Προφητικό άρθρο του "Independent" 9 χρόνια πριν



Πηγές:strategy-geopolitics

Αποχωρούν οι Τούρκοι από το βόρειο Ιράκ



Τέλος στην επιχείρηση εναντίον των κούρδων ανταρτών του PKK στο βόρειο Ιράκ, βάζει η Τουρκία σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV αλλά και αμερικανό αξιωματούχο στη Βαγδάτη.

Πηγές της κυβέρνησης της αυτόνομης περιοχής των Κούρδων στο Ιράκ ανέφερε ότι ήδη δυνάμεις του τουρκικού στρατού έχουν αποχωρήσει από το ιρακινό έδαφος.

Την πληροφορία όμως αυτή δεν επιβεβαιώνει καμία τουρκική πηγή ενώ διεθνείς αναλυτικές θεωρούν ότι είναι νωρίς ακόμα για να ισχυριστεί κανείς ότι οι επιχειρήσεις των Τούρκων τερματίστηκαν οριστικά.

Οι Τούρκοι είχαν χρησιμοποιήσει περίπου 10.000 στρατιώτες στην επιχείρηση που ξεκίνησε της 21η Φεβρουαρίου και η οποία σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γενικού Επιτελείου της χώρας, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 237 Κούρδοι αντάρτες του PKK και 24 στρατιώτες.

Το PKK από την άλλη, υποστηρίζει ότι έχει σκοτώσει περισσότερους από 100 Τούρκους στρατιώτες αλλά δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τον αριθμό των δικών του θυμάτων.

Που να πηγαίνει ο "στρατός" των τούρκων άραγε;

«ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΚΑΙ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΒΑΝΙΑ»…


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ «ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ»ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΜΕΣΩ CNN

Αλβανικός Χάρτης «Τσαμουριάς» με επισήμανση δική μας των ελληνικών πόλεων που διεκδικούν


ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
Το τεράστιο πανό που κρατούσαν δεκάδες Αλβανοί τοποθετήθηκε όλως τυχαίως μπροστά στο φακό του CNN και μάλιστα πήρε ειδική θέση όπως δείχνει το βίντεο, για να μεταδοθεί καλύτερα η εικόνα του στα πέρατα της γης!!! (δείτε εδώ το βίντεο με την αλβανική πρόκληση στο CNN!!!)
Επίσης και το EURONEWS μετέδωσε την εικόνα πρόκληση κατά της Ελλάδος, σχολιάζοντας μάλιστα ότι «η διαμαρτυρία στην Πρίστινα έχει οργανωθεί από τους Αλβανούς που ήρθανε από νότιο Αλβανία, φωνάζοντας για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ, ένα μικρό κομμάτι στην Ελλάδα»!!!
Οι κινήσεις αυτές των Αλβανών, που έγιναν μέσα στο κέντρο της Πρίστινα και μεταδόθηκαν διεθνώς (!!!) σε όλο τον κόσμο, αποτελούν συντονισμένες κινήσεις στα πλαίσια της Μεγάλης Αλβανίας, η οποία θα στοχεύσει πλέον μετά το Κόσσοβο την ίδια την Ελλάδα!!! Τους νομούς Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας!!! Όπως περιλαμβάνονται στους δεκάδες χάρτες της Αλβανικής προπαγάνδας!
Μόνο που για να φτάσουν ως εκεί, πρέπει πρώτα να εξολοθρεύσουν ή να εκδιώξουν τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου!!! Όπως έκαναν με 250.000 Σέρβους του Κοσσόβου!
«ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΚΑΙ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΒΑΝΙΑ»…
Δείτε το Βίντεο του CNN
"PA KOSOVE DHE CAMERI
NUK KA SHQIPERI!
KOSOVA E PAVARUR!"

Το σενάριο της RAND για ελληνοτουρκικό πόλεμο με αφορμή τη Θράκη

Η στρατηγική δημιουργίας μειονοτήτων στο εσωτερικό ενός κράτους που ακολουθείται (περιέργως) τα τελευταία χρόνια και η de facto ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου μου θύμισε ένα σενάριο που συνέταξε σε έκθεσή του το αμερικανικό think tank της RAND Corp. για λογαριασμό της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF), πριν 7 χρόνια και αναφερόταν σε σύγκρουση Ελλάδος-Τουρκίας το 2003:
"Το στρατηγικό περιβάλλον 200 ετών στην Ανατολική Μεσόγειο έχει παγιώσει την ελληνοτουρκική ένταση ως τις αρχές του 21ου αιώνα. Η αναβίωση περιφερειακών ανταγωνισμών στα Βαλκάνια, μάλιστα, ανέδειξε νέα στοιχεία στις σχέσεις Αθηνών και Άγκυρας. Το 2003 ξεσπά κρίση με αφορμή την (σ.σ. υποτιθέμενη) κακή μεταχείριση των Τούρκων στη Δυτική Θράκη. Μια τριβή που περιλαμβάνει πολλαπλές αψιμαχίες στα σύνορα, οι οποίες ανακύπτουν όταν μικρές ομάδες προσφύγων αποπειρώνται να διαφύγουν από την Ελλάδα στην Τουρκία, αυξάνεται, οι δύο χώρες διεξάγουν ταυτόχρονες και αλληλοκαλυπτόμενες ασκήσεις στο Αιγαίο και αρχίζουν να ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη μεθόριο. Πολλά επεισόδια στο Αιγαίο και στον εναέριο χώρο του -εγκλωβισμός απο επίγεια και εναέρια ραντάρ πλοίων και αεροσκαφών, ελληνικές και τουρκικές φρεγάτες συγκρούονται κάνοντας αποκρύψεις- περαιτέρω αύξηση της ανησυχίας και της εχθρότητας. Τέλος, μια μεγάλη διαδήλωση Τούρκων στην ελληνική Θράκη καταλήγει σε ταραχές και ελληνικές παραστρατιωτικές δυνάμεις (σ.σ. sic) παρεμβαίνουν πυροβολώντας στα πλήθη και σκοτώνοντας μερικές δεκάδες Τούρκων. Αποκηρύσσοντας την "πολιτική γενοκτονίας" της ελληνικής κυβέρνησης, η Τουρκία απαντά με μια αιφνιδιαστική αλλά περιορισμένη εισβολή στη Θράκη περνώντας τα σύνορα, με στόχο να καταλάβει σημεία-κλειδιά όπου διαμένει τουρκικός πληθυσμός με την έννοια της εγκαθίδρυσης προστατευμένου ασφαλούς καταφυγίου. Οι ελληνικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν την εισβολή στη μεθόριο και η Αθήνα ανακηρύσσει ζώνη 12 ν.μ. στο Αιγαίο, αποκλείοντας ως εκ τούτου τη τουρκική διέξοδο στο Αιγαίο. Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει τη Σμύρνη και άλλες τουρκικές πόλεις και οι δύο χώρες συγκρούονται επίσης στα ύδατα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου."
Παρακάτω το κείμενο αναφέρεται στην αντίδραση των ΗΠΑ προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση: "...Βάσεις ειναι διαθέσιμες στην Ιταλία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Μη θανατηφόρα ή περιορισμένης καταστρεπτικής δυνατότητας μέσα ουδετεροποίησης στρατιωτικών εγκαταστάσεων και συστημάτων θα ειναι εξαιρετικά χρήσιμα."


style="margin: 0px auto 10px; display: block; text-align: center;" alt="" Μερικές παρατηρήσεις:
1. Η έκθεση αναφέρεται σε "Τούρκους της Δυτ. Θράκης" και όχι στις διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες Ελλήνων μουσουλμάνων, Πομάκων και αθιγγανων, σε μια προσπάθεια ενοποίησης τους. Να σημειωθεί ότι το σύνολο του μουσουλμανικού πληθυσμού στη Θράκη υπερτερεί αθροιστικά του Ορθοδόξου στοιχείου.
2. Περιέχεται σαφώς το στοιχείο της προβοκάτσιας ("ελληνικές παραστρατιωτικές δυνάμεις σκοτώνουν Τούρκους").
3. Το τέλος των συγκρούσεων θα επέλθει αφού τα ελληνοτουρκικά οπλικά συστήματα "παραλύσουν" από τα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου και τις παρεμβολές των υπερατλαντικού παράγοντα. Με απλά λογια, οι Έλληνες στρατιωτικοί θα εχουν τη τύχη των πληρωμάτων των ελικοπτέρων, στα Ίμια, στη Κύπρο με το θάνατο του Στρατηγού Φλωράκη και του Chinook με το Πατριάρχη Αλεξανδρείας...
4. Το "σενάριο" εκπονήθηκε μετα τις ΝΑΤΟϊκες επιθέσεις στη Σερβία και πριν την 11η Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τη συνέχεια διαφόρων "σεναρίων" με επίκεντρο τα Βαλκάνια που είχαν εμφανιστεί εκείνη τη περίοδο, ένα εκ των οποίων ήταν -τότε- η ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου και η δημιουργία της "Mεγάλης Αλβανίας"...

Πηγές: strategy-geopolitics

Απειλή χρήσης βίας από τη Ρωσία

Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Ντμίτρι Ρογκοζίν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία είναι πιθανόν να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία, εάν το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση αψηφήσουν τον ΟΗΕ στο Κόσοβο. «Εάν σήμερα η Ευρωπαϊκή Ενωση υιοθετήσει κοινή θέση όπου το ΝΑΤΟ θα υπερβαίνει την αποστολή του στο Κόσοβο, οι οργανισμοί αυτοί θα αψηφήσουν τον ΟΗΕ, τότε και εμείς θα εκκινήσουμε από το γεγονός ότι οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε βία, την οποία ονομάζουμε στρατιωτική βία, για να μας σεβασθούν», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος μέσω τηλεδιάσκεψης από τις Βρυξέλλες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Αντίδραση από Ε.Ε. 'Εντονη ήταν η αντίδραση των Βρυξελλών στη ρωσική απειλή. Αυτού του τύπου οι δηλώσεις «οπωσδήποτε δεν βοηθούν την παρούσα κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Γιοχάνες Λαϊτενμπέργκερ στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Στόχος όλων μας είναι να μην υπάρξει βία και οι εντάσεις στο Κόσοβο να εκτονωθούν ειρηνικά», πρόσθεσε.

Πηγές:strategy-geopolitics

Αληθεύει πως η Ανατολική Μακεδονία φαίνεται στην εφημερίδα της Βουλγαρικής Κυβέρνησης ως κομμάτι της Βουλγαρίας;

Θα παρακαλούσαμε να δώσετε προσοχή στο βίντεο
εμείς από την μεριά μας δεν γράφουμε κάτι παραπάνω
περιμένουμε να δούμε ποιός πολιτικός, δημοσιογράφος ή δεν ξέρουμε και εμείς τι άλλο θα ασχοληθεί ώστε να δούμε καταρχάς αν ευσταθούν οι καταγγελίες...και στην συνέχεια..εφόσον ευσταθούν...τι θα κάνει το επίσημο κράτος;....και γιατί δεν έχει κάνει κάτι μέχρι τώρα;



* To Βίντεο ανέβηκε αρχικά στην σελίδα proininews.gr και προέρχεται από το δημοτικό συμβούλιο της Καβάλας και ο κύριος που κάνει την πολύ σοβαρή καταγγελία είναι ο Δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Αθανασιάδης και πρώην Δήμαρχος της πόλης.

Πηγές:GreekAlert