Η Αίγυπτος απέλασε τον πρέσβη της Τουρκίας!

Η Αίγυπτος προχώρησε στην απέλαση του Τούρκου πρέσβη στο Κάιρο, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι «προσπαθεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη ενάντια στα αιγυπτιακά συμφέροντα». Ο Τούρκος πρέσβης Hüseyin Avni Botsalı χαρακτηρίστηκε persona non grata και ζητήθηκε να εγκαταλείψει άμεσα τη χώρα ενώ παράλληλα ανακλήθηκε ήδη ο Αιγύπτιος πρέσβης Abdurrahman Selahaddin από την Άγκυρα. Το επίπεδο των διμερών διπλωματικών σχέσεων υποβαθμίστηκε σε επίπεδο Επιτρετραμμένων, επιβεβαιώνοντας την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Badr Abdelatty κατηγόρησε την Άγκυρα ότι στηρίζει συναντήσεις οργανώσεων οι οποίες επιδιώκουν να δημιουργήσουν αστάθεια της χώρας. Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Αιγύπτου είχε καταδικάσει έντονα τα αιτήματα των αρχών της Τουρκίας για απελευθέρωση του πρώην προέδρου Mohamed Morsi και άλλων «πολιτικών κρατουμένων», κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη τουρκική ανάμιξη στις αιγυπτιακές εσωτερικές υποθέσεις» η οποία χαρακτηρίζεται «πρόκληση». Σε μια ακόμα επίδειξη αλαζονείας, ο Tούρκος πρωθυπουργός Tayyip Erdoğan χρησιμοποίησε σε σημερινή του ομιλία στην Τραπεζούντα τη χαρακτηριστική χειρονομία (Rabaa) των Αδερφών Μουσουλμάνων.

ΠΗΓΗ

Όσοι δείχνουν ασέβεια στους νεκρούς της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ας ακούσουν με προσοχή τη γιαγιά Παρθένα, που εξιστορεί τα εγκλήματα των Τούρκων!

To δάκρυ του Πανορμίτη μήπως προειδοποιούσε το νησί;


H φράση που κυκλοφορεί απο στόμα σε στόμα στην Ιαλυσό....


Μήπως τελικά το δάκρυ του Πανορμίτη στην εικόνα που βρισκόταν και συνεχίζει να βρίσκεται, στο εκκλησάκι του παλιού νεκροταφείου της Ιαλυσού ήταν η προειδοποίηση για την καταστροφή που θα ερχόταν; Αυτή η φράση είναι στα χείλη όλων των κατοίκων της Ιαλυσού που βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις απο την κακοκαιρία που κτύπησε την περιοχή τους.
Ολοι θυμόμαστε το δάκρυ της εικόνας του Πανορμίτη που δεν μπορούσε να εξηγηθεί με ανθρώπινη ματιά...
Πηγή: verena.gr

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ οι ΗΠΑ!!!F.E.M.A και Πρόγραμμα REX 84!!ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ!!




Δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, παραγγελία εκατοντάδων χιλιάδων φερέτρων και παραγγελίες προμηθειών διαφόρων ειδών, είναι μερικές από τις προετοιμασίες της F.E.M.A εδώ και αρκετό καιρό. Γιατί άραγε;

Τι είναι η F.E.M.A; F.E.M.A. (Federal Emergency Management Agency): Είναι η «Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών» και εδρεύει στο Fort Meade τoυ Maryland, στην έδρα της περιβόητης NSA…
Επίσημη αποστολή της είναι να διαχειρίζεται έκτακτες ανάγκες, όπως καταστροφές από σεισμούς, τυφώνες, τρομοκρατικές ενέργειες κλπ… Αρχικά υπό την διοίκηση της FEMA εγκρίθηκε η ίδρυση 23 στρατοπέδων κράτησης. Αυτά διεσπάρησαν σε όλη την έκταση των ΗΠΑ.
Επί πλέον, ιδρύθηκαν είκοσι συμπληρωματικά στρατόπεδα. Υπάρχουν επομένως τώρα 43 στρατόπεδα κράτησης που είναι έτοιμα σε όλη την έκταση των ΗΠΑ. Η Επιχείρηση αυτή ονομάστηκε REX-84 και υποτίθεται οτι δημιουργήθηκε με το σκεπτικό ότι, σε περίπτωση μαζικής εξόδου αλλοδαπών μεταναστών από τα σύνορα Μεξικού Αμερικής, αυτοί θα πρέπει γρήγορα να μαζευτούν και να οδηγηθούν σε κέντρα κράτησης της F.E.M.A. Το πρόγραμμα αυτό, επιτρέπει πολλά στρατόπεδα συγκέντρωσης να μετατραπούν σε φυλακές. Στην πραγματικότητα, το πρόγραμμα REX84, αποτελεί ένα τεράστιο Γκουλάγκ στο οποίο σκοπεύουν να φυλακίσουν όλους τους πολίτες που θα θεωρηθούν “εν δυνάμει ανατρεπτικοί” ( όσοι δηλαδή αντιστέκονται στη Νέα Παγκόσμια Τάξη ). Από την στιγμή που θα κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και επιβληθεί Στρατιωτικός Νόμος σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, κάθε αντιφρονών θα μετονομασθεί απλούστατα σε “εγκληματία”, “ύποπτο τρομοκράτη” και επικίνδυνο πρόσωπο για την δημόσια “τάξη και ασφάλεια”. Η κυβέρνηση, έχοντας στα χέρια της έκτακτες εξουσίες θα προσπαθήσει να επιβάλλει το νόμο χρησιμοποιώντας τις πολυάριθμες Ομοσπονδιακές αστυνομικές υπηρεσίες.
To REX84 έχει δύο υποπρογράμματα: Το Garden Plot, που είναι το υποπρόγραμμα για τον έλεγχο του πληθυσμού και, Το Cable Splicer , που είναι το υποπρόγραμμα κατά το οποίο, τη διακυβέρνηση των Πολιτειακών και Τοπικών κυβερνήσεων θα αναλάβει η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.
Τα Στρατόπεδα-Φυλακές Το “American’s Bulletin” το Νοέμβριο του 1992, έγραψε:
«Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια Ντιρεκτίβα για την Εθνική Ασφάλεια, Υψηλής Διαβάθμισης (NSDD – National Security Decision Directive). Αυτή η Ντιρεκτίβα έδινε επείγουσες Οδηγίες για την ενεργοποίηση δέκα τεράστιων στρατοπέδων-φυλακών σε καίριες στρατηγικές Θέσεις σε ολόκληρη τη έκταση των ΗΠΑ. Τέσσερις από αυτές τις εγκαταστάσεις κράτησης έχουν σχεδιασθεί για την κράτηση τουλάχιστον 25.000 πολιτικών κρατουμένων.
Βρίσκονται στα εξής σημεία: Fort Chaffee, Αλάσκα Fort Drum, Στρατιωτική Περιοχή Νέας Υόρκης Indiantown, Στρατιωτική Περιοχή Πενσυλβάνιας Camp Hill, Πενσυλβάνια. Οι επιπλέον έξη εγκαταστάσεις κράτησης έκτακτης ανάγκης, όπως ονομάζονται κατ’ ευφημισμό, συγκροτήθηκαν σιωπηλά σε υπάρχουσες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ. Αυτές είναι οι εξής: Fort Benning, Γεωργία Fort Huachua, Αριζόνα Αεροπορική Βάση Elgin, Φλόριδα Oakdale, Καλιφόρνια Fort McCoy, Ουαϊόμινγκ Αεροπορική Βάση Vandenberg, Καλιφόρνια.

Όλα τα στρατόπεδα έχουν σιδηροδρομικές γραμμές και αρκετά από αυτά έχουν κοντά τους και αεροδρόμιο. Πλαστικά Φέρετρα! Η F.E.M.A από ότι φαίνεται, έχει φροντίσει όλες τις λεπτομέρειες για την επίτευξη του σχεδίου της Αμερικανικής Κυβέρνησης όποιο κι αν είναι αυτό. Σε ένα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στη Georgia, υπάρχουν αποθηκευμένα εκατοντάδες χιλιάδες πλαστικά φέρετρα! Κατασκευάστηκαν από την εταιρία PolyGuard Vaults η οποία περιγράφει το «προϊόν» της ως εξής: Η νεκρική κρύπτη, είναι ένα κιβώτιο, μέσα στο οποίο τοποθετούνται το φέρετρο και τα λείψανα την ώρα της ταφής. Αυτό, βοηθάει στη διατήρηση της αισθητικής του εδάφους στην τοποθεσία που βρίσκεται ο τάφος. Κατασκευάζεται με τη διαδικασία έκχυσης του καλουπιού από νερό, πολυμερή ανθεκτικά σε χημικά και είναι ΜΗ-βιοδιασπώμενο.. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 500.00 τέτοια φέρετρα! Η ερώτηση είναι εύλογη: Γιατί; Ακόμη κι αν σχεδιάζεται μαζική εξόντωση πληθυσμού, ακόμη κι αν προετοιμάζονται για κάποιο είδος φυσικής καταστροφής, γιατί η F.E.M.A έπρεπε να παραγγείλει τα αξίας εκατομυρίων δολλαρίων φέρετρα; Υπάρχουν πληροφορίες ότι η κατασκευή τους στοίχισε περίπου 110.000.000 δολλάρια. Δεν δίνει κάποιος τόσα χρήματα μόνο και μόνο για περίπτωση που «κάτι συμβεί», τα δίνει όμως όταν ξέρει ότι πρόκειται να συμβεί… Θα ακουστεί κυνικό αλλά, το πιο απλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουν μαζικούς τάφους ή πλαστικές σακούλες. Ποιος ο λόγος λοιπόν για τέτοια προληπτική μέριμνα με τόση ‘φροντίδα’ και ‘στοργή’ από την F.E.M.A, τη στιγμή μάλιστα που εκατομμύρια αμερικανών είναι άστεγοι και πεινασμένοι; Εκτός αν, παίζει ρόλο το ότι, τα αεροστεγή αυτά φέρετρα είναι ιδανικά για να μεταφέρουν θύματα πανούκλας ή βιολογικού πολέμου. Η Οργάνωση Συνεχίζεται….

Εκτός των παραπάνω, η F.E.M.A φαίνεται πως προχωράει και σε άλλου είδους λεπτομέρειες, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα οτι, ξέρει πολύ καλά τι είναι αυτό που πρόκειται να συμβεί. Μόλις στις 24/1/11, δημοσιοποίησε στο σάιτ της διαγωνισμό ανάθεσης παραγγελίας για 140.000.000 συσκευασμένα γεύματα με διάρκεια ζωής 36 μηνών! Πριν από αυτό, προμηθεύτηκε 14.000.000 κουβέρτες.
Ας δούμε τώρα και μία ακόμη ανακοίνωση της F.E.M.A: Η F.E.M.A, θα προσομοιώσει τη φύση ενός μεγάλου σεισμού στην κεντρική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στην σεισμική ζώνη της Νέας Μαδρίτης τον Μάϊο του 2011. Το σκηνικό θυμίζει μάλλον false flag operation που προφανώς θα γίνει για να δικαιολογήσει όλα τα παραπάνω, όμως τα ερωτήματα παραμένουν και είναι πολλά:
Οι τεράστιες φυλακές τι ρόλο παίζουν;
Γιατί σχεδιάστηκαν για ένα τόσο μεγάλο αριθμό κρατουμένων;
Γιατί παραμένουν σε αχρηστία;
Τι περιμένουν η μάλλον, ποιους περιμένουν;
Τα χιλιάδες πλαστικά φέρετρα για ποιους είναι;
Τι ετοιμάζουν; Τυφώνα; καταστροφικό σεισμό; Ακραίες κλιματολογικές αλλαγές; τρομοκρατική επίθεση με χημικά; Πανδημία; εξέγερση λόγω “οικονομικού κραχ ή μήπως την “τελική λύση” για τους “μη συμμορφούμενους” στην Νέα Παγκόσμια Τάξη και στον επερχόμενο Παγκόσμιο Ηγέτη;
Αλίκη Στεφάνου





ΤΩΡΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ...!!! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ...!!!



Πρόταση νόμου που κατοχυρώνει το δικαίωμα και των ομόφυλων ζευγαριών στη σύναψη Συμφώνου Ελεύθερης Συμβίωσης και που εξομοιώνει το θεσμικό πλαίσιο του τελευταίου με εκείνο του πολιτικού γάμου κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει πως «η σύναψη γάμου ή συμφώνου συμβίωσης στη χώρα μας, νοείται και επιτρέπεται μόνο μεταξύ ετερόφυλων ζευγαριών.

Ως αποτέλεσμα, ένας σημαντικός αριθμός προσώπων αποκλείεται στην Ελλάδα από την άσκηση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου».

«Η παντελής απουσία θεσμικής ρύθμισης και η απόλυτη αδυναμία άσκησης του δικαιώματος ομόφυλων προσώπων στην οικογενειακή ζωή, λόγω και της απουσίας αποτελεσματικών ένδικων μέσων για τη διεκδίκησή του στη χώρα μας, οδήγησε σε προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και σε πρόσφατη καταδίκη της χώρας μας, για παραβιάσεις του άρθρου 8 (δικαίωμα στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) και του άρθρου 14 (απαγόρευση διακρίσεων) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. [...] Στις 7 Νοεμβρίου 2013 ελήφθη η ως άνω απόφαση, με την οποία κρίθηκε ότι η χώρα μας παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι εκτός από δίκαιο, σήμερα είναι και κοινοβουλευτικά εφικτό να γίνουν ουσιαστικά βήματα μπροστά. «Θεωρούμε θετική την πρόθεση κομμάτων και μεμονωμένων βουλευτών να στηρίξουν την ένταξη των ομόφυλων ζευγαριών στο υπάρχον σύμφωνο συμβίωσης, τους καλούμε όμως να αναλάβουμε όλοι μαζί μια υψηλότερη πρόκληση για όλους μας.

Καταθέτουμε σήμερα στη Βουλή μια πρόταση νόμου για ένα Νέο Σύμφωνο Συμβίωσης, για ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια, με πλήρη δικαιώματα (κοινωνικά, θεσμικά, ασφαλιστικά, κληρονομικά κ.λπ.) για όσους το συνάπτουν. Ένα Νέο Σύμφωνο Συμβίωσης που θα λύνει υπαρκτά προβλήματα, θα καταπολεμά το ρατσισμό και θα δημιουργεί ένα περιβάλλον το οποίο με τη σειρά του θα συμπαρασύρει και άλλες διακρίσεις».

Και συνεχίζει η Κουμουνδούρου διευκρινίζοντας τη θέση της στο ζήτημα: «Πάγια θέση του κόμματος είναι η αναγνώριση του δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών στον πολιτικό γάμο, κάτι για το οποίο δυστυχώς δεν υπάρχουν σήμερα οι απαιτούμενοι συσχετισμοί στη Βουλή. Η πρόταση νόμου που καταθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπεί στη δημιουργία των ευρύτερων δυνατών συναινέσεων, που θα επιτρέψουν το συντομότερο τη νομική κατοχύρωση του δικαιώματος στο γάμο.

Με την κατάθεση της σημερινής πρότασης νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, δημιουργείται η ευκαιρία να κάνουμε όχι ένα αλλά πολλά βήματα μπροστά.

Καλούμε:

- τους βουλευτές όλων των κομμάτων να στηρίξουν αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία και δηλώνουμε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που θα βελτιώνει το σχέδιο νόμου και θα συμβάλλει στη διεύρυνση των δικαιωμάτων που προβλέπει

- την ομοφυλοφιλική κοινότητα να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και να διασφαλίσει αγωνιστικά ότι θα υπάρξει η απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή

- την κοινωνία να πλαισιώσει την πρωτοβουλία αυτή με πολύμορφες δράσεις και εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν την αλληλεγγύη προς την ομοφυλοφιλική κοινότητα και θα απομονώνουν ρατσιστικές, σεξιστικές και φανατικές φωνές.

ώστε να εγκριθεί ο νόμος από τη Βουλή, αποτελώντας μια ελπιδοφόρα νίκη μέσα στο ζοφερό περιβάλλον του μνημονιακού αυταρχισμού και μήνυμα διεκδίκησης όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων που σήμερα καταπατούνται ή καταργούνται».

ΠΗΓΗ

Κλιμάκωση, στα άκρα ο εμφύλιος στο AKP: Ερντογάν vs. Γκιουλέν


Όταν ασχολείται το Reuters με την κατάσταση στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, του ισλαμιστικού AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι προφανές, ότι όσα γράφουμε τον τελευταίο καιρό για το σοβαρό διχασμό στο εσωτερικό των ισλαμιστών, δεν είναι αποκυήματα φαντασίας, ούτε «υπερβολικές» αναλύσεις φορτισμένες από την ελληνοτουρκική διαμάχη…
Του Μιχαήλ Βασιλείου
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τις δυο πλευρές να καλούνται – με «πρωτοβουλία» Ερντογάν – να λύσουν τις διαφορές τους στην κάλπη, με τον Τούρκο πρωθυπουργό να ακολουθεί στρατηγική εξουδετέρωσης του άκρως επικίνδυνου και κατά τα φαινόμενα υποστηριζόμενο από «ισχυρές δυνάμεις» στις ΗΠΑ, ιμάμη Φετχουλάχ Γκιουλέν…
Τα λόγια που ανταλλάσσουν οι δυο πλευρές, δημοσίως πλέον, είναι βαριά. Για «στιλέτο στην καρδιά» έκανε λόγο ιστοχώρος προσκείμενος στο κίνημα «Hizmet» του Γκιουλέν, με αφορμή το θέμα που έχει φέρει τη σύγκρουση στα άκρα, την οριστική απόφαση κατάργησης των 4.000 περίπου προπαρασκευαστικών για την ανώτατη εκπαίδευση σχολείων που ελέγχει το κίνημα Γκιουλέν, στρατολογώντας βεβαίως και νέα μέλη, πέραν των εσόδων.

«Ίσως να θέλουν να κλείσουν και τις πύλες του παραδείσου», προσθέτει ο ισλαμιστής ιεροκήρυκας που παριστάνει τον μετριοπαθή τα τελευταία χρόνια. Άλλος ιστοχώρος, εμφανίζει τον Γκιουλέν να θυμίζει τις διώξεις και τα πραξικοπήματα του παρελθόντος από τους στρατιωτικούς στην Τουρκία, σε μια έμμεση αλλά σαφέστατη απόπειρα να εμφανίσουν τον Ερντογάν ως δικτάτορα…
Η σύγκρουση που υπέβοσκε είναι και η αιτία της μη επιστροφής του Γκιουλέν στην Τουρκία από τις ΗΠΑ όπου εγκαταστάθηκε το 1999 εξαιτίας ων διώξεων από τους στρατιωτικούς, για να ανοίξει πλέον ενδο-ισλαμικό μέτωπο… Αυτός είναι όμως και ο λόγος που ο Ερντογάν αποφάσισε να συγκρουστεί και να φανεί στις κάλπες (τοπικές εκλογές του 2014 και γενικές το 2015) ποιος είναι ο πραγματικά ισχυρός ισλαμιστικός πόλος. Εκτιμήσεις που αποτυπώνονται στο θέμα του Reuters υπολογίζουν την ισχύ του κινήματος Γκιουλέν να κυμαίνεται από 3-8% του εκλογικού σώματος.
Παράλληλα, τα πλήγματα έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Χθες διέρρευσε ότι θα διαλυθεί η ομάδα που μελετά τρόπους συμφωνίας των πολιτικών δυνάμεων για να επιτευχθεί η απαραίτητη πλειοψηφία που θα επιτρέψει την αναθεώρηση του Συντάγματος, κάτι που σημαίνει ότι μπλοκάρεται ο δρόμος του Ερντογάν προς την προεδρία, ενώ δεν μπορεί να είναι πάλι υποψήφιος πρωθυπουργός, βάσει του καταστατικού του AKP. Θα εκμεταλλευτεί μήπως τις εξελίξεις ιδρύοντας νέο κόμμα, ώστε να απαλλαγεί από τον περιορισμό; Θα επιχειρήσει να αλλάξει το καταστατικό;
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και πνευματικό παιδί του Γκιουλέν (τον είδε στις ΗΠΑ όταν πήγε με τον Ερντογάν) Μπουλέντ Αρίντς, ανακοίνωσε την αποχώρησή του (;) από την ενεργό πολιτική, συντασσόμενος με τον Γκιουλέν, αφού πήρε ανοιχτά θέση κατά της πολιτικής Ερντογάν στο θέμα. Μαζί με τον πρόεδρο, Αμπντουλάχ Γκιουλ είχαν διαφωνήσει ανοιχτά με τον Ερντογάν με τον τρόπο χειρισμού των διαμαρτυρόμενων στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.
Όλα δείχνουν, ότι στην Τουρκία επέρχεται η τελική σύγκρουση. Μόνο που δεν θα είναι μεταξύ κεμαλιστών και ισλαμιστών. Ποιος το περίμενε ότι θα είναι «ισλαμικός εμφύλιος»; Όχι πολλοί…

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Το «Χριστουγεννιάτικο Παζάρι» μετονομάστηκε σε «Αγορά της Πολύχρωμης Διαφορετικότητας» ως "σεβασμός" προς τους μουσουλμάνους



Η πόλη Homburg του Saarland της Γερμανίας, αποφάσισε να μετονομάσει το φετινό «Χριστουγεννιάτικο Παζάρι» στο κέντρο του παιδιού ‘Birkensiedland Kinderzentrum der Arbeiterwohlfahrt’ (AWO – Ταμείο Πρόνοιας Εργαζομένων) σε «Αγορά της Πολύχρωμης Διαφορετικότητας» (“Markt der bunten Vielfalt”) η οποία έχει το νόημα της «συνεισφοράς στην πολυπολιτισμικότητα».
«Η ιδέα μας για αυτό είναι να αποδώσουμε ‘σεβασμό’, ειδικά στα παιδιά από οικογένειες μουσουλμάνων», εξηγεί η διευθύντρια του κέντρου Ulrike Agne-Stutzenberger. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την απόφαση αυτή είπε «Εξήντα τοις εκατό των περίπου 180 μικρών παιδιών που έρχονται εδώ, είναι πάνω από 20 χώρες».
Πάντως η πρόταση να θυσιαστεί το παζάρι δεν προέρχεται από τους γονείς των παιδιών, αλλά από τις "οδηγίες" του AWO. Ένα από τα αντικείμενα του "Ετήσιου Συνεδρίου του 2013", ήταν όλα τα τμήματα του AWO να επιφορτιστούν στο να ενισχύσουν την λεγόμενη ‘Willkommenskultur’.
"Willkommenskultur" είναι ένα από τα τσιτάτα που επικαλούνται οι Γερμανοί πολιτικοί για να πουν στους ιθαγενείς - θύματα ότι πρέπει να προσαρμόσουν την συμπεριφορά τους στο να νοιώθουν ‘καλοδεχούμενοι’ οι αλλοδαποί εισβολείς άποικοι.
Η φωτογραφία από τον Πειραιά..
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Νόμος Γκεϊσό αλά ελληνικά;



Κατατέθηκε στη Βουλή το λεγόμενο «νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, «..τιμωρείται και όποιος με πρόθεση δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. προφορικά, δια του Τύπου ή του διαδικτύου), εγκωμιάζει, επιδοκιμάζει, αρνείται κακόβουλα τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας ή κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου, καθώς και του Ολοκαυτώματος και του ναζισμού…».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ οι συνήθως λαλίστατοι "προοδευτικοί" που κόπτονται για τα «δικαιώματα», καθώς και κάποιοι φωνακλάδες "συντηρητικοί" τηρούν σιγήν ιχθύος, σφυρίζουν αδιάφορα ή επικροτούν το νομοσχέδιο, ακόμα και ο ΓΑΠ (!) ήταν αντίθετος σε κάθε μορφής ''λογοκρισία'' της “ρητορικής του μίσους”, λέγοντας επί λέξει: "...να μην έρθει το κράτος να υπονομεύσει την ελευθερία έκφρασης, δηλαδή ο αστυνομικός να σου πει "δεν σου επιτρέπω αυτή την άποψη"). Αυτή ήταν η απάντησή του το 2010, όταν ήταν πρωθυπουργός, στην ερώτηση «Σκοπεύετε να θεσμοθετήστε μέτρα κατά της ρητορικής του μίσους»; (εδώ το βίντεο).
Στις 26 Φεβρουαρίου 2011 ο αριστερός δημοσιογράφος Γιάννης Τριάντης, με αφορμή τον τότε λεγόμενο «νόμο Καστανίδη» (πάλι «για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία»), έγραφε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σε άρθρο του με το τίτλο «Η Ελλάδα ενέδωσε» :
«Με το νομοσχέδιο… θεωρείται ποινικό αδίκημα η δημόσια έκφραση αιρετικής γνώμης για «εγκλήματα γενοκτονίας»! Με άλλα λόγια, αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη από την κρατούσα (π.χ. για τη γενοκτονία των Αρμενίων ή για το Ολοκαύτωμα) ή διατυπώνει κριτικές επιφυλάξεις για τέτοια ιστορικά γεγονότα, μέσω του Τύπου ή του Διαδικτύου, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο χρόνια και χρηματική ποινή έως τριών χιλιάδων ευρώ... Δυστυχώς, η Ελλάδα ενέδωσε και -αντιγράφοντας τον άθλιο, κατάπτυστο και φασιστικό νόμο Γκεϊσό, της Γαλλίας- ποινικοποιεί τη γνώμη και την άποψη για ιστορικά γεγονότα... …...Όπως και στη Γαλλία, θα απαγορεύεται η έκδοση βιβλίων που προσεγγίζουν κριτικά τις γενοκτονίες (αμφισβητώντας π.χ. την ακρίβεια ορισμένων στοιχείων), θα ποινικοποιούνται πανεπιστημιακές εργασίες με παρόμοιο αντικείμενο…..Στη Γαλλία, με βάση τον νόμο Γκεϊσό, απαγορεύτηκε το βιβλίο του Ροζέ Γκαρωντύ για το Ολοκαύτωμα και ο συγγραφέας σύρθηκε στα δικαστήρια, ενώ ανάλογα κρούσματα σημειώθηκαν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με θύματα συγγραφείς και ιστορικούς (π.χ. Ιρβινγκ)... «Η Ιστορία υπολογίζει στη μνήμη, δεν υποτάσσεται όμως σ' αυτήν», σημειώνει ο Πιερ Βιντάλ Νακέ, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα οιουδήποτε να διακινεί χωρίς νομικές επιπτώσεις απόψεις και θεωρίες, ακόμη και αν είναι δημαγωγικές ή κατάπτυστες. Διότι, όπως λέει, «Η Ιστορία δεν είναι δικαστικό αντικείμενο. Σ' ένα ελεύθερο κράτος ούτε η Βουλή ούτε η δικαστική αρχή είναι αρμόδιες να ορίσουν την ιστορική αλήθεια»... Δυστυχώς, η Ελλάδα ενέδωσε. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε..."

Στις 27 Φεβρουαρίου 1998 στη Γαλλία, με βάση το λεγόμενο Νόμο Γκεϊσό, απαγορεύτηκε το βιβλίο «Θεμελιώδεις Μύθοι της Ισραηλινής Πολιτικής» (Les Mythes fondateurs de la politique israelienne) του Γάλλου ιστορικού και φιλόσοφου Ροζέ Γκαρωντύ που εξέδωσε το 1996, το οποίο θεωρήθηκε ότι αποτελεί «Άρνηση του Ολοκαυτώματος» (ο συγγραφέας δεν αμφισβήτησε το ολοκαύτωμα αυτό καθ’ εαυτό, αλλά το μέγεθός του, θεωρώντας ότι υπερεκτιμήθη ο αριθμός των θυμάτων και ότι "το ολοκαύτωμα δεν συνέβη όπως μας λένε"). Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση με αναστολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκαρωντύ υπήρξε μέλος του κομμουνιστικού κόμματος Γαλλίας, από το οποίο διεγράφη το 1970, ενώ έμεινε κρατούμενος επί 33 μήνες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατά την διάρκεια της κατοχής της Γαλλίας από τους Γερμανούς.
Ο Νόμος Γκεϊσό (Gayssot Law ή στα γαλλικά: Loi Gayssot), που ψηφίστηκε στις 13 Ιουλίου 1990, καθιστά αδίκημα στη Γαλλία το να αμφισβητήσει κάποιος την ύπαρξη ή το μέγεθος των "εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας", όπως ορίζονται στον Χάρτη του Λονδίνου του 1945, βάσει του οποίου καταδικάστηκαν οι ηγέτες των Ναζί από το Διεθνές Στρατιωτικό Δικαστήριο στη Νυρεμβέργη το 1945 - 1946 (άρθρο 9).
Το όνομα προέρχεται από τον αναπληρωτή του Κομμουνιστικού κόμματος Jean-Claude Gayssot ο οποίος πρότεινε το νόμο. Είναι ένας από τους πολλούς ευρωπαϊκούς νόμους που απαγορεύουν την "Άρνηση του Ολοκαυτώματος".
Στην ελληνική έκδοση του βιβλίο (εκδόσεις «Νέα Θέσις», 1996), υπάρχει ο παρακάτω πρόλογος από τον Δημήτρη Κολλάτο:
«Δεν θα υπερασπιστώ τις θέσεις του Roger Garaudy ούτε θα κρίνω την αξία των στοιχείων πού παραθέτει στο βιβλίο αυτό. Βιβλίο, πού όσο κι αν φαίνεται περίεργο έχει απαγορευτεί στη Γαλλία. Χώρα πού πραγματικά σέβεται - σεβόταν ; - την ελεύθερη έκφραση. Θα υπερασπιστώ όμως με φανατισμό το δικαίωμα του Roger Garaudy νά γράφει ελεύθερα αυτό πού πιστεύει. Γιατί, κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει το δικαίωμα αυτό και γιατί πιστεύω βαθιά ότι ο Roger Garaudy το δικαιούται περισσότερο από όλους μας. Αγωνίστηκε χωρίς να υπολογίσει τη ζωή του, όταν οι περισσότεροι Γάλλοι η κρύφτηκαν ή συμβιβάστηκαν με τους Γερμανούς.
Μόνος αυτός από τους Γάλλους κομμουνιστές ηγέτες (ήταν τότε Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κ. Κ. Γαλλίας, Γερουσιαστής, Καθηγητής σε δύο Πανεπιστήμια) αρνήθηκε και ύψωσε γενναία φωνή διαμαρτυρίας στη ρωσική κατοχή της Τσεχοσλοβακίας. Στα ρωσικά τανκς είπε όχι και βρέθηκε απομονωμένος να λοιδορείται από αυτούς πού ήταν μέχρι πριν λίγο σύντροφοι». […]
Ας δούμε τι λέει ο ίδιος ο Γκαρωντύ στο επίμαχο βιβλίο του :
Να καταργηθεί ο νόμος Γκαιϋσσό, νόμος ολοκληρωτικός
Δεν απομένει σήμερα στην αστυνομία της σκέψεως παρά να μας ενοχοποιήσει στο όνομα ενός νόμου που ατίμασε όχι μόνο το «Κομμουνιστικό» Κόμμα και το «Σοσιαλιστικό», που το προώθησαν, αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα που, αφού τον πολέμησαν ως αντιπολίτευση, δεν τολμούν να τον καταργήσουν όντας στην εξουσία, φοβούμενα το λόμπυ.
Κατά την συζήτηση στην Βουλή της 2ας Μαΐου 1990, όπου και ψηφίστηκε ο «νόμος Γκαιϋσσό», προσδιορίστηκε ο αντικειμενικός στόχος του νόμου: «Πρόκειται για την θεσμοθέτηση μιας νέας ποινικοποιήσεως με σκοπό να κατασταλεί αυτό που ονομάζεται «ρεβιζιονισμός» (Εφ. της Κυβ. σ. 912). «Ο ρεβιζιονισμός πρέπει να τιμωρείται διότι αποτελεί φορέα αντισημιτισμού» (Εφ. της Κυβ. σ. 956).
Το συγκεκαλυμμένο νόημα αυτού του νόμου είναι ότι δεν υπάρχει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, παρά μόνο αν στρέφεται κατά των Εβραίων. Η συνεδρίαση έλαβε χώρα κάτω από υψηλή επίβλεψη. Ένας βουλευτής σημείωσε (Εφ. της Κυβ. σ. 905):
«βρισκόμαστε απόψε ενώπιον μιας εξαιρετικής παραστάσεως. Σπανίως βλέπουμε στις συνεδριάσεις μας τόσους δημοσιογράφους και τόσες τηλεοπτικές κάμερες. Θέλουν νά δείξουν ότι αυτοί που θα ψηφίσουν “ΚΑΤΑαρνούνται να αγωνισθούν κατά του ρατσισμού».
Ο κύριος Τουμπόν (Jacques Toubon, Δεξιός πολιτικός, σήμερα - τότε- υπουργός Δικαιοσύνης) τόνισε: «Δεν είναι νόμος κατά του ρατσισμού, είναι χειραγώγηση» (Εφ. της Κυβ. σ. 929) και προσθέτει: «ο νόμος που πρόκειται να ψηφίσουν ανταποκρίνεται μόνο σε μία κίνηση για τα μέσα μαζικής ενημερώσεως» (Εφ. της Κυβ. σ. 936).
Προς όφελος ποίου;
Ήδη σε ένα άρθρο της «Λιμπερασιόν» της 5-7-1983 ο κ. Λύκ Ροζενβάϊγκ έγραφε: «Η “ΛΙΚΡΑ”* χαίρει ενός ανήκουστου προνομίου: ο νόμος της 1ης Ιουλίου 1972, που καταργεί τις φυλετικές διακρίσεις, της δίνει την εξουσία να λέει με έναν απόλυτο αυτοματισμό ποιος είναι αντισημίτης και ποιος όχι. Μόνη αυτή κρίνει το σκόπιμο των διώξεων και κατευθύνει, μέσα στο πλαίσιο του νόμου, το χέρι των δικαστών που έχουν περιορισθεί στον ρόλο της καταγραφής της συκοφαντίας».
* LICRA’ σημαίνει Διεθνής Λίγκα κατά του Ρατσισμού και του Αντισημιτισμού (Ligue Internationale Contre le Racisme et l'Antisémitisme). Η LICRA δημιουργήθηκε μετά την δολοφονία του Ουκρανού πολιτικού και πατριώτη Σιμόν Πετλιούρα (Symon Petliura) από τον Εβραίο Sholom Schwartzbard στις 25 Μαΐου 1926 στο Παρίσι. Το 1927, ο εβραϊκής καταγωγής δημοσιογράφος Bernard Lecache δημιούργησε την «Λίγκα εναντίον του Πογκρόμ». Ο τωρινός πρόεδρος είναι ο Alain Jakubowicz.
Ο «νόμος Γκαιϋσσό» επαυξάνει αυτή την δύναμη και ο κ. Τουμπόν διευκρινίζει: Αυτή η πρόταση έγινε από την «ΛΙΚΡΑ» στην διάρκεια των εργασιών της συμβουλευτικής Επιτροπής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» (Εφ. της Κυβ. σ. 948).
Ας σημειωθεί ότι σήμερα Πρόεδρος αυτής τής Επιτροπής είναι ο κ. Καν, μέγας ηγέτης της «ΛΙΚΡΑ».
Κατά του «νόμου Γκαιϋσσό» ψήφισαν οι κ.κ. Σιράκ, Ζυππέ, Σεγκέν και οι σημερινοί Υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών (κ.κ. Τουμπόν καί Ντεμπρέ) και άλλοι 265 βουλευτές.
Αναρωτιόμαστε τι (ή ποιος) τους εμποδίζει σήμερα να καταργήσουν αυτόν τον νόμο τον όποιο τότε τόσο φανερά είχαν πολεμήσει.
Ένας μεγάλος Γάλλος νομομαθής, καθηγητής της Φιλοσοφίας του Δικαίου στο Ασσά και μέλος του Ινστιτούτου, ο κ. Φρανσουά Τερρέ, γράφει: «Αυτό το ολοκληρωτικού πνεύματος κείμενο θεσμοθετεί το ποινικό αδίκημα του αρνητισμού. Ο νομομαθής εναπόκειται να αγρυπνήσει για την διάσωση των θεμελιωδών ελευθεριών που πλήττονται από τον νόμο Γκαιϋσσό (πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρόεδρος της βουλής και της Γερουσίας, 60 βουλευτές, 60 γερουσιαστές) : την ελευθερία της σκέψεως και εκφράσεως. Η Ιστορία δεν βρίσκει τους κριτές της στα δικαστήρια. Πως να τεθεί, λοιπόν, εμπόδιο στην εφαρμογή του νόμου Γκαιϋσσό αφού αυτοί που μπορούσαν πριν την δημοσίευσή του από το Συνταγματικό Συμβούλιο, να επιτύχουν την ακύρωσή του, δεν είχαν το θάρρος να το πράξουν; Ο συγγραφέας προτείνει την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου για να απαλλαγούμε από τον «ειδεχθή χαρακτήρα ενός νόμου που επαναφέρει το αδίκημα της γνώμης («Λε Φιγκαρώ» 15-5-1996).
Είναι θλιβερό να χρειάζεται η προσφυγή σε ένα ξένο δικαστήριο για να θυμίσουμε στην Γαλλία ότι αποτελεί Κράτος Δικαίου.
Στο ίδιο φύλλο εφημερίδας, ένας αναγνώστης μιλά για την «επικίνδυνη σχιζοφρένεια μιας χώρας όπου ο Σαλμάν Ρουσντι είναι ήρωας ενώ ο Ροζέ Γκαρωντύ στερείται δικαιώματος εκφράσεως και ο Αββά Πιέρ (Abbe Pierre) έχει παραδοθεί στην γενική κατακραυγή».
Ζητώντας ο πρόεδρος της «ΛΙΚΡΑ» στην Ελβετία κ. Βοντόζ να διωχθώ (στην Ελβετία!), προκαλεί την απάντηση του κ. Ζώρζ Άντρέ Σεβαλλάζ, πρώην Προέδρου της Ελβετικής Ομοσπονδίας που γράφει: «Όντας ιστορικός, εκπλήσσομαι από αυτό το πνεύμα μακαρθισμού κάθε φορά πού θίγεται το Ολοκαύτωμα» (Εφημερίδα της Γενεύης, 2-5-96).
Στην Γαλλία, στην συζήτηση της βουλής στις 21-6-91, για τον νόμο Γκαιϋσσό ένας βουλευτής, ο κ. Τουμπόν, σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης, πρότεινε να απορριφθεί: «Είναι πολύ βαρύ πολιτικό και νομικό σφάλμα... ένας περιστασιακός νόμος... γλιστράμε προς το αδίκημα της γνώμης... η αρχή του έγκειται στο να καθορίζεται η ιστορική αλήθεια από τον νόμο αντί να την αφήσουμε να λεχθεί από την ιστορία... αυτός ο νόμος, είμαι σίγουρος, δεν θα εφαρμοσθεί ποτέ» («Εφημερίς της Κυβερνήσεως» 22-6-1991, σελ. 3571).
Και σήμερα ακόμη, ένας άλλος βουλευτής μας προσκαλεί να συλλογισθούμε για την «επίσημη αλήθεια η οποία “ακινητοποιεί” την ιστορία». Υπενθυμίζοντας ότι ο νόμος είχε ψηφισθεί την στιγμή της υποθέσεως του κοιμητηρίου Καρπαντρά, εξηγεί, υπό τον τίτλο «ένας ολέθριος νόμος», τις συνθήκες της ψηφίσεως:
«Ένα είδος σιωπηρού εκβιασμού ασκήθηκε στους βουλευτές: όποιος δεν ψήφιζε τον νόμο, θα καθίστατο ύποπτος “αρνητισμού”. Ισχυρές ομάδες επιρροής είχαν δημιουργήσει, εκείνη την εποχή, ένα αρρωστημένο κλίμα».
«Πρόκειται, προσθέτει, για έναν νόμο που επιβάλλει μια επίσημη αλήθεια. Πράγμα που αρμόζει μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και όχι σε μία δημοκρατία» («Λε Φιγκαρώ, Παρασκευή 3-5-96).
Αν θυμηθούμε, όπως λέει ο Μαξ Κλώ στις «Σημειώσεις της εβδομάδος», στο ίδιο τεύχος, ότι «ο νόμος Γκαιϋσσό της 13 Ιουλίου 1990 ποινικοποιεί τον “αρνητισμό” δηλαδή την αμφισβήτηση των εγκλημάτων που διεπράχθησαν από τους Ναζί κατά των Εβραίων, μπορούμε να μαντέψουμε ποιες ήσαν οι “ομάδες επιρροής” που ασκούσαν έναν “σιωπηρό εκβιασμό” στους βουλευτές και γιατί, σήμερα, δεν έχουν το σθένος να τον καταργήσουν, όπως λέει ο καθηγητής Τερρέ.
Γνωρίζουμε, λοιπόν, ποιο λόμπυ διευθύνει και τηλεκατευθύνει τους Προέδρους της Δημοκρατίας (παλαιούς ή νέους), τις Εθνοσυνελεύσεις, τα μέσα μαζικής ενημερώσεως, τα Κόμματα όπως και τις Εκκλησίες, και πόσο δύσκολο είναι, μέσω αυτών των συκοφαντών ή των σιωπών, να βοηθήσει κανείς εκατομμύρια Γάλλων καλής πίστεως να ελευθερωθούν από μισό αιώνα «πλύσεως του εγκεφάλου», καλύπτοντας τον ρόλο που παίζει το ψεύδος στην στρατηγική της παγκοσμίου κυριαρχίας των Ηνωμένων Πολιτειών και του μισθοδοτουμένου φύλακός τους των πετρελαίων της Μέσης Ανατολής μ’ ένα σχέδιο αποσυνθέσεως όλων των κρατών της περιοχής (του οποίου το σχέδιο “Κιβουνίμ” δεν αποτελεί παρά απλό σκίτσο).
Αλλά, εναντίον της νύχτας, η αλήθεια διαπερνά.
Οι προσπάθειες για να μας κάνουν να σιωπήσουμε θ’ αποβούν επί ματαίω. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μας σκοτώσουν. Το ξεδίπλωμα του μίσους εναντίον των παραποιημένων γραπτών μας, κλήση κανονική προς δολοφονία, αποδεικνύει ότι ορισμένοι το σκέπτονται, όπως δεν είχαν βρει παρά το κάτεργο για να φιμώσουν τον ΝΤΡΕΫΦΟΥΣ. Όμως αυτό αποτελεί νέα απόδειξη ότι εναντίον μας δεν μπορούν να βρουν κανένα άλλο επιχείρημα.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

το βιντεο που ριξανε 2 φορες!! ΑΓ.ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ "Θα βγουν πράγματα από τα σχολεία που ο νους σας δεν φαντάζεται"!



ΠΗΓΗ

Ο Π ΠΑΪΣΙΟΣ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΑΜ ΕΛΑΣ !

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Το κρατικό κανάλι απέλυσε γνωστή παρουσιάστρια ειδήσεων γιατί φορούσε σταυρουδάκι!



Μπορεί μια αλυσίδα με έναν μικρό σταυρό να είναι λόγος να χάσει κάποιος την δουλειά του; Προφανώς είναι, αν ζείτε στη ‘πολυπολιτισμική’ Νορβηγία και είστε μέλος του προσωπικού του κρατικού καναλιού NRK, όπως αναφέρει η ‘La Republica’. Η Siv Kristin Sællmann - μια δημοφιλής παρουσιάστρια τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων στη Νορβηγία, απολύθηκε από τη δουλειά της επειδή έβγαινε «ζωντανά» στα δελτία φορώντας ένα αλυσιδάκι με ένα σταυρό (1,4 εκατοστά).
Μερικοί τηλεθεατές - κυρίως μέλη της τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας - διαμαρτυρήθηκαν, υποστηρίζοντας ότι «ένα περιδέραιο με ένα σταυρό προσβάλλει το Ισλάμ» και «αυτό το σύμβολο δεν εγγυάται την αμεροληψία του τηλεοπτικού καναλιού».
Η δημοσιογράφος, ένα από τα πιο γνωστά και πιο δημοφιλή ονόματα της νορβηγικής δημόσιας τηλεόρασης, απολύθηκε και της απαγορεύτηκε να παρουσιάζει τις εκπομπές της, με το σκεπτικό «μήπως γίνει μια πηγή διχόνοιας και εγκλημάτων» (!).
 Η υπόθεση αυτή, όπως σημειώνει η εφημερίδα, είναι παρόμοια με την ιστορία της Nadia Eweida, μιας Χριστιανής υπαλλήλου της British Airways, η οποία μετά από επτά χρόνια κέρδισε την δικαστική μάχη της. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αναγνώρισε ότι έπεσε θύμα διακρίσεων (για την υπόθεση βλέπε εδώ, εδώ και εδώ).

Τον Ιανουάριο του 2013, το ΕΣΔΑ εξέδωσε αποφάσεις για τις υποθέσεις τεσσάρων χριστιανών από τη Μεγάλη Βρετανία. Οι υποθέσεις αφορούσαν παραβιάσεις του άρθρου 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σύμφωνα με την οποία, κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση της γνώμη του, στην ελευθερία της συνείδησης και της θρησκείας.
Το δικαστήριο ικανοποίησε το αίτημα της πρώην υπαλλήλου της British Airways Nadia Eweida, η οποία είχε εκδιωχθεί επειδή φορούσε ένα σταυρό και υποχρέωσε την British Airways να πληρώσει 32.000 ευρώ ως αποζημίωση.
Όμως, άλλες τρεις αιτήσεις απορρίφθηκαν. Η υπόθεση της νοσοκόμας Shirley Chaplin, η οποία ήθελε να φορά ένα σταυρό με τη στολή της, και κρίθηκε ότι τα αφεντικά της είχαν το δικαίωμα να την απομακρύνουν από τις πτέρυγες, για λόγους "υγείας και ασφάλειας των ασθενών". Το Δικαστήριο του Στρασβούργου απέρριψε επίσης και τις προσφυγές δύο άλλων χριστιανών που απολύθηκαν από την δουλειά τους εξαιτίας διαφορών για τα «δικαιώματα» των ομοφυλόφιλων.
Πρόκειται για τις υποθέσεις της Lillian Ladele, που εργαζόταν στο ληξιαρχείο του Δήμου του Islington και αρνήθηκε να καταγράψει την αστική ένωση δύο ομοφυλόφιλων και του Gary McFarlane, σύμβουλου στο Relate, ο οποίος ήταν απρόθυμος να δώσει συμβουλές για το σεξ σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή