Τσάμηδες: «Η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε στις συστάσεις των ΗΠΑ σχετικά με την ΑΟΖ»

Το τσάμικο κόμμα PDIU αντέδρασε σήμερα για την ρηματική διακοίνωση που κατέθεσε η Ελλάδα στον ΟΗΕ μέσω της οποίας προσδιορίζει τα όρια της υφαλοκρηπίδας της σε όλη την περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και σε όλες τις περιοχές που αυτή ισχύει αναφέρει η aftonomi.gr.
 «Για τον λόγο αυτό το τσάμικο κόμμα ζήτησε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας να αντιδράσει στην ενεργεία αυτή σε συνεννόηση με τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών ούτος ώστε να καταλήξουν σε μια κοινή θέση» αναφέρει η ανακοίνωση .
Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ, ο πρόεδρος του PDIU Shpetim Idrizi είπε πως η κυβέρνηση της Ελλάδας έκανε πράξη την προειδοποιήσει που είχε κάνει μέσω του υπουργού Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου σχετικά με μονομερή κατάθεση των συντεταγμένων των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) στον ΟΗΕ.
Το τσάμικο κόμμα συνεχίζει η ανακοίνωση  «χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή «προβοκατόρικη» ενώ υποστηρίζει πως ήρθε ως αποτέλεσμα των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων των ερευνών για την ύπαρξη πετρελαίου. Μάλιστα επισημαίνουν για άλλη μια φορά την θέση της Ελλάδας για την διακρατική συμφωνία με την Αλβανία για τα θαλάσσια σύνορα, η οποία ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.»
Τονίζουν επίσης πως «η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε  ούτε στις συστάσεις του βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Γκόρντον, ο οποίος «πριν από λίγες ημέρες τους κάλεσε να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην προχωρήσουν σε μια κίνηση που δεν θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι Τσάμηδες».
«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζήτησε από την Ελλάδα την προώθηση των διμερών συμφωνιών με όλους τους γείτονές της» επισημαίνεται στην ανακοίνωση των Τσάμηδων.
«Υπό αυτές τις συνθήκες, το PDIU ζητά από το Υπουργείο Εξωτερικών να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες προς την Ελλάδα, ξεκινώντας με αίτημα για παροχή διευκρινήσεων. Εν τω μεταξύ, θεωρώντας ότι αυτό δεν είναι μια πράξη που επηρεάζει την Αλβανία, προτείνουμε την διεξαγωγή διαβουλεύσεων με όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, για την κατάληξη σε μια κοινή θέση υπέρ της ειρήνης, της σταθερότητας και των καλών σχέσεων στην ευρύτερη περιοχή, μέσα σε ένα πνεύμα αμοιβαιότητας» καταλήγει η ανακοίνωση.
Οι αλβανοτσάμηδες είναι πασιφανές πως υποστηρίζουν τα συμφέροντα των χρηματοδοτών τους εξ Αμερικής και Τουρκίας, και κάνουν τα στραβά μάτια για τις καθημερινές προκλητικές κινήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο προσπαθώντας να δημιουργήσουν σύγχυση στην αλβανική κοινή γνώμη.
Στην ανακοίνωση τους χρησιμοποιούν σαν το «κοράνι» τις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου αλλά αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι να αναφερθούν στην Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας που έχουν υπογράψει 164 χώρες καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία ονειρεύονται να «μπουν»!
Μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα είχε προχωρήσει σε ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και του ΝΑΤΟ αναφορικά με την τουρκική προκλητική στάση από τον Ιούλιο του 2012.
Όπως και να το κάνουμε οι περιοχές αυτές βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στην οποία η Ελλάδα ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα, για τα οποία δεν δέχεται εντολές και συστάσεις από κανέναν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Άγκυρα: «Εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας οι άδειες της ΤΡΑΟ»

Ο χάρτης της υπ΄αριθμ. 2012/2974 απόφασης με την οποία εξουσιοδοτείται η ΤΡΑΟ για έρευνες νότια της Ρόδου και συμπλέγματος Καστελόριζου.
Ο χάρτης της υπ΄αριθμ. 2012/2974 απόφασης με την οποία εξουσιοδοτείται η ΤΡΑΟ για έρευνες νότια της Ρόδου και συμπλέγματος Καστελόριζου.


Απάντηση με την οποία επιμένει στη νομιμότητα των κινήσεών της γνωστοποίησε η Άγκυρα, μετά την Ελληνική ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ, με αφορμή τις άδειες για έρευνες υδρογονανθράκων που έχουν δοθεί στην τουρκική κρατική εταιρεία TPAO. Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας: «Έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα κατέγραψε στα Ηνωμένα Έθνη τις απόψεις της αναφορικά με την ελληνική υφαλοκρηπίδα σχετικά με τις άδειες που δόθηκαν από τη χώρα μας στον ΤΡΑΟ για την υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι εν λόγω ισχυρισμοί της Ελλάδος δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο. Οι ισχυρισμοί αυτοί βασικά εκφράζονταν κατά τις ενέργειες της Ελλάδος σε διμερές επίπεδο και δίδονταν από τη χώρα μας οι απαιτούμενες απαντήσεις. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν ανάλογα βήματα από πλευράς μας και στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών. Οι άδειες που έδωσε η Τουρκία από το 2007 μέχρι τώρα στον ΤΡΑΟ είναι εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας για έρευνα και εξόρυξη φυσικών πηγών στους τομείς αυτούς. Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα δικαιώμα-τά της αυτά που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο. Ενώ γίνονται τα απαιτούμενα βήματα για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων θα συνεχιστεί η συμπεριφορά μας για τη συνέχιση της ανάπτυξης των σχέσεών μας με την Ελλάδα και το να επω-φελούμαστε από τους διαύλους διαλόγου που δημιουργήθηκαν με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων».

ΠΗΓΗ

Τι απαντά η Τουρκία στην ελληνική διακοίνωση για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ

«Άκυρες» και παράνομες χαρακτηρίζει η Ελλάδα τις «άδειες» για έρευνες υδρογοναθράκων που εξέδωσε η γείτονα χώρα
Τι απαντά η Τουρκία στην ελληνική διακοίνωση για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ


 

Η Άγκυρα θα απαντήσει αναλόγως στην Αθήνα μετά την κατάθεση της ρηματικής διακοίνωσης εκ μέρους της ελληνικής πλευράς στον ΟΗΕ για την προκήρυξη οικοπέδων προς έρευνα υδρογονανθράκων από την τουρκική κυβέρνηση. Δεν προτίθεται όμως να ακυρώσει τη διεξαγωγή του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, παρά τη θέση ότι οι ελληνικοί ισχυρισμοί δεν έχουν βάση στο Διεθνές Δίκαιο.  

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε το απόγευμα της Παρασκευής στην ελληνική νότα που ουσιαστικά απαντά στις αποφάσεις του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου και είχαν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 27 Απριλίου 2012. «Έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα κατέγραψε στα Ηνωμένα Έθνη τις απόψεις της αναφορικά με την ελληνική υφαλοκρηπίδα σχετικά με τις άδειες που δόθηκαν από τη χώρα μας στον ΤΡΑΟ για την υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι εν λόγω ισχυρισμοί της Ελλάδος δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, «οι ισχυρισμοί αυτοί βασικά εκφράζονταν κατά τις ενέργειες της Ελλάδος σε διμερές επίπεδο και δίδονταν από τη χώρα μας οι απαιτούμενες απαντήσεις. Αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν ανάλογα βήματα από πλευράς μας και στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών».

Το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας τονίζει ότι οι άδειες που έδωσε η Τουρκία από το 2007 μέχρι τώρα στην κρατική εταρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) είναι «εντός των ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας για έρευνα και εξόρυξη φυσικών πηγών στους τομείς αυτούς». Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα δικαιώματά της αυτά που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο.

Ωστόσο, η Άγκυρα αποφεύγει να τραβήξει το πράγμα στα άκρα ενόψει του Ανωτάτου Συμβουλίου. «Ενώ γίνονται τα απαιτούμενα βήματα για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων θα συνεχιστεί η συμπεριφορά μας για τη συνέχιση της ανάπτυξης των σχέσεών μας με την Ελλάδα και το να επωφελούμαστε από τους διαύλους διαλόγου που δημιουργήθηκαν με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΥπΕξ για την διακοίνωση

Σε ό,τι αφορά την επίδοση της ρηματικής διακοίνωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση μεγάλη καθυστέρηση «αφού έχουν περάσει επτά μήνες σχεδόν από την πρώτη τουρκική δήλωση που έθετε σε αμφισβήτηση ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στα οικόπεδα 5033,34,35 και 5028 και αναμφισβήτητα αποτελούν μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στη βάση του διεθνούς δικαίου».

Ακόμη επισημαίνεται ότι «σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για τη γενικότερη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης. Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και κόμματα της Βουλής αγνοούσαν τη χθεσινή ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης [δηλ. την επίδοση] , όπου η καθυστέρηση της ρηματικής διακοίνωσης επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες που μπορούν να αξιοποιηθούν σε βάρος των συμφερόντων της χώρας;

» Το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο η σημερινή ελληνική κυβέρνηση μπορεί να διαθέτει αποθέματα ανεξάρτητης πολιτικής βούλησης, όταν οι τροϊκανές πολιτικές έχουν μετατρέψει την πατρίδα μας σε «αποικία χρέους»;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί ότι η διεθνής σύμβαση της θάλασσας του ΟΗΕ του 1982, αποτελεί τη βάση διαλόγου με όλες τις όμορες χώρες συμπεριλαμβανόμενου της Τουρκίας σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση του θαλάσσιου και υποθαλάσσιου πλούτου.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση, «υπερασπίζεται σθεναρά και αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στη βάση μιας ανεξάρτητης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που είναι όμως ασύμβατη με τις πολιτικές εξάρτησης των μνημονίων».

Σε απάντησή του το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι «ευαίσθητα θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στη θάλασσα, δεν προσφέρονται για μικροκομματική εκμετάλλευση και απαιτούν το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό συναίνεσης.

» Ο χρόνος και ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση εξυπηρετεί τους στρατηγικούς στόχους της ελληνικής διπλωματίας, στους οποίους οι περισσότεροι συμφωνούμε, αποφασίζεται με γνώμονα, και μόνον, την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων».

ΠΗΓΗ

Ένας ελληνο- τουρκικός πόλεμος θα τους σώσει




Εδώ και καιρό  έχουμε διατυπώσει την εκτίμηση πως  για  να  διατηρηθεί  στην εξουσία   η  τρικομματική ( και οιωνεί «πολυκομματική») χούντα , και ταυτοχρόνως  να εφαρμόζει   κάθε  μέρα  όλο και πιο γενοκτονικά  και  εθνοκτόνα  μέτρα, χρειάζεται  έναν μεγάλο «αντιπερισπασμό» .Έναν  «αντιπερισπασμό»το περιεχόμενο  του οποίου  θα είναι  τέτοιου είδους  ώστε να μην μπορεί κανείς  να τον αγνοήσει.Τι μπορεί λοιπόν να  τραβήξει  την προσοχή   του ελληνικού λαού και να  απορροφήσει  όλη την συσσωρευμένη «ενέργεια»  της  οργής  και της αγανάκτησης  η οποία   ξέρουν πολύ καλά  πως έχει   ήδη ξεπεράσει  τα «όρια ασφαλείας» του  καθεστώτος;

¨Ενας   αδελφοκτόνος εμφύλιος ή   μία  πολεμική σύρραξη  με την Τουρκία.

"Plan A"
  Εδώ και καιρό  έχουν  εντέχνως  διοχετεύσει  την απειλή  ενός  τέτοιου ενδεχόμενου,φροντίζοντας  ταυτοχρόνως να 
εμπλουτίζουν την προπαγάνδα τους  καλλιεργώντας  την θεωρία  των  δύο άκρων ( τα οποία  βεβαίως  φροντίζουν όχι μόνο  να συντηρούν  αλλά και  να  τα ενισχύουν  παντοιοτρόπως), τον πόλεμο  εναντίον της «τρομοκρατίας» και  ασφαλώς την  ανάγκη  για  «ευνομία και τάξη».Δεν είναι καθόλου τυχαίο  ότι  τον τελευταίο καιρό  έχουν επιλέξει  την ευρεία  χρήση του όρου  «κόμματα  του συνταγματικού τόξου» αποδίδοντάς  τον στον εαυτό τους , πράγμα που   αυτομάτως   τοποθετεί   όλους τους άλλους εντός και εκτός βουλής,  ως  εχθρούς  ή ακόμα και  «απειλές « του Συντάγματος.Ενός Συντάγματος που  αυτοί οι  εθελόδουλοι  «εταίροι» του  δήθεν  «συνταγματικού τόξου», έχουν  πετάξει  εδώ και καιρό  στα σκουπίδια  και μάλιστα  με  προκλητικό  τρόπο  περιφρονώντας ακόμα  και αποφάσεις   ανωτάτων δικαστηρίων, που συγκυριακά ή «τυχαία»  δεν      «συμμορφώθηκαν  προς τα υποδείξεις».


 "Plan B"

Τα ΜΜΕ  τις τελευταίες ώρες   διοχετεύουν την είδηση   της  ρηματικής  διακοίνωσης   που κατέθεσε  χθες η  ελληνική κυβέρνηση  εναντίον  της  Τουρκίας  στο συμβούλιο  ασφαλείας  του ΟΗΕ, ως  μία  «πατριωτική» αντίδραση  της   Ελλάδας  στον Τουρκικό  επεκτατισμό .Έναν  επεκτατισμό  που  επι  του παρόντος εκδηλώθηκε  από το τουρκικό κράτος  με την παραχώρηση  άδειας   στη κρατική   εταιρεία  πετρελαίου   να κάνει  έρευνες  για  υδρογονάνθρακες  ακόμα και σε  περιοχές   που  βρίσκονται  εντός της  ελληνικής  υφαλοκρηπίδας  , δηλαδή εντός της   ελληνικής  επικράτειας.
Αφήνουν δε να εννοηθεί  πως η «σταγόνα που  ξεχείλισε  το ποτήρι"  ήταν  το χθεσινό  «σουλάτσο»  μιας τουρκικής  φρεγάτας  εντός   του ελληνικού  θαλάσσιου  χώρου.
Όλα  δείχνουν ότι  η  παρούσα  τρικομματική κυβερνητική  κοινοπραξία έχει μάλλον   δρομολογήσει  κατόπιν ασφαλώς "άνωθεν εντολών", το “Plan b το οποίο  είτε θα  τους δώσει μερικούς μήνες ζωής , είτε  θα προετοιμάσει  το έδαφος  ώστε να μας κάτσει  στον σβέρκο κανένας  καινούργιος "εθνάρχης" που  όπως και ο παλιός θα  υπογράψει  ότι  του δώσουν.
Επι τη ευκαιρία  να πούμε οτι το  "ίδρυμα  Κωνσταντίνος Καραμανλής" κάλεσε  τον αρχηγό της  αξιωματικής αντιπολίτευσης  και πρόεδρο  του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Τσίπρα  να μιλήσει  σε  ευήκοα ώτα   εθναρχολατρών.
Παραθέτω την είδηση  για  την  ρηματική  διακοίνωση  στον ΟΗΕ εναντίον της Τουρκίας: 

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ

Διακοίνωση στον ΟΗΕ για τις τουρκικές άδειες ερευνών

Ρηματική διακοίνωση, δια της οποίας η Ελλάδα ενημερώνει τον ΟΗΕ για την παραχώρηση εκ μέρους της Τουρκίας, αδειών έρευνας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κατατέθηκε χθες στον διεθνή οργανισμό, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Διακοίνωση στον ΟΗΕ για τις τουρκικές άδειες ερευνών
Oπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «η ενέργεια αυτή του Υπουργείου Εξωτερικών, διασφαλίζει τις ελληνικές θέσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, σύμφωνα πάντοτε με το εθιμικό και συμβατικό Δίκαιο της Θάλασσας και ειδικότερα την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982).»
Σημειώνεται, δε, ότι «ευθύς μόλις είχαν γίνει γνωστές οι τουρκικές παραχωρήσεις, η ελληνική κυβέρνηση είχε προβεί στις δέουσες παραστάσεις προς την Τουρκία». Με τη χθεσινή ενέργεια, η Ελλάδα ενημερώνει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τα αρμόδια όργανά του, ενώ η ρηματική διακοίνωση θα δημοσιευθεί στο Law of the Sea Bulletin.
Σημειώνεται επίσης ότι «η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, καθώς και με όλες τις χώρες της περιοχής, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της διεθνούς νομιμότητας, ειδικά, όταν πρόκειται για ζητήματα, που άπτονται κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου».
Η Ελλάδα προχώρησε σε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ, προκειμένου «να κατοχυρωθούν τα δικαιώματά μας που απορρέουν από το εθιμικό, αλλά και από το συμβατικό δίκαιο της θάλασσας» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την αποψινή συνάντησή του με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι μουν, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμόπουλος, μιλώντας για το εν λόγω θέμα, τόνισε:
«Θέλω να αναφερθώ στην απόφασή μας να ενημερώσουμε τα Ηνωμένα Έθνη για το θέμα της προκήρυξης ερευνών από την Τουρκία σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η ελληνική κυβέρνηση, τον Ιούλιο του 2012, προχώρησε σε διάβημα προς την Τουρκία για τη χορήγηση αδειών έρευνας σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην τουρκική εταιρία πετρελαίου. Επειδή στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε η Τουρκία δεν αναίρεσε τις παραχωρήσεις αυτές - χωρίς βέβαια να προχωρήσει σε έρευνες και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα το πράξει στο μέλλον - θεωρήσαμε ως το επόμενο βήμα, να κοινοποιήσουμε το θέμα αυτό, με ρηματική διακοίνωση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να κατοχυρωθούν τα δικαιώματά μας που απορρέουν από το εθιμικό, αλλά και από το συμβατικό δίκαιο της θάλασσας. Ότι δηλαδή τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ότι οι περιοχές στις οποίες η Τουρκία παραχώρησε τις έρευνες, εμπίπτουν στις περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
» Η Ελλάδα επιθυμεί τη φιλία και τη συνεργασία με την Τουρκία, όπως και με όλες τις χώρες της περιοχής μας. Μέσα όμως από σχέσεις που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και τη νομιμότητα, ειδικότερα όταν πρόκειται για ζητήματα που άπτονται κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αλλά και εκμετάλλευσης πλουτοπαραγωγικών πηγών, σε μία περίοδο που η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο για την Ελλάδα και για την Ευρώπη».
Σε ανάλογο ύφος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου προς τον Τούρκο ομόλογό του Ισμέτ Γιλμάζ, με τον οποίο είχε συνάντηση στο περιθώριο συνόδου του ΝΑΤΟ. «Οι παραβάσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, οι περίεργες πλεύσεις, περίεργοι πλόες, τουρκικών πολεμικών πλοίων, δεν βοηθούν προς στην καλύτερη γειτονία και συνεργασία των δύο χωρών» τόνισε.
 http://www.ethnos.gr

ΠΗΓΗ

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ;

ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΝΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ


Οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι δεν είναι ευτυχισμένοι εκεί που ζούν...
 
 

Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Γάζα
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Αίγυπτο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Λιβύη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Μαρόκο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράκ
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Υεμένη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Αφγανιστάν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Πακιστάν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Συρία
Δεν είναι ευτυχισμένοι στον Λίβανο

Που νομίζετε ότι είναι  ευτυχισμένοι;

 


Είναι ευτυχισμένοι στην Αυστραλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Αγγλία
Είναι ευτυχισμένοι στον Καναδά
Είναι ευτυχισμένοι στις ΗΠΑ
Είναι ευτυχισμένοι στην Γαλλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Σουηδία
Είναι ευτυχισμένοι στην Νορβηγία
Είναι ευτυχισμένοι στην Δανία
Είναι ευτυχισμένοι κυρίως στην...ΕΛΛΑΔΑ!

Είναι ευτυχισμένοι σε κάθε χώρα που δεν είναι μουσουλμανική!

Kαι ποιόν κατηγορούν εκεί στις Χριστιανικές χώρες που ζούν;

Όχι το Ισλάμ, το οποίο αρνήθηκαν αφήνοντας τον τόπο τους και πηγαίνοντας σε Χριστιανική χώρα!

Όχι τους ηγέτες τους που πουλιούνται στους τραπεζίτες για να τους προδίδουν και να τους διώχνουν από τις χώρες τους!

Όχι τους σιωνιστές τραπεζίτες που δημιουργούν πολέμους και αναταραχές διώχνοντάς τους από τους τόπους τους, ακριβώς για να αλλοιώσουν τους πληθυσμούς των δυτικών χωρών !


ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ
ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ!!!


Από e-mail με παρέμβαση του Οίμου-Αθήνας

ΠΗΓΗ

Προχώρησε η Ελλάδα στον ΟΗΕ για την υφαλοκρηπίδα!

Η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, προχώρησε στην κατάθεση ρηματικής διακοίνωσης προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) αναφορικά με το ζήτημα για την διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην υφαλοκρηπίδα (όχι για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνηυ – ΑΟΖ).
Η Ελλάδα ενημέρωσε για τις άδειες έρευνας που έχει εκδώσει η Τουρκία εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας τον ΟΗΕ, διευκρινίζοντας ότι οι περιοχές αυτές αποτελούν μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Όπως υποστηρίζεται, η ενέργεια του υπουργείου Εξωτερικών, διασφαλίζει τις ελληνικές θέσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, σύμφωνα πάντοτε με το εθιμικό και συμβατικό Δίκαιο της Θάλασσας και ειδικότερα την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (Μοντέγκο Μπέι, Τζαμάικα, 1982).


Η κατάθεση ρηματικής διακοίνωσης κρίθηκε απαραίτητη καθώς οι παραστάσεις του υπουργείου Εξωτερικών, απευθείας προς την Τουρκία, έπεσαν «στου κουφού την πόρτα»… Η ρηματική διακοίνωση θα δημοσιευθεί στο εξειδικευμένο «Law of the Sea Bulletin».
Αναμένεται η απάντηση της τουρκικής πλευράς. Η Αθήνα παρακολουθεί με ψυχραιμία τις εξελίξεις, γνωρίζοντας ότι η κατάθεση στον ΟΗΕ ήταν μονόδρομος για τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Η Τουρκία, με την απάντησή της καλείται να αποδείξει, ότι οι διακηρύξεις του Νταβούτογλου αναφορικά με τις ειρηνικές προθέσεις της χώρας του και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, δεν είναι γράμμα κενό…

ΠΗΓΗ

«Κατοχυρώνουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Με τη ρηματική διακοίνωση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την ενέργεια της Τουρκίας, τον Ιούλιο του 2012, να παραχωρήσει άδειες έρευνας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κατοχυρώνουμε τα δικαιώματά μας που απορρέουν από το εθιμικό και το συμβατικό δίκαιο της θάλασσας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

  «Η ελληνική κυβέρνηση, τον Ιούλιο του 2012, προχώρησε σε διάβημα προς την Τουρκία για τη χορήγηση αδειών έρευνας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην τουρκική εταιρία πετρελαίου. Επειδή στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε, η Τουρκία δεν αναίρεσε τις παραχωρήσεις αυτές - χωρίς βέβαια να προχωρήσει σε έρευνες και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα το πράξει στο μέλλον - θεωρήσαμε ως το επόμενο βήμα, να κοινοποιήσουμε το θέμα αυτό, με ρηματική διακοίνωση, στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε ο ΥΠΕΞ.

  «Κατοχυρώνουμε, δηλαδή, ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ότι οι περιοχές, στις οποίες η Τουρκία παραχώρησε τις έρευνες, εμπίπτουν στις περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας», εξήγησε.

  Όπως τόνισε ο ίδιος, η Ελλάδα επιθυμεί τη φιλία και τη συνεργασία με την Τουρκία, μέσα όμως από σχέσεις που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και τη διεθνή νομιμότητα, ειδικότερα όταν πρόκειται για ζητήματα που άπτονται κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και εκμετάλλευσης πλουτοπαραγωγικών πηγών.

  Επιπλέον ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε πως με τον γ.γ. του ΟΗΕ συζήτησαν και για το Κυπριακό και τις εκλογές. Η νέα ηγεσία, σημείωσε, θα κληθεί να αντιμετωπίσει σημαντικότατες προκλήσεις ενώ εξέφρασε τη συμπαράσταση της Ελλάδας με όλες τις δυνάμεις της για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και την απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων.

  Τέλος ο έλληνας υπουργός ενημέρωσε τον Μπαν Κι Μουν για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και τις θέσεις της Ελλάδας, τονίζοντας την ισχυρή βούληση της χώρας μας να υπάρξει πρόοδος στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει τα τελευταία 20 χρόνια ο κ. Νίμιτς, την εντολή του οποίου, όπως είπε, η Ελλάδα στηρίζει πλήρως.
 

  «Η Ελλάδα έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, σε αυτό το πλαίσιο, όπως π.χ. η πρότασή μας για την υπογραφή ενός μνημονίου κατανόησης με τα Σκόπια, χωρίς ωστόσο να έχουμε δει ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. Ελπίζουμε, και το εννοούμε, σύντομα να διαμορφωθούν συνθήκες στη γειτονική χώρα, που να οδηγήσουν σε μια πιο εποικοδομητική στάση εκ μέρους της ηγεσίας της», πρόσθεσε.

  Αύριο το μεσημέρι, ο υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει σε γεύμα του «Hellenic Initiative». Πρόκειται για τον ελληνοαμερικανικό φορέα που είχε διοργανώσει την επίσκεψη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, σε Ελλάδα και Κύπρο τον περασμένο Ιούλιο. Το γεύμα θα παραθέσουν προς τιμή του κ. Αβραμόπουλου ο επικεφαλής του «Hellenic Initiative» Ανδρέας Λιβέρης και ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Γιάννης Κατσιματίδης.

  Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Αβραμόπουλος θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί επίσης και με άλλους επιχειρηματίες, καθώς και με στελέχη της Ομογένειας. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΑΟΖ:Τι σημαίνει ο προσδιορισμός της υφαλοκρηπίδας - Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε αυξημένη επιφυλακή

Καθοριστικής σημασίας για την υπεράσπιση των ενεργειακών συμφερόντων της χώρας κρίνεται ότι αποτελεί η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προσχωρήσει  σε ρηματική διακοίνωση με την οποία προσδιορίζει τα όρια της υφαλοκρηπίδας της σε όλη την περιοχή της Αν. Μεσογείου.
Ουσιαστικά πρόκειται για πλήρη ανατροπή σε σχέση με την πολιτική πλήρους απραξίας που ακολουθήθηκε τα τελευταία 15 χρόνια καθώς η Ελλάδα πλέον αποφασίζει έμπρακτα να υλοποιήσει δόγματος εξασφάλισης της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και κατ επέκταση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου που περιλαμβάνονται σε Ανατολικό Αιγαίο και στην ΝΑ Μεσόγειο.
Παράλληλα δε το σύνολο των Ένοπλων Δυνάμεων της χώρας βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή ήδη από εχθές καθώς και όπως έχει σημειώσει εγκαίρως το defencenet.gr υπάρχει έντονη ανησυχία στα επιτελεία για πρόκληση σοβαρού επεισοδίου από την πλευρά της Άγκυρας.
Έτσι κυριότερα μονάδες του Στόλου αλλά Μοίρες μαχητικών της ΠΑ έχουν αυξήσει τα επίπεδα ετοιμότητας δεδομένων των γνωστών προθέσεων των Τούρκων και «δια χειλέων» Αχμέτ Ντβούτογλου να αποφύγει η Ελλάδα μονομερείς ενέργειες αναφορικά με την ΑΟΖ. Και η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας αποτελεί το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «η ενέργεια αυτή διασφαλίζει τις ελληνικές θέσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, σύμφωνα πάντοτε με το εθιμικό και συμβατικό Δίκαιο της Θάλασσας και ειδικότερα την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982).
Σημειώνεται ότι η εξασφάλιση εθνικής ΑΟΖ είναι πρωταρχικής σημασίας για να διασφαλιστούν τα «οικόπεδα» ενδιαφέροντος από την Ελλάδα καθώς η μέχρι σήμερα κωλυσιεργία λειτουργούσε εις βάρος του Εθνικού συμφέροντος, ωφελώντας  εναλλακτικούς διεκδικητές –δηλαδή την Τουρκία- η οποία έχει «στοχοποιήσει» εδώ και πολλά χρόνια της εξασφάλιση της κυριότητας της.
Τα νέα δεδομένα
Η ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας δημιουργεί πρακτικά ένα «νομικό προηγούμενο» που κατατίθεται σε επίσημο διεθνή οργανισμό.
Με τον τρόπο αυτό οποιαδήποτε διεκδίκηση συγκυριαρχίας κοιτασμάτων σε οικόπεδα της ΑΟΖ που διεκδικούσε η Τουρκία, ουσιαστικά έρχονται εκ των υστέρων με ότι αυτό συνεπάγεται από νομικής πλευράς.
Ιστορικά ανάλογο παράδειγμα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου είναι αυτό της Μάλτας, η οποία εξασφάλισε κοιτάσματα με τον ίδιο τρόπο όταν αντιμετώπισε ζήτημα συγκυριαρχίας κοιτασμάτων σε οικόπεδα της ΑΟΖ που διεκδικούσε η Λιβύη επί καθεστώτος Καντάφι στο Κόλπο της Σύρτης.
Ακόμη πιο πρόσφατο - και άμεσο γεωγραφικά- είναι το παράδειγμα της Κύπρου η οποία αν και δεχόταν της απειλές της Άγκυρας προχώρησε σε θέσπιση ΑΟΖ (και μάλιστα προ ένταξης της στην ΕΕ) θέτοντας τις βάσεις για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων με ανάθεση ερευνών σε ξένες εταιρίες.
Κάτι ανάλογο εκτιμάται ότι θα επαναληφθεί και τώρα με τη χώρα μας η οποία προσδιορίζει σαφώς τα όρια της υφαλοκρηπίδας της σε όλη την περιοχή της Αν. Μεσογείου, με την Άγκυρα να είναι βέβαιο ότι θα αποπειραθεί να εκβιάσει, απειλώντας ακόμη και με πολεμική αναμέτρηση σε περίπτωση που νιώσει ότι «χάνει το παιχνίδι».
Η στρατιωτική απειλή της Τουρκίας
Έτσι λοιπόν είναι απολύτως αναμενόμενη η εκδήλωση μιας «σπασμωδικής» αντίδρασης από πλευράς Τουρκίας, η οποία άλλωστε έχει συνηθίσει να εκβιάζει με στρατιωτική απάντηση σε όλα τα θέματα που αφορούν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, με ευθεία αμφισβήτηση ΕΕΧ, FIR, χωρικών υδάτων και υφαλοκρηπίδας.
Όμως σε θέματα που αφορούν την αγορά ενέργειας, εμπλέκονται τα συμφέροντα όχι μόνο μιας γειτονικής χώρας - όπως η Ελλάδα- αλλά πολύ μεγαλύτερα από αυτά που είναι σε θέση να εκβιάσει η Τουρκία.
Και για να υπάρχει μια αίσθηση του τι διακυβεύεται την περίοδο αυτή, θα αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι μόνο τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κύπρου, αποτελούν μερικά από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα του είδους στο πλανήτη.
Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 1 τρισ κυβικά μ. αερίου που είναι αρκετά για να καλύψουν εξαγωγές στην Ευρώπη αλλά και τις ελληνικές ανάγκες για τα επόμενα 200 χρόνια!
Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα ζήτημα εθνικού συμφέροντος, με καθοριστικές προεκτάσεις στην οικονομία αλλά και την Εθνική Ασφάλεια.
Προεκτάσεις πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε με τα στενά δεδομένα που είχαμε συνηθίσει να σταθμίζουμε τα γεγονότα μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.
Η πρόκληση ασφάλειας για τις ΕΔ
Με αυτά ως δεδομένα η Τουρκία - είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο - θα επιχειρήσει με κάθε τρόπο να αμφισβητήσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.
Γι αυτό το λόγο η ελληνική πλευρά σε συνεργασία με τη Κύπρο και το Ισραήλ πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει όλα τα ενδεχόμενα.
Τόσο σε διπλωματικό όσο και στρατιωτικό επίπεδο καθώς απαιτείται δυναμική παρουσία για την πλήρη διασφάλιση της θαλάσσιας περιοχής και σε επόμενη φάση, των ίδιων των εγκαταστάσεων εξόρυξης που θα δημιουργηθούν, σε συνεργασία με ξένες εταιρίες προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο δολιοφθοράς από στρατιωτικές η τρομοκρατικές ενέργειες.
Εκεί ακριβώς αποσκοπεί το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης στη Γαλλία για παραχώρηση με χρονομίσθωση δύο φρεγατών FREMM με ικανότητα αεράμυνας περιοχής αλλά και τεσσάρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) τύπου Br.1150 Atlantic Atlantique 2, τα οποία θα καλύψουν τα σημερινά υφιστάμενα κενά σε επιχειρησιακές ικανότητες που απαιτείται να διαθέτουν οι ΕΔ για την επιτήρηση της ΑΟΖ.
Συγκεκριμένα οι φρεγάτες FREMM συνεπικουρούμενες από υφιστάμενες μονάδες επιφανείας του Στόλου, εκτιμάται ότι θα καλύπτουν ένα τομέα από Κρήτη μέχρι το Καστελλόριζο και από νήσο Στρογγύλη μέχρι και τη Μεγαλόνησο, εκτελώντας περιπολίες σε συνεργασία με τα ΑΦΝΣ, δύο εκ των οποίων θα πετάνε ανά πάσα στιγμή για επιτήρηση και εντοπισμό στόχων.
Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr η πρώτη FREMM ενδέχεται να παραδοθεί στο ΠΝ αρκετά νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Κοινή στρατηγική Ελλάδας-Κύπρου και Ισραήλ
Προκύπτει δε αβίαστα το συμπέρασμα ότι η μοίρα Ελλάδας Κύπρου αλλά και του Ισραήλ είναι άμεσα συνδεδεμένες αναφορικά με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην Αν. Μεσόγειο.
Για το λόγο αυτό οι Ένοπλες Δυνάμεις, προσανατολίζονται ήδη προκειμένου να προσφέρουν την απαραίτητη ασφάλεια με βάση τα νέα στρατηγικά δεδομένα που απορρέουν από την επέκταση των Εθνικών συμφερόντων, σε περιοχές πέρα από αυτές που είχαν συνηθίσει να επιχειρούν μέχρι σήμερα.
Η Τουρκία ενδεχομένως θα αντιδράσει αλλά μετά τη σημερινή εξέλιξη ο χρόνος μετράει εις βάρος της.
Υπενθυμίζεται ότι το ΕΛΛΙΝΥ που είναι ο μεγαλύτερος και εγκυρότερος επιστημονικός μας φορέας, που περιλαμβάνει σχεδόν όλους τους Έλληνες επιστήμονες που ασχολήθηκαν με την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων τα τελευταία 37 χρόνια στην Ελλάδα, είχε προειδοποιήσει επανειλημμένως για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη καθυστέρηση ανακήρυξης ΑΟΖ σε ότι αφορά την ασφάλεια των κοιτασμάτων.
Με επιστολή-βόμβα, στην κυβέρνηση Παπαδήμου οι ειδικοί τόνιζαν ότι "νοτιοανατολικά της Κρήτης, όπου βρίσκονται τεράστια κοιτάσματα για τα οποία έχουν εκφράσει συγκεκριμένο ενδιαφέρον μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες και οι οποίες είναι εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ , δεν μπορούν να αξιοποιηθούν, αφού βρίσκονται εκτός των ορίων που το ΥΠΕΚΑ έχει ορίσει".
Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται καθοριστικές εξελίξεις που θα επηρεάσουν τη πορεία εθνικών ζωτικών συμφερόντων ενώ όπως διαφαίνεται η ελληνική κυβέρνηση έχει σταθμίσει όλα τα ενδεχόμενα και σε συνεργασία με τις άμεσα εμπλεκόμενους ενδιαφερόμενους (Κύπρο και Ισραήλ) θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την ενεργειακή εκμετάλλευση της ΑΟΖ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εμμεση ανακήρυξη ΑΟΖ - Καταθέσαμε στον ΟΗΕ συντεταγμένες υφαλοκρηπίδας - Διάβημα Πάνου σε Άγκυρα

Πριν από λίγο η Ελλάδα κατέθεσε στον ΟΗΕ ρηματική διακοίνωση με την οποία προσδιορίζει τα όρια της υφαλοκρηπίδας της σε όλη την περιοχή της Α.Μεσογείου και σε όλες τις περιοχές που αυτή ισχύει.
Η περιοχή αυτή συμπίπτει με την περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ.
Η ενέργεια αυτή έχει ως σκοπό να διασφαλίσει ότι τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όρια τα οποία συμπίπτουν με αυτά της ΑΟΖ, δεν πρόκειται να υπονομευθούν από τις επικείμενες τουρκικές έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Πρακτικά πρόκειται περί ανακήρυξης ΑΟΖ.
Με τη ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε χθες στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, η Ελλάδα ενημερώνει τον οργανισμό για την παραχώρηση εκ μέρους της Τουρκίας, αδειών έρευνας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «η ενέργεια αυτή του, διασφαλίζει τις ελληνικές θέσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, σύμφωνα πάντοτε με το εθιμικό και συμβατικό Δίκαιο της Θάλασσας και ειδικότερα την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982)".

Σημειώνεται ότι ευθύς μόλις είχαν γίνει γνωστές οι τουρκικές παραχωρήσεις, η ελληνική κυβέρνηση είχε προβεί στις δέουσες παραστάσεις προς την Τουρκία.
Με τη χθεσινή ενέργεια, η Ελλάδα ενημερώνει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τα αρμόδια όργανά του, ενώ η ρηματική διακοίνωση θα δημοσιευθεί στο Law of the Sea Bulletin.

Η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, καθώς και με όλες τις χώρες της περιοχής, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της διεθνούς νομιμότητας, ειδικά, όταν πρόκειται για ζητήματα, που άπτονται κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου.
Πρόκειται καθαρά για προσπάθεια να προλάβουν τα τετελεσμένα της Άγκυρας
Σκληρή γλώσσα Πάνου Παναγιωτόπουλου προς τον Τούρκο υπουργό Άμυνας
Στο μεταξύ και κατά τη συνάντηση των υπουργών Αμύνης Ελλάδας Πάνου Παναγιωτόπουλου και Τουρκίας Ισμέτ Γιλμάζ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες, στο περιθώριο της της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ   ο Έλληνας υπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την τουρκική πλευρά λέγοντας ότι παραβιάσεις και παραβάσεις όπως πλόες  τουρκικών πολεμικών δεν βοηθούν στο προς επίτευξη καλό κλίμα των σχέσεων των δύο χωρών.
Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας υπουργός του απηύθυνε άτυπο διάβημα λέγοντας:
«Με τον Τούρκο συνάδελφο μου, κ. Ισμέτ Γιλμάζ, είχαμε μια μακρά συνομιλία, στην οποία η κάθε πλευρά παρουσίασε τις θέσεις της. Σε ό,τι αφορά στην Ελληνική πλευρά, ξεκαθαρίσαμε ότι η Ελλάδα επιδιώκει με κάθε τρόπο σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας και ένα πλαίσιο ασφαλείας, σταθερότητας και Ειρήνης  στην ευρύτερη περιοχή που ανήκουν και οι δύο χώρες, η Ελλάδα και η Τουρκία.
Υπογραμμίσαμε όμως,  ότι οι εμπρηστικές δηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς από την πλευρά των Τούρκων Αξιωματούχων, οι παραβάσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, οι περίεργες πλεύσεις, περίεργοι πλόες, τουρκικών πολεμικών πλοίων, δεν βοηθούν προς στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, δηλαδή προς την καλύτερη γειτονία και συνεργασία των δύο χωρών».  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο υποψήφιος μαύρος Πάπας υποστηρίζει τη Νέα Παγκόσμια Τάξη

Θα έχετε ακούσει για τον Γκανέζο Καρδινάλιο Πήτερ Τάρκσον (Peter Turkson, γεννήθηκε το 1948) υποψήφιο για τον Παπικό θρόνο του οποίου τυχόν εκλογή κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι θα «επαληθευτεί» η γνωστή προφητεία του αγίου Μαλαχία (Καθολικού αγίου) ο οποίος έλεγε ότι ο τελευταίος Πάπας πριν το τέλος του κόσμου θα λέγεται Πέτρος (βλέπε εδώ).
Ιδού κάποια νεότερα στοιχεία:
Ο Turkson γεννήθηκε στο Wassaw Nsuta της Δυτικής Γκάνας από μητέρα Μεθοδίστρια και Καθολικό πατέρα.
Τον Οκτώβριο του 2011 ο Καρδινάλιος Turkson έκανε έκκληση για τη δημιουργία μιας «παγκόσμιας δημόσιας αρχής» και μιας «παγκόσμιας κεντρικής τράπεζας» που θα ελέγχει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν καταστεί παρωχημένα και συχνά αναποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των κρίσεων. Το έγγραφο με τον τίτλο, «Προς μια Μεταρρύθμιση των Διεθνών Χρηματοπιστωτικών και Νομισματικών Συστημάτων στα Πλαίσια μιας Παγκόσμιας Δημόσιας Αρχής», (‘Towards Reforming the International Financial and Monetary Systems in the Context of a Global Public Authority’) ήταν πολύ συγκεκριμένο, και ζητούσε μέτρα για τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Με άλλα λόγια – μια παγκόσμια κυβέρνηση, μια Νέα Τάξη Πραγμάτων στο φορολογικό σύστημα.
Ο «μαύρος Πάπας» θέλει μια Παγκόσμια Τράπεζα
Ως απάντηση στην παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008, ο Καρδινάλιος Turkson και ο επίσκοπος Mario Toso επεξεργάστηκαν μια πρόταση για τη μεταρρύθμιση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος με τη δημιουργία μιας παγκόσμιας Δημόσιας Αρχής και μιας Παγκόσμιας Τράπεζας που θα είναι για το συμφέρον όλων των αναπτυσσόμενων χωρών. Το έγγραφο των 40 σελίδων παρουσιάστηκε επίσημα τον Οκτώβριο του 2011.
«Η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση την οποία βιώνει ο κόσμος καλεί όλους, το κάθε άτομο και τους λαούς, να εξετάσουν σε βάθος τις αρχές και τις πολιτισμικές και ηθικές αξίες στη βάση της κοινωνικής συνύπαρξης», λέει το έγγραφο. Το έγγραφο καταδίκασε αυτό που αποκαλεί «ειδωλολατρία της αγοράς» καθώς και τη «νεο-φιλελεύθερη σκέψη» που αποβλέπει, λέει, αποκλειστικά σε τεχνικές λύσεις στα οικονομικά προβλήματα. "Στην πραγματικότητα, η κρίση αποκάλυψε συμπεριφορές, όπως ο εγωισμός, η απληστία και η συλλογική συσσώρευση αγαθών σε μεγάλη κλίμακα", ανέφερε, προσθέτοντας ότι η παγκόσμια οικονομία χρειάζεται μια «ηθική της αλληλεγγύης» μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών. Μετάφραση; Αλληλεγγύη των ελίτ και παγκόσμιος έλεγχος.
Ο Καρδινάλιος Turkson έχει πει ότι «αν ο Θεός θα επιθυμούσε να δει ένα μαύρο ως Πάπας, χάρη στο Θεό».
Ο χρονικογράφος της Καθολικής Εκκλησίας Rocco Palmo χαρακτήρισε τον Turkson ως έναν μοναχικό μελετητή της Αγίας Γραφής στη "Γερουσία" του Πάπα και πιστεύει ότι το οι πιθανότητες να είναι ο νέος Πάπας είναι αυξημένες λόγω του διορισμού του ως εκπροσώπου της Δεύτερης Συνόδου για την Αφρική το 2009. Με την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου XVI, ο Turkson θεωρείται “papabile” (πιθανός διάδοχος) στο επερχόμενο παπικό κονκλάβιο.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τοποθετούν ελληνικές σημαίες σε όλες τις βραχονησίδες

Μια ομάδα από το Ηράκλειο Κρήτης, ξεκίνησε από τη βραχονησίδα Ντία και σκοπεύει να φθάσει ως τη Σαμοθράκη προκειμένου να τοποθετήσει ελληνικές σημαίες σε όλες τις βραχονησίδες (Pics)
Η αρχή έγινε από την Ντία, όμως οι τέσσερις Ηρακλειώτες είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν ελληνική βραχονησίδα χωρίς τη γαλανόλευκη σημαία.
Ο Μανόλης Μιζεράκης, ο Αντώνης Τσαπίνος, ο Γιώργος Παπουτσάκης και ο Μανόλης Βαρδάκης αποφάσισαν να μην αφήσουν κανένα να κάμψει το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων και να εκφράσει διεκδικήσεις.
Έτσι ετοιμάζονται να φθάσουν ως και τη Σαμοθράκη, προκειμένου να μη μείνει καμία ελληνική βραχονησίδα χωρίς ελληνικό "σημάδι".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΙΔΗΣΗ-ΣΟΚ!! Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΕΚΑΝΕ...ΦΤΕΡΑ...!!! ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ;;;




Απάντηση πρέπει να δώσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο θέμα που αποκαλύπτει με επιστολή του ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους ότι ο Οργανισμός δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από τα 600 εκατ. που έχουν συγκεντρωθεί από την ειδική εισφορά που πληρώσαμε σχεδόν όλοι οι Ελληνες.

Την αποκάλυψη κάνει με σημερινό πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Ελευθεροτυπία σε ρεπορτάζ με τίτλο «Εκανε φτερά η εισφορά αλληλεγγύης» και παραθέτει το έγγραφο-non paper που απέστειλε ο κ. Κικίλιας στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς. Επισημαίνει ότι τα 600 εκατ. είχαν ζητηθεί με έκτακτη φορολογία από τους Ελληνες πολίτες προκειμένου να καταπολεμηθεί η ανεργία.

«Το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού. Από κει και πέρα το πώς η κεντρική πολιτική διοίκηση αξιοποιεί αυτά τα χρήματα, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Είναι ζήτημα του υπουργείου Οικονομικών. Πάντως, αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για την ανακούφιση της ανεργίας» δηλώνει ο κ. Κικίλιας στην «Ε».

Ευλόγως δημιουργείται η απορία για ποιό λόγο νομοθετήθηκε η «ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας» και στη συνέχεια δεν αξιοποιήθηκε σε πολιτικές αντιμετώπισής της.

Η εν λόγω εισφορά προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 38, ν. 3986/2011 και υπολογίζεται σε ποσοστό 2% επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και υπολογίζεται επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλου του μισθοδορούμενου προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, καθώς επίσης και του ρποσωπικού όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων/Οργανισμών, των ΝΠΙΔ αλλά και των τραπεζών.

Τι λέει η επιστολή Κικίλια

Στην επιστολή-non paper ο διοικητής του ΟΑΕΔ παρουσιάζει ανάγλυφα τις δραματικές διαστάσεις που έχει πάρει η ανεργία στη χώρα μας. Ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι οι υποτιθέμενες πολιτικές και δράσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι γράμμα κενό και απλώς μερι στιγμής χρυσώνουν το χάπι ενός δομικού προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας:

1.Η οικονομική ύφεση εκτός από τις παραδοσιακές ομάδες (νέοι, γυναίκες, μακροχρόνια άνεργοι) πλήττει «νέες» ομάδες πληθυσμού, ιδιαίτερα άνδρες και γυναίκες, αρχηγούς και μέλη οικογενειών, στην παραγωγική ηλικία 30-55 ετών.

2. Το 2011 στη χώρα μας καταγράφηκαν 1,5 εκατ. άτομα που ζούσαν σε νοικοκυριά στα οποία δεν εργαζόταν κανένας ενήλικας.

3. Οι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας αποτελούν μόνο το 25%-35% των εγγεγραμμένων ανέργων.

4. Το ύψος και η διάρκεια του επιδόματος ανεργίας κατατάσσει τη χώρα μας στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

iefimerida.gr

Καταγχωμένοι οι παπικοί, βιάζονται να εκλέξουν νέο «αλάθητο» Πάπα

http://www.newsit.gr/files/Image/2013/02/20/resized/papas_511_355.jpg
Αγχωμένοι και καταϊδρωμένοι βιάζονται να εκλέξουν το νέο Πάπα που θα προσπαθήσει να εφαρμόσει τα σχέδιά τους.
Η σφαλιάρα του Θεού όμως έρχεται με φόρα και θα είναι όλη δική τους!
Διαβάστε γελοιότητες :

Τελεσίγραφο έφερε ο Ρούμπιν: «Αν προχωρήσετε σε ανακήρυξη ΑΟΖ, η Τουρκία θα προκαλέσει «θερμό επεισόδιο»

Το ίδιο επανέλαβε και στον Τσίπρα ο Aμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών σε μυστική συνάντηση που είχαν
Γιατί τέτοια πρεμούρα των ΗΠΑ;
Σε μέγα θέμα, που ξεπερνάει ακόμη και την οικονομική κρίση, που έχει οδηγήσει στα Τάρταρα τη χώρα και τον ελληνικό λαό, εξελίσσεται η...
εκδηλωθείσα πρόθεση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στην κατάθεση συντεταγμένων για τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας και στην ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), κινήσεις με τις οποίες διαφωνεί κάθετα η Αμερική.
Και τις τελευταίες εβδομάδες επανειλημμένα έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση να μην προχωρήσει η Ελλάδα σε τέτοιες ενέργειες, γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν εγγυάται για τίποτε...
Αυτός ήταν και ο ουσιαστικός λόγος της επίσκεψης του Αμερικανού βοηθού υπουργού Εξωτερικών Έρικ Ρούμπιν στην Αθήνα με το πρόσχημα να παραβρεθεί στην υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου ΤΑΡ από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, Ανάπτυξης της Ιταλίας και Ενέργειας της Αλβανίας: να μεταφέρει μήνυμα - τελεσίγραφο.
Ξεκάθαρα μάλιστα ειπώθηκε αυτό στον κ. Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον αμερικανό απεσταλμένο. Στη συνάντηση αυτή που κρατήθηκε μυστικό το πού έγινε –και αυτό έχει τη σημασία του και δείχνει ότι δεν επρόκειτο για μια τυπική επαφή αβροφροσύνης, όταν μάλιστα πριν από δυο εβδομάδες είχαν ξανά συναντηθεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία κράτησε πέντε ώρες– ο κ. Ρούμπιν κατέστησε σαφές ότι αν επιχειρηθεί μονομερής ανακήρυξη της ΑΟΖ θα προκληθεί θερμό επεισόδιο από την Τουρκία. Το ίδιο ακριβώς που είχε ειπωθεί από την αμερικανική πλευρά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη σύσκεψη στην Ουάσινγκτον που είχε αποκαλύψει το «ΠΑΡΟΝ» στο φύλο της 3ης Φεβρουαρίου και τότε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ... ανυπόστατο, όμως για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί... Και σύμφωνα με λίαν αξιόπιστες πληροφορίες η προχθεσινή συζήτηση ήταν συνέχεια εκείνης που έγινε στην Ουάσινγκτον.
Η θέση των ΗΠΑ είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματά της κάνοντας έρευνες από το Ιόνιο μέχρι νότια της Κρήτης, που σημαίνει ότι είναι αντίθετη με κάθε έρευνα στο Αιγαίο. Αποδοχή αυτής της θέσης οδηγεί σε καθεστώς αμφισβήτησης των δικαιωμάτων μας στο ελληνικό Αρχιπέλαγος και αυτό είναι η επιδίωξη και η στρατηγική της Τουρκίας στο Αιγαίο. Να μην προχωρήσει η Ελλάδα σε έρευνες για υδρογονάνθρακες.
Γιατί τέτοια πρεμούρα;
Είναι πάντως εντυπωσιακό ότι η Ουάσινγκτον με κάθε τρόπο προσπαθεί να αποτρέψει την κυβέρνηση από την ανακήρυξη της ΑΟΖ. Εκτός από τη διπλή μέσα σε λίγες μέρες ενημέρωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις... ανησυχίες της και την... αγωνία της μήπως και η Τουρκία απαντήσει με «θερμό» επεισόδιο, αυτές τις ανησυχίες τις διατυπώνει και στα μπρίφινγκ.
Την περασμένη Κυριακή και το «Βήμα» και η «Καθημερινή» είχαν σχετικά ρεπορτάζ των συντακτών Αγγ. Αθανασόπουλου και του Αθανασίου Έλλις στα οποία μεταφέρονταν οι αμερικανικές προειδοποιήσεις.
«Μια στρατιωτική βαρύγδουπων ανακοινώσεων για ανακηρύξεις και οριοθετήσεις θαλάσσιων ζωνών, καθώς και παρουσιάσεις χαρτών, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία και να δημιουργήσουν νέες γκρίζες ζώνες. Αν η ελληνική πλευρά αποφασίσει να προβεί σε έρευνες σε περιοχές μεταξύ ελληνικών νησιών και τουρκικών ακτών, τότε τα περιθώρια αμερικανικής υποστήριξης είναι πολύ πιο περιορισμένα» έγραφε το «Βήμα», όπως ακριβώς σημείωνε στο προηγούμενο φύλλο και το «ΠΑΡΟΝ».
Στο ίδιο μήκος κύματος και το ρεπορτάζ της «Καθημερινής»: «Οι Αμερικάνοι διαμηνύουν ότι άκαρπες μονομερείς κινήσεις μπορεί να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις» γράφει και προσθέτει ότι «η Ουάσινγκτον συνιστά αυτοσυγκράτηση, το να μπορείς να ανακηρύξεις ΑΟΖ ή όχι δεν είναι τόσο απλό ζήτημα και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να γίνεται συναινετικά».
Το ερώτημα που τίθεται είναι αν την ίδια... ευαισθησία οι Αμερικάνοι την επέδειξαν και προς την άλλη πλευρά, την Άγκυρα ή οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και δικαιούνται να σπέρνουν θύελλες στην καυτή περιοχή, όπως έκαναν το 1974, το 1987 και το 1996 στα Ίμια, με τσαμπουκά και απειλές να θεωρούν ότι όλα είναι δικά τους;
Σιωπή από κυβέρνηση…
Απέναντι σε αυτόν τον ορυμαγδό των αμερικανικών πιέσεων και... συστάσεων να είναι η Ελλάδα το καλό παιδί και να αφήσει στην άκρη τα κυριαρχικά της δικαιώματα, η κυβέρνηση τηρεί απόλυτη σιωπή, αποφεύγει κάθε σχόλιο, όπως κάθε αναφορά στις προθέσεις για ανακήρυξη της ΑΟΖ και την κατάθεση συντεταγμένων και χαρτών. Αποφεύγει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να δώσει και την παραμικρή γεύση ως προς τα επόμενα βήματα.
Πάντως πολιτικοί και διπλωματικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι δεν μπορεί ο Σαμαράς σε μια τέτοια καίρια κίνηση που βρίσκεται μέσα στα πλαίσια των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και μάλιστα τα διασφαλίζει, όμως περιέχει μεγάλο ρίσκο, να μην έχει εξασφαλίσει συμμαχίες και στήριξη. Και αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να έχει πάρει το πράσινο φως από τη Γερμανίδα καγκελάριο, την Άνγκελα Μέρκελ, με μια συμφωνία για κοινή εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Στην πολιτική σκακιέρα τίποτε δεν αποκλείεται. Και αυτό ίσως να είναι εκείνο που ανησυχεί την Ουάσινγκτον και ήδη έχει γραφτεί ότι «οι Αμερικάνοι δεν ενθουσιάζονται από την προοπτική μια γερμανικής Ευρώπης».
Εκτός το Αιγαίο...

Εκείνο πάντως που προβληματίζει είναι οι θέσεις που εκφράζουν στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που λένε χωρίς καμιά αναστολή ότι έρευνες δεν πρέπει να κάνει η Ελλάδα. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι το Αιγαίο δεν έχει κοιτάσματα, επισημαίνουν δε ότι με βάση το πρωτόκολλο της Βέρνης που εκ μέρους της τότε κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή υπέγραψε το 1976 ο πρέσβης Ιωάννης Τζούνης, δεν μπορούν να γίνονται έρευνες στο Αιγαίο και ότι αυτό δεν μπορεί να το αγνοήσει η χωρά μας! Το πρωτόκολλο αυτό το έχει καταθέσει η Τουρκία στον ΟΗΕ. Και ότι ας αφήσουμε ήσυχο το Αιγαίο και να κάνουμε έρευνες νότια της Κρήτης που έχει κοιτάσματα και μπορούμε να βγάλουμε πολλά λεφτά και έχουμε και το οκέι των ΗΠΑ.
Αυτήν την άποψη άραγε την αποδέχεται ο Αλέξης Τσίπρας; Είναι δυνατόν να παραιτηθεί η Ελλάδα από κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο μας; Είναι τεράστιο θέμα και αυτό θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να το ξεκαθαρίσει, δεν μπορεί στα εθνικά μας θέματα να υπάρχουν σκιές. Οι σύμβουλοί του μπορεί να έχουν τις απόψεις τους, το θέμα είναι αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις υιοθετεί.
Στο μεταξύ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο σχολιάζοντας την πρόθεση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε μονομερή ανακήρυξη της ΑΟΖ, τονίζουν ότι ο κ. Σαμαράς μετά τη βίλα Αμαλίας, επιχειρεί με το θέμα αυτό να προσεταιρισθεί ψήφους από τη Χρυσή Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ!
Ρούμπιν για «Σκοπιανό» και ΑΟΖ
Για όλα τα ανοιχτά θέματα μίλησε ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών Έρικ Ρούμπιν μιλώντας με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της εκεί επίσκεψης του. Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ξεκαθάρισε ότι δεν βλέπει άμεση σημαντική πρόοδο, αλλά, τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι ανεπίλυτο και δήλωσε ότι
...«Θα πρέπει να υπάρξει λύση στο ζήτημα του ονόματος. Είναι κρίσιμο και για τις δύο χώρες, αλλά νομίζω πως είναι πιο κρίσιμο για τον βόρειο γείτονά σας».

Όταν ρωτήθηκε για την εθνικιστική ρητορική της αλβανικής πολιτικής ηγεσίας την τελευταία περίοδο, που προκάλεσε αντιπαράθεση μεταξύ χωρών της περιοχής ξεκαθάρισε πως η αμερικανική πολιτική απορρίπτει την έξαρση του εθνικισμού. Τέλος, σε ό,τι αφορά την προοπτική ερευνών, από την ελληνική πλευρά, στην ανατολική Μεσόγειο για την εξεύρευση ενεργειακών πόρων, αλλά και τις πιθανές τουρκικές αντιδράσεις σε περίπτωση οριοθέτησης της ΑΟΖ, σχολίασε –μεταξύ άλλων– τα εξής:

«Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να αναπτύξει τους ενεργειακούς της πόρους. Χρειάζεται την ενέργεια και χρειάζεται και τα έσοδα [...] Νομίζω πως αυτό είναι εφικτό χωρίς να υπάρξει φραστική διαμάχη για τους χάρτες (ενν. οριοθέτηση ΑΟΖ)».

http://www.katohika.gr/2013/02/aoz-an-prospathisete-tote-thermo-episodio.html
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7047.html#.USUpE1bMVFI.facebook 
 

Προς αποχώρηση 25.000 τραπεζικοί υπάλληλοι

25.000 εργαζόμενοι στις τράπεζες είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν εκτός υπηρεσίας, καθώς με τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές σταματά η λειτουργία 1.000 έως 1.400 καταστημάτων.
  Στο μέτωπο των αποδοχών οι προτεινόμενες περικοπές φτάνουν το 20%. Μαχαίρι μπαίνει σε επιδόματα γάμου, ισολογισμού και ξένης γλώσσας.
 

  Από την πλευρά της η ΟΤΟΕ λέει «όχι» σε μείωση του βασικού μισθού των τραπεζοϋπαλλήλων και επισημαίνει πως ήδη οι μειώσεις στις αποδοχές των τραπεζοϋπαλλήλων φτάνουν το 20% με 22%.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΕΝΑΣ... ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ...!!!




Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από την οδό Νικοπόλεως στη Λαμία. Οι αστυνομικοί μαζεύουν τα δημόσια έγγραφα και τους φακέλους που βρέθηκαν μέσα και έξω από τους κάδους σκουπιδιών.

Ένας περαστικός ενημέρωσε ότι δημόσια έγγραφα είναι πεταμένα στο δρόμο έξω από τους κάδους. Πράγματι διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι φάκελοι είχαν τη σφραγίδα του Υπουργείου Οικονομικών (Νομικές Υπηρεσίες του Κράτους) και αφορούσαν δικογραφίες παρελθόντων ετών για υποθέσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας και της Πολεοδομίας.

Οι αστυνομικοί μετέφεραν όλα τα έγγραφα και τους φακέλους στο Αστυνομικό Μέγαρο και προσπαθούν να μάθουν πώς αυτά κατέληξαν στα σκουπίδια.









lamiareport.gr