Τα X-Files του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας

Πως θα αντιδρούσατε αν κάποιος σας έλεγε ότι πορτοκαλί UFO καταδιώκουν βομβαρδιστικά της βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας ή ότι ιπτάμενοι δίσκοι με αιγυπτιακά ιερογλυφικά εισέβαλλαν στον εναέριο χώρο της Μεγάλης Βρετανίας;

Σίγουρα θα γελάγατε μέχρι δακρύων με αυτά που ακούτε ή ίσως θα θεωρούσατε ότι αυτός που τα λέει δεν βρίσκεται και στη καλύτερη ψυχική κατάσταση. Κι όμως, τέτοιες υποθέσεις και ακόμα περισσότερες βρίσκονται στους «Φάκελους Χ» (X-Files) του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας, που ανοίγουν την ερχόμενη άνοιξη.

Μια μονάδα στρατού (DI55) που ειδικεύεται σε τέτοιες περιπτώσεις, δρα συστηματικά στη Μεγάλη Βρετανία με σκοπό την αποσαφήνιση περίεργων φαινομένων.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας προσπαθούσε μέχρι τώρα να κρατήσει μυστικές τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης μονάδας στρατού, όμως «το όργιο της φημολογίας που συνοδεύει την κυβέρνηση και την υποτιθέμενη ανάμειξή της σε ιστορίες με UFO», την ανάγκασε να τη φέρει στο φως της δημοσιότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 7.000 αναφορές έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια που περιγράφουν διαφόρων τύπων μυστήρια φαινόμενα.

Επίσης, το θέμα μπορεί να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αν αναλογιστεί κανείς ότι και άλλες χώρες έχουν αρχίσει να κάνουν εκτενής αναφορές στο ζήτημα της εξήγησης παράξενων φαινομένων.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία τον περασμένο Μάρτιο έθεσε στη διάθεση του κοινού όλα τα επίσημα αρχεία που είχε στη κατοχή σχετικά με τα ΑΤΙΑ, ενώ και οι ΗΠΑ μετά από μαρτυρίες κυβερνητών αεροσκαφών, καθώς και επιστημόνων που ειδικεύονται στα συγκεκριμένα φαινόμενα, δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους σχετικά με τις έρευνες για τα UFO.

Πηγές: cosmo.gr