Mεταφέρουν δυνάμεις οι ΗΠΑ στην Κορέα

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν νε μεταφέρουν δυνάμεις στην κορεατική χερσόνησο φοβούμενες ότι μπορεί να υπάρξουν "εκρηκτικές" καταστάσεις στην περιοχή ειδικά στην παρούσα φάση που φαίνεται ότι κρίνεται η αλλαγή ηγεσίας στη Βόρειο Κορέα.

Στην αεροπορική βάση του Κουνσάν στη Νότιο Κορέα, βρίσκονται αναπτυγμένα 12 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16C, προερχόμενα από το Fort Worth του Τέξας και Homestead της Φλόριντας. Η Aεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει αναπτύξει τα μαχητικά στην περιοχή από τις 11 Σεπτεμβρίου, τα οποία και θα παραμείνουν για συνολικά 4 μήνες στη χερσόνησο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Απίστευτο! Βγάζουν την Ελληνική Ιστορία από τα Λύκεια;;;

Σκεπτικισμό αλλά και αντιδράσεις προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα το σχέδιο για το νέο λύκειο. Οι περισσότερες αντιδράσεις προκαλούνται από την πρόταση της επιτροπής του υπουργείου Παιδείας για την αναμόρφωση του λυκείου υπό της κ. Θάλειας Δραγώνα, που προβλέπει τη μετατροπή του μαθήματος της Ιστορίας σε προαιρετικό για τη Β’ και Γ’ λυκείου, ενώ η ιστορία του Βυζαντίου και της Επανάστασης του 1821 «κόβονται»

και η αρχαία ελληνική ιστορία ενσωματώνεται στο μάθημα επιλογής ιστορία των ιδεών, μαζί με την ευρωπαϊκή ιστορία…

Σύμφωνα με το σχέδιο πλέον στη Β’ και Γ’ Λυκείου υποχρεωτικά είναι τα μαθήματα νεοελληνική γλώσσα (6 ώρες), η ξένη γλώσσα (3 ώρες ) και η γυμναστική (3 ώρες).

Ενώ ως μαθήματα επιλογής πλέον είναι τα εξής:

ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑ: 1. Αρχαία ελληνική γλώσσα και γραμματεία (6 ώρες) 2. Αρχαία ελληνική γραμματεία (3 ώρες) 3. Αρχαία ιστορία (3 ώρες) 4. Ιστορία των ιδεών (3 ώρες)

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: 1. Μαθηματικά υψηλού επιπέδου (6 ώρες) 2. Μαθηματικά βασικού επιπέδου (3 ώρες)

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ: 1. Φυσική (6 ώρες) 2. Χημεία (3 ώρες) 3. Βιολογία (3 ώρες) 4. Περιβαλλοντικές επιστήμες (3 ώρες)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ: 1. Οικονομία (6 ώρες) 2. Οικονομία (3 ώρες)

3. Πολιτικές και κοινωνικές επιστήμες (3 ώρες) 4. Ευρωπαϊκή ιστορία (3 ώρες) 5.Ψυχολογία (3 ώρες) 6. Αρχές ηθικής και φιλοσοφίας (3 ώρες) 7. Θρησκευτικά (3 ώρες)

ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ: 1. Λατινικά (6 ώρες) 2. Γαλλικά (3 ή 6 ώρες) 3. Γερμανικά (3 ή 6 ώρες) 4. Ισπανικά (3 ή 6 ώρες) 5. Ιταλικά (3 ή 6 ώρες)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: 1. Εικαστικά (3 ώρες2. Μουσική (3 ώρες) 3. Θέατρο και κινηματογράφος (3 ώρες)

Από τα μαθήματα επιλογής, ο μαθητής υποχρεούται να συμπληρώσει 21 ώρες ως εξής:

- Ενα εξάωρο μάθημα (υψηλό επίπεδο) από όποια ομάδα μαθημάτων επιθυμεί (εφόσον η ομάδα διαθέτει εξάωρο μάθημα) και

- Ενα τρίωρο μάθημα (βασικό επίπεδο) από κάθε μία από τις υπόλοιπες ομάδες

Αλλαγές προσώπων

Παράλληλα, χθες, η υπουργός Παιδείας αποφάσισε την αλλαγή της σύνθεσης της μεικτής επιτροπής, που μαζί με Τούρκους ιστορικούς μελετούν τα βιβλία της ιστορίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, των δύο χωρών, προκειμένου να απαλειφθούν τα κεφάλαια που προκαλούν έριδες μεταξύ των δύο λαών.

Σύμφωνα με απόφαση της κ. Διαμαντοπούλου στην επιτροπή από ελληνικής πλευράς πλέον θα μετέχουν ως εμπειρογνώμονες οι Αριστείδης Αγαθοκλής πρέσβης επί τιμή, Χρήστος Χατζηιωσήφ, καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Αναστασία Κυρκίνη – Κούτουλα, σύμβουλος φιλολόγων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Ναυσικά Βραϊλα, σύμβουλος πρεσβείας της Α4 Διεύθυνσης Τουρκίας, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Τζανάκη, Αριστοτέλης Μητραράς, φιλόλογος, αλλά και ο εκάστοτε διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου Παιδείας.

Πηγή – Το είδα ΕΔΩ

ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΙΛΙΕΣ, ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ

Τον τελευταίο καιρό έχει σημειωθεί μια αξιοσημείωτη προσέγγιση της Πατρίδος μας με σκοπό την παροχή μιας «ειλικρινούς» διακρατικής φιλίας από πολλές πλευρές που χαρακτηρίζονται από αντικρουόμενα συμφέροντα. Και αυτό το φαινόμενο βρήκε την απαρχή του στην διαβόητη όσο και παρανοϊκή ελληνοτουρκική φιλία.


Ουδείς νοήμων και γνήσιος Έλληνας μπορεί να διαφωνήσει ότι δεν νοείται φιλία του κλέφτη με το θύμα της κλοπής, του βιαστή με τον βιαζόμενο, του δολοφόνου με τον δολοφονηθέντα και τους συγγενείς αυτού. Και η Τουρκία είναι ο κλέφτης, ο βιαστής και ο δολοφόνος της Ελλάδος και των Ελλήνων. Οι δε πράξεις του παράνομου τουρκικού κράτους συνεχίζονται αδιάκοπα. Οι πιλότοι μας συνεχίζουν να δολοφονούνται, τα εδάφη μας κρατούνται υπόδουλα και οι παραβιάσεις συνεχίζονται. Τα πολεμικά σκάφη τους μάς δίνουν το παράσημο της ανοιχτής παλάμης έξω από το Σούνιο, η τουρκική στρατιά Αιγαίου κατασκηνώνει στον Έβρο, οι τουρκικοί συνδυασμοί κατέρχονται στις δικές μας εκλογές στην Ελεύθερη Θράκη.

Το Ισραήλ θέλει επίσης να μας προσφέρει την «σωτήρια» φιλία του μετά από συγκεκριμένες και σημειολογικές συγκυρίες. Από την μια πλευρά βρίσκεται σε πολεμική προπαρασκευή έναντι του Ιράν, με τις σχέσεις του έναντι των μουσουλμάνων γειτόνων του να είναι πάντα προβληματικές, και από την άλλη πλευρά ψυχραίνει βήμα - βήμα τις σχέσεις του με την Τουρκία, αφού αυτή η λαθρεπιβάτισσα της περιοχής μας αποφάσισε να το παίξει προστάτρια των μουσουλμανικών χωρών. Και η Ελλάς δέχεται προτάσεις ακόμη και για αεροδιαδρόμους από την πλευρά του Ισραήλ προκειμένου να υπερασπιστεί όπως θεωρεί τον εαυτό του. Εμείς όμως έχουμε και τους ισλαμιστές λαθρομετανάστες να έχουν σηκώσει πολύ κεφάλι και να επιδίδονται σε μαζικές συγκεντρώσεις τελευταία με επιθετικά κρούσματα και διεκδικήσεις με όχημα το Ισλάμ.

Η Ρωσία επίσης μας προσφέρει φιλία την στιγμή που και εκείνη έχει θητεύσει σε κοινές ασκήσεις με την Τουρκία, αφού ερμηνεύει τις αποφάσεις με τα συμφέροντά της. Πράγμα που δεν κάνει η Ελλάς, συρόμενη στις υποδείξεις του Διεθνιστικού Νεοταξισμού. Θυμόμαστε πολύ καλά την έλευση του ρωσικού χιλιάρμενου Κουσνετσόφ με συνοδεία στο Αιγαίο Μας όταν και ασκήθηκε με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Θυμόμαστε ακόμη ότι το Κουσνετσόφ είχε καταπλεύσει και στις ακτές της κατεχόμενης Ιωνίας Μας όταν «ξαφνικά» έπιασε φωτιά και σημειώθηκαν απώλειες ζωών. Λίγο μετά η ρωσική ναυαρχίδα έφυγε. Τώρα η Ρωσία, έχοντας επιδοθεί σε εσωτερικό καθαρμό από νεοταξικά τραύματα, ζητάει μαζί με την ενεργοποίηση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη την διάθεση ρωσικής στρατιωτικής βάσης. Γιατί η Ρωσία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρέπει να παραμείνει στο παιχνίδι, αφενός μεν διότι υπάρχουν κοινές διαδρομές, αφετέρου διότι η Ελλάς πρέπει, στηριγμένη στα δικά της πόδια, να αποφύγει την εμπλοκή μιας και μόνης διακρατικής παράταξης στα μέρη μας.

Κάπου εδώ κάνει την εμφάνισή της η νέα φιλία που μας προσφέρει ο Κινέζικος Δράκος. Κάποιοι μάλιστα μιλάνε για την κίτρινη απειλή, εννοώντας την επέλαση της Κίτρινης Φυλής προκειμένου να πάρει τα ηνία του κόσμου στα χέρια της. Μια Κίνα που όντας υπολογίσιμη δύναμη έχει γίνει αδιαπέραστη ασπίδα για την «κακή» πυρηνική Β. Κορέα. Τώρα η Κίνα διά του λιμένος Πειραιώς αποκτά πρόσβαση και στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη με οικονομικές απαιτήσεις και φυσική παρουσία.

Όμως οι ενεργειακές κόντρες των «μεγάλων», οι ηγεμονικές αλαζονείες τους και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάς στην εθνική της υπόσταση φέρνουν στον λογισμό τον Γέροντα Παίσιο. Οι προφητείες του Γέροντα Παϊσίου για την επερχόμενη θύελλα στα Βαλκάνια μιλάνε για τον ολέθριο ρόλο των δήθεν «συμμάχων» μας που καθοδηγούν τους φανερούς εχθρούς μας. Και οι προφητείες αυτές δεν είναι άσχετες με τον ξένο εναγκαλισμό στην Πατρίδα μας. Ούτε καν με την βεβαιότητα Αμερικανών, Τούρκων, Σκοπιανών και άλλων για την προσεχή επίλυση των εθνικών μας θεμάτων υπό καθεστώς εντάσεων.

Ας δούμε στο βίντεο αυτό http://www.youtube.com/watch?v=k9hmEIXx53c&feature=player_embedded τις προρρήσεις του Γέροντα για την πολεμική θύελλα των Βαλκανίων που δεν θα αφήσει κανένα «μεγάλο» αδιάφορο. Και γι’ αυτό η Ελλάς θα πρέπει να τηρήσει διακριτικές αποστάσεις προκειμένου να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τους «συμμαχικούς» ανταγωνισμούς και να επιστρέψουμε στις Σκλάβες Ελληνικές Πατρίδες. Με όρθιο το κεφάλι Βυζάντιο και πάλι. Με σταθερό σύμμαχο μόνον τον ελληνικό λαό και σκέπη ακατάβλητη την Μεγάλη Ελλάδα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

ΠΗΓΗ

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ!!!

Την ίδια ώρα που οι ενταύθα γραικύλοι και προσκυνημένοι προπαγανδίζουν την Ελληνοτουρκική “φιλία” επίσημος νέος χάρτης του υπουργείου Παιδείας της Τουρκίας, ο οποίος μάλιστα διαμοιράστηκε με CD σε όλα τα τουρκικά δημοτικά σχολεία, εμφανίζει την ελληνοτουρκική μεθόριο στην Καβάλα, παρουσιάζοντας την Τουρκία να έχει υπό την κατοχή της ολόκληρη τη Θράκη, μέρος της Ανατολικής Μακεδονίας, την Σάμο, την Ρόδο, την Κρήτη και ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Κύπρo
. Η χάραξη των ”νέων” ελληνοτουρκικών συνόρων, δεν είναι προφανώς καθόλου τυχαία. Όπως παρουσιάζεται στο χάρτη, η Τουρκία εμφανίζεται να κατέχει και μέρος και της νοτιοανατολικής Βουλγαρίας, όπου κατοικούν μουσουλμάνοι. Ο προκλητικός τουρκικός χάρτης αποκαλύφθηκε στις 30/9/2009, με σχετικό πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας ”Μιλλιέτ”.

ΠΗΓΗ

Ε.Βενιζέλος: "Ενιαίος χώρος η Ελλάδα και η Κύπρος στην Αν. Μεσόγειο" - Προάγγελος ανακήρυξης ΑΟΖ;

Η φράση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλου στην Κύπρο την περασμένη Παρασκευή περί "ενιαίου χώρου Ελλάδας και Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο" από ελάχιστους έγινε αντιληπτή, αλλά έχει ιδιαίτερη, κρίσιμη θα λέγαμε, στρατηγική σημασία και όπως διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του υπουργού "μόνο τυχαία δεν λέχθηκε". Ο "Ενιαίος χώρος Ελλάδας και Κύπρυ στην Α.Μεσόγειο" σηματοδοτείται από την κυπριακή ΑΟΖ και την ελληνική, η οποία τυπικά δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί, αλλά όπως αναφέρει πηγή του υπουργείου Εξωτερικών "Σύντομα η περιοχή όπου σήμερα αφορά το FIR Αθηνών στην Ανατολική Μεσόγειο θα αποτελεί την ελληνική ΑΟΖ".

Eνοποιώντας κατ'αυτό τον τρόπο Ελλάδα και Κύπρο και θέτοντας τις βάσεις για την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου που κρύβεται στην περιοχή. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που ο Ε.Βενιζέλος κάνει αναφορά στα ελληνικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο, πέραν αυτών που αφορούν την Κύπρο.

Επιβεβαιώντας και πάλι το δημοσίευμα της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ που κυκλοφορεί για τον απόφαση της Ελλάδας να προχωρήσει σε εκμετάλλευση των φυσικών πόρων που είναι βέβαιο πλέον ότι κρύβεται στις περιοχές αυτές, στο "Ελ Ντοράντο" της Αν. Μεσογείου.

Στο μεταξύ η Κύπρος και το Ισραήλ βρίσκονται πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας με την οποία θα οριοθετούνται οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ), ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών λεκανών στην ευρύτερη περιοχή που αποκαλείται «Πέτρα του Ρωμιού».

Δορυφορικές φωτογραφίες και αποτελέσματα σεισμογραφικών ερευνών του γαλλικού συμβουλευτικού οίκου Beicip-Franlah που έχει συγκεντρώσει από τις θαλάσσιες έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου και στοιχεία που έχει η νορβηγική εταιρεία Petroleum Ceo-Services καταδεικνύουν ότι η θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Πάφου και της Λεμεσού είναι άλλη μία πολύ πιθανή δεξαμενή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ομως, σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο, κλειδί των γενικότερων εξελίξεων στην περιοχή θεωρείται η επικείμενη συμφωνία Λευκωσίας- Τελ-Αβίβ, καθώς στην πράξη θα ακυρώνει στη θάλασσα τα αποτελέσματα της τουρκικής εισβολής. Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ η συμφωνία αυτή κατοχυρώνει το Τελ-Αβίβ για τα δικά του κοιτάσματα, αλλά και την Κύπρο, που δεν θα έχει πια καμία διεθνή αμφισβήτηση για τις κινήσεις της.

Η έρευνα και η εκμετάλλευση των πιθανών κοιτασμάτων και λεκανών φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή, που εκτείνεται προς το Ισραήλ, έχουν ανατεθεί στην αμερικανική εταιρεία Noble Energy τόσο από την Κύπρο, όσο και από το Ισραήλ. Κάποιες πληροφορίες φέρουν την ετειρεία φαβορί να αναλάβει και την ελληνική ΑΟΖ μόλις οριοθετηθεί.

Η Κύπρος παραχώρησε στην ίδια εταιρεία τα δικαιώματα στο «Οικόπεδο 12» ακριβώς στο όριο της κυπριακής ΑΟΖ. Πρόσφατα η αμερικανική Γεωλογική Επιθεώρηση (U.S. Geological Survey) υπολόγισε ότι η Λεκάνη Λεβάντ- Ανατ. Μεσογείου (Levant Basin) κρύβει περισσότερα από 122 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου, ίσως το μεγαλύτερο απόθεμα ενεργειακών πόρων στον κόσμο. Σύμφωνα με ερευνητές της Noble Energy, ο χάρτης των κοιτασμάτων στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου τώρα σχηματίζεται και ίσως κρύβει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες υδρογονανθράκων απ' ό,τι αρχικά είχε διαφανεί.

Φυσικά η Άγκυρα δεν κάθεται "με σταυρωμένα χέρια". Προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της Turkiye Petroleri Anonim, της Τουρκικής Εταιρείας Πετρελαίων. Για την περίφημη ΤΡΑΟ, του κρατικών συμφερόντων όμιλο εδώ και 51 χρόνια, με ισχυρό μέτοχο το Τουρκικό Ταμείο Στρατού, προωθείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η στρατηγική συνεργασία με ιδιωτικούς ομίλους και συμφέροντα.


Όλα όμως θα κριθούν από τον παράγοντα της ένοπλης ισχύος που θα μπορέσουν να προβάλουν οι ενδιαφερόμενες πλευρές. Ο ισχυρότερος κερδίζει...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΕ Β ΚΑΙ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ - ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Διαβαζουμε σημερα στην εφημεριδα ΠΑΡΟΝ οτι τα θρησκευτικα γινονται μαθημα επιλογης σε β και γ λυκειου της ελλαδας.

Σκεφτομαστε παραλληλα τι λυσσα υπηρξε πριν χρονια για να μεθοδευτει η αφαιρεση της δηλωσης ορθοδοξια απο τις ελληνικες ταυτοτητες (αυτο ηταν η στοχευση να μην εμφανιζεται η ορθοδοξια στο εγγραφο) και πως αρνηθηκαν οι πραξικοπηματιες την προαιρετικη εγγραφη ως επιλογη στους πολιτες.

Συνδυαζουμε αυτα τα δυο γεγονοτα και διαπιστωνουμε οτι το δικαιωμα επιλογης ειναι επιλεκτικα παρεχομενο μονο στην πρωτη περιπτωση για τον πολιτη της ελλαδας.

Κατανοουμε οτι αυτη η αντιλογικη επιλεκτικοτητα προδιδει και αποδεικνυει την κακοπιστια των σχεδιαστων αυτων των δυο πολιτικων.

Τι ειναι κοινο και στις δυο περιπτωσεις ομως;

Mα οτι και στις δυο ειτε το δικαιωμα επιλογης στον πολιτη το παραχωρουν ειτε το αρνουνται το αποτελεσμα ειναι να πληττεται και να συρρικνωνεται η Ορθοδοξια και η πιστη των ελληνων...

Προφανης κατοπιν τουτου η στοχευση ....

Αν συνδυαστει δε με την απαξιωση του μαθηματος της ελληνικης ιστοριας με το ιδιο σχεδιο-προταση,δεν χρειαζεται κανει να ειναι μαντης για να καταλαβει τι μεθοδευεται.

Προκειται για φαινομενα που θυμιζουν και προσδιοριζουν εντονα μια ιδιοτυπη μορφη καθεστωτος Σοβιετικης Ενωσεως σε συγχρονη συμβατη καπιταλιστικη εκδοση ....

(από σχόλιο αναγνώστη μας εδώ)

Πηγή

Άνθιμος: Απειλούν τη ζωή μου

Πρίν από λίγο και κατα τη διάρκεια του κυριακάτικου κηρύγματός του είπε πως απειλούν τη ζωή του!...
Μάλιστα κατά τη διάρκεια που έκανε αναφορά στο ζήτημα αρχικά για τις νέες ταυτότητες και στα λόγια του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση είπε χαρακτηριστικά "Δεν θα πω άλλα... απειλείται και η ζωή μου!..."


sinagermos.blogspot.com