Αίσχος! - "Χαράτσι" στα παιδιά μας ζήτησε η τρόικα;


Προχθές το βράδυ υπήρξαν πληροφορίες ότι η τρόικα έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση μετά την ψήφιση των μέτρων να ακολουθήσει νέο πακέτο μέτρων.

Η τρόικα έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να ψηφιστεί νόμος με τον οποίο οι γονείς θα πληρώνουν φόρο ανάλογα με τα παιδιά που έχουν. Παράδειγμα: το ζευγάρι που δεν έχει παιδιά θα πληρώνει 400 ευρώ, το ζευγάρι που έχει 1 παιδί θα πληρώνει τα διπλάσια, δηλαδή 800 ευρώ, με δύο παιδιά θα πληρώνει 1.200 ευρώ και με τρία παιδιά 1.600 ευρώ.

Δηλαδή η τρόικα ζητάει μα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος χαράτσι για τα παιδιά του. Με βάση τις πληροφορίες η κυβέρνηση δεν έχει απορρίψει την τερατώδη πρόταση της τρόικας.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει, μεταξύ των άλλων, και μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα. Αν ψηφιστεί αυτός ο νόμος θα αυξηθεί η υπογεννητικότητα στην χώρα.
spirospero.gr
Eκτός του ότι η πρόταση είναι εγκληματική, και πρέπει οι τύποι αυτοί να κυνηγηθούν στο Διεθνές Δικαστήριο (αν έγινε), ουσιαστικά μας λένε παραδώστε τη χώρα στους λαθρομετανάστες με τα 10 παιδιά που θα κάνειο καθένας τους, και φύγετε από τη χώρα, γιατί θέλουμενα είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρχουν Ελληνες, να κοντράρουν τα νεοταξίτικα σχέδιά μας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΜΙΛΛΙΕΤ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ 87 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΙ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ 13 ΣΥΡΙΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ...



Ο στρατός της Τουρκίας έχει βάλλει εναντίον της Συρίας 87 φορές, σκοτώνοντας 12 σύρους στρατιώτες και καταστρέφοντας αρκετά άρματα μάχης, σε αντίποινα για τα βλήματα και τις οβίδες που έχουν πέσει σε τουρκικό έδαφος προερχόμενα από τη Συρία, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ σε σαββατιάτικο άρθρο της.

Η Τουρκία έχει προχωρήσει σε μια σειρά ανταποδοτικών χτυπημάτων εναντίον των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ που μάχονται κατά των σύρων εξεγερμένων μετά τον θάνατο πέντε Τούρκων σε μεθοριακή πόλη από τον βομβαρδισμό του συριακού στρατού στις αρχές Οκτωβρίου.

Το άρθρο της εφημερίδας Μιλιέτ, συντάκτης του οποίου είναι ο Φικρέτ Μπιλά, επικαλείται ανώνυμες πηγές του τουρκικού στρατού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα τουρκικά πυρά ερρίφθησαν σε αντίποινα για τα 27 βλήματα που έπληξαν το τουρκικό έδαφος προερχόμενα από τη Συρία.

Δώδεκα σύροι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τα τουρκικά πυρά, ενώ πέντε άρματα μάχης, τρία τεθωρακισμένα, ένα όχημα μεταφοράς πολεμοφοδίων και δύο αντιαεροπορικά όπλα έχουν καταστραφεί, ενώ πολλά άλλα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές.

Δεκαοκτώ βλήματα από τη Συρία έχουν πλήξει την τουρκική πόλη Ακτσάκαλε στην επαρχία Σανιλιούρφα, όπου πέντε τούρκοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους νωρίτερα το μήνα αυτό. Εννέα βλήματα έχουν πλήξει την επαρχία Χατάι.

Ο τουρκικός στρατός έχει βάλλει 69 φορές από την Χατάι και 18 από την Ακτσάκαλε, σύμφωνα με τη Μιλιέτ.

Η εφημερίδα επίσης αναφέρει ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F16 έχουν τεθεί σε συναγερμό στη βάση Ιντσιρλίκ στα Άδανα, περίπου 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία.

ΠΗΓΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΛΙΒΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛ ΧΟΥΡΙ ΛΕΕΙ: "ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ"



romfea.gr._ Παρακάτω ακολουθεί συνέντευξη με τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Ορθοδόξου Κόμματος του Λιβάνου, Ροντρίγκ (Δημήτρη) Ελ Χούρι.

Να αναφερθεί ότι η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Λιβάνου, έχουν βοηθήσει να χτιστούν σχολεία, μουσεία κα, ενώ είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν την Μητρόπολη.

Από την Αντωνία Πατσίδου

Η Ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα του Λιβάνου, απαριθμεί 3.000 Έλληνες εξ Ελλάδος. Οι ελληνόφωνες περιοχές της χώρας συγκεντρώνονται κυρίως στην πρωτεύουσα Βηρυτό, και στην Τρίπολη, στο Βόρειο Λίβανο. Δώστε μας περισσότερες λεπτομέρειες για την Ελληνική κοινότητα του Λιβάνου.

Η λίστα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας στο Λίβανο με τους 3.000 Έλληνες που ζουν στο Λίβανο, δίνει μια λανθασμένη καταμέτρηση.

Ο πραγματικός αριθμός είναι περίπου 300.000 και είναι 7-8% του πληθυσμού, και η τέταρτη μεγαλύτερη κοινότητα του Λιβάνου, μετά από τους σουνίτες, Σιίτες, και Μαρωνίτες.

Ο αριθμός 3.000 αντιπροσωπεύει εκείνους που έχουν την «ελληνική ιθαγένεια» από το σύγχρονο ελληνικό κράτος ... και εκείνων που ήρθαν από την Μικρά Ασία στο Λίβανο μετά το 1920.

Αλλά εκείνοι που έχουν «ρίζες ελληνικές», εκείνοι που μιλούσαν κάποτε ελληνικά, εκείνοι που ονομάζονται «Ρουμ» (στην αραβική γλώσσα) είναι σήμερα περισσότερο από 300.000.

Όταν οι Άραβες κατέκτησαν τη γης μας το 634 μ.Χ., ονόμασαν τη γη μας «γη των Αλ Ρουμ (γη των Ρωμιών)» και ο πρώτος Άραβας ιστορικός "Αλ Γιακίντι (al wakidi)", από τον 8ο αιώνα,) σημείωσε ότι σε πόλη της Συρίας και του Λιβάνου, οι Άραβες εισβολείς ήταν υποχρεωμένοι να μιλούν με τους προγόνους μας (αλ-ρουμ), στην "ελληνική γλώσσα" "λούχα ρουμία".

Το ίδιο και οι Τούρκοι μετά από αυτούς, ακοκαλούσαν τους Έλληνες «Ρουμ» και την ελληνική γλώσσα «ρωμαίικα».

Μετά από 1400 χρόνια, αραβικής κατάκτησης έχουμε αραβοποιηθεί απόλυτα, αλλά κρατάμε το όνομά μας, «Ρουμ» και κρατάμε την ελληνική γλώσσα στις λειτουργίες ...

Και πρέπει να ξέρετε ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα, και η Ελληνική Κοινότητα των Καθολικών (Ουνίτες) έχουν τις ίδιες ρίζες ... και η Ελληνική Κοινότητα των Καθολικών αριθμεί τώρα περίπου 190.000 στο Λίβανο.

Και μην ξεχνάτε ότι πολλοί Έλληνες φιλόσοφοι και οι άγιοι είναι από την Αντιόχεια. (Άγιος Χρυσόστομος, Άγιος Δαμασκηνός, ο Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός, ....).

Οι Έλληνες στον Λίβανο, αν και μιλούν αραβικά κρατούν στο μυαλό τους, ότι είναι Έλληνες που αναγκάστηκαν να αποδεχθούν τον αραβισμό. Αλλά η προπαγάνδα που γίνεται από τα πολιτικά κόμματα προσπαθεί να τους πείσει ότι είναι Ορθόδοξοι Άραβες ή Σύροι, αλλά όχι Έλληνες. Τι συμβαίνει ακριβώς με αυτό το θέμα;

Εμείς εξακολουθούμε να αποκαλούμε τους εαυτούς μας "Ρουμ".

Στα παλιά αραβικά χειρόγραφα το όνομα «Ρουμ» στη χώρα μας σημαίνει "ελληνικός λαός", και ο όρος "λούχα ρουμία" σημαίνει "ελληνική γλώσσα".

Και είμαστε εδώ, πολλούς αιώνες πριν από τους Άραβες. Ο Παπαδόπουλος, στο βιβλίο του, η ιστορία της Εκκλησίας της Αντιοχείας, λέει: «η πλειοψηφία της Εκκλησίας της Αντιοχείας ήταν Έλληνες» (σελίδα 51).

Και για την αραβοποίηση, λέει στο ίδιο βιβλίο, «η δίωξη έχει ενταθεί από 773 ... Ο Χαλίφης αλ-Μανσούρ ... εμπόδιζε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα παιδιά.

Από τότε, οι Χριστιανοί, ειδικά η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν υποχρεωμένη να μεταφράσει τα βιβλία στα αραβικά ... και αυτό είναι που προκάλεσε την αραβοποίηση του ελληνικού λαού "(σελίδα 570 - 571).

Η προπαγάνδα των πολιτικών κομμάτων, επηρεαζόμενη από τους μουσουλμάνους, λέει σήμερα σε όλο τον κόσμο ότι είναι "Άραβες" και ότι οι χριστιανοί κατάγονται από τις αραβικές φυλές που δεν είναι η αλήθεια διδάσκουν αυτή ανακριβή ιδεολογία στα σχολεία (Συρία) και στο Λίβανο και πολλοί από τους ανθρώπους επαναλαμβάνουν ανακριβή ιδεολογία, χωρίς ιστορικές αναφορές, και χωρίς αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας.

Η προπαγάνδα των κομμάτων των Μαρωνιτών, λέει στην "Ορθόδοξη νεολαία" μας ότι όλοι οι Χριστιανοί είμαστε "Αραμαίοι" και όχι Έλληνες ... και ότι οι "Ρουμ" ήταν εισβολείς όπως οι "Άραβες" και πολλά μέλη του πληθυσμού των «Ρουμ» επαναλαμβάνουν αυτή την ιδέα χωρίς αφύπνιση ... επηρεαζόμενοι από τα ισχυρά μέσα μαζικής ενημέρωσης των Μαρωνιτών.

Η αλήθεια είναι: σε αυτή τη γη κάποτε, υπήρχαν πολλά έθνη-κοινότητες. Οι Σύροι (Μαρωνίτες), οι Έλληνες (Ρουμ), και οι Άραβες ( Μουσουλμάνοι) ....

Θα πρέπει να αποδεχθούμε το «πλουραλισμό» του τόπο αυτού ... γιατί αυτή είναι η "ιστορική αλήθεια" και όχι η «ιδεολογική».

Η Ελληνική Ορθόδοξη νεολαία του Λιβάνου είναι απόγονοι των Ελλήνων της Αντιοχείας, δηλαδή είναι Έλληνες από την ελληνιστική εποχή. Υπάρχει μια προσπάθεια από μέρους σας για να δημιουργηθεί ένα πολιτικό κόμμα για την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα. Ποιοι είναι οι στόχοι του κόμματος;

Μόνο με το να επιμένουμε σε αυτό το «πλουραλισμό» μπορούμε να σώσουμε την κοινότητά μας από το να απορροφηθεί.

Το καθεστώς του Λιβάνου, είναι ένα σεκταριστικό καθεστώς. Έχουμε 128 βουλευτές, 64 πρέπει να είναι Μουσουλμάνοι, και 64 πρέπει να είναι Χριστιανοί.

Το μερίδιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας είναι 14 βουλευτές.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρέπει επίσης να είναι Έλληνας Ορθόδοξος.

Κάθε κοινότητα του Λιβάνου έχει το δικό της πολιτικό κόμμα, γι’ αυτό η παρουσία τους είναι έντονη στην πολιτική.

Οι Μαρωνίτες έχουν το κόμμα των Λιβανικών δυνάμεων, το Kataeb, το FPM, το Marada, η σουνιτική κοινότητα έχει το «Κίνημα του Μέλλοντος» και τις ισλαμικές οργανώσεις, οι Σιίτες έχουν τη Χεζμπολάχ και Αμάλ, οι Δρούζοι έχουν τα κόμματά τους ....

Ακόμη και η "Αρμενική" κοινότητα (1%) του πληθυσμού είναι ισχυρότερη στην πολιτική ζωή και μπορούν να έχουν τους δικούς τους εκπροσώπους στο κοινοβούλιο και στην κυβέρνηση, γιατί έχουν το δικό τους κόμμα.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα (7% του πληθυσμού), έχει 14 βουλευτές, δεν έχει όμως κανένας από αυτούς «μια ελληνική ορθόδοξη» ομιλία, και κανένας από αυτούς δεν προέρχεται από «Ελληνικό Ορθόδοξο» κόμμα ....

Οι ηγέτες των άλλων κοινοτήτων ορίζουν τους εκπροσώπους ΜΑΣ ... γι 'αυτό, οι Ορθόδοξοι βουλευτές μας, μιλούν για τα συμφέροντα των άλλων κοινοτήτων ....

Για να ικανοποιήσουν τους «Μαρωνίτες ηγέτες» ή «Μουσουλμάνους ηγέτες» και να τους προτείνουν κάποια άλλη στιγμή στους εκλογικούς τους κανονισμούς ....

Πρέπει να οργανωθούμε μέσα σε ένα «πολιτικό κόμμα» να ενισχύσουμε την πολιτική παρουσία μας ... όχι μόνο στο Λίβανο, αλλά και στη Συρία, καθώς επίσης και στην Ιορδανία.

Πρέπει να οργανωθούμε μέσα σε ένα «πολιτικό κόμμα» για να σώσουμε την ιστορική ταυτότητά μας, την "Ελληνική Βυζαντινή" ταυτότητα ... με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει ν’ απορροφάται η νεολαία μας από τις πολιτικές ιδεολογίες των άλλων.

Γι 'αυτό, θα πρέπει να μάθουμε την ελληνική γλώσσα στη νεολαία μας, πρέπει να κάνουμε συνέδρια σχετικά με αυτήν την ιστορική μας ταυτότητα, και φέτος κάναμε το πρώτο «Μνημόσυνο στην Ανατολή» για την επέτειο της πτώσης της Πόλης μας, τη Κωνσταντινούπολη, για να κρατήσουμε την ιστορική μας ταυτότητα ... ζωντανή και στην ομιλία μας είπαμε: «Η Αγία Σοφία είναι δική μας», και κάναμε αυτή την τελετή, σαν χαιρετισμό από τους ελληνορθόδοξους της Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ... λέμε: «Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως είναι η Κεφαλή πασών των Ορθόδοξων Εκκλησιών στον κόσμο, οποιαδήποτε παραβίαση των δικαιωμάτων του, είναι μια επιθετική πράξη ενάντια σε όλους τους Ορθόδοξους ανθρώπους στον κόσμο». Και για πρώτη φορά μιλήσαμε στα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου σχετικά με αυτήν επέτειο και αυτό το ιστορικό γεγονός.

Από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, χιλιάδες Χριστιανοί έχουν σκοτωθεί από μουσουλμάνους αντάρτες μουτζαχεντίν. Πολλοί από αυτούς είναι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως επί το πλείστον Έλληνες Μακεδόνες και Έλληνες της Βυζαντινής περιόδου. Ποιες είναι οι πληροφορίες σας σε αυτό το θέμα;

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητά μας στη Συρία ζει μέσα σε μια επικίνδυνη κατάσταση.

Οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές σήμερα, υποστηρίζονται από δυτικές "ηλίθιες" πολιτικές, επιτίθενται σε πολλά παλαιοχριστιανικά μνημεία, ιδίως στην πόλη Χομς Έμεσα, τη πόλη του μεγάλου Έλληνα αγίου "Ρωμανού του Μελωδού".

Σήμερα 130.000 Έλληνες ορθόδοξοι έχουν εκτοπιστεί από την πόλη αυτή στην περιοχή Αλεβιτών ή στο Λίβανο.

Επιτίθενται στους αδελφούς μας εκεί, και τους απειλούν και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν αυτούς τους φονταμενταλιστές ... χωρίς να ρωτήσουν τον Ελληνικό Ορθόδοξο πληθυσμό της Συρίας, αν θα είναι καλύτερα για αυτούς αν επαναφέρουν ένα "ισλαμικό φονταμενταλιστικό καθεστώς".

Μπορώ να πω, ακόμα και μόνο στη Συρία, με τη δημιουργία ενός Ελληνικού Ορθόδοξου πολιτικού κόμματος, μπορούμε να σώσουμε την παρουσία μας να μη χρησιμοποιούμαστε από τις συγκρούσεις των άλλων ... 13% του πληθυσμού της Συρίας είναι Έλληνες Ορθόδοξοι, πάνω από 1.200.000.

Με την ίδρυση ενός πολιτικού κόμματος σε αυτή τη μεγάλη κοινότητα, μπορείτε να φανταστείτε τι επιρροή θα έχουμε.

Τώρα χρησιμοποιούμαστε από τους άλλους θα γίνουμε πιο δυνατοί και μπορούμε να πούμε: το κόμμα μας, η κοινότητά μας, δεν θα εμπλακεί ποτέ στις συγκρούσεις σας, έχουμε τα δικαιώματά μας…και είμαστε εδώ για να το ανεχτείτε, με τη δημιουργία αυτού του κόμματος, μπορούμε να κάνουμε μια σύγκλιση μεταξύ όλων των κοινοτήτων και μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας ...

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους αδελφούς σας Έλληνες στην Ελλάδα;

Είμαστε εδώ υπερήφανοι για την Ελληνική καταγωγή μας.

Να μην ξεχνάτε ότι έχετε Έλληνες αδελφούς εδώ, στην ανατολή ... και σας αγαπάμε ...

Είμαστε οι Ακρίτες ναοί, καὶ θα κρατήσουμε την φλόγα στα χέρια μας, τη φλόγα του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας!

ΠΗΓΗ

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΜΑΣΤΙΓΩΣΑΝ 60 ΦΟΡΕΣ 15ΧΡΟΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΑΝΔΡΕΣ...!!! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ...


Μια δεκαπεντάχρονη από το Timbuktu καταδικάστηκε σε μαστίγωμα 60 φορές από ισλαμιστές εξτρεμιστές επειδή… μίλησε με άντρες στο δρόμο.

Η ανήλικη, όπως ισχυρίζονται οι «δικαστές» της μίλησε με μαχητές της ισλαμικής ομάδας Ansar Dine, που ελέγχουν την περιοχή αυτή καθώς και το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου Μάλι.
Ένας κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι οι Ισλαμιστές την προειδοποίησαν να σταματήσει, αλλά εκείνη συνέχισε να τους μιλάει και μάλιστα σε δημόσιο χώρο.

«Οι Ισλαμιστές την προειδοποίησαν πέντε φορές αλλά εκείνη συνέχισε να τους μιλάει. Μετά τη μαστίγωσαν 60 φορές» είπε ο Ousmane Maiga από το Timbuktu.

Το δημόσιο μαστίγωμα έγινε μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της ισλαμιστικής αστυνομίας της πόλης, δίπλα στην πλατεία Ανεξαρτησίας.

Τον περασμένο Ιούλιο η Ansar Dine καταδίκασε έναν άντρα σε μαστίγωμα 40 φορές, επειδή κατηγορήθηκε ότι είχε πιει αλκοόλ.

Στις 20 Ιουνίου ένα ζευγάρι που είχε αποκτήσει παιδί εκτός γάμου καταδικάστηκε σε μαστίγωμα 100 φορές!

www.tanea-london.net

Τουρκία: Σειρά αιματηρών επεισοδίων PKK-τουρκικού στρατού


Έξι μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ του τουρκικού στρατού και Κούρδων ανταρτών στη νοτιοανατολική Τουρκία τη νύχτα ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Τρία μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και τρία μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών σε έναν αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Χακάρι, στα σύνορα με το Ιράν και το Ιράκ, δήλωσαν πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Σε άλλο επεισόδιο στην επαρχία Μπιτλίς, βορειοδυτικά της Χακάρι, τρεις χωροφύλακες ενός κουρδικού χωριού σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων με Kούρδους αντάρτες, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη. Ένας τούρκος στρατιώτης και τρεις χωροφύλακες τραυματίστηκαν στο ίδιο επεισόδιο.

Οι χωροφύλακες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον των κούρδων ανταρτών που δρουν στην ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επιχείρηση του Ισραηλινού Ναυτικού κατά του S/V Estelle

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση του Ισραηλινού Ναυτικού για την ανακοπή της πορείας του φινλανδικού ιστιοφόρου πλοίου (S/V) Εstelle περί τις 11:15 (ώρα Ελλάδας) ενώ έπλεε 31 ναυτικά μίλια ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο πλοίο σημειώθηκε αναίμακτη επέμβαση ομάδας ειδικών δυνάμεων του Ισραηλινού Ναυτικού και αυτή τη στιγμή οδηγείται στο λιμάνι Ασντότ για τον έλεγχο του φορτίου του. Σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων πολιτών στην αποστολή, το υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία τους προτρέπει να μην συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του ΟΗΕ περί ανάγκης διοχέτευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μέσω επισήμων διαύλων.

ΠΗΓΗ

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: ΑΠΟΚΟΣΜΕΣ ΣΚΗΝΕΣ... "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ" ΟΧΛΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ...!!!


ΟΠΛΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ... ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛ...ΑΛΗΤΗΡΙΟΥ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ... ΔΙΑΔΩΣΤΕ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ! ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙΑ...
 
 

‘Mix It Up Day’. Αριστερό πρόγραμμα κοινωνικής μηχανικής που πιέζει τους μαθητές των αμερικάνικων δημοσίων σχολείων να αναμιγνύονται με "διαφορετικά" παιδιά



Οι τελευταίες προσπάθειες της κοινωνικής μηχανικής, του ‘social engineering’, (δηλαδή, «της τέχνης της χειραγώγησης των ανθρώπων στο να εκτελούν συγκεκριμένες ενέργειες»), από την πλευρά των αμερικάνικων δημόσιων σχολείων και των αριστερού λόμπι ονομάζεται ‘Mix It Up Day’ (‘Ημέρα Ανακατέματος’).  Το έργο αυτό σε μεγάλο βαθμό προωθείται από μια αριστερή και εμφανώς αντι Λευκή οργάνωση, γνωστή ως Southern Poverty Law Center (SPLC), η οποία συνέβαλε στο κλίμα μίσους και μισαλλοδοξίας που οδήγησαν σε πράξεις εγχώριας τρομοκρατίας, αυτό το καλοκαίρι στην Ουάσιγκτον. Το ABC News αναφέρει σε ένα άρθρο της Colleen Curry μια μικρή αντίδραση κατά της τελευταίας ιδεολογικής σταυροφορίας του SPLC :
Το ‘Mix It Up Day’ είναι η αριστερή κοινωνική μηχανική.
Μια εκστρατεία σε όλες τις ΗΠΑ που ενθαρρύνει τα παιδιά να συναναστρέφονται με άλλα παιδιά που είναι «διαφορετικά» από αυτά, έχει δεχτεί τα πυρά από μια συντηρητική οργάνωση υπέρ της οικογένειας, η οποία υποστηρίζει ότι μια φιλο-γκέι ατζέντα πλασάρεται στα παιδιά της Αμερικής.
  
Η οργάνωση ‘American Family Association ασκεί κριτική στο "Mix It UpDay" που διοργανώθηκε από την ‘Teaching Tolerance’, την επιχείρηση ‘anti-bullying (αντι-εκφοβισμού) του Southern Poverty Law Center.
Ο Maureen Costello, διευθυντής του Teaching Tolerance, είπε ότι η ομάδα ξεκίνησε την εθνική εκστρατεία πριν από 11 χρόνια, την οποία οργάνωσε έτσι ώστε τα σχολεία να μπορούν να συμμετέχουν και να ενθαρρύνουν τους μαθητές να καθίσουν με εκείνους που συνήθως δεν κάνουν παρέα κατά τη διάρκεια του γεύματος.
«Η καφετέρια είναι στην πραγματικότητα το μέρος όπου τα παιδιά έχουν την τάση να διαχωρίζονται σε ομάδες», είπε. «Προσπαθούμε να τους περάσουμε την ιδέα ότι πρέπει να εμπιστεύονται τους ανθρώπους μιας άλλης ομάδας. Έτσι αρχίσαμε το ‘Mix It Up Day’. Για μια μέρα, θα πρέπει να ανατεθεί στα παιδιά να καθίσουν τυχαία με άλλους ανθρώπους που κανονικά δεν θα κάθονταν».
Σημειώστε ότι αυτή η προσπάθεια της κοινωνικής μηχανικής, που προωθείται από μια αριστερή οργάνωση, είναι υποχρεωτική σε πολλά σχολεία. Δεν αφορά το να μάθουν οι μαθητές μαθηματικά, φυσική ή ιστορία. Εδώ προωθείται μια συγκεκριμένη ιδεολογία και η αλλαγή των φυσικών προτύπων συμπεριφοράς των παιδιών.
Ωστόσο, τα σχολεία που υπόγραψαν με την SPLC να οργανώσουν το ‘Mix It Up Day φέτος έχουν γίνει στόχος μιας εκστρατείας που βλέπει το SPLC ως μια «φανατική φιλο-ομοφυλοφιλική ομάδα».
«Το Southern Poverty Law Center χρησιμοποιεί αυτό το έργο για να φοβερίσει με την γκέι ατζέντα του, και την ίδια στιγμή να εκφοβίσει και να φιμώσει τους μαθητές που έχουν βιβλικές απόψεις για την ομοφυλοφιλία», έγραψε στην ιστοσελίδα της AFA την 1η Οκτωβρίου.
Η ομάδα κάλεσε τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι στις 30 Οκτωβρίου, την ημέρα που τα σχολεία μπορούν να εφαρμόσουν δραστηριότητες του ‘Mix It Up’. Ζητούν, επίσης, τους υποστηρικτές τους να γράψουν γράμματα και να πάρουν τηλέφωνο τα σχολεία που συμμετέχουν και να τους ενθαρρύνουν να χαλάσουν τα σχέδια του ‘Mix It Up Day’.
Ο Bryan Fischer, διευθυντής της AFA λέει : "Μπορείτε να δείτε να γίνεται το ίδιο πράγμα που συμβαίνει με τη νομοθεσία κατά του εκφοβισμού. Καταλήγει να χρησιμοποιείται ως ένα σφυρί για την φίμωση των Χριστιανών μαθητών που αντιτίθενται στην αποδοχή της ομοφυλοφιλίας ως κάτι ‘φυσιολογικό’. Αν πεις το παραμικρό για να επικρίνεις την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά, έχεις κατηγορηθεί για ρητορική μίσους".
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

H Μόσχα προειδοποιεί: Αιφνιδιαστική εκτόξευση ρωσικού ICBM με κεφαλή 800 Κt!


Διηπειρωτικό πύραυλο RC-12M Topol εκτόξευσε πριν λίγο η Ρωσία σήμερα προκαλώντας πανικό στο δυτικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, καθώς δεν είχε υπάρξει καμία προγενέστερη ειδοποίηση, όπω συνηθίζεται στις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών πυραύλων.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού Γενικού Επιτελείου συνταγματάρχη  Vadim Koval η μονάδα πυραύλων  της στρατηγικής διοίκησης διηπειρωτικών πυραύλων  ( RVSN) (η οποία υπάγεται απευθείας  στον Πρόεδρο της Ρωσίας) πραγματοποίησε επιτυχή εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου τύπου RC-12M Topol από το πεδίο εκτόξευσης  Plesetsk στις 13:12 μμ σήμερα ώρα Μόσχας.
Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις του Ρώσου εκπροσώπου ο πύραυλος κατευθύνθηκε επιτυχώς και κατέστρεψε εικονικά στόχο στην περιοχή Kura  της επαρχίας Kamchatka. Το βλήμα μεταφέρει μία μοναδική κεφαλή, αλλά τι κεφαλή: 800 Κt, 50 φορές ισχυρότερη από αυτή που έπληξε την Χιροσίμα!
Το γεγονός ότι η διοίκηση RVSN είναι υπό τις διαταγές του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν καταδεικνύει τον κρίσιμο χαρακτήρα της συγκεκριμένης εκτόξευσης, κρίσιμος αναφορικά με το μήνυμα που θέλει να στείλει η Μόσχα προς τη Δύση και ιδιαίτερα προς τις ΗΠΑ αυτές τις ώρες.
Μόλις εχθές ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας  Ντμίτρι Ρογκόζιν αφού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της Μόσχας στην αντι-πυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ  προς τους εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, δήλωσε θέλοντας να τους θέσει προ των ευθυνών τους:
«Η απάντηση της Ρωσίας στην αντιπυραυλική άμυνα έχει πλέον σε μεγάλο βαθμό εικονικό πολιτικό και διπλωματικό χαρακτήρα, αλλά, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, θα αναγκαστεί  να κινηθεί προς την τεχνική απάντηση και δεν νομίζω θα σας αρέσει μια τέτοια απάντηση», δήλωσε σε συνάντηση με τους
Είναι άγνωστο εάν η σημερινή δοκιμή του βαλλιστικού Topol αφορά την «τεχνική απάντηση» που υποσχέθηκε ο Ρογκόζιν αλλά η εμπλοκή και του Ρώσου προέδρου στην υπόθεση, μέσω της διοίκησης RVSN καταδεικνύει την σοβαρότητα της υπόθεσης.
Μόλις χθες ένας βουλευτής της Δούμας  ο Yevgeny Fyodorov του στενού περιβάλλοντος του Β.Πούτιν, δήλωσε ότι "Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για την έναρξη του  Γ 'Παγκόσμιου Πολέμου. Το σχέδιό τους είναι να συνδέσουν όλες τις τοπικές συγκρούσεις μεταξύ τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όταν μιλάνε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην πραγματικότητα βασίζονται οι ίδιοι στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο Πούτιν πίσω από σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν;

Διέταξε ή όχι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν τη δολοφονία του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Καθότι, αυτό τουλάχιστον φέρονται να ισχυρίζονται οι μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση Εργκενεκόν σε δίκη που ξεκίνησε αναφορικά με την απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου πρωθυπουργού τη περίοδο 2004-2005.
Η 248η(!) δίκη αναφορικά με τη πολύκροτη υπόθεση Εργκενεκόν εκτυλίσσεται αυτές τις ημέρες στη Κωνσταντινούπολη, με επίκεντρο την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας τους Τούρκου πρωθυπουργού Ρ. Τ. Ερντογάν.
Η δικαστική διαδικασία ξεκίνησε με τη κατάθεση του «μυστικού μάρτυρα Σελτζούκ» ο οποίος ισχυρίστηκε πως οι κατηγορούμενοι Αρίφ Ντογάν, Βελί Κιουτσούκ, Λεβέντ Ερσόζ, και Μουζαφέρ Τεκίν εμπλέκονταν στην απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου πρωθυπουργού. Το σχέδιο των κατηγορουμένων, σύμφωνα πάντα με τον «μυστικό μάρτυρα» ενεχόταν στη τοποθέτηση εκρηκτικών C4 στο αυτοκίνητο του πρωθυπουργού.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης ήταν πως το κρίσιμο σημείο της προσπάθειας είχε να κάνει με τη συνεννόηση με το προσωπικό ενός… πλυντηρίου αυτοκινήτων πλησίον της οικίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (προφανώς για να τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός κατά τη διάρκεια πλυσίματος του πρωθυπουργικού οχήματος) το οποίο όμως αρνήθηκε να εμπλακεί στην υπόθεση.
O «μυστικός μάρτυρας» προκάλεσε σεισμό με την αναφορά του πως την υπό εξέταση περίοδο (2004-2005) οι Λ. Ερσόζ και Β. Κιουτσούκ διατηρούσαν στενότατες σχέσεις με τους Ρώσους. Η κατάθεση του. «Σελτζούκ» τείνει να λάβει τη βαρύτητα που θα ήθελαν οι διωκτικές αρχές αφού ισχυρίζεται πως ο ίδιος τη περίοδο 1991-1999 είχε χρηματίσει ως αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών της Στρατοχωροφυλακής, άρα γνώριζε πρόσωπα και πράγματα;
Πέραν της συνωμοτικής τους δραστηριότητας αλλά και της διασύνδεσής τους με ξένες δυνάμεις, οι κατηγορούμενοι έχουν να αντιπαρατεθούν και με κατηγορίες διακίνησης ναρκωτικών, την ίδια στιγμή που «υποδύονταν τους πατριώτες». Χαρακτηριστικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί είναι το γεγονός πως η κόρη του Β. Κιουτσούκ, η οποία λειτουργούσε ως δικηγόρος του πατέρα της, λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του κατηγορητηρίου.
Το «defence-point.gr» δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει τα εξής:
Πρώτον, η εμφάνιση μάρτυρα «έκπληξη» ο οποίος εμπλέκεται με τις μυστικές υπηρεσίες και ισχυρίζεται τέτοια εκπληκτικά πράγματα μόνο επιφυλακτικότητα θα πρέπει να μας φέρνει.
Δεύτερον, η Τουρκία τη στιγμή αυτή δεν μπορούσε να βρει καλύτερο… timing για να κατηγορήσει τη Ρωσία και να εξάψει τα πάθη στο εσωτερικό της χώρας κατά της Μόσχας. Πόσο βολικό είναι για τον νεοθωμανό πρωθυπουργό, τη στιγμή που προετοιμάζεται για την εισβολή στη Συρία, να κατηγορήσει τη Ρωσία για άμεση και εχθρική εμπλοκή στα σχέδια της… μεγάλης Τουρκίας.
Με άλλα λόγια, η συνεχής προστριβή Άγκυρας-Μόσχας αναφορικά με τη Συρία η οποία έχει κλιμακωθεί από τις αρχές του καλοκαιριού και τη κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού στον εναέριο χώρο της Δαμασκού, και έχει αρχίσει να λαμβάνει διαστάσεις μετά τις πειρατικές ενέργειες της Τουρκίας σε Συριακά αεροσκάφη, προφανώς θα κλιμακωθεί επικίνδυνα εάν στην υπόθεση προστεθούν και στοιχεία δολοφονικών ενεργειών της αντίπαλης ηγεσίας.
Τρίτον, έστω πως δεχόμαστε πως η ρωσική ηγεσία, δηλαδή ο πρόεδρος Πούτιν, το 2004-2005 θα ήθελε τη εξαφάνιση του Ρ. Τ. Ερντογάν από το πολιτικό προσκήνιο της Τουρκίας, θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι διάφοροι «μάρτυρες» ποιος θα ήταν ο σκοπός μιας τέτοιας ανοιχτά εχθρικής ενέργειας.

Να υπενθυμίσουμε πως τη περίοδο εκείνη οι Ρωσο-τουρκικές σχέσεις περνούσαν έναν «μήνα του μέλιτος» αφού σε διεθνές επίπεδο, και οι δύο πλευρές αντιστρατεύονταν τη πολιτική των ΗΠΑ στο Ιράκ, ενώ ο Καύκασος, παρά το όποια προβλήματα ήταν σχετικά, και τηρουμένων των αναλογιών, ήσυχος. Η Μόσχας και η Άγκυρα συμφωνούσαν σε θέματα όπως το Ιράν ενώ το κυριότερο, τα είχαν βρει στον ενεργειακό τομέα όπου σχεδιαζόταν ο Blue Stream II, η αύξηση των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου στη Τουρκία, και υπήρχε σοβαρότατη συζήτηση η Μόσχα να καταστήσει ενεργειακό κόμβο για την εξαγωγή φυσικού αερίου στην Ευρώπη, την Άγκυρα.
Την περίοδο εκείνη, δεν είχαμε τον πόλεμο στη Γεωργία, δεν είχαμε την Αραβική Άνοιξη, δεν είχαμε – κάποιο δηλαδή – ακούσει τίποτα για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο αναφορικά με τους υδρογονάνθρακες, ενώ εκείνη την εποχή ο Πρόεδρος Πούτιν είχε στραμμένη τη προσοχή του στο «Μεγάλο Παίγνιο» που παιζόταν στη Κεντρική Ασίας, ιδιαιτέρως στο Τουρκμενιστάν και στο Καζακστάν αναφορικά με τα ενεργειακά τους κοιτάσματα.
Με άλλα λόγια, πέραν της γεωπολιτικής αξιωματικής τοποθέτησης πως η Ρωσία με τη Τουρκία μπορούν να είναι μόνο στρατηγικοί αντίπαλοι, η τακτική του συμμαχία την περίοδο εκείνη δεν εξηγεί για κανένα – τουλάχιστον εμφανή – λόγο, την τοποθέτηση πως οι Ρώσοι θα ήθελαν το κακό ενός ηγέτη ο οποίος σε τελευταία ανάλυση ακολουθούσε μία διαφορετική και πιο ανεξάρτητη πολιτική απέναντι στη Δύση, στην ουσία ακολουθούσε μία «Ευρασιατική» προσέγγιση στη παγκόσμια διεθνή κονίστρα.
Έχοντας όλα τα παραπάνω υπόψη δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την ελαφρότητα με την οποία η σημερινή τουρκική ηγεσία, δημιουργεί ζητήματα με τη Ρωσία. Το μόνο που ελπίζουμε είναι να πρυτανεύσει η λογική, διότι σε αντίθετη περίπτωση η όλη αυτή υπόθεση δεν θα βγει σε καλό, σίγουρα στους Τούρκους, αλλά κατ’ επέκταση στη σταθερότητα και την ειρήνη της ευρύτερης περιοχής.

ΠΗΓΗ

ΧΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ... ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ! ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ;;;

Για συστηματική προπαγάνδα εναντίον του ότι είναι ομοφυλόφιλος κάνει λόγο ο Πέτρος Τατσόπουλος με αιχμηρό σχόλιό του στο Facebook.
Δείτε τι έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέας:

enikos.gr

Πυροβολισμοί στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Νέο συμβάν στα σύνορα των δύο χωρών.
Ξανά νέο περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ τούρκων και σύρων στρατιωτικών έγινε σήμερα το πρωί στην ανατολική Τουρκία.
Οι πρώτοι πυροβολισμοί ήρθαν από την πλευρά της Συρίας και η Τουρκία απάντησε και αυτή με πυροβολισμούς ενώ δεν έχουν αναφερθεί απώλειες από τις δύο πλευρές.
Αυτό φυσικά δεν είναι ένα μεμονωμένο συμβάν αφού  η ένταση που επικρατεί στα σύνορα της Συρίας μεταξύ του συριακού στρατού,των ανταρτών και της Τουρκίας γίνεται συνεχώς πιο έντονη ακόμα και μετά την επιβολή μιας άτυπης γκρίζας γραμμής όπου ο συριακός στρατός θα κρατούσε τις δυνάμεις του δέκα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα.
 

Όλα δείχνουν ότι η εισβολή του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας στη Συρία δεν αργεί


Η Τουρκία εξακολουθεί να συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με την Συρία και φαίνεται ότι ο ένας άξονας της επίθεσης θα είναι στην συριακή πόλη Kobani στο συριακό Κουρδιστάν, της οποίας ο έλεγχος έχει παραχωρηθεί στους Κούρδους μαχητές που είναι σύμμαχοι του ΡΚΚ.
Η Τουρκία βιάζεται να ξεκινήσει επιχειρήσεις, καθώς θεωρεί ότι το ΡΚΚ έχει αυξήσει την αποτελεσματικότητά του λόγω του απρόσκοπτου ανεφοδιασμού του σε όπλα που προέρχονται από την Συρία.

Απέναντι από την πόλη Kobani έχουν παραταχθεί δύο ταξιαρχίες του τουρκικού Στρατού, μία πυροβολικού και μία μηχανοκίνητη.


Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) έχουν αναπτυχθεί στους πρόποδες των γύρω λόφων απέναντι από την πόλη αυτή, όπου πραγματοποίησαν, σήμερα το πρωί,  άσκηση ετοιμότητας.

 Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό, η Δύση προπσαθεί να καθησυχάσει την κοινή γνώμη παρουσιάζοντας την αεράμυνα της Συρίας ως κατώτερη της φήμης της, άρα σε περίπτωση εισβολής οι απώλειες θα είναι λίγες.Ο πρώην στρατηγός του συριακού στρατού Akil Hashem, ο οποίος πήγε με το μέρος των ανταρτών, δήλωσε, πως οι δυνατότητες των στρατευμάτων της ΑΑ της Συρίας είναι σε μεγάλο βαθμό υπερεκτιμημένες.

Σύμφωνα με τον στρατηγό, για την δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων θα χρειαζόντουσαν σχετικά λίγες δυνάμεις. «Ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο με 80-85 σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη και η τούρκικη βάση της Π/Α Incirlik είναι αρκετά για να εκπληρώσουν αυτή την αποστολή», - είπε ο στρατηγός, αποκαλώντας το συριακό καθεστώς και τον στρατό του ως «χάρτινη τίγρη». Το καταλάβατε το νόημα;

Ο στρατηγός υπενθύμισε, πως συμμετείχε σε τρεις πολέμους εναντίων του Ισραήλ, και η συριακή αεροπορία και ΑΑ δεν είχε ποτέ κάτι, ώστε να αντιταχθεί στην Π/Α του Ισραήλ. Άρα μια επιχείρηση ενάντια στις δυνάμεις του Άσαντ θα είχε μικρό κόστος. Ας θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος Ολάντ παρακινείται για επέμβαση στη Συρία από τις μυστικές του υπηρεσίες, πριν να είναι αργά για τους μισθοφόρους - ισλαμιστές αντάρτες.

Την άσκηση παρακολούθησαν πολλοί ανώτεροι διοικητές στρατιωτικών μονάδων. Πάντως η γενική ατμόσφαιρα είναι ότι η επέμβαση του ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να αργήσει. Αυτη θα γίνει ή λίγο πριν ή μετά τις αμερικανικές εκλογές, πάντως μετά το τέλος του έτους. Όλες οι ενδείξεις (συγκέντρωση δυνάμεων, ροή πληροφοριών) αυτό δείχνουν....

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ... ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ


Στα χέρια ήρθαν αργά χθες το βράδυ απεργοί του ΠΑΜΕ με επιβάτες, στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Οι διαδηλωτές περιφρουρώντας την απεργία των ναυτεργατών, δεν επέτρεψαν στους επιβάτες την είσοδο στο πλοίο με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.
Η κατάσταση άρχισε να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, όταν ορισμένοι επιβάτες  επιχείρησαν να παρακάμψουν την ανθρώπινη αλυσίδα που είχαν δημιουργήσει οι απεργοί του ΠΑΜΕ και να περάσουν στο εσωτερικό του πλοίου.
Τότε απεργοί και επιβάτες πιάστηκαν στα χέρια. Τα αίματα ευτυχώς ηρέμησαν χάρη στην επέμβαση του λιμενικού.
Πηγή: lesvosnews.gr

Μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης το τουρκικό υποβρύχιο σε ασκήσεις αποκλεισμού νήσων...


To τουρκικό υποβρύχιο S-358 ÇANAKKALE κλάσης 209/1400 που τις τελευταίες δύο ημέρες εκτελεί περιπολίες και ασκήσεις απαγόρευσης θαλασσίων περιοχών, πριν λίγες ώρες βρισκόταν μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης σε μια κλασική άσκηση θαλάσσιας απομόνωσης νήσου.
Το υποβρύχιο βρίσκεται εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ ενώ ε κάποια φάση προσέγγισε και το ναυσταθμο του Ακσάζ. Η όλη κίνησή του δεν προμηνυει τίποτα το θετικό και διαψεύδονται οι εικασίες που έγιναν ότι αποστολή του ήταν η Συρία.
Το υποβρύχιο ασκείται σε καθαρά επιθετικές αποστολές είτε στην μέση του Αιγαίου, είτε στην "καυτή" λόγω τουρκικών προκλήσεων και άρνησης αποδοχής της ΑΟΖ που συνιστά η Μεγίστη, περιοχής, από την οποία κανονικά θα περάσουν οι ελληνικές ενισχύσεις κατά της Μεγίστης. 
Η συγκεκριμένη κλάση  Type 209/1400 Mod Gur έχει μήκος 62 μέτρα διάμετρο 6,2 μέτρα, εκτόπισμα 1586 τόνους και μπορεί να καταδυθεί σε βάθη μέχρι 350 μέτρα.
Το σκάφος μπορεί να πλεύσει με μέγιστη ταχύτητα σε κατάδυση 21 κόμβους ενώ η εμβέλεια του με ταχύτητα 8 κόμβων φτάνει τα 8200 μίλια. Το υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με 14 βλήματα και τορπίλες ενώ διαθέτει 8 τορπιλοσωλήνες.
Ο οπλισμός του αποτελείται από βλήματα βυθού-επιφανείας UGM-84 Harpoon καθώς και τορπίλες Tigerfish Mk 24 Mod 2 και STN Atlas DM2A4. Το υποβρύχιο διαθέτει παθητικό ενεργό σόναρ τύπου CSU-83 καθώς και συρόμενη διάταξη τύπου TAS-3. Το πλήρωμα του αποτελείται από 35 άτομα εκ των οποίων οι 8 είναι αξιωματικοί.
Τμήμα ειδησεων defencenet.gr

ΧΥΔΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΔΡΩΜΕΝΟ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ... ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ



Μέ ἀφορμή τίς ἀντιδημοκρατικές καί φασίζουσες ἀναρτήσεις τόσο στόν ἱστοχῶρο τοῦ διαδικτύου, ὅσον καί στόν ἔντυπο τύπο, μέ τίς ὁποῖες ἐπικρίνεται μία ἀπόλυτα προβλεπομένη ἀπό τό δικαιϊκό μας σύστημα ἐνέργειά μου, νά ζητήσω δηλαδή τήν ἐφαρμογή τοῦ νόμου γιά βάναυση καί αἴσχιστη προσβολή τοῦ προσώπου μου, πού στοιχειοθετεῖται καί θεμελιοῦται μέ τήν κακόβουλη βλασφημία τῆς ἀμωμήτου ἡμῶν πίστεως ἀπό τό χυδαῖο θεατρικό ἔργο Corpus Christi τοῦ Ἀμερικανοῦ συγγραφέα Τέρενς Μάκ Νάλι, ὁ ὁποῖος σέ ἡλικία 73 ἐτῶν στήν Οὐάσινγκτον «τέλεσε» ὁμοφυλοφιλικό «γάμο» μέ νεαρό «ζιγκολό» καί ἀπό τήν ἀφόρητη ψυχοπαθολογία του κινούμενος προέβαλε τόν νοσηρό ψυχισμό του στό πανάσπιλο καί ὑπερύμνητο πρόσωπο τοῦ αἰωνίου καί παναχράντου Θεοῦ ἐπάγομαι τά κάτωθι:
  1. Συμφωνῶ ἀπολύτως μέ τό θέμα τῆς ἡμερίδας πού διοργανώθηκε ἀπό τήν «Ἑλληνική Ἕνωση γιά τά δικαιώματα τοῦ ἀνθρώπου» στό ἀμφιθέατρο Δρακοπούλου στά Προπύλαια τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν: «Ὁ Θεός δέν ἔχει ἀνάγκη εἰσαγγελέα», διότι πράγματι ὁ ἀληθής Θεός δέν ἔχει ἀνάγκη ὑπερασπίσεως καί εἶναι ἀφέλεια ὁ μεγαλοϊδεατισμός τοῦ αὐτοκλήτου σωτῆρος τῆς πίστεως. Ἀνάγκη ὅμως ὑπερασπίσεως ἔχει ὁ πιστός καί ἡ ἀξιοπρέπειά του, ὁ ὁποῖος συνάπτεται ἀρρήκτως καί ἀναποδράστως μέ τόν λοιδορούμενο καί βλασφημούμενο Θεό. Γι’ αὐτόν ἀκριβῶς τόν λόγο πού δυστυχῶς ὡς ἐκ τῶν δημοσιευμάτων (Καθημερινή 16 καί 17/10) ἡ ἡμερίδα ἀπεσιώπησε τίθενται στόν ποινικό μας Κώδικα τά ἄρθρα 198 καί 199 ὑπό τόν τίτλο «Προστασία τῆς θρησκευτικῆς εἰρήνης» καί ὄχι προστασίας τοῦ Θεοῦ διότι τά ἔννομα ἀγαθά εἶναι ἡ κοινωνική συνοχή καί ἡ θρησκευτική εἰρήνη πού προσβάλλονται βάναυσα ἀπό τήν δημοσίᾳ γενομένη κακόβουλη βλασφημία τοῦ Θεοῦ κάθε ἀνεκτῆς κατά τό Σύνταγμα θρησκείας στή χώρα, δηλαδή θρησκείας πού δέν ἔχει κρύφια δόγματα καί ἡ λατρεία της δέν ἀντίκειται στά χρηστά ἤθη καί τήν δημόσια τάξη (Ἄρθρο 13 τοῦ Συντάγματος). Εἶναι ἐξόχως ἀποκαλυπτικό τό γεγονός ὅτι κατά τήν συγκεκριμένη ἡμερίδα οὔτε νύξη αὐτῶν τῶν προϋποτιθεμένων καί αὐτονοήτων νομικῶν ἐννοιῶν ἔγινε γιά τήν διερεύνηση τοῦ θέματος, οὔτε ὑπεβλήθη αἴτημα γιά τήν κατάργηση τῶν αὐτονοήτων ποινικῶν ἀδικημάτων τῆς συκοφαντικῆς δυσφήμισης καί τῆς ἁπλῆς δυσφήμισης καί ἐξύβρισης τῶν πολιτῶν, ὥστε νά ὑπάρχει τουλάχιστον ἕνα ἰσοδύναμο πρόσχημα γιατί δέν νομίζω νά ἀποδέχονται οἱ μετέχοντες τήν προσωπική τους ἀποδόμηση καί ἀπομείωση μέ ἄλλοθι τήν δῆθεν ἐλευθερία ἐκφράσεως, ἐφ’ ὅσον στήν δημοκρατία ἡ ἐλευθερία τοῦ ἑνός τελειοῦται ἐκεῖ πού ἀρχίζει ἡ ἐλευθερία τοῦ ἄλλου.
  2. Ἔχοντας πλήρη γνώση τοῦ θεατρικοῦ «δρωμένου» πού παρουσιάστηκε στό θέατρο «Χυτήριο» ἀπό δύο αὐτόπτες μάρτυρες πού τό παρηκολούθησαν, διεπίστωσα ὅτι τό χυδαῖο αὐτό δρώμενο εἶναι κακόβουλο διότι ὁ σκηνοθέτης του Λαέρτης Βασίλι πού μεγάλωσε σάν γιός τοῦ πρώην ἀξιωματικοῦ τοῦ στρατοῦ τοῦ Χότζα Ἠλία Βασίλι, μετέπειτα νεωκόρου τοῦ Ἱ. Ναοῦ Ἁγίου Δημητρίου Πειραιῶς καί πού τό χριστιανικό του ὄνομα εἶναι Φώτιος γνωρίζει πολύ καλά ὅτι γιά τήν χριστιανική εὐαγγελική ἠθική ἡ ἀρσενοκοιτία ἤ ὁμοφυλοφιλία ἀποτελεῖ θανάσιμο ἁμάρτημα πού ἀποκόπτει καί ἀποστερεῖ τόν ἐμμένοντα ἀμεταμελήτως σέ αὐτό ἀπό τήν κοινωνία τοῦ αἰωνίου Θεοῦ (Α΄Κορ. Στ΄9). Ἑπομένως ἡ ἀπόδοση στόν Πανάγιο Θεό αὐτοῦ τοῦ πάθους ἐκφράζει τήν δολία βούληση ἀπομειώσεώς του στίς συνειδήσεις τῶν ἀνθρώπων. Εἶναι βλάσφημο διότι διαστρέφει πλήρως καί χυδαίως τήν εὐαγγελική ἀλήθεια, τήν πίστη τῆς Ἐκκλησίας καί τήν Χριστιανική ἠθική ἐμφανίζοντας ὡς μέθυσο τόν δίκαιο Ἰωσήφ, ὡς ὑποψήφιο θῦμα βιασμοῦ τήν Ὑπεραγία Θεοτόκο, ὡς ὁμοφυλοφίλους τούς δώδεκα Ἀποστόλους καί τελικῶς ὡς ἐμφορούμενο ἀπό αὐτό τό φρικῶδες πάθος τόν Πανάσπιλο καί Πανάγιο Λόγο καί Υἱό τοῦ Θεοῦ, τόν σταυρωθέντα καί ἀναστάντα Κύριο τῆς ζωῆς καί τοῦ θανάτου. Εἶναι δημοσίᾳ γενόμενο διότι διαδραματίζεται σέ χῶρο πού τό κοινό ἔχει πρόσβαση ἀσχέτως ἄν ὑπάρχει ἤ ὄχι εἰσιτήριο, δέν γίνεται ἰδιωτικῶς δηλαδή καί διαφημίζεται διά τοῦ διαδικτύου. Ἡ φαιδρά, ἀνεπέρειστος καί ἀτυχής ἀπόπειρα τῶν συντελεστῶν τῆς παραστάσεως νά ἀποσείσουν τήν ποινική τους εὐθύνη προβάλοντας ὅτι τό ἔργο δῆθεν δέν ἀφορᾶ στόν ἱστορικό Χριστό καταρρίπτεται ἀπό τό σενάριο τοῦ ἔργου, ὅπου ταυτοποιοῦνται πλήρως τά πρόσωπα τοῦ ἱεροῦ Εὐαγγελίου καί ἡ δράση τους, μέ τούς χαρακτῆρες τοῦ ἔργου καί εἰδικώτερα ὁ πρωταγωνιστής Joshua «βαπτίζεται» Ἰησοῦς. Μάλιστα στήν ἑλληνική ἐκδοχή ψάλλεται τό «Χριστός γεννᾶται δοξάσατε», ἀπαγγέλεται ἡ Κυριακή προσευχή «Πάτερ ἡμῶν» καί περιφέρονται τά σύμβολα τοῦ πάθους. Γι’ αὐτούς ἀκριβῶς τούς λόγους ὑπῆρξε διεθνής κατακραυγή σέ κάθε πρεμιέρα τοῦ ἔργου καί μάλιστα μετά τίς ἀπειλές πού δέχθηκε ὁ Μάκ Νάλι ἡ πρεμιέρα στήν Ν. Ὑόρκη ἀναβλήθηκε ἀπό τό 1997 γιά τόν Ὀκτώβριο τοῦ 1998. Τό 1999 στό Λονδίνο ἡ Μουσουλμανική Ὀργάνωση Shariah Court ἐξέδωσε «Φάτουα» γιά τήν θανάτωση τοῦ ὁμοφυλόφιλου συγγραφέα διότι στό Ἰσλάμ ὁ Κύριος θεωρεῖται «προφήτης». Τό ἴδιο συνέβη στό Σίδνευ τῆς Αὐστραλίας καθώς καί σέ ἄλλες χῶρες.
  3. Κατόπιν τῶν ἀνωτέρω ἐνεργώντας ὄχι ὡς Μητροπολίτης ἀλλά ὡς πολίτης ὅπως εἶχα κάθε ἔννομο δικαίωμα στήν δημοκρατική χώρα πού θέλω νά πιστεύω ὅτι ζοῦμε μετέβην στό ἁρμόδιο Ἀστυνομικό Τμῆμα Ὁμονοίας, στήν περιοχή εὐθύνης τοῦ ὁποίου διαπράττεται τά ἀνωτέρω ἀδίκημα τό ἀπόγευμα τῆς Πέμπτης 11 Ὀκτωβρίου ἐ.ἔ. καί κατέθεσα μήνυση γιά τήν αὐτεπαγγέλτως διωκομένη ἐγκληματική ἐνέργεια τῆς κακόβουλης βλασφημίας τῶν θείων. Ὑπό τῆς εἰσαγγελικῆς Ἀρχῆς μοῦ ἐζητήθησαν συμπληρωματικά στοιχεῖα καί τό ἀπόγευμα τῆς ἑπομένης προσῆλθα γιά νά καταθέσω τά συγκεκριμένα στοιχεῖα. Μάρτυρες ἐπρότεινα τόν ἐλλογιμώτατο κ. Κωνσταντῖνο Χολέβα, Πολιτικό Ἐπιστήμονα καί τόν Ραδιοφωνικό παραγωγό κ. Λυκοῦργο Μαρκούδη, αὐτήκοο καί αὐτόπτη μάρτυρα τοῦ θεατρικοῦ ἔργου. Κατά τή διαδικασία τῆς καταθέσεως ὁμάδα βουλευτῶν προσῆλθε αὐθορμήτως καί μοῦ ἐδήλωσε συμπαράσταση. Τούς συνεχάρην καί τούς εὐχαρίστησα ὅπως θά εὐχαριστοῦσα οἱονδήποτε ἐπώνυμο ἤ ἀνώνυμο ἔσπευδε νά ἐκφράση τήν συμπαράστασή του. Μέ ποῖα λογική θά ἔπρεπε νά ἀποπέμψω τούς συγκεκριμμένους βουλευτές. Μήπως λάμβανε χώρα στό ἀστυνομικό τμῆμα κομματική ἐκδήλωση ἤ μετεῖχα σέ προεκλογική ἐκστρατεία ὑπέρ κόμματος; Δυστυχῶς γιά τό πολιτικό μας σύστημα καί τούς κομματικούς του σχηματισμούς ἡ βάναυση καταπάτηση τοῦ ποινικοῦ νόμου πού ἐξωραΐζεται ὡς δῆθεν ἐλευθερία ἐκφράσεως ἤ ἐλευθερία τῆς τέχνης οὐδόλως τούς ἀφύπνισε καί τούς διέγειρε μέ ἀποτέλεσμα ἤ νά ἀερολογοῦν στά τηλεπαράθυρα ἤ νά τυρβάζουν περί ἄλλα ἀπομειώνοντας τήν ἐγκληματική καί κακόβουλη βλασφημία εἰς βάρος τοῦ Παναγίου Θεοῦ, τῆς ἀμωμήτου ἡμῶν πίστεως καί τοῦ εὐσεβοῦς Γένους πού θρησκεύεται καί λατρεύει τόν ὑβριζόμενο Θεό. Θά ἤμουν ἀναπολόγητος ἐάν συνέπραττα μέ ὁποιαδήποτε κομματική σημαία ἤ ἐάν δέν ἐδεχόμην τήν συμπαράσταση ὁποιουδήποτε προστρέχοντος. Δέν ἔδειξαν ἐνδιαφέρον βουλευτές ἄλλων κομμάτων οὔτε ὁ χῶρος ὑποβολῆς μηνύσεως ἦταν ἰδιωτικός. Ἔχει δέ ἀπόλυτη ἐφαρμογή ὁ λόγος τοῦ ἀειμνήστου Γέρου τῆς Δημοκρατίας: «Ἐμεῖς λειτουργοῦμε καί ὅποιος θέλει προσέρχεται».
  4. Ἡ μνημειώδης καί θεολογικά ἀρτία τοποθέτηση τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ἱερεμίου, Καθηγητοῦ τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν, ἔδωσε ἠχηρό ράπισμα σέ ἀδολεσχοῦντες ἐκκλησιαστικούς πού ρίχνουν ἀφρόνως νερό στό νεοεποχίτικο μῦλο προσφέροντας ἄλλοθι σέ ἐξωνημένους τοῦ πολιτικοῦ μας συστήματος νά ἐπαναλάβουν τό στρατήγημα τοῦ Ἰμπραήμ Πασᾶ γιά τήν δημογραφική ἀλλοίωση τοῦ λαοῦ καί τήν καταστροφή τοῦ Γένους καί ἀσυνέτως στρεβλώνουν τά πράγματα ἠθελημένως «λησμονοῦντες» καί τήν γεωστρατηγική θέση τῆς χώρας καί τήν φρικώδη ρήση, τό δόγμα, τοῦ ἀλήστου μνήμης Τουργκούτ Ὀζάλ: «Δέν χρειάζεται νά κάνουμε πόλεμο μέ τούς Ἕλληνες, ἀρκεῖ νά τούς στείλουμε μερικά ἑκατομμύρια ἀπό ΄δῶ μεριά καί νά τελειώνουμε μ΄ αὐτούς»!
  5. Ὁ Ἑλληνικός λαός ὅπως ἀποδεικνύεται διϊστορικῶς ὑπερασπίζεται τήν ἀνεξιθρησκεία καί τήν ἐλευθερία θρησκευτικῆς συνειδήσεως. Τήν στιγμή αὐτή στό Λεκανοπέδιο ἐλεύθερα ἀσκοῦν τήν λατρεία τους ἀντιτριαδικές θρησκευτικές παραδοχές, πού ἀρνοῦνται τό θεανδρικό πρόσωπο τοῦ Κυρίου ὅπως τό Ἰσλάμ καί ἡ φυλλαδική ἑταιρεία τῶν Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ καί οἱ ἀμερικανοκίνητοι Μορμόνοι, παρ’ ὅλον πού στόν Ἑλλαδικό χῶρο δέν ὑπάρχουν τεμένη πού νά εἶναι στάβλοι ἤ δημόσιοι χώροι ὑγιεινῆς ὅπως σέ Μουσουλμανικά Κράτη συμβαίνει μέ τούς χριστιανικούς ναούς (Β. Κύπρος, Τουρκία). Ἡ λοιδορία ὅμως καί ἡ χυδαιότητα σέ βάρος τοῦ παναγίου καί παναχράντου Κυρίου τῆς πίστεώς μας μᾶς κινεῖ νά ἐνεργήσουμε εἰρηνικῶς καί νομίμως μή φειδόμενοι οὔτε τῆς ἰδίας μας τῆς ζωῆς καί ἐδῶ ἀνιδρύεται τό παράδοξο γιά ἐκείνους τούς συνέλληνες πού δικαίως συμπαρατάσσονται μέ τούς διαμαρτυρομένους μουσουλμάνους γιά τήν ἀπομείωση τῆς θρησκευτικῆς των παραδοχῆς ἀλλά ἀντιθέτως δέν πράττουν τό ἴδιο μέ τούς συνέλληνες καί κατά τεκμήριο ὁμοπίστους των συντασσόμενοι μέ τούς βιαστές τῆς ἀλήθειας.


Ο Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Τ Η Σ
+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ ΓΛΙΤΩΣΕ ΤΟ ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΙΑΣ ΔΗΜΑΡ

Διαδηλωτές που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, ''στρίμωξαν'' τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη, σε στοά.
Όπως αναφέρει αναγνώστης του enikos.gr, που μας έστειλε τις φωτογραφίες ορισμένοι από τους πολίτες, γλίτωσαν από λιντσάρισμα τον βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ.
ΠΗΓΗ

ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΑΣΣΑΝΤ... ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ!

defencenet.gr._ Οι ισλαμιστές αντάρτες και οι μισθοφόροι αντιμετωπίζουν σοβαρά επιχειρησιακά προβλήματα πλέον, καθώς πέραν από το γεγονός ότι ηττώνται στις περισσότερες περιπτώσεις που βρίσκονται απέναντί τους τα κυβερνητικά στρατεύματα, τα φρικιαστικά εγκλήματα που έχουν διαπράξει, και το γεγονός ότι έχει γίνει συνείδηση μεταξύ της πλειοψηφίας του συριακού λαού, ότι πρόκειται περί ξενοκίνητων ενόπλων, έχει "στερέψει" η δεξαμενή συτρατολόγησής τους.

Έτσι όπως μεταδίδουν οι Ισραηλινοί, οι Δυτικές μυστικές υπηρεσίες σε αναφορές τους (συγκεκριμένα των ΗΠΑ, και της Γαλλίας) εκφράζουν την απογοήτευσή τους για τον αριθμό των ανταρτών που μάχονται αυτή τη στιγμή αλλά και για την ποιότητα τους:

Το 1/4 από αυτούς ανήκει στην Αλ Κάιντα!

Η κυβέρνηση Ομπάμα υπολόγιζε την επιτυχία των σχεδιασμών της με βάση μια δύναμη 70000 μισθοφόρων "ανταρτών" πράγμα που δεν επετεύχθει, καθότι το νούμερο δεν ξεπερνάει τις 30000, και μάλλιστα το 1/4 από αυτούς είναι φανατικοί της Αλ Κάιντα που υποτίθεται ότι είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί των ΗΠΑ. Κάτι που έχει κοστίσει στους Αμερικανούς αφού πρέπει να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, και ταυτόχρονα να εξηγούν τις σφαγές των χριστιανικών πληθυσμών στη Συρία ότι γίνονται για το καλό της Δημοκρατίας.

Ο μικρότερος αριθμός "εξεγερμένων" δείχνει ότι δεν υπάρχουν πρόθυμοι στον ντόπιο πληθυσμό για στρατολόγηση, πράγμα που εξηγεί το μένος των μισθοφόρων οι οποίοι σφάζουν αδιακρίτως λόγω της έλλειψης αποδοχής.

Για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός απαιτείται έξτρα χρηματοδότηση για νέους μισθοφόρους "εξεγερμένους", και εφοδιασμό, σε μια εποχή που η Δύση έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα.

Έτσι εξηγείται γιατί οι "αντάρτες" είναι ανοικτοί πλέον στο ενδεχόμενο εκεχειρίας, δείχνοντας έτσι την προσδοκία της επερχόμενης ήττας, αλλά και της ανησυχίας για την βιολογική τους επιβίωση, οπότε προσπαθούν να βρουν γρήγορα "διέξοδο διαφυγής".

Στην αρχή στις ΗΠΑ στρατιωτικοί αναλυτές πίστευαν ότι ο Άσαντ δεν θα άντεχε περισσότερο από 6 μήνες εμπλοκής με τους μισθοφόρους, τους διέψευσε όμως και η κατάσταση άλλαξε άρδην όχι μόνο λόγω των αριθμών αλλά και λογω της βοήθειας των Φρουρών της Επανάστασης από το Ιράν, οι οποίοι έχουν εμπλακεί άμεσα σε μεγάλους αριθμούς, και εκπαιδεύοντας την Αλαουίτικη Πολιτοφυλακή του Άσαντ (70000 άτομα επιπλέον, πέραν των στρατιωτικών δυνάμεων).

Ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ έχει ενημερωθεί από τις μυστικές υπηρεσίες του ότι το μέτωπο στη Συρία δεν πάει καθόλου καλά για τους "επαναστάτες" που δεν μπορούν να κρατήσουν τις γραμμές τους, και ότι αν συνεχιστεί αυτό σύντομα ο Άσαντ θα επανακτήσει την εξουσία του σε απόλυτο βαθμό.

Του συνιστούν άμεση επέμβαση αλλά τότε.....τι θα γίνει με τη Ρωσία;

ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ, ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ... ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΙΑ ΤΟΥ "ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ" ΡΕΠΟΥΣΗ

Για συμπόρευση με «ακραίες νεοναζιστικού χαρακτήρα κινήσεις» κατηγορούν οι Μαρία Ρεπούση και Μαρία Γιαννακάκη, βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ λόγω της μήνυσης που κατέθεσε ο δεύτερος κατά των συντελεστών της θεατρικής παράστασης Corpus Christi.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν «Προσβολή στα δημοκρατικά αισθήματα των Πειραιωτών είναι η κατάθεση μήνυσης κατά της θεατρικής παράστασης Corpus Christi από τη μεριά του Μητροπολίτη Πειραιά με τη συνοδεία βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Όσα ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα έξω από το Θέατρο Χυτήριο καταδικάστηκαν από όλο το δημοκρατικό κόσμο της χώρας. Δεν μπορούν να επιδοκιμάζονται από την εκκλησία.

Δεν μπορεί η εκκλησία να συμπορεύεται με ακραίες νεοναζιστικού χαρακτήρα κινήσεις που βάλουν κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος»

ΠΗΓΗ

Το ΠΑΜΕ «του λαού» εγκατέλειψε το λαό στο Σύνταγμα!

Τις ξεφτίλες του ΠΑΜΕ, με τις παρελάσεις σοβιετικού τύπου, μιμείται και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η… ριζοσπαστική «Αριστερά» αποχώρησε από την πλατεία Συντάγματος και άφησε πολλές χιλιάδες αγανακτισμένων και ανένταχτων δημοκρατικών μόνους απέναντι στα ΜΑΤ!
Αυτή είναι η «Αριστερά» που γράφει στις αφίσες της να «διώξουμε» την κυβέρνηση και την τρόικα;
Αυτή είναι η «Αριστερά» που πήρε τις ψήφους του δημοκρατικού ελληνικού λαού; Σπουδαία «Αριστερά», τσίρκο με κόκκινες σημαίες και σανδάλια!
Αυτή τη στιγμή ο ανένταχτος δημοκρατικός λαός παραμένει στην οδό Πανεπιστημίου, αφού τα ΜΑΤ κατάφεραν να εκκενώσουν την πλατεία!
Επειδή ο λαός δεν υποχωρεί, τα ΜΑΤ κάνουν εκκαθαρίσεις ΤΩΡΑ στην οδό Πανεπιστημίου… Θέλουν να διώξουν το λαό από την… Αθήνα;

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ...


Δελτίο τύπου εξέδωσε για τα διαδραματιζόμενα αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήναςε η Χρυσή Αυγή:

Το κομματικό καπέλωμα των αντιμνημονιακών συγκεντρώσεων από τον Τσίπρα και τους χρυσοπληρωμένους εργατοπατέρες, έδιωξε τον κόσμο από την πλατεία Συντάγματος. Λίγες χιλιάδες αριστεριστές, λαθρομετανάστες και αναρχικοί - με γραφικότητες και επεισόδια -ανάγκασαν τους αγανακτισμένους Έλληνες πολίτες να απέχουν από κάθε κινητοποίηση. Η Χρυσή Αυγή επιμένει στη γραμμή των μαζικών διαδηλώσεων χωρίς κομματικές, αλλά μόνο με ελληνικές σημαίες.

ΘΕΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!



Ο ΘΕΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

Ένα υπέροχο βίντεο, που δείχνει πως η ύπαρξη του Θεού
είναι ένα ερώτημα του οποίου η απάντηση

είναι ζήτημα απλής λογικής...




Γιατί αυτό το βίντεο δεν το έφτιαξαν Έλληνες;
Γιατί εμείς οι Έλληνες είμαστε τα μεγαλύτερα θύματα των τραπεζιτών, έχουμε ζαλιστεί με το χρήμα αλλά κυρίως με τη δωδεκαθεΐτικη αρλούμπα, και ψάχνουμε στα άχυρα τη 


ΠΗΓΗ 

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΑΥΡΟ ΡΑΒΑΣΑΚΙ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ... "ΘΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΟΠΛΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ" ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ...

Η «Ρώσικη αρκούδα» άρχισε να δείχνει πως δεν αστειεύεται και δίνει απάντηση στα «νταηλίκια της Άγκυρας» με τις προσγειώσεις αεροσκαφών που προέρχονταν από τη Μόσχα και την Αρμενία.
«Κανένας δεν θα μας πει και να ορίσει , σε ποιους και με ποιόν τρόπο θα πουλάμε όπλα. Ο μόνος που μπορεί να το κάνει αυτό είναι το Συμβούλιο Ασφαλειας του ΟΗΕ.

Οι αποφάσεις που λαμβάνουν κάποιες χώρες από μόνες τους δεν μας δεσμεύουν» δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας με σκληρό τρόπο στον Ερντογάν, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες δήλωσε πως δεν θα επιτρέψει μέσω του εναέριου χώρου της Τουρκίας την μεταφορά όπλων στη Συρία.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Τουρκία είχε προσγειώσει στην Άγκυρα αεροσκάφος των αερογραμμών της Συρίας, προερχόμενο από την Ρωσία και ισχυρίζεται πως στις αποσκευές έχει βρει κούτες με όπλα που είχαν κατεύθυνση τη Δαμασκό.

 Ο Πούτιν ουσιαστικά δηλώνει πως η Μόσχα θα συνεχίζει να προμηθεύει με όπλα τη Συρία όσο καιρό η Ρωσία θα στηρίζει τον Άσαντ χωρίς να δίνει καμία σημασία στις «μαγκιές» της Τουρκίας. MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - onalert.gr

Ρέει το αίμα των νεο-οθωμανών: 28 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί στις μάχες με το ΡΚΚ


Την επομένη των δηλώσεων του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Μουράτ Καραγιλάν περί μαζικής επίθεσης του ΡΚΚ στην Τουρκία σε περίπτωση που η Τουρκία εσβάλλει στην Συρία, το ΡΚΚ πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή επίθεση με βαρέα όπλα σε φυλάκια του τουρκικού Στρατού στην πόλη Çukurca με αποτέλεσμα των θάνατο τριών Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων δύο!

Η επίθεση έγινε ταυτοχρόνως και στα τρία φυλάκια με όλμους των 88 χλστ. και ρουκέτες RPG-7 και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά για τους Τούρκους. Περιγράφεται μία περίπτωση περιμετρικής θέσης επιτήρηςη με δύο στρατιώτες οι οποίοι δέχθηκαν απ'ευθείας βολή από ένα RPG-& και βέβαια σκοτώθηκαν και οι δύο.

Η βελτίωση των τρόπων επίθεσης τυ ΡΚΚ με ταυτόχρονη χρήση, τόσο όπλων βαλλιστικής (όλμων) όσο και ευθυτενούς (RPG-7) τροχιάς, συνιστά νέα μέθοδο για το ΡΚΚ, όπως και το γεγονός ότι χρησιμοποιούν βλήματα στα RPG-7 κατά προσωπικού που μέχρι σήμερα δεν είχε στην διάθεσή του το ΡΚΚ.

Ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση δίωξης των ανταρτών με αερομεραφερόμενες δυνάμεις, αλλά και την συμμεροχή δύο επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-W Super Cobra, αλλά δεν κατεληξε πουθενά.

Χθες σε συνέντευξή του σε ελβετική εφημερίδα ο γέτης των Κούρων Καραγιλάν δήλωσε ότι οι φιλοδοξίες των Κούρδων είναι κοινές σε Τουρκία και Συρία και "Θα κάνουν ότι μπορούν για να τις πραγματοποιήσουν. Αν ο τουρκικός στρατός επιτεθεί στους Κούρδους ή σε φορείς που τους εκφράζουν (σ.σ. εννοεί το συριακό καθεστώς) θα πραγματοποιήσουμε βίαιη απάντηση στην τουρκική επικράτεια", δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε από κρησφύγετο του PKK στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι στις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών στο Şemdinli Χακάρι, Γιουκσέκοβα, και Çukurca, σκοτώθηκαν 25 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις της κοιλάδας Καζάν στις 14 Οκτωβρίου  και με τους τρεις σημερινούς, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στους 28, δηλαδή μια ολόκληρη διμοιρία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ REUTERS ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΠΥΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...



Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ανταπέδωσαν σήμερα τα πυρά στα σύνορα με τη Συρία, ύστερα από συριακή επίθεση με βλήμα όλμου στην επαρχία Χατάι. Από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματίες, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των τοπικών Αρχών.

Πηγή: Reuters

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ... ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ. ΘΑ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ...



defencenet.gr._ Τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε από το ελληνικό σύστημα επιτήρησης να κινείται στο κεντρικό Αιγαίο στην περιοχή της Σκύρου. Πρόκειται για το Type 209/1400 (S358) Canakkale, ένα από τα πλέον σύγχρονα υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού, το οποίο προβαίνει σε ασκήσεις αποκλεισμού νήσων και απαγόρευσης θαλασσίων οδών από το δυτικό ρπος το ανατολικό Αιγαίο. 

Το υποβρύχιο απέπλευσε έφυγε από τη ναυτική βάση του Gölcük στις 08:30, σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών και ακριβώς στις 11:45 εγκατέλειψε τα Δαρδανέλια και βυθίστηκε στα νερά του Αιγαίου. Ενωρίτερα είχε φορτώσει πυρομαχικά και τρόφιμα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όταν περνούσε το "λαιμό" των Δαρδανελίων, οι αξιωματικοί του υποβρυχίου χαιρέτισαν τη ναυτική βάση NARA στην ακτή πριν ανοιχτεί στο Αιγαίο Πέλαγος σε έναν χαιρετισμό που συνηθίζεται όταν αποπλέει ένα σκάφος σε πολεμική αποστολή. Οπότε από ελληνικής πλευράς εικάζεται ότι θα πλεύσει και αυτό προς Συρία.

Πάντως στην παρούσα φάση βρίσκεται στο Αιγαίο νότια-νοτιοανατολικά της Σκύρου, κοντά στην Εύβοια.

Το S-358 ÇANAKKALE ανήκει στην τελευταία τετράδα υποβρυχίων που το τουρκικό Ναυτικό παρέλαβε την περίοδο 2003-2007. Ανέλκει στην υπο-κλάση υποβρυχίων Type 209/1400 Mod Gur και έχει μήκος 62 μέτρα διάμετρο 6,2 μέτρα και εκτόπισμα 1586 τόνους. Μπορεί να καταδυθεί σε βάθη μέχρι 350 μέτρα.

Το σκάφος μπορεί να πλεύσει με μέγιστη ταχύτητα σε κατάδυση 21 κόμβους ενώ η εμβέλεια του με ταχύτητα 8 κόμβων φτάνει τα 8200 μίλια. Το υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με 14 βλήματα και τορπίλες ενώ διαθέτει 8 τορπιλοσωλήνες.

Ο οπλισμός του αποτελείται από βλήματα βυθού-επιφανείας UGM-84 Harpoon καθώς και τορπίλες Tigerfish Mk 24 Mod 2 και STN Atlas DM2A4. Το υποβρύχιο διαθέτει παθητικό ενεργό σόναρ τύπου CSU-83 καθώς και συρόμενη διάταξη τύπου TAS-3. Το πλήρωμα του αποτελείται από 35 άτομα εκ των οποίων οι 8 είναι αξιωματικοί.

Ακολουθεί βίντεο από τον απόπλου του τουρκικού υποβρυχίου όπως αυτή καταγράφηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ και ένα δεύτερο βίντεο από την ζωή στο υποβρύχιο Inonu το οποίο ανήκει στην ίδια κλάση με το Canakkale

Μόσχα προς Άγκυρα για την "αεροπειρατεία": "Θα υποστείτε τις συνέπειες των πράξεών σας"


Σαφή προειδοποίηση επιδείνωσης των σχέσεων Ρωσίας και Τουρκίας έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ύστερα από την αναγκαστική προσγείωση του συριακού Airbus A320 στο διεθνές αεροδρόμιο της Άγκυρας στις 11 Οκτωβρίου.
«Ύστερα από το συμβάν με το συριακό αεροσκάφος, οι σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας θα οξυνθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντρ  Λουκασέβιτς, ο οποίος άφησε να εννοηθεί  πως σε περίπτωση επανάληψης παρόμοιας συμπεριφοράς  θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους.
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού  υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε ακόμη ότι «η Τουρκία έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των Ρώσων που βρίσκονταν στο συριακό αεροσκάφος» για να συνεχίσει λέγοντας :
«ακόμη και αν είχαν την πεποίθηση ότι σε αυτό υπάρχει κάποιο φορτίο για τη Συρία, η Συρία δεν έχει υποστεί τυχόν διεθνείς κυρώσεις και μιλάμε για διεθνώς αναγνωρισμένες κυρώσεις που έχουν επικυρωθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας, και όχι σε μονομερείς που έχουν επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση ή η Αμερική. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία νομική βάση, και αυτό είναι που ενοχλεί την Ρωσία, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να το αφήσει έτσι. Κατόπιν αυτών η Τουρκία θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών της», συμπλήρωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Η Τουρκία υποστηρίζει πως το συριακό αεροσκάφος  μετέφερε τηλεπικοινωνιακό υλικό υψηλής τεχνολογίας το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικές εφαρμογές, ενώ επιπρόσθετα τουρκικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι 17 Ρώσοι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος ήταν πράκτορες της FSB!
Τη σχετική είδηση είχε αναφέρει  η τουρκική εφημερίδα Yenişafak daily η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε πως οι Ρώσοι επιβαίνοντες δεν υπέστησαν κάποιο έλεγχο από τις τουρκικές αρχές καθώς έφεραν διπλωματικά έγγραφα., ήταν όλοι τους τσετσενικής καταγωγής και ως προορισμό τους είχαν τη Δαμασκό με σκοπό να συνεργαστούν με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας για να ταυτοποιήσουν 300 Τσετσένους περίπου που μάχονται στο πλευρό των αντικυβερνητικών δυνάμεων.
Η ρωσική πλευρά έχει εξοργιστεί με το περιστατικό της αεροπειρατείας επιπρόσθετα και για το λόγο ότι υπήρξαν αναφορές περί κακοποίησης και προπηλακισμού των Ρώσων επιβατών, απαιτώντας να εξηγήσεις από την Άγκυρα.
Δεν είναι μόνο αυτό, καθώς το θέμα φαίνεται ότι λαμβάνει και γεωστρατηγικές διαστάσεις. Η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας  hurriyet daily αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της ότι η Ρωσία έχει εγκαταστήσει ρωσικούς  αντιαεροπορικούς  πυραύλους  S-400 στην περιοχή του Καυκάσου που στοχεύουν  την Τουρκία(!) ως  αντίποινα για την εγκατάσταση του ραντάρ TPY-2 μέρους της αντι-πυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ στην Μαλάτια.
(Δείτε την είδηση της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων)
Επιπρόσθετα όμως  όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα οι λόγοι για την ρωσική αυτή κίνηση είναι οι συνεχώς επιδεινούμενες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών με αφορμή και το περιστατικό με το συριακό Airbus.
Αλλά το πάζλ της επιδείνωσης  των ρωσο-τουρκικών σχέσεων έχει συνέχεια! Πρόσφατα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι θα  «στρέψουν» το TPY-2 –το οποίο ανήκει στο ΝΑΤΟ- προς την πλευρά της Συρίας έτσι ώστε να επιτηρούν και την παραμικρή κίνηση στο χώρο εντός και γύρω από τη Συρία συμπεριλαμβανομένων και των  πτήσεων αεροσκαφών από και προς τη Συρία.
(Δείτε τη σχετική είδηση για το TPY-2)
Αναμφίβολα το σκηνικό των ρωσο-τουρκικών σχέσεων είναι αρκετά περίπλοκο και αναμένεται να περιπλεχτεί και άλλο, με απρόβλεπτες συνέπειες για το συνολικό κλίμα ασφάλειας στην περιοχή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ρωσία: Προς την Τουρκία στραμμένοι οι S-400!

Απόλυτη επιβεβαίωση των εκτιμήσεων του «defence-point.gr» για τη σφοδρή ενόχληση της Μόσχας από την εν γένει συμπεριφορά της Τουρκίας , Ρώσος αξιωματικός, τις δηλώσεις του οποίου μεταδίδει το RIA Novosti, επικαλούμενο όμως την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», εμπλέκει την Τουρκία στην υπόθεση της εγκατάστασης των αντιαεροπορικών – αντιβαλλιστικών πυραύλων S-400 στον ρωσικό νότο…
Η εγκατάσταση των προηγμένων συστημάτων, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Ιγκόρ Γκορμπούλ, είναι η απάντηση της Ρωσίας στο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, ραντάρ του οποίου έχει εγκατασταθεί στην περιοχή της Ανατολίας. Ο συνταγματάρχης φέρεται να νιώθει την ανάγκη να… υπενθυμίσει τις δυνατότητες του συστήματος να αναχαιτίζει από μαχητικά αεροσκάφη, έως βαλλιστικούς πυραύλους ακόμα και στο επίπεδο της στρατόσφαιρας.
Αν και διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις για το κατά πόσον είναι λογικό ένας συνταγματάρχης να ομιλεί δημοσίως για θέματα που άπτονται της ρωσικής στρατηγικής, θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι η Μόσχα στην προσπάθεια να εξισορροπήσει την «υπερβολική δραστηριότητα» της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές ρωσικού ενδιαφέροντος, έχει αποφασίσει να «σφίξει τα λουριά», αυξάνοντας την πίεση από τα βορειοανατολικά…

ΠΗΓΗ

Οι “επαναστάτες” κεμαλοναζί σφαγείς του Συριακού λαού, δολοφόνησαν 18χρονο κορίτσι που είχε την ατυχία να είναι Χριστιανή. Τέτοια ανδρεία…

Θα καλοπεράσετε όταν αποφασίσετε “αντάρτικο” και στην Ελλάδα. Θα πληρωθείτε ακριβώς με την ίδια “ευσέβεια”.



Οι «επαναστάτες» μισθοφόροι των ΗΠΑ, που στηρίζει με κάθε μέσο και τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση του φετινού βραβείου Νόμπελ «Ειρήνης», δολοφόνησαν με τους ελεύθερους σκοπευτές τους μια όμορφη 18χρονη στο Χαλέπι, που είχε την ατυχία να είναι Χριστιανή και συνεπώς η χριστιανική γειτονιά της στο στόχαστρο των ισλαμοφασιστών «εξεγερμένων» για την επιβολή της σαρίας στη Συρία.

Τα λόγια του πατέρα που έχασε τη θυγατέρα του, η νεκρολογία στο φέρετρο της, μνημείο Αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών:

«Για εμάς τους Χριστιανούς θέλω να επισημάνω:

Εμείς οι Χριστιανοί της Συρίας δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την δική μας Άγια γη.

Αυτή τη γη υπερασπίστηκαν με το αίμα τους οι πρόγονοί μας.

Κανείς δεν προστατεύει τους Χριστιανούς της Συρίας, παρά μόνον τ’ αδέλφια μας οι Μουσουλμάνοι στην ίδια μας την πατρίδα.

Η Δύση συνεχίζει να λέει ότι είναι ασπίδα υπεράσπισης των Χριστιανών, αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα, γιατί η Δύση πουλάει τόσο τους…

Χριστιανούς, όσο και την Ανατολή, με αντάλλαγμα το χρήμα και το πετρέλαιο.

Εσύ κόρη μου είσαι η αθώα και γλυκιά καρδιά, όπως η μητέρα μας πατρίδα η Συρία.

Σε δολοφόνησαν στο όνομα του σκότους, έτσι σαν να σκότωσαν σ’ εσένα τη Συρία.

Σε τυράννησαν όπως τυραννούν τη Συρία.

Τώρα είσαι κοντά στον νεαρό μάρτυρα Sari Hassoun, τον γιο του μεγάλου μουφτή της Συρίας, είστε μαζί στους κήπους της αιωνιότητας…».

Pascal Claude Zarzar


http://trelogiannis.blogspot.gr/2012/10/18_17.html

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΝΕΚΡΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ...;;; ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ...

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που μιλούν για δυό τούρκους Αξιωματικούς του Στρατού νεκρούς από ανταλλαγή πυρών μέσα σε Συριακό έδαφος, τότε οι όποιες εξελίξεις στην περιοχή θα επιταχυνθούν. Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες μιλούν για έναν νεκρό Λοχαγό κι έναν νεκρό Υπολοχαγό των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων που επιχειρούσαν στην περιοχή. Αδιευκρίνιστο είναι αν πρόκειται για Αξιωματικούς που δρούσαν στα πλαίσια των ισλαμιστών ανταρτών ή σε στοιχείο μονάδας το τουρκικού στρατού που είχε προωθηθεί σε Συριακά εδάφη...

ΠΗΓΗ

ΕΨΑΧΝΑΝ ΓΙΑ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΝ ΠΡΩΤΟΙ... ΑΛΛΟΙ 3 ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΠ ΧΑΚΚΑΡΙ

Κούρδοι μαχητές εξαπέλυσαν επίθεση σε στρατιωτικά φυλάκια στη νοτιοανατολική Τουρκία κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα τρεις Τούρκοι στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Επιτιθέμενοι με όλμους και τουφέκια αντάρτες του ΡΚΚ επιτέθηκαν στην επαρχία Hakkari, μία ορεινή περιοχή στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν.

Οι Τούρκοι στρατιώτες αναζητούσαν τους ενόπλους στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ. 


ΠΗΓΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ "ΤΡΥΠΩΣΑΝ" ΣΕ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ!

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αθήνα μετά το θρίλερ που εκτυλίσσεται με δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι παρά την υπουργική απαγόρευση να αποπλεύσει ελληνικό πλοίο στη Λωρίδα της Γάζας, εκείνοι "τρύπωσαν" σε φινλανδικό και ταξιδεύουν.
Πρωταγωνιστές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (Καστοριάς) και Δημήτρης Κοδέλας (Αργολίδας).
Η ιστορία έχει ως εξής: Δυο πλοία, ένα ελληνικό και ένα φινλανδικό το Estelle, απέπλευσαν προς την Λωρίδα της Γάζας. Στην στάση που έκανε στην Κρήτη το ελληνικό πλοίο δεν του επετράπη ο απόπλους, καθώς υπήρχε σχετική υπουργική απόφαση μετά το αιματηρό επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά.
Ετσι, απέπλευσε μόνο το Φινλανδικό πλοίο. Όμως, λίγη ώρα αργότερα, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε ότι στο Φινλανδικό πλοίο επιβαίνουν και οι 2 έλληνες βουλευτές.
Η επικοινωνία των ελληνικών με τις ισραηλινές αρχές είναι συνεχής και οι ισραηλινοί ξεκαθαρίζουν ότι ανεξάρτητα με τους επιβαίνοντες, αν το πλοίο ακολουθησει την πορεία του Μαβί Μαρμαρά, αυτό αποτελεί πολεμική πράξη! Στο σκάφος επιβαίνουν 17 ακτιβιστές από Καναδά, Ισραήλ, Νορβηγία, Σουηδία και ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ

Σχόλιο:Κρίμα που δε πήγανε όλοι μαζί οι άπλυτοι και πήγανε μόνο δύο...

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

ΣΟΣ! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΑΕΡΟΠLANA ΤΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ME ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑ NON FLY ZONE

defencenet.gr._ Την πεποίθηση του ότι η Τουρκία μπορεί να επιβάλει με δικά της μέσα μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων σε βάθος αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων μέσα στα εδάφη της Συρίας εκφράζουν πια ανοικτά απόστρατοι Τούρκοι στρατιωτικοί και ειδικοί αναλυτές επί στρατιωτικών θεμάτων στην γειτονική χώρα.


Με συνεχή δημοσιεύματα και δηλώσεις οι οποίες ουσιαστικά προετοιμάζουν το έδαφος της εφαρμογής μίας no-fly-zone (με ποία νομιμοποίηση άραγε) πάνω από την νεκρή ζώνη που οι Τούρκοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν σε μία ζώνη βάθους αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων μέσα στα εδάφη της Συρίας, η Τουρκία προχωρά μεθοδικά και προσεκτικά στην ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας. 

Για την υλοποίηση αυτή της no-fly-zone η τουρκική Αεροπορία θα χρειαστεί περίπου 50-60 μαχητικά ενώ παρά τις διαφωνίες αρκετών σχολιαστών στα τουρκικά ΜΜΕ και στρατιωτικών ερευνητών στο εξωτερικό, οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι απέκτησαν σημαντική εμπειρία από την συμμετοχή τους στις αντίστοιχες επιχειρήσεις όπως στην Γιουγκοσλαβία το Ιράκ και την Λιβύη όπου είχαν πραγματοποιήσει μία μακράς διάρκειας αποστολή από την Τουρκία στην Λιβύη όπου τουρκικά μαχητικά F-16 συνοδευόμενα από KC-135R εκτέλεσαν αποστολή CAP προστατεύοντας τουρκικά μεταγωγικά πλοία.

Σύμφωνα με τον πτέραρχο (ε.α) Erdoğan Karakuş η τουρκική Αεροπορία μπορεί να φέρει σε πέρας την συγκεκριμένη αποστολή αν και το οικονομικό κόστος θα είναι μεγάλο και πάντα υπάρχουν οι πιθανότητες κατάρριψης των τουρκικών μαχητικών από μία αεράμυνα η οποία σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει την Αεροπορία του Ισραήλ και η οποία θεωρείται από τις πιο σύγχρονες στην Μέση Ανατολή.

Όπως συμφωνούν όλοι ακόμα και η Αεροπορία των ΗΠΑ θα χρειαζόταν σημαντικό αριθμό μαχητικών και αμέτρητες εξόδους για την καταστολή της συριακής αεράμυνας συστήματα της οποίας έχει αναφερθεί ότι χειρίζονται Ρώσοι τεχνικοί σύμβουλοι.

Από την άλλη πλευρά πάντως υπάρχουν και Τούρκοι αναλυτές με πιο συντηρητικές απόψεις οι οποίοι πιστεύουν ότι η τουρκική Αεροπορία μπορεί να ελέγξει τον συριακό εναέριο χώρο και κινήσεις στο έδαφος
στην Συρία σε βάθος μέχρι και 180 χλμ επιχειρώντας εντός του τουρκικού εναερίου χώρου, χάρις στα όπλα που τα τουρκικά μαχητικά μπορούν να φέρουν.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια από κάποια πιθανή συριακή απόπειρα κατάρριψης των τουρκικών μαχητικών από συριακά αεροσκάφη οι Τούρκοι έχουν ήδη μεταφέρει στην περιοχή αντιαεροπορικά συστήματα Atilgan και Hawk XXI τα οποία μπορούν να καλύπτουν μία ζώνη αεράμυνας 10-40 χλμ.

Πάντως ανεξαρτήτως ποια πρόταση θα υιοθετηθεί από την τουρκική κυβέρνηση η Τουρκία φαίνεται να φλερτάρει με μία ένοπλη αντιπαράθεση με την Συρία ακόμα και αυτή αρχικά θα εκδηλωθεί ως η επιβολή μίας no-fly-zone η οποία εκτιμάται ότι αποτελεί το υπόστρωμα για την δημιουργία μίας νεκρής ζώνης όπου οι αντάρτες θα μπορούν να επιχειρούν πια υπό την κάλυψη της τουρκικής Αεροπορίας αποκτώντας έτσι μία ζώνη προστασίας μέσα στην Συρία για την οργάνωση και ανασυγκρότηση στρατιωτικών μονάδων οι οποίες θα επιχειρούν στα βόρεια μέτωπα της Συρίας.

ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΕ ΕΛΕΥΕΘΕΡΑ...! ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΑΝΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...!!!


ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...


Ελεύθερη θα είναι σήμερα και για ένα 24ωρο η ενημέρωση αφού τα μπουρδελοκάναλα του συστήματος, ιδιωτικά και κρατικά δεν παίζουν ειδήσεις αφού οι δημοσιογράφοι τους συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις για τα νέα μέτρα...

ΘΑ ΤΟ ΦΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ...;;; ΤΟ EURONEWS ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...!!!



Τη στιγμή που έχουμε παραχωρήσει (δωρεάν;) ψηφιακή συχνότητα για το τηλεοπτικό κανάλι Euronews να εκπέμπει... το πρόγραμμα (και την Τροϊκανική προπαγάνδα) στην Ελλάδα και του παραχωρεί η ΕΡΤ (δωρεάν;) συχνότητες για την εκπομπή ελληνικών προγραμμάτων, το Euronews μας προκαλεί να του πούμε «τον κακό σου τον καιρό». Για την προβοκάτσια που έκανε στο δελτίο καιρού που παρουσιάζει την Ρόδο στην Τουρκία όταν δείχνει θερμοκρασίες.

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε να δείχνει θερμοκρασία για τη Ρόδο μαζί με τις τουρκικές πόλεις. Δίνει επίσης για τη Λευκωσία και την Τρίπολη του Λιβάνου. Για την Κύπρο και τον Λίβανο δεν υπάρχει θέμα παρανόησης ότι είναι διαφορετικά κράτη. Για την Ρόδο όμως κάποιος ξένος χωρίς ιδιαίτερες γεωγραφικές γνώσεις (και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι) βλέπετε και μόνοι σας ότι σίγουρα θα θεωρήσει ότι ανήκει στην Τουρκία.

Κυρίως όταν δει την άλλη εικόνα με θερμοκρασίες της Ελλάδας και δει ότι η Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Ηράκλειο ορίζουν το νοητό όριο ελληνικότητας. Υπάρχει περίπτωση να μην θεωρήσει ότι η Ρόδος ΔΕΝ ανήκει στην Ελλάδα; Μην κοροϊδευόμαστε, όχι ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση. Τη Ρόδο θα την ταξινομήσει στην Τουρκία, όπως πιθανότατα και τα Ελληνικά νησιά κοντά στην Τουρκία, ίσως και τη Θράκη.

Τέτοια «δημοσιογραφία» κάνει το Euronews; Σε τέτοιους ανθρώπους η κυβέρνηση βάζει την ΕΡΤ να παραχωρεί περιουσία του ελληνικού λαού (τις ψηφιακές συχνότητες εκπομπής); Μην βγει κάποιος να το παίξει μετριοπαθής, λογικός και τέτοιες κομπλεξικές ανοησίες. ΔΕΝ υπάρχει δικαιολογία. Σε τέτοια «μικρά» φαίνεται η δεοντολογία και ο επαγγελματισμός. Και με τέτοια «μικρά» οι επαγγελματίες νεο-Γκαίμπελς επεξεργάζονται την αντίληψη των ανυποψίαστων πολιτών για να θεωρούν δεδομένη την Ρόδο, ότι είναι τουρκεμένο νησί.

Γιατί έβαλαν τη Ρόδο στην Τουρκία και δεν την έβαλαν στην Ελλάδα που ανήκει; Θα γίνει πειθαρχική δίωξη των υπευθύνων (λέμε τώρα); Θα συνεχίσει η πορεία του Euronews στην Ελλάδα όπως είναι ή αυτό είναι σοβαρότατος λόγος για να ακυρωθεί;  farosradio.gr