Έκτακτο : Κρυφός πόλεμος χαρακτηρίστηκε από την Κίνα το εκτελεστικό διάταγμα.


              Παρά τις επικρίσεις για τον Ομπάμα στη μέση της κρίσης της Ουκρανίας, ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα "βόμβα" και στη συνέχεια έφυγε διακοπές.Το παρακάτω εκτελεστικό διάταγμα τονίζει με τις σημαντικότερες πληροφορίες το "κρέας και τις πατάτες", που οι αγράμματοι  λαοί πρέπει να δώσουν προσοχή.
         Είναι αρκετά εύκολο να αποκρυπτογραφήσει κάποιος που έχει μια βασική κατανόηση του νόμου " legalese" - ή θα το λέμε! Μιλώντας από 5 πλευρές του στόματός σας,για να χτυπήσετε τον αντίπαλό σας. Ουσιαστικά, οι δικηγόροι που το έγραψαν αυτό, το έκαναν για τους ανθρώπους, είπαν στον εαυτό τους,

      "...... Πώς μπορούμε με βίδα την Κίνα να πάρουμε πίσω από τους Ρώσους την Ουκρανία ; ΞΕΡΩ! Αν βιδώστε τα 100 δισεκατομμύρια σε ενυπόθηκους τίτλους! .... "

          Στην ουσία, ο Ομπάμα έχει δηλώσει οικονομικό πόλεμο με την Κίνα! Μια χώρα που κατέχει τρισεκατομμύρια του χρέους των ΗΠΑ, και 100  εκατομμύρια σε τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων. Όλα αυτά χωρίς την αρχή ή ακόμα και διαβούλευση με το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

        Ενώ οι λεγόμενοι νεο-συντηρητικοί που αναβλύζουν και καταβροχθίζωουν είπαν ο Rand Paul, ο Chris Christie και ο Rick Perry στο CPAC, το Κογκρέσο είναι μεθυσμένο με την εξουσία και έχει κοιμηθεί στο τιμόνι. Ο Ομπάμα μπορεί να κάνει ό, τι θέλει - δεν χρειάζεται καν να ανησυχείτε για τους δημοκράτες  της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι Ρεπουμπλικανοί δεν θα μπορούσαν να είναι πιο χρήσιμοι, από την αδράνειά τους και στις περισσότερες περιπτώσεις βοήθειας στην εγκατάσταση του κομμουνισμού μαζί του. t be any more helpful by their inaction and in most cases assistance in installing communism with him.
  ΠΗΓΕΣ:

ΒΙΝΤΕΟ.Χοντραίνει ο Obama το παιχνίδι.Τους φονιάδες της Blackwater επιστράτευσε η κυβέρνηση του Κιέβου

Την εταιρεία μισθοφόρων Blackwater, νυν Academi επιστράτευσε η "κυβέρνηση" της Ουκρανίας για να συλλάβει τους αντικαθεστωτικούς ρωσόφωνους που αντιδρούν στην παράνομη ηγεσία της στις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας και ειδικότερα στις πόλεις Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ...
Την Πέμπτη, Ουκρανοί αστυνομικοί, δήθεν αστυνομικοί (η γυναίκα του είπε σε συνέντευξη που έδωσε μέσω Skype σε ρωσικό κανάλι ότι μιλούσαν αγγλικά ενώ και η εμφάνισή ντους δεν θύμιζε σε τίποτα Ουκρανούς αξιωματικούς) συνέλαβαν τον ηγέτη των ρωσόφωνων του Ντόνετσκ, Πάβελ Γκουμπάρεφ, και εκλεγμένο κυβερνήτη από την πλειοψηφία των κτίκων μετά από τις σφοδρές διαδηλώσεις που συντάραξαν την πόλη την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Ο ηγέτης των ρωσόφονων μεταφέρθηκε ως όμηρος στο Κίεβο από τους μισθοφόρους ενώ μαζί με δεκάδες άλλους διαδηλωτές, ενώ η νέα κυβέρνηση τοποθέτησε κυβερνήτη της πόλης τον Σεργκέι Ταρούτα, έναν μεγαλοβιομήχανο, ιδιοκτήτη μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εκμετάλλευσης ορυχείων του κόσμου, της ISD.
Φαίνεται ότι η "κυβέρνηση" του ΚΙέβου έχει ξεκινήσει τις μπίζνες πολύ γρήγορα...
Οι κάτοικοι της πόλης όμως δεν αποδέχονται τον Ταρούτα και σε απάντηση έστειλαν τους μισθοφόρους της Blackwater να συλλάβουν τον Γκουμπάρεφ ,με αποτέλεσμα να προκληθούν νέες διαδηλώσεις και νέα βίαιη κατατολή τους.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ που έλαβαν πληροφορίες από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, η κυβέρνηση του ΚΙέβου έχου στρατολογήσει καθ'υπόδειξιν της CΙΑ, 1500 μισθοφόρους οι οποίοι φυλάνε τους κυβερνητικούς και αναλαμβάνουν τις δύσκολες αποστολές σύλληψης των ηγετών του πληθυσμύ στα ανατολικά.
Ρωσικές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ξεκαθάρισαν ότι "Αν συλληφθούν ένοπλοι ξένοι στις περιχές που ελέγχονται από τις ρωσικές δυνάμεις ή την αυτόνομη δημοκρατία της Κριμαίας θα εκτελούνται επί τόπου"
Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της νέας ουκρανικής κυβέρνησης του Κιέβου έλαβαν χώρα σήμερα στην ανατολική Ουκρανία, η οποία κατοικείται από ρωσικής καταγωγής κατοίκους, στην πλειοψηφία τους. Το Ντόνετσκ, ειδικά, αποτελούσε το «άντρο» του Γιανουκόβιτς.
Την προηγούμενη εβδομάδα το κυβερνείο του Ντόνετσκ άλλαξε κατοχή πολλές φορές, κυριευόμενο πότε από τους ρωσόφιλους και πότε από παραστρατιωτικούς, τους οποίους χρησιμοποιεί ο Ταρούτα, για να επιβληθεί με τη βία.
Οι άνδρες αυτοί είναι εξοπλισμένοι με Kalashnikov, αλλά και με αμερικανικές αραβίδες Μ-4 ένδειξη ότι πρόκειται για τα "μαύρα σκυλιά" - όπως λέγονται - της Blackwater που ευθύνονται με δεκάδες εγκλήματα σε όλη την υφήλιο για αυτό άλλωστε και αναγκάστηκαν να αλάξουν όνομα.
Η κατάτασταση στην ανατολική Ουκρανία αντί να εκτονώνεται, επιδεινώνεται καθημερινά στις ρωσόφωνες περιοχές και είναι άγνωστο κατά πόσον οι ρωσικές αυτές περιοχές θα αντέξουν ακόμα να ελέγχονται από την "κυβέρνηση" του ΚΙέβου.
Είναι βέβαιο ότι η παρουσία της Blackwater "ερεθίζει" την Μόσχα και είναι γνωστό πώς αντιδρούν οι Ρώσοι οταν κάτι τους ενοχλεί...
....................πηγη

«12 χρόνια Σκλάβος». Και πόσα άλλα χρόνια προώθηση της «λευκής ενοχής»;



Η πρόσφατα βραβευμένη με όσκαρ ταινία ‘12 Years a Slave (‘12 Χρόνια Σκλάβος’) αποτελεί μια μυθιστορηματική προσαρμογή της αυτοβιογραφίας του Solomon Northup (Σόλομον Νόρθαπ), ενός ελεύθερου μαύρου βιολιστή από τη Νέα Υόρκη που απήχθη το 1841 και πουλήθηκε σκλάβος στη Λουιζιάνα μέχρι που ο νόμος τον ελευθέρωσε το 1853.

Τώρα, όπως γράφει το Variety, η Εθνική Ένωση Σχολικών Συμβουλίων των ΗΠΑ (NSBA) συστήνει η ταινία “12 Years a Slave” να περιληφθεί στο σχολικό πρόγραμμα των αμερικάνικων δημόσιων γυμνασίων. Ο στόχος είναι «να προκαλέσει στους μαθητές την επιθυμία να μην επαναλάβουν τα κακά του παρελθόντος, και να τους εμπνεύσει να ονειρεύονται ένα καλύτερο και πιο φωτεινό μέλλον».

Ανάλογη πρωτοβουλία της NSBA ήταν η διανομή της ταινίας "Glory" (1989) σχετικά με το πρώτο σύνταγμα μαύρων στρατιωτών που έλαβε μέρος στον Αμερικανικό «Εμφύλιο Πόλεμο».

Όλα αυτά την ώρα που σε ολόκληρη την σημερινή Αμερική, οι λευκοί μαθητές γίνονται θύματα ρατσιστικού εκφοβισμού, επιθέσεων και ξυλοδαρμών εξ αιτίας του χρώματος του δέρματός τους. Αυτή η ταινία θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Η ταινία ισχυρίζεται ότι είναι αλήθεια, αλλά αποτελεί μια προπαγανδιστική ταινία, γεμάτη από αλλόκοτες σκηνές που δαιμονοποιούν τους λευκούς. Κατά την έναρξη της ταινίας π.χ., μια ομάδα μαύρων σκλάβων βρίσκεται σε ένα πλοίο. Ένας λευκός ναύτης μαχαιρώνει έναν σκλάβο «για πλάκα». Αυτό δεν συνέβη ποτέ. Ο άνθρωπος αυτός που φαίνεται να μαχαιρώθηκε και να σκοτώθηκε στην πραγματικότητα πέθανε από ευλογιά.

Η ταινία βραβεύτηκε για λόγους καθαρά πολιτικής. Δύο μάλιστα μέλη της Ακαδημίας που την ψήφισαν δεν την είδαν ποτέ!!!

Όπως παραδέχονται οι LA Times, μήπως τελικά η ταινία ήταν “….a race about race?” («ένας αγώνας για τη φυλή;»).

Λέει το άρθρο: Το όσκαρ για την καλύτερη εικόνα δόθηκε στο μεγαλύτερο επίτευγμα της χρονιάς στο χώρο του κινηματογράφου και το "12 Years a Slave" δεν είχε καμία έλλειψη οπαδών πριν κερδίσει την κορυφαία διάκριση την Κυριακή. Αλλά παρά την καλλιτεχνία της ταινίας, αυτό που υπόγεια συζητούσαν πολλοί ήταν το θέμα της φυλής και πώς το Χόλιγουντ για δεκαετίες δεν έδινε ιδιαίτερη προσοχή σε ένα από τα πιο άδοξα κεφάλαια στην ιστορία της Αμερικής. Και όπως ο διανομέας της ταινίας είπε "ήρθε η ώρα", εύκολα όλοι το ερμήνευσαν αυτό ως μια προσπάθεια προτροπής στα μέλη της Ακαδημίας να ψηφίσουν την ταινία επειδή αυτό ήταν το “σωστό” πράγμα που έπρεπε να κάνουν.

Την ίδια ώρα η Huffington Post παραδέχεται ότι δύο ανώνυμα μέλη της Ακαδημίας που ψήφισαν δεν είδαν ποτέ το “12 Years a Slave...

Η εκπληκτική αποκάλυψη έρχεται μέσω των Los Angeles Times : «Δύο ψηφοφόροι  των Oscar κατ’ ιδίαν παραδέχθηκαν ότι δεν είδαν το ‘12 Years a Slave’, γιατί νόμιζαν ότι θα ήταν ενοχλητικό. Αλλά είπαν ότι την ψήφισαν ούτως ή άλλως, επειδή, λόγω του κοινωνικού ενδιαφέροντος της ταινίας, θεώρησαν ότι ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν».

Όπως, έμμεσα, παραδέχτηκε εν είδει «αστείου», η Ellen DeGeneres, η παρουσιάστρια των βραβείων Oscar, «θα ήταν “ρατσιστικό” να μην δοθεί βραβείο στο “12 Χρόνια Σκλάβος”».

Ο ειδικός του κινηματογράφου Leonard Maltin γράφει : Το ‘12 χρόνια σκλάβος’ είναι ένα remake (επανέκδοση). Την περισσότερο πρωτότυπη τηλεοπτική ταινία ‘Solomon Northup's Odyssey’ σκηνοθέτησε ο Gordon Parks. Κανείς δεν φαίνεται να την θυμάται, κάτι που αποτελεί ένα πολύ αντιπροσωπευτικό δείγμα της ‘αμνησίας’ των μέσων ενημέρωσης. Η πρώτη προβολή έγινε το 1984, ενώ περισσότερο γνωστή έγινε το επόμενο έτος, όταν επαναλήφθηκε και κυκλοφόρησε σε βίντεο υπό τον τίτλοHalf Slave, Half Free.

Η νέα έκδοση όμως, έχει περισσότερα μαστιγώματα.

Το μήνυμα πίσω από την ταινία είναι ότι τα πολιτιστικά μαστιγώματα πάνω στους λευκούς για τις αμαρτίες των προ-προ - προ-προ – παππούδων τους θα συνεχιστούν μέχρι να «βελτιωθούν» ηθικά.

Μια ταινία από το 1971, το Skin Game, απροσδόκητα αποδείχθηκε ότι ήταν μία από τις σημαντικότερες επιρροές του ‘12 Years a Slave’.

Οποιεσδήποτε ομοιότητες μεταξύ του ‘Skin Game’, με πρωταγωνιστές τον James Garner και τον Louis Gossett Jr. ως απατεώνες πραματευτάδες στο Νότο το 1858 και του ‘Django Unchained’ δεν είναι τυχαία. Το να πούμε ότι υπάρχουν συμπτώσεις μεταξύ του ‘Skin Game’ και του ‘12 Years a Slave’ είναι καθαρή ειρωνεία.

Όσοι έχoυν εξετάσει την ιστορική ακρίβεια της ταινίας λένε ότι η ταινία ελάχιστη σχέση έχει με το ομώνυμο βιβλίο, που γράφτηκε από τον Solomon Northup. Πάντως, η εφημερίδα New York Times αναφέρει ότι πολλοί πιστεύουν ότι ο Northup ‘εμπλούτισε’ την ιστορία του για να την προσαρμόσει στις πολλές ιστορίες πρώην σκλάβων που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή. Αναφέρει επίσης, ότι το βιβλίο του Northup φαίνεται να έχει γραφτεί στην πραγματικότητα (και να έχει ‘εμπλουτιστεί’ η ιστορία) από έναν λευκό ‘αμπολινιοστή’, βόρειο οπαδό δηλ. της κατάργησης της δουλείας, που θέλει να υπερασπιστεί την ατζέντα του. Βέβαια θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για ατζέντα της ίδιας της ταινίας όταν βλέπουμε ότι ένας από τους συμβούλους της ταινίας είναι ο Henry Louis "Skip" Gates, Jr, ο Αφροαμερικάνος κριτικός βιβλίων, ο οποίος κατηγόρησε ως «ρατσιστή» έναν αστυνομικό, (ο οποίος τον συνέλαβε καθώς τον θεώρησε ύποπτο όταν τον είδε να προσπαθεί να παραβιάσει την πόρτα του σπιτιού του που δεν άνοιγε) και συνέχεια και πήγε και ήπιε μια μπύρα με τον Ομπάμα, ο οποίος είπε ότι η αστυνομία "ενήργησε βλακωδώς".

Τον τελευταίο καιρό έχει εκδηλωθεί από την βιομηχανία του θεάματος ένας καταιγισμός από ταινίες που έχουν στόχο τον «ρατσισμό».. Αυτή είναι η πέμπτη ή η έκτη «αντιρατσιστική» ταινία που έχουμε υποστεί φέτος.

Υπήρχε η ταινία "The Butler" που έδειχνε τον Ρεπουμπλικάνο μπάτλερ σαν κάποιου είδους αντι - Ρήγκαν σταυροφόρο, μια ταινία (ή δύο) για τον Νέλσον Μαντέλα, μια ταινία (ή δύο) για την Winnie Mandela και αυτή.

Να μείνουμε λίγο στην ταινία "The Butler" του Lee Daniel. Η ταινία αυτή ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα πολιτική και φυλή, αρχίζοντας το 1920 και τελειώνοντας με την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα. Η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα υποτίθεται δείχνει πόσο η Αμερική έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Σύμφωνα με κριτικές για την ταινία, οι βασικοί χαρακτήρες της ταινίας είναι ενθουσιασμένοι που θα ψηφίσουν τον Ομπάμα, όχι επειδή είναι η καλύτερη επιλογή για την προεδρία, αλλά επειδή είναι μαύρος.
Με βάση τις δηλώσεις του ίδιου του Lee Daniel, η ταινία αποτελεί μια γνήσια σκληροπυρηνική φιλο-Ομπάμα ταινία, η οποία δικαιολογεί τα μονολιθικά βασισμένα στην φυλή εκλογικά πρότυπα των μαύρων Αμερικανών. Η Washington Post την περιέγραψε και ως αντι - Νότια.

Ο δε παραγωγός είπε ξεκάθαρα ότι στο καστ υπήρχαν μόνο λευκοί οι οποίοι είναι «πολιτικοί ακτιβιστές», εννοώντας προφανώς αριστεροί ακτιβιστές.
Μεταξύ των μαύρων πρωταγωνιστών ήταν ο Τέρενς Χάουαρντ που κατηγορήθηκε ότι ξυλοκόπησε τη Ασιάτισσα φίλη του και η πολυ-δισεκατομμυριούχος Oprah Winfrey που παραπονέθηκε για "ρατσισμό" όταν θέλησε να αγοράσει μια πανάκριβη τσάντα στην Ελβετία.

Σε όλες αυτές τις «ταινίες για τον ρατσισμό» ακούγεται συνεχώς η - απαγορευμένη στις ΗΠΑ - “N” λέξη (“Nigger”). Ναι, η δουλεία συνέβη και ο ρατσισμός είναι μέρος της αμερικανικής ιστορίας. Στην πραγματικότητα η δουλεία ακόμα ασκείται σήμερα στον μουσουλμανικό κόσμο, αλλά δεν θα δείτε καμία ταινία γι’ αυτό. Ούτε φυσικά για τον καίριο ρόλο των Εβραίων στο δουλεμπόριο.

Όπως και δεν πρόκειται να δούμε ποτέ ταινίες σχετικά με την σημερινή σκληρή πραγματικότητα του ρατσισμού : Του ρατσισμού των μαύρων εις βάρος των λευκών. Έτσι, δεν θα δείτε π.χ. ταινία για την λευκή γυναίκα που δολοφονήθηκε χωρίς κανέναν λόγο, ενώ έκανε τζόκιν, από έναν νεαρό μαύρο, για τα δεκάδες θύματα των “knock out games”, όπως και διάφορα άλλα ρατσιστικά εγκλήματα που συμβαίνουν κάθε μέρα σχεδόν, στις ΗΠΑ, αλλά δεν προβάλλονται από τα media και φυσικά δεν ταιριάζουν με την προτιμώμενη αφήγηση του Χόλιγουντ για τον «ρατσισμό».

Αυτές οι «ταινίες για τον ρατσισμό» χρησιμεύουν μόνο για να κάνουν τους μαύρους Αμερικάνους να εξακολουθούν να αισθάνονται σαν να βρίσκονται στο περιθώριο, παρά τα όσα έχουν επιτύχει και παρά το ποιος είναι ο σημερινός πρόεδρος στις ΗΠΑ και πολλά άλλα. Οι ταινίες αυτές το μόνο που κάνουν είναι να παρακινούν για περισσότερο ρατσισμό μαύρων εναντίον των λευκών στην Αμερική. Και να κάνουν τους μαύρους να είναι πεπεισμένοι ότι είναι σκλάβοι στην Αμερική του 2014 και να κατηγορούν συνεχώς τον «ρατσισμό» για ό, τι τους συμβαίνει ή δεν τους συμβαίνει. Η θυματοποίηση άλλωστε πουλάει. Αλλιώς, μαύροι πολιτικοί όπως ο Jesse Jackson και ο Al Sharpton που έχουν επενδύσει στην “race card (το χαρτί της φυλής), δεν θα είχαν δουλειά. Και ο Μπαράκ Ομπάμα δεν θα ήταν Πρόεδρος.

Και όλα αυτά παρόλο που ο «ρατσισμός» είναι στα χαμηλότερα επίπεδα στους λευκούς της Αμερικής. Την ίδια ώρα ο «ρατσισμός», ο «αντισημιτισμός» και η «ομοφοβία», οι τρεις δηλ. μεγάλοι «μπαμπούλες» που στέκονται να τρομάζουν - μέσω media, Hollywood και νόμων - τους λευκούς, είναι σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα στους μαύρους.

Για να επιστρέψουμε στην ταινία, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το πετυχημένο παίξιμο του Chiwetel Ejiofor που υποδύεται τον Solomon Northup. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ejiofor, γεννήθηκε από Νιγηριανούς γονείς, έτσι, κανένας από τους προγόνους του δεν ήταν θύμα δουλείας στην Αμερική. Ο Northup έλαβε εκπαίδευση και έγινε βιολιστής. Ήταν στα ανώτερα στρώματα της κοινωνίας και η ταινία δείχνει ότι έκανε φίλους λευκούς (από τη Νέα Υόρκη) αν και η ταινία επικεντρώνεται στον «καλό» ενάντια στη δουλεία, τον Brad Pitt, που είναι Καναδός.

Βλέπουμε τον Northup να παρασέρνεται από δύο άνδρες που του λένε ότι παίζουν σε τσίρκο και θέλουν να του προσφέρουν δουλειά, αλλά αντ’ αυτού, το ναρκώνουν και όταν ξυπνάει είναι αλυσοδεμένος και κανείς δεν πιστεύει ότι είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος. Ο Northup μεταφέρεται με ποταμόπλοιο στη Νέα Ορλεάνη και πουλιέται αρχικά σε έναν  σχετικά καλό ιδιοκτήτη και στη συνέχεια σε έναν ψυχοπαθή τύπου Simon Legree του βιβλίου «Η Καλύβα του Μπάρμπα Θωμά». Βλέπουμε τις ταπεινώσεις που πρέπει να υποφέρει ως σκλάβος και ένα σωρό φρικτά αλλά και αηδιαστικά πράγματα που του συμβαίνουν, με επαναλαμβανόμενη βία και βασανιστήρια.

Η βαρβαρότητα προσφέρεται «με το κιλό». Άλλες ταινίες σχετικές με την δουλεία, όπως η τηλεοπτική σειρά "Roots", το πρόσφατο βίαιο "Django Unchained" και το "Amistad" του Σπήλμπεργκ επιτρέπουν να υπάρχουν στιγμές φωτός ή κάποια ‘κάθαρση’ στο τέλος. Το  “12 Years a Slave” δεν έχει τίποτα. Αδυσώπητα και οδυνηρά χτυπάει το κοινό και το κάνει ξανά και ξανά.

Έτσι, η πρόθεση του “12 Years a Slave” δεν είναι να μιλήσει για το «αγαθό της ελευθερίας» ή να εμπλουτίσει τις γνώσεις μας σχετικά με τις πραγματικές συνθήκες αυτού του «ιδιότυπου θεσμού», όπως ονομάστηκε η δουλεία, αλλά απλά να κακοποιήσει το κοινό, τόσο το μαύρο όσο και το λευκό, προκαλώντας μια ξεχωριστή συνειδησιακή κατάσταση στο κοινό της κάθε φυλής.

Οι λευκοί, βέβαια, πρέπει να είναι συνεχώς διαποτισμένοι από την ντροπή για το παρελθόν τους και την φυλή τους, κάτι που ο σκηνοθέτης της ταινίας Steve McQueen κατέστησε σαφές σε μια συζήτηση στις 13 Οκτωβρίου 2013, όπου παραδέχτηκε ότι «απόλυτα» επιδίωκε να φέρει στο μυαλό μια "σύγχρονη αναλογία" της ζοφερής ιστορίας.

«Έκανα αυτή την ταινία γιατί ήθελα να απεικονίσω μια εποχή της ιστορίας που δεν είχε απεικονιστεί με αυτόν τον τρόπο. Ήθελα να δω το μαστίγιο στην πλάτη κάποιου. Ήθελα να δω το επακόλουθο αυτού, το ψυχολογικό και το σωματικό. Νιώθω μερικές φορές ότι οι άνθρωποι παίρνουν το θέμα της δουλείας πολύ ελαφρά, για να είμαι ειλικρινής. Ελπίζω ότι η ταινία θα μπορούσε να αποτελέσει αφετηρία για να σκαλίσουν την ιστορία και με κάποιο τρόπο να προβληματιστούν σχετικά με την σημερινή τους στάση».

Πρόκειται συνεπώς, για μια προπαγάνδα, ο σκοπός της οποίας είναι διττός : να διαιωνίσει την ντροπή της λευκής φυλής (white guilt) και να πυροδοτήσει την οργή της μαύρης φυλής.

Εάν θέλαμε να εξετάσουμε τις φυσικές συνέπειες αυτής της «μαύρης οργής» θα βλέπαμε φρικτές δολοφονίες από μαύρους κακοποιούς, όπως του Πολωνικής καταγωγής πεζοναύτη Pawel Pietrzak και της Quiana Faye Jenkins - Pietrzak, της μαύρης γυναίκας την οποία είχε το θράσος να ερωτευτεί και να παντρευτεί ή την φριχτή δολοφονία του Christopher Newsom και της Channon Christian, από διεστραμμένα άτομα που ήθελαν πρώτα να βασανίσουν φρικτά το λευκό ζευγάρι πριν το σκοτώσουν και το κάψουν. Ο κατάλογος είναι τεράστιος αλλά και καλά καλυμμένος από τα media.

Η επιδημία εγκληματικότητας μαύρων εναντίον λευκών με έντονο το στοιχείο του βασανισμού, τροφοδοτείται από την προβαλλόμενη και εν μέρει «δικαιολογημένη» (!) μαύρη «οργή» και είναι μια βία για την οποία μην περιμένετε να δείτε ποτέ να απεικονίζεται σε καμία καλά δημιουργημένη, σπαραξιάρικη και βραβευμένη κινηματογραφική παραγωγή.

Βουλγαρία: Συλλαλητήρια μπροστά στη Ρωσική Πρεσβεία.


Σόφια.

Σήμερα στη Σόφια, μπροστά από την πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας έγιναν δύο παράλληλα συλλαλητήρια: ένα για την υποστήριξη  της Ουκρανίας και ένα άλλο για την υποστήριξη της Ρωσίας.


Μεταξύ των υποστηρικτών της Ρωσίας, ήταν και ένα ιερέας, ο οποίος προσευχήθηκε δημόσια για τους αθώους νεκρούς των διαδηλώσεων στο Κίεβο.

Έγινε έκκληση για ενός λεπτού σιγής για τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους στο Μαϊντάν στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου.

Κυριάρχησαν τα συνθήματα «Θέλουμε μια ισχυρή Ρωσία», «Η Ρωσία είναι φύλακας της Ειρήνης», «ΕΕ και ΗΠΑ συνασπισμός του Σκότους», «Ισχυρή Ρωσία σημαίνει εγγύηση για την κυριαρχία κάθε χώρας».

Στο άλλο συλλαλητήριο που έγινε από μια χούφτα ανθρώπων- σημειώνει το δημοσίευμα- για τη στήριξη της Ουκρανίας, ο επικεφαλής φώναζε προσβλητικά συνθήματα για τη Ρωσία.        http://www.echedoros-a.gr/2014/03/blog-post_7234.html

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Καναδάς δίνει 24 ώρες σε Ρώσους στρατιώτες για να φύγουν από την χώρα τους , επειδή η εισβολή στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ουκρανίας είναι μια πράξη επιθετικότητας.



To CTV News αναφέρει τώρα:

Οι στρατιώτες που συμμετείχαν σε στρατιωτικές ασκήσεις στον Καναδά έχουν απελαθεί από τη χώρα, καθώς η Οτάβα συνεχίζει να καταγγέλει τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Κριμαία, ανέφερε το CTV News . Μια κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες ενημερώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης ότι είχαν 24 ώρες για να φύγουν από τον Καναδά.



Έξι από τους στρατιώτες ήταν στο Saint-Jean, Que., Όπου είχαν πάει αγγλικά και γαλλικά στρατεύματα. Άλλοι δύο στρατιώτες  συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα κατάρτισης στο CFB Gagetown, και ο ένατος στρατιώτης δίδασκε σε Καναδούς στρατιώτες, ρωσικά, στο Gatineau, Que. Οι νομοθέτες στην Κριμαία ψήφισαν ομόφωνα την Πέμπτη για να εγκαταλείψουν την Ουκρανία και να ενταχθούν στη τη Ρωσία. Έχει προγραμματιστεί δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου, ώστε οι ψηφοφόροι να ζυγίσουν σχετικά την απόφαση. Η ψηφοφορία καταγγέλθηκε από τη διεθνή κοινότητα.

Στη δήλωσή του,ο Harper επέκρινε για άλλη μια φορά την εισβολή στην χερσόνησο της Κριμαίας της Ρωσίας ως «μια πράξη επιθετικότητας, μια σαφή παραβίαση της κυριαρχίας της Ουκρανίας, καθώς και του διεθνούς δικαίου.

«Ο Καναδάς δεν θα αναγνωρίσει ένα δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε σε μια περιοχή υπό παράνομη στρατιωτική κατοχή. Θα συνεχίσουμε για να βλέπουμε  την κατάσταση στην Ουκρανία με την σοβαρότερη ανησυχία και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την G-7 και τους ομοϊδεάτες συμμάχους, "είπε ο πρωθυπουργός , σε μια δήλωση.

Αργότερα, μετά την περίοδο σε ερώτημα, ο Υπουργός Εξωτερικών, John Baird ,είπε «δεν μπορείτε να έχετε ένα έγκυρο δημοψήφισμα σε 10 ημέρες." "Είναι απαράδεκτο και είναι λάθος και δεν θα το αναγνωρίσουμε," είπε στους δημοσιογράφους στο φουαγιέ της Βουλής των Κοινοτήτων.         http://www.ctvnews.ca/politics/russian-soldiers-training-in-canada-given-24-hours-to-leave-country-1.1717172   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΔΙΚΟ CTV.NEWS:Corfiatiko.blogspot.com.

Το επόμενο βήμα: Μην πεις την λέξη «λαθρομετανάστης» γιατί θα κατηγορηθείς για «έγκλημα μίσους»




Να καταργηθούν οι όροι «λαθρομετανάστευση» και «λαθρομετανάστης» από τα επίσημα νομικά κείμενα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ζήτησε το ΠΑΣΟΚ, (το ποιο;) με τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο.



Το ΠΑΣΟΚ (το θυμάστε;) ζητεί να αντικατασταθεί ο «απαξιωτικός, για την ανθρώπινη υπόσταση», όρος «λαθρομετανάστης» από τον δόκιμο όρο «παράτυπος μετανάστης» σε όλες τις κανονιστικές και διοικητικές πράξεις και τον οργανισμό του υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας.



Η χρήση του όρου "λαθραίος", λένε, δεν μπορεί να αποτελεί πρώτο συνθετικό μιας σύνθετης λέξης που αναφέρεται σε ανθρώπους (συνεπώς και ο “λαθρεπιβάτης” και ο “λαθροκυνηγός” πρέπει να καταργηθούν). Όροι όπως, "λαθρομετανάστευση" και "λαθρομετανάστης", αναφερόμενοι σε συνανθρώπους, υποβιβάζουν τον κοινωνικό και νομικό πολιτισμό της χώρας, απαξιώνουν και υποβιβάζουν ανθρώπους και δημιουργούν ένα υπόστρωμα επί του οποίου βασίζονται ρατσιστικές ιδεολογίες και συμπεριφορές», λέει το - πάλαι πότε "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" - πασόκ.



Η Οργουελιανή πολιτική ορθότητα που εισαγόμενη έρχεται πάνω στα κεφάλια των δοκιμαζόμενων Ελλήνων, θα οδηγήσει σύντομα στο επόμενο βήμα που θα είναι η ποινικοποίηση όσων τολμούν να προφέρουν ακόμα την λέξη «λαθρομετανάστης», καθώς θα αποτελεί μια λέξη «μίσους»!



Ο δρόμος για την εδραίωση του newspeak και του thoughtcrime* είναι ήδη στρωμένος. Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα MoveOn.org της ομώνυμης αριστερής "ακτιβιστικής" αμερικάνικης οργάνωσης αυτό λέει. Ότι το να αποκαλείς τους παράνομους μετανάστες "παράνομους", ταιριάζει με τον ορισμό του «εγκλήματος μίσους» και ζητεί η λέξη να απαγορευθεί όταν χρησιμοποιείται στο πλαίσιο της μετανάστευσης.



Ο τίτλος στη σελίδα MoveOn λέει «Μια λέξη που ακούμε πολύ συχνά στο κανάλι Fox News, (λες και μόνο το Fox News το λέει) είναι να καλεί τους παράνομους μετανάστες "παράνομους".




Η ιστοσελίδα Colorlines προχωρεί ακόμη περισσότερο, δίνοντας λέξεις που είναι περισσότερο «αποδεκτές».



Το επίθετο «παρανόμοι» προωθεί μια κουλτούρα μισαλλοδοξίας και βίας απέναντι στους αλλοδαπούς υπηκόους, μετανάστες χωρίς χαρτιά και ανθρώπους του χρώματος, αναφέρει η ιστοσελίδα, προτείνοντας τους όρους "μετανάστες χωρίς χαρτιά", "μετανάστες χωρίς άδεια", "πρόσφυγες της NAFTA".




Η εκστρατεία "Drop το I -Word" (πετάξτε την λέξη “Ι” από το “Illegal” = Παράνομος) παρουσιάζεται ως μιας «δημόσια εκστρατεία εκπαίδευσης από μετανάστες και ‘διαφορετικές’ κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα, που εκτιμά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και εργάζεται για την εξάλειψη της απάνθρωπης μομφής “παράνομοι” από την καθημερινή χρήση και τον δημόσιο λόγο».



Η ιστοσελίδα προχωράει ακόμα πιο πέρα ώστε να αποκαλεί τη λέξη «ρατσιστική», υποστηρίζοντας ότι «επηρεάζει τη στάση απέναντι στους μετανάστες όσο και τους μη μετανάστες, τις περισσότερες φορές προς τους ανθρώπους με καταγωγή από την Αφρική, την Ασία και την Λατινική Αμερική».



Ο δικηγόρος Jay Sekulow συζητώντας το θέμα στο Fox News κάλεσε την προσπάθεια της MoveOn.org «πολιτική μίσους», που δυσφημεί μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων που αναγνωρίζουν ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται παράνομα στη χώρα είναι «παράνομοι αλλοδαποί».



Είναι ξεκάθαρο ότι η ‘αριστερά’ οδηγεί αργά και σταθερά την ανθρωπότητα στον κόσμο που περιέγραψε ο Τζορτζ Όργουελ στο κλασικό του έργο «1984», στο οποίο έγραψε για την καταστροφή των λέξεων από το κράτος του Μεγάλου Αδελφού σε μια προσπάθεια να εξαλειφθούν τα "thoughtcrimes", τα «εγκλήματα σκέψης».



Καθώς η αριστερά, (και η χαζοδεξιά 'ουρά' της) είναι ανίκανη να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, θέλει να κερδίσει όχι με τη συζήτηση αλλά με την απαγόρευση λέξεων, που ουσιαστικά τις καθιστά «παράνομες».



* Το Newspeak (‘Νέα Ομιλία’) είναι η πλασματική γλώσσα που περιγράφεται στο δυστοπικό μυθιστόρημα φαντασίας του George Orwell «1984» (Nineteen Eighty-Four). Πρόκειται για μια ελεγχόμενη γλώσσα που δημιουργήθηκε από το ολοκληρωτικό κράτος του «Μεγάλου Αδελφού» ως ένα εργαλείο για να περιορίσει την ελεύθερη σκέψη και τις έννοιες που για το καθεστώς αποτελούν «απειλή», όπως η ελευθερία, η ατομικότητα, η ειρήνη κλπ. Οποιαδήποτε μορφή διαφορετικής σκέψης από αυτήν που κατασκεύασε το «κόμμα» ταξινομείται ως "thoughtcrime", δηλ. «έγκλημα σκέψης».






ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /Πηγή

Προς πλήρη εκτροπή οι σχέσεις Τουρκίας και Κούρδων…


Δεν της έφταναν όσα διαδραματίζονται στο πολιτικό σύστημα της χώρας και η Τουρκία βρίσκεται πλέον ενώπιον σοβαρού διχασμού, για μια ακόμη φορά με τους Κούρδους, ενώ η ειρηνευτική διαδικασία δείχνει να έχει πλήρως εκτραπεί, αφού άλλες είναι οι σκοτούρες του Ερντογάν.
Του Παντελή Καρύκα
Στην όλη εξέλιξη δεν αποκλείεται να έχει παίξει ρόλο και η κατάσταση στην Ουκρανία, αφού οι Τούρκοι δείχνουν να φοβούνται το παράδειγμα των ρωσόφωνων πληθυσμών που δείχνουν να αυτονομούνται από την κεντρική εξουσία, ενώ το ενδεχόμενο της απόσχισης πλανιόταν τις τελευταίες εβδομάδες στην ατμόσφαιρα…
Ας πάμε όμως στις ειδήσεις. Νεκρός από κουρδική νάρκη έπεσε ο 28 ετών Τούρκος λοχίας Μουσά Σουμαΐ, στην νοτιοανατολική Τουρκία. Ο λοχίας τραυματίστηκε βαριά και διακομίστηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο της περιοχής, όπου και εξέπνευσε. Οι επιθέσεις των μαχητών του ΡΚΚ στην νοτιοανατολική Τουρκία είχαν παύσει για ένα διάστημα, μετά από συμφωνία του ΡΚΚ με την τουρκική κυβέρνηση. Ωστόσο, κάτι φαίνεται πλέον να αλλάζει και πάλι.


Υπήρξε όμως και άλλη, πολύ πιο επικίνδυνη εξέλιξη. Εξαγριωμένος τουρκικός όχλος, υποστηριζόμενος εμμέσως… δια της παθητικότητας από τη χωροφυλακή, επιτέθηκε στα γραφεία του κουρδικού Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος, στη επαρχία Ακσαράι (Αξάριο), πριν από προεκλογική συγκέντρωση των οπαδών του κουρδικού κόμματος, στην περιοχή.
Περισσότεροι από 5.000 μανιασμένοι Τούρκοι, με πέτρες, ξύλα και κραυγές, διέλυσαν τα πάντα στο πέρασμά τους, με τη χωροφυλακή όχι απλώς να παρακολουθεί αμέτοχη, αλλά να συμμετέχει στο πλευρό των επιτιθέμενων, σύμφωνα με καταγγελίες των Κούρδων. Ο μαινόμενος τουρκικός όχλος, κρατούσε επίσης τουρκικές σημαίες και κραύγαζε εθνικιστικά συνθήματα.
Τελικά, η χωροφυλακή υποχρεώθηκε να επέμβει, καθώς υπήρχαν φόβοι σοβαρής γενίκευσης των επεισοδίων. Το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα δημιουργήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, με τη συνεννόηση του Κουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας με άλλες κουρδικές πολιτικές ομάδες.
Τρεις από τους βουλευτές του κόμματος τάχθηκαν υπέρ των διαδηλωτών του πάρκου Γκεζί, κατά τις πρόσφατες διαδηλώσεις και ένας από αυτούς, ο δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Σιρί Οντέρ είναι υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, στις επικείμενες εκλογές της 30ης Μαρτίου. Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε δύο εβδομάδες, που Κούρδοι υποψήφιοι και τα γραφεία του κουρδικού κόμματος δέχονται επίθεση από τον όχλο. Παρόμοια γεγονότα συνέβησαν και στην περιοχή της Σμύρνης.

Τούτων λεχθέντων, όσα ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την παρουσία του στα κουρδικά εδάφη του βορείου Ιράκ με την ευκαιρία συνεδρίου, μοιάζουν τουλάχιστον αστεία. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αφού πρώτα χαιρέτισε του παριστάμενους στο «Φόρουμ της Σουλεϊμανίγια» στα κουρδικά, δήλωσε με τον στόμφο που τον διακρίνει όταν αναπτύσσει τους μεγαλοϊδεατισμούς του, ότι οι σχέσεις της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης (KRG) με την Τουρκία, θα συνεχίσουν να βελτιώνονται.
Και κάπως έτσι ξεκίνησε το κρεσέντο του Τούρκου ακαδημαϊκού του τομέα των διεθνών σχέσεων: Δεν υπάρχουν ομογενοποιημένες χώρες ή κοινωνίες, είπε και τόνισε την ανάγκη σεβασμού διαφορετικών πεποιθήσεων, σε μια αναφορά στο σχίσμα σουνιτών και σιιτών στο Ιράκ, το οποίο απειλεί τη χώρα με διαίρεση, μια κατάσταση που έχει τους λόγους της να φοβάται η Τουρκία…
Η «Αραβική Άνοιξη» θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ευκαιρία στη Μέση Ανατολή, τόνισε ο Νταβούτογλου και κάλεσε όλη τη Μέση Ανατολή να συστρατευθεί με το «τουρκικό όραμα», που έχει ως ακρογωνιαίο λίθο του την εμπλοκή των πολιτών της χώρας στην πολιτική διαδικασία…      http://www.defence-point.gr/news/?p=97407

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;


ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ.
Η ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ:
-ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ, ΣΤΟ ΙΡΑΝ, ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ (ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ) ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ.
-ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ , ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ (ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΟΥ ΕΜΠΟΡΟΣ).

1. ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ (Ν. ΟΣΕΤΙΑ 2008) ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ.
2. ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΜΕ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΣΚΟΥΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ Η ΣΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΓΩΓΩΝ ΑΕΡΙΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.
KAI ΕΚΕΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Η ΡΩΣΙΑ.
3. Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ. ΑΦΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Η ΡΩΣΙΑ.
ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣEI ΒΑΣΗ;
ΠΡΟΣΦΑΤΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΛΟΛΥΝΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ.
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΒΑΣΗ ΕΚΕΙ;
-ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΑ ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ.
ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ.
-ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙ.
ΕΡΩΤΗΣΗ: ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΙ ΔΗΘΕΝ <<ΣΥΜΜΑΧΟΙ>> ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;
ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ (ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2013).
-ΑΡΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;
-ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
-ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ;
-ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΟΣΕΤΙΑ-ΣΥΡΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ (ΚΡΙΜΑΙΑ).
-ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΑΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ.
-ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΔΡΑΣΑΝ ΗΤΑΝ ΧΩΡΕΣ ΜΗ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ.
-ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ;
-ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ. ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΠΑΓΚOΣΜΙΩΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ (ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ). Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΟΜΩΣ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.       http://www.katohika.gr/2014/03/poios-exei-seira-meta-tin-oukrania.html

Kριμαία: Το κοινοβούλιο ψήφισε προσχώρηση σε Ρωσία με τα δικαιώματα συνιστώσας δημοκρατίας

Nέες πληροφορίες που έρχονται από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA αναφέρουν ότι το κοινοβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας ψήφισε ομόφωνα υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία και της προσχωρησης στην Ρωσική Ομοσπονδία, φιλοξενώντας και το κείμενο της σχετικής απόφασης.
Συμφωνήθηκε «η ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία με τα δικαιώματα συνιστώσας δημοκρατίας εντός της Ρωσίας», αναφέρεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στην απόφαση της κριμαϊκής Βουλής.
Η Κριμαία έχει περάσει ντε φάκτο στον έλεγχο της Ρωσίας από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ρώσοι στρατιώτες και τοπικοί φιλορώσοι πολιτοφύλακες ανέλαβαν ουσιαστικά την τήρηση της τάξης στη χερσόνησο, περιορίζοντας και αφοπλίζοντας τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΗΠΑ: Γειτονιά μαύρων ενοχλείται από την παρουσία λευκών



Μια ομάδα μαύρων κατήγγειλε ότι το άνοιγμα ενός καταστήματος βιολογικών προϊόντων στη γειτονιά τους θα φέρει πάρα "πολλούς λευκούς" και έτσι το προγραμματισμένο άνοιγμα του καταστήματος ακυρώθηκε. Την ίδια ώρα ένας λευκός έγραψε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα OaklandLocal σχετικά με την ανάγκη να υπάρχουν καταστήματα υγιεινής διατροφής, καφετέριες, εστιατόρια και πολλά άλλα σε μια γειτονιά στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, που ζουν κυρίως μη λευκοί. Αμέσως δέχτηκε ένα σωρό εξαγριωμένα σχόλια από μαύρους κατοίκους, και το άρθρο κατέβηκε.
Φανταστείτε εάν σε μια γειτονιά που η πλειοψηφία ήταν λευκοί φερόντουσαν το ίδιο. Σύσσωμα τα ΜΜΕ θα ούρλιαζαν για «ρατσιστές». Τώρα όμως…
Η πρώτη είδηση από το AP :
Η αλυσίδα παντοπωλείων Trader Joes απέτυχε να ανοίξει ένα νέο κατάστημα στην καρδιά της Αφροαμερικάνικης γειτονιάς της πόλης μετά από διαμαρτυρίες ‘ακτιβιστών’ ότι αυτή η εξέλιξη θα εκτόπιζε τους μαύρους κατοίκους από την περιοχή.
Οι ‘ακτιβιστές’ είπαν ότι το κατάστημα θα εκτοπίσει τους κατοίκους και θα διαιωνίσει την ανισότητα του εισοδήματος.
Εκπρόσωποι  του ‘African American Leadership Forum’ του Portland ανέφεραν ότι «θα παραμένουν αντίθετοι με οποιαδήποτε ανάπτυξη στο Β/ΒΑ Πόρτλαντ που δεν είναι προς όφελος της μαύρης κοινότητας». Λένε ότι ένα τέτοιο παντοπωλείο - κατάστημα θα "αυξήσει την επιθυμία να έρθουν στη γειτονιά, “μη καταπιεσμένοι άνθρωποι”".
Ο Δήμαρχος Charlie Hales υπέγραψε μια επιστολή τον Ιανουάριο που περιγράφοντας την "καταστροφική επίδραση της αναμόρφωσης της γειτονιάς και της μετατόπισης της αφροαμερικανικής κοινότητας".
Η δεύτερη από την The Mercury
Ο Steve Kopff ήταν ένας από τους πολλούς κατοίκους του San Francisco που μετακόμισε πέρυσι στο ηλιόλουστο, φθηνότερο και πιο μοντέρνο Oakland.
Αγόρασε και άρχισε να αναπαλαιώνει ένα ιστορικό αρχοντικό που ήταν για χρόνια υποβαθμισμένο. Φύτεψε λαχανικά, έβαλε κότες στην αυλή και μέλισσες, ξεκίνησε ένα ενημερωτικό δελτίο της γειτονιάς και τον λογαριασμό του στο Facebook τον διάνθισε με ύμνους για τη νέα πόλη του.
Αλλά σύντομα ο Kopff έγινε ένα σύμβολο περιφρόνησης για την αγωνία του για την ανάπλαση του Όκλαντ. Έγραψε ένα online δοκίμιο περιγράφοντας την γειτονιά του ανατολικά του Lake Merritt, μια γειτονιά  πολυφυλετική και της εργατικής τάξης, ότι έχει "ελάχιστα ανακαλυφθεί" και ότι χρειάζεται ένα οργανικό σούπερ μάρκετ, καλύτερα εστιατόρια και "περίπτερα καφέ με γλυκίσματα".
Τα σχόλια εναντίον του τον χαρακτήρισαν γρήγορα «αδελφή» «έποικο» με «νοοτροπία λευκού οικιστή». Τον κατήγγειλαν ότι εκπροσωπούσε ένα κύμα παράφωνων νεοεισερχόμενων που προσπαθούν να ξαναφτιάξουν την πόλη σύμφωνα με τις δικές τους ιδέες  χωρίς διαβούλευση με τους Αφροαμερικάνους, τους μετανάστες και τους γείτονές με χαμηλότερα εισοδήματα που μένουν εκεί για χρόνια.
Ο Kopff τρομοκρατήθηκε. «Φοβόμουν ότι θα έριχναν τούβλα στο παράθυρο», είπε.  
Ας σημειωθεί ότι το βικτοριανό σπίτι χτίστηκε το 1888 και χρησιμοποιείτο πιο πρόσφατα από μια ομάδα που αγωνίζεται για τους έγχρωμους με χαμηλό εισόδημα.
Η ιστοσελίδα που δημοσίευσε το άρθρο του Kopff το αφαίρεσε σε τρεις ημέρες που ήταν γεμάτες με έξαλλα σχόλια..
Ο Kopff, που είναι λογιστής, ίδρυσε μια μη κερδοσκοπική εταιρία καλλωπισμού κατά την άφιξή του πριν από ένα χρόνο, αποκομίζοντας επαίνους από κάποιους, αλλά  και θυμό από άλλους γείτονες που δεν τους άρεσαν οι αλλαγές που πρότεινε.
Η διαμάχη έφερε στο φως τις μάχες που συμβαίνουν σε αυτήν την πολυπολιτισμική περιοχή πολύ πριν φτάσει ο Kopff. Κάποιοι γείτονες είναι αντίθετοι με την πρακτική των Ασιατών μεταναστών να εκτρέφουν και να σφάζουν κατσίκες στην αυλή τους. Ένας άλλος γείτονας κάλεσε την αστυνομία επειδή οι Μεξικάνοι είχαν την μουσική στη διαπασών σε ένα διαμέρισμα.
Η Ellen Lynch, που είναι λευκή λέει ότι θυμάται ότι όταν ήθελε να φέρει αλλαγές στην γειτονιά, άκουσε εναντίον της «φρικτές προσβολές, όπως «λευκή ρατσίστρια», «πλούσια», «ήρθες να μας εκτοπίσεις» και ένα σωρό άλλα πράγματα.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΣΟΥΗΔΙΑ: «Ενσωματωμένος» Αφγανός μετανάστης σε ηλικιωμένους στο τραμ: «Μπορώ να σκοτώσω Σουηδούς σε δευτερόλεπτα. Αλλάχ Ακμπάρ» (video)




Το παρακάτω βίντεο είναι από τις 25 Φεβρουαρίου του 2014. Ένας νεαρός Αφγανός που ήρθε από την χώρα του στη Σουηδία για «καλύτερη ζωή», ταξιδεύοντας με το τραμ από το Γκέτεμποργκ, κάνει σφοδρή επίθεση σε έναν ηλικιωμένο συνεπιβάτη του, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι Σουηδοί είναι «αηδιαστικοί» και ότι θα μπορούσε να σκοτώσει ακόμη και δίμετρους Σουηδούς "σε δευτερόλεπτα". Χαρακτηριστικό είναι ότι οι υπόλοιποι συνεπιβάτες κάθονται απαθείς και «κοιτάνε την δουλειά τους». Εάν υπήρχε ανάλογη λεκτική επίθεση λευκού Ευρωπαίου κατά μετανάστη, σίγουρα κάποιοι συνεπιβάτες θα είχαν ξεσηκωθεί εναντίον του, θα τον είχαν καταγγείλει στην αστυνομία ως «ρατσιστή» και όλα τα ΜΜΕ θα είχαν βουίξει για το «πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα» που έχει δημιουργήσει "σάλο" και "σοκ". Άλλωστε σε παρόμοια περίπτωση που είχαμε στην Βρετανία, Βρετανίδα νεαρή μητέρα προκάλεσε την μήνιν όλων των «ευαίσθητων», δέχτηκε σωρεία αντιδράσεων, έγινε γνωστή παγκοσμίως, μαθεύτηκε το όνομά της και η διεύθυνσή της, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή της από «αντιρατσιστές» και η αστυνομία (που δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει έρευνα εναντίον της) να αναγκαστεί να την θέσει υπό κράτηση για να την προστατεύσει, ενώ κάποιοι επώνυμοι μεγαλοδημοσιογράφοι ζήτησαν μέχρι και την... απέλασή της! (δες εδώ)

 Χαίρε, ω Ευρώπη της «ανεκτικότητας» και της αυτοκτονίας...



Ο Αφγανός λοιπόν, που ήρθε μόνος του από την χώρα του στη Σουηδία για να περάσει καλά, «εμπλουτίζει» την σουηδική πολυπολιτισμική κοινωνία και ενισχύει την «διαφορετικότητα» λέγοντας τα παρακάτω …



- Αποκαλεί τους Σουηδούς "αηδιαστικούς".

- Λέει ότι θα μπορούσε να σκοτώσει Σουηδούς "σε δευτερόλεπτα".

- Λέει ότι έχει μια φίλη Σουηδέζα και σκότωσε το σκύλο της.

- Παραπονιέται ότι τον ανάγκασαν στη Σουηδία να … "γράψει πολλά χαρτιά" για να πάρει επιδόματα από το κράτος.

- Λέει ότι «οι Ταλιμπάν επέστρεψαν, οι μουτζαχεντίν επέστρεψαν. Αλλάχ Ακμπάρ!»

- Λέει ότι έχει έρθει στη Σουηδία για να μείνει. «Αν προσπαθήσετε να με διώξετε, θα σκοτώσω δέκα Σουηδούς».

- Λέει «εσείς πήρατε τις ζωές μας στο Αφγανιστάν, εσείς πήρατε τις ζωές όλων στην Αφρική».

- Παραπονιέται «Εσείς μπορείτε να πίνετε το αλκοόλ σας, εγώ δεν μπορώ να καπνίζω την κάνναβή μου».

- Λέει ότι ο λόγος που ήρθε στη Σουηδία ήταν για να προστατεύσει τις μικρές αδελφές του (που επίσης ζουν στη Σουηδία) από το να τις… βιάσει κάποιος αηδιαστικός Σουηδός!

- Λέει ότι είναι πολύ δυνατότερος από τους Σουηδούς.



Με συγχωρείτε, αλλά δεν χρειάζεται να φτύνετε στο πρόσωπό μου όλη την ώρα, λέει ευγενικά μια γυναίκα πριν από το τέλος του εκπαιδευτικού βίντεο.


 Δείτε το βίντεο:


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή