ΓΑΛΛΙΑ: Ο πρώην Μουφτής της Μασσαλίας καλεί τους Γάλλους μουσουλμάνους να ψηφίσουν Εθνικό Μέτωπο!

Liberté Algérie / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο πρώην Μουφτής της Μασσαλίας, Soheib Bencheikh, κάλεσε τους Γάλλους μουσουλμάνους και τους φίλους τους να ψηφίσουν το Εθνικό Μέτωπο στις επερχόμενες εκλογές.

Ο Bencheikh, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο RTL, επέκρινε έντονα τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί (UMP). Ο πρώην μουφτής, δήλωσε ότι ο Σαρκοζί είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος για τη Γαλλία και βάζει τις κοινότητες την μια ενάντια στην άλλη μόνο για να μπορέσει να παραμείνει στην εξουσία μερικά ακόμη χρόνια.

Εξηγώντας την έκκλησή του για ψήφο στο Εθνικό Μέτωπο της Marine Le Pen), ο Bencheikh είπε ότι διαφωνεί μαζί τους, αλλά τουλάχιστον είναι ειλικρινείς.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

H τρόικα έχει... ξεφύγει εντελώς και απαιτεί φόρο ιδιοκατοίκησης

Image

Το θέατρο του παραλόγου εξακολουθεί να παίζεται από τους δανειστές μας στην πλάτη της ελληνικής οικονομίας. Την ώρα, που εδώ και μήνες η τρόικα διατυπώνει, μέσω των εκπροσώπων της, ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα φορολογικά μέτρα και πως οι όποιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν στο σκέλος των δαπανών, οι Βρυξέλλες έρχονται ξαφνικά με έκθεσή τους και υποστηρίζουν πως υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια αύξησης των φόρων !

Στην τριμηνιαία έκθεσή της για την Ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ότι τα φορολογικά έσοδα στη χώρα μας ως ποσοστό του ΑΕΠ βρίσκονται κατά πολύ χαμηλότερα από το μέσο όρο της Ευρωζώνης (32,5% έναντι 39,5%), παρά το γεγονός ότι - με βάση πάντα τα επίσημα στοιχεία της έκθεσης - έχουν καταγράψει τη μεγαλύτερη αύξηση την τελευταία τριετία (2009-2011), κατά 2,1% ! Επισημαίνει, μάλιστα, πως το συνολικό επίπεδο της φορολογίας, τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, παραμένει χαμηλότερα ακόμα και από εκεί που βρισκόταν προ κρίσης, το 2008, παραβλέποντας προφανώς το γεγονός της δραματικής πτώσης της κατανάλωσης από το ισχυρό πακέτο λιτότητας.


Σε αυτό το πλαίσιο, πάντως, αφού αναφέρεται στην ανεπάρκεια του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, εστιάζει τις προτάσεις της στην κατάργηση των φοροαπαλλαγών, στην αύξηση των φόρων κατανάλωσης και άλλων έμμεσων φόρων (που μέχρι στιγμής έχουν φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα), και στην εύκολη και σίγουρη λύση της αύξησης της φορολόγησης των ακινήτων.

Σε αυτό το σημείο προτείνει την επαναφορά του φόρου ιδιοκατοίκησης (που έχει καταργηθεί από το 1999!), και την επιβολή υψηλότερων φόρων για την κατοχή ακινήτου.

Θυμίζουμε πως ο φόρος ιδιοκατοίκησης λειτουργεί στην ουσία ως τεκμήριο για τη χρήση και συντήρηση ενός ακινήτου. Με δεδομένο, λοιπόν, πως οι Έλληνες ιδιοκτήτες έχουν ήδη αρχίσει να πληρώνουν ενοίκιο για το ίδιο τους το σπίτι, μέσω του χαρατσιού της ΔΕΗ, αλλά και την ύπαρξη πολύ τσουχτερών τεκμηρίων, μπορούν να επιβαρυνθούν περαιτέρω, επειδή αποφάσισαν να βάλουν ένα κεραμίδι κάτω από το κεφάλι τους;

Μάλλον όχι και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Το γιατί το προτείνουν, το γνωρίζουν μόνο αυτοί...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αμόκ "πολιτικής ορθότητας" στα σχολεία της Ν. Υόρκης. Απαγορεύονται οι λέξεις «γενέθλια», «διαζύγιο», «φτώχεια» και … «δεινόσαυρος»!

Από: Η Φωνή της Ρωσσίας

Η μαύρη λίστα με τις πολιτικά μη ορθές λέξεις για τους Αμερικανούς μεγάλωσε κατά 50 θέσεις. Την πρωτοβουλία είχε το Τμήμα εκπαίδευσης της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Κατά τη γνώμη των ειδικών της υπηρεσίας αυτής, ο συναισθηματικός κόσμος των παιδιών μπορεί να πληγεί από λέξεις όπως «γενέθλια», «φτώχεια», «χορός», ακόμη και «δεινόσαυρος».

Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί πιστεύουν ότι οι νέες οδηγίες μπορούν να δυσφημήσουν ακόμη περαιτέρω το ήδη κλονισμένο σύστημα εκπαίδευσης των ΗΠΑ.

Η λέξη «χορός» είναι πολύ έκφυλη. Τα «γενέθλια» μπορεί να θίξουν τα αισθήματα των μαρτύρων του Ιεχωβά, οι οποίοι δεν γιορτάζουν αυτές τις ημέρες. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λέξη «φτώχεια» γιατί μπορεί να στενοχωρήσετε τον μαθητή, ο πατέρας του οποίου εντάχθηκε στις τάξεις των ανέργων της Αμερικής. Ο όρος «διαζύγιο» μπορεί να προκαλέσει διαταραχή στα παιδιά, οι γονείς των οποίων έχουν πρόσφατα περάσει από αυτή τη θέση.

Όλα κατανοητά με τη λέξη «σκλαβιά», μπορεί να προσβάλει τα αισθήματα των νεαρών Αφροαμερικανών. Αλλά να όμως, που ο «δεινόσαυρος», κατά τη γνώμη των ειδικών είναι δυσάρεστος στο αυτί για τους οπαδούς του «δημιουργισμού» (σ.τ.μ. κρεασιονισμού). Θυμίζουμε ότι οι δημιουργιστές θεωρούν ότι το Σύμπαν, η Γη και όλα τα έμβια όντα δημιουργήθηκαν από τον Δημιουργό και απορρίπτουν τη θεωρία του Δαρβίνου. Ίσως πιο λογικό στην περίπτωση αυτή θα ήταν να απαγορευτεί η λέξη «πίθηκος».

Ο κατάλογος των απαγορευμένων λέξεων απεστάλη στους συντάκτες των τεστ, με τη βοήθεια των οποίων στις πρώτες τάξεις του σχολείου μερικές φορές το χρόνο αξιολογούνται οι επιτυχίες των μαθητών. Ωστόσο η καινοτομία δεν προκάλεσε ιδιαίτερο ενθουσιασμό στους εκπαιδευτικούς της Νέας Υόρκης. Κατά τη γνώμη της πλειονότητας εξ αυτών παρόμοιες απαγορεύσεις δεν είναι μόνο παράλογες, αλλά και επικίνδυνες: πώς μπορούν τα παιδιά με επιτυχία να εξελιχθούν, εάν τους αφαιρέσεις από το λεξιλόγιό τους, άρα και από τη συνείδησή τους, έννοιες, τις οποίες σήμερα συναντάς σε κάθε βήμα σου; Οι εκπαιδευτικοί πιστεύουν ότι τα παιδιά δεν πρέπει να πληρώνουν τα «γλωσσικά προβλήματα» των ενηλίκων.

Οι γλωσσολόγοι ονομάζουν τη λίστα με τις ακατάλληλες προς χρήση λέξεις με μη πολιτικά ορθό τρόπο: «κορυφαία ηλιθιότητα». Την ίδια στιγμή η λογική αντίδραση των Αμερικανών εκπαιδευτικών επιτρέπει να ελπίζουμε ότι οι οδηγίες των υπεύθυνων για την εκπαίδευση των Νεοϋορκέζων δεν θα γίνουν δεκτές, θεωρεί ο δόκτωρ φιλολογικών επιστημών Μαξίμ Κρονγκάουζ:

Όσον αφορά τις συγκεκριμένες λέξεις, για καθεμία από αυτές μπορεί να υπάρξει αμφισβήτηση. Μερικά παραδείγματα φαίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακά, για παράδειγμα η απαγόρευση των «γενεθλίων». Μου φαίνεται ότι στο πλαίσιο της αμερικανικής κουλτούρας αυτό κάθε άλλο μπορεί να γίνει αποδεκτό από όλους. Και αυτό προκαλεί, αν δεν προκάλεσε ήδη συζήτηση στην αμερικανική εκπαίδευση, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση της οδηγίας αυτής.

Ο φιλόλογος υπενθυμίζει ότι η «ακύρωση» των λέξεων, κατά κανόνα, δεν οδηγεί στην κατάργησή τους, αλλά σε απρόβλεπτες αλλαγές στη γλώσσα. Και τα αποτελέσματα είναι συχνά ευθέως τα αντίθετα εκείνων, που θα ανέμεναν οι εμπνευστές των απαγορεύσεων.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, συζητώντας την είδηση από τη Νέα Υόρκη, σημειώνουν ότι η πολιτική ορθότητα έγινε τελευταία έμμονη ιδέα του πολιτισμού, βασισμένη σε ένα απίστευτο μείγμα πολιτισμών και γλωσσών. Αλλά σε ποιο βαθμό οι εν λόγω «λεξικολογικές» απαγορεύσεις βοηθούν στην προώθηση της ανεκτικότητας στην κοινωνία; Από μόνη της η απαγόρευση ορισμένων λέξεων και όρων λίγα πράγματα αλλάζει στην πραγματική ζωή, είναι πεπεισμένος ο δόκτωρ ψυχολογικών επιστημών Αλεξάντρ Tχόστοφ:

Μπορούμε να μη χρησιμοποιήσουμε τη λέξη, αλλά αυτές οι έννοιες δεν εξαφανίζονται, όπως δεν εξαφανίζεται και ορισμένη σχέση προς αυτές. Όσες φορές κι αν πεις «χαλβάς» δεν θα γίνει τίποτε πιο γλυκό. Με έμμεσο τρόπο παρ’ όλ’ αυτά υπάρχει επίδραση, οι άνθρωποι αρχίζουν να το αντιμετωπίζουν πιο ψύχραιμα. Όχι η ίδια η απαγόρευση ορισμένων λέξεων, που είναι σαν ανέκδοτο, αλλά το γεγονός ότι συζητείται.

Στη Νέα Υόρκη διάλεξαν πρέπει να πούμε έναν μη πρωτότυπο τρόπο για να τραβήξουν την προσοχή στο ζήτημα της ανεκτικότητας. Στο λεξικό των Αμερικανών υπάρχουν πολλές λέξεις, η χρήση των οποίων μπορεί να καταλήξει με μια δυσάρεστη συζήτηση στο δικαστήριο. Ακόμα και μια γάτα δεν πρέπει πλέον να ονομάζεται ζώο ή θηρίο: μόνο «κατοικίδιο» ή «οικιακός σύντροφος». Αν κάνετε λάθος, να αναμένετε αγωγή από τους υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ζώων.

Η ανεκτικότητα είναι μια καλή ιδέα. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό η ιδέα αυτή λειτουργεί για κάποιο λόγο επιλεκτικά και κυρίως προς όφελος διαφόρων μειονοτήτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μας δίνει το προπύργιο του συντηρητισμού, η παλιά καλή (και κάποτε χριστιανική) Αγγλία. Στους χριστιανούς τώρα πια δεν επιτρέπεται να φορούν σταυρό στο λαιμό τους, γιατί αυτό προσβάλλει τα αισθήματα των άθεων και των εκπροσώπων άλλων θρησκειών, όμως στην εκκλησία μπορείς να τελείς γάμους μεταξύ του ιδίου φύλου.

Οι ιδεολόγοι στη σημερινή «ανεκτικότητα» είναι οι ίδιοι, όπως και στη σημερινή «δημοκρατία». Όμως εξαρχής δημοκρατία είναι παρ’ όλ’ αυτά η εξουσία του λαού, δηλαδή της πλειοψηφίας. Άρα το σχήμα θεωρητικά θα πρέπει να είναι απλό. Η πλειοψηφία επιτρέπει στις μειονότητες να ζουν με το δικό τους τρόπο (φυσικά στο πλαίσιο του νόμου). Κι εκείνοι, με τη σειρά τους, δεν χρειάζεται να μπαίνουν με τους κανόνες τους σε ξένο μοναστήρι. Είναι καλύτερα να δώσεις μάχη με τα αρνητικά φαινόμενα και όχι με τις ονομασίες τους. Έτσι και οι γλωσσολόγοι δεν θα αποσπώνται από τη βασική τους ενασχόληση και όλοι θα ζουν πιο ήρεμα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Συνεργάτες του Obama αποφάσισαν ότι ο κανιβαλισμός με τα εκτρωμένα εμβρύα στην PepsiCo είναι θεμιτή δραστηριότητα!

Σε μία σοκαριστική απόφαση που παραδόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή Ασφάλειας και Συναλλαγών του Ομπάμα αποφάσισε ότι η χρήση υπολειμμάτων εκτρωμένων εμβρύων από την PepsiCo στην συμφωνία έρευνας και ανάπτυξης με την Senomyx για την παραγωγή ενισχυτών γεύσης υπόκειται στις ‘’συνήθεις επιχειρηματικές λειτουργίες’’!!!!

Επιπρόσθετα, το διοικητικό συμβούλιο της Pepsi συνεχίζει να δείχνει απάθεια καθώς δεν θέτει σε ψήφισμα και σε έλεγχο από τους μετόχους την υιοθέτηση μίας εταιρικής πολιτικής η οποία να αναγνωρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να χρησιμοποιεί δεοντολογικά πρότυπα τα οποία σαφώς και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν τη χρήση υπολειμμάτων εκτρωμένων μωρών τόσο στην ιδιωτική όσο και στη συνεργατική έρευνα.

Η Debi Vinnedge, η οποία είναι η Διευθύνουσα της Οργάνωσης Children of God for Life, έφερε πέρυσι στο φώς την συνεργασία της PepsiCo με την Senomyx. Ένιωσε φρίκη με την απάθεια και την αναισθησία τόσο των διοικούντων της PepsiCo όσο και της διοίκησης Obama.

“Δεν μιλάμε για ποιά είδη «μολυβιών» θέλει να χρησιμοποιήσει η PepsiCo –μιλάμε για την εκμετάλλευση των υπολειμμάτων ενός εκτρωμένου παιδιού με στόχο το κέρδος’’, δήλωσε. ‘’Η χρησιμοποίηση ανθρώπινων εμβυονικών κυττάρων από νεφρό (HEK-293) για την παραγωγή ενισχυτών γεύσης για αναψυκτικά έχει άπειρη απόσταση από αυτό που καλείται συνήθεις επιχειρηματικές πρακτικές!!’’

Η PepsiCo επίσης ζήτησε το ψήφισμα να αποκλειστεί επειδή εισέρχεται σε πολύ βαθιά ζητήματα σύνθετης φύσης στα οποία οι μέτοχοι δεν μπορούν να προβούν σε πληροφορημένη και ορθή κρίση!!!!.

“Με άλλα λόγια, η PepsiCo πιστεύει ότι οι μέτοχοί της δεν είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να καταλάβουν τι κάνει η εταιρία με τα υπολείμματα των εκτρωμένων παιδιών’’, δήλωσε φανερά ενοχλημένη η Vinnedge.

Και πρόσθεσε: “Λοιπόν, ήρθε η ώρα να μάθουν πόσο έξυπνο είναι πραγματικό το αγοραστικό κοινό όταν ενταθούν οι αγώνες του παγκόσμιου μπουκοτάζ!’’.

Η Vinnedge προειδοποιεί τους καταναλωτές να βρίσκονται σε επιφυλακή σχετικά με την κυκλοφορία του νέου αναψυκτικού της PepsiCo το οποίο ισχυρίζεται ότι μειώνει τη ζάχαρη και τις θερμίδες κατά 50%.

Το προϊόν ονομάζεται Pepsi Next και αναμένεται να βγεί στην αγορά τις επόμενες εβδομάδες.

Η PepsiCo δήλωσε ότι ο κοινός στόχος της εταιρίας με τη Senomyx είναι να παράγουν νέα αναψυκτικά και ροφήματα με μειωμένη ζάχαρη και θερμίδες. Είναι λοιπόν η Pepsi Next το νέο τερατούργημα της Senomyx με την Pepsi;;

Καθώς τα εμβρυακά συστατικά δεν βρίσκονται στο τρέχον τελικό προιόν, υπάρχει μία αυξανόμενη ανησυχία στους καταναλωτές ότι αυτό θα συμβεί στο κοντινό μέλλον.

Με την έκρηξη των υγειονομικών τροφών στην αγορά, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σταματήσει τις εταιρίες από την χρησιμοποίηση εμβρυακών υπολειμμάτων ως συστατικά πρωτεινών.

Πάντως είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι μέχρι τώρα το παγκόσμιο μπουκοτάζ έχει επεκταθεί και συμπεριλαμβάνει τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Σκωτία, την Ισπανία, τη Πορτογαλία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

πηγή pentapostagma.gr

Δείτε επίσης

Βιοηθική ώρα μηδέν: Ολόκληρη η λίστα με τις εταιρίες που χρησιμοποιούν βλαστοκύτταρα δολοφονημένων εμβρύων.

Νέα σοκαριστική λίστα με τις εταιρίες που χρησιμοποιούν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων