ΕΝΑ ΦΡΙΚΩΔΕΣ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ

Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΚΡΕΚΑ,ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ 1947!

Οταν στη χώρα μας ξέσπασε η ξενοκίνητη κομμουνιστική ανταρσία, ως βασικοί στόχοι εξολόθρευσης των άθεων φονιάδων, επιλέχθηκαν οι ιερείς.

Αρκετοί από αυτούς, αντιλαμβανόμενοι τον θανάσιμο κίνδυνο έφυγαν απο τα χωριά τους και κατέβηκαν στις πόλεις, όπου υπήρχε περισσότερη ασφάλεια. Πολλοί όμως, μή πιστεύοντας οτι κάποιος "έλληνας" θα μπορούσε να τους βλάψει, και αφού κανέναν δεν πείραζαν παρά μόνον επιτελούσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, έμειναν.


Από αυτούς, εκατοντάδες δολοφονήθηκαν με φρικτό τρόπο, όπως επι Νέρωνα και Διοκλητιανού. Μάλιστα αρκετοί σταυρώθηκαν.


Ομως κανενός το μαρτύριο δεν μοιάζει τόσο με το Θείο Δράμα, όσο του ιερέα Γιώργου Σκρέκα.

Την 27η Μαρτίου 1947, ο ιερέας Γιώργος Σκρέκας, εφημέριος του χωριού Μεγάρχης Τρικάλων, πληροφορήθηκε οτι οι εαμοκομμουνιστές Μεγάρχης έκαμαν συμβούλιο στο οποίο αποφασίστηκε να τον απογυμνώσουν από κάθε περιουσιακό στοιχείο. Όντως, τη νύχτα της 27ης προς 28η Μαρτίου μετέβηκαν οι λησταντάρτες στο σπίτι του και του αφαίρεσαν τα πάντα.

Μή αρκούμενοι όμως σε αυτά, αφού άδειασαν τους στάβλους απο τα ζώα και ανάγκασαν τον πατέρα και τον θείο του ιερέα να πάνε τα ζώα στο χωριό Πρόδρομος μαζί με δύο λησταντάρτες, έκλεισαν τον ιερέα μέσα στον στάβλο και άρχισαν να τον δέρνουν άγρια, ζητώντας του κι άλλα χρήματα.


Η γυναίκα του, ακούγοντας τις φωνές και τις κραυγές του άνδρα της, έτρεξε στον Αθανάσιο Ίτσιο, κομμουνιστή απο τα σπουδαιότερα στελέχη του ΚΚΕ, καθώς και σε άλλα μέλη της "αυτοάμυνας" Μεγάρχης. Με δάκρυα τους εκλιπαρούσε να ελευθερώσουν τον σύζυγο της και να πάψουν να τον χτυπούν. Δυστυχώς, ο εν λόγω ιούδας και οι άλλοι δεν θέλησαν να ακούσουν τα παρακάλια της και δεν έκαναν τίποτα για τον συλληφθέντα.

Την ίδια νύχτα παρέλαβαν τον ιερέα Γιώργο Σκρέκα αιμόφυρτο, ημίγυμνο και ξυπόλητο και τον οδήγησαν στο χωριό Γοργογύριο. Ο μελλοθάνατος ζήτησε να δει τον εκεί ιερέα. Με δάκρυα στα μάτια είπε στον ιερέα που ήρθε να τον παρηγορήσει: "Ο Θεός γνωρίζει τί θ'απογίνω. Αν με το μαρτύριο με καλεί δίπλα Του, ας είναι ευλογημένο το όνομα Του, ας γίνει το θέλημα Του".

Κατόπιν τον παρέλαβαν έφιπποι λησταντάρτες και τον έσυραν πεζό μέχρι το χωριό Τύρνα. Δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά τον μετέφεραν σε άθλια κατάσταση πρώτα στο Ξυλοπάροικο και μετά στο Νεραϊδοχώρι. Εκεί τον βασάνιζαν από τις 29-3, Σάββατο του Λαζάρου, μέχρι την Μ.Παρασκευή.


Γυναίκες συμμορίτισες του έλεγαν "γιατί δεν προσεύχεσαι στο Χριστό να έρθει να σε σώσει;", οι δε δήμιοι πιό ωμά "Εσύ που πιστεύεις στο Χριστό, θα σε σταυρώσουμε σαν Εκείνον την ίδια μέρα".

Αυτό που έγινε πριν 2 χιλιετηρίδες στον Γολγοθά, επαναλήφθηκε στην Πίνδο.


Μεγάλη Παρασκευή, και οι συμμορίτες έσυραν τον βασανισμένο ιερέα στον Σταυρικό θάνατο.


Τον σταύρωσαν επάνω σε ένα έλατο που είχε το σχήμα σταυρού.


Του τρύπησαν τη δεξιά πλευρά με ξιφολόγχη και άνοιξαν πληγές στο μέτωπο του με περόνια.


Οταν ξεψύχησε, έρριξαν το γυμνό σώμα του σε μια χαράδρα και το σκέπασαν με πέτρες και κλαδιά, για να κρύψουν το έγκλημά τους.

Οταν απελευθερώθηκε το Νεραϊδοχώρι από τον Ελληνικό στρατό, ο αξιωματικός Νικόλαος Χόνδρος αναζήτησε και βρήκε το λείψανο του Μάρτυρα.
Το μετέφερε στα Τρίκαλα, όπου έγινε πάνδημη κηδεία.


Το φέρετρο του συνόδευαν 60 ιερείς, ψάλλοντας "Εγώ γαρ τα στίγματα του Κυρίου εν τω σώματι μου βαστάζω".

Ο ιερέας Γεώργιος Σκρέκας, στα πλαίσια της "συμφιλίωσης" δεν ανακηρύχθηκε Αγιος από την Εκκλησία, μέχρι σήμερα.


Μακάρι από εκεί ψηλά που βρίσκεται να μας βοηθάει και να μας προστατεύει από τον Σατανά και τους οπαδούς του.
Τα παραπάνω συγκλονιστικά γεγονότα επιβεβαιώνει και ο Μακαριστός Μητροπολίτης Φλώρινας Αυγουστίνος Καντιώτης:

"῞Οταν ἤμουν ἱεροκή­ρυκας —σᾶς ὁμιλῶ μὲ παραδείγματα ποὺ ἀν­τλῶ ἀπὸ μία ἱστορία πενήντα ἐτῶν, μισοῦ αἰῶ­νος—, ἔφθασα σ᾿ ἕνα χωριὸ τῶν Γρεβε­νῶν. Βρίσκω τὸν ἱερέα θλιμμένο, πονεμένο, κλαμέ­νο. —Τί ἔχεις; —Τὸ χωριό μου δὲν πιστεύει πιὰ στὸ Χριστό. —Μὴν ἀπογοητεύεσαι, λέω, ἔχε θάρρος· κάτω ἀπὸ τὴ στάχτη ὑπάρχει ἡ σπίθα κρυμμένη. —Θέλεις νὰ δῇς; μοῦ λέει· ἔλα. Μὲ πάει στὸ νεκροταφεῖο. Ἐκεῖ τὰ παιδιὰ τοῦ Μὰρξ καὶ τοῦ Λένιν, ποὺ κυριαρχοῦσαν τό­­τε, εἶχαν ξερριζώσει ὅλους τοὺς σταυροὺς ἀπὸ τοὺς τάφους καὶ στὴ θέσι τους εἶχαν βά­λει σφυροδρέπανα καὶ γροθιές! Μισοῦσαν τὸ σταυρό. Καὶ μόνο σὲ μιὰ περίπτωσι τὸν «θυμή­θηκαν».
Ἐνῷ ἡ σταύρω­σις ὡς τρόπος θανα­τικῆς καταδίκης ἔχει πρὸ πολλοῦ καταργηθῆ, ἐπὶ τῶν ἡμερῶν μας τὴν ξαναχρησιμοποίησαν· σταύρωσαν ἄνθρωπο! ῏Η­ταν ἕνας ἱερεὺς τοῦ ῾Υψίστου εὐλαβής, πιστὸς καὶ πο­λύ­τεκνος, ὁ π. Γεώργιος Σκρέκας ἐφημέριος τοῦ χωριοῦ Μεγάρχη – Τρικάλων. Ἄθεοι καὶ ἄπιστοι τὸν ἅρπαξαν ἀπὸ τὴν ἁγία τράπεζα ποὺ ἱ­ερουργοῦσε, τὸν ὡδήγησαν σὰν ἄκακο ἀρνίο ἔξω ἀπὸ τὸ χωριό, κ᾿ ἐκεῖ τὸν σταύρωσαν πά­νω σ᾿ ἕνα δέντρο· καὶ ἦταν Μεγάλη Παρασκευή, τοῦ ἔτους 1947"!
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΡΙΚΤΟ,ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!

ΠΗΓΗ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΑΝΑΡΧΟΠΡΕΖΑΚΗΔΕΣ

ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ

Η πλέον αποστομωτική απάντηση στα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ τύπου Πάγκαλου,ΣΚΑΙ και λοιπούς νεοφιλελεύθερους που μιλάνε για "συριζαίους,50 αλήτες,αλβανούς" κλπ:

"Λοιπόν ας ξανασκεφτούμε το θέμα Κερατέα λίγο πιο αποκρυσταλλωμένα μετά από το περιστατικό που θα σας περιγράψω το οποίο έλαβε χωρά μερικά λεπτά μετά την λήξη της συναυλίας. Περίπου στις 2 παρά υπήρχε διένεξη κάποιων συντρόφων με κατοίκους της Κερατεας για τα σημαιάκια που υπήρχαν (ελληνικές μικρές σημαίες) στο μπλόκο διπλά στο κιόσκι εκεί που πουλούσαν σουβλάκια. Σαν αποτέλεσμα ( και όχι μόνο) αυτής της διένεξης σύντροφοι προσπάθησαν να τα κατεβάσουν αυτά τα σημαιάκια από εκεί. Πέρα από τον τσαμπουκά που δημιουργήθηκε σε αυτή την ενέργεια από τους σκατό πατριώτες που ήταν εκεί, σκάει ένας τύπος και καταφέρεται εναντίων όσων ήταν εκεί αλληλέγγυων με παραλαις!!Ζητούσε να μάθει με την ανοχή των τραμπούκων γύρω του να μάθει ποιος έκανε την κίνηση να κατεβάσει τα σημαιάκια.Επιπλέον σύντροφος που βρίσκοταν στο σημείο εκεί για να βοηθησει να αποκλιμακωθεί η ένταση δέχθηκε επίθεση και ξυλοκοπήθηκε. Ουσιαστικά πρόκειται για μια δολοφονική σχεδόν επίθεση από σε συντρόφους που μέχρι τώρα είχαν σταθεί στο πλευρό τους σε όλη την διάρκεια του αγώνα των κατοίκων της Κερατεας εναντία στο κράτος και στα σχεδία του για την δημιουργία χυτά στην περιοχή. Τα συμπέρασμα για το θέμα της αλληλεγγύης είναι δικά σας. Και όχι μονό σε αυτό το πλαίσιο αλλά και γενικότερο στην καθαγίαση του θέματος Κερατεας που από κάποιους συντρόφους και συλλογικότητες έχει μέχρι και πρόσφατα αναδειχθεί ως υπόδειγμα αγώνα και συλλογικής προσπαθείας. Ποια συλλογική προσπάθεια όταν ανάμεσα σε όσους είναι στους δρόμους υπάρχουν φασίστες και κάποιοι όχι μονό δεν τους έχουν απομονώσει αλλά ισχυρίζονται ότι αγνοούν την ύπαρξη τους. Και μιλάω για συντρόφους από Κερατέα και συζητήσεις που έγιναν μετά το συμβάν. Θα παρακαλουσα την ΣΟ να δημοσιεύσει το παρον ποστ μιας και αποτελεί πολύ σοβαρό συμβαν με αρκετους συντρόφους να ειναι παρων (Σ.Σ.ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΚΛΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ) και να φευγουν αηδιασμένοι απο οτι προηγηθηκε....

μια ακόμη πληροφορία

δεν ήταν μόνο ένα σπραύ πιπεριού (παραλίζερ) αλλά και ένα ταζερ που έβγαλαν οι συγκεκριμένοι.

Το τάζερ δεν το βρήκε στο πάτωμα αλλά το είχε πάνω του αυτός που το είχε για πολύ συγκεκριμένο λόγο και ούτε για μπάτσους ούτε για ασφαλίτες".

Επίσης ακούστηκαν τα φοβερά άμα παλιο αλβανές πειράξεις ξανα την σημαία θα σε κρεμάσω στον ιστο και τέτοια ωραία με κανέναν μα πραγματικά κανέναν ντόπιο να μην παρεμβαίνει για να σταματήσουν οι μαλακίες..
ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ!

Οι κάτοικοι της Κερατέας απέδειξαν αυτό που φωνάζουμε από την πρώτη στιγμή:ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!

Κατάλαβες ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΑΓΚΑΛΕ που έχεις το θράσος να τους αποκαλείς "συριζαίους" και "Αλβανούς";

Κατάλαβαν τα νεοφιλελεύθερα σιχάματα που ταμπελώνουν κατευθείαν οποιαδήποτε κίνηση πολιτών γίνεται ως...κομμουνιστική;

Όσο για τους "αλληλέγγυους":ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΕΦΑΓΑΝ ΤΙΣ...ΦΑΠΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ ΚΙ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙ...ΤΟΥΣ ΚΟΠΑΝΑΕΙ!