Διαπλοκή Εργκένεκον και Σαηεντολότζυ - Δράση και στην Ελλάδα;


Χωρίς τέλος οι αποκαλύψεις για τη τρομοκρατική κεμαλική οργάνωση Εργκένεκον, η οποία αποτελεί κορυφή μόνο του παγόβουνου της ιστορίας του τουρκικού παρακράτους. Στην οργάνωση αποδίδεται τώρα η δολοφονία του δημοσιογράφου της «Τζουμχουριέτ» Ούγουρ Μουμτσού το 1993, ενώ αυτός ερευνούσε την εξαφάνιση 100.000 τυφεκίων του τουρκικού στρατού.
Επίσης, όπως σημειώνει και ο Σάββας Καλεντερίδης, μετά τη μασονική στοά της Κωνσταντινούπολης που αναφέρεται στο φάκελο της οργάνωσης, άλλη μια μυστικιστική-παραθρησκευτική οργάνωση εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Zαμάν", ο επικεφαλής της οργάνωσης των Σαηεντολόγων στην Τουρκία είναι ανάμεσα στους κατηγορουμένους της Eργκένεκον. Πρόκειται για τον Τούρκο υπήκοο İhsan Göktaş, ο οποίος μέσα στα πλαίσια της δράσης του συναντούσε εν ενεργεία αξιωματικούς των ΤΕΔ που είχαν σχέση με την οργάνωση, σε διάφορα σημεία στην Άγκυρα. Οι πληροφορίες για την εμπλοκή του Göktaş προέρχονται από τηλεφωνικές υποκλοπές που έκανε η τουρκική αστυνομία, το διάστημα που παρακολουθούσε τους υπόπτους.

Δράση και στην Ελλάδα;
Η οργάνωση ιδρύθηκε από τον Αμερικανό Lafayette Ron Hubbard (1911-1986) και αυτοαποκαλείται "Εκκλησία της Σαηεντόλοτζυ". Στη Ελλάδα λειτουργεί ως "Εκκλησία της Σαηεντολογίας" (πρώην Κέντρο Εφηρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος/ΚΕΦΕ), ενώ στο παρελθόν είχε αναφερθεί ότι συνεργάζεται στενά με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
Το Φεβρουάριο 1999 δημοσιεύματα του Τύπου ανέφεραν ότι βρέθηκε στα αρχεία του -τότε- ΚΕΦΕ απόρρητο στρατιωτικό έγγραφο και συγκεκριμένα φωτοαντίγραφο του σχεδιαγράμματος της μείζονος στρατιωτικής περιοχής του Ελληνικού, που ανήκε στην ΠΑ και στο οποίο φαίνονταν το στρατιωτικό αεροδρόμιο, η 129 ΠΥ, το ΚΕΑ, εγκαταστάσεις της 358 ΜΕΔ, η Μοίρα Ασφαλείας Φρούρησης, οι αποθήκες ανεφοδιασμού, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και διάφορες άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ο τότε Α/ΓΕΑ διέταξε διεξαγωγή έρευνας για να εξακριβωθεί ο τρόπος με τον οποίο το στρατιωτικό έγγραφο έφτασε στα χέρια της οργάνωσης, την οποία ανέλαβε το Α2/ΓΕΑ.
Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο υπήρχε σε φάκελο του ΚΕΦΕ, ο οποίος έφερε τον τίτλο "ΟSΑ”, δηλαδή “Γραφείο Ειδικών Υποθέσεων” (Office of Special Affairs) που κατασχέθηκε μαζί με εκατοντάδες άλλους το 1995 από τον εισαγγελέα κ. Ιωάννη Αγγελή, κατά τη διάρκεια των τριών εφόδων που έκανε στα γραφεία του KΕΦΕ. Περί της δραστηριότητας του γραφείου αυτού, αλλά και του Τομέα Ειδικών Υποθέσεων (DSA) της οργάνωσης, αναφέρεται ο τότε εισαγγελέας Ι. Αγγελής στο πόρισμά του για το ΚΕΦΕ: “Τα δύο αυτά γραφεία διενεργούν παρακολουθήσεις προσώπων με πολιτική, θρησκευτική ή άλλη ιδιότητα που ενδιαφέρει το ΚΕΦΕ ή ορθότερα τούς ανθρώπους που ουσιαστικώς κρύπτονται πίσω από το ΚΕΦΕ. Γνωστοποιούν, δε, τις κινήσεις των παραπάνω ατόμων στα αντίστοιχα γραφεία Ειδικών Υποθέσεων του Εξωτερικού. Επικεφαλής του γραφείου αυτού τοποθετείται κατά κανόνα δικηγόρος, ούτως ώστε να αποφεύγονται “νομικοί σκόπελοι” που μπορούν να παρουσιαστούν στην πορεία των εργασιών τής οργάνωσης. Παράλληλα, οι επικεφαλής του γραφείου αυτού δέχονται, εκτελούν και αναφέρουν γιά την πιστή εκτέλεσή τους, εντολές από το εξωτερικό και ειδικότερα από άτομα των οποίων το όνομα αναφέρεται πολλές φορές συνθηματικά ή μόνο με τον τίτλο τής θέσης που κατέχει στην οργάνωση της διεθνούς Σαηεντολογίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, οι επικοινωνίες μεταξύ του Κ.Ε.Φ.Ε. και των ατόμων που κρύπτονται πίσω απ’ αυτό, γίνονται με κρυπτογραφημένα έγγραφα, γιά την αποκρυπτογράφηση των οποίων απαιτείται η ανεύρεση και κατοχή του “κρυπτογραφικού κώδικα”. Μέρος από τα κρυπτογραφημένα έγγραφα που κατασχέθηκαν, έχουν ήδη αποκρυπτογραφηθεί, το δε περιεχόμενό τους, κατά κανόνα αναφέρεται σε παρακολουθήσεις ατόμων ή και σε ενέργειες που έχουν σχέση με μυστικές υπηρεσίες ή ακόμα και στην κατάσταση στα Βαλκάνια”.
Σε άλλο σημείο του πορίσματός του, ο κ. Αγγελής σημειώνει: “Κατά την κρίση μας, ο θρησκευτικός χαρακτήρας του Κ.Ε.Φ.Ε. αποτελεί την “κάλυψη” του πρωταρχικού του σκοπού, πού είναι πάλι κατά την κρίση μας, η συλλογή πληροφοριών, χρήσιμων σε ξένα κέντρα και η αποστολή των στο εξωτερικό. Αυτό σαφέστατα συνάγεται από τον αριθμό των εγγράφων, κατά κανόνα κρυπτογραφημένων, που αναφέρονται σε Βοσνία, Κροατία, Σλοβενία, Ερζεγοβίνη, Αλβανία και γενικότερα στα Βαλκάνια. Το περιεχόμενο των εγγράφων αυτών δεν αναγράφεται στην παρούσα αναφορά, για να μην αποδυναμωθεί η επιμέρους έρευνα περί κατασκοπείας, η οποία πρέπει να συνεχιστεί από άλλον εισαγγελικό λειτουργό...”
Το 1997 ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Κλάους Κίνκελ και το έγκριτο περιοδικό “Spiegel” αποκάλυψαν συνεργασία της Σαηεντολογίας με την τουρκική φανατική οργάνωση ισλαμιστών “Μίλι Γκόρους”. Επίσης με καταχώρισή τους στο 'Iντερνετ, οι ίδιοι οι Σαηεντολόγοι αναφέρονται στις στενές σχέσεις που διατηρεί η “'Εκκλησία” με το τουρκικό λόμπυ στις ΗΠΑ. Επισημαίνεται ότι το FBI, ύστερα από έρευνα, κατέσχεσε εκατοντάδες άκρως απόρρητα έγγραφα που οι Σαηεντολόγοι είχαν κλέψει από κυβερνητικά αρχεία και κρατικές υπηρεσίες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και καταδικασθέντες ήταν η τότε σύζυγος του ιδρυτή της οργάνωσης, Μαίρη-Σου Χάμπαρντ...

Πηγές: strategy-geopolitics

Προκλητική πτήση τουρκικού Phantom πάνω από το Αγαθονήσι και σκληρές εμπλοκές τουρκικών και ελληνικών F-16 ανοιχτά της Ικαρίας

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, μόλις ένα 24ωρο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων από τον Ιλγκέρ Μπασπούγ. Ένα τουρκικό μαχητικό F-4Ε πέταξε χαμηλά πάνω από το Αγαθονήσι μετέχοντας σε σχηματισμό 8 αεροσκαφών (4 F-16 και 4 F-4Ε), τα οποία στις 10:45 εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο και παρέμειναν για 45 λεπτά. Στα ανοικτά της Ικαρίας έγιναν σκληρές εμπλοκές με ελληνικά F-16, τα οποία έσπευσαν προς αναχαίτηση των τουρκικών.

Πηγές: strategy-geopolitics

Ο Λευκός Οίκος διέταξε τη CIA να πλαστογραφήσει επιστολή προς Σαντάμ

Ο Λευκός Οίκος διέταξε τη CIA να πλαστογραφήσει χειρόγραφη επιστολή του αρχηγού των ιρακινών μυστικών υπηρεσιών Ταχίρ Χαμπούς προς τον Σαντάμ Χουσεϊν, για να «αποδείξει» στον αμερικανικό λαό τους (ανύπαρκτους στην πραγματικότητα) δεσμούς του Ιρακινού δικτάτορα με την Αλ Κάιντα! Η αποκάλυψη-σοκ, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ουάσιγκτον, περιέχεται στο τελευταίο βιβλίο του δημοσιογράφου-ερευνητή Ρον Σούσκιντ, μόνιμου πονοκέφαλου της κυβέρνησης Μπους.
«Πρόκειται για δημοσιογράφο που βγάζει το ψωμί του με λάσπη. Για να πουλήσει τα βιβλία του, πετάει ακραίους ισχυρισμούς που δεν επιβεβαιώνονται από κανέναν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οβάλ Γραφείου, Τόνι Φράτο.
Το βιβλίο «The Way of the World», που κυκλοφόρησε χθες στις ΗΠΑ, υπονοεί πως ο Μπους θα μπορούσε ακόμη και να διωχθεί ποινικά αν αποδειχτεί ότι διέταξε τη CIA να κατασκευάσει «ψευδή επιχειρήματα» για να παραπλανήσει τον λαό ότι είναι αναγκαίος ο πόλεμος.
Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα ο Λευκός Οίκος αγνόησε την ειλικρινή αποκάλυψη αξιωματούχου των ιρακινών μυστικών υπηρεσιών πως η χώρα του δεν διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής. Η σχετική πληροφορία περιήλθε έγκαιρα σε γνώση της αμερικανικής κυβέρνησης ώστε να ματαιώσει την εισβολή στο Ιράκ. Η περίφημη πλαστογραφημένη επιστολή με αποδέκτη τον Σαντάμ Χουσεϊν είχε παρουσιαστεί ως γνήσια από τη βρετανική «Σάντεϊ Τέλεγκραφ» το Δεκέμβριο του 2003, «αποδεικνύοντας» μεταξύ άλλων πως οι τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου είχαν εκπαιδευτεί στο... Ιράκ.

Πηγές: strategy-geopolitics