«Η παιδοφιλία είναι φυσική και φυσιολογική για τους άνδρες», το θέμα διάσκεψης στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ!


Στην φωτο: Jimmy Savile, διάσημος στη Βρετανία παρουσιαστής ψυχαγωγικών προγραμμάτων για παιδιά και νέους στο BBC. Ο πολυβραβευμένος “Sir” Savile, είχε διαπράξει περισσότερα από 200 σεξουαλικά εγκλήματα, για περισσότερα από 50 χρόνια, με τα περισσότερα θύματά του να είναι ανήλικα παιδιά και έφηβοι. Ο Σάβιλ, ο οποίος πέθανε το 2011, όχι μόνο είχε κακοποιήσει πάνω από 1.000 παιδιά, αλλά ήταν και νεκρόφιλος.

Γράφει η Telegraph:
«Το παιδοφιλικό ενδιαφέρον είναι φυσικό και φυσιολογικό για τους άνδρες», έγραφε η παρουσίαση. «Τουλάχιστον μια σημαντική μειονότητα φυσιολογικών ανδρών θα ήθελαν να κάνουν σεξ με παιδιά ... Οι κανονικοί άνδρες διεγείρονται από παιδιά».
Ποιος τα λέει όλα αυτά; Μερικά κιτρινισμένα από τον χρόνο φυλλάδια από την δεκαετία του εβδομήντα ή του ογδόντα, από την εποχή των παιδόφιλων διασημοτήτων και της περίφημης PIE, της ‘Paedophile Information Exchange’, (βρετανικό ακτιβιστικό φιλο-παιδοφιλικό γκρουπ); Όχι. Ανώνυμοι σχολιαστές σε κάποια underground ιστοσελίδα; Όχι.
Η δήλωση ότι η παιδεραστία είναι κάτι "φυσιολογικό και φυσικό" δεν έγινε πριν από τρεις δεκαετίες, αλλά τον περασμένο Ιούλιο. Δεν έγινε κάπου ιδιωτικά, αλλά ακούστηκε ως ένας από τους κεντρικούς ισχυρισμούς μιας ακαδημαϊκής παρουσίασης, μετά από πρόσκληση των Οργανωτών, σε πολλούς από τους βασικούς εμπειρογνώμονες του συγκεκριμένου τομέα σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.
Άλλες παρουσιάσεις αφορούσαν θέματα όπως «Απελευθερώνοντας τον παιδόφιλο: μια ανάλυση λόγου» και «Κίνδυνος και διαφορά:. Το διακύβευμα της hebephilia"
Hebephilia (‘εφηβο –φιλία’) είναι η σεξουαλική προτίμηση για τα παιδιά στην πρόωρη εφηβεία, συνήθως 11 έως 14 ετών.
Ένας άλλος συμμετέχων ήταν κάποιος Tom O' Carroll, με μακρά παιδοφιλική δράση, και εδώ και καιρό «ακτιβιστής» για τη νομιμοποίηση του σεξ με τα παιδιά και πρώην επικεφαλής της Paedophile Information Exchange. "Υπέροχα!" έγραψε στο blog του. «Ήταν λίγες σπάνιες ημέρες, που μπορούσα να αισθανθώ κάπως δημοφιλής!»
Η οπτική των περισσότερων, αν όχι όλων, των συντελεστών, εμφανίστηκε έντονα υπέρ της παιδοφιλίας. Τουλάχιστον δύο μέλη της PIE και ένα, ο Peter Righton (που ήταν - απίστευτο!- διευθυντής εκπαίδευσης στο Εθνικό Ινστιτούτο για την Κοινωνική Εργασία) καταδικάστηκε αργότερα για εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Αλλά το εκπληκτικό με το σήμερα, σχετικά με τις ‘Προοπτικές για την Παιδοφιλία’, (‘Perspectives on Paedophilia’) είναι ότι τουλάχιστον δύο από τους συνεισφέροντες είναι ακόμα ενεργά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και ασκούν επιρροή.
Ο Ken Plummer είναι ομότιμος καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Essex, όπου έχει ένα γραφείο και διδάσκει σε φοιτητές. «Η απομόνωση, το απόρρητο, η ενοχή και η αγωνία πολλών παιδόφιλων», έγραψε στο ‘Paedophilia Perspectives’ εγγενή στο φαινόμενο αλλά προέρχονται από την ακραία κοινωνική καταπίεση που παρουσιάζεται στις μειονότητες ...
«Λένε για τους παιδόφιλους ότι παρασέρνουν και βιάζουν παιδιά. Εκείνοι ξέρουν ότι οι εμπειρίες τους συχνά χαρακτηρίζονται από αγάπη και τρυφερότητα. Λένε ότι τα παιδιά είναι αγνά και αθώα, και στερούνται σεξουαλικότητας. Εκείνοι ξέρουν από την δική τους εμπειρία της παιδικής ηλικίας και από εκείνη των παιδιών που συναντούν ότι αυτό δεν συμβαίνει».
Όπως πρόσφατα, το 2012, ο καθηγητής Plummer (αριστερά) έγραψε στο προσωπικό του blog  ένα κεφάλαιο που έγραψε στο βιβλίο ‘Male Intergenerational Intimacy’, το 1991 : «Καθώς η ομοφυλοφιλία έχει γίνει ελαφρώς λιγότερο ανοικτή σε έναν διαρκή ηθικό πανικό, ο νέος παρίας, ο «παιδεραστής» έχει γίνει ο πιο πρόσφατος λαϊκός διάβολος», έγραψε.
Ο Plummer επιβεβαίωσε στην Sunday Telegraph ότι ήταν μέλος της PIE, προκειμένου να "διευκολύνει" την έρευνά του. Ωστόσο, δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε αν εξακολουθεί να έχει τις απόψεις που εξέφρασε στη δεκαετία του ογδόντα και του ενενήντα.
Η πιο αμφιλεγόμενη από όλες ήταν η παρουσίαση από τον Philip Tromovitch, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Doshisha στην Ιαπωνία, που δήλωσε ότι η «πλειοψηφία των ανδρών είναι κατά πάσα πιθανότητα παιδόφιλοι και hebephiles» και ότι «το παιδοφιλικό ενδιαφέρον είναι φυσιολογικό και φυσικό στα αρσενικά».
Διάβασε:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Χτυπήθηκε Ουκρανική φάλαγγα…Ενώ οι Ρώσοι κατεβάζουν Άρματα στα σύνορα ! (video).


 Ουκρανική στρατιωτική φάλαγγα χτυπήθηκε και καταστράφηκε ολοκληρωτικά  κοντά Zelenopol’e μετά από από χτυπήματα με εποχούμενους  Grad.!

Ενώ χθές 10 Ιουλίου η Ρωσία  κατεβάζει με τραίνα  Άρματα και Οχήματα στα σύνορα της με την  Ουκρανία …Ανεβαίνει το θερμόμετρο


http://veteranos.gr/chtipithike-oukraniki-falanga-eno-rosi-katevazoun-armata-sta-sinora-video/

ΣΤΟ ΣΛΑΒΥΑΝΣΚ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΠΑΙΔΙ 3 ΕΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΜΑΝΑ


Την ίδια ώρα στο Λουγκάνσκ, ιερέας καταγγέλει πριονισμό ανθρώπου και μαζικές εκτελέσεις γυναικών
10500281_10152225189228388_8895372919190866281_n
Το Διεθνές Παρατηρήριο για την Ουκρανική Κρίση (iouco), είχε δημοσιεύσει την καταγγελία που είχε δεχθεί για σταύρωση και κατακρεούργηση τρίχρονου παιδιού μπροστά στα μάτια της μάνας ως αντίποινα για την “δράση” του πατέρα. Η είδηση κυκλοφορούσε και σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της Νέας Ρωσίας.Όταν το ρώσικο κανάλι 1 μετέδιδε ρεπορτάζ από τους προσφυγικούς καταυλισμούς του Ροστόβ, μια γυναίκα που διηγήθηκε την προσωπική της ιστορία, αναφέρθηκε ως αυτόπτης μάρτυρας αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος. Παρόμοιες πράξεις διεστραμμένης εκδικητικότητας κατά του ρώσικου πληθυσμού είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες.
kkkbccx
Η Galina μαζί με τα 4 παιδιά της είναι πρόσφυγας από την Ανατολική Ουκρανία, <!more>ενώ ο άντρας της παρέμεινε στη χώρα για να υπερασπισθεί τον τόπο του. Φανερά καταβεβλημένη, μιλάει για τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της “αντιτρομοκρατικής ή τιμωρητικής επιχείρησης” κατά των αποκαλούμενων αποσχιστών της Ανατολικής Ουκρανίας. Ομολογεί ότι όλοι οι αμιγώς ουκρανοί συγγενείς της άρχισαν να την μισούν επειδή υποστηρίζει τους ρωσόφωνους. Η ίδια της η μητέρα την απείλησε ότι θα την σκοτώσει με τα ίδια της τα χέρια επειδή της έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου οι μοσχοβίτες.Οι στρατιώτες της λεγόμενης Εθνοφρουράς κατέστρεψαν το σπίτι της. Ολόκληρη η οικογένειά της έχει μπεί στη λίστα των τρομοκρατών που πρέπει άμεσα να εκτελεσθούν. Στη λέξη εκτέλεση λυγίζει και εξομολογείται:ljbljbjlΑν τουλάχιστον μας εκτελούσαν με ένα όπλο δεν θα ήταν και τόσο βάναυσο…Αλλά είδα με τα μάτια μου τα φριχτά πράγματα που έκαναν σε μια οικογένεια μαχητή. Σταύρωσαν το τρίχρονο αγοράκι σε πίνακα ανακοινώσεων της πόλης και το έκοψαν με μαχαίρι. Υποχρέωσαν τη μητέρα του να το βλέπει να αγωνιά…μέχρι την ώρα που ξεψύχησε. Αυτό το είδα…Το είδα με τα μάτια μου…Είδα το παιδί που αργοπέθαινε…Και μετά πήραν τη μάνα και την έδεσαν σε ένα τανκ και την γυρνούσαν γύρω από την πλατεία φωνάζοντας: “Τιμωρήσαμε τους τρομοκράτες”!
 Tην ίδια ώρα το ukrainaru δημοσιεύει μαρτυρία ιερέα της πόλης του Λουγκάνσκ.
παιδί θύμα των ανθρωπιστικών βομβαρδισμών του ουκρανικού στρατού
παιδί θύμα των ανθρωπιστικών βομβαρδισμών του ουκρανικού στρατού
Στο Λουγκάνσκ ο ουκρανικός στρατός, πυρπόλησε ένα μίνι λεωφορείο και βομβάρδισε την πόλη. Υπάρχουν θύματα, πολλά θύματα. Ένα παιδί σχίστηκε σε κομμάτια. Στο Yampol δύο άτομα του Δεξιού Τομέα με ένα κυκλικό πριόνι πριόνισαν έναν άνθρωπο … Στο Kamaz έδεσαν δυο σορούς με πέτρες και τις πέταξαν στο ποτάμι …Στην πλατεία πυροβόλησαν όλες τις γυναίκες που κάποιοι κατάσκοποι τους έλεγαν ότι έχουν γιούς που υπηρετούν στην πολιτοφυλακή….Υπάρχουν άνθρωποι που τους δείχνουν με το δάχτυλο ποιός έχει τάσεις απόκλισης (απόσχισης)…..
 Το novorussinfo επιβεβαίωσε σήμερα την είδηση της εκτέλεσης των μητέρων των μαχητών της πολιτοφυλακής .
παιδί που έχει υποστεί σοκ από τους βομβαρδισμούς και ανέπτυξε αυτιστική συμπεριφορά
παιδί που έχει υποστεί σοκ από τους βομβαρδισμούς και ανέπτυξε αυτιστική συμπεριφορά
αν σας ενδιαφέρει η ιστορία του παιδιού δείτε το σχετικό βίντεο :
dimpenews.com
http://olympia.gr/2014/07/12/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CF%85%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%BA-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9-3-%CE%B5%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CF%80/

Ο Γέροντας Παϊσιος και η Αγία Ευφημία

Σχόλιο Θ.Π.: Το γεγονός ότι ο Γέροντας αποκαλύπτει ΕΝ ΖΩΗ ότι είχε πνευματική σχέση με την Αγία η οποία Εορτάζει την προηγούμενη της κοιμήσεως του (11 Ιουλίου) αυτό αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της Αγιότητας του !!!
Ήταν στην αυλή της Καλύβης του ο  Γέροντας (Παΐσιος), όταν τον επισκέφθηκε κάποιο πνευματικό του τέκνο. Επαναλάμβανε συνεχώς από την καρδιά του: «Δόξα σοι ο Θεός», πάλιν και πολλάκις. Σε μια στιγμή ο Γέροντας του είπε: «Αχρηστεύεται κανείς με την καλή έννοια»;
-Ποιός, Γέροντα;
-Ήσυχα καθόμουν στο Κελλί μου, ήρθε και με παλάβωσε. Ωραία περνούν επάνω.
-Τι συμβαίνει, Γέροντα;
-Θα σου πω, αλλά μην το πεις σε κανέναν.
Του διηγήθηκε τότε το έξης: «Είχα γυρίσει από τον κόσμο, όπου είχα βγει για ένα εκκλησιαστικό θέμα. (Με το μακαρίτη Τρίτση).
Την Τρίτη, κατά η ώρα 10 το πρωί, ήμουν μέσα στο Κελί μου και έκανα τις Ώρες. Ακούω χτύπημα στην πόρτα και μια γυναικεία φωνή να λέει: «Δι' ευχών των αγίων Πατέρων ημών…». Σκέφθηκα:
«Πώς βρέθηκε γυναίκα μέσα στο Όρος;». Εν τούτοις ένιωσα μια θεία γλυκύτητα μέσα μου και ρώτησα:
-Ποιος είναι;
-Η Ευφημία! (απαντά).
-Σκεφτόμουν, «ποια Ευφημία; Μήπως καμιά γυναίκα έκανε καμιά τρέλα και ήρθε με ανδρικά στο Όρος; Τώρα τι να κάνω;». Ξαναχτυπά. Ρωτάω: «Ποιος είναι;». «Η Ευφημία», άπαντα και πάλι. Σκέφτομαι και δεν ανοίγω. Στην τρίτη φορά που χτύπησε, άνοιξε μόνη της η πόρτα, που είχε σύρτη από μέσα. Άκουσα βήματα στον διάδρομο. Πετάχτηκα από το Κελί μου και βλέπω μια γυναίκα με μανδήλα. Την συνόδευε κάποιος, που έμοιαζε με τον Ευαγγελιστή Λουκά, ο οποίος εξαφανίσθηκε. Παρ’ όλο πού ήμουν σίγουρος ότι δεν είναι του πειρασμού, γιατί λαμποκοπούσε, την ρώτησα ποια είναι·
-Η μάρτυς Ευφημία, (απαντά).
-Αν είσαι η μάρτυς Ευφημία, έλα να προσκυνήσουμε την Αγία Τριάδα. Ό,τι κάνω εγώ να κάνης και συ.
Μπήκα στην Εκκλησία, κάνω μια μετάνοια λέγοντας: «Εις το όνομα του Πατρός». Το επανέλαβε με μετάνοια. «Και του Υιού». «-Και του Υιού», είπε με ψιλή φωνή.
-Πιο δυνατά, ν’ ακούω, είπα και επανέλαβε δυνατότερα.
-Ενώ ήταν ακόμα στο διάδρομο έκανε μετάνοιες, όχι προς την Εκκλησία, αλλά προς το Κελί μου. Στην αρχή παραξενεύτηκα, αλλά μετά θυμήθηκα ότι είχα μια μικρή χάρτινη εικονίτσα της Αγίας Τριάδος, κολλημένη σε ξύλο, πάνω από την πόρτα του Κελιού μου. Αφού προσκυνήσαμε και για τρίτη φορά.
-«Και του Αγίου Πνεύματος»
Μετά είπα: «Τώρα, να σε προσκυνήσω και εγώ». Την προσκύνησα και ασπάστηκα τα πόδια της και την άκρη της μύτης της. Στο πρόσωπο το θεώρησα αναίδεια να την ασπασθώ.
-Ύστερα κάθισε η Αγία στο σκαμνάκι και εγώ στο μπαουλάκι και μου έλυσε την απορία που είχα (στο εκκλησιαστικό θέμα).
-Μετά μου διηγήθηκε την ζωή της. Ήξερα ότι υπάρχει μια αγία Ευφημία, αλλά τον βίο της δεν τον ήξερα. Όταν μου διηγείτο τα μαρτύρια της, όχι απλώς τα άκουγα, αλλά σαν να τα έβλεπα· τα ζούσα. Έφριξα! Πα, πα, πα!
-Πώς άντεξες τέτοια μαρτύρια; ρώτησα.
-Αν ήξερα τι δόξα έχουν οι Άγιοι, θα έκανα ό,τι μπορούσα να περάσω πιο μεγάλα μαρτύρια.
-Μετά απ’ αυτό το γεγονός για τρεις μέρες δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Σκιρτούσα και συνεχώς δόξαζα τον Θεό. Ούτε να φάω, ούτε τίποτα… συνεχώς δοξολογία».
Σε επιστολή του αναφέρει: «Σ’ όλη μου τη ζωή δεν θα μπορέσω να εξοφλήσω την μεγάλη μου υποχρέωση στην αγία Ευφημία, η οποία ενώ ήταν άγνωστη μου και χωρίς να είχε καμιά υποχρέωση, μου έκανε αυτή την μεγάλη τιμή…».
Διηγούμενος το γεγονός πρόσθεσε με ταπείνωση ότι παρουσιάστηκε η αγία Ευφημία, «όχι γιατί το αξίζω, αλλά επειδή με απασχολούσε εκείνο τον καιρό ένα θέμα που είχε σχέση με την κατάσταση της Εκκλησίας γενικά, και για δύο άλλους λόγους».
Εντύπωση έκανε στον Γέροντα «πώς αυτή η μικροκαμωμένη και αδύνατη άντεξε τόσα μαρτύρια; Να πεις ήταν καμία… (εννοούσε σωματώδης και δυνατή). Μια σταλιά ήταν».
Μέσα σε αυτήν την παραδεισένια κατάσταση συνέθεσε προς τιμήν της Αγίας ένα στιχηρό προσόμοιο: «Ποίοις ευφημιών άσμασιν ευφημήσωμεν την Ευφημίαν, την καταδεχθείσαν από άνωθεν και επισκεφθείσασαν κάτοικον μοναχόν ελεεινόν εν τη Καψάλα. Εκ τρίτου την θύραν πάλιν του έκρουσε τετάρτη ηνοίχθη μόνη εκ θαύματος και εισελθούσα με ουράνιον δόξαν, του Χριστού η Μάρτυς, προσκυνούντες ομού Τριάδα την Αγίαν».
Και ένα εξαποστειλάριο κατά το «Τοις μαθηταίς συνέλθωμεν…», που άρχιζε: «Μεγαλομάρτυς ένδοξε του Χρίστου Ευφημία, σ’ αγαπώ πολύ-πολύ μετά την Παναγία…». (Φυσικά αυτά δεν τα είχε για λειτουργική χρήση, ούτε τα έψαλλε δημοσίως).
Παρά την συνήθειά του βγήκε πάλι στην Σουρωτή και έκανε τις αδελφές μετόχους αυτής της ουράνιας χαράς. Με την βοήθειά του και τις οδηγίες του αγιογράφησαν την Αγία, όπως του εμφανίσθηκε.
Ο Γέροντας φιλοτέχνησε το αρνητικό της εικόνος της Αγίας σε μήτρα ατσάλινη με την οποία έκανε πρεσσαριστά εικονάκια και τα μοίραζε ευλογία στους προσκυνητές εις τιμήν της αγίας Ευφημίας. Κατά το σκάλισμα δυσκολεύτηκε να κάνη τα δάχτυλα του αριστερού της χεριού. Είπε: «Παιδεύτηκα να κάνω το χέρι της, αλλά μετά έβαλα έναν καλό λογισμό: «Ίσως επειδή και εγώ την παίδεψα την καημένη».
Η Αγία Ευφημία εορτάζεται στις 16 Σεπτεμβρίου, και 11 Ιουλίου η ανάμνηση του θαύματος στην λύση που επέφερε στην εν  Χαλκηδόνα Δ’ Οικουμενική σύνοδο.
Πηγή: Ιερομονάχου Ισαάκ, Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου, σελίδες: 224-228
Εκδοσις Καλύβης Αναστάσεως, Καψάλα, Άγιον Όρος

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ :ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ


η πρώην μουσουλμάνα από τη Σενεγάλη ήταν η μόνη που δέχθηκε να φωτογραφηθεί
η πρώην μουσουλμάνα από τη Σενεγάλη ήταν η μόνη που δέχθηκε να φωτογραφηθεί
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Τρόμος στην καρδιά της Ευρώπης. Πρώην μουσουλμάνοι που έγιναν χριστιανοί καταγγέλουν στο περιοδικό ParisMatch (08.07.14) ότι ενδέχεται να δολοφονηθούν από τους πρώην ομοιδεάτες τους που τους θεωρούν αποστάτες. Είναι αναγκασμένοι να υποστούν ταπεινώσεις και υφίστανται διώξεις από τις οικογένειές τους. Zoυν συχνά με τον φόβο των αντιποίνων. Κάποιοι δέχθηκαν να μιλήσουν με καλυμμένο το πρόσωπο.

Η 45χρονη οικιακή βοηθός Aïcha κατοικεί στο Val-de-Marne αλλά μεγάλωσε στην Αφρική. Κατάγεται από την Ακτή Ελεφαντοστού. Υποβλήθηκε σε κλειτοριδοκτομή, τηρούσε τις 5 καθημερινές προσευχές του Ισλάμ αλλά θυμάται ότι ανακάλυψε τυχαία τον Χριστό στην τηλεόραση μιας γειτόνισσάς της.«Ήταν μια ταινία για το Πάσχα. Δεν ξέρω γιατί αυτό παρέμεινε στην καρδιά μου από την παιδική ηλικία.»Η συνέχεια ήταν μια σειρά από θεία σημεία και η συνείδηση που απέκτησε της κλήσης. Όσο ζει στη Γαλλία διαβάζει την Κ. Διαθήκη γιατί όπως λέει ακόμη κι όταν «ήμουν μουσουλμάνα αγαπούσα τον Χριστό». Όταν σκοτώθηκε σε ατύχημα η αδερφή της, πήρε την απόφαση που δεν τολμούσε να παραδεχθεί τόσα χρόνια, να βαπτιστεί. Είναι μισοκρυπτοχριστιανή. Παραδέχεται ότι την ευνοεί που ζει πολύ μακριά από την χώρα της.«Δεν είπα τίποτα στη χώρα μου. Εδώ ο ίδιος ο γιός μου δυσκολεύεται να το αποδεχθεί. Οι κολλητοί του, του λένε φοβερά πράγματα για τους χριστιανούς. Δεν φοβάμαι. Οι σεκταριστές του Ισλάμ μπορούν να με σκοτώσουν. Ο Θεός με κάλεσε.»
Η εκφορά του λόγου του παραπέμπει στη χώρα καταγωγής του την Τυνησία. Αυτός είναι ο David, αυτό είναι πλέον το βαπτιστικό του. Όσο για φωτογραφία, ούτε λόγος:« Καλύτερα να είμαστε προσεκτικοί ….Tο ParisMatch διαβάζεται στη χώρα μου. Δεν θέλω να έχω προβλήματα.» Ο φόβος των πρώτων χριστιανών στις κατακόμβες. «Καλύτερα να μην προκαλείς το διάβολο» Ο David αρχίζει με το να επιδεικνύει τα χαρτιά του. Τα παλιά διαβατήρια πιστοποιούν ότι κυριολεκτικά έκανε το γύρο του κόσμου για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες αλλά και για την απόκτηση του Πιστοποιητικού της βάπτισης. Δυο ζωές συγκεντρωμένες σε ένα τραπέζι. Αυτή ενός Tυνήσιου από εύπορη οικογένεια προερχόμενου από μια μουσουλμανική οικογένεια όχι ιδιαίτερα θρησκεύουσα. Είχε μια καλή ζωή κατά τον ίδιο, με ανώτερες σπουδές και τη διεύθυνση στην οικογενειακή επιχείρηση εισαγωγών εξαγωγών.«Ταξίδια -συναντήσεις, ένα άνοιγμα στον κόσμο. Αισθανόμουν όλο και λιγότερο ότι ήμουν φτιαγμένος για μουσουλμάνος. Δεν μπορούσα πια να υποφέρω τους καταναγκασμούς, την αδιάκοπη πίεση της κοινότητας (ούμα), την υποχρέωση να τηρώ το ραμαζάνι ακόμη κι αν δεν πίστευα όλους αυτούς τους επιβαλόμενους κανόνες χωρίς εξήγηση και πάντα υπό το βλέμα του αδερφού , του ξάδερφου. Αυτό το βάρος του να ανήκεις….Δεν είχα την δυνατότητα για προσωπικές σκέψεις, πνιγόμουν.»
Ο David θα μπορούσε να παραμείνει ένας αγνωστικιστής μουσουλμάνος αλλά η ωριμότητά του και ο συγχρωτισμός του με τους γάλλους του γέννησαν την επιθυμία να « διαβάσει τους λόγους της αγάπης και όχι πια αυτούς της τιμωρίας και του φόβου.»…Στην αρχή επιφυλακτικά, έπειτα πιο έντονα άρχισε να παρακολουθεί κατηχήσεις, να συχνάζει στη λειτουργία. Ποτέ όπως λέει δεν αναρωτήθηκε “Τι δουλειά έχω εγώ ένας μουσουλμάνος με τους χριστιανούς; Αντίθετα, ήμουν πλέον εκεί που όφειλα να είμαι.»Βαπτίστηκε. «Θεώρησα λογικό να μιλήσω με τους γονείς μου που τους είχα για μοντέρνους και μετριοπαθείς. Αλλά έγινε κάτι βίαιο σαν να ορθώθηκε το Σινικό Τοίχος ανάμεσά μας. Μου ξεκαθάρισαν ότι δεν είμαι πια γιός τους και ότι αν επέμενα κινδύνευα να τα χάσω όλα. Ακόμη και σήμερα δεν μπορώ να αναφερθώ σ΄ αυτό χωρίς συγκίνηση.»Κατά την επιστροφή του από ένα του ταξίδι για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό ο πατέρας του ανακοίνωσε ότι τον παύει από την επιχείρηση.«Ένιωσα ένα τέτοιο σφίξιμο στην καρδιά που δεν αντέδρασα αλλά η πίστη μου στο Χριστό ήταν πιο δυνατή παρά ποτέ. ….Οι γονείς μου ήλπιζαν ότι όλο αυτό δεν ήταν παρά “η κρίση των 40 ” και γρήγορα θα περνούσε. Έφυγα για Γαλλία καθώς αυτοί δεν αποδέχονταν την πίστη μου, έπρεπε να ρίξω τις γέφυρες επικοινωνίας.»
Άλλαξε νούμερο τηλεφώνου και δεν τους ξαναμίλησε. Κλείστηκε στη μοναξιά του για 3 χρόνια. Είχε πάθει κατάθλιψη. «Ένας φίλος κόπτης με βοήθησε να βγω από αυτήν την κατάσταση. Αυτός ήταν κι ο ανάδοχος στη βάπτισή μου.» Δεν μετανιώνει για την απόφαση που πήρε ακόμα κι αν το τίμημα ήταν πιο σκληρό κι ας άφησε πίσω ολόκληρη περιουσία και δικούς του ανθρώπους:« Πάνε ήδη 10 χρόνια που δεν έχω επαφή με τους δικούς μου. Δεν ξέρω ούτε αν οι γονείς μου είναι ακόμη ζωντανοί. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν.Εδώ δεν έχω καμιά επικοινωνία με Τυνήσιους, ούτε με μουσουλμάνους. Ποτέ δεν ξέρεις. Σε εμάς όποιος ασπαστεί άλλη θρησκεία θεωρείται αποστάτης και τιμωρείται με θάνατο. Το ότι είμαι στη Γαλλία δεν αλλάζει τίποτα. Ειδικά σήμερα.»
untitled
Ο 80χρονος Jean γεννήθηκε στη Γαλλία από πατέρα μουσουλμάνο και γαλλίδα μητέρα. Αυτός έγινε χριστιανός και μάλιστα ιερέας.!Κρύβει το παρελθόν του εκεί που ζει κάπου στη βόρεια Γαλλία από το φόβο των αντιποίνων.Απαιτεί ανωνυμία και μη φωφογράφιση.«Δεν θα έλεγα ότι νιώθω φόβο αλλά είμαι προσεκτικός.  Αρκεί ένας τρελός … Ο πατέρας μου ένας εργάτης στο Παρίσι μου έκανε περιτομή όταν ήμουν 7 ετών. Μου δίδαξε το Ισλάμ. Του έθετα θεολογικά ερωτήματα.Για να βρει απαντήσεις ο Jean διάβασε Το Κοράνι, τη Γέννεση, τις Πράξεις των αποστόλων….“Αυτές οι φράσεις  : “Εγώ είμαι το φως  ! Εγώ είμαι η ζωή! “μου μετέδωσαν χαρά.»
Ο Jean θα γίνει χριστιανός. Θα βαπτιστεί.«Τότε δεν υπήρχε ισλαμισμός. Τα πράγματα άλλαξαν ολοκληρωτικά …Σήμερα ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει κατά γράμμα αυτήν την ιστορία με τον αποστάτη στο κοράνι και να απειλήσει με θάνατο όποιον αρνείται το Iσλάμ. Εμείς που ασπασθήκαμε το χριστιανισμό γνωρίζουμε τι εγκαταλείπουμε… Στην Τυνησία , τη χώρα της καταγωγής μου κάθε αποστάτης τιμωρείται με θάνατο. ”
Χάρη σε μια θεία της χριστιανή ασπάστηκε τον χριστιανισμό η 40χρονη Fatma     που γεννήθηκε στη Γαλλία από αλγερινούς γονείς και διέφυγε την καταπίεση του ισλάμ. Η μητέρα της ήταν πολύ θρησκευόμενη και ο πατέρας της φανατικός. Αυτός μια μέρα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της γυναίκας του οδηγεί την 11χρονη κόρη του στους γονείς του στην Αλγερία για διακοπές και την αφήνει εκεί :
«Ο πατέρας μου σχεδίαζε να με παντρέψει με ένα ξάδερφο ηλικιωμένο. Αισθάνθηκα μίσος! Ήμουν υπό επιτήρηση. Ο παπούς και η γιαγιά ήθελαν να μου επιβάλουν τη μαντήλα. Αρνήθηκα. Μετά από 2 χρόνια επέστρεψα στη Γαλλία από πιέσεις της μητέρας μου. Διάβαζα το Κοράνι από το φόβο στον πατέρα μου αλλά προτιμούσα τη Βίβλο. Όταν μια μέρα ο πατέρας μου με πέτυχε στο δρόμο να καπνίζω με τους φίλους μου με έδιωξε από το σπίτι. Κατέφυγα στο σπίτι μιας θείας μου χριστιανής κι έγινα χριστιανή.
Η 52χρονη Aminata λίγες μόνο ημέρες μετά την βάπτισή της στην περιοχή Seine-Saint-Denis του Παρισιού εξιστορεί την περιπέτειά της.“Γεννήθηκα στη Σενεγάλη, ήμουν ορφανή κάτι που αποτελεί στίγμα και ντροπή στην Αφρική. Δεν ήρθα στην εκκλησία για να αναζητήσω καλύτερους ανθρώπους ήρθα για να αναζητήσω τον Κύριο.”Ήταν η μόνη που δέχθηκε να φωτογραφηθεί.

dimpenews.com

2 ρουκέτες από τη Γάζα έπεσαν κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ντιμόνα - η τρίτη αναχαιτίστηκε 21:33

Δύο ρουκέτες οι οποίες εβλήθησαν από τη Λωρίδα της Γάζας σήμερα έπεσαν σε ένα σημείο της ισραηλινής επικράτειας το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Ντιμόνα, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου λειτουργεί ένα πυρηνικό εργοστάσιο, όπως ανέφερε ο ισραηλινός στρατός μέσω Twitter. 
 
«Πριν από μερικά λεπτά παλαιστίνιοι τρομοκράτες στη Γάζα εκτόξευσαν τρεις ρουκέτες στη Ντιμόνα. Οι δύο προσγειώθηκαν και ο Σιδηρούς Θόλος αναχαίτισε τον τρίτο», πρόσθεσε σε μήνυμα το οποίο ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο ισραηλινός στρατός, αναφερόμενος στο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Από το πρωί:72 πυραύλοι κτύπησαν το Ισραήλ.


Από τις στατιστικές που απελευθερώνονται από την IDF την Τετάρτη, περίπου 300 πύραυλοι           έχουν πέσει στο Ισραήλ από τη λειτουργία προστασίας  που ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες. 

Merkava Mark IV tank by GazaΕβδομήντα δύο ρουκέτες χτύπησαν το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της Τετάρτης,  περίπου στις 8:00 μ.μ.Δύο από τις                          ρουκέτες εκτοξεύτηκαν κατά της Χολόν και το Bat Yam, ακριβώς νότια του Τελ Αβίβ. Ένας από αυτούς αναχαιτίστηκε και ο άλλος χτύπησε μια κενή περιοχή. Η Ισλαμική Τζιχάντ ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στην περιοχή του Τελ Αβίβ.Τρεις άλλες ρουκέτες  εκτοξεύτηκαν 
                        στην Dimona, όπου το Ισραήλ λειτουργεί ένα πυρηνικό εργοστάσιο. Ένας αναχαιτίστηκε και οι άλλοι δύο χτύπησαν κενούς χώρους.


 http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/182717   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS:Corfiatiko.blogspot.com

Φωτορεπορτάζ:Ισλαμιστές λαθραίοι κατέλαβαν το Δημαρχείο στην Σκάλα Λακωνίας-Το νόμο της Σαρίας έχουν επιβάλει οι Πακιστανοί & Αφγανοί!


skala-lakwnias-1

Το νόμο της Σαρίας έχουν επιβάλει σε ορισμένες περιοχές-γκέτο γύρω της νότιας Λακωνίας ομάδες λαθρομεταναστών που προέρχονται από ισλαμικές χώρες!Με άλλοθι τις…συνθήκες ρατσιστικής βίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας οι εργάτες γης “κατέλαβαν” το δημαρχείο της Σκάλας Λακωνίας  στην συνέντευξη τύπου της “Ένωσης Μεταναστών Εργατών” και της ΚΕΕΡΦΑ την Τρίτη 8/7. Όπως ανέφεραν οι ομιλητές:

“Οι μετανάστες εργάτες γης της Λακωνίας έχουν ξεκινήσει απεργία διαρκείας από τις 3 Ιούλη ενάντια στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας που γίνονται συστηματικά κάθε Παρασκευή συλλαμβάνοντας κόσμο που τον στέλνουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου και αφού οι εργάτες έχουν δουλέψει ολόκληρη την εβδομάδα.
skala-lakwnias-2
Ζητάνε νομιμοποίηση και χαρτιά για όλους, να σταματήσει η αυθαιρεσία της ΕΛ.ΑΣ, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ζητάνε την παραδειγματική τιμωρία του ρατσιστή δημάρχου και των αστυνομικών που επιτίθενται σε μετανάστες, και να πληρωθούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ όλα τα δεδουλευμένα.
Οι εργάτες γης που δουλεύουν χωρίς ωράρια από το πρωί στις 6 μέχρι το βράδυ στις 9, για 26 λεπτά την κάθε κλούβα των 20-25 κιλών, μη ξεπερνώντας τα 18 με 20 ευρώ τη μέρα συνεχίζουν για 5η μέρα την απεργία τους. Με καθημερινές συνελεύσεις αποφασίζουν για την συνέχεια, ενώ μετά και την επίσκεψη του επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας και προέδρου της Ένωσης Μεταναστών Εργατών Τζαβέντ Ασλάμ την Κυριακή 6/7 έκαναν εκλογές φτιάχνοντας Εργασιακή Επιτροπή. Η απεργία τους έχει μπλοκάρει το 100% της συγκομιδής, της διαλογής, της συσκευασίας καθώς και της διανομής των πορτοκαλιών.
“Τους απαγορεύουν να κάτσουν στην πλατεία και στις καφετέριες, τους απαγορεύουν να πάνε στην παραλία για μπάνιο, να πάνε σε ένα κουρείο ή να νοικιάσουν σπίτια. Οι ίδιοι που τους βρίζουν βρωμιάρηδες τους αναγκάζουν να ζουν κατά δεκάδες σε κοτέτσια, σε αποθήκες και ερείπια ενώ ταυτόχρονα τους ζητάνε να πληρώνουν 50 ευρώ το μήνα νοίκι για αυτές τις άθλιες συνθήκες ζωής”, ανέφερε ο Ετζάζ Άχμεντ που είναι διερμηνέας στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και έχει συνολική εικόνα για τη ζωή των 1.000 και πάνω μεταναστών που ζουν στην περιοχή και προέρχονται κυρίως από το Πακιστάν, αλλά και από το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν και τις αραβικές χώρες.
Όπως κατήγγειλε ο Μοχάμεντ Ασίφ ο ίδιος ο Δήμαρχος τον χτύπησε πριν από 18 μήνες και μετά έβαλε και τον έστειλαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κόρινθο. “Αφού βγήκα μετά από 18 μήνες γύρισα στην Σκάλα ο δήμαρχος με είδε ξανά και έτρεξε να με ξαναχτυπήσει και άρχισε να με απειλεί. Τώρα με την απεργία πήραμε θάρρος και θέλω να κάνω μήνυση στον Δήμαρχο για να ζητήσω το δίκιο μου”.
Θύμα ρατσιστικής αστυνομικής βίας έπεσε τρεις βδομάδες πριν και ο Ναντίμ Ασίφ ο οποίος είχε ξεχάσει τα χαρτιά και τα κλειδιά του στο σπίτι του όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο τέσσερις αστυνομικοί με στολή. “Οι αστυνομικοί άρχισαν να με χτυπάνε και μου έσπασαν το χέρι”, τόνισε ο Ναντίμ που ακόμα είναι με επιδέσμους και δυσκολεύεται να δουλέψει.
Τον αστυνομικό Φώτη Μανωλάκο κατήγγειλε ονομαστικά ο Ιμπράρ Χουσεΐν που είναι παντρεμένος και έχει και παιδί. “Πήγα στο αστυνομικό τμήμα για να κάνω το γνήσιο της υπογραφής. Εκεί ήταν ο Φώτης Μανωλάκος ή Μπάμπης και άρχισε να με βρίζει, μου είπε να φύγω από εκεί και με κλώτσησε. Κανένας δεν τολμάει να πάει στο τμήμα είτε έχει χαρτιά είτε δεν έχει γιατί ξέρει πως ο Μπάμπης θα τον χτυπήσει, θα τον βρίσει και μπορεί να τον στείλει και σε στρατόπεδο”.
Τον αστυνομικό με το ψευδώνυμο “Μήτσος” από το ΑΤ Βλαχιώτη κατήγγειλε ο Ροζουάν Άχμεντ. “Μου έβαλε χειροπέδες και με πήγε στο τμήμα παρά του ότι έχω νόμιμα χαρτιά πάρα πολλά χρόνια. Μετά από ώρα με άφησε αφού με κλώτσησε και μου είπε να μην με ξαναδεί ποτέ μπροστά του. Μόνο στο χωράφι θα είσαι εσύ, μου λέει. Αυτό το κάνει ένα χρόνο τώρα σε πάρα πολλά παιδιά”.
Δεκάδες είναι και τα κρούσματα απλήρωτης εργασίας. Οι εταιρίες Αντώνης Κυριακάκος και ΣΙΑ Ο.Ε. και του Γιώργου Μπυράκου χρωστάνε για πάνω από 3 χρόνια μεροκάματα που ξεπερνάνε τα 50.000 ευρώ μοιράζοντας ακάλυπτες επιταγές, όπως κατήγγειλε ο Ζετ Άουλα που μένει από το 1998 στη Σκάλα Λακωνίας”.
makeleio.gr


Δραματικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη. Το Ισραήλ κήρυξε επιστράτευση.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε την σύγκληση επειγόντως του Συμβουλίου Ασφαλείας

Η απαγωγή και ο φόνος τριών εφήβων Ισραηλινών από Παλαιστίνιους, και η πυρπόληση ζώντος 16χρονου Παλαιστίνιου από ακραίους Εβραίους, σηματοδότησε...
... πολύ δυσάρεστες εξελίξεις στις σχέσεις της Χαμάς με τους Ισραηλινούς.

Η κατάσταση δείχνει πως βαίνουμε σε ραγδαία κλιμάκωση και εισβολή ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας (κωδικός νέας επιχείρησης «Operation Protective Edge»).

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε την κήρυξη επιστράτευσης 40.000 εφέδρων στο πλαίσιο των ετοιμασιών για μια νέα εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας. Η κατάσταση είναι αρκούντως σοβαρή, εάν κανείς συνυπολογίσει, ότι τον Νοέμβριο του 2012 που είχε ξεκινήσει η επιχείρηση «Pillar of Defence», οι Ισραηλινοί είχαν καλέσει 30.000 εφέδρους στα όπλα.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μοσέ Γιααλόν, φέρεται να δήλωσε, ότι η επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων δεν θα ολοκληρωθεί πιθανόν σε λίγες μόνο μέρες… Είχαμε πει από την πρώτη μέρα της απαγωγής των τριών εφήβων, ότι η ενέργεια αυτή θα είχε σοβαρές συνέπειες με σκοπό την αποκατάσταση της αποτρεπτικής αξιοπιστίας…

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε την σύγκληση επειγόντως του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την ευρεία αεροπορική επιχείρηση που εξαπέλυσε το Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του οργανισμού Νάμπιλ αλ Αράμπι.

Ο Αράμπι έκανε την δήλωση αυτή από το Κάιρο, έδρα του Αραβικού Συνδέσμου, κατά την πρώτη ημέρα της ισραηλινής αεροπορικής επιχείρησης στην Λωρίδα της Γάζας από την οποία έχουν ήδη χάσει την ζωή τους τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 90 και η οποία μπορεί να ακολουθηθεί από μια χερσαία επίθεση, καθώς οι ισραηλινές αρχές ενέκριναν την επιστράτευση 40.000 εφέδρων.

http://karfotiko.blogspot.gr/2014/07/blog-post_1445.html

Εκρήξεις στα Ιεροσόλυμα και ρουκέτες σε πόλεις του Ισραήλ

Τρεις ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την Ιερουσαλήμ απόψε το βράδυ, λίγη ώρα αφότου οι σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν στην πόλη, όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
 
Στην Ιερουσαλήμ οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν περίπου στις 22:00 (ώρα Ελλάδας). Έπειτα τουλάχιστον 4 λάμψεις έσκισαν τον ουρανό νοτιοδυτικά της Ιερουσαλήμ τη στιγμή που σημειώνονταν οι εκρήξεις.
Σειρήνες ήχησαν επίσης βόρεια του Τελ Αβίβ.
 
Η ένοπλη πτέρυγα του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τις επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον της Ιερουσαλήμ, του Τελ Αβίβ και της Χάιφα στα βόρεια, πιο μακριά από κάθε άλλη φορά που έχουν εκτοξευθεί ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας.
 
«Για πρώτη φορά, οι Ταξιαρχίες Κάσαμ έπληξαν την Χάιφα με μια ρουκέτα R160, την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ με 4 ρουκέτες Μ75 και το Τελ Αβίβ με 4 ρουκέτες Μ75», ανέφεραν οι Ταξιαρχίες σε μια ανακοίνωση.Από την πλευρά της η ισραηλινή κυβέρνηση ανέφερε ότι δεν έλαβε αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες από την ομοβροντία ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς εναντίον πόλεων όπως το κεντρικό Τελ Αβίβ και η Ιερουσαλήμ, όπως επίσης και η Χάιφα.
 
«Δεν έχουμε λάβει αναφορές για θύματα από καμία από τις περιοχές που έπληξαν οι ρουκέτες» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, ο υποστράτηγος Μοτί Αλμόζ στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 10.Είναι η πρώτη φορά από τις συγκρούσεις του Νοεμβρίου του 2012 μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ που μαχητές που δρουν στη Γάζα εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον της Ιερουσαλήμ.
 
Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για μία ισχυρή έκρηξη στο Ραμάτ Ραζιέλ, νοτιοδυτικά της Ιερουσαλήμ, αλλά μέχρι στιγμής ούτε η αστυνομία ούτε ο στρατός έχουν επιβεβαιώσει τις αναφορές αυτές.Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι σειρήνες συναγερμού που ήχησαν στη Μπινιαμίνα, στο βόρειο Ισραήλ, φαίνεται πως οφείλονται σε λάθος συναγερμό.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ "ΓΚΙΒΑΤΙ" ΚΑΙ ΤΗΣ "ΓΚΟΛΑΝΙ" ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ - Θα τολμήσουν εισβολή στη Γάζα οι Ισραηλινοί; - Δύο Ταξιαρχίες έχουν κυκλώσει την πόλη



Εικόνα προετοιμασίας εισβολής στην Γάζα δίνουν οι πληροφορίες που έρχονται από την στρατιωτική κινητοποίηση των Ισραηλινών, καθώς μονάδες της ταξιαρχίας Γκολανί αναπτύσσονται γύρω από την πόλη. 
Η Ταξιαρχία αποτελείται από επίλεκτες δυνάμεις εκπαιδευμένες για μάχες σε αστικό περιβάλλον, ενώ η ανάπτυξη της Ταξιαρχίας συνοδεύεται από κινήσεις αρμάτων Merkava III & IV.
Αλλες πηγές αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για μόνο για μονάδες της Γκολανί, αλλά και για μονάδες της Ταξιαρχίας Γκιβατί. Η πρώτη τυπικά καλύπτει την περιοχή των υψιπέδων του Γκολάν, ενώ η δεύτερη έχει βασικό επιθχειρησιακό χώρο την Γάζα και είναι εξειδικευμένη στις αμφίβιες επιχειρήσεις.
Μέσα στην πόλη βρίσκονται περίπου 30.000 μαχητές της Χαμάς με ελαφρύ οπλισμό (AK-47, Μ-16Α2, πολυβόλα PTK, ρουκέτες RPG-8 κλπ)
Και οι δύο Ταξιαρχίες έχουν εκπαιδευτεί σε μάχεται σε αστικό περιβάλλον. Βασικό όπλο τους το επιθετικό τυφέκιο CTAR-21 Commando Tavor. Ο εξοπλισμός της Ταξιαρχίας Γκολανί  περιλαμβάνει και μια σειρά από βαριά  τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού  Achzarit, τα οποία είναι ''χτισμένα'' πάνω από ένα ανακατασκευασμένο σασί τανκ Τ-55 με νέο 850 hp (630 kW)  κινητήρα. 
Το Achzarit το πλέον βαρύ ΤΟΜΠ που βρίσκεται σε υπηρεσία σήμερα παγκοσμίως και συμπληρώνεται από το Namer, μιά σχεδίαση ανάλογη με του  Achzarit, αλλά με σασί του άρματος Merkava.
Η Ταξιαρχία Γκολανί  μετά την έναρξη της δεύτερης Ιντιφάντα το 2000, όπου το Ισραήλ εξαπέλυσε την Επιχείρηση ''Αμυντική Ασπίδα'' σε απάντηση στις αυξανόμενες επιθέσεις των Παλαιστινίων εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και αμάχων, συμμετείχε σε πολλές μάχες κατά των Παλαιστινίων μαχητών, περιλαμβανομένης της πολιορκίας της Ραμάλα Mukataa  και η μάχη της Τζενίν.
Στο Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου τον Ιούλιο του 2006,η Γκολανί συμμετείχε στην Μάχη του Μάρωνα αλ-Ρας  και  τάγματά της  πολέμησαν στην μάχη του Bint Jbeil. Η  ταξιαρχία Γκολανί συμμετείχε και στην Επιχείρηση ''Συμπαγές Μολύβι'' στν Γάζα.
Προσωπικό των δύο Ταξιαρχιών έχει κατηγορηθεί για βιαιότητες κατά αμάχων.
Τις επόμενες ώρες θα φανεί αν η επιχείρηση "Operation Protective Edge" στην Λωρίδα της Γάζας θα περάσει στην φάση της εισβολής μέσα στην Πόλη.
Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε την κήρυξη επιστράτευσης 40.000 εφέδρων στο πλαίσιο των ετοιμασιών για μια νέα εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας. Η κατάσταση είναι αρκούντως σοβαρή, εάν κανείς συνυπολογίσει, ότι τον Νοέμβριο του 2012 που είχε ξεκινήσει η επιχείρηση «Pillar of Defence», οι Ισραηλινοί είχαν καλέσει 30.000 εφέδρους στα όπλα.
Ο δε υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μοσέ Γιααλόν, φέρεται να δήλωσε, ότι η επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων δεν θα ολοκληρωθεί πιθανόν σε λίγες μόνο μέρες…
Πάντως, σε καμία περίπτωση μια τέτοια επιχείρηση δεν θα είναι "περίπατος". Ο αστικός αγώνας στο έδαφος αντιπάλου είναι η σκληρότερη μορφή αγώνα και οι άνδρες της Χαμάς δεν είναι αμελητέας ποσότητα: Σκληροί και φανατικοί, με καλή στρατιωτική εκπαίδευση από την εποχή που είχαν καλές σχέσεις με το Ιράν...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ιδρύεται το Κουρδιστάν στην Τουρκία!

Καλωσορίσατε στο Κουρδιστάν Τουρκίας!
Του Σεντάτ Λατσινέρ*
Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης

Οι Κούρδοι επεξεργάζονται τα της ανεξαρτησίας τους στο Βόρειο Ιράκ... Ο διαμελισμός του Ιράκ επιταχύνεται κάθε μέρα που περνάει...
Το ενδιαφέρον είναι ότι κάτι ανάλογο παρατηρείται και στην Τουρκία, με διαφορετικές μεθόδους... Από τη μια πλευρά οικοδομείται η ιδέα του Κουρδιστάν της Τουρκίας και από την άλλη αυτή η αντίληψη μετατρέπεται σε επικρατούσα πολιτική άποψη...

***
Την προηγούμενη εβδομάδα η λειτουργία κόμματος με το όνομα "Δημοκρατικό Κόμμα Κουρδιστάν Τουρκίας"  (“Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi”) δεν κρίθηκε αντισυνταγματική και έτσι άνοιξε ο δρόμος για να χρησιμοποιούν πλέον τα κόμματα τη λέξη Κουρδιστάν στα ονόματά τους...
Μετά από αυτό, πολιτικές δομές που αποτελούν προέκταση του ΡΚΚ, θα ιδρύσουν αμέτρητες νόμιμες οργανώσεις και συλλόγους με το όνομα Κουρδιστάν. Με τον τρόπο αυτό η περιοχή θα μετατραπεί σε Κουρδιστάν Τουρκίας (“Türkiye Kürdistanı”). Ίσως μάλιστα σε ορισμένες περιοχές να αναρτηθούν πινακίδες που θα μας γράφουν "Καλωσορίσατε στο Κουρδιστάν Τουρκίας"...
Η Περίοδος Επίλυσης του Κουρδικού, μετατρέπεται στην ουσία σε περίοδο νομιμοποίησης του ΡΚΚ.
Η οργάνωση μπορεί πλέον να αναρτά παντού τη σημαία της και τα πορτραίτα του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν κυματίζουν παντού.
Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η εντύπωση ότι η διοίκηση της περιοχής έχει περάσει στο ΡΚΚ.
***
Από την άλλη πλευρά το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), προσπαθεί να εθίσει την κοινή γνώμη στην ιδέα του "Κουρδιστάν Τουρκίας"...
Εσχάτως η δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ, Γκιουλτένν Κισανάκ (Gülten Kışanak), δήλωσε τα εξής στην Αμπερίν Ζαμάν, της εφημερίδας Ταράφ:
"Η προτεραιότητα στον αγώνα των Κούρδων μέχρι τώρα ήταν η αναγνώριση της ταυτότητάς τους. Τώρα προτεραιότητα είναι ο διαμοιρασμός της κυριαρχίας. Αν γίνει δημοψήφισμα σ' αυτήν την περιοχή, το 80% του λαού θα ψηφίσει υπέρ της αυτονομίας".
Η Αμπερίν Ζαμάν συνεχίζει: "Αν το ερώτημα ήταν η ανεξαρτησία;"
Και η Κισανάκ απαντά: "Το ίδιο ισχύει και γι' αυτό"!
Με άλλα λόγια, η Δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ μιλάει για την ίδρυση ενός Κουρδιστάν, στο οποίο δεν θα ισχύει η κυριαρχία της Άγκυρας...
***
Από τούδε και στο εξής θα βλέπουμε κάθε μέρα τις κινήσεις του HDP και του PKK με κατεύθυνση την κυριαρχία και την ανεξαρτησία... Θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν κάθε θέση που θα τους βοηθήσει να φθάσουν στον στόχο του ανεξάρτητου Κουρδιστάν Τουρκίας.
Το θέμα που αναδεικνύουν με δηλώσεις τους την περίοδο αυτή, είναι η συμμετοχή τω δήμων στα έσοδα από τα πετρέλαια που εξορύσσονται από την περιοχή...  Το HDP ζητεί πεισματικά τουλάχιστον το μισό από τα έσοδα του πετρελαίου που εξάγεται από τις πετρελαιοπηγές της περιοχής Μπάτμαν, να  πηγαίνει στον τοπικό Δήμο. Το επιχείρημα που επικαλούνται είναι το εξής: Από τα έσοδα που προέρχονται από τον πλούτο της περιοχής, δεν επωφελείται καθόλου η τοπική κοινωνία και το χρήμα ρέει στις δυτικές περιοχές της Τουρκίας.
Όμως στην πραγματικότητα τα έσοδα από τους φόρους ου εισπράττονται από τη συγκεκριμένη περιοχή, είναι πολύ λιγότερα από τα κεφάλαια που διαθέτει το κράτος για την ίδια περιοχή.  Όμως αυτό που επιδιώκει το HDP είναι να οικοδομήσει την ιδέα της ανεξαρτησίας στην περιοχή. Γι' αυτό δεν χάνει ευκαιρία να υπογραμμίζει ότι οι πλουτοπαραγωγικές περιοχής της περιοχής, με κυρίαρχα στοιχεία το πετρέλαιο και το νερό, ανήκουν στους Κούρδους...
***
Όπως έχουμε πει, σε κάθε σημείο της περιοχής υπάρχουν διαδηλώσεις... Οι διαδηλώσεις μικρής κλίμακος της οργάνωσης και οι επιδείξεις δυνάμεως,δεν θεωρούνται πλέον άξια προσοχής γεγονότα.
Το κράτος δεν θέλει να επέμβουν οι δυνάμεις ασφαλείας στις διαδηλώσεις.. Άλλωστε, και οι δυνάμεις ασφαλείας αποφεύγουν να επεμβαίνουν, από τη στιγμή που δεν νοιώθουν ότι έχουν την πλήρη στήριξη του κράτους... Έτσι, το ΡΚΚ έφθασε στο σημείο να χρησιμοποιεί τα σύμβολα της κυριαρχίας του με άνεση,  μπροστά στα μάτια των δυνάμεων ασφαλείας.
Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, μετά από απαίτηση της οργάνωσης, έχει σταματήσει η κατασκευή καινούργιων φυλακίων της στρατοχωροφυλακής στην περιοχή… Αυτό δίνει την εντύπωση στο λαό ότι "στα θέματα ασφαλείας περνάει πλέον η βούληση του ΡΚΚ".
***
Ο επόμενος στόχος της οργάνωσης είναι να επιβάλει ιδέα του Κουρδιστάν Τουρκίας και στη συνέχεια να μετονομάσει τα στελέχη του ΡΚΚ σε "Δυνάμεις Ασφαλείας του Κουρδιστάν Τουρκίας", οι οποίες θα χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό της Τουρκίας. Στο επόμενο στάδιο θα επιδιώξουν να κάνουν πράξη το Μεγάλο Κουρδιστάν, δηλαδή να ενώσουν τις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας, του Ιράκ και της Συρίας σε ένα ανεξάρτητο κράτος.
Αν αναρωτιέστε αν αυτό είναι δυνατόν να γίνει, αυτά που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα μας λένε "γιατί όχι";
***
Εν συντομία, με βάση τις απόψεις ορισμένων, η Τουρκία έχει παραχωρήσει στο ΡΚΚ ό,τι της έχει ζητηθεί και έτσι έχει πετύχει την επίλυση του Κουρδικού χωρίς κόστος και εξαλείφοντας την τρομοκρατία.
Η μόνη επιδίωξη και προσδοκία του κράτους πλέον είναι να μην ξαναρχίσουν οι ένοπλες συγκρούσεις των δυνάμεων του κράτους με το ΡΚΚ... Λέγεται ότι τον Σεπτέμβριο θα βγουν έξω από τα σύνορα της Τουρκίας κι άλλες δυνάμεις ανταρτών του ΡΚΚ. Έτσι η οργάνωση θα επικεντρωθεί στις συγκρούσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Συρία και το Ιράκ και θα συνεχίσει να παίρνει αυτό που θέλει στην Τουρκία χωρίς να χρησιμοποιεί όπλα.
Συμπερασματικά, η ιδέα του ανεξάρτητου Κουρδιστάν δεν εξαπλώνεται μόνο στο Ιράκ αλλά εξαπλώνεται ταχύτατα και στην Τουρκία...
Αν ρωτούσατε "εσύ τι σκέφτεσαι γι' αυτό το θέμα;" θα προτιμούσα να αρκεστώ στην απλή και αντικειμενική παράθεση των γεγονότων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή.
Αυτά συμβαίνουν στην περιοχή...

Το τουρκικό κείμενο ΕΔΩ
*Ο Σεντάτ Λατσινέρ είναι έγκριτος Τούρκος ακαδημαϊκός. Το βιογραφικό του στα αγγλικά ΕΔΩ πηγή

Πού είναι που μας λέγατε ότι δεν θα διαμελιστεί η Τουρκία;

του Λεβέντ Γκιούλτεκιν*
 
Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης
Οι Κούρδοι, που πέτυχαν την ίδρυση ομόσπονδου κράτους στο Ιράκ πριν από λίγα χρόνια, τώρα προετοιμάζονται για την πλήρη ανεξαρτησία τους.
Με βάση τις δηλώσεις του Μπαρζανί, τους επόμενους μήνες θα δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος.
Οι Κούρδοι της Συρίας από την πλευρά τους, μόλις ξέσπασε η εξέγερση στη χώρα τους, κινήθηκαν προς την αυτονομία τους.
Στην Τουρκία, παρότι είναι σε εξέλιξη η "διαδικασία ειρήνευσης", αντί για την προσέγγιση, κινούμαστε προς τον διαχωρισμό (Κούρδων και Τούρκων).
Το ΡΚΚ κόβει την κυκλοφορία στους δρόμους και κάνει έλεγχο ταυτότητας. Όπου βρει την ευκαιρία, σηκώνει τις σημαίες του σε κάθε μέρος.
Καλεί ή υποχρεώνει τους νέους να συμμετέχουν στις τάξεις του.
Η δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ Γκιουλτάν Κισανάκ τις προάλλες δήλωνε στην Αμπερίν Ζαμάν:
"Η προτεραιότητα στον αγώνα των Κούρδων μέχρι τώρα ήταν η αναγνώριση της ταυτότητάς τους. Τώρα προτεραιότητα είναι ο διαμοιρασμός της κυριαρχίας. Αν γίνει δημοψήφισμα σ' αυτήν την περιοχή, το 80% του λαού θα ψηφίσει υπέρ της αυτονομίας".
Η Αμπερίν Ζαμάν συνεχίζει: "Αν το ερώτημα ήταν η ανεξαρτησία;"
Και η Κισανάκ απαντά: "Το ίδιο ισχύει και γι' αυτό"!

Το ότι ο αγώνας πέρασε από τη διεκδίκηση δικαιωμάτων στη διεκδίκηση της αυτονομίας δεν το λέει μόνον η Γκουλτάν Κισανάκ.
Αρκετοί αρθρογράφοι και πολιτικοί λένε πλέον ξεκάθαρα ότι οι Κούρδοι της Τουρκίας δεν θα είναι ευχαριστημένοι με τίποτα που θα είναι κάτω από το επίπεδο των δικαιωμάτων που έχουν κερδίσει οι Κούρδοι της Συρίας και του Ιράκ.
Με άλλα λόγια, έχει αρχίσει ένας ακήρυκτος πόλεμος διαχωρισμού (Κούρδων και Τούρκων).
***
Απευθυνόμενος τους αριστερούς και τους φιλελεύθερους διανοούμενους έχω να τους απευθύνω ορισμένες ερωτήσεις:
Το πολιτικό κίνημα στην Τουρκία που διατηρούσε ανέκαθεν καλές σχέσεις με το ΡΚΚ, πάντα ακολουθούσε μια διασπαστική τακτική διαχωρισμού.
Εσείς πάντα κάνατε ότι δεν το βλέπετε αυτό.
Επί χρόνια λέγατε ότι "ο στόχος μας είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Κούρδων". Τώρα μεταφέρετε το ζήτημα στην παραχώρηση αυτονομίας.
Όμως πάντα αγνοούσατε τη λεπτή γραμμή που διαχωρίζει και διακρίνει την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις διασπαστικές πολιτικές.
Αγνοώντας τις κοινές μας αξίες και υπογραμμίζοντας τις διαφορές μας, υποστηρίζατε ότι "υπερασπιζόμαστε την ενότητα της χώρας".
Ενώ όλοι θέλαμε να ζήσουμε σαν ελεύθεροι άνθρωποι σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον, εσείς υποστηρίζατε τις διασπαστικές πολιτικές του ΡΚΚ και της κουρδικής πολιτικής κίνησης.
Υποτίθεται ότι προσπαθούσατε να κρατήσετε την Τουρκία μακριά από τους σκοτεινούς διαδρόμους της Μέσης Ανατολής.
Όμως δεν ενοχλείστε καθόλου που οι Κούρδοι κόβονται από μια Τουρκία που έχει προσεγγίσει ακόμα περισσότερο τη Δύση και γίνονται μέρος του μεσανατολικού βούρκου.
Τι συνέπειες έχουν οι ομοσπονδιακές δομές σε κοινωνίες που δεν έχει αναπτυχθεί η δημοκρατική και η φιλελεύθερη αντίληψη, είναι σε όλους γνωστό.
Παρ' όλα αυτά, δεν αντιδράτε στο αίτημα των Κούρδων για απόκτηση αυτονομίας.
Δεν σημαίνει ότι σκληρές πολιτικές άρνησης που εφάρμοσαν οι κεμαλιστικοί και εθνικιστικοί κύκλοι εναντίον των Κούρδων επί δεκαετίες, δικαιολογούν τη στάση σας.
Εγώ, ως ένας Κούρδος της Τουρκίας δεν ενθουσιάζομαι στην ιδέα ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν.
Όμως βλέπω ότι εσείς είστε ενθουσιασμένοι.
Αυτό πώς το δικαιλογείτε;
***
Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση του ΑΚΡ:
Επί δεκαετίες υπήρχε καταπίεση εναντίον των Κούρδων.
Μετά ήλθατε εσείς στην εξουσία.
Τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής σας, κάνατε μεγάλες αλλαγές στις πολιτικές καταπίεσης των πολιτικών άρνησης και καταπίεσης των Κούρδων.
Και καλά κάνατε.
Όμως νομίσατε ότι οι αλλαγές αυτές ήταν αρκετές και θα μπορούσατε να κλείσετε τις πληγές που είχαν ανοίξει.
Τουναντίον, υπήρχε ανάγκη για σοβαρές πολιτικές ειρήνευσης, αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και βελτίωσης των συνθηκών επιβίωσης των Κούρδων.
Αυτό το βάθος και την εντιμότητα δεν τη δείξατε.
Το μόνο που επιδιώκατε ήταν να κερδίσετε ψήφους και χρόνο.
Από τη μια πλευρά μιλούσατε για αδελφοσύνη, φιλία, δημοκρατία, ισότητα και ελευθερία και από την άλλη πλευρά, όταν κάνατε συγκεντρώσεις στις πλατείες, μιλούσατε για μια σημαία, ένα κράτος και άλλα τέτοια.
Τη μια μέρα μιλούσατε για τον απαγχονισμό του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και την άλλη μέρα τον κάνατε ήρωα.
Αυτές οι αλλοπρόσαλλες και οφελιμιστικές πολιτικές, το μόνο που πέτυχαν είναι να βαθύνουν την πληγή.
Πριν από 3-5 χρόνια εκτοξεύατε απειλές εναντίον του Μπαρζανί.
Τον τελευταίο καιρό, με την πολιτική που υιοθετήσατε για το Ιράκ, στέφατε τους Κούρδους του Ιράκ εναντίον των Κούρδων της Συρίας.
Φωνάζατε με αμετροπέπεια ότι "όσο είμαστε εμείς, κανείς δεν μπορεί να ιδρύσει το Κουρδιστάν”. Τώρα, όπως λέει και ο Τσεγκίζ Τσαντάρ, έχετε μετατραπεί σε "υποστηρικτή και πάτρονα του Ανεξάρτητου Κουρδιστάν"
Αυτό το Κουρδιστάν που υποστηρίζετε εσείς, το Ισραήλ ήταν από τους πρώτους που το υποστήριξαν.
Κάνετε δουλειές που έχουν τον ίδιο στόχο με το Ισραήλ. Αυτό πώς το εξηγείτε;
Από την άλλη πλευρά, τολμήσατε να αρχίσετε τη "διαδικασία της ειρήνευσης" με το ΡΚΚ.
Όμως η εξουσιομανία, η ανατολίτικη πονηριά σας και οι πολιτικές της παλινδρόμησης, που ήθελαν να τους έχουν όλους ευχαριστημένους, κατέστησε αυτό το βήμα να είναι  άνευ αξίας.
Από τη μια πλευρά λέτε ότι "οικοδομούμε την ειρήνη" και από την άλλη χτίζετε φυλάκια σαν κάστρα (στο Κουρδιστάν), που αυξάνουν την καχυποψία.
Δεν είσαστε έντιμοι ούτε απέναντι στους Κούρδους, ούτε σε εκείνους τους λαούς που ανησυχούν για το διαμελισμό αυτής της χώρας.
Η "διαδικασία ειρήνευσης" θυσιάζεται στη μανία του Ερντογάν να καθίσει στην καρέκλα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το ΡΚΚ κόβει την κυκλοφορία στους δρόμους, και σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων. Κι εσείς, για να πάρετε τις ψήφους των Κούρδων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κάνετε ότι δεν τα βλέπετε όλα αυτά.
Δεν κάνατε ούτε τα βήματα που έπρεπε κάνετε για τους Κούρδους, ούτε δείξατε την αποφασιστικότητα που χρειάζεται, για να κατευνάσετε τις ανησυχίες εκείνων που ανησυχούν για το διαμελισμό της χώρας.
Άραγε τι άλλο θα απεμπολήσετε, για να τους έχετε όλους ευχαριστημένους, με σκοπό να καθίσετε λίγο ακόμα στην εξουσία και να πάρετε κι άλλους ψήφους;
Όλοι μας παρακολουθούμε την πορεία σας με την ψυχή στο στόμα.
***
Όσον αφορά τον γράφοντα:
Είμαι ένας Κούρδος που ζω στην Κωνσταντινούπολη. Δεν θέλω να δημιουργηθεί ένα κουρδικό κράτος, αν είναι αυτό να μας παρασύρει στο ματωμένο πεδίο της Μέσης Ανατολής.
Μόνο και μόνο επειδή είμαι Κούρδος, δεν είμαι από εκείνους που θα πετάξω το καπέλο μου για τη δημιουργία ενός κουρδικού έθνους-κράτους, από τη στιγμή που από χρόνια εξέφραζα τα παράπονά μου απέναντι στη λογική του έθνους-κράτους που καταπίεζε τους Κούρδους.
Τη στιγμή που ο κόσμος ολόκληρος μετατρέπεται σε ένα χωριό και τα σύνορα χάνουν το νόημά τους, θεωρώ γελοίο και πολύ επιφανειακό το αίτημα των Κούρδων για τη δημιουργία δικού τους κράτους.
Σαν και μένα υπάρχουν εκατομμύρια Κουρδοι που ζουν στις πόλεις της δυτικής Τουρκίας, που επιθυμούν να ζήσουμε όλοι μαζί, με ίσα δικαιώματα σε ένα περιβάλλον ελευθερίας και δημοκρατίας.
Μια πιθανή διάσπαση και ένα κουρδικό κράτος, θα οδηγήσει σε αδιέξοδο τους Κούρδους που κατοικούν εκτός Κουρδιστάν.
Ακόμα κι αν θεωρώ ότι το επίπεδο δημοκρατίας και ελευθερίας που υπάρχει σήμερα στην Τουρκία είναι ανεπαρκές, δεν θα ήθελα να οδηγηθώ στους σκοτεινούς διαδρόμους της Μέσης Ανατολής και να πάω πενήντα χρόνια πίσω, μόνο και μόνο για να αποκτήσουν οι Κούρδοι δικό τους κράτος.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα ΙΝΤΕΡΝΕΤΧΑΜΠΈΡ. Το άρθρο στα τουρκικά ΕΔΩ

*O Λεβέντ Γκιούλτεκιν είναι Κούρδος αρθρογράφος
 
πηγή

Ποδόσφαιρο: Το ...παιχνίδι των πολυεθνικών και των μαφιόζων

Για όσους ακόμα δεν έχουν καταλάβει το παρακάτω κείμενο είναι αποκαλυπτικό...
Δισεκατομμύρια στα γήπεδα, δακρυγόνα στους Βραζιλιάνους
Σχόλιο : Το ποδόσφαιρο όπως και κάθε τι που υπάρχει στον πλανήτη είναι προς πώληση και το πανηγύρι που λέγεται Μουντιάλ δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση αυτής της διαδικασίας. Τεράστια ποσά δαπανώνται για να στήσουν αυτή τη “γιορτή” με πολυεθνικές-τιτάνες να στριμώχνονται για να κερδίσουν λίγη από την προβολή. 
Οι χρυσοπληρωμένες κούκλες που βρίσκονται στο επίκεντρο , οι ποδοσφαιριστές, παίζουν το δικό τους ρόλο διαφημίζοντας ακατάπαυστα από τράπεζες μέχρι σαμπουάν και κολόνιες επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό, ως πουτάνες των πολυεθνικών.Δίπλα σε όλα αυτά η απόλυτη φτώχεια κυριαρχεί καθώς η θέα των υπερσύγχρονων γηπέδων ακολουθείται από ετοιμόρροπα σπίτια-παράγκες σε μια χώρα “θαύμα ανάπτυξης”. Και είναι αυτοί που ζουν σε αυτές τις φτωχογειτονιές που θα πληρώσουν πάλι το λογαριασμό από αυτό το πανηγύρι.

Σε εμάς στην Ελλάδα το σενάριο αυτό είναι γνωστό καθώς οι εμπειρία των Ολυμπιακών του 2004 δεν αφήνει αμφιβολίες για το ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τέτοιες διοργανώσεις. Στην Βραζιλία βέβαια η πλαστή ευημερία της Ελλάδας του 2004 δεν υπάρχει, με συνέπεια η διοργάνωση ενός Μουντιάλ με τέτοιο κόστος να αποτελεί σκάνδαλο.Μόλις λιγότερο από ένα χρόνο η εξέγερση των θυμάτων της καπιταλιστικής ανάπτυξης έδωσε ένα σημάδι για το τι θα επακολουθούσε το καλοκαίρι. Οι βίαιες διαδηλώσεις των κατοίκων που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες βρήκαν ωστόσο απάντηση. Μακριά από τους προβολείς των γηπέδων έχει αναπτυχθεί ένας πελώριος στρατός  για να διαφυλάξει τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού  πανηγυριού από τους ντόπιους που δυσκολεύονται να αντιληφθούν το μέγεθος της σπατάλης δισεκατομμυρίων ενώ δίπλα άλλοι μετά βίας επιβιώνουν. Αυτός είναι ο αθλητισμός τους!
ΠΗΓΗ :http://www.globalresearch.ca/the-human-cost-of-the-fifa-world-cup/5390001

Καθώς ο κόσμος παρακολουθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, άνθρωποι διαδηλώνουν για το κόστος του και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται από την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας για να προστατεύσουν τις επενδύσεις των εταιρειών.
 Οι εργαζόμενοι στη Βραζιλία είναι δικαιολογημένα απογοητευμένοι με τις δημόσιες δαπάνες του Μουντιάλ, που εκτιμάται στα 14 δις δολάρια. Όταν συγκρίνεται με τα έξοδα σε κοινωνικές υπηρεσίες, το κόστος του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ισοδύναμο με το 61% της χρηματοδότησης για την εκπαίδευση, ή με το 30% της χρηματοδότησης της υγείας. Οι ιδιωτικές εταιρίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνες των υπηρεσιών και των κατασκευαστικών βιομηχανιών, θα είναι οι κύριοι δικαιούχοι αυτών των δημόσιων δαπανών. Προστιθέμενες στο κόστος είναι οι αναγκαστικές εξώσεις των φτωχών που ζουν στις φαβέλες και η αποστέρηση των αυτοχθόνων πληθυσμών από τη γη τους για να χτίσουν στάδια και χώρους στάθμευσης.[1]
Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη Βραζιλία έχουν διαδηλώσει για το κόστος του Μουντιάλ, τις περικοπές, το αυξημένο κόστος των κοινωνικών υπηρεσιών, τις αναγκαστικές εξώσεις και άλλες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν πατάξει άγρια όλες τις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στη FIFA. Τουλάχιστον 12 ή περισσότεροι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν συλληφθεί. Την πρώτη μέρα του Μουντιάλ, 47 άνθρωποι συνελήφθησαν και η αστυνομία πυροβόλησε με πλαστικές σφαίρες τους γιατρούς που βοηθούσαν τους τραυματίες. Οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν κατηγορηθεί ότι σκοτώνουν τους φτωχούς και τους άστεγους, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, για να «καθαρίσουν» τις φαβέλες πριν την εκκίνηση του Μουντιάλ. Για να δικαιολογήσει την βίαια απάντηση, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση άσκησε πίεση για να περάσει μία νομοθεσία που θα ποινικοποιούσε όλες τις αντι-FIFA διαδηλώσεις ως «τρομοκρατία», με ποινές από 12 έως 30 χρόνια για όσους θα καταδικάζονται.[2]
Το κράτος έχει παρατάξει πάνω από 200.000 στρατιώτες, οπλισμένους με όπλα όπως ισραηλινά drones, γερμανικά αντι-αεροπορικά τανκ και αμυντικά πυραυλικά συστήματα σε ταράτσες κτιρίων για να προστατεύσουν το Μουντιάλ από τους διαδηλωτές. Η περιβόητη αμερικανική εταιρία μισθοφόρων, η Blackwater, γνωστή για τον ρόλο της στην αμερικανική κατάληψη του Ιράκ, βρίσκεται κατ’ ισχυρισμούς στη Βραζιλία βοηθώντας στην ασφάλεια του Μουντιάλ.
Το οικονομικό και κοινωνικό κόστος για τους εργαζόμενους γεγονότων όπως το Μουντιάλ και οι Ολυμπιακοί είναι τεράστιο.
Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, 10.000 αστυνομικοί και 13.000 στρατιώτες, περισσότεροι από όλες τις βρετανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, μαζί με πλοία στον Τάμεση, μαχητικά αεροσκάφη και πυραυλικά αμυντικά συστήματα αέρος παρατάχθηκαν για να προστατέψουν την εκδήλωση των 11 δις δολαρίων. Σε μια στιγμή όπου 2 εκατομμύρια είναι άνεργοι, 27% των παιδιών ζουν στην φτώχεια και οι προϋπολογισμοί λιτότητας επιβάλλονται στους εργαζόμενους, τα 11 δις αποτέλεσαν ένα σημαντικό κόστος γι’ αυτούς.[3]
Οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι κόστισαν το ιλιγγιώδες ποσό των 51 δις δολαρίων, αν και 18 εκατομμύρια Ρώσοι ζουν στη φτώχεια και οι μετανάστες εργάτες αμείβονταν λιγότερο από 2$ ανά ώρα για να χτίσουν την απαραίτητη υποδομή.
Στο Κατάρ το 2022 θα φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, και ήδη εκατοντάδες μετανάστες εργάτες έχουν πεθάνει δουλεύοντας στις υποδομές του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πάνω από 400 εργάτες από το Νεπάλ και 700 Ινδοί βρίσκονται ήδη ανάμεσα στις απώλειες. Οι συνθήκες στις οποίες οι μετανάστες εργάτες αναγκάζονται να δουλεύουν συγκρίνονται με σκλαβιά. Ο RobertBooth από την Guardian εξηγεί : «Οι εργάτες περιέγραψαν συνθήκες καταναγκαστικής δουλειάς σε 50 οC, εργοδότες που παρακρατούν τους μισθούς για αρκετούς μήνες όπως και τα διαβατήριά τους κάνοντάς αδύνατο γι’ αυτούς να φύγουν ενώ τους στερείται και το δωρεάν πόσιμο νερό. Η έρευνα βρήκε ότι αρρώστιες είναι ενδημικές ανάμεσα στους εργάτες που ζουν σε συνωστισμένες και ανθυγιεινές καταστάσεις ενώ έχει αναφερθεί ακόμα και πείνα. Τριάντα εργάτες στις κατασκευές από το Νεπάλ κατέφυγαν στην πρεσβεία της χώρας τους και ακολούθως έφυγαν από το χώρα, αφού όπως ισχυρίστηκαν δεν έλαβαν καμία αμοιβή.» Η Διεθνής Συνδικαλιστική Ομοσπονδία εκτιμά ότι 12 εργαζόμενοι θα πεθαίνουν κάθε βδομάδα και περίπου 4,000 θα έχουν πεθάνει μέχρι να αρχίσει η διοργάνωση.[4]
Το κοινωνικό και οικονομικό κόστος αυτών των διεθνών εταιρικών διοργανώσεων πρέπει να αντιπαλευτεί από τους εργαζομένους από όλον τον κόσμο τη στιγμή που εκατομμύρια εξαναγκάζονται στην ανεργία και στερούνται βασικές τους ανάγκες, η δημοκρατία φαλκιδεύεται, το περιβάλλον καταστρέφεται και η απειλή ενός πολέμου αυξάνεται.
 [1] http://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2014/06/11/bringing-fifa-to-brazil-equal-to-roughly-61-of-education-budget/
[2] http://revolution-news.com/the-story-of-resistance-to-fifas-war-on-brazilian-people-video-blog/
[3] http://www.theguardian.com/sport/2012/mar/12/london-olympics-security-lockdown-london
[4] http://www.theguardian.com/global-development/2013/sep/26/qatar-world-cup-migrant-workers-dead

 ΠΗΓΗ:
http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2014/07/07/disekatommiria-sta-gipeda-dakrigona-stous-vrazilianous/