“Κάντε αυτά που πρέπει κι αφήστε αυτά που σας λέει η τρόικα”

PavlosGlyfadasL
ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ > Μητροπολίτης Παύλος: "Βάζουν φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες"

“Κάντε αυτά που πρέπει κι αφήστε αυτά που σας λέει η τρόικα” διεμήνυσε στους πολιτικούς ο Μητροπολίτης ενώ τόνισε ακόμη: “Είναι κι άλλοι πολιτικοί παλιοί που χρωστάνε λεφτά στο κράτος. Και μερικοί την έχουν γλιτώσει. Ο λαός ξέρει πόσοι πολιτικοί έπρεπε να είναι φυλακή, κι αντί αυτού βάζουν μέσα τα θύματα...”.

Mε αυτή την φράση ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, και ένας από τους δημοφιλέστερους και με μεγαλύτερη επιρροή στην Ιερά Σύνοδο ιεράρχης, τοποθετείται για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τις διώξεις της ηγεσίας καιμτων βουλευτών του ριζοσπαστικού κόμματος του Λαϊκού Συνδέσμου από την κυβέρνηση.
Είναι η δεύτερη παρέμβαση-φωτιά για τις πρόσφατες διώξεις από την ευρύτερη "περιοχή" της Εκκλησίας μετά την τοποθέτηση χθες του γ.γ. του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, βουλευτή, Ν.Νικολόπουλου που τόνισε ότι "οι συλλήψεις έγιναν για να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος".
Αποκάλυψε δε, πως από τον καιρό που έγινε επίσκοπος στάματησε να ψηφίζει! Στην συνέντευξη που αναδείχθηκε από  το yened.wordpres.com, αναφέρει ακόμα:
Για την κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, σημειώνει τα εξής: "Έρχονται στα γραφεία μας δεκάδες άνθρωποι που ούτε ψωμί δεν έχουν. Ευτυχώς που υπάρχει και ο Στρατός. Η Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη μάς δίνει καθημερινώς το ψωμί που περισσεύει από τα γεύματα και πολλοί άνθρωποι έρχονται και περιμένουν στην ουρά για ένα φρατζόλι".
Για την λαθρομετανάστευση και τις ελληνοποιήσεις, αλλά και τον επερχόμενο αντιρατσιστικό νόμο ο ιεράρχης σημειώνει τα εξής: "Λάθος της πολιτείας που το ΄90 άφησε τα σύνορα ανοιχτά. Λάθος και ο νόμος με τον οποίο δίνεται πιο εύκολα η ελληνική ιθαγένεια. Να έρθουν από όλες τις χώρες, αλλά σαν τουρίστες και κατόπιν να επιστρέψουν στις χώρες τους. Δεν είμαι, φυσικά, ρατσιστής. Έχω πάει στην Αφρική 48 φορές (!) για ιεραποστολή".
Για την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της υγείας: "Τον κύριο Άδωνι τον ξέρω, και θέλω να του πω ότι ήταν λάθος το “εισιτήριο” 25 ευρώ για τα νοσοκομεία. Γιατί να αυξήσεις το εισιτήριο αυτό αντι να το εξαλείψεις; Όλοι οι υπουργοί Υγείας της τελευταίας δεκαετίας δεν έκαναν τίποτα. Διορίζουν άσχετους για διοικητές...".
Για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης: "Μας έχει ενημερώσει η πολιτεία σήμερα πόσα χρήματα έχουν μαζευτεί από τα χαράτσια, από τις περικοπές συντάξεων μισθών, τις απολύσεις, το ΦΠΑ κλπ; Που ξανακούστηκε 23% ΦΠΑ; Βγείτε να μας πείτε πόσα μαζέψατε και πόσα οφείλουμε...".
Έγκυρες εκκλησιαστικές πηγές αναφέρουν ότι επίκειται η τοποθέτηση και άλλων ιεραρχών κατά των διώξεων των ριζοσπαστών του Λαϊκού Συνδέσμου...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δήλωση Βόμβα του κυβερνητικού εκπροσώπου: "Έχουν ταυτοποιηθεί τρία άτομα για την Μαρφίν και είναι προσωρινά ελεύθεροι"!!! (Βίντεο)

Σε μια συνταρακτική αποκάλυψη προέβη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Ερωτώμενος από τον Νίκο Χατζηνικολάου, γιατί η κυβέρνηση της ψοφοδεξιάς δεν δείχνει τον ίδιο ζήλο που έδειξε για την Χρυσή Αυγή και στην περίπτωση των φονιάδων της Μαρφίν, απήντησε ως εξής: «Σε ότι αφορά την Μαρφίν, έχουν συλληφθεί οι 3 δράστες, έχουν αναγνωριστεί από μάρτυρες, έχουν ταυτοποιηθεί, κι έχουν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι. Αυτή την πληροφόρηση έχω, από επίσημες πηγές…».

Γιατί τους έχουν αφήσει «προσωρινά» (ουδέν μονιμότερον του προσωρινού…) ελεύθερους; Προφανώς, για «να είναι ενιαίο το μέτωπο απέναντι στους νεοναζί» (όπως ήταν και ο τίτλος της παρουσίας του στο κανάλι)!!!

(ΥΓ) 1: Που τα έμαθε τα ρωσσικά ο Σίμος; Στην (αλήστου μνήμης) Σοβιετική Ένωση, όπου σπούδαζε ως κνίτης!

(ΥΓ) 2: Υπάρχει έστω και ένας τίμιος πατριώτης που μπορεί να χωνέψει αυτό το (ομολογούμενο κιόλας…) αίσχος του Σαμαρά;
http://antipliroforisi.blogspot.gr




Assad: Η Τουρκία θα πληρώσει ακριβά την υποστήριξή της στους τρομοκράτες

«Η Τουρκία θα πληρώσει ακριβά την υποστήριξή της στους “τρομοκράτες” που μάχονται για την ανατροπή του συριακού καθεστώτος», δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας Bashar Al-Assad σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Halk-TV. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς την παρουσία στα τουρκικά σύνορα τζιχαντιστών της Al-Qaeda, ο Assad εκτίμησε πως «στο εγγύς μέλλον οι τρομοκράτες αυτοί θα προκαλέσουν προβλήματα στην Τουρκία. Και η Τουρκία θα πληρώσει πολύ ακριβά». Ο Σύρος πρόεδρος υποστήριξε ακόμη ότι «δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιεί κάποιος την τρομοκρατία σαν τραπουλόχαρτο και να το βάζει στην τσέπη του. Γιατί (η τρομοκρατία) είναι σαν το σκορπιό που δε διστάζει να δαγκώσει την κατάλληλη στιγμή». Ο πρόεδρος Assad επιτέθηκε στον Tούρκο πρωθυπουργό Recep Tayyip Erdoğan, με τον οποίο διατηρούσε στενές σχέσεις στο παρελθόν. Όπως είπε, «ό,τι λέει για τη Συρία και το λαό της είναι ψέματα. Ο Erdoğan το μόνο που κάνει είναι να υποστηρίζει τους τρομοκράτες στη Συρία». Την ίδια στιγμή, η τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε παράταση διάρκειας ενός έτους της δυνατότητας διεξαγωγής επιχειρήσεων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Συρία εάν χρειαστεί.

ΠΗΓΗ

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ... ΤΩΡΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ... ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΤΗΣ COCA-COLA ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ...!!!

ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΒΙΝΤΕΟ... ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΧΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ... ΝΑ ΦΒΤΟΓΡΑΦΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ... ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία του ΠΑΜΕ, η οποία την ώρα αυτή βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή.

Στην πορεία συμμετέχουν και εργαζόμενοι στα εμφιαλωμένα ποτά και στην Coca Cola. Μερίδα εργαζομένων από τα παραπάνω σωματεία, βγήκαν από την πορεία και επιτέθηκαν σε φορτηγό που μετέφερε εμφιαλωμένα ποτά σε κατάστημα στην Τσιμισκή.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στο φορτηγό, ρίχνοντας κάτω το εμπόρευμα και φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. Ορισμένοι από αυτούς προσπάθησαν να προπηλακίσουν τον οδηγό του φορτηγού. Στο τέλος επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι και η κατάσταση ηρέμησε με το φορτηγό να αποχωρεί από το σημείο.

Η πορεία βρίσκεται αυτήν την ώρα στην οδό Τσιμισκή και θα κατευθυνθεί μέσω της οδού Βενιζέλου στο ΥΜΑΘ.

Δείτε το βίντεο του thestival.gr από την επίθεση στο φορτηγό, καθώς και από την μποτιλιαρισμένη πλατεία Χάνθ, λόγω της πορείας στην οδό Τσιμισκή:

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ...!!! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΠΑΜΙΤΕΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΑΝ ΣΑΝ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ...!!!

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΕ... ΤΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΘΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΝΟΜΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ... ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΑΤΣΕΣ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ...



ΠΗΓΗ

ΚΙΝΑ: Επέβαλαν αναγκαστική έκτρωση σε έγκυο έξι μηνών



Μια μητέρα από την Κίνα αποκάλυψε ότι οι αρχές εισέβαλαν στο σπίτι της κατά τη διάρκεια της νύχτας, την απήγαγαν και την υπέβαλαν σε έκτρωση και ενώ διένυε τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της.
Η 33χρονη Liu Xinwen και ο σύζυγός της Zhou Guoqiang συντετριμμένοι είπαν πως όσο και αν παρακάλεσαν η αστυνομία ήταν αμείλικτη.
«Μπήκαν νυχτιάτικα στο σπίτι μας, με έσυραν σαν ζώο από το κρεβάτι, με έβαλαν σε ένα όχημα, με πήγαν στο νοσοκομείο και μου έκαναν μια ένεση για να αποβάλλω».
Το άτυχο ζευγάρι ισχυρίστηκε ότι την προηγούμενη εβδομάδα 12 αστυνομικοί κλωτσώντας την πόρτα μπήκαν με τη βία μέσα στο σπίτι στις 4 το πρωί. Ο Zhou μιλώντας στο Sky News είπε πως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να προστατεύσει την τρομοκρατημένη γυναίκα του καθώς αστυνομικοί τον είχαν καθηλώσει στον καναπέ.
«Η γυναίκα μου ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Την ρώτησα αν της έκαναν ένεση και μου είπε ναι. Την ρώτησα επίσης αν ένιωθε το μωρό στην κοιλιά της. Μου είπε πως όχι. Μετά από αυτό δεν άντεχα να βλέπω τη γυναίκα μου να κλαίει. Βγήκα έξω».
Το μωρό πέθανε στη μήτρα της μητέρας του και την επόμενη μέρα η γυναίκα υποβλήθηκε σε καισαρική τομή για να αφαιρεθεί. Μια τρομακτική φωτογραφία δείχνει δίπλα στο κρεβάτι της γυναίκας έναν πορτοκαλί κάδο. Μέσα στον κάδο οι γιατροί είχαν τοποθετήσει το νεκρό έμβρυο για να το δείξουν στη μητέρα.
Η 33χρονη γυναίκα σε συνέντευξη που παραχώρησε είπε: «Συγγνώμη μωρό μου. Δεν ήταν γραφτό μας να συναντηθούμε σε αυτή τη ζωή».
Ο άτυχος άνδρας αποκάλυψε επίσης ότι οι αρχές υποχρέωσαν τη γυναίκα του να υπογράψει χαρτιά που ανέφεραν ότι έδωσε τη συγκατάθεσή της για την έκτρωση. Η οικογένεια έχει ένα γιο 10 ετών και το παιδί περίμενε πως και πως τον ερχομό του αδελφού του.
Η απάνθρωπη τακτική ισχύει στην Κίνα από το 1979. Στόχος της εκάστοτε κυβέρνησης είναι ο έλεγχος του πληθυσμού.
 Διάβασε:


Τα Γκουλάγκ του Στάλιν και οι αριστεροί απολογητές τους στη Βρετανία



ΚΟ: Διαβάστε με προσοχή το άρθρο. Η απίστευτη υποκρισία των αριστερών σε μια ακόμη πανηγυρική εμφάνιση. Αυτοί που οδύρονται νύχτα μέρα για τις θηριωδίες των Ναζί, επικροτούν την φυλάκιση όσων αρνούνται τα εγκλήματα του Ναζισμού - Φασισμού και ζητούν την καταδίκη της «φασιστικής βίας», όταν στέκονται μπροστά στις σταλινικές κομμουνιστικές θηριωδίες, είτε σιωπούν εκκωφαντικά, είτε (συνήθως) ξεδιάντροπα τις επικροτούν. Και φυσικά όλοι αυτοί ούτε δαιμονοποιούνται από media και «συνταγματικά τόξα», ούτε αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο φυλάκισης για την υποστήριξή τους σε εγκληματικά και τυραννικά καθεστώτα. Για μια ακόμη φορά οι αριστεροί «ευαίσθητοι» «δημοκράτες» είναι πρόθυμοι να καταδικάσουν τη βία και το έγκλημα, μόνο όμως εάν αυτά δεν προέρχονται από τους κομμουνιστές οραματιστές ενός «καλύτερου κόσμου», για την επίτευξη του οποίου εκατομμύρια άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο. Λεπτομέρεια: Οι δύο γνωστοί Βρετανοί Αριστεροί τους οποίους μέμφεται το άρθρο, ότι δεν ενοχλήθηκαν από τα γκουλάγκ και τις δολοφονίες εκατομμυρίων ανθρώπων που βρέθηκαν κάτω από τον κομμουνισμό, είναι εβραϊκής καταγωγής. 

Michael Buurleigh (Daily Mail) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Το «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ», του Ρώσου συγγραφέα Αλεξάντερ Σολζενίτσιν, είναι ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του 20ου αιώνα.
Ξεκινά από την περιγραφή των διαβόητων στρατοπέδων φυλακών Kolyma στην έσχατη βόρειο - ανατολική γωνιά της Σιβηρίας.
Τα στρατόπεδα ήταν τα χειρότερα σοβιετικά γκουλάγκ, όπου οι θερμοκρασίες πέφτουν στο - 50 – πιο ψυχρή και από το Βόρειο Πόλο!
Η περιοχή Kolyma είχε επιλεγεί λόγω των ορυχείων χρυσού της και οι κομμουνιστές ηγέτες ανάγκασαν τους σκελετωμένους και ρακένδυτους κρατούμενους να παράγουν 80.000 κιλά καθαρό χρυσάφι.
Αυτό ήταν ο στυλοβάτης της οικονομίας του Στάλιν. Σχεδόν κάθε κιλό κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή.
Τα στρατόπεδα, που χτίστηκαν στα τέλη του 1940 από τους τροφίμους τους, συχνά στη μέση του πουθενά, ήταν περιτριγυρισμένα με συρματοπλέγματα και σκοπιές.
Με το δεδομένο ότι τους κρατούμενους τους πυροβολούσαν προσέχοντας τα πόδια τους να είναι στραμμένα προς την περίφραξη, οι φύλακες μπορούσαν να ισχυριστούν ότι ο θάνατός τους οφειλόταν σε μια προσπάθεια διαφυγής.
Αυτά τα γκουλάγκ αντιπροσώπευαν όλο το σοβιετικό σύστημα καταναγκαστικής εργασίας - ένα καθεστώς που έφτασε στη θανατηφόρα αιχμή του κάτω από τη δεσποτική εξουσία του Στάλιν με εκατομμύρια ανδρών και γυναικών να μεταφέρονται στη Σιβηρία και σε άλλα φυλάκια της Ερυθρής αυτοκρατορίας.
Αυτά τα φρικιαστικά στρατόπεδα - υπήρχαν πάνω από 2.000 συνολικά - είχαν έναν κοινό οικονομικό και ηθικό σκοπό, του οποίου η επικρατούσα φιλοσοφία ήταν : «Πρέπει να συνθλίψουμε ένα κρατούμενο εντός των τριών πρώτων μηνών. Μετά από αυτό, δεν τον χρειαζόμαστε πια».
Αυτή η σκοτεινή αυτοκρατορία υπήρχε από το 1929 έως το 1960, περίοδος κατά την οποία φυλακίστηκαν 14 εκατομμύρια άνθρωποι.
Εκεί οδηγούνταν πολιτικοί κρατούμενοι (όπως ο ίδιος ο Σολζενίτσιν -φώτο-, ο οποίος φυλακίστηκε για υποτιθέμενη «αντι - σοβιετική προπαγάνδα»), εγκληματίες, και διάφοροι παραβατικοί που παραβίαζαν τους νόμους του σοβιετικού αστυνομικού κράτους.
Η βραβευμένη Αμερικάνα ιστορικός Anne Applebaum εκτιμά ότι τουλάχιστον 2.750.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα γκουλάγκ.
Τα στρατόπεδα ήταν μόνο μια πτυχή ενός τυραννικού σοσιαλιστικού συστήματος που, από την αρχή της Ρωσικής Επανάστασης του 1917, υπό τον Λένιν, στηρίχθηκε στην ακραία βία για να «καθαριστεί» η σοβιετική κοινωνία από τους «ταξικούς εχθρούς» της.
Περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε την επανάσταση, πέντε εκατομμύρια από αυτούς σε ένα λιμό που προκλήθηκε από την παράφρονα οικονομική πολιτική της κυβέρνηση των Μπολσεβίκων.
Μια σκόπιμη πείνα, που είχε σκοπό να εξαναγκάσει τους αγρότες στα κολχόζ, οδήγησε σε επτά εκατομμύρια θανάτους μεταξύ του 1928 και του 1932.
Οι ιστορικοί έχουν συγκρίνει τις συνθήκες σε ορισμένα στρατόπεδα με εκείνες που συνάντησαν τα συμμαχικά στρατεύματα στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέλσεν με τους πεινασμένους ανθρώπους που ήταν ξαπλωμένοι  στο έδαφος περιμένοντας να πεθάνουν. Πολλοί από τους επιζώντες κατέφυγαν στον κανιβαλισμό.
Κι όμως ένα τέτοιο σύστημα - του οποίου στόχος ήταν η «κοινωνική δικαιοσύνη» - βρήκε απολογητές σε έναν αριθμό ‘δυτικών’ που αρνιόντουσαν εκείνο που τόσοι άλλοι είχαν δει από πρώτο χέρι.
Πολλοί από αυτούς ήταν Βρετανοί ακαδημαϊκοί, διανοούμενοι και δημοσιογράφοι. Μεταξύ αυτών ήταν οι ιδρυτές του London School of Economics, Sidney και Beatrice Webb.
Αυτοί δήλωσαν για την πείνα τρομοκρατίας του Στάλιν : «Ισχυρή πρέπει να ήταν η πίστη και αποφασιστική η βούληση των ανδρών οι οποίοι, προς το συμφέρον αυτού που σε αυτούς φαινόταν το δημόσιο συμφέρον, θα μπορούσαν να πάρουν μια τόσο βαρυσήμαντη απόφαση».
Όταν ο Στάλιν αποφάσισε να «καθαρίσει» ολόκληρη μερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος στα μέσα της δεκαετίας του 1930 - με αποτέλεσμα 600.000 περίπου άνθρωποι να βασανιστούν και να εκτελεστούν – οι δυτικοί απολογητές του παρουσίασαν ως άλλοθι για τις ενέργειες του ότι αυτές είχαν ως κίνητρο την ζήλια του, την παράνοια, το μίσος και την έχθρα.
Το γεγονός ότι η εκδίκηση επεκτάθηκε και στις οικογένειες και τα παιδιά των θυμάτων της Σοβιετικών σφαγέων και ότι καταστράφηκαν οι ζωές άλλων, από γενιά σε γενιά, δεν ήταν εμπόδιο στο να στρώσουν ένα ρόδινο επικάλυμμα στις μαζικές δολοφονίες.
Το μοντέλο φυλακών του Στάλιν δεν ενόχλησε μερικούς δυτικούς, όπως τον καθηγητή Harold Laski, τον μέντορα του Ralph Miliband (πατέρα του ηγέτη των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ) στο London School of Economics (LSE) και πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος .
Ο Laski (φώτο), ο οποίος δεν φαίνεται να συγκλονίστηκε από κρατούμενους που τους έσπαζαν τα δόντια με σιδερένιες ράβδους, ανέφερε : «Βασικά, δεν είχα παρατηρήσει μεγάλη διαφορά μεταξύ του γενικού χαρακτήρα μιας δίκης στη Ρωσία με αυτή σε αυτή τη χώρα».
Αυτό το πρότυπο της απενοχοποίησης της ακραίας βαρβαρότητας - με την δικαιολογία ότι πραγματοποιήθηκε στο όνομα της «κοινωνικής δικαιοσύνης» - επεκτάθηκε στο να  δικαιολογηθεί το διαβόητο ναζιστικό - Σοβιετικό Σύμφωνο το 1939, το οποίο οδήγησε στην κοινή εισβολή (Γερμανών – Σοβιετικών) στην Πολωνία, την κατοχή των χωρών της Βαλτικής από τη Ρωσία και την σοβιετική εισβολή στη Φινλανδία.
Μεταξύ των δυτικών σοσιαλιστών που συμπαθούσαν τους Σοβιετικούς ήταν ο φίλος Ralph Miliband, ο μαρξιστής ιστορικός Eric Hobsbawm (φώτο), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο πραγματικός εχθρός ήταν ο καπιταλισμός και όχι οι δύο εγκληματίες στο Βερολίνο και τη Μόσχα.
Φυσικά, κάθε επαναστατική οργάνωση χρειάζεται το φύλλο συκής της με καλοπροαίρετους ακαδημαϊκούς - και έτσι ούτε και εδώ έλειψαν τέτοιοι απολογητές. Αυτοί ήταν το είδος των ανθρώπων, τους οποίους ο Λένιν είχε νωρίτερα ονομάσει «χρήσιμοι ηλίθιοι».
Η ειρωνεία είναι ότι αυτές οι δυτικοί διανοούμενοι της Αριστεράς ήταν οι ίδιοι οι άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι πιο καχύποπτοι της στυγνής εξουσίας .
Αλλά, στην πραγματικότητα, τις περισσότερες φορές όταν δεν λάτρευαν τον Στάλιν – αποδείκνυαν μια συγκλονιστική αφέλεια, ή, ακόμη χειρότερα, έναν τρομακτικό αμοραλισμό*  ίδιο με αυτόν του Στάλιν .
Πράγματι, ο Hobsbawm παρέμεινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος, και όταν τα σοβιετικά τανκς έσπερναν τον θάνατο στην Ουγγαρία το 1956.
Έδινε ακόμα διαλέξεις για τα μαρξιστικά πιστεύω του στους φοιτητές και έγραφε βιβλία σε μια εποχή που τα σοβιετικά τανκς εισέβαλαν στην Τσεχοσλοβακία το 1968, και κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία χιλιάδες αντιφρονούντες φυλακίστηκαν ή εκτελέστηκαν από εκτελεστικά αποσπάσματα .
Άλλοι φυλακίστηκαν σε ψυχιατρεία για πολιτικούς λόγους - αν και ήταν απολύτως υγιείς.
Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, οι άνθρωποι που ζούσαν κάτω από τα κομμουνιστικά καθεστώτα προσπαθούσαν σκληρά για να βρουν τροφή, ενώ η ελίτ των μελών του κόμματος είχε την αποκλειστική χρήση πολυτελών καταστημάτων.
Ένστολοι Σοβιετικοί πήγαιναν στο μπροστινό μέρος κάθε ουράς - όπως εγώ ο ίδιος έγινα μάρτυρας στις ανατολικογερμανικές τράπεζες στα τέλη της δεκαετίας του 1970.
Παντού, επίσης, η ελευθερία του Τύπου είχε εξαλειφθεί υπέρ των κρατικών εφημερίδων, του κρατικού ραδιοφώνου και της κρατικής τηλεόρασης, τα οποία έπλεκαν το εγκώμιο της κομμουνιστικής ηγεσίας και των «ηρωικών» οδηγών τρακτέρ.
Η θρησκεία αφανίστηκε με λύσσα, ιερείς και μοναχές δολοφονήθηκαν, για να ανοίξει ο δρόμος για τη νέα σοσιαλιστική θρησκεία.
Οι πολίτες ήταν τόσο φοβισμένοι μήπως τους ακούσει η μυστική αστυνομία και έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να εμπιστευτούν ακόμα και τους στενούς τους φίλους στα διαμερίσματά τους.
Εν τω μεταξύ, για τα μυαλά της κουλτουριάρικης συνοικίας του Hampstead, τέτοιες τραγωδίες που επηρέαζαν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων δεν ήταν τίποτα περισσότερο από απλές αφορμές συζητήσεων, όπου μπορούσαν άνετα να κοροϊδεύουν, σαν μερικοί αυτούς να ανέβηκαν στα ρουριτανικά** ύψη του βρετανικού κατεστημένου.
Την ώρα που οι αριστεροί όπως ο Laski, ο Hobsbawm και ο Miliband ειδικεύονταν στο να βαττολογούν, άνθρωποι στα στρατόπεδα της Σιβηρίας αναγκάζονταν να δουλέψουν εξοντωτικά υπό την απειλή ενός όπλου και προσπαθούσαν να αποφύγουν να πεθάνουν από την πείνα. (Αν και πρέπει να τονιστεί ότι ο Ralph Miliband δεν συμφώνησε ποτέ με τον Hobsbawm με την άρνηση του τελευταίου να καταδικάσει τους 30 εκατομμύρια νεκρούς του σταλινισμού, ή τη σοβιετική εισβολή στην Ουγγαρία).
Από την πλευρά του, ο Hobsbawm παρέμεινε ένας εντελώς απολογητικός υποστηρικτής του σταλινισμού μέχρι την ημέρα που πέθανε.
Υποστήριξε ότι, παρά τα εκατομμύρια των δολοφονιών τις οποίες έφερε, η Ρωσική Επανάσταση του 1917 ήταν μια μεγάλη υπόθεση στην οποία είχε δίκιο να μένει πιστός.
Το 1994, όταν ρωτήθηκε αν το «ακτινοβόλο αύριο» είχε πράγματι δημιουργηθεί στη Σοβιετική Ένωση, οι θάνατοι των 15 ή 20 εκατομμυρίων ανθρώπων θα ήταν δικαιολογημένοι, ο Hobsbawm απάντησε : «Ναι».
Κι όμως αυτός ο άνθρωπος εξακολουθεί να εξυμνείται στους κύκλους των Νέων Εργατικών.
Μάλιστα, είχε μπει πρώτος στη λίστα των τιμωμένων προσώπων του Τόνι Μπλερ την Πρωτοχρονιά του 1998.
Και όταν πέθανε το περασμένο έτος, ο Εντ Μίλιμπαντ προέβη σε μια δήλωση πένθους λέγοντας για τον Hobsbawm ότι ήταν «ένας άνθρωπος παθιασμένος με την πολιτική του και ένας μεγάλος φίλος της οικογένειάς μου».
Ενώ ο Εντ Μίλιμπαντ θεωρεί ότι η εφημερίδα Mail έθιξε τοπροφίλ του πατέρα του, θα πρέπει σίγουρα να συνειδητοποιήσει ότι πολλοί άνθρωποι στη Βρετανία δεν θεωρούν ότι αυτό που συνέβη σε εκατομμύρια ανθρώπους που βρέθηκαν κάτω από την μπότα του κομμουνισμού ήταν ένα παιχνίδι σε κάποια αίθουσα του Hampstead - και ότι αισθάνονται τόσο έντονα γι’ αυτό, όπως ορθώς κάνει για το Ολοκαύτωμα η οικογένεια του Μίλιμπαντ.
Σχ. ΚΟ:
Ο Έρικ Τζον Έρνεστ Χομπσμπάουμ, (1917 - 2012) ήταν Βρετανός Μαρξιστής ιστορικός, διανοούμενος, συγγραφέας και επίτιμος διδάκτωρ πολλών πανεπιστημίων σε αρκετές χώρες. Ο Χομπσμπάουμ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Πατέρας του ήταν ο Leopold Percy Hobsbaum Εβραιοπολωνικής καταγωγής και η μητέρα του η Nelly Hobsbaum (Grün), Εβραιοαυστριακής καταγωγής.
Ο Harold Joseph Laski (1893 - 1950) ήταν Βρετανός πολιτικός θεωρητικός, οικονομολόγος, συγγραφέας και ομιλητής. Ήταν ενεργός στην πολιτική και υπηρέτησε ως πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας κατά τη διάρκεια του 1945-1946, και ήταν καθηγητής στο London School of Economics 1926-1950. Ο Laski ήταν εβραϊκής καταγωγής.
* Αμοραλιστής είναι ο ανήθικος, αυτός δηλαδή που απορρίπτει και δεν αναγνωρίζει τις ηθικές αξίες, ενώ επίσης μετά από μία παράνομη πράξη, δεν αισθάνεται τύψεις.
** Η Ρουριτανία είναι μια φανταστική χώρα, κάπου στη νοτιο-ανατολική Ευρώπη, για την οποία έγραφε στα βιβλία του (γνωστά ως "The Ruritanian novels") ο Άγγλος συγγραφέας Sir Anthony Hope Hawkins (1863 - 1933), που υπέγραφε με το ψευδώνυμο Anthony Hope. Γνωστότερο και πιο πετυχημένο βιβλίο του ήταν το "Ο αιχμάλωτος της Ζέντα" (1894).
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ - ΤΙ ΛΕΕΙ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ; Φ.Πιπιλή: "Οι ψηφοφόροι της ΧΑ είναι φασιστοειδή"

Παραλήρημα από την βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή η οποία χαρακτήρισε 425.000 Έλληνες ψηφοφόρους του Λαϊκού Συνδέσμου, ως "φασιστοειδή και ναζιστές", και πρόσθεσε μάλλιστα ότι και στην Ευρώπη υπάρχουν αλλά εκεί κρύβονται,επειδή έχουν "αντιρατσιστικούς" νόμους!
 
Είναι ολοφάνερο ότι σύντομα συγκεκριμένες μερίδες ανθρώπων θα διώκονται για τις απόψεις τους, και τις σκέψεις τους, και όχι για τις πράξεις τους.
 
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, η κυρία Πιπιλή επέρριψε ευθύνες στους Έλληνες ψηφοφόρους που ψήφισαν Χρυσή Αυγή (αντί να ψηφίσουν αυτή και την παράταξή της, ας πούμε), λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μια μεγάλη κατηγορία ψηφοφόρων -και γι' αυτό θα πρέπει να σταματήσουμε να τους νταντεύουμε τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί- ήξεραν πολύ καλά τι ψήφισαν, γιατί είναι κομμάτι αυτής της καταγώγιας συμπεριφοράς».
 
«Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο: αυτά τα φασιστοειδή ενυπάρχουν και δεν είναι ανάγκη να είναι ναζιστές, χουντικοί, φασίστες ή άνθρωποι της νύχτας και παραβατικοί. Υπάρχουν στην Ελλάδα σε ένα ποσοστό 3% ή 4%, όπως και σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Υπάρχουν αυτοί οι βαμμένοι ακροδεξιοί φασίστες. Αλλά στην Ευρώπη, επειδή υπάρχει ο νόμος ότι δεν μπορείς να μιλήσεις για το ναζισμό, κρύβονται» είπε η Φωτεινή Πιπιλή.
 
Άλλα μας έλεγε ο κύριος Σαμαράς, που μιλούσε για παραπλανημένους ψηφοφόρους, που προσπαθεί να τους κερδίσει πίσω, αλλά προφανώς η κυρία Φ.Πιπιλή έχει διαφορετική γνώμη, και δεν τους θέλει, καθότι τους θεωρεί "φασίστες".
 
Και να σκεφτεί κανείς ότι η ΝΔ του Α.Σαμαρά υποτίθεται ότι εκπροσωπεί την πατριωτική παράταξη. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
 

Το ΑΠΕ "απαλλάσσει" τον Ν.Μιχαλολιάκο - Δεν εμπλέκεται πουθενά

"To ίδιο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων "ξεβρακώνει" την κυβέρνηση και αποκαλύπτει τον πολιτικό χαρακτήρα των διώξεων, γενικά του κόμματος του Λαϊκού Συνδέσμου και ειδικά του προφυλακισμένου πολιτικού κρατούμενου Νίκου Μιχαλολιάκου", υποστηρίζουν στελέχη του.
Και προτρέπουν τους Έλληνες πολίτες να διαβάσουν τις "αδιάσειστες" όπως τις χαρακτηρίζουν,  "αποδείξεις" που μεταδίδει ακριβώς το ίδιο το κυβερνητικό όργανο ενημέρωσης:
"Ισχυρή απόδειξη αποτέλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, για τους ανακριτές της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής ο κύκλος των τηλεφωνημάτων των Γιώργου Ρουπακιά, Γιώργου Πατέλη, Γιάννη Λαγού και Νίκου Μιχαλολιάκου το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα για να ληφθεί η απόφαση για την προφυλάκισή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων οι απολογίες των Νίκου Μιχαλολιάκου και του πυρηνάρχη της τοπικής του κόμματος στη Νίκαια Γιώργου Πατέλη, αν και εκτιμάται ότι επιχειρήθηκε να συμπλεύσουν, φαίνεται ότι δεν έπεισαν τους δύο ανακριτές και τους εισαγγελείς της υπόθεσης.
Δικαστικές πηγές ανέφεραν πως οι ισχυρισμοί των δύο κατηγορουμένων εμφανίζουν σημεία είτε αντιφατικά μεταξύ τους είτε αδύναμα «στην κοινή λογική». Παράδειγμα  ο ισχυρισμός του Νίκου Μιχαλολιάκου ότι το επίμαχο βράδυ που έπεσε νεκρός ο 34χρονος μουσικός, «κοιμήθηκε νωρίς και ξύπνησε αργά».
Από την πλευρά του ο κ. Ρουπακιάς καλούμενος να δώσει εξηγήσεις για τις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε και έκανε το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα είπε ότι  «ένα τέταρτο μετά τη δολοφονία μού τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς και μου είπε "σκότωσα άνθρωπο". Εγώ ενημέρωσα αμέσως τον Λαγό. Δεν υπήρχε σχέδιο δολοφονίας ούτε κανείς στη ΧΑ ήξερε κάτι».
Η κορυφαία αντίφαση στις απολογίες Μιχαλολιάκου - Πατέλη
Η μεγαλύτερη  αντίφαση, που σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε κατά τη μαραθώνια διαδικασία των απολογιών αποτελεί ο ισχυρισμός του γγ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου ότι δεν γνωρίζει τον Πατέλη, τη στιγμή που ο ίδιος ο συγκατηγορούμενός του αναφέρει ότι εργάζεται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
«Εργαζόμουν στα κεντρικά της ΧΑ. Ήμουν στην ασφάλεια στην κεντρική είσοδο» φέρεται να υποστήριξε ο κ. Πατέλης. 
Πατέλης: Εγώ καλούσα από τα γραφεία του κόμματος στη γυναίκα μου την επόμενη της δολοφονίας Φύσσα
Ο Γιώργος Πατέλης κατά τη διάρκεια της απολογίας του που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα την Πέμπτης  δίνει τη δική του εκδοχή για τις αλλεπάλληλες κλήσεις την επομένη του εγκλήματος από σταθερό τηλέφωνο του κόμματος σε σταθερό του σπιτιού του.
«Την επομένη της δολοφονίας όλες οι κλήσεις από το σταθερό τηλέφωνο του κόμματος στο σπίτι μου έγιναν από εμένα διότι ανησυχούσα για τη γυναίκα μου αφού η αστυνομία ερευνούσε το σπίτι μας, μετά από υπόδειξη της συζύγου του Ρουπακιά που ψευδώς είχε πει ότι μου είχε δώσει μία τσάντα με πράγματα από το σπίτι της που ήθελε να αποκρύψει... Τα σταθερά τηλέφωνα που είναι στο όνομα του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι τηλεφωνικό κέντρο και ο οποιοσδήποτε μπορεί να τηλεφωνήσει από αυτά.
«Με τον Λαγό μιλούσαμε ενόψει της ομιλίας του Μιχαλολιάκου στη Νίκαια»
Ο προσωρινά κρατούμενος πυρηνάρχης δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές και επίμονες ερωτήσεις για τα τηλεφωνήματα στον Ι. Λαγό πριν τη δολοφονία, από τις 9:20 το βράδυ και μετά:
«Ειδικά εκείνη την ημέρα» φερεται να υποστήριξε ο Γ. Πατέλης «μιλούσαμε με τον Λαγό ενόψει της ομιλίας τού κ. Μιχαλολιάκου στην τοπική τής Νίκαιας, δύο ημέρες μετά. Συζητούσαμε πώς θα γνωστοποιηθεί το γεγονός, πώς θα μοιραστούν τα φυλλάδια και πώς οι ενέργειές μας έπρεπε να γίνουν το βράδυ για να μην υπάρξουν το πρωί συγκρούσεις με αντίπαλες ομάδες».
Η υπεράσπιση του Πατέλη υπέβαλε αίτημα στους ανακριτές να αρθεί το τηλεφωνικό του απόρρητο των τελευταίων 2- 3 εβδομάδων προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να φανεί πως η συχνότητα και οι ώρες των τηλεφωνημάτων εκείνης της ημέρας δεν ήταν πρωτόγνωρες.
Στο μεταξύ, ενώπιον του ανακριτή εμφανίστηκαν σήμερα αυτοβούλως η σύζυγος και η πεθερά τού κατηγορουμένου στην υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, οι οποίες είναι μεταξύ των κατηγορουμένων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Οι δύο γυναίκες θα απολογηθούν αύριο".
Όντως, δεν συνάγεται από πουθενά το ότι είχε κάποια σχέση με την δολοφονία, ούτε καν ο Γ.Πατέλης και πολύ περισσότερο ο Ν.Μιχαλολιάκος. Και δεν τα ισχυρίζεται τα παραπάνω η υπεράσπιση, αλλά η ίδια η κυβέρνηση. Περίεργα πράγματα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...!!! "Ο ΛΑΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ... ΒΑΖΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΥΤΕΣ"


“Κάντε αυτά που πρέπει κι αφήστε αυτά που σας λέει η τρόικα” διεμήνυσε στους πολιτικούς ο Μητροπολίτης ενώ τόνισε ακόμη: “Είναι κι άλλοι πολιτικοί παλιοί που χρωστάνε λεφτά στο κράτος. Και μερικοί την έχουν γλιτώσει. Ο λαός ξέρει πόσοι πολιτικοί έπρεπε να είναι φυλακή, κι αντί αυτού βάζουν μέσα τα θύματα...”.
Mε αυτή την φράση ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, και ένας από τους δημοφιλέστερους και με μεγαλύτερη επιρροή στην Ιερά Σύνοδο ιεράρχης,τοποθετείται για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τις διώξεις της ηγεσίας καιμτων βουλευτών του ριζοσπαστικού κόμματος του Λαϊκού Συνδέσμου από την κυβέρνηση.
Είναι η δεύτερη παρέμβαση-φωτιά για τις πρόσφατες διώξεις από την ευρύτερη "περιοχή" της Εκκλησίας μετά την τοποθέτηση χθες του γ.γ. του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, βουλευτή, Ν.Νικολόπουλου που τόνισε ότι "οι συλλήψεις έγιναν για να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος".
Αποκάλυψε δε, πως από τον καιρό που έγινε επίσκοπος στάματησε να ψηφίζει! Στην συνέντευξη που αναδείχθηκε από  το yened.wordpres.com, αναφέρει ακόμα:
Για την κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, σημειώνει τα εξής: "Έρχονται στα γραφεία μας δεκάδες άνθρωποι που ούτε ψωμί δεν έχουν. Ευτυχώς που υπάρχει και ο Στρατός. Η Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη μάς δίνει καθημερινώς το ψωμί που περισσεύει από τα γεύματα και πολλοί άνθρωποι έρχονται και περιμένουν στην ουρά για ένα φρατζόλι".
Για την λαθρομετανάστευση και τις ελληνοποιήσεις, αλλά και τον επερχόμενο αντιρατσιστικό νόμο ο ιεράρχης σημειώνει τα εξής: "Λάθος της πολιτείας που το ΄90 άφησε τα σύνορα ανοιχτά. Λάθος και ο νόμος με τον οποίο δίνεται πιο εύκολα η ελληνική ιθαγένεια. Να έρθουν από όλες τις χώρες, αλλά σαν τουρίστες και κατόπιν να επιστρέψουν στις χώρες τους. Δεν είμαι, φυσικά, ρατσιστής. Έχω πάει στην Αφρική 48 φορές (!) για ιεραποστολή".
Για την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της υγείας: "Τον κύριο Άδωνι τον ξέρω, και θέλω να του πω ότι ήταν λάθος το “εισιτήριο” 25 ευρώ για τα νοσοκομεία. Γιατί να αυξήσεις το εισιτήριο αυτό αντι να το εξαλείψεις; Όλοι οι υπουργοί Υγείας της τελευταίας δεκαετίας δεν έκαναν τίποτα. Διορίζουν άσχετους για διοικητές...".
Για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης"Μας έχει ενημερώσει η πολιτεία σήμερα πόσα χρήματα έχουν μαζευτεί από τα χαράτσια, από τις περικοπές συντάξεων μισθών, τις απολύσεις, το ΦΠΑ κλπ; Που ξανακούστηκε 23% ΦΠΑ; Βγείτε να μας πείτε πόσα μαζέψατε και πόσα οφείλουμε...".
Έγκυρες εκκλησιαστικές πηγές αναφέρουν ότι επίκειται η τοποθέτηση και άλλων ιεραρχών κατά των διώξεων των ριζοσπαστών του Λαϊκού Συνδέσμου...

320.000 ευρώ στην κόρη της Ντόρας από τον Ερυθρό Σταυρό

ΣΚΑΝΔΑΛΟ : ΠΩΣ «ΜΟΙΡΑΖΕ» Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΑΝΟΥ

Aμοιβή της τάξης των 320.000 ευρώ τον χρόνο εισέπραττε η κόρη της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ν.Δ., κυρία Αλεξία Μπακογιάννη, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τις υπηρεσίες της ως «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων. Κόντρα στο πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς που χαρακτηρίζει το έργο του ΕΕΣ, η εταιρεία της κυρίας Μπακογιάννη ανέπτυξε μονοπωλιακή επαγγελματική σχέση με τον οργανισμό επί προεδρίας του κ. Ανδρέα Μαρτίνη (φωτό), μέσω απευθείας αναθέσεων και υπογραφής συμβάσεων, χωρίς προηγούμενες αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων.

Πράξεις που ερευνώνται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Αιχμή αυτής της σχέσης υπήρξε η διαφημιστική προβολή του ετήσιου Πανελληνίου Εράνου του Ερυθρού Σταυρού, έργο για το οποίο η επιχειρηματίας έλαβε μόνο κατά τη χρονιά του 2009 το 20% του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε από το υστέρημα των πολιτών! Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε πόρισμα-φωτιά του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, για το οποίο είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε σχέση με τα πεπραγμένα της διοίκησης Μαρτίνη, αναφορικά με τη διενέργεια του Πανελληνίου Εράνου και τη διαχείριση των εσόδων. Κεντρικό σημείο στην έκθεση αποτελεσμάτων ελέγχου για τον έρανο του 2009, ύστερα από εντολή του γενικού επιθεωρητή, κ. Μιχάλη Σαμπατακάκη, αποτελεί το καθεστώς συνεργασίας του οργανισμού με την εταιρεία, AIA RELATE Α.Ε. ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της οποίας είναι η κυρία Μπακογιάννη. Ειδικότερα, το 2009 συγκεντρώθηκαν από προσφορές συμπατριωτών μας συνολικά 1.357.073,89 ευρώ, με το καθαρό ποσό να είναι τελικώς της τάξης του 1.045.038,62 ευρώ.

Αιτία, η μεγαλύτερη δαπάνη των εξόδων, αυτή της διαφημιστικής προβολής του εράνου που ανατέθηκε στη συγκεκριμένη εταιρεία αντί του ποσού των 235.476,69 ευρώ. Το έργο αυτό περιελάμβανε δημιουργία ραδιοφωνικού σποτ και μετάδοσή του σε επιλεγμένους σταθμούς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας. Σύμφωνα με τους επιθεωρητές, «το ύψος της ανωτέρω δαπάνης κρίνεται αρκετά υψηλό και θα πρέπει ο ΕΕΣ να αξιολογήσει αν είναι αποδοτική σε σχέση με την αύξηση του προϊόντος του εράνου. Εφόσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, η δαπάνη αυτή θα πρέπει να μειωθεί ή να εξαλειφθεί».

Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι διαπιστώθηκε πως «δεν τηρήθηκε οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία για την προβολή του εράνου έτους 2009, όπως περιγράφεται στην υπ’ αριθμ. Πρωτ. 11817/21.09.2005 απόφαση του ΚΔΣ/ΕΕΣ για “δαπάνες από 200.000 ευρώ και άνω, θα γίνεται ανοικτός διαγωνισμός με δημοσίευση στο Επιμελητήριο και στο δήμο Αθηναίων”».

Παράλληλα, η κυρία Μπακογιάννη εκτός της προβολής του εράνου την πενταετία 2006-2011 «έτρεχε» και τον γενικότερο σχεδιασμό επικοινωνιακής πολιτικής, την ανάπτυξη εταιρικής εικόνας και διαχείρισης φήμης, τη διαχείριση κρίσεων και την εκπόνηση προγραμμάτων ενεργοποίησης της εσωτερικής επικοινωνίας συνολικά του ΕΕΣ. Η από 4/9/2006 σχετική σύμβαση παροχής υπηρεσιών μεταξύ του οργανισμού και της AIA RELATE A.E., ύψους 84.000 ευρώ ετησίως, υπογράφηκε λίγους μόνο μήνες μετά τη σύσταση της εταιρείας στην οποία συμμετείχε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ο γιος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, νυν δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Κώστας Μπακογιάννης. Η σύμβαση αυτή, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, «έχει ημερομηνία υπογραφής προγενέστερη της απόφασης του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΣ και παρατάθηκε για 4 έτη μέχρι 31.08.2011 έναντι ποσού 352.800 ευρώ». Μάλιστα, «στα συμφωνητικά παράτασης που μας χορηγήθηκαν δεν αναφέρεται εγκριτική απόφαση του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΣ». Αυτή η πλευρά των δραστηριοτήτων του ΕΕΣ έχει αποτελέσει, εκτός της δικαστικής διερεύνησης, και αφορμή διεθνούς διασυρμού της χώρας μας. Ηδη από την αρχή του έτους ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, έχει γίνει αποδέκτης επιστολής-καταπέλτη της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού στην οποία γίνεται αναφορά για την άρνηση της διοίκησης Μαρτίνη για παροχή των οικονομικών στοιχείων του ΕΕΣ στη διεθνή ομοσπονδία, βάσει των καταστατικών του υποχρεώσεων. Σε αυτό το κλίμα η Δικαιοσύνη καλείται να ορίσει το προσεχές διάστημα προσωρινή διοίκηση στον «ακέφαλο» οργανισμό, μετά την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου του, ώστε να αλλάξει σελίδα στην ιστορική του διαδρομή.

Ερανος για… μισθοδοσία και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

O έλεγχος για το αν τα απολογιστικά στοιχεία του εράνου ήταν σύμφωνα με τις διαδικασίες που περιγράφονται στο ισχύον νομικό-θεσμικό πλαίσιο έφερε στο φως και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη του ΕΕΣ, το1877, οι βασικοί σκοποί και στόχοι του οργανισμού σε καιρό ειρήνης είναι η αρωγή και η συμπαράσταση στα θύματα θεομηνιών και επιδημιών, καθώς και η αυτόνομη ή σε συνεργασία με το κράτος και κοινωνικούς φορείς ανθρωπιστική δραστηριότητα. Επιπλέον, όπως ορίζεται στη σχετική υπουργική απόφαση χορήγησης άδειας για τη διενέργεια του εράνου, «το καθαρό προϊόν του εράνου θα διατεθεί αποκλειστικά για τους εθνικούς κοινωφελείς και ανθρωπιστικούς σκοπούς του ΕΕΣ». Παρ’ όλα αυτά, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι «η διάθεση του προϊόντος του εράνου δεν αφορά αποκλειστικά εθνικούς κοινωφελείς και ανθρωπιστικούς σκοπούς όπως ορίζονται στη χορήγηση άδειας, αλλά σε δράσεις ευρύτερου αντικειμένου, όπως μισθοδοσία προσωπικού, χορηγίες σε ιδρύματα, συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων ιεράς μονής, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κ.ά.». Μεταξύ αυτών και η αθλοθέτηση βραβείων φεστιβάλ ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ποσού 131.495,20 ευρώ. Ο Ερυθρός Σταυρός δηλαδή με τα χρήματα που έδωσαν οι Ελληνες πολίτες για αναξιοπαθούντες πρόσφερε 26.000 ευρώ στην ελληνική ταινία άνω των 45΄ που απέσπασε το βραβείο κοινού και αντίστοιχα 18.000 ευρώ στην ταινία με διάρκεια μικρότερη των 45 λεπτών.

Του Μανόλη Γαλάνη

Πηγή:newmoney.gr

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ.ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αρνητικοί για την διακοπή χρηματοδότησης

 
Δεν συζήτησαν τελικά στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, το θέμα της περικοπής της βουλευτικής αποζημίωσης για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στους οποίους έχει επιβληθεί προσωρινή κράτηση αφού υπήρξε διαφωνία από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.
 
Συγκεκριμένα ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης ανέφερε πως δεν πρέπει να συζητούν τα θέματα μεμονωμένα, καθώς η Κουμουνδούρου ζητά εφ' όλης της ύλης συζήτηση ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα για την Χρυσή Αυγή.
 
Παράλληλα ο κ.Βούτσης είπς πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πει «όχι» στην τροπολογία για την άρση χρηματοδότησης των κομμάτων, εκτός και αν αυτή αφορά μόνο τη Χρυσή Αυγη και όχι όλα τα κόμματα. 
 
Από την πλευρά τους οι Ανεξάρτητοι Ελληνες τους οποίος εκπροσωπούσε ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς υποστήριξαν πως είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουν και να αποφασίσουν την περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης για τους προφυλακισμένους βουλευτής της Χρυσής Αυγής, αφού η Δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί ακόμη αν είναι αθώοι ή ένοχοι. Ετσι το θέμα πήρε αναβολή.
 
Είναι προφανές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν μήπως στο άμεσο μέλλον έχουν παρόμοι τύχη, καθώς η "βάφτιση" ενός χώρου ως ακραίου γίνεται πολύ εύκολα αναλόγως με το αν είσαι μνημονιακός ή αντιμνημονιακός. Για τους λιδιους λόγους προφανώς και οι ΑΝΕΛ θέλουν να περιμένουν τις δικαστικές αποφάσεις.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ομπάμα: "Δεν θα διαπραγματευθώ"

Η παράλυση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ παραμένει για τρίτη ημέρα στις ΗΠΑ, έπειτα και από την άκαρπη συνάντηση της ηγεσίας του Κονγκρέσου με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, την ώρα που η κρίση της χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού κινδυνεύει να διασταυρωθεί με μία νέα αναμέτρηση ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και το Κονγκρέσο για την αύξηση του ανωτάτου ορίου του δημοσίου χρέους μέχρι τις 17 Οκτωβρίου. Ελλείψει συμφωνίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες κινδυνεύουν να κηρύξουν τότε στάση πληρωμών, εκπληρώνοντας το σενάριο του "δημοσιονομικού βαράθρου".

Ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε σαφώς την ηγεσία του Κονγκρέσου κατά τη χθεσινή συνάντηση στον Λευκό Οίκο ότι "δεν προτίθεται να διαπραγματευθεί την ανάγκη να αναλάβει δράση το Κονγκρέσο για την επαναλειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ούτε για την αύξηση του ανωτάτου ορίου του χρέους για να πληρωθούν οι λογαριασμοί που το ίδιο το Κονγκρέσο έχει συσσωρεύσει", ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Είχε προηγηθεί ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπέινερ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι "ο πρόεδρος επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι δεν θέλει να διαπραγματευθεί". Ο Τζον Μπέινερ αναφερόταν στην άρνηση του αμερικανού προέδρου να διαπραγματευθεί την υπονόμευση του νόμου για τη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας, γνωστού ως Obamacare, που έθεσαν ως όρο οι Ρεπουμπλικανοί, με προεξάρχοντες τους βουλευτές του Tea Party, για να εγκρίνουν τα απαραίτητα για την λειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών κονδύλια.
Οι Ρεπουμπλικανοί απειλούν επίσης να μην εγκρίνουν την αύξηση του ορίου του δημοσίου χρέους μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, συνδέοντας και πάλι το θέμα με τον νόμο "Obamacare", οδηγώντας τις ΗΠΑ στο "δημοσιονομικό βάραθρο".

Νωρίτερα ο Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει "εξοργισμένος" από τις συνεχείς κρίσεις με το Κονγκρέσο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. "Φυσικά είμαι εξοργισμένος, διότι αυτή η κρίση είναι τελείως παράλογη", είπε τονίζοντας ότι επίσης δεν προτίθεται να διαπραγματευθεί "με μία εξτρεμιστική πτέρυγα κόμματος" την αύξηση του ανωτάτου ορίου χρέους, καθώς πλησιάζει η 17η Οκτωβρίου.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης κατά την ίδια συνέντευξη ότι "αυτήν την φορά, η Γουόλ Στριτ καλά θα κάνει να ανησυχεί" για το σημερινό αδιέξοδο, "τη στιγμή που υπάρχει μία κατάσταση κατά την οποία μία ομάδα είναι έτοιμη να προκαλέσει στάση πληρωμών, τότε έχουμε πρόβλημα".
Ο Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε χθες με τους επικεφαλής μερικών από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Γουόλ Στριτ, ανάμεσά τους η JP Morgan Chase, Goldman Sacks και Bank of America για να συζητήσει το θέμα της αύξησης του ανωτάτου ορίου χρέους και σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση αυτή προειδοποίησε ότι "υπάρχουν πρηγούμενα παράλυσης του κράτους, αλλά δεν υπάρχει προηγούμενο κήρυξης στάσης πληρωμών".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

10 ημέρες χωρίς κυβέρνηση η Γερμανία

Παρά τις εξαγγελίες του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών πως θα προσπαθήσουν να βρουν «κοινό τόπο» με τον Πέερ Στάινμπρουκ ή με τους Γερμανούς Πράσινους, μέχρι στιγμής δεν έχει επέλθει κάποια συμφωνία και η Γερμανία παραμένει χωρίς κυβέρνηση.
 
Για το θέμα αυτό, ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε στην γερμανική εφημερίδα Bild με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γερμανικής Ενότητας και τόνισε πως «η Γερμανία δεν θα μπορέσει να δώσει επαρκείς εξηγήσεις εντός και εκτός σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση μετά το ξεκάθαρο αποτέλεσμα των ομοσπονδιακών εκλογών και τάσσεται κατά του ενδεχομένου είτε κυβέρνησης μειοψηφίας είτε νέων εκλογών».
 
Στη συνέχεια ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός εξέφρασε την βεβαιότητα του πως θα είναι επιτυχής η προσπάθεια σχηματισμού νέας κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ένας καθαρός νικητής και δύο πιθανοί κυβερνητικοί εταίροι. Θέλουμε να συζητήσουμε με ειλικρίνεια με τους Πράσινους και ελπίζουμε ότι και εκείνοι είναι έτοιμοι για ουσιαστικές συνομιλίες μαζί μας. Πρέπει όμως πρώτα να εκλέξουν νέα ηγεσία και θα έχει αποφασιστική σημασία ποιος θα επιλεγεί».
 
Μιλώντας στην εφημερίδα Bild, ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών εκφράζει την βεβαιότητα ότι θα είναι επιτυχής η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης λέγοντας: "".
 
Αναφέρθηκε επίσης στην ευθύνη της Γερμανίας όχι μόνο για τους πολίτες της αλλά "και για την Ευρώπη και ακόμη πιο πέρα" ώστε να σχηματιστεί κυβέρνησ
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΔΝΤ: Ήπιες προς το παρόν οι επιπτώσεις από το κυβερνητικό ''λουκέτο'' στις ΗΠΑ

Η διακοπή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις ΗΠΑ προς το παρόν έχει «ήπιες» επιπτώσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές, όμως μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν περιορισμό στις χορηγήσεις πιστώσεων εξ'αιτίας της «αβεβαιότητας» που προκαλεί, εκτίμησε σήμερα μια ειδικός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
 
«Η διακοπή της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι στιγμής ήταν ήπια, με τις επιπτώσεις στις αγορές να είναι σχετικά περιορισμένες», δήλωσε η Λόρα Κόντρις, επικεφαλής του τμήματος Παγκόσμιας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο ΔΝΤ. Τα χρηματιστήρια σε διεθνές επίπεδο έχουν αντιδράσει συγκρατημένα στη μερική διακοπή λειτουργίας τμημάτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.
 
 Παρ'όλα αυτά η Κόντρις προειδοποίησε ότι η «αβεβαιότητα» που προκαλεί η κατάσταση αυτή θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία.
 
 «Κάθε φορά που αυξάνεται η αβεβαιότητα, μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις στη ζήτηση και πιθανόν στην προσφορά πιστώσεων», σημείωσε η Κόντρις στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον.
 
 Το σύνολο των ειδικών προβλέπει ότι η διακοπή της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα μειώσει την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας κατά μερικά δέκατα το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για μια πιθανή χρεοκοπία των ΗΠΑ, στην περίπτωση που το Κογκρέσο δεν αυξήσει το όριο του ομοσπονδιακού χρέους μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ !!! ΛΟΥΚΕΤΟ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ NASA...(;)

Τι εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της NASA; Μήνυμα με το οποίο ενημερώνει τον κόσμο ότι μετά το «λουκέτο» στις ΗΠΑ, οι υπηρεσίες δεν λειτουργούν.. Γιατί να εξαιρεθεί και η Nasa;

olympia.gr

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ:Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΟΡΙΣΘΗΚΕ...ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΒΑΔΑΣ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ!!!


Με εντολή του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, ορίζεται η Τίνα Μπιρμπίλη, ως..."Εκτελεστική Γραμματέας της Σύμβασης της Βιέννης για την προστασία της στιβάδας του όζοντος και του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ για τις ουσίες που καταστρέφουν τη στιβάδα του όζοντος".

Τελικά,σύμφωνα με τα taxalia, βρέξει - χιονίσει, δεν τον χάνουν το μισθό με τίποτε, οι "σοσιαλιστές" !

Διαβάστε παρακάτω το σχετικό δελτίο τύπου:

ΠΗΓΗ

Παραίτηση Νίκου Δένδια; ΦΗΜΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Επιστολή παραίτησης φέρεται να έχει στείλει  πριν λίγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας με επιστολή παραίτησης που απέστειλε στο Μέγαρο Μαςξίμου. Δεν είναι γνωστό ακόμη αν η παραίτηση του υπουργού έχει γίνει δεκτή ή όχι.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεργάτες του υπουργού διαψεύδουν κατηγορηματικά τα "σενάρια που κυκλοφόρησαν ότι δήθεν ο Νίκος Δένδιας σκέφτεται να υποβάλλει την παραίτησή του" όπως ανέφεραν, ενώ άλλες πληροφορίες θέλουν τον Ν. Δένδια να υποβάλλει μεν την παραίτησή του αλλά αυτή να μην γίνεται δεκτή απο το Μαξίμου .

Οι φήμες ότι ο κ. Δένδιας σκέφτεται να αποχωρήσει από τη θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξης διακινήθηκαν μετά την απόφαση εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών να αφήσουν ελεύθερους τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Μίχο.

defencenet.gr