Σχέδιο για να χρεοκοπήσουμε ετοιμάζουν οι Γερμανοί


Σχέδιο για να χρεοκοπήσουμε ετοιμάζουν οι Γερμανοί
Σχέδιο για να μας οδηγήσουν σε χρεοκοπία χωρίς κανένα κόστος για τη δική τους οικονομική σταθερότητα καταρτίζουν οι γερμανοί . Αφού μας υποχρέωσαν να υιοθετήσουμε το καταστροφικόμνημόνιο που τσάκισε την οικονομία, έστειλε τους μισούς έλληνες στην ανεργία και στραγγάλισε την αγορά, μόνο και μόνο για να μην χρεοκοπήσουμε και διαλυθούν οι μεγάλες τράπεζες της Ευρωζώνης, η Μέρκελ και η παρέα της είναι πλέον έτοιμοι να μας αφήσουν να πτωχεύσουμε.

Αυτό τουλάχιστον σχεδιάζει το ινστιτούτο ZEW, που αναζητά τρόπους προκειμένου να χρεοκοπούν οι χώρες της Ευρωζώνης, χωρίς επιπτώσεις για το σύστημα. Όπως αναφέρει το σχέδιο χρειάζεται μια «αξιόπιστη» διαδικασία χρεοκοπίας όπου ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) θα δίνει βοήθεια στη χώρα που προσφεύγει και στη συνέχεια θα απαιτεί μέσα σε τρία χρόνια να βάλει τάξη στα οικονομικά της.

Αν η προσπάθεια αυτή αποτύχει, τότε ο ESM, θα αρχίζει διαπραγματεύσεις με τους κατόχους ομολόγων της χώρας, επιβάλλοντας κούρεμα και μειώνοντας το χρέος της ως και στο 60% του ΑΕΠ
. Μάλιστα σύμφωνα με το Reuters, το σχέδιο είναι πολύ πιθανό να κερδίσει έδαφος και να συμβάλλει στο σχεδιασμό της ευρωπαϊκής απάντησης σε τυχόν προβλήματα χωρών όπως η Ελλάδα ή η Πορτογαλία. Είναι δηλαδή κομμένο και ραμμένο για τα δικά μας μέτρα, χωρίς φυσικά να υπολογίζει τις θυσίες που ως τώρα έχει κάνει η χώρα.

Ούτε έχει μπει στη διαδικασία να εξηγήσει πως ακριβώς θα μπαίνει τάξη στα δημοσιονομικά μιας χώρας, μέσα σε μόλις μια τριετία και ποια μέτρα υπεράσπισής της θα παίρνουν οι ευρωπαίοι.

Νέα κρίση βλέπει η Τράπεζα της Αγγλίας

Την ίδια στιγμή στην εξαμηνιαία της έκθεση, η Τράπεζα της Αγγλίας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για νέα κρίση δανεισμού στην Ευρωζώνη και ειδικά στις χώρες της περιφέρειας. Η Τράπεζα της Αγγλίας δεν πείθεται από τη μεγάλη μείωση των spreads, θεωρώντας ότι δεν είναι δικαιολογημένη ούτε διατηρήσιμη. Όπως σημειώνει οι: Ελλάδα, Ιταλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία, εξακολουθούν να εμφανίζουν μεγάλα χρέη αλλά και αδύναμες προοπτικές ανάκαμψης.

Έτσι καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι τιμές των ομολόγων της Ευρωζώνης ενδέχεται να υποχωρήσουν αν υπάρξει μια γενικευμένη αναγνώριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η νομισματική ένωση στην έξοδο από την κρίση. «Παραμένει ο κίνδυνος της γρήγορης ανατιμολόγησης των assets εάν μειωθεί η εμπιστοσύνη στην ικανότητα των αρχών αν επιτύχουν στην εξισορρόπηση και την προσαρμογή που απαιτούνται στην Ευρωζώνη», αναφέρει.

Με λίγα λόγια η Τράπεζα της Αγγλίας, θεωρεί ότι είναι πολύ πιθανό να ξαναζήσουμε τις καταστάσεις της τριετίας 2010-12 όπου τα κράτη μέλη του ευρώ δυσκολεύονταν να δανειστούν. Άλλωστε αυτό είναι κάτι που όλοι μας το ζήσαμε στο πετσί μας, το 2010 όταν οι αγορές έκλεισαν τις κάνουλες της χρηματοδότησης, οδηγώντας τη χώρα στην αγκαλιά των διεθνών τοκογλύφων του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Πηγή: www.kontranews.gr

Η Δύναμη της Πίστης και της Προσευχής

Ο Γέροντας Παϊσιος διηγήθηκε σε έναν επισκέπτη του:
«Ήταν ένα παλικάρι που ήταν πολύ πιστό, είχε όμως έναν πατέρα άπιστο και η στεναχώρια του ήταν πολύ μεγάλη. Έκανε πολύ προσευχή, για να του δώσει ο Θεός μετάνοια
.

Κάποια στιγμή, λοιπόν, ο πατέρας του αρρώστησε βαριά και τον πήγε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα.

Εκεί προσπάθησε πάλι με κάθε τρόπο να τον πείσει να εξομολογηθεί, αλλά μάταια.

Συνέχισε την προσευχή…

Μέσα στο νοσοκομείο, ενώ γινόταν οι εξετάσεις, πεθαίνει ο πατέρας του!

Πάνε οι νοσοκόμες, οι γιατροί, επιβεβαιώνουν τον θάνατό του και δίνουν εντολή να τον κατεβάσουν στον νεκροθάλαμο.

Το παλικάρι όμως συνέχιζε την προσευχή του σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. «ΘΕΕ ΜΟΥ ΔΙΝΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ…», έλεγε ασταμάτητα.

Και τότε συνέβη το θαύμα. Δεν πρόφτασαν να κατεβάσουν κάτω τον νεκρό και επανήλθε στη ζωή!

Κατάλαβες τι έγινε;

Έζησε αυτός ο άνθρωπος άλλα τρία χρόνια και έφυγε με πλήρη μετάνοια.

Αυτό κάνει η δύναμη της πίστης και της προσευχής!»

(Ο ασκητής της Παναγούδας, π. Δ. Τάτση, 105)


ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ
 

Ισραήλ: Στηρίζουν ξεκάθαρα την ίδρυση κουρδικού κράτους.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν είπε στον ομόλογό του των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι ότι η ανεξαρτητοποίηση του Κουρδικού θύλακα στο βόρειο Ιράκ είναι...
ουσιαστικά «προκαθορισμένη» και ότι ισραηλινοί ειδικοί προτείνουν να αναγνωριστεί το ταχύτερο αυτό το νέο κράτος, εάν σχηματιστεί.
Το Ισραήλ διατηρεί διακριτικά σχέσεις με τους Κούρδους σε διάφορους τομείς — συνεργάζεται μαζί τους σε στρατιωτικά θέματα, σε ζητήματα πληροφοριών, συνάπτει οικονομικούς δεσμούς μαζί τους — από τη δεκαετία του 1960, εν μέρει διότι θεωρεί ότι η εθνική αυτή ομάδα, που αποτελεί μειονότητα σε πολλές χώρες, αποτελεί έναν σύμμαχό του έναντι των Αράβων αντιπάλων του κι όχι μόνο.
 
Οι Κούρδοι έχουν εκμεταλλευτεί το χάος στο Ιράκ για να επεκτείνουν την αυτόνομη περιοχή τους: έχουν πλέον θέσει υπό τον έλεγχό τους το Κιρκούκ, μια πόλη όπου βρίσκονται μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου. Αυτά θα μπορούσαν να καταστήσουν το ανεξάρτητο Κουρδιστάν που ονειρεύονται πολλοί μειονοτικοί οικονομικά βιώσιμο.
Η Ουάσινγκτον όμως θέλει η ενότητα του Ιράκ, η οποία αμφισβητείται όλο και πιο έντονα, να αποκατασταθεί. Προχθές Τρίτη ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Κέρι επισκέφθηκε ιρακινούς κούρδους ηγέτες και τους προέτρεψε να επιδιώξουν στενότερη πολιτική ολοκλήρωση με τη Βαγδάτη.
Ο Κέρι συζήτησε σήμερα σχετικά με την κρίση στο Ιράκ με τον Λίμπερμαν στο Παρίσι. «Το Ιράκ διαλύεται μπροστά στα μάτια μας και η δημιουργία ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους μοιάζει να είναι ένα προκαθορισμένο αποτέλεσμα» της κρίσης αυτής, είπε ο Λίμπερμαν στον Κέρι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.
Μία ημέρα νωρίτερα ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες μετέφερε μια ταυτόσημη εκτίμηση στον ομόλογό του των ΗΠΑ, τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο τον απερχόμενο αρχηγό του εβραϊκού κράτους.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Πέρες δήλωσε πως είπε στον Ομπάμα ότι δεν θεωρεί πιθανή τη διατήρηση της ενότητας του Ιράκ χωρίς μια «μαζικής κλίμακας» στρατιωτική επέμβαση ξένων δυνάμεων, και πρόσθεσε πως αυτό επιτείνει τον διαχωρισμό των Κούρδων από τη σιιτική πλειονότητα και τη σουνιτική μειονότητα στο Ιράκ. «Οι Κούρδοι έχουν δημιουργήσει de facto το δικό τους κράτος, το οποίο είναι δημοκρατικό. Μια ένδειξη δημοκρατίας είναι η χορήγηση ισότητας στις γυναίκες», υποστήριξε ο Πέρες.
Ο ίδιος εξάλλου επισήμανε πως η Τουρκία μοιάζει να αποδέχεται το status των Κούρδων και ότι τους βοηθά να πωλήσουν πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές. Οι ΗΠΑ διαφωνούν με τη μονομερή πρωτοβουλία του Κουρδιστάν για την πώληση αργού στις διεθνείς αγορές μέσω Τουρκίας χωρίς την έγκριση της Βαγδάτης.
ΠΗΓΗ: REUTERS, ANA-MPA
http://mignatiou.com/2014/06/ischiri-ipostirixi-tou-israil-sto-anexartito-kourdistan/

«Παγκόσμια Κυβέρνηση» (τι άλλο…) το θέμα του Συνεδρίου των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Αθήνα


παγκοσμιαΤο τριήμερο 27-29 Ιουνίου γίνεται διεθνές συνέδριο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Αθήνα με θέμα :

 “ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
- Γιατί την χρειαζόμαστε, είναι εφικτή, ποιος έχει τα προσόντα για να κυβερνήσει;”

Χωρισμένοι σε μικρές ομάδες (ξεχωρίζουν από την ιδιαίτερη ενδυματολογική επιλογή τους) οργώνουν την Αθήνα και τα προάστεια για να προπαγανδίσουν την “συνέλευσή” τους βοηθούμενοι και από ξένους “ιεραποστόλους”.

(το φυλλάδιο που παρουσιάζω παρακάτω το πήρα από έναν …Ούγγρο)

παγκοσμια2

* Εμφανής η διάθεση ειρωνίας…


παγκοσμια3

Βέβαια στις οδηγίες της συνέλευσης μαθαίνουμε ότι θα υπάρχουν “κουτιά συνεισφορών” για τους “γενναιόδωρους που θα υποστηρίξουν τα συμφέροντα της Βασιλείας.”..

ΠΗΓΗ

ΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΘΑ ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ;

Κάποιος δόκιμος μοναχός στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα, συνήθιζε να προσεύχεται αδιάλειπτα, όπως του συγχωρήσει ο Θεός τις αμαρτίες. Και άρχισε να διαλογίζεται περί της Ουρανίου Βασιλείας και σκέπτονταν : «Εγώ ίσως θα σωθώ, αν παρακαλώ θερμώς τον Θεό, όπως συγχωρήσεις τις αμαρτίες μου. εάν όμως στον Παράδεισο δεν ιδώ τους γονείς μου, τότε θα θλίβομαι γι΄ αυτούς, διότι τους αγαπώ. Ποιά λοιπόν μπορεί να είναι σε μένα η χαρά στον Παράδεισο, εάν εγώ θα θλίβομαι για τους αγαπημένους μου, οι οποίοι ίσως θα βρίσκονται στον άδη ;».

Ο αμαρτωλός αυτός υποτακτικός σκέπτονταν για την Βασιλεία των Ουρανών : «όπως στη γη, όταν απουσιάζουν οι γονείς ή οι συγγενείς, η γιορτή δεν είναι χαρμόσυνη, έτσι και στον παράδεισο, εάν δεν βλέπω τους αγαπημένους μου συγγενείς, θα θλίβομαι».

Έτσι σκέπτονταν επί έξι μήνες. Και να, κάποια ημέρα, κατά την ώρα του Εσπερινού, ο υποτακτικός εκείνος ατένισε προς την εικόνα του Σωτήρος και προέφερε την προσευχή : «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με, τον αμαρτωλόν», και είδε ότι η εικόνα έγινε ο ζωντανός Σωτήρας, και πληρώθηκε η ψυχή και το σώμα του υποτακτικού αφάτου γλυκύτητας, και η ψυχή του εν Αγίω Πνεύματι γνώρισε τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, γνώρισε ότι ο Κύριος είναι ελεήμων και αρρήτου κάλους και πραότητος, και κατανόησε η ψυχή ότι, γεμάτη με τη Θεία Αγάπη, δεν μπορεί να θυμάται κανέναν, και έκτοτε καίονταν η ψυχή του από το πυρ της αγάπης προς τον Κύριον.
 
σχόλιο Γ.Θ : Γνωστός Αγιορείτης Γέροντας από τις Καρυές, είχε αναφέρει σε ομιλία του ότι στους σεσωσμένους η ενθύμιση των αγαπημένων προσώπων και γνωστών που δεν θα σωθούν θα αφαιρεθεί από την μνήμη τους.

ΠΗΓΗ : ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ (ΣΑΧΑΡΩΦ), Ο ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΟΥΑΝΟΣ Ο ΑΘΩΝΙΤΗΣ, εκδ. ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΣΣΕΞ ΑΓΓΛΙΑΣ, 2002, σ. 570.http://tribonio.blogspot.gr/2014/06/blog-post_9274.html

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2014/06/blog-post_6162.html

Ουκρανία: Ανατίναξαν αγωγό, η ΕΕ τρέμει, η Γερμανία αδιαφορεί.

Η φλόγα που υψώθηκε σε ύψος 200 μέτρων στον αγωγό φυσικού αερίου που ανατινάχθηκε, στην ανατολική Ουκρανία, σε μια τρομοκρατική επίθεση την προηγούμενη εβδομάδα, προκάλεσε διπλή ανησυχία στην Ευρώπη. Αν και τέθηκε το ερώτημα ποιος ήταν πίσω από τη δολιοφθορά, το σημαντικότερο ζήτημα ήταν το πώς θα αντιδράσει η ΕΕ σε τυχόν ρωσικό ενεργειακό αποκλεισμό. Η κρίση της Ουκρανίας έχει καταστήσει τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης επικίνδυνη υπόθεση.
Η Ρωσία, μια μέρα πριν την ανατίναξη του αγωγού, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να εφοδιάζει την Ουκρανία με φυσικό αέριο μόνο αν προπληρώνεται τοις μετρητοίς. Το ήμισυ όμως του ρωσικού φυσικού αερίου που φτάνει στην Ουκρανία, καταλήγει, τελικά, στην Ευρώπη.
Υπό αυτό το πρίσμα οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ενώπιόν τους μια σοβαρή πρόκληση, την οποία όμως και πάλι, από ότι φαίνεται, θα αντιμετωπίσουν διχασμένοι. Το βασικό ζητούμενο είναι να εξασφαλιστεί ο ενεργειακός εφοδιασμός της ΕΕ. Επί του τρόπου όμως που αυτό το ζητούμενο θα επιτευχτεί διαφέρει.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τασκ ζήτησε την επίδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης επί του προκειμένου, με τελικό στόχο τη δημιουργία μια ευρωπαϊκής ενεργειακής ένωσης, μέσω της οποίας η ΕΕ θα επιχειρήσει να απεξαρτηθεί από τον ενεργειακό εναγκαλισμό της Gazprom, ή έστω κάποιων διαπραγματευτικών οργάνων, για τον ίδιο σκοπό. Οι Πολωνοί είναι παράλληλα έξαλλοι διότι πληρώνουν το ρωσικό φυσικό αέριο που εισάγουν σε πολύ υψηλότερες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως τη Γερμανία, τιμές.
Η Γερμανία όμως εμφανίζεται αντίθετη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς προμηθεύεται ρωσικό φυσικό αέριο μέσω ιδιωτικών γερμανικών εταιρειών, οι οποίες, στην περίπτωση που ισχύσει η πολωνική πρόταση, θα υποστούν οικονομική ζημία. Οι εταιρείες αυτές, άλλωστε, έχουν εξασφαλίσει 20ετησυμβόλαια προμήθειας φυσικού αερίου από τη Gazprom, σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές.
Ακριβώς τα συμβόλαια αυτά των ιδιωτικών γερμανικών μεταπωλητών αποτρέπουν την προώθηση ενός κοινού ενεργειακού ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης. Ένας επίσης όρος των συμβολαίων αυτών προσδιορίζει ρητά ότι το φυσικό αέριο που πωλείται σε χαμηλή τιμή στη Γερμανία, δεν επιτρέπεται η Γερμανία, καθοιονδήποτε τρόπο, να το μεταπωλήσει στην Πολωνία ή σε άλλη χώρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του επιτρόπου Αλμούνια, έχει ξεκινήσει έρευνα κατά της Gazprom, η οποία βασίζεται ακριβώς σε αυτούς τους «περίεργους» όρους των επιμέρους συμβολαίων που έχει υπογράψει.
Η προτεινόμενη λύση της ενεργειακής ένωσης έχει επίσης και υψηλό κόστος, που εκτιμάται στα 200 δισ. ευρώ, τα οποία θα πρέπει να επενδυθούν από το 2020 και μετά, ώστε να αναβαθμιστούν οι αγωγοί και οι εν γένει υποδομές. Όμως η ΕΕ, για τον σκοπό αυτό διαθέτει μόλις 8,5 δισ. ευρώ, ποσό επιεικώς αστείο. Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καν καταφέρει να συμφωνήσουν για το τι μέλλει γενέσθαι τον ερχόμενο χειμώνα!

Οι Πολωνοί εξακολουθούν να γκρινιάζουν, αλλά οι Γερμανοί, ως συνήθως, παραμένουν ανένδοτοι. Το αποτέλεσμα θα το δούμε σε μερικούς μήνες και πολύ πιθανόν, όλη η Ευρώπη να το νιώσει, κυριολεκτικά, στο πετσί της.          http://www.defence-point.gr/news/?p=105466

Ζητούν γυναίκες παρθένες για να τις εντάξουν με βιασμό στην τζιχάντ!



irak

Πέραν των αμάχων που πέφτουν νεκροί από τις επιθέσεις των σουνιτών μαχητών του Ισλαμικού Στρατού στο Ιράκ και το Λεβάντε, θύματα της αγριότητας είναι και οι γυναίκες στις πόλεις τις οποίες οι τζιχαντιστές καταλαμβάνουν.Έτσι, δεν τρομοκρατούν μοναχά τους κατοίκους των ιρακινών χωριών με τα όπλα, αλλά και με τη


σεξουαλική βία, καθώς δίνουν διαταγή στις οικογένειες να τους παραδώσουν τις κόρες τους για σεξ και γάμο.
Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, μοίρασαν φυλλάδια στη Μοσούλη και το Τικρίτ, οι δύο πρώτες πόλεις που έπεσαν στα χέρια τους, ζητώντας γυναίκες -παρθένες ή μη- ώστε να ενταχθούν στη τζιχάντ και να εξαγνιστούν μέσω της ερωτικής επαφής με τους αντάρτες.
Όσες αρνούνται και όσες οικογένειες λένε «όχι», τότε παραβιάζουν το θέλημα του Αλλάχ, επομένως είτε θα ξυλοκοπηθούν, είτε θα θανατωθούν.
Ο Νασέρ Κατάβ από το πανεπιστήμιο της Βαγδάτης, μιλώντας στην Mirror δήλωσε πως παρότι ο βιασμός είναι αντίθετος στις διδαχές του Ισλάμ, οι μαχητές του ΙΚΙΛ τον μεταφράζουν διαφορετικά, υποστηρίζοντας πως ο βιασμός αποτελεί μία διαφορετική τζιχάντ. Μία σεξουαλική τζιχάντ. Επομένως, δεν πρόκειται για έγκλημα, αλλά για αναπόσπαστο κομμάτι του ιερού πολέμου.
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν οι International Business Times οι άνδρες του ΙΚΙΛ στην περιοχή Μπαιτζί που βρίσκεται υπό την κατοχή τους, αναζητούν πόρτα – πόρτα ανύπανδρες γυναίκες.
«Πολλοί από τους μουτζαχεντίν είναι ελεύθεροι και ζητούν σύζυγο. Ήρθαν στο σπίτι μου και έψαχναν την ταυτότητα των γυναικών (όπου αναγράφεται η οικογενειακή κατάσταση)», δήλωσε στον Independent κάτοικος της περιοχής.
Παρότι η ίδια η εξτρεμιστική οργάνωση υποστηρίζει ότι έχει ζητήσει από τους άνδρες να μην ενοχλούν τους κατοίκους στις πόλεις που καταλαμβάνουν, τα γεγονότα είναι διαφορετικά.
Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα οι φανατικοί μαχητές έχουν δώσει συγκεκριμένες εντολές στις γυναίκες σχετικά με τον τρόπο που ντύνονται, την παρακολούθηση τηλεόρασης και το κάπνισμα.
Στη Μοσούλη, δε, μία γυναίκα έπεσε θύμα μαστιγώματος μαζί με τον σύζυγό της γιατί φορούσε μόνο μαντίλα και όχι νικάμπ, ώστε να καλύπτεται ολόκληρο το σώμα της. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με αναφορές μία γυναίκα βρέθηκε απαγχονισμένη, η οποία φέρεται να αντιστάθηκε στους τζιχαντιστές.

ΠΗΓΗ

MAXHTEΣ ΤΗΣ ISIS BIΑΣΑΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ




Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Τρεις μαχητές της ISIS βίασαν ομαδικά τη μητέρα και την κόρη μιας χριστιανικής οικογένειας στη Μοσούλη γιατί αδυνατούσαν να πληρώσουν το φόρο υποτέλειας των χριστιανών. (Dailymail 24/06/14)Ο κεφαλικός φόρος των 250 δολαρίων επιβλήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση με σαριακό νόμο και ισοδυναμεί με τα τζίζια που οφείλουν να καταβάλουν οι
dhimi δηλ.oι χριστιανοί που ζουν σε ισλαμικό έδαφος. Την καταγγελία έκανε ο Dr. Sallama Al Khafaji μέλος του Συμβουλίου της Υψηλής  Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (IHCHR).Ο  ίδιος δήλωσε στο Διεθνές Ασσυριακό Πρακτορείο ΑΙΝΑ ότι ο τραγικός  πατέρας και σύζυγος αυτοκτόνησε αφού ήταν αυτόπτης των διαδραματισθέντων.Την είδηση του ομαδικού βιασμού μάνας και κόρης μεταδίδουν και τα christiantoday  23/06/14 και ΑΙΝΑ.Σύμφωνα με το αραβόφωνο siteAlghade οι άντρες της ISIS στο Ιράκ χτύπησαν έως θανάτου 4 χριστιανές γιατί δεν φόραγαν μαντήλα.(AINA)
χριστιανή που έχει καφύγει σε εκκλησία στο Β.Ιράκ
χριστιανή που έχει καφύγει σε εκκλησία στο Β.Ιράκ
Ο Dr. Sallama Al Khafaji δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο ότι «η οικονομική κατάσταση στη Μοσούλη είναι πάρα πολύ δύσκολη και δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι με εξαίρεση τα μαγαζιά που πουλούν λαχανικά …Οι πολίτες τα έχουν χάσει όλα πώς είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της ISIS πρόσθεσε ; Οι χριστιανοί μου είπαν ότι αδυνατούν να πληρώνουν αυτόν τον φόρο.Είναι σε απόγνωση και με ρωτούσαν: τι πρέπει να να κάνουμε να σκοτωθούμε ; “
To πρακτορείο ANE μεταδίδει ότι οι πολίτες ανησυχούν ότι στις περιοχές που ελέγχονται από την ISIS οι ανύπαντρες κοπέλες θα υποχρεωθούν να κάνουν ” τζιχάντ alnikah “.Σε μπροσούρα που κυκλοφόρησαν οι τζιχαντιστές στην αραβική αναφέρουν : “Ζητάμε από τα άτομα αυτού του κράτους να προσφέρουν την ανύπαντρη κόρη τους ώστε αυτές να επιτελέσουν το καθήκον τους ως προς το τζιχάντ στους αδερφούς μουτζαχεντίν.”
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη τουλάχιστον 1 075 άτομα στην πλειοψηφία τους πολίτες σκοτώθηκαν τον Ιούνιο στο Ιράκ.
dimpenews.com
ΠΗΓΗ

Ραγδαίες εξελίξεις με το Κουρδιστάν! Ηρθε η ώρα της ανεξαρτησίας μας, δήλωσε ο Μπαρζανί.

σχόλιο Γ.Θ : Με βασανιστικά αργό ρυθμό πλησιάζουμε στην κόκκινη γραμμή... πλησιάζουμε όμως.

Ο Πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν, Massoud Barzani, έδωσε την ισχυρότερη έως σήμερα ένδειξη των προθέσεών του... μιλώντας στην εκπομπή της Christiane Amanpour στο CNN ότι το Κουρδιστάν θα επιδιώξει την επίσημη ανεξαρτητοποίησή του από το υπόλοιπο Ιράκ («EXCLUSIVE: Iraqi Kurdistan leader Massoud Barzani says ‘the time is here’ for self-determination», Mick Krever).

«Το Ιράκ προφανώς καταρρέει και είναι πρόδηλο ότι η ομοσπονδιακή ή κεντρική κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο των πάντων. Όλα καταρρέουν, ο στρατός, οι ένοπλες δυνάμεις, η αστυνομία», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «δεν προκαλέσαμε την κατάρρευση του Ιράκ. Άλλοι το έκαναν και δεν μπορούμε να παραμένουμε δέσμιοι του αγνώστου. Ήρθε η ώρα για τον κουρδικό λαό να καθορίσει το μέλλον του και θα στηρίξουμε την απόφαση του λαού».

Η ανεξαρτητοποίηση του ιρακινού Κουρδιστάν αποτελούσε διαχρονικό στόχο, ενώ η επαρχία διέθετε αυτονομία από τη Βαγδάτη για πάνω από δύο δεκαετίες, ποτέ πριν ωστόσο δεν είχαν δηλώσει ότι θα υλοποιούσαν το όνειρο. Η πρόσφατη κρίση, κατά την οποία μια τεράστια έκταση στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν καταλείφθηκε από Σουνίτες εξτρεμιστές, φαίνεται ότι ώθησε τους Κούρδους στα άκρα.

«Σήμερα ζούμε σε ένα νέο Ιράκ, ολοκληρωτικά διαφορετικό από το Ιράκ που ξέραμε, το Ιράκ που ζούσαμε πριν από δέκα ημέρες ή δύο εβδομάδες. Μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο Ιράκ αποδείχθηκε ότι ο κουρδικός λαός πρέπει να αδράξει την ευκαιρία τώρα. Ο κουρδικός λαός πρέπει τώρα να καθορίσει το μέλλον του» δήλωσε ο Barzani προσθέτοντας ότι θα διατύπωνε τις απόψεις του στο Αμερικανό ΥΠΕΞ, John Kerry, κατά την επίσκεψή του στο Ερμπίλ. Οι ΗΠΑ είναι στενός σύμμαχος των Κούρδων αλλά αντιτίθεται στην ανεξαρτητοποίηση της περιοχής. «Θα τον ρωτήσω πόσο καιρό πρέπει να μείνει έτσι ο κουρδικός λαός. Ο κουρδικός λαός είναι αυτός που υποτίθεται θα καθορίσει την μοίρα του και κανένας άλλος» τόνισε.

Η επανασυμφιλίωση, δήλωσε ο Barzani, θα ήταν εφικτή «εάν υπήρχε κατανόηση μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών και εάν υπήρχε εγγύηση μιας πραγματικής συνεργασίας στην εξουσία, αλλά η κατάσταση έχει γίνει ιδιαίτερα σύνθετη και αυτός που ευθύνεται πρέπει να παραιτηθεί». Σε ερώτηση της Amanpour εάν εννοεί τον Πρωθυπουργό al-Maliki, απάντησε καταφατικά προσθέτοντας ότι «είναι ο γενικός διοικητής του στρατού. Διοικεί τον στρατό υπό το δόγμα της προσωπικής νομιμοφροσύνης σε αυτόν και όχι προς ολόκληρη τη χώρα, ενώ μονοπωλεί την εξουσία. Ηγήθηκε του στρατού και να τα αποτελέσματα».

Το ιρακινό Κουρδιστάν διατηρεί από καιρό οξυμένες σχέσεις με τη Βαγδάτη, ενώ η περιοχή διαθέτει αυτονομία από το Ιράκ για πάνω από δύο δεκαετίες. Το Κουρδιστάν διαθέτει επίσης τις δικές του στρατιωτικές δυνάμεις, τους Peshmerga, οι οποίες μάχονται στους εξτρεμιστές του ISIS, μαζί με τον ιρακινό στρατό, ο οποίος αποδείχθηκε αδέξιος και ερασιτεχνικός στην υπεράσπιση της χώρας, ενώ οι Peshmerga εμφανίζονται με αξιοσημείωτες ικανότητες. Η Amanpour ρώτησε τον Barzani εάν ο Nouri al-Maliki, ζήτησε την στρατιωτική στήριξη των Κούρδων. «Ο Πρωθυπουργός δεν μας ρώτησε. Αντίθετα απέρριψε κάθε πρόταση συνδρομής» δήλωσε ο Barzani προσθέτοντας ότι είχε προειδοποιήσει τον al-Maliki για την επικείμενη απειλή του ISIS πολύ πριν την κατάληψη της Μοσούλης, κοντά στα ιρακινο-κουρδικά σύνορα. «Προειδοποίησα τον κ. Πρωθυπουργό όχι μόνο λίγες ημέρες πριν αλλά μερικούς μήνες πριν από την πτώση της Μοσούλης. Τον προειδοποίησα αλλά δεν έλαβε σοβαρά την προειδοποίηση και έχω πολλούς μάρτυρες ότι τον είχα προειδοποιήσει», σημείωσε ο Barzani.

Δεν συνέβησαν όλα εξαιτίας του ISIS, αλλά καθώς οι εξτρεμιστές έχουν την οργάνωση και τα μέσα εκμεταλλεύτηκαν την δυσαρέσκεια κατά του al-Maliki, δήλωσε στην Amanpour προσθέτοντας ότι «ο λαός σε αυτές τις περιοχές θεώρησε ότι ήταν η ευκαιρία για να ξεσηκωθεί κατά μιας εσφαλμένης πολιτικής. Αυτή είναι η οργή του λαού και είναι σημαντικό να διαχωρίσει κανείς τι αποτελεί νόμιμα δικαιώματα και τι επιχειρούν να επιτύχουν οι τρομοκράτες».

Το ιρακινό Κουρδιστά και οι ΗΠΑ διαθέτουν στενές σχέσεις, που παγιώθηκαν μετά τη δημιουργία από τους Αμερικανούς της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την επαρχία, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, ώστε να προστατευθούν οι Κούρδοι από τον Saddam Hussein. Κατά την σημερινή συνάντησή του με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ ο Barzani ευελπιστούσε ότι η σχέση αυτή και οι επενδύσεις των ΗΠΑ στο ιρακινό Κουρδιστάν θα πείσουν τον Kerry για την ανάγκη ανεξαρτητοποίησης.

«Οι ΗΠΑ ήταν πάντα πραγματικοί φίλοι και εμείς οι Κούρδοι δείξαμε ότι αξίζουμε αυτή τη φιλία. Η επιτυχία της περιοχής του Κουρδιστάν ήταν η μόνη επιτυχία που προήλθε από τις αμερικανικές πολιτικές. Οι ΗΠΑ έδωσαν τη δυνατότητα σε όλους τους Ιρακινούς να οικοδομήσουν ένα σύγχρονο, δημοκρατικό κράτος, ένα πλουραλιστικό κράτος, ένα ομοσπονδιακό κράτος, αλλά δυστυχώς οι άλλοι δεν κατόρθωσαν να αδράξουν την ίδια ευκαιρία».

Η Amanpour ρώτησε τον Barzani εάν θεωρεί ότι οι 300 στρατιωτικοί σύμβουλοι που έστειλαν οι ΗΠΑ στο Ιράκ μπορούν να μεταβάλλουν την ισορροπία δυνάμεων επί του εδάφους. «Δεν το πιστεύω. Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων. Το θέμα αυτό δεν μπορεί να λυθεί με στρατιωτικά μέσα. Είναι ένα πολιτικό ζήτημα και πρέπει να αντιμετωπισθεί πολιτικά. Μετά από αυτό μια στρατιωτική λύση μπορεί να εφαρμοσθεί ευκολότερα, εάν υπάρξει πολιτική συμφωνία και πολιτική εξουσία», σημείωσε ο Barzani.

Κατά την προάσπιση του ιρακινού Κουρδιστάν από το ISIS ο Barzani φαίνεται ότι άδραξε μία ακόμη ευκαιρία, καθώς οι Peshmerga απέκτησαν πρόσφατα τον έλεγχο του Κιρκούκ, μιας περιοχής πλούσιας σε πετρέλαιο την οποία οι Κούρδοι θεωρούν αναπόσπαστο μέρος του εδάφους τους. «Δεν αμφιβάλαμε ποτέ εάν το Κιρκούκ αποτελεί μέρος του Κουρδιστάν» δήλωσε ο Barzani. Το ιρακινό Σύνταγμα προβλέπει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία για το μέλλον του Κιρκούκ, εάν θα προσαρτηθεί στο Κουρδιστάν ή εάν θα ανήκει στην υπόλοιπη χώρα, μέσω της διενέργειας απογραφής και δημοψηφίσματος στην περιοχή. «Την τελευταία δεκαετία περιμέναμε την εφαρμογή του άρθρου, αλλά δεν υπήρξε σοβαρότητα από την κεντρική κυβέρνηση. Καθώς έχουμε νέες εξελίξεις στο Ιράκ τώρα, αυτές επέφεραν τη νέα κατάσταση με την επιστροφή του Κιρκούκ στο Κουρδιστάν. Δεν πραγματοποιήσαμε ακόμη το δημοψήφισμα αλλά θα το κάνουμε και θα σεβασθούμε τη γνώμη των πολιτών ακόμη και εάν αρνηθούν τη δημιουργία του Κουρδιστάν, ως ανεξάρτητου κράτους» τόνισε ο Barzani.

«Αισθάνεστε ότι πλησιάζετε στην ολοκλήρωση του έργου της ζωής σας;» ρώτησε η Amanpour τον Barzani για να απαντήσει: «Ελπίζω πράγματι να είναι αυτή η περίπτωση».

http://amanpour.blogs.cnn.com/2014/06/23/exclusive-iraqi-kurdish-leader-says-the-time-is-here-for-self-determination/?hpt=hp_t1

PHOTO: President Masoud Barzani listens as U.S. Secretary of State John Kerry addresses reporters before the two met at the Kurdistan Regional Government Presidential Compound in Erbil, Iraq, on June 24, 2014. [State Department photo]

mignatiou.com

Iraqi Kurdistan president says it's time for self-determination  24.6.2014   

Kurdistan president Massoud Barzani. Photo: Ekurd.net/CNN Channel video

Barzani: We will submit independence of Kurdistan issue to U.S. Secretary of State, John Kerry

June 24
, 2014

ERBIL-Hewlêr, Kurdistan region 'Iraq',—  Iraqi Kurdistan President Massoud Barzani gave his strongest-ever indication on Monday that his Kurdish region would seek formal independence from the rest of Iraq.

“It is the time now for the Kurdistan people to determine their future, and the decision of the people is what we are going to uphold,” Massoud Barzani said in an interview with CNN’s Christiane Amanpour, the strongest statements he has made regarding independence.

“During the last 10 years we did everything in our ability, we made every effort and we showed political stability in order to build a new democratic Iraq, but unfortunately the experience has not been successful they way that it should have,” he said.

“That’s why I believe that after the recent events in Iraq it has been proven that the Kurdish people should seize the opportunity now,” he pointed out.

Barzani said Iraq was falling apart and reiterated a threat to hold a referendum on independence from the rest of the country.

Barzani said "The recent events in Iraq, confirmed that the Kurdish people have to seize the opportunity now, and that the Kurdish people must determine their own future," adding that “he will present the independence of Kurdistan’s issue to U.S. Secretary of State, John Kerry,
www.Ekurd.net during his visit to Iraq on Tuesday. "It is the time now, the time is here for the Kurdistan people to determine their future, and the decision of the people is what we are going to uphold."  Barzani added.

Peshmerga forces could have taken advantage of the opportunity, when it took control of Kirkuk city recently, which is the oil-rich region considered by Kurds as an integral part of Kurdistan region.

Barzani said, "We did not have a doubt at any time that Kirkuk is a part of Kurdistan," noting that “ Kurdistan tried to include Kirkuk since ten years ago, commenting, "We have not seen any seriousness of the central government, and since events started in Iraq now, the issue of returning Kirkuk to Kurdistan has returned. "

Iraq’s northern Kurdistan Region, comprising the three Kurdish provinces of Erbil, Slêmanî and Duhok, has been autonomous for more than 20 years. It has an estimated population of five million, and its own government, parliament, constitution and army.

The Kurdistan Regional Government (KRG), which has had serious issues with the Shiite Prime Minister Nouri al-Maliki, moved in its Peshmerga forces into Kurdish territories outside its official borders that were abandoned by Iraqi forces.

The Peshmerga have been in control of just about all of the Kurdish territories that they claim, including Kirkuk, the prize oil city that the Kurds see as the capital of their future state.

Iraqi Kurdistan command their own army and control their own borders — including their heavily guarded southern border with Arab-majority provinces of Iraq.

Kurdistan region has all the trappings of an independent state -- its own constitution, its own parliament, its own flag, its own army, its own border patrol, its own national anthem, its own education system, its own International airports, even its own stamp inked into the passports of visitors, a large number of foreign consulates and embassies are located in Kurdistan's capital, Erbil. So far 24 countries have opened consulates in the semi-autonomous Kurdistan region.

You can see the CNN interview here

Copyright ©, respective author or news agency, rudaw.net | Ekurd.net | Agencies

ekurd
πηγή
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2014/06/blog-post_8475.html

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αγνωστου ταυτότητας αεροσκάφη βομβαρδίζουν τους ισλαμοφασίστες στο Ιράκ!


εδ11ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ!

Απίστευτα γεγονότα αυτή την στιγμή στο κατεχόμενο από τους ισλαμοφασίστες Ιράκ. Τις τελευταίες ώρες οι θέσεις των ισλαμοφασιστών σφυροκοπούνται από αεροσκάφη αγνώστου προελεύσεως προκαλώντας μεγάλες απώλειες.

Μέχρι στιγμής ουδείς γνωρίζει ποιά χωρα προέβη σε αυτή την ενέργεια, ενώ οι ΗΠΑ διέψευσαν κάθε εμπλοκή με έκτακτη ανακοίνωση!

 

ΠΗΓΗ

ΣΚΩΤΙΑ: Στην φυλακή γιατί πέταξαν φέτες μπέικον σε τζαμί!




Σε μια έφηβη κοπέλα και σε έναν 39χρονο άντρα στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, επιβλήθηκαν στερητικές της ελευθερίας ποινές, επειδή «βεβήλωσαν» ένα τζαμί πετώντας φέτες μπέικον….
Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η 18χρονη Chelsea Lambie από το Paisley και ο Douglas Cruikshank από το Galashiels, είχαν αρνηθεί ότι είχαν συμπεριφερθεί με τρόπο απειλητικό που πιθανόν να προκάλεσε φόβο και αναστάτωση τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου του περασμένου έτους, όταν τύλιξαν φέτες μπέικον γύρω από τις κύριες λαβές στις πόρτες του Κεντρικού Τζαμιού στο Potterrow του Εδιμβούργου και έριξαν μπέικον στο χώρο. Το δικαστήριο έκρινε ότι το αδίκημα είχε ρατσιστικό υπόβαθρο.
Το τζαμί στο Εδιμβούργο που δέχτηκε δολοφονική επίθεση από φέτες μπείκον
[...] ο 34χρονος Usman Mahmood, κατέθεσε στο δικαστήριο: «Έμεινα έκπληκτος με αυτό το ‘αστείο’. Είναι εναντίον της κουλτούρας μας και της θρησκείας μας. Εμείς δεν τρώμε χοιρινό κρέας ούτε ακόμα και το αγγίζουμε. Ένιωσα πολύ άσχημα βλέποντας αυτό το κρέας στον ιερό τόπο μου. Πληγώθηκα όταν είδα αυτό το κρέας που κρέμεται στο εσωτερικό του τεμένους στην περιοχή του προσκυνήματος. Ήταν πολύ ενοχλητικό». Πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να είναι "πολύ χειρότερη" αν υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι στο τζαμί. Υπήρχε μόνο ένας άνθρωπος στην αίθουσα προσευχής εκείνη την ώρα.
Σημειώνεται ότι ο 39χρονος άντρας είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ πριν το περιστατικό, ενώ η κοπέλα είναι μητέρα μικρού παιδιού, κάτι που φαίνεται δεν συγκίνησε το δικαστήριο. Το οποίο την καταδίκασε σε 12 μήνες φυλακή. [Επιβαρυντικό στοιχείο : η νεαρή κοπέλα ανήκε στην οργάνωση "Scottish Defense League"].
ΚΟ: Να θυμίσουμε: τον Δεκέμβριο του 2011, στο Leicester, νεαρές μουσουλμάνες με καταγωγή από την Σομαλία, υπό την επήρεια αλκοόλ, άρχισαν χωρίς λόγο να κλωτσάνε μια νεαρή λευκή Βρετανίδα απευθύνοντάς της ρατσιστικά επίθετα, όπως «σκοτώστε την λευκή τσούλα» και άλλα χειρότερα. Το δικαστήριο της άφησε ελεύθερες, με την απίστευτη αιτιολογία ότι επειδή ήταν μουσουλμάνες δεν… είχαν συνηθίσει να πίνουν!!! Οποία δικαιοσύνη. Η είδηση εδώ.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

"Μόνο το Ισλάμ και η ομοφυλοφιλία προπαγανδίζονται τόσο συστηματικά!"


Μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης
 
Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις που παραχώρησε στα ΜΜΕ ο διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και λόγιος μοναχός, πατήρ Αρσένίος Βλιαγκόφτης, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων.


Ο π. Αρσένιος απέφυγε να σχολιάσει τη θεολογική πλευρά του ζητήματος τονίζοντας ότι υπερτονίζονται τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στο πλαίσιο ενός νεοταξίτικου παιχνιδιού αποδόμησης της κοινωνίας.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι η εκκλησία δεν καταδικάζει πρόσωπα αλλά την ίδια την αμαρτία. Για τους αμαρτωλούς προσεύχεται.


http://aktines.blogspot.gr/2014/06/blog-post_21.html
http://trelogiannis.blogspot.gr/2014/06/blog-post_7298.html
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2014/06/blog-post_3610.html

Πρέπει να κάνεις σωστά το Σταυρό σου...

Όταν δεν τον κάνεις σωστά, τα πονηρά πνεύματα όχι μόνο δεν φεύγουν αλλά γελάνε.

Όταν γινόταν συζήτηση με τον π. Γαβριήλ για το σημείο του σταυρού, εκείνος εξηγούσε:

- Πρέπει να κάνεις σωστά το σταυρό σου. Όταν δεν τον κάνεις σωστά, τα πονηρά πνεύματα όχι μόνο δεν φεύγουν αλλά γελάνε. Και η Παναγία θυμώνει.
Όταν κάνεις το σημείο του σταυρού, πρέπει να βάλεις το δεξί χέρι πρώτα στο μέτωπο, μετά στον αφαλό, ύστερα στον δεξιό ώμο και έπειτα στον αριστερό.
Εκείνος που βάζει το χέρι του όχι πάνω στον αφαλό αλλά στην καρδιά, βγάζει ανάποδο σταυρό. Ούτε στον αέρα κάνει να σταυρώνεσαι. Το χέρι πρέπει οπωσδήποτε να αγγίζει το σώμα. Κι όταν σταυρώνεσαι, πρέπει να προσεύχεσαι. Αλλιώτικα, έτσι σταυρώνονται κι οι ηθοποιοί.

- Πρέπει να σταυρώνεις τα πάντα, εκτός από τα Άγια Δισκοπότηρα της Θείας Μετάληψης. Αν κάτι είναι πεταμένο στο δρόμο, ενδέχεται να είναι εκ του πονηρού. Αν δεις ότι κάποιος άλλος το σταύρωσε, τότε δεν χρειάζεται να το κάνεις κι εσύ. Αν δεν θέλεις να προκαλέσεις σύγχυση σ' όσους σε βλέπουν αλλά δεν σε κατανοούν, τότε μπορείς να σχηματίσεις το σημείο του σταυρού με τα μάτια σου.
Μια μέρα κάποιος έδωσε ένα μήλο σε έναν πιστό κι εκείνος αμέσως το έφαγε. Κι ο Γέροντας τον μάλωσε:
- Πόσο εύκολο είναι να σε καταστρέψουν! Κι Άγγελος να σου το έδινε, έπρεπε πρώτα να το σταυρώσεις.

Ρώτησα κάποτε τον Γέροντα:
- Όταν χασμουριόμαστε, τι συμβαίνει; Τι μεταδίδεται;
- Όταν χασμουριέσαι, είναι καλό. Όμως πρέπει να σταυρώσεις το στόμα σου. Το τι ακριβώς συμβαίνει και τι μεταδίδεται δεν έχω δικαίωμα να σου αποκαλύψω. Δεν κάνει. Είναι μυστήριο.

Αγίου Γαβριήλ του δια Χριστόν σαλού και ομολογητή

πηγή / http://askitikon.eu/

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2014/06/blog-post_9428.html