Ταγίπ Ερντογάν: "Κατά της Ελλάδας τα θέλουμε τα Patriot, όχι κατά του Ιράν"!


ImageΜετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να μεταβληθεί η Τουρκία σε μία προωθημένη αντιβαλλιστική βάση των ΗΠΑ έναντι του Ιράν (θόρυβος που προκλήθηκε όχι τόσο από την απόκτηση των πυραυλικών συστημάτων ΜΙΜ-104 Πάτριοτ PAC3, όσο από τον μεγάλο αριθμό αντιβαλλιστικών βλημάτων που περιλαμβάνει η προμήθεια), ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν διευκρίνησε ότι "Τα συστήματα αυτά δεν αγοράζονται κατά του Ιράν, αλλά κατά της Ελλάδας"!

Ο Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα πυραυλικά συστήματα δεν είναι σταθερά, αλλά κινητά και συνεπώς δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αναπτύσσονται εναντίον κάποιου συγκεκριμένου στόχου «συμπεριλαμβανομένου και του Ιράν».

Και η συνέχεια των δηλώσεων του ξεκαθαρίζει και τις τουρκικές προθέσεις:

«Για παράδειγμα, ο γείτονάς μας, η Ελλάδα, διαθέτει έξι συστοιχίες πυραύλων. Η Τουρκία έναντι αυτού δεν διαθέτει κάτι αντίστοιχο. Όσον αφορά στο Ιράν, δεν γνωρίζω πόσους διαθέτει», σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Δηλαδή η Τουρκία με απλά λόγια θεωρεί ότι οι Πάτριοτ που έχει η Ελλάδα, αποτελούν κίνδυνο για την Τουρκία και "έναντι αυτού δεν διαθέτει κάτι αντίστοιχο", οπότε έπρεπε να προχωρήσει στην απόκτησή τους για να διαθέτει "κάτι αντίστοιχο". Πόσο πιό ειλικρινή δήλωση μπορεί να κάνει ένας πρωθυπουργός για τις προθέσεις της χώρας του έναντι του "γείτονά της"

Πάντως η Άγκυρα σε μία προσπάθεια να δείξει ότι "Δεν έχει τελειώσει ο διαγωνισμός για το σύστημα Α/Α μακρού βεληνεκούς", ο Τούρκος υφυπουργός και ιθύνων νους της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Μουράτ Μπαγιάρ, μετά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Raytheon στις ΗΠΑ, αναχωρεί σήμερα για τη Μόσχα, προκειμένου να πραγματοποιήσει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ρωσικής εταιρείας, η οποία κατασκευάζει τους πυραύλους S-400.

Ανάλογη επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιήσε το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο στις εγκαταστάσεις της κινεζικής εταιρείας CPMIEC.

Yπενθυμίζεται ότι στις 9 Σεπτεμβρίου η Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφαλείς του υπουργείου Άμυνας (DSCA) των ΗΠΑ ειδοποίησε το Κογκρέσο για δυνητική Στρατιωτική Πώληση Εξωτερικού (FMS) στη Τουρκία για τα ακόλουθα συστήματα μετά από LoR που έστειλε η Άγκυρα

  • 13 Μονάδες Βολής Patriot

  • 72 αντιβαλλιστικά βλήματα Patriot Προηγμένης Ικανότητας 3 (PAC-3) και 4 PAC-3 επικύρωσης παρτίδας,

  • 197 Βλήματα Ενισχυμένης Καθοδήγησης με ικανότητα κατά Τακτικών Βαλλιστικών Βλημάτων (GEM-T) MIM-104E και 4 ΜΙΜ-104Ε GEM-T επικύρωσης παρτίδας,

  • 5 Ψηφιακά Βλήματα Patriot,

  • 5 Αντι-Τακτικά Βλήματα,

  • συναφή υποστήριξη και εξοπλισμό.

Επιπρόσθετα στο δυνητικό πρόγραμμα FMS περιλαμβάνονται:

  • 8 Συστήματα Διανομής Πληροφοριών Πολλαπλής λειτουργίας/ Τερματικά Χαμηλού Όγκου 2 (MIDS/LVT-2) USQ-140(V)2C (RT-1785) ή USQ-140(V)11C,

  • 13 σύνολα ραντάρ MPQ-65,

  • 4 Συστήματα Τακτικής Διοίκησης,

  • 13 Σταθμοί Διοίκησης Πυροβολαρχίας,

  • 6 Συγκροτήματα Αναμετάδοσης Επικοινωνιών,

  • 13 Σταθμοί Ελέγχου Εμπλοκής,

  • 48 Σταθμοί Εκτόξευσης Μ902,

  • 52 Συγκροτήματα Ιστού Κεραιών,

  • 13 Εγκαταστάσεις Ηλεκτρικής Ισχύος (ΕΡΡ) ΙΙΙ,

  • 100 συσκευές ασυρμάτου φωνής VHF 9310C και 150 δεδομένων VHF 9310C της Thales

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το Facebook θα απασχολήσει CIA και FBI σε συνέδριο στην Αθήνα

Κλειστό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για τον έλεγχο του Internet, στο οποίο θα συμμετάσχουν και στελέχη της CIA, του FBI και του State Department.


Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το Βήμα, το συνέδριο θα διοργανωθεί στις 26 και 27 Οκτωβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με θέμα : «Ενδυνάμωση εθνικής ασφάλειας μέσω βελτιωμένης ανάλυσης πληροφοριών».

Ένα από τα θέματα της συζήτησης θα είναι η εποπτεία των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, ενώ θα συζητηθούν και οι προοπτικές του ελέγχου του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, στο συνέδριο θα παραστούν στελέχη του Global Future Forum (GFF) που δημιουργήθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, αλλά και συνεργάτες πρωθυπουργών από άλλες χώρες, ενώ η δική μας ΕΥΠ έχει αρνηθεί να συμμετάσχει. Άγνωστο παραμένει και το αν η Ελληνική Αστυνομία θα εκπροσωπηθεί.

Το GFF είναι ένα φόρουμ που είχε δημιουργηθεί το 2005 και σκοπεύει στη συνεργασία επιτελών των μυστικών υπηρεσιών από 20 χώρες του κόσμου σε θέματα ανταλλαγής πληροφοριών, ανάλυσης θεμάτων ασφαλείας και τάσεων του οργανωμένου εγκλήματος και της διεθνούς τρομοκρατίας.

Πάντως, το ρεπορτάζ κάνει λόγο για άγνοια του Υπουργείου για το συνέδριο, παρά το γεγονός πως το διοργανώνει μια από τις υπηρεσίες του.

ΠΗΓΗ

Προσήχθησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Στη φυλακή βρέθηκαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (21/10) στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία προσήχθησαν, μετά τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου στα Εξάρχεια. Χρειάστηκε η παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για να αφεθούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την αστυνομία ξαφνικά περίπου 30 νεαροί κουκουλοφόροι βγήκαν από την Οδό Λόντουκαι επιτέθηκαν με πέτρες, τούβλα και άλλα αντικείμενα εναντίον 4 αστυνομικών που εκτελούσαν περιπολία στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Ζωοδόχου Πηγής .

Σε βοήθειά τους έτρεξαν άνδρες της ομάδας Δέλτα και των ΜΑΤ που καταδίωξαν τους νεαρούς, ενώ κάποιοι αστυνομικοί έφτασαν μέχρι το καφέ - βιβλιοπωλείο Φλωράλ στην Οδό Θεμιστοκλέους, όπου γινόταν παρουσίαση του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη "Η Αριστερά και ο κακός ο λύκος".

Στα γεγονότα αντέδρασαν έντονα οι παρευρισκόμενοι στην παρουσίαση του βιβλίου, και οι αστυνομικοί σε πλήρη άγνοια και σε μια χωρίς λόγο αντίδραση προσήγαγαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση τον συγγραφέα και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαχρήστο, το μέλος του ΣΥΝ Στέλιο Ελληνιάδη και έναν δημοσιογράφο της ΕΡΤ που κατέγραφε τις σκηνές με το κινητό του τηλέφωνο.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν επικοινώνησε με τον κ. Παπαχρήστο και παράλληλα έδωσε εντολή να αφεθούν όλοι ελεύθεροι. Παράλληλα ζήτησε να διερευνηθεί ποιός έδωσε την εντολή για αυτές τις προσαγωγές.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Ακαριαία ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση, μιλώντας για απαράδεκτη συμπεριφορά και καθεστώς αστυνομοκρατίας στα Εξάρχεια, καλώντας παράλληλα τον υπουργό να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες για το γεγονός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταγγέλλουμε την πρωτοφανούς προκλητικότητας εισβολή ένστολων αστυνομικών δυνάμεων κατά το τέλος της παρουσίασης του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη στον βιβλιοχώρο Φλωράλ στην πλ. Εξαρχείων.

Λίγο μετά το τέλος της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, ο Δημήτρης Κουμάνταρος, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος και ο συντονιστής Σταύρος Θεοδωράκης, αστυνομικές δυνάμεις με προκλητικό τρόπο και παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας εισέβαλαν στο χώρο, ζητώντας στοιχεία και ασκώντας σωματικό έλεγχο στους παρισταμένους.

Αποτέλεσμα αυτής της βίαιης συμπεριφοράς των αστυνομικών δυνάμεων ήταν η σύλληψη του Δημήτρη Παπαχρήστου, του Ελληνιάδη Δ.,, του Σωτήρη Δαματόπουλου, οι οποίοι προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.

Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων εντάσσεται στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός μόνιμου κλίματος αστυνομοκρατίας στην περιοχή των Εξαρχείων όλο το τελευταίο διάστημα.

Θεωρούμε πως είναι μεγάλες οι ευθύνες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη τον οποίον καλούμε άμεσα να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί αντίπαλος σε κάθε προσπάθεια επιβολής ενός νέου κλίματος αστυνομοκρατίας και καλεί για το θέμα αυτό σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 22/10 στις 12.30 στο χώρο του βιβλιοπωλείου Φλωράλ (Θεμιστοκλέους 80).»

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχει κάποιος Έλληνας αρμόδιος να δώσει εντολή να κατέβει η Πακιστανική σημαία από το Δημαρχείο Νίκαιας;


Δεν υπάρχει κάποιος Έλληνας αρμόδιος να δώσει εντολή να κατέβει η Πακιστανική σημαία από το Δημαρχείο Νίκαιας και να μαζέψει με το σκουπιδιάρικο τα ζώα με τις κουκούλες;

Εδώ και τρείς ημέρες, ομάδες "αναρχικών", που δεν ξεπερνάνε τα 70 άτομα, έχουν εγκατασταθεί στο Δημαρχείο της Νίκαιας, που αφορούν τον θάνατο ενός Πακιστανού. Η αλήθεια που δεν λέγεται είναι οτι πέθανε στο κρεβάτι του από άγριο ξύλο που έφαγε από τους ίδιους τους Πακιστανούς που συζούσε, επειδή δεν εκτέλεσε χρέη "νοικοκυράς". Επίσης κατηγορείται για βιασμό ομοεθνής του...


Όπως συνηθίζεται, επειδή τον τελευταίο χρόνο "κάποιοι" οργανωμένα, εκμεταλλεύονται κάθε τυχαίο γεγονός που συμβαίνει, έτσι και τώρα φορτώθηκε κι αυτό το ψέμα με τον "κακόμοιρο" και "αθώο" Πακιστανό στην Ελληνική Αστυνομία. Και ακολουθεί όπως κάθε φορά, το γνωστό "ντόμινο"(βλέπε το παραμύθι με το δήθεν "σκισμένο" κοράνι...)

Το αποτέλεσμα που έχει αυτό το "γεγονός" είναι οτι οι "κάποιοι εργάτες" της κοινωνικής αποσταθεροποίησης έχουν κρεμάσει τις... δημοκρατικές σημαίες του Πακιστάν έξω από το δημαρχείο Νίκαιας.

Προφανώς ψάχνουν να βρουν υποστηρικτές, πέρα από τον μικρόκοσμο των δημοσιογράφων, που για άλλη μια φορά θέλουν να προκαλέσουν κοινωνική ένταση...

Πηγή:
Εθνικά Θέματα