Το Φιλί του Ιούδα

DSC08108Του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Εγώ είμαι Κύριε! Ο Ιούδας Ισκαριώτης, ο μαθητής Σου!

Ήρθα ξανά απόψε στον Κήπο της Γεσθημανή, για να Σε συναντήσω.
Για να Σου δώσω και φέτος το φιλί της προδοσίας!
Για να ξεκινήσει άλλη μια φορά το μαρτύριο των παθών Σου!
Για να σταυρωθείς και πάλι να Αναστηθείς!
Εγώ είμαι ο Ιούδας! Το λέει και η καρδιά μου!
Σε προδίδω με ένα φιλί. Πόσο ειρωνικό!
Βλέπεις, δεν φόρεσα κουκούλα, δεν σε δείχνω με το δάκτυλο!
Δεν ήρθα απρόσωπα, ήμουν ένας από τους δικούς Σου!
Ήρθα να σε φιλήσω, προσφωνώντας Σε, «Διδάσκαλε»!
Και Εσύ, θα με αποκαλέσεις, «Εταίρε»!

Και θα γευτώ ξανά την αλμύρα των δακρύων πάνω στο μάγουλο Σου.
Εκείνα τα δάκρυα, που έσταξε η ψυχή Σου πριν από λίγο, στο ποτήρι των στεναγμών, που προσευχήθηκες, αν ήταν δυνατόν να μην πιείς τον πόνο του. Πριν πεις: «πτερ μου, ε δυνατν στι, παρελθτω π᾿μο τ ποτριον τοτο· πλν οχ ς γ θλω, λλ᾿ς σ», για να ακολουθήσεις έπειτα την εθελούσια πορεία Σου προς τον Σταυρό.

Το ίδιο και εγώ, Κύριε. Με την θέληση μου, δέχθηκα να γίνω ο προδότης Σου. Κανείς δεν με ανάγκασε να παίξω αυτόν τον ρόλο, ούτε και φαντάστηκα ότι έτσι θα εκπλήρωνα τις προφητείες. Δεν με δημιούργησαν οι γραφές, εγώ τις επαλήθευσα με την πράξη μου. Και είναι αυτή η κατάφαση της ψυχής μου και η ασθένεια της φύσης μου, που έγιναν η παντοτινή τιμωρία για το αθώο αίμα Σου. Μα, αν είχα αρνηθεί να Σε παραδώσω στους εχθρούς Σου, δεν θα ήμουν ο Ιούδας. Δεν θα γινόμουν το αιώνιο σύμβολο της προδοσίας! Δεν θα συναντιόμασταν κάθε χρόνο εδώ, μεσάνυχτα, υπό το φως των πυρσών!

Απόψε, Σε προδίδω ξανά, Κύριε! Με τον ίδιο πάντα τρόπο!
Καθώς θα έρθω για να Σε φιλήσω, θα κοιτάξω πάλι μέσα στα λυπημένα μάτια Σου, το άθλιο είδωλο της φρικτής προδοσίας μου. Θα δω πάλι τον εαυτό μου! Και θα σε προδώσω και αύριο και μεθαύριο! Σε κάθε περίσταση!
Με την ελευθερία εκείνου, που επιλέγει τη δουλεία της εμπαθούς ψυχής του. Με την αγνωμοσύνη εκείνου, που δε γνωρίζει τι να κάνει με αυτήν την ελευθερία.

Τελείωσα απόψε το έργο της προδοσίας σου Κύριε!
Σου έδωσα και το φιλί της υποκρισίας.
Ξημερώνει πάλι το χάραμα της δικής μου απώλειας.
Τώρα αρχίζει το έργο της δικής Σου θυσίας, για την ανθρώπινη σωτηρία!


Πίνακας: Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου «Η Προδοσία»,
λάδι σε καμβά, 70Χ50, 2014


http://peritexnisologos.blogspot.gr/2014/04/blog-post_17.html#more

Η ΑΛ-ΚΑ'Ι'ΝΤΑ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΦΡΑΤΗ.(BINTEO)


Η Αλ-Κάιντα που συνδέεται με μαχητές έχουν κλείσει όλες τις πύλες του φράγματος του Ευφράτη ποταμού,που ελέγχουν στην ιρακινή πόλη Φαλούτζα στην επαρχία Ανμπάρ. 
lujah

Ο Ιρακινός Υδατικών Πόρων Υπουργός Muhanad al-Saadi ανέφερε σε δήλωσή του τη Δευτέρα ότι οι μαχητές έχουν «κλείσει εντελώς τις πύλες του φράγματος Φαλούτζα από χθες (Κυριακή) το πρωί."
Η κίνηση έχει αποκλείσει σημαντική πηγή νερού για τις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας.
Μαχητές από τη λεγόμενο  ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Levant (ISIL) κατέλαβαν το φράγμα πριν από αρκετές εβδομάδες. Είχαν κόψει τη ροή του νερού, αλλά ξανάνοιξε όταν συσσωρεύτηκε νερό και προκάλεσε στην περιοχή πλημμύρες.
Η Βία υπάρχει στο Ανμπάρ από τον Δεκέμβριο του 2013, όταν ο στρατός απομακρύνθηκε σε ένα στρατόπεδο διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης στην πόλη Ραμάντι. Οι αρχές είπαν ότι το στρατόπεδο χρησιμοποιήθηκε ως "έδρα για την ηγεσία της Αλ Κάιντα." Η αιματοχυσία αργότερα εξαπλώθηκε στην κοντινή πόλη της Φαλούτζα. Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα, τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις σε ολόκληρο το Ιράκ.   http://www.presstv.ir/detail/2014/04/15/358605/militants-close-all-fallujah-dam-gates/    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ PRESS TV:Corfiatiko.blogspot.com

Σε τραγική κατάσταση και πεινασμένοι οι Ουκρανοί στρατιώτες σε Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ (vid).



Το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών που έχουν σταλεί από το Κίεβο για να καταστείλουν τις διαδηλώσεις έχοντας λάβει  θέσεις έξω από τις πόλεις Σλοβιάντσκ και Κραματόρσκ της ανατολικής ρωσόφωνης Ουκρανίας βρίσκεται υπό… του μηδενός αφού όπως αποκαλύφθηκε  έχουν να φάνε πολλές ημέρες!
Όπως είπαν στους κατοίκους της περιοχής του Σλοβιάντσκ οι άνδρες του 25ου Ταξαρχία, που αυτομόλησαν- παραδόθηκαν σήμερα στις ρωσόφωνες δυνάμεις έχουν να τραφούν σωστά εδώ και δύο εβδομάδες!
 Νηστικοί και ταλαιπωρημένοι, ακινητοποιήθηκαν  από τους πολίτες του Σλάβιανσκ οι οποίοι δεν τους υποδέχτηκαν με εχθρότητα, ζητώντας τους να πυκνώσουν τις τάξεις των δυνάμεων αυτοάμυνας της ανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Αποτέλεσμα μέχρι τώρα να έχουν καταθέσει τα όπλα τους τουλάχιστον 300 Ουκρανοί στρατιώτες.
Αυτό που έχει σημασία είναι πως η τροφή είναι το πιο σημαντικό «μέσο» για να έχει ένα στράτευμα ηθικό. Καλύτερα να μην έχει σφαίρες παρά να του λείπει το φαγητό. Πεινασμένος στρατός δεν κερδίζει.

Παρόλα αυτά το καθεστώς του Κιέβου έστειλε τις δυνάμεις του σε ένα πόλεμο εντός των συνόρων του χωρίς να έχει τα απαραίτητα, τη σωστή επιμελητεία και διοικητική μέριμνα για τις δυνάμεις του. Το παρπάνω με απλά λόγια σημαίνει αφενός πως η «αντι-τρομοκρατική» επιχείρηση που προσπάθησε να εξαπολύσει ήταν πρόχειρα σχεδόν ερασιτεχνικά σχεδιασμένη και αφετέρου τώρα η Ουκρανία πληρώνει το τίμημα της πλήρους εγκατάλειψης της εθνικής της άμυνας όλα αυτά τα χρόνια.
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο «Λαϊκός Στρατός του Ντονέτσκ» σύμφωνα με την οποία  απελευθέρωσε τους δύο Ουκρανούς στρατιώτες αφού «τους δώσαμε να φάνε, καθώς ήταν νηστικοί για ημέρες. Εάν θέλουν μπορούν να μείνουν μαζί μας ή να επιστρέψουν πίσω», είπε εκπρόσωπος των δυνάμεων αυτοάμυνας.
Σε απόλυτη συσχέτιση με το παραπάνω είναι και η είδηση της 13ης Μαρτίου –που είχε περάσει στα «ψιλα»- σύμφωνα με την οποία  ο στρατηγός Joseph Dunford, Διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν αποκάλυψε το Κίεβο είχε ζητήσει την αποστολή  MRE (Meal Ready to Eat), δηλαδή έτοιμων προς κατανάλωση γευμάτων. Μάλιστα τότε είχε ζητηθεί και η παραχώρηση στρατιωτικού υλικού, αλλά οι Αμερικανοί είχαν απαντήσει αρνητικά.
Τα MRE αντέχουν για 3 χρόνια και προσφέρουν 1200 θερμίδες με κάθε γεύμα. Αυτή η είδηση δείχνει το τραγικό επίπεδο του ουκρανικού Στρατού, που στην ουσία δεν μπορεί να αντέξει παρατεταμένες επιχειρήσεις που θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να ολοκληρωθούν.
«Εάν χρησιμοποιήσετε τα όπλα σας θα δώσετε λόγο στον Θεό»
Ιερέας, των ρωσόφωνων πόλεων, έχει πλησιάσει σε άρμα μάχης με άντρες του 25ου ουκρανικού τάγματος και τους προειδοποιεί: 
«Εάν χρησιμοποιήσετε τα όπλα σας θα δώσετε λόγο στο Θεό», τους λέει. 
Οι στρατιώτες ακούνε και σκέφτονται ότι σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να σκοτώνεις συμπατριώτες σου. 

Κίεβο- στρατιωτικοί στην ανατολική Ουκρανία. -ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ.


Οι αρχές στο Κίεβο έχουν ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην ανατολική Ουκρανία. Αντικρουόμενες πληροφορίες για θύματα προέκυψαν όταν στρατεύματα, εναέριες δυνάμεις και τεθωρακισμένα οχήματα υποστήριξης, εισέβαλαν σε εκτάσεις που καταλαμβάνονται από τους ακτιβιστές.
Τετάρτη 16 Απριλίου
10:55 GMT:


12:11 GMT:
Κατοίκοι στο Kραματόρσκ έχουν καθίσει κοντά στα τεθωρακισμένα της Ουκρανίας.
12:00 GMT:
Δυνάμεις αυτοάμυνας στο Slavyansk μάχονται, συμβαίνει τώρα, μεταξύ των ανθρώπων τους και άγνωστων ενόπλων σε ένα από τα σημεία ελέγχου.


"Άγνωστο ένοπλοι έχουν φτάσει σε ένα από τα σημεία ελέγχου από την πλευρά του εργοστασίου ζωοτροφών, στο turn-off Izyum. Άνοιξαν πυρ εναντίον ειρηνικών παρατηρητών στο σημείο ελέγχου. Μια ομάδα προσωπικού αυτοάμυνας έχει φτάσει για να βοηθήσει τους παρατηρητές. Συμβαίνουν μάχες, »είπε ο συντονιστής των δυνάμεων αυτοάμυνας στο Interfax.
11:32 GMT:
Οι ρωσικές σημαίες στα ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (APC) ήταν ένα στρατήγημα, λέει το Κίεβο. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Batkivshchina Κόμματος, Σεργκέι Sobolev, οι Ουκρανοί στρατιώτες έβαλαν ρωσικές σημαίες στα οχήματά τους με  σκοπό,  να ξεγελάσουν τις ομάδες αυτοάμυνας της περιοχής Ντόνετσκ και έτσι να είναι σε θέση να μπουν σε περιοχές υπό τον έλεγχο των διαμαρτυρομένων.
Men wearing military fatigues ride on armoured personnel carriers (APC) in the eastern Ukrainian city of Kramatorsk on April 16, 2014. (AFP Photo)
"Αυτές ήταν στρατιωτικές μονάδες μας,που χρησιμοποιούν μεθόδους ανταρτών  παρέμβασης," δήλωσε ο Sobolev, επικαλούμενος τον αναπληρωτή υπουργού Άμυνας. "Πολύ σύντομα, σε δύο με τρεις ώρες ο ελιγμός αυτός πρόκειται να αποκαλυφθεί και θα καταλάβετε ότι στην πραγματικότητα ήταν μια σημαντική ανακάλυψη, των μονάδων μας που έτσι εισβάλουν στις κατεχόμενες περιοχές."
11:30:
Τρία ακόμη Ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα άλλαξαν στρατόπεδο στην περιοχή Ντόνετσκ, σύμφωνα με το RIA Novosti. Τα οχήματα που ήρθαν στο κέντρο της Slavyansk, κατέβασαν την ουκρανική σημαία τους, και παρέδωσαν τα όπλα τους στις ομάδες αυτοάμυνας.

«Αποφασίσαμε να μην πάμε σε πόλεμο με τους ανθρώπους και  να μην υπερασπιστούμε τις αρχές όπως αυτή στο Κίεβο," εξήγησαν τα μέλη των πληρωμάτων.
11:15 GMT:
Το γραφείο του δημάρχου στην ανατολική ουκρανική πόλη Ντόνετσκ, δεν έχει καταληφθεί από διαδηλωτές και οι εκθέσεις αυτές θα μπορούσαν να είναι μια πρόκληση,είπε ένας εκπρόσωπος από μια τοπική ομάδα πολιτοφυλακής στο RIA Novosti.   http://rt.com/news/eastern-ukraine-army-operation-680/   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com

Aντι-κυβερνητικοί διαδηλωτές έκαναν κατάληψη στα Ουκρανικά APC, οι μονάδες του στρατού με ''κατεβασμένο το διακόπτη"(VIDEO).


Οι στρατιώτες που ήρθαν από το Κίεβο αντιμετωπίζουν τους διαδηλωτές στην ανατολική Ουκρανία την Τετάρτη, για να διευθετήσουν τις διαφορές τους ... και δεν βρέθηκε καμμία. Οι στρατιώτες εμφανίστηκαν απρόθυμοι να πάνε στη μάχη εναντίον αντικυβερνητικών ακτιβιστών.
Όταν τα ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (APC) τέθηκαν στο κέντρο της πόλης Kramatorsk, ως μέρος της στρατιωτικής επιχείρησης του Κιέβου εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στα ανατολικά της χώρας,  σταμάτησαν στις διαδρομές , που περιβάλλονται από τα πλήθη των κατοίκων της περιοχής.
Anti-government activists block a collumn of Ukrainian men riding on Armoured Personnel Carriers in the eastern Ukrainian city of Kramatorsk on April 16, 2014. (AFP Photo/Anatoly Stepanov)
Ένα βίντεο από το YouTube για το τι συνέβη δείχνει δίπλα μια γυναίκα να έρχεται σε ένα στρατιώτη με την επίπληξη: "Ο στρατός, θα πρέπει να προστατεύει τους ανθρώπους."

«Εμείς δεν πρόκειται να πυροβολήσουμε, δεν θέλουμε ούτε πρόκειται να γίνει αυτό," ήταν η απάντηση του στρατιώτη.


Παρόμοιες συζητήσεις θα μπορούσαν να ακουστούν σε κάθε ένα από τα πολλά APC που μπήκαν στην πόλη, με τους ντόπιους να υπόσχονται ότι θα υπερασπιστούν τους γείτονές τους, σε περίπτωση που οι στρατιώτες ξεκινήσουν μια στρατιωτική επιχείρηση.
Τα στρατιωτικά οχήματα που είναι σταθμευμένα στο κέντρο του Κραματορσκ  έχουν μετατραπεί σε " καυτά σημεία" για πολιτική συζήτηση, με τους ανθρώπους δίπλα στα οχήματα να προσπαθούν να πάρουν τις απόψεις τους,  από τους ανθρώπους που είναι πάνω στα άρματα μάχης.
Ένα άλλο βίντεο δείχνει τα πλήθη  στο Κραματόρσκ  να φωνάζουν δυνατά  «Ο Στρατός με το λαό» και χειροκροτούν τους στρατιώτες που έφευγαν από τα APC τους.


"Παιδιά, είμαστε μαζί σας! Θα είναι μεγάλη! "Γυναίκες ακούγονται να φωνάζουν  στους στρατιώτες.
Έξι Ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα στο Κραματόρσκ έχουν αλλάξει πραγματικά πλευρές και άρχισαν να πετούν ρωσικές σημαίες την Τετάρτη.
Αργότερα η έκθεση που προέκυψε ανέφερε ότι 3 ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα είχαν αλλάξει  πλευρά στην περιοχή Ντόνετσκ. Τα οχήματα που ήρθαν στο κέντρο της Slavyansk, κατέβασαν την ουκρανική σημαία τους, και παρέδωσαν τα όπλα τους στις ομάδες αυτοάμυνας.

«Αποφασίσαμε να μην πάμε σε πόλεμο με τους ανθρώπους και όχι να υπερασπιστούμε τις αρχές όπως αυτή," είπαν τα μέλη των πληρωμάτων στο RIA Novosti. Αυτό το βίντεο από το YouTube δείχνει μια συνάντηση, όπου μερικά από τα ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα σήκωσαν ρωσικές σημαίες, ενώ άλλα σήκωσαν τις σημαίες του Ντόνετσκ (Λαϊκή Δημοκρατία) που οι υποστηρικτές της ομοσπονδιοποίησης θέλουμε να προσδιορίσουμε. Ο κόσμος αντέδρασε με δυνατές ζητωκραυγές,είπε ο Βλαντιμίρ,  κάτοικος  του Kραματόρσκ  που είδε τα γεγονότα, στο ΦΚ σε ένα τηλεφώνημα όπου έκανε σαφές  ότι η πλειοψηφία των στρατιωτών που έφτασαν στο Kραματόρσκ σε θωρακισμένα οχήματα ήταν «αγόρια 18-20 ετών, με τα κεφάλια τους φρέσκο- ​​ξυρισμένα καθώς  μόλις άρχισαν τη στρατιωτική θητεία τους. "


Αμέσως μετά η στήλη των τεθωρακισμένων οχημάτων έχει αποκλειστεί κοντά στην τοπική αγορά, από τους κατοίκους της περιοχής που περιβάλλουν τη στήλη με μια ανθρώπινη αλυσίδα, αλλά δεν έκαναν τίποτα περισσότερο, είπε ο Βλαντιμίρ.

"Και οι δύο πλευρές  απλά στέκονται εκεί και  καπνίζουν, περιμένοντας τον Θεό,ποιός -ξέρει-τι. Στη συνέχεια, η τοπική πολιτοφυλακή ήρθε στο προσκήνιο, και ζήτησε από τους κατοίκους να κάνουν ένα βήμα πίσω και να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Οι στρατιώτες  ρωτήθηκαν αν θα ήθελαν να παραδοθούν. Σκέφτηκαν λίγο - και συμφώνησαν, "δήλωσε ο Βλαντιμίρ.
Οι στρατιώτες και οι πολίτες άρχισαν να συναδελφώνονται πολύ γρήγορα και σύντομα αστειεύονταν  "θα έρθουν για μια επίσκεψη χωρίς όπλα την επόμενη φορά." Πολλοί από τους στρατιώτες είχαν σε κορδέλες τον Αγιο Γεώργιο, το παραδοσιακό ρωσική έμβλημα που χρησιμοποιείται για να τιμήσουν τον αγώνα της Σοβιετικής Ένωσης κατά του ναζισμού στο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα άρματα  ήδη οδηγούνται μακριά σε ένα ασφαλές μέρος από την τοπική πολιτοφυλακή, είπε ο μάρτυρας.

Ο Βλαντιμίρ είπε ότι το Kραματόρσκ δεν ήταν υπό πολιορκία, αλλά επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν ένοπλα σημεία ελέγχου σε όλη την πόλη. τα Στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν πάνω από την πόλη από την Τρίτη, όταν υπήρχαν συγκρούσεις στο τοπικό αεροδρόμιο. Η τοπική σύνδεση με το Διαδίκτυο είναι εξαιρετικά ασταθής και τα κινητά δίκτυα έχουν λειτουργήσει μόνο κατά διαστήματα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, είπε.
Την Τρίτη, όταν ξεκίνησε η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στα ανατολικά, δεν ήταν τόσο ειρηνική.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν όταν στρατεύματα κατέλαβαν ένα αεροδρόμιο στο Kramatorsk, το οποίο είχε προηγουμένως ελεγχθεί από τους διαδηλωτές.        http://rt.com/news/ukrainian-tanks-kramatorsk-civilians-840/  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.           

Οι πραξικοπηματίες του Κιέβου μαζί με πράκτορες της CIA κ.α. ετοιμάζονται για γενική επέμβαση στην Αν. Ουκρανία .


_74189304_021876670-1

Σχόλιο:Ένα πολύ περιγραφικό ρεπόρτο για το τι συμβαίνει στην Ανατολική Ουκρανία, όπου φαίνεται μαζί με τους χουντικούς της κυβέρνησης, επιτίθενται κατά των λαϊκών στρωμάτων που μαζικά απαιτούν την ανεξαρτησία τους, Αμερικανοί πράκτορες και άλλα λουλούδια της Υπερεθνικής Ελίτ… Έχει ενδιαφέρον για τη στάση ακόμα και των ντόπιων αστυνομικών κατά της εγκάθετης κεντρικής κυβέρνησης του Κιέβου.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη γνώμη μας, το αίτημα κάποιων διαδηλωτών –εν μέρει ένοπλων, μάλιστα κάποιοι συμμετείχαν στον πόλεμο της Υ/Ε στο Αφγανιστάν– για «ομοσπονδιοποίηση» της Ουκρανίας, μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα καταστροφικό, αφού σε τελική ανάλυση η Ομοσπονδία θα ελέγχεται από το Κίεβο και τα αφεντικά των πραξικοπηματιών, ενώ την ίδια στιγμή η Ρωσία θα έχει «δεμένα τα χέρια» αφού θα έχει δεχτεί ένα «διεθνώς νόμιμο» στάτους κβο.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι οι Έλληνες “αντικαπιταλιστές” δεν έχουν βγει να πουν για “επαναστατικές συνθήκες” όταν υπάρχουν ακόμα και συνελεύσεις στο Χάρκοβο και αλλού. Αλλά όταν οι υποστηριζόμενοι από την ΕΕ φασίστες είχαν πάρει τα όπλα μας έλεγαν ότι “έχουν δημιουργηθεί πολιτοφυλακές” και άλλα τέτοια(βλ“Αντικαπιταλιστές” για κλάματα )…Για γέλια ή για κλάματα η ελληνική “αριστερά” ; 
(εμφάσεις στο κείμενο δικές μας)
ΠΗΓΗ: Kiev threatens force against eastern Ukraine protesters — RT News

Το Κίεβο απειλεί για βίαιη επέμβαση ενάντια στους Ουκρανούς διαδηλωτές.

Ο ασκών χρέη Υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας απειλεί να επιλύσει την κατάσταση στις ανατολικές περιοχές «σε 48 ώρες»  όπου η διοίκηση τουλάχιστον δύο πόλεων ελέγχεται από διαδηλωτές που απαιτούν ένα εθνικό δημοψήφισμα για την κρατική δομή.

Ο Arsen Avakov είπε σε δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι
η πραξικοπηματική κυβέρνηση είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει βία στις αντάρτικες ανατολικές περιοχές.
«Υπάρχουν δύο λύσεις : η πολιτική μέσω διαπραγματεύσεων ή μέσω της βίας,» είπε ο υπουργός στο περιθώριο μιας κυβερνητικής συνάντησης.

«Γι αυτούς που επιθυμούν διάλογο, προτείνουμε συζήτηση και μία πολιτική λύση. Για τη μειοψηφία που θέλει σύγκρουση θα λάβει μία ισχυρή απάντηση από τις Ουκρανικές αρχές,» είπε, όπως παρατέθηκε από το Reuters, προσθέτοντας ότι κατά την άποψή του μία «λύση στην κρίση μπορεί να βρεθεί μέσα σε 48 ώρες.»

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι μία ειδική αστυνομική μονάδα από τις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας έχει ήδη φτάσει στις πόλεις του Ντόνετσκ, του Λουγκάνσκ και του Χάρκοβο όπου οι διαδηλώσεις ενάντια στη νέα κυβέρνηση στο Κίεβο συνεχίζονται για βδομάδες τώρα.
Τη Δευτέρα, λαϊκές συνελεύσεις στο Ντόνετσκ και στο Χάρκοβο, όπου τοπικές αρχηγεία διοίκησης καταλήφθηκαν  από διαδηλωτές, που ανακήρυξαν ανεξαρτησία από την Ουκρανία και ανακοίνωσαν τη δημιουργία την ανεξάρτητη  Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Χάρκοβο.

Την προηγούμενη νύχτα, δυνάμεις της αστυνομίας που έφτασαν από το Κίεβο κατάφεραν να επανακαταλάβουν το κτίριο της τοπικής διοίκησης, συλλαμβάνοντας περίπου 60 ακτιβιστές και μεταφέροντας τους σε ένα κέντρο κράτησης στο Κίεβο. Οπλισμένοι με αυτόματα όπλα και φορώντας κουκούλες, τα όργανα επιβολής του νόμου εισέβαλαν στο κτίριο νωρίς το πρωί και καθάρισαν την κεντρική πλατεία από διαδηλωτές.

Στο Χάρκοβο περίπου 30 τοις εκατό των αστυνομικών αρνήθηκαν να εισβάλλουν στο κτίριο της διοίκησης. Ο Avakov έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα απολυθούν.
Ένας δημοσιογράφος του ρωσικού καναλιού Lifenews ανέφερε από την κεντρική πλατεία του Χάρκοβο ότι σύμφωνα με αποδεικτικές μαρτυρίες από τους τοπικούς κατοίκους, κάποιοι αστυνομικοί  ντυμένοι με τις στολές της αστυνομικής δύναμης αντιμετώπισης ταραχών, «Jaguar», έμοιαζαν ανίκανοι να καταλάβουν όταν τους απευθύνονταν είτε στα Ουκρανικά είτε στα Ρώσικα.  Σύμφωνα με αναφορές επικοινωνούν μεταξύ τους στα Αγγλικά.

Στο Ντόνετσκ τα κτίρια των δομών της εξουσίας παρέμειναν στα χέρια των διαδηλωτών  καθώς κάποιοι αστυνομικοί αρνήθηκαν να αντιπαρατεθούν με τους διαδηλωτές.
Στο Λουγκάνσκ οι διαδηλωτές κατέλαβαν τα τοπικά αρχηγεία της Υπηρεσίας Ασφαλείας του Κιέβου(SBU) μαζί με ένα οπλοστάσιο που ήταν αποθηκευμένο εκεί. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία προσπάθεια να επανακαταληφθούν τα κτίρια.

Ακτιβιστές στο Λουγκάνσκ ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν το κτίριο μέχρι να οργανωθεί ένα πανεθνικό δημοψήφισμα για την ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανίας.
Κουκουλοφόρα μέλη της ομάδας που αυτοαποκαλείται «Νοτιοανατολική Διοίκηση» μοίρασαν ένα βίντεο στο οποίο εξέφρασαν ανένδοτη ετοιμότητα να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους με τα όπλα.
Δήλωσαν ότι είναι όλοι από το Lugansk ή από την τοπική περιοχή, ότι κάθε ένας από αυτούς έχει ουκρανική υπηκοότητα και ότι δεν υπάρχουν αντιπρόσωποι των Ρωσικών ειδικών υπηρεσιών όπως της FSB, ή Ρώσοι πολίτες μέσα στο κτίριο.

«Εκπροσωπούμε τους βετεράνους της εκστρατείας στο Αφγανιστάν, πρώην συνοριοφύλακες και από άλλα ειρηνευτικά σώματα και έχουμε μόνο μία νόμιμη απαίτηση : θέλουμε δημοψήφισμα,» έλεγε η δήλωση.
«Αυτή είναι έκφραση της θέλησης του λαού-και θέλουμε να ακουστεί» δήλωσε η ομάδα και συνέστησε μετ’ επιτάσεως «να μην ανακατευτεί κανείς με τους εν ενεργεία αξιωματικούς.»
«Αν πάτε εναντίον μας, καλώς ήρθατε στην κόλαση. Θα αντισταθούμε σθεναρά. Με τη χάρη του Θεού, γαλονάδες!»κατέληγε το μανιφέστο.’

Ο Ουκρανός προεδρικός υποψήφιος Sergey Tigipko, που έφτασε στο Lugansk και διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με τους ακτιβιστές που ταμπουρώθηκαν μέσα στο αρχηγείο του SBU, επιβεβαίωσε ότι όλοι οι ακτιβιστές είναι Ουκρανοί πολίτες.
Επίσης, πολιτικοί επιβεβαίωσαν ότι σε αντίθεση με την προηγούμενη δήλωση του ουκρανού Υπουργού Εσωτερικών, δεν υπάρχουν αιχμάλωτοι μέσα στο κτίριο.

Το Κίεβο χάνει την αυτοκυριαρχία του

H αντίδραση από την πρωτεύουσα, το Κίεβο, σχετικά με τις εξελίξεις στις Ανατολικές περιοχές της χώρας ήταν μέχρι ενός σημείου υστερικές.
Ένας τσακωμός ξέσπασε στο ουκρανικό κοινοβούλιο όταν ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος  κατηγόρησε τους δεξιούς εθνικιστές ότι υποδαυλίζουν το διαχωρισμό της χώρας αποτυγχάνοντας να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες των Νοτιοανατολικών περιοχών και «εξουδετερώνοντας» την ανεξαρτησία τους.

Η Irina Farion, μία βουλευτής του εθνικιστικού Κόμματος Fatherland, το έφτασε στο σημείο να απαιτήσει τον θάνατο πολιτών στο Ντόνετσκ, στο Χάρκοβο και στο Λουγκάνσκ.
«Εγώ θα δρούσα πιο σκληρά. Απλά θα τους δολοφονούσα. Κοιτάξτε, ο εχθρός κυβερνά στη γη μας. Για ποιο πράγμα συζητάμε ; Πρέπει εκδιωχθούν από εδώ πίσω στο έτος 1654 (έτος όπου η Ουκρανία συντάχθηκε με τη ρώσικη αυτοκρατορία). Γι’ αυτό η σημερινή αντίδραση δεν είναι αποδεκτή. Τα μέτρα πρέπει να είναι πολύ σκληρότερα. Ο λαός κατέθεσε τη ζωή του. Γι’ αυτό αυτά τα πλάσματα που φθάνουν εδώ τους αξίζει μόνο θάνατος,» προκήρυξε η Farion.           http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2014/04/14/i-praxikopimaties-tou-kievou-mazi-me-praktores-tis-cia-k-a-etimazonte-gia-geniki-epemvasi-stin-an-oukrania/

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ: ΔΙΟΡΙΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΕΜΠΟΡΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ!


ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ
Σας ενημερώσαμε το πρωί για το θέμα εδώ http://olympia.gr/2014/04/15/μήπως-ο-καταδικασθείς-έμπορος-ναρκωτ/, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Μπουτάρης, διόρισε αντιπρόεδρο δημοτικής εταιρείας έναν άνθρωπο που είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης στις φυλακές Διαβατών και μετά σε αγροτικές  για εμπόριο ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, εμπόριο λέμε όχι χρήστης- ρωτήστε και τον τότε διευθυντή των φυλακών και σημερινό δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης που ξέρει το θέμα – και ζητήσαμε μια απάντηση από τον δήμαρχο.
Ο οποίος φυσικά και δεν απάντησε. Γι αυτό΄και συνεχίζουμε με ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ …ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ…ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ: 

dolmas1
dolmas2
dolmas3
dolmas4
dolmas5
dolmas6
ΠΗΓΗ

Αναφορές και από ρωσικά ΜΜΕ για κατάρριψη ουκρανικού Su-27 πάνω από το Κραματόρσκ



Μαχητικό Su-27A της ουκρανικής Αεροπορίας φέρεται να έχει καταρριφθεί  κατά τη διάρκεια αποστολής του πάνω από την αεροπορική βάση στο Κράματόρσκ σύμφωνα με μαρτυρίες όπως μεταδίδει το ITAR-TASS.
Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο το αεροσκάφος πραγματοποιούσε χαμηλή διέλευση πάνω από το αεροδρόμιο ανοίγοντας πυρ. Ακόμη δεν έχει διακριβωθεί επίσημα η εθνικότητα του αεροσκάφους αν και τα μόνα μαχητικά που πετούσαν εκείνη την ώρα πάνω από την περιοχή ήταν ουκρανικά. Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Novosti Kramatorska οι αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για είτε για ένα MiG-25 είτε για Su-27.
Εκτός από Su-27 η ουκρανική Αεροπορία χρησιμοποίησε και Su-25 όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν σέβεται ούτε τη Μεγάλη Εβδομάδα ο Δήμου και προκαλεί ξανά: «Το ειδωλολατρικό σύμβολο του δήθεν Αγίου Φωτός…»

«Το ειδωλολατρικό σύμβολο του δήθεν Αγίου Φωτός θα έκανε ακόμα και τον ίδιο τον Ιησού εμμανή αντικληρικό», γράφει ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, μέλος του «Ποταμιού» του Σταύρου Θεοδωράκη, σε μια ακόμη δημόσια τοποθέτηση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.
«Οσο πλησιάζει το Πάσχα και σκέπτομαι πως πάλι θα ξοδέψουμε χρήματα για να φέρουμε το (δήθεν) Άγιο Φως και να το υποδεχθούμε με τιμές αρχηγού κράτους, γίνομαι εμμανής αντικληρικός. Και υποθέτω πως το ίδιο θα γινόταν και ο Ιησούς, που από ότι ξέρουμε, δεν πίστευε σε ειδωλολατρικά σύμβολα –και μάλλον θα μοίραζε τα χρήματα στους φτωχούς» γράφει ο Νίκος Δήμου σε άρθρο του που αναρτήθηκε στο Protagon.gr.
Το άρθρο αφορά τη σχέση του αντικληρισμού με τον αντικομουνισμό, θέσεις που ο συγγραφέας θεωρεί προοδευτικές και φιλελεύθερες. Για να συνδέσει τις δύο έννοιες ο Νίκος Δήμου επικαλείται τη τη φιλοσοφία του Μπερτράν Ράσελ, στην οποία ο κομουνισμός παρουσιάζεται ως θρησκεία με δόγμα, ιερατείο και μεσσίες.
«Ο αντικληρικός δεν είναι απαραίτητα άθεος, ούτε καν εναντίον της θρησκείας. Είναι εναντίον του κλήρου – δηλαδή αντίθετος με τους τρόπους και τις πρακτικές της εκκλησίας. Στην ακρότατη περίπτωση και εναντίον της ύπαρξής της. Μπορεί να την θεωρεί περιττή. Δεν χρειάζεται μεσολαβητές ανάμεσα στον εαυτό του και τον Θεό. Δύναται να είναι κανείς πιστός Χριστιανός χωρίς μητροπολίτες, εικόνες, καντήλια και εξαπτέρυγα. Ίσως μάλιστα να είναι πιο σωστός αυτός που ακολουθεί απλώς την Επί του Όρους Ομιλία.
»Αλλά και ο αντικομουνιστής δεν είναι απαραίτητα αντίθετος με τις απόψεις του Μαρξ. Απλώς μπορεί να μην συμφωνεί με το μεταγενέστερο κλειστό Δόγμα (π.χ. του Διαλεκτικού και Ιστορικού Υλισμού) ή με το μονολιθικό, ασάλευτο και αυταρχικό κόμμα» αναφέρει.
Ο αντικομουνισμός και ο αντικληρισμός μπορεί να υποδηλώνουν άνθρωπο, ελεύθερο, ανοιχτό και αδογμάτιστο, γράφει ο Νίκος Δήμου, διαχωρίζει όμως τη θέση του από τον «αντικομουνισμό» του Παναγιώτη Μπαλτάκου, για τον οποίο υπονοεί ότι «είναι αντικομουνιστής επειδή είναι φασίστας, απλώς αλλάζει ένα δόγμα με άλλο».
Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Νίκου Δήμου, από τους βασικούς επίσημους υποστηρικτές της πολιτικής κίνησης του Σταύρου Θεοδωράκη, έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, καθώς ο διακεκριμένος συγγραφέας συνηθίζει συχνά να θίγει ζητήματα ταμπού για την πλειονότητα των Ελλήνων, όπως είναι η θρησκεία αλλά και τα εθνικά θέματα.
Τον περασμένο Μάρτιο, για παράδειγμα, αίσθηση είχε προκαλέσει μια αποστροφή του λόγου του σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ.
«Είναι ένα θέμα που έχουμε ήδη χάσει. Το 95% των κρατών έχει δεχθεί το όνομα «Μακεδονία» κι εμείς συνεχίζουμε να το συζητάμε» είχε πει, συμφωνώντας ότι τα Σκόπια μπορούν να ονομαστούν όπως θέλουν, ακόμα και «Μακεδονία».

ΠΗΓΗ

3ος Παγκόσμιος πόλεμος- Ενημέρωση: 4 νεκροί, 2 τραυματίες καθώς ο Ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορική καταιγίδα εναντίον των Ρωσόφωνων (βίντεο). Η πρώτη αντίδραση Πούτιν στον ΟΗΕ.


Τα Ουκρανικά στρατεύματα κατέλαβαν ένα αεροδρόμιο στην ανατολική πόλη της Kramatorsk, δήλωσαν αντικυβερνητικοί διαδηλωτές. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν, πρόσθεσαν οι ακτιβιστές . Ταυτόχρονα στο Slavyansk γίνεται επιδρομή από τον ουκρανικό στρατό. Yandex Maps
Την ίδια στιγμή, στην ανατολική πόλη του Slavyansk γίνεται επιδρομή από τηα ουκρανικά στρατεύματα, δήλωσε ο επικεφαλής της πολιτοφυλακής του λαού Donbass, Σεργκέι Tsyplakov, στη RIA Novosti.



"Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη επίθεση στο Slavyansk, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού  εισέρχονται στην πόλη ... υπάρχουν πολλά στρατεύματα. Οι άνδρες ετοιμάζονται να
 υπερασπιστούν [την πόλη], " είπε.Αυτό είναι χωρίς αμφιβολία, πρόκειται  πραγματικά για μεγάλες εντάσεις. Αυτό είναι τεράστιο. Κρατήστε ένα μάτι για τα πάντα, από αυτή τη στιγμή. Αυτό θα μπορούσε να είναι η σπίθα που πυροδοτεί τον πόλεμο. Μείνετε συντονισμένοι ...17:02 GMT:
Κανένας ουκρανιός στρατιώτης δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης στο αεροδρόμιο Kramatorsk, είπε μια πηγή από το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας  στο Interfax-Ουκρανίας. Η πηγή δεν μπορούσε να παράσχει λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων από τις τάξεις των αντικυβερνητικών ακτιβιστών.
Σύμφωνα με το υπουργείο και πηγές που επικαλείται το RIA Novosti, οι διαδρομές μέσα και έξω από Kramatorsk  ελέγχονται από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Ωστόσο, περίπου 100 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εξακολουθούν να κατέχουν οδοφράγματα μέσα στην πόλη.
Το ITAR-TASS αναφέρει από Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές  ότι η κατάσταση στην πόλη είναι «ήρεμη» και ότι η Εθνική Φρουρά και τα στρατεύματα που είναι πιστά στο Κίεβο που δραστηριοποιούνται εκεί.
16:40 GMT:
Οι ουκρανοί στρατιώτες και αντικυβερνητικοί ακτιβιστές έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις στο αεροδρόμιο Kramatorsk, που νωρίτερα εισέβαλαν και καταλήφθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις, αναφέρει το RIA Novosti.
16:28 GMT:
Η Μόσχα ανησυχεί σοβαρά για τις εκθέσεις των ανθρώπων που σκοτώνονται στη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε από το Κίεβο στην ανατολική Ουκρανία,είπε ο  επίτροπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Konstantin Dolgov, στο RIA Novosti.Ο Πούτιν δήλωσε στον Μπαν Κι-μουν ότι η Μόσχα αναμένει την καταδίκη του ΟΗΕ για τη στρατιωτική επιχείρηση του Κίεβου..MOSKVA, 15 Απριλίου. / ITAR-TASS /. Η ανησυχία για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται από τις αρχές του Κιέβου στα νοτιο-ανατολικά της Ουκρανίας, εξέφρασε σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν-Κι-Μουν, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου. 
"Συζήτησε τις εξελίξεις της κρίσης στην Ουκρανία, που απότομα επιδεινώθηκε από τις αρχές του Κιέβου,που ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο νότιο-ανατολικό τμήμα της χώρας», - δήλωσε στον Τύπο-υπηρεσία.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ειδικότερα, τόνισε ότι η ρωσική πλευρά αναμένει από τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα μια σαφή καταδίκη των αντισυνταγματικών ενεργειών.17:21 GMT:
Ο επικεφαλής του ΟΗΕ ζήτησε από όλες τις πλευρές στην ουκρανική κρίση να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της έντασης στη χώρα.
«Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών είναι εξαιρετικά ανήσυχος για την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία. Κάλεσε τα μέρη να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να εκτονώσουν την ένταση και να αποφύγουν περαιτέρω βία ", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ.Anti-government activist guards a barricade outside the regional police building in the eastern Ukrainian city of Slavyansk on April 15, 2014. (AFP Photo / Genya Savilov)
17:07 GMT:
Η κατάσταση στην ανατολική ουκρανική πόλη του Slavyansk είναι ήρεμη, λέει ο ανταποκριτής  στο Ισπανικό RT , Francisco Guaita. Σύμφωνα με τον Guaita, το περιφερειακό κτίριο διοίκησης και το τοπικό αστυνομικό τμήμα είναι ακόμα υπό τον έλεγχο των αντικυβερνητικών ακτιβιστών και δεν υπάρχει ουκρανικός στρατός μέσα στην πόλη.
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Slavyansk "θέλουν να καταστήσουν σαφές ότι θέλουν ένα δημοψήφισμα, δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε από εδώ ... και θέλουν περισσότερο την κυριαρχία," είπε ο Guaita .
 http://rt.com/news/kramatorsk-ukraine-attack-army-664/         http://beforeitsnews.com/alternative/2014/04/ww3-update-4-killed-2-wounded-as-ukraine-army-storms-russian-held-airfield-video-2938550.html  http://itar-tass.com/mezhdunarodnaya-panorama/1123944 ΑΠΟ ΤΑ RUSSIA TODAY-BEFORE IT'S NEWS-RIA NOVOSTI-ITAR TASS-PRAVDA:Corfiatiko.blogspot.com.

"ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ .."


ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΚΑΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ΜΕ ΑΡΓΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ...
"ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ", ΕΙΠΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ...
"ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΤΕ", ΑΠΑΝΤΗΣΕ  ...
Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ...
ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΗ ΚΑΙ ΜΠΑΣΑ ΕΔΙΝΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΟΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ...
ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΕΦΤΑΝΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ...
Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΑΔΙΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ...
ΟΙ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΩΣΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΠΩΣ ΟΜΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ...
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΙΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ...
"Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ...
ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΥΠΝΟ ΒΑΘΥ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ..."
"ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΤΕ ΑΥΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ;"
"ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ;
ΚΑΠΟΙΑ ΕΣΤΩ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ;
ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ...
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΑΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ;
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΙΤΙΕΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ;
ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ΠΕΡΠΑΠΑΤΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΛΗΘΑΡΓΟ ..."
'ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΔΙΚΟ ΓΕΡΟΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΦΤΑΝΕΙ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ;
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ;
"Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ"
"ΚΟΙΤΑΞΑΜΕ ΑΠΟΡΗΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟ ...
ΘΕΛΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ;"
" Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ...
ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ..."
"ΔΗΛΑΔΗ ΓΕΡΟΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΙΑ;"
"ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΤΑ ΧΡΕΗ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΘΕΙΡΕΙ ...
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΟΣΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ...
ΕΙΣΤΕ ΤΑΜΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ..."
"ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ..."
"ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ ...
ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ  ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ..."
Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ, ΠΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ, ΜΑΣ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ, ΑΚΟΥΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ:
"ΓΕΡΟΝΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ;"
"ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΑΡΙΛΑΕ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙΣ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ...
ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΜΟΝΟ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ..."
ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΔΙΨΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ 
ΕΚΣΤΑΣΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ... 
ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ !!!    http://anargyros61.blogspot.gr/2014/04/blog-post_14.html

Τούρκοι κρυπτοχριστιανοί στην Αλεξανδρούπολη προσκύνησαν την εικόνα του Αγίου Βλαδίμηρου

Πρόκειται για χριστιανούς που αισθάνονται Έλληνες και γνωρίζουν ότι στις φλέβες τους ρέει Ελληνικό αίμα!  Μια ξεχωριστή μέρα ήταν η χθεσινή του εορτασμού των Βαΐων, αφού η Αλεξανδρούπολη υποδέχτηκε την ιερή εικόνα του αγίου Βλαδίμηρου, ενός από τους μεγαλύτερους αγίους της ορθοδοξίας παγκοσμίως, αλλά και της Ρωσίας, όχι όμως μόνο γι αυτό!
 
Η είδηση ήταν αλλού. Τούρκοι επισκέπτες από τη γειτονική χώρα και συγκεκριμένα από την Κωνσταντινούπολη, βρέθηκαν για μερικές μέρες στην Αλεξανδρούπολη και με την ευκαιρία της εορτής των Βαΐων, εκκλησιάστηκαν στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου! 
 
Οι Τούρκοι προσκύνησαν τις εικόνες και έδειχναν ιδιαίτερα χαρούμενοι, κρατώντας μάλιστα κλαδιά από βάγια και αντίδωρο που μοιράστηκε στους χριστιανούς!
 
Οι Τούρκοι επισκέπτες ανέφεραν ότι είναι χριστιανοί και με την ευκαιρία της επίσκεψής τους στην πόλη της Θράκης, γιόρτασαν τη μέρα μαζί με τους υπόλοιπους χριστιανούς, εκκλησιάστηκαν, άναψαν κεριά και εκπλήρωσαν την επιθυμία τους, αφού είναι γνωστό ότι αγαπούν ιδιαιτέρως τον Aziz Nikola (Άγιο Νικόλαο).
 
Πρόκειται για χριστιανούς που αισθάνονται Έλληνες και γνωρίζουν ότι στις φλέβες τους ρέει Ελληνικό αίμα! 
hellasforce.com
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο Ύμνος των Ύμνων!


σχόλιο Ρωμαίικος: Ακούστε τον ξανά και ξανά.
Όχι εδώ όμως... εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας μας. Καλή αντάμωση στους ναούς.








ΓΑΛΛΙΑ: Επέπληξαν ιερέα που πήγε να ψηφίσει φορώντας σταυρό

Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στην Γαλλία, ανάμεσα στο πλήθος των ανθρώπων που πήγαιναν να εκπληρώσουν τα εκλογικά τους καθήκοντα, στο Trèbes, ήταν και ο ιερέας του χωριού, π. Patrick Gandoulas.
Όταν πλησίασε στην κάλπη, ο δικαστικός αντιπρόσωπος τον επέκρινε γιατί φορούσε έναν σταυρό στο λαιμό του, λέγοντας ότι έτσι έδειχνε το θρησκευτικό του πιστεύω.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Ο 3ΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ;


Δυστυχώς για όλους μας ο 3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ξεκίνησε, απλά εμάς σαν ΕΛΛΑΔΑ δεν μας έχει αγγίξει ακόμα. Αυτό διότι είναι στο αρχικό στάδιο των ψυχολογικών επιχειρήσεων.
ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ:
1. Το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. προσπάθησαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την ΟΥΚΡΑΝΙΑ για τρείς λόγους:
-Ο 1ος λόγος ήταν να μπει η ΟΥΚΡΑΝΙΑ στο ΝΑΤΟ ώστε η αντιπυραυλική ασπίδα να τοποθετηθεί πολύ κοντά στην ΡΩΣΙΑ.
-Ο 2ος λόγος ήταν η ΡΩΣΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ η οποία κατά το ΝΑΤΟ έπρεπε να εκδιωχθεί από εκεί.
- Ο 3ος λόγος ήταν ο έλεγχος των ΡΩΣΙΚΩΝ αγωγών που περνούν μέσα από την ΟΥΚΡΑΝΙΑ από ΝΑΤΟ και ΕΕ ώστε να πιεστεί οικονομικά η ΡΩΣΙΑ.

2. Η ΡΩΣΙΑ απάντησε άμεσα με την κατάληψη της ΚΡΙΜΑΙΑΣ. Όμως η ΚΡΙΜΑΙΑ όπως είναι δεν εξασφαλίζει ότι η αντιπυραυλική ασπίδα δεν θα τοποθετηθεί στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ.
3.Επομένως πρέπει η ΡΩΣΙΑ να καταλάβει όλη την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ μέχρι τον Δνείπερο ποταμό ώστε η αντιπυραυλική ασπίδα να μην είναι ικανή να αγγίξει τους διηπειρωτικούς πυραύλους της ΡΩΣΙΑΣ.
4. Για τον λόγο αυτό η ΡΩΣΙΑ, προωθεί πλέον (χρηματοδοτεί), τις εξεγέρσεις των ΡΩΣΟΦΩΝΩΝ στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ώστε να γίνει από πλευράς ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.
5. ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ) ,ώστε (όπως θα λέει η ίδια) να προστατέψει τους ΡΩΣΟΦΩΝΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ.
6. ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ- ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ- ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
1. Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΠΟ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ.
2. ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΗΤΤΑ.
3. Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
4. ΑΜΕΣΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ.
5. ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ.
6. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.
7. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο 3οςΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΜΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
8. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.
9. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ.
ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ ΛΟΙΠΟΝ:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;
ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΛΟΙΠΟΝ
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.            http://olympia.gr/2014/04/14/%ce%bf-3%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%83-%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b5/

"Η Ελλάδα εξελίσσεται σε αναγκαίο γεωστρατηγικό στήριγμα της Ρωσίας" - Ανάλυση.

Γράφει ο
Δρ. Κωνσταντίνος Γρίβας*
Image

Η ανάλυση των εξελίξεων στην Ουκρανία, κατά την άποψη του γράφοντος, έχει επικεντρωθεί στην ίδια την Ουκρανία και υποτιμά τις συνέπειες σε έναν πολύ σημαντικότερο γεωπολιτικό χώρο, ο οποίος επηρεάζεται αποφασιστικά από τα πρόσφατα γεγονότα και κυρίως από την επαναφορά της Κριμαίας στον ρωσικό κορμό. Τη Μαύρη Θάλασσα.


Συγκεκριμένα, μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας και την απορρόφηση του Ουκρανικού Ναυτικού, η Ρωσία καθίσταται η αναντίρρητη κυρίαρχος της Μαύρης Θάλασσας, με μόνο υποψήφιο ανταγωνιστή την Τουρκία.


Βέβαια, η απορρόφηση του μικροσκοπικού Ουκρανικού Ναυτικού ελάχιστα συνεισέφερε άμεσα στη ρωσική ισχύ. Σε μακροχρόνιο, όμως, ορίζοντα η κατάσταση αλλάζει. Η εξάλειψη των ναυτικών της δυνάμεων, σε συνδυασμό με την απώλεια της Κριμαίας, ουσιαστικά εξαφανίζουν την Ουκρανία από τον χάρτη της ναυτικής ισχύος στη Μαύρη Θάλασσα, τόσο τον σημερινό όσο και τον μελλοντικό. Έτσι μένουν απομονωμένες οι ΝΑΤΟϊκές χώρες της περιοχής, δηλαδή η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται, σχεδόν μέχρι εξαλείψεως, το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον μια ΝΑΤΟϊκή δύναμη των χωρών της Μαύρης Θάλασσας, αποτελούμενη από τα ναυτικά της Ουκρανίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, που θα μπορούσε ίσως να αποτελέσει αντίπαλο δέος για το ρωσικό ναυτικό. Αντιθέτως, ενισχύονται οι τάσεις για μελλοντική αλλαγή πλεύσης αυτών των χωρών, ιδιαίτερα της Βουλγαρίας, προς την κατεύθυνση της Ρωσίας, δεδομένου ότι η τελευταία επανακάμπτει ως ο κυρίαρχος της περιοχής και η Σόφια κάποια στιγμή ενδέχεται να θυμηθεί τις ιστορικά στενές της σχέσεις με τη μεγάλη σλαβική της μητέρα.


Η απρόσμενη ρωσική ναυτική κυριαρχία στη Μαύρη Θάλασσα συνδυάζεται με μια πιθανή γεωγραφική αλλαγή στον πλανήτη, κρίσιμης εν δυνάμει γεωπολιτικής σημασίας, η οποία μπορεί να ωθήσει τη Ρωσία στο να εξελιχθεί σε μια μεγάλη ναυτική δύναμη νέου τύπου. Η αλλαγή αυτή είναι το λιώσιμο των πάγων στον Αρκτικό Ωκεανό. Σε αυτήν την περίπτωση η Ρωσία θα ωθηθεί στο να αναπτύξει τεχνολογίες, συστήματα και μεθοδολογίες έτσι ώστε να ελέγξει ολοκληρωτικά τις μέχρι πρότινος παγωμένες αρκτικές θάλασσες, οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν σε έναν θαλάσσιο δίαυλο ταχύτατης προβολής ισχύος αλλά και εμπορικών διαδρομών παγκόσμιας κλίμακας. Μια σχετική κατηγορία οπλικών συστημάτων είναι οι καινοφανείς αντιπλοϊκοί βαλλιστικοί πύραυλοι (ASBM) που αναπτύσσονται σήμερα στην Κίνα, η διάδοση των οποίων στο ρωσικό οπλοστάσιο ενδέχεται να αποτελέσει έναν βασικό παράγοντα αλλαγής των διεθνών ισορροπιών ισχύος στα χρόνια που έρχονται. Σε περίπτωση δε που ο Αρκτικός Ωκεανός καταστεί πλόιμος, τότε μπορεί να μεταβληθεί σε μια κεντρική εσωτερική θάλασσα του κόσμου και τότε θα χρειαστούμε μια νέα γεωγραφική και χαρτογραφική ανάγνωση του πλανήτη.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ. Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

Σε πολύ γενικές γραμμές, προκύπτει το ενδεχόμενο στα επόμενα χρόνια να δημιουργηθεί μια τοπική θαλάσσια γεωγραφία γύρω από τη Ρωσία όπου θα κυριαρχεί μια πρωτεύουσα «λίμνη», δηλαδή ο Αρκτικός Ωκεανός, ο οποίος θα συμπληρώνεται από άλλες δύο «λίμνες», τις κλειστές θαλάσσιες εκτάσεις της Βαλτικής και του Εύξεινου Πόντου. Για να μπορέσει η Ρωσία να λειτουργήσει σε αυτό το σύστημα ως κυρίαρχη δύναμη θα πρέπει να ασκεί πλήρη, απόλυτη, αποφασιστική και αναντίρρητη κυριαρχία στις τρεις περιφερειακές της θάλασσες. Άρα και στη Μαύρη Θάλασσα. Για την ακρίβεια ιδιαίτερα σε αυτήν.


Συγκεκριμένα, με την επανένταξή της Κριμαίας στον εθνικό κορμό η Ρωσία έκανε μια υψηλών συμβολισμών κίνηση για αναγέννησή της ως κυρίαρχη δύναμη στο γεωπολιτικό της περιβάλλον και δεσμεύεται πλέον από αυτήν. Δηλαδή, η Ρωσία χρειάζεται, έστω και για συμβολικούς λόγους, τον ξεκάθαρο και αναντίρρητο έλεγχο της Μαύρης Θάλασσας έτσι ώστε να αποτελέσει τη βάση για την αναγέννηση της επιρροής της στον ευρύτερο ζωτικό της χώρο. Αυτόν που παραδοσιακά ήλεγχε είτε ως τσαρική Ρωσία είτε ως Σοβιετική Ένωση. Με άλλα λόγια, η Μαύρη Θάλασσα θέτει σοβαρή υποψηφιότητα στο να καταστεί το θεμέλιο της μελλοντικής ρωσικής γεωστρατηγικής. Έτσι, η Ρωσία έρχεται σε άμεση αντιπαράθεση με όποιον αμφισβητεί έστω και δια της υπάρξεώς του την κυριαρχία της εκεί. Και αυτός που πράττει κάτι τέτοιο είναι η Τουρκία, μόνο και μόνο γιατί είναι η άλλη αξιόλογη δύναμη της Μαύρης Θάλασσας.


Επιπροσθέτως, η Μαύρη Θάλασσα, εκτός από την άμεσή αξία της, είναι ιδιαίτερα σημαντική ως ορμητήριο για πέρασμα στην, ακόμη κομβικότερης σημασίας, Ανατολική Μεσόγειο. Με άλλα λόγια, ο Εύξεινος Πόντος, μαζί με το συγκρότημα του Βοσπόρου, της Θάλασσας του Μαρμαρά και των Στενών των Δαρδανελίων, το αρχιπέλαγος του Αιγαίου και την Ανατολική Μεσόγειο, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως ένα ενιαίο γεωσύστημα, με την Κριμαία να αποτελεί, κατά κάποιον τρόπο, το σημείο έναρξης της διαδρομής της ρωσικής ισχύος και την Ανατολική Μεσόγειο το σημείο τερματισμού της. Για να μπορέσει, λοιπόν, η Ρωσία να διασπάσει το φράγμα του Βοσπόρου – Θάλασσας Μαρμαρά – Δαρδανελίων χρειάζεται να διαθέτει στο πλάι της μια δύναμη που να αποτελεί ένα αντίβαρο στην Τουρκία. Και αυτή η δύναμη είμαστε εμείς. Ακόμη και αν στη θέση της Ελλάδας, της ομόδοξης Ελλάδας, ήταν το μουσουλμανικό Μπαγκλαντές, μόνο και μόνο το γεγονός ότι θα βρισκόταν σε αυτήν τη γεωγραφική θέση, η ίδια η γεωπολιτική δυναμική της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί θα το καθιστούσε ιδανικό υποψήφιο σύμμαχο της Ρωσίας. Υπό μία έννοια, η χώρα μας λειτουργεί σαν την αναγκαία κάτω σιαγώνα που δίνει υπόσταση στην άνω σιαγώνα, την Κριμαία, θέτοντάς ανάμεσά τους την Τουρκία και εξασφαλίζοντας ότι δεν θα περάσει από το μυαλό της τελευταίας να κλείσει τα Στενά ώστε να διασπάσει την ενότητα του γεωσυστήματος Μαύρης Θάλασσας – Ανατολικής Μεσογείου και να εγκλωβίσει τη Ρωσία.


Ακόμη και αν ο Εύξεινος Πόντος εξεταστεί αυτόνομα και πάλι ο ρόλος της Ελλάδας είναι κρίσιμης σημασίας. Η ελληνική ναυτική ισχύς θα τραβήξει κατά κάποιον τρόπο την τουρκική ναυτική ισχύ στο Αιγαίο, αποστερώντας της από τη Μαύρη Θάλασσα και εξασφαλίζοντας στη Ρωσία την αναντίρρητη κυριαρχία σε αυτήν. Με άλλα λόγια, η νέα γεωπολιτική πραγματικότητα ενδέχεται να καταστήσει την Ελλάδα ένα αναγκαίο στρατηγικό συμπλήρωμα της Ρωσίας τόσο γιατί ελέγχει τον κρίσιμο δίαυλο του Αιγαίου, όσο και ως αντίβαρο της Τουρκίας.



Εν ολίγοις ενισχύεται η συνεργατική φύση των γεωπολιτικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας και το γεγονός αυτό προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες στη χώρα μας αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη εποχή. Ακόμη και αν η Ελλάδα αποφασίσει ότι δεν είναι προς το συμφέρον της να προχωρήσει σε μια ενίσχυση των στρατηγικών της σχέσεων με τη Ρωσία, η κατάσταση που διαμορφώνεται αποτελεί ένα τεράστιας σημασίας χαρτί στα χέρια της ελληνικής διπλωματίας και της εξωτερικής πολιτικής που μπορεί να το αξιοποιήσει προς πολλές κατευθύνσεις και στο πλαίσιο πολλών στρατηγικών.

(*) Ο Κωνσταντίνος Γρίβας διδάσκει το μάθημα της Γεωπολιτικής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και Γεωγραφία της Ασφάλειας και των Αφοπλισμών στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.    http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=33791

Financial Times: Γιατί είναι τώρα η καλύτερη ώρα να χρεοκοπήσει η Ελλάδα;

Δημοσίευμα των Financial Times επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, σε άρθρο γνώμης του ο Βόλφγκανγκ Μουνχάου τονίζει πως «την ώρα που ο χρηματοοικονομικός κόσμος πανηγυρίζει με την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων, εγώ αναρωτιέμαι το εξής: Είναι η κατάλληλη στιγμή να κηρύξει η Ελλάδα στάση πληρωμών στο εξωτερικό της χρέος;».
Παρ’ όλα αυτά τονίζει πως το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι κάτι που συζητιέται διακριτικά στις Βρυξέλλες ή την Αθήνα, ούτε είναι δημοφιλές στα επενδυτικά συνέδρια.
Ο ίδιος ξεδιπλώνει τη σκέψη του, τονίζοντας ότι «για πρώτη φορά από την κρίση, η Ελλάδα είναι σε θέση να κηρύξει χρεοστάσιο. Διαθέτει πρωτογενές (χωρίς την πληρωμή τόκων) πλεόνασμα προϋπολογισμού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα φτάσει στο 2,7% του ΑΕΠ φέτος και θα ανέβει στο 4,1% το 2015. Το ελληνικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών εμφάνισε ένα πρώτο πλεόνασμα.
Η Ελλάδα δεν εξαρτάται πλέον από τους ξένους επενδυτές». «Βεβαίως, το ότι μπορείς να κάνεις στάση πληρωμών, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να το κάνεις», επισημαίνει.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του Βόλφγκανγκ η Ελλάδα πιθανότατα βρίσκεται πλέον κοντά στον πάτο της οικονομικής της διολίσθησης που ξεκίνησε έξι χρόνια πριν ωστόσο τα στοιχεία για τους ανέργους, τα δάνεια, τους φόρους, τις συντάξεις κλπ δείχνουν ότι «η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται σε ύφεση. Ούτε ανακάμπτει. Έχει καταρρεύσει».
Κατά τον ίδιο, εντούτοις, υπάρχει και μία ακόμη οπτική –εκείνη του πωλητή ομολόγων- που λέει ότι η Ελλάδα αποτελεί το σπουδαιότερο σενάριο ανάκαμψης της σύγχρονης εποχής. «Η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank κατόρθωσαν να αντλήσουν κεφάλαια 3 δισ. ευρώ. Πέρυσι, ήταν κυρίως τα hedge funds που στοιχημάτιζαν στην χώρα. Εκτοτε έχουν ενταχθεί στην ομάδα και οι πιο παραδοσιακοί επενδυτές. Η έκδοση 5ετούς ομολόγου την περασμένη εβδομάδα, προσέλκυσε προσφορές 21 δισ. ευρώ από πάνω από 600 διεθνείς, κυρίως, επενδυτές.
Αν μπορώ να ανιχνεύσω κάποια στρατηγική στην επίσημη στάση της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα, περιγράφεται ως εξής: Ας δημιουργήσουμε μια τεράστια χρηματοπιστωτική επενδυτική φούσκα και ας προσευχόμαστε να κυλήσει και λίγο χρήμα κάποια στιγμή και στην πραγματική οικονομία. Με συντελεστή χρέους που προβλέπεται να ανέλθει στο 177% του ΑΕΠ φέτος, η Ελλάδα δεν προσελκύει πολλές πραγματικές επενδύσεις στα εδάφη της από το εξωτερικό σήμερα. Ούτε μπορεί να δημιουργήσει εγχώριες επενδύσεις, λόγω του διαλυμένου τραπεζικού συστήματος», σημειώνει.
«Αν η κυβέρνηση μπορούσε να δημοπρατήσει το μερίδιό της στις τράπεζες, θα δημιουργούσε μια «κακή τράπεζα» που θα αναλάμβανε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Όταν ολοκληρώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα φετινά stress test, ο αναζωογονημένος τραπεζικός κλάδος θα μπορούσε να αρχίσει να δανείζει σε μια καθαρή και αλλαγμένη οικονομία. Το πρόβλημα λύθηκε.
Αλλά θα χρειαστεί αρκετά μεγάλη φούσκα για να φτάσουμε σε εκείνο το σημείο», προσθέτει, λέγοντας ότι «ο λόγος που η Ελλάδα προσέλκυσε τόσο ενδιαφέρον στην ομολογιακή έκδοση της περασμένης εβδομάδας, ήταν ένας συνδυασμός από την υπόσχεση υψηλής απόδοσης αφενός και την δομή των λήξεων στα υπάρχοντα ελληνικά ομόλογα αφετέρου. Τα επίσημα δάνεια –από τα μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ- απαρτίζουν το 80% του συνολικού χρέους.
Η Ελλάδα δεν θα αρχίσει να τα αποπληρώνει πριν το 2023. Με άλλα λόγια, η χώρα βραχυπρόθεσμα είναι αξιόχρεη. Αλλά τα μακροπρόθεσμο αξιόχρεό της, δεν είναι καθόλου βέβαιο».
«Και όλα αυτά μας γυρίζουν στο βασικό πρόβλημα: Ποιος άνθρωπος με σώας τα φρένας θα κάνει μια μακροπρόθεσμη επένδυση σε μια χώρα με τόσο αφόρητο μακροπρόθεσμο χρέος; Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια επενδυτική εκτίναξη, αν δεν χαριστεί ή δεν κηρυχθεί στάση πληρωμών στο επίσημο χρέος.
Ο πιο καθαρός τρόπος για να γίνει αυτό θα ήταν μέσω συνεδρίου για το χρέος, αλλά οι πιστώτριες χώρες δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν», λέει ακόμη, σημειώνοντας ότι η εναλλακτική λύση είναι εκείνη που θέλει την Ελλάδα να «κηρύσσει στάση πληρωμής όλου του εξωτερικού της χρέους. Καθιερώνει ένα νέο νόμισμα, το οποίο θα υποτιμήσει αμέσως.
Για να κλειδώσει το επενδυτικό πλεονέκτημα –να γίνει πραγματική η υποτίμηση- θα χρειαστεί μια κεντρική τράπεζα με αξιόπιστο στόχο πληθωρισμού καθώς και επαρκώς απελευθερωμένες αγορές εργασίας και προϊόντων. Δεν είναι εύκολη απόφαση και θα χρειαστούν πολύ περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από όσες έχει κάνει μέχρι σήμερα η Αθήνα».
«Μολονότι αυτό το σενάριο θα “φρίκαρε” τους διεθνείς επενδυτές αν συνέβαινε, είναι βέβαιο ότι θα το ξεχνούσαν και θα επέστρεφαν γρήγορα. Στο κάτω κάτω, οι πιθανότητες χρεοκοπίας είναι οι λιγότερες, αμέσως μετά την χρεοκοπία. Σε εκείνο το σημείο, η μεταρρυθμισμένη Ελλάδα θα είναι πολύ ελκυστική για τους διεθνείς επενδυτές, όχι μόνο για τους χρηματιστηριακούς επενδυτές. Δεν κάνω τον δικηγόρο της εξόδου. Οι Έλληνες ψηφοφόροι και οι ξένοι επενδυτές, θα πρέπει όμως να γνωρίζουν, ότι πλέον η Ελλάδα είναι σε θέση να έχει επιλογή, καταλήγει ο Βόλφκανγκ.
Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

Αλβανοί φασίστες υμνούν τον δολοφόνο καίγοντας Ελληνικές ση μαίες…


2e1ax_default_entry_diadilosi-tirana-alvanoi.jpg

…καθόλου περίεργο. Έτσι υμνούν και τους γενοκτόνους συνεργάτες των ναζί, ακριβώς με το ίδιο τελετουργικό. Η Ελληνική σημαία άλλωστε είναι ο τρόμος κάθε φασίστα στον πλανήτη.

Με αφορμή την ιστορία του βαρυποινίτη Ιλιρ Καρέλι που το πραγματικό του όνομα είναι Kundret Kume, στην Αλβανία, υπάρχει μια προσπάθεια από σκοτεινούς κύκλους, καθώς και από διάφορα εθνικιστικά αλβανικά μέσα να ξυπνήσουν τον αλβανικό "πατριωτισμό", με σκοπό μαζική επίθεση κατά της Ελλάδας τροφοδότηση του ανθελληνικού κλίματος.
Είναι λυπηρό, καθώς, στην Αλβανία, όλοι οι επικίνδυνοι κακοποιοί που έχουν απασχολήσει την ελληνική κοινωνία, αντιμετωπίζονται σαν ήρωες, γράφοντας ποιήματα και μελοποιώντας μάλιστα τραγούδια με τα κατορθώματα τους. Έτσι κάνανε με όλους τους Αλβανούς διαβόητους κακοποιούς και έτσι κάνανε και με τον Καρελι. Το φέρετρο του βαρυποινίτη ήταν τυλιγμένο με την Αλβανική Σημαία, μεταφέρθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού, και λίγες μέρες αργότερα στα Τίρανα Αλβανοί "πατριώτες" συγκεντρώθηκαν μπροστά στην ελληνική πρεσβεία στα και έκαψαν την ελληνική σημαία.
Την ίδια συμπεριφορά επιφύλαξαν και στον Έλληνα πρέσβη, κ Ροκανά ο οποίος δέχθηκε επίθεση με αυγά, στο Φιέρι από «ακτιβιστές» ανθέλληνες με αρχηγό κάποιον ονόματι Κριστακι Ζίου (σσ. στο Φιέρι ζούν πολλοί τσάμηδες), στα πλαίσια των εκδηλώσεων για της Εθνική Επέτειο της 25 Μαρτίου όπου ο Έλληνας πρέσβης παρευρέθη στο Δημαρχείο του Φιέρι. Στο κέντρο της, στην πλατεία "Ευρώπη" υψώθηκε και η Ελληνική Σημαία όπως συμβαίνει με κάθε χώρα που γιορτάζει την ανεξαρτησία της. Οι ακτιβιστές και οι υπόλοιποι θέλησαν να κατεβάσουν την Ελληνική Σημαία γιατί είναι ντροπή να κυματίζει αυτή στην Αλβανία και στην συγκεκριμένη πόλη, όπως είπαν χαρακτηριστικά. Μάλιστα αν δεν είχε επέμβει η αλβανική αστυνομία τα επεισόδια θα ήταν σοβαρά και ακραία. Ο Έλληνας Πρέσβης παρέμεινε για μία ώρα περίπου αποκλεισμένος στο Δημαρχείο του Φιέρι.
Ενώ η επίθεση στο αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο έχει ξεπεράσει κάθε όριο, με αποκορύφωμα την συνέντευξη του πρώην αρχηγού των Μυστικών Υπηρεσιών Αλβανίας SHIK-SHISH (1997-2002) Φατός Κλόσι στην εφημερίδα «Illyria»των αλβανοαμερικανών στην Νέα Υόρκη, που αναδημοσίευσε η αλβανική εφημερίδα «Πανόραμα». Στη συνέντευξη αυτή αποκαλύπτεται ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών της Αλβανίας καθώς και ποιοι βρίσκονται πίσω από κάθε επίθεση που δέχονται οι Έλληνες της Αλβανίας και φυσικά οι χριστιανικοί ναοί. Λέει λοιπόν ο πρώην αρχηγός: «Το πρόβλημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι εντελώς διαφορετικό! Η παρέμβαση της Ελληνικής Εκκλησίας στα εσωτερικά της Αλβανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι ίσως πιο σοβαρή από το πρόβλημα των ισλαμιστών, στην οποία όμως δεν έχει αφιερωθεί η απαιτούμενη προσοχή. Όχι από τις Μυστικές Υπηρεσίες, διότι οι Μυστικές Υπηρεσίες παρακολουθούσαν την παρέμβαση αυτή».
Τα γεγονότα αυτά δεν είναι τυχαία, έχουν βαθιές ρίζες και πρέπει η ελληνική πολιτεία να τα λάβει σοβαρά υπόψιν της και όχι να διατυμπανίζει με κάθε ευκαιρία ότι είναι η πιο θερμή χώρα που υποστηρίζει την εν λευκώ είσοδο της Αλβανίας στην ΕΕ.
Πρέπει να αναλογιστούμε οτι, κατά τους Αλβανούς η χώρα τους απλώνεται μέχρι την Λάρισα ενώ οι Βορειοηπειρώτες γι’ αυτούς είναι εργάτες που πήγαν να δουλέψουν τα κτήματα των Αλβανών μπεήδων, πριν 200 χρόνια και παρέμειναν στη χώρα τους. Για τους Αλβανούς πάντα οι Έλληνες τους χρωστάνε. Η γενική αντίληψη των Αλβανών είναι ότι, οι Αλβανοί κακοποιοί έχουν καταδικαστεί χωρίς να φταίνε .
Αυτή είναι μια γενική αντίληψη που έχει γαλουχηθεί και εκπαιδευτεί στα σχολικά βιβλία και το γνωρίζον όσοι είχανε την "τύχη" να ζήσουμε στην αλβανική επικράτεια. Φτάνει κανείς να επισκεφθεί όλα τα ηλεκτρονικά αλβανικά μέσα και να διαβάσει τα σχόλια των Αλβανών και το μίσος που εκτοξεύουν έναντι των Ελλήνων με την κάθε ευκαιρία.
Προχθές το απόγευμα, μια μεγάλη ομάδα Αλβανών διαμαρτυρήθηκαν στο κέντρο των Τιράνων κατά των βασανιστηρίων που υπέστη ο Αλβανός βαρυποινίτης στην Ελλάδα. Με αλβανικές σημαίες στα χέρια, οι διαδηλωτές τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ενώ έσκισαν την ελληνική σημαία και στη συνέχεια την έκαψαν. Η ομάδα των διαδηλωτών κρατούσε στα χέρια διάφορα πανό και συνθήματα που καταδικάζουν όπως γράφανε την απάνθρωπη βία των Ελλήνων δεσμοφυλάκων και από την άλλη, κρατούσαν πανό για τον ήρωα Αλβανό βαρυποινίτη, τον Kundret Kume ή αλλιώς γνωστός ως Ηλία στην Ελλάδα. Χρειάστηκε η παρέμβαση της αλβανικής αστυνομίας να διαλύσει τους διαδηλωτές. Πάλι με αφορμή αυτό οι αστυνομικοί κατηγορήθηκαν πως ακολουθούσαν εντολές της Ελλάδας.
Εμπρός λοιπόν για την Ευρωπαϊκή Αλβανία που όλοι ονειρευόμαστε!
Πηγή: www.himara.gr

Τώρα: Ο Συριακός στρατός απελευθερώνει την Μααλούλα – πανικόβλητοι οι ισλαμοφασίστες εγκαταλείπουν την πόλη.

Αυτές τις στιγμές, ο Συριακός στρατός μαζί με μαχητές της Χεζμπολά έπειτα από ολονύχτιες επιχειρήσεις έχουν θέσει υπό τον πλήρη έλεγχο την αρχαία χριστιανική πόλη της…

Μααλούλα. Έντρομοι οι ισλαμιστές εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και καταδιώκονται στις γύρω περιοχές, καθώς οι λαϊκές πολιτοφυλακές θεωρούν εξαιρετικά σημαντικό τον εντοπισμό και την τιμωρία τους ώστε να γίνουν παράδειγμα για τα ανθρωποειδή της Κεσάμπ. Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν εξοντωθεί όλοι οι τούρκοι τροφοδότες των ισλαμιστών και είχαν αποκοπεί μεθοδικά οι οδοί μέσω των οποίων έφταναν οι πολεμικές προμήθειες στους γενοκτόνους. Υποδειγματική η δράση του Συριακού λαού, διδάσκει αντίσταση σε όλους που αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσουν τον τουρκικό φασισμό.

 

ΠΗΓΗ

Ντέιβιντ Κάμερον : «Παραέχουμε λευκά χριστιανικά πρόσωπα ανάμεσά μας» (video)




Ο Βρετανός πρωθυπουργός και ηγέτης του "Συντηρητικού" Κόμματος, Ντέιβιντ Κάμερον αποκήρυξε δημόσια, πρόσφατα, τους «λευκούς Χριστιανούς» σε ένα συνονθύλευμα αντι-λευκού ρατσισμού και «καλωσορίσματος» μη - λευκών μεταναστών, σε οπαδούς του κόμματός του. Ο Cameron, ο οποίος εξήρε πρόσφατα το Ισλάμ ως «μια μεγάλη θρησκεία», δεν έχει καμία απολύτως διαφορά με το υποτιθέμενο αντίπαλο κόμμα, το Εργατικό Κόμμα, επιζητώντας την διατήρηση της πολιτικής των ανοικτών συνόρων και της συνεχιζόμενης εισροής μεταναστών. Την ίδια ώρα σύμφωνε με δημοσκοπήσεις, πάνω από το 80 % των Βρετανών ζητεί μείωση ή παύση της μετανάστευσης.




Καθώς η υποστήριξη των Βρετανών ψηφοφόρων στο αντι-ΕΕ Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) του Nigel Farage βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το «Συντηρητικό» κόμμα, έχει καταφύγει στην προσπάθεια τρομοκράτησης των ψηφοφόρων, λέγοντάς τους ότι «η ψήφος στο UKIP είναι ψήφος στους Εργατικούς», ενώ θα έπρεπε να λένε ότι «η ψήφος στους “Συντηρητικούς” είναι μια ψήφος στους Εργατικούς», δεδομένου ότι και τα δύο κόμματα υιοθετούν τις ίδιες πολιτικές αυτοκτονίας για τη μετανάστευση .



Να θυμηθούμε ότι ο David Cameron παραδέχτηκε πρόσφατα τις εβραϊκές του ρίζες σε ομιλία του στην Κνεσέτ, το ισραηλινό κοινοβούλιο, λέγοντας ότι ο προ-προ-πάππους του ήταν Εβραίος άνδρας από τη Γερμανία, ο Emile Levita.



 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΓΑΛΛΙΑ: Συμμορία ανήλικων μουσουλμάνων βιάζει 18χρονη "επειδή είναι Γαλλίδα"


H σύλληψη

Εκείνο το βράδυ, ένα νεαρό κορίτσι 18 ετών κατεβαίνει από το RER [τραίνο] στον σταθμό του Évry. Ενώ βγαίνει, κάνει μια κλήση με το κινητό της τηλέφωνο. Τέσσερα άτομα έρχονται κατά πάνω της και την τραβάνε σε ένα γειτονικό πάρκο. Την ληστεύουν, στη συνέχεια την γδύνουν και την βιάζουν διαδοχικά. Με απερίγραπτη ​​σκληρότητα. Οι τέσσερις την βασανίζουν για τέσσερις ώρες πριν την εγκαταλείψουν, τραυματισμένη να αιμορραγεί. Ένας οδηγός μοτοσικλέτας έρχεται κοντά της και καλεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Έχει τις αισθήσεις της για να δώσει μαρτυρία, και να υποβάλει καταγγελία. Παίρνει άδεια τρεις μήνες από την εργασία της. Θα είναι για πάντα τραυματισμένη στη ζωή της.
Χάρη στις λεπτομερείς περιγραφές και εικόνες των καμερών CCTV, η αστυνομία του Évry προχωρά σε σύλληψη των τεσσάρων υπόπτων σε λιγότερο από 24 ώρες και παίρνει το DNA τους. Ανακρίνονται τη Δευτέρα 31 Μαρτίου το απόγευμα. Οι τέσσερις κακοποιοί είναι ανήλικοι: δύο 13 ετών, ένας 15 ετών και ο τέταρτος 17 ετών. Τρία αδέλφια Τούρκοι και ένας Μαροκινός. Λεπτομέρεια: ο μεγαλύτερος, 17 ετών, βγήκε από την φυλακή έξι μήνες πριν, αφού είχε εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής φυλάκισης δύο ετών για βιασμό που διέπραξε κατά του γιος ενός υπαξιωματικού της χωροφυλακής. Ελεύθερος χωρίς παρακολούθηση. Τώρα υπότροπος. Οι δύο άλλοι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για ληστεία. Τέσσερις δράστες, τρεις υπότροποι – όλοι ανήλικοι!
Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, οι ανήλικοι δεν εξέφρασαν την παραμικρή τύψη. Αντίθετα, εξέφρασαν το μίσος τους : ναι, δεν θα την είχαν αγγίξει αν ήταν Τουρκάλα. Ναι, της επιτέθηκαν επειδή ήταν Γαλλίδα και «οι Γάλλοι είναι όλοι γιοι π…..ας». Ο δικαστής που διέταξε την φυλάκισή τους, τους ανέκρινε με βάση την κατηγορία για βιασμό από κοινού και βαρβαρότητα, αλλά και - ω! τι έκπληξη - για ρατσισμό.


Υποσημείωση: Οι τέσσερις νεαροί εγκληματίες δεν φοβούνται τίποτα. Οι γονείς τους είχαν εγκατασταθεί από χρόνια στη Γαλλία, και εκείνοι πηγαίνουν στο γαλλικό σχολείο. Από πού άραγε να προέρχεται αυτή η δίψα για μίσος, που τους οδήγησε να διαπράξουν τέτοιες βαρβαρότητες σε ένα νεαρό κορίτσι; Λέτε να φταίει η «ανεργία»; Ή η «ανισότητα»;
      
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (από εδώ)

Ουκρανοί αστυνομικοί αυτομολούν μαζικά στο Lugansk και καταγγέλλουν προβοκάτσιες από το Κίεβο.


Αστυνομικοί στην πόλη Lugansk παραιτούνται και τάσσονται στο πλευρό των διαδηλωτών και των δυνάμεων αυτοάμυνας καταγγέλλοντας πώς η «κυβέρνηση» του Κιέβου είναι αυτή που οργανώνει προβοκάτσιες και επιθυμεί την αιματοχυσία στη νοτιοανατολική Ουκρανία.
Επικεφαλής των Αστυνομικών Δυνάμεων στο Lugansk ανέφερε πώς οι αστυνομικοί δεν πρόκειται να εφαρμόσουν τις εντολές του υπουργού Εσωτερικών της «κυβέρνησης» του Κιέβου Αρσέν Αβάκοφ και δεν πρόκειται να μπουν απέναντι στους ειρηνικούς διαδηλωτές που θέλουν την ομοσπονδιοποίηση της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε πώς μεγάλος αριθμός αστυνομικών έχει υποβάλλει παραίτηση και έχει ήδη ενταχθεί στις δυνάμεις αυτοάμυνας καταγγέλλοντας πώς «αυτοί που προσπάθησαν να οργανώσουν επίθεση κατά του λαού του Lugansk δεν ήταν κάτοικοι της πόλης, αλλά προβοκάτορες του Κιέβου οι οποίοι ήταν μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικοί».

Σημειώνεται πώς το Lugansk είναι μία πόλη στην οποία εδώ και αρκετές ημέρες κυβερνητικά κτίρια έχουν καταληφθεί από τους Ρωσόφωνους κατοίκους και η «κυβέρνηση» του Κιέβου επιχειρεί με προβοκάτσιες και επιθέσεις να επανακαταλάβει τα κτίρια αυτά.
Όπως είπε ο συντονιστής του «ρωσικού τομέα» στην πόλη Lugansk, επιβεβαιώνοντας τον επικεφαλής των Αστυνομικών Δυνάμεων, «οι Αβάκοφ, Τουρτσίνοφ και Τιμοσένκο επιχειρούν να παίξουν το δικό τους παιχνίδι στη νοτιοανατολική Ουκρανία, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής λειτουργούν με βάση τα δικά τους συμφέροντα».
Και σίγουρα αυτά δεν είναι να περιμένουν το ΔΝΤ να τους αυξήσει την τιμή του φυσικού αερίου κατά 60% και να τους μειώσει τις συντάξεις κατά 50% για να πάρουν ένα δάνειο το οποίο θα ξεπληρώσουν με… αίμα.
Για υποκινούμενες επιθέσεις σε βάρος του λαού της νοτιοανατολικής Ουκρανίας από την «κυβέρνηση» του Κιέβου έκανε λόγο και ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Το αίμα έχει ήδη ρεύσει και πρέπει να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης», προειδοποίησε ο ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Βιτάλι Τσούρκιν. Ζήτησε δε από τους δυτικοευρωπαίους και τις ΗΠΑ να ασκήσουν πιέσεις στις αρχές του Κιέβου ώστε «να σταματήσει η χρήση βίας κατά του ουκρανικού λαού και να αρχίσει ένας πραγματικός διάλογος». «Είναι η Δύση που θα καθορίσει εάν μπορεί να αποφευχθεί ο εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία» πρόσθεσε ο Βιτάλι Τσούρκιν.
Από την πλευρά τους οι πρεσβευτές της Δύσης επέμειναν στο να κατηγορούν τη Ρωσία και να μιλούν για συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία.
Με την τακτική τους αυτή ωθούν την «κυβέρνηση» του Κιέβου σε ακρότητες στις πόλεις της νοτιοανατολικής Ουκρανίας και όλα πλέον είναι πιθανά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr.    http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-lugansk-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AF%CE%B5%CE%B2%CE%BF