο των αντιποίνων. Αν μιλήσεις θα υπάρχουν αντίποινα. "
Η Hedgepeth έφυγε από το πανεπιστήμιο το 2011. Η Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης έκτοτε έκρινε ότι ήταν θύμα φυλετικών διακρίσεων όταν έφυγε. Έχει τώρα δύο εκκρεμείς αγωγές που κατατέθηκαν κατά της σχολής.

Παρέμβαση του αμερικάνικου Υπουργείου "Δικαιοσύνης" για να πέσει η βάση στις προσλήψεις αστυνομικών, προκειμένου να περάσουν περισσότεροι μαύροι που δεν είχαν καταφέρει να πιάσουν τη βάση. Πως τα σχολεία στις ΗΠΑ δίδουν ‘χαριστικά’, καλούς βαθμούς και πτυχία σε μαύρους μαθητές.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Λύσσα των Tούρκων για τους Exocet

%CE%9C%CE%B5%CE%BA%CE%BF+.s
Δράση  έπιασαν οι Τούρκοι και έβγαλαν στο Αιγαίο τα πλοία που έχουν δυνατότητες καταγραφής σημάτων και συχνοτήτων και όχι μόνο , αλλά τα χουνέρια που τους έκαναν οι Επιτελείς του Ναυτικού να μην βγάζουν τα πλοία με δικαιολογίες για θαλασσοταραχή τους καθυσύχασε, αλλά ενώ περίμεναν στο Αιγαίο τους EXOCET τους έβαλαν στην Κρήτη που είχαν μεταφερθεί με πολιτικό πλοίο ...

Επειδή οι εποχούμενοι πύραυλοι είναι εύκολο να μεταφερθούν σε χρόνο ρεκόρ αλλά και να πλήξουν στόχους στη θάλασσα από μεγάλη απόσταση με τρομακτική ευστοχία όπως το απέδειξαν και στις πρόσφατες βολές έχουν γίνει ο εφιάλτης των πασάδων του τούρκικου Ναυτικού !

Η ώρα των αντιαβακικών τύπου μπόφορς πακτωμένα να εύκολο στόχο για τα Τουρκικά μαχητικά έχει παρέλθει !

'Ολη την ημέρα με συνοδεία μαχητικών οπλισμένων τα CN-235 γυροφέρνουν συγκεκριμένο νησί στο Βόρειο Αιγαίο αλλά έλα όμως που τα ναυτάκια τους μετακινούν μόνο νύχτα και αλλάζουν τις συχνότητες της (PA) καθημερινά !

Γυροφέρνουν οι Τούρκοι αλλά δεν βγάζουν μεγάλα πλοία κοντά στα νησιά μας , προτιμούν τα νησιά που έχουν πάνω τους φυλάκια ...''Να μην ξεχνάμε ο ...φόβος φυλάει τα έρημα'' ! Η ώρα των κατασκόπων όμως έφτασε και πρεπει να το πάρουμε πολύ σοβαρά το θέμα ...Γιατί πολλά συμβαίνουν τελευταία στο Αιγαίο και δεν φαίνεται να είναι τυχαία! Στο ΓΕΕΘΑ έχουν απλώσει τις κεραίες και καταγράφουν τα σήματα...Ενώ οι ανησυχίες ειναι δικαιολογημένες αλλά και οι ετοιμότητες δεδομένες !

Σχόλιο
Τουρκάκια, ψάξτε όσο θέλετε θα τα βρείτε μόνο όταν σας έχουν χτυπήσει ( βλέπε φωτογραφία)


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr