ΒΑΖΟΥΝ ΤΑΤΟΥΑΖ ΜΕ ΤΟ 666 ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΙΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ 666

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ... ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ...!!!

Οι μικροί μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου παρέδωσαν στον Διευθυντή του Μουσείου επιστολές για την επιστροφή των Μαρμάρων.

Eπίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο έκαναν οι μαθητές του σχολείου στην Κόρινθο στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής.

Οι μικροί μαθητές σήκωσαν με περηφάνια και το σύνθημα “Bring Them Back“ ελληνικές σημαίες μπροστά στα γλυπτά του Παρθενώνα και παρέδωσαν στον Διευθυντή του Μουσείου, επιστολές μέσα από τις οποίες εξηγούσαν , με τεκμηριωμένες θέσεις και επιχειρήματα ,τους ιστορικούς λόγους για τους οποίους οι Βρετανοί οφείλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα Ελγίνεια Μάρμαρα. olympia.gr

Δείτε τις φωτογραφίες



ΠΗΓΗ

Έρχονται δυσάρεστες εξελίξεις στην περιοχή του Καστελλόριζου

Αντιμέτωπη με οδυνηρά τετελεσμένα σε ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας στην περιοχή νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου κινδυνεύει να βρεθεί την προσεχή άνοιξη η χώρα μας εξ αιτίας της αδράνειας και των εγκληματικών χειρισμών και παραλείψεων του παραπαίοντος πολιτικού συστήματος, καθώς η τουρκική κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε έρευνες για αναζήτηση υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της εν λόγω περιοχής.
Το ουσιαστικό βήμα προς αυτήν την άκρως επικίνδυνη κατεύθυνση η Άγκυρα το έκανε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2012 – δηλαδή εν μέσω της ελληνικής προεκλογικής (και ασταθούς οικονομικά και πολιτικά) περιόδου. Τότε, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκαν χάρτες με θαλάσσιες περιοχές εντός της ελληνικής ΑΟΖ νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου, οι οποίες παραχωρούνται προς έρευνα και εκμετάλλευση στην Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου TPAO. Σε αυτές ακριβώς τις περιοχές, όπως διαβάσαμε αυτή την εβδομάδα σε τουρκικές εφημερίδες, η Άγκυρα έχει προγραμματίσει την έναρξη ερευνών την προσεχή άνοιξη!
Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι τον Απρίλιο του 2012, όταν η κυβέρνηση της Τουρκίας προχώρησε στη δημοσίευση των χαρτών, το καταρρέον ελληνικό πολιτικό σύστημα, έχοντας κατά νου μόνο τη διάσωσή του στις επερχόμενες εκλογές (τις οποίες κέρδισε με ψεύτικες υποσχέσεις και απειλές περί χρεοκοπίας), δεν έδωσε καμία προσοχή στην τουρκική κίνηση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η δημοσίευση των τουρκικών χαρτών δεν τράβηξε ούτε για ένα δευτερόλεπτο την προσοχή από την προεκλογική αντιπαράθεση.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την ασυγχώρητη και επικίνδυνη ιστορική αμνησία των πολιτικών δυνάμεων (και της ελληνικής κοινωνίας), καθώς δεν θα έπρεπε να έχει λησμονηθεί ότι η οδυνηρή ελληνοτουρκική «περιπέτεια» με τις αλλεπάλληλες διεκδικήσεις και εντάσεις είχε αρχίσει το 1973, όταν πάλι στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είχαν δημοσιευτεί ανάλογοι χάρτες με περιοχές για έρευνες βορειοδυτικά της Μυτιλήνης.
Είχαν προαναγγελθεί
Η έλλειψη προσοχής του ελληνικού πολιτικού συστήματος γύρω από αυτήν την υπόθεση μπορεί να χαρακτηριστεί εγκληματική, αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι τουρκικές κινήσεις είχαν, ουσιαστικά, προαναγγελθεί έναν χρόνο νωρίτερα.
Τον Απρίλιο (6.4.2011) το «Π», στο πρωτοσέλιδό του με τίτλο «Τουρκικό πόδι στο Καστελόριζο», είχε παρουσιάσει ρεπορτάζ για ένα διάβημα διαμαρτυρίας του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα. Στο εν λόγω διάβημα η Τουρκία παρουσίαζε χάρτες της περιοχής για να υποστηρίξει ότι:
◆ Το Καστελόριζο με τα χωρικά του ύδατα (στα 6 μίλια) επικάθεται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και δεν έχει κανένα δικαίωμα στην ΑΟΖ.
◆ Με βάση τους χάρτες που παρουσίασαν οι Τούρκοι, η τουρκική ΑΟΖ στην περιοχή συνορεύει με την ΑΟΖ της Αιγύπτου.
Αφορμή για να ξεκαθαρίσει με αυτόν τον τρόπο η τουρκική πλευρά τις θέσεις της ήταν λοιπόν ένα ελληνικό διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την ενέργειά του να παρεμποδίσει ιταλικό σκάφος (Explora) που πραγματοποιούσε έρευνες για την πόντιση καλωδίου οπτικών ινών για λογαριασμό της Ελλάδας στην περιοχή.
Έκτοτε, πριν φτάσουμε στη δημοσίευση των τουρκικών χαρτών τον Απρίλιο του 2012, πάνω και πέριξ του Καστελόριζου πραγματοποιήθηκαν δεκάδες περιστατικά στρατιωτικής έντασης, κυρίως υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών, χωρίς να συναντήσουν κάποια ελληνική ιδιαίτερη διπλωματική αντίδραση πέραν των συνηθισμένων διαβημάτων διαμαρτυρίας.
Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι τα δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων για τις προθέσεις της Άγκυρας να προχωρήσει σε έρευνες στην εν λόγω περιοχή την προσεχή άνοιξη εμφανίστηκαν σε μια στιγμή που, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί στο «Π», η Αθήνα δέχεται ιδιαίτερα πιεστικά μηνύματα από τις ΗΠΑ:
◆ Να μην προχωρήσει σε καμία περίπτωση στην ανακήρυξη της ΑΟΖ, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.
◆ Να λάβει υπόψη τη θέση της Ουάσιγκτον και να αποφύγει να προσφέρει στη Ρωσία τη δυνατότητα να γίνει ο μονοπωλιακός προμηθευτής ενέργειας στην Ε.Ε. Δηλαδή, με απλά λόγια να μην πωλήσει ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ σε Ρώσους.
Επικίνδυνο παιχνίδι
Σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων διπλωματών, όλα όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω εντάσσονται – και έως έναν βαθμό περιγράφουν – στο πολύπλοκο και επικίνδυνο παιχνίδι των ισχυρών δυνάμεων για τον έλεγχο των ενεργειακών κοιτασμάτων και των δρόμων μεταφοράς τους που εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η Ουάσιγκτον έχει τον τρόπο να υπενθυμίσει στην ελληνική κυβέρνηση (αλλά κυρίως στη Γερμανία) ότι καμία σημαντική διευθέτηση «στρατηγικού χαρακτήρα» στην περιοχή δεν μπορεί να γίνει ερήμην της.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον η τρικομματική ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί (μάλλον μάταια) να ισορροπήσει στο τεντωμένο σχοινί που από τη μία πλευρά κρατά ο γερμανικός ασφυκτικός οικονομικός έλεγχος και από την άλλη η κολοσσιαία στρατηγική/στρατιωτική επιρροή της Ουάσιγκτον. Η αναζητούμενη δε ισορροπία γίνεται αδύνατη αν στην εξίσωση αυτήν προσθέσουμε τις αυτόνομες και αυτοτελείς τουρκικές επιδιώξεις, καθώς η Άγκυρα έχει αποδείξει πως διαθέτει τη δική της ατζέντα, την οποία μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις επιβάλλει διεκδικώντας τον ρόλο της περιφερειακής υπερδύναμης.
Με άλλα λόγια… καλά ξεμπερδέματα.
topontiki.gr

ΠΗΓΗ

Π.Ελπίδιος: Όταν δείτε αυτόν τον Πάπα και τον διώξουν… Θα φύγει αυτός ο Πάπας θα τον διώξουν… Θα έρθει ο ψευδοπροφήτης. Το '13 θα είναι το έτος πολέμου!

Ακούστε τι έλεγε ο Πατέρας Ελπίδιος το Φθινόπωρο...

- Όταν δείτε αυτόν τον Πάπα και τον διώξουν… Θα φύγει αυτός ο Πάπας θα τον διώξουν… Θα έρθει ο ψευδοπροφήτης.
- Ολόκληρα κράτη θα εξαφανιστούν! Θα χαθούν από το χάρτη.
- Από την πείνα και τις επιδημίες θα πεθάνει πάρα πολύς κόσμος...

- Το '13 θα είναι το έτος πολέμου!
- Στην Ιταλία του Πάπα... πάνω στον τρούλο θα υπάρχει η Ρωσική σημαία!!!
- Στην Γερμανία της Μέρκελ ο Ρήνος ποταμός θα είναι κόκκινος από το αίμα!


Ακούστε την συγκλονιστική ομιλία

ή για καλύτερη ποιότητα
σχόλιο Γ.Θ : Αλήθεια ή πλάνη; Ακούμε τι λένε οι πατέρες, όπως ο πατέρας Ελπίδιος, αλλά την αλήθεια θα σας την πει ο πνευματικός σας. Όποιος δεν έχει, να βρει τώρα που προλαβαίνει, γιατί προσεχώς θα περιμένει σε ουρά...
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ 20ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
 

Παραιτείται στα τέλη Φεβρουαρίου ο Πάπας Βενέδικτος 16ος



"Τον Πάπαν να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία"
(Πατροκοσμάς)
Γιατί άραγε; Μήπως γιατί το Κακό και οι εκπρόσωποί του τα έχουν χαμένα; Μήπως ετοιμάζονται για κλιμάκωση και να τα παίξουν όλα για όλα; 
Παραιτείται στα τέλη Φεβρουαρίου ο Πάπας Βενέδικτος 16ος

ΠΗΓΗ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μουσουλμάνος κατέλαβε το άγαλμα του νικητή της ναυμαχίας της Ναυπάκτου, τοποθέτησε τούρκικη και μαρονική σημαία και απαιτούσε να απομακρυνθεί το άγαλμα ως «φασιστικό»



Ένας Μαροκινός Μουσουλμάνος βεβήλωσε το άγαλμα του Δον Χουάν της Αυστρίας (νικητή στη μάχη της Ναυπάκτου, μιας από τις πιο αποφασιστικές νίκες της Ευρώπης στον αγώνα κατά του Μωαμεθανισμού*) στο Ρέγκενσμπουργκ της Βαυαρίας, με μαροκινές και τουρκικές σημαίες**
Ανέβηκε πάνω στο άγαλμα και παρέμεινε εκεί για τρεις ώρες, απειλώντας να κόψει το λαιμό του, αν η αστυνομία προσπαθούσε να τον κατεβάσει. 
Πυροσβέστες τοποθέτησαν ένα προστατευτικό χαλί κάτω από το άγαλμα σε περίπτωση που προσπαθούσε να πηδήξει. 
Στο τέλος, κατέβηκε κάτω οικειοθελώς μετά από τρεις ώρες. Αποδείχθηκε ότι δεν είχε καν μαχαίρι***. Κατά τη διάρκεια των τριών ωρών, διασκέδασε το κοινό με δηλώσεις όπως:
  
«Οι Μουσουλμάνοι είναι ειρηνικοί. Αυτό (το άγαλμα) πρέπει να φύγει».
«Όχι στο φασισμό****. Όχι στην τρομοκρατία. Αλλά αυτό πρέπει να φύγει».
Στο παρελθόν εθνικιστικές οργανώσεις που αντιτίθενται στο κτίσιμο τζαμιών στην περιοχή, χρησιμοποίησαν το άγαλμα ως τόπο προσκυνήματος στον αγώνα για τη σωτηρία της χριστιανικής Δύσης. Αριστεροί ‘ακτιβιστές’ σε "αντιφασιστική" εκδήλωση είχαν τοποθετήσει στο κομμένο κεφάλι του Τούρκου που υπάρχει στο άγαλμα (και πατάει ο Δον Χουάν) μια μάσκα του Χίτλερ, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα, το "στολίζουν" με βόμβες μπογιάς. Σχεδόν δύο χρόνια είχε γίνει πρόταση από μια οργάνωση να αντικατασταθεί το άγαλμα με ένα άγαλμα που θα είναι "σύμβολο της διεθνούς κατανόησης".
Σχόλια KO:
 
* Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου (ή του Lepanto) είναι μια από τις σημαντικότερες ναυμαχίες στην παγκόσμια ιστορία και η αμέσως μετά τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας ιστορικότερη ναυμαχία. Έγινε στις 7 Οκτωβρίου του 1571 μεταξύ του στόλου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και των ενωμένων στόλων της Ισπανίας, της Βενετίας, της Γένουας, της Νεάπολης και Σικελίας και του Πάπα.
  
** Η πράσινη σημαία δεν καταλάβα τι σημαίνει...
*** Σχόλιο «κακού» σχολιαστή: «Χάθηκε να του δώσουν ένα μαχαίρι;» (!)
 
**** Στις φωτογραφίες παρακάτω: Δείγματα "φασισμού" στη νεότερη Ελλάδα (από το Ναύπλιο) με συνθέσεις που αναπαραστούν φαινόμενα "ρατσισμού" και "ξενοφοβίας" στην Ελλάδα του 19ου αιώνα (βλέπε χαρακτηριστικό πίνακα).
 
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή