ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΣΟΚ: ΤΙΓΚΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!


Γκιόργκο πολύ ωραίο...Μπένι το ίντιο:

ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ;

Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός: ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ "ΧΡΕΟΣ"!

Τέλος μέ τά φοβικά σύνδρομα τοῦ Μνημονίου καί τῶν Δανειακῶν Συμβάσεων, πού εἶναι ὅλα ἄκυρα καί παράνομα, ἀντισυνταγματικά καί ἀπάνθρωπα! 200 χρόνια πρίν ὁ Ἐθναπόστολος τοῦ Γένους, ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός πού ἀνέστησε Πίστη καί Πατρίδα στίς ψυχές τῶν Σκλάβων, μᾶς ἀποκάλυψε μέ τή Χάρη τοῦ Θεοῦ, ὅτι ΔΕΝ θά πληρωθεῖ τό δυσβάσταχτο καί ἐν πολλοῖς κατασκευασμένο καί παράνομο Ἑλληνικό "χρέος", τό ὁποῖο δημιουργήθηκε ρίχνοντάς μας χρῆμα πολύ, μέσω ΕΟΚ/ΕΕ, πού ἀλλοίωσε τό λαό μας, τίς ἀξίες καί τίς παραδόσεις μας! Ἰδού οἱ συγκεκριμένες προφητεῖες του γιά τό Ἑλληνικό "Χρέος":

α. "Θά σᾶς ρίξουν παρά πολύ· θά σᾶς ζητήσουν νά τόν πάρουν πίσω, ἀλλά ΔΕΝ θά μπορέσουν"! (σ.σ. παράς εἶναι τό χρῆμα)

β. "Θά σᾶς ἐπιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, ἀλλά ΔΕΝ θά προφθάσουν"!

Καί ἀναφέρει ἐπίσης σχετικά:

γ. "Θά βάλουν φόρο στίς κότες καί στά παράθυρα"!

δ. "Θά ζητήσουν νά σᾶς πάρουν καί στρατιῶτες. ΔΕΝ θά προφθάσουν ὅμως"!

ΝΑΙ, χάρη στήν Πρόνοια τοῦ Θεοῦ, ΔΕΝ θά προφθάσουν!.. Μήν ἀνησυχεῖτε γιά αὐτό τό "χρέος" λοιπόν, ἀλλά κοιτάξτε μονάχα τό ἕνα καί ἀληθινό ΧΡΕΟΣ πού ἔχουμε στόν Χριστό, τήν Παναγιά καί τούς Ἁγίους μας πού δέν σταματοῦν νά πρεσβεύουν καί τήν Πατρίδα μας!

Οἱ σκοτεινές δυνάμεις, πᾶνε νά καταπιοῦν τήν Ὀρθόδοξη Ἑλλάδα μας καί....
ἤδη πανηγυρίζουν τήν μεγάλη ἐπιτυχία τους... Μά ΔΕΝ θά προφθάσουν... Θά κοιμηθοῦμε χρεωμένοι καί θά ξυπνήσουμε λευτερωμένοι... Θά κοιμηθοῦμε μικρό κράτος καί θά ξυπνήσουμε καί πάλι Αὐτοκρατορία!

ΠΗΓΗ

ΥΠΕΣ: Μπορεί να υπάρξει αλλοίωση των αποτελεσμάτων αλλά από τους ... Anonymous!

Λίγες ώρες μετά την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ να παρασχεθεί πληροφόρηση για τον τρόπο συλλογής και έκδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων της Κυριακής, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος, η κυβέρνηση βρήκε από πού προέρχεται ο κίνδυνος αλλοίωσης και μη ορθής μετάδοσης του εκλογικού αποτελέσματος: Aπό … τους Anonymous!
Kαι αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών που ελέγχεται φυσικά 100% από τις δυνάμεις της τρόϊκας συγκάλεσαν έκτακτη σύσκεψη με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ για να πάρουν μέτρα να αντιμετωπίσουν τους Anonymous που υποτίθεται ότι μπορεί να προσβάλουν το κεντρικό σύστημα συλλογής και έκδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.
«Περισσότερο τη νοημοσύνη μας προσβάλουν με αυτό» σημείωνε στο defencenet.gr ειδικός δικτύων που στο παρελθόν έχει εργαστεί για την Singular στην έκδοση εκλογικών αποτελεσμάτων. «Το σύστημα είναι κλειστό και δεν επιδέχεται «παρεμβολές» παρά μόνο εκ των έσω. Είναι μια καλή δικαιολογία για να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα αν θέλουν»,σημειώνει ο συγκεκριμένος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε το πρωί να παραχωρηθούν σε όλα τα κόμματα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την σωστή τήρηση του αναγνωρισμένου προτύπου Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων ISO27001:2005 που έχει ζητηθεί από το υπουργείο εσωτερικών να τηρεί η εταιρεία Singular.
Για τη σωστή τήρηση, σημειώνουν, πρέπει να υπάρχουν και τα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από αναγνωρισμένο κέντρο πιστοποίησης ISO.
Επίσης ζήτησαν να τους γνωστοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα έχουν τα κόμματα πρόσβαση στα στοιχεία που αναφέρονται στην Πολιτική Ασφάλειας (audit trail, συστήματα καταγραφής) το βράδυ των εκλογών την ώρα που θα γίνεται η καταχώρηση των αποτελεσμάτων.
Σε απάντηση της κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Εσωτερικών παραδέχθηκε ότι το σύστημα ... μπορεί να καταρρεύσει (!), αλλά από επίθεση των … Anonymous, οι οποίοι βέβαια ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν προχωρήσει σε τέτοια ενέργεια ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό τόσο για πολιτικούς λόγους, όσο και για τεχνικούς.
Θα μπορούσε όμως να είναι μια καλή δικαιολογία για να τιναχθεί στον αέρα η διαδικασία συλλογής και έκδοσης αποτελεσμάτων, αν τα αποτελέσματα δεν είναι αρεστά στην τρόϊκα.
Μάλιστα διαρρέεται ότι την προσπάθεια προστασίας του ηλεκτρονικού συστήματος του Υπουργείου Εσωτερικώνπαρακολουθεί στενά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ..
Κανονικά τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Τ.Γιαννίτσης, όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης θα έπρεπε να αντικατασταθούν από υπηρεσιακούς υπουργούς και αργά τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατάλαβαν ότι η τρόϊκα και οι εγχώριοι συνεργάτες της είναι ικανοί για όλα.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Προειδοποίηση αγιορείτη μοναχού

Προσωπική μαρτυρία από τον αξιόπιστο Σπύρο :


"Τα παιδιά σταματήστε τα από φροντιστήρια και από ξένες γλώσσες και ετοιμαστείτε να φύγετε σε χωριά. Τα χρήματα που θα γλιτώσετε από τα φροντιστήρια να πάτε να τα αγοράσετε τρόφιμα και προμήθειες. Μετά τις εκλογές θα έχουμε άσχημες εξελίξεις. Είναι λόγια γερόντων και μου είπαν να προειδοποιήσω όσους γνωρίζω".

ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ

Mε τιμή δημοσιεύουμε την γεωπολιτική ανάλυση του αγαπητού φίλου Cs :

«Ήγγικεν η ώρα

Προσπαθώντας να προσεγγίσω τις τελευταίες γεωπολιτικές - γεωοικονομικές εξελίξεις διαπιστώνω το πόσο κοντά είναι στιγμές της ιστορίας με απόσταση ακόμη και χιλάδων ετών μεταξύ τους.
Ειδικά αυτή η μικρή γωνιά της γης , ευλογημένη απο τον ίδιο τον Θεό , αποδεικνύει καθημερινά πως μπορείο να γεννήσει τόσο αντικρουώμενες απόψεις , ανθρώπους , ιδεολογίες και πολιτικές όσες κανένα άλλο σημείο του πλανήτη.
Είναι φαίνεται χαρακτηριστικό του Έθνους μας , του έθνους των Ελλήνων απο την πρώτη στιγμή της ύπαρξης του σε αυτό τον πλανήτη να δημιουργεί αντιθέσεις ακόμη και μέσα στους κόλπους του.Το οξύμωρο βέβαια είναι πως πάντα οι λίγοι αντιλαμβάνονταν την πραγματική διάσταση της ιστορίας, οι λίγοι μάχονταν, οι λίγοι έχαναν μια μάχη και με το μήνυμα της ΗΤΤΑΣ δημιουργούσαν τις συνθήκες οι πολλοί να αντισταθούν και να ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ τον πόλεμο. Θα μου πείτε γιατί τόσο μεγάλη εισαγωγή.Θα σας εξηγήσω παρακάτω.
Πριν απο λίγους μήνες κατηγορήθηκα ως φιλομνημονιακός όταν υποστήριξα  (στο άρθρο ΕΔΩ) πως την δεδομένη χρονική στιγμή της ψήφισης του σχεδίου νόμου του μνημονίου Β δεν ήταν η κατάλληλη χρονική στιγμή για το σύνολο των αντιδράσεων που οδήγησαν στο κάψιμο του κέντρου της Αθήνας.
Τότε άκουσα πολλές απόψεις , που έφταναν ακόμη και τα όρια της προδοσίας(ευτυχώς το απέφυγα).
Ένα απο τα πράγματα που έλεγα τότε είναι πως δεδομένου πως οι δύση και κυρίως ο Γερμανικός άξονας δεν θέλει στην πραγματικότητα την επιτυχία του όποιου προγράμματος στην πράξη θα επιθυμούσε την απόρριψη του εκ μέρους μας ώστε να βγει απο την δύσκολη θέση.
Η προσέγγισή μου ήταν πως δεδομένου αυτής της απροθυμίας και γνωρίζοντας ότι γεωπολιτικά αναμένονται εξελίξεις πλανητικού επιπέδου (ΙΡΑΝ-ΣΥΡΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ) και οικονομικά ανατροπές που φτάνουν μέχρι την διάλυση της Ε.Ε.(Εκλογή Ολάντ, αντίδραση του Ευρωπαικού Νότου, κατάρρευση κρατών δορυφόρων της Γερμανίας όπως η Ολλανδία , αντίδραση της Βρετανία βασικού εταίρου της Αγγλοσαξωνικής τρόϊκας) γιατί θα έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση η οποία θα μας αποδυνάμωνε εντελώς μιας και θα είχαμε άμεση και άτακτη χρεωκοπία.Κάποιοι θα σκεφτούν πως το επιχείρημα δεν έχει βάση μιας και στη πράξη ο λαός έχει χρεωκοπήσει και πιέζεται παντιοτρόπος έχοντας σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.Δεν αντιλέγω στα προβλήματα μιας και επηρεάζουν και εμένα τον ίδιο.Είναι δεδομένο όμως στο οτι ο μέσος Έλλην βρίσκεται πολύ μακριά ,λόγω της εσωστρέφειας που τον διακρίνει απο , απο το να καταλάβει το πραγματικό διακύβευμα αυτής της οικονομικής κρίσης , μια κρίση που δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί απο μια εντελώς χρεωκοπημένη χώρα , τουλάχιστον τώρα υπάρχουν κάποιες συνθήκες να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι
Το ζήτημα δεν αφορά την Ελλάδα ούτε τον λαό της , αφορά ανακατατάξεις που θα επηρεάσουν το σύνολο του πλανήτη για τα επόμενα 50-70 έτη και σίγουρα πολύ λιγότερο πληθυσμό απο όσο αυτή την στιγμή γνωρίζουμε ότι υπάρχει πάνω στην γη.
Τα στρατόπεδα είναι χωρισμένα , ο παράταιρος με όνειρα υπερδύναμης υπάρχει , οι θρησκόληπτοι ακολουθούν την δική τους πορεία.
Απο την μια έχουμε με σαφήνεια το Αγγλοσαξωνικό μπλοκ το οποίο κατα βάση αποτελείται απο ΗΠΑ-ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΚΑΝΑΔΑ και βέβαια τα κράτη δορυφόρους όπως πολλές Βαλκανικές χώρες και αυτές του πρωην Ανατολικού μπλόκ .Αντίστοιχα ο Γερμανικός άξονας με τα κράτη δορυφόρους του.Υπενθυμίζω εδώ το εξής που σε γενικές γραμμές έχει παραμεληθεί αλλά έχει την σημασία του.Παραμονές του Β ΠΠ το Γ Ραιχ οι πρώτες κινήσεις που έκανε μετά την Πολωνία που λόγου μεγέθους είχε την προτεραιότητα ήταν να κατέβει προς τα Βαλκάνια.
Εκεί κατα βάση οι περισσότεροι λαοί με βασικό άξονα τους Κροάτες (Ούσταζι), τους Αλβανούς( Τσάμηδες συνεργάτες των Ιταλών) και Βούλγαροι συνεργάστηκαν ευθέως με τους ΝΑΖΙ του Βερολίνου.Δε πέρασαν 50 χρόνια απο το τέλος του πολέμου και οι Γερμανοί με την ίδια λογική αρχές δεκαετίας του 1990 επέβαλαν την διάλυση της Πρωην Γιουγκοσλαβίας με την δορυφοροποίηση της περιοχής στο Γερμανικό Μάρκο κατ' αρχάς και αφού τελείωσαν με αυτό το κομμάτι (με άλλους ρυθμούς βέβαια μιας και μιλάμε για οικονομικό πόλεμο) κατευθύνθηκαν προς την Ελλάδα με όχημα το ισχυρό Ευρώ και συνεργάτες τους εγχώριους πολιτικάντες.
Τρίτος και ανερχόμενος άξονας βέβαια το λεγόμενο BRIC , Brasil-Russia-India-China και τελευταίο το κατα βάση ριζοσπαστικό Ισλάμ που κατηγοριοποιείται στις δυτικότροφες δημοκρατίες τύπου Τουρκία(μεγάλη κουβέντα λόγω των τεραστίων εσωτερικών συγκρούσεων) και των θεοκρατικών καθεστώτων τύπου Ιράν.

Όλα τα παραπάνω σας έδωσαν μια εικόνα για το ποιοι είναι οι ελέφαντες ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται το γεωπολιτικό ''μυρμήγκι'' όπως φρόντισαν οι πολιτκοί των τελευταίων 37 ετών να κάνουν την Ελλάδα.
Βρισκόμαστε λοιπόν στο σημείο όπου οι Αγγλοσάξωνες(συμπεριλαμβάνω τον Εβραικό Παράγοντα) έχουν κατανοήσει πως η πραγματική γραμμή άμυνας στην περιοχή είναι η Ελλάδα, αποτελώντας για άλλη μια φορά στο ρου της ιστορίας το μοναδικό σημείο αναφοράς ώστε να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους και να μην χάσουν τα πάντα στο το τελευταίο κομμάτι υδρογοναθράκων οι οποίοι ΔΕΝ ανήκουν σε Άραβες ή Ρώσους(η Βενεζουέλα είναι άλλο κομμάτι κουβέντας).
Τυχόν οριστική , πλήρης , άτακτη κατάρρευση της Ελλαδος σημαίνει πως αυτόματα ο Αγγλοσαξωνικός και Εβραικός παράγοντας αποκτά δυο ΒΑΣΙΚΑ προβλήματα για την επιβίωση του.
1Ον Τα αποθέματα υδρογοναθράκων πέφτουν στα χέρια Γερμανών - Ρώσσων -ή στην χειρότερη Ισλαμιστών(Τουρκία)
2ον Το Ίσραήλ χάνει σημαντικό κομμάτι του ζωτικού του χώρου επιβίωσης , μιας και λόγω έλλειψης στρατηγικού βάθους είναι αναγκασμένο να έχει στραμένο το βλέμα προς την Μεσόγειο και βέβαια κατα δεύτερο απομονώνεται εντελώς με εχθρικές κατα βάση δυνάμεις γύρω του.

Είνα λοιπόν προφανές απο τα παραπάνω πως τον Φεβρουάριο το 2012 όταν η Ελληνική Βουλή βρέθηκε στο δίλημμα της ψήφου του μνημονίου δυο όσο επαίσχυντο και αν ήταν (δεν το αρνούμαι) θα έπρεπε (τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να κάνει) να συνυπολογίσει όλα τα παραπάνω.Θα έλεγα πως ακόμη και αν οι μικροκομματικές επιδιώξεις αντρών χωρίς ηγετικές ικανότητες δεν τους επέτρεπαν σκεφτούν έτσι το αποτέλεσμα θα έπρεπε να είναι αυτό που ήταν.
Τρεις μήνες μετά παραμονές των εκλογών της 6ης Μαίου και τα πιόνια στην σκακιέρα κάνουν τις τελευταίες κινήσεις πριν την οριστική εκκαθάριση.
Η ανακοίνωση των ερευνών νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου εντός δυνητικής Ελληνικής ΑΟΖ απο την Τουρκία ήταν η τελευταία κίνηση.
Στο επόμενο βήμα και δεδομένων των αποτελεσμάτων της 6ης Μαίου που θα οδηγήσουν σε ακυβερνησία οι συνθήκες (αλήθεια πόσο μοιάζουν με τις παραμονές των Ιμίων με τον Αντρέα στο Ωνάσειο) θα είναι έτοιμες για την Τουρκία να κάνει το μοναδικό που μπορεί ώστε να μην χάσει τα πάντα μετά την ρήξη της με το Ισραήλ και την έντονη παρουσία του τελευταίου στην Κύπρο άρα την ΝΑ Μεσόγειο.
Αυτό που ενδεχομένως αναμένει η Τουρκία είναι εκείνο το γεγονός που θα στρέψει τον διεθνή παράγοντα σε άλλο σημείο του πλανήτη ώστε να μην έχει τον χρόνο , την διάθεση τους πόρους να ασχοληθεί με την περιοχή μας, και να δημιουργήσει τετελεσμένα.
Ευτυχώς παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στις ένοπλες δυνάμεις ( υπαρκτά μεγάλα , σημαντικά δεν αντιλέγω σίγουρα ΟΧΙ όμως σε επίπεδα ολοκληρωτικής κατάρρευσης , άλλωστε σε τέτοια περίπτωση πολλά πράγματα που γίνονται τα τελευταία δυο χρόνια δεν θα γινόντουσαν ) βρίσκονται σε ένα επίπεδο που θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν. Άλλωστε υπήρξαν πάμπολες φορές στο παρελθόν που έχουμε πολεμήσει με λιγότερα.
Φαίνεται λοιπόν πως ήρθε η ώρα , η ώρα του τελικού ξεκαθαρίσματος με τους απέναντι , αλλά και τους υπολοίπους στα Βαλκάνια που δε μπορούν να κατανοήσουν το αυτονόητο του status quo στην περιοχή , η Ελλάδα είναι ειρηνική χώρα και επιθυμει τις καλύτερες των σχέσεων με όλους τους γείτονες της.Πότε όμως όταν χρειάστηκε δε δίστασε να δώσει ένα καλό μάθημα σε όσους το ξεχνούν.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω το εξής , δεν επιβιώσαμε γιατί είχαμε τα καλύτερα καρυοφίλια , τα περισσότερα τουφέκια , τις καλύτερες φουστανέλες ή τις ομορφότερες τριήρεις.Επιβιώσαμε στα βάθη των αιώνων γιατί κυρίως η Ελλάδα είναι ιδέα , είναι ψυχή ,είναι .....ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ να υπάρχει και να φωτίζει , να δίνει πολιτισμό , να δημιουργεί ανατροπές , να πέφτει και να σηκώνεται στα πόδια της αναγνωρίζοντας τα λάθη της και προσπαθώντας να τα διορθώσει.Επιβίωσε γιατί δεν δίστασε να χύσει το αίμα των παιδιών της , γιατί πολέμησε όποτε χρειάστηκε ....ΈΞΥΠΝΑ , όποτε αγνόησε αυτό το τελευταίο απλά το πλήρωσε(1891,1922).
Όπως λέει και ο Καβάφης:
Θερμοπύλες
Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
Ποτέ από το χρέος μη κινούντες"
δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τες πράξεις,
αλλά με λύπη κιόλας κ' ευσπλαχνία"
γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
είναι πτωχοί, πάλ' εις μικρόν γενναίοι,
πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε"
πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.
Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει
όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
κ' οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.
Αυτό που δεν λέει είναι τι κατάληξη θα έχουν οι ....Εφιάλτες.
Και ένα βίντεο για την 341Μ
http://vimeo.com/40998668

Με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας μας θα τα καταφέρουμε για άλλη μια φορά.
Δεδομένου ότι πιθανά να είναι η τελευταία φορά που τα λέμε , καλό κουράγιο σε όλους σας
cs»

Τουρκία: Έριξε το γάντι στην Αθήνα, οδεύουμε για την αρχή. του τέλους


Η ώρα της αλήθειας φαίνεται πως έφτασε. Τώρα θα επαληθευθούν ή θα διαψευσθούν οι εκτιμήσεις πολλών ότι το «παιχνίδι» στη «σκακιέρα» της Νοτιοανατολικής Μεσογείου έχει αλλάξει σημαντικά και πως νέα δεδομένα παρουσιάζουν τεράστιες, θετικές ή αρνητικές, προκλήσεις για την Ελλάδα και την Τουρκία.
Η Άγκυρα δεν άργησε να αντιληφθεί ότι ο χρόνος της τελειώνει. Εάν οι Αμερικανοί «ξεμπλέξουν» με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με τη Συρία, η αξία της Τουρκίας, άρα και η διαπραγματευτική της δύναμη, θα είναι απλώς εξαιρετικά μειωμένη. Οπότε αποφάσισε να κάνει την κίνησή της τώρα, όσο έχει πλέον «χαρτιά» να παίξει διεκδικώντας ρόλο και συμμετοχή στη νομή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ανατολικής Μεσογείου, εντός της ελληνική Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Οπότε, το πρόβλημα μετατίθεται στη Αθήνα.

Στην τουρκική «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» δημοσιεύτηκαν οι αποφάσεις του υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας σχετικά με τη χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών, μεταξύ άλλων και σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου, παραβιάζοντας με τον πιο βάναυσο τρόπο τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών:
«Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο» τονίζει, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας. Για να συνεχίσει, «η σημερινή δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, σειράς αποφάσεων του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, που είχαν ληφθεί στις 16 Μαρτίου 2012, περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών, μεταξύ των οποίων και σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου, αντιβαίνει στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο».
Και αφού προηγηθούν ορισμένες χωρίς νόημα κοινοτυπίες, ολοκληρώνει την ανακοίνωση λέγοντας ότι «το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατοχύρωση και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας». Τα ίδια έλεγε το υπουργείο Εξωτερικών σε κάθε περίπτωση αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Τα Ίμια βέβαια δεν τα αποφύγαμε και φυσικά δεν φταίει μόνο το εν λόγω υπουργείο γι' αυτά. Έχουν καταλάβει άραγε ότι όλες τους οι ενέργειες δεν θα έχουν την παραμικρή αποτελεσματικότητα εάν δεν βρίσκονται από πίσω τους ισχυρές ένοπλες δυνάμεις για να προειδοποιούν εμμέσως με «παρατράγουδα» σε περίπτωση που η προσβολή εναντίον της διεθνούς νομιμότητας και των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων λάβει σάρκα και οστά (αποτροπή);
Με την αφορμή της οικονομικής κρίσης, πραγματική κατάσταση σε κάθε περίπτωση, οι ένοπλες δυνάμεις υπέστησαν βαρύτατο πλήγμα και καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με κλάσμα των κονδυλίων, ενώ κάποιοι ανεγκέφαλοι πολιτικοί βαυκαλίζονται για τις περικοπές χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι η μπόρα πλησιάζει επικίνδυνα, ενώ άλλοι εμφανώς πνευματικά καθυστερημένοι ανακαλύπτουν εξολισμούς. 200 δισ. ευρώ και πλέιν (!!!) αναπαράγοντας βλακωδώς δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο.
Δεν έχουμε ουδεμία αμφιβολία περί της ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων να επιφέρουν από ισχυρότατο έως συντριπτικό πλήγμα στις τουρκικές δυνάμεις σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο. Παρά τα προβλήματα. Ωστόσο, το μέγα ζητούμενο θα είναι στο πολιτικό επίπεδο και θα κρίνει πολύ περισσότερα από την έκβαση μιας διένεξης σαν κι αυτή που δείχνει ότι θα μας προκύψει. Θα κρίνει ενδεχομένως ακόμα και τον «προσανατολισμό» της Ελλάδας τα χρόνια που ακολουθούν, δεδομένης και της μαζικής απογοήτευσης των Ελλήνων από την Ευρώπη.
Όπως αναφέρθηκε, η Άγκυρα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι τουλάχιστον για την κυβέρνηση Ομπάμα έχει ακόμα μια χρησιμότητα, ενώ ισχυρότατες είναι οι φωνές στην αμερικανική πρωτεύουσα που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν την Τουρκία ως σύμμαχο, αλλά ακόμα και ως εχθρό. Επίσης, όσο η Ελλάδα είναι στα τωρινά οικονομικά - και κοινωνικά - χάλια, είναι πολύ λογικό ο ισχυρός παράγοντας να θεωρήσει ότι η χώρα μας είναι η πλευρά της διένεξης όπου η άσκηση πίεσης για υποχωρήσεις μπορεί να λειτουργήσει ευκολότερα. Εξάλλου, το γνωστό ύφος της Τουρκίας, αυτό του «περιφερειακού νταβατζή», είτε με τους στρατηγούς είτε με τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου, επίσης παραπέμπει στο ότι οι πιέσεις θα ασκηθούν μάλλον στην «από εδώ» πλευρά.

Τα πράγματα βέβαια αυτή τη φορά δεν είναι τόσο απογοητευτικά. Η Ελλάδα έχει αρκετά «χαρτιά» να παίξει. Δεν θα πρέπει να ξεχνάει όμως ότι η Τουρκία επιδιώκει να στήσει ένα επεισόδιο με απώτερο σκοπό να μπλοκάρει τη διαδικασία αξιοποίησης των κοιτασμάτων και να γκριζάρει μια ακόμη περιοχή. Ελπίζουμε να αποφύγουμε φαιδρότητες πολιτικών και πολιτικάντηδων οι οποίοι θα πανηγυρίσουν ότι «κάναμε την Τουρκία να υποχωρήσει», ενώ θα έχει εγγραφεί άλλο ένα ζήτημα στην ατζέντα, ενώ θα έχουν βραχυκυκλωθεί και τα σχέδια «δράσεων» ανάμεσα στην Ελλάδα την Κύπρο και το Ισραήλ.
Η Αθήνα οφείλει να διαμηνύσει εγκαίρως προς την Ουάσιγκτον - και τις Βρυξέλλες βέβαια - ότι αυτή τη φορά οι «κόκκινες γραμμές» δεν θα επιτραπεί να παραβιαστούν και ότι όταν διακυβεύονται συμφέροντα τα οποία μπορούν να βγάλουν τη χώρα από τη δίνη της ύφεσης και της φτώχειας, βλακώδεις κουβέντες που ακούστηκαν στην κρίση των Ιμίων απλώς να μην περιμένουν να τις ξανακούσουν. Η Ελλάδα βέβαια πρέπει να πείσει ότι εννοεί όσα λέει και ότι η Τουρκία θα κληθεί να καταβάλλει βαρύ κόστος σε περίπτωση που δεν μαζευτεί. Στη δε Άγκυρα θα πρέπει να διαμηνυθεί «ετοιμαστείτε για πόλεμο» εάν ξεπεράσετε τα όρια που εμείς θέτουμε.
Μπορεί να ακούγεται «πολεμοχαρές» το μήνυμα, όμως δεν είναι. Αποτελεί τη μοναδική συνταγή αναστροφής μιας δυσμενούς κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα και έχει στείλει τα λάθος μηνύματα στο εξωτερικό. Είναι απότοκο της επίπλαστης ευημερίας που όλοι θεωρούσαμε ότι είχαμε πετύχει και ζητούσαμε να περιφρουρήσουμε. Ήταν όμως με δανεικά και τώρα ήρθε ο λογαριασμός. Δεν φτάνει όμως αλλαγή συμπεριφοράς μόνο στον οικονομικό τομέα. Απαιτείται γενικώς επίδειξη σοβαρότητας. Πολλές φορές το να πολεμήσεις και να ηττηθείς είναι προτιμότερο από το να αποφύγεις τη σύγκρουση και να κομπάζεις όπως κάποιοι στο παρελθόν ότι δεν χύθηκε αίμα. Δεν θα το αναλύσουμε εδώ. Εξάλλου η διεθνής βιβλιογραφία είναι γεμάτη από τα πονήματα λαμπρών αναλυτών. Όπως επίσης και από πονήματα για κουφιοκεφαλάκηδες της πολιτικής που κατέστρεψαν χώρες.
Προς το παρόν είναι άμεση απαίτηση το να ξυπνήσει η πολιτική ηγεσία και να αντιληφθεί ότι κάποια γεγονότα έχουν άμεσα δρομολογηθεί. Ενώ δεν θα πρέπει η υπόθεση να αποτελέσει πεδίο επίδειξης πατριωτισμού σεσημασμένων και μη πολιτικών αρχηγών, ταυτόχρονα άπαντες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης σε όλα τα επίπεδα.
ΥΓ. Το να αναφερθούμε σε εκείνα τα μισοτελειωμένα υποβρύχια τα οποία για λόγους που έχουν πολλάκις εξηγηθεί δεν φθάνουν στα χέρια του Πολεμικού Ναυτικού το θεωρούμε μάλλον περιττό. Το μόνο που αρκεί να σκεφτούν όλοι, είναι ότι αυτά τα υποβρύχια έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη διαφορά. Όποιος τα στερήσει από την άμυνα και την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων - δηλαδή στην περίπτωσή μας των ελπίδων - του ελληνικού λαού δεν υπάρχει περίπτωση να μη λογοδοτήσει. Και για τον κόσμο, αν σήμερα είναι μία φορά αδιάφορα τα πολιτικά προβλήματα του οποιουδήποτε πολιτικού, οι σκοπιμότητές του και οι μεθοδεύσεις του, σε περίπτωση νέας εθνικής περιπέτειας οι κατηγορίες θα είναι βαρύτατες. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τις ΤΠΚ.
 

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "ΝΑΙ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"!

Είναι...πολλοί, είναι ισλαμιστές, είναι λαθρομετανάστες! Κι αντί να τους διώξουμε, κοιτάμε να τους παρέχουμε διευκολύνσεις:


Κύριε Πάνο μας, είναι δυνατόν να λέτε πως ΔΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΖΑΜΙ με την προυπόθεση να μην το πληρώσει ο ελληνικός λαός και να κλείσουν τα παράνομα τζαμιά;


Είστε σοβαρός;;; Δηλαδή θα αντιμετωπίσουμε την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΜΕ ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ;

Κανένα τζαμί στην Αθήνα και πουθενά αλλού στην Ελλάδα! Αυτή είναι η μόνη σωστή, υπεύθυνη, πατριωτική και Ορθόδοξη στάση! 

ΠΗΓΗ