Έγινε επίθεση στο MV Rachel Corrie - Ανέλαβαν τον έλεγχο οι Ισραηλινοί κομάντο (ανανέωση)

Image
(Ανανέωση): Δυνάμεις των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού κατέλαβαν το ιρλανδικό πλοίο Rachel Corrie, το οποίο κατευθυνόταν στη Λωρίδα της Γάζας. Η επίθεση των Ισραηλινών έγινε χωρίς να υπάρξει αντίσταση των ακτιβιστών. Είχε προηγηθεί ενημέρωσή τους ότι ισραηλινές δυνάμεις θα επιβιβαστούν και θα αναλάβουν τον έλεγχο του πλοίου. Η επέμβαση έγινε "κοντά ή μέσα στα χωρικά ύδατα του Ισραήλ", όπως μεταδίδει ισραηλινή πηγή. Το πλοίο οδηγείται χωρίς να υπάρξουν βιαιότητες στο ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ.

---------------------------------------------------------------------------

Υπό στενή ισραηλινή παρακολούθηση βρίσκεται το ιρλανδικό πλοίο MV Rachel Corrie. Όπως μεταδίδει το ισραηλινό ραδιόφωνο, τρία περιπολικά σκάφη του ισραηλινού Ναυτικού ακολουθούν στενά το φορτηγό πλοίο σε μια ζώνη 30 με 35 μίλια ανοικτά των μεσογειακών ακτών, σε διεθνή ύδατα. Σύμφωνα με το Reuters, οι Ισραηλινοί και ενώ το ιρλανδικό πλοίο έπλεε 35 ναυτικά μίλια δυτικά των ακτών της Γάζας, το αναχαίτισαν και πλέον το παρακολουθούν στενά.

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε ότι θα επιβιβαστεί στο Rachel Corrie εάν αυτό εξακολουθεί να αγνοεί τις εντολές για αλλαγή πορείας και συνεχίσει τον πλού προς τη Γάζα, δήλωσε η αντισυνταγματάρχης Αβιτάλ Λίμποβιτς.

«Εάν δεν μάς αφήσουν καμία επιλογή θα πρέπει να επιβιβαστούμε στο πλοίο», τόνισε.

Επίσης, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, το φορτηγό πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια αρνήθηκε για τρίτη φορά την προειδιποίηση του Ισραήλ για να δέσει στο λιμάνι του Άσντοντ και όχι στη Γάζα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε ότι ένας δημοσιογράφος που βρίσκεται στο σκάφος δήλωσε ότι τα ισραηλινά σκάφη τους ακολουθούν, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμιά επαφή.

Οι αρχές του Ισραήλ είχαν προειδοποιήσει ότι δε θα επιτρέψουν στο σκάφος να σπάσει τον αποκλεισμό του Παλαιστινιακού θύλακα, πέντε ημέρες μετά την επιχείρηση κατάληψης της νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Στο σκάφος επιβαίνουν η κάτοχος του βραβείου Νομπέλ ειρήνης, Μαϊρίντ Μαγκουάιρ, από τη Βόρεια Ιρλανδία και ο Ιρλανδός, Ντένις Χάλιντεϊ, πρώην αξιωματούχος στα Ηνωμένα Έθνη.

Εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού είπε ότι δεν διαθέτει καμιά πληροφορία για το περιστατικό.

Μία μη κυβερνητική οργάνωση που υποστηρίζει την αποστολή του ιρλανδικού πλοίου MV Rachel Corrie, οι ισραηλινές δυνάμεις, λίγα λεπτά μετά τις 06:00 το πρωί, κατέλαβαν το πλοίο, περίπου 35 ναυτικά μίλια από τις ακτές στην Μεσόγειο, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.

Κατά πληροφορίες της οργάνωσης Free Gaza, ισραηλινά πολεμικά ακολουθούσαν το πλοιάριο επί δύο ώρες και τελικά άνδρες των ειδικών δυνάμεων επιβιβάστηκαν σε αυτό.

Το πλοίο, που πήρε το όνομά του από την Αμερικανίδα ακτιβίστρια, Rachel Corrie, η οποία σκοτώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας το 2003, μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Tο φορτηγό πλοίο σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, αγνόησε τις διαταγές των Iσραηλινών και συνεχίζει κανονικά την πορεία του προς τη Λωρίδα της Γάζας.

«Ενημερώσαμε επανειλημμένα τους υπεύθυνους στο πλοίο ότι πρέπει να κατευθυνθούν προς το λιμάνι Ασντόντ και ότι υπάρχει αποκλεισμός στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας και συνεχίζουν τον πλου προς τη Γάζα», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στην Ιερουσαλήμ.

Νωρίς το πρωί, όπως ανέφερε η παλαιστινιακή επιτροπή υποδοχής που περιμένει το πλοίο στη Γάζα, το Rachel Corrie αναχαιτίσθηκε από τους Ισραηλινούς, ενώ έπλεε 35 μίλια ανοιχτά της Γάζας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Απίστευτες σκηνές βoμβαρδισμού της τουρκικής πόλης Tunceli από τουρκικά ελικόπτερα!

ImageΑπίστευτες σκηνές βομβαρισμού της τουρκικής πόλης Tunceli, η οποία βρίσκεται στην κεντροανατολική Τουρκία από τρία τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-1 Cobra κατά την διάρκεια επιχείρησης ανταρτών του του PΚΚ, οι οποίοι όμως είχαν αποχωρήσει στο μεταξύ. Τα τρία τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα προσβάλουν στόχους λίγο πριν πέσει το φως της νύχτας, ακόμα και μέσα στο κέντρο της πόλης, όπως θα δείτε στο βίντεο, με το πυροβόλο των 20 χλστ. και τις ρουκέτες των 2,75 ιντσών, χωρίς ουσιαστικά να στοχεύουν. Υποτίθεται ότι προσέβαλαν τα πιθανά δρομολόγια διαφυγής των ανταρτών!

Οι Κούρδοι είχαν κτυπήσει ένα σταθμό της Στρατοχωροφυλακής. Η επιχείρηση διήρκησε μέχρι τις βραδυνές ώρες χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα αφού δεν ήταν δυνατόν να προσβληθεί μία ανταρτική ομάδα με μαζικά πυρά επιθετικών ελικοπτέρων.

Η πόλη Tunceli έχει 35.000 κατοίκους και στο βίντεο που θα δείτε, ακούγονται οι τρομαγμένες φωνές των ... Τούρκων οι οποίοι δέχονται επίθεση από τα δικά τους ελικόπτερα! Είναι και ένα καλό δίδαγμα η εν λόγω επιχείρηση: Οταν δεν διαστάζουν να βομβαρδίσουν την ίδια τους την πόλη στην κεντρική Τουρκία, σε περίπτωση επιχειρήσεων στο Ανατολικό Αιγαίο ή στην Θράκη, είναι βέβαιο ότι οι κατοικημένες περιοχές και οι άμαχοι θα αποτελέσουν στόχο.

Χθες δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν το όχημα τους δέχθηκε επίθεση με ρoυκέτες στην επαρχία Χακάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας, την Πέμπτη, δήλωσε ένας ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος. Τό όχημα κινούνταν στην εθνική οδό μεταξύ Χακάρι και Cukurca όταν δέχθηκε την επίθεση με ρουκέτες οι οποίες εκτοξεύθηκαν απο ορεινή περιοχή. Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Χακάρι στο Κρατικό Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Στο μεταξύ πριν λίγες ώρες οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσαν τον τερματισμό της μονομερούς τους εκεχειρίας με την Τουρκία, την ώρα που ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί πραγματοποιεί μια ιστορική επίσκεψη στη χώρα αυτή.

Ο υπεύθυνος εξωτερικών σχέσεων του PKK Αχμέντ Ντενίς που έχει καταφύγει στην ορεινή περιοχή Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι "η μονομερής εκεχειρία με την Τουρκία έλαβε τέλος. Για τον τερματισμό της εκεχειρίας ευθύνεται η τουρκική κυβέρνηση λόγω των επιθέσεων εναντίον του κουρδικού λαού".

"Το PKK έχει ανακοινώσει τα τελευταία χρόνια έξι φορές εκεχειρία, αλλά η τουρκική κυβέρνηση δεν τη σεβάστηκε ποτέ, επιτέθηκε στις δυνάμεις μας και συνέλαβε τα πολιτικά στελέχη μας στην Τουρκία", προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 1.500 μέλη του PKK έχουν συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές εδώ και έναν χρόνο.

Ο Ντενίς κατηγόρησε επίσης την Τουρκία και το Ιράν, δύο χώρες στις οποίες υπάρχει σημαντικός κουρδικός πληθυσμός και αυτονομιστικά κινήματα, ότι "συνεργάζονται στον στρατιωτικό τομέα και σε αυτόν των πληροφοριών για να αφανίσουν τον κουρδικό λαό και τη δίκαιη υπόθεσή του".

«Η αυξανόμενη βία του τουρκικού κράτους, η πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης που σκοπό έχει την καταστολή κάθε πολιτικής έκφρασης του κουρδικού λαού, η καταπίεση εις βάρος του κουρδικού λαού, οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού καθιστούν την κυβέρνηση του ΑΚΡ υπεύθυνη για τον επερχόμενο τραγικό πόλεμο» αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση του στρατιωτικού σκέλους του ΡΚΚ.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την ώρα που ο Μπαρζανί πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψή στην Τουρκία ως πρόεδρος της αυτόνομης κουρδικής περιοχής του βορείου Ιράκ. Κατά τις συναντήσεις του με τις τουρκικές αρχές, ο Μπαρζανί δεσμεύτηκε για την αποτροπή των επιθέσεων του PKK κατά της Τουρκίας από το ιρακινό έδαφος και δήλωσε έτοιμος για "κάθε είδους συνεργασία με την Τουρκία" με στόχο τη δημιουργία καλύτερων σχέσεων ανάμεσα στην Άγκυρα και την περιοχή του.
Σημειώνεται ότι κατά τις μάχες των τελευταίων εβδομάδων πάνω από 40 Τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε μάχες με Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τουρκικό πολεμικό σκάφος στις ακτές του Ισραήλ, ανοικτά της Γάζας (ανανέωση)

Ένα τουρκικό πολεμικό σκάφος εντοπίστηκε από τους Ισραηλινούς να περιπολεί από χθες αργά τη νύχτα στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Γάζας, πέραν των 12 ν.μ. δηλαδή δεν έχει εισέλθει στα ισραηλινά χωρικά ύδατα, ούτε δείχνει τέτοια πρόθεση, μέχρι στιγμής. Προφανώς περιμένει να συνοδεύσει τα δύο πλοία της οργάνωσης FREE GAZA, τα οποία κατευθύνονται στην περιοχή και θα βρίσκονται εκεί τις επόμενες ημέρες, ενώ αποτελεί και προπομπό της τουρκικής ναυτικής μοίρας της Μediterranean Sield.

Περιπολεί στο όριο των 12 ν.μ. και είναι σαφές ότι θέλει να δείξει στους Άραβες πως "Η ισλαμική Τουρκία είναι εδώ".

Η αποστολή τουρκικού πολεμικού πλοίου στην Γάζα, μία εξέλιξη την οποία πρώτο είχε μεταδώσει το defencenet.gr, μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, αφού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τα τουρκικά σκάφη θα κτυπηθούν από το Ισραήλ, αν επιχειρήσουν να προστατέψουν τα σκάφη με τα εφόδια. Το ιρλανδέζικο φορτηγό MV Rachel Corrie, αναμένεται να φτάσει στην περιοχή αύριο το βράδυ ή το Σάββατο τα ξημερώματα.

Την είδηση την επιβεβαιώνει και το αμερικανικό ινστιτούτο STRATFOR:

TURKEY: PATROL SHIP CIRCLING NEAR GAZA COAST

According to a STRATFOR source, only a Turkish patrol ship is circling the area near the Gaza coast, but is not entering Israeli territorial waters. There is no sign of readiness on the part of the Turkish navy to provide escorts to aid ships making their way to the Gaza coast. The source indicated that the patrol ship is only in observation mode for the time being.

Το συγκεκριμένο πλοίο, ο τύπος και η κλάση του οποίου δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, αλλά δεν αποκλείεται να είναι και πυραυλάκατος ή κάποια από της γαλλικής ναυπήγησης, κορβέτες Τype A69, κλάσης που είναι γνωστή για τις "κρουαζιέρες" της στο Αιγαίο (βλέπε BAFRA, η οποία παρεπιπτόντως τώρα είναι "δεμένη" στην Μερσίνα).

Σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γκιλντίζ ανακοίνωσε την ματαίωση της επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου Blue Stream και του σχεδιαζόμενου αγωγού μεταφοράς νερού στο Ισραήλ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΤΗΝΟΤΟΥΡΚΟΣ ΚΤΗΝΟΒΑΤΟΥΣΕ ΣΕ ΚΑΤΣΙΚΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΠΡΟΒΑΤΟ ΜΕ...ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Λίγο έξω από την Σμύρνη σε χωριό της Τουρκίας,γεννήθηκε αυτό το πλάσμα.

Η κατσίκα που το έβγαλε πέθανε στην διάρκεια γέννας, ενώ το πλάσμα βγήκε υγιέστατο.

Οι γιατροί στην αρχή έκαναν λόγο για την κακή διατροφή της κατσίκας,αλλά και σε διάφορους άλλους οικολογικούς παράγοντες."Η κεφαλή ανήκει σε έναν άνθρωπο ενώ το υπόλοιπο σώμα είναι μια αίγα.

Βέβαια μετά από λίγο κατάλαβαν ότι είχε σοβαρή σχέση bestiality ο βοσκός με το άτυχο ζώο.

Για αυτό και γεννήθηκε αυτό το πλάσμα.

Οι κάτοικοι του χωριού επιτέθηκαν στον βοσκό και έπιασαν το πλάσμα και το έκαψαν.

Όπως δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής,"ήταν τόσο τρομακτικό στην θέα,που ακόμα και τα σκυλιά δεν το πλησιάζαν"

Τώρα ότι απέμεινε από το πλάσμα βρίσκετε στα χέρια επιστημόνων για περισσότερες μελέτες σχετικά με τον μεταβολισμό του και το dna.
Ο βοσκός έχει γίνει περίγελος στην περιοχή.

Άλλωστε στο ισλάμ η κτηνοβασία δεν είναι και νέο φαινόμενο.Προϋπήρχε αιώνες πριν και συνεχίζετε ακόμα και στις μέρες μας.

ΑΝΑΡΧΟΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΡΠΑΞΑΝ ΦΑΠΕΣ - ΤΟΥΣ ΕΣΩΣΕ Η ΕΛ.ΑΣ

"Πριν 15 λεπτα εφευγα απο μια δουλεια απο την οδο καρνεαδου που ειναι
καθετη στην εισοδο του ευαγγελισμου.Εκει βρισκονταν 20 αντε 25 ατομα
αναρχικοι
που φώναζαν για την απελευθερωση ενος
ληστη τραπεζων
που τραυματιστηκε σε καταδιωξη με την αστυνομια και
συννεληφθηκε! δλδ καποιοι ασχετοι φωναζαν να ελευθερωθει ενας ληστης /
...δολοφονος.

το προσπερναμε αυτο

εξω απο το νοσοκομειο λοιπον πηγε να περασει ενα αυτοκινητο ιδιωτη με
καποιον που πηρε εξητηριο. οι αναρχικοι εμποδιζανε και ο οδηγος τους
ειπε να μην εμποδιζουν την εισοδο του νοσοκομειο. τον βρισανε αρχισαν
να πουλανε μαγκιες στον οδηγο που ειχε τον αρρωστο μεσα!!

τα υπολοιπα εγιναν λες και ηταν ταινια. ο οδηγος βγηκε εξω και αρπαξε
κυριολεκτικα 2 απο αυτους και τους αρχισε στισ σφαλιαρες
. οι υπολοιποι
σαστισαν. μεχρι να συνειδητοποιησουν τι εγινε , απο το σαντουιτσαδικο
διπλα βγηκαν 2 παλικαρια και πηγαν να βοηθησουν τον οδηγο.

τα 20 ατομα διασπαστηκαν απο τα 3 ατομα και οι φαπες επεφταν συννεφο!!!

τοτε παρενεβη και η αστυνομια προστατης των αναρχικων ( γιατι αλλιως θα τις τρωγανε και οι 20 απο τα 3 παλικαρια! )" πηγή

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ…

Ο καταγόμενος από την Αττάλεια Χασάν Αρίκ τραυμάτισε με μαχαίρι το 43χρονο γείτονα του Ιμπραίμ Αλκάν, την ώρα που αυτός είχε μπει στο κοτέτσι του, και βίαζε ένα κοτόπουλο. Ο συλληφθείς και ιδιοκτήτης του κοτόπουλου κατηγόρησε τον γείτονα του και κλαίγοντας είπε : Μα γίνεται αυτό μπροστά στα κοτοπουλάκια ;

ΠΗΓΗ

Oτζαλάν: Αποσύρομαι επειδή δεν μπορώ να βρω συνομιλητές. Εσείς ανακηρύξτε την αυτονομία του Κουρδιστάν!

infognomonpolitics.blogspot.com

Κατά την επίσκεψη των δικηγόρων του στη φυλακή του Ιμραλί, όπου κρατείται από το 1999 ο ηγέτης των Κούρδων, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, δήλωσε ότι από τα τέλη Μαΐου αποσύρεται και διακόπτει τις προσπάθειες για την ειρηνική επίλυση του Κουρδικού.
Μετά τη δήλωσή του αυτή αναζωπυρώθηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ των μονάδων του τουρκικού στρατού και των ομάδων των Κούρδων ανταρτών, που είναι εγκατεσπαρμένες στο ένα τέταρτο της τουρκικής επικράτειας. Σημειώνεται ότι μόνο κατά τη χθεσινή ημέρα οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας μετρούν εννέα νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
Συγκεκριμένα, ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, είπε στους δικηγόρους του τα εξής:

“Αυτό που βιώνουν σήμερα οι Κούρδοι, είναι Γενοκτονία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσουμε αυτήν την παρωδία που γίνεται χωρίς σκοπό και χωρίς όρους. Αποσύρομαι από αυτή τη διαδικασία επειδή δεν μπορώ να βρω συνομιλητές.
Δεν απευθύνω έκκληση πολέμου αλλά ειρήνης. Αυτή η διαδικασία, με τον τρόπο που εξελίσσεται, δεν προσφέρει τίποτα ούτε στους Κούρδους, ούτε στο KCK, ούτε στο κράτος. Από τούδε και στο εξής υπεύθυνο για την εκπροσώπηση των Κούρδων είναι το KCK, το οποίο θα έχει και την ευθύνη των ενεργειών που θα ακολουθήσουν. Ευθύνη επίσης θα έχουν το BDP αλλά και το ίδιο το κράτος.

Η δολοφονία Κούρδου φοιτητή και οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον Κούρδων φοιτητών στα Μούγλα
Μοιράζομαι τον πόνο και τη θλίψη με τους συγγενείς του Κούρδου φοιτητή Σερζάν Κουρτ (Şerzan Kurt), που έχασε τη ζωή του στα Μούγλα. Ανάλογες επιθέσεις εναντίον Κούρδων φοιτητών υπάρχουν και στην Τοκάτη. Προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό μας, αυτός είναι ο σκοπός των επιθέσεων αυτών. Αυτές οι επιθέσεις είναι πιθανόν να αυξηθούν και να συνεχιστούν και πρέπει να λάβουμε αντίμετρα. Αυτές οι επιθέσεις, αυτά τα λυντσαρίσματα είναι σχεδιασμένα, και αποσκοπούν στην κάμψη του αγωνιστικού πνεύματος και του ηθικού της κουρδικής νεολαίας και του λαού μας. Όλοι λένε ότι προετοιμάζονται μαζικές δολοφονίες Κούρδων. Μάλιστα, έτσι είναι. Αυτό που θέλουν να εφαρμόσουν στους Κούρδους είναι μια πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική γενοκτονία.
Γι’ αυτό έχουν 1500 Κούρδους πολιτικούς στις φυλακές, εκατοντάδες παιδιά, εκατοντάδες γυναίκες φυλακισμένες. Όλες αυτές οι επιθέσεις γίνονται με βάση κεντρικό σχεδιασμό. Οι βιασμοί κοριτσιών στο οικοτροφείο θηλέων του Σιίρτ, οι επιθέσεις διαπόμπευσης και λυνσαρισμάτων Κούρδων σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας, οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού εναντίον των Κούρδων ανταρτών, ακόμα και οι απαγχονισμοί Κούρδων στο Ιράν, είναι φαινόμενα και πράξεις που εκπορεύονται από το ίδιο κέντρο.

Δεν μπόρεσα να βρω συνομιλητές
Θα το επαναλάβω για μια άλλη φορά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίσω να συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία που είναι χωρίς νόημα και συνεχίζεται χωρίς όρους. Από την 31η Μαΐου αποσύρομαι και δεν συμμετέχω πλέον σε αυτή τη διαδικασία. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν αρχίζω έναν πόλεμο. Η υγεία μου και οι συνθήκες κράτησής μου είναι γνωστές. Το να συνεχίσει αυτή διαδικασία δεν έχει κανένα νόημα ούτε για τους Κούρδους, ούτε για το KCK, ούτε για το ίδιο το κράτος. Από τούδε και στο εξής την ευθύνη των εξελίξεων την έχει το KCK, το BDP και το κράτος.
Εν τέλει, εγώ δεν μπορώ να διευθύνω τη διαδικασία της επίλυσης του Κουρδικού από εδώ που βρίσκομαι και κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ας αποφασίσουν οι ίδιοι οι Κούρδοι το δρόμο που θα ακολουθήσουν. Ο Bayık, ο Karayılan, ο Abbas, ο Haydar, είναι ειλικρινείς, αυτοί ανέλαβαν την ηγεσία και την εκπροσώπηση του λαού μας. Έχουν αναλάβει νβαριές ευθυνες. Λόγω της θέσης στην οποία βρίσκομαι, δεν μπορώ να πω τίποτα γι’ αυτούς, ούτε θετικό ούτε αρνητικό.
Διάφοροι ανόητοι, όπως ο Οσμάν (Osman, αδελφός του Άπο, σ.τ.μ.) και ο Μποτάν (Botan), πήραν μαζί τους από μια γυναίκα και εκατομμύρια δολάρια και έφυγαν από την οργάνωση. Πίσω από όλα αυτά κρύβεται η Ευρώπη. Έφυγαν και πήραν μαζί τους χιλιάδες μέλη της οργάνωσης. Απευθύνω έκληση ακόμα και σ’ αυτούς. Ας ζητήσυον συγνώμη και ας επιστρέψουν, γιατί από τούδε και στο εξής δεν θα τους δέχεται ούτε ο ουρανός ούτε η γη.
Από τούδε και στο εξής δεν πρέπει να στηρίζονται σε μένα. Άς αποφασίζουν και ας κάνουν πολιτική μόνοι τους.
Πάντως, σε περίπτωση που αλλάξουν οι συνθήκες και προκύψει συνομιλητής, είμαι έτοιμος να προσφέρων τις υπηρεσίες μου για την εξεύρεση λύσης.

Η επανάστασή μας θα φέρει μεγάλα αποτελέσματα
Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα η ενότητα των Κούρδων. Οι επιθέσεις εναντίον των Κούρδω στο Ιράν, στην Τουρκία, το Κιρκούκ, την Ερμπίλ, οι σφαγές των Γεζιντίδων, όλα αυτά είναι ενέργειες που εκπορεύονται από το ίδιο κέντρο.
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της συμμαχίας Τουρκίας-Ιράν-Συρίας. Στόχος τους είναι όλοι οι Κούρδοι. Για το λόγο αυτό οι Κούρδοι και των τεσσάρων τμημάτων του Κουρδιστάν θα πρέπει να εξασφαλίσουν πρώτα η κάθε πλευρά τη δική τους εσωτερική ενότητα και στη συνέχεια να επιδιώξουν την πραγματοποίηση του Συνεδρίου Εθνικής Ενότητας στην Ερμπίλ. Αυτό το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Η διεθνής κοινή γνώμη, οι διανοούμενοι και οι κύκλοι των Κούρδων δεν θα πρέπει να βλέπουν το Κουρδικό μόνο ως έναν εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Η Κουρδική Επανάσταση είναι στην καρδιά της Μέσης Ανατολής. Δεν είναι σαν το Παλαιστινιακό και σαν το Αφγανικό Ζήτημα. Η Κουρδική Επανάσταση θα επηρεάσει τόσο πολύ την ιστορία, όσο τουλάχιστον την επηρέασε η Γαλλική και η Οκτωβριανή Επανάσταση.
Η δική μου πρόταση για τη λύση του Κουρδικού στηρίζεται στην παραχώρηση δημοκρατικής αυτονομίας. Η πρόταση αυτή από τη μια πλευρά εξασφαλίζει την ειρηνική συμβίωση μέσα στα υφιστάμενα σύνορα και από την άλλη την επιβίωση και την διαφύλαξη της πολιτσμικής μας ιδιαιτερότητας μέσα στο καθεστώς της παγκόσμιας ηγεμονίας.
Η λύση αυτή συμεπριλαμβάνει και και τις αρχές της δημοκρατικής συνομοσπονδίας. Είχα μιλήσει για αυτονομία σε πέντε βασικούς τομείς: Πολιτική, κοινωνικο-πολιτισμική, οικονομία, διπλωματία και ασφάλεια. Αυτό είναι το πλαίσιο.
Η επίλυση του Κουρδικού προβλήματος με βάση την αρχή της δημοκρατικής αυτονομίας θα φωτίσει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, ενώ θα αποτελέσει παράδειγμα και για χώρες όπως ειναι η Ισπανία και η Ιταλία. Οι απόψεις μου σχετικά με το κράτος και τη διοίκηση είναι παράλληλες με αυτές του Γκράμσι. Ενώ ο Μαρξ έκανε δεκτή την έννοια του κράτους-έθνους, εγώ δεν την αποδέχομαι. Η βασική αιτία της κρίσης που βιώνει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το μοντέλο του κράτους-έθνους που έχει επικρατήσει μεταξύ των μελών της.

Οι Κούρδοι μπορούν να κάνουν τα συντάγματά τους, να ανακηρύξουν την αυτονομία τους και να πάνε σε δικό τους δημοψήφισμα για όλα αυτά
Όσον αφορά το δημοψήφισμα για την αλλαγή του συτνάγματος, οι Κούρδοι δεν πρέπει με τη συμμετοχή τους να νομιμοποιήσουν αυτό το ψευτοσύνταγμα του ΑΚΡ. Αυτό το σύνταγμα είναι ένα βήμα που στην ουσία καλύπτει την πολιτική και πολιτισμική γενοκτονία που βρίσκεται σε εξέλιξη εις βάρος των Κούρδων. Εκτός αυτού, είναι ένα βήμα που παρεμποδίζει την ψήφιση ενός νέου δημοκρατικού συντάγματος στο μέλλον.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις οι Κούρδοι και το BDP μπορούν να κινηθούν εναλλακτικά. Μπορούν να κάνουν τα δικά τους συντάγματα, να ανακηρύξουν τη δημοκρατική τους αυτονομία και να κάνουν το δικό τους δημοψήφισμα για να τα νομιμοποιήσουν. Μπορούν να απευθυνθούν στην ψήφο του λαού και να πουν στη συνέχεια ‘αυτό είναι το δικό μας εναλλακτικό πακέτο λύσης’. Αυτό θα μπορύσε να γίνει και υπό μορφή ευρείας δημοσκόπησης.
Στη συνταγματική μεταρρύθμιση του ΑΚΡ δεν υπάρχει τίποτα που να αφορά τους Κούρδους. Αυτό που επιδιώκουν μέσα από τη συνταγματική μεταρρύθμιση είναι ο έλεγχος της δικαιοσύνης και της εξουσίας. Το ΑΚΡ επιχειρεί να ελέγξει την κρατική γραφειοκρατία. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία για εμάς τους Κούρδους αν η δικαιοσύνη ελέγχεται από το CHP ή από το AKP. Για να μην πω ότι είναι δυνατόν η δικαιοσύνη να χειροτερέψει για μας.
Θα πρέπει να κατανοήσουμε το εξής. Και τα τρία κόμματα εξουσίας, το AKP, το CHP και το MHP, παρά τις μεταξύ τους συγκρούσεις, έχουν συνάψει όλοι μαζί μια φασιστική ολιγαρχική συμμαχία εναντίον των Κούρδων. Σε άλλες περιόδους τέτοιου είδους συμμαχίες δεν κρατούσαν πάνω από ένα χρόνο. Στην προκειμένη περίπτωση η συμμαχία αυτή κρατάει οκτώ ολόκληρα χρόνια. Τώρα, με την αποχώρηση του Ντενίζ Μπαϊκάλ, η συμμαχία αυτή άρχισε να διαλύεται. Όσον αφορά τον νέο ηγέτη του CHP, τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατά την ώρα δεν θέλω να πω τίποτα. Απλά να υπενθυμίσω ότι προσέλαβε στη γραμματεία του κόμματος τη σύμβουλο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ιλκέρ Μπασμπούγ. Αυτό μπορεί να είναι θετικό μπορεί και όχι. Πάντως, κατά τα φαινόμενα, η τριπλή αντικουρδική συμμαχία διαλύθηκε.

Στο AKP είχε δοθεί αποστολή διάλυσης του Κουρδικού μετώπου

Στην πραγματικότητα το ΓΕΕΘΑ προετοίμασε σχέδια για την ανατροπή του ΑΚΡ όταν αυτό ανέλαβε την εξουσία. Με το τελεσίγραφο της 27ης Απριλίου του 2007, προσπαθησαν να τρομοκρατήσουν την κυβέρνηση Ερντογάν. Τη φορά αυτή, όμως, οι ΗΠΑ στήριξαν τον Ερντογάν, ο οποίος, έχοντας πίσω του την υποστήριξη της Ουάσιγκτον, προχώρησε σε συλλήψεις αξιωματικών, χωρίς να αντιδράσει το ΓΕΕΘΑ. Όλο αυτό το διάστημα οι ΗΠΑ π΄ροσφεραν κάθε είδους στήριξη στην κυβέρνηση. Τα σχέδια ανατροπής που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο δικαστήριο της Συληβρίας, εφαρμόστηκαν εις βάρος του Οζάλ και του Ερμπακάν, εν γνώσει των ΗΠΑ. Αν τη φορά αυτή δεν παρενέβαιναν οι ΗΠΑ, ο Ερντογάν δεν θα ήταν σήμερα στη θέση του.
Μετά το τελεσίγραφο της 27ης Απριλίου, πργματοποιήθηκε η συνάντηση του Ντολμάμπαχσε, όπου ο Ερντογάν απείλησε ανοικτά τον τότε αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, ότι θα οδηγήσει και τον ίδιο στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Αποτέλεσμα του μεταξύ τους συμβιβασμού ήταν η συμφωνία για την διάλυση του Κουρδιού μετώπου. Με βάση τη συμφωνία εκείνη, οι στρατηγοί δέχτηκαν να μην ανατρέψουν το ΑΚΡ, το οποίο υποσχέθηκε ότι δεν θα παρεμποδίσει τις ενέργειες για την εξουδετέρωση του Κουρδικού μετώπου. Η τριπλή φασιστική συμμαχία εναντίον των Κούρδων συνωμολογήθηκε κάτω απο αυτές τις συνθήκες, έτσι ξεκίνησε και το κήβδηλο άνοιγμα προς τους Κούρδους. Ίσως μέσα στο AKP να υπάρχουν άτομα που είναι καλών προθέσεων απέναντισ τους Κούρδους, όμως αυοτί είναι αδύναμοι.

Ήμουν ο ηγέτης της Κουρδικής Επανάστασης
Από τότε που με φυλάκισαν εδώ και τα προηγούμενα δέκα χρόνια, ήμουν ο ηγέτης της Κουρδικής Επανάστασης. Αυτά τα είκοσι χρόνια το κράτος δεν έκανε κανένα βήμα για την εξεύρεση λύσης. Πιο πριν υπήρχαν συνομιλητές. Ο Οζάλ, ο Ερμπακάν, ήταν ειλικρνείς άνθρωποι, με κάποιο τρόπο έλεγαν ένα ναι ή ένα όχι. Όμως αυτοί δεν είχαν τη στήριξη των ΗΠΑ, όπως την έχει ο Ερντογάν.
Ο Οζάλ ήταν ένας έξυπνος και πρακτικός άνθρωπος. Αν ζούσε ίσως το Κουρδικό να είχε λυθεί. Όμως τον έβγαλαν από τη μέση.
Ο Ερμπακάν μου έστειλε τρεις επιστολές, με τη διαμεσολάβηση του προέδρου της Συρίας. Ήθελε να βρεθεί λύση, ήταν ειλικρινής, όμως παρεμποδίστηκε.
Και ο Ετζεβίτ ήθελε να άνει κάτι, προσπάθησε να κηρύξει γενική αμνηστία, όμως παρεμπoδίστηκε από τον συνεταίρο του στην κυβέρνηση, τον Μπαχτσελί, ο οποίος με τη στάση του οδήγησε στην ανατροπή της κυβέρνησης. Ο Μπαχτσελί δεν είναι κάποιος της σειράς, είναι άνθρωπος του ανορθοδόξου πολέμου και της Γκλάντιο.
Ο Ερντογάν, στη συνάντηση του Ντολμάμπαχτσε έκανε υποχωρήσεις και συμφώνησε με αυτές τις δυνάμεις. Δεν συμπεριφέρθηκε έντιμα και έγινε μέρος του μηχανισμού καταστροφής των Κούρδων.
Εμείς επί οκτώ χρόνια καταβάλαμε προσπάθειες, κάναμε υπομονή περιμένοτνας το ΑΚΡ να λύσει το ζήτημα. Δεν βρήκαμε συνομιλητή, δεν βρίσκουμε συνομιλητή. Τώρα το ΑΚΡ είναι μέρος των δυνάμεων που δεν θέλουν τη λύση του Κουρδικού και το μόνο που το απασχολεί είναι το πώς να μη χάσει ψήφους.

Το Ιράν και η Τουρκία συμφώνησαν να κάνουν Γενοκτονία στους Κούρδους
Όπως συνωμολογήθηκε η τριπλή φασιστική συμμαχία εναντίον των Κούρδων στο εσωτερικό της Τουρκίας, με τον ίδιο τρόπο επιχειρείται σε διεθνές επίπεδο η σύναψη της τριπλής συμμαχίας Τουρκίας-Συρίας-Ιράν εναντίον των Κούρδων. Ο στόχος αυτής της συμμαχίας είναι η Γενοκτονία των Κούρδων. Η συμμαχία αυτή είναι πιο ευρεία. Θα μπορύσαμε να πούμε ότι συμμετέχει σ’ αυτήν και ο Αραβικός Σύνδεσμος, με προεξάρχουσα την Σαουδική Αραβία, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να συμπεριληφθούν στη συμμαχία η Ρωσία και η Κίνα. Εγώ δεν αναφέρομαι έτσι χωρίς βάση σε διαδικασίες που μας οδηγούν στον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Όμως, από τη δήλωση που έκανε ο Άσαντ στην Κωνσταντινούπολη “για τη λύση του Κουρδικού πρέπει να ληφθούν ως βάση οι διαπραγματεύσεις“, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η Συρία αποχώρησε από αυτή τη συμμαχία. Αντιλήφθηκε ότι η Τουρκία θα επιδιώξει να λύσει το Κουρδικό με πόλεμο και αποσύρθηκε. Όμως, η συμμαχία αυτή μεταξύ Τουρκίας-Ιράν συνεχίζεται. Για την ακρίβεια, η συμφωνία αυτή συνεχίζεται μεταξύ του Ερντογάν και του Αχμαντινετζάν.
Όσον και αν η Τουρκία πήρε υποσχέσεις για την εξουδετέρωση του ΡΚΚ από τις ΗΠΑ κατά τη συνάντηση του Ερντογάν με τον Μπους στην Ουάσικτον στις 5 Νοεμβρίου 2007, στην πράξη τα αποτελέσματα γι’ αυτήν ήταν πενιχρά. Και αυτό γιατί η Τουρκία περίμενε να πάρει μαζί της με την υπ[οστήριξη των ΗΠΑ και τον Μπαρζανί. Επειδή όμως και οι ΗΠΑ και οι δυνάμεις του Νοτίου Κουρδιστάν αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορεί να υπάρχει λύση δια των όπλων, η Τουρκία δεν πέτυχε εκείνο που ήθελε.
Σε κάποια φάση η Τουρκία, για να πετύχει το στόχο της, προσπάθησε να πάρει μαζί της ορισμένους Κούρδους του τουρκικού Κουρδιστάν όμως και πάλι δεν κατάφερε τίποτα. Όταν δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα συμφωνα με τα σχέδιά της, η Τουρκία στράφηκε στο Ιράν. Οι επιχειρήσεις που έγιναν ως τώρα, οι απαγχονισμοί Κούρδων στο Ιράν, είναι απότέλεσμα αυτής της συμφωνίας. Εγώ προειδοποίησα τον κύριο Ταγίπ γι’ αυτό το θέμα, έγραψα επιστολές και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους είπα ότι δεν είναι σωστός αυτός ο δρόμος. Όμως ο κύριος Ταγίπ δεν μ’ άκουσε. Εντάξει, είναι πρωθυπουργός και έχει δικαίωμα να μην λάβει υπόψη τις προειδοποιήσεις μου. Απότι φαίνεται όμως από την πορεία των εξελίξεων, πόνταρε σε λάθος άλογο.

Ο Ερντογάν θα αποσυρθεί από τη συμμαχία
Εγώ παρομοιάζω αυτή τη συμμαχία με την τριπλή συμμαχία Γερμανίας-Ιαπωνίας-Ιταλίας, του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ιταλία αποσύρθηκε από τη συμμαχία, όπως έκανε τώρα η Συρία. Η Ιαπωνία βομβαρδίστηκε με πυρηνική βόμβα. Εκτιμώ ότι ίσως βομβαρδιστεί εντός του έτους και το Ιράν.
Ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου, ενώ από τη μια πλευρά έκαναν συμμαχία με το Ιράν και τη Συρία, από την άλλη πλευρά σκοπεύουν να συνεχίσουν τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Είναι σαν το παραμύθι της γυναίκας που είναι παντρεμένη με δύο άντρες και προσπαθεί να τους κρατήσει ικανοποιημένους και τους δυο. Αυτό όμως δεν είναι δυνατόν να γίνει. Άλλωστε, η διορία που έχουν δώσει στο Ιράν τελειώνει. Δεν νομίζω δε να μπορέσει να αντέξει και να παραμείνει κι άλλο στη συμμαχία αυτή ο Ερντογάν. Ίσως το Ιράν να αντέξει λίγο ακόμα, όμως ο Ερντογάν θα υποχρεωθεί να αποσυρθεί από τη συμμαχία αυτή μετά από ένα-δύο μήνες. Όπως παραδόθηκε και η Γερμανία μετά το βομβαρδισμό της Ιαπωνίας.

Εφαρμόζεται πολιτισμική γενοκτονία
Τώρα θα ήθελα να πω μερικά πράγματα σχετικά με τη γενοκτονία. Αν η Ιαπωνία δεν είχε στηρίξει τη Γερμανία, η γενοκτονία των Εβραίων δεν θα είχε γίνει. Με το ίδιο σκεπτικό, αν η Γερμανία δεν είχε στηρίξει την Τουρκία, δεν θα είχε διαπραχθεί η γενοκτονία των Αμρενίων. Οι Αρμένιοι και οι Εβραίοι ήταν πολύ συνειδητοποιημένοι και η γενοκτονία τους μπορύσε να γίνει μόνο με φυσικό τρόπο.
Η Τουρκία συμμάχησε με το Ιράν και συμφώνησαν να διαπράξουν γενοκτονία εναντίον των Κούρδων. Επειδή όμως η φυσική γενοκτονία των Κούρδων δεν είναι δυνατόν να γίνει λόγω νατικειμενικών δυσκολιών, επιχειρούν να φτάσουν στο στόχο τους με άλλους τρόπους. Έτσι απαγόρευσαν την εκπαίδευση στην κουρδική γλώσσα. Εάν η απαγόρευση της εκπαίδευσης στη μητρική γλώσσα δεν είναι πολιτισμική γενοκτονία, τότε τί είναι; Με βάση τις διεθνείς συμφωνίες η απαγόρευση της εκπαιδευσης στη μητρική γλώσσα είναι καθαρή πολιτισμική γενοκτονία.
Φυσικά αρκετές φορές επιχείρησαν να κάνουν και φυσική γενοκτονία εναντίον των Κούρδων. Η σφαγή της Χαλέπτσε είναι ένα παράδειγμα. Η σφαγή Κούρδων στο τρίγωνο Genç-Hani-Dicle το 1925, οι απαγχονισμοί Κούρδων στο Ιράν, η ρίψη χειροβομβίδας σε παιδιά στο συρματόπλεγμα του στρατοπέδου στο Βαν, είναι τελευτάια παραδείγματα. Όλα αυτά είναι προκλήσεις που προετοιμάζουν ένα περιβάλλον που θα ευνοεί μια φυσική γενοκτονία. Απλά φούσκωσαν το μπαλόνι και έσκασε νωρίς.
Όταν μπήκαν οι άνθρωποι του Σεΐχ Σαΐτ στο Ντιγιαρμπακίρ, κατά τηνομώνυμη επανάσταση, κάποιοι βίασαν δεκάδες γυναίκες Κούρδων και φόρτωσαν τους βιασμούς στους επανασ΄τατες. Μετά από αυτό ο λαός του Ντιγιαρμπακίρ απέσυρε τη στήριξή του από την επανάσταση.
Και η δική μου σύλληψη ήταν μια πρόκληση, που μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία ενός κλίματος που θα οδηγούσε στη φυσική γενοκτονία. Το αντιλήφθηκα νωρίς και με τη στάση μου το απέτρεψα.
Και οι βιασμοί νέων ανήλικων κοριτσιών στο οικοτροφείο του Σιίρτ είναι μια προσχεδιασμένη πρόκληση. Όμως, ο λαός μας είναι συνειδητοποιημένος και δεν αντέδρασε σπασμωδικά. Αν ο λαός αντιδρούσε σπασμωδικά και επιχειρούσε να λυντσάρει τους βιαστές, θα τους κατέσφαζαν με τα όπλα. Γι’ αυτό ακριβώς το επαναλαμβάνω: οι βιασμοί σχεδιάστηκαν από το ίδιο το κράτος. Είναι μέρος του ψυχολογικού, του ανορθοδόξου πολέμου που διεξάγει το κράτος εις βάρος των Κούρδων.
Αυτό που βιώνουν σήμερα οι Κούρδοι είναι μια γενοκτονία. Άλλωστε, δεν μας αφήνουν να διατηρήσουμε ούτε τη γλώσσα μας. Όταν ήταν σε εξέλιξη η γενοκτονία των Αρμενίων, είχα συλληφθεί 200 Αρμένιοι πολιτικοί. Τη στιγμή αυτή το τουρκικό κράτος έχει φυλακίσει 1500 Κούρδους πολιτκούς, 4.000 ανήλικα παιδιά και εκατοντάδες γυναίκες, έχουν συλλάβει ακόμα και γυναίκες.

Το KCK θα βγάλει μόνο του τη δική του απόφαση
Εγώ αποσύρομαι από τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης, επειδή δεν υπάρχει συνομιλητής. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου αν βρεθεί συνομιλητής.Όπως είπα, αποσύρομαι και οι Κούρδοι ας πάρουν μόνοι τους τις αποφάσεις τους.
Οι οργανώσεις του KCK στην Τουρκία και στα άλλα κομμάτια του Κουρδιστάν, μπορούν να λάβουν τις δικές τους αποφάσεις και να συνεχίσουν τον αγώνα τους με βάση τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή.
Εγώ ελπίζω να μην γίνουν καταστροφές σε πολίτες και αόπλους. Οι ένοπλες ομάδες που έστειλα στην πατρίδα για να αρχίσουν τον ένοπλο αγώνα το 1984, δεν έκαναν έναν πόλεμο όπως ήλπιζα ότι θα κάνουν. Υπάρχουν ορισμένα παραδείγματα προς αποφυγή, όπως αυτο του Hogir. Δεν είναι αυτή η δική μου άποψη για τον πόλεμο. Ελπίζω πάντως να μην πεθάνουν πολίτες και άποπλοι.

Το κράτος δεν πρέπει να αγγίξει τις γυναίκες και τα παιδιά των Κούρδων
Και το κράτος πρέπει να σεβαστεί το δίκαιο του πολέμου και να μην αγγίξει τους πολίτες, τις γυναίκες και τα παιδιά των Κούρδων. Και το KCK από την πλευρά του θα πρέπει να σεβαστεί αυτές τις αρχές. Όμως, αν θα τις σεβαστεί ή όχι, αυτό δεν αφορά εμένα, η ευθύνη θα είναι των ιδίων.
Από τούδε και στο εξής το ΡΚΚ μπορεί να συμφωνήσει με το κράτος, να οδηγηθούν σε λύση του Κουρδικού, όπως μπορεί και να αρχίσει τον πόλεμο όπως τη δεκαετία του ‘90, οδηγώντας τα πράγματα σε αδιέξοδο χωρίς να πετύχει κάποιο αποτέλεσμα. Μπορεί δε το ΡΚΚ ακόμα και να ηττηθεί, να χάσει τον πόλεμο και να σβήσει από το χάρτη. Αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Αν αρχίσει ο πόλεμος, κανείς δεν μπορεί να ξέρει πού θα καταλήξει.
Εγώ απευθύνομαι στον Ερντογάν και του επαναλμβάνω και πάλι. Μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα μεταξύ μας, με ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο. Σε αντίθετη περίπτωση, την αποκλειστική ευθύνη φέρει η κυβέρνηση του ΑΚΡ.”

Από τις σημειώσεις της συνάντησης του Οτζαλάν με τους δικηγόρους του την 28η Μαιου 2010.
Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης

Πηγή: ANF

Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-Ισραήλ για την επίθεση στους ακτιβιστές

Η τουρκική κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα τα ξημερώματα την ισραηλινή επίθεση στον στολίσκο μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα ως απαράδεκτη και απαίτησε μια άμεση δήλωση από την Ιερουσαλήμ

Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, το Ισραήλ παραβίασε την διεθνή νομοθεσία και πρέπει να υποστεί τις συνέπειες.

Ο Ισραηλινός πρέσβης στην Άγκυρα Γκάμπι Λέβι κλήθηκε να προσέλθει στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν.

Εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ισραηλινή πρεσβεία και φωνάζουν συνθήματα κατά του Ισραήλ, πλην όμως ισχυρές δυνάμεις της τουρκικής Αστυνομίας βρίσκονταν ήδη στο σημείο με αποτέλεσμα συγκρούσεις μεταξύ τους με πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Το κλίμα που επικρατεί στον τουρκικό Τύπο είναι εξαιρετικά δυναμιτισμένο, με την πλειοψηφία των μέσων να κάνουν λόγο για «βάρβαρη φασιστική επίθεση».

«Καταδικάζουμε τις απάνθρωπες πρακτικές του Ισραήλ. Το λυπηρό αυτό επεισόδιο αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες στις διμερείς μας σχέσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε τον Ισραηλινό πρέσβη για να του επιδώσει διαμαρτυρία έπειτα από την αιματηρή επίθεση Ισραηλινών καταδρομέων σε σκάφη της διεθνούς νηοπομπής, τονίζουν διπλωματικές πηγές.

«Ο πρέσβης Γκάμπι Λέβι εκλήθη στο ΥΠΕΞ. Πρόκειται να του διαβιβάσουμε την εντονότατη αντίδρασή μας με τους πλέον σκληρούς τόνους», δήλωσε Τούρκος διπλωμάτης, που δεν θέλησε να

«Οι πληροφορίες τουρκικής ΜΚΟ, που συνδέεται με την πρωτοβουλία αυτή, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν δύο νεκροί και 30 τραυματίες πάνω στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, φαίνεται να είναι ακριβείς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το τουρκικό κανάλι ΤRT και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς μεταδίδουν ότι υπάρχουν νεκροί και πολλοί τραυματίες, κατά την επέμβαση των Ισραηλινών «κομάντο» στα τουρκικά πλοία. Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός υπουργός Εμπορίου αρκέστηκε μόνο να εκφράσει τη λύπη του για τις απώλειες. «Οι εικόνες σίγουρα δεν είναι ευχάριστες. Μπορώ μόνο να εκφράσω τη λύπη μου για τις απώλειες», τόνισε ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Μπενιαμίν Μπεν-Ελιέζερ.

Παράλληλα δεκάδες Τούρκοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη διαμαρτυρόμενοι για την απρόκλητη επίθεση και τον θάνατο αρκετών ανθρώπων, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk.

Οι διαδηλωτές, που πετούσαν πέτρες στο προξενείο, συγκρούστηκαν με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που φρουρούσαν το κτίριο.

«Δεν περιμέναμε να γίνει μια τέτοια επίθεση σε διεθνή ύδατα», δήλωσε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Ομέρ Φαρούκ Κορκμάζ, εκπρόσωπος της φιλο-ισλαμικής ανθρωπιστικής οργάνωσης IHH, που συμμετέχει στην προσπάθεια μεταφοράς της βοήθειας στη Γάζα. «Η διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να συγχωρήσει το Ισραήλ», δήλωσε ο Κορκμάζ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τούρκος βουλευτής μεταξύ των νεκρών;

Τούρκος βουλευτής του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος περιλαμβάνεται σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα, μεταξύ των νεκρών από την ισραηλινή νηοψία στο τουρκικό πλοίο. Επίσης, η ισραηλινή κυβέρνηση εξέδωσε οδηγία προς τους Ισραηλινούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να εγκαταλείψουν αμέσως την χώρα.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κοινά στρατιωτικά προγράμματα πάνε πίσω και είναι άγνωστο πότε και αν θα επανεκκινήσουν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στον Ε.Βενιζέλο ο Ισραηλινός πρέσβης - Συντάσσονται με την νεο-οθωμανική πολιτική;

Ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε στο γραφείο τον Ισραηλινό πρέσβη στην Αθήνα προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε διακοπή της κοινής ελληνοϊσραηλινής άσκησης «Mίνωας 2010».

Σημειώνεται πάντως ότι η πρώτη πτήση σήμερα ήταν προγραμματισμένη για τις 10:30, συνεπώς δεν υπήρξε διακοπή κάποιας δραστηριότητας εν τη τελέση της.

Εξήγηση για την διακοπή της άσκησης δεν υπάρχει. Προφανώς κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Εξωτερικών συντάσσονται με την νεο-οθωμανική πολιτική του Ρ.Τ.Ερντογάν...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έτσι έγινε η επίθεση των Ισραηλινών στο τουρκικό πλοίο - Νέο βίντεο-σοκ

Οι ισραηλινές δυνάμεις παρακολουθούσαν από την πρώτη στιγμή το κονβόϊ που πλησίαζε στις ακτές της Γάζας και η απόφαση να προχωρήσουν σε νηοψία μέσα στην νύχτα σε απόσταση 68 μιλίων από τις ακτές λήφθηκε κατόπιν πληροφοριών που υπήρχαν για σκάφη με τηλεοπτικά συνεργεία τα οποία θα συνέρρεαν κοντά στον «Στολίσκο της Ελευθερίας» με το πρώτο φως της ημέρας και θα δυσχέραιναν επικοινωνιακά το όλο εγχείρημα.

Δηλαδή δεν ήταν θέμα απόστασης (και τους Ισραηλινούς τους διευκόλυνε η όλη επιχείρηση να γίνει εντός των χωρικών τους υδάτων), αλλά προβλήματος που θα μπορούσε να δημιουργηθεί από τυχόν live κάλυψη της επέμβασης από τα τηλεοπτικά συνεργεία. Δεν επρόκειτο να επιτρέψουν την άφιξη με κανένα τρόπο της νηοπομπής στην Γάζα γιατί δεν μπορούσε να αποκλειστεί σε καμία περίπτωση η μεταφορά όπλων ή άλλων υλικών που δεν είχαν καμία σχέση με «ανθρωπιστική βοήθεια».

Η επιχείρηση των Ισραηλινών επικεντρώθηκε στο τουρκικό πλοίο γιατί είχαν πληροφορίες, οι οποίες αποδείχθηκαν σωστές, ότι υπήρχαν φανατικοί ισλαμιστές οι οποίοι θα έμεναν στην Γάζα. Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν ελικόπτερα UH-1, αφού δεν παρουσίαζε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.

Για το μακελειό που ακολούθησε στο τουρκικό πλοίο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού Στρατού Σάμπι Μιονί, υποστήριξε το προφανές, ότι "οι κομάντο είχαν εντολή να μην κάνουν χρήση των όπλων τους". Κάτι που είναι βέβαιο, αφού στόχος τους ήταν νε οδηγήσουν τη νηοπομπή σε έλεγχο σε ισραηλινό λιμάνι και ότι να εξοντώσουν τους επιβαίνοντες.

Μάλιστα πολλοί από αυτούς είχαν μαζί τους non lethal weapons (μη φονικά όπλα) για την αντιμετώπιση τυχόν ακραίων στοιχείων που θα επιχειρούσαν να αποτρέψουν την ανάληψη του ελέγχου του σκάφους και την κατεύθυνσή του σε ισραηλινό λιμάνι, αλλά όλος ο σχεδιασμός για αποφυγή απωλειών ανατράπηκε όταν οι Ισραηλινοί κομάντο δέχθηκαν άμεση επίθεση από τους ισλαμιστές αμέσως μόλις προσνηώθηκαν στο πλοίο, κάτι που φαίνεται και στα βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι ακτιβιστές. Προσέξτε όμως το ακόλουθο βίντεο που έδωσε ο ισραηλινός Στρατός και δείχνει πως επιτέθηκαν στους κομάντο οι Τούρκοι:

Εκεί είναι η πιο δύσκολη φάση μιας επιχείρησης, αφού προσνηώνονταν ένας-ένας ή το πολύ δύο-δύο ανάμεσα σε δεκάδες φανατικούς ακριβιστές, οι οποίοι τους επιτέθηκαν σχεδόν αμέσως μόλις πάτησαν το πόδι τους στο καράβι.

Μία ομάδα Τούρκων ισλαμιστών-ακτιβιστών κατάφερε και αφόπλισε έναν στρατιώτη και έστρεψε το όπλο εναντίον των υπολοίπων τραυματίζοντας έναν από τους κομάντο οι οποίοι δεν περίμεναν χρήση πυροβόλων όπλων εναντίον τους.

Τότε βάσει των κανόνων εμπλοκής οι Ισραηλινοί «απελευθέρωσαν πυρά» κι έγινε το μακελειό σκοτώνοντας συνολικά 19 άτομα (σε 15 νεκρούς αναφέρεται το τουρκικό ραδιόφωνο) και τραυματίζοντας 26 άτομα, όλους Τούρκους, ενώ την ίδια στιγμή τραυματίστηκαν και πέντε Ισραηλινοί κομάντο από το όπλο τα μαχαίρια και τα τσεκούρια που χρησιμοποίησαν οι ακτιβιστές.

Το όλο σκηνικό περιορίστηκε στο τουρκικό πλοίο.

Πάντως, κρίνοντας την επιχείρηση από τακτικής άποψης, μάλλον μπορούμε να πούμε ότι ήταν φτωχά σχεδιασμένη και δεν έλαβε υπ'όψιν της κρίσιμα ζητήματα, όπως το τι θα συνέβαινε, αν αντιδρούσαν οι Τούρκοι φανατικοί ισλαμιστές με τον τρόπο που αντέδρασαν. Επίσης ήταν φτωχή η συλλογή πληροφοριών, αφού δεν υπήρχε πληροφόρηση για τον όποιο οπλισμό -μαχαίρια, αυτοσχέδιες βόμβες, τσεκούρια-των φανατικών ισλαμιστών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανάκληση Τούρκου πρεσβευτή από το Ισραήλ

ImageΗ Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ, ύστερα από την αιματηρή έφοδο στα πλοία του «στολίσκου της ελευθερίας» και το θάνατο Τούρκων πολιτών από τα πυρά ισραηλινών κομάντος.

Τούρκοι διαδηλωτές κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη Σε υψηλούς τόνους ήταν και η πρώτη αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι το Ισραήλ πρέπει να επωμιστεί τις συνέπειες των πράξεών του που συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου. "Το Ισραήλ απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι στοχεύει τους άοπλους και δεν δίνει σημασία στην ανθρώπινη ζωή και στις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες" τονίζεται χαρακτηριστικά.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι δύο Τούρκοι πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους και πως άλλοι 30 έχουν τραυματισθεί. Χαρακτήρισε δε απαράδεκτη την αντίδραση του Ισραήλ και ανέφερε ότι θα ζητηθούν επείγουσες εξηγήσεις και πως το Ισραήλ παραβίασε διεθνείς νομοθεσίες και θα υποστεί τις συνέπειες.

Η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε τον ισραηλινό πρεσβευτή για να του επιδώσει διαμαρτυρία έπειτα από την αιματηρή επίθεση ισραηλινών καταδρομέων σε σκάφη της διεθνούς νηοπομπής με εφόδια για τη Λωρίδα της Γάζας, τονίζουν διπλωματικές πηγές. "Ο πρεσβευτής Γκάμπι Λέβι εκλήθη στο ΥΠΕΞ. Πρόκειται να του διαβιβάσουμε την εντονότατη αντίδρασή μας με τους πλέον σκληρούς τόνους", δήλωσε Τούρκος διπλωμάτης, που δεν θέλησε να κατονομασθεί.

Νωρίτερα η τουρκική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, πετώντας πέτρες.

Αμπ. Γκιουλ: "Το Ισραήλ έχει πλήξει τη διεθνή δημόσια συνείδηση"

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ την «παράβλεψη της ζωής άμαχων ανθρώπων, που προσπαθούσαν να μεταφέρουν βοήθεια στον λαό της Γάζας».

Ο ίδιος τόνισε ότι «το Ισραήλ, με την πολιτική του αυτή, απομονώνει το λαό του από τον υπόλοιπο κόσμο και δυσχεραίνει τη διαδικασία ειρήνης, η οποία είναι η εγγύηση και του δικού του μέλλοντος».

Ακόμη, ανέφερε, ότι «οι περιορισμοί εναντίον της Γάζας, στην πραγματικότητα δεν είναι υπόθεση μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ, αλλά μια μεγάλη διεθνής ανθρώπινη τραγωδία».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς υπογράμμισε ότι η Τουρκία "θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που παρέχει το διεθνές δίκαιο", όπως η έκκληση για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η ανάκληση του τούρκου πρεσβευτή από το Ισραήλ.

Πρόσθεσε ότι "η Τουρκία καταδικάζει την επίθεση με διπλωματικό τρόπο, αλλά ανάλογα με την πορεία των εξελίξεων, μπορεί να τεθεί θέμα πραγματοποίησης άλλων πολιτικών και στρατιωτικών πρωτοβουλιών" ενώ επεσήμανε ότι "είναι αναμφισβήτητο ότι η επίθεση αυτή δεν θα μείνει αναπάντητη και ότι θα λάβει τη δέουσα απάντηση από την Τουρκία".

Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι "ματαιώθηκαν οι τρεις προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, και οι δύο αγώνες που θα έδινε η τουρκική εθνική ποδοσφαιρική ομάδα κάτω των 17 ετών".

Για το Ισραήλ, είπε επίσης ότι "έδειξε ότι δεν δίνει καμία σημασία στην ειρήνη και τις ανθρώπινες αξίες" ενώ ζήτησε την άμεση άρση των περιορισμών που εφαρμόζει το Ισραήλ στη Γάζα και είπε πως το Ισραήλ πρέπει να πάψει να εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη συγκεκριμένη περιοχή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συνολικά 19 νεκροί, οι περισσότεροι Τούρκοι ισλαμιστές ακτιβιστές (βίντεο)

Συνολικά 19 είναι οι νεκροί - οι περισσότεροι Τούρκοι ισλαμιστές ακτιβιστές που επιτέθηκαν με όπλα τσεκούρια και μαχαίρια στους Ισραηλινούς όταν τους ζητήθηκε να γίνει η νηοψία -και 26 οι τραυματίες μετά από την ισραηλινή επίθεση κατά της νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, σύμφωνα με το κανάλι 10 της ισραηλινής τηλεόρασης. Όπως μετέδωσε, ένας από τους τραυματίες βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ τραυματίστηκαν ακόμα πέντε ισραηλινοί στρατιώτες, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά. Οι Ισραηλινοί καταδροεμείς προσνηώθηκαν από ελικόπτερα στην μέση του πελάγους, 70 μίλια από τις ακτές της Γάζας, στα πλοία της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.


Άνδρες των ομάδων καταδρομών του ισραηλινού ναυτικού επιχείρησαν να κάνουν νηοψία σε ένα από τα καράβια του στολίσκου, αλλά δέχτηκαν επίθεση με λοστούς, μαχαίρια και τσεκούρια από ορισμένα μέλη των αποστολών του διεθνούς στολίσκου, με αποτέλεσμα να ανοίξουν πυρ σύμφωνα το ίδιο δίκτυο.

Το ίδιο δίκτυο δεν προσδιορίζει εάν μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών περιλαμβάνονται και ισραηλινοί στρατιώτες, ωστόσο από άλλες πηγές αναφέρεται ότι υπάρχουν και σοβαρά τραυματισμένοι Ισραηλινοί.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι νεκροί φτάνουν τους 16, ενώ οι τραυματίες τους 50. Το γερμανικό Spiegel μεταδίδει ότι ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονταν και Τούρκοι ένοπλοι που φέρονταν προετοιμασμένοι να κάνουν χρήση βίας αν δέχονταν πρόσκληση να παραδοθούν, όπως και έγινε.

Το αποτέλεσμα ήταν οι ισραηλινές δυνάμεις υπό αυτές τις συνθήκες να ανοίξουν πυρ ως αυτοάμυνα, όπως φαίνεται και από το ανωτέρω βίντεο.

To ισραηλινό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει 2 νεκρούς και 30 τραυματίες. Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι τραυματίες διακομίσθησαν με ελικόπτερα σε νοσκομεία στην Χάιφα.

Τα πλοία που δέχθηκαν τις νηοψίες θα ρυμουλκηθούν στην Χάιφα, όπου θα ελεγχθούν.

Image
Ισραηλινοί πεζοναύτες σήμερα τα ξημερώματα επί ισραηλινού σκάφους. (C) DPA
Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος εκατοντάδες Ισραηλινοί καταδρομείς με ταχύπλοα και ελικόπτερα.

Οι ισραηλινές αρχές είχαν προτείνει στους ακτιβιστές να παραλάβουν το φορτίο σε ισραηλινό λιμάνοι και να το παραδώσουν οι ίδιοι στους Παλαιστήνιους στην Γάζα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα πέσει στα χέρια της Χαμάς, πλην όμως οι ακτιβιστές επέμεναν να το παραδώσουν οι ίδιοι.


Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, πλοία του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ, έκαναν χθες το βράδυ την πρώτη επαφή με το στόλο των σκαφών που ταξιδεύουν με κατεύθυνση τη Γάζα. Η επαφή έγινε στα 65 ναυτικά μίλια από τη Γάζα και σύμφωνα με τους επιβαίνοντες σε αυτά φέρεται να τους ζητήθηκε διενέργεια νηοψίας από το ναυτικό. Την ίδια ώρα έφευγαν τρία ακόμα πολεμικά σκάφη από το λιμάνι της Χάιφας για να ενωθούν με τα υπόλοιπα πλοία.

Δεν ήταν σαφές αν το Ισραήλ θα προχωρούσε στη νηοψία στα διεθνή χωρικά ύδατα. Άλλωστε για κάτι τέτοιο απαιτείται απόφαση των Ηνωμένων Εθνών.

Πάντως Ισραηλινός αξιωματούχος του ισραηλινού στρατού είχε αναφέρει ανεπίσημα ότι το ναυτικό επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου με τα πλοία και τους ενημέρωσε ότι δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στη Γάζα και πως εφόσον επιθυμούν μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι του Άσντοντ για να δέσουν και να εναποθέσουν το φορτίο τους.(Η πορεία που ακολούθησε η αποστολή «Ένα Καράβι για τη Γάζα» και κάτω δεξιά το σημείο όπου παρενέβησαν τα ισραηλινά πολεμικά πλοία)

Την εκδοχή αυτή επιβεβαίωσαν και οι διοργανωτές της αποστολής σύμφωνα με μήνυμά τους στο διαδίκτυο. Πιο συγκεκριμένα σημειώνουν ότι τους ζητήθηκε η ταυτότητα των πλοίων και ο προορισμός τους.

Όπως ανέφερε σήμερα το πρωί ο κ. Ευάγγελος Πισσιάς, που συμμετέχει στην αποστολή και είναι μέλος της οργάνωσης Ελεύθερη Γάζα (Free Gaza), υπήρξε επίθεση από ισραηλινά πολεμικά πλοία και ελικόπτερα. Σημείωσε, δε, ότι το ελληνικό πλοίο αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση εντολή «εάν πρέπει να παραδώσουμε ελληνικό πλοίο με ελληνική σημαία στο Ισραήλ».

Παράλληλα, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί μεταδίδουν ότι η ισραηλινή λογοκρισία επέβαλε απαγορεύσεις σε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με νεκρούς και τραυματίες που μεταφέρονται στα ισραηλινά νοσοκομεία μετά το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Ισραηλινός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην ανακοινωθεί το όνομά του, δήλωσε σήμερα ότι οι φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές που βρίσκονται επί του διεθνούς "στολίσκου της ελευθερίας" αγνόησαν τις εντολές του Ισραηλινού Ναυτικού να επιστρέψουν πίσω ή να οδηγηθούν στο ισραηλινό λιμάνι Άσντοντ.

«Επικοινωνήσαμε μαζί τους μέσω του ραδίου αποσαφηνίζοντας ότι δεν μπορεί να περάσουν από περιοχή όπου απαγορεύεται ο πλους» ανέφερε ο ανώνυμος Ισραηλινός αξιωματούχος, και πρόσθεσε:

«Τους δηλώσαμε ότι είναι καλοδεχούμενοι στο Άσντοντ, όπου όλη η ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρουν θα σταλεί στη Γάζα από εμάς. Αλλά ο στολίσκος αγνόησε εντελώς τις προειδοποιήσεις μας. Ενημερώσαμε τον καπετάνιο του πρώτου πλοίου να γυρίσει πίσω».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να σταματήσει τα πλοία αγνοώντας το τίμημα. Χαρακτήρισε όλους τους επιβάτες υποστηρικτές της "τρομοκρατικής" Χαμάς.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Oτζαλάν : Εσείς ανακηρύξτε την αυτονομία του Κουρδιστάν! - Ο γέροντας Παΐσιος για το κουρδικό

http://www.ecclesia.com.br/images/icones/santos/paisios_de_monte_athos.jpg

«Εσύ δεν πρέπει να στενοχωριέσαι και να φοβάσαι την Τουρκία. Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι. Στη Βοσνία θα γίνει μουσουλμανικό κράτος (εκείνη την εποχή δεν υπήρχε τέτοιο κράτος), αλλά το γεγονός αυτό θα στραφεί εναντίον τους, διότι κατά αντιστοιχίαν αυτού θα δημιουργηθεί αργότερα και κουρδικό κράτος μέσα στην καρδιά της».

«Το Κυπριακό θα λυθεί κατ' ευχήν. Αλλά χρειάζεται υπομονή. Η Τουρκία θα διαμελιστεί με την ευλογία των μεγάλων, Αμερικής και Ευρώπης και θα ιδρυθεί Κουρδικό και Αρμενικό κράτος. Τότε, θα έρθει και η σειρά της Κύπρου. Μέχρι τότε, υπομονή».

Γέροντας Παΐσιος

Oτζαλάν: Αποσύρομαι επειδή δεν μπορώ να βρω συνομιλητές. Εσείς ανακηρύξτε την αυτονομία του Κουρδιστάν!

Πηγή : http://www.anixneuseis.gr - http://1453-2009.pblogs.gr/

Αυτή είναι η πραγματική είδηση των ημερών.Αυτή την είδηση πρέπει όλοι να την διαδώσουμε παντού.


Ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τακτικό μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ Herman van Rompuy δήλωσε σχεδόν ξεκάθαρα:

Η κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης απο εδω και στο εξής είναι η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.Είπε ακόμη οτι η συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών στην Κοπεγχάγη σε δύο εβδομάδες απο σήμερα είναι ένα ακόμη βήμα για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του πλανήτη.

Συνδέστε το βίντεο αυτό με το βίντεο που μιλάει ο Λόρδος Μόνγκτον σχετικά με την συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών στην Κοπεγχάγη όπου οι ηγέτες των κρατών μελών θα κληθούν να υπογράψουν την Συνθήκη που επικυρώνει την δημιουργία μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης.

Και με το 3 του Πρωθυπουργού μας..Τα συμπεράσματα δικά σας...

Στο 4 επειδή ο κόσμος άρχισε να ξυπνά την αλάξαν λίγο την λέξη και την έκανε ο Obama international order..







Σύνδεσμος

hellasxg

http://hellenicrevenge.blogspot.com/

ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ



Θά'ρθεις σαν αστραπή
θά'χει η χώρα γιορτή
θάλασσα γη και ουρανός
στο δικό σου φως.
Θα ντυθώ στα λευκά
να σ' αγγίξω ξανά

φως εσύ και καρδιά μου εγώ
πόσο σ' αγαπώ.

Βασιλεύς Βασιλέων, Βασιλεί Βοήθει, έλεος, έλεος Επουράνιε Θεέ
Κωνσταντίνος Δραγάτσης Παλαιολόγος, έλεω Θεού Αυτοκράτωρ των Ρωμαίων.
Στην πύλη του αγίου Ρωμανού, καβαλικά την φάρα του την ασπροποδαράτην,
Τέσσερα Βήτα, έλεος, έλεος, Μαρμαράς, Βόσπορος και Μαύρη Τρίτη
Φρίξον ήλιε, στέναξον γη, Εάλω ή πόλη, Εάλω η πόλη
Βασιλεύουσα, πύλη χρυσή κι ο πορφυρογέννητος στην κόκκινη μηλιά.
Η πόλη ήταν το σπαθί, η πόλη το κοντάρι, η πόλη ήταν το κλειδί της Ρωμανίας όλης
Σώπασε Κυρά Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις,
πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά Σου θάναι.

Στην πύλη του αγίου Ρωμανού
έφυγες για αλλού
κι άγγελος θα σε φέρει εδώ
στον σωστό καιρό.
Μες την Άγια Σοφιά
θα βρεθούμε ξανά λειτουργία μελλοντική
οι Έλληνες μαζί

29 Μαΐου 2010 - Η Πόλις Εάλω