15.000 στρατιωτικοί έστειλαν μήνυμα που δεν μπορεί να αγνοηθεί.ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Η συγκέντρωση των στρατιωτικών ήταν τεράστια, για τα δεδομένα του χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων. Και οι στρατιωτικοί που εμφανίστηκαν με στολή σχετικά αρκετοί αν αναλογιστούμε το κλίμα που επικράτησε τις τελευταίες εβδομάδες στις Ένοπλες Δυνάμεις,με αποκορύφωμα την διαταγή Κωσταράκου. Η πορεία έδειξε το μέγεθος. Η κορυφή πέρα από το Σύνταγμα και οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Καλυθμώνος να είναι ακόμη ένα συμπαγές πλήθος!

Η συγκέντρωση ήταν πυκνή και μεγάλη και έστειλε ένα μήνυμα: η απόγνωση μπορεί να βγάλει στο δρόμο ακόμη και ανθρώπους που πριν τρία χρόνια δεν γνώριζαν τι θα πει διαδήλωση. Κι αν οι στρατιωτικοί , το πιο πειθαρημένο κομμάτι του ελληνικού λαού επιλέγει να βγει στο δρόμο, τότε είναι βέβαιο ότι κάποιοι πρέπει να προβληματιστούν ιδιαίτερα σοβαρά. Και σ΄ αυτούς δεν συμπεριλαμβάνετε ο Τσουκαράκης, ο Τσάκαλος και ο ΣΥΣΜΕΔ!

Ας αναλογιστούν όσοι χαράσσουν πολιτική -αν τη χαράσσουν- και όσοι δεν τολμούν να βάλουν κόκκινες γραμμές ποιος πραγματικά έβγαλε τους στρατιωτικούς στο δρόμο. Ο ΣΥΣΜΕΔ και η ηγεσία του για τους οποίους μέχρι πρόσφατα έλεγαν ότι δεν εκπροσωπεί κανένα παρά τα λίγα μέλη του ή οι ίδιοι που με τα μέτρα-βόμβες τίναξαν στον αέρα ζωές ανθρώπων και οικογενειών;

Γιατί στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν πολλές χιλιάδες στρατιωτικοί. Και μαζί τους πάρα πολλοί Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων, με πιο πρόσφατο το στρατηγό Ζιαζιά!

Ποια θα είναι τώρα η συνέχεια; Ελπίζουμε όχι η “παραδειγματική τιμωρία” όσων στρατιωτικών εμφανίστηκαν με στολή. Το καζάνι βράζει δεν χρειάζεται κανείς να φουντώσει κι άλλο την φωτιά. Ψυχραιμία και λογική απαιτείται. Όχι όμως απ΄ όσους διαδήλωσαν. Αυτοί την έδειξαν με τη στάση τους στη συγκέντρωση. Απ΄όσους με τον τρόπο τους,τις δηλώσεις και κυρίως τις πράξεις τους, απαιτείται ψυχραιμία.

Για να επανέλθει γαλήνη στις Ένοπλες Δυνάμεις, ακόμη και μέσα σ΄ αυτή την απίστευτη και ατελείωτη οικονομική καταιγίδα.

Δείτε ΕΔΩ τα βίντεο από την μεγάλη συγκέντρωση












ΠΗΓΗ

Γιατί γιγαντιαίες τρύπες εμφανίζονται σε όλη την Αμερική; Συμβαίνει κάτι στο φλοιό της Γης;

The American Dream / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Από πού προέρχονται όλες αυτές οι γιγαντιαίες τρύπες - καταβόθρες; Φυσικά πάντα υπήρχαν καταβόθρες, αλλά τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι τόσο η σοβαρότητα όσο και ο αριθμός των γιγαντιαίων καταβόθρων έχει αυξηθεί δραματικά. Γιατί λοιπόν τόσες πολλές γιγάντιες καταβόθρες εμφανίζονται σε όλη την Αμερική ξαφνικά; Είναι κάτι που συμβαίνει στο φλοιό της γης, ή υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση; Οι «ειδικοί» ισχυρίζονται ότι η «επιδημία των καταβόθρων» οφείλεται σε πράγματα όπως χαλαρό χώμα, όξινα υπόγεια ύδατα, νέες κατασκευές, τρύπιες σωλήνες νερού, ανθρακωρυχεία, μακρές περίοδοι ξηρασίας που ακολουθούνται από βροχή, και εξάντληση των υπόγειων υδροφορέων, αλλά είναι ενήμεροι πραγματικά για το τι συμβαίνει;
Την προηγούμενη Πέμπτη, ένας 37χρονος που ονομάζεται Jeffrey Bush που ζούσε κοντά στην Τάμπα της Φλόριντα έχασε τη ζωή του όταν η γη κάτω από το σπίτι του, ξαφνικά άνοιξε και τον κατάπιε ζωντανό. Ο αδελφός του προσπάθησε να βοηθήσει όταν άκουσε τον Jeffrey να ουρλιάζει, αλλά ήταν πολύ αργά. Ολόκληρο το υπνοδωμάτιο απορροφήθηκε βαθιά στη γη και το σπίτι έπρεπε να εκκενωθεί γρήγορα. Τώρα οι αρχές παραδέχονται ότι ο άνθρωπος πιθανώς να μην βρεθεί ποτέ. Ήταν αυτό το περιστατικό "φυσιολογικό"; Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό; Γιατί η αλήθεια είναι ότι γιγαντιαίες καταβόθρες εμφανίζονται με αυξανόμενη συχνότητα σε όλο τον πλανήτη τα τελευταία χρόνια. Θα μπορούσε αυτό να είναι μια ένδειξη ότι επίκεινται μεγάλες αλλαγές στη γη;
Η Φλόριντα ήταν πάντα μια περιοχή που ήταν επιρρεπής σε καταβόθρες, αλλά οι αριθμοί δείχνουν ότι οι ζημιές από καταβόθρες στην πολιτεία έχουν αυξηθεί πολύ γρήγορα τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το ABC News, οι ασφαλιστικές απαιτήσεις που σχετίζονται με καταβόθρες υπερδιπλασιάστηκαν μεταξύ του 2006 και του 2009 ...
Στο Hillsborough County, όπου βρίσκεται το Seffner, είναι μια περιοχή στη Φλόριντα που είναι επιρρεπής σε καταβόθρες, όπου οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις που σχετίζονται με αυτές  υπερδιπλασιάστηκαν μεταξύ 2006 και 2009, σύμφωνα με έκθεση της Γερουσίας της Φλώριδας.
Αλλά συμβαίνει μόνο στην Φλόριντα;
Όχι.
Απλά δείτε τι έχει συμβεί στο Harrisburg της Πενσυλβάνια τον τελευταίο καιρό. Υπάρχουν δεκάδες καταβόθρες που έχουν ανοίξει στο Harrisburg, και η πόλη έχει υποστεί τέτοιες ζημιές που δεν έχει τα χρήματα για να τα διορθώσετε όλα αυτά.
Στην πραγματικότητα, σε αυτό το σημείο υπάρχουν 41 καταβόθρες που έχουν καταγραφεί στο Harrisburg, και πολλές από αυτές είναι ακριβώς στη μέση του δρόμου ...
Η πρωτεύουσα της πολιτείας της Πενσυλβανίας υποφέρει από μια αύξηση τεράστιων καταβόθρων, αλλά οι αξιωματούχοι της πόλης δεν έχουν λεφτά για να κάνουν κάτι γι’ αυτό.
Χαλαρά εδάφη και διαρροές, αιωνόβιες υπόγειες σωληνώσεις νερού ευθύνονται για το δημοτικό εφιάλτη, που ήρθε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν μια 50ποδιών καταβόθρα άνοιξε το τεράστιο στόμα της κατά μήκος της Fourth Street, αναφέρει η Wall Street Journal.
Φυσικά υπήρξαν πολλές πόλεις σε όλη την ιστορία των ΗΠΑ που έχουν βιώσει μια τέτοια επιδημία από καταβόθρες, έτσι δεν είναι;
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχεί κανείς, έτσι δεν είναι;
Σε ένα προηγούμενο άρθρο σχετικά με καταβόθρες, είδαμε μια καταβόθρα που δημιουργήθηκε πρόσφατα, στο Οχάιο που είχε το μέγεθος τεσσάρων γηπέδων ποδοσφαίρου και είχε πάνω από 30 μέτρα βάθος. Προκάλεσε την κατάρρευση ενός μέρους της εθνικής οδού και οι αρχές είπαν ότι ο δρόμος θα συνεχίσει να παραμένει κλειστό για τους επόμενους μήνες.
Αλλά αυτό είναι «φυσιολογικό», έτσι δεν είναι;
Η γιγαντιαία καταβόθρα στη Assumption Parish στη Λουιζιάνα η οποία έγινε πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες πέρυσι είναι τώρα πάνω από 800 πόδια σε διάμετρο. Συνεχίζει απλά να αυξάνεται, και οι αρχές δεν έχουν ιδέα πότε θα σταματήσει να αυξάνεται.
Αλλά αυτού του είδους τα πράγματα συμβαίνουν όλη την ώρα, έτσι δεν είναι;
Μόλις πρόσφατα, μεγάλες καταβόθρες αναγκάστηκαν να κλείσουν τους δρόμους στο New Jersey και στην Αριζόνα. Φυσικά αυτά τα περιστατικά θα ξεχαστούν σύντομα, γιατί υπάρχουν περισσότερες ειδήσεις για μεγάλες καταβόθρες στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδόν κάθε μέρα τώρα.
Μπορείτε να δείτε μερικές συγκλονιστικές φωτογραφίες από μερικές από τις πιο τρελές καταβόθρες τα τελευταία χρόνια εδώ. Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για γιγάντιες καταβόθρες που εμφανίζεται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι.
Για παράδειγμα, μια καταβόθρα που εμφανίστηκε στη μέση της Πόλης της Γουατεμάλας το 2010 ήταν περίπου 60 μέτρα βαθιά και κατάπιε ένα τριώροφο κτίριο διαμερισμάτων που στεγαζόταν ένα εργοστάσιο ενδυμάτων. (ΚΟ: Για την συγκεκριμένη δες και διάβασε εδώ και εδώ).
Κάτω στη Sarisarinama της Βενεζουέλας κάποιες καταβόθρες έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια που είναι πάνω από 1.000 μέτρα πλάτος.
Η Κίνα είναι μία από τις χειρότερες περιοχές του κόσμου για καταβόθρες κατά τα τελευταία αρκετά χρόνια. Στην πραγματικότητα, απλά δείτε τι έχει συμβεί σε ένα χωριό στην Κίνα, πρόσφατα ...
Οι κάτοικοι στο χωριό Lianyuan στη νότια επαρχία Χουνάν της Κίνας περπατάνε αρκετά προσεκτικά τους τελευταίους μήνες. Πάνω από 20 καταβόθρες έχουν ανοίξει στο έδαφος από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αυτές οι σπηλαιώδεις τρύπες που κυμαίνονται σε μέγεθος, έχουν κάνει σπίτια να καταρρεύσουν και ποτάμια να στερέψουν. Και δεν υπάρχει ποτέ καμία προειδοποίηση για το πού και πότε θα παρουσιαστεί μια καταβόθρα. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο κύριος λόγος είναι ο αριθμός των ανθρακωρυχείων στην περιοχή. Δεν είναι σαφές ποια μέτρα λαμβάνονται για την πρόληψη της εμφάνισης νέων καταβόθρων.
Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε και με περισσότερα παραδείγματα από όλο τον κόσμο.
Το θέμα είναι ότι γιγάντιες τρύπες ανοίγουν σε όλη τη γη και καταπίνουν σπίτια, κτίρια, δρόμους και μερικές φορές ακόμη και ανθρώπους.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Γίνεται ο φλοιός της Γης όλο και πιο ασταθής;
Ή συμβαίνει κάτι χειρότερο;
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Σαμαράς υπέρ κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για ΑΟΖ

Σε αναζήτηση ευρωπαϊκών συμμαχιών ως απάντηση στην τακτική της Αγκυρας να αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και, συνακόλουθα, τα όρια της, ενδεχομένως πλούσιας σε υδρογονάνθρακες, ΑΟΖ βρίσκεται η κυβέρνηση, επιδιώκοντας έτσι να αντισταθμίσει τη μείωση ισχύος που προκαλεί η οικονομική κρίση. Μιλώντας χθες σε στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που συνεδρίασαν στην Αθήνα, ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε ρητώς ζήτημα «ευρωπαϊκής ΑΟΖ», επαναλαμβάνοντας ότι τα όποια κοιτάσματα στο Αιγαίο είναι εκτός από ελληνικά και ευρωπαϊκά και συμβάλλουν στην ενεργειακή ασφάλεια της Γηραιάς Ηπείρου. Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η νέα παρέμβαση του Πρωθυπουργού υπαγορεύεται και από τις πληροφορίες περί ενδεχόμενης καταψήφισης την προσεχή εβδομάδα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της έκθεσης για την ενεργειακό οδικό χάρτη της ΕΕ (Energy Road Map 2050). Πληροφορίες εμφανίζουν το τουρκικό λόμπυ να κινείται έντονα για τη καταψήφισή της, καθώς η έγκριση της έκθεσης θα αποτελέσει μια «ομπρέλα» από την πλευρά του Ευρωκοινοβουλίου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.
Σε μια σπάνια για το υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό δήλωση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης σχολίασε πολύ θετικά την κίνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δηλώνοντας πως σε γεωπολιτικό επίπεδο μπορεί να αποδειχθεί ευφυής κίνηση, «ακριβώς γιατί επιτρέπει στο ελληνικό κράτος να το απεμπλέξει από την προφανή σύγκρουση, η οποία θα το συνοδεύσει πολύ γρήγορα και πολύ άμεσα». ΠΗΓΗ

Γιατί η νοσοκόμα της βασίλισσας Ελισάβετ φοράει ζώνη με μασονικά σύμβολα;



Vigilant Citizen / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 
Κάθε φορά που μια ιστορία περιλαμβάνει την βρετανική βασιλική οικογένεια, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι γρήγορα στο να καταγράψουν κάθε λεπτομέρειά της. Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από το Νοσοκομείο King Edward VII στις 3 Μαρτίου, δημοσιογράφοι κάλυψαν την εκδήλωση σε μεγάλο βαθμό, περιγράφοντας ακόμα και τι φορούσε, το μαργαριταρένιο κολιέ της και την καρφίτσα της.

Υπάρχει όμως μια σημαντική λεπτομέρεια που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αγνόησαν εντελώς. Κοιτάξτε την πόρπη της ζώνης της νοσοκόμας.

Η νοσοκόμα της Βασίλισσας φοράει μια πόρπη ζώνης που φέρει μασονικά σύμβολα.

Αυτή η μεγάλη πόρπη ζώνης διαθέτει το μασονικό διαβήτη και πυξίδα μαζί με μια  πεντάλφα - άλλο ένα σημαντικό μασονικό σύμβολο που χρησιμοποιείται στη μαγεία.
Σύμφωνα με τη Βιβλιοθήκη και το Μουσείο του Τεκτονισμού, η πόρπη της ζώνης δόθηκε στις νοσοκόμες που είχαν εκπαιδευτεί στο Royal Masonic Hospital, ένα ιδιωτικό νοσοκομείο για Ελευθεροτέκτονες και άλλους δωρεάν ασθενείς. Το Royal Masonic Hospital σταμάτησε να υπάρχει το 1992, αλλά οι πόρπες του προφανώς εξακολουθούν να φοριούνται από "ελίτ" νοσοκόμες, όπως αυτή που ανέλαβε την βασίλισσα.
Είναι ενδιαφέρον να βλέπουμε πώς τα σύμβολα της εξουσίας εμφανίζονται σε θέσεις εξουσίας.
Χειραψία με τη Βασίλισσα. Ένα προνόμιο που δεν επιτρέπεται σε κοινούς θνητούς.

Μην ξεχνάτε ότι το King Edward VII Hospital είναι το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε η Kate Middleton λόγω μιας σχετικής με την εγκυμοσύνη ασθένειας, η οποία οδήγησε στην αυτοκτονία μιας από τις νοσηλεύτριες.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΘΜΩΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΣΤΙΣ 4 μ.μ.ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ


ΒΙΝΤΕΟ 




ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ




ΠΗΓΗ

ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ JUMBO... ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΚΡΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΣΑΝ ΜΕΤΡΕΣΕΣ ΤΟΥ ΣΑΔΟΜΑΖΟΧΙΣΜΟΥ


Όπως μπορείτε να δείτε,  η ανάρτησή μας για την ξεφτίλα του Jumbo κατέληξε να είναι η πιο δημοφιλής ανάρτηση του Ιστολογίου μας με πάνω από 11.000 επισκέψεις μέσα σε μόλις ένα χρόνο, κυρίως από άτομα που αναζητούσαν καταστήματα ή προϊόντα jumbo και οι μηχανές αναζήτησης τους παρέπεμπαν σε εμάς.
Δυστυχώς όμως,   τα JUMBO δεν φαίνεται να συνετίζονται.
Φέτος, με αφορμή το καρναβάλι,  παρουσίασαν μία ακόμη προκλητική διαφήμιση :



Και πάλι προκλητικές στολές για τα μεγαλύτερα σε ηλικία ανήλικα κοριτσάκια ("για μας τις μεγαλύτερες" όπως λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο)

Ο εκχυδαϊσμός της κοινωνίας μας προχωράει.
Οι δικαστικές αρχές δεν φαίνεται να ευαισθητοποιoούνται πλέον ούτε με τις γυμνές ποδηλατοδρομίες (δείτε εδώ, εδώ) ούτε με τις gay παρελάσεις.

Κι όμως,

Μπορούμε να αντισταθούμε:
Στέλνουμε εμαιλ διαμαρτυρίας στο: jb@jumbo.gr
ή τηλεφωνούμε στο τηλ.: (+30) 210 48.05.200

Και εννοείται ότι δεν ψωνίζουμε ΠΟΤΕ ξανά από τα Jumbo.


http://antiparakmi.blogspot.com

Γιατί οδηγεί σε ελληνοτουρκική εμπλοκή η ΑΟΖ

Οι Τούρκοι έχουν στυλώσει τα πόδια τους αναφορικά με μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, αυτό του υποθαλάσσιου ενεργειακού πλούτου
Μάλλον κατώτερα των περιστάσεων και των σχετικών προσδοκιών, που είχαν καλλιεργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, είναι τα αποτελέσματα της επίσκεψης Σαμαρά στη Τουρκία.
Κι αυτό γιατί απέναντι το κλίμα αποδείχθηκε εξαιρετικά βαρύ στις συνομιλίες που εξελίχθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Ακόμα και στα θέματα καθημερινής πολιτικής, όπως καθιερώθηκε να αποκαλούνται διάφορα διαχειριστικά ζητήματα.
Οι Τούρκοι έχουν στυλώσει τα πόδια τους αναφορικά με μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, αυτό του υποθαλάσσιου ενεργειακού πλούτου, μη δεχόμενοι να καταλάβουν ότι στα ελληνικά οικόπεδα υπάρχει πλούτος ο οποίος δεν τους …ανήκει. Κι αυτή είναι η βασική αιτία του κακού.
Γι” αυτό και απειλούν με την κάθοδο του δικού τους ερευνητικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Καστελλόριζου.
Ως γνωστόν, η αγορά του στοίχισε στην τουρκική οικονομία το ποσό των 100 εκατ.δολ. και στην πραγματικότητα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια επίδειξη δύναμης από την πλευρά των Τούρκων για τις προθέσεις τους σχετικά με το Αιγαίο.
Η Αθήνα πάντως αντιδρά και όλα δείχνουν ότι πάμε για εμπλοκή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο ισλαμοφασίστας Μόρσι, ακυρώνει την Κυπριακή ΑΟΖ προς όφελος της Άγκυρας!

…κάποια ζώα δεν μας πίστευαν. Κάποιοι ανίκανοι, προδότες και έμμισθοι ελληνόφωνοι υπηρέτησαν πιστά την Κλίντον που υπηρετούσε με την σειρά της τις τουρκικές επιδιώξεις. Γίναμε συνένοχοι της σφαγής του Αιγυπτιακού λαού, τις παλινόρθωσης του οθωμανικού εφιάλτη και τώρα πληρώνουμε το τίμημα.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να ακυρώσει τη συμφωνία για οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης που υπέγραψε με την Κύπρο προς όφελος της Άγκυρας σύμφωνα με αιγυπτιακά ΜΜΕ.Τα αιγυπτιακά ΜΜΕ επικαλούνται το πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ που μεταδίδει ότι η Νομοθετική Επιτροπή της αιγυπτιακής Άνω Βουλής (Σούρα), ενέκρινε νομοσχέδιο που κατέθεσε ο βουλευτής Καλέντ Αμντέλ Καντέρ ο οποίος υποστήριξε ότι ενδεχόμενη νέα οριοθέτηση των συνόρων στην ΑΟΖ μπορεί να αποφέρει δισεκατομμύρια δολάρια στην Αίγυπτο.

Ο Καντέρ φέρεται να δήλωσε ότι η συμφωνία υπεγράφη από την Κύπρο και το Ισραήλ τον Φεβρουάριο του 2003 και ότι με το νέο νομοσχέδιο η Αίγυπτος ακυρώνει τη συμφωνία αυτή με το δικαιολογητικό ότι με βάση τις διεθνείς συμφωνίες, η χώρα είχε το δικαίωμα να παραστεί στην υπογραφή της συμφωνίας. Το νομοσχέδιο του αιγυπτίου βουλευτή προνοεί για την οριοθέτηση νέων συνόρων που περιβάλλουν την οικονομική ζώνη, με την Τουρκία να παρίσταται ως τρίτο μέρος.

The Shura Council’s legislative committee approved a draft law submitted Wednesday cancelling current maritime borders of an economic zone between Egypt and Cyprus.
The proposed bill was submitted by MP Khaled Abdel Qader Ouda, who said the agreement was signed by Cyprus and Israel in February 2003.
He said this invalidates the deal since Egypt had the right to be present at the signing, according to international agreements.
Ouda argues that the renegotiation could mean billions of dollars for Egypt.
The draft law calls for the creation of new borders surrounding the economic zone in the presence of Turkey as a third party.
Edited translation from MENA

Με πληροφορίες από τον skai.gr και τον Αιγυπτιακό Independent.

 

ΠΗΓΗ

ΗΠΑ: Υποχρέωσαν μαθήτριες να φορέσουν μπούρκα για να «καταλάβουν καλύτερα το Ισλάμ»



WND / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Στο Τέξας των ΗΠΑ έχει ξεσπάσει διαμάχη για το δημόσιο σχολικό πρόγραμμα που ονομάζεται CSCOPE, το οποίο ήδη έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονων συζητήσεων και διενέξεων σε ειδικές επιτροπές.
Υπάρχουν αναφορές ότι μαθήτριες αναγκάστηκαν να φορέσουν μουσουλμανική μπούργκα ως μέρος του μαθήματος του σχολείου τους.
Το CSCOPE αντιμετωπίζει επικρίσεις για τη φερόμενη ισλαμική και αντι-αμερικανική προκατάληψή του. Πρόκειται για ένα «σύστημα διαχείρισης της διδακτέας ύλης» και χρησιμοποιείται τώρα στο 80 τοις εκατό των σχολείων του  Τέξας. Πρόσφατα, ήταν το αντικείμενο έρευνας που κατέληξε σε ακροάσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Επιτροπή της Γερουσίας για την Παιδεία του Texas υπό την προεδρία του γερουσιαστή Dan Patrick, R-Χιούστον.
Σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν από τον Patrick, την Πρόεδρο του Πολιτειακού Διοικητικού Συμβουλίου για την Παιδεία Barbara Cargill και εκπροσώπους του CSCOPE, το CSCOPE συμφώνησε τελικά να προχωρήσει σε "σημαντικές αλλαγές." Αλλά είναι ασαφές πότε αυτές οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν και αν η συνεργασία που συμφωνήθηκε θα είναι νομικά δεσμευτική ή απλά αποσκοπεί στον κατευνασμό των επικριτών.
Το WND επικοινώνησε με το γραφείο του Πάτρικ, αλλά δεν μπόρεσε να λάβει τεκμηρίωση που να επιβεβαιώνει ότι η συμμόρφωση του CSCOPE απαιτείται ή είναι προαιρετική.
Το CSCOPE έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων εξ αιτίας του αμφιλεγόμενου περιεχομένου του προγράμματος σπουδών, καθώς σε πολλά μαθήματα δείχνει μια φιλο-ισλαμική ατζέντα.
Υποστηρικτές του CSCOPE έχουν αρνηθεί την ύπαρξη τέτοιων μαθημάτων και απορρίπτουν τους ισχυρισμούς των επικριτών ως υπερβολές.
Ωστόσο, στην πόλη Lumberton του Τέξας, μαθήτριες Λυκείου υποχρεώθηκαν να φορέσουν μπούργκα, ως μέρος μιας «μελέτης του CSCOPE για το Ισλάμ».
Ένας μαθητής ανέφερε ότι ο δάσκαλος του είπε "Θα εργαστούμε για να αλλάξει η αντίληψή σας για το Ισλάμ".
Ο δάσκαλος στο μάθημα με την μπούρκα, σύμφωνα με ένα μαθητή, επίσης, είπε, «Δεν σημαίνει ότι συμφωνώ απαραίτητα με αυτό, αλλά πρέπει να σας διδάξω ότι δεν πρέπει να λέτε αυτούς τους ανθρώπους τρομοκράτες πια, αλλά μαχητές της ελευθερίας».
Σύμφωνα με ένα μαθητή, το μάθημα διδάσκει για τη ζωή των γυναικών στο Ισλάμ. Η άσκηση με την μπούρκα επικεντρώνεται στην ισλαμική «μόδα» και δεν κάνει καμία αναφορά στο γεγονός ότι σε πολλές μουσουλμανικές κοινότητες, τις γυναίκες που εμφανίζονται δημόσια χωρίς μπούρκα τις ξυλοκοπούν, τις φυλακίζουν ή και τις δολοφονούν μέλη της οικογένειας τους, «ομάδες επαγρύπνησης» ή ακόμη και το ίδο το κράτος.
Στο τέλος του μαθήματος, στους μαθητές δόθηκε να γράψουν ένα κείμενο σχετικά με την Αίγυπτο. Σύμφωνα με ένα μαθητή, είχαν εντολή να συζητήσουν "πως η Αίγυπτος ήταν μια καλή χώρα έως ότου ήρθε η δημοκρατία, και ότι τα πράγματα τελικά διορθώθηκαν όταν η Μουσουλμανική Αδελφότητα ήρθε στην εξουσία."
Οι μουσουλμάνες γυναίκες απεικονίζονται ως ‘απελευθερωμένες’ στα βιβλία του CSCOPE. Σε ένα μάθημα με τίτλο «Σκέψεις πάνω στη Σεξουαλικότητα» που χρησιμοποιεί μια σειρά από κλιπς ταινιών, οι μαθητές ερωτούνται : «Τι θεωρούν αυτές οι γυναίκες που απεικονίζονται σε αυτά τα αποσπάσματα ότι διδάσκει το Ισλάμ για τη σεξουαλικότητα; Είναι οι σκέψεις τους, όμοιες ή ανόμοιες με τις δικές σας ιδέες για τη σεξουαλικότητα;»
Υπάρχει μια γυναίκα που ονομάζεται Harlina Halizah και η οποία λέει: «Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι το Ισλάμ περιορίζει τη σεξουαλική επιθυμία σας. Περισσότερο κατευθύνει προς μια πιο συγκροτημένη ζωή».
Η Halizah συνεχίζει : «εγώ δεν χρειάζεται να απελευθερωθώ. Γεννήθηκα ένα ελεύθερο άτομο».
Μια άλλη μουσουλμάνα, η Zainah Anwar, λέει : «Βρήκαμε ότι το Ισλάμ δεν είναι ότι κάνει διακρίσεις εις βάρος των γυναικών, δεν είναι οι στίχοι του Κορανίου, είναι ο τρόπος που αυτοί οι στίχοι έχουν ερμηνευθεί από τους άνδρες, που ζουν σε πατριαρχικές κοινωνίες που επιθυμούν να διατηρήσουν την κυριαρχία τους και την υπεροχή τους και τον έλεγχο πάνω στις γυναίκες».
Η Mary Bowen που είναι δασκάλα εδώ και 30 χρόνια με μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο οποίο πρόσφατα κατέθεσε ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας σχολιάζοντας την εικόνα μιας μουσουλμάνας που χαμογελά είπε: «Αναρωτιέμαι αν έχουν διδάξει ότι οι γυναίκες που εκπροσωπούν δεν μπορούν να οδηγήσουν, δεν μπορούν να μορφωθούν, δεν έχουν νομικά αρχεία γεννήσεων και ότι αν έχουν κατηγορηθεί για βιασμό / σεξουαλική απρέπεια ο πατέρας τους μπορεί νόμιμα να τις βγάλει έξω στην αυλή και να τις σκοτώσει σαν ένα σκυλί χωρίς καμία νομική κύρωση.
"Αναρωτιέμαι αν θα διδάσκονται την πραγματική ιστορία πίσω από την μπούρκα."
Το CSCOPE έχει επικριθεί έντονα από τους γονείς και τους δασκάλους και για άλλα αμφιλεγόμενα θέματα. Ένα μάθημα διδάσκει στους μαθητές ότι ο κομμουνισμός είναι το υψηλότερο δυνατό οικονομικό σύστημα και ονομάζει τον κομμουνισμό ένα σύστημα στο οποίο «όλοι οι άνθρωποι εργάζονται από κοινού για όλους». Δείχνει έναν άνδρα να ανεβαίνει σκάλες προς μια κομμουνιστική πυραμίδα. Ο καπιταλισμός ορίζεται ως ένα σύστημα στο οποίο «όλοι οι άνθρωποι προσπαθούν να εκπληρώσουν τις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες» και βρίσκεται στο κάτω μέρος.
Αλλού περιγράφεται ο φασισμός / ναζισμός ως «συντηρητικά» (πολιτικά συστήματα), παρά το γεγονός ότι υπαγορεύουν τον απόλυτο κρατικό έλεγχο, ενώ ο συντηρητισμός ζητάει λιγότερη παρέμβαση του κράτους και ευρεία οικονομική και πολιτική ελευθερία.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Ο ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ

Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΟΥΓΚΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ


Μετά από πολύμηνη μάχη με τον Καρκίνο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, πέθανε σε ηλικία 58 ετώνΈφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης  ο πρόεδρος της Βενεζουέλας και θρύλος της επανάστασης κατά της νέας τάξης πραγμάτων, Ούγκο Τσάβες.


Ο Ούγκο Τσάβες είχε πρόσφατα υποβληθεί σε επέμβαση και ήταν υπό χημειοθεραπεία, καθώς έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.



Την θλιβερή είδηση ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της χώρας

Ν. Μαντούρο, ο μάλλον φυσικός διάδοχός του, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε δηλώσει ότι η κατάσταση της υγείας του Τσάβες ήταν κρίσιμη.











Ο Τσάβες ανακοίνωσε ότι πάσχει σοβαρά από καρκίνο το 2011. Ωστόσο στις προεδρικές εκλογές στις 7 Οκτωβρίου 2012 νίκησε τον αντίπαλό του, Ενρίκε Καπρίλες και εξασφάλισε και νέα θητεία, χωρίς να προλάβει να ορκιστεί.



Ο Ούγκο Τσάβες κυριάρχησε επί 14 χρόνια στη Βενεζουέλα, εκπροσωπώντας το κίνημα των καταπιεσμένων και αντιμετωπίζοντας απόπειρες πραξικοπήματος που τα γεράκια της νέας τάξης πριμοδοτούσαν .

Ο  Ούγκο Τσάβες ενώ ήταν κομμουνιστής, είχε δύο βασικές ιδιότητες που τον έκαναν έναν δυνατό ηγέτη ενάντια στην νέα τάξη σε αντιδιαστολή με τους δικούς μας.   

Πρώτον ήταν πρώτα εθνιστής και μετά διεθνιστής (ενώ οι δικοί μας στην πλειονότητά τους είναι εθνομηδενιστές). Πρώτα και πάνω από όλα η Βενεζουέλα και μετά το προλεταριάτο και η αδελφοσύνη των λαών.

Δεύτερον και πολύ σημαντικό, ο Τσάβες ήταν βαθειά πιστός, ενώ στην εδώ "Αριστερά" δεν θέλουν να έχουν καμμιά σχέση  με το Θείο... Ας δούμε τι σχέση είχε όμως ο (μέγιστος ομολογουμένως) Ούγκο Τσάβες.


« Ιησού , δώσε μου το στεφάνι σου.
Δώσε μου τον σταυρό σου, τα αγκάθια σου κι ας ματώσω.
Αλλά δώσε μου και ζωή , γιατί πρέπει να προσφέρω περισσότερα σε αυτή τη χώρα, σε αυτόν τον λαό ».

Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες -Απρίλιος 2012

Η ζωή του και οι ιδέες του ας γίνουν αχτιδοβόλημα!

Καλόν Παράδεισο Ούγκο!
 

Η ελληνική Βουλή και οι ρατσιστικές διακρίσεις σε βάρος της «ασβεστούλας»!

Πώς η Ελλάδα θα αποφύγει τα πρόστιμα από την καταπίεση του δικαιώματος του κτηνοβάτη να συμβιώνει με το ζώο της επιθυμίας του...
 
Του Διονύση Μακρή
 
Με τον τρόπο που σκέπτονται ορισμένοι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου έχουμε τη γνώμη ότι ποδοπατούνται ασύστολα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα ενώ με τη στάση τους τάσσονται υπέρ των φυλετικών διακρίσεων! Γιατί δεν μπορεί να αγνοείς βρε αδελφέ το «δικαίωμα» του κτηνοβάτη να συμβιώνει και να κυκλοφορεί ελεύθερα με την ερωμένη κατσίκα του ή το σκύλο του ή ακόμη και τη «ασβεστούλα» την προβατίνα του;
Εύλογα λοιπόν αναρωτιέμαι γιατί η ελληνική Βουλή να σκέπτεται να επεκτείνει το σύμφωνο συμβίωσης μόνο για τα ομόφυλα ζευγάρια και να μην λαμβάνει υπόψη το αναφαίρετο δικαίωμα κάποιου δημοσίως να συμβιώνει με το αντικείμενο της ερωτικής του επιθυμίας και επιλογής και επισήμως και με τη βούλα του νόμου να κάνει οικογένεια λ.χ. με την «ασβεστούλα» την προβατίνα του; Μάλιστα στη δεύτερη περίπτωση θα μπορούσε να νομιμοποιηθεί ευκολότερα και η υιοθεσία παιδιών στο λεγόμενο κτηνοβάτη, αφού το γάλα του υιοθετηθέντος τέκνου του θα είναι εσαεί εξασφαλισμένο... Και επιπλέον όπως είναι γνωστό τα υιοθετημένα παιδιά του κτηνοβάτη θα κοινωνικοποιούνται πιο εύκολα λόγω της παρουσίας όχι ενός αλλά δύο ζώων στη ζωή τους. Τώρα μάλιστα που η ελληνική γλώσσα ξευτιλίζεται στην καθημερινότητα μας (βλ. Γκρεεκλιζ) τρία παραπάνω γαβ-γάβ ή γούτς -γούτς ή μπε -μπε τι λέτε θα μας βλάψουν;
Αφού λοιπόν  ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης εξετάζει σοβαρά, όπως αναφέρει σε απάντησή του σε ανάλογη ερώτηση δύο βουλευτών της εκλεκτής κ. Μ. Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ) και της εξαίσιας κ. Μ. Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ) την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος της υιοθεσίας και στα ομόφυλα ζευγάρια (ελληνιστί κίναιδους) ευθαρσώς θα του προτείναμε να καταστεί ακόμη πιο τολμηρός αν πραγματικά θέλει να μείνει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία! Και τολμηρός θα καταστεί αν νομιμοποιήσει κατά το παράδειγμα της Γερμανίας, της Δανίας και της Νορβηγίας, των μεγάλων αυτών πολιτισμένων ευρωπαϊκών χωρών το δικαίωμα του κτηνοβάτη στη συμβίωση με το ζώο της επιθυμίας του και στη σεξουαλική διαφορετικότητα βάσει της Συνθήκης της Λισσαβόνας!!! Και γιατί όχι να επιτρέψει κατ’ αντιστοιχία την αδειοδότηση ειδικών οίκων ανοχής με γουρούνια, σκυλιά, προβατίνες, γαϊδάρους και κατσίκες για να μην καταπιέζεται βρε αδελφέ το δικαίωμα των καημένων των κτηνοβατών και νομιμοποιήσουμε μόνο το δικαίωμα των κίναιδων. Έτσι άλλωστε ως υπουργός θα καμαρώνει γιατί φρόντισε και προχώρησε τάχιστα στην εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης της Λισσαβόνας πριν πέσουν τα βαριά πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αυτό μας έλειπε τώρα. Δεν φθάνει που μας ρουφούν το αίμα οι τοκογλύφοι και οι δανειστές να πρέπει να πληρώσουμε και πρόστιμα για τη μη αναγνώριση του δικαιώματος των κίναιδων και των κτηνοβατών; Και επιπλέον τούτου θα μπορούσε η νομιμοποίηση της ανωμαλίας να αυξήσει και τον τουρισμό στην χώρα μας. Κι αυτό γιατί ευτυχώς η Ελλάδα διαθέτει ακόμη καλής ποιότητας γαϊδάρους, τράγους και κριάρια...
Δεν νομίζω λοιπόν να φοβάται κοτζάμ υπουργός Δικαιοσύνης την αντίδραση των φιλοζωϊκών οργανώσεων! Δεν θέλω να πιστεύω πώς ισχύει κάτι τέτοιο... Θα μου πείτε βέβαια εδώ δεν φοβάται το Θεό θα τρομάξει από τις μαλθακές αντιδράσεις των φιλοζωϊκών οργανώσεων που θα εναντιώνονται στο πολιτισμένο δικαίωμα του κτηνοβάτη να συμβιώνει με το ζώο της επιθυμίας του;
Η Άγκελα Μέρκελ πάντως η ισχυρά και παντοδύναμη κυρία της Ευρώπης, που όλοι οι πολιτικοί υποκλίνονται μπροστά της δεν τρόμαξε σε πρόσφατη διαμαρτυρία -διαδήλωση φιλοζωϊκών οργανώσεων για την κακοποίηση των ζώων από κτηνοβάτες στο Βερολίνο. Όχι μόνο δεν τρόμαξε αλλά έβαλε και τον υπουργό Πολιτισμού της κυβέρνησης της να υπεραμυνθεί του δικαιώματος των Γερμανών κτηνοβατών! Πιθανόν να λαμβάνει πολλές ψήφους εξ αυτών, κάτι που το χρειάζεται στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Μπορείτε λοιπόν να λάβετε και την πολιτισμένη απάντηση του Γερμανού υπουργού υπόψη σας τώρα που αποφασίσατε να σταματήσετε τις διακρίσεις και τις ρατσιστικές κοινωνικές υστεροβουλίες της ελληνικής κοινωνίας μας σε βάρος κάθε μορφής ανωμαλίας και ψυχασθένειας...
Νομίζω τέλος πως οι δύο βουλευτές  αδικούν τον εαυτό τους που δεν φρόντισαν να συμπεριλάβουν στην ερώτησή τους και τους δύστυχους τους αιμομίκτες και τους παιδόφιλους και το αναφαίρετο  δικαίωμα τους στη δημιουργία οικογένειας! Άλλωστε γιατί να μην συντονιστούμε με την πολιτισμένη Ολλανδία κερδίζοντας την στήριξή της στα μνημόνια, η οποία ήδη έχει επισήμως κόμμα παιδόφιλων, το οποίο προωθεί και τις ανάλογες ρυθμίσεις.
Εδώ αλλοιώθηκε η ιστορική αλήθεια και η σφαγή της Σμύρνης παρουσιάστηκε ως συνωστισμός και λέτε να μην έχουν τα κότσια να κατεβάσουμε λιγουλάκι το όριο ενηλικίωσης από τα 18 στα 12 για να εξυπηρετήσουμε και την αδικημένη τάξη των παιδόφιλων; Θα μου πείτε εδώ βγάλαμε ΑΦΜ στα παιδιά για να τα φορολογούμε από τότε που θα ανοίξουν τα μάτια τους σε μια τέτοια μικρή τροπολογία θα κωλύσουμε;
Ας μη διαμαρτυρόμαστε λοιπόν και αντιδρούμε ως λαός! Καλό θα είναι να αποδεχθούμε την πολιτική των βουλευτών  που νομίζω πως όπως κατάφεραν να μας αναδείξουν παγκόσμιο πρότυπο στην οικονομία θα καταφέρουν να αναδείξουν την Ελλάδα και Παγκόσμιο πρότυπο στην κάθε μορφής ανωμαλία.
Τι λέτε αξίζει να τους χαλάσουμε το χατίρι;
 Πηγή : www.orthodoxia.gr

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕ RFID CHIP ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕ RFID CHIP ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Τράπεζα EUROBANK ανακοίνωσε εδώ και λίγο καιρό στην ιστοσελίδα της  (http://www.eurobank.gr/online/home/generic.aspx?id=1027&mid=961&lang=gr )(για να σας ανοίξει η σελίδα θα πρέπει να αντιγράψετε το λινκ στο πρόγραμμα περιήγησης) τις νέες πιστωτικές κάρτες της τεχνολογίας PayPass ή στα ελληνικά «ανέπαφων συναλλαγών».
Ήδη τηλεοπτική διαφήμιση μιας από τις εν λόγω κάρτες προβάλλεται και στην τηλεόραση (http://www.youtube.com/watch?v=FkQMhU1LNN4).
Πέραν της τηλεοπτικής διαφημίσεως η εν λόγω τράπεζα προωθεί τις συγκεκριμένες κάρτες της και με άλλες προωθητικές ενέργειες όπως μεταξύ άλλων «ένα μεγάλο ποπ κορν» δωρεάν (http://www.eurobank.gr/online/home/generic.aspx?id=341&mid=693&lang=gr).
Επίσης στις ανωτέρω ιστοσελίδες δίδονται και άλλες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία Pay Pass καθώς και απαντήσεις σε διάφορες υποθετικές ερωτήσεις.
Συμπληρωματικά σε όσες πληροφορίες αναφέρονται εκεί ως Ενωμένη Ρωμηοσύνη θα θέλαμε να επισημάνουμε και τα ακόλουθα:

1)      Η τεχνολογία PayPass σημαίνει ότι οι κάρτες με την τεχνολογία αυτή περιέχουν rfid chip. (βλ. μεταξύ άλλων εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/MasterCard και εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/File:Paypass_chip_front.png )

 
Στην ανωτέρω φωτογραφία μιας Αυστραλιανής ημιδιάφανης κάρτας paypass φαίνεται το rfid chip και η κεραία του. 

2) Οι κάρτες αυτές είναι του τεχνολογικού πρότυπου (στάνταρντ) ISO/IEC 14443 της ίδιας δηλαδή τεχνολογίας -με chip rfid- που χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων τα βιομετρικά διαβατήρια και η Γερμανική Κάρτα του Πολίτη. (http://en.wikipedia.org/wiki/ISO/IEC_14443).  Να αναφέρουμε εδώ ότι στα Βρετανικά διαβατήρια  με την εν λόγω τεχνολογία οι κωδικοί ασφαλείας «έσπασαν» σε λιγότερο από 48 ώρες. ( βλ εδώ http://www.wired.com/beyond_the_beyond/2006/11/arphid_watch_fi/ )

3) Επίσης οι κάρτες αυτές είναι της κατηγορίας EMV, για τις οποίες όμως εγείρονται σοβαρά ζητήματα ασφαλείας.
(http://en.wikipedia.org/wiki/EMV#2010:_Hidden_hardware_disables_PIN_checking_on_stolen_card)

Μεταξύ άλλων να αναφέρουμε ότι οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ Steven Murdoch και Saar Drimer έχουν καταδείξει τα προβλήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας η οποία -σύμφωνα με τα λεγόμενά τους- «είναι τόσο απλή που τους σοκάρισε». Σύμφωνα με τις επιστημονικές ανακοινώσεις τους, αυτοί που θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του συγκεκριμένου συστήματος αρκεί να έχουν προπτυχιακές γνώσεις ηλεκτρονικών – γνώσεις που από παλαιότερες επιθέσεις έχει αποδειχθεί πως είναι κτήμα όσων ασχολούνται με το ηλεκτρονικό έγκλημα. Το θέμα αποτέλεσε και αντικείμενο της εκπομπής Newsnight του BBC την οποία, όσοι γνωρίζουν αγγλικά, μπορούν να δουν εδώ
( http://www.youtube.com/watch?v=JPAX32lgkrw ).

Αλλά και άλλοι επιστήμονες έχουν καταδείξει προβλήματα στη συγκεκριμένη τεχνολογία όπως οι Andrea Barisani, Daniele Bianco, Adam Laurie και Zac Franken με σχετικές ανακοινώσεις τους σε συνέδρια. Στην πράξη θα πρέπει να αναφέρουμε την περίπτωση της Shell που αναγκάστηκε να ακυρώσει την εν λόγω τεχνολογία EMV από τις κάρτες της αφού είχαν κλαπεί περίπου 1.000.000 λίρες από πελάτες της (βλ. http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/4980190.stm ) αλλά και τη μαζική επέμβαση από εγκληματίες (;) από το Πακιστάν και την Κίνα σε αναγνώστες τέτοιων καρτών που διατέθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και αφαίρεσαν από χρήστες των καρτών συνολικό ποσό άνω των 10 εκατομμυρίων λιρών. Το τελευταίο γεγονός ανάγκασε τον Υπεύθυνο Εθνικής Αντικατασκοπίας των ΗΠΑ Joel Brenner, να δηλώσει ότι «μέχρι πρότινος μόνο κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών μπορούσαν να εκτελέσουν κάτι τέτοιο. Είναι τρομακτικό»
(βλ. http://www.theregister.co.uk/2008/10/10/organized_crime_doctors_chip_and_pin_machines/ )

Ύστερα από τα παραπάνω θα θέλαμε η Τράπεζα Eurobank να μας ενημερώσει:
1) Για ποιο λόγο αποφάσισε να μην ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό ότι οι εν λόγω κάρτες της περιέχουν rfid chip και την εν λόγω τεχνολογία και πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις συγκεκριμένες αδυναμίες που προαναφέρθηκαν;
2) Δεδομένου ότι το εν λόγω rfid chip έχει μνήμη και ως εκ τούτου βάση δεδομένων, τι είδους προσωπικά δεδομένα του χρήστη θα συλλέγει η κάρτα ανέπαφων συναλλαγών, τι χρήση θα κάνει αυτών και ποιοι ασύρματοι αναγνώστες δύνανται να λαμβάνουν γνώση αυτών των δεδομένων;
3) Εάν έχει ενημερώσει σχετικά την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ζητάμε επίσης από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να μας ενημερώσει πώς αντιμετωπίζει το θέμα των βάσεων δεδομένων των τραπεζικών καρτών με rfid chip και των συσκευών απομακρυσμένης ανάγνωσής τους. Να επισημάνουμε εδώ ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, το 2013 έχει προγραμματιστεί ως η χρονιά εφαρμογής των ανέπαφων συναλλαγών στις τραπεζικές κάρτες. 
(http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27200&subid=2&pubid=112991096

Κλείνουμε με την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει μια απάντηση στα ανωτέρω και θα ακολουθήσουν οι δέουσες ενέργειες της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Παρακαλούμε διαδώστε την παρούσα ανακοίνωση.
Ενωμένη Ρωμηοσύνη

ΠΗΓΗ

Η IKEA αποσύρει από 23 χώρες τάρτες μολυσμένες πιθανότατα από κόπρανα!

Ο σουηδικός όμιλος Ikea ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει από τις καφετέριές του σε 23 χώρες τις τάρτες στις οποίες οι κινεζικές υγειονομικές αρχές εντόπισαν βακτήρια τα οποία συνήθως καταδεικνύουν μόλυνση από κόπρανα.

Ο Ikea δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έλαβε αυτή την απόφαση μετά την καταστροφή από τα κινεζικά τελωνεία 1.800 γλυκών που ονομάζονται "chokladkrokant" (μια τραγανή τάρτα αμυγδάλου με σοκολάτα, κρέμα βουτύρου και καραμέλας) που είχαν κατασχεθεί στο λιμάνι της Σαγκάης, το Νοέμβριο.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Shanghai Daily, οι έλεγχοι επέτρεψαν να διαπιστωθεί ότι τα γλυκά αυτά περιείχαν "ένα υπερβολικά υψηλό επίπεδο κολοβακτηριδίων".

Αυτά τα βακτήρια που συνήθως δεν είναι πολύ επικίνδυνα για τους καταναλωτές είναι γενικά "μια ένδειξη μόλυνσης από κόπρανα, αν και δεν συμβαίνει πάντα αυτό", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας μικροβιολόγος της Σουηδικής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, ο Ματς Λιντμπλάντ.

Οι τάρτες που αποσύρθηκαν παρασκευάστηκαν από έναν σουηδό προμηθευτή, την εταιρεία Almondy.

Μια εκπρόσωπος του Ikea, η Ίλβα Μάγκνουσον, υπογράμμισε ότι το επίπεδο της συγκέντρωσης αυτών των βακτηρίων δεν δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

"Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα επίπεδα των βακτηρίων που βρέθηκαν είναι χαμηλά, αλλά θα πρέπει προφανώς να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό, και να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη", σημείωσε.

Τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου, ο Ikea απέσυρε από την πώληση σε 25 χώρες, τους κεφτέδες του, μετά την ανακάλυψη σε αυτούς κρέατος αλόγου που δεν αναφερόταν στην ετικέτα.

Τα εδέσματα και τα τρόφιμα αντιπροσώπευαν κατά τη χρήση 2011-2012 (έληξε τον Αύγουστο) το 4,7% επί του κύκλου εργασιών του Ikea, με πωλήσεις 1,3 δισ. ευρώ

ΠΗΓΗ

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ...!!! ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ... Η ΔΕΗ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΑΧΑΡΝΩΝ...!!!!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο ΙΚΑ Αχαρνών!

Αυτή την ώρα εκατοντάδες ασφαλισμένοι που περιμένουν στην ουρά είτε για να εξεταστούν, είτε για να ανανεώσουν τα βιβλιάρια τους, βρίσκονται στο… σκοτάδι!

Σύμφωνα με το acharnorama.gr κλιμάκιο της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο «πολυτελές» κτήριο του ΙΚΑ που βρίσκεται επί της Λ. Κύμης (εκεί όπου στεγάστηκαν με… αγώνα όλες οι υπηρεσίες που βρίσκονταν στις Αχαρνές) γιατί πολύ απλά είχε πάρα πολλούς μήνες να πληρώσει τους λογαριασμούς του!

Το ποσό είναι μεγάλο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ωστόσο γεννώνται ερωτήματα για το αν έπρεπε να είναι προτεραιότητα της ΔΕΗ ένας χώρος όπου εξυπηρετούνται εκατοντάδες ασφαλισμένοι, τις περισσότερες φορές ασθενείς, αντί ενός Υπουργείου που επίσης χρωστά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. zougla.gr

Προβοκάτσια της Τουρκίας στην συνέντευξη Σαμαρά - Ερντογάν - Παζάρια για την ΑΟΖ!

- Το ένα και μοναδικό ερώτημα που υποβλήθηκε από την τουρκάλα δημοσιογράφο είχε μέσα την λέξη τρομοκρατία
- Η δημοσιογράφος έκανε λόγο για"στρατόπεδα τρομοκρατίας", στην Ελλάδα!
- Ερντογάν: Οι συζητήσεις μας με τον Αντώνη Σαμαρά για την ΑΟΖ έγιναν στο πλαίσιο της λογικής win-win
- Ο τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης σε «ομοεθνείς» του στη δυτική Θράκη

Αμηχανία προκάλεσε το ερώτημα που έθεσε η Τουρκάλα δημοσιογράφος στον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Μεταξύ των 2 ηγετών, είχε συμφωνηθεί να γίνει μια ερώτηση από κάθε πλευρά. Όταν λοιπόν ήρθε η σειρά της τουρκάλας δημοσιογράφου το ερώτημα ήταν το εξής:

"Συζητήσατε το θέμα των στρατοπέδων τρομοκρατίας στην Ελλάδα, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης; Τι είπατε για την ΑΟΖ;"

Το ερώτημα - πάσα στον Ταγίπ Ερντογάν απαντήθηκε από τον τούρκο πρωθυπουργό ειδικά για το θέμα της τρομοκρατίας, ως εξής:

"Η τρομοκρατία είναι κοινό πρόβλημα μας και η Ελλάδα έχει ζήσει προβλήματα παρόμοια. Οι αρμόδιοι υπουργοί μας θα είναι σε στενή επαφή για το θέμα αυτό. Θα κάνουμε βήματα για την κοινή αντιμετώπιση της τρομοκρατίας."

Ο Αντώνης Σαμαράς, προτίμησε να απαντήσει ξεκινώντας με την  Θεολογική Σολή λέγοντας ένα αόριστο ότι είναι γνωστές οι θέσεις της Ελλάδας. Η απάντησή του στο προκλητικό ερώτημα για την τρομοκρατία, μόνο ως αμήχανη μπορεί να εκληφθεί: "Είναι γνωστές οι θέσεις της Ελλάδας για τη Θεολογική Σχολή. Οσο για την τρομοκρατία η Ελλάδα έχει τη βούληση της μείωσης του φαινομένου αυτού. Η τρομοκρατία δεν έχει αρνητικά αποτελέσματα μόνο στην Ελλάδα και την Τουρκία αλλά αφορά και όλο τον κόσμο και χρειάζεται να την αντιμετωπίσουμε μαζί."

ΠΑΖΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ

"Συζητησαμε με τον Σαμαρά για την ΑΟΖ και οτι πρέπει να υπάρχουν επαφές για το θέμα αυτο", δήλωσε ο Τουρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν. Και πρόσθεσε οτι οι συζητήσεις εγιναν στο πλαίσιο της λογικής win-win όπως την αποκάλεσε ο Τουρκος πρωθυπουργός.

Ο τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης σε «ομοεθνείς» του στη δυτική Θράκη.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως «οι ομοεθνείς μας στη δυτική Θράκη και οι Ρωμιοί πολίτες μας στην Κωνσταντινούπολη θα είναι μια γέφυρα φιλίας. Οσο οι συνθήκες διαβίσωσης του θα είναι καλές αυτή η γέφυρα θα ισχυροποιείται».

Ο τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κυπριακό και τόνισε πως «ως εγγυήτριες χώρες η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί για να φτάσουμε σε λύση»

Από το σημείο αυτό και μετά ο Ερντογάν αναφέρθηκε πως η Ελλάδα επένδυσε περίπου 6.5 δισεκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο τούρκος πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης πως οι εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα στις δυο χώρες θα έφτασαν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Με τις ελληνικές εξαγωγές προς την Τουρκία να φτάνουν τα 3.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Νωρίτερα ο κ. Ερντογάν είπε ότι σήμερα υπογράφηκαν 25 συμφωνίες και αυτό αποτελεί ένδειξη συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών. Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα ότι "Τα τελευταία χρόνια νομίζω ότι οι σχέσεις μας βαίνουν προς το καλύτερο, κάθε ημέρα".
Ο κ. Ερντογάν, αναφέρθηκε στο θέμα των μειονοτήτων λέγοντας ότι τα μέλη τους και στις 2 χώρες αξίζουν ειρηνικές συνθήκες διαβίωσης.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, είπε επίσης ότι οι επιχειρηματίες των δύο χωρών επιτελούν μεγάλης σημασίας έργο, ενώ για την υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ είπε ότι "Η Ελλάδα δεν φείδεται προσπαθειών προς αυτή την κατεύθυνση".

Ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτήρισε την συνάντησή του με τον Τούρκο Πρωθυπουργό χρήσιμη και εποικοδομητική. Είπε μάλιστα ότι "Σήμερα είναι μια καλή μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις".

Πρόσθεσε ότι "Η Ελλάδα έχει στηρίξει και στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας" και ευχήθηκε: "Η ιστορία που θα γράφουμε από εδώ και μπρος ας ανοίγει κεφάλαια ειρήνης και προόδου".

ΠΗΓΗ

Η κυβέρνηση στην Τουρκία και όλος ο τουρκικός Στόλος στο Αιγαίο σε πρόβες πολέμου!

Σε μια πρόκληση από αυτές στις οποίες μόνο η Τουρκία μπορεί να προβεί και ενώ ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλος και το μισό υπουργικό συμβούλιο έχουν μεταβεί στην γειτονική ΄χωρα για την συνεδρίαση του "Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας", ολόκληρος ο τουρκικός Στόλος έχει βγει στο Αιγαίο και πραγματοποιεί ασκήσεις μεταξύ των ελληνικών νησιών και της ηπειρωτικής χώρας.
Με ελικόπτερα S-70 και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 να πραγματοποιούν συνεχείς παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου!
Είναι πραγματικά ενυτπωσιακό πως η Άγκυρα εννοεί να "συνομιλεί" με την Αθήνα και μάλιστα σε μια τέτοια συγκυρία, όπου υποτίθεται οι τόνοι πρέπει να είναι κατεβασμένοι, έστω για τους τύπους με όλο τον Στόλο της ανεπτυγμένο στο Αιγαίο.
Κάτι που όχι απλώς δεν συμβαίνει, αλλά αυτή την στιγμή με όριο τον 25ο Μεσημβρινό, το Αιγαίο "τουρκοκρατείται" σε ότι αφορά την θάλασσα, αφού από ελληνικής πλευράς ελάχιστα (δεν ξεπερνούν τα τρία πλοιάρια) σκάφη έχουν αναπτυχθεί για να παρακολουθήσουν τις ασκήσεις.
Το πιο ενυτπωσιακό είναι ότι από πλευράς ΥΠΕΞ δεν έδωσαν καμία σημασία στις ΝΟΤΑΜ που είχε εκδώσει η Τουρκία και είχε δεσμεύσει ολόκληρο το Αιγαίο από την θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Αλεξανδρούπολης μέχρι το Καστελόριζο.
Συγκεκριμένα για πρώτη φορά εδώ και αρκετό καρό όλες οι μονάδες επιφανείας που είναι διαθέσιμες, από τους ναυστάθμους των Δαρδανελίων, της Σμύρνης, του Ακσάζ κλπ, έχουν παραταχθεί στην μέση του αιγαίου σχηματίζοντας μια νοητή γραμμή αποκοπής των νησιών από την ηπειρωτική χώρα.
Εκτελούν ασκήσεις θαλάσσιας απαγόρευσης (δηλαδή αποκλεισμού θαλασσίων περιοχών και νήσων), ασκήσεις προσβολής σκαφών επιφανείας, ανθυποβρυχιακό πόλεμο, ασκήσεις ναρκοθέτησης κλπ
Στην άσκηση συμμετέχουν μέχρι στιγμής 14 φρεγάτες, 5 υποβρύχια, 8 πυραυλάκατοι και δεκάδες άλλα πλοία, ενώ δεν αποκλείεται προϊούσης της άσκησης να εμπλακούν και άλλα πλοία όλων των κατηγοριών.
Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν σηκωθεί από το πρωί αρκετές φορές για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά, σε μία εξέλιξη που σαφώς έχει αιφνιδιάσει από πολιτικής, αλλά όχι από επιχειρησιακής πλευράς τα Επιτελεία.
Με απλά λόγια, δεν είχαν "αποκοιμηθεί", στις Ένοπλες Δυνάμεις από τις πομφόλυγες του ΥΠΕΞ και του Ρ.Τ.Ερντογάν περί "στρατηγικής συνεργασίας".
Όχι ότι σε πολιτικό επίπεδο δεν υπήρξαν προκλήσεις: Συνεκμετάλλευση της ελληνικής ΑΟΖ, συνεπώς και των ενεργειακών κοιτασμάτων αξίωσε σε συνέντευξή του στη κρατική ΝΕΤ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και αποκάλυψε το defencenet.gr πριν καν προβληθεί η συνέντευξη. Δηλαδη ανήγαγε δηλαδή το εθνικό κυριαρχικό μας δικαίωμα για αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ σε διμερές θέμα.
H πρόκληση συνέβη λίγη ώρα πριν τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Συνεχίζοντας μάλιστα ο κ. Ερντογάν επεκτάθηκε και στο θέμα της Κυπριακής ΑΟΖ. Υποστήριξε πως «η βόρεια και η νότια Κύπρος έχουν ίσα δικαιώματα όσον αφορά στην ΑΟΖ» και πρόσθεσε με θράσος ότι «αυτά που θα προκύψουν από την εξόρυξη, φυσικό αέριο και πετρέλαιο πρέπει να μοιρασθούν σε όλους τους Κυπρίους».
Και βέβαια αυτό πρέπει να συμβεί μόλις φύγουν οι εισβολείς και αποκατασταθεί η τάξη στο νησί όπως ήταν πριντο 1974. Αλλά μόνο τότε.
Τώρα τι είδους "συνεργασία" έχει η κυβέρνηση με την Τουρκία αυτή την στιγμή, δεν εύκολα αντιληπτό. Πιθανόν να συνεργάζονται τουλάχιστον για να μην πάνε επάνω από την Αθήνα τα τουρκικά μαχητικά...
Κανονικά, μια κυβέρνηση που σέβεται τους πολίτες της και την χώρα της θα έπρεπε να καλέσει την Τουρκία άμεσα να αποσύρει τα πλοία στους ναυστάθμους ή αυτό δεν γινόταν αποδεκτό να αποχωρούσαν τα μέλη της, του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά προεξάρχοντως και να επέστρεφαν όλοι στην Αθήνα...
Υπάρχει και κάτι που λέγεται εθνική αξιοπρέπεια...
Τμήμ ειδήσεων νdefencenet.gr

ΠΓΔΜ: 26 τραυματίες από τα επεισόδια στο υπουργείο Άμυνας

Στους 26 ανέρχονται οι τραυματίες από τα χθεσινά βίαια επεισόδια μεταξύ Αλβανών διαδηλωτών και αστυνομίας, στο κέντρο των Σκοπίων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία), τραυματίστηκαν 13 αστυνομικοί και ισάριθμοι διαδηλωτές, εκ των οποίων τέσσερις σοβαρά.
Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή οκτώ ατόμων για συμμετοχή στα επεισόδια.
Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα αστικό λεωφορείο, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε οκτώ ιδιωτικά οχήματα, σε τέσσερα οχήματα της αστυνομίας και σε δύο πυροσβεστικά οχήματα.
Τα χθεσινά επεισόδια προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης περίπου 1.000 νεαρών Αλβανών οι οποίοι, όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι νεαροί σλαβικής καταγωγής, επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν περίπου 10 Αλβανούς στα Σκόπια.
Οι Αλβανοί διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ του UCK και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να τους διαλύσουν.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι για τα επεισόδια της Παρασκευής μεταξύ νεαρών Σλαβομακεδόνων και αστυνομίας στο κέντρο των Σκοπίων, προσήχθησαν 19 άτομα.
Τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ Αλβανών διαδηλωτών και αστυνομίας ήταν, πάντως, πολύ πιο εκτεταμένα και βίαια από αυτά της Παρασκευής.
Η κατάσταση σήμερα στα Σκόπια είναι ήρεμη, ωστόσο έντονος είναι ο προβληματισμός για τη βία που εκδηλώθηκε τις προηγούμενες δύο ημέρες. Αναλυτές στα Σκόπια σημειώνουν ότι τα επεισόδια αυτά επιβεβαιώνουν τον εύθραυστο χαρακτήρα των διεθνοτικών σχέσεων στην ΠΓΔΜ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr