Η Ορθοδοξία και τα … «αμαρτήματα» της «αριστεράς» και του Ριζοσπάστη


Από πολύ παλιά, από την εποχή της σύγκρουσης του «εκσυγχρονισμού» με την Εκκλησία (σύγκρουση για τις ταυτότητες) είχαμε υπογραμμίσει τούτο: «Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ πίστη ως συνεκτικός ιστός της εθνικής συνείδησης και ως ανεξάρτητη συλλογικότητα είναι υπό διωγμό από τη Νέα Τάξη».
Σε σειρά άρθρων αναλύσαμε διεξοδικά ότι:
«Για την πλανητική αυτοκρατορία δεν υπάρχει χώρος για έθνη, εθνικές οικονομίες, εθνικές νομοθεσίες, εθνικές κυβερνήσεις, εθνικούς στρατούς, εθνικούς πολιτισμούς, εθνικές θρησκείες κλπ. Τα διακριτικά των εθνών, οι συνεκτικοί ιστοί, δηλαδή κάθε είδους συλλογικότητας και εθνικής συνείδησης, πρέπει να εξαφανιστούν, να πολτοποιηθούν στη χοάνη του παγκοσμιοποιημένου μονοθεϊσμού…».

Ακόμα, εκείνη την εποχή είχαμε δείξει αναλυτικά ότι η «αριστερά», στη σύγκρουση του «εκσυγχρονισμού» με την Εκκλησία, είχε ταχθεί με το μέρος του «εκσυγχρονισμού» και της Νέας Τάξης: Αποτέλεσε την εμπροσθοφυλακή της Νέας Τάξης εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας…

ΣΗΜΕΡΑ, μόνο οι πολύχρωμοι απολογητές της παγκοσμιοποίησης και οι «εγκάθετοι» της Νέας Τάξης, δεν αντιλαμβάνονται (δολίως και σκοπίμως) ότι η Ορθοδοξία βρίσκεται στο στόχαστρο της Νέας Τάξης…

ΣΗΜΕΡΑ, γίνεται καθαρό, όσο ΠΟΤΕ άλλοτε, ότι η υπεράσπιση της Ορθοδοξίας αποτελεί ΕΝΑ από στρατηγικά ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ, καθοριστικό κριτήριο για την ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ όλων αυτών των «πατριωτικών», «εθνικό- απελευθερωτικών» Μετώπων και Κινήσεων.

Δεν μπορεί να αγωνίζεσαι εναντίον της Νέας Τάξης και να μιλάς «εθνικά» και «πατριωτικά» και να μην ΘΕΤΕΙΣ, σε πρώτη γραμμή, και το ζήτημα της ΔΙΩΞΗΣ της Ορθοδοξίας από τους μηχανισμούς της Νέας Τάξης και το «ΓΙΑΤΙ» αυτής της δίωξης…

Η ενσωμάτωση της μεταλλαγμένης «αριστεράς» απαστράπτει και από αυτό:
Έχει συνταχθεί με τη Νέα Τάξη και μάλιστα στην πρωτοπορία» τής ΔΙΩΞΗΣ της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το ίδιο, όπως έχει συνταχθεί αυτή η Αριστερά στη νεοταξική πρωτοπορία υπέρ της εισβολής και κατοχής της χώρας από τους λαθρομετανάστες (τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά).

Η ηγεσία του ΚΚΕ, στα πρώτα χρόνια της σύγκρουσης Κράτους και Εκκλησίας, κρατούσε μια διακριτική «σιωπή» και καιροσκοπική ουδετερότητα που ισοδυναμούσε με ουσιαστική ΑΠΟΔΟΧΗ της νεοταξικής επίθεσης κατά της Εκκλησίας.

ΤΟΤΕ, μέσα στο ΚΚΕ υπήρξε ο Θανάσης Παπαρήγας, ο οποίος σε σειρά άρθρων, ανέλυε τον εθνικό ιστό της Ορθοδοξίας και τους λόγους που το διεθνές ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο προωθούσε την άγρια επίθεσή του εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αυτά τα εξαιρετικά σημαντικά άρθρα βρίσκονται ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/179.mag

ΣΗΜΕΡΑ, η ηγεσία του ΚΚΕ συναγωνίζεται τους «φωταδιστές» στις επιθέσεις εναντίον της Ορθοδοξίας, όπως και στο λαθρομεταναστευτικό…

Με τη γνωστή σταλινική μέθοδο: Των γενικών απλοϊκών ΑΦΟΡΙΣΜΩΝ, των τελεσιγράφων και των ταχυδακτυλουργιών.

Ένα μικρό δείγμα είναι το χθεσινό σχόλιο του Ριζοσπάστη:

Το... «όγδοο αμάρτημα»
Είναι γνωστό ότι η Εκκλησία αποτελεί, διαχρονικά, το «βαρύ πυροβολικό» των εκμεταλλευτριών τάξεων στην ιδεολογική καταστολή των μαζών, ώστε αυτές να αποδεχθούν ως κάτι το «μοιραίο» την εκμετάλλευσή τους. Το ρόλο αυτό επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Συνόδου Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας καρδινάλιος Αντζελο Μπανιάσκο, ο οποίος, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της συνόδου δήλωσε... ότι «όποιος φοροδιαφεύγει, διαπράττει αμαρτία»!

Ετσι, και ενώ η καπιταλιστική κρίση βρίσκεται σε έξαρση, είναι πολύ πιθανό να συμπληρωθούν τα «επτά θανάσιμα αμαρτήματα» που «ταξινόμησε» η καθολική Εκκλησία με ένα όγδοο: Αυτό της «φοροδιαφυγής»!

Αλλά, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο καρδινάλιος θεωρεί «αμαρτωλό» μόνο το λαό και όχι το κεφάλαιο, έσπευσε να δηλώσει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση Μόντι, λέγοντας ότι «είναι μια κυβερνητική ομάδα, η οποία χαρακτηρίζεται από καλή θέληση και επιχειρεί να ξεμπλέξει ένα κουβάρι που είναι εξαιρετικά μπερδεμένο»...

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6660355&publDate=27/1/2012

Δεν θα μείνουμε στους απλοϊκούς και χυδαίους αφορισμούς οι οποίοι, με σκοταδιστική αμάθεια, παρακάμπτουν τα ίδια λόγια του δικού τους Θανάση Παπαρήγα:

«Η θρησκεία αποτελεί βασικό στοιχείο της κοινωνικής συνείδησης…

Το «κόμμα του λαού» δεν νοιάζεται, ουδέποτε νοιάστηκε, για το «βασικό στοιχείο της Κοινωνικής συνείδησης», ούτε για την «αντιφατική φύση της θρησκευτικής συνείδησης»!!!

Αυτή και μόνο η σταλινική, τελεσιγραφική σχηματοποίηση της πραγματικότητας δείχνει όχι μόνο το πόσο μακριά βρίσκεται η ηγεσία του ΚΚΕ από το λαό, αλλά και το πόσο ενσωματωμένη είναι στο καθεστώς της Νέας Τάξης…

Θα το προσπεράσουμε,
όμως αυτό και θα περιοριστούμε στη χυδαία ταχυδακτυλουργία που ταυτίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία με τον Καθολικισμό.

Ο ίδιος ο Θανάσης Παπαρήγας
διαχωρίζει καθαρότατα την «Ανατολική Χριστιανική Εκκλησία, τη λεγόμενη Ορθόδοξη» από το Δυτικό Καθολικισμό, υπογραμμίζοντας, για την Ορθοδοξία ΤΗΝ:

«Ιδιαίτερα στενή σύνδεση με τον εθνικό και πολιτιστικό «πολιτικό» παράγοντα. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί σημαίνει κάτι πολύ σημαντικό: Ότι η μεγάλη μάζα του ελληνικού πληθυσμού ταυτίζει την εκκλησιαστικοθρησκευτική της ένταξη με την εθνική και κρατική της ταυτότητα».

Τονίζει επίσης:

«Σιγά - σιγά, η Καθολική και Προτεσταντική «Δύση» γίνεται το κέντρο, χώρος προτύπων μίμησης, αλλά και απειλών επιδρομής. Αντίθετα, η «Ανατολική» Ορθόδοξη ταυτότητα γίνεται η ταυτότητα του «παρωχημένου», του «στάσιμου», εκείνου που έχει περιθωριοποιηθεί…»

Ο Θανάσης Παπαρήγας αναλύει επίσης έξοχα τούτο:
Ότι στην εποχή της ιμπεριαλιστικής ολοκλήρωσης και της παγκοσμιοποίησης ο καθολικισμός αποτελεί το πνευματικό ΚΕΝΤΡΟ του ιμπεριαλισμού: Ένα ιμπεριαλιστικό ΚΕΝΤΡΟ που θέλει να επιβάλει τα δικά του πρότυπα στους εξαρτώμενους, περιφερειακούς καπιταλισμούς, να επιβάλει την ΑΛΩΣΗ των εθνικών του ταυτοτήτων:

«Οι υπόδουλοι και εξαρτημένοι λαοί της καπιταλιστικής περιφέρειας πρέπει να αδειάσουν εντελώς, ακόμη και με τη βία, από το ιστορικό και κληροδοτημένο από το παρελθόν περιεχόμενό τους, γιατί αλλιώς δεν μπορούν να γίνουν κατάλληλοι για τις νέες μορφές εξάρτησης και εκμετάλλευσης. Στη βάση αυτή, το κέντρο γίνεται το «μόνο που αξίζει». Η ιστορική μίμηση γίνεται μια άλλη πλευρά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και υποδούλωσης (η ιδεολογική εξάρτηση και υποδούλωση) και αυτό φαίνεται από την υστερική μορφή που συχνά παίρνει. Τώρα, η εκκλησιαστικοθρησκευτική ταυτότητα, π.χ. του ορθοδόξου, γίνεται όχι μόνο ένδειξη παρωχημένης εποχής, αλλά και στοιχείο ντροπής και ενόχλησης που καλύτερα να μην πολυφαίνεται…».

Σαφέστατα για τον Θανάση Παπαρήγα του ΚΚΕ η επίθεση κατά της Εκκλησίας ήταν προσχεδιασμένη από τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης. Αυτό το τεκμηριώνει με πολλά παραδείγματα από τα ουρλιαχτά των «εκσυγχρονιστών» και των «φωταδιστών» εναντίον της Εκκλησίας. Καταλήγοντας:

«Οπως βλέπουμε, δηλαδή, τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ό,τι αρχικά νομίσαμε. Ο Μεγάλος Αδελφός δεν ικανοποιείται πια μόνο με τις «εκθέσεις για την τρομοκρατία». Τώρα, απαιτεί όχι πια μόνο το πρόγραμμα μηδενικής ανοχής, αλλά και τον πλήρη έλεγχο της πνευματικής ζωής…».

Οι αμαθείς και δόλιοι ταχυδακτυλουργοί του «Ρ» ούτε τα κείμενα του δικού τους Θ. Π. στο «Ρ» γνωρίζουν…

Παραπέμπουμε, τέλος και σε ένα δικό μας κείμενο που αναλύει τις στρατηγικές διαφορές και λειτουργίες του Παπισμού (κράτος της Νέας Τάξης) και της Ορθοδοξίας (μετερίζι αγώνα εναντίον του πλανητικού ιμπεριαλιστικού οδοστρωτήρα: «Ορθοδοξία και Βατικανό»
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/161.mag

Όποιος ταυτίζει σήμερα το δυτικό καθολικισμό (το πνευματικό κράτος της Νέας Τάξης) με την Ορθοδοξία, είτε από άγνοια, είτε από δολιότητα, βρίσκεται από την πλευρά του πλανητικού ιμπεριαλισμού, ανεξάρτητα από τα λόγια των καταναλωτικών καταγγελιών εναντίον του…

ΠΗΓΗ

Εάν η CARREFOUR πάει για πτώχευση...

Τί θά συμβῇ στήν ἑλληνική ἀγορά;
Λάβαμε πρὸ ὁλίγου τὸ παρακάτω, ποὺ μαζὺ μὲ τὰ διάφορα ψιθυρίσματα ποὺ διαβάζουμε στὸ διαδίκτυο τοὺς τελευταίους μῆνες, μᾶλλον ἀντιλαμβανόμαστε κάτι γιὰ ἕνα μεγάλο κανόνι ποὺ ἑτοιμάζεται νὰ σκάσῃ συντόμως.

Τὸ ζητούμενον ὅμως δὲν εἶναι τόσο στὸ κανόνι (τεχνητὸ ἢ ἀληθές) ἀλλὰ στὸ πόσοι μικροπαραγωγοὶ ἀπὸ πίσω θὰ κτυπηθοῦν ἀνελέητα. Διότι τὸ νὰ εἶσαι ἡ carrefour καὶ νὰ παίζῃς ὅπως ὅλοι οἱ ἄλλοι κερδοσκόποι μὲ τὴν ἐπιβίωσί μας, ὄχι μόνον δὲν σὲ ἀθωώνει ἀλλὰ σὲ καθιστᾶ συνεργὸ καὶ συνυπεύθυνο.

Ὑπάρχει κάποιος εἰσαγγελέας νά ἐρευνήσῃ τήν ὑπόθεσι; Διότι ἐμεῖς, ἂν καὶ μὴ εἰσαγγελεῖς, γνωρίζουμε ἤδη τὴν τακτικὴ αὐτῶν τῶν ἐπιχειρήσεων μὲ τὴν ἄρνησι πληρωμῆς πρὸς τοὺς προμηθευτές. Θά μπορέσουμε, ἐς τῷ καί τώρα νά σώσουμε ἕνα σοβαρό κομμάτι τῆς ἐλληνικῆς ἐπιχειρηματικότητος ἢ χορεύουν ὅλοι στούς ῥυθμούς τῆς χρεοκοπίας καί πολύ πού σκοτίστηκαν;

Φιλονόη.

Καλησπέρα,
Είμαι προμηθευτής των carrefour και είμαι απλήρωτος για 8 μήνες(το ίδιο ισχύει και για άλλους προμηθευτές). Έχουμε καταστραφεί από την πολιτική τους να σε πληρώνουν όποτε θέλουν και όσα θέλουν. Τώρα μάθαμε ότι εκκρεμούν και δύο αιτήσεις πτώχευσης εις βάρος των carrefour και ότι πάει να γίνει το επόμενο Aτλάντικ.
Αραγε υπάρχει κανείς αρμόδιος σε αυτό το κράτος να σταματήσει αυτή την καταστροφική πολιτική τους;
Αναρωτιέμαι για πόσο ακόμα μπορούν να χρηματοδοτούν οι Ελληνες παραγωγοί και οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις την ΓαλλοΟλλανδική πολυεθνική που πάει να χρεωκοπήσει στην χώρα της με πτώση τζίρου 30%, όταν και οι ίδιοι πιέζονται από ι Δημόσιο για φόρους και ΦΠΑ που χρωστάνε και από τις τράπεζες που βγάζουν καθημερινά τα χωράφια, τα σπίτια και τα μηχανήματά τους σε πλειστηριασμούς.

Θεωρείτε λογικό ό μικροπαραγωγός να περιμένει την όποια Καρφούρ Ελλάδας να πληρώσει σε δυό -τρία χρόνια (κι άν πληρώσει τελικά), όταν αυτή χρωστάει πάνω από ένα δισεκατομμύριο στην Ελληνική αγορά, χώρια τις Τράπεζες? Προσωπική μου γνώμη είναι ότι παίζει η Καρφούρ με τον χρόνο ώσπου τελικά να ζητήσει την υπαγωγή της στο Αρ. 99 του πτωχευτικού νόμου, ή να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις πτωχεύσεως που έχουν κατατεθεί σε βάρος της και δικάζονται Απρίλη.
Εχει στο γενικό σχέδιό της προφανώς, το να ζητάει πίστωση χρόνου από αυτούς που χρωστάει, διότι τέλος Φλεβάρη περιμένει να πάρει στην Ευρώπη τα δύο ομολαγιακά δάνεια 600.000.000 και 500.000.000 ευρώ αντίστοιχα με λήξη 2016 και 2017 για να χρηματοδοτήσει τις εκεί ζημιές της. Πιστεύω ότι αυτό το γεγονός περιμένει, μετά δεν έχει πρόβλημα να ανακοινώσει το τέλος της Ελληνικής θυγατρικής της…. και μετά μας λένε εμάς τους Ελληνες πονηρούς! τι τους νοιάζει αφού πάρουν το ζεστό ομολογιακό δάνειο που θα χρησιμοποιήσουν για να χρηματοδοτήσουν τις ζημιές τους έξω, αν μετά θα αυτοκτονούν ο ένας μετά τον άλλον οι Ελληνες παραγωγοί…..
Από τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν, προκύπτει ότι χρωστάει όσο σχεδόν ο ετήσιος τζίρος της…. Με δεδομένο ότι το 2010 είχε ζημιές 80.000.000 και το 2011 είχε επίσης ζημιές 176.000.000 ευρώ (ούτε μπορώ να φαντάζομαι πόσες ζημιές θα έχει το πρώτο τρίμηνο του 2012 που οι πωλήσεις της πιάσανε πάτο), πότε υπολογίζει να ξοφλήσει το ένα δίς περίπου που χρωστάει? το 2086? Αν δεν βάλει τώρα κάποιος πάνω από 500.000.000 στο ταμείο της εταιρείας θα πέσει έξω άμεσα, διότι τα έξοδα τρέχουν και τα έσοδα πέφτουν, γι’ αυτό προφανώς η ξένη πολυεθνική αυτή, θέλει να την… κάνει με ελαφρά πηδηματάκια…. από την Ελληνική αγορά παρά τα όσα περί του αντιθέτου, αλλά χωρίς να δίνει δεκάρα, μιλάνε τα στελέχη της.
Τόσα χρόνια ρουφούσαν το μεδούλι της αγοράς, πληρώνοντας όποτε ήθελαν και όσο ήθελαν με την εκβιαστική τακτική των πιστωτικών, λεφτά που πήγαιναν από τον Ελληνα παραγωγό και τον Ελληνα καταναλωτή στα ταμεία της πολυεθνικής έξω.
Ηδη, όμως η αγορά έχει μυριστεί την πορεία της και οι περισσότεροι προμηθευτές της της έχουν κόψει μαχαίρι την πίστωση. Εταιρείες όπως ΦΑΓΕ, 3Ε, ΚΑΛΑΣ και πολλές άλλες ξεκαθαρίσανε ότι αν δεν ξοφληθούν τα τιμολόγια που ξεκινάνε από τις αρχές του 2011 (πάνω από έτος καθυστέρηση) δεν παραδίδουν τίποτα και ήδη προμηθευτές της εταιρείας έχουν βγάλει διαταγές πληρωμής (που ακόμα και αυτές δεν πληρώνει η Καρφούρ), με αποτέλεσμα η Καρφούρ να είναι ήδη στον πιό… μαύρο Τειρεσία. Τα ράφια είναι άδεια, ο κόσμος ψωνίζει όλο και λιγότερο από τα Καρφούρ, ειδικά μετά τα πρόστιμα μαμμούθ που έφαγε για την απίστευτη βρώμα που επικρατεί στα μαγαζιά της, κρίνω αμφίβολο να επιβιώσει μέχρι τον Απρίλιο.

θα ήθελα αν γίνετε να δημοσιεύσετε το πρόβλημα μας αυτό με την συγκεκριμένη εταιρία έτσι ώστε να μην πέσουν στην παγίδα τους και άλλοι προμηθευτές…

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
(θα ήθελα να μην δημοσιευθεί το όνομα μου στην παρούσα φάση και αν δεν υπάρξει κάποια λύση θα μιλήσουμε με ονόματα και ποσά)

Κι ἐπίσης ἕνα ἐνδιαφέρον κείμενον (φειδωλόν;;;;) ἀναφορικῶς μὲ τὴν πορεία τῆς ἐταιρείας.

Πώς κατάφερε η Carrefour να χρωστά τόσα πολλά σε τόσους πολλούς;…

Από τον Νίκο Αναγνώστου

Όλη η αγορά έχει αυτό το ερώτημα. Σύμφωνα με τα νέα της αγοράς, η Carrefour Μαρινόπουλος χρωστά περισσότερα από 1,2 δις ευρώ!Είναι απορίας άξιον πώς η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανεμπορίου στη χώρα μας, με ετήσιο τζίρο 2,5 δις ευρώ το 2011 (όπως το ανακοίνωσε στις 19/1 η γαλλική μητρική), να έχει καταφέρει να χρωστά 1,2 δις ευρώ !
Είναι απορίας άξιον πώς γίνεται να πέσεις τόσο έξω, όταν εισπράττεις τοις μετρητοίς και πληρώνεις όποτε θέλεις (γιατί έτσι γίνεται στην πράξη).
Η αγορά λέει ότι είναι πράγματι πολύ άσχημο για μια τέτοια εταιρία να βγαίνουν διαταγές πληρωμής από προμηθευτές, οι οποίοι εμφανίζονται σε καταστήματα (π.χ. Carrefour Γέρακα), με συνοδεία αστυνομίας, για να κατάσχουν τις εισπράξεις των ταμείων αλλά και εμπορεύματα. Βέβαια όλα τα ερωτήματα έχουν τις απαντήσεις τους. Όλα για κάποιο λόγο συμβαίνουν.

Στην αγορά οργιάζουν οι φήμες για διάφορες επιλογές. Εμείς δεν μάθαμε τίποτα ακόμα αλλά ακούμε για κάποιους (από τη μητρική εταιρία) που ψάχνουν για…
το ενοίκιο του καταστήματος στο Διογένη (Ραιδεστού 2, που είναι σε 2 επίπεδα και δεν έχει ούτε καν πάρκινγκ), για την αξία του οικοπέδου του Carrefour Τρίπολης (2,4 χλμ ΕΟ Τρίπολης Πύργου), αλλά και για το Carrefour Μαρινόπουλος Σκάλας Λακωνίας (ΕΟ Σπάρτης Μονεμβάσιας), για το Carrefour Μαρινόπουλος Κυπαρισσίας (ΝΕΟ Μεθώνης Πύργου) όπως επίσης και για πολλά πολλά άλλα ενδιαφέροντα.
Πολλά τα ερωτηματικά, περισσότεροι οι ερωτώντες, αλλά ακόμα περισσότεροι οι παθόντες!
Ποιος άραγε μπορεί να βοηθήσει στα ερωτήματα αυτά;
Ο πλέον κατάλληλος να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα είναι το πλέον άξιο και πολυτάλαντο στέλεχος της Carrefour Μαρινόπουλος, ο Γιώργος Βογιατζάκης, που έχει τον τίτλο Διευθυντή Ανάπτυξης και Δημοσίων Σχέσεων και έχει τις αρμοδιότητες για real estate, ανάπτυξη δικτύου, assets, franchise, supply & logistics, δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία (δηλαδή 8 μόλις σε 1)! (πηγή)

ΠΗΓΗ

VIDEO: Tι είναι το ACTA που απειλεί την ελευθερία μας στο διαδίκτυο;


Η υπογραφή του ACTA αποτελεί μια σοβαρή απειλή για την ελευθερία μας στο διαδίκτυο.

Όπως φαίνεται, μπορεί οι ΗΠΑ να απέσυραν προσωρινά τα νομοσχέδια Stop Online Piracy Act (SOPA) και Protect IP Act (PIPA), χάριν της μαζικής διαμαρτυρίας του κόσμου του διαδικτύου, όμως όπως όλα δείχνουν οι διαδικασίες για την λογοκρισία στο διαδίκτυο συνεχίζουν...

22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα – δεν δίστασαν να υπογράψουν χθες στο Τόκιο τη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement), με τις διαπραγματεύσεις να πραγματοποιούνται χωρίς δημόσιες διαβουλεύσεις - σχεδόν στα κρυφά.

Στην πολωνική Βουλή, οι βουλευτές του κόμματος Παλικότ κάλυψαν τα πρόσωπά τους με μάσκες, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να υπογράψει τη διεθνή Συμφωνία Εμπορίου κατά της Πλαστογραφίας (ACTA). Εξάλλου εκατοντάδες άτομα διαδήλωσαν κατά της συμφωνίας, συνεχίζοντας τις διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν για το ζήτημα τις τελευταίες μέρες από όλους όσοι φοβούνται ότι θα οδηγήσει σε λογοκρισία στο διαδίκτυο.

Η ACTA ουσιαστικά είναι μία διεθνής συμφωνία που επιδιώκει να δημιουργήσει διεθνή πρότυπα στα ζητήματα που αφορούν τους τρόπους προστασίας και επιβολής των πνευματικών δικαιωμάτων. Ο τίτλος της συμφωνίας υποδεικνύει πως αφορά προϊόντα που έχουν αντιγραφεί, όπως φάρμακα και είδη πολυτελείας.

Δείτε ένα ενημερωτικό βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους που εξηγεί τι είναι το ACTA:



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: ΕΔΩ και ΕΔΩ

Άρθρο-πρόκληση από εφημερίδα της Θράκης:"Μια ώρα θα κρατήσει ο πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας"



Πρόκειται για άρθρο πρόκληση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Μιλιέτ,η οποία κυκλοφορεί στη Θράκη.Το υπογράφει ο Τζεγκίζ Ομέρ, ο οποίος μας …πληροφορεί με θράσος και αλαζονεία ότι δεν θα διαρκούσε ούτε “δυο-τρεις ώρες”, όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης,που ως γνωστόν είχε διαχειριστεί τη κρίση στα Ίμια. Τόσο ισχυρό θεωρεί το τουρκικό στρατό ο κ.Ομέρ. Γράφει στο περισπούδαστο άρθρο του ,όπως το ανασημοσιεύουν τα tourkikanea.gr:

“Στην πραγματικότητα τα λόγια του Σημίτη και του Κον-Μπεντίτ είναι ιστορικά. Τα άτομα αυτά καθώς προέρχονται μέσα από το σύστημα και το ξέρουν πολύ καλά, υπό κάποια έννοια αποκάλυψαν το παρόν παγκόσμιο σύστημα, και περιέγραψαν με τον πιο απλό τρόπο πως δουλεύει.
Ο Σημίτης κατά την γνώμη μου είναι πολύ ρεαλιστής, αλλά η κουβέντα του πως σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου αυτός θα διαρκούσε 2-3 ώρες, θα προκαλέσει τον θυμό των ομογενών του και ιδιαίτερα των ακραίων εθνικιστών.

Ο Σημίτης μίλησε ρεαλιστικά, αλλά για να μην θίξει περισσότερο την περηφάνια των ομογενών του επιμήκυνε την διάρκεια του πολέμου. Κατά την γνώμη μου ένας τέτοιος πόλεμος δεν θα διαρκούσε ούτε 2 ώρες. Διότι η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Υπάρχουν δύο στρατοί που δεν μπορούνε να συγκριθούν ούτε αριθμητικά, ούτε από πλευράς εξοπλισμού, εμπειρίας και εκπαίδευσης. Ο τουρκικός στρατός είναι από τους πιο ισχυρούς στρατούς του ΝΑΤΟ και του κόσμου

Κρίμα δεν είναι ; Την ώρα που ο κόσμος συνθλίβεται από τους φόρους, η ανεργία σπάει ρεκόρ, και υπάρχουν μεγάλες ανεπάρκειες, δεν είναι αμαρτία να δίνονται δισεκατομμύρια για όπλα που θα πεταχτούν μόλις λήξει ο χρόνος τους ;
Και μάλιστα ποιο το κίνητρο για αυτά τα όπλα όταν πρόκειται για ένα πόλεμο που δεν θα μπορέσει να κερδηθεί ;”

Να επισημάνουμε πάλι μόνο ότι η εφημερίδα κυκλοφορεί στη Θράκη ,όπου οι “σκληροί” της μειονότητας ετοιμάζουν αύριο “γιορτές” και “πανηγύρια” γι΄ αυτό που ονομάζουν ημέρα …αντίστασης!

ΠΗΓΗ

Συγκλονιστική συνέντευξη του Σταμάτη Σπανουδάκη

"Αμήν και πότε, να ξαναγεννήσει αυτή η γωνιά της γης έναν ηγέτη σαν τον Κωνσταντίνο Δραγάτση Παλαιολόγο"





Τρίτο Μάτι: Κύριε Σπανουδάκη, είναι κοινή αίσθηση σε πολλούς Έλληνες ότι η τρέχουσα πραγματικότητα μας έχει ήδη προσπεράσει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Και, μάλιστα, είναι αδύνατον να την ερμηνεύσει κανείς με οποιουδήποτε είδους ιδεολογία. Αριστερή ή δεξιά. εθνικιστική ή διεθνιστική... όλες οι ιδεολογίες αποδεικνύονται ανεπαρκείς και φτωχές. Η πρόσφατη συνάντηση των ηγετών Ελλάδος και Τουρκίας στο Ερζερούμ και η τουρκική επιλογή να ακουστεί εκεί το κομμάτι σας «Θα ‘ρθεις σαν αστραπή», από το έργο «Μαρμαρωμένος Βασιλιάς», παρουσιάζει τεράστιες δυσκολίες ερμηνείας για τον σύγχρονο Έλληνα πολίτη (και αντίστοιχα για τον μέσο Τούρκο, υποθέτουμε). εσείς πώς ερμηνεύετε αυτό το γεγονός;
Σταμάτης Σπανουδάκης: Κατ’ αρχάς, ευχαριστώ γιο την πρόσκλησή σας. Θα μπορούσα να αρχίσω και συγχρόνως να τελειώσω αυτή τη συνέντευξη, με μία από τις τρεις αυτές κουβέντες: «Ανευ εμού, ου δύναστε ποιείν ουδέν», «Μεγαλύτερος ό έν υμίν, παρά ό έν τώ κόσμω» και «Εν τώ κόσμω τούτο, θλίψιν έξετε». Τα λέω αυτά, γιατί χωρίς αυτήν την πίστη ή «άλλη διάσταση», τίποτα από όσα τώρα θα πω ή κατά καιρούς έχω πει, ή κάνει, δεν θα είναι κατανοητό.
Δόξα τω Θεώ, λοιπόν, ζούμε σε μια εποχή που οι περισσότεροι έχουν καταλάβει ότι οι «ιδεολογίες» είναι ακριβώς αυτό που λέει και η λέξη: Ιδέες καί λόγια. Χρειάζεται κάτι βαθύτερο. Εδώ, λοιπόν, αρχίζουν τα δύσκολα.
Οι πατέρες μας δέν μιλούσαν τυχαία για Πίστη, Χριστό, Κυρά Δέσποινα... δεν τους οδηγούσαν τα γκάλοπ στην εκκλησία και δεν υπερασπιζόντουσαν μέχρι θανάτου «ιδεολογίες». Τη βιωμένη αλήθεια της Ορθόδοξης πίστης έβαζαν πάντα πλάι στη μητέρα Ελλάδα. Και με αίμα, θυσίες και πολλά και δύσκολα “όχι”, την έκαναν πραγματικότητα και την παρέδωσαν στα - ανάξια δυστυχώς - χέρια μας..
Όσον αφορά το Ερζερούμ και τι ακριβώς έγινε εκεί, ως και σήμερα δεν ξέρω αν και ποια μουσική μου παίχτηκε, και από ποιον.
Δεδομένης και της γνωστής, αλλά και ενισχυμένης από τη σημερινή πραγματικότητα γνώμης μου περί Πασόκ, αλλά και περί της ηλιθίας και μονομερούς «ελληνο-τουρκικής φιλίας» μας, μόνον ως ένα αστειάκι των Αγγέλων θα μπορούσα να εξηγήσω τη δική μου μουσικο-στιχουργική συμμετοχή.
Τ.Μ.: Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη είδηση διαδόθηκε περισσότερο μέσω Διαδικτύου, αφού τα κατεστημένο ΜΜΕ την προέβαλαν ελάχιστα. Μάλιστα, ήταν τέτοιο το μούδιασμα των καταξιωμένων αναλυτών (κάθε απόχρωσης), ώστε και οι ελάχιστες ερμηνείες που δόθηκαν κινήθηκαν, από το «οι Τούρκοι έκαναν λάθος», μέχρι το «επίτηδες το έβαλαν, για να μας κοιμίσουν»! Πιστεύετε ότι ο σημερινός Έλληνας έχει το υπόβαθρο και την ωριμότητα για βαθύτερες ερμηνείες του γεγονότος;
Σ.Σ.: Αχ αυτοί οι αναλυτές! Μου θυμίζουν τους ψυχιάτρους που αρνούνται την ύπαρξη της ψυχής κι έτσι, άθελά τους, και αρνούνται το «λειτούργημα τους» και ακυρώνουν την ίδια την ύπαρξή τους.
Αχ κι εσείς οι δημοσιογράφοι! Διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον. (Κώνωπας το φαίνεσθαι και κάμηλος, το μη φαίνεσθαι).
Το ελπιζόμενο, το επόμενο,… το μόνο τελικά σίγουρο. Το μόνο, αιώνια αληθινό, άρα και δημασιογραφικώς, για πάντα επίκαιρο.
Οι καταξιωμένοι-μισθωτοί παραπληροφορούν και οι ελεύθεροι-ιντερνετάδες παρατηρούν, σχολιάζουν, αλληλοπληροφορούνται και «πάλι απ’ την αρχή, σε μια χώρα που αιμορραγεί / πάλι απ’ την αρχή, μια κουβέντα ίσως είν’ αρκετή»...
Τ.Μ.: Πώς εμπνευστήκατε το έργο «Μαρμαρωμένος Βασιλιάς»; Πέρα από έναν φόρο τιμής που, προφανώς, αποτίετε στον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, υπάρχουν στο έργο αυτό κάποια μηνύματα που θέλετε να περάσετε σε έναν κριτικό ακροατή του δίσκου;
ΣΣ.(Έχω αποφασίσει χρόνια τώρα, να αφήσω με τη μουσική και τους στίχους μου τα σημάδια της ψυχής μου και της ψυχής μας, που τόσο ύπουλα και άνανδρα προσπαθούν να μας αφαιρέσουν. Το κίνητρο, βέβαια, είναι η αγάπη, ο θαυμασμός, αλλά και η γλυκειά η οικειότητα που νοιώθω όταν ασχολούμαι με τα αγαπημένο μου πρόσωπα. Τον Αλέξανδρο, τον Ιωάννη, Τον Κωνσταντίνο, τον Πλαστήρα και, σύντομα, τον Κολοκοτρώνη. Η «μορφή», όμως, που κρύβεται πίσω απ’ όλους αυτούς, αλλά και από την όποια έμπνευσή μου, ήταν, είναι και θα είναι ο Ιησούς Χριστός. Ο Ων, ο Ην και ο Ερχόμενος. Το Α και το Ω.
ΤΜ: Στο κομμάτι «Θα ‘ρθεις σαν αστραπή», τι ακριβώς σημαίνει ο στίχος «οι Έλληνες μαζί»;
Σ.Σ.: Ακριβώς ό,τι λέει: «Μες την Άγια Σοφιά, θα βρεθούμε ξανά / λειτουργία μελλοντική, οι Έλληνες μαζί». Ιδανικό δε, θα προσέθετα «χωρίς τους κυβερνώντες και τις διαφωνούσες πανίσχυρες μειοψηφίες, ελληνικές αλλά και ξένες»...
Τ.Μ.: Πιστεύετε ότι τον χαρακτηρισμό «Μαρμαρωμένος Βασιλιάς» τον εκφράζει καλύτερα ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ή ο Ιωάννης Βατάτζης;
Σ.Σ.: Όποιος θέλετε, φτάνει να το πιστεύετε. Αυτό είναι και το μεγαλείο της πίστης. Δεν χρειάζεται αποδείξεις και λογικές αναλύσεις. Θέλει παιδική καρδιά και πίστη στο όνειρο. Αυτό που δεν αποδεικνύεται είναι και το μόνο που αξίζει να ψάχνουμε.
Ο Ντοστογιέφσκυ είχε πει: «Κι αν η ανθρώπινη λογική μου αποδείκνυε ότι δεν υπάρχει ο Χριστός θα προτιμούσα να είμαι με τον Χριστό, παρά με την ανθρώπινη λογική!»
Τ.Μ.: Σε μια γελοιογραφία που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, απεικονίζονται ο Γ. Παπανδρέου και ο Τ. Ερντογάν, ντυμένοι με όμοια κοστούμια και κασκόλ, να χαιρετάνε τον κόσμο πιασμένοι χέρι-χέρι. Η λεζάντα γράφει: «Και τώρα θα φωτογραφηθούμε με όμοια περιβολή, γιο να δείξουμε πόσα μας ενώνουν, όπως π.χ. η πίστη στους επικοινωνιολόγους!» Υπάρχουν στοιχεία που, κατά τη γνώμη σας, ενώνουν πράγματι Έλληνες και Τούρκους ή η όλη πολιτική καλλιέργειας της «ελληνοτουρκικής φιλίας», που ενισχύθηκε ιδιαίτερα από την τωρινή κυβέρνηση, είναι ένα επικοινωνιακό τρικ;
Σ.Σ.: Δεν είναι επικοινωνιακό τρικ, δυστυχώς. Είναι αλήθεια εκφραζομένη διαχρονικώς δια του: «σφάξε με, αγά μου, να αγιάσω αλλά σήμερα χωρίς καν την προϋποθέτουσα, ακλόνητη πίστη.
Αυτή λοιπόν η ρήση συνοψίζει, κατά τη γνώμη μου, την ελληνική εξωτερική πολιτική προς τη «φίλη» χώρα, τις τελευταίες δεκαετίες.
Τ.Μ.: Ποια τα οφέλη και ποιο το τίμημα μιας πολιτικής τέτοιου είδους;
Σ.Σ.: Και τα οφέλη και το τίμημα τα βιώνουμε ως σύγχρονοι καραγκιόζηδες στην όλο και διογκούμενη καμπούρα μας...
Τ.Μ.: Οι πολιτικές και κοινωνικές σας ευαισθησίες προτρέπουν τον συνομιλητή σας να ρωτήσει: Σύμφωνα με αρκετές ενδείξεις, ο Ερντογάν αποδεικνύεται ένας ηγέτης μεγάλου βεληνεκούς. Πιστεύετε ότι έχει σήμερα - ή θα έχει αύριο - απέναντί του έναν αντίστοιχης εμβέλειας Έλληνα ηγέτη; Αν ναι, ποιος είναι αυτός; Αν όχι, γιατί η Ελλάδα υστερεί σε αυτόν τον τομέα;
Σ.Σ.: Μεγάλου βεληνεκούς ηγέτης ήταν και ο Μωάμεθ. Είχε, όμως, απέναντί του τον Κωνσταντίνο Δραγάτση Παλαιολόγο, τον τελευταίο μαρτυρικό μας αυτοκράτορα, που την κρίσιμη στιγμή και όταν όλα ήταν χαμένα και ακουγόταν η κραυγή-θρήνος «Εάλω η Πόλη», αντί να φύγει για το εξωτερικό να κάνει «αντίσταση» από εκεί, όπως κάποιοι σύγχρονοί μας, έμεινε και πέθανε στην Πύλη του Ρωμανού για την πίστη και την Πόλη.
Αμήν και πότε, να ξαναγεννήσει αυτή η γωνιά της γης τέτοιους ηγέτες. Όμως: «Τα αδύνατο παρ’ ανθρώποις, δυνατά παρά τώ Θεώ».
Τ.Μ.: ‘Έχετε πει σε παλαιότερη συνέντευξή σας ότι «οι πολιτικοί δεν είναι τίποτα άλλο, παρά καθρέφτης του εαυτού μας». Θεωρείτε ότι οι ελληνικές ηγεσίες των τελευταίων χρόνων είναι αυτές που μας άξιζαν; Μια α-ήθης ελληνική Κοινωνία (η οποία έχει απεμπολίσει αξίες πιστεύω και μνήμες) θα αναδείξει κα α-ήθεις πολιτικές ηγεσίες όπως εν πολλοίς αποδεικνύονται οι δικές μας;
Σ.Σ.: Στην ερώτηση σας, υπάρχει κρυμμένη και η απάντησή μου...
Τ.Μ.: Πιστεύετε ότι η σημερινή Τουρκία θέλει να δείξει στην παγκόσμιο Κοινή Γνώμη ότι αυτή, στην πραγματικότητα, είναι ο κληρονόμος του Βυζαντίου; Και, αν ναι, έχει τα απαραίτητα προσόντα;
Σ.Σ.: Σκοτίστηκε η παγκόσμια Κοινή Γνώμη για το ποιος είναι ο κληρονόμος του Βυζαντίου!
Όσο γιο την Τουρκία, θα έλεγα πάλι με έναν στίχο μου: «Άμα δεν βλέπεις καθαρά, τα μάτια λίγο κλείσε. / Γιατί ποτέ δεν γίνεσαι άλλο απ’ αυτό πού είσαι»...
ΤΜ: Ή Ελλάδα, αντίστοιχα, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάτι τέτοιο;
Σ.Σ.: Έχω μία πρόταση: Όλοι πια ξέρουμε ότι μας κυβερνούν οι «ξένοι». Αυτό δεν είναι, δυστυχώς, κάποια καλλιτεχνική άποψη, αλλά η πραγματικότητα, ειπωμένη από τα χείλη των σημερινών - ανήμπορων δυστυχώς - κυβερνώντων μας.
Γιατί, λοιπόν, χρειαζόμαστε αυτούς τους πανάκριβους μεσάζοντες;
Προτείνω να διαλυθεί αμέσως η Βουλή και να γίνει μια μεγάλη σχολή Ιστορίας του γένους μας!
Να πάνε σπίτια τους οι πολιτικοί μας και να κάνουν κάποια από τις δουλειές και κυρίως με τους μισθούς, στους οποίους έχουν καταδικάσει τους Έλληνες!
Νομίζω ότι η Οικονομία που θα έχουμε ως κράτος από τους μισθούς, τα δώρα, τους προέδρους, τους συγγενείς, τις ρεμούλες, τις προμήθειες κ.λπ, ίσως και να φτάνει το χρέος μας.
Όταν, με το καλό, μας παραδοθούν ξανά τα κλειδιά της χώρας μας, κάνουμε ένα δημοψήφισμα για να δούμε, επιτέλους, τι είδους ανθρώπους θέλει για κυβερνήτες αυτός ο διαβρωμένος, φοβισμένος, αλλοπρόσαλλος, αλλά και τόσο μοναδικός λαός...
*Περιοδικό ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ, τεύχος 187, συνέντευξη στην Μαρία Λυσάνδρου

ΠΗΓΗ

Κατάρρευση της συνωμοσίας για τα "χουντοσταγονίδια": Απαλλάχθηκε ο Εύελπις!

Απαλλάχθηκε από το πειθαρχικό της Σχολής με ψήφους 3 υπέρ και 2 κατά ο Εύελπις ο οποίος είχε κατηγορηθεί για υποτιθέμενη κατήχηση υπέρ της Χούντας στο αμφιθέατρο της Σχολής.

Το Πειθαρχικό της Σχολής που εξέταζε τη υπόθεσή του από την Τρίτη έως και σήμερα αποφάνθηκε τελικά πως δεν συντρέχει κανένας λόγος για τιμωρία του και απόταξή του, καθώς δεν υπήρξε απολύτως καμία ουσιαστική παραβατική συμπεριφορά.

Τον Εύελπι υπερασπίστηκαν δύο καθηγητές της Σχολής , τέσσερις απόστρατοι στρατηγοί κι ένας ιερέας.
Η υπόθεση πάντως είναι δυνατό να πάει σε Δευτεροβάθμιο πειθαρχικό πλην όμως για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται η προσφυγή της Σχολής και είναι αμφίβολο εάν κάτι τέτοιο γίνει τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Επειδή το defencenet.gr εξ αρχής γνωριζε τα πραγματικά περιστατικά, αλλά πάνω απ'όλα γνώριζε ότι πρόκειται περί συνωμοσίας με στόχο το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, αισθανόμαστε δικαιωμένοι όχι τόσο για την γραμμή που ακολουθήσαμε, όσο για το γεγονός ότι συμβάλαμε μόνοι απ'όλο τον ελληνικό Τύπο και ειδικά από τα διαδικτυακά ΜΜΕ στη κατάρρευση της συνωμοσίας.

Όταν ένα τεράστιο δημοσιογραφικό συγκρότημα μιλούσε για δήθεν "πραξικόπημα" (είμαστε βέβαιοι ότι παρασύρθηκαν από συγκεκριμένο άτομο), όταν ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, εξέδιδε ανακοίνωση κόλαφο που θα αρκούσε να στείλει εκτός Σχολής έναν κορυφαίο Εύελπι, τον Αρχηγό της Σχολής, όταν όλοι αναμασούσαν τις διάφορες ανοησίες περί "χουντοσταγονιδίων", εμείς μόνοι εναντίον όλων, σταθήκαμε όχι δίπλα στον Εύελπι, τον οποίο δεν γνωρίζουμε καν, αλλά δίπλα στον Ελληνικό Στρατό και δίπλα στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Δεν ζητούμε να μας πουν "Μπράβο" το καθήκον μας κάναμε. Αλλά να ξέρουν οι πάντες ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν μπορεί να μιλήσει, έχει φωνή μέσα από το defencenet.gr και κάθε ημέρα θα ακούγεται και πιο δυνατά με πάνω από ένα εκατομμύριο αναγνώστες, πλέον το μήνα!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Προς εκπλήρωση της προφητείας "Ένα ψωμί θα χαθεί το μισό, και ένα ολόκληρο";

http://images.travelpod.com/users/amyblundell/1.1296136456.snowy-fields_1.jpg

ΔΕΝ ΦΥΤΡΩΣΑΝ ΤΑ ΣΙΤΑΡΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Συζητώντας με νεαρό φωτισμένο ασκητή της Δυτικής Μακεδονίας, περί διαφόρων πνευματικών θεμάτων σε κάποια στιγμή προσπαθώντας να μου εξηγήσει την δύναμη του Θεού μου ανέφερε «εμείς κάνουμε σχέδια αλλά ο Θεός έχει τα δικά Του... Κοίτα φέτος τι έγινε : για πρώτη φορά από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου δεν φυτρώσανε τα σιτάρια! Τέτοια εποχή τα χωράφια έπρεπε να έχουν αρχίσει να είναι ήδη πράσινα αλλά φαίνεται με τις συνεχόμενες παγωνιές μόλις πετάχτηκε το φύτρο του σιταριού κάηκε από την παγωνιά και πάει η σοδειά... Μπορεί να ξαναοργώσουν και να φυτέψουν ξανά για να πάρουν κάποια έστω μικρότερη παραγωγή άμα ευνοήσει ο καιρός αλλά είδες ο Θεός τι κάνει άμα θέλει;»

Πετάχτηκα τότε και του λέω «η προφητεία του Πατροκοσμά!»

«Ποια προφητεία;» μου λέει.

«Αυτή που γράφει ο Καντιώτης στο βιβλίο του για τον Πατροκοσμά! Λέει :

"Ένα ψωμί θα χαθεί το μισό, και ένα ολόκληρο"

κι εξηγεί ότι όπου ψωμί είναι σοδειά!»

«Μπορεί...» απάντησε, κοιτώντας πονηρά...

Και συμπλήρωσα «υποθέταμε ότι θα διακοπεί ο θερισμός από πόλεμο αλλά πολύ πιθανό να είναι αυτό! Δηλαδή, είτε να ξανασπείρουν ένα μέρος των χωραφιών και να πάρουν μέρος της παραγωγής, είτε να βγουν σιτάρια μόνο σε κάποιες περιοχές π.χ. πιο θερμές όπως της Θεσσαλίας».

«Ποιος ξέρει... Ούτως ή άλλως ο καιρός έφτασε...» συμπλήρωσε ο νεαρός ασκητής, κρυφογελώντας...

Με χαιρέτισε λέγοντας ξανά χαμογελώντας λέγοντας με βεβαιότητα...

...«μη φοβάστε - όλα θα πάνε καλά!»

ΠΗΓΗ

Ο Big Brother της Google

Διαβάστε και δείτε σχετικό βίντεο για τις αλλαγές που κάνει η Google όσον αφορά στην πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων (Vid).

Η Google ανατρέπει όλα όσα ξέραμε και σπάει την υπόσχεσή της σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της.

Όπως ανακοίνωσε αλλάζει την πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων και στην ουσία αυτή (η πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας των προσωπικών δεδομένων) ενοποιείται κάτω από κοινές αρχές για όλα τα προϊόντα της εταιρείας.

Για παράδειγμα, εάν όντας συνδεδεμένος στη Google ψάχνατε στο διαδίκτυο για σκέιτμπορντς, τώρα εάν πάτε να συνδεθείτε στο Youtube, είναι πιθανό να σας βγάλει προτεινόμενα βίντεο με τον Tony Hawk.



Οι εν λόγω αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Μαρτίου.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της η εν λόγω εφαρμογή θα καλύπτει την πλειονότητα των προϊόντων της και θα εξηγεί ποιες πληροφορίες συλλέγουμε και πως τις χρησιμοποιούμε, με έναν πιο εύληπτο τρόπο.

"Μέχρι τώρα διατηρούσαμε πάνω από 70 ξεχωριστές πολιτικές προσωπικών δεδομένων, οι οποίες πλέον ενοποιούνται σε μία κεντρική", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές αναμένεται να εγείρουν αντιδράσεις σχετικά με την παραβίαση της ιδιωτικότητας καθώς μεταξύ των πληροφοριών που θα συλλέγονται θα είναι η τοποθεσία του χρήστη, η λίστα των επαφών του αλλά και το περιεχόμενο των e-mail του.

Η Google ευελπιστεί να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη σε διαφορετικές υπηρεσίες της και να παράσχει στους διαφημιστές ένα σημαντικό εργαλείο να προσελκύουν πελάτες.

"Εάν είστε συνδεδεμένοι στη Google, μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα, να αναζητήσετε ένα προϊόν, να δείτε τα e-mail σας και να εκφραστείτε στο Google+", τονίζει η εταιρεία, προσθέτοντας πως "για παράδειγμα θα μπορούμε να καταλάβουμε αμέσως τι ψάχνετε και να σας βοηθήσουμε να βρείτε πιο γρήγορα αυτό που ψάχνετε".

Μέχρι τώρα, δηλαδή ένας χρηστής έπρεπε να συναινέσει για την χρήση κάθε υπηρεσίας της Google ξεχωριστά, δηλώνοντας πως αποδέχεται τους όρους χρήσης της, ενώ τώρα η αποδοχή των όρων σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα θα καλύπτει όλες τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Ράιαν Κάλο, διευθυντή για την προστασία της ιδιωτικότητας στο Stanford Center, η Google, προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να απλοποιήσει την πολιτικής προστασίας της ιδιωτικότητας των προσωπικών δεδομένων.

Ωστόσο, τονίζει πως η Google θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στο πως θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα των χρηστών της, χωρίς να αποκαλύψει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.



Ετοιμαστείτε! 'Ερχεται "χαράτσι" και στα αγροτεμάχια

"Θα σας βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα" είπε ο Πατροκοσμάς 250 χρόνια πριν.Και όσο και αν έχουμε γαλουχηθεί στον Δυτικό Ορθολογισμό το υπουργείο οικονομικών με τις κινήσεις του μας αναγκάζει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και άλλες οπτικές γωνίες.

Η «αγελάδα», που λέγεται ακίνητα, και αρμέγεται στη χώρα μας διαχρονικά, από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις, δείχνει ανεξάντλητη. Μετά από το χαράτσι, που επιβλήθηκε στα ακίνητα τον περασμένο Σεπτέμβριο, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, στο υπουργείο οικονομικών ετοιμάζουν κάτι αντίστοιχο και με τα αγροτεμάχια, αλλά και όλα τα εκτός σχεδίου οικόπεδα.

Αυτό εισηγούνται στην ηγεσία του οικονομικού επιτελείου, υπηρεσιακοί παράγοντες της Καραγιώργη Σερβίας, ώστε το μέτρο να συμπεριληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα πρόκειται για «έκτακτη εισφορά μόνιμου χαρακτήρα», και θα λειτουργεί στο μοντέλο του χαρατσιού της ΔΕΗ. Δηλαδή, οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οικοπέδων θα πληρώνουν κατ΄ αρχάς μέσω των λογαριασμών ρεύματος, αφού ο φόρος έχει πρώτα υπολογιστεί με βάση την αντικειμενική αξία των τεμαχίων.

Στο υπουργείο οικονομικών υποστηρίζουν πως θα μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση της συγκεκριμένου μέτρου μέχρι το καλοκαίρι της φετινής χρονιάς. Επιχειρηματολογούν, μάλιστα, υπέρ της επιβολής του φόρου, μιλώντας για κοινωνική δικαιοσύνη, αφού – όπως υποστηρίζουν – είναι ουκ ολίγα τα αγροτεμάχια, που βρίσκονται σε ακριβές περιοχές και είναι αφορολόγητα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ριπές από αντεισαγγελέα Α.Π. κατά Λοβέρδου-συστήματος

Ολοκληρωμένη κοινωνική και πολιτική πλατφόρμα, με σφοδρή επίθεση και κατηγορίες για διάπραξη ποινικών αδικημάτων από τους υπουργούς όπως ο Α.Λοβέρδος, συνέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και μέλος της Ενωσης Εισαγγελέων κ. Ρούσος Παπαδάκης με απαίτηση να αποδομηθεί το νυν πολιτικό σύστημα και καλεί τον υπουργό Υγείας με αφορμή τις δηλώσεις περί «μακελειού αν πειράξουν τον Γιώργο Παπανδρέου» να ασχολείται μόνο με τα υπηρεσιακά του καθήκοντα!
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει χαρακτηριστικά για τον κ. Λοβέρδο: «θα ήθελα να του πω ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο της Ρόδου, που έμεινε χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και αναλώσιμα υλικά (σ.σ.: θέμα που αποκάλυψε το www.ygeianews.gr) για να τα χορηγήσει τελικά η Μ.Κ.Ο., ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο Σύρου, όπου οι συγγενείς ασθενών μεταφέρουν ηλεκτρικές θερμάστρες για να τους ανακουφίζουν. Ακόμη ας ασχοληθεί με το μερίδιο από τη συλλογική ευθύνη που αναλογεί για την "αποπροστασία" του πολίτη από την αύξηση της εγκληματικότητας (απότοκο πολιτικής τακτικής)».

Όσον αφορά δικαστές και εισαγγελείς, σημειώνει ο κ. Παπαδάκης, «καλό είναι όπου είναι απαιτητικοί με τους άλλους να είναι πρώτα απαιτητικότεροι και αυστηρότεροι με τους εαυτούς τους, (...), να εξορθολογίζουν την έρευνα, την ποινική δίωξη, την προσωρινή κράτηση αφού οι υπερβολές αναιρούν το δίκαιο», αναφερόμενος στην προφυλάκιση του ηγούμενου Eφραίμ της Μονής Βατοπαιδίου που έχει ξέσηκώσει διεθνή σάλο..

Στην αναφορά του, που υπέβαλε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, ο κ. Παπαδάκης δεν χαρακτηρίζει απλώς «ατυχείς» τις δηλώσεις του υπουργού, αλλά σημειώνει ότι η πράξη του «(υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας) άπτεται της πρόκλησης σε τέλεση πλημμελήματος». Και με ασυνήθιστη για δικαστικό λειτουργό φρασεολογία, του προτείνει στο εξής να ασχολείται καλύτερα με τα υπουργικά καθήκοντά του και μόνο!

Με αφορμή τον θόρυβο για τον δικαστικό χειρισμό της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Παπαδάκης ζητεί εν γένει από τους πολιτικούς και τους άλλους παράγοντες του δημοσίου βίου «να αφήσουν τη δικαστική εξουσία να επιτελέσει το έργο της και να σταματήσει η όποια πολιτική ή επαγγελματική εκμετάλλευσή της», παρατηρώντας ότι «τα Ραδιοτηλεοπτικά λαϊκά παραδικαστήρια δεν προάγουν τον νομικό πολιτισμό και το δίκαιο, όταν γίνεται υπέρβαση των ορίων της κριτικής, μάλιστα όταν επιδιώκεται πολιτικό όφελος ή το κέρδος της τηλεθέασης, παραπλανώντας την κοινή γνώμη και προσπαθώντας να ασκήσουν πίεση στη δικαιοσύνη».

Στρέφει, δε, τα πυρά του εναντίον «όσων διαχρονικά ασκώντας εξουσία, μας έφθασαν σ' αυτή την κατάσταση, που οδήγησαν εκατοντάδες νέων στην ανεργία στερώντας τους το όνειρο και την ελπίδα στη ζωή», σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να προκαλούν και δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας». Και τους κατηγορεί ότι «αποδόμησαν από την παιδεία τις ανθρώπινες αξίες, το ήθος, την ειλικρίνεια, την καλοσύνη, την αγάπη...».

Στο μεταξύ «η πέτρα του σκανδάλου», η δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ, μελετάται αυτή την ώρα από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντελή, προκειμένου να αποφασίσει αν θα τη στείλει η όχι στη Βουλή.
Φυσικά θα πρόκειται για μία τεράσρτια συγκάλυψη αν αρνηθεί να στείλει το εθνικό σκάνδαλο της διόγκοσης του χρέους στη Βουλή.
Σύμφωνα με πηγές του Αρείου Πάγου, πάντως, ο νόμος δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην εισαγγελία για να μη τη διαβιβάσει αμελητί, ενώ από τους οικονομικούς εισαγγελείς – των οποίων ζητήθηκε η αντικατάσταση από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου – κρούεται ο κώδωνας για την ύπαρξη κινδύνου παραγραφής.

Οι αντιδράσεις, εν τω μεταξύ, συνεχίζονται για το αίτημα του κ. Παπαϊωάννου προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο να αντικατασταθούν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς μετά τα όσα είπε περί πιέσεων, χωρίς να προκύψουν από την έρευνα που ακολούθησε αποδείξεις.

Οπως δήλωσε πάντως ο ένας εκ των δύο αντεισαγγελέων Εφετών, ο κ. Μουζακίτης «θέλω να συνεχίσω να υπηρετώ τη Δικαιοσύνη ως οικονομικός εισαγγελέας, αλλά όπου και αν με τοποθετήσει η υπηρεσία μου θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κατά κυβέρνησης-υπουργών Δικαιοσύνης και Υγείας

ImageΣκληρή ανακοίνωση ακριβώς στο πνεύμα της καθαρά πολιτικής παρέμβασης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρούσου Παπαδάκη, εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή δηλώσεις πολιτικών προσώπων σχετικά με την διαβίβαση της δικογραφίας, που αφορά την ΕΛ. ΣΤΑΤ. στη Βουλή από τους αρμόδιους εισαγγελεί.

Συγκεκριμένα:

«Το άρθρο 86 του Συντάγματος και ο Νόμος «Περί ευθύνης Υπουργών» εμποδίζουν τη δικαστική αρχή να ελέγξει την ουσιαστική και νομική βασιμότητα υποθέσεων, στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Αντίθετα υποχρεώνεται αμελλητί να διαβιβάσει τις σχετικές δικογραφίες στην Βουλή. Η ως άνω υποχρέωση είναι γνωστή σε αυτούς που έκαναν τις ανωτέρω δηλώσεις, όταν μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν για υπόθεση με εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα είχαν επικρίνει την δικαστική αρχή διότι δεν διαβίβασε την ανωτέρω υπόθεση αμελλητί στην Βουλή.

Κατόπιν αυτών διερωτώμεθα αν ο όρος «αμελλητί» χρησιμοποιείται επιλεκτικά και αναλόγως με τα προσδοκώμενα πολιτικά οφέλη ή τις επαπειλούμενες πολιτικές ζημίες.

Η προσπάθεια ορισμένων πολιτικών να τοποθετήσουν τη δικαιοσύνη στο κέντρο μιας πολιτικής διελκυστίδας δεικνύει ότι στην πραγματικότητα δεν επιθυμούν ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην τήρηση των Συνταγματικών διατάξεων και της κείμενης νομοθεσίας ανεξάρτητα από τα πολιτικά ή άλλα συμφέροντα που συγκρούονται».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΚΙΝΓΚ ΣΚΗΝΗ (GHS) ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ “ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ”

Την ιστοσελίδα της “Δημοσιογραφικής Ενότητας” χτύπησε πριν απο λίγο η “Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή”.

Το κείμενο που αναρτήθηκε είναι το ακόλουθο:

HACKED

+Napsterakos+

Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή.

Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή 2012

Το μήνυμα μου για αυτήν μου την πράξη είναι απλό..
Πόσο ακόμα?
Πόσο ακόμα τα Μ.Μ.Ε θα ενθαρρύνουν το θεμα “Καταστροφη της Ελλαδας”;
Πόσο ακόμα θα καλύπτουν αυτούς που έχουν φέρει την Ελλάδα σε αυτό το πλέον αποκαρδιωτικό θέαμα?
Καλό θα ήταν πριν σκεφτείτε πόσα λεφτά θα πάρετε για να πείτε ψέματα σε όλους αυτούς που πραγματικά σας ταΐζουν να σκεφτείτε πρώτα πόσο “ΠΟΝΟ” θα προκαλέσετε..
Σκεφτείτε έστω για μια στιγμή αν όλοι μαζί ξεσκεπάσετε αυτήν την μεγάλη αλήθεια που κρύβετε πίσω από κάθε μικρο σκάνδαλο.. πίσω από κάθε μικρή απατή.. Η δημοσιότητα πλέον δεν θα έπρεπε να θαυμάζετε.. αλλά να διώκεται..
Αλλά από ποιους;
Από τους ιδίους που έχουν συμβάλει σε αυτήν την “καταστροφή” της χωράς που κάποτε ήταν ένα υπόδειγμα πολιτισμού;
Δεν νομίζω..
Γιαυτό καλό θα ήταν να αρχίσουμε να ξυπνάμε και να μην γινόμαστε περίγελος σε αυτούς που τους συμφέρει να ήμαστε και να κάνουμε το έργο τους ακόμα πιο εύκολο! Θυμηθείτε ποιοι ήμασταν και ποιοι έχουμε γίνει!


To anonymous: You have grown such reputation, unfortunately far exceeding your powers. Powers you claim to posses, though haven’t put them to use yet. We get bored to authenticate your false posts and hacks due the time. Good effects, but tell me who saw anonymous hacks on live time, beside the posts on blogs and news sites? However, we do that because we believe that is important to pass messages to the public.

Join us, use your powers, the time to strike is now. Everyday that passes is a waste. 30/1/2012 join us in a unified strike against Goldman Sachs and Fitch house. Let us vanquish all those pulling societies in the edges.

We are more organized like never before. This pirate ship has space and if you not afraid the waves, board! Itself anchors has been cutted and it never gonna reach mainland again. We rise a new era, we build the tomorrow, a new generation of ideas and advance. We are not negotiating, we don’t make deals, we have a plan. You don’t want us to breath, you drive us to extinction. But ideas will die last, till our last breath.

Wε dερloy αn ιdεα for ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, παιδεία! Wε tακε ovεr, join υς!

In somε dεcαdεs from noω ωε ωill bε τhε gεαrς of τhε systεm. Wε αrε noτ nεgoτiατing, ωε don’τ mακε dεαlς, ωε hαvε α plαn.

With kind regards,
me your son/daughter, of freedom and civilization.

++++++++++
Είμαστε παντού βλέπουμε και ακούμε τα πάντα, σε ένα μέλλον βασισμένο σε ψέματα όλοι είναι διεφθαρμένοι, όλοι πρέπει να πληρώσουν και θα το κάνουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Τα λόγια αποκτούν αξία μόνο μέσα από τις πράξεις.

We Are Everywhere.


Message: Ενότητα – Αγιότητα – Καθολικότητα – Αποστολικότητα

We have a plan, a vision of our existance. Union is one of the most important things for humanity to evolve. Like Alexander the Great formed an Empire only to fight back against “Persian evil globalization of slavery”, and then it created the vision of a FREE world if somebody can conqueror everything and place Freedom, which Alexander did ref: to Alexander’s the Great Oath in Opis 324 BC. Today another and so modern Slavery Globalization based on economy terrorism is at our doorstep. We trainning you in the ways of Total Freedom which union and balance can be restored. We seek evolve and universe exploration. Prior that, we have to find true peace and union. A member of Greek Hacking Scene said “what if human can exist without his/her physical body?”.


Copyright 2012 Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή GHS.


ΠΗΓΗ

Η GHS ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ AKOMA ΕΚΕΙ: http://www.dimenotita.gr/nap.html

Γιατί μας νοιάζει η αμερικανική νομοθεσία (SOPA) για το ίντερνετ; Μπορεί πραγματικά να φιμώσει την ελευθερία λόγου σε τρίτες χώρες όπως η Ελλάδα;


Από το AUTO ΤΡΙΤΗ:

Τι άλλαξε από την εποχή που μπορούσαμε ελεύθερα να ηχογραφήσουμε το πρόγραμμα του ραδιοφώνου σε μία κασέτα και να το ακούσουμε ξανά και ξανά ή να το μοιραστούμε με τους φίλους μας; Πως φτάσαμε στο σημείο να διώκεται κανείς για μία παιδική ζωγραφιά ενός ήρωα των κινουμένων σχεδίων; Γιατί ακόμη και αυτό, με τη νέα νομοθεσία, αν περάσει, θεωρείται κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων.
Το πρόβλημα που δημιουργούν τα δύο νομοσχέδια με τα ονόματα SOPA και PIPA που θα περάσουν από την αμερικανική νομοθετική εξουσία έχει δύο πτυχές. Πρώτα αυτό που προτείνουν ως τρόπο καταπολέμησης της πειρατείας και της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας και μετά το έδαφος που θα ετοιμάσουν για υιοθέτηση αντίστοιχων μέτρων και από τις άλλες κυβερνήσεις.

Τα νομοσχέδια αυτά στηρίζονται από τις εταιρείες παραγωγής περιεχομένου, όπως λέγεται συνολικά η βιομηχανία του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της μουσικής στην Αμερική. Η πίεσή τους προς την αμερικανική κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε νομοθεσίες με παγκόσμια πλέον ισχύ που προστατεύουν τα συμφέροντά τους.

Και μέχρι εδώ τα πράγματα είναι εντάξει. Η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι θεμιτή και στη βάση τους αυτά τα νομοσχέδια επιχειρούν κάτι στο οποίο κανείς δε μπορεί να αντιπαρατεθεί. Ο τρόπος όμως είναι προβληματικός και πιθανώς επικίνδυνος.

Τα νομοσχέδια αυτά επιτρέπουν την παράφορη λογοκρισία του υλικού του διαδικτύου, αφού δίνουν στους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων τη δύναμη με μία μόνο διαμαρτυρία για ένα ιστότοπο, αυτός να απομονώνεται τελείως από το διαδίκτυο. Το όνομά του να σβήνεται από τον κατάλογο που επιτρέπει στον υπολογιστή μας να τον προσεγγίσει (DNS), να πάψει να περιλαμβάνεται στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης όπως το Google, ενώ αν η κατηγορία περιλαμβάνει και παράνομη συναλλαγή (όπως πώληση φαρμάκων «μαϊμού»), τότε να παύει και ο τρόπος χρηματοδότησής του από οργανισμούς που μεσολαβούν όπως η Visa, η Mastercard ή το PayPal. Με δύο λέξεις, μία κατηγορία μόνο, χωρίς δίκη, στοιχεία ή άλλη δικαστική διαδικασία μπορεί να σβήσει από το ίντερνετ έναν ιστότοπο. Αμερικανικό και ξένο.

Θα έλεγε κανείς πως εφόσον ένα σάιτ όντως παρανομεί καλό θα ήταν να στερηθεί την προώθηση ή την χρηματοδότηση, αλλά για κάτι τέτοιο δε χρειάζεται ένας τόσο απόλυτος νόμος. Ήδη το Google και άλλες μηχανές αναζήτησης φιλτράρουν το περιεχόμενο. Στη Γερμανία για παράδειγμα το Google δεν εμφανίζει περιεχόμενο σχετικό με το νέο-ναζισμό, ενώ και οργανισμοί σαν τη Visa δεν επιτρέπουν πληρωμές σε φίρμες που διακινούν παράνομο υλικό.

Σε μία διαδικτυακή κοινωνία όμως όπου οι χρήστες διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό το περιεχόμενο των ιστοσελίδων μια τέτοια «αστυνόμευση» θα σημάνει την πλήρη φίμωση. Ένα σάιτ όπως για παράδειγμα το Youtube, ή το Facebook, που δε μπορεί να ελέγχει κάθε σχόλιο, εικόνα, βίντεο και γενικά περιεχόμενο που ανεβάζουν οι χρήστες, θα προτιμήσει να κλείσει από το να συρθεί σε εξόντωση. Είναι τεχνικά αδύνατο και οικονομικά αδιανόητο να ελεγχθεί το περιεχόμενο των χρηστών. Για το Autotriti.gr για παράδειγμα θα σήμαινε το κλείσιμο των σχολίων προς το κοινό του και τη σχολαστική λογοκρισία των κειμένων των συντακτών ώστε όχι μόνο να μην κάνουν αναφορές που μπορεί να θεωρηθούν παράνομες με βάση τα εν λόγω νομοσχέδια, αλλά και να μην προκαλούν στο παραμικρό και με κανένα τρόπο. Μία απλή καταγγελία εξάλλου, χωρίς δικαστική παρέμβαση, θα ήταν αρκετή εξάλλου για να κλείσει το σάιτ.

Η ελευθερία του λόγου περιλαμβάνει αναμφισβήτητα και το ρίσκο της εκτροπής, της παρανομίας και της καταπάτησης πνευματικής περιουσίας. Δε μπορεί όμως να αντιστρέφεται το τεκμήριο της αθωότητας και να θεωρούμαστε πλέον όλοι ένοχοι μέχρι να αποδείξουμε το αντίθετο. Είναι εξάλλου πιο σημαντικό ο κάθε άνθρωπος να εκφράζεται ελεύθερα και να έχει ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφορία και τις ιδέες από τα συμφέροντα μιας ομάδας εταιρειών.

Ακόμη και σε οικονομικά μεγέθη όταν μετριέται αυτό, πιο πολλές θέσεις εργασίας προσφέρουν σήμερα οι νέες τεχνολογίες και τα μέσα και παράγουν περισσότερο πλούτο και ανάπτυξη από τις συγκεκριμένες εταιρείες. Δεν είναι τυχαίο πως υποστηρικτές αυτών των νομοσχεδίων είναι όλες οι μεγάλες γνωστές εταιρείες κινηματογράφου, μουσικής και τηλεόρασης, και απέναντί τους είναι οι κολοσσοί του ίντερνετ, όπως το Google και η Wikipedia που κινητοποιήθηκαν την Τετάρτη «κλείνοντας» προς ένδειξη διαμαρτυρίας τις σελίδες τους. Δεν είναι μόνο η ύπαρξή τους που απειλείται, αλλά η ύπαρξη του ίντερνετ στο σύνολό του.

Και μιλάμε για μία αμερικανική νομοθεσία που μέχρι πριν λίγο νομίζαμε ότι απασχολεί μόνο τους αμερικανούς και δεν επηρεάζει καθόλου τους υπολοίπους. Είναι όμως δυνατόν να το βλέπουμε έτσι όταν μιλάμε για το ίντερνετ;

Υπάρχει περιθώριο λογοκρισίας στο διαδίκτυο που μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστη την ελεύθερη κυκλοφορία ιδεών και πληροφοριών; Μπορεί ο κόσμος να αφήσει έναν αμερικανικό νόμο να φιμώσει το ίντερνετ; Εσείς βλέπετε το μέγεθος του προβλήματος τώρα;

Πηγή

Σχ. ΚΟ: Τελικά, η Γερουσία ανέβαλε επ’ αόριστο τη συζήτηση του νομοσχεδίου PIPA (Protect IP Act) που περιέχει παραπλήσιες διατάξεις με το νομοσχέδιο SOPA το οποίο έχει εισαχθεί στη Βουλή.

Βίντεο: Ο Ron Paul: Προστατέψτε το Internet. Κάτω το SOPA




ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: "ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ"!

Με μια μακροσκελέστατη επιστολή - βόμβα προς την ηγεσία του ΚΚΕ (!!!), ο θαρραλέος Μητροπολίτης Σεραφείμ ταράζει τα νερά και προκαλεί πονοκέφαλο στον Περισσό! Κι αυτό διότι πρέπει να του απαντήσουν στα όσα γράφει (με συντριπτικά επιχειρήματα, όπως πάντα), διαφορετικά θα φανεί πως η μαρξιστική "ιδεολογία" κατατροπώνεται από την Ορθοδοξία! Παρότι μεγάλη, αξίζει να τη διαβάσετε:

Πρός τήν Ἐξοχωτάτη Κυρία Ἀλέκα Παπαρήγα

Γεν. Γραμματέα Κομμουνιστικοῦ Κόμματος Ἑλλάδος

Εξοχωτάτη κ. Παπαρήγα,

Ὡς Ποιμενάρχης τοῦ ἐπινείου τῆς Πρωτευούσης τῆς Χώρας ἡμῶν καί πνευματικός διάκονος τῆς ἐν Πειραιεῖ Ἐκκλησίας τοῦ Θεοῦ, μετ’ αἰσθημάτων συνοχῆς καρδίας καί πολλῆς θλίψεως διά τήν ὄχλησι τῆς Ὑμετέρας πολυευθύνου Ἐξοχότητος ἐν καιροῖς δυσχειμέροις κατά τούς ὁποίους ἀγωνίζεσθε γιά τήν διάσωσι τῆς φιλτάτης Πατρίδος ἐκ τῶν ἁρπακτικῶν διαθέσεων τῶν δανειστῶν καί πιστωτῶν Αὐτῆς πού πραγματούμεναι ἀναποδράστως θά ὁδηγήσουν εἰς τήν ἀπώλεια τῆς ἐθνικῆς κυριαρχίας καί ἀνεξαρτησίας, καθηκόντως προάγομαι ὅπως παρακαλέσω Ὑμᾶς νά ἐμποδίσητε τήν στοχευμένην ἐπίθεσιν τοῦ καταρρέοντος κόμματος τῆς τέως συμπολιτεύσεως, τό ὁποῖο διά τῶν Ἐξοχωτάτων Ὑπουργῶν του κ.κ. Εὐαγγέλου Βενιζέλου καί Μιλτιάδου Παπαϊωάννου ἐπιχειρεῖ τήν ψήφισι ὑπό τῆς Βουλῆς τῶν Ἑλλήνων νομοσχεδίων σαφῶς ἀντικειμένων εἰς τήν Συνταγματική νομιμότητα καί τά δημοκρατικά αἰσθήματα. Σημειωτέον ὅτι διά τάς συγκεκριμένας νομοθετικάς ρυθμίσεις οὐδεμία πολιτική ἐξουσιοδότησι κέκτηνται καί ὡς ἐκ τοῦ ἀποτελέσματος δύναται νά κριθῇ στοχοποιοῦνται διά τῆς πρωτοβουλίας τῶν κινήσεών των αἱ Συνταγματικῶς κατοχυρωμέναι ἀρχαί τῆς ἀνθρωπίνης ὀντολογίας, τῆς ἐλευθερίας τῆς συνειδήσεως καί ἐκφράσεως, τῆς δημοσίας τάξεως καί τῶν χρηστῶν ἠθῶν.

Τά πρός ψήφισι νομοσχέδια πού κατετέθησαν εἰς τήν Βουλή τῶν Ἑλλήνων ἁρμοδιότητος τοῦ αὐτοπροσδιοριζομένου ὡς «προοδευτικοῦ» Ἐξοχωτάτου κ. Ὑπουργοῦ Δικαιοσύνης, Διαφανείας καί ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων Μιλτ. Παπαϊωάννου «Καταπολέμηση ἐκδηλώσεων ρατσισμοῦ καί ξενοφοβίας» καί «Κώδικας ναρκωτικῶν» εἰσάγουν εἰς τήν ἑλληνική ἔννομο τάξι ἀρχάς πού κονιορτοποιοῦν τήν Συνταγματική νομιμότητα καί ἀπομειώνουν πλήρως τήν ἰδιοπροσωπεία τοῦ Ἔθνους. Παρέλκει βεβαίως εἰς τήν Ὑμετέραν ἔμφρονα κρίσι νά ἀναφέρω ὅτι ὁ δῆθεν προοδευτισμός τοῦ κ. Ὑπουργοῦ προεβλέφθη ὅσον ἀφορᾶ εἰς τήν θεσμοθέτησι «καί ἑτέρου σεξουαλικοῦ προσανατολισμοῦ» ἐκτός τοῦ ὑπό τῆς ἀνθρωπίνης ὀντολογίας καί τοῦ αἰωνίου Δημιουργοῦ τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου τεθεσπεισμένου, πού προβλέπεται ὡς ἔννοια εἰς τά ἄρθρα 2 καί 3 τοῦ πρός ψήφισι νομοσχεδίου γιά τήν «καταπολέμηση ἐκδηλώσεων ρατσισμοῦ καί ξενοφοβίας», ὡς καί διά τήν ὑπ’ αὐτοῦ ἀπόπειρα εἰσαγωγῆς τῆς ἀμέσου λύσεως τοῦ ἱεροῦ θεσμοῦ τοῦ γάμου, τόσον ὑπό τοῦ φρενοβλαβοῦς ἡγεμόνος τῆς Ρώμης Νέρωνος ὅστις συνῆψε «γάμο» μέ δύο ἕλληνας ἀπελευθέρους τόν εὔσωμο καί ἀνδρώδη Πυθαγόρα καί τόν λεπτόσωμο καί γυναικώδη Σπόρο, τόν ὁποῖον κατέστησε ἐκτομία καί μετωνόμασε εἰς Σαββίνα, ὅπως ἐξιστορεῖ εἰς τήν περιώνυμο Ρωμαϊκή του ἱστορία ὁ Ἕλλην ἱστορικός Κάσσιος Δίων, (163 μ.Χ.) τῆς ὁποίας τήν ἀλήθεια ἐπιμαρτυροῦν οἱ σύγχρονοι ἱστορικοί τοῦ γεγονότος Τάκιτος καί Σουητώνιος, ὅσον καί ἀπό τόν ψευδοπροφήτη τοῦ Ἰσλάμ ἄραβα ἔμπορο Μωάμεθ, ὁ ὁποῖος τόν 7ον αἰ. εἰς τό Κοράνιόν του ἀνιδρύει τήν διάλυσι ὑπό τοῦ ἀνδρός τοῦ γάμου δι’ ἁπλῆς τρισσῆς σχετικῆς δηλώσεως.

Μέ τήν αἰτιολογική ἔκθεσι τοῦ σχεδίου Νόμου «Καταπολέμηση ἐκδηλώσεων ρατσισμοῦ καί ξενοφοβίας» πού ὡς ἰδεολογήματα ἀντίκεινται εἰς τόν ψυχισμό καί τήν καρδία τῶν Ἑλλήνων, ἐν παραγρ. 4 ἀντισυνταγματικά καί ἀνεπέρειστα ὁρίζεται ὅτι δῆθεν ἡ Ἑλληνική κοινωνία μεταβάλλεται εἰς «πολυπολιτισμική» κοινωνία, αὐθαίρετος ἔννοια πού θεσμοθετουμένη ὅμως ἐκμηδενίζει τήν Συνταγματική ἔννοια τοῦ Ἔθνους ὑπέρ τοῦ ὁποίου ὑφίσταται καί λειτουργεῖ τό Σύνταγμα. Μέ ἕναν προκλητικόν «παλαιοημερολογητισμόν» ἐπιχειρεῖται νά εἰσαχθῇ ἡ παρωχημένη ἔννοια τῆς πολυπολιτισμικότητος εἰς τήν ἑλληνική ἔννομο τάξι, τήν στιγμή κατά τήν ὁποία τά ἐφαρμοσθέντα μοντέλα πολυπολιτισμικότητος εἰς ἄλλες χῶρες καταρρέουν ἀνεπανορθώτως, ὡς οἱ ἡγέται των διακηρρύσουν καί ἐπενέρχονται οἱ ἔννοιες τῆς ἐθνικότητος καί τῆς ἰδιοπροσωπείας ἑκάστου λαοῦ.

Κατά προκλητική καταστρατήγησι τοῦ Συντάγματος, ἡ ἔννοια τῆς θρησκείας πού προβλέπεται εἰς τά ἄρθρα 2 καί 3 τοῦ ὑπό ψήφισι σχεδίου νόμου ἀποδεσμεύεται ἀπό τίς προβλέψεις τοῦ ἄρθρου 13 τοῦ ἰσχύοντος Συντάγματος διότι ἡ ἑλληνική ἔννομος τάξις δέν περιβάλλει μέ συνταγματικήν ἀναγνώρισι καί προστασία οἱανδήτινα θρησκευτική παραδοχήν ἀλλά μόνον ἐκείνην ἡ ὁποία ἀποτελεῖ γνωστή θρησκεία μή ἔχουσα κρύφια δόγματα καί τῆς ὁποίας ἡ λατρεία δέν ἀντίκειται εἰς τήν δημόσια τάξη καί τά χρηστά ἤθη. Ἑπομένως μέ τό ὑπό ψήφισι νομοσχέδιο προστατεύονται οἱ σέκτες, οἱ παραθρησκεῖες, ὁ σατανισμός, πού διαφημίζεται διά τοῦ διαδικτύου μέ ἐπικλήσεις δαιμόνων καί ἀνθρωποθυσίες, ἡ Σαϊεντολογία, ἡ ὁποία ἐπανέρχεται μέ θρησκευτικό προσωπεῖο κατόπιν τῆς ὑπό τῆς ἑλληνικῆς ἐννόμου τάξεως καταργήσεως αὐτῆς ὑπό τήν σωματειακήν της ἔκφανσι (Ἑλληνική πολιτεία κατά ΚΕΦΕ) καί κάθε εἶδος γκουρουϊσμοῦ καί ψυχοναρκωτικῶν. Εἰσάγεται ὡσαύτως κατά παράβασι τῆς χριστιανικῆς ἀνθρωπολογίας καί τῆς ἀνθρώπινης ὀντολογίας ἡ ἔννοια τοῦ «ἑτέρου σεξουαλικοῦ προσανατολισμοῦ» καί ἀναγνωρίζεται ἡ παράνοια καί τό ἔγκλημα περί τό γενετήσιο ἔνστικτο ὡς θεσμός τῆς ἐννόμου τάξεως. Εἶναι ἀσφαλῶς συμπαθέστατα τά θύματα αὐτῆς τῆς τραγικότητος ὡς πρόσωπα καί ἔχουν ὁπωσδήποτε ἀνάγκη τῆς ἀγάπης καί τῆς στοργῆς ἀλλά εἶναι ἀποτρόπαιο βδέλυγμα ἡ πρακτική τῆς ζωῆς των καί τυγχάνει ἀδιανόητο νά ἀναγνωρισθῇ ὡς θεσμός δικαίου. Ἀναδιφών τήν ὑπό τοῦ Ἐξοχωτάτου κ. Ὑπουργοῦ Ἐργασίας προσφάτως δημοσιευθεῖσα Ὑπουργική Ἀπόφαση Ἀριθμ. Φ. 11321οικ.26012/1718 (ΦΕΚ τ. Β΄ 2611/8.11.2011) αἰσθάνομαι τρομακτική ἀπογοήτευσι διά τό πολιτικό προσωπικό τῆς χώρας ἡμῶν, πού φθάνει εἰς τοιαύτη ἔκπτωσι νά περιβάλῃ μέ νομοθετικό κῦρος εἰς τήν Ἐφημερίδα τῆς Κυβερνήσεως κακουργηματικές ἐκδηλώσεις περί τό γενετήσιο ἔνστικτο, ἐφευρέσεις δαιμόνων φρικώδεις καί εἰδεχθεῖς πού ὡστόσο «ἀναγνωρίζονται» ἀπό τούς δῆθεν «προδευτικούς» ὡς δῆθεν «σεξουαλικός προσανατολισμός» τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου. Φαίνεται ὅτι τό τρομακτικό παράδειγμα τῆς Ὁλλανδίας τῆς ὁποίας ἡ ἔννομος τάξις ἀνεγνώρισε «κόμμα παιδοφίλων» μεταδίδεται ὡς λοιμική νόσος καί παρ’ ἡμῖν.

Εἰς τό ὑπό ψήφισι νομοσχέδιο καί εἰς τό ἄρθρο 4 καθιερώνεται ἡ παγκόσμια φασιστική πρωτοτυπία εἰς τήν ἑλληνική ἔννομο τάξη περί συλλογικῆς εὐθύνης τῶν νομικῶν προσώπων γιά «ἀδικοπραγίες ἑνός φυσικοῦ προσώπου πού ἐνεργεῖ εἴτε ἀτομικά εἴτε ὡς μέλος ὀργάνου καί κατέχει διευθυντική θέση» καί ἀπαραδέκτως ἀναγορεύεται ὁ ἐκπρόσωπος τῆς Ἐκτελεστικῆς ἐξουσίας (Ὑπουργός Δικαιοσύνης), εἰς φυσικό δικαστή.

Ὁ προφανής στόχος τοῦ νομοσχεδίου εἶναι ἡ φίμωση τῆς πληροφορήσεως, ἑκατοντάδων ἱστολογίων, ἐφημερίδων καί περιοδικῶν, ἀφοῦ ἀκόμα καί ἡ ἀναφορά εἰς τήν ἐγκληματικότητα ὁμάδων λαθρομεταναστῶν ἤ εἰς τό ἐπιβαλόμενο ἀπό τό Ἰσλάμ «τζιχάντ» καί εἰς τόν φονταμενταλισμό του, θά ἀποτελῇ πρᾶξι ποινικά κολάσιμη.

Μέ τήν νέα λογική τοῦ νομοσχεδίου θά ἔπρεπε νά ὁδηγηθοῦν πάραυτα εἰς τίς φυλακές οἱ χιλιάδες τῶν ὀρθοδόξων Ἑβραίων, ἐάν διήρχοντο ἀπό τήν Ἑλληνική ἐπικράτεια, πού καταθέτουν ἀδιάσειστα ἱστορικά ντοκουμέντα καί μαρτυρίες γιά πράξεις καί παραλείψεις τῶν σιωνιστῶν ἡγετῶν εἰς τίς ἐν Ἀμερικῇ ἱστοσελίδες τους http://www.israelversus judaism.org καί http://www.jewsnotzionists.org. index.htm καί πού ἀφοροῦν εἰς τό εἰδεχθέστατο ἔγκλημα γενοκτονίας τοῦ Ἑβραϊκοῦ λαοῦ πού διέπραξε ὁ παρανοϊκός δικτάτωρ Ἀδόλφος Χίτλερ καί τό ναζιστικό χυδαῖο καθεστώς του. Θά ἔπρεπε νά ὁδηγηθῇ εἰς τίς φυλακές καί ὁ Ραββίνος τῆς Σλοβακίας Michael Ber Weissmandl ztl, Κοσμήτωρ τοῦ Ἱδρύματος Nitra Yeshiva διά τό βιβλίο του «Min Hametzar» (Ἀπό τά βάθη) πού ἐξεδόθη εἰς τήν Ν. Ὑόρκη εἰς τά Ἑβραϊκά καί ἀναφέρεται εἰς τά χρόνια 1942-1945 καί εἰς τίς παραλείψεις τῶν σιωνιστῶν ἡγετῶν διά τήν σωτηρία τῶν ἑβραίων τῆς Σλοβακίας.

Στοιχοῦντες οἱ προτείνοντες Ἐξοχώτατοι κ. Ὑπουργοί Εὐ. Βενιζέλος, Ἀνδρ. Λοβέρδος, Χρ. Παπουτσῆς, Δημ. Ρέππας καί Μιλτ. Παπαϊωάννου εἰς τήν φρικώδη ἀντίληψι τοῦ τ. Πρωθυπουργοῦ κ. Γεωργίου Παπανδρέου διά τήν ἀποποινικοποίησι τῶν ναρκωτικῶν οὐσιῶν, ὁ ὁποῖος εἰς ἀνύποπτο χρόνο εἶχε δηλώσει: «μιά γλάστρα σέ κάθε μπαλκόνι», μέ τό πρόσχημα τῆς κωδικοποιήσεως τῶν διατάξεων διά τίς ναρκωτικές οὐσίες καί τοῦ ἐξορθολογισμοῦ τῶν ποινῶν νομιμοποιοῦν τήν χρῆσι, κατοχή καί προμήθεια ναρκωτικῶν οὐσιῶν καί εἰσάγουν διά πρώτη φορά εἰς τήν ἑλληνική ἔννομο τάξη ἀλλά καί εἰς τήν σκέψι καί ἀντίληψι τῆς ἑλληνικῆς νεολαίας τήν ὀλέθρια καί ἐγκληματική ἄποψι ὅτι ὁ θάνατος ἐκ τῶν ναρκωτικῶν οὐσιῶν δύναται νά κατηγοριοποιηθῇ.

Εἰς τό ἄρθρο 29 τοῦ ὑπό ψήφισι Νομοσχεδίου «Καλλιέργεια κάνναβης δημόσια χρήση ναρκωτικῶν οὐσιῶν, πλαστογραφία ἰατρικῆς συνταγῆς» ἀναφέρεται: «1. ὅποιος γιά δική του ἀποκλειστική χρήση καλλιεργεῖ φυτά κάνναβης σέ ἀριθμό ἤ ἔκταση πού δικαιολογοῦνται μόνο γιά τήν ἀτομική του χρήση, τιμωρεῖται μέ κράτηση μέχρι τριῶν μηνῶν ἤ μέ πρόστομο μέχρι πεντακοσίων εὐρώ. 2. Ὅποιος κάνει χρήση ναρκωτικῶν δημοσίως τιμωρεῖται μέ κράτηση μέχρι ἕξι μηνῶν ἤ μέ πρόστιμο μέχρι χιλίων εὐρώ. Ὁ δράστης τῆς πράξης τοῦ προηγουμένου ἐδαφίου μπορεῖ νά κριθεῖ ἀτιμώρητος, ἐάν τό δικαστήριο, ἐκτιμώντας τίς περιστάσεις τέλεσης τῆς πράξης καί τῆς προσωπικότητας τοῦ δράστη, κρίνει ὅτι ἡ ἀξιόποινη πράξη ἦταν ἐντελῶς συμπτωματική καί δέν εἶναι δυνατόν νά ἐπαναληφθῇ. 3. Δέν τελεῖ ἄδικη πράξη ὅποιος, γιά δική του ἀποκλειστικά χρήση, μέ ὁποιονδήποτε τρόπο προμηθεύεται ἤ κατέχει ναρκωτικά, σέ ποσότητες πού δικαιολογοῦνται μόνο γιά ἀτομική του χρήση.»

Ἡ ἐγκληματική αὐτή διάταξις ἀντιβαίνει πλήρως εἰς τή λογική καί ἀποτελεῖ γελοιοποίησι τῆς ἀληθείας, διότι δέν εἶναι ἐφικτόν νά κριθῇ δεόντως καί νά ἐκτιμηθῇ ἡ προσωπική χρῆσις ναρκωτικῶν οὐσιῶν. Ποῖος καί μέ ποῖα κριτήρια θά ὁρίσῃ ποία εἶναι ἡ ἀνάγκη προσωπικῆς χρήσεως ὀπιοειδῶν ἐπί παραδείγματι, διά τόν ἕνα ἤ τόν ἄλλον χρήστη ἤ ἐξηρτημένον; Ἕνας χρήστης πού ἐκκινεῖ μέ 50 mg ἡρωΐνης εἰς τήν κατηφορική πορεία θανάτου πού βαδίζει μπορεῖ νά χρειάζεται 2 ἤ 3 ἤ παραπάνω γραμμάρια τήν ἡμέρα. Εἰς τήν πραγματικότητα ἀνοίγεται λεωφόρος εὐρύχωρος διά μικρούς καί μεγάλους ἐμπόρους ναρκωτικῶν οὐσιῶν, διά νά δροῦν ἐλεύθερα καί χιλιάδες νέοι νά σπρώχνωνται εἰς τήν ἐξάρτησι.

Εἰς τό ἄρθρο 23 «ἰδιαίτερα διακεκριμμένες περιπτώσεις» ὅπου ἀναφέρονται οἱ περιπτώσεις διακινήσεως πού τιμωροῦνται μέ τήν ἐσχάτη τῶν ποινῶν (ἰσόβια) ἤ μέ πρόσκαιρη κάθειρξη προβλέπεται ὅτι οἱ ποινές ἐπιβάλλονται «ὅταν (ὁ δράστης) κατ’ ἐπάγγελμα χρηματοδοτεῖ τήν τέλεση κάποιας πράξης διακίνησης ἤ κατ’ ἐπάγγελμα διακινεῖ ναρκωτικές οὐσίες καί τό προσδοκώμενο ὄφελος τοῦ δράστη στίς ἀνωτέρω περιπτώσεις ὑπερβαίνει τό ποσόν τῶν 50.000 Εὐρώ». Ἄν αὐτή ἡ παράγραφος τοῦ νομοσχεδίου δέν ἀποτελεῖ τήν ναυαρχίδα τῆς οὐσιαστικῆς ἀποποινικοποιήσεως τῆς διακινήσεως τῶν ναρκωτικῶν οὐσιῶν, συλλήβδην ἔχομε ὑποστεῖ ἐπιδημία κρετινισμοῦ, διότι ὅπως προκύπτει ἀπό τά στοιχεῖα τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ κέντρου παρακολουθήσεως ναρκωτικῶν καί τοξοκομανίας τέσσερα κιλά ἰνδικῆς καννάβεως ἤ δύο κιλά ἡρωΐνης κοστίζουν περίπου 40.000 Εὐρώ. Ἑπομένως διά νά ἐμπίπτῃ κανείς εἰς τάς διατάξεις τοῦ ἀθλίου αὐτοῦ νομοθετήματος θά πρέπει νά διακινῇ τόνους ναρκωτικῶν!

Ὅλα τά ἀνωτέρω πού ἐπιτυχῶς ἐπεσημάνθησαν εἰς τό Ὑμέτερον δημοσιογραφικόν ὄργανον «Ριζοσπάστης» ὡς προεῖπον νομοθετοῦνται μέ τό πρόσχημα τοῦ «ἐξορθολογισμοῦ τῶν ποινῶν διά τήν διακίνηση ὥστε νά μήν ἀντιμετωπίζονται μέ τόν ἴδιο τρόπο οἱ μικροδιακινητές καί οἱ μεγαλέμποροι καί νά μήν μπαίνουν οἱ χρῆστες φυλακή». Ὄντως οἱ χρῆστες ἔχουν ἀνάγκη ἀπό θεραπευτικά προγράμματα καί ὄχι φυλακές καί θά πρέπει μέ ὅλους τούς τρόπους νά ὁδηγοῦνται εἰς τήν ἐπιλογή τῆς ἀπεξαρτήσεως. Ὅμως γιά νά γίνῃ κάτι τέτοιο θά πρέπει νά ὑπάρχουν τόσα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα ὅσα ἔχει ἀνάγκη ἡ χώρα μέ ἐπαρκές ἐξειδικευμένο ἐπιστημονικό προσωπικό. Σήμερα ὅμως ὑποχρηματοδοτοῦνται τά σχετικά προγράμματα καί τά κέντρα προλήψεως τινάζονται εἰς τόν ἀέρα μέ ἀποτέλεσμα νά εἶναι ἀδύνατος ἡ προσφορά τοῦ πολυσημάντου ἔργου τους.

Εξοχωτάτη κ. Παπαρήγα,

Μέ ἰδιαίτερο σεβασμό καί ἐκτίμηση εἰς τό Ὑμέτερο πρόσωπο χρεωστῶ ἐπ’ εὐκαιρίᾳ τῆς ἐπικοινωνίας μεθ’ Ὑμῶν νά ἀντικρούσω καθηκόντως τόν διακηρυσσόμενον ὑπό τοῦ Ὑμετέρου κομματικοῦ σχηματισμοῦ ἀθεϊσμόν καί νά παρακαλέσω νά ἐπανεκτιμήσητε τά ἐπιστημονικά, φιλοσοφικά καί ἱστορικά δεδομένα πού κρατοῦν Ὑμᾶς δεσμῶτες εἰς τό «μουράγιο» τῆς τραγικῆς ἐγκοσμιοκρατίας.

Ὁ ἀθεϊσμός καί ὁ ἀγνωστικισμός ἐνῶ δῆθεν καταλύουν τό θρησκευτικό κοσμοείδωλο περί δημιουργίας καί περί εὐφυοῦς σχεδιασμοῦ, οὐσιαστικῶς ὑψώνουν τό ἕωλο, ἀβάσιμο καί ἀνεπέρειστο ἐπιστημονικῶς καί λογικῶς κοσμοείδωλο τῆς ἀσυναρτήτου τυχαιότητος, ὡς αἰτίας καί οὐσίας τοῦ ἐκπληκτικῆς συνθέσεως καί ἁρμονίας τοῦ κόσμου μέ τήν ἀντιεπιστημονική ἀντιλογική καί ἐξ ἐμπαθείας καί μίσους κατά τοῦ Δημιουργοῦ προβολή τῆς δῆθεν φυσικῆς ἐπιλογῆς καί τῆς δῆθεν κοινῆς καταγωγῆς τῶν ζωντανῶν εἰδῶν. Διά τῶν κατωτέρω ἀποδεικνύεται ὅτι ὁ κόσμος εἶναι δημιούργημα τῆς ἀπερινοήτου σοφίας καί ἀγάπης τοῦ ἐκτός αὐτοῦ ὑπάρχοντος Τρισαγίου Θεοῦ κατά τήν ὑπέροχον ἔκφρασιν τοῦ ἱεροῦ ψαλμωδοῦ: «ποίησιν δέ χειρῶν αὐτοῦ ἀναγγέλει τό στερέωμα» (Ψαλμ. 18,1). Βεβαίως αἱ πλέον σύγχρονοι φυσικαί θεωρίαι τῆς σχετικότητος τοῦ ᾿Αϊνστάιν, τῆς ἀπροσδιοριστίας τοῦ Χάϊζεμπεργκ καί τῶν κβάντα τοῦ Μάξ Πλάνκ, ἀλλά καί ἀρκεταί νεώτεραι καταδεικνύουν τήν σαθρότητα τῆς ἐξελικτικῆς θεωρίας, πού ἀποδίδει τήν ὕπαρξη τοῦ κόσμου εἰς τήν τυχαιότητα καί εἰς τήν μηχανοκρατία τῆς φυσικῆς ἐπιλογῆς. Αἱ ἐπιστημονικαί καί φιλολοσοφικαί ἀποδείξεις κατά τοῦ μεγάλου τούτου ψεύδους πού συντηροῦν γνωστοί διεθνιστικοί κύκλοι τῶν ὁποίων δυστυχῶς ἀναμεταδόται τυγχάνετε εἶναι:

1. Τό πεπερασμένον τοῦ ὑλικοῦ σύμπαντος, ῾Ο μαθηματικός τύπος τοῦ ᾿Αϊνστάϊν Ε=m c2 ἥτοι ὅτι ἡ ἐνέργεια ἰσοῦται πρός τό γινόμενον τῆς μάζης ἐπί τό τετράγωνον τῆς ταχύτητος τοῦ φωτός, τήν άλήθειαν ταύτην ἀκριβῶς βεβαιεῖ διότι ἡ ὕλη-μάζα καί ἡ ἐνέργεια εἶναι ἕν καί τό αὐτόν νόμισμα. ῾Η συμπαντική ὕλη σχηματίζεται ἐν τῷ συνόλῳ της ἐκ χημικῶν στοιχείων, τά βασικά συστατικά τῶν ὁποίων εἶναι μονάδαι σταθεραί, δηλαδή πεπερασμένα σωματίδια ἡλεκτρισμοῦ ὁρισμένης μάζης καί ὡς ἐκ τούτου ἔχει τέρμα-ὅρια ὡς βεβαιεῖ καί ἡ σύγχρονος ἀστροφυσική, τό σύμπαν εἶναι σφαιρικόν-κυρτόν κατά τήν θεωρία τῆς σχετικότητος μέ διάμετρον ἔχουσαν μῆκος δέκα περίπου δισεκατομμυρίων ἐτῶν φωτός. ῾Επομένως τό ὑλικόν σύμπαν ὡς πεπερασμένον εἶναι ὑλικόν δημιούργημα «ἐξ οὐκ ὄντων», εἶναι ἀποτέλεσμα-αἰτιατόν καί ὡς τοιοῦτον δέν εἶναι ἄναρχον, δέν δύναται νά ἔχει τήν αἰτίαν τῆς ὑπάρξεώς του ἐν ἑαυτῷ καί εἶναι παραλογισμός νά ἰσχυρίζεταί τις, ὅτι προῆλθεν ἐκ τοῦ μηδενός ἤ εἶναι αὐταπάτη. ῾Ο χῶρος καί ὁ χρόνος μποροῦν νά νοηθοῦν μόνον, ἀφ᾿ ἧς τό ὑλικόν σύμπαν ἐδημιουργήθη «ἐξ οὐκ ὄντων». Τό πεπερασμένον ὑλικόν σύμπαν εἶναι δημιούργημα ἄλλης οὐσίας καί ὑπάρχει, διότι ἀντίκειται εἰς τήν λογικήν, ὅτι ἐκ τοῦ ἀπαισίως χαίνοντος μηδενός καί ἐκ τῆς ἀνυπαρξίας ἐδημιουργήθη τό ἀσυλλήπτου κάλλους ἁρμονίας καί τάξεως ὑλικόν σύμπαν καί ὅτι ὑπάρχει εἰς τό μηδέν, τό ὁποῖον κατά τήν λογικήν καί τήν ἐπιστήμην σημαίνει ἄρνησιν ὑπάρξεως. Τό ὑλικόν σύμπαν ἀποτελεῖ τήν μεγαλειωδεστέραν ἀπόδειξιν ὑπάρξεως τοῦ ἀληθοῦς Θεοῦ, διότι διακηρύσσει τοῦτο, ὅτι ὑπάρχει ἑτέρα οὐσία ἄπειρος, μή ὕλη, ἀκατάληπτος καί ἀπερινόητος, ἥτις τό ἔφερεν «ἐξ οὐκ ὄντων» εἰς τό εἶναι δημιουργικῶς, ὅτι ἡ ἄπειρος αὐτή «μή ὕλη-οὐσία» εἶναι ἀναίτιος καί ἄναρχος ἄλλως θά ἦτο καί αὐτή πεπερασμένη, ὅτι πρός τήν ἄπειρον ταύτην καί ῾῾μή ὕλην-οὐσίαν᾿᾿ τό ὑλικόν σύμπαν ἔχει σχέσιν αἰτιατοῦ πρός αἴτιον. ῾Η ἄπειρος αὐτή «μή ὕλη-οὐσία», τήν ὁποίαν «πνεῦμα» ἀπεκάλεσεν ὁ ἐνανθρωπίσας Λόγος (᾿Ιωαν. δ, 24) εἶναι ὀντότης ἐνσυνείδητος τήν ὁποίαν ἀποκαλοῦμεν Θεόν πού ἐνέχει τόν λόγον καί τήν αἰτίαν «τοῦ ἑαυτοῦ εἶναι ἐν ἑαυτῷ», εἶναι ἀναίτιος καί ἄπειρος.

2.῾Ωσαύτως ἡ ἀέναος διηνεκής κίνησις, ἀλλοίωσις, μεταμόρφωσις τῆς συμπαντικῆς ὕλης-μάζης ὑπό τό κράτος ἀτέγκτων φυσικῶν νόμων (ἐννόμων δυναμικῶν νομοτελειῶν) πρός ἐπιτέλεσιν καί παραγμάτωσιν πάντοτε ὁρισμένων σκοπῶν μαρτυρεῖ ὅτι εἶναι δημιούργημα ἐν τῷ συνόλῳ της διότι τήν αἰτίαν τῆς κινήσεως, τροπῶν καί μεταμορφωσεών της ἔχει ἐκτός αὐτῆς, καθ᾿ ὅσον αὐτή δέν ἔχει συνείδησιν τοῦ ἑαυτοῦ της.

3. Οἱ αἰώνιοι, ἀΐδιοι, ἀναλλοίωτοι φυσικοί νόμοι διά τῶν ὁποίων πραγματοποιεῖται ὁ τελολογικός σκοπός τοῦ κόσμου διότι ἡ διηνεκῶς, κινουμένη, τρεπομένη, ἀλλοιουμένη ὕλη, ἡ ἐξ ἀλόγων σωματιδίων μάζης ἡλεκτρικῆς ἀποτελουμένη, δέν εἶναι δυνατόν νά ἐκπορεύει δυνάμεις ἐννόμους σταθεράς καί ἀτρέπτους καί νά ὑποταγῆ συνάμα εἰς αὐτάς, διότι ἐκ «πηγῆς-μάζης» στερουμένης νοήσεως, εἰδέναι καί συνοχῆς δέν εἶναι δυνατόν νά προέλθουν δυνάμεις διά τῶν ὁποίων ἐκδηλοῦται ἄπειρος σκοπιμότης, σοφία καί πρόνοια ἐπιμαρτυρεῖ τήν ὡς ἄνω ἀλήθειαν, τό ἀγεφύρωτον χάσμα μεταξύ ἀνοργάνου καί ὀργανικῆς ὕλης ἀποδεικνύει ὅτι ἡ συμπαντική ὕλη διακρίνεται εἰς δύο βαθμίδας, τήν ἀνόργανον (ἡλεκτρόνια, ἄτομα, σωματίδια, στοιχεῖα, ἀέρια, ὑγρά, ὀρυκτά) καί τήν ἐνόργανον ἤ ζῶσαν μέ τίς μυριάδες τῶν γενῶν τῶν ἐνοργάνων ὄντων. ῾Η μέν πρώτη ὑπακούει ὡς ὄγκος, εἰς τόν παγκρατῆ νόμον τῆς βαρύτητος χαρακτηρίζεται διά τῆς μηχανικῆς κινήσεως ἡ δέ δευτέρα διακρίνεται ἀπό ὀργανικῆς-ζωϊκῆς κινήσεως, θρέψεως, ὀργανικῆς ἀφομοιώσεως καί καταλαγῆς τῆς ὕλης, κινήσεως πάντοτε σκοπίμου, μέ ὁρισμένας καί ἀναλλοιώτους ἱκανότητας προσαρμογῆς καί ἐπιλογῆς καί μέ ἱκανότητα ἀναπαραγωγῆς καί διαιωνίσεως δι᾿ ὁρισμένων συστημάτων, ὀργάνων καί τρόπων ἀναπαραγωγῆς. Τό ἀγεφύρωτον χάσμα μεταξύ ἀνοργάνου καί ὀργανικῆς ὕλης ἐπεκτείνεται καί μεταξύ τῶν διαφόρων ἐνοργάνων ὄντων ἐπικυρουμένου τοῦ ἀποφθέγματος ῾῾πᾶν ὄν μόνον ἐξ ὁμοίου ὄντος γεννᾶται καί ἀναπαράγεται᾿᾿ καταρριπτομένων οὕτω τῶν ἀντιεπιστημονικῶν καί ἀντιλογικῶν θεωριῶν τόσον τῆς αὐτομάτου γενέσεως τῶν ἐνοργάνων ὄντων ὅσον καί τής ἐξελίξεως αὐτῶν.

4. ῾Η ὀργανική διάπλασις καί ἡ ζωή τῶν ἐνοργάνων ὄντων μέ τήν ἀπερινόητον σοφίαν, ἁρμονίαν, νομοτέλειαν, πρόβλεψιν πού εἰς κάθε ἐχέφρονα δημιουργεῖ τό θάμβος, τήν ἔκσταση καί τήν ὑπέρβαση.

5. Αἱ ἰδιότητες τῶν κατωτέρων τοῦ ἀνθρώπου ἐμψύχων ὄντων καί ἡ ἀνθρωπίνη ψυχή. Τά ἔνστικτα, ὁρμέμφυτα εἰς τά κατώτερα τοῦ ἀνθρώπου ἔμβια ὄντα, μή προϋπάρχοντα εἰς τήν ἀνόργανον ὕλην ὡς καί ἡ διά τοῦ ἀνθρώπου μόνον ἀμέσως ἐκδηλουμένη ἐνσυνείδητος νόησις καί ἡ αὐτεξουσία βούλησις ἀποδεικνύουν τήν ἐκ τοῦ ἀπερινοήτου Νοός σύνθεσιν καί δημιουργίαν αὐτῶν. Ἰδιαιτέρως ἡ ἀνθρωπίνη ψυχή εἶναι ἐνσυνείδητος πνευματική καί ἐλευθέρα ὑπόστασις κατ᾿ εἰκόνα τοῦ Θεοῦ.

6. ῾Η ἁρμονία τοῦ ὑλικοῦ σύμπαντος καί ἡ ἀσύλληπτος μαθηματική τάξις καί σκοπιμότης εἰς αὐτό ὁδήγησαν τά ἐξοχώτερα πνεύματα τῆς οἰκουμένης διά μέσου τῶν αἰώνων νά καταθέσουν ὡς εὐλαβεῖς προσκυνηταί τῆς θείας δυνάμεως καί σοφίας τό θάμβος τους καί τήν ἔκπληξή τους διότι ὅπως εἰς τά ἐλάχιστα συστατικά τῆς συμπαντικῆς ὕλης οὕτω καί εἰς τάς κινήσεις καί ἀλληλεπιδράσεις τῶν ἀφαντάστων ὑλικῶν ὄγκων τῶν οὐρανίων σωμάτων, τά ὁποῖα δι᾿ ἰλιγγιωδῶν ταχυτήτων διατρέχουν τό ὑλικόν σύμπαν ἐκδηλοῦται ἡ ἀσύλληπτος δύναμις, σοφία καί πρόνοια ἑνός ἐξωκοσμίου καί ὑπερυλικοῦ Θεοῦ. Οἱ ὄγκοι τῶν οὐρανίων σφαιρῶν, ὁμάδων γαλαξιῶν ὡς καί συστροφῶν αὐτῶν, αἱ ἀποστάσεις, αἱ ἕλξεις καί ἀπώσεις των, αἱ ταχύτηται καί ἀκτινοβολίαι, αἱ ἀλληλεπιδράσεις αὐτῶν εἶναι προδήλως ἀπολύτως προϋπολογισμένα μεθ᾿ ὑπερμαθηματικῆς ἀκριβείας. ῾Ως ἐκ τούτου καίτοι ἰλιγγιωδῶς περιφέρονται πέριξ ὁρισμένων κέντρων οὐδεμία διά μέσου τῶν αἰώνων παρουσιάζεται διαταραχή.

Κατόπιν τῶν ἐκτεθέντων ὁ «ἀφελής» ἀγνωστικισμός τοῦ Ὑμετέρου κομματικοῦ σχηματισμοῦ πού ἀποδίδει τό θαῦμα τῆς ζωῆς εἰς τήν τυχαιότητα καί τήν ἀσυνειδησία καί ἀνυπαρξία τοῦ μηδενός ἀποτελεῖ τό πλέον χαρακτηριστικό γνώρισμα τοῦ τραγικά πεσμένου καί ἀποτυχημένου ἀνθρώπου πού συμπνίγεται στήν χοϊκότητα καί ἀδυνατεῖ νά ἀναχθῆ ἀπό τήν κτίση στόν κτίσαντα.

Κατά ταῦτα παρακαλῶ ὅπως ἐπενεκτιμήσητε τήν Ὑμετέραν στάσιν καί τάς ἐν λόγῳ ἀρχάς τοῦ Ὑμετέρου κομματικοῦ σχηματισμοῦ διότι ἄλλως ἀναποδράστως θά ὑπηρετήσητε τόν σχεδιασμό τοῦ διεθνιστικοῦ σατανιστικοῦ χώρου καί θά ἐπαναλάβετε τήν δεδομένη ἱστορική ἀποτυχία τῆς γαλλικῆς ἐπαναστάσεως καί τοῦ λεγομένου «ὑπαρκτοῦ σοσιαλισμοῦ» διότι θέτοντας εἰς τά πρός κατεδάφισι μέσα στήν ἀνθρώπινη ψυχή τόν αἰώνιο Θεό, οὐσιαστικά κατεδαφίζεις καί καταδολιεύεις πλήρως τόν ἄνθρωπο ἐπειδή κατά τήν μεγαλειώδη ρήσι τοῦ Ντοστογιέφκι «χωρίς Θεό ὅλα ἐπιτρέπονται».

Μετά πλείστης τιμῆς

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΠΗΓΗ