Πάνω σε μια σερβιέτα, στη διάρκεια της Συνόδου της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στον "ΑΣΤΕΡΑ", έγραψε στη Γαλλίδα ομόλογό του, τα μέτρα που επρόκειτονα πάρει


Πάνω σε μια σερβιέτα ολγουεης πλας, έγραψε ο Γιάννης Παπαθανασίου, τα μέτρα που επρόκειτο να λάβει η κυβέρνηση Καραμανλή, για ν αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και την έδωσε στη Γαλλίδα συνάδελφό του Κριστίν Λαγκάρντ.

Την αποκάλυψη έκανε η ίδια σε ομοεθνή της δημοσιογράφο, στη διάρκεια ενός ντοκυμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε στους Φακέλους του Παπαχελά.

Κατ΄άλλους δεν ήταν σερβιέτα αλλά λαδόκολα, απ αυτές που ο Καραμανλής και ο Παπαθανασίου είχαν διαρκώς στις τσέπες τους με τυλιγμένα σπληνάντερα και κοκορέτσι.

Άλλοι υποστηρίζουν πως επρόκειτο για χαρτοπετσέτα.

Ο Παπαθανασίου βγήκε ζοχαδιασμένος στο Μega και πρόσθεσε στα σενάρια και τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ.

-Δεν ήταν Ιανουάριος, όπως υποστηρίζει η κ. Λαγκάρντ, αλλά Άνοιξη, στη διάρκεια της Συνόδου της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στη Βουλιαγμένη…»,

αμόλησε τη ρουκέτα ο Παπαθανασίου, δίχως κανείς δημοσιογράφος ν αδράξει την ευκαιρία να τον ρωτήσει , αν λαμβάνονται τέτοιου είδους αποφάσεις στη διάρκεια των Συνόδων της μερακλίδικης Λέσχης με τα έκφυλα πουρά.

Αντιλαμβάνεστε αγαπητοί φίλοι, πως δεν πρόκειται για θεωρίες συνομωσίας, αλλά για μια πραγματική πραγματικότητα, όπου διάφοροι έκφυλοι πορνόγεροι στη διάρκεια των Συνόδων επιχειρούν ν αποπλανήσουν αθώα κοριτσάκια σαν την Κριστίν και την Άννα και μπέμπηδες σαν τον Γιαννάκη και τον Κωστάκη.

Και γαμώ τον πλανήτη Γη…

ΠΗΓΗ

Το ντόμινο της χρεοκοπίας επιταχύνει τις εξελίξεις… Πηγή:www.capital.gr

1) Το ντόμινο της χρεοκοπίας επιταχύνει τις εξελίξεις...
Η Ελλάδα μοιάζει με κάποιον που έπεσε ξαφνικά στα βαθιά και καθώς βυθίζεται στο παγωμένο νερό κουνάει χέρια και πόδια ατάκτως.
Θα προλάβει να ξεφορτωθεί τις πέτρες που είχε μαζέψει για δεκαετίες στην τσέπη για να μην την παίρνει ο αέρας και θα μάθει να κολυμπάει πριν πάει στο βυθό;
Όσο πιο γρήγορα αρχίσει να κολυμπάει θα αρχίσει και η επιστροφή στην πιο κοντινή ακτή.
Οι χώρες δεν πνίγονται όμως όπως οι άνθρωποι. Συνεχίζουν να βασανίζονται σε συνθήκες πνιγμού μέχρι να πειστούν ότι πρέπει να αρχίσουν να κολυμπούν...
Κατ’ αυτή την έννοια δεν υπάρχει ασφαλέστερη πρόβλεψη από το να ποντάρει κάποιος στην ελληνική σωτηρία.

Για δεκαετίες ακολουθήσαμε ένα στρεβλό μοντέλο και επειδή μας βόλεψε το βαφτίσαμε και προοδευτικό, κοινωνικό και αριστερό. Η αλήθεια είναι πως διάφορες συγκυρίες, προγράμματα κοινοτικών επιδοτήσεων, δανεισμός, χαμηλά επιτόκια λόγω ευρώ, παρέτειναν το βαθμό της στρέβλωσης αλλά και της διάρκειας.
Μοιραία, όπως συνήθως συμβαίνει, η πραγματικότητα έρχεται να επιβάλει τη δική της λογική.
Διαφθορά, φοροδιαφυγή, γραφειοκρατία, αναξιοκρατία, πελατειακό κράτος, μοιάζουν με πέτρες δεμένες στο λαιμό της χώρας. Οσο πιο γρήγορα απαλλαχτεί από αυτές τόσο μικρότερη θα είναι και η ταλαιπωρία.
Για όσους καταλαβαίνουν στοιχειωδώς πως λειτουργεί ο κόσμος, η απάντηση της εξόδου είναι αυτονόητη: Μείωση των δαπανών του δημοσίου και δημιουργία συνθηκών παραγωγής πλούτου στον ιδιωτικό τομέα. Αν βρισκόμαστε προ τριάντα ετών θα έλεγα πως υπάρχει και η επιλογή του σοβιετικού μοντέλου, αλλά κατέπεσε θορυβωδώς...
Το ζήτημα είναι πως αν εμείς κάνουμε όλα όσα πρέπει με παρρησία και αυταπάρνηση η λύση της εξίσωσης ελληνική χρεοκοπία δεν λύνεται, καθώς υπάρχουν και σημαντικές διεθνείς παράμετροι...
Το ευρώ και η παγκοσμιοποίηση έχουν περιπλέξει τόσο πολύ τα πράγματα που η πτώση της Ελλάδας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ενός ντόμινο που είναι θέμα χρόνου να χτυπήσει την Πορτογαλία, αυτή την Ισπανία και ούτω καθ’ εξής... Είναι γνωστά αυτά, δεν χρειάζεται να αναλύσουμε γιατί και πως...
Οι τελευταίες υποβαθμίσεις και απειλές για υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας ευρωπαϊκών κρατών, ακόμη και της Ελλάδας που είναι στο ναδίρ, επιταχύνουν τις εξελίξεις.
Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο ή εξάμηνο του 2011 έχουν αυξηθεί σημαντικά οι πιθανότητες η κρίση να λάβει τέτοια έκταση που θα χρειαστεί να υπάρξει συνολική ρύθμιση σε πανευρωπαϊκό και ίσως παγκόσμιο επίπεδο.
Τι θα περιλαμβάνει μια τέτοια ρύθμιση είναι δύσκολο να προβλεφτεί από τώρα. Λογικά θα πρέπει να αποσαφηνίζει και να συμψηφίζει τις μεταξύ κρατών και τραπεζών υποχρεώσεις και να ρυθμίσει αυτές που θα μείνουν με τρόπο που να είναι διαχειρίσιμα τα μεγέθη. Τα ευρωομόλογα είναι θέμα χρόνου να υιοθετηθούν για τη διαχείριση του χρέους ή και την χρηματοδότηση ανάπτυξης. Αυτά όμως είναι θέματα των οικονομολόγων, όταν τεθεί το θέμα επί τάπητος..
Βέβαια, μια γενίκευση της κρίσης θα μπορούσε να οδηγήσει και σε διάλυση της ευρωζώνης ή φυγή της Γερμανίας από το ευρώ, αλλά όλες οι ενδείξεις του τελευταίου χρόνου μειώνουν τις πιθανότητες αυτού του σεναρίου. Ακόμη και οι εν δυνάμει ανταγωνιστές της ΕΕ, οι ΗΠΑ και η Κίνα, κάνουν ό,τι μπορούν για να υπάρξει επόμενη μέρα για το Ευρώ...
2) Το 2011 τα σπουδαία…
Δεν φαίνεται κάποιος διατεθειμένος στην αγορά μας να ξεκινήσει το 2011 από υψηλότερα επίπεδα και να μειώσει έτσι τα περιθώρια βελτίωσης της χρονιάς που έρχεται.
Κάποιοι φίλοι της στήλης από τους παραδοσιακούς διαμαρτύρονται γιατί τους τελευταίους μήνες δεν έχουμε συχνά σχόλια για μετοχές και γιατί τα κύρια άρθρα πολιτικολογούν και ασχολούνται με μακροοικονομικά.

Είναι απλό. Απ’ αυτές τις εξελίξεις εξαρτάται η αγορά αυτή την περίοδο και είναι τόσο σημαντικές για τα επόμενα χρόνια που θα ήταν σαν να χώναμε το κεφάλι στην άμμο αν τα αγνοούσαμε.
Ένας άλλος λόγος είναι γιατί η αγορά μας είναι νεκρή. Τηλεφωνώ να μάθω κάποιες εξελίξεις ή εκτιμήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι και αντί για απαντήσεις γίνομαι δέκτης ερωτήσεων...
3) Τράπεζες
Καλησπέρα καταρχάς.
Είμαι καινούριος στο χώρο του χρηματιστηρίου και προσπαθώ διαβάζοντας να μάθω. Το άρθρο σας και τα κείμενα που δημοσιεύετε με ώθησαν στο να ενεργοποιηθώ και να αγοράσω μετοχές.

Μέχρι στιγμής δεν το μετάνιωσα αντιθέτως μάλιστα έχω πιστέψει σε αυτό.
Μιας κ δεν έχω εμπειρία στο χώρο αγόρασα μετοχές τραπεζών που τις προτίμησα για άγνωστο λόγο :)
Το πρόβλημα μου είναι ότι είμαι κάτοχος μετοχών της τράπεζας Πειραιώς και ετοιμαζόμουν να πάρω μέρος στην ΑΜΚ. Διάβασα όμως στην ανακοίνωση της τράπεζας αλλά και σε δικό σας άρθρο ότι άλλαξαν την ονομαστική τιμή σε 30 σεντς.
Αυτό τώρα είναι καλό ή όχι; τι με συμβουλεύετε να κάνω; Μήπως να τις πουλήσω όσο ακόμα είναι καιρός;
Θα εκτιμούσα πολύ την συμβουλή σας ή έστω μια μικρή βοήθεια.
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Κ.Κ.
Απάντηση: Μου είναι δύσκολο να παραστήσω τον επενδυτικό σύμβουλο, γι’ αυτό είναι καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιο που μπορεί να έχει μια εικόνα του ρίσκου που ταιριάζει στο προφίλ σας. Όπως περιγράφω στα άρθρα μήνες τώρα οι τράπεζες αποτελούν περίπλοκες επιλογές με πολλές άγνωστες παραμέτρους ακόμη.
Αν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο με τέτοιες μαύρες τρύπες από ομόλογα και επισφάλειες που υποθέτουμε πως έχουν θα μπορούσαν να «εξατμιστούν»... Από την άλλη αν υπάρξει κάποια γενικότερη ρύθμιση θα εκτοξευθούν...
Αδυνατώ να σας συμβουλεύσω για τράπεζες. Για παραγωγικές εταιρείες με πάγια και εξαγωγικό προσανατολισμό είμαι θετικός, έστω και αν οι τραπεζικές θα δώσουν τα εύκολα κέρδη μεσοπρόθεσμα αν υπάρξει φως στο τούνελ…
4) Ελληνοτουρκικά…
Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας σε μια περίοδο που οι εγχώριοι μέντορες του τρόμου και του λαϊκισμού προβλέπουν τη δεύτερη τουρκοκρατία προ των πυλών...

Θα μας τα πάρουν όλα! Πηγή:www.capital.gr

Το μεγάλο πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών είναι η πιθανότητα να «κουρευτούν» τα ομόλογα που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους. Αυτό σημαίνει στην πράξη σημαντικές απώλειες που θα τις υποχρεώσει σε άμεση αναζήτηση νέων κεφαλαίων. Αν πρόκειται για 100 – 200 εκατομμύρια δεν γεννάται θέμα. Το θέμα δημιουργείται από τη στιγμή που συζητάμε για χρήματα που δεν μπορεί να τους προσφέρει σήμερα η αγορά.

Τι θα γίνει σε μία τέτοια περίπτωση; Το πιο πιθανό είναι ότι θα εμφανιστούν κάποιοι σωτήρες από το εξωτερικό που θα θελήσουν να τις αγοράσουν όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Δεν θεωρούμε τυχαίες τις αναφορές στην «αναγκαιότητα» εξεύρεσης στρατηγικών συμμαχιών στο εξωτερικό, ούτε τον φόβο που εκφράζεται από έλληνες τραπεζίτες για αφελληνισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Το τραπεζικό σύστημα είναι η καρδιά της Οικονομίας μας. Με το να παραδώσουμε το τραπεζικό σύστημα στις μεγάλες τράπεζες της Ευρώπης θα επισφραγίσουμε την οικονομική τους επικυριαρχία για τις επόμενες δεκαετίες.

Είναι βέβαιο ότι ελάχιστες ελληνικές επιχειρήσεις θα μείνουν σε ελληνικά χέρια. Ας μην βιαστούν κάποιοι να πουν «και τι έγινε». Όταν παραδίδεις τα κλειδιά του σπιτιού σου σε ξένους, το πιο πιθανό είναι μία μέρα να επιστρέψεις και να βρεις την πόρτα κλειστή και την κλειδαριά αλλαγμένη.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Κι η καλύτερη άμυνα σε όλα όσα μπορούν να συμβούν είναι η συσπείρωση δυνάμεων. Μπορεί κάποιοι στο εξωτερικό να μην βλέπουν με καλό μάτι τις συγχωνεύσεις, αλλά δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό. Είναι δικαίωμα τους να εξυπηρετούν τα δικά τους αφεντικά και δική μας υποχρέωση να φροντίσουμε τα δικά μας συμφέροντα. Χρειαζόμαστε τράπεζες σε ελληνικά χέρια, χρειαζόμαστε τράπεζες με ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά. Χρειαζόμαστε νησίδες ελληνισμού σε ένα περιβάλλον που τείνει να μας κάνει να νιώθουμε ξένοι στον τόπο που γεννηθήκαμε...

Θανάσης Μαυρίδης

Κλιμακώνουν τη "κρίση της τσιπούρας" στα Ίμια οι Τούρκοι.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο, ανακοίνωσε ότι οι έλληνες ψαράδες έχουν παραβιάσει 12 φορές τα τουρκικά χωρικά ύδατα κοντά στην περιοχή των Ιμίων. Οι γείτονες μας ισχυρίζονται ότι τα ελληνικά αλιευτικά έχουν παραβιάσει τα τουρκικά ύδατα από τις 3 Δεκεμβρίου έως και τις 20 Δεκεμβρίου. Η εφημερίδα Σαμπάχ, που κάνει αναφορά στο θέμα , φιλοξενεί δηλώσεις τούρκων ψαράδων που ισχυρίζονται πως ο λόγος αυτής της κατάστασης είναι η τσιπούρα που αυτήν την περίοδο κυκλοφορεί γύρω από τα Ιμια.

Την ίδια ώρα το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στη συμφωνία υπογραφής εκμετάλλευσης της ΑΟΖ. Το τουρκικό Υπ.Εξ με γραπτή ανακοίνωση τονίζει ότι « αυτές οι συμφωνίες είναι ανησυχητικές. Η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» έχει υπογράψει στις 17 Δεκεμβρίου για τον καθορισμό συνόρων ΑΟΖ. Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας ήταν ατυχής».

Στήνεται σκηνικό για νέο δάνειο στην Ελλάδα!

greece-debt222Ένα μείζον ζήτημα για την Ελλάδα, που δεν έχει τεθεί επισήμως ως τώρα στις πολιτικές συζητήσεις στην Ευρώπη, άρχισαν να θέτουν επίσημα οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης, που πυκνώνουν εσχάτως τις επιθέσεις τους στις ασθενείς περιφερειακές οικονομίες της ευρωζώνης: θα πάρει η Ελλάδα νέο δάνειο από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ, εάν αποδειχθεί ότι είναι αδύνατη η επιστροφή της χώρας στις αγορές το 2012;

Στην τελευταία της ανακοίνωση-προειδοποίηση για επερχόμενη πιθανή υποβάθμιση της Ελλάδας ακόμη και κατά πολλές βαθμίδες (“multi notchdowngrade”), η οποία εκδόθηκε στις 16 Δεκεμβρίου, η Moodys περιλαμβάνει μια αναφορά που δεν σχολιάσθηκε στην Ελλάδα, αλλά έχει μεγάλη αξία για την εξέλιξη του ελληνικού δράματος, όπως τονίζουν παράγοντες της τραπεζικής αγοράς στο “S10”.

Αναφέροντας συνοπτικά τους τρεις λόγους, για τους οποίους η Ελλάδα τέθηκε εκ νέου από τον οίκο σε «επιτήρηση» για πιθανή υποβάθμιση, η Moodys απαριθμεί την αύξηση του χρέους και την υστέρηση των εσόδων, πριν φθάσει στον τρίτο και ιδιαίτερα σοβαρό λόγο, που είναι, όπως αναφέρει, «το επίπεδο και οι όροι συνέχισης της σημερινής στήριξης που θα ήταν διαθέσιμη στην Ελλάδα, σε περίπτωση που η πρόσβασή της στις αγορές παραμείνει κομμένη».

Όπως εξηγεί διεξοδικότερα στην ίδια ανακοίνωση η επικεφαλής των αναλυτών του οίκου για την Ελλάδα, Σάρα Κάρλσον, αυτή η «αβεβαιότητα για τη στήριξη της Ελλάδας» αναλύεται ως εξής:

1. Το επίπεδο και οι όροι της στήριξης που προσφέρεται στην Ελλάδα είναι πλέον αβέβαιοι. Το ΔΝΤ και οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν εκδηλώσει πολύ ισχυρή στήριξη της Ελλάδας, όσο η χώρα ακολουθεί με συνέπεια το οικονομικό της πρόγραμμα.

2. Όμως, η προθυμία και η δυνατότητα των αρχών (σ.σ.: ΔΝΤ και κράτη της ευρωζώνης) να προσφέρουν στην Ελλάδα πρόσθετη βοήθεια δεν είναι διασφαλισμένες και, ειδικότερα, εξαρτώνται από την εφαρμογή του προγράμματος.

3. Επιπλέον, η ακριβής φύση και οι όροι της υποστήριξης που θα παρασχεθεί μετά το 2013, αλλά και οι συνέπειες που αυτή θα έχει στους κατόχους ομολόγων, δεν έχουν ξεκαθαριστεί.

Με άλλα λόγια, η Moodys θεωρεί πολύ πιθανό, ότι θα διαψευσθεί η επίσημη αισιοδοξία κυβέρνησης και τρόικας για επιστροφή της χώρας στις αγορές από το 2012. Και εκτιμά, ότι η Ελλάδα θα χρειασθεί νέο δάνειο, το οποίο μετά το 2013 θα πρέπει να προσφερθεί από τον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ο οποίος έχει συνδυασθεί με το «κούρεμα» πιστωτών, σε περίπτωση που μια χώρα που θα λάβει βοήθεια κριθεί ότι δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει με βιώσιμο τρόπο το χρέος της.

Δεν είναι, δηλαδή, σαφές ούτε αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζεται με πρόσθετα δάνεια, εφόσον παραμείνει αποκλεισμένη από τις αγορές, ούτε αν αυτό θα συνδυασθεί με κάποιο «κούρεμα» πιστωτών. Πολύ περισσότερο, δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό μπορεί να μεταφερθεί στους ιδιώτες πιστωτές ο «λογαριασμός» της ελληνικής κρίσης χρέους.

Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό ο διεθνής οίκος απευθύνει στη γερμανική ηγεσία της ευρωζώνης μια σαφή πρόκληση: ξεκαθαρίστε το συντομότερο αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να λαμβάνει στήριξη όσο θα χρειασθεί, εάν παραμείνει για χρόνια αποκλεισμένη από τις αγορές και ενημερώστε με σαφήνεια πόσα μπορεί να χάσουν οι ιδιώτες πιστωτές από τη διαδικασία παροχής νέας βοήθειας. Ξεκαθαρίστε, επίσης, είναι το μήνυμα της Moodys, αν και πώς θα δώσετε νέα βοήθεια στην Ελλάδα, σε περίπτωση που αποδειχθεί αδύναμη στην εφαρμογή του τριετούς οικονομικού προγράμματος.

Επτά μήνες μετά την υπογραφή του μνημονίου για τη διάσωση της χώρας, φαίνεται λοιπόν ότι το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που συμφωνήθηκε δεν έχει πείσει τους παράγοντες των αγορών, ότι μπορεί να εφαρμοσθεί με συνέπεια και στη λήξη του η χώρα να επανέλθει στον «παράδεισο» των αγορών και να τελειώσει αισίως αυτή η περιπέτεια. Αντίθετα, μετά το πρώτο μνημόνιο και το πρώτο δάνειο, οι παράγοντες του διεθνούς οικονομικού συστήματος προεξοφλούν ήδη, ότι θα απαιτηθεί ένα νέο δάνειο και ζητούν να πληροφορηθούν το συντομότερο αν και πώς θα παραμείνει η χώρα σε καθεστώς «μηχανικής υποστήριξης». Ανάλογα με την απάντηση που θα δώσει τελικά το Βερολίνο μέσα στο 2011 σε αυτό το ερώτημα, θα αρχίσει να εξελίσσεται η επόμενη φάση στη μακρά, όπως φαίνεται, περιπέτεια της χώρας με τους διεθνείς μηχανισμούς στήριξης και οικονομικής/πολιτικής κηδεμονίας.

ΠΗΓΗ

Ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών κίνησε ποινική δίωξη για Εσχάτη Προδοσία (ΠΚ 134) κατά της Κυβέρνησης και των «Βουλευτών» που ψήφισαν το Μνημόνιο

Θρίαμβος! Ιστορική ημέρα. Ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών κίνησε ποινική δίωξη για Εσχάτη Προδοσία (ΠΚ 134) κατά της Κυβέρνησης και των «Βουλευτών» που ψήφισαν το Μνημόνιο, μετά από την από 27-05-2010 μήνυσή μου.

Οι προδότες έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν με την κατηγορία της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. Αυτή είναι η Εκδίκηση του Λαού. Εγώ καταθέτω την 11-01-2011 στην Χαλκίδα. Αυτή είναι η νέα μας Εθνική Εορτή. Η πολιτική κηδεία των Προδοτών άρχισε. Σύντομα και ο Ενταφιασμός των.

Συμπατριώτες: Η Ελλάδα «κυβερνάται» από «ανθρωποειδή υπό κατηγορία για εσχάτη προδοσία». Αυτός είναι ο «τίτλος» των παρασιτοβιούντων στην Βουλή κι όσων τους ακολουθούν.

Αυτός είναι ο πάτος της παρακμής και του εκφυλισμού της φυλής μας. Γι αυτό το μόνο που μας αναμένει είναι η Αναγέννηση στα χέρια σας.

Διαδώστε το, για να ικανοποιηθεί, χαρεί και αναθαρρήσει ο Λαός.

Δημ. Αντωνίου

Η πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια εδώ

Δημιουργία «άξονα» Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν-Ιράν;

Μία σημαντικότατη εξέλιξη φαίνεται να κυοφορείται την εποχή αυτή στην περιοχή μας η οποία εάν αποφέρει καρπούς και δεν αποδειχθεί ένα απλό διπλωματικό πυροτέχνημα θα αλλάξει ισορροπίες αλλά και συμμαχίες, με αποτέλεσμα να μεταφέρει την περιοχή προς ένα ποιο… Οθωμανικό μέλλον!

Οι υπουργοί εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, του Αζερμπαϊτζάν Ελμάρ Μαμμαδιγιάροφ, και του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στα πλαίσια της 11ης συνάντησης κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας (Economic Cooperation Organization – ECO), και εξέδωσαν μία ανακοίνωση η οποία μπορεί να σημαίνει πολλά αλλά και τίποτα.

Το πρώτο αποτέλεσμα της τριμερούς αυτής συνάντησης ήταν η συμφωνία στην θεσμοθέτηση τριμερών συναντήσεων ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τα θέματα των συζητήσεων θα περιστρέφονται γύρω από ζητήματα περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρίσκονται θέματα τρομοκρατίας, οργανωμένου εγκλήματος, λαθρεμπορίας όπλων και εμπορίου ανθρώπων.

Η ανακοίνωση η οποία δημοσιοποιήθηκε έχει ως εξής: «οι υπουργοί υπογράμμισαν πως είναι έτοιμοι για την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας τους σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσουν την οικονομική ναι βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. Οι υπουργοί υπογράμμισαν την ειδική φύση της σχέσης μεταξύ της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν, και του Ιράν και χαιρετίζουν την πρόσφατη αναβάθμιση που έχει παρατηρηθεί στις σχέσεις των μεταξύ τους χωρών. Οι υπουργοί επαναβεβαιώνουν την θέλησή τους να προωθήσουν τόσο την ειρήνη όσο και την ευμάρεια στην περιοχή αλλά και στον πλανήτη και την θέλησή τους να συνεργαστούν μεταξύ τους στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος, της διακίνησης των ναρκωτικών, της λαθρεμπορίας όπλων και του εμπορίου ανθρώπων».

Εκτός των παραπάνω υπήρξε συμφωνία για την κοινή πρωτοβουλία σε θέματα εμπορίου, επενδύσεων, ενέργειας, τουρισμού και προστασία του περιβάλλοντος. Ας σημειωθεί πως η επόμενη τριμερής συνάντηση θα λάβει χώρα στο Ιράν σε λίγες εβδομάδες.

Το ζήτημα της σύγκλησης των τριών αυτών χωρών είναι τεράστιο καθώς και οι επιπλοκές αυτού στην ισορροπία στην Ευρασία και ειδικότερα στην περιοχή που περιβάλλεται από τον υδάτινο άξονα Μαύρη Θάλασσα-Στενά-Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειος τον Καύκασο και τα οροπέδια του Ιράν.

Αρκεί μόνο να αναφέρουμε πως κάθε τέτοιου τύπου εξέλιξη θα εμπλέξει σε έναν γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό χορό τόσο τους Κούρδους και τους Αρμένιους όσο και τις γειτονικές των τριών «συμμάχων» χώρες καθώς και όλες τις μεγάλες δυνάμεις. Με άλλα λόγια ο κύριος Νταβούτογλου προσπαθεί να ανακατέψει ολόκληρη την Ευρασία…

Με «τζιχάντ» απειλεί η Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα απείλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί την Νότια Κορέα με την έναρξη ενός «Ιερού Πολέμου» κατά της Σεούλ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Μιούνγκ Μπακ υπογράμμισε πως η χώρα του θα εξαπολύσει μία «ανελέητη αντεπίθεση» σε περίπτωση που η Πιονγκ-Γιάνγκ προβεί σε μία νέα επιθετική ενέργεια.

Η δήλωση του Νοτιοκορεάτη προέδρου έγινε κατά την επίσκεψή του σε προκεχωρημένο φυλάκιο στην γραμμή κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία λειτουργεί φυσικά και ως σύνορο.

Ο Λ. Μ. Μπακ δήλωσε ακόμα πως η Σεούλ δεν πρόκειται να μειώσει το επίπεδο ετοιμότητά της ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει με νόημα πως η Νότια Κορέα πίστευε (δηλαδή, δεν το… πιστεύει πλέον;) πως η ψυχραιμία και η υπομονή θα εξασφάλιζε την ειρήνη.

Υπενθυμίζεται πως οι πρόσφατες μεγάλες ασκήσεις της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ έχουν επισύρει την μήνη της Πιογκ-Γιάνγκ, η οποία αναφέρει πως η Σεούλ ετοιμάζεται για έναν νέο πόλεμο στην Κορεατική χερσόνησο.

ΠΗΓΗ

ARTEMIS: ALEXANDER (CD Mash-up sessions, Music: Stamatis Spanoudakis)

Ο φοβερός Αρτέμης σε ένα εκπληκτικό κομμάτι σε στίχους δικούς του και μουσική Σταμάτη Σπανουδάκη. Το φοβερό παιδί της ελληνικής rapcore σκηνής ξαναχτυπά!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ taxalia.


Διαβάστε τους στίχους:

ΑΛΕ ΙΣΚΑΝΤΕΡ(Ἐπιμελώδημα)
Τῶν Αἰγῶν ὁ ἀστήρ
ἀπ’τή γῆ τῆς Μακεδονίας εως τό Παμίρ
Σ΄ὅλον τόν γνωστό κόσμο
ἐξακτίνωσε τόν ἑλληνικό Λόγο
Δέν ἡττήθη ποτέ και ἀπό κανέναν
πρῶτον αὐτόν ὀνόμασε ἡ ἱστορία Μέγαν
Κίι ὅλη ἡ οἰκουμένη τώρα λέει:
Ἰσκαντέρ, Σικαντέρ, Δούλ - Καρνέϊν

Εἰν’ ἱστορία κί ὅμως ὑπερβαίνει τά ὅρια τοῦ μύθου
ὁ τράγος τῶν Αἰγῶν, τοῦ Δανιήλ τοῦ προφήτου
ὁ παῖς τοῦ Φιλίππου, πού ἔγινε παῖς τοῦ Διός
αὐτός πού σαν νέος Προμυθεύς ἔδωσε φῶς
μέχρι τά βάθη τῆς Ἀσίας, τά σκοτάδια
διαλύοντας τῆς ἀμαθείας καί τῆς τυραννίας
αὐτός πού ἄλλαξε τῆς ἱστορίας τό ῥεῦμα
δίνοντας ἕναν ἑλληνικό, καινούργιο κόσμο, μέγα.
αὐτός πού ἐνσάρκωσε ἰδανικά στό πρόσωπό του
τίς ἀρετές τοῦ πολεμιστοῦ καί τοῦ φιλοσόφου
αὐτός πού διέβη διά πυρός καί σιδήρου
γιά τήν πραγματοποίηση τοῦ πανελληνίου ὀνείρου
στόν Γρανικό, στήν Ἰσσό, στ’ Ἄρβυλα, στήν Ἄορνο Πέτρα
στόν Ὑδάσπη, ἄθλοι ἔξω ἀπ’ τά ἀνθρώπινα μέτρα
στήν ἔρημό τῆς Γεδρωσίας, στοῦ Καυκάσου τά χιόνια
πρότυπον ἡρωικόν ἀκατάλυτο στόν αἰώνα!

Ἔθεσε βάσεις γιά τή διάδοση τοῦ Εὐαγγελίου
οἱ χῶρες πού δέν τόν εἶδαν,δέν εἶδαν τό φῶς τοῦ ἡλίου
χάραξ’ ὁδούς, πού πάνω τους, ἔθνη βαδίζουν ἀκόμα
τί κί ἄν παρῆλθαν δυό χιλιάδες τριακόσια χρόνια
αὐτός ἐπίσης ὤθησε τήν ἑλληνική μας γλώσσα
ἀπ’ τήν Ἐσχάτην Ἀλεξάνδρειαν ἕως τή νῆσο Σοκότρα
κίι ἀπ’ τό Γιβραλτάρ ἕως τίς πεδιάδες τοῦ Παντζάμπ
γι’αὐτό ὡς φόρο τιμῆς τοῦ ἀφιερώνω αὐτό τό ῥάπ
σήμερα π’ ἀρκετοί πολεμοῦν νά ρίξουνε τή δρῦ
ἀσημαντότητες, ἄνθρωποι πραγματικά μικροί
νά ξέρουν πῶς ἀέρα δέρουν, κερδίζουν μόνο χλεύη
ὁ βασιλεύς Ἀλέξανδρος ζεῖ καί βασιλεύει!

Αγοράστε το online εδώ

Το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας - Τούρκος αξιωματικός σπάει το χέρι 13χρονου παιδιού !! ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO !!


Το βίντεο ξεκινάει με τούρκους αστυνομικούς να χτυπούν βίαια γυναίκες που για να προφυλαχτούν έχουν γίνει ένα κουβάρι. Στη συνέχεια, είναι συγκλονιστικό το σημείο όπου Τούρκοι αξιωματικοί έχουν συλλάβει ένα παιδάκι, που είναι δεν είναι 13 - 14 ετών. Του πιάνουν το χέρι που ενδεχομένως να πέταξε κάποια πέτρα το στρίβουν πίσω από το κορμάκι του και πολύ ψυχρά το τσακίζουν σαν κλαράκι.
Σε επόμενο πλάνο ένας 17χρονος, έκανε το λάθος να αποπροσανατολιστεί από τα δακρυγόνα και το ξύλο και έτρεξε για να σωθεί προς το μέρος των Τούρκων διωκτών του... Στη Νοτιοανατολική Τουρκία το μακρύ χέρι του καθεστώτος, είναι εξαιρετικά δυνατό, αλλά και εξαιρετικά εύθραυστο. Οι Κούρδοι, αλλά και άλλες μειονότητες, ζουν και αναπνέουν με δυσκολία από το χέρι αυτό, που τους πνίγει. Όμως δεν το βάζουν κάτω. Συνεχίζουν να μάχονται για την διαφορετικότητα τους, για τη γλώσσα τους για την Παιδεία τους.
Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθείστε την εξαιρετικά βίαιη αντίδραση της τουρκικής αστυνομίας και της τουρκικής στρατοχωροφυλακής σε διαδηλώσεις κούρδων.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ


Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2010/12/13-video.html#ixzz18vMTU6tR

O ΓΑΠ κι ο Σόρος σχεδίασαν την χρεωκοπία! Το πάζλ συμπληρώνεται!


Απεχθάνομαι τις συνομωσίες, Νεφελίμ και λοιπά. Οπου υπάρχει χρήμα δεν υπάρχουν συνομωσίες, Μπίλντεμπεργκ κι άλλα αφελή. Δεν ξυπνάνε κάποιοι και θέλουν το κακό μας, τα πάντα είναι το χρήμα. Υπάρχουν φυσικά σχέδια και τρόποι να βγάλει κάποιος λεφτά από το μηδέν (CDS) αλλά πρέπει να θέλει και το θύμα να είναι…θύμα. Νομίζω ότι έχω την κρίση, να βλέπω πίσω από τις λέξεις.

O ΓΑΠ κι ο Σόρος έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και δεν είναι κρυφό, ούτε σκευωρία.

Ο Σόρος διακινεί το 95% των CDS σε όλο τον κόσμο. (wall street journal,businessweek ) Ενας προσωπικός του φίλος, γίνεται Πρωθυπουργός σε μια χώρα, και μετά από 6 μήνες η χώρα αυτή μετατρέπεται στον Παράδεισο των CDS! Μιλάμε για τρελά δισεκατομμύρια! Οποιος είχε οποιάδήποτε εσωτερική πληροφόρηση, για το τί θα συμβεί σε αυτή τη χώρα, έβγαλε τεράστια ποσά, ποσά που αντιστοιχούν σε ΑΕΠ ολόκληρων κρατών!

Ποιά είναι η αυτή χώρα;

Στο Παράρτημα στο τέλος μπορείτε να δείτε το αναλυτικότατο ημερολόγιο της προδοσίας, που συνέταξε το dexiextrem.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009

[UPDATE 05/10/2010] Αποκαλύπτει στο βιβλίο του “Untermstrich” ο πρώην υπουργός οικονομικών Peer Steinbruck, ότι τον Ιανουάριο του 2009 συναντήθηκε με τον κ. Παπανδρέου όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βερολίνο και αφού συζήτησαν για τα δημοσιονομικά και ειδικότερα για το έλλειμμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του είπε ότι «πλέον δεν είναι σίγουρος εάν πραγματικά θέλει να κερδίσει τις εκλογές». Real.gr εδώ http://www.real.gr/

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009

[UPDATE 22/12/2010] Η ΕΚΤ εντόπισε για πρώτη φορά συναλλαγή swap με ασυνήθεις όρους τον Απρίλιο του 2009, επτά μήνες πριν ξεσπάσει η ελληνική κρίση σύμφωνα με το σημείωμα της 3/3. Σύμφωνα, δε, με το Μπλούμπεργκ «είναι εντελώς αδιευκρίνιστο εάν τότε η ΕΚΤ έκανε κάτι για να διερευνήσει το θέμα περαιτέρω».Διευκρινίζεται πως η Ελλάδα προχώρησε σε ένα μεγάλο αριθμό ιδιωτικών και εκτός αγοράς συναλλαγών με swaps από το 2001 ως το 2007, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat της 15/11.

Το Bloomberg News κατέθεσε αγωγή (στις 21/12/2010) εναντίον της ΕΚΤ, ζητώντας την δημοσιοποίηση εγγράφων που δείχνουν πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε παράγωγα προκειμένου να αποκρύψει το δημόσιο έλλειμμά της με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί έτσι η κρίση κρατικών χρεών στην περιοχή.

Η αγωγή ζητά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο να ανατρέψει την απόφαση της ΕΚΤ να μην αποκαλύψει δύο εσωτερικά έγγραφα που ετοιμάσθηκαν φέτος για το εξαμελές εκτελεστικό συμβούλιο της στη Φραγκφούρτη.

Τα έγγραφα δείχνουν πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε τα swaps για να αποκρύψει τον δανεισμό της, σύμφωνα με το συνημμένο εξώφυλλο της 3/3 στα δύο έγγραφα που περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg News. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, παρακράτησε τα έγγραφα μετά την διάσωση των 110 δισ. ευρώ της Ελλάδας από τον μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ! http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=235394 κι εδώ Bloomberg Sues ECB to Force Disclosure of How Greece’s Swaps Hid Deficit

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009

Από τον Σεπτέμβριο του 2009 πριν τις εκλογές ο Προβόπουλος ενημερώνει τα κόμματα για το πρόβλημα του χρέους η είδηση στηνΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εδω: http://news.kathimerini.gr/

Παρ’ όλα αυτά ο κ.Γ.Α.Παπανδρέου βάζει προεκλογικά το κάλπικο σύνθημα “Λεφτά Υπάρχουν” ! Υστεροβουλο; Ο νοών…

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009

Τον Οκτώβριο 2009 αποφασίζουν να προσφύγει η χώρα στο Διεθνές Νομισματικά Ταμείο όπως δηλωνει ο υφυπουργός Σαχινίδης στον Δελαστίκ. Η είδηση στο ΕΘΝΟΣ εδω: http://www.ethnos.gr

To βίντεο αποκάλυψη του κ.Σαχινίδη

Ομως, ούτε τα spread δικαιολογούσαν την προσφυγή, ούτε και το ίδιο το έλλειμα από μόνο του, την στιγμή που άλλες χώρες είναι σε χειρότερη μοίρα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ανέτοιμο να αναλάβει την εξουσία και κράτος σταματάει να λειτουργεί, με τις “νέες ιδέες” του ΓΑΠ, βιογραφικά, συνεντεύξεις και συζητήσεις επί συζητήσεων με ειδικούς από το εξωτερικό. Δημόσιες υπηρεσίες είναι ακέφαλες για μήνες.

Πως θα πάνε την χώρα στο ΔΝΤ;

Η παραδοχή αυτή του κ.Σαχινίδη μας οδηγεί σε δύο ακόμη συμπεράσματα.

Πρώτον γιατί τόση σπουδή να πάμε στο ΔΝΤ όταν δεν μπορεί να δώσει πάνω από 30δις; Υπήρξε αντάλλαγμα ή άλλο όφελος που δεν το ξέρουμε;

Δευτερόν εξηγεί και δικαιολογεί την αντίδραση της κ.Μέρκελ! Την έφεραν προ τετελεσμένων. Πριν πάρουν μέτρα, πριν προσπαθήσουν να ορθοποδήσουν την Οικονομία, της πήγαν το πακέτο ΔΝΤ! Και μετά με υποκριτικό τρόπο για Οσκαρ μιλούσαν για την “δήθεν” απειλή στην προσφυγή στο ΔΝΤ αν δεν δώσει τα λέφτα η Ευρώπη!

Ο ΓΑΠ και οι Αμερικανοι συμβουλοι του ομως γνωριζαν πολυ καλα οτι η αμφισβητηση του Μααστριχτ θα επισυρει την οργη και αντιδραση της Γερμανιας. (1) Οι Γερμανοι εκαναν τα στραβα ματια σε αποκρυψεις στοιχειων απο χωρες που δεν τα εβγαζαν περα για να μη διαταραχθει η ευρωζωνη αλλα δεν θα ανεχονταν ανοιχτη αμφισβητηση της συνθηκης.
Η ανακοινωση μεγαλου ελλειμματος και η αρνηση να παρει μετρα ηταν αυτο ακριβως : ανοιχτη αμφισβητηση του Μααστριχτ και προκαλεσε την ελληνογερμανικη κριση. (2)
Οι αγορες που μεχρι τοτε υπεθεταν οτι πισω απο ολη την ευρωζωνη στεκεται η Γερμανια αναστατωθηκαν οταν ειδαν τη ρηξη Ελλαδος – Γερμανιας που σημαινε οτι δεν θα καλυπταν την Ελλαδα οι Γερμανοι.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009

Οι συμβουλές των Ειδικών ποιές ήταν;

Από τα γεγονότα μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Ενας από τους συμβούλους ήταν κι ο Soros.

Στις 7/11/2009 Επισκέπτεται τον ΓΑΠ ο Σορος

Είδηση στην Καθημερινή εδώ

kathimerini.gr

tovima.gr

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

Στις 10 Δεκεμβρίου 2009, τρεις ημέρες μετά, έγινε κάτι ακόμη χειρότερο: Η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να μην επιβάλλονται κυρώσεις σε όποιον κερδοσκόπο δεν έδινε τα ομόλογα στον αγοραστή τους μετά τη λήξη των δέκα ημερών! Αρχισε το Σορτάρισμα!

Ειδηση στο ΑΝΤΙ εδώ : http://www.antinews.gr/?p=41425

Ερώτηση της Βάσω Παπανδρέου για το θέμα ! [UPDATE 13/7/2010]

εδω : http://www.antinews.gr/

Ακολούθησαν στα ΜΜΕ οι ακατανόητες, τότε, δηλώσεις των στελεχών ΠΑΣΟΚ του τύπου “δεν υπαρχει σάλιο”, “Τιτανικός”. Τα sread από 160 πριν τις εκλογές εκτοξεύονται!

Οπως στις 11 Δεκεμβρίου που είπε ότι είμαστε διεφθαρμένοι από την κορυφή ως τα νύχια! Θαυμάστε τον σε CNBC

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010

Παρά όμως την σπέκουλα του Πρωθυπουργού και το πόλεμο που έκανε εναντίων της ίδια του της χώρας (δεν εννοώ τις ΗΠΑ) το Ιανουάριομπορέσαμε πάλι (!) να δανειστούμε, χωρίς εξωτερική βοήθεια!

Το μνημόνιο δεν ήταν αναπόφευκτο ούτε σε εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή! Η Ελλάδα δεν είχε παρά να επαναλάβει τη διεργασία που οδήγησε στον επιτυχή δανεισμό 8 δις ευρώ, με προσφορά 25 (ναι, είκοσι πέντε!) δις ευρώ, την 25η Ιανουαρίου 2010.

Πέντε ημέρες μετά στις 30 Ιανουαρίου 2010 δίνει συνέντευξη στο Euronews και μας λέει διεφθαρμένους!

Πως δανειστήκαμε στις 25 Ιανουαρίου;

Τι είχε συμβεί ακριβώς τότε;

Με την εγκληματική μετεκλογική αδράνεια της κυβέρνησης Παπανδρέου, να μην παίρνει μέτρα, παρά το υψηλό έλλειμμα (ας θυμηθούμε ξανά το «ξεκολλήστε» του Σαμαρά), η χώρα είχε φθάσει και τότε σε οριακό σημείο σχετικά με τη δυνατότητα δανεισμού της. Οι αγορές αμφισβητούσαν ανοικτά την πιστοληπτική μας ικανότητα. Το spread είχε πάρει για τα καλά την ανηφόρα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, ήλθε σε συμφωνία με πέντε σημαντικές τράπεζες, τις οποίες όρισε (έναντι αδρής προμήθειας) αναδόχους της έκδοσης 5ετών ομολόγων, που προγραμμάτισε για τις 25 Ιανουαρίου, υπό τον όρο να εγγυηθούν την αγορά ενός ελαχίστου ποσού ομολόγων από τη δημοπρασία, ύψους 500 έως 600 εκατ. ευρώ η κάθε μία. Με δεδομένο ότι το Δημόσιο ζητούσε 3 με 5 δις από τη δημοπρασία, η εγγύηση που έδιναν οι ανάδοχοι εξασφάλιζε ουσιαστικά την επιτυχία της δημοπρασίας, προτού αυτή ξεκινήσει.

Η ίδια η παροχή εγγύησης από μεγάλες διεθνείς τράπεζες ήταν μια τέλεια ψήφος εμπιστοσύνης στο ότι δεν θα χρεοκοπούσε η οικονομία μας, που προκάλεσε μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον και σε άλλους. Έτσι, από την αρχή της δημοπρασίας, και μέχρι τη λήξη της, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, τα ελληνικά ομόλογα είχαν γίνει ανάρπαστα. Σύνολο προσφορών: 25 δις! Σε μία ημέρα! Για μία μόνον δημοπρασία ομολόγων!

Με τεσσεράμιση τέτοιες δημοπρασίες καλύπταμε τα 110 δις, που «εξασφάλισε» (για τρία χρόνια και σε πολλές δόσεις) ο «εθνοσωτήρας» ΓΑΠ, υποθηκεύοντας το παρόν και το μέλλον της χώρας! [update 15/9/2010]

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010

Ξαναβγαίνει στην υψηλής ακροαματικότητας εκπομπή της Αμανπούρ στο CNN, μήπως και δεν το άκουσαν καλά αυτοί που μας δάνεισαν !Μας εμπιστεύτηκαν τα λεφτά τους κι ο ΓΑΠ βγαίνει στο CNN και λέει ότι είμαστε ΚΛΕΦΤΕΣ ! ! ! ! !

Δείτε την συνέντευξη του ! http://www.tubechop.com/watch/97258

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010

Το Σάββατο 18 Απριλίου νωρίς το πρωί, όμως, δηλαδή τρεις μέρες πριν την έναρξη των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους τοποτηρητές του ΔΝΤ (και τους Ευρωπαίους παρατρεχάμενους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) φτάνει στην Αθήνα ο μετρ της θεσμοθετημένης παγκόσμιας κερδοσκοπίας Τζ. Σόρος. H είδηση ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ εδώ: www.topontiki.gr

ΜΑΙΟΣ 2010

Από τις 2 Μαρτίου λοιπόν, αποκαλύψαμε (σ.σ.olympia.gr) την κρυφή αναφορά της Goldman Sachs που περιέγραφε ξεκάθαρα τους λόγους για τους οποίους η Μέρκελ τηρούσε αυτή την σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας. Ο σκοπός ήταν κάποια στιγμή μέσα στον Μάιο, να ενεργοποιηθεί το άρθρο 122 της συνθήκης της Λισσαβόνας ώστε να πληρώσουν ΟΛΑ τα μέλη της Ευρωζώνης (και αυτά εκτός Ευρώ) την διάσωση των PIGS. Μέσα στις δομές της ΕΕ, χωρίς καμμία συμμετοχή του ΔΝΤ.

Όντως, μέσα στον Μάιο, προαναγγέλεται η σύγκλιση του Ecofin. Αντί λοιπόν η Ελληνική κυβέρνηση να αναμένει τα αποτελέσματα της, όπως θα ήταν πρέπον και φυσιολογικό, ΦΕΡΝΕΙ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 48 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ:Αποκάλυψη: Η Goldman Sachs γνώριζε την απόφαση του Ecofin. Γι’ αυτό “σκοτώθηκαν” να υπογράψουν το νομοσχέδιο του αίσχους μία ημέρα πριν!

Το μνημόνιο υπογράφηκε από την Ελληνική βουλή με μία πραξικοπηματική πράξη καταστρατήγησης του συντάγματος, χωρίς να απαιτηθεί η ενισχυμένη πλειοψηφία των 181 βουλευτών. Η μεθόδευση ολοκληρώθηκε 24 ώρες αργότερα ή αν θέλετε 24 ώρες ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ECOFIN, η κυβέρνηση καταθέτει αιφνίδια ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που δίνει υπεραρμοδιότητες στον Παπακωνσταντίνου! Τροπολογία σε νομοσχέδιο 24 ωρών: Καμμένος – Λαφαζάνης – Τζέκης: Πραξικοπηματική, εκποίηση Εθνικών δικαιωμάτων, νομοσχέδιο καραγκιοζιλίκι.

Η συνεδρίαση λοιπόν του Εcofin πραγματοποιείται και αποφασίζεται (όπως είχαμε αποκαλύψει μήνες πριν) η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 122, που θέτει ασπίδα προστασίας σε ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, εκτός βέβαια από την Ελλάδα που εσκεμμένα απείχε αφού 48 ώρες πριν ΕΙΧΕ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ για να παραδοθεί στο ΔΝΤ.

Έρχονται λοιπόν σήμερα τα στοιχεία της ΕΚΤ και του ΔΝΤ που αποκαλύπτουν τα ακόλουθα:

ΕΚΤ – ενεργοποίηση του άρθρου 122 ΓΙΑ ΟΛΑ τα υπόλοιπα κράτη πλην της Ελλάδας. Δείτε τα στοιχεία του ΦΤΗΝΟΥ δανεισμού εδώ: Την ώρα που άλλες χώρες δανείζονται από την ΕΚΤ, εμείς πήγαμε στο στόμα του λύκου..

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα δανείζεται με πολλαπλάσιο κόστος, ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΗΓΕΣ!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2010

Στις 2 Ιουνίου 2010 γράφει το tvxs.gr

“…Αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή, μετά από αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλου, ο οποίος, με αφορμή σχετική ερώτηση στη Βουλή του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρα, ζήτησε να μάθει γιατί απορρίφθηκε πρόταση για φθηνό δανεισμό της χώρας.

Ο κ. Μαρκόπουλος ρώτησε αν αληθεύει ότι στις 11 Ιανουαρίουδέχθηκε επιστολή ο πρωθυπουργός της χώρας, από ένα fund του εξωτερικού, το Hayman Private Equity, για δανεισμό 7 δισ. με επιτόκιο 1,25%, και η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη του απάντησε ότι δεν γνωρίζει τα στοιχεία, ούτε το συγκεκριμένο fund αλλά ότι «σε σοβαρά κράτη όπως η Ελλάδα υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για δανεισμό κυρίως μέσω του ΟΔΔΗΧ».

Ο κ. Μαρκόπουλος κατέθεσε την επιστολή προς τον κ. Παπανδρέου και είπε ότι δέχθηκε πρόταση για δεκαετή δανεισμό 20 δισ. με το ίδιο επιτόκιο και υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ τηςHayman Private Equity και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για αυτό το δανεισμό…” (εδώ tvxs)

Στις 4 Ιουνίου 2010 ο Σαμαράς φέρνει στην βουλή το θέμα για το τρόπο που επιτεθήκαν στην Ελλάδα μέσω των ομολόγων κι ο Παπανδρέου αρνείται να απαντήσει. Η είδηση εδω: http://www.antinews.gr/?p=48640

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

Ο Σόρος δίνει τα εύσημα στον κ.Παπακωνσταντίνου.

Αν δούμε και το ΑΕΠ του 2009, για παράδειγμα, είναι 240 δις. Ακόμη κι αν χρωστάμε 300 δις, δεν είμαστε και μπανανία! Ειμαστε πλούσια χώρα που έχουμε ένα πρόβλημα χρέους αλλά όχι Εσόδων ή δανεισμού! Ποιος ο λόγος για τον κύριο Παπανδρέου να γυρνάει την Ευρώπη και να επαιτεί για δανεισμό ως ανεργος; Γιατί αλλιώς σε αντιμετωπίζει μια Τράπεζα όταν έχεις λεφτά κι αλλιώς όταν είσαι στο δρόμο.

Αν δείτε το προυπολογισμό του 2009, τα έσοδα ήταν 59 δις και τα έξοδα 67 δις, εκ των οποίων όμως τα 12 δις ήταν μόνο τόκοι. Αν κάναμε, τουλάχιστον, μόνο την διαπραγμάτευση αυτών των τόκων, χωρίς να δώσουμε την εντύπωση της χρεωκόπημενης χώρας δεν πήγαιναν τα σπρεντ στα 700 και θα είχαμε τον χρόνο να κάνουμε τις απαραίτητες τομές στα έξοδα μας.

Ενα αφελές επιχείρημα ήταν οτι δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν τις συντάξεις, δι αυτό πήγαμε στο ΔΝΤ. Την στιγμή που η Ιρλανδία με έλλειμα 32% μπόρεσε να δανειστεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2010! Πως η ΓΑΠ κατάφερε να μείνει με τα ταμεία του Κράτους με υπόλοιπο μόνο για 19 ημέρες; Ανικανότητα;

Μα και τα ταμεία δεν σταμάτησαν σε μια μέρα να μην έχουν εισπράξεις. Ουτε η ΔΕΗ, ούτε η Εφορία. Ο μόνος τρόπος να μην έχει έσοδα το κράτος είναι να καταστραφή η Γη! Κι αυτό δεν έγινε. Ναι, είχαμε πρόβλημα διαχείρησης. Ναί, είχαμε προβλημα διαφθοράς (ΜΚΟ, C4I, Siemens) αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το δανεισμο 110 δις! Και μάλιστα μέ αποπληρωμή μέσα σε 3 (τρια!) χρόνια!

Η τελευταία κυβέρνηση της ΝΔ παρά τα όποια σκάνδαλα, φρόντιζε να δανειστεί από την αρχή του έτους για όλο τον χρόνο χωρίς να διασύρει την χώρα. Ενώ παράλληλα κατά την διάρκεια του έτους έδινε κίνητρα στη αγορά να κινηθεί. Για να θυμιθούμε την COSCO, Αγωγό, Επιδότηση Κλιματιστικών, Μειώσεις φόρου στην αγορά αυτοκινήτου κτλ. Δεν ήταν αρκετά, αλλά δεν ήταν και καταστροφικά. Αυξησε το χρέος, αλλά έδινε ανάσα στην όποια κυβέρνηση να κάνει τις συμφωνίες χωρίς να φέρει ύφεση στην Αγορά. Για όσους αναρωτιούνται πως μπορεί να μειωθεί το έλλειμα χωρίς να έχουμε ύφεση, ας δουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ πως το έκανε ο Σημίτης! Ασχετα με το που κατέληξαν τελικά τα λεφτά της ανάπτυξης.

‘Η λοιπόν η κυβέρνηση ήταν ανίκανη να χειριστεί την οικονομία, ή εκτελεί συμβόλαιο θανάτου της οικονομίας (ΔΝΤ) και των κατοίκων της χώρας (Εργασιακό, Ασφαλιστικό) και μετά θα “βρεί” τα λεφτά που όλοι οι άλλοι δεν βλέπουμε, εκτός από τον ΓΑΠ! Διαβάστε εδώ το ΑΕΠ του 2009

Οσο για τα μέτρα που πήρε για να σώσει την οικονομία, ακόμη και παιδί πρώτης δημοτικού, ξέρει ότι όσες περικοπες και να κάνει κάνει κάποιος δεν πρόκειται ποτέ να σωθεί μειώνοντας τα έσοδα! Κι αυτό ακριβώς εκανε!

Αυξησε το ΦΠΑ και μάλιστα το αυξάνει άλλ0 10% (απο 21% στο 23%) μέσω τουριστικής περιόδου! Την μόνη ώρα που θα μπορούσε να σωθεί η Ελλάδα από τον Τουρισμό! Ενώ ετοιμάζει κι άλλη αύξηση σε προϊόντα του χαμηλό συντελεστή ύψους 110% (από 11% στο 23%) από το 2011, εν μέσω ύφεσης 4% τουλάχιστόν!

Γιατί ακόμη κι αν οικονομοτεχνικά θέλει με την μείωση μισθών να βοηθήσει το ισοζύγιο, μειώνοντας την αγοραστική δύναμη του πληθυσμού με ανάλογη μείωση εισαγωγών, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την περικοπη των “εξαγωγων” (τουριστικό συνάλλαγμα).

Οσο για αναπτυξιακό σχέδιο ραντεβού τον Σεπτέμβρη…

Η ζημιά που θα προκληθεί από αυτή την επιλογή του θα ισοδυναμεί με την Μικραστιατική καταστροφη που 1.2εκ έμειναν άστεγοι!

Τυχαίο κι αυτό; Τι οικονομικά σπουδασε ο Παπακωνσταντίνου;

Η είδηση εδω : Προβληματισμός για τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα

Οποιος έχει κι άλλα κομμάτια του παζλ παρακαλώ να μου τα στείλει.

Σχετικό βίντεο:

O Soros μας εξηγεί πως μας έκλεψε, και πως θα μας Χρεωκοπήσει!!!!

http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=112208

Σχετικά Αρθρα:

http://kavvathas.wordpress.com

http://olympia.gr

http://arahova.wordpress.com

http://www.market-talk.net

Χ.Γιανναράς : Τι σημαίνει «ολίγιστος» [update]

Παραπομπες

(1) Eνα κομματι του παζλ ειναι η διεγερση της Γερμανιας.Επειδη η συνθηκη του Μααστριχτ δεν εχει αναλυθει επαρκως στην Ελλαδα ο κοσμος δεν ξερει λεπτομερειες και δεν ξερει οτι η Γερμανια τη θεωρει ζωτικο εθνικο συμφερον. Επι χρονια τα προοδευτικα παπαγαλακια αναφερονται σε αυτην ως “συνθηκη των τραπεζιτων” παραγνωριζοντας οτι ηταν απαιτηση της Γερμανιας ως ΚΡΑΤΟΥΣ για να δεχθει την καταργηση του μαρκου.

(2) Από σχόλιο φίλου στο http://www.antinews.gr/?p=51928&cpage=1#comment-478452


σ.σ.Υποκλίνομαι στην εργασία του dexiextrem.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ AΠ’ ΤΟ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Posted by dexiextrem στο Οκτωβρίου 5, 2010

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009

12.9 «Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης.», Γ. Πα­πανδρέου στη ΔΕΘ.

13.9 «Γιατί λεφτά υπάρχουν… έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους… Έχουμε χαριστικές πράξεις, όπως ασφαλιστικές εισφορές στις τράπεζες, που έφτασαν τα 5 δισ. Έχουμε ένα φορολογικό σύστημα, που χαρίζει 1 δισ. ευρώ το χρόνο σε μεγαλομετόχους.», Γ. Παπανδρέου στη ΔΕ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009

4.10 Εκλογές και νίκη του ΠΑΣΟΚ.

τα spreads βρίσκονται στις 130 μονάδες.

5.10 Η Τράπεζα της Ελλάδας επιτρέπει τις «ανοιχτές πωλήσεις» των Ελληνικών ομολόγων, διευρύνοντας το χρόνο πληρωμής, που ήταν 3 ημέρες κατά 10 επιπλέον ημέρες. Επίσης, περιορίζει τις όποιες ποινές, σε περίπτωση που η συναλλαγή δεν εκκαθαρισθεί και μετά την παρέλευση των 10 ημερών. Οι κινήσεις αυτές ανοίγουν το δρόμο στην υποτιμητική κερδοσκοπία πάνω στα Ελληνικά ομόλογα.

19-20.10 Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει στα Ευρωπαϊκά όργανα το διπλασιασμό του ελλείμματος. Τονίζει ότι, παρά το έλλειμμα του 12,7, η κυβέρνηση θα υλοποιούσε στο ακέραιο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

22.10 Ο οίκος αξιολόγησης Fitch – υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε Α-από Α.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009

5.11 «Αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Ξεκινάμε να πραγματοποιήσουμε όλα όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά. Θέλουμε να απογοητεύσουμε όσους προέβλεπαν ότι δεν θα τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας», Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

11.11 Ο Επίτροπος Χ. Αλμούνια ανακοινώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγήθηκε την υπαγωγή της Ελλάδας σε επιτήρηση, καθώς η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

18.11 Εγκρίνεται ο προϋπολογισμός του 2010, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος στο 9,1% από 12,7% του ΑΕΠ που είναι φέτος. Σύμφωνα με το σχέδιο:

  • δεν θα δοθούν αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους του Δημοσίου που έχουν συνολικές μεικτές αποδοχές υψηλότερες των 2.000 ευρώ,
  • οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα λάβουν αυξήσεις που θα κυμανθούν στα επίπεδα του 1,5%,
  • αποφασίστηκε η αναστολή των προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2010.

24.11 Στην ενδιάμεση έκθεση προς την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τη νομισματική πολιτική του 2009, η ΤτΕ, προειδοποιεί ότι, αν δεν ληφθούν αμέσως τα απαραίτητα μέτρα, η χώρα θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα.

Επίσης, ο κ. Προβόπουλος δηλώνει ότι είχε ενημερώσει προεκλογικά τόσο τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τον Γ. Παπανδρέου για το ύψος του ελλείμματος και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

28.11 Ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, τραγική την κατάσταση της οικονομίας.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009

8.12 Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προχωρά στην υποβάθ­μιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «ΒΒΒ+» από «Α-».

9.12 Η «πατρίδα που βρίσκεται στην εντατική» και το «δημοσιονομικό πρόβλημα απειλεί την εθνική κυριαρχία για πρώτη φορά από το 1974», δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

10.12 Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, θέτει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας μας, παρότι το θέμα δεν βρισκόταν στην επίσημη ατζέντα.

14.12 Ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει: «Θα αποδείξουμε στην πράξη πως λε­φτά υπάρχουν. Υπάρχουν σε πολλές μεριές. Υπάρχουν πολλά λεφτάστα κυκλώματα του εγκλήματος, στα χέρια όσων ζουν παρασιτικά εις βά­ρος του κράτους, εις βάρος των ευσυνείδητων φορολογουμένων, των έντιμων πολιτών» και εγκαινιάζοντας τον Εθνικό Κοινωνικό Διάλογο στο Ζάππειο Μέγαρο, ανακοινώνει μέτρα τα οποία μεταξύ άλλων είναι:

  • Μισθολογικές αυξήσεις Δημοσίου, που θα καλύπτουν τον πλη­θωρισμό.
  • Mισθολογική ωρίμανση σε αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ στο Δημόσιο.
  • Μείωση κατά 10% στα επιδόματα του Δημοσίου.

16.12 Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, υποβαθμίζει την πιστο­ληπτική ικανότητα της χώρας από Α-σε ΒΒΒ+.

20.12 Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ανακοινώνει μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, μεταξύ των οποίων τη συγκρά­τηση των δαπανών για μισθούς και συντάξεις.

22.12 Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από Α2 σε Α1, προχωρά ο διεθνής οίκος Μoody’s.

29.12 «Δεν θα αλλάξει η στρατηγική για την οικονομία και θα προχω­ρήσουμε με βάση όσα έχουμε ανακοινώσει», δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. Συμπληρώνει ότι θα διορ­θωθούν τα λάθη, όπως τα τέλη κυκλοφορίας και προβλέπειορίζοντα τετραετίας για την ανάκαμψη της οικονομίας.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010

5.1 Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει ότι το Πρόγραμμα Στα­θερότητας και Ανάπτυξης θα προβλέπει μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ το 2012 αντί του 2013 που είχε αρχικά ανα­κοινωθεί.

13.1 Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, με αφορμή τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα, ούτε θα βγει από την Ευρωζώνη, ούτε θα προσφύγει στο ΔΝΤ. Κάνοντας αυτοκριτική, λέει ότι «σε αυτές τις 100 ημέρες έγιναν και λάθη, μόνο όταν δεν κινείσαι δεν κάνεις λάθη».

14.1 Το Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της χώρας, το οποίο προβλέπειαρνητικό ρυθμό ανά­πτυξης κατά 0,3% το 2010 και άνοδο του ΑΕΠ κατά 1,5% το 2011, κατά 1,9% το 2012 και κατά 2,5% το 2013.

25.1 Κατά τη διάθεση του κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου πε­νταετούς διάρκειας, αν και οι προσφορές έφθασαν στα 25 δισ. ευρώ, που κάλυπταν τις δανειακές ανάγκες της χώρας για το τρέχον έτος, η κυβέρνηση περιορίστηκε να αντλήσει μόνον 8 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 6,2%. Η άστοχη και «αφύσικη» αυτή επιλογή, σε συνέχεια της αναπο­τελεσματικής πολιτικής που ακολουθήθηκε, οδήγησε στο «μονόδρο­μο» του Μνημονίου.

27.1 Δημοσίευμα των «Financial Times» αναφέρει ότι η Ελλάδα σχεδι­άζει την πώληση ομολόγων ύψους 25 δισ. ευρώ στην Κίνα, μέσω της αμερικανικής τράπεζας «Goldman Sachs».

τα spreads εκτοξεύονται στις 400 μονάδες

29.1 Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα δεν αναμένει οικονομική βο­ήθεια και δεν έχει ζητήσει κανένα σχέδιο διάσωσης.

31.1 Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημε­ρίδα «Καθημερινή», τόνισε ότι η ΝΔ θα στηρίξει τα μέτρα και τις πρω­τοβουλίες της κυβέρνησης, που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες και γιατί το επιβάλ­λει το συμφέρον του τόπου.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010

3.2 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την περίοδο 2010-2013 και θέτει τη χώρα υπό επιτήρη­ση, με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2012.

4.2 Ο πρωθυπουργός, από το Ν. Δελχί, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα υπάρξουν νέα βάρη μέσα στο 2010, δηλώνει: «Ναι, θα υπάρξουν για εκείνους που πρέπει να πληρώνουν και δεν πληρώνουν σήμερα», επα­ναλαμβάνοντας ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι η προστασία των αδύναμων και οικονομικά ασθενέστερων.

8.2 Ο Γ. Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής, ανέφερε ότι στις απο­φάσεις που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα γίνεται σαφές το στίγμα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αναδιανομής.

11.2 Ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε ότι «η κυβέρνηση, έχει ήδη, από και­ρό, ζητήσει τη συνεργασία με το ΔΝΤ σε θέματα τεχνικής φύσης».

14.2 Ο Γ. Παπακωνσταντίνου από τις Βρυξέλλες δηλώνει:«Επιχειρούμε να αλλάξουμε την πορεία του Τιτανικού και αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μία ημέρα».

18.2 Δέσμη 23 μέτρων για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την αύξηση της κατανάλωσης ως απάντηση στην ύφεση παρουσίασε η ΝΔ.

Ο Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ, επέκρινε την κυβέρνηση για την απόφασή της να προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επι­τροπής για τα στατιστικά στοιχεία. Προειδοποίησε ότι «η πρόταση για Εξεταστική σημαίνει να βγάλουμε τα μάτια μας εμείς οι ίδιοι» και υπο­στήριξε ότι «μέσα από τον ολισθηρό δρόμο της Εξεταστικής, θα συρθού­με σε λύσεις εξωευρωπαϊκές. Όλα αυτά μας ωθούν στο ΔΝΤ και θα είναι ομολογία ήττας της Ευρωζώνης, είναι πλήγμα κατά της Ευρώπης».

ΜΑΡΤΙΟΣ 2010

3.3 Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίζονται πρό­σθετα μέτρα:

  • Περικοπή κατά 30% των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας, στο Δημόσιο
  • Αύξηση ΦΠΑ κατά μία μονάδα στο μικρό του κλιμάκιο, το οποίο από 9% θα ανέλθει στο 10% και κατά 2 μονάδες στο μεγάλο κλι­μάκιο που θα ανέλθει από το 19% στο 21%
  • Φόρος 20% στα ποτά και τα τσιγάρα και αύξηση της τιμής της βενζίνης κατά 8 λεπτά και κατά 3 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης
  • Περικοπή επιδομάτων, από 10%, που είχε αρχικά ειπωθεί, στο 12%.

4.3 Ο Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή: «Ναι, είναι μόνιμα τα μέτρα».

11.3 Ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανοίγουν και πάλι –αυτή την φορά από την Ουάσιγκτον– το ενδεχόμενο της προσφυγής στο ΔΝΤ για δάνειο προς την Ελλάδα. «Δεν είναι λόγια για πίεση, είναι πιθανή προοπτική», λένε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

13.3 Ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει στα «ΝΕΑ»: «Οι κόποι μας, αυτή τη φορά, θα πιάσουν τόπο». «Αναγκαστήκαμε να λάβουμε αποφάσεις επώδυνες, που αδικούν πολλούς συμπολίτες μας».

19.3 Ο Γ. Παπανδρέου, σε ομιλία του στο συνέδριο της ΓΣΕΕ:«Είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε τις σκληρότερες αποφάσεις που έλαβε ποτέ κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα».

Σε ανάλυσή της η «Wall Street Journal», μεταξύ των άλλων, επιση­μαίνει: «Κάθε φορά που ο Παπανδρέου ανοίγει το στόμα του για να παραπονεθεί για την έλλειψη υποστήριξης της ΕΕ προς την Ελλάδα ή υπαινίσσεται ότι μπορεί να προσφύγει για βοήθεια στο ΔΝΤ, στην πραγ­ματικότητα κάνει πιο δύσκολη την αποστολή της χρηματοδότησης του ελλείμματος της χώρας του ».

Οι ηγέτες της Ζώνης του Ευρώ συμφώνησαν στη σύσταση μηχανι­σμού χρηματοπιστωτικής βοήθειας προς την Ελλάδα με την παρεμ­βολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

26.3 «Οι κόποι και οι θυσίες του Ελληνικού λαού, πιάνουν τόπο. Η πο­λιτική της υπευθυνότητας δικαιώνεται. Η Ελλάδα απέδειξε την ισχυρή της θέληση και τη δυνατότητα έγκαιρης αντίδρασής της στην κρίση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου, μετά το πέρας της συνε­δρίασης των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010

6.4 Το γύρο του κόσμου κάνει δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου ότι, η Ελλάδα θα ζητήσει την αναθεώρηση του μηχανισμού,καθώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα κριτήριά του.

τα spreads εκτινάσσονται στις 453 μονάδες.

9.4 Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει «δεν θα πάμε στο ΔΝΤ, μας στη­ρίζει η ΕΕ.»

11.4 Γ. Παπανδρέου («ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής»): «Δώσαμε μάχη και την κερδίσαμε βεβαίως, για να υπάρξει ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης. Και μετά τις τελευταίες εξελίξεις με προσδιορισμένους πλέ­ον τους όρους, το όπλο στο τραπέζι θα είναι και γεμάτο».

16.4 Τη θέση της κατά της προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επαναλαμβάνει η Ν.Δ.: «Η Κυβέρνηση φαίνεται να οδηγεί τη χώρα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ως Νέα Δημοκρατία θεωρούμε επιβεβλημένο να επαναλάβουμε, για μία ακόμη φορά, τη διακηρυγμένη πεποίθησή μας ότι πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Ελληνικού λαού και να προχωρήσου­με με νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής, προκειμένου να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Και, κυρίως, χωρίς τους νέους δυσβάστακτους όρους, που σίγουρα θα θέσει το ΔΝΤ και θα έχουν καταλυτικές επιπτώσεις στην Ελληνική κοινωνία».

23.4 Ο πρωθυπουργός από το Καστελόριζο: «Είναι εθνική και επιτα­κτική ανάγκη να ζητήσουμε και επισήμως από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης».

24.4 Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων στην πλατεία της Κρεμαστής της Ρόδου: «Αυτή η κυβέρνηση θα κάνει κάθε τι για να μην πληρώσει αυτός που δεν φταίει, για να δώσουμε σιγουριά στους πολίτες, και επιτέλους να πληρώσουν αυτοί που έχουν χρέος απέναντι στην Ελληνική κοινωνία… Λόγω των ελλειμμάτων μας, ήρθε η Ευρωπαϊκή Ένωση, και είναι και σήμερα και το ΔΝΤ, και επιτη­ρούν. Είναι μια μορφή κηδεμονίας… Είδα, χθες, σε μια διαδήλωση, να αναγράφεται σε αφίσες «Έξω το ΔΝΤ».Θα μπορούσα να συνυπογρά­ψω και να βάλω από κάτω “Έξω και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή”».

ΜΑΪΟΣ 2010

2.5 Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ανακοίνωσε τρι­ετές Πρόγραμμα Δανεισμού, ύψους 36,4 δισ. ευρώ. Τα διαρθρωτικά μέ­τρα περιλαμβάνουν νέες μειώσεις σε μισθούς, επιδόματα και δώρα, αυξήσεις στη φορολογία, καθώς και δραστικές αλλαγές στο ασφαλι­στικό και στην αγορά εργασίας.

Οι υπουργοί Οικονομίας του Eurogroup αποφάσισαν την ενεργοποί­ηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας. Το συνολικό ύψος των δανειοδοτήσεων, θα ανέλθει για την τριετία 2010-2012, στο ποσό των 110 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 δισ. ευρώ θα χορηγήσει το ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς δήλωσε: «Βρισκόμαστε μπροστά στην ομολογία ενός αληθινού Βατερλό προβλέψεων και πολιτικών της κυβέρνησης».

3.5 Συνέντευξη του υφυπ. Οικονομικών Φ. Σαχινίδη στην εκπομπή της ΝΕΤ “Πρωινή Ενημέρωση”: «… Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυ­βέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ».

4.5 Κατατίθεται στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νο­μοσχέδιο που προβλέπει τα νέα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνη­ση για τη μείωση του ελλείμματος και την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Στο νομοσχέδιο, εκτός από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μετα­ξύ άλλων, περιλαμβάνονται: έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 100.000 ευρώ την τριετία 2011-2013, ειδικός φόρος στις διαφη­μίσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση, ο οποίος ορίζεται σε ποσο­στό 20%, έκτακτη εισφορά στα νομικά πρόσωπα, αύξηση συντελεστών ΦΠΑ για το 30% των προϊόντων και υπηρεσιών -μεταξύ αυτών και τρό­φιμα-μέσω της μετάταξής τους από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 11% στον υψηλό συντελεστή 23%, νέες μετατάξεις προϊόντων το 2012, πώ­ληση περιουσιακών στοιχείων και δημοσίων επιχειρήσεων. Για τη λήψη μέτρων δημοσιονομικής πολιτικής θα αρκεί η έκδοση Προεδρικού Δι­ατάγματος, ύστερα από πρόταση του υπουργού Οικονομικών.

6.5 Με ψήφους 172 υπέρ (από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Ντό­ρας Μπακογιάννη από τη ΝΔ και τους βουλευτές του ΛΑΟΣ), κατά 121 (ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) και 3 «παρών» (Γ. Δημαράς, Σ. Σακοράφα, Β. Οικονόμου από το ΠΑΣΟΚ) ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή του μηχανισμού στή­ριξης της Ελληνικής οικονομίας.

Το spread των Ελληνικών ομολόγων έφθασε τις 1.028 μονά­δες βάσης!

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει διαφορετική οικονομική πολιτική με λήψη μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, αλλά και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, και τόνισε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση θα οδηγήσουν την οικονομία πιο βαθειά στο φαύλο κύκλο της ύφεσης.

7.5 Δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν ευθείες βολές προς την Τράπεζα της Ελλάδος για το Τ+10 (διακανονισμός συναλλαγών στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου), με ερώτηση που καταθέτουν στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

10.5 Εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο το ασφαλιστικό νομο­σχέδιο. Μεταξύ άλλων προβλέπεται: τα γενικά όρια ηλικίας στα 65, οι νεοπροσλαμβανόμενοι στο Δημόσιο από το 2013 θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ, καθιέρωση του 60ού έτους ως κατώτατο όριο πρόωρων συνταξι­οδοτήσεων, επιβολή νέου ΛΑΦΚΑ, από τον Αύγουστο, ύψους από 3% έως 9%, στην κύρια σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ, αναθεώρηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και διαχωρισμός της σύνταξης σε βασική και αναλογική από το 2018.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2010

14.6 «Τετραπλή υποβάθμιση από τη Moody’s»

16.6 Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας, Α. Λοβέρδος, ανατρέπεται η όποια προστασία απολάμβανε ένας εργαζόμενος από τον εργοδότη. Και αυτό καθώς η αποζημίωση απόλυσης περιορίζεται στο μισό και θα φτάνει το πολύ τους 12 μήνες (σ.σ. συν δύο μηνιάτικα για τα δώρα και το επίδομα αδεί­ας, δηλαδή τον 13ο και 14ο μισθό) για εργασία άνω των 28 ετών, έναντι 24 μηνών έως τώρα (και 28 συνολικά).

21.6 Μετά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός αποφάσισε τελικά η αλλαγή των ερ­γασιακών σχέσεων να γίνει από τη Βουλή και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και όχι με Προεδρικό Διάταγμα. Η ουσία δεν αλλάζει, αφού όσα προβλέπει το Π.Δ., θα προβλέπει και το νομο­σχέδιο.

26.6 Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαράς από το βήμα του 8ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει συγκροτημένη στρατηγική απαλλαγής από το Μνη­μόνιο.

27.6 Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού, από τα 5 εκατ. των ασφαλισμένων, οι νέες διατάξεις επιβαρύνουν τους όρους συνταξι­οδότησης (αυξάνουν δραστικά τα όρια ηλικίας έως και 15 έτη και μει­ώνονται οι συντάξεις μέχρι και 30% σε ορισμένες περιπτώσεις) σε πε­ρίπου 3,75 εκατ. Ασφαλισμένους. Με μεγαλύτερα θύματα: οι μητέρες με ανήλικο, και οι εργαζόμενοι στα Βαρέα.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2010

4.7 Γιώργος Παπανδρέου στην «Ελευθεροτυπία»: «Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι οι θυσίες του Ελληνικού λαού, αυτή τη φορά, θα πιάσουν τόπο. Πιάνουν ήδη τόπο. Είμαστε στο σωστό δρόμο…».

5.7 Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομι­νίκ Στρος-Καν σε συνέντευξή του στους «Financial Times»: «ηέλλειψη ανταγωνιστικότητας και όχι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός είναι η αιτία της δυσχερούς κατάστασης της Ελληνικής οικονομίας».

7.7 Τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από το Μνη­μόνιο παρουσίασε στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς:«απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει εναλλακτική λύση, είναι να βγούμε από τον αναγκαστικό μονόδρομο του Μνημονίου. Να απαλλαγούμε από τις δε­σμεύσεις του. Ως τότε, θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα, … δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση, αν δεν μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης και δεν θα μπορέσουμε να μπούμε στο δρό­μο της ανάπτυξης, αν δεν ανακτήσουμε τη χαμένη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

8.7 Με 159 ψήφους υπέρ, 137 κατά και 2 «παρών» ψηφίζεται επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής. Το νομοσχέδιο καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ και η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστας Κιλτίδης. «Παρών» ψήφισαν οι Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου.

12.7 Οι ηγέτες των «27» κατέληξαν χθες σε συμφωνία που προβλέπει την παρακράτηση από τις Βρυξέλλες των επιδοτήσεων που επωφελούνται οι αγρότες και οι αλιείς από το γεωργικό Ταμείο σε περίπτωση που ένα κράτος-μέλος δεν τηρεί τους κανόνες του τροποποιημένου Συμφώνου Σταθερότητας (δημοσιονομικό έλλειμμα άνω ή κοντά στο όριο του 3% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος άνω του 60% και σε ανοδική πορεία). Οι εθνικές αρχές, όμως, θα πρέπει να συνεχίσουν να καταβάλλουν στους αγρότες και αλιείς τις επιδοτήσεις από εθνικούς πόρους.

14.7 Ο κ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC:«Όλες οι μεταρρυθμίσεις μας βρίσκονται σε καλό δρόμο. Το 2011 θα είναι μια καλή χρονιά για να επανέλθει η Ελλάδα στην αγορά, με τη προϋπόθεση ότι οι συνθήκες θα είναι πιο ομαλές».

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010

12.8 Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα «Christian Science Monitor»: «Θα έλεγα ότι, αντί για «τρίτο δρόμο» χρειαζόμαστε «τέταρτο δρόμο». […] Ο «τέταρτος δρόμος» στηρίζεται σε υπεύθυνα, δημοκρατικά θεσμικά όργανα που θέτουν την παγκόσμια αλληλεγγύη πάνω από τα εθνικά συμφέροντα. Πρέπει να πάρουμε την παγκοσμιοποίηση και να αποφασίσουμε εμείς, που θέλουμε να την πάμε. Αυτό συνεπάγεται διάφορα πράγματα. Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση».

20.8 Δημοσιοποιείται το επικαιροποιημένο Μνημόνιο για την Ελληνική οικονομία, το οποίο μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει:αλλαγές σε εργασιακές σχέσεις και στις συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, μείωση υπερωριακών αποδοχών,περαιτέρω ανατροπές στο ασφαλιστικό, αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΗ και εισιτηρίων συγκοινωνιών.

23.8 Ο Γ. Παπανδρέου, σε πολυσέλιδο άρθρο, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, αναφέρει: «τους τελευταίους δέκα μήνες μπήκαν τα θεμέλια, ώστε κράτος και πολιτικό σύστημα να τεθούν στην υπηρεσία του πολίτη και το αυτονόητο γίνεται πραγματικότητα…»

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010

2.9 Ο Γ. Παπανδρέου, σε σύσκεψη με κοινωνικούς εταίρους: «οι φόροι δεν πρέπει να θεωρούνται χαράτσι, αλλά αλληλεγγύη προς εκείνους που έχουν ανάγκη».

10.9 Ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τη νέα του σύνθεση, που συνήλθε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη: «Είμαστε αντι-εξουσιαστές στην εξουσία, είμαστε εκπρόσω­ποι των πολιτών και όχι των υπουργείων μας».

12.9 Συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Α. Παπανδρέου στο πλαίσιο της 75ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης: «Λεφτά υπάρχουν και δεν φορολογούνται… Όσο πηγαίνουμε καλά δεν χρειάζεται κανένα νέο μέτρο»

τα spreads βρίσκονται γύρω στις 900 μονάδες

16.9 Ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.: «η Ελλάδα δεν είναι αντίθετη στις γερμανικές προτάσεις για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων στους παραβάτες του συμφώνου σταθερότητας,αρκεί να μην αφορούν μόνο στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, αλλά και στο τραπεζικό σύστημα».

18.9 Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της 75ης ΔΕΘ, όπου παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για έξοδο από την κρίση: «Η λύση του Μνημονίου είναι χειρότερη από το πρόβλημα» … «δεν χρειάζεται δυνάστης για να αλλάξει η Ελλάδα».

23.9 Ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ: [..]Η «συμμαχία των προθύμων», βέβαια – κυβέρνηση, εξαπτέρυγα, παπαγαλάκια κ.λπ. – φτάνουν στο σημείο να μιλάνε για «μαγικό Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας»… Το Σχέδιό μας έχουμε ήδη δείξει ότι είναι ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο. Αλλού είναι τα μαγικά. Ανήκουν στην κυβέρνηση:

- Πρώτο μαγικό: φτάσαμε στο Μνημόνιο χωρίς λόγο και αιτία!

- Δεύτερο μαγικό: Ανεβάζουν τους φόρους. χωρίς να ανεβαίνουν τα έσοδα!

- Τρίτο μαγικό: έχουμε βαθιά ύφεση, κι όμως οι τιμές ανεβαίνουν!

Υστερόγραφο: Ο κ. Γ. Παπανδρέου από τους 12 μήνες που είναι πρωθυπουργός της χώρας, στην πιο δύσκολη συγκυρία των τελευταίων δεκαετιών, έλλειψε σε ταξίδια για ποικίλους λόγους, πάνω από τους 2!


ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 17/10/2010

ΠΗΓΗ