Εξέλιξη – βόμβα στην Μεσόγειο: Το Ισραήλ θέλει τον αγωγό που αχρηστεύει την Τουρκία.


East-Med-pipeline01-20november2014-500x341ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΜΕΣΩ ΚΥΠΡΟΥ – ΕΛΛΑΔΑΣ!

ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ: ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ;

Την άμεση συμμετοχή του στην επιλογή προώθησης των ενεργειακών φυσικών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του αγωγού East Med Pipeline, αλλά και στην κατασκευή του ίδιου του αγωγού, ζήτησε το Ισραήλ, δια στόματος του Ισραηλινού υπουργού Ενέργειας, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης.

Ο East Med Pipeline, με τη συμμετοχή της Edison, από τα θαλάσσια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου θα επεκταθεί…στην Κύπρο, την Κρήτη, στη συνέχεια στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και Ήπειρο και θα συναντήσει, τελικά τον ελληνοϊταλικό αγωγό IGI (διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδα- Ιταλία).

Συμμετέχοντας στη διάσκεψη υψηλού επιπέδου στη Ρώμη με θέμα «Κτίζοντας μια ευρωμεσογειακή ενεργειακή γέφυρα- Η στρατηγική σημασία των ευρωμεσογειακών δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της ενεργειακής ασφάλειας», ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μίλησε για σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ.

«Ανοίγει μια νέα σελίδα στο ενεργειακό γίγνεσθαι της ευρύτερης περιοχής» τόνισε ο κ. Μανιάτης, προσθέτοντας ότι συναντήθηκε προχθες βράδυ με τους ομολόγους του της Κύπρου, Γιώργο Λακκοτρύπη και του Ισραήλ, Σιλβάν Σαλόμ, όπως και με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για θέματα ενέργειας, Μάρος Σέφτσοβιτς.

«Κατά τη συνεργασία αυτή, ο Ισραηλινός υπουργός ζήτησε και συμφωνήσαμε να συμμετάσχει άμεσα η χώρα του στον αγωγό East Med Pipeline» όπως τόνισε ο Γιάννης Μανιάτης. Πρόκειται για τον αγωγό – αποτέλεσμα συνεργασίας της Ελλάδας και της Κύπρου, ο οποίος, με τη νέα αυτή εξέλιξη θα μπορεί να μεταφέρει αέριο από τα κοιτάσματα του Ισραήλ, προς την Ευρώπη.

«Με τον Κύπριο και τον Ισραηλινό ομόλογό μου, κάναμε επίσης γνωστή τη βούλησή μας να οργανωθεί άμεσα συνάντηση στις Βρυξέλλες, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η σημαντικότατη πρωτοβουλία για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, στην οποία επιθυμούμε να συμμετάσχει και η Ιταλία. Ο νέος αυτός αγωγός εξασφαλίζει μια νέα πηγή τροφοδοσίας, που είναι τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου» πρόσθεσε ο κ. Μανιάτης.

«Το Ισραήλ, εκτός από τη συμμετοχή με τα κοιτάσματά του, εξέφρασε ενδιαφέρον να πάρει μέρος και στην κατασκευή του αγωγού East Med Pipeline» τόνισε ο Ιω. Μανιάτης και πρόσθεσε: «Μας ενδιαφέρει να συμμετάσχει και η ιταλική κυβέρνηση, αφού θεωρώ πως είναι ό,τι καλύτερο έχουμε πετύχει στον σημαντικότατο αυτό τομέα, τα τελευταία πέντε χρόνια».

Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός ΤAP, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα μεταφέρει 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τον χρόνο. Ο East Med προβλέπεται να μπορεί να μεταφέρει από οκτώ μέχρι και 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά έτος.

Στη διάσκεψη της Ρώμης έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στην περιφερειακή συνεργασία με τις χώρες της Μεσογείου.

Ο κ. Μανιάτης είχε συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του και τους υπουργούς ενέργειας του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής, στο γενικότερο πνεύμα να λειτουργήσουν οι υδρογονάνθρακες ως μέσο για την επίλυση των προβλημάτων και όχι για την επιδείνωσή τους.

«Η Ελλάδα επιθυμεί να παίξει, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ρόλο του πρεσβευτή των χωρών της ευρύτερης περιοχής μας» τόνισε στην παρέμβασή του, ο Γιάννης Μανιάτης. Φράση στην οποία αναφέρθηκαν, κατά τις παρεμβάσεις τους, οι υπουργοί του Λιβάνου, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.

Πληροφορίες από http://mignatiou.com/

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Ποταμι, καταργηση ορων …Εθνος κ Αγια Τριαδα απο το Συνταγμα! Για να έχει η λαμογιά και τυπικά κυρίαρχη θέση…


ΠΟΤΑΜΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣΕθνομηδενιστες και επισημα σε κειμενο τους.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.


Δημητρης Καμμενος
ΠΠ

ΠΗΓΗ

Παρήγγειλαν 5.000 εκλογικούς σάκους!


ekogiko-744x558Προκαλεί ερωτήματα η κίνηση του ΥΠΕΣ. Ολόκληρο το επίσημο έγγραφο με ένδειξη: «κατεπείγον – εκλογικό»

Στις 12 Νοεμβρίου, το υπουργείο Εσωτερικών, με έγγραφο το οποίο χαρακτηρίζεται «κατεπείγον – εκλογικό», προχώρησε στην παραγγελία 5.000 εκλογικών σάκων στην τιμή των 2.500 ευρώ περίπου χωρίς ΦΠΑ.


Η… δικαιολογία, όπως αναγράφεται στο επίσημο έγγραφο, είναι οι επαναληπτικές εκλογές στους δήμους Ειδυλλίας, Καισαριανής και Τροιζήνας – Μεθάνων.




ΠΗΓΗ

Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας: "Η Ελλάδα θα υποφέρει γιατί γύρισε την πλάτη της στο Χριστό"

Γέροντας ΕΦΡΑΙΜΒλέπετε την φωτογραφία αυτή του Γέροντα Ιωσήφ, του Ησυχαστή. Είχα μεγάλο Γέροντα, ήταν πυρ – πυρ, άνθρωπος φαινόμενο. Όλο τα επουράνια σκέπτονταν, μ’ αυτά ζούσε.

Δύο λέξεις μας έλεγε συνεχώς, υπομονή, υπομονή και προσευχή και εδώ μας βοηθάει, όσο του επιτρέπει η Πρόνοια του Θεού. Σαν υποτακτικοί του, ποτέ δεν μαλώσαμε μεταξύ μας. Άλλοι απέξω μας δημιουργούσαν προβλήματα, συκοφαντούσαν τον Γέροντα, τον κατηγορούσαν, αλλά ο Γέροντας Ιωσήφ έλεγε, « αυτοί ας λένε, εμείς να μην πούμε».
Συνομιλήτρια: Εμείς Γέροντα, είμαστε πολύ αδύνατοι σε όλα. Τι θα γίνει με εμάς;

Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Άλλα χρόνια είναι τώρα. Άλλα τα κριτήρια του Θεού, για σήμερα. Ο Γέροντας Ιωσήφ είχε το πνευματικό πανεπιστήμιο. Εγώ είμαι ευχαριστημένος να είστε εσείς ( ..δηλαδή τα πνευματικά του παιδιά ) στο πνευματικό λύκειο. Σήμερα υπάρχει τέτοια πνευματική σύγχυση. Μεγάλος ανεμοστρόβιλος παρασέρνει τα πάντα. Κρατείστε γερά την παράδοση που σας παρέδωσα και να ξέρετε ότι σήμερα είναι ομολογία να λέμε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Θεός μας. Αυτό δεν το θέλουν οι σκοτεινές δυνάμεις.

Συνομιλήτρια: Γέροντα, μετά από τόσα χρόνια αγώνα, τι σας έμεινε μέσα στη ψυχή σας;
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Όλα είναι δεύτερα, όλα δεύτερα. Το πρώτο είναι το όνομα του Χριστού μας και τώρα , περνώντας τα χρόνια , είδα στη πράξη, ότι μόνο με την αγάπη κερδίζεται ο άνθρωπος. Η ζωή μου ήταν κόπος και πόνος, με την φτώχεια, με τους Γερμανούς, με την πείνα στη κατοχή, με τους πειρασμούς και τις θλίψεις στα μοναστήρια. Μεγάλος αγώνας. Μόνο το όνομα του Χριστού και της Παναγίας μας μ’ έβγαλε πέρα.
 
Όποιος άνθρωπος δεν λέγει καθημερινά το όνομα του Χριστού και της Παναγίας μας, δεν είναι Χριστιανός.
Συνομιλήτρια: Δηλαδή η ευχή του Χριστού είναι το μέγιστο;

Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Βεβαίως, γιατί είμαστε συνέχεια με τη μνήμη του Χριστού μας. Οι Άγιοι Πατέρες φωτίστηκαν και μας άφησαν αυτές τις προσευχούλες. Τρία και δύο γράμματα, «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον ημάς» και «Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς». Δεν είναι να διαβάσουμε εγκυκλοπαίδειες, ούτε πολλά βιβλία. Μ’ αυτές τις δύο προσευχούλες, σωζόμαστε όλοι οι Χριστιανοί. Οι μοναχοί που δεν έχουν τις μέριμνες των κοσμικών, προσεύχονται πολύ και φθάνουν ψηλά. Τους βοηθάει πολύ και η Παναγία μας. Είναι σαν να μιλούν στο αυτί του Χριστού μας, γιατί είναι αφοσιωμένοι στη προσευχή και αυτό είναι το κύριο έργο τους και όποιος έχει το δώρο της προσευχής στη καρδιά του, όταν πεθάνει δεν τον αγγίζουν τα τελώνια. Πηγαίνει μετά τον θάνατό του , κατευθείαν στο Χριστό μας. Δεν έχει εμπόδια, γιατί το όνομα του Χριστού έχει δύναμη. Είναι πυρ ο Θεός.
Συνομιλήτρια: Και οι χαιρετισμοί της Παναγίας μας είναι δυνατή προσευχή;
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Βεβαίως, όταν τους λέμε, έχουμε χαρά και φώτιση από την Παναγία μας. Πολύ με βοηθάει η παναγία μας. Με βγάζει από πολλά αδιέξοδα.
Συνομιλήτρια: Σήμερα πάσχουμε από απελπισία και ανυπομονησία.
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Η απελπισία είναι πάντα από τον διάβολο και όποιος απελπίζεται χάνει τις δυνάμεις του. Η βάση της ζωής μας είναι η υπομονή. Όταν δεν την έχουμε διαλύεται η ζωή μας.
Συνομιλήτρια: Γέροντα, ο κόσμος, εμείς, είμαστε σε μια δύσκολη θέση με όλα αυτά που γίνονται και ακούμε. Υπάρχει φόβος.
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Ναι, διαισθανόμαστε ότι θα γίνουν καταστροφικά πράγματα και γίνονται καθημερινά, Γι’ αυτό τρέχουμε στα μοναστήρια και στις εκκλησίες, αλλά δεν πρέπει να έχουμε φόβο. Για σκεφτείτε , αν ένα τάγμα αγγέλων έγιναν δαίμονες και κάνουν τόση ζημιά, τι βοήθεια μας προσφέρουν τα εννέα τάγματα των αγγέλων. Μια φορά είδα τον Χριστό στο θρόνο του και δίπλα την Παναγία μας και τα τάγματα των αγγέλων και των αγίων. Περιμένανε το νεύμα του Χριστού μας για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα στη νέα κατάσταση. Όταν γεμίζουμε συνεχώς την καρδιά μας με τον Χριστό καθημερινά δυναμώνει η πίστη μας και όλα τα αντιμετωπίζουμε. Η Παναγία μας, παρακαλεί για μας και δέεται συνεχώς, να έχουμε δύναμη και αισιοδοξία.
Συνομιλήτρια: Γέροντα σ’ αυτή την ηλικία που είστε, μπορείτε να προσεύχεσθε όπως πρώτα, ή διαφορετικά;
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Προσεύχομαι καλύτερα από πρώτα. Βέβαια δεν έχω την ένταση της προσευχής του Γέροντα Ιωσήφ, του Ησυχαστή, αλλά έχω δυνατή προσευχή και αυτό παρηγορεί την ψυχούλα μου, τόσα που πέρασα και περνώ.
Συνομιλήτρια: Πολλές φορές τα άγια λείψανα ευωδιάζουν.
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Είναι σαν να λένε είμαστε συγγενείς.
Συνομιλήτρια: Ο καρκίνος είναι διάχυτος σήμερα.
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Οι καρκινοπαθείς είναι μάρτυρες. Προσπαθώ να τους ενισχύω με την προσευχή μου, με τις νουθεσίες και όταν μπορώ τους επισκέπτομαι.
Συνομιλήτρια: Πολλοί άνθρωποι περνούνε σκληρές δοκιμασίες, είτε από την κακία των άλλων, είτε από δικά τους παραπτώματα. Τόσο δύσκολα, σαν να ζουν τη κόλαση εδώ.

Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Όταν ζουν εδώ τη κόλαση .…. και αξιοποιήσουν αυτή τη κατάσταση, με πνευματικά κριτήρια, όταν πεθάνουν δεν θα δικαστούν καθόλου, αλλά θα πάνε , κατευθείαν στην αγκαλιά του Χριστού. Αν όμως δεν αξιοποιήσουν, με πνευματικά κριτήρια, τη κόλαση αυτή, τότε θα βασανίζονται και στην άλλη ζωή.
 
Ήθελα να σας πω κάτι για τον Παράδεισο. Πριν από τα ογδόντα μου χρόνια, πήγαινα συχνά στον Παράδεισο. Και τώρα βέβαια, αλλά η ηλικία έχει τον ρόλο της. Μία φορά με πήρε ο Κύριος από το χέρι και μου έλεγε « ..εδώ έκανες εκκλησία, εδώ εξομολόγησες και σώθηκε η ψυχή, εδώ παρηγόρησες, εδώ νουθέτησες,.», μου έλεγε δηλαδή τα πάντα και μαζί με αυτό μου έδινε χαρά, συγχρόνως με το λόγο του, Τόσο πολύ χαρά που είπα. Χριστούλη μου, δεν αντέχω άλλο. Δεν αντέχω άλλο. Θα εκραγώ. Να με γυρίσεις πίσω. Και βρέθηκα πάλι στο δωμάτιό μου.

Άλλη φορά στον Παράδεισο, είδα έναν λεβέντη, θαυμάσιο. Είχε δίπλα του ένα άλογο με μια γυριστή ουρά, ωραιότατο. Μέσα μου το ζήλεψα. Ήθελα να το είχα εγώ αυτό το άλογο. Με φωνάζει και μου λέγει, ήτανε κάτι σαν διοικητής. « Να πας να πεις στο στράτευμα, ότι το πίσω μέρος το έχουν αφύλακτο και θα πάνε οι αντάρτες ( οι δαίμονες δηλαδή ) ». Και τρέχω και το λέγω. Και γύρισα τρέχοντας να πω ότι το έκανα. Εκείνος μ’ αγκάλιασε, με φίλησε και ανέβηκε στο άλογό του χαμογελαστός και έφυγε.
Συνομιλήτρια: Δηλαδή Γέροντα, γίνονται πολλά πίσω, που δεν τα πιάνουμε;
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Βεβαίως. Γι’ αυτό πρέπει από παντού να προσέχουμε. Προσοχή μεγάλη. Θα περάσουμε δικαστήριο φοβερό.
Συνομιλήτρια: Η κόλαση πώς είναι;
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Πως είναι; Φρίκη, φρίκη. Ούτε πουλάκι να μην πάει εκεί. Όπως πνίγονται οι άνθρωποι στη θάλασσα, έτσι πνίγονται στα βάσανα της κόλασης, συντροφιά με τους δαίμονες. Να προσευχόμαστε για τους νεκρούς. Είναι μεγάλη ελεημοσύνη. Η μητέρα μου ήτανε πολύ ενάρετη γυναίκα. Στα λόγια της στήριζα την παιδική μου ζωή. Πριν πεθάνει ήτανε δύο χρόνια κατάκοιτη και έλεγε. «Πάτερ πες τον Θεό να με πάρει. Κουράστηκα». Αλλά πριν φύγει έδωσε μάχη.
ΣυνομιλήτριαΜάχη με ποιους;
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Τους δαίμονες.
Συνομιλήτρια: Τους βλέπατε;
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜΝαι, όπως βλέπω τους ανθρώπους.
Συνομιλήτρια: Ο Αρχάγγελος δεν την βοηθούσε;
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Ήτανε πίσω από τη πλάτη της. Είχε υποχωρήσει. Να πολεμήσει μόνη της, να στεφανωθεί.
Συνομιλήτρια: Τόσα που ακούμε για καταστροφές, που έρχονται, εμείς που ζητάμε την βοήθεια του Θεού, τι θα γίνουμε;
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Κατά το σχέδιο που έχει ο Θεός για κάθε άνθρωπο, θα κάνει και τις πράξεις του, για να σωθεί, αυτός ο άνθρωπος. Πω ! Πω ! Τι θα περάσουμε! Δυσκολίες μεγάλες. Η Αθήνα έχει κρυφούς Αγίους πολλούς, αλλά και το Άγιο Όρος με τον Άγιο Δημήτριο στηρίζουν τη Βόρειο Ελλάδα. Έχω ιδιαίτερη αγάπη στον Άγιο Δημήτριο. Με το Άγιο Μύρο του κοιμάμαι. Η Ελλάδα γύρισε τη πλάτη της στο Χριστό. Γι’ αυτό θα υποφέρει πολλά. Τα παιδιά στην Ελλάδα σήμερα είναι ή πολύ φωτισμένα, ή πολύ σκοτισμένα. Τα παιδιά των ενάρετων οικογενειών, είναι η μαγιά του Χριστού και το μέλλον της Ελλάδας.
Συνομιλήτρια: Πολλές γυναίκες υποφέρουν στις οικογένειες σήμερα.
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Ο Χριστός είναι πολύ κοντά στις ψυχές που περιφρονούνται.
Συνομιλήτρια: Μερικοί άνθρωποι έχουν ένα ιδιαίτερο πνευματικό χάρισμα. Πως γίνεται αυτό;
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Αυτοί οι άνθρωποι, ή αδικήθηκαν πολύ, ή συκοφαντήθηκαν, ή εμβάθυναν σ’ αυτό τον τομέα και τους δόθηκε χάρισμα. Όπως κανοναρχούμε τον Θεό, έτσι και μας ψέλνει.
Συνομιλήτρια: Στα Ιεροσόλυμα, τα τελευταία χρόνια, γίνονται θαυμαστά πράγματα.
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Ήθελα και εγώ να τα έβλεπα. Εκεί είναι η βάση του Χριστού μας. Το Άγιο Φώς είναι κάθε ημέρα στον Πανάγιο Τάφο, αλλά το Πάσχα δίνεται γενικό δώρο σε όλους. Να πηγαίνετε στα Ιεροσόλυμα. Εκεί βλέπουμε τι υπέμεινε ο Χριστός για μας και εμείς , όσο μπορούμε να τον ευχαριστούμε και να ανταποκρινόμαστε στην αγάπη Του. Παλαιότερα είχα πάει και εγώ μερικές φορές.
Συνομιλήτρια: Πολλές φορές συμβαίνουν παρεξηγήσεις μεταξύ μας.
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Αυτά είναι ανθρώπινα. Δεν θα λείψουν ποτέ. Να τα προσπερνάμε και να τρέχουμε στον Χριστό. Να σκεπτόμαστε τι μας έχει ετοιμάσει ο Χριστός, στο καλό – καλό παράδεισο, μετά την Δευτέρα παρουσία. Τώρα πηγαίνουμε στον νάρθηκα του Παραδείσου, Δεν χωράει νους ανθρώπου πως θα είναι ο καλός – καλός παράδεισος. Όλα φως ! Όλα ευωδία ! Χαρά ανεκλάλητη. Μακαριότητα. Τίποτε δεν θα είναι γερασμένο. Όλα νέα τα θέλει ο Χριστός στη Βασιλεία Του. Τίποτα παράταιρο. Όλα τέλεια. Η μητέρα μου πέθανε 95 ετών και εγώ την βλέπω στον παράδεισο τριάντα χρονών.

Στη κατοχή είχαμε κάτι γειτονόπουλα, που ήτανε λειψά στο μυαλό. Δύο παιδάκια ήτανε. Εμείς παίζαμε και αυτά ακόμη περπατούσανε να έρθουνε, ενώ είχαμε ξεκινήσει μαζί. Τα βρήκα στον Παράδεισο, γιατί πεθάνανε στη κατοχή από την πείνα, μικρά στην ηλικία. Τα λέγω : « Τι κάνετε εδώ ; Πως περνάτε ; ». Μου λένε: « Εφραίμ, εδώ δεν μιλάμε. Εδώ μόνον διαβάζουμε, έχουμε μελέτη ». Αυτά δεν ξέρανε να γράψουν το όνομά τους και στον παράδεισο μελετούσαν. Αυτό δείχνει την τελειότητα του παραδείσου.
Συνομιλήτρια: Πολλοί άνθρωποι βοηθάνε τα μοναστήρια, σε ανάγκες που έχουν.
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Ότι κάνουν όλα γράφονται στον ουρανό. Να έχουν ειρήνη και υγεία και ευλογία στα σπίτια τους.
Συνομιλήτρια: Στην εκκλησία ήμασταν άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Δηλαδή , τι ωραία Γέροντα, σαν τους Αγίους Αποστόλους είναι το έργο σας. « Μαθητεύσατε πάντα τα έθνη ».
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Είμαι ένα κούφιο καρύδι. Δεν έκανα τίποτα.
Συνομιλήτρια: Τι σκέπτεστε στην ηλικία που είστε;
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Σκέπτομαι να στερεώσω το έργο μου εδώ, γιατί πολλοί άνθρωποι σώθηκαν, πολλές ψυχούλες. Και πως θα πάω να συναντήσω τον Κύριο; Που θα πάω ο ταλαίπωρος;
Συνομιλήτρια: Ο Κύριος θα στείλει τους αγγέλους του να σας πάρει.
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Δεν το ξέρω αυτό, όπως κρίνει ο Κύριος. Το κεφαλάκι μου χωρούσε όλη την οικουμένη. Τώρα δεν με βοηθάει η υγεία μου, έχω γεράματα.
Συνομιλήτρια: Ο κ. Π…Γέροντα, πέθανε την ημέρα, ενός μεγάλου Αγίου.
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Αυτός του άνοιξε την πόρτα του παραδείσου να μπει μέσα. Όταν κάποιος πεθαίνει και σώζεται η ψυχούλα του, ο Άγιος που γιορτάζει εκείνη την ημέρα, τον υποδέχεται στον παράδεισο, γιατί είναι η ημέρα δική του, η εορτή του δηλαδή.
Συνομιλήτρια: Πολλούς ανθρώπους ξαφνικά τους βρίσκει ο θάνατος.
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Ναι. Κάθε ημέρα να είμαστε με το εισιτήριο στο χέρι. Δεν γνωρίζουμε τι θα μας συμβεί. Κάποτε εξομολόγησα κάποιον στο νοσοκομείο με τα νεύματα και σε λίγο πέθανε. Κάτι καλό έκανε στη ζωή του και σώθηκε τελευταία στιγμή. Στη ζωή μου πέρασα πολλές ταλαιπωρίες και είδα ότι η Θεία Πρόνοια, κατευθύνει τα πάντα προς το καλό του ανθρώπου. Να μην μας φεύγει η μνήμη του θανάτου.
 
Να διαβάζετε από το Γεροντικό, την συνομιλία του Αγίου Μακαρίου με το κρανίο. Κάποτε σε όραμα είδα τον εαυτό μου ντυμένο πολύ ωραία. Με άμφια, όπως στις γιορτές και ήμουνα ψηλά σε εξέδρα και πιο κάτω ήτανε κοπέλες, που είχα εξομολογήσει και φωνάζανε « Γέροντα …. Γέροντα. Θέλουμε και εμείς να έρθουμε αυτού », αλλά δεν τους επιτρεπότανε. Αυτό δείχνει την ευθύνη μου και την χάρη της ιεροσύνης, Γι’ αυτό, να προσεύχεστε για μένα. Να έχετε τάξη και προσοχή. Να αγωνίζεστε κάθε μέρα, όσο μπορείτε. Ο Χριστός μας αγαπάει την τάξη των μοναχών, γιατί είναι οι στρατιώτες του.
Συνομιλήτρια: Γέροντα, όταν πάτε στον παράδεισο και έχετε αυτήν την επικοινωνία με τον Κύριο, δεν του μιλάτε και για μας τους μοναχούς σας και τις μοναχές και για τους ανθρώπους που θέλουν την βοήθειά σας;
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Βεβαίως του μιλάω.
Συνομιλήτρια: Τι σας απαντά;
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Εντάξει. Θα φροντίσω. Ο.Κ.
ΣυνομιλήτριαΌταν εσείς Γέροντα πεθάνετε και εάν τυχόν εμείς ζούμε, εσείς μη μας ξεχάσετε, που θα καλοπερνάτε με τον Χριστό μας και εμείς εδώ θα παλεύουμε.
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: (Γελώντας) Όχι, αυτό δεν γίνεται.
Συνομιλήτρια: Αύριο φεύγουμε Γέροντα (..από την Αριζόνα ). Πέστε μας έναν τελευταίο λόγο.
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Καλό και ευλογημένο ταξίδι να έχετε. Να έχετε την ευχή μου. Να έχετε υγεία και να έρχεστε. Ο καθένας ξέρει τι έχει στον τρουβά του, αλλά η Διαθήκη που σας αφήνω είναι να γνωρίσετε το Άγιο Πνεύμα. Να το εργαστείτε και να το χτίσετε μέσα σας, τηρώντας τις εντολές του Ευαγγελίου και έχοντας ειρήνη στη ψυχή σας, Να έχετε αγάπη, ομόνοια και να φωνάζετε το όνομα του Χριστού και της Παναγίας μας. Οι άγγελοι να σας συντροφεύουν.
Πως λένε αυτούς που παντρεύονται παράνομα εδώ;
Συνομιλήτρια: Μήπως εννοείτε τους ομοφυλόφιλους;
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Ναι αυτούς. Η Παλαιά Διαθήκη λέγει : « δεν θα μείνει το πνεύμα μου στους ανθρώπους, γιατί είναι σάρκες ». Αυτό ισχύει για σήμερα. Τα Σόδομα κάηκαν, το ίδιο …τα πυρηνικά. Δεν ανέχεται αυτές τις αμαρτίες ο Χριστός. Παντού λατρεύεται η αμαρτία της σάρκας. Δεν υπάρχει μετάνοια. Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία μετανόησε. Όλοι οι ομοφυλόφιλοι θα εξαλειφθούν. Όλα χώμα …Τα πυρηνικά …Όλα χώμα. Ο πόλεμος θα γίνει για τις αμαρτίες.
 
(Απομαγνητοφωνημένο υλικό μοναχών, πνευματικών παιδιών του Γέροντος από την Ελλάδα, που τον επισκέφθηκαν στην Ελληνορθόδοξη Ιερά Μονή του Αγίου Αντωνίου, στην Αριζόνα της Αμερικής)
Πηγή
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Την Κυριακή το βράδι θα πέσουν;


σχόλιο Γ.Θ : Αν δεν ήταν τα βοθροκάναλα, ο Σαμαροπασοκισμός θα είχε πέσει και εξαφανιστεί προ πολλού μαζί με την ιερή αγελάδα του ψευτορωμαίικου, την Αριστερά.
Για το αν θα πέσουν την Κυριακή, κρατάτε μικρό καλάθι... Να είστε όμως σίγουροι ότι έχουν πάθει πανικό. Λίγο ακόμα και μπορεί να τους ξεφύγει κανένα παραμύθι περί αύξησης των μισθών.

-Την Κυριακή το βράδι θα πέσουν!!!
Αυτό υποστηρίζει παραδοσιακός εκδότης μεγάλης εβδομαδιαίας εφημερίδας καθώς εξετάζει μαζί με τους νομικούς σύμβούλους του τα ντοκουμέντα φωτιά που καταφθάνουν στο γραφείο του.
Πολλά από αυτά προέρχονται από μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Γερμανίας το οποίο έχει πρόσβαση στο γραφείο του κ. Βόλφαγκ Σόιμπλε.
Οι εξελίξεις όπως όλα δείχνουν θα συμπαρασύρουν το πολιτικό σκηνικό της Κολομβίας των Βαλκανίων.
Τα ψέμματα τελειώσαν για το εγχώριο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει!

To βράδι που η Εισαγγελέας κ.Πόπη Παπανδρέου, οι άνδρες του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιούσαν την επιχείρηση ακόμη και στο υπόγειο της οικογένειας του κ. Λιακουνάκου με το πέρας της επιτόπιας έρευνας στο γραφείο του υπ. Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλγαφγκ Σόιμπλε έφτανε λεπτομερής ενημέρωση για την όλη διαδικασία.
Αποστολέας του email μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Γερμανίας που γνωρίζει σαν την τσέπη του την υπόθεση μίζες από εξοπλιστικά σε Ελληνες πολιτικούς.

Ο Καρατζαφέρης ήταν για τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες το σημαδεμένο καρφί στο πέταλο του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
Οταν χρειάσθηκε αξιοποιήθηκε στο έπακρο για να επιβληθεί η κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου.
Την άλλη μέρα το πρωί ο κ. Σόιμπλε γνώριζε με κάθε λεπτομέρεια το περιεχόμενο της έκθεσης από την "αυτοψία" στην οικία και το γραφείο του κ. Λιακουνάκου.
Τα στοιχεία της συγκεκριμένης υπόθεσης ήρθαν να προστεθούν στα ντοκουμέντα που διαθέτουν οι Γερμανοί φίλοι μας για κάποιους από τους Ελληνες πολιτικούς.
Τα στοιχεία-φωτιά για το εγχώριο απόλυτα ελεγχόμενο πολιτικό σύστημα ήταν άλλωστε αυτά που "έχρισαν" τον κ. Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ Πρόεδρο της Κομισιόν.

Αυτή η συγκλονιστική αποκάλυψη του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" καταδεικνύει το βάθος της διαφθοράς του εγχώριου πολιτικού συστήματος.
Στο Αρχείο του κ. Γιουνκέρ-πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών του φορολογικού παραδείσουν του Λουξεμβούργου-αναπαύονται τα ονόματα, οι λογαριασμοί και τα ποσά από μίζες που κατέληξαν σε σημαίνοντες Ελληνες πολιτικούς σε βάθος δεκαετιών.
-Τους κρατάμε από τους όρχεις...
Αυτή είναι η προσφιλής φράση της κας Μέρκελ καθώς και των κ.κ. Σόιμπλε και Γιουνκέρ κάθε φορά που αναφέρονται στο πολιτικό προσωπικό της Κολομβίας των Βαλκανίων.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η διάσωση της Ελλάδας περνάει μέσα από την αποτέφρωση του εγχώριου πολιτικού προσωπικού και σ΄αυτή την κατεύθυνση δουλεύουν πλέον με πείσμα τόσο οι Ευρωπαίοι δανειστές όσο και το IMF.
Και οι μεν και οι δε γνωρίζουν πως η Ελλάδα θα είναι αενάως ένα πηγάδι χωρίς πάτο εάν δεν αποτεφρωθεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας και μια χούφτα επιχειρηματικές συμμορίες που κάνουν κουμάντο.
Οχι. Οι Γερμανοί δεν ευαισθητοποιήθηκαν αίφνης για την βρωμιά του ελληνικού πολιτικού προσωπικού.
Απλά διαπιστώνουν με τον πιο βίαιο τρόπο ότι η ελληνική πολιτική και επιχειρηματική Μαφία αποτελεί πηγάδι δίχως πάτο για τα δις ευρώ των Ευρωπαίων φορολογουμένων.

Ο κ. Καρατζαφέρης του μικρού ΛΑΟΣ δεν είναι για τους Γερμανούς παρά ο ψιλικατζής της όλης ιστορίας.
Τα μεγάλα ψάρια της εγχώριας πολιτικής αποτιμώνται-από τους Γερμανούς που έχουν κάνει τους σχετικούς υπολογσμούς- σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Τόσα έχουν παρκάρει οι δικοί μας σε λογαριασμούς ανά τον πλανήτη.
Είναι αυτοί οι λογαριασμοί που επιτρέπουν στο δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να σχεδιάζει ήδη την επόμενη ελληνική κυβέρνηση με επικεφαλής κατά πάσα πιθανότητα τον κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος είναι αδιάφθορος και δεν θα είχε αντίρρηση να επιστρατευθεί για μια ακόμη φορά για μια εκ νέου διάσωση της Ελλάδος.


http://kourdistoportocali.com/post/39482/ekdotis

Αμφίπολη : Περίεργες καταστάσεις. Δείτε το.



http://i.ytimg.com/vi/_7zCdzFZB18/mqdefault.jpgΔείτε το βίντεο και θα καταλάβετε ...



Οι 180 βουλευτές δεν υπάρχουν – Ο Σαμαράς παίζει το τελευταίο χαρτί πριν την ηρωική έξοδο – Τα συμφέροντα θέλουν εκλογές.

     Οι επόμενοι 4 μήνες θα είναι οι κρισιμότεροι στην νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδος...

Αποτιμώντας την σημειολογία των έσχατων πολιτικών κινήσεων, το άρθρο του Σαμαρά που προτάσσει την επίλυση του χρέους, τις ζυμώσεις στα κόμματα, την «ενοχοποίηση
Καρατζαφέρη», αλλά και τις κινήσεις ισχυρών παραγόντων του συστήματος που έχουν πλησιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, εξάγονται ορισμένα ζωτικά συμπεράσματα.

Πρώτον οι 180 βουλευτές δεν έχουν βρεθεί...με τα τωρινά δεδομένα δεν έχουν βρεθεί.
Τα σενάρια που κυκλοφορούν και θέλουν τον Σαμαρά να επιλέγει την λύση της δοκιμασίας, ζητώντας να ψηφίσουν το μνημόνιο 180 βουλευτές είναι τουλάχιστον αφελή και αστεία.
Ένας ανεξάρτητος βουλευτής θα είχε π.χ. λόγο να ψηφίσει για πρόεδρο της δημοκρατίας, δεν θα είχε κανένα λόγο όμως να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, την νέα πιστωτική γραμμή για να μην στιγματιστεί.
Οι 180 βουλευτές δεν υπάρχουν και παρά την πολιτική προπαγάνδα, κορυφαία πηγή του Καραμανλικού περιβάλλοντος αναφέρει ότι…το καλύτερο σενάριο για την κυβέρνηση είναι η συγκέντρωση  165 με 170 βουλευτών και αυτό αποτελεί το μέγιστο των δυνατοτήτων της κυβέρνησης.
Βέβαια πολλοί θα επικαλεστούν το προφανές ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές δεν θα επανεκλεγούν άρα έχουν κάθε συμφέρον να ψηφίσουν για τον πρόεδρο της δημοκρατίας ώστε να διασφαλίσουν τους μισθούς για άλλους 15-16 μήνες έως τις εκλογές του 2016.
Τα πράγματα, όμως δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζονται καθώς και η κυβέρνηση προσπαθεί να επηρεάσει αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επηρεάσει….ανεξάρτητους βουλευτές.
Δεύτερον από το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά του έλληνα πρωθυπουργού στην Καθημερινή εξάγεται το συμπέρασμα της ανασφάλειας για τις μελλοντικές εξελίξεις.
Έδωσε πολύ μεγάλη βαρύτητα στην ερμηνεία της φράσης πολιτική σταθερότητα που συνδυάζεται με την οικονομική σταθερότητα αποκαλύπτοντας το δίπτυχο της επικοινωνιακής στρατηγικής της ΝΔ και της κυβέρνησης γενικότερα.
Πάνω στο σενάριο της σταθερότητας θα στηρίξει την επικοινωνιακή και πολιτική της προπαγάνδα η κυβέρνηση με στρατηγικό στόχο να πείσει εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που ακόμη αμφιταλαντεύονται…να στηρίξουν την σταθερότητα που πρεσβεύει η ΝΔ.
Τρίτον πολιτικές κινήσεις που έχουν υπάρξει έως τώρα εξολόθρευσης των πολιτικών αντιπάλων δεν έχουν προηγούμενο.
Η ΝΔ εγκατέλειψε την Δεξιά η οποία έχει στραφεί στην Χρυσή Αυγή και ακολούθως….έστειλε στην φυλακή την ηγεσία της Χρυσής Αυγής με στρατηγικό στόχο να ανακόψει το ρεύμα φυγής των δεξιών ψηφοφόρων.
Παραφράζοντας τον Ευάγγελο Αβέρωφ όσα πρόβατα φύγουν από το μαντρί θα τα φάει ο λύκος, στην περίπτωση της σημερινής ΝΔ, δεν έφυγαν τα πρόβατα αλλά το μαντρί η Δεξιά που ήταν το μαντρί της ΝΔ έχει μετακομίσει στην Χρυσή Αυγή και τα εναπομείναντα πρόβατα και ο βοσκός περιφέρονται….ενώ οι λύκοι παραμονεύουν.
Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του Καρατζαφέρη.
Πριν 2 και πλέον χρόνια δεν είχε αποκαλύψει την όλη υπόθεση που εμπλέκεται ο Καρατζαφέρης με off shore εταιρίες….ο Μειμαράκης;
Γιατί τότε δεν συνέβη τίποτε;
Πριν λίγες εβδομάδες η ΝΔ δεν συνομιλούσε με τον Καρατζαφέρη στέλνοντας προσκλητήριο επιστροφής;
Τι συνέβη;
Όταν διαπίστωσαν ότι ο Καρατζαφέρης δεν είναι ελέγξιμος….χρησιμοποίησαν την ανεξάρτητη δικαιοσύνη και αυτά που ήταν γνωστά πριν 2 χρόνια….επανήλθαν και εμπλουτίστηκαν με νέα στοιχεία ενοχοποιώντας ξεκάθαρα τον Καρατζαφέρη.
Ο στόχος της ΝΔ είναι να ξαναπάρουν τους ψηφοφόρους του Καρατζαφέρη που βρίσκονται κοντά στο 1,5% με 2%.
Η εκροή αυτή έπρεπε να σταματήσει και ο μόνος τρόπος ήταν η ενοχοποίηση του Καρατζαφέρη.
Η ΝΔ χτύπησε την Χρυσή Αυγή δικαστικά με το πρόσχημα της εγκληματικής οργάνωσης και τον Καρατζαφέρη για δωροδοκία για μια παλαιά υπόθεση…η οποία όμως βολεύει πολύ τώρα που επανεμφανίστηκε.
Τέταρτον ο Σαμαράς γνωρίζει ότι η Τρόικα, θα είναι πολύ σκληρή στις διαπραγματεύσεις της γιατί αυτό που την ενδιαφέρει…είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.
Ο Σαμαράς γνωρίζει λοιπόν ότι στις 8 Δεκεμβρίου στο Eurogroup δεν θα παρθεί απόφαση για την νέα πιστωτική γραμμή.
Μάλιστα η νέα προαιρετική χρηματοδοτική συνδρομή θα περιλαμβάνει τέτοιους όρους όπου θα χαρακτηριστεί περίτρανα ένα νέο μνημόνιο και αυτό δεν θα μπορέσει η κυβέρνηση να το κρύψει παρά την πολιτική προπαγάνδα.
Η κυβέρνηση λοιπόν θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια νέα σκληρή πραγματικότητα την οποία θα επιβάλλει η Τρόικα και αυτό επικοινωνιακά δεν θα μπορέσει να το διαχειριστεί.
Η κυβέρνηση δίνει αγώνα για τους 180 βουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει αγώνα για εκλογές.
Η ΝΔ και ο Σαμαράς δεν εξετάζουν εκλογές θα τις χάσουν 100% αλλά έχουν ένα στόχο πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να βρει τους 180 βουλευτές για εκλογή προέδρου της δημοκρατίας.
Πέμπτον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με επιχειρηματίες και ισχυρά συμφέροντα αλλά ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών.
Η μεγάλη στρατηγική αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο χαμηλός δείκτης εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας.
Η έλλειψη ενιαίας γραμμής σε μείζονα ζητήματα πολιτικής εντείνουν την αβεβαιότητα και αυξάνουν το προφίλ πολιτικού ρίσκου του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο σκέλος αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται αισθητά από την ΝΔ και την κυβέρνηση.
Η γενική αίσθηση πάντως που επικρατεί είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει επιθετικότερα το θέμα του χρέους και δυνητικά θα μπορούσε να πετύχει καλύτερη λύση από την κυβέρνηση αλλά στους υπόλοιπους τομείς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.
Έκτον η βουλή δεν είναι αντιπροσωπευτική.
Η ΔΗΜΑΡ έχει εξαφανιστεί, η ΝΔ είναι δεύτερο κόμμα, το Ποτάμι θα μπει στην βουλή, η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα.
Από τα δημοσκοπικά ευρήματα εξάγεται το συμπέρασμα ότι η βουλή δεν είναι αντιπροσωπευτική και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να δεσμεύσει την Ελλάδα στο μείζον ζήτημα της διαχείρισης του χρέους και στο πως αυτό θα καταστεί βιώσιμο.
Ενώ η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευτεί την χρηματοδοτική συνδρομή και έχει την πολιτική νομιμοποίηση.... θα ήταν εγκληματικό λάθος να δεσμεύσει την ελληνική κοινωνία σε μια λύση μη βιώσιμη για το χρέος όπως η επιμήκυνση....
Η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση να διαπραγματευτεί το μείζον θέμα του χρέους.

 http://www.bankingnews.gr/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/item/169116-%CE%BF%CE%B9-180-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%E2%80%93-%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%BF-%E2%80%93-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82.html

ΗΠΑ: Πέταξαν έξω από την εκκλησία χριστιανή επειδή διέκοψε προσευχή μουσουλμάνων! (video)




Έμοιαζαν όλα τόσο «ανοιχτόμυαλα» και τόσο «προχωρημένα». Ο ιστορικός Εθνικός Καθεδρικός Ναός της επισκοπικής εκκλησίας της Ουάσινγκτον, θα φιλοξενούσε για πρώτη φορά προσευχή μουσουλμάνων, σε ένα ακόμη διαθρησκευτικό event "αλληλοκατανόησης". Η αιδεσιμότατος Τζίνα Κάμπελ (Gina Campbell) συγκινημένη έλεγε τόοοσο ωραία λόγια : «Πρέπει να υπάρχει ένας κόσμος στον οποίο όλοι θα είναι ελεύθεροι να πιστεύουν και να ασκούν τα της θρησκείας τους και στον οποίον δεν θα έχουμε μισαλλοδοξία, ισλαμοφοβία, ρατσισμό, αντισημιτισμό και αντι- χριστιανισμό και θα αγκαλιάσουμε την ανθρωπότητά μας και θα αγκαλιάσουμε την πίστη».

Η αιδεσιμότατη Τζίνα : Θέλει να φύγει η μισαλλοδοξία και δεν την αφήνουν 
Αλλά τότε κάποιος χάλασε την τόσο ωραία σούπα τους: «Και επειδή η αγάπη, ο σεβασμός και η κατανόηση δεν μπορούν να κατανοηθούν από μερικούς ανθρώπους, ένα άτομο μας διέκοψε την λειτουργία», είπε η αιδεσιμότητατη. Το θέαμα μιας γυναίκας που βίαια εκδιώκεται από έναν φαινομενικά χριστιανικό καθεδρικό ναό, επειδή διακήρυξε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Κύριος μπροστά σε προσευχόμενους μουσουλμάνους, είναι ένα ακόμα σημείο που δείχνει την περίεργη εποχή που ζούμε.



Υπό το φως των συνεχιζόμενων και κλιμακούμενων φρικτών διώξεων που υφίστανται οι Χριστιανοί σε όλον τον κόσμο από τους σφαγείς του «Αλαχ Ακμπαρ», τι καλύτερο δεν θα ήταν, προκειμένου προωθηθεί η «αγάπη», ο «σεβασμός», η «κατανόηση» και όλα αυτά, να ανοίξει ένα τζαμί τις πόρτες του για να προσευχηθούν χριστιανοί; Άλλωστε παγκοσμίως οι μουσουλμάνοι καταδιώκουν τους χριστιανούς. Όχι το αντίθετο. Αλλά αυτά είναι «υψηλά νοήματα» για τους ξεχαρβαλωμένους δυτικούς «αγαπησιάρηδες» που εμφανίζονται ως χριστιανοί.




Έτσι, η είδηση λέει για μια γυναίκα που φώναξε μέσα στο καθεδρικό ναό (αν είναι δυνατόν!) «Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Κύριος!» πριν έρθουν γρήγορα να την απομακρύνουν. Η γυναίκα που είναι από το Μίσιγκαν, πρόλαβε επίσης να φωνάξει: «Ο Ιησούς Χριστός είναι σε αυτόν τον σταυρό εκεί πάνω», «έχουμε φτιάξει τόσα τζαμιά σε αυτήν την χώρα» και «βγείτε έξω από την εκκλησία μας. Αφήστε την εκκλησία μας ήσυχη».







Μια ομάδα μοτοσικλετιστών είχε προγραμματίσει να διαμαρτυρηθεί   για την ισλαμοποίηση της Αμερικής έξω από το καθεδρικό ναό.

 


Στο μεταξύ στην Συρία(και να ήταν μόνο η Συρία…)


 
 
 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ, εδώ και εδώ

Το σκάκι «αγριεύει» γύρω από το Καστελλόριζο.

Στις 13 Οκτωβρίου 2014, το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα, δια του εκπροσώπου του, Κωνσταντίνου Κούτρα, το περιεχόμενο μίας διεθνούς συμφωνίας «ρουτίνας», που υπέγραψε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, με τον ομόλογό του, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης
Τίποτε στον τίτλο της δεν μαρτυρούσε τη σημασία της, καθώς και τις αντιδράσεις που επακολούθησαν: «Συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη συνεργασία στους τομείς έρευνας και διάσωσης» έγραφε το ανάτυπο που δόθηκε στους δημοσιογράφους. Υποτίθεται ότι τα δύο κράτη συνομολογούσαν τους κανόνες και τις αρχές με βάση τις οποίες θα παρέχει συνδρομή το ένα στο άλλο, σε περίπτωση ναυτικών ναυαγίων, μεταφοράς προσφύγων και λαθρομεταναστών και σε κάθε άλλη περίπτωση που διακυβεύεται ανθρώπινη ζωή σε θάλασσα και αέρα εντός των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου Ελλάδας και Κύπρου.
Μία πιο προσεκτική ανάγνωση της συμφωνίας, όμως, και ειδικά των συντεταγμένων οριζουσών εφαρμογής της στην Ανατολική Μεσόγειο, αποκαλύπτει πως:

- Πρώτον, πρόκειται για συμφωνία διάσωσης εντός θαλασσίων – εναέριων ζωνών ανατολικά του Καστελλόριζου, στις οποίες οι τούρκοι διαχρονικά αμφισβητούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.
- Δεύτερον, η συμφωνία καλύπτει περιοχές τις οποίες είχε αποπειραθεί να δεσμεύσει για έρευνες υδρογονανθράκων η Τουρκία την άνοιξη του 2012, επί υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμμένου.
- Τρίτον, οι έρευνες διάσωσης προσφύγων, λαθρομεταναστών και πληρωμάτων αλλοδαπών εμπορικών πλοίων, που καλούνται να φέρουν εφεξής οι ελληνικές και οι κυπριακές ένοπλες δυνάμεις (κατά βάση οι πρώτες), θα διεξάγονται πάνω από τα χρυσοφόρα κοιτάσματα του Καστελλόριζου! Εκεί θα ρίχνουν ανεμόσκαλες σε ναυαγούς τα Super Puma και τα πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής – πολεμικού ναυτικού.
- Τέταρτον, Ελλάδα και Κύπρος ορίζουν ως εδαφική περιοχή ερευνών και διάσωσης ουσιαστικά τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες τους και τους Εναέριους Χώρους τους, τους οποίους ενώνουν τουλάχιστον σε «νομικό» επίπεδο.

Η σημασία αυτής της… αθώας ελληνοκυπριακής συμφωνίας που υπέγραψαν οι Βενιζέλος και Κασουλίδης, δεν άργησε να φανεί.
Λίγες ημέρες αργότερα, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, με ανακοίνωσή του, υποστήριξε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν σε έρευνα και διάσωση αμερικανικού πλοίου στην Ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχή από αυτές που δέσμευσαν Ελλάδα και Κύπρος με τη διεθνή συμφωνία. Το περιστατικό αμφισβητήθηκε από το ελληνικό ΓΕΕΘΑ –αν είχε ζητήσει βοήθεια πλοίο, θα είχαν σπεύσει οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις- και δεν δόθηκε συνέχεια.

Προσεκτική ανάγνωση της συμφωνίας, η οποία έχει ως χωρικό σημείο εφαρμογής της την ελληνική ΑΟΖ, πείθει ότι θα υπάρξει συνέχεια και μάλιστα πολύ σύντομα για έναν εξόχως σημαντικό λόγο:
Η συμφωνία θεραπεύει έως έναν βαθμό την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην προσδιορίσει τις ακριβείς συντεταγμένες της ελληνικής ΑΟΖ, όταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έστειλε ρηματική διακοίνωση στον θεματοφύλακα της Συνθήκης του Δικαίου της Θάλασσας, γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κιν Μουν, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Η είδηση είναι ότι ΟΡΙΖΕΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ για έρευνα και διάσωση ανατολικά του Καστελλόριζου, εκεί που θρυλείται ότι υπάρχουν τα χρυσοφόρα ελληνικά κοιτάσματα και μάλιστα άφθονο σχιστολιθικό αέριο.

Πιο συγκεκριμένα, δύο είναι τα ενδιαφέροντα σημεία της τα οποία και παραθέτουμε από το πρωτότυπο αυτής:
Στο άρθρο 2 και στις παραγράφους 3, 4 ορίζονται τα εξής:
3. «Η περιοχή έρευνας και διάσωσης (περιοχή SAR) εντός της οποίας παρέχονται υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης από την αρμόδια αρχή της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμπίπτει με την Περιοχή Πληροφόρησης Πτήσεων (FIR) Αθηνών. Η περιοχή έρευνας και διάσωσης εντός της οποίας παρέχονται υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης από την αρμόδια αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας συμπίπτει με τον Περιοχή Πληροφόρησης (FIR) Λευκωσίας.
4. Η περιοχή που διαχωρίζει τις αντίστοιχες περιοχές SAR, οι οποίες συμπίπτουν με τις Περιοχές Πληροφόρησης Αθηνών και Λευκωσίας, είναι η γραμμή που διαχωρίζει τις αντίστοιχες FIR και συνδέει τα ακόλουθα σημεία: 36 μοίρες 05Ν-030 μοίρες 00Ε, 33 μοίρες 30Ν-030 μοίρες 00Ε».
Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών, πρόκειται για σημεία στον εναέριο χώρο και στα ύδατα όπου μπορεί να γίνει έρευνα και διάσωση από αέρος και θαλάσσης, εντός της ελληνικής ΑΟΖ ανατολικά του Καστελλόριζου. Γι αυτό και οι Τούρκοι επιχείρησαν να αμφισβητήσουν την συμφωνία λίγες ημέρες μετά την εφαρμογή της, επικαλούμενοι ένα ανύπαρκτο συμβάν με «αμερικανικό πλοίο», που υποτίθεται ζήτησε έρευνα και διάσωση.
Πιο συγκεκριμένα, πέντε μέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας Βενιζέλου – Κασουλίδη, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι «20 ναυτικά μίλια νότια του Καστελλόριζου ακινητοποιήθηκε από μηχανική βλάβη φορτηγό πλοίο τύπου ΜΑΧ υπό αμερικανική σημαία». Σύμφωνα με την ανακοίνωση «έσπευσε στην περιοχή για έρευνα και διάσωση το πλοίο TGGS-YASAM και ρυμούλκησε το πλοίο υπό αμερικανική σημαία στο τουρκικό λιμάνι FINIKE». Οι τούρκοι ισχυρίζονται ότι τους επιδόθηκε και ΝΟΤΑΜ από την Ελλάδα για το περιστατικό, κάτι που όμως το ελληνικό ΓΕΕΘΑ αμφισβητεί.

Για να είναι απολύτως θωρακισμένη σε νομικό επίπεδο, τουλάχιστον, η ελληνική θέση, η συμφωνία που υπέγραψαν οι Βενιζέλος – Κασουλίδης, άρθρο 2 παράγραφος 2, ορίζει ότι «οι διατάξεις της δεν θίγουν καμία από τις παρούσες ή μελλοντικές αξιώσεις και τις νομικές θέσεις οποιουδήποτε μέρους που σχετίζονται με θέματα δικαίου της θάλασσας καθώς και με τη φύση και τον βαθμό δικαιοδοσίας του παράκτιου κράτους και του κράτους σημαίας που αξιώνει κάθε μέρος».

Η συμφωνία προβλέπει τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων έρευνας και διάσωσης Ελλάδας – Κύπρου, καθώς και την ενημέρωση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) για το περιεχόμενό της.

Διπλωματικοί αναλυτές τονίζουν ότι η συμφωνία αυτή, πέραν του ουσιαστικού της μέρους –να μην αμφισβητείται από τους τούρκους το δικαίωμα έρευνας και διάσωσης εντός της ελληνικής ΑΟΖ ανατολικά του Καστελλόριζου- αποτελεί μέρος της μακράς ελληνικής νομικής προπαρασκευής για την αποτελεσματική διεκδίκηση των χρυσοφόρων κοιτασμάτων σχιστολιθικού αερίου στο Καστελλόριζο ενώπιον Διεθνούς Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, τα κοιτάσματα αυτά έχουν εντοπιστεί μετά από έρευνες του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου και ξένης εταιρείας που συνέπραξε. Τα ευρήματα της έρευνας είναι γνωστά στην ελληνική κυβέρνηση και αξιοποιήθηκαν κατά την πρόσφατη –προ έτους- επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ. Τα επικαλέστηκε σε κλειστές συναντήσεις ο σύμβουλος του κυρίου Σαμαρά σε αμερικανούς αξιωματούχους και όταν εκείνοι ρώτησαν συνεργάτες τους «αν είναι έτσι και από πότε το ξέρουμε αυτό», απάντησαν «for several years»…

Οι ΗΠΑ γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι υπάρχει άφθονο –στερεοποιημένο- σχιστολιθικό αέριο κάτω από το Καστελλόριζο. Αναφέρονται, μάλιστα, σε «πέντε οικόπεδα, εκ των οποίων τα τέσσερα θα μπορούσε να τα αξιοποιήσει η Ελλάδα και το ένα η Τουρκία», στο πλαίσιο μίας απόφασης Διεθνούς Δικαστηρίου στο οποίο θα προσφύγουν τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «και ένα οικόπεδο σχιστολιθικού αερίου να δοθεί στην Τουρκία, αυτό αρκεί για να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες και να κάνει και εξαγωγές σε χώρες της Ασίας». Για, δε, την Ελλάδα, τα κοιτάσματα αυτά είναι ένα μεγάλο χαρτί για την ανάπτυξη και για την τελική ρύθμιση του οικονομικού της ζητήματος. Όπως έχει πει ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, σε παλαιότερη συνέντευξή του, η Ελλάδα δεν θα βάλει τα κοιτάσματα στη συζήτηση για το χρέος γιατί «δεν θέλουμε να τα χαρίσουμε», αλλά θα επιδιώξει να το θέσουν άλλοι στο τραπέζι, για να το εκμεταλλευθούμε μελλοντικά. Απαραίτητη προϋπόθεση για τον ίδιο είναι «να μην υπάρχουν προστριβές με γείτονες» και να έχουμε «τις κατάλληλες συμμαχίες».

Η συμφωνία έρευνας και διάσωσης είναι ένα από τα μέτρα θωράκισης των ελληνικών συμφερόντων στην περιοχή, πιθανόν να αποτελέσει επιχείρημα και ενώπιον ενός διεθνούς δικαστηρίου (από τα πολλά), δεν είναι όμως το μόνο.

Προστίθεται σε δύο άλλα σημαντικότερα:
- Στη συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία μετά από μακρές και επίπονες διαπραγματεύσεις βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας της. Εξ ου και η μετάβαση του πρωθυπουργού στο Κάιρο.
- Στη ρηματική διακοίνωση Σαμαρά με την οποία αντέδρασε η Ελλάδα το 2012 στην τουρκική απόπειρα κατάληψης της ελληνικής ΑΟΖ δια χρησικτησίας. Η διακοίνωση που εστάλη στον θεματοφύλακα της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας, Μπαν Κιν Μουν, τονίζει ότι «είναι άκυρες οι άδειες των οικοπέδων που προκήρυξε την άνοιξη του 2012 η τουρκική εταιρεία πετρελαίου» (δημοσιεύτηκαν στο τουρκικό φύλλο εφημερίδας της κυβερνήσεως στις 27/4/2012, είχαν δεσμεύσει τέσσερα οικόπεδα υδρογονανθράκων και είχαν δώσει δικαίωμα εξόρυξης) και υπογραμμίζει ότι «η Ρόδος και το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλόριζου έχουν πλήρη δικαιώματα και εδαφικές ζώνες άρα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα».

Σημειωτέον ότι η ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας, με την οποία αναγνωρίζεται η Ελληνική ΑΟΖ, περιελήφθη – δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, ενώ η αντιδήλωση που έκανε η Τουρκία για να μας αμφισβητήσει, δεν συμπεριελήφθη για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει υπογράψει την ομώνυμη Συνθήκη που συνήφθη στο Montego Bay της Βραζιλίας το 1982 (παρών εκ μέρους της Ελλάδας ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας).

Για τους λόγους αυτούς, σε συνδυασμό με την κρίση στην Κυπριακή ΑΟΖ και τη συνάντηση κορυφής Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου (πιθανή οριοθέτηση και αναγνώριση εκ μέρους των Αιγυπτίων της επήρειας του Καστελλόριζου στην ελληνική ΑΟΖ αλλάζει δραματικά τα δεδομένα), συνεδρίασε εκτάκτως προ εικοσαημέρου το Τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στην Άγκυρα. Και μόνον η αναφορά του στην ανακοίνωση που εξεδόθη ότι «εξετάστηκαν οι εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με πρώτο θέμα τον τομέα των αρμοδιοτήτων στη θάλασσα» και ότι «την προσεχή περίοδο θα λαμβάνονται με αποφασιστικότητα μέτρα για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων εντός της ιδίας της τουρκικής υφαλοκρηπίδας», προϊδεάζει για τα επερχόμενα.

Το Καστελλόριζο, η ΑΟΖ και τα πλούσια κοιτάσματα σχιστολιθικού αερίου μπορεί σύντομα να αποτελέσουν αντικείμενο θερμού επεισοδίου… Εκτός και αν τα δύο μέρη καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και υπογράψουν Σύμφωνο Φιλίας και Ειρήνης.
Φαίνεται μακρινό αυτή τη στιγμή πάντως…

Πηγή περιοδικό Crash, τεύχος Νοεμβρίου 2014

πηγή