DefenceNet - Ergenekon και ο κυβερνοπόλεμός της κατά της Ελλάδας

Μία νέα πτυχή του σκανδάλου της Ergenekon στην Τουρκία η οποία δεν έχει αναδειχθεί ούτε από την Τουρκία αλλά και ούτε από την ελληνική πλευρά είναι οι «μαύρες επιχειρήσεις» του υπερεθνικιστικού αυτού δικτύου κατά της χώρας μας, της Αρμενίας αλλά και όλων αυτών τους οποίους οι κύκλοι του «Βαθέως Κράτους» στην Άγκυρα θεωρούνε ως «εχθρικούς». Με λίγα λόγια, η Ergenekon διατηρούσε και υποστήριζε μία ολόκληρη λίστα από διαδικτυακούς τόπους οι οποίοι προωθούσαν την τουρκική προπαγάνδα και χτυπούσαν την χώρα μας.
Πιο συγκεκριμένα, στην λίστα περιλαμβάνονται διευθύνσεις όπου παρουσιάζονται «επιστημονικά» στοιχεία και «έρευνες» για την ... μη-γενοκτονία των Αρμενίων, για την ... μη-ύπαρξη της Κουδρικής εθνότητας, για την «καταπίεση» των «Τούρκων» της δυτικής Θράκης ακόμα και για την προώθηση των απαιτήσεων κάποιων κύκλων της Αλβανίας για το θέμα της «Τσαμουριάς»!
Σύμφωνα με τον τουρκικό
Tύπο, οι συγκεκριμένες διευθύνσεις οι οποίες και «ανανεώνονταν τακτικά τόσο στα Τούρκικα όσο και στα Αγγλικά», παρουσίαζαν μία ακραία εθνικιστική προπαγάνδα κυρίως κατά της Ελλάδας, της Αρμενίας και των Κούρδων. Σημειώνεται ακόμα πως τα sites «ήταν τόσο επαγγελματικά δομημένα και παρουσίαζαν τα θέματα με τόση επιστημονικοφάνεια» ώστε ο αδαής θα μπορούσε πολύ εύκολα να ξεγελαστεί. Βέβαια, τα sites αυτά παρουσίαζαν την . ιδιαιτερότητα πως δεν υπήρχαν καθόλου λεπτομέρειες για την επικοινωνία. Το ερώτημα στο ποιος ακριβώς «ανανέωνε» τα συγκεκριμένα sites ήταν σημαντικό.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες τα άτομα τα οποία εμπλέκονταν στις συγκεκριμένες «μαύρες επιχειρήσεις» κατά των «εχθρών» της Τουρκίας ήταν εν-ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων με γνώσεις στους Υ/Π.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι όχι τόσο το ποιοι ήταν, αφού δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι άλλο από σκληρούς κεμαλικούς και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά τι ακριβώς έκαναν και ποια
sites έλεγχαν. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, κάποια από τα «επιστημονικά» sites τα οποία χρησιμοποιούσαν ήταν τα ακόλουθα:
abdullahocalanakademisi.info, apopkk.com, armenianreality.com, cameria.org (δηλαδή υπήρχε ακόμα και site για την «Τσαμουριά»),gencibiz.net, genclik.info, gnkur.net, greekmurderers.net (δηλαδή . «Έλληνες δολοφόνοι»), irtica.net, irtica.org, naksilik.com, nursi.info,pkkapo.com, pkkgercegi.com, terorveguvenlik.net, turkatak.com και turkeyturks.com .H ενεργοποίηση της ελληνικής πλευράς για να «ξεσκεπάσει» όσο το δυνατόν περισσότερα του συγκεκριμένου είδους «επιστημονικά» sites, τα οποία βέβαια δεν έχουν έδρα μόνο την Τουρκία και τα οποία δυσφημούν την χώρα μας σε μία εποχή όπου φαίνεται πως πολλά κέντρα δεν χάνουν στιγμή να κατηγορήσουν την Ελλάδα για οτιδήποτε, κρίνεται επιβεβλημένη.
Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Απίστευτο Γέλιο!! Στα Σκόπια κανείς δεν ξέρει απο που προέρχονται…. 300,000 ψηφοφόροι!!!

Κι όμως η είδηση όσο και αν ακούγεται τουλάχιστον… για γέλια είναι πέρα για πέρα αληθινή!!! Στα Σκόπια ψηφίζουν 300,000 άτομα χωρίς να ξέρει κανείς με βεβαιότητα απο που προέρχονται!!!

Σύμφωνα με τους ξένους παρατηρητές που παρεβρέθηκαν στον Α’ γύρο των Προεδρικών και Τοπικών εκλογών στα Σκόπια, παρατηρήθηκε το εξής εξωφρενικό. Σε σύνολο 2 εκατομυρρίων ανθρώπων στα Σκόπια, ψήφιζουν… 1.8 εκατομμύρια άτομα!!!

Η Pia Christmas Muller, Αντιπρόεδρος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία του Ευρωκοινοβουλίου και Συντονίστρια των Διεθνών Παρατηρητών στις Εκλογές στα Σκόπια, ανάφερε: ”Είναι αδύνατον σε σύνολο 2 εκατομυρρίων ατόμων στα Σκόπια, να ψήφιζουν 1.8 εκατομύρια άτομα. Αυτό θα πρέπει να ελεγχτεί.”

συνέχεια εδώ

greekalert

ΚΑΝΟΥΝ...ΒΟΛΤΕΣ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009 20:43

turrrrrrrrrrrrrrrΤουρκικό πολεμικό πλοίο έκανε την εμφανισή του σήμερα στο κεντρικό λιμάνι της Ζακύνθου, ζητώντας άδεια από τις ελληνικές Αρχές να μείνει στο σημείο εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Το ΓΕΕΘΑ επέτρεψε στο τουρκικό πλοίο να αγκυροβολήσει στα ανοιχτά της Ζακύνθου, υψώνοντας όμως την ελληνική σημαία, όπως ορίζεται από τους διεθνείς κανονισμούς.



Πηγή: LIAKO

ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΣΗΜΕΡΑ;



Είδατε ειδήσεις;

Σε όλα τα κανάλια ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ. Περιμέναμε με υπομονή να δούμε το πρώτο, δεύτερο, τρίτο.... εικοστό θέμα και... τίποτα. Η τηλεόραση του Αντένα λίγο πριν το καιρό έπαιξε κάτι δευτερόλεπτα.

Ρε που ζούμε;

Σήμερα στην Εθνική επέτειο της 25 Μαρτίου που κάποιοιοι έχυσαν το αίμα τους για να θρέφουν κ.λους στα παπαγαλομίντια και δεν έκαναν μία αναφορά, δεν έδειξαν μία σκηνή, μόνο στην ξεπέτα να μας πούνε που παρεβρέθηκαν για να γλεντοκοπήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί ή αλλιώς γενικοί κουμανταδόροι μιας Ελλάδας που ξεπουλούν, που την θέλουν χωρίς μνήμη, που κάνουν λοβοτομή στο λαό να ξεχάσει την Ιστορία του. Είδαμε από την Ντόρα να σαβουρώνει και να τραγουδά ροκανίζοντας την καρέκλα του Καραμανλή, λες και μας ενδιαφέρει αν χαίρεται, λυπάται, η χ.ζεται η κυρά Ντόρα σήμερα, μέχρι τον κάθε βαρεμένο να μας λέει το μακρύ του και το κοντό του... λες και χαθήκανε οι μέρες να παίξουνε τις μπίχλες τους.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΡΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΑ ΡΙΧΝΕΤΕ...

ΤΡΑΒΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΧΟΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟΥΣ ΣΑΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΓΓΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ...

hellenicrevenge

21 ΤΟΥΡΚΙΚΑ Α/Φ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1821.

21 ΤΟΥΡΚΙΚΑ Α/Φ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1821.-

Την παραμονή της Εθνικής μας επετείου, επέλεξαν οι Τούρκοι για να μας υπενθυμίσουν πως ποτέ δεν ξέχασαν την Επανάσταση και τον Απελευθερωτικό μας Αγώνα το 1821!

Συμβολικά (?) 21 Τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε πλήθος παραβάσεις και παραβιάσεις, ενώ υπήρξαν και δύο εμπλοκές με τα Ελληνικά Μαχητικά, τα οποία έσπευσαν τάχιστα στην περιοχή και εξεδίωξαν τους προκλητικούς Τούρκους εισβολείς.

Προηγήθησαν και άλλες παραβιάσεις νωρίτερα χθές το μεσημέρι. Οι Τούρκοι εξεδιώχθησαν από τα Μαχητικά μας. Παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν και τις προηγούμενες μέρες, μέσα στα πλαίσια της ασκήσεως «ΗΓΕΜΩΝ».

Η προσπάθεια της Τουρκίας, να παρασύρει στο παιχνίδι της τις ξένες συμμετέχουσες χώρες, κατά την διάρκεια της ασκήσεως «ΗΓΕΜΩΝ» έπεσε στο κενό, καθώς ουδεμία ανακολουθία συνέβη από πλευρά τους. Οι ξένες δυνάμεις σεβάστηκαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και παρέμειναν αμέτοχες στο Τουρκικό παιχνίδι.

Αντίθετα, οι ξένες χώρες, διεπίστωσαν την προκλητική στάση της Τουρκίας και έλαβαν γνώση στην κυριολεξία της απαράδεκτης Τουρκικής συμπεριφοράς.

Πέραν των ως άνω, οι συμμετέχοντες στην άσκηση «ΗΓΕΜΩΝ» είχαν την μοναδική ευκαιρία, να διαπιστώσουν και να αξιολογήσουν την αξία των δύο Πολεμικών Αεροποριών, καθώς Ελληνικά και Τουρκικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν στο Ελληνικό Ουρανό του Αιγαίου!

Αν και κατά πολύ λιγότερα τα Ελληνικά Μαχητικά Αεροσκάφη, κατατρόπωσαν τους Τούρκους εισβολείς, οι οποίοι πέρασαν πολύ δύσκολες στιγμές, μπροστά στα μάτια των ξένων δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση!

Με το ίδιο πνεύμα και το ίδιο σθένος των αξίων προγόνων μας, τους οποίους και τιμούμε σήμερα, απάντησαν οι πιλότοι της Αεροπορίας μας στην Τουρκική έπαρση!

Οι Πιλότοι μας σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις εξευτέλισαν τους Τούρκους!

(Λεπτομέρειες για τις προκλητικές Τουρκικές ενέργειες, μπορείτε να βρείτε στην γνωστή και έγκυρη ιστοσελίδα του DefenceNet.- http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1)

Το υπέρτατο χρέος μας ως Έλληνες:να αποδείξουμε οτι δεν θυσιάστηκαν άδικα οι ήρωες του ΄21.


ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ,ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ,ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΟΛΕΤΗΡΩΝ,ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821-

ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ,ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ,ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Η 25η Μαρτιου δεν ειναι ουτε μερα αργιας,ουτε εκδρομης,ουτε αφορμη αραγματος στην κοντινοτερη καφετερια:καλα κι ωραια ολα τα παραπανω,αλλα ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ.Σ'ολους αυτους,που θυσιαστηκαν για να ειμαστε εμεις σημερα ελευθεροι και ανεξαρτητοι,κανοντας ο,τι γουσταρουμε και δυστυχως,υβριζοντας και απαξιωνοντας πολυ συχνα ολους αυτους τους ανθρωπους!Σας φαινονται χιλιοειπωμενα ολα αυτα;Ε λοιπον ειναι!Αλλα οσο δεν αλλαζουμε μυαλα και καθε χρονο γινομαστε χειροτεροι,τοσο θα τα ξαναλεμε!Γιατι δεν ειναι δυνατον καθε χρονο τετοια μερα ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ!Δεν γινεται να ΞΕΧΝΑΜΕ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ τους λογους που οδηγησαν μια χουφτα αγραμματους-στην πλειοψηφια τους-ανθρωπους της εποχης να ξεσηκωθουν εναντιον ενος βαρβαρου κατακτητη,σ'εναν αγωνα ανισο και φαινομενικα χαμενο εξαρχης!

Εδρασαν λοιπον παλι οι γνωστοι-αγνωστοι της ανθελληνικης θολοκουλτουρας,διαμαρτυρομενοι ταχα για τις παρελασεις!Εμεις,δεν προκειται να ξανασχοληθουμε μαζι τους:Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Σ'ΑΥΤΕΣ,ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΟΣΩΝ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ,ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ,ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ:και οποιος θελει,μπορει να διαβασει τη γνωμη μας για το θεμα σ'ενα αρθρο που ειχαμε δημοσιευση παραμονες της 28ης Οκτωβριου.


Η χωρα μας βρισκεται σ'ενα αδιεξοδο πολιτικης,κοινωνικης και οικονομικης υφεσης:εχουμε φτασει στο σημειο ν'ασχολουμαστε ολημερις κι ολονυχτις με το αν πρεπει να ποινικοποιησουμε την κουκουλα,αν πρεπει να διωξουμε τους λαθρομεταναστες κι αν πρεπει να εφαρμοστουν σκληροτερα μετρα εναντιον της εγκληματικοτητας!ΔΗΛΑΔΗ,ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!Αυτα που καθε πολιτισμενη κι ευνομουμενη χωρα στον κοσμο ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ,διαφορετικα δεν εχει λογο υπαρξης!


Τι θα ελεγαν αραγε οι αγωνιστες του ΄21 αν εβλεπαν αυτη τη σημερινη καταντια μας;Ο Γερος του Μωρια,ο θρυλικος Θεοδωρος Κολοκοτρωνης,που εγραφε στα απομνημονευματα του οτι "ΕΒΛΕΠΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΚΙ ΕΚΛΑΙΓΑ",αναφερομενος στη διχονοια των Ελληνων και τις σφαγες των Τουρκων,πώς θα αντιδρουσε αντικρυζοντας το σημερινο μας χαλι;


Τι θα σκεφτοταν αυτος και τοσοι αλλοι οπλαρχηγοι,οπως ο Στρατηγος Μακρυγιαννης,βλεποντας την απαξιωση της Ορθοδοξιας στη χωρα μας;Αυτοι που τονιζαν με περηφανεια οτι "ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ,ΘΑ ΝΕΡΓΗΣΩ ΚΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ";Τι θα απαντουσαν αραγε σε οσους αναμασουν ηλιθια παραμυθια περι "κοινωνικης ταξικης εξεγερσης" (!!!) αυτοι που χαρακτηριζαν την Επανασταση ως "ΠΟΛΕΜΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ";

Με μεγαλη ευκολια θα πει καποιος,πως "ισως και να πηγε χαμενη η θυσια αυτων των ανθρωπων",βλεποντας τη συγχρονη Ελλαδα.ΟΧΙ!!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ,ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!Παρα τον πολεμο που δεχονται οι εννοιες οπως Πατριδα,Θρησκεια και Οικογενεια-που ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΡΑΤΗ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΥΠΕΡΤΑΤΑ ΑΓΑΘΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΑΘΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ,αλλα στην ψωρωκωσταινα απαξιωνονται ως "χουντικα καταλοιπα"-ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΣΚΥΨΑΝ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ '21 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ,ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ!

Κλεινουμε με τα λογια του Θεοδωρου Κολοκοτρωνη,που αντικατοπτριζουν πληρως το πνευμα της Επαναστασης και των ιδανικων που πρεπει να εμπνεουν κι εμας σημερα ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ:

"Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση."

Πηγή:hellas-orthodoxy

hellenicrevenge

Γραπτό 7.270 Ετών (!) Ανατρέπονται τα Ιστορικά Κατεστημένα



Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη - Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου του Δισπηλιού που ήρθε στο φως το 1994, λόγω του ότι η ξύλινη επιγραφή ...καταστράφηκε.

Το περίεργο είναι πως 7. 258 χρόνια περίμενε η ...επιγραφή για να τη δει ο κ. καθηγητής και μόλις την είδε ...κονιορτοποιήθηκε.

Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της θα ανέτρεπε όλο το ...ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης...

Θα ανατρέπονταν δηλαδή η θεωρία πως οι Έλληνες- όπως μας διδάσκουν- έλαβαν και αυτοί, το φως εξ ...ανατολάς ( από βαβυλώνιους, σουμέριους, φοίνικες κλπ. !!) και θα έπρεπε να καλύψουν το μεγάλο κενό των τεσσάρων χιλιάδων χρόνων, όταν δηλαδή, οι ανατολικοί λαοί εκφράζονταν με ιδεογράμματα, οι Έλληνες έγραφαν με συλλαβές όπως σήμερα... Είναι καταφανές ότι αυτό δηλώνει πρώιμο στάδιο σκέψης και πολιτισμού.

Σύμφωνα με τη σημερινή θεωρία - αυτή που διδάσκεται και στα ελληνικά σχολεία - οι Έλληνες έμαθαν γραφή περί το 800 π.Χ. από τους ...Φοίνικες.

Εκείνο που δεν μπορούν να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν η ελληνική γλώσσα να έχει 800.000 λήμματα, πρώτη γλώσσα στον πλανήτη, όταν η αμέσως επόμενη έχει 250.000 λήμματα.

Πως είναι δυνατόν να γράφηκαν τα Ομηρικά έπη περί το 800 π.Χ. όταν δηλαδή έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες; Παρουσιάστηκαν ξαφνικά οι αρχαίοι Έλληνες στο ιστορικό προσκήνιο τον 8ο αιώνα π.Χ., με γλώσσα εκατοντάδων χιλιάδων λημμάτων, που για να δημιουργηθεί απαιτείται γλωσσική προϊστορία τουλάχιστον 10.000 ετών (σύμφωνα με επίσημη αμερικανική γλωσσολογική έκθεση).

Η αγγλική γλώσσα είναι 1.600 ετών και έχει 48% ελληνικές λέξεις με σύνολο λημμάτων 240.000. Η γερμανική είναι 1.700 ετών και έχει 250.000 λήμματα με ελληνικές λέξεις 46%.

Η ομηρική γλώσσα τι ηλικία έχει;

Έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες από τους ανατολικούς λαούς και ξαφνικά έγραψαν τα ομηρικά έπη που έχουν ιστορικό βάθος τριών χιλιάδων ετών;

Τι είναι αυτό που φοβίζει τους ιστορικούς; Μήπως γιατί δεν χάθηκαν στη σκόνη της ιστορίας και οι Έλληνες όπως οι Χαναναίοι, οι Σουμέριοι, οι Βαβυλώνιοι, οι Φοίνικες κλπ.; Μήπως η αλήθεια, η πραγματικότητα, αποτελεί εμπόδιο και φόβος στα σχέδια κάποιων ‘εκλεκτών’ που επιδιώκουν την τύφλωση των λαών; -

Τι γράφει το δημοσίευμα πριν δεκαπέντε χρόνια :
Το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια(!) από σήμερα αποκαλύφθηκε στη λίμνη της Καστοριάς.Το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια(!) από σήμερα αποκαλύφθηκε στη λίμνη της Καστοριάς.

Είναι μια ξύλινη πινακίδα με άγνωστο μήνυμα χαραγμένο
από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμνιαίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς, γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.

Τη συγκλονιστική ανακοίνωση έκανε χθες στη διάρκεια του αρχαιολογικού συνεδρίου για το φετινό ανασκαφικό έργο στη Βόρεια Ελλάδα ο καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ κ. Γιώργος Χουρμουζιάδης, που αποκάλυψε το ντοκουμέντο στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας το περασμένο καλοκαίρι.

Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα-14 στον «Δημόκριτο» στο 5260 (!) π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου.

Ο κ. Χουρμουζιάδης με επιστημονικά επιχειρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα χαράγματα της επιγραφής, που είναι οργανωμένα σε στίχους, δεν πρέπει να είναι διακοσμητικά, αλλά «γράμματα» που μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα της παλαιοευρωπαϊκής γραφής και μάλιστα στην πρώιμη φάση της.

«Είναι το μοναδικό έγγραφο-εύρημα όπου τα σήματα του δεν έχουν ιδεογραφικό χαρακτήρα (με μορφές ανθρώπων, ζώων, του ήλιου κ.ά.) και παρουσιάζουν προχωρημένο χαρακτήρα αφαίρεσης, άρα είναι προϊόν διανοητικής επεξεργασίας», είπε ο κ. Χουρμουζιάδης. Η ανακοίνωση του μοναδικού προϊστορικού ευρήματος εντυπωσίασε τους αρχαιολόγους-συνέδρους, ενώ ο κ. Χουρμουζιάδης διατύπωσε το ερώτημα: «θα μπορέσουμε, άραγε, να μάθουμε ποτέ αν αυτά τα σήματα ήταν η πρώτη αρχή ενός διηγηματικού λόγου ή του λόγου μιας εξουσίας;»

Πηγή:
Articles, Thoughts, Reflections in greek language by the author Giorgos Echedoros

Νυκτερινός Επισκέπτης (σχόλιο)

και τώρα στο Ζουμί της Υπόθεσης

Ο Κύριος Γιώργος Εχέδωρος καλά κάνει και θέτει το θέμα στο blog του αλλά υπάρχει μία σκοτεινή πλευρά
που πρέπει να θίξουμε ,για όσους δεν το ξέρουν ,λέμε οτι ο Αρχαιολόγος Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2000 και 2004 εκλέχτηκε βουλευτής με το ΚΚΕ στη Α΄Θεσσαλονίκης............

Ο κ.....Χουρμουζιάδης πρέπει να μας δώσει Εξηγήσεις γιατί η ξύλινη επιγραφή ...καταστράφηκε!!!!!!Το γεγονός της άμεσης απόκρυψης αυτού του κειμένου από το καθηγητή είναι κοινό Μυστικό στον Χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλα και της Αριστεράς !!!!!!! και όποιος εχει αντιρήσεις εδώ είμαστε......

Γιατί Άραγε το έκανε ο κ....Καθηγητής;

Τί πιέσεις δέχτηκε απο ποιους και πια κέντρα;

που βρίσκετε η ξύλινη επιγραφή;

Γιατί Αραγε;......................................................

Πηγή: Νυχτερινός Επισκέπτης


Πηγές: hellenicrevenge

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΔΕΡΕΙΟ ΕΒΡΟΥ ΤΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΑ Η Χ.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΔΕΡΕΙΟ ΕΒΡΟΥ ΤΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΑ Η Χ.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ.

B.Derbent köyünde yine tahrik var!

25 Mart Milli Bayramı'nda Azınlık çocukları "ÇOLİAS" kıyafeti giyecekler!!!

Evros-Meriç ilinin Orfeas belediyesine bağlı Büyük Derbent Köyü-Mega Derio Türk Azınlık İlkokulu öğrencilerinin Çarşamba günü kutlanacak olan 25 Mart Milli Bayramı'nda "Çolias" kıyafeti giyecekleri belirtilmekte ve bu söylenti kulaktan kulağa dolaşmaktadır. Gelen haberlere göre okulun ötedenberi köyde sorunlar yaratan Hıristiyan öğretmeni Hara Nikopoulou'nun çocuklara bu kıyafeti hazırladığı belirtilmektedir. Hatırlanacağı gibi bu öğretmenin köyden başka bir okula tayininin yapılması için boykot dahi yapılmıştı. Ancak bütün girişimler sonuç vermemiş ve Nikopoulou köydeki görevine hala devam etmektedir!B. Derbent köyünde geçen milli bayramda da büyük bir tahrik yaşanmış ve Larissa'dan gelen faşist kişiler törenlere katılmış ve halk rahatsız olmuştu. 25 Mart günü de bu tür bir tahrik yaşanabilir. Bölgede yaşayan Azınlık insanının rahatını, huzurunu bozmaya ve iki halk arasında nifak tohumları ekmeye yarayan bu hareket karşısında yetkililerin ve sorumluluların harekete geçmeleri ve doğabilecek olumsuz olayları engellemeleri gerekmektedir.Bilindiği gibi "Çolias" askeri kıyafeti etek ve cepkenden oluşmaktadır. Yunanistran'ın Osmanlı'ya başkaldıran milli kahramanı Kolokotronis ve adamları da bu kıyafetleri giyerlerdi. Yunan istiklâlinden sonra bu tip askerler kralın sarayını korumakla görevlendirildi. Yine milli bayramlarda hudutlarda bu tip askerler nöbet tutmaktadırlar.

Με λίγα λόγια
Το άρθρο προέρχεται από Τουρκόφωνη εφημερίδα της Κομοτηνής και σε γενικές γραμμές θεωρεί πως όσο υπάρχουν δασκάλες σαν την Χαρά Νικοπούλου, θα δυναμιτίζεται η καλή σχέση ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους!!!
Το άρθρο συνοδεύεται με ειρωνικά σχόλια για το ότι τα παιδιά του σχολείου θα ντυθούν ευζωνάκια για την Εθνική γιορτή και επαναλαμβάνει υποτιμιτικά το colia για τους ευζώνους που είναι παρεμφερές του ραγιάς.
Αυτοί είναι που μας λένε πως δυναμιτίζεται η σχέση μας με τους Μουσουλμάνους που αυτοί τους αποκαλούν Τούρκους.
Αυτοί που μας θεωρούν και αποκαλούν ακόμη ως ραγιάδες...



Πηγές: greekalert

O OMΠΑΜΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ





obama_-_chief_of_staff_rahm_okΟ Ομπάμα εμφανίζεται σαν ο επίσημος συνεχιστής του σχεδίου Κίσσινγκερ που αποβλέπει με πολλούς διαφορετικούς τρόπου και απο πολλά πεδία στη μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού υπο το κωδικό όνομα GLOBAL 2000.

Σύμφωνα με αυτό:

1)Θα ελέγχονται τα τρόφιμα στις χώρες του τρίτου κόσμου και θα δίνονται με δελτίο στις οικογένειες που θα δέχονται να κάνουν στείρωση, με το αιτιολογικό οτι κάποιος που παίρνει βοήθεια, δεν μπορεί να επιδεινώνει την κατάσταση δημιουργόντας κι άλλα "άχρηστα στόματα" που πρέπει να τραφούν.

2)Προωθείται και επιδοτείται, απο μεγιστάνες που οφελήθηκαν απο τη Νέα Τάξη όπως το πρώην αφεντικό της microsoft Μπιλ Γκέιτς, το πρόγραμμα "οικογενειακού προγραμματισμού", που δεν είναι τίποτε άλλο απο την μαζικοποίηση και απόλυτη νομιμοποίηση των εκτρώσεων παντού.

3)Πολλοί τοπικοί πόλεμοι με άμεσους θανάτους αλλά και δημιουργία στειρώσεων μέσω των διοξινών και του απεμπλουτισμένου ουρανίου πού διασκορπίζεται όπως στρην περίπτωση του Κοσυφοπεδίου.

4)Στείρωση μέσω μαζικών εμβολιασμών που προωθούναι αλλά και επιδοτούνται, όπως αυτό απο τον Μπιλ Γκέιτς, που χρηματοδότησε μαζικούς εμβολιασμούς στα παιδιά του τρίτου κόσμου. Γνώριζε όμως ο Μπιλ τι είχαν μέσα τα εμβόλια;

Δείτε στο VIDEO τι λέει ο γερουσιαστής Κέννεντυ όπως παρουσιάστηκε στη εκπομπή του Δημοσθένη Λιακόπουλου

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

5)Πλήρης νομιμοποίηση των εκτρώσεων, ακόμη και τη στιγμή της γέννησης του μωρού.

Δείτε το VIDEO

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Η κεντρική εντολή έχει γραφεί στις καθοδηγητικές πλάκες στη GEORGIA των ΗΠΑ

Δείτε το σχετικό VIDEO

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.



Πηγές: LIAKO

ΚΟΥΦΑΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


istanbul_harbor2Στόλο !!!!!!!!!!! ετοιμάζουν οι Σκοπιανοί, χωρίς βέβαια να έχουν θάλασσα. Ο στόλος θα ελλιμενίζεται στην Αλβανία ή στην Κωνσταντινούπολη, με απώτερο όνειρο να έλθει μία μέρα στην ...Θεσσαλονίκη, όταν οι Σκοπιανοί την απελευθερώσουν από τους Έλληνες.

Πηγές: LIAKO

Ο Τίμιος Σταυρός εμφανίστηκε στον ουρανό




ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΝΕΑ ΣΕΛ 11)

Ο "Ιός" της Ελευθεροτυπίας εναντίον του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη



Προκαλεί τα πατριωτικά αισθήματα των Ελλήνων για μια ακόμη φορά ο "Ιός" της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας, και στο άρθρο του με τίτλο "Ο γνωστός - Αγνωστος Στρατιώτης" ούτε λίγο ούτε πολύ, ο "Ιός" μας "ενημερώνει" ότι το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κατασκευάστηκε και χρησιμοποιήθηκε από τους φασίστες για τους φασίστες.

συνέχεια εδώ
Greekalert
Αν οι του "Ιου" πιστεύουν πως το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατασκευάστηκε από φασίστες για φασίστες..
τότε και εμείς πιστεύουμε πως η στήλη τους δημιουργήθηκε από "Ιούς" για να μολύνουν ανθρώπους και ειδικά Έλληνες...φτάνει να μην ξυπνήσει ο λαός κάποια στιγμή γιατί τότε θα βρουν και τον "γιατρό" τους...μέχρι τότε μακριά από υπόθετα...


greekalert

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ '21 ΣΗΜΕΡΑ ΒΕΒΗΛΩΝΟΝΤΑΙ - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΓΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΦΟΙΤΗΤΕΣ


ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΑ ΤΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ

Πικραμένοι οι απόγονοι των ηρώων του ‘21

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία και με…μεγάλη πικρία, αυτές τις ημέρες ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Μπότσαρης «ξαναζούν».

Όχι μόνο λόγω της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και μέσα από τις παρελάσεις ή τις εκδηλώσεις, αλλά κυρίως μέσα από τους επιγόνους τους, οι οποίοι ζώντας στη σύγχρονη Ελλάδα φέρουν την βαριά κληρονομιά που τους έχουν αφήσει οι πρόγονοί τους,

προσπαθώντας να την διαφυλάξουν από τους ανίδεους που προσβάλουν αυτούς στους οποίους οφείλουν τη σημερινή τους ελευθερία.

Ο Μπότσαρης, ο Καραϊσκάκης, ο Κολοκοτρώνης, ο Κανάρης, ο Μαυρομιχάλης και πολλοί ακόμη είναι αυτοί που έχουν το αίμα των ηρώων του ’21 και ενώθηκαν στον «Πατριωτικό Όμιλο Αγωνιστών του 1821» με σκοπό να διασφαλίσουν έγγραφα, αρχεία και προσωπικά αντικείμενα των ηρώων της Επανάστασης. Όμως στη σημερινή εποχή ακόμα και οι ήρωες πέφτουν θύματα της …εγκληματικότητας!

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Μάρκου Μπότσαρη, τρισέγγονου του στρατηγού της Επανάστασης. Έχει αγωνιστεί για να δημιουργήσει, στην οδό Ιασίου στο Κολωνάκι, ένα μικρό μουσείο με τους θησαυρούς του προγόνου του. Εκεί υπάρχουν οι σπάθες, το καριοφίλι, κοσμήματα, αναπαραστάσεις και γραπτά της εποχής, φορεσιές του οπλαρχηγού, αλλά ακόμα και ένα δόντι, σε ένα κουτί με βελούδινο εσωτερικό. Έτσι, για να μην υπάρχει περίπτωση να χαθεί το DNA.

«Μου πήρε 19 ολόκληρα χρόνια για να το φτιάξω αλλά άξιζε τον κόπο. Τώρα νοιώθω περήφανος που έχω συγκεντρώσει όλα αυτά τα αριστουργήματα της τότε εποχής σε έναν χώρο», λέει ο κ. Μπότσαρης. Βέβαια, δεν γλίτωσε από ασυνείδητους επιτήδειους, οι οποίοι θέλησαν να «απαλλοτριώσουν» ακόμη και την ιστορική μνήμη. Όπως αναφέρει ο απόγονος του αγωνιστή, ουκ ολίγες φορές προσπάθησαν να εισβάλλουν στον χώρο για να αρπάξουν οτιδήποτε αξίας βρουν. Όλα αυτά που θα έκλεβε ένας εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου είναι η ιστορία ενός ολόκληρου λαού.

«ΑΙΣΧΟΣ»


Και άλλοι απόγονοι ηρώων του ’21 έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται περήφανοι, αλλά και προσβεβλημένοι από την άλλη. Οι Παντελής Μπούμπουλης, ας πούμε, τρίτος εγγονός της Μπουμπουλίνας, δικαίως είναι περήφανος και δεν έχει κανένα παράπονο, αφού το αρχοντικό της Λασκαρίνας Μπουμπυλίνας στις Σπέτσες είναι και αξιοποιημένο και πόλος έλξης όσων πηγαίνουν στο νησί του Σαρωνικού.

Εξάλλου, ο απόγονος του αρχιστράτηγου του Γεώργιου Καραϊσκάκη, Γιάννης Καραϊσκάκης, λέει: « Πρέπει εμείς οι απόγονοι να συνεχίζουμε την κληρονομιά. Να μαθαίνουμε τα παιδιά μας αλλά και τα παιδιά των παιδιών μας, τους λόγους για τους οποίους πολέμησαν οι αγωνιστές του ‘21».


Όμως, τονίζει ότι η Πολιτεία μόνο αδιαφορία επιδεικνύει για τους αγωνιστές της. «Πώς είναι δυνατόν να περνάω από την πλατεία στο Ν. Φάληρο, εκεί όπου βρίσκονται οι τάφοι με τα οστά του Γ. Καραϊσκάκη όσο και 20 άλλων συντρόφων του και τα μνημεία να είναι γεμάτα από άσεμνες φράσεις, γραμμένες με σπρέι από οπαδούς διαφόρων ομάδων».

Σύμφωνος είναι και ο τρισέγγονος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Ευάγγελος. Λέει ότι οι πολίτες δείχνουν ασέβεια στη μνήμη των ηρώων: « Είναι αδύνατον να γράφουν στους τάφους των αγωνιστών συνθήματα ομάδων. Η πλατεία του Ν. Φαλήρου, όπου και βρίσκονται οι τάφοι 21 ηρώων, είναι ιερή. Δεν είναι για βανδαλισμούς


(σ.σ.Υπάρχει όμως δικαιολογία για όλα αυτά; Φυσικά και υπάρχει. Η έλλειψη παιδείας που προσφέρει η Πολιτεία, η προσπάθεια αφαίρεσης της ιστορικής μνήμης, τα ανεπαρκή βιβλία που πετσοκόβουν, διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα καθώς και η ολιγωρία (για να μην πούμε κάτι πιο βαρύ) κάποιων εκπαιδευτικών που απαξιώνουν την Ιστορία μας και δεν την μεταφέρουν όπως έχει ή απλά είναι ελαστικοί ως προς την διδασκαλία της. Και ιδού τα αποτελέσματα.)

ΤΟ 18% ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΝΟΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ

Η ελληνική παιδεία του 21ου αιώνα

Γνωρίζατε ότι ο Μιαούλης ήταν πυροσβέστης πλοίων που έγινε ποιητής, η Μπουμπουλίνα τραγουδίστρια του ’40 και ο Οδυσσέας Ανδρούτσος εξερευνητής; Ακόμη, ότι την 25η Μαρτίου ένας…παλιός Γερμανός είπε στους Έλληνες να διώξουν τους Γερμανούς από το Πολυτεχνείο; Οι παραπάνω απαντήσεις είναι μερικές μόνο από αυτές που παίρνουν εκπαιδευτικοί όταν ζητούν από τους μαθητές τους να γράψουν τι έγινε την 25η Μαρτίου και πραγματικά προκαλούν θλίψη. Όχι βέβαια ότι μόνο οι μαθητές τα έχουν μπερδέψει.

Αν υποβάλει κανείς τις ίδιες ερωτήσεις στα «πρότυπα» της showbiz δεν θα δώσουν και πολύ διαφορετικές απαντήσεις. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της γνωστής από το δελτίο καιρού του Star Πετρούλας Κωστίδου, που όταν τη ρώτησαν τι έγινε την 25η Μαρτίου χαμογελούσε αμήχανα, ενώ όταν την «βοήθησαν» λέγοντας ότι κάποιος σήκωσε κάτι, συνέχισε να χαμογελά…

Ξέρουν μόνο την αργία


Δυστυχώς, δεν είναι τραβηγμένο να πούμε ότι οι περισσότεροι Έλληνες ξέρουν ότι η 25η Μαρτίου είναι μια μέρα αργίας επειδή…κάτι έγινε. Κι αυτά βέβαια είναι μόνο «ενδείξεις» των όσων έχουν αποδείξει οι κατά καιρούς έρευνες.

Το ότι οι Έλληνες είναι ανιστόρητοι όχι μόνο σε ό,τι αφορά την Ελληνική Επανάσταση αλλά όλα τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας μας, αποδεικνύει η έρευνα των Ελλήνων εκπαιδευτικών Χρήστου Κάτσικα και Κώστα Θεριανού «Η εκπαίδευση της αμάθειας».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε μαθητές Γυμνασίων και Τεχνικών Εκπαιδευτηρίων όλης της χώρας. Σύμφωνα με αυτή, μεγάλο μέρος των μαθητών μπέρδευε, μέσα σε ένα «νέφος» ιστορικής άγνοιας, τα γεγονότα των εθνικών επετείων. Άλλοι έλεγαν ότι την 25 Μαρτίου ο Μεταξάς είπε το «όχι» (δεν ήξεραν σε ποιον) και οι «Έλληνες νίκησαν τους Τούρκους την 28η Οκτωβρίου 1821.

Τα αποκαρδιωτικά αποτελέσματα έρευνας που έγινε σε γυμνάσια και ΤΕΕ όλης της χώρας

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 18% των μαθητών αγνοεί πλήρως το τι έγινε την 25η Μαρτίου. Ακόμη, το 24% αγνοεί την 28η Οκτωβρίου. Ο ένας στους δύο τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο. Έτσι, λοιπόν, δεν είναι να εκπλήσσεται κανείς με τις απαντήσεις. Η ίδια έρευνα αναφέρει ότι για την 25η Μαρτίου 1821 το 45% των μαθητών δηλώνει από πλήρη άγνοια έως ελάχιστη γνώση και το 29% μπερδεύει την επέτειο με άλλα ιστορικά συμβάντα. Τα αντίστοιχα ποσοστά για την 28η Οκτωβρίου 1940 κυμαίνονται έως και 23% για την άγνοια και έως και 33% για την σύγχυση των γεγονότων.

Τα «μαργαριτάρια»


Την πλήρη απουσία έστω και των «τυπικών» γνώσεων για την εθνική επέτειο αναδεικνύουν και τα γραπτά των μαθητών, είτε σε διαγωνίσματα των σχολείων είτε ακόμα και στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Οι εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο τρίβουν τα μάτια τους, αφού δεν μπορούν να πιστέψουν αυτά που βλέπουν στα γραπτά των μαθητών.

«Η Επανάσταση του ’21 έγινε πριν από 1821 χρόνια», αναφέρει μαθητής στο γραπτό του, ενώ άλλος απαντά ότι «ήταν η βραδιά που ο δικτάτορας Μεταξάς, ένας που έπινε πολύ κονιάκ, είπε “όχι”στους Τούρκους».


Μαθητής Β’ Λυκείου, όταν ρωτήθηκε ποιος ήταν ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, απάντησε πως ήταν ένας εξερευνητής, ενώ φοιτητής του Πολυτεχνείου δεν μπορούσε να απαντήσει πόσες λευκές και γαλάζιες λωρίδες έχει η σημαία μας, τι συμβολίζει και πότε καθιερώθηκε σαν εθνικό μας σύμβολο.

Άλλος μαθητής είπε πως η Μπουμπουλίνα ήταν μια ηρωικά τραγουδίστρια της νίκης του 1940, ενώ συμμαθητής του έγραψε πως η Αλαμάνα είναι το ποτάμι που έχει το γνωστό γεφύρι της Άρτας.

Φοιτήτρια δε που ρωτήθηκε ποιος έγραψε τον εθνικό μας ύμνο απάντησε: «Ο….Γαριδάς; Κάτι σε ψάρι ήταν πάντως», ενώ είναι μάλλον περιττό να πούμε ότι οι εννιά στους δέκα αγνοούν πλήρως ποιος τον μελοποίησε, αλλά και τι ακριβώς ήταν οι κλέφτες και οι αρματολοί του ’21.

Και πως να μην συμβαίνουν όλα αυτά όταν κάποιες Ρεπούσηδες με την έγκριση του ελληνικού κράτους (βλέπε βιβλίο ιστορίας) διδάσκουν στα Ελληνόπουλα αυτό:

(Πληροφορίες από presstime, αρ.φυλ.148, σελ.28-29)


Πηγές: hellenicrevenge

Κόκκινος συναγερμός στο Αιγαίο


Σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης βρίσκονται εδώ και μερικές ώρες οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς η τουρκική άσκηση «Ηγεμών 2009» μπαίνει στο τελευταίο και πιο κρίσιμο στάδιό της. Διπλωματικοί και στρατιωτικοί κύκλοι δεν αποκλείουν η Τουρκία να επιδιώξει να προχωρήσει σε προκλητική ενέργεια, η οποία θα έχει ως στόχο να νομιμοποιήσει de facto τις αξιώσεις που έχει στο Αιγαίο, προσπαθώντας επί της ουσίας να το διχοτομήσει.

Η κρίσιμη περίοδος για πιθανές προκλήσεις στο Αιγαίο είναι από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη άσκηση. Σε αυτή συμμετέχουν επίσης οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο κατόπιν πρόσκλησης της Αγκυρας (για προφανείς λόγους). Εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, λοιπόν, θα λάβουν χώρα μεγάλες αποβατικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Doganbey, βόρεια της Σάμου. «Αν οι στρατοκράτες της Αγκυρας θελήσουν να κάνουν προκλητική ενέργεια η οποία θα έχει στόχο να νομιμοποιήσει de facto τις αξιώσεις τους στο Αιγαίο, τότε θα το κάνουν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και στη συγκεκριμένη περιοχή» ανέφερε στην «Εspresso της Κυριακής» έμπειρος αξιωματικός. Πραγματικά, μια απλή εξέταση στον χάρτη δείχνει πως η αμφίβια άσκηση θα λάβει χώρα στον κεντρικό τομέα του Αιγαίου, στις ακτές της Μικράς Ασίας, σε μια περιοχή νότια της Σμύρνης, η οποία βρίσκεται μεταξύ της Σάμου και της Χίου. Εκεί θα πλεύσουν τουρκικά πλοία (ο αριθμός τους καθώς και αυτός των υποβρυχίων, ελικοπτέρων και αεροσκαφών που θα συμμετάσχει στην «Ηγεμών 2009» είναι άγνωστος) και σχεδόν όλος ο συμμαχικός στόλος (δώδεκα πλοία και καθόλου αεροσκάφη), θα γίνουν αποβατικές ενέργειες, ενώ υπάρχει σχέδιο για δραστηριότητα έρευνας και διάσωσης. Πέραν αυτών των δύο περιοχών, έχουν δεσμευθεί επιπλέον τέσσερις που βρίσκονται νοτιοδυτικά της Σκύρου, νοτίως της Ικαρίας, μεταξύ Κυκλάδων και Κρήτης και δυτικά της Τήλου. Η κάθε φάση της άσκησης (16-18, 19-22, 23-29 και 30-31 Μαρτίου) πραγματοποιήθηκε και συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές. Οι δύο τελευταίες φάσεις, πάντως, θα έχουν πεδίο διεξαγωγής μεταξύ Σάμου και Χίου και είναι οι περιοχές που οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις είναι πραγματικά σε «κόκκινο συναγερμό».


Οι δύο στόχοι

Ο σχεδιασμός της άσκησης από τους Τούρκους επιτελείς έγινε με διττό στόχο. Ο πρώτος στόχος που περιλαμβάνεται στην άσκηση αποστρατιωτικοποιεί όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ξεκινώντας από τον βορρά και τη Θάσο και καταλήγοντας στο Καστελόριζο. Ο δεύτερος στόχος περιλαμβάνει τη διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο Μεσημβρινό, επαναφέροντας με τον τρόπο αυτό την οριοθέτηση των περιοχών έρευνας και διάσωσης, την οποία η Αγκυρα είχε προωθήσει από το 1989 με σχετικό νόμο.

Επίσης, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι οι στρατοκράτες της Αγκυρας προχώρησαν στη συγκεκριμένη πρόκληση με τη διενέργεια της άσκησης, ενώ είχε προηγηθεί μια χρονική περίοδος όξυνσης της έντασης στο Αιγαίο μετά το μπαράζ των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου μας και τις πτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δεύτερος στόχος της Αγκυρας συνδέεται και με την υπεροπλία που παρουσιάζει η Τουρκία στον τομέα των διαθέσιμων μέσων έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα και με συγκεκριμένη μελέτη του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη μελέτη, έναντι των μόλις δεκαέξι ελικοπτέρων και αεροσκαφών που διαθέτει η ελληνική πλευρά, η Τουρκία έχει στη διάθεσή της πενήντα έξι αντίστοιχα μέσα, εκ των οποίων τα μισά από αυτά είναι ανεπτυγμένα σε αεροδρόμια των δυτικών παραλίων της. Πέραν αυτών, η Αγκυρα «τρέχει» άλλα δύο σχετικά εξοπλιστικά προγράμματα αγορών και εκσυγχρονισμών, τα οποία θα αναβαθμίσουν τις υπάρχουσες δυνατότητες, ενώ οι στρατοκράτες αναμένεται να αυξήσουν κατά περίπου 25-30 τον αριθμό των υφιστάμενων ελικοπτέρων και αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τους επιτελείς-συντάκτες της μελέτης, η κινητικότητα αυτή της Αγκυρας στους εξοπλισμούς του τομέα έρευνας και διάσωσης «προσδίδει στις τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις δυνατότητες για διεθνή προβολή τους στον τομέα αυτόν και de facto επισημοποίηση των διεκδικήσεών της στα θέματα έρευνας και διάσωσης ναυαγών στον χώρο του Αιγαίου». Και αυτό γιατί, όπως εξηγείται στη συνέχεια, η ύπαρξη μεγάλου αριθμού μέσων στα παράλια «καθιστά πιθανή την άμεση και πιθανόν τη γρηγορότερη επέμβασή τους σε ενδεχόμενο συμβάν (ναυτικού ή αεροπορικού ατυχήματος) στο Αιγαίο». Μάλιστα, επισημαίνεται ακόμη ότι η Τουρκία έχει στον τομέα των μέσων όχι μόνο ποσοτική αλλά και ποιοτική υπεροχή, ενώ έχει αναβαθμίσει τα τελευταία χρόνια τις αξιώσεις της για έλεγχο ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού με ασκήσεις όπως η «Ηγεμών 2009» ή αυθαίρετες δράσεις.


Διπλωματικό σκάκι με τέσσερις

Τέλος, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας, Ολλανδίας και Βελγίου στην άσκηση «Ηγεμών», η Τουρκία στοχεύει στη νομιμοποίηση των αξιώσεών της στο Αιγαίο. Το αν θα τα καταφέρει είναι το μεγάλο ερώτημα. Στρατιωτικοί κύκλοι είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι. Πιστεύουν πως οι τέσσερις χώρες μπορεί να μην απέσυραν τη συμμετοχή τους, όπως η Ελλάδα επιθυμούσε, αλλά θα τηρήσουν την προφορική διαβεβαίωση που έδωσαν μέσω των υπουργών Αμυνάς τους στον Ελληνα ομόλογό τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι «δεν θα λάβουν μέρος στα σημεία της άσκησης που θίγουν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα», κάτω φυσικά από την έντονη πίεση και την πλήρη και ουσιαστική ανάλυση των ελληνικών θέσεων του πολιτικού προϊσταμένου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων



Πηγές: 1453-2009

Μυθωδία



Τo καλοκαίρι του 2001 δόθηκε στο χώρο των Στηλών του Ολυμπίου Διός μια συναυλία του διάσημου ανά τον κόσμο συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου υπό την πλήρη χρηματοδότηση της NASA. Ο λόγος της πραγματοποίησης αυτής της συναυλίας ήταν η αποστολή σήματος εικόνας και ήχου στον....Άρη! Η γνωστή ΜΥΘΩΔΙΑ, μετά την παγκόσμια προβολή της προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Είναι περιττό να πούμε οτιδήποτε, απλώς αναρωτηθείτε ορισμένα πράγματα:

1) Για ποιό λόγο η NASA δαπάνησε περίπου 6 εκατομμύρια Ευρώ για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας συναυλίας;

2) Για ποιό λόγο η συναυλία αυτή , με τόσο μεγάλη σημασία για τη NASA, πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους στύλους του Ολυμπίου Διός;

3) Γιατί επιλέχτηκε Ελληνική σύνθεση και όχι κάποια σύνθεση από άλλη χώρα;

4) Γιατί οι στίχοι της Μυθωδίας είναι στα Αρχαία Ελληνικά;

5) Για ποιό λόγο οι εικόνες που επιλέχθηκαν να σταλούν στον Άρη , τις οποίες θα δείτε στο πρώτο μέρος της συναυλίας μέσα από το βίντεο αυτό, δείχνουν εκτός φυσικά της Ακροπόλεως, προτομές του Δία, της Αθηνάς, του Περικλέους, καθώς και άλλων Αρχαίων Ελλήνων αλλά και Ολύμπιων θεών;

6) Και το σημαντικότερο.....μέσα από τους στίχους θα καταλάβετε ότι γίνεται επίκληση στο Δία έτσι ώστε να κατέβει στη γη. Γιατί η NASA και κατ'επέκταση οι Αμερικάνοι που αμφισβητούν τα πάντα που έχουν σχέση με Αρχαία Ελλάδα, πόσο μάλλον την Ελληνική "μυθολογία" να δώσουν τόσα χρήματα για να κάνουν συναυλία - επίκληση προς το...Δία;;

Τροφή για σκέψη όλα αυτά. Δείτε το βίντεο
εδώ και θα καταλάβετε!


Πηγές:hellenicrevenge