ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΕΤΣΙ ΓΚΡΕΜΙΖΑΝ ΤΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΠΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ!

Μιλάμε για μεγάλο μίσος...η Ορθοδοξία όμως τελικά ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ, παρά το γκρέμισμα των Ναών και τους σκληρούς διωγμούς των Χριστιανών από τους λυσσασμένους χριστιανομάχους μπολσεβίκους:





ΠΗΓΗ.

"Έρχεται πόλεμος"!Οι εκτιμήσεις Reuters κι άλλων ΜΜΕ για το Ιράν


Όλο και περισσότερες πληροφορίες,αναλύσεις και εκτιμήσεις για έναν πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν βλέπουν κάθε μέρα το φως της δημοσιότητας και προβληματίζουν.

Η ισραηλινή ιστοσελίδα Debka υποστηρίζει σε δημοσίευμά της ότι τα όσα λέει και πράττει τις τελευταίες ημέρες ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου,οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται για έναν περιφερειακό πόλεμο.Προσδιορίζουν χρονικά μάλιστα την έναρξή του μεταξύ του 15 Δεκεμβρίου και 15 Ιανουαρίου.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε μία δήλωση του Νετανιάχου:

"Υπάρχουν φορές", δήλωσε ο Νετανιάχου, “που μια απόφαση μπορεί να έχει ένα βαρύ τίμημα. Αλλά το τίμημα για τη μη λήψη απόφασης μπορεί να είναι βαρύτερο."
«Θέλω να πιστεύω», είπε, «ότι θα έχουμε πάντα το θάρρος και την αποφασιστικότητα για τις σωστές αποφάσεις ώστε να διασφαλίσουμε το μέλλον και την ασφάλειά μας."

Αν και δεν ανέφερε το Ιράν, όλοι συμπέραναν ότι το εννούσε.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ακόμη τον “συνωστισμό” ναυτικών δυνάμεων αμερικανικών και ρωσικών στην Ανατολική Μεσόγειο.


Ανησυχία εκπέμπει και η ανάλυση του Reuters το οποίο εκτιμά ότι η απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει το Ιράν το καθιστούν πλέον τελείως απρόβλεπτο.

«Το Ιράν, είναι όλο και πιο απομονωμένο και μπορεί να ενεργήσει με απρόβλεπτους τρόπους», λέει ο Jon Alterman, διευθυντής του προγράμματος Μέσης Ανατολής στο Κέντρο Στρατηγικών και Εθνικό Σπουδών στην Ουάσιγκτον.

Θα τολμήσει το Ισραήλ να προχωρήσει σε αεροπορικές τουλάχιστον επιθέσεις εναντίον του Ιράν,ειδικά τώρα που μπορεί να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο του Ιράκ,χωρίς να χρειάζεται την έγκριση των αμερικανών που εγκαταλείπουν τη περιοχή; Πολλοί υποστηρίζουν ότι το κόστος ενδέχεται να είναι πολύ υψηλοτερο από το κέρδος.


"Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι μεσοπρόθεσμες συνέπειες », λέει ο Jon Alterman. "Θα μπορούσε μια επίθεση να ενθαρρύνει το καθεστώς στην ολοκλήρωση του πυρηνικού του προγράμματος,καταλήγει”.

Ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνα φόβου από τους απλούς Ιρανούς πολίτες. Φόβος που προέρχεται κυρίως μετά από την εισβολή στη Βρετανική πρεσβεία. Πολλά ξένα σχολεία -γαλλικά και γερμανικά- παραμένουν κλειστά. Πολλοί ξένοι εγκαταλείπουν τη χώρα και αυτό έχει προκαλέσει τη βεβαιότητα,ότι “κάτι σοβαρό ετοιμάζεται να γίνει”.

Όμως σε υψηλό ηγετικό επίπεδο το Ιράν εξακολουθεί να τηρεί δυναμική στάση. Ο Αρχηγός του ΠΝ της χώρας Υποναύαρχος Habibollah Sayyari,δήλωσε ότι ο Στόλος του Ιράν είναι έτοιμος να προφυλάξει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας,επισημαίνοντας την ανανέωση που έχει γίνει με την προσθήκη αρκετών νέων μονάδων.

onalert

ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Κ.Ε Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ!!!Εφημερίδα του ΚΚΕ αναγνωρίζει τη FYROM με το όνομα Μακεδονία!!
ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!!!ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ!!!

Με έκπληξη διάβασα στήλη της εφημερίδας "νέο εμπρός" ("βδομαδιάτικη εφημερίδα των εργαζομένων του νομού Λέσβου", Ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο/η/το "ΝΕ Λέσβου ΚΚΕ") η οποία καλούσε κυβερνήσεις Βαλκανικών χωρών να συμβάλουν στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.
Ο αρθρογράφος προέτρεπε προς το σκοπό αυτό τα κομμουνιστικά κόμματα της Βαλκανικής, αναφέροντάς τα ένα-ένα ξεχωριστά. Ανάμεσα σε αυτά, καλείται και το "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΓΔΜ)". Με την αναφορά αυτή, το Κ.Κ.Ε. όχι μόνο αναγνωρίζει τη FYROM ως "Μακεδονία" αλλά με έμμεσο τρόπο καλεί τους αναγνώστες των εφημερίδων του να κάνουν το ίδιο!

Καθώς οι εξαγγελίες του κομμουνιστικού κόμματος για αντι-ιμπεριαλιστικό αγώνα, για καταπολέμιση του "εθνικισμού" και για "λαϊκό μέτωπο" ακούγονται για να κλείσουν λιμάνια, να εμποδιστούν και να αποθαρρυνθούν τουρίστες, να διεκδικίσουν οι συνδικαλιστές μεγαλύτερα μερίδια από το φορολογούμενο, να συνεχίσουν να νοσούν οι ΔΕΚΟ, το ΚΚΕ όχι μόνο ακυρώνει την ιστορία, αλλά προδίδει της θέσεις του επίσημου ελληνικού κράτους.
Η κα Παπαρήγα είχε αναφέρει πως το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει τα παιχνίδια των "ιμπεριαλιστών" περί "εθνοτικών χαρακτηριστικών της Μακεδονίας" ( http://www.inout.gr/showthread.php?t=78606 ).
Για ακόμη μία φορά φαίνεται η ασυνέπεια του κόμματός της με την πραγματικότητα. Το ΚΚΕ μάχεται μόνο κατά του "ελληνικού εθνικισμού". Ο "Γκρουεφσκικός εθνικισμός" αναγνωρίζεται απλώς η αυτοδιάθεση ενός κράτος για αυτοπρσδιορισμό, άρα προσεγγίζεται με συμπάθεια!!
- Οι συντάκτες της εφημερίδας βρίσκονται σε άδεια, όπως ενημερώθηκα τηλεφωνικώς για να ζητήσω εξηγήσεις. Θα είχε ενδιαφέρον ωστόσο να μάθουμε αν η αναγνώριση του "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" αποτελεί και την επίσημη θέση του ΚΚΕ.

Αντίδραση ΚΚΕ στην απόφαση της Χάγης για την ΠΓΔΜ

ΚΚΕ.jpg

«Το Δικαστήριο της Χάγης είναι ένα όργανο προώθησης των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων, δικαιολόγησης επεμβάσεων και πολέμων και βαρύνεται με φρικτά εγκλήματα σε βάρος των λαών, τα τελευταία 20 χρόνια, μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες της Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ για την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, που ελήφθη μετά από προσφυγή της ΠΓΔΜ.

«Όπως το "διεθνές δίκαιο", έγινε χειρότερο τα τελευταία 20 χρόνια, [ ...;] δεν έχει καμία σχέση με την έννοια της απόδοσης δικαιοσύνης», συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση, που εξέδωσε το δικαστήριο της Χάγης, μετά την προσφυγή της ηγεσίας της ΠΓΔΜ, η οποία κρίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση παραβίασε το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το πόσο αδιέξοδη ήταν η τακτική της ονοματολογίας, που διαχρονικά υπερασπίστηκαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με τη στήριξη των εθνικιστικών κύκλων».

«Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά πως η λύση για την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών δεν βρίσκεται σε ενδιάμεσες συμφωνίες [ ...;]. Η λύση βρίσκεται στην κοινή αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών, στην παραδοχή της πραγματικότητας: πως η Μακεδονία είναι ένας μεγάλος γεωγραφικός χώρος που διαμελίστηκε με τους βαλκανικούς πολέμους και κανένας δεν μπορεί να έχει την αποκλειστική χρήση του ονόματος και των παραγώγων του. (ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑ??Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!Έτσι, αν περιλαμβάνεται στο όνομα της γειτονικής χώρας το όνομα Μακεδονία ή και κάποιο από τα παράγωγά του, αυτό θα πρέπει να έχει γεωγραφικό προσδιορισμό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να δοθεί "λαβή" για να ανακινηθούν διεκδικήσεις», τονίζεται.



apollonios

ΑΦΩΝΟ ΤΟ BBC ΑΠΟ ΛΟΓΟ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ-GOLDMAN SACHS RULES THE WORLD! video




http://ellhnikonakron.blogspot.com/

Το BBC μένει άφωνο όταν ο χρηματιστής της Wall Street, Alessio Rastani αποκαλύπτει πως μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος η Goldman Sachs ελέγχει ολόκληρο τον κόσμο ενώ οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν ρόλο τυπικό.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!

Εκατοντάδες απροσκύνητοι Έλληνες κατέφθασαν σήμερα το απόγευμα, απο νωρίς, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της Χάγης που δικαίωσε τους γυφτοσκοπιανούς. Πατριώτες που ανταποκρίθηκαν στο έκτακτο κάλεσμα, καθώς μια μέρα πριν είχε ανακοινωθεί η εκδήλωση, μιας και ήμασταν σίγουροι για το τι θα γίνει και δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό.

Στις 8 ξεκίνησε η πορεία προς το Μνημείο του Παύλου Μελά, που βρίσκεται στη συμβολή της Ρηγίλλης με τη Βασιλίσσης Σοφίας, δίπλα στη Λέσχη Αξιωματικών. Όλο το κέντρο της Αθήνας σείστηκε από τα συνθήματα, στέλνοντας το μήνυμα στους "αρμόδιους" που ευθύνονται για όλα τα δεινά της Πατρίδας και ειδικά όσους κατοικοεδρεύουν εντός και πέριξ του "ναού της δημοκρατίας".
ΠΗΓΗ: "Στόχος".

Διαβάστε και το ρεπορτάζ της "Ζούγκλας".

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όσους Πατριώτες απέδειξαν πως διαθέτουν εθνικά αντανακλαστικά και ευαισθησίες, για μια ακόμα φορά: Γιατί αν περιμένουμε από τα προδοτικά (απο)κόμματα, σωθήκαμε!

Σκάνδαλο Carrier IQ. Πώς να προφυλαχθείτε;

Πιθανότατα ακούσατε για το σκάνδαλο της Carrier IQ (διαβάστε περισσότερα). Πίστευα οτι θα κατέληγε σε στοχευμένη δυσφήμιση αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή για την προστασία της ιδιωτικότητάς μας και πρέπει να προφυλαχθούμε.

Περί τίνος πρόκειται;

Όλα ξεκίνησαν όταν το μέλος του XDA, Trevor Eckhart ανακάλυψε την εφαρμογή “IQRD” στην Android συσκευή του. Τεστάροντάς την παρατήρησε πως ότι και να κάνει καταγράφεται σε log files τα οποία στέλνονται στην εταιρία Carrier IQ (ακόμα και τα σημεία που αγγίζουμε την οθόνη μας!!!).

Δείτε το βίντεο:


Το λογισμικό αυτό βρέθηκε επίσης σε συσκευές Nokia (Symbian), RIM (Blackberry), WindowsPhone7 και iOS. Από εχθές ξεκίνησε ένας χορός διαψεύσεων από τις Nokia, RIM, Google, Microsoft, Samsung, Motorola και HTC οι οποίες σε γενικές γραμμές αναφέρουν οτι “δε γνωρίζουν ή δεν προεγκαθιστούν το εν λόγω λογισμικό” σε αντίθεση με την Apple η οποία αναφέρει πως “το εγκαθιστούσε στις συσκευές τις, σταμάτησε να το υποστηρίζει στο iOS 5, αλλά δεν το έχει απεγκαταστήσει ακόμα”!

Περισσότερη σημασία έχει η δήλωση της Carrier IQ η οποία λέει εν συντομία οτι “το λογισμικό αυτό χρησιμοποιείται και απαιτείται από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και όχι από τους κατασκευαστές”.

Τι σημαίνει για εμάς στην Ελλάδα;

Πιθανώς τίποτα! Ενδέχεται να μην το έχουμε στις συσκευές μας καθώς όλοι συμφωνούν οτι εντοπίστηκε σε συσκευές των ΗΠΑ και μόνο. Εκτός και αν οι φωστήρες της ελληνικής κινητής τηλεφωνίας έχουν βάλει το χεράκι τους και σε αυτό τον τομέα (αντί να ασχοληθούν με τις τιμές και τα πακέτα τους, λέω εγώ).

Πώς θα προφυλαχθούμε;

  • Google συσκευές. Τα επίσημα Google τηλέφωνα (τα Nexus δηλαδή) όπως και οι ταμπλέτες (Xoom και Transformer) δε διαθέτουν το εν λόγω λογισμικό.
  • Android συσκευές. Έχετε δύο λύσεις:
    • Φλασάρετε μία custom ROM οι οποίες δεν το περιέχουν.
    • Αποκτάτε “root” δικαιώματα στη συσκευή σας και κατεβάζετε από το Android Market την εφαρμογή Logging Test App (€ 0,73), η οποία θα εντοπίσει το “IQRD” (αν υπάρχει) και θα σας βοηθήσει να το απεγκαταστήσετε.
  • Apple συσκευές. Τα πράγματα είναι απλά. Αρκεί να πάτε στη διαδρομή “Settings > General > About > Diagnostics & Usage” και να επιλέξετε “Don’t Send”.

Η υπόθεση είναι σοβαρότατη ασχέτως αν ισχύει μόνο για τις ΗΠΑ. Ίσως να μην είναι τρελοί οι συνωμοσιολόγοι και αυτοί που πιστεύουν οτι μας παρακολουθούν.

[Πηγές: Techcrunch, AddictiveTips]

Ίσως το πιο εντυπωσιακό Βίντεο...

11 Noεμβρίου 2002.
Σύνοδος κορυφής Ε.Ε-Ρωσίας στις Βρυξέλλες.
Δείτε προσεκτικά στο βίντεο που ακολουθεί, τι απάντησε ο Πούτιν σε ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου για τους Τσετσένους...

Εκκλησίες γίνονται στόχος βανδάλων, «εξεγερμένων», αναρχικών και σατανιστών

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ο όχλος των διαδηλωτών του ‘Οccupy London’ που είχαν κατασκηνώσει έξω από τον ιστορικό καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου (της Αγγλικανικής Εκκλησίας) άφησαν πίσω τους την βρωμιά, το χάος, γκράφιτι, αλκοόλ και ναρκωτικά, ενώ οι «διαμαρτυρόμενοι» αφόδευσαν μέσα στον Ναό...

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου, όπου ο Άγγλος ποιητής και ιερέας John Donne κήρυξε, όπου ο Lancelot Andrews, ένας από τους πατέρες της μετάφρασης της Βίβλου του Βασιλιά Ιακώβου, ήταν κοσμήτορας, ένας καθεδρικό ναός με ιστορία και σημασία τεράστια, χρησιμοποιήθηκε σαν τουαλέτα, από άτομα που είναι κατά «του καπιταλισμού» και ζητούνε «δικαιοσύνη»...

Μια έκθεση για τον καθεδρικό ναό αναφέρει: "Βεβήλωση: Graffiti έχουν ζωγραφιστεί πάνω στη μεγάλη δυτική πόρτα του καθεδρικού ναού και ιερόσυλα μηνύματα έχουν γραφτεί στους ανακαινισμένους πυλώνες της δυτικής στοάς (φαίνεται το "666"). Ανθρώπινα περιττώματα βρίσκονται στην είσοδο της δυτικής στοάς και στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού. "

Ένας ιστορικός ναός (ιδρύθηκε το 604 μ.Χ. και είναι έδρα του Επισκόπου του Λονδίνου) κατάντησε δημόσια τουαλέτα, αλλά δεν υπήρξε καμία κατακραυγή για αυτή τη φρικτή ασέβεια.


ΙΤΑΛΙΑ: Στην Ρώμη, τον Οκτώβριο, μια ομάδα νέων που βάδιζαν στο πλαίσιο του κινήματος "Occupy Rome", έκαναν παράκαμψη από το κύριο ρεύμα της πορείας και κατευθύνθηκαν προς το Ρωμαιοκαθολικό Ναό των Αγίων Marcellino και Pietro, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Labicana και Merulana. Με κουκούλες στα πρόσωπά τους και με ραβδιά, οι «εξεγερμένοι» νεαροί μπήκαν στο ναό και πήραν το άγαλμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ένα Σταυρό. Τα μετέφεραν στο δρόμο, όπου και τα κατέστρεψαν και τα άφησαν στο δρόμο.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Εδώ και αρκετά χρόνια η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Μόναχο γίνεται στόχος νεαρών που επιδίδονται σε βανδαλισμούς. Αφαιρούν τα κεραμίδια από τη στέγη, γράφουν γκράφιτι στους εξωτερικούς τοίχους, ουρούν στα ιερά σκεύη με το νερό και έχουν βάλει φωτιά στο τοπικό νεκροταφείο. Μερικοί από τους νέους είναι γνωστοί στο ιερέα της ενορίας, ο οποίος δεν τους έχει καταγγέλλει στην αστυνομία. Ένας από τους νεαρούς δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη που τον έδειχνε σε θολή εικόνα, ότι ήταν μουσουλμάνος και αισθανόταν άβολα με την θρησκεία της πλειοψηφίας. Ο ιερέας λέει ότι πολλοί νέοι είναι επιθετικοί προς την Εκκλησία λόγω της συναισθηματικής παραμέλησης που υφίστανται στο σπίτι.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Στις 12 Οκτωβρίου άγνωστοι έκαναν βανδαλισμούς στο ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Vohwinkel. Κατέστρεψαν πολύτιμα έργα τέχνης, πέταξαν μανουάλια και βιβλία κάτω και έβγαλαν ένα σπαθί από ένα άγαλμα και το έβαλαν στον Εσταυρωμένο.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τον Οκτώβριο στο Ostbevern, άγνωστοι κατέστρεψαν ένα άγαλμα του Χριστού που βρίσκεται στο νεκροταφείο. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το άγαλμα υπέστη από βανδαλισμό.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τη νύχτα της 30 Οκτωβρίου, βάνδαλοι όρμισαν στο νεκροταφείο του Niedereschach, καταστρέφοντας τάφους, κεριά μνημεία, αγάλματα της Παναγίας και Αγγέλων, λουλούδια, και ζαρντινιέρες. Επίσης έβγαλαν τους ξύλινους σταυρούς από τους φρέσκους τάφους και τους έβαλαν ανάποδα, πράξη που παραπέμπει σε σατανιστές.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Στο ελβετικό χωριό του Αγίου Πανταλέων-Nuglar, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν σε χριστιανικές εικόνες αρκετές φορές. Ξεκόλλησαν τους Εσταυρωμένους από τους σταυρούς, άλλους τους κατέστρεψαν και έναν τον κρέμασαν σε ένα δέντρο. Ζωγράφισαν μία γυμνή γυναίκα σε σταυρό που πριν τον είχαν καταστρέψει.


ΑΥΣΤΡΙΑ: Γκράφιτι στους δρόμους της Βιέννης που λέει: "Γουρούνια Χριστιανοί καταστρέψατε τον κόσμο", με το «Α» των αναρχικών για υπογραφή.


ΗΠΑ: Σε ένα περιστατικό που αρχές της Βόρειας Καρολίνας θεωρούν σοβαρό έγκλημα μίσους, μια σειρά από εκκλησίες σε τρεις τοπικές κομητείες υπέστησαν βανδαλισμούς, στις 16 Νοεμβρίου. Μόνο την Κυριακή το βράδυ, οκτώ εκκλησίες ήταν στοχευμένες. Μηνύματα μίσους με σπρέι ζωγραφισμένα στο εξωτερικό των εκκλησιών από τους βάνδαλους οι οποίοι παραβίασαν την πόρτα μίας από τις εκκλησίες στο Ansonville και μπήκαν μέσα μα συνεχίσουν τις καταστροφές.

Η Τράπεζα ανατράπηκε, με πυροσβεστήρα ψέκασαν το ιερό και καρέκλες ρίχτηκαν πάνω στα βιτρό. Όμως η φρίκη δεν τελειώνει εκεί. Ρίξανε κάτω ένα σταυρό και εν μέρει τον έκαψαν, ενώ κάποιος αφόδευσε στο βωμό του ναού.

Και δεν έφτανε μόνο αυτό, όταν την άλλη μέρα ήρθε το συνεργείο καθαρισμού συνειδητοποίησε ότι ταφόπλακα ενός παιδιού που ήταν στο νεκροταφείο των σκλάβων, είχε σκαφτεί και είχε πεταχτεί μέσα από ένα παράθυρο.

Στο εξωτερικό της εκκλησίας υπήρχαν συνθήματα όπως «Ο Θεός είναι ο διάβολος» και «Γύρνα πίσω στην Αφρική». Σε άλλα μέρη, υπήρχαν σβάστικες, ρατσιστικές βρισιές και γεννητικά όργανα.

Μια άλλη Λουθηρανική Εκκλησία γέμισε με γκράφιτι, που έλεγαν «666», «Σατανάς» και μία πεντάλφα.

Video | News | Weather | Sports

Wed Nov 16 19:37:48 PST 2011

Church vandals strike again

The number of churches targeted by vandals recently is climbing. Late Tuesday, the Organ Lutheran Church in Salisbury was spray painted with graffiti. It’s the second time the historical church has been hit by vandals in the last three days. view full article


Και για να μην ξεχνάμε και τα δικά μας...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο Άγιος Κοσμάς, ο γέροντας Παΐσιος και οι προφητείες περί ρωσοτουρκικού πολέμου. Ένα βήμα πριν το ποθούμενο και τα γεγονότα!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Γιατί κατεβαίνει ο ρωσικός στόλος στην Ανατολική Μεσόγειο τον Δεκέμβριο; Ποιές οι μύχιες διπλωματικές επιδιώξεις της Μόσχας στην Κύπρο και τη Συρία; Γιατί καθίστανται αντικρουόμενα τα συμφέροντά της με την Άγκυρα και ποιός ο ρόλος του Ισραήλ; Τι προσδοκά η Τουρκία από τη Συρία...

Με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ κυκλοφορεί η εφημερίδα «Στύλος Ορθοδοξίας» όπου παρουσιάζει το πως και το γιατί η Άγκυρα πείσθηκε να λάβει μέτρα κατά της Συρίας και να προετοίμαζεται για στρατιωτική επέμβαση στην Συρία. Οι φήμες για τα ανταλλάγματα που θα λάβει εμπλέκουν και την Ελλάδα...

Όταν πριν από χρόνια ο γέροντας Παΐσιος υποστήριζε πως η Τουρκία θα εμπλακεί σε πόλεμο με τη Ρωσία κάποιοι, άθεοι επί το πλείστον η χαλαροί και αδιάφοροι στην ορθόδοξη πίστη γελούσαν ειρωνικά. Όταν ο αείμνηστος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος πριν από λίγα χρόνια έλεγε πως η Ελλάδα θα πεινάσει όταν ξεσπάσει πόλεμος στη Συρία υπήρχαν παρόμοιες φωνές που τα λεγόμενα του τα εκλάμβαναν ως τρέλες και ανοησίες. Ωστόσο, οι απόψεις αυτές, όπως ισχυρίζεται σήμερα σύγχρονος ασκητής που ζει στο Παγγαίο όρος εν μέρει ταυτίζονται με την προφητεία του Αγίου Κοσμά περί ρωσοτουρκικού πολέμου.

Ο ίδιος ασκητής θέλοντας να δώσει μία χρονική διάσταση στην εκπλήρωση των προφητειών αυτών τόνιζε προσφάτως ότι είμαστε πλέον πολύ -πολύ κοντά. Μάλιστα για να δείξει το πόσο κοντά είμαστε ισχυριζόταν πως ο μαρμαρωμένος βασιλιάς, δηλαδή ο Άγιος Ιωάννης ο Βατάτζης έβγαλε το ξίφος από το θηκάρι του και ήδη περιφέρεται με τη μορφή παλιάτσου στη Βασιλεύουσα προμηνύοντας την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους... (βλ. σελ 33)!

Οργανώνει τα τάγματα και τα φουσάτα των Αγίων για να μπουν θριαμβευτικά και πάλι στη Βασιλεύουσα και προετοιμάζει την πανηγυρική θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία...

Τις θέσεις του αυτές έρχονται πλέον να επαληθεύσουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο και τα πολιτικά δρώμενα στην ευρύτερη γεωπολιτική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ας δούμε όμως, τα πράγματα πιο αναλυτικά παρουσιάζοντας το πιο πρόσφατο σενάριο... το οποίο ήδη υπό τη μορφή της φημολογίας ευρέως κυκλοφορεί.

Όλοι γνωρίζουμε πως το καθεστώς του Άσαντ, του Σύρου προέδρου βρίσκεται στο στόχαστρο Αμερικανών και Ευρωπαίων αλλά και μίας παρασκηνιακής γνωστής κάστας, οι οποίοι ασκούν πιέσεις προκειμένου να το ανατρέψουν κατά το πρόσφατο παράδειγμα της Λιβύης, προκειμένου να εξυπηρετήσουν μύχια πολλαπλά συμφέροντά τους! Ωστόσο, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης που γενικά επικρατεί οι χώρες που συνήθως πρωτοστατούν, δηλαδή οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία αδυνατούν επί του παρόντος να αναλάβουν το κόστος μίας νέας στρατιωτικής επιχείρησης αντίστοιχη μ' αυτήν που παρακολουθήσαμε πριν από λίγους μήνες στη Λιβύη. Έτσι, αναλίσκονται στη σχεδόν ανέξοδη καθημερινή κλιμάκωση μίας διεθνούς προπαγάνδας κατά του καθεστώτος του προέδρου Άσαντ αλλά και προσανατολίζονται να επιβάλλουν διεθνείς οικονομικές κυρώσεις, γνωστά ως οικονομικά εμπάργκο.

Μ' όλα αυτά αποσκοπούν στη σταδιακή απομόνωση της Συρίας, έτσι ώστε να μπορέσουν να καταφέρουν την ανατροπή της παρούσας κυβέρνησης... Αν και συγκεκριμένα κλιμάκια της ελεγχόμενης, όπως φημολογείται εκ της Δύσης, τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάϊντα προετοίμασαν τα τελευταία χρόνια το έδαφος δημιουργώντας τους εσωτερικούς απαραίτητους θύλακες ανατροπής του καθεστώτος Άσαντ, εν τούτοις αδυνατούν από ότι διαπιστώνεται να αναλάβουν οι ίδιοι την πρωτοβουλία μίας γενικευμένης επιχείρησης.

Ως εκ τούτου εξαναγκάστηκαν να μεταβάλλουν τα αρχικά σχέδια τους προχωρώντας σε άλλου τύπου λύση. Όπως χαρακτηριστικά λέγεται αναβάθμισαν το ρόλο της Τουρκίας καθιστώντας αυτόν πρωταγωνιστικό... Ενέπλεξαν την γείτονα χώρα, αφού πρώτα την «έπεισαν» με διάφορους θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους (βλ. οπλικό σύστημα H.A.A.R.P.) και ανακοίνωση ρωσικού ναυτικού περί ενεργοποίησής του πριν από τους δύο πρόσφατους ισχυρούς σεισμούς στην Τουρκία! Όπως αποκαλύπτει μάλιστα σε πρόσφατο δημοσίευμά της η αραβική εφημερίδα Al-Rai που εκδίδεται στο Κουβέιτ, η Άγκυρα αναμένεται να επιβάλλει ως χώρα μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ) την Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων στη Συρία κατ' επιταγήν της Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, τη μετάφραση του οποίου παρουσιάζει η ιστοσελίδα DEFENCENET φέρεται να έχουν καταλήξει τουλάχιστον σε πρώτη φάση ΗΠΑ, Αραβικές χώρες και Τουρκία σε συμφωνία για το κλείσιμο με Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων του εναέριου χώρου της Συρίας. Η εφημερίδα επικαλούμενη «Ευρωπαϊκές» πηγές στην Ουάσιγκτον θέλει την εγκατάσταση της Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων να υλοποιείται από αραβικά και τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, ενώ οι ΗΠΑ θα περιοριστούν -ίσως λόγω οικονομικής δυσπραγίας- στην παροχή λογιστικής υποστήριξης.

Οπωσδήποτε κάτι τέτοιο -επισημαίνεται στο δημοσίευμα μόνο εύκολο δεν θα είναι, αν είναι αλήθεια, καθώς η Συρία διαθέτει σαφώς ανώτερη Αεροπορία και πιο ετοιμοπόλεμη από αυτή της Λιβύης. Το κυριότερο όμως είναι ότι διαθέτει αντιαεροπορική άμυνα που ενέχει κινδύνους υψηλών απωλειών για όποια κράτη συμμετέχουν στην ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Πέραν αυτού, υπάρχει και ο παράγων Ρωσία. Μέσα σε δύο εβδομάδες από την απόπλου του ρωσικού Στόλου από τα λιμάνια του Βόρειου Ωκεανού, μπορεί να βρίσκεται στις ακτές της Συρίας. Πόσο εύκολο λοιπόν είναι για τους Δυτικούς να κάνουν κάτι χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας; Εκτός και αν έχει συμφωνηθεί η αλλαγή ηγεσίας σε ανώτατο επίπεδο...
Η επιχείρηση, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας θα έχει ως στόχο την εξουδετέρωση των «κινήσεων» του Στρατού της Συρίας, όπως και την αδρανοποίηση των δραστηριοτήτων του «Προεδρικού Παλατιού», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ότι αφορά τον έλεγχο και τη διοίκηση των στρατευμάτων.

«Ο Στρατός της Συρίας μπορεί να παραλύσει μέσα σε 24 ώρες» φέρεται πως είπε σχετικά πηγή στην εφημερίδα Al-Rai.

Ήδη μέσα στο πλαίσιο αυτό αυξάνονται οι επικρίσεις της Άγκυρας προς τη Δαμασκό. Η Τουρκία ίσως να προσδοκά βάσει της συμφωνίας, όπως ισχυρίζονται διπλωματικές πηγές, πολλαπλά οφέλη από την ενεργό στρατιωτική ανάληψη μίας λίαν παρακινδυνευμένης γι' αυτήν επιχείρησης. Μίας επιχείρησης που θα προηγηθεί της προσπάθειας αλλαγής της εξουσίας στο Ιράν. Αυτός πιθανόν να είναι και ο λόγος που η Άγκυρα εξαναγκάστηκε να ακυρώσει τη συμφωνία περί των πυρηνικών που είχε συνάψει με την Τεχεράνη... Μέσα στο πλαίσιο αυτό «η Τουρκία σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας DEFENCENET άρχισε να συγκεντρώνει μεγάλες δυνάμεις στα σύνορα με την Συρία και είναι σαφές ότι "κάτι ετοιμάζεται" από την Άγκυρα. Τουλάχιστον μία Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία με άρματα μάχης M60 έχει μεταφερθεί στην περιοχή, ενώ έχουν πυκνώσει οι αποστολές αεροφωτογράφησης νότια της Αλεξανδρέττας από αεροσκάφη RF-4E. Ταυτοχρόνως το τουρκικό Ναυτικό έχει αυξήσει την παρουσία του στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας κατά τρία σκάφη (δύο κορβέτες και μία φρεγάτα O.H.Perry). Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε πως "Η Άγκυρα είναι έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο, εάν η Συρία συνεχίσει τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων κατά του προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ", μη αποκλείοντας τη στρατιωτική επέμβαση. Συγκεκριμένα ο Νταβούτογλου, σε συνέντευξή του στο τουρκικό Κανάλι 24, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ελπίζουμε πως μία στρατιωτική επέμβαση στην Συρία δεν θα είναι αναγκαία. Ωστόσο το συριακό καθεστώς οφείλει να βρει τρόπο να επιτευχθεί η ειρήνη με το λαό του. Όσο συνεχίζεται πάντως η βίαιη καταστολή, η Τουρκία είναι έτοιμη για οποιοδήποτε σενάριο». Τόνισε επίσης πως οι τουρκικές κυρώσεις κατά της Συρίας είναι έτοιμες και θα ανακοινωθούν σύντομα από τον πρόεδρο της χώρας, Αμπντουλάχ Γκιουλ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σημειώνουμε ότι η Τουρκία διεκδικεί μία εδαφική περιοχή περίπου 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων νότια της Αλεξανδρέττας»!

Σύμφωνα μάλιστα με κάποια σενάρια που κυκλοφορούν με τη μορφή φημολογίας σε διπλωματικούς κυρίως κύκλους στα ανταλλάγματα εκτός από την αποκλειστική σχεδόν στρατηγική χρήση των υδάτινων πόρων της περιοχής συμπεριλαμβάνονται και δύο ελληνικά νησιά, τα οποία θα καταλάβει αρχικά υπό τη Νατοϊκή ομπρέλα η Άγκυρα προκειμένου να αποφύγει μία ανοικτή ρήξη με την Ελλάδα! Στο σημείο αυτό αξίζει να ενθυμηθούμε την προφητική ρήση του γέροντα Παϊσίου περί τουρκικής κατάληψης δύο ελληνικών νησιών χωρίς σχεδόν καμία αντίσταση... πριν ξεκινήσουν τα μεγάλα γεγονότα που θα αλλάξουν άρδην τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ένα τέτοιο πιθανόν ενδεχόμενο -με δεδομένη την κατάσταση στην Ελλάδα- αποσκοπεί κυρίως στην συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, αφού πλέον σ' αυτή θα έχει λόγο και η Τουρκία! Και αυτό γιατί θα μεταβληθούν υπέρ της τα ισχύοντα περί του δικαιώματος της Ελλάδος να ορίσει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) κατά το παράδειγμα της Κύπρου, προκειμένου να προχωρήσει στην εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου... Μέσα λοιπόν στο πλαίσιο αυτό της νέας προοπτικής που ανοίγεται για την Τουρκία με τα παρασκηνιακά ανταλλάγματα η κυβέρνηση Ερντογάν αναγκάστηκε να ενδώσει στις πιέσεις της Ουάσιγκτον...

Η στάση της Ρωσίας

Τα ανωτέρω σχέδια δεν περνούν απαρατήρητα από τη Μόσχα. Η Ρωσία επ' ουδενί θέλει να χάσει τη μοναδική στρατιωτική βάση που διατηρεί στη Μεσόγειο και η οποία βρίσκεται στη Συρία ούτε επίσης να υποστεί μία νέα οικονομική ζημιά πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω ματαίωσης συμφωνιών που έχει συνάψει σε στρατιωτικό και εμπορικό επίπεδο με τη Δαμασκό. Ήδη από τις αλλαγές σε Λιβύη και Αίγυπτο υπέστη ζημιά πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα αυξηθεί κατά πολύ αν αλλάξει και το καθεστώς της Συρίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δαμασκός προμηθεύεται σχεδόν σε αποκλειστικό βαθμό στρατιωτικό υλικό από τη Ρωσία... Αυτός πιθανόν να είναι και ο λόγος που αποστέλλει μετά από πολλά χρόνια ισχυρή ναυτική δύναμη στην περιοχή της Αν. Μεσογείου. Ναυτική δύναμη που αποτελείται από ένα αεροπλανοφόρο, δύο υποβρύχια και αρκετά πλοία συνοδείας. Μέσα στο πλαίσιο της αποστολής στη Μεσόγειο η συγκεκριμένη ναυτική ρωσική δύναμη προέβη προσφάτως σε γυμνάσια στη Βόρειο θάλασσα, ενώ αναμένεται να βρίσκεται στην περιοχή περί τα μέσα του Δεκεμβρίου. Βέβαια η παρουσία του ρωσικού στόλου στην περιοχή σχετίζεται και με τη θωράκιση αρκετών συμφωνιών που έχουν συναφθεί με την Κύπρο και αφορούν ευρύτερη συνεργασία στο τομέα της ενέργειας και της άμυνας.

Η Ρωσία άλλωστε με μία πιθανή απώλεια της φιλικά προσκείμενης προς αυτήν Συρίας δεν θα έχει λόγο στα πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου σε Κύπρο και Ελλάδα. Ως εκ τούτου κανείς δεν αποκλείει να σταθεί ενεργά πλέον εμπόδιο προς τις βλέψεις της Ουάσιγκτον, προκειμένου να συνεχίσει να έχει το απαραίτητο διαπραγματευτικό χαρτί που απαιτείται προκειμένου να συμμετάσχει ως σημαντικός «παίκτης» στις αποφάσεις που αφορούν την περιοχή. Και ακριβώς αυτό το γεγονός δεν αποκλείει ακόμη και στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία. Ένα τέτοιο πιθανό πλέον ενδεχόμενο θα τη βοηθήσει να επιλύσει ταυτόχρονα δύο βασικές μακροχρόνιες επιδιώξεις της. Η πρώτη εξ αυτών αφορά την εξασφάλιση της παρουσίας της στη Μεσόγειο μ' όλα τα απορρέοντα εξ αυτής μελλοντικά οφέλη. Μία τέτοια παρουσία άλλωστε επεδίωξε και παλαιότερα τόσο με τη σύναψη συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη, όσο και με την πρόταση εκμετάλλευσης των ναυπηγείων της Σύρου για εξυπηρέτηση των αναγκών συντήρησης του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο. Η δεύτερη μύχια επιδίωξη αφορά τον Καύκασο αλλά και τη σύμμαχο προς αυτήν Τεχεράνη. Η ενεργή παρουσία της Μόσχας θα ενισχύσει πολλαπλώς το διπλωματικό χαρτί στις οιανδήποτε μελλοντικές εξελίξεις.

Ο ρόλος του Ισραήλ

Αυτοί είναι και οι λόγοι που Μόσχα και Άγκυρα έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα τα οποία ουδόλως αποκλείεται σήμερα να καταλήξουν σε μία πολεμική ευρύτατη σύρραξη που θα αλλάξει άρδην το γεωγραφικό χάρτη στην περιοχή. Μία τέτοια σύρραξη άλλωστε εξυπηρετεί ποικιλοτρόπως και το Ισραήλ, το οποίο διακαώς επιθυμεί να μειώσει τη στρατιωτική ισχύ της Άγκυρας. Με δεδομένα μάλιστα την εχθρική προς το Τελ-Αβίβ στάση της τουρκικής κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες αλλά και το γεγονός ότι η Τουρκία είναι η μοναδική πλέον εναπομείνασα εκτός του Ιράν μουσουλμανική χώρα με ισχυρό στρατό το Ισραήλ θα έχει κάθε λόγο να ωφεληθεί από έναν ενδεχόμενο ρωσοτουρκικό πόλεμο! Μέσα στο πλαίσιο αυτό άλλωστε έχει αναπτύξει διπλωματικές σχέσεις με τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ, ενώ όπως φημολογείται μυστικά ενισχύει με όπλα και τους Κούρδους αντάρτες που μάχονται ενάντια στην Άγκυρα..

Εκ των ανωτέρω λοιπόν διαπιστώνεται πόσο πιθανό πλέον είναι το ενδεχόμενο ενός ρωσοτουρκικού πολέμου, κάτι που παλαιότερα θα αποτελούσε σενάριο φαντασίας. Διαπιστώνεται πόσο κοντά βρίσκεται η επαλήθευση των προφητειών του Αγίου Κοσμά, του μακαριστού γέροντα Παϊσίου αλλά και του μακαριστού Μητροπολίτη Σιατίστης Αντωνίου.
Η θέση της Ελλάδος

Ο κοινούς νους τέλος κατανοεί πως η Ελλάδα λόγω της τεχνητής οικονομικής κρίσης που την ταλανίζει αναλίσκεται σε παθητικό ρόλο έναντι των ραγδαίων αυτών εξελίξεων. Ρόλο που εκ των πραγμάτων την καθιστά αδιάφορο παρατηρητή και «κομπάρσο» σε διπλωματικό επίπεδο. Στην ουσία η κυβέρνηση της χώρας μας παρουσιάζεται αδύναμη να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα και απλώς σύρεται και διασύρεται από τους Ευρωπαίους και την Ουάσιγκτον με τη μορφή του επαίτη προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην στην ελληνική κοινωνία και να αποφύγει κοινωνικές εξεγέρσεις. Την εμφανή αυτή αδυναμία όμως της κυβέρνησης, που προκάλεσε η πολιτική της αποστασίας από τα σταθερά νάματα του ουρανού, που διαχρονικά θωράκιζαν την ευλογημένη αυτή χώρα αναμένεται να καλύψει ο ίδιος ο Θεός επιβραβεύοντας αυτούς που θυσιάστηκαν και θυσιάζονται για την αλήθεια και τη σωτηρία, υποστηρίζει ο γνωστός γέροντας ασκητής του Παγγαίου Όρους.
Ένας Δούλος Κυρίου

Συντάκτης: ΕΝΑΣ ΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011

Αφαιρέθηκε ο Σταυρός σε παρεκκλήσι Αμερικάνικης βάσης στο Αφγανιστάν


Αμερικανός στρατιώτης λέει: Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί οι Χριστιανοί γίνονται πάντα ο στόχος;


Ένας μεγάλος σταυρός που είχε περίοπτη θέση έξω από ένα παρεκκλήσι σε μια απομονωμένη στρατιωτική βάση στο βόρειο Αφγανιστάν, αφαιρέθηκε την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας οργή σε ορισμένους Αμερικανούς, μέλη της υπηρεσίας που υπηρετούν εκεί.

"Είμαστε εδώ μακριά από τις οικογένειές μας, και το εκκλησάκι είναι το μοναδικό σημείο που αισθάνεται κάποιος σαν το σπίτι του," μας δήλωσε ένα μέλος της υπηρεσίας στο Camp Marmal."Με το σταυρό σε εξωτερικό σημείο μέσα στη βάση, είναι μια συνεχής υπενθύμιση για όλους μας ότι ο Ιησούς είναι δίπλα μας."

"Το να μην υπάρχει ο Σταυρός, είναι πραγματικά εξοργιστικό", πρόσθεσε ένας άλλος αξιωματικός. "Εγώ περνάω καθημερινά από το παρεκκλήσι στο δρόμο για το γυμναστήριο ή το φαγητό, και βλέποντας τον σταυρό είναι μια καθημερινή υπενθύμιση της πίστης μου και το τι έχει κάνει για μένα ο Ιησούς. Αποτελεί καθημερινή έμπνευση και το κίνητρο για μένα να αναγνωρίσω την πίστη μου και να παραμείνω στον σωστό δρόμο. "

Το στρατόπεδο Camp Marmal είναι μια γερμανική βάση, η οποία φιλοξενεί τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Το επίμαχo διαθρησκευτικό παρεκκλήσι, εποπτεύεται από τον αμερικανικό στρατό.

Οι στρατιώτες είπαν ότι αισθάνονται μεγάλη άνεση στο παρεκκλήσι - αλλά και με τον σταυρό ορατό σε εξωτερικό σημείο."Μερικές φορές η Εκκλησία δίνοντας τη δυνατότητα να εκφράζονται ανοιχτά όλες οι θρησκευτικές απόψεις, φέρνει τελικά τους ανθρώπους πιο κοντά της" , δήλωσε κάποιος στρατιώτης μέσω e-mail.

Ένας στρατιώτης της υπηρεσίας είπε ότι ζήτησε από τον ιερέα της βάσης, που είναι αξιωματικός του στρατού, να μάθει τι είχε συμβεί στο σταυρό. "Έπρεπε να τον κατεβάσω", είπε ο ιερέας, σύμφωνα με το στρατιώτη, χωρίς να του δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου διοικητής William Speaks επιβεβαίωσε το γεγονός ότι αφαιρέθηκε ο σταυρός και δήλωσε, "Η απομάκρυνση του σταυρού, έγινε σύμφωνα με τους στρατιωτικούς κανονισμούς" και επεσήμανε ότι το Στρατιωτικό εγχειρίδιο του ιερέα, απαγορεύει τη μόνιμη έκθεση οποιονδήποτε θρησκευτικών συμβόλων.

"Διακριτικά θρησκευτικά σύμβολα, όπως σταυροί ... δεν θα τοποθετούνται ή θα εμφανίζονται μόνιμα στο εσωτερικό της εκκλησίας, σε εξωτερικούς χώρους ή στο έδαφος" αναφέρει το εγχειρίδιο.

Ο διοικητής Speaks είπε ότι ο σταυρός είχε τοποθετηθεί από τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ ο στρατιώτης δήλωσε ότι η τοποθέτηση είχε γίνει πολύ πιο πριν.

Και οι δύο χαρακτήρισαν την απομάκρυνση του σταυρού ως επίθεση κατά της θρησκείας τους και επεσήμαναν ότι δεν υπήρξε κανένα παράπονο από μουσουλμάνους ( υπάρχουν δύο τζαμιά στη βάση ) ή τους Εβραίους οι οποίοι είχαν διεξάγει πρόσφατα μια εκδήλωση στο παρεκκλήσι, χωρίς να σημειωθεί κάποιο περιστατικό.

"Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί οι Χριστιανοί γίνονται πάντα ο στόχος. Αν υπήρχε μια ημισέληνος πάνω από ένα τζαμί δεν θα το κατέβαζαν ποτέ ", είπε ένας αξιωματούχος των ενόπλων δυνάμεων του στρατού.

"Θα θέλαμε απλώς να γνωρίζουμε ποιά είναι η "οριακή" γραμμή. Οι ιερείς φορούν διάφορα θρησκευτικά σύμβολα στις στολές τους, ανάλογα με το ποια θρησκεία πρεσβεύουν. Αυτό είναι το επόμενο θέμα που πρόκειται να καταπολεμήσουν;" προσέθεσε ένα δεύτερο μέλος της υπηρεσίας.

ΠΗΓΗ: ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ