Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι οδηγείται ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων υπό τον Μάθιου Νίμιτς καθώς η ηγεσία της ΠΓΔΜ μία ημέρα μετά τη συνάντηση των αντιπροσώπων στη Νέα Υόρκη έστειλε μήνυμα ότι αρνείται κάθε ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος για διεθνή χρήση.


Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας τόνισε ότι δεν μπορούν να αποδεχτούν για διεθνή χρήση διαφορετικό όνομα από το συνταγματικό τους.

Για το κείμενο του Μάθιου Νίμιτς τόνισε ότι «περιέχει πολλά σημεία από τα οποία κάποια είναι πιο προβληματικά, κάποια δεν είναι τόσο προβληματικά και κάποια είναι θετικά», και πρόσθεσε: «Όμως υπάρχει ένα σημείο το οποίο εμείς οριστικά δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε. Το σημείο αυτό αναφέρει ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα έπρεπε να αποδεχτεί όνομα για διεθνή χρήση, το οποίο είναι διαφορετικό από το συνταγματικό όνομα. Το σημείο αυτό που περιέχεται στο προσχέδιο-κείμενο είναι απορριπτέο για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και δεν δυνάμεθα να συνομιλούμε γι' αυτό. Άρα, αυτό που συνάγεται είναι ότι η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας το απορρίπτει».

Η ελληνική αντίδραση

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας σχολίασαν ότι η χώρας μας σέβεται τη διαπραγματευτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και τις προσπάθειες που καταβάλει ο ειδικός διαμεσολαβητής κ. Νίμιτς για την επίτευξη αμοιβαίας αποδεκτής λύσης δεν πρόκειται να κάνει κανένα σχόλιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλοσόσκι, σημείωσε ότι τα Σκόπια έλαβαν το προσχέδιο με τις εισηγήσεις Νίμιτς και επ’ αυτού δήλωσε: «Οι κατευθύνσεις και το βασικό σκέλος του κειμένου μπορούν να εκτιμηθούν ως θετικές και ικανοποιητικές, ενώ για ένα τμήμα αυτού θα καταθέσουμε τις τεκμηριωμένες παρατηρήσεις μας κατά την επικείμενη επίσκεψη του κ. Νίμιτς στα Σκόπια».

"Δεν το περίμενα"

Πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA από τη Νέα Υόρκη σημειώνουν ότι ο ίδιος ο κ. Νίμιτς δεν θεωρεί επίσημη απάντηση ή αντίδραση τη δημόσια δήλωση του πρωθυπουργού των Σκοπίων, ενώ γνωστοποίησε ότι μετά τη συνάντηση δεν δέχθηκε επίσκεψη ή τηλεφώνημα από την πλευρά των Σκοπίων. Σε συνομιλίες του με δημοσιογράφους ο μεσολαβητής του ΟΗΕ είπε ότι δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη, περίμενε την αντίδραση στις εισηγήσεις του.

Πηγές: cosmo.gr

Ο Τσάβες μιλά [και] για τον “παγκόσμιο δικτάτορα” - Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε

Στίς 20 Σεπτεμβρίου 2006 ο Τσάβες είχε μιλήσει και για τον “παγκόσμιο δικτάτορα”.
Εδώ είναι ένα απόσπασμα

Την Παρασκευή 22-9-2006, ο Ούγο Τσάβες επισκέφθηκε μια εκκλησία στο Χάρλεμ, όπου μεταξύ άλλων αποκάλεσε αλκοολικό τον Τζωρτζ Μπους Β΄ [ήταν κάποτε…], και σατίρισε, με άψογη τεξανή προφορά, τον τρόπο με τον οποίο περπατάει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, λέγοντας ότι περπατάει όπως ο Τζων Γουάιν [Γουέιν]. Όπου γουάιν=κρασί.
Οι Αμερικανοί ξαναέγιναν έξαλλοι. Και όχι μόνον οι Αμερικανοί. Στο δελτίο ειδήσεων του Mega, η Όλγα Τρέμη και η Μαρία Καρχιλάκη σχολίαζαν τα όσα είπε ο Τσάβες ενώ στο κάτω μέρος της οθόνης υπήρχε ο τίτλος: “Ντελίριο” Τσάβες κατά Μπους. Γιατί έβαλαν το ντελίριο σε εισαγωγικά; Μάλλον τους φάνηκε λίγο βαρύ τώρα που το κανάλι σοσιαλίζει. [Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, κ.λπ.]

Έκλεψαν το καροτσάκι του Άγγελου



Αναδημοσιεύω την πιο πάνω είδηση από τον “Πολίτη” της 28ης Οκτωβρίου 2007 γιατί κατ’ αρχάς με συγκίνησε αλλά κυρίως για να καταδείξω δύο όψεις της κυπριακής κοινωνίας, όπως αυτές φαίνονται μέσα από το κείμενο και την φωτογραφία:


1η όψη) Πάει από το κακό στο χειρότερο: Διότι το να κλέψεις ένα αναπηρικό καροτσάκι είναι πολύ διαφορετικό από το να κλέψεις το ακριβό ποδήλατο ή το μηχανάκι κάποιου άλλου, διότι σε αυτή την περίπτωση δεν τον αναγκάζεις μόνο να αγοράσει άλλο (άρα στην ουσία του κλέβεις περιουσία) αλλά του κλέβεις την ψυχή, την υπόσταση. Τον καθιστάς ανάπηρο για άλλη μια φορά, τον προσβάλεις, τον υποτιμάς, τον κάνεις να μισεί την κοινωνία ολόκληρη.

2η όψη) Στέκει και αντιστέκεται: Διότι παρά την κατάσταση του ο Άγγελος Μαστραντώνης έχει την θέληση να δουλεύει, να είναι αξιοπρεπής και αξιοσέβαστος. Και ενώ θα μπορούσε να μας έχει όλους εμάς γραμμένους - και δικαιολογημένα - εντούτοις έχει αναρτημένες τις φωτογραφίες του Γρηγόρη Αυξεντίου και του Τάσου Ισαάκ δίπλα από τις εικόνες των Αγίων. Έτσι, για να μην μας έχουν δεδομένους.

Πηγές: NOHTIKH ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ

Υπέρ πολέμου με το Ιράν οι Αμερικάνοι


Θετικοί σε ενδεχόμενη επίθεση κατά του Ιράν και μάλιστα πριν τις προεδρικές εκλογές του 2008, παρουσιάζονται περισσότεροι από τους μισούς Αμερικάνους, σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, την οποία διεξήγαγε η εταιρία Zogby και δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (29/10), 52% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ προληπτικών επιθέσεων εναντίον του Ιράν ως τροχοπέδη στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, ενώ μόνο ένα 29% θεωρεί ότι η χώρα τους δεν πρέπει να εμπλακεί σε πόλεμο με το Ιράν.

Μάλιστα, σχεδόν το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι εάν τελικά οι ΗΠΑ επιτεθούν στο Ιράν, αυτό θα γίνει πριν τις προεδρικές εκλογές, δηλαδή πριν το Νοέμβριο του 2008.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το ποιος από τους υποψήφιους για την προεδρία της χώρας θα ήταν καταλληλότερος για να αντιμετωπίσει μια κρίση με το Ιράν, το 21% απάντησε η Χίλαρι Κλίντον, το 15% ο ρεπουμπλικάνος Ράντολφ Τζουλιάνι, και το 14% ο ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστή της Αριζόνα, Τζον ΜακΚέιν.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έρχονται σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ έχουν θέσει στο στόχαστρο το Ιράν. Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Κοντολίζα Ράις είχε κατηγορήσει το Ιράν ότι ψεύδεται για το σκοπό του πυρηνικού του προγράμματος, ενώ ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι έχει αφήσει ανοιχτές υπόνοιες για «σοβαρές επιπτώσεις» από την πλευρά των ΗΠΑ στην περίπτωση που αποκαλυφθεί ότι το Ιράν σχεδιάζει την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Πηγές:cosmo.gr

Σημειώσεις: Είχε πει κάποιος Εβραίος οτι θα ξεκινήσουν τον 3ο Παγκόσμιο όσο ο Bush είναι το αφεντικό στην Αμερική ή με απατά η μνήμη μου;Φυσικά και δε με απατά!Ο Bush σταματάει να είναι το αφεντικό τον Νοέμβριο του 2008...Λέτε να είναι σύμπτωση;Μπά... Το είχε πει και ο γνωστός μας ο Παππούλης αυτό έτσι και αλλίως...Αν διαβάσετε και τα προηγούμενα άρθρα ο ίδιος ο Bush δήλωσε οτι θα ξεκινήσει τον 3ο Παγκόσμιο με το να εισβάλει στο Ιράν...

Α.Τ.Ι.Α βάζουν φωτιές σε χωριό της Σικελίας


Το χωριό Canneto di Caronia στη Σικελία έγινε γνωστό πριν από 3 χρόνια, όταν με ανεξήγητο τρόπο, ψυγεία, τηλεοράσεις και λοιπές ηλεκτρικές συσκευές τυλίγονταν καθημερινά στις φλόγες. Σήμερα, μετά από τρία χρόνια ενδελεχών ερευνών η απάντηση βρέθηκε. Για όλα φταίνε οι εξωγήινοι.

Δεκάδες ειδικοί και επιστήμονες, όπως ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και φυσικοί της ΝΑSA, αλλά και στρατιωτικοί και αστυνομία, εδώ και τρία χρόνια βρίσκονται στο χωριό και ερευνούν το περίεργο φαινόμενο, το οποίο είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις, ώστε το Βατικανό είχε στείλει τον καλύτερο εξορκιστή του για να διώξει το Κακό. Μάλιστα, ένας επιστήμονας ισχυριζόταν ότι είδε ένα καλώδιο που δεν ήταν στην πρίζα να τυλίγεται ανεξήγητα στις φλόγες.

Ωστόσο, δεν βρέθηκε κάποια λογική απάντηση και η έρευνα, την οποία διέταξε η ίδια η ιταλική κυβέρνηση, καταλήγει ότι «οι φωτιές προκλήθηκαν από ισχυρές ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές, ισχύος ως και 15 Γιγαβάτ, οι οποίες δεν προκλήθηκαν από ανθρώπους, αλλά όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις, από εξωγήινους που δοκιμάζουν μυστικά όπλα».

Μάλιστα, στην έρευνα αναφέρονται και λεπτομέρειες πιθανής ύπαρξης UFΟ στην περιοχή, καθώς υπάρχουν ίχνη από προσγείωση άγνωστου αντικειμένου σε ένα χωράφι κοντά στο χωριό.

Εγώ πρέπει να σας πληροφορίσω οτι εξωγηίνοι δε βάζουν τις φωτίες αλλα της βάζει η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και τα "μυστικά όπλα" που αναφέρονται στο παρόν αρθρο είναι τεχνολογία του Τέσλα!Σιγά που θα ερχόντουσαν εξωγηίνοι να μας κάψουν τα δάση.

"Αδιαλλαξία ή ευρωατλαντική προοπτική για τα Σκόπια"


Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την καλύτερη προετοιμασία της διαπραγμάτευσης σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ που ξεκινά την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (29/10) στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και του πρέσβη της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη Αδαμάντιου Βασιλάκη.

Εξερχόμενη από το Mέγαρο Μαξίμου η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι στη σύσκεψη συζητήσανε για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της διαπραγμάτευσης. Όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τη συνέντευξη του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλοσόσκι που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η κ. Μπακογιάννη τόνισε:

«Η Ελλάδα δεν έχει καμιά ανάγκη ούτε να σηκώσει τους τόνους ούτε να προχωρούμε σε προκλητικές δηλώσεις. Για τη σκοπιανή ηγεσία υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο διακύβευμα: από τη μια μεριά η θετική προσέγγιση, η αποδοχή του θετικού μηνύματος της χώρας μας, η ευρωατλαντική προοπτική τους, η οικονομική και περιφερειακή σταθερότητα. Από την άλλη μεριά μπορούν να μείνουν πιστοί στην αδιαλλαξία τους».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο στενά είναι τα χρονοδιαγράμματα για την επίλυση του θέματος της ονομασίας η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Υπάρχει μια συγκεκριμένη ώρα, ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι από την πλευρά του το ΝΑΤΟ θέλει να προχωρήσει σε ενδεχόμενες προσκλήσεις για τις τρεις χώρες, που και αυτό δεν είναι απόλυτο διότι η Κροατία προηγείται. Άρα το χρονοδιάγραμμα είναι δεδομένο».

Ο πρέσβης κ. Βασιλάκης, από την μεριά του, δήλωσε ότι έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και της κ. Μπακογιάννη. «Πρέπει να έχει επιμονή και υπομονή και όταν τα έχεις νομίζω ότι επιτυγχάνεις» σημείωσε όταν ερωτήθηκε για το ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή που είχε στις διαπραγματεύσεις.



Αντίδραση ΠΑΣΟΚ

«Η κυβέρνηση Καραμανλή που, δυστυχώς για την Ελλάδα, επί τριάμισι χρόνια παρακολουθεί απαθής την χιονοστιβάδα των κρατών που αναγνωρίζουν τα Σκόπια με την συνταγματική τους ονομασία, προσπαθεί τώρα, τελευταία στιγμή, να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης.

«Για το ΠΑΣΟΚ, αποκλειστικά υπεύθυνη για το γεγονός ότι έχει διολισθήσει η διαπραγματευτική θέση της χώρα μας, αλλά και ότι αντιμετωπίζουμε μια εξοργιστική αδιαλλαξία από την κυβέρνηση των Σκοπίων, είναι η κυβέρνηση Καραμανλή», πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης.

ΚΚΕ

«Το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δεν είναι το κυριότερο αυτή τη στιγμή», δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη ΝΕΤ. Χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι «ακόμα κι αν κλείσει το θέμα, βεβαίως έχει σημασία πώς θα κλείσει, στην πραγματικότητα όμως θα ανοίξουν πολλές πληγές».


«Δεν είναι το ζήτημα της ονομασίας το κυριότερο αυτή τη στιγμή. Τα Σκόπια όπως ξέρουμε είναι ένα αμερικάνικο προτεκτοράτο, εντάσσονται στα παιχνίδια των ΗΠΑ στην περιοχή. Συνδέονται με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου - μην ξεχνάτε ότι το ΝΑΤΟ δεν επιτρέπει να καθοριστούν τα σύνορα ανάμεσα στο Κόσοβο και στη FYROM - και επομένως το Κόσοβο, ως νέο κράτος, θα έχει ασαφή σύνορα. Ξέρουμε ακόμα, την εγγύτητα των πληθυσμών- αλβανικό στοιχείο κι από δω, κι από κει - και από αυτή την άποψη θα υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις», είπε η κ. Παπαρήγα.

Αναφερόμενη στην ονομασία η κ. Παπαρήγα τόνισε: «Πιστεύω ότι εάν επιδιώκεται ένα όνομα που να έχει μέσα το Μακεδονία, να μην εμφανίζεται ούτε το σλάβικο, ούτε το αλβανικό στοιχείο, αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα στοιχείο ενότητας μέσα στα Σκόπια, αλλά ταυτόχρονα γινόμαστε όλοι όμηροι - όχι τόσο της ηγεσίας των Σκοπίων όσο των σχεδίων των ΗΠΑ στην περιοχή και των ανταγωνισμών που υπάρχουν».

ΣΥΝ

Ο Πάνος Τριγάζης, μέλος της ΚΠΕ και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Συνασπισμού, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, δήλωσε: «Ευχόμαστε να αποδώσει η προσπάθεια στον ΟΗΕ. Ως ΣΥΝ, έχουμε προτείνει, εδώ και 15 χρόνια, λύση σύνθετης ονομασίας που να περιέχει τον όρο Μακεδονία. Ταυτόχρονα, πρέπει να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος. Να μην απολυτοποιηθεί το ζήτημα του ονόματος. Να αποφύγουμε να βλέπουμε το δέντρο και να χάσουμε το δάσος, δηλαδή τον ορίζοντα μιας βαλκανικής πολιτικής ειρήνης, μακριά από τακτικές του “διαίρει και βασίλευε” των ισχυρών».

ΛΑΟΣ

«Η κυβέρνηση θα πέσει αν προχωρήσει στο δίλημμα ‘σύνθετη ονομασία ή βέτο’. Δεν έχω σκοπό να υποχωρήσω στο θέμα της Μακεδονίας. Πάρα πολύ δύσκολα θα περάσει στο ελληνικό κοινοβούλιο», τόνισε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό κανάλι Alter, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι επιδιώκει να γίνει δημοψήφισμα, το θέμα να έρθει στη βουλή και να συγκληθεί το συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα δώσει άλλοθι των εκλογών στη ΝΔ. «Η πόρτα του ΛΑΟΣ για τους «αντάρτες» είναι κλειστή», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε με ανακοίνωση του στις δηλώσεις της γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Η κυρία Παπαρήγα φαίνεται πως δεν βάζει νερό στο κρασί της και γι’ αυτό βάζει στο στόμα μας πράγματα που δεν θα τα έλεγε παρά μόνο ένας μεθυσμένος. Ας συμφωνήσει σε μία σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ν’ ακούσει τη θέση μας. Η Μακεδονία δεν εκχωρείται. Δεν ξεπουλιέται. Δεν παραχωρείται ούτε σαν όνομα ούτε σαν Ιστορία. Το ΚΚΕ έχει ρίξει πολλές κηλίδες στο ΕΘΝΙΚΟ αυτό Κεφάλαιο από την 10ετία του ’40. Δεν χρειάζεται να προσθέσει άλλες», τονίζει ο κ. Καρατζαφέρης.

Πηγές:Cosmo.gr