ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ:"ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ"-ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!

Μετά το αλήστου μνήμης "ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ",του...ξέφυγε πάλι του "παιδιού" η αλήθεια!Θαυμάστε τον:


Και για όσους δεν κατάλαβαν,ορίστε και το σχετικό απόσπασμα από την Ελευθεροτυπία:

"Σε παρατήρηση της Ελληνοαμερικανίδας δημοσιογράφου Νικόλ Πεταλίδης, για το «αν η Ελλάδα είναι σε θέση να εξοφλήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις προς ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες», είπε σχετικά: «Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποδεχτήκαμε το συγκεκριμένο πακέτο και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο η Ε.Ε. στηρίζει σθεναρά την ελληνική οικονομία και τις προσπάθειές μας, τις προσπάθειες της κυβέρνησης, να προχωρήσουμε σε όλες αυτές τις αλλαγές, διότι κατέχουν μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων. Εχουν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα και δεν θα ήθελαν να προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών, ούτε και επιθυμούμε εμείς κάτι τέτοιο. Το πακέτο, επομένως, δημιουργήθηκε ακριβώς για να καθησυχάσει τους επενδυτές, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν υφίσταται πιθανότητα χρεοκοπίας».

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ:Πως τα μέτρα του ΔΝΤ δεν πάρθηκαν για να "σωθεί η χώρα από την χρεωκοπία",αλλά για να στηριχθούν οι τράπεζες,ευρωπαικές και αμερικανικές!!!

Εμείς,το λέμε από την πρώτη στιγμή:Αν ο Γιωργάκης προχωρούσε σε κήρυξη χρεωκοπίας και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους,τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα!

Αντί γι'αυτό όμως,τι έκανε;Πήρε ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ φορομπηχτικά μέτρα,προκειμένου να...καθησυχάσει τους παγκόσμιους τοκογλύφους!

Καταλάβατε τι συμβαίνει πραγματικά;Είδατε πόσο...σώσατε την Ελλάδα ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ;

Τους τραπεζίτες σώσατε!Μη ντρέπεστε,πείτε την αλήθεια στον κόσμο!

Να,όπως ο Γιωργάκης που απ'ότι φαίνεται,όταν κάνει...τουρισμό μακριά από την Ελλάδα,γίνεται άλλος άνθρωπος:ΤΟΥ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΚΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ,που βέβαια τα εγχώρια Μμε δεν πρόκειται να προβάλουν ποτέ!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Το βίντεο έχει ΗΔΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ως ανεπιθύμητο λόγω...πνευματικών δικαιωμάτων της FOX!Γι'αυτό λοιπόν κατεβάστε το και σώστε το στον υπολογιστή σας,μιας και ανά πάσα στιγμή οι "χωροφύλακες" του Youtube μπορεί να το αφαιρέσουν!

ΠΗΓΗ

Επίθεση σε στρατιωτικό φυλάκιο με τρεις νεκρούς

Δύο στρατιώτες και ένας πολιτοφύλακας έχασαν τη ζωή τους και έξι άτομα τραυματίστηκαν, από επίθεση Κούρδων ανταρτών που σημειώθηκε την Πέμπτη εναντίον στρατιωτικού φυλακίου στην ανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή και το τηλεοπτικό κανάλι NTV, η επίθεση έγινε κοντά στο χωριό Γιογκούναγακτς, στην επαρχία Ελαζίγκ.

ΠΗΓΗ

Περί αναδιαπραγμάτευσης του χρέους

Από τις φιλόξενες στήλες του Capital.gr είχα δημοσιεύσει μερικές εβδομάδες πριν, ορισμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης. Μία απ’ αυτές ήταν και η έκδοση ομολόγων με τα οποία το δημόσιο θα κάλυπτε τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του. Αντί να περικόπτονται οι μισθοί και οι συντάξεις αδιάκριτα, το δημόσιο θα μπορούσε να καλύψει μέρος των μισθοδοτικών του υποχρεώσεων με άτοκα ομόλογα, η λήξη των οποίων θα συνέπιπτε με τη βελτίωση των δημοσίων οικονομικών, η οποία βέβαια νοείται ως εγγραφή κάποιου πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, προκειμένου να διατηρήσουν το μισθολογικό τους status και ως ορθολογικά σκεπτόμενα όντα, θα παρείχαν τη συγκατάθεση τους και θα απέφευγαν κάθε πράξη η οποία θα απομάκρυνε χρονικά την επίτευξη του στόχου του πλεονάσματος. Έτσι το ύψος του νέου δανείου από το μηχανισμό διάσωσης θα ήταν μικρότερο και ενδεχομένως η Ελλάδα να μη αποβάλλονταν από τις αγορές. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αλλά το γεγονός ότι το δημόσιο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως μέσο πληρωμών το εργαλείο των άτοκων ομολόγων, είναι μια καλή αρχή. Για να οδηγήσει όμως η αρχή αυτή στο αίσιο τέλος θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα ενδιάμεσα επιτυχή μέτρα για τη διαχείριση της κρίσης.

Οι οικονομικές κρίσεις συνιστούν πολύ μεγάλες υποθέσεις ώστε να αφεθεί η αντιμετώπιση τους στα «χέρια» των οικονομολόγων. Έχει αποδειχθεί πολλές φορές πως τα εργαλεία που διαθέτουν είναι αδύναμα, αναχρονιστικά και εξαιρετικά συμβατικά, γεγονός που τα καθιστά ανίκανα να κατανοήσουν τις αιτιογενείς ρίζες των κρίσεων.

Δεν μπορώ να δώσω εδώ την ανάλυση αυτής της κριτικής αλλά μπορώ μόνο να σημειώσω πως η οικονομική επιστήμη οφείλει να εξετάζει τις σχέσεις των ανθρώπων ως προς την απόκτηση και διανομή πλούτου και όχι τις σχέσεις των υλικών αγαθών και των μεγεθών, όπως ήδη κάνει. Απ’ αυτό προκύπτει πως η επιστήμη αυτή θα πρέπει, αν θέλει να κατανοήσει και να ερμηνεύσει τις σύγχρονες μεταβιομηχανικές κοινωνίες, να πάψει να αποτελεί ένα κλειστό σύστημα εκλογικευμένων αξιωμάτων και να ενσωματώσει και άλλες «μεταβλητές» στα αναλυτικά της μοντέλα, όπως ο τύπος των σύγχρονων κοινωνιών, ο τύπος της κουλτούρας, της ιστορίας, της οικολογίας ακόμα και της ψυχολογίας. Ένα παράδειγμα πολλαπλής αλληλεξάρτησης που μπορώ να αναφέρω, είναι το γεγονός ότι η αύξηση του αριθμού των διαζυγίων οδηγεί κατά ένα μικρό ή μεγάλο μέρος, στην εμφάνιση πληθωριστικών πιέσεων. Η συμβατική οικονομική σκέψη, στο σκέλος της πρόβλεψης, δεν συμπεριλαμβάνει την παράμετρο αυτή στα μοντέλα της. Και πολλά πολλά ακόμη.

Ας επανέλθουμε όμως στο κύριο θέμα που απασχολεί όλη τη χώρα. Την κρίση των δημοσιονομικών. Πρώτα απ’ όλα να πούμε πως το φαινόμενο δεν είναι ούτε πρωτόγνωρο ούτε Ελληνικό. Η κρίση του χρέους απασχολεί σήμερα ολόκληρη την Ευρώπη όπως τη δεκαετία του ’80 απασχολούσε τη Λατινική Αμερική και τη δεκαετία του ’90 το Μεξικό, την ανατολική Ασία και τη Ρωσία. Εκείνο που κάνει τη διαφορά σήμερα είναι το γεγονός ότι αυτή μπορεί να επεκταθεί σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο με συνέπειες απρόβλεπτων οικονομικών και κοινωνικών διαταράξεων.

Ήδη η κρίση των subprimes, έφερε το σύστημα σε συνθήκες μερικής αστάθειας στις ΗΠΑ και μια γενικευμένη ευρωπαϊκή κρίση χρέους μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες ταλαντώσεις που θα κάνουν πολύ δύσκολη την επαναφορά. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν σταθεροποιητές, η κρίση μπορεί να γενικευθεί.

Αυτός είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο η «συμμαχική τρόϊκα» δεν θα επιτρέψει τη διασπορά των συνεπειών του ελληνικού χρέους.

Μέχρι τώρα η κρίση του χρέους ήταν φαινόμενο που ενδημούσε στις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Το δεύτερο σημείο που κάνει τη διαφορά είναι πως αυτή τώρα έχει μεταφερθεί και σε χώρες που θεωρητικά εντάσσονταν στον αναπτυγμένο κόσμο.

Μήπως, με κριτήριο το δημόσιο χρέος, οι χώρες της νότιας Ευρώπης, αλλά και το Βέλγιο και η Βρετανία έχουν εκπέσει στον αχανή και συνεχώς διευρυνόμενο κύκλο των χωρών του Τρίτου Κόσμου; Στο πολύ άμεσο μέλλον θα έχουμε την απάντηση.

Από τη μεταπολεμική διεθνή πρακτική, γνωρίζουμε πως η χρηματοδότηση του Τρίτου Κόσμου, από τη Δύση, απέβλεπε στη δημιουργία αναπτυξιακών συνθηκών μέσα από τις οποίες θα βελτιώνονταν το βιοτικό επίπεδο των λαών του. Η χρηματοδότηση έπαιρνε είτε τη μορφή δανεισμού είτε τη μορφή άμεσων επενδύσεων. Οι πολιτικές αυτές απέτυχαν, εκτός λίγων εξαιρέσεων, για πολλούς λόγους κυριότεροι των οποίων ήταν ταυτόχρονα η διαφθορά και ο εκμαυλισμός των πολιτικών ελίτ των χωρών υποδοχής και οι σκληροί δυσμενείς όροι δανεισμού που αγνοούσαν τη τοπική ιδιαιτερότητα των οικονομιών. Στις εξαιρέσεις όμως των χωρών που πέτυχαν, έχει καταγραφεί η λειτουργία του εξής μηχανισμού αλληλεπίδρασης. Η βιομηχανική χρηματοδότηση των αναπτυσσομένων χωρών επέφερε αύξηση των εξαγωγών των δυτικών χωρών. Έχει αποδειχθεί πως μια αύξηση των εισαγωγών κατά 10% των αναπτυσσομένων χωρών συνεπάγεται αύξηση του εθνικού εισοδήματος των αναπτυγμένων χωρών κατά 1%. Η αύξηση αυτή λειτουργεί με τη σειρά της ευεργετικά στην αύξηση των εξαγωγών των υπό ανάπτυξη χωρών κατά 3%. Το συμπέρασμα είναι πως αν αξιοποιηθεί παραγωγικά η ξένη χρηματοδότηση τότε οι υπό ανάπτυξη χώρες μπορούν να ωφεληθούν.

Δυστυχώς όμως όχι μόνον δεν αξιοποιούνταν παραγωγικά οι ξένες εισροές κεφαλαίου, στις περισσότερες υπό ανάπτυξη χώρες, αλλά χρησιμοποιούνταν για να χρηματοδοτούν τις ανάγκες του πολιτικού κύκλου δηλαδή τη ψηφοθηρία των πολιτικών, μέσω της διεύρυνσης της δημοσιουπαλληλίας και του χρηματισμού του πολιτικού προσωπικού. Έτσι δημιουργήθηκε η κρίση του χρέους του Τρίτου Κόσμου, που πρακτικά αυτό σήμαινε πως τα νέα συναφθέντα δάνεια, αντί να χρηματοδοτήσουν πολιτικές ενδογενούς ανάπτυξης, χρησιμοποιούνταν για να καλύψουν τα παλιά. Ένας φαύλος κύκλος που ποτέ δεν έκλεισε.

Για να είμαστε όμως δίκαιοι θα πρέπει να επαναλάβουμε πως στη κρίση χρέους συνετέλεσαν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό και οι δυσμενείς όροι συνάψεως των δανείων.

Στο τέλος της δεκαετίας του ’80, οι τράπεζες δάνειζαν τις χώρες του Τρίτου Κόσμου, και της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, με προθεσμία εξόφλησης 7-8 ετών. Μεσολαβούσε μια περίοδος χάριτος 3-4 χρόνων κατά την οποία πληρώνονταν μόνο οι τόκοι και όχι το κεφάλαιο. Αυτό όμως είχε σαν συνέπεια ότι στα υπόλοιπα 4 χρόνια έπρεπε να εξοφληθεί ολόκληρο το κεφάλαιο, δηλαδή τόκοι και χρεολύσια μαζί. Οι τοκοχρεολυτικές δόσεις ήταν τόσο μεγάλες ώστε οι ωφειλέτριες χώρες ήταν αδύνατο να ανταποκριθούν. Για παράδειγμα, εφτά χώρες της Λατινικής Αμερικής το 1987, όφειλαν το ποσό των 305 δις δολαρίων και σε μόνο πέντε χρόνια έπρεπε να καταβάλουν ποσό ύψους 233 δις δολαρίων ή το 83% του συνολικά οφειλόμενου ποσού. Όπως θεώρησε το IMF, με τη κρίση του πετρελαίου και την πτώση των τιμών των πρώτων υλών, κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο.

Στην Ελλάδα σήμερα η κρίση του χρέους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το ύψος των συσσωρευμένων δανείων είναι τόσο μεγάλο που κάνει πολλούς να πιστεύουν πως η έξοδος από το φαύλο κύκλο είναι σχεδόν αδύνατη. Υπάρχουν όμως και αρκετοί που θεωρούν πως η διαχείριση του χρέους είναι εφικτή. Για να δούμε ποια από τις δύο απόψεις είναι σωστή θα πρέπει να πιάσουμε το νήμα της υπερχρέωσης από την άκρη του. Πως δημιουργήθηκε αυτό το εξωπραγματικό χρέος σε περίοδο ειρήνης και ποιες δανειακές πολιτικές το «πέτυχαν».

1) Δεν είναι ευρέως γνωστό αλλά είναι αλήθεια. Η Ελλάδα μετά το πόλεμο και μέχρι το 1960 δεν μπορούσε να δανεισθεί από τις διεθνείς αγορές γιατί είχε ανεξόφλητα προπολεμικά δάνεια. Παρά τους επαίνους των Ρούσβελτ και Τσώρτσιλ για την αποφασιστική συνδρομή της Ελλάδας στην νίκη των συμμαχικών δυνάμεων, οι ξένες τράπεζες, ακόμα και η Παγκόσμια Τράπεζα, υπό την πίεση των ομολογιούχων, δεν χρηματοδοτούσαν τα προγράμματα ανασυγκρότησης που τόσο ανάγκη είχε η χώρα. Έπρεπε πρώτα να επέλθει ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων.

2) Οι δυνάμεις κατοχής προέβησαν σε εξωτερικό δανεισμό ύψους 4,3 δις δολαρίων, τον οποίο αποπλήρωσε ο ελληνικός λαός και ακόμα και σήμερα η Γερμανία παρά το ότι υπάρχουν έγγραφες συμφωνίες ανάληψης των υποχρεώσεων εξόφλησης, δεν έχει καταβάλει το ποσό.

3) Από το 1960 έως το 1974 τα εξωτερικά δάνεια ήταν περιορισμένα και χαμηλού αμελητέου ύψους. Και τούτο γιατί τα ελλείμματα του ισοζυγίου πληρωμών καλύπτονταν με το παρά πάνω, από τις εισροές των αδήλων πόρων, δηλαδή ναυτιλιακό, τουριστικό και μεταναστευτικό συνάλλαγμα.

4) Κατά τη περίοδο 1975 έως 1981 ο εξωτερικός δανεισμός ανέρχεται ραγδαία, λόγω της πετρελαιακής κρίσης και λόγω της μείωσης του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, και φθάνει στο ποσό των 5.190 εκατομ., δολαρίων. Η περίοδος απόσβεσης είναι 7-8 χρόνια και το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού λαμβάνεται κατά τα τρία τελευταία χρόνια της περιόδου, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι δανειακές ανάγκες της χώρας κατά τα έτη 1985-6.

5) Από το 1982 έως το 1987, τα εξωτερικά δάνεια έφθασαν το ύψος των 13.175 εκατομ., δολαρίων. Ο εξωτερικός δανεισμός θα ήταν μεγαλύτερος ασφαλώς αν δεν είχαν εισρεύσει στη χώρα κοινοτικές ενισχύσεις ύψους 6,068 εκατομ.,δολαρίων.

Κατά την περίοδο αυτή των 13 χρόνων, μετά τη πτώση της χούντας, η χώρα κατέγραψε εξωτερικό δανεισμό ύψους 18.365 εκατομ., δολαρίων, από τα οποία τα 14.770 εκατομμύρια ή το 80,65%, διατέθηκαν για την εξυπηρέτηση του. Το υπόλοιπο ποσό δηλαδή 3,595 εκατομ., ήταν πολύ μικρό για να καλύψει ανάγκες εκτέλεσης μεγάλων προγραμμάτων ανάπτυξης ώστε με την απόδοση τους να καλυφθούν οι δανειακές υποχρεώσεις. Αυτοί οι όροι σύναψης των δανείων είναι πράγματι ληστρικοί.

6) Το IMF, είχε υπολογίσει εκείνη την περίοδο, πράγμα που αποδείχθηκε, πως η Ελλάδα μεταξύ του 1988 και 1992 θα έπρεπε να καταβάλει τοκοχρεολύσια ύψους $19 δις και άρα έπρεπε να δανεισθεί άλλα $20δις για εξυπηρέτηση του χρέους και πάει λέγοντας.

7) Τη διετία 1986-87 παρατηρήθηκε σημαντική μείωση του ρυθμού αύξησης του εξωτερικού δανεισμού, με τάσεις μηδενισμού, λόγω του προγράμματος λιτότητας που εφαρμόσθηκε για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

8) Ως ποσοστό του ΑΕΠ το εξωτερικό χρέος, το 1987, βρισκόταν στο 33,7%, πολύ καλή επίδοση αν συγκρινόταν με την αντίστοιχη της Ιταλίας, της Δανίας ή της Τουρκίας. Από την άλλη πλευρά όμως το εσωτερικό χρέος αυξανόταν με γρήγορους ρυθμούς. Το 1987 έφθασε να είναι 2.414 δις δραχμές, αυξημένο κατά 47% μέσα σε δύο χρόνια. Όμως το εσωτερικό χρέος δεν είναι το ίδιο επικίνδυνο με το εξωτερικό χρέος. Το συνολικό δημόσιο χρέος, εσωτερικό και εξωτερικό, το 1988, έφθασε στο 78% του ΑΕΠ. Για να έχουν νόημα αυτοί οι αριθμοί θα πρέπει να πούμε πως οι σχέσεις: δανειακές ανάγκες προς δημόσια έσοδα, δανειακές ανάγκες προς αξία εξαγωγών και δανειακές ανάγκες προς ρυθμούς ανάπτυξης, βρισκόταν μέσα στα επιτρεπτά όρια της διεθνούς πρακτικής τα οποία δεν απειλούσαν τη γενική ισορροπία της οικονομίας.

9) Κατά τη δεκαετία του 1990 τα πράγματα ξέφυγαν τελείως και υπερέβησαν αυτά τα όρια. Το 1992 το εξωτερικό χρέος σκαρφάλωσε στο 87,8% του ΑΕΠ, το 1993 στο 110,1%, το 1997 στο 114,0%, το 2000 στο 113,4%, για να μειωθεί το 2003 στο 107,8%, το 2004 στο 108,5%, για να μειωθεί στο 99,8% το 2008 και να εκτοξευθεί στο 113,4% το 2009. Τώρα το πρόγραμμα της σταθεροποίησης προβλέπει πως το 2011 το χρέος θα πετάξει στο 120,6% και θα μειωθεί το 2013 στο 113,4% του ΑΕΠ.

Ως προς τη σχέση δανειακές υποχρεώσεις προς κρατικά έσοδα το 2005 αυτή ήταν στο 68,1%. Δηλαδή τα κρατικά έσοδα ήταν 44 δις ευρώ και οι τοκοχρεολυτικές δόσεις 30 δις. Σήμερα το 2010, τα κρατικά έσοδα υπολογίζονται στα 55 δις ευρώ ενώ οι δαπάνες εξυπηρέτησης 53,2 δις. Δηλαδή το 97% των εσόδων. Ασφαλώς υπάρχει το «μαξιλάρι» της διάσωσης από τη τρόϊκα αλλά και αυτό θα πρέπει σε 4 χρόνια να αποπληρωθεί. Αν τα 8 χρόνια της απόσβεσης των δανείων από τις αγορές χαρακτηρίστηκαν ληστρικοί όροι, τότε πως θα πρέπει να χαρακτηρισθούν τα 4 από τους συμμάχους;

10) Μέχρι το 2015 η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει συσσωρευμένα τοκοχρεολύσια ύψους 240 δις ευρώ. Στο μεταξύ, με δεδομένη και την ύφεση, τα κρατικά έσοδα στη καλύτερη περίπτωση της βέλτιστης επιτυχίας του προγράμματος, υπολογίζονται, στην ίδια περίοδο, στα 250 δις. Και αν ακόμα το ώριμο χρέος είναι το 60% του συνολικού, και αν ο δείκτης του ΑΕΠ είναι θετικός, και αν οι τιμές του πετρελαίου είναι σταθερές, ακόμα και τότε ο ρυθμός αύξησης των δανειακών αναγκών δεν θα μειωθεί. Τεράστια ποσά κεφαλαίων θα κατευθύνονται προς την εξυπηρέτηση του χρέους. Τεράστιοι όγκοι προϊόντος εργασίας θα δαπανώνται για την εξυπηρέτηση του. Υπάρχει τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτή η τραγική κατάσταση; Όσο και αν φαίνεται παράδοξο η απάντηση είναι πως υπάρχει λύση.

11) Είναι αλήθεια πως η κυβέρνηση ανιχνεύει ένα αχαρτογράφητο τοπίο. Διαθέτει ελάχιστους βαθμούς ελευθερίας, όπως θα λέγαμε, δηλαδή δέχεται ασφυκτικούς περιορισμούς. Αυτό δεν διαφεύγει της προσοχής κανενός. Όμως ακολουθεί τη συνταγή της ορθοδοξίας που της επιβάλλουν οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί, το ΔΝΤ και η συμβατική οικονομική «σοφία». Για πολλούς αυτό είναι παράλογο ή και αυτοκτονικό. Σαν να κυνηγάμε ελέφαντες με απόχη για πεταλούδες. Αν ζητούσε ορισμένες ελευθερίες η κυβέρνηση, όχι για να αναστείλει τις προσπάθειες της αλλά για να κάνει πιο σίγουρα τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών ίσως για όλους τους εμπλεκόμενους, οι μελλοντικές εξελίξεις να ήταν θετικότερες.

12) Το κύριο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι το εξωτερικό χρέος αλλά το αναπτυξιακό – διαρθρωτικό. Για να μπορέσει όμως να επιλυθεί το δεύτερο θα πρέπει πρώτα ή ταυτόχρονα, να αντιμετωπιστεί η μεγάλη τρύπα στο ισοζύγιο πληρωμών. Με τα σημερινά δεδομένα το πρόβλημα του χρέους θα γίνει διαχειρήσιμο αλλά το τίμημα θα είναι μία μείωση του βιοτικού επιπέδου τουλάχιστον κατά 40% αφού θα μεταφέρονται στους ομολογιούχους τραπεζίτες βουνά κεφαλαίων για την εξυπηρέτηση του. Υπάρχει μία λύση που δεν είναι ακόμα συζητήσιμη. Είναι όμως δίκαιη και αποτελεσματική:

Το 2012, η κυβέρνηση, αφού θα έχει αποδείξει πως έχει εξυγιάνει όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη και αφού θα έχει αναδιαρθρώσει τους κρατικούς μηχανισμούς και θα έχει αποκαταστήσει τη φερεγγυότητα της, καλό θα ήταν να προτείνει στους πιστωτές μας, την αναστολή της εξοφλήσεως του χρέους κατά δέκα χρόνια. Στο διάστημα αυτό θα καταβάλλονται μόνοι οι τόκοι. Τα κεφάλαια που θα εξοικονομούνται θα επενδύονται, στα πλαίσια ενός αναπτυξιακού προγράμματος το οποίο θα εκπονηθεί από κοινού με την τρόϊκα, σε παραγωγικά έργα. Ταυτόχρονα με το πρόγραμμα αυτό, το οποίο ουσιαστικά θα αποτελεί ένα εθνικό business plan, θα προσελκύονται ξένα παραγωγικά κεφάλαια από κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι ξένοι πιστωτές δεν θα έχουν να χάσουν ούτε ένα ευρώ, απλώς ο χρόνος εξόφλησης του κεφαλαίου θα παραταθεί κατά δέκα έτη. Με το τρόπο αυτό όχι μόνο θα ανακουφισθεί η ελληνική οικονομία και κοινωνία αλλά αν ταυτόχρονα επιτευχθεί η αναδιάρθρωση του κράτους, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και η άρση των αντικινήτρων ανάπτυξης, τότε είναι σίγουρο πως θα έχουμε και θα ζήσουμε μια νέα Ελλάδα. Η ρύθμιση αυτή για την εξόφληση του χρέους είναι δίκαιη, γιατί αίρει τη ληστρικότητα των δανειοδοτικών όρων, λογική, γιατί διατηρεί τη συνοχή στην ελληνική κοινωνία και αποτελεσματική, γιατί εξασφαλίζει νέα περίοδο παραγωγικής ανάπτυξης. Άλλωστε είναι μια πρακτική μέθοδος η οποία έχει εφαρμοσθεί σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Για παράδειγμα το Μεξικό το 1987 είχε αναδιαρθρώσει το χρέος του όχι μόνο στην διάρκεια της απόσβεσης του αλλά πέτυχε και τη μείωση του οφειλόμενου ποσού. Και αυτό με την εγγύηση των ΗΠΑ. Γιατί δεν θα άντεχαν οι ξένες Τράπεζες μια επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας εξόφλησης, αφού τα στεγαστικά δάνεια που χορηγούν είναι και άνω των τριάντα ετών, ή τα δάνεια προς τις βιομηχανίες είναι εικοσαετούς διάρκειας, κλπ; Διαφορετικά είναι πολύ πιθανό η λεγόμενη προσαρμογή να αντικρίσει έντρομη το κόκκινο «φως» της κοινωνικής αναταραχής η οποία θα ακυρώσει κάθε προσπάθεια με μεγάλο πολιτικό και οικονομικό κόστος.

* Κουρματζής Θανάσης - Οικονομολόγος / Στατιστικός / Μελετητής- CEO Κέντρο Μελετών των Οικονομικών Κρίσεων και της Διεθνούς Ασφάλειας.

* * Όλα τα στοιχεία αντλήθηκαν από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και τη Τράπεζα της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ

Ξαφνική αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής: Ξεκινούν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

ImageΕπιτέλους φαίνεται ότι η άρνηση αναγνώρισης της πραγματικότητας μεταξύ των κυβερνώντων σε ότι αφορά την ύπαρξης πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων στον ελλαδικό χώρο - μία άρνηση που έχει καταγραφεί και με σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου - φαίνεται ότι παίρνει τέλος και ξεκινούν ουσιαστικές έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους. Τα παραπάνω αποκάλυψε με δηλώσεις του πριν λίγες ώρες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης.

«Οι ενδείξεις που έχουμε στα εθνικά χωρικά ύδατα είναι αρκετά ισχυρές, ώστε να μας πείθουν ότι πρέπει ταχύτατα να δημιουργήσουμε έναν Δημόσιο φορέα, ο οποίος με αξιοκρατία και με πλήρη διαφάνεια θα προκηρύξει διαγωνισμούς, προκειμένου να έρθουν σοβαροί επενδυτές να ψάξουν για πετρέλαιο στον τόπο μας», είπε ο υφυπουργός.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος Μαϊου είχε δημοσιοποιήσει την πλέον ολοκληρωμένη μελέτη που έχει γίνει μέχρι σήμερα για την ύπαρξη πετρεαλίου και φυσικού αερίου και τις γεωστρατηγικές παραμέτρους που περιέχει αυτή η ανακάλυψη.

Σε ερώτηση για το ποιες περιοχές είναι υποψήφιες για έρευνα, ο υφυπουργός δήλωσε ότι «Υπάρχουν περιοχές που δεν έχουμε αποκλείσει ότι υπάρχει πετρέλαιο. Στην περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου» και πρόσθεσε: «Μιλώ για έρευνες που ξεκίνησαν και για διαφόρους λόγους σταμάτησαν, χωρίς να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάτι. Αλλά, έχουμε εκεί σοβαρές ενδείξεις ύπαρξης κοιτασμάτων. Και αλλού, που δεν θεωρώ ότι είναι σκόπιμο και χρήσιμο να αναφερθώ».

Ο Γ.Μανιάτης τόνισε ακόμη ότι οι σχέσεις στις έρευνες υδρογονανθράκων διέπονται από το Διεθνές Δίκαιο και ότι η χώρα μας δεν έχει διάθεση ούτε να καταπατήσει δικαιώματα της Τουρκίας, ούτε ασφαλώς και να εκχωρήσει σε οποιονδήποτε γείτονα δικαιώματα που είναι δικά μας. Ανέφερε ακόμη ότι είναι θέμα λίγων εβδομάδων να παρθεί η νομοθετική πρωτοβουλία για τη δημιουργία Ανώνυμης εταιρίας με μία μετοχή, που θα ανήκει στο Δημόσιο, η οποία θα προσδιορίσει τις περιοχές (τα λεγόμενα «οικόπεδα») και θα προκηρύξει τους διαγωνισμούς για την προσέλκυση επενδυτών που θα αναλάβουν την έρευνα «και μετά να προχωρήσουμε, σε διάστημα ενός έτους το αργότερο, σε ανάθεση ερευνών».

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο ιστορικό των ερευνών στη χώρα μας, δηλαδή στο κοίτασμα του Πρίνου, που απέδωσε τα τελευταία 20 χρόνια πάνω από 120 εκατομμύρια βαρέλια καθώς και στο παράδειγμα της Νορβηγίας, η οποία τα τελευταία 15 χρόνια δημιούργησε τον λεγόμενο «κουμπαρά πετρελαίου», κρατώντας τα έσοδα από τα δικαιώματα των εταιριών εξόρυξης, που είναι σήμερα πάνω από 300 δισ. ευρώ, για να ενισχύσει τα ταμεία των συνταξιούχων.

Bέβαια μένουν ακόμα να γίνουν πολλά, όπως να δημιουργηθεί ο φορές εκείνος που θα προχωρήσει στις έρευνες και θα δώσει τις άδειες, αλλά είναι αναμφίβολα ενθαρρυντικό ότι από την φράση "Η Ελλάδα δεν έχει πετρέλαιο" του περασμένου Δεκεμβρίου, του Γ.Παπανδρέου, φτάσαμε στην απόφαση διενέργειας ερευνών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Περίεργη" δραστηριότητα της IAF στη Σ. Αραβία

ImageΣύμφωνα με δημοσίευμα των Islam Times, το οποίο ελέγχεται ως προς την εγγυρότητα του, δραστηριότητα της Ισραηλιινής Αεροπορίας παρατηρήθηκε στην πόλη Tabuk της Σ. Αραβίας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε πως Ισραηλινά μεταγωγικά μετέφεραν εξοπλισμό εξυπηρέτησης αεροσκαφών σε αεροπορική βάση στην πόλη Ταμπούκ στα βορειο/δυτικά της χώρας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί από την Ισραηλινή Αεροπορία για τη δημιουργία βάσης από την οποία θα εξορμήσουν αεροσκάφη της για να επιφέρουν πλήγμα στο Ιράν.

Κατά τη διάρκεια της προσέγγισης των μεταγωγικών στις 18 και 19 Ιουνίου, το αεροδρόμιο του Tabuk παρέμεινε κλειστό και ακυρώθηκε σημαντικός αριθμός πτήσεων. Άλλη αναφορά πριν από δύο εβδομάδες έκανε λόγο για δοκιμή των αντιαεροπορικών συστημάτων της Σ. Αραβίας που θα συμμετάσχουν στην αποστολή πλήγματος του Ιράν, παρέχοντας τον απαραίτητο αεροδιάδρομο στα βομβαρδιστικά του Ισραήλ αλλά και -ενδεχομένως- προστασία κατά την επιστροφή τους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το μέλλον είναι εδώ

http://www.sakketosaggelos.gr/Images/Uploaded/image001(289).jpg

Στάση πληρωμών συντάξεων.
Στάση πληρωμών δημοσίων υπαλλήλων.
Ξεσηκωμός και εξέγερση του κόσμου.
Οι Δημόσιοι υπάλληλοι δεν πάνε στην δουλειά τους με αποτέλεσμα να έχουμε διακοπές νερού, ηλεκτρικού ρεύματος, τα σχολεία να παραμένουν κλειστά, να μην υπάρχουν συγκοινωνίες, τα σκουπίδια να στοιβάζονται στους δρόμους ενώ δεν υπάρχουν λεφτά για βενζίνη η οποία έχει αγγίξει τα δύο ευρώ...
Επικρατεί το χάος!
Όλοι παρακαλάνε "κάποιος να κάνει κάτι"!
Βγαίνει ο Στρατός στους δρόμους μπας και σώσει ό,τι σώζεται...
Επιβάλλει κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας από διακεκριμένους Πατριώτες Έλληνες.
Η νέα κυβέρνηση το πρώτο που κάνει είναι να κλείσει όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και να συλλάβει τους υψηλόβαθμους δημοσιογράφους και παραγωγούς ενώ την ίδια στιγμή μπλοκάρει στα αεροδρόμια όσους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες επιδιώκουν να φύγουν από την χώρα με αεροπλάνα.
Κρατάει ανοιχτή μόνο την ΕΤ1 την οποία μετονομάζει σε Πατριωτικό Ελληνικό Δίαυλο (Π.Ε.Δ.).
Από εκεί ο Αρχηγός της νέας κυβέρνησης κάνει το διάγγελμά του στον ελληνικό λαό αποκαλύπτοντας τι έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια της δημοκρατικής διακυβέρνησης και δεν ακούστηκαν από κανένα, για το πως κατασπαταλήθηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού ενώ τονίζει την κρισιμότητα των στιγμών, θέτοντας κρίσιμα διλλήματα ενώπιον του καθενός.

Εξηγεί ότι όλοι την επομένη θα πρέπει να συστρατευθούν και να πάνε κανονικά στην δουλειά τους και ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος επιβίωσης για το Έθνος και τον καθένα προσωπικά. "Ή θα σωθούμε όλοι μαζί ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί!" αναφέρει χαρακτηριστικά και το εννοεί!

Παραγράφει όλα τα δάνεια και ένα κύμα εθνικού ενθουσιασμού ξεχειλίζει σε όλους αφού όλοι είναι ως τον λαιμό χρεωμένοι...

Έτσι επαληθεύεται και η προφητεία του Πατροκοσμά που λέει "Θα σας ρίξουν παρά πολύ· θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά δεν θα μπορέσουν" ενώ πριν έχουν επαληθευτεί οι προφητείες του που λένε "Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν" και "Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα".

Δεσμεύεται να εξασφαλίσει τροφή και στέγη για τον κάθε Έλληνα καθώς και τα εντελώς απαραίτητα.

Χαρίζει όλα τα δάνεια στους αγρότες με την προϋπόθεση ότι θα παραδώσουν τα στάρια και τα κριθάρια τους για να τραφεί ο λαός.

Κατάσχει τις περιουσίες που ανήκουν σε off-sore καθώς και τα πλεονάζοντα σπίτια των πολιτικών καθαρμάτων στα οποία εγκαθιστά ανθρώπους που μέχρι χθες κοιμόντουσαν σε παγκάκια.

Στο νεοκλασσικό του Άκη Τσοχατζόπουλου επί της Διονυσίου Αεροπαγίτου κοιμάται ένας παππούς με την γυναίκα του το φτωχόσπιτο των οποίων γκρέμισε πρόσφτατα η πολεοδομία.

Μαζεύει τους πολτικούς, τους κρατικοδίαιτους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους μεγαλοδημοσιογράφους και αντί φυλακής τους βάζει σε ένα αγρόκτημα ψηλά στα Άγραφα όπου υπό φρούρηση τους δίνετε η δυνατότητα να ζήσουν με τον ιδρώτα τους παράγοντας λαχανικά, βόσκοντας κατσίκια και κόβοντας ξύλα στο δάσος.

Ο Αρχηγός της νέας κυβέρνησης αναχωρεί το άλλο πρωί για την Μόσχα όπου συναντάται με τους Πούτιν - Μεντβέντεβ. Επικαλείται την κοινή ορθόδοξη πίστη σε συνδυασμό με την ...εξυπηρέτηση των ρωσικών γεωπολιτικών συμφερόντων στην περιοχή και ζητάει στήριξη για την επέκταση των χωρικών υδάτων σε 12 ν.μ. και την δρομολόγηση καθορισμού ΑΟΖ. Οι ρώσοι ηγέτες τον αγκαλιάζουν και του λένε

"μην φοβάσαι εδώ είμαστε εμείς" ενώ δεν τους φεύγει από το μυαλό η εκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου και ο γεωπολιτικός ρόλος που μπορεί να παίξει η Ελλάδα υπό την στήριξή τους...

Γυρνάει πίσω και μετά από διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους υψηλόβαθμους υπαλλήλους και προϊσταμένους του Υπουργείου Εξωτερικών ανακοινώνει την επέκταση των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου στα 12 ν.μ.!

Οι τούρκοι ηγέτες που είναι μετρ στον εκφοβισμό αλλά κότες στις πράξεις - όπως πρόσφατα με τους Ισραηλινούς - σκέπτονται, συσκέπτονται και έχουν χάσει τον ύπνο τους αφού καταλαβαίνουν ότι πίσω από την ελληνική αποφασιστικότητα κρύβεται η ρωσική στήριξη... Από την άλλη όμως και η εσωτερική κοινή γνώμη τους εγκαλεί για προδοσία και προβαίνουν στο απεννοημένο...

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΑΙΣΤΑΝ

Περισσότερα εδώ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ ΠΛΕΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ ΚΟΛΠΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Αποκάλυψις 16:3-16:4

Και ο δεύτερος άγγελος εξέχεε την φιάλην αυτού εις την θάλασσαν· και έγεινεν αίμα ως νεκρού, και πάσα ψυχή ζώσα απέθανεν εν τη θαλάσση.

Και ο τρίτος άγγελος εξέχεε την φιάλην αυτού εις τους ποταμούς και εις τας πηγάς των υδάτων· και έγεινεν αίμα.








ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΟΛΥΝΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟ.Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣΕ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΒΡΟΧΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗ ΔΙΑΡΟΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Σοβαρά επεισόδια Ξυνίδη – συνδικαλιστών στην Ιπποκράτους

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους σε διατομεακή σύσκεψη συνδικαλιστών υπό τον γραμματέα του κόμματος κ. Ξυνίδη.

Θέμα της συνάντησης ήταν να ηρεμήσουν οι εξαγριωμένοι απο το Εργασιακό και Ασφαλιστικό συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο κ. Ξυνίδης κατάφερε να τους εξαγριώσει περισσότερο.

Ανταλλάχθηκαν τα γνωστά κοσμητικά επίθετα, οι συνδικακλιστές φώναζαν οτι δεν μπορούν να αντικρύσουν τον κόσμο, ο κ. Ξυνίδης απαντούσε προκλητικά και παραλίγο η κατάσταση να ξεφύγει εντελώς.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκε επέμβαση… αστυνομικών για να καθησυχάσουν τα πνεύματα και να …διαφύγει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

ΠΗΓΗ

Τα «Γεράκια του Κουρδιστάν»

H οργάνωση τα «Γεράκια του Κουρδιστάν» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση σε στρατιωτικό λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη, που στοίχησε τη ζωή σε 5 ανθρώπους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Firat.

Tα "Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν" (TAK), σε μήνυμά προειδοποιούν τους πολίτες να απέχουν από στρατιωτικούς στόχους σε ανακοίνωσή της.

Η ΤΑΚ έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές βομβιστικές επιθέσεις σε αστικά κέντρα της Τουρκίας.

Και νέες επιθέσεις προαναγγέλλουν τα «Γεράκια του Κουρδιστάν»

Στην ανακοίνωση όπου αναλαμβάνει την ευθύνη για την έκρηξη τηλεκατευθυνόμενης βόμβας στην Κωνσταντινούπολη, που στοίχισε την ζωή σε 5 ανθρώπους, η οργάνωση «Τα Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν», τονίζει ότι η επίθεση ήταν «μία οργανωμένη ενέργεια εκδίκησης για τον άδικο πόλεμο που διεξάγεται στο Κουρδιστάν» και επιρρίπτει ευθύνες στις αρχές της Τουρκίας για τον θάνατο αμάχων κατά τις επιθέσεις.

Στόχος των «Γερακιών», σύμφωνα με την ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Firat, «θα είναι κάθε στρατιωτικός σχηματισμός και μονάδα, στελέχη της γραφειοκρατίας και οποιοδήποτε άτομο έχει ρόλο σε αυτόν τον ρατσιστικό πόλεμο κατά του κουρδικού λαού».

«Δεν φέρουμε ευθύνη για τους αμάχους»

Αναφερόμενη στον θάνατο της κόρης, ή κατ΄ άλλες πληροφορίες της συζύγου ενός στρατιωτικού που επέβαινε στο λεωφορείο που δέχθηκε την επίθεση, η οργάνωση υποστηρίζει ότι «οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν πάντοτες αμάχους ως ασπίδες για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους. Εμείς τους προειδοποιούμε να μην χρησιμοποιούν αμάχους, αλλά προειδοποιούμε και τους αμάχους να μην κινούνται σε στρατιωτικές περιοχές και να μην χρησιμοποιούν στρατιωτικά οχήματα για τις μετακινήσεις τους. Διαφορετικά δεν φέρουμε ευθύνη για ότι μπορεί να συμβεί».

Υπενθυμίζεται ότι τα «Γεράκια του Κουρδιστάν», που δρουν εδώ και πολλά χρόνια σε περιοχές εκτός νοτιοανατολικής Τουρκίας, έχουν δηλώσει ότι οι επιθέσεις στα αστικά κέντρα θα συνεχιστούν και έχουν προειδοποιήσει τους αλλοδαπούς τουρίστες να μην επιλέγουν την Τουρκία ως τόπο διακοπών.

To PKK έχει κατηγορηθεί για στενές σχέσεις με τα "Γεράκια του Κουρδιστάν" χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει αποδειχθεί οτιδήποτε.

ΠΗΓΗ

Πτήσεις ιρανικών ελικοπτέρων πάνω από ιρακινό έδαφος κοντά στο όρος Qandil

Ιρανικά ελικόπτερα πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από το έδαφος του Ιράν για πρώτη φορά από την εποχή του πολέμου Ιράν-Ιράκ (1980-1988).

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Peymaner ιρακινή στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι 4 ιρανικά ελικόπτερα πέταξαν χαμηλά πάνω από τη συνοριακή περιοχή πλησίον του όρους Qandil εντός του Ιράκ όπου το PKK διατηρεί βάσεις ανεφοδιασμού και εκπαίδευσης.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι τα ιρανικά ελικόπτερα πέταξαν κυρίως πάνω από ιρακινά εδάφη που ελέγχονται από τον ιρανικό Στρατό. Προφανώς οι κινήσεις αυτές σχετίζονται με τις πρόσφατες επιθέσεις του PKK στην Τουρκία και τη συνεργασία μεταξύ Ιράν και Τουρκίας για την αντιμετώπιση του κουρδικού ζητήματος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μήνυση για εσχάτη προδοσία κατά βουλευτών…

Δεν πιστεύω ότι η ελληνική δικαστική ηγεσία δεν θα δυσκολευτεί με την μήνυση. Για να την εξετάσει σε βάθος οφείλει να επιδείξει γενναιότητα, ανεξαρτησία, σοφία και αίσθηση της λαϊκής οργής, που έχει φτάσει κοντά στο 80%. Δηλαδή στο λαό της πατρίδας (μας). Πολύ θα ήθελα να τα δώ να αληθεύουν. Θα υπήρχε άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα μας…

«Είναι γνωστό πως από την Κυβέρνηση είχε ανακοινωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκδώσει τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα (ΠΔ) για την εφαρμογή της συμφωνίας με το ΔΝΤ (ν.3845/2010) μέχρι την 15-06-2010. Όμως χθές (ΣΣ 14-6-2010) ανακοινώθηκε και πάλι από την Κυβέρνηση πως η έκδοση αυτών των προεδρικών διαταγμάτων αναβάλλεται…!


Δεν μας είπαν βέβαια γιατί αναβάλλεται, όμως πολύ πιθανόν ο λόγος να είναι ο ακόλουθος:

ΚΑΤΑΤΕΘΗ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Aκολουθεί ολόκληρη η μήνυση,

ωστόσο ενημερώνω εκ των προταίρων πως κρίνεται σημαντική η συμμετοχή μας με επιστολές προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στη διεύθυνση http://www.presidency.gr/contact.htm (αυτόματο e-mail), ή pressoffice@presidency.gr ζητώντας του να μην εκδώσει τα Προεδρικά Διατάγματα για την εφαρμογή του Προδοτικού νόμου ν.3845/06-05-2010 με το ΔΝΤ, μέχρι να κριθεί η μήνυση για Εσχάτη Προδοσία από τη Δικαιοσύνη.

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (άρθρο 41 Συντ.).

ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ XAΛΚΙΔΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Του Δημητρίου ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Ιατρού, κατ. Χαλκίδος, τηλ. 22210-62743…»

Ολόκληρη η μηνυτήρια αναφορά εδώ. Μπείτε με ένα κλικ.

ΠΗΓΗ

Μεγάλη πυρκαγιά στη νεκρή ζώνη από τα κατοχικά στρατεύματα

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στι 1:30 μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή της νεκρής ζώνης Κουτραφά. Η φωτιά άρχισε ταυτόχρονα από έξι διαφορετικά σημεία και φαίνεται να τέθηκε από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα, τα οποία ήθελαν να έχουν καθαρό το οπτικό πεδίο προς τις ελεύθερες περιοχές.

Η πυρκαγιά, η οποία κατέκαψε ξηρή βλάστηση είχε έκταση τριών χιλιομέτρων και σύντομα επεκτάθηκε και στις ελεύθερες περιοχές.Τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 5:00 τα ξημερώματα από ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας.


Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_2735.html#ixzz0rZoS1bRe

Άσκηση του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στο Ιόνιο Πέλαγος

Στα λιμάνια της Αλβανίας αναμένεται να καταπλεύσει αύριο ο τουρκικός στολίσκος (Turkish Maritime Task Group), για τον οποίο τα Τίρανα είχαν προχωρήσει σε έκδοση προεδρικού διατάγματος για τη παραμονή του στα αλβανικά χωρικά ύδατα. Μετά από διαδοχικές επισκέψεις σε Τυνησία, Αλγερία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία και Μαυροβούνιο, οι φρεγάτες KEMALREİS και GİRESUN και το πλοίο γενικής υποστήριξης AKAR θα καταπλεύσουν στο Δυρράχιο ενώ οι φρεγάτες GAZİANTEP και TURGUTREİS θα ελλιμμενιστούν στον Αυλώνα. Η Τask Group του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού αναμένεται να αποπλεύσει στις 25 Ιούνιου και σε συνέχεια των προκλήσεων προς την Ελλάδα, θα πραγματοποίησει γυμνάσια στο Ιόνιο Πέλαγος, κατευθυνόμενη προς την Αλεξάνδρεια, με τη συμμετοχή και του υποβρυχίου Inonou.

ΠΗΓΗ

Για όσους θεωρούν υπερβολές αυτά που γράφουμε

Χατζέρ Αλκάν: Πως δημοσιεύσατε αυτή τη φωτογραφία;
Deneme

Hacer Alkan hacer@internethaber.com
Σε όλες τις εφημερίδες υπάρχει αυτή η φωτογραφία...
Τοποθεσία: Γκεντίκτεπε (Gediktepe)
Η θέση που το ΡΚΚ σκότωσε εννέα στρατιώτες μας...
Στη φωτογραφία υπάρχουν δυο πρόσωπα...
Το ένα είναι ο πρωθυπουργός της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...
Το άλλο ο αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ικλέρ Μπασμπούγ...
Τα πρόσωπα αυτά πήγαν εκεί για να δώσουν ένα μήνυμα...
Ένα μήνυμα σε εκείνους που έκαναν την προδοτική επίθεση.
-"Ορίστε, ήλθαμε και είμαστε εδώ..."
-Για να πούμε "Και θα μείνουμε εδώ μέχρι να σας εξολοθρεύσουμε όλους σας"...
Ο πρωθυπουργός Ερντογάν αυτό λέει με λίγα λόγια:
"Δεν θα κάμψετε το ηθικό μας
Θα πνιγείτε στο ίδιο σας το αίμα.
Δεν θα μπορέσετε να μας κερδίσετε".

Τώρα, διαβάστε ξανά αυτό το μήνυμα του Ερντογάν, που έγινε οκτάστηλο σε όλες τις εφημερίδες!
Μετά κοιτάξτε αυτή τη φωτογραφία, που δημοσιεύθηκε σε όλες τις εφημερίδες!
Βλέπετε εσείς σε αυτή τη φωτογραφία:
-Την 'άκαμπτη στάση' που υπάρχει στα λόγια του Ερντογάν...
-Το 'ηθικό που είναι όρθιο'...
-Το μήνυμα που λέει ότι 'δεν γονατίσαμε και είμαστε όρθιοι';


Μη δοκιμάσετε να το κάνετε.
Αυτή η φωτογραφία έχει γλώσσα και μιλάει...
Και μάλιστα μιλάει και λέει περισσότερα από όσα λέει η γλώσσα...
Σε αυτή τη φωτογραφία τί βλέπουμε;
Έναν πρωθυπουργό που έχει γονατίσει...
Έναν αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων που έχει καταρρεύσει...
Έναν αρχηγό κράτους και έναν στρατάρχη που δεν μπορύν να σταθούν όρθιοι στο μετερίζι...
Αυτή η φωτογραφία ακυρώνει όλα τα μηνύματα που ήθελαν να δώσουν οι ηγέτες μας με τη μετάβασή τους στο Γκεντίκτεπε...
Το πρακτορείο που διένειμε αυτή τη φωτογραφία...
Οι σύμβουλοι επικοινωνίας που ενέκριναν αυτή τη φωτογραφία...
Οι εφημερίδες που δημοσίευσαν αυτή τη φωτογραφία (Star, Hürriyet, Habertürk, Türkiye, Bugün, Akşam, Sabah...)
Όλοι αυτοί, τα μηνύματα που έδωσαν με τις δηλώσεις τους οι ηγέτες μας, όλοι μαζί τα ακυρώνουν και τα σέρνουν στο έδαφος...
Και είναι κρίμα να γίνεται αυτό...
Πηγή: ΙΝΤΕΡΝΕΤΧΑΜΠΕΡ

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_9937.html#ixzz0rZZYHKyA

Ένταση στην Μέση Ανατολή: Tο USS Truman στη Μεσόγειο

Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman έλαβε εντολή να αλλάξει την πορεία του και αντί για τον Περσικό Κόλπο, να κατευθυνθεί προς τη Μεσόγειο, μαζί με τον 6ο Στόλο.

Η εντολή δόθηκε έπειτα από τις πληροφορίες που συλλέγονται το τελευταίο διάστημα από τις υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης και οι οποίες υποδηλώνουν αύξηση της έντασης σε χερσαίο και ναυτικό επίπεδο, ανάμεσα στην Τουρκία, το Ισραήλ και το Ιράν.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πιέζοντας το Ισραήλ βρήκε ως σύμμαχο το Ιράν, το οποίο διά στόματος του προέδρου του Κοινοβουλίου, Αλί Λαριτζάνι, απείλησε με αντίποινα στη διεθνή ναυτιλία στην περιοχή του Περσικού Κόλπου και της Μεσογείου, σε περίπτωση που σημειωθεί οποιαδήποτε κίνηση κατά των πλοίων που στέλνει η χώρα του στη Γάζα. Ωστόσο δεν διευκρίνισε ποια θα είναι αυτά τα αντίποινα.

Από την πλευρά του Ισραήλ, ο υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, διαβεβαίωσε ότι το Ισραήλ δε θα σεβαστεί πλέον αυτά τα σκάφη γιατί είναι προφανές ότι αποστέλλονται από αντιπάλους με εχθρικές διαθέσεις υπό την κάλυψη της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Εκτιμάται πως ο Ερντογάν θα σκληρύνει ενδεχομένως τη στάση του η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και στην πλήρη διάρρηξη των σχέσεων, εκμεταλλευόμενος πολιτικά το σπάσιμο του αποκλεισμού.

Στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο της 16ης Ιουνίου, η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έλαβε κάποια τελική απόφαση για τη χαλάρωση του αποκλεισμού στη Γάζα. Αντιθέτως υπήρξαν στελέχη της κυβέρνησης που ζήτησαν να ανακληθεί ο πρέσβης από την Άγκυρα, χωρίς να περιμένουν την υλοποίηση των απειλών-προκλήσεων του ανεξέλεγκτου πλέον Ερντογάν…
defencepoint.gr


Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/t-uss-truman.html#ixzz0rW8lgxVr

Σύμπτωση;

Στις 20 Μαρτίου 2009 βγαίνει επίσημα στους κινηματογράφους των ΗΠΑ η ταινία Knowing του ελληνικής καταγωγής Άλεξ Πρόγιας, με πρωταγωνιστή τον Nicolas Cage.

Στην Ελλάδα, που έκανε πρεμιέρα στις 26 Μαρτίου, ο τίτλος ήταν «Σκοτεινός Κώδικας»).

Πρόκειται για μία καταστροφολογική ταινία θρίλερ, που μπλέκει το υπερφυσικό, την Βίβλο, τους εξωγήινους και την τελική ολική καταστροφή του πλανήτη Γη από έκρηξη (ή καταιγίδα) του ήλιου.


Υπόθεση: Πιτσιρικάς ανακαλύπτει κομμάτι χαρτιού που γράφτηκε πριν από 50 χρόνια, από μία αλλόκοτη γυναίκα που διάβαζε την Βίβλο και έπαιρνε μηνύματα από το υπερπέραν (τελικά ήταν εξωγήινοι), και είναι γεμάτο αριθμούς που παραπέμπουν σε μεγάλες καταστροφές που έχουν λάβει χώρα στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα. Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι οι τελευταίοι αριθμοί αναφέρονται σε μελλοντικές ημερομηνίες....

Δείτε το trailer



Μία από τις καταστροφές που λαμβάνουν χώρα και είχαν «προφητευθεί» είναι μία μεγάλη έκρηξη της πετρελαϊκής Πλατφόρμας στον Κόλπο του Μεξικού.


Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω την ώρα ακριβώς που ο Κέητζ παρακολουθεί την είδηση από την τηλεόραση, κοιτάει το ρολόι και η ώρα είναι 12:00 μ.μ., ώρα ΙΑΠΩΝΙΑΣ (Japan).


Σχεδόν ακριβώς 1 χρόνο μετά (παρά ένα μήνα) της επίσημης προβολής της ταινίας, στις 20 Απριλίου 2010, βυθίζεται ύστερα από έκρηξη η πλατφόρμα πετρελαίου της εταιρείας Deepwater Horizon στον κόλπο του Μεξικού, με αποτέλεσμα 11 άτομα να αγνοούνται και 17 άτομα να έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Η έκρηξη έλαβε χώρα στις 10:00 μ.μ.

Η διαφορά ώρας Ιαπωνίας-Μεξικό είναι 14 ώρες. Οπότε όταν ο Κέητζ είδε να λέει 12:00 ώρα Ιαπωνίας, την ίδια στιγμή στο Μεξικό ήταν 10 μ.μ.




ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πρωτοφανής τουρκική αεροναυτική άσκηση από την Κεφαλλονιά μέχρι την Κρήτη!


ImageΓια πρώτη φορά μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους το 1830, η Τουρκία αποφάσισε να προχωρήσει σε μία πρόκληση που είναι αμφίβολο αν και πριν την Επανάσταση του 1821 είχε τολμήσει να προχωρήσει δεδομένου ότι ο αγγλικός στόλος κυριαρχούσε στην περιοχή και δεν της επιτρεπόταν να κάνει αυτό που θα κάνει στις 28 Ιουνίου 2010: Μία μεγάλη αεροναυτική άσκηση έξι φρεγατών και τουλάχιστον ενός υποβρυχίου (το πιο σύγχρονο του τουρκικού στόλου) με χρήση πυρών, από τα δυτικά της Κεφαλλονιάς, μέχρι τα δυτικά της Κρήτης!

Το defencenet.gr είχε επισημάνει εγκαίρως όταν αποκάλυψε για πρώτη φορά την άσκηση που διεξήγαγε δυτικά της Κρήτης πριν από ένα μήνα το τουρκικό Ναυτικό, ότι αυτό είναι μόνο η αρχή των προκλήσεων που συνιστούν απόπειρα στρατηγικής περικύκλωσης της χώρας με την συνεργασία πλέον και της Αλβανίας. Αλλά στο υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται ότι για τον μόνο λόγο για το οποίο προβαίνουν σε διαβήματα είναι αν καμιά λατινοαμερικάνικη χώρα αρνηθεί να αγοράσει ροδάκινα!

Το ότι η Τουρκία προχωρεί, παρά τις πομφόλυγες του Ρ.Τ.Ερντογάν και του γραφικού υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μ.Μπαγίς, περί «ειρηνικής συνύπραξης» και «αποφυγής προκλήσεων» και «αφοπλισμού» (δικού μας…) σε μία τέτοια κίνηση στην πλάτη της χώρας, δεν σημαίνει και πολλά. Η άσκηση γίνεται βέβαια σε διεθνή χωρικά ύδατα, αλλά εντός του FIR Αθηνών.

Παρά το γεγονός ότι η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία αρνείται τα 10 ναυτικά μίλια του Εθνικού Εναέριου Χώρου, εν τούτοις η ΥΠΑ της έδωσε άδεια να διεξάγει την άσκηση!

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν οι δυνάμεις του Τask Group (TG) 496.1 του τουρκικού Ναυτικού το οποίο θα βρίσκεται στα λιμάνια Δυρραχίου και Αυλώνας της Αλβανίας από 22 έως 25 Ιουν 2010. Στις 26 Ιουνίου θα ενωθούν με το υποβρύχιο ΙΝΟΝU που από τις από 17 Ιουν 2010 βρίσκεται στο λιμάνι του ΤΑΡΑΝΤΑ στα πλαίσια επίσκεψης του Ναύσταθμου του ιταλικού Στόλου.

Από εκεί το υποβρύχιο θα πλεύσει δυτικά στο Ιόνιο και θα ενωθεί με το Task Group, όπου θα ξεκινήσουν να διεξάγουν ανθυποβρυχιακές ασκήσεις σε απόσταση 70 χλμ από τις ακτές της Κεφαλλονιάς, εντός του νοητού ορίου του FIR Aθηνών.

Την ίδια στιγμή δυτικά της Κρήτης θα υπάρχει και άλλη δύναμη τουρκικών σκαφών (τουλάχιστον δύο φρεγάτες) τα οποία θα διεξάγουν αεροναυτική άσκηση με χρήση πυρών. Τα δύο πεδία ασκήσεων ενώνονται. Οι ασκήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 29 Ιουνίου, οπότε το τουρκικό Task Group θα κατευθυνθεί προς την Αλεξάνδρεια και το ΙNONU θα επιστρέψει την 1η Ιουλίου στον Ελλήσποντο!

Το Task Group αποτελείται από δύο φρεγάτες ΜΕΚΟ-200Τ, δύο O.H.Perry (TCG Kemalreis, TCG Turgutreis, TCG Gaziantep, TCG Giresun) και το πετρελαιοφόρο "ΑΚΑΡ" με διοικητή τον ναύαρχο. Mücahit Şişlioğlu.

To Birinci Inonu (S360) είναι το πιο σύγχρονο υποβρύχιο του τουρκικού Ναυτικού (Τype 209/1400 Mod) καθώς εντάχθηκε στην δύναμη του τουρκικού Στόλου, μόλις το 2007. Θα επιστρέψει στα στενά του Ελλησπόντου την 1η Ιουλίου, ενώ το TG συνεχίζει την περιοδεία του, επισκεπτόμενο την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από 30/6 έως 3/7.

H άσκηση δεν είναι απλά "επίδειξη σημαίας", αλλά πρόκειται για κάτι πολύ πιο ουσιαστικό και σημαντικό: Τα υποθαλάσσια δυνητικά "πεδία μάχης" του Ιονίου, μετά την εγκατάσταση της τουρκικής ναυτική βάση στον Αυλώνα, στο Πασά-Λιμάνι, έχουν κρίσιμη σημασία για τα υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού. Εκεί θα είναι ο νέος χώρος δράσης τους πέρα από το Αιγαίο, αυτό πρέπει να μάθουν. Το Ιόνιο είναι μία τελείως διαφορετική θάλασσα από το Αιγαίο και θέλει άλλου είδους τακτικές στις οποίες και θα ασκηθούν τα τουρκικά υποβρύχια.

Από εκεί θα πλεύσει ανοικτά του Ισραήλ και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις των Ισραηλινών.

Ιδού οι ΝΟΤΑΜ που αντηλλάγησαν μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας για την άσκηση δυτικά της Κρήτης. Πρώτη είναι η ελληνική και δεύτερη η τουρκική, όπου φαίνεται ότι οι Τούρκοι για άλλη μια φορά δεν δέχονται τα 10 ν.μ

A1166/10 - TURKISH NAVY WILL MAKE A FIRING EXERCISE WITHIN ATHINAI FIR AS
DESCRIBED BELOW:
1.- EXERCISE AREA (FIRING) : 351500N0225400E 351500N0215000E
351200N0215000E 344100N0225400E.
AWYS P32 (NEVIK-PIDAS), M728 (PIDAS-ANASA) AFFECTED.
VERTICAL LIMITS: 0-10000FT AMSL.
2.- THE NATIONAL AIRSPACE OF GREECE EXTENDS UP TO 10NM FROM THE
GREEK COASTS, AS DESCRIBED IN AIP-GREECE, PAGE RAC 0-1, PARA 2 AND
SHALL NOT BE AFFECTED BY THE GUN FIRING ACTIVITIES. 00000FT AMSL - FL100, JUN
28 0500-0730, 28 JUN 05:00 2010 UNTIL 28 JUN 07:30 2010. CREATED: 17 JUN 06:33
2010

Και η τουρκική ΝΟΤΑΜ

A2249/10 (Issued for LTBB LGGG) - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED:
THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE A1166/10 NOTAM ISSUED BY GREEK
CAA.
THE UNPRECEDENTED AND DEFIANT PRACTICE OF GREECE IN DEFINING 6NM
WIDE TERRITORIAL WATERS AND 10NM NATIONAL AIRSPACE CONTRADICTS WITH
THE INTERNATIONAL LAW AND CONSEQUENTLY VIOLATES THE RIGHT OF FREE
USE OF INTERNATIONAL AIRSPACE. ACCORDING TO INTERNATIONAL LAW THE
AIRSPACE OVER WHICH A STATE CAN CLAIM COMPETENCE AND EXCLUSIVE
SOVEREIGNTY IS LIMITED TO THAT PORTION WHICH LIES ABOVE ITS
TERRITORY AND THE TERRITORIAL WATERS ADJACENT TO IT. THEREFORE, THIS
ILLEGAL PRACTICE OF GREECE IS INVALID AND UNACCEPTABLE TO TURKEY. SFC - FL999,
28 JUN 05:00 2010 UNTIL 28 JUN 07:30 2010. CREATED: 18 JUN 13:15 2010

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανάστατη η Τουρκία από τις επιθέσεις του ΡΚΚ

Τούρκοι κομάντος με την υποστήριξη ελικοπτέρων αναπτύχθηκαν σήμερα κατά μήκος των ιρακινών συνόρων, ύστερα από τη προχθεσινή επίθεση Κούρδων ανταρτών.

Το Σαββατοκύριακο σε μία από τις αιματηρότερες επιθέσεις εδώ και χρόνια στον πόλεμο των Κούρδων για αυτονομία σκοτώθηκαν 12 Tούρκοι στρατιώτες.

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στο φυλάκιο που δέχθηκε την επίθεση των ανταρτών, να προσπαθεί να εμψυχώσει τους Τούρκους στρατιώτες, στα μάτια των οποίων είναι εμφανής ο φόβος.



Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα και περικύκλωσαν κούρδους αντάρτες σε μία επιχείρηση κατά μήκος των ιρακινών συνόρων.
Μαχητικά ελικόπτερα βομβάρδισαν θέσεις ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν(PKK) στις ορεινές επαρχίες Χακάρι και Σιρνάκ, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν που έχει δηλώσει ότι οι Κούρδοι αντάρτες θα "πνιγούν στο αίμα τους", αντιμετωπίζει τις κλιμακούμενες επικρίσεις για την αποτυχία της κυβέρνησής του να σταματήσει την κλιμάκωση της βίας.

Φωτογραφίες με τα φέρετρα των στρατιωτών σκεπασμένα με την κόκκινη και λευκή τουρκική σημαία έχουν προκαλέσει ένταση στην Τουρκία με τους συγγενείς των νεκρών στρατιωτών να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης στις κηδείες.

"Το PKK είναι ένας κοινός εχθρός για την Τουρκία και τις ΗΠΑ", δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα Τζέιμς Τζέφρι, ενώ ο τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι τελευταίες επιθέσεις αποτελούν μία προσπάθεια να σαμποταριστούν οι προσπάθειες του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για τον τερματισμό της 25χρονης κουρδικής διένεξης, που έχει στοιχίσει την ζωή σε πάνω από 40.000 ανθρώπους, κυρίως Κούρδους.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης του δεξιού Εθνικιστικού Κινήματος, έχει κάνει έκκληση για πρόωρες εκλογές και επιβολή καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στην ΝΑ Τουρκία.

Το PKK ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι διακόπτει την μονομερή κατάπαυση του πυρός και επαναλαμβάνει τις επιθέσεις κατά των τουρκικών δυνάμεων εξαιτίας των επιχειρήσεων των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον του. Τα βίαια επεισόδια από την πλευρά των ανταρτών αυξάνονται κατά κανόνα την περίοδο αυτή λόγω της διείσδυσης των ανταρτών από το γειτονικό Ιράκ.

ΑΠΕ
ΠΗΓΗ

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 26-27 ΚΑΙ 28 ΜΑΙΟΥ

Καλημέρα αδελφοί μου
Αποφάσισα να γράψω για αυτά που θα συνέβαιναν κατά τις ημέρες 26-27 και 28 Μαίου, αλλά ευτυχώς δεν συνέβηκαν.
Τα γράφω για ενημέρωση και αφύπνιση των πολλών, που πιστεύουν πως πόλεμος δεν γίνεται, διότι ειμαστε στην ΕΟΚ, στον ΟΗΕ, στο ΝΑΤΟ και στο κάθε ..κολοκυθάτο.
Αρκετά από αυτά που θα γραφούν, τα γνωρίζουν και αρκετοί αδελφοί από το Φόρουμ.
Η συνάντησή μου με ένα πολύ γνωστό μου Γέροντα την Παρασκευή το μεσημέρι, ήταν η αφορμή να αποφασίσω να σας τα γνωστοποιήσω, αφού συμπληρώθηκαν αρκετά κενά στη συρραφή των γεγονότων.
Αφού μιλήσαμε με τον Γέροντα για δικά μας θέματα, ύστερα με ρώτησε, εάν προς τα τέλη Μαίου αντιλήφθηκα κάτι.
-Περάσαμε μια λαχτάρα Γέροντα που να σας τα λέω. Απο την Τρίτη 25 Μαίου πληροφορηθήκαμε πως οι Τούρκοι θα μας κτυπούσαν την Παρασκευή το βράδυ. Μαζί με την προσευχή ετοιμάσαμε και τις λάμπες πετρελαίου και ο΄τι άλλο για έκτακτες ανάγκες και περιμέναμε βραδιάτικα να κτυπήσουν οι σειρήνες. Το πρωί της Πεμπτης μάθαμε ότι έληξε ο συναγερμός, γιατί κάτι τους χάλασε και ανέβαλαν την επίθεση.
-Να σου πω και εγώ τώρα, αυτά που έμαθα από τους Γεροντάδες μας.
Περί τα μέσα Μαίου κάποια αγιασμένα Γεροντάκια είδαν κατα τη διάρκεια της προσευχής τους, να πλέει τουρκικός στόλος προς εκείνο το συγκεκριμένο νησί (είναι και μεγάλο) να το καταλαμβάνουν και ύστερα οι Τούρκοι να επιδίδονται σε κάθε είδους βιοπραγίες, βιασμούς και γενικά ότι έκαναν στην Κύπρο. Αμέσως εκείνοι οι Γέροντες σήμαναν συναγερμό, πνευματικό εννοώ. Τηλεφωνήθηκαν ανθρώποι, Σκήτες, Κελλιά ,μοναχοί και λαίκοί εντός και εκτός του Αγίου Όρους. ''Έπεσε'' πολλή προσευχή.
Υπήρξε απόστρατος αξιωματικός που ξημέρωσε προσευχόμενος μπροστά στην εικόνα του Αγίου Δημητρίου.

Τρίτη το βράδυ, επιτρέπει ο Θεός και βλέπουν σε όραμα κάποιες αγιασμένες ψυχούλες, την Παναγία να μεσιτεύει στον Κύριο μας και αμέσως μετά τη βλέπουν να πηγαίνει επάνω απο το νησί και να το αγκαλιάζει. Φανερό σημάδι της προστασίας της. Δόξασαν το Θεό και ενημέρωσαν τους υπόλοιπους για την ευχάριστη εξέλιξη.

Την Τετάρτη το μεσημέρι φθάνει σε ένα Κελλάκι κάποιος απόστρατος αξιωματικός όπου βρήκε άλλους τρεις προσκυνητές που φυσικά δεν γνώριζαν τίποτα ούτε και ο Γέροντας, τους είπε κάτι γιατί είχε μάθει για το ευνοίκό της εξέλιξης.
_Γέροντα του λέει ο απόστρατος, οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν είναι έτοιμοι.
_Τίποτα δεν θα γίνει ,θα δεις τι θα πάθουν.
-Τι θα παθουν δηλαδη;
Που θες να ξερω, θα το φροντίσει η Παναγία μας.
Το πρωί της Πέμπτης ο αξιωματικός μετά από κάποια τηλέφωνα, ανακουφισμένος τους ανακοίνωσε πως είχαν μεγάλα προβλήματα στις επικοινωνίες τους και έτσι το ανέβαλαν

Αυτό φάνηκε γιατι την Πέμπτη 27 μαίου έβγαλαν μόνο 6 αεροπλάνα στο Αιγαίο το ίδιο έγινε και την Παρασκευή.

Θυμάστε στις 16 Αυγούστου 1999 όταν με εκείνο τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία σκοτώθηκαν χιλιάδες ανθρώποι και καταστράφηκε μια μεγάλη ναυτική τους βαση. Βυθίσθηκε και ένα μεγάλο πλοίο τους Όχι τυχαία. Εκεί μέσα συνεδριάζαν 400 στρατιωτικοί με επικεφαλής 10 Εβραίους στρατιωτικούς για τις λεπτομέρειες της επίθεσης και κατάληψης της ΣΑΜΟΥ. Όλοι σκοτώθηκαν και οι 10 Εβραίοι ετάφησαν επίσημα στο Ισραήλ.

Όπως και τότε δεν επέτρεψε ο Κύριος μας να γίνει το κακό έτσι και τώρα το καθυστέρησε και το ανέβαλε για λίγο διάστημα η θερμή προσευχη.
Δόξα τω Θεώ.


Δημοσίευση από styx(αξιωματικός στρατού)πριν δημοσιευτεί το παραπάνω κείμενο την Τετ Μάιος 26, 2010 9:47 pm
Συγγνώμη εάν κάποιοι θεώρησαν ότι με κάποιες δημοσιεύσεις μου σπέρνω τον πανικό και την κινδυνολογία . 2 χρόνια τώρα στο forum θα έλεγα ότι σας είχα συνηθίσει αλλιώς, ως πνεύμα αντιλογίας σε κάθε είδους "ημερολογία". Απλώς επιτρέψτε μου να γνωρίζω "εκ των έσω" κάτι παραπάνω και ήθελα ( λάθος μου) να υπάρχει σχετική εγρήγορση και "καλή ανησυχία".
Λοιπόν για να γίνω σαφής, κατά 99% δεν πρόκειται να συμβεί ΤΙΠΟΤΕ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Βαριές απώλειες του Τουρκικού Στρατού λόγω αδυναμίας συλλογής πληροφοριών

Οι αιφνιδνιαστικές και σφοδρές επιθέσεις του ΡΚΚ έχουν πολλαπλασιάσει τα περιστατικά εγκατάλειψης θέσεων μάχης από Τούρκους οπλίτες.

Κορυφαίο θέμα προς συζήτηση στη τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού Erdogan με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Basbug δεν ήταν άλλο από την αντιμετώπιση των αδυναμιών στο τομέα των πληροφοριών. Η νέα αποτυχία εντοπισμού της πολυπληθούς ομάδας των Κούρδων ανταρτών που πραγματοποίησε την αιματηρή επίθεση στο Σέμντινλι οφείλεται σύμφωνα με πληροφορίες στη καθήλωση των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών τύπου Heron, λόγω της αποχώρησης του ισραηλινού τεχνικού προσωπικού από τη βάση Μπάτμαν που είχε αναλάβει την υποστήριξη και εκπαίδευση των Τούρκων χειριστών. Ο υπουργός Άμυνας Vecdi Gonul έσπευσε βεβαίως με σχετική ανακοίνωση να διαψεύσει την καθήλωση των Ηeron ωστόσο σύμφωνα με ανώνυμη τουρκική στρατιωτική πηγή στο έγκυρο περιοδικό Defence News επιβεβαιώνεται ότι "αυτή τη στιγμή δεν μπορούνε να πετάξουν τα Heron".
Προβλήματα αντιμετωπίζει και η συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας στο τομέα των πληροφοριών που αφορά στην παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των κινήσεων των Κούρδων ανταρτών. Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο στις 5 Νοεμβρίου 2007, ο Erdogan εξασφάλισε τη παροχή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο από αμερικανικούς δορυφόρους, συμφωνία που επισφραγίστηκε με την επίσκεψη των Στρατηγών Petraeus και Cartwright στην Άγκυρα, το Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Σύμφωνα όμως με δημοσίευμα της τουρκικής Zaman, η κατά τ΄άλλα real time προώθηση των ζωτικών πληροφοριών διαρκούσε 24 ολόκληρες ώρες, χρόνος υπερεπαρκής για την αποχώρηση ή τη κάλυψη των Κούρδων ανταρτών. Παρά τη μείωση του χρόνου μεταβίβασης των δορυφορικών εικόνων σε μόλις 45 λεπτά, η καθυστέρηση που παρατηρείται στη προώθησή τους από το Γενικό Επιτελείο στις αεροπορικές βάσεις του Ντιγιαρμπακιρ και Μπατμαν επιτρέπει την απρόσκοπτη διαφυγή των μελών του ΡΚΚ.
Εξίσου ανησυχητική εξέλιξη για την Άγκυρα είναι η αποκάλυψη ότι σε πρόσφατη σύλληψη 13 μελών του ΡΚΚ σε Κωνσταντινούπολη και Ντιγιαρμπακιρ βρέθηκε στη κατοχή τους λογισμικό που θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην επιχειρησιακή αξιοποίηση των Heron, με τη τουρκική προπαγάνδα να κατηγορεί για ακόμη μία φορά Ελλάδα και Ισραήλ για την εκπαίδευση των Κούρδων hackers. (βλ. Χρήση φθηνού λογισμικού από Ιρακινούς επιτρέπει παρακολούθηση των αμερικανικών UAV).

ΠΗΓΗ

Τουρκικά στρατεύματα αναπτύσσονται στην κατεχόμενη Κύπρο. Πλησιάζει η αναμέτρηση ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ


Τουρκικά στρατεύματα αναπτύσσονται στην κατεχόμενη Κύπρο ΣΤΟΠ
Πλησιάζει η αναμέτρηση ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΠ
Η πατρίδα μου η ΕΛΛΑΣ κινδυνεύει άμεσα ΣΤΟΠ
Όλοι στα όπλα αδέλφια ΣΤΟΠ

Για σένα θα πολεμήσω †ΠΑΤΕΡΑ†

Για εσάς θα πολεμήσω Αδέλφια
ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ...

''Την Τουρκία θα την διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοί της.'' (Γέρων Παΐσιος)

Η Τουρκία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για το Ισραήλ

Οι σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία επιδεινώνονται ραγδαία, μετά την τελευταία απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να περάσει σε μια καμπάνια σε όλα τα μέτωπα για ένα παγκόσμιο μποϊκοτάζ του Ισραήλ.
Εν τω μεταξύ, στις 16 Ιουνίου η Τουρκία έκλεισε τον εναέριο χώρος της για την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή της σε μια πιθανή ισραηλινή επίθεση κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.