ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ Ο ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΗΣ!! πηγε ακάλεστος σε συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

oros3
Σε κατάσταση πλήρους απελπισίας βρίσκεται ο καταρρέων φον Αντωνάκης, ο οποίος προέβη σε «μια πρωτόγνωρη κίνηση, ξαφνιάζοντας ακόμα και τους πιο στενούς του συνεργάτες» (όπως επί λέξει αναφέρει καθεστωτικό μέσο…).
Πράγματι, είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου, που πρωθυπουργός (έστω και κατοχικός…) πηγαίνει ακάλεστος σε συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος!
Και βέβαια, δε θα διστάζαμε καθόλου να τον συγχαρούμε γι’ αυτό, αν η επίσκεψη ήταν από καρδιάς και όχι δύο ημέρες πριν από τις εκλογές…  Ωστόσο, ο πιστός λαός δεν αποτελείται από ηλιθίους, όπως νομίζει ο τακτικός θαμών της σατανιστικής Λέσχης Μπίλντενμπεργκ και θεομπαίχτης Αντωνάκης. Και την επομένη Κυριακή θα τον στείλει… σπίτι του!

Τι περιμένουν και τι φοβούνται τα ξένα κεφάλαια για την Ελλάδα;


Σε ανοικτή γραμμή με την Αθήνα βρίσκονται πια οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες του εξωτερικού, οι οποίες έχοντας ποντάρει δυναμικά στην ανάκαμψη της χώρας -τόσο μέσω μετοχών όσο και μέσω ομολόγων- παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στην Ελλάδα. 
 
Η παρουσία τους στις ελληνικές αγορές ήταν εμφανής αλλά και καθοριστική σήμερα, αποδεικνύοντας ότι οι ξένοι παρακολουθούν στενά τις δημοσκοπήσεις και είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε κάθε ένδειξη που να μαρτυρά ότι το ελληνικό story αλλάζει. 
 
Την ώρα που η Bank of America επιδείνωνε το ήδη άσχημο κλίμα, πουλώντας επιθετικά στη δευτερογενή αγορά των ομολόγων, Morgan Stanley και JP Morgan επιχειρούσαν  να στηρίξουν τόσο τις μετοχές όσο και τους κρατικούς τίτλους.
 
Με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, η νευρικότητα των ξένων αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στο χρηματιστηριακό ταμπλό, με το Γενικό Δείκτη να χάνει και τη στήριξη των 1.130 μονάδων και να κλείνει τελικά στα χαμηλά ημέρας με απώλειες 4,6%.
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παγκόσμια οργή για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί


Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από την 29η Μαϊου, ημέρα που όπως έχει προαναγγελθεί θα μετατραπεί η ιστορική Αγιά Σοφία στην Πόλη σε τζαμί.
Ο Ερντογάν επέλεξε την ημέρα της επετείου της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης. για να γεμίσει την Ορθόδοξη εκκλησία με Μουσουλμάνους. Θα το καταφέρει όμως;
Οι αντιδράσεις για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί πληθαίνουν μέρα με τη μέρα. Στην περιοδεία του στη Γερμανία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατόρθωσε να ξεσηκώσει την Γερμανική Βουλή εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού. Ο Ερντογάν, που αυτό το διάστημα, δέχεται πυρά από μέσα και από έξω… θα αλλάξει άραγε απόφαση;
Αμερική, Ευρώπη αλλά και Τούρκοι διανοούμενοι «υψώνουν» την φωνή τους, κατά της απόφασης μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος.
Ποια είναι η πρόταση Τουρκίας
Ας υπενθυμίσουμε τι έχει προταθεί στην βουλή της Τουρκίας.
Το νομοσχέδιο, όπως αναφέρει η Habertürk, έχει τρία βασικά άρθρα τα οποία συνοπτικά είναι τα εξής:
1) Η Αγία Σοφία θα ανοίξει τις πύλες σαν μουσουλμανικό τέμενος στην μουσουλμανική λατρεία.
2) Η απόφαση της μετατροπής της σε μουσουλμανικό τέμενος θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μετά την επίσημη δημοσίευση του νομοσχεδίου.
3) Η εκτέλεση της απόφασης θα γίνει από το υπουργικό Συμβούλιο.
Επιπλέον, ο Τούρκος υποστηρίζει πως ακόμα και ο περίγυρος της Αγίας Σοφίας με όλα τα κτίσματα που υπάρχουν θα τεθούν υπό την νέα μουσουλμανική αρχή .
Οργή της Μέρκελ
Η Καγκελάριος χαρακτήρισε την πρόθεση του Τούρκου πρωθυπουργού ως απαράδεκτη. Σε συναντησή της με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη Γερμανία, δεν δίστασε να εκφράσει την οργή της για την "ιδέα" αυτή του Ερντογάν.
Την αντίθεση του στην πρόθεση του τούρκου πρωθυπουργού εξέφρασε και ο συμπρόεδρος του Κόμματος των Πρασίνων και μάλιστα τουρκικής καταγωγής Τζεμ Όζντεμιρ.
Βαρθολομαίος: Nα μείνει μουσείο
Η Αγία Σοφία δεν κτίστηκε ως τζαμί, είπε από την Γερμανία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.  «Ο Μουσταφά Κεμάλ την έκανε μουσείο. Τώρα εάν μετατραπεί πάλι σε τζαμί, αυτό είναι αντίθετο προς τη βούληση του ιδρυτού της τουρκικής δημοκρατίας. Από πάσης απόψεως η Αγία Σοφία συμφέρει να μείνει μουσείο» δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή του στην DW ο κ. Βαρθολομαίος.
Αντίδραση των ΗΠΑ
Η Αμερική είναι κι αυτή αρνητική στα σχέδια της Τουρκικής κυβέρνησης και άλλων κύκλων να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε Τζαμί.
Συγκεκριμένα η Αμερικανική Επιτροπή Θρησκευτικών Ελευθεριών (USCIRF) στη φετινή έκθεσή της βαθμολόγησε ‘’αρνητικά’’ την Τουρκία και στην έκθεση που εξέδωσε αντιτάχθηκε στο άνοιγμα της Αγίας Σοφίας στο προσκύνημα των μουσουλμάνων (προσευχή).
Επίθεση σε Ερντογάν από Τουρκικά ΜΜΕ
Το αίτημα μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση ανάμεσα στις χριστιανικές κοινότητες. Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα Ταράφ με τον τίτλο «Αντίδραση από τις ΗΠΑ για την Αγία Σοφία».
Από την άλλη η εφημερίδα Bugun έγραψε ότι δυτικός κόσμος επιθυμεί να δει την Αγία Σοφία ως Εκκλησία και αν όχι, να παραμείνει ως μουσείο.
Αρθρο του Ερτουγρούλ Οζκιόκ στην εφημερίδα Hurriyet εξαπολύει μύδρους σε όσους έχουν επικεντρωθεί στην επαναλειτουργία του συμβόλου της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ως τζαμί.
«Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια των Τούρκων εδώ και 560 χρόνια. Η Αγία Σοφία έχει γίνει ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας εδώ και 90 χρόνια. Τι παραπάνω θέλετε να αποδείξετε και σε ποιον; Ντροπή σας, ντροπή σας» γράφει στην Hurriyet Daily News.
Ελληνική πρωτοβουλία
Πρωτοβουλία ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τέμενος ανέλαβε ο Γιώργος Κουμουτσάκος ζητώντας την ενεργοποίηση των ανθρώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Κουμουτσάκος ζήτησε από τους περιφερειάρχες να υπογράψουν επιστολή μαζί με τους υποψηφίους για τις περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας.
Ο ίδιος παραθέτει σχέδιο επιστολής προς τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης επισημαίνοντάς του πως το ζήτημα την παγκόσμια κοινότητα, καθώς η Αγία Σοφία από το 1985 είναι επίσημα ενταγμένη από την UNESCO στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ο κ. Κουμουτσάκος καλεί τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης να εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποτραπεί τέτοια κίνηση.
Από την άλλη, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι ανεδαφική και ότι ο Ερντογάν δεν θα τολμήσει, φοβούμενος τις ισχυρές αντιδράσεις από τον χριστιανικό κόσμο.

ΠΗΓΗ

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΣΕ ΚΟΡΙΤΣΙ [ΒΙΝΤΕΟ].



Retzep Tagip Erntogan-570
Όσο μεγαλώνει η οργή των συγγενών των ανθρακωρύχων, τόσο φαίνεται να χάνει την ψυχραιμία του ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο ο Ερντογάν κατά την επίσκεψη του στη Σόμα φυγαδεύεται από τους σωματοφύλακες του σε ένα σούπερ μάρκετ της πόλης για να γλιτώσει από τους αγανακτισμένους κατοίκους που του φώναζαν ρυθμικά «παραιτήσου δολοφόνε».
Το βίντεο όμως λίγο πριν το τέλος του κρύβει μία ακόμη έκπληξη. Τον Ερντογάν εκτός εαυτού να σηκώνει χέρι και να επιτίθεται σε ένα κορίτσι που όταν τον είδε να μπαίνει στο κατάστημα του είπε «τι γυρεύει εδώ ο δολοφόνος του πατέρα μου;».

Σύμφωνα με κάποιους αυτόπτες μάρτυρες ο Ερτνογάν γρονθοκόπησε το κορίτσι ενώ κατά άλλους την χτύπησε επανειλημμένα.
Δείτε το βίντεο:

Οι κάτοικοι της πόλης που χτυπήθηκε από την τραγωδία στο ανθρακωρυχείο η οποία στοίχισε τη ζωή σε 284 εργάτες εξοργίστηκαν όταν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ψυχρά «συμβαίνουν αυτά». Φεύγοντας από το δημαρχείο της πόλης κυριολεκτικά περικυκλώθηκε από έξαλλους κατοίκους που τον αποδοκίμαζαν έντονα. Κλώτσησαν το αυτοκίνητό του, πέταξαν μπουκάλια και άρχισαν να τον φωνάζουν δολοφόνο.
Πέρα από τις φωτογραφίες και τα video από την επίθεση του εξοργισμένου πλήθους στο αυτοκίνητο του Ερντογάν, μια ακόμη προκαλεί σάλο: αυτή που δείχνει έναν άνδρα με κοστούμι να κλωτσά με μανία έναν άνδρα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων κατά του Τούρκου πρωθυπουργού.
Ο "κύριος" ονομάζεται Yusuf Yerkel και τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Soas του Λονδίνου. Έκανε το ντοκτορά του για την τουρκική και την ιρανική εξωτερική πολιτική μετά το 1980. Σύμφωνα με το International Business Times, πηγή από το βρετανικό πανεπιστήμιο υποστήριξε ότι ο Yusuf Yerkel αποσύρθηκε από το πανεπιστήμιο όταν πριν από τρία χρόνια τον προσέλαβε ο Ερντογάν. Δεν πήρε ποτέ το διδακτορικό του.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας, συγγενείς ενός από τους νεκρούς στο ορυχείο της Σόμα, ήταν από εκείνους που κλώτσησαν το αυτοκίνητο του Ερντογάν. Δυο στρατιώτες τον έπιασαν και τότε όλοι είχαν τον σύμβουλο του Τούρκου πρωθυπουργού να τρέχει και να τον κλωτσάει 3 ή 4 φορές.
Δείτε τις εικόνες:
Tourkia-Epeisodia-570
Tourkia-Epeisodia1-570
Tourkia-Epeisodia2-570
Tourkia-Epeisodia3-570  http://www.koolnews.gr/diethni/gronthokopise-koritsi-o-erntogan-video/

Σουλτάνος ή μπακάλης;;

Ρ.Τ. Ερντογάν κάθεται σε ένα σκαμνάκι μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ, δίπλα στα ψυγεία και ανάμεσα σε απορρυπαντικά και αλλαντικά αναμένοντας να περάσει η «καταιγίδα» που προκάλεσε με τις δηλώσεις του ο ίδιος όταν μετέβη στον τόπο της τραγωδίας.


Τι βλέπουν τα μάτια μας, τι θωρεί ο λογισμός μας;
Ο μεν λογισμός μας είναι κοντά στα αθώα θύματα και τις οικογένειες των τούρκων εργαζομένων που έχασαν με τραγικό τρόπο τις ζωές τους μέσα στις στοές του ορυχείου στην περιοχή Σομά.
Τα δε μάτια μας βλέπουνε τον Ερντογάν σε ρόλο μπακάλη;
Μήπως είναι ¨μπακάλης¨ και δεν το πήραμε χαμπάρι; Ή δεν είναι;
Γιατί ο μπακάλης ζυγίζει με ακρίβεια τα πράγματα, ενώ ο κ Ερτντογάν ¨δεν ξέρει να ζυγίζει τα λόγια του¨.
 

¨ Αδιαφορώντας δε για την οδύνη που προκάλεσε σε εκατοντάδες ανθρώπους η τραγωδία, παρέθεσε παραδείγματα από εκρήξεις σε ανθρακωρυχεία σε όλο τον κόσμο από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα και προέβη στην απίστευτη δήλωση, λέγοντας πως «αυτά συμβαίνουν σε όλα τα ανθρακωρυχεία, είναι φυσιολογικό».
 

O τελευταίος απολογισμός της τραγωδίας ανέρχεται στους 274 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ. Υπολογίζεται ότι περίπου 120 εργαζόμενοι παραμένουν ακόμα εγκλωβισμένοι στα έγκατα της γης στη Σόμα, ενώ η φωτιά που εξακολουθεί να καίει στο ορυχείο, δυσχεραίνει το έργο των συνεργείων διάσωσης. «Ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας», είπε ο Γιλντίζ.
 

Πολλές δεκάδες κάτοικοι της Σόμα, εξοργισμένοι για το πολύνεκρο δυστύχημα και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στο ορυχείο, διαδήλωσαν με συνθήματα εναντίον του Ερντογάν, ζητώντας την παραίτησή του. Δεν δίστασαν να επιτεθούν στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στην περιοχή τους και άρχισαν να το κλωτσούν, παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στο σημείο.
 

Ο Ερντογάν που είχε βγει από το αυτοκίνητο υπό τις φωνές διαμαρτυρίας των διαδηλωτών εισήλθε σε ένα κατάστημα για να εξέλθει λίγα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το πρακτορείο Ντογάν.¨
 

Όμως επεισόδια και διαδηλώσεις έγιναν για το ίδιο θέμα στην Αγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη.
Μήπως ο κ. Ερντογάν είναι ¨σουλτάνος¨;
Θα το διαπιστώσουμε σε λίγες μέρες όταν η Τουρκία σαν χώρα θα πρέπει να κάνει πέρα το εθνικό πένθος της από την απώλεια των εργαζομένων της για να υποδεχθεί τον κ. Ερντογάν να εισέρχεται σε τύπο του Μωάμεθ του πορθητή στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και να την βεβηλώνει μετατρέποντας την από μουσείο σε τέμενος κατά την σχετική ειδησεογραφία.
 

Μόνο ένας ¨ Σουλτάνος- μπακάλης¨ μπορεί να προσβάλει με τέτοιο τρόπο την παγκόσμια πολιτισμική συνείδηση και αισθητική δίχως να του καίγεται καρφί, όπως και καρφί και δεν του κάηκε όταν μίλησε με τέτοιο ¨απάνθρωπο¨ τρόπο στους συγγενείς των θυμάτων του ορυχείου.
 

Τελικά η πρόθεση κάποιων να μετατρέψουν την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σε τζαμί από τον Νοέμβριο του 2013 σαν να άνοιξε τις κρυφές καταπακτές και τις σφραγισμένες πύλες της για να εξέλθουν τα ¨φαντάσματα¨ των αγρίως σφαγιασθέντων ψυχών που βαρύνουν την ιστορία της τουρκίας και σαν να λένε κάτι……
Τι λένε;;;
 

Aυτό που είπε ο Ερντογάν στους συγγενείς των αθώων τούρκων θυμάτων.
«αυτά συμβαίνουν σε όλα….., είναι φυσιολογικό».
Με την μόνη διαφορά ότι προσθέτουν οι ψυχές ¨σε όλα… τα έθνη που δεν έχουν ευλογία Θεού¨
 

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ - Οι Τούρκοι θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


ΠΗΓΗ

Προβοκάτσια από Bloomberg - Eκφοβίζει τους ψηφοφόρους για να ψηφίσουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Προβοκατόρικο δημοσίευμα από το Bloomberg προσπαθεί να εκφοβίσει τους ψηφοφόρους για να μην "μαυρίσουν" ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές ώστε να ακολουθήσουν σύντομα και εθνικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της χώρας. Στην κυριολεξία μιλούν σαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης.
 
«Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πείσει τους επενδυτές να... αγοράσουν στην Ελλάδα και να στηρίξουν την ανάκτηση της ιστορίας της χώρας. Τώρα θέλει να κερδίσει και τους ψηφοφόρους». 
 
«Ο πρωθυπουργός οδεύει προς τις εκλογές έχοντας πίσω του την πρώτη δημοπρασία ομολόγων έπειτα από τέσσερα χρόνια και με την οικονομία να είναι έτοιμη να μπει σε τροχιά ανάπτυξης εντός του τρέχοντος έτους.
 
Με την ανεργία στους νέους να είναι ακόμα υψηλή, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι δεν είναι έτοιμοι ακόμα να πιστώσουν στον Σαμαρά αυτές τις αλλαγές».
 
Το καλύτερο το αφήνουν για την συνέχεια όπου ένα ς εκ των βασικότερων υπαιτίων της καταστροφής ο Κ.Σημίτης λέει στο Bloomberg: «Τα αίτια της κρίσης δεν έχουν μαραθεί»
 
Συγκεκριμένα αναφέρει ο κ. Σημίτης: «Η κρίση του ευρώ φαίνεται να έχει τελειώσει, αλλά τα αίτια της δεν έχουν μαραθεί. Η υψηλή ανεργία και η αβεβαιότητα δίνουν... καύσιμα στους ευρωσκεπτικιστές. Τα κράτη-μέλη γίνονται όλο και πιο απρόθυμα να παραχωρήσουν περισσότερες εξουσίες στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα».
 
Το Bloomberg, κάνοντας έτσι βραχύ flash back στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, έτσι όπως άρχισε επί πρωθυπουργίας ΓΑΠ, σημειώνει πως «οι μεταρρυθμίσεις κόστισαν σε θέσεις εργασίας, επέβαλαν περικοπές στον προϋπολογισμό, ενώ η πολιτική αστάθεια εξακολουθεί να στοιχειώνει την Ελλάδα».
 
 
Ειδικότερα για τη θέση... εκκίνησης των κομμάτων στον αγώνα για τις Ευρωεκλογές, το άρθρο αναφέρει πως η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί κατά πόδας τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η μεγαλύτερη απειλή για την κυβέρνηση είναι να καταρρεύσει η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, με την σημαντική υποχώρηση του τελευταίου στα δημοσκοπικά ποσοστά. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά:
 
«Το κόμμα που κυριάρχησε στην ελληνική πολιτική σκηνή εδώ και τρεις δεκαετίες, έχει υποχωρήσει στην έκτη θέση με ποσοστό μόλις 5,5% σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση. ΟΙ ψηφοφόροι το κατηγορούν ευθέως για την οικονομική κατάρρευση της χώρας».
 
Βάσει του σκεπτικού της Μέγκαν Γκριν, οικονομολόγου της Maverick Intelligence και αρθρογράφου του Bloomberg View, τα επίχειρα μιας κυβερνητικής κατάρρευσης θα είναι τα εξής:
 
«Θα αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές και δεν θα τροφοδοτήσει την ανάκαμψη. Εάν υπάρξουν πρόωρες εκλογές, οι επενδυτές θα τρομάξουν στην προοπτική να διαπραγματευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο θα έχει άμεση αντανάκλαση στην πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».
 
Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει το άρθρο, μια κακή εμφάνιση του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές μπορεί να οδηγήσει στην απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την ηγεσία του κόμματος. Από την άλλη ο Αντώνης Σαμαράς αγωνίζεται για να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ στον κυβερνητικό συνασπισμό.
 
Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις και της καθηγήτριας οικονομικών και υποψήφιας με το κόμμα ΔΡΑΣΗ, Αντιγόνης Λυμπεράκη, η οποία σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αυτές οι εκλογές αντιμετωπίζονται σαν να είναι δημοψήφισμα για την κυβέρνηση Σαμαρά και όχι ως μια ψηφοφορία για να αναδειχθούν οι ευρωβουλευτές που να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις για την πολιτική και τραπεζική ένωση της Ευρώπης.
 
 
Στην αντίπερα όχθη, ο Δημήτρης Παπαδημούλης απαντάει στα ερωτήματα του Bloomberg θέτοντας εξαρχής τον στρατηγικό στόχο του κόμματος του σε αυτές τις Ευρωεκλογές:
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ''καθαρή'' νίκη προκειμένου να θέσει τέλος στην καταστροφική πορεία τη μονόπλευρης λιτότητας και στη μεγάλη ύφεση. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει μια άνετη νίκη ή, ακόμα καλύτερα, μεγαλύτερο ποσοστό από το άθροισμα των ψήφων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τότε θα δούμε θετικές πολιτικές εξελίξεις.
 
Οπως σημειώνει ο πολιτικός αναλυτής, Γιάννης Λούλης: «Η Ελλάδα είχε πάντα σταθερό πολιτικό σύστημα, αλλά πλέον το τοπίο έχει αλλάξει δραματικά. Υπάρχει πιθανότητα να δούμε πολλές εκπλήξεις το βράδυ των εκλογών".
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τελεσίγραφο του Ντόνετσκ στους φασίστες – έχετε 24 ώρες να γίνετε λαγοί!


donetsk πολιτοφυλακεςΠριν από λίγα λεπτά, οι λαϊκές πολιτοφυλακές και η ομάδες δημοκρατικής άμυνας του Ντόνετσκ εξέδωσαν τελεσίγραφο με το οποίο δίνουν 24 ώρες στα ναζιστικά τάγματα εξόντωσης του Κιέβου να αποσυρθούν από την περιοχή.

Σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσουν την βίαιη εκδίωξη από τους πολίτες του Ντόνετσκ. Ακόμα δεν υπάρχει…

απάντηση από την χούντα του Κιέβου.

 

ΠΗΓΗ

Ναζι στα πανεπιστήμια: “Μαλ**κα Ελυτη, το Αιγαίο σου βρωμάει Ελλαδα”! Γράφουν τα μπασταρδα του δοσίλογου Σημιτη…


20140515-073606.jpg
Κάποιες σκέψεις, γιομάτες ντροπή.
Ὅταν ἄκοῦς -πρὸ πενταετίας ἀκόμα- στὰ ἀμφιθέατρα μιᾶς Ἰατρικῆς σχολῆς, «ἀριστερούς», ὑποτίθεται νέους, σκεπτόμενους, ἐπιστήμονες, μορφωμένους καὶ πεπαιδευμένους ἀνθρώπους, φρουροὺς τῆς «ἀσυλίας» καὶ τῆς «ἐλευθέρας διακινήσεως ἰδεῶν» στὰ πανεπιστήμια, νὰ φωνάζουν: «Ἡ Μακεδονία εἶναι ἑλληνική, στ’ ἀρχ…α μας καὶ μᾶς δὲν εἴμαστε ἀπὸ ‘κει»…
Ὅταν περνᾶς μιὰ βόλτα ἀπὸ τὴ σχολὴ μέρες ἐκλογῶν καὶ βλέπεις κρεμασμένο τὸ σύνθημα «Ἔβρος – Σάμος – Φαρμακονήσι, Μαλ…α Ἐλύτη τὸ
Αἰγαῖο σου βρωμάει Ἑλλάδα» (φωτὸ παρακάτω)… καὶ μαθαίνεις ἀπὸ τὰ ἀποτελέσματα τῶν «ἐκλογῶν» ὅτι οἱ …συνθέται του εἶναι καὶ δεύτερη δύναμι (μὲ μικρὴ διαφορὰ -3%- ἀπὸ τὴν πρώτη) στὴν ἐν λόγῳ σχολή…
Πραγματικὰ ἀπελπίζεσαι.
Ἐξηγεῖς μέσα σου τὴν παρακμή, ἐξηγεῖς τὴν μαλθακότητα τοῦ λαοῦ μπρὸς σὲ ὄσα συμβαίνουν (καθῶς ἡ νέα γενιά, ἡ προμετωπὶς πάντα τῶν ἀγώνων, γέρασε πρὶν τὴν ὧρα της, φραπεδοφόρα καὶ μὲ πλήρη τρικυμία ἐν κρανίῳ, χωρὶς καμμία γνώσι καὶ αἴσθησι τῆς ἱστορικῆς ἀλήθειας καὶ πραγματικότητας τοῦ τόπου), ἐξηγεῖς γιατὶ ἐπανέρχεται δυναμικᾶ ὁ ἐθνικισμὸς καὶ ὁ ὁλοκληρωτισμός, ἐξηγεῖς γιατὶ τὸ ὁποιοδήποτε ἑλληνικὸ ἀνάχωμα στὸν καπιταλισμὸ καὶ τὸν ἰμπεριαλισμὸ ἔχει πιὰ δραματικὰ ἐκλείψει.
Φοβάσαι πραγματικὰ τὶ φίδι ἐτοιμάζεσαι νὰ θρέψεις στὸν κόρφο σου, μὲ τὸ χυλὸ συνιστωσῶν τοῦ ΣΥΡΙΖΑ ποὺ -φεῦ!- θὰ ἔρθει νὰ κυβερνήσει καὶ ἔχει τὶς ἴδιες καὶ χειρότερες ἐπιδιώξεις.
Εἰδικὰ εἰς ἐποχὰς κρισίμους.
Φέρνεις στὴ μνήμη τὸ στίχο τοῦ Μάνου Ἐλευθερίου: «Πῶς τὸ ‘φεραν ἡ μοίρα καὶ τὰ χρόνια, νὰ μὴν ἀκούσεις ἕναν ποιητή;»
Μὰ καὶ τὴ στροφὴ τοῦ Ἐγγονόπουλου, τιμὴ στὸν δολοφονημένο Lorca:
«…μα επί τέλους! πια ο καθείς γνωρίζει
πως
από καιρό τώρα
-και προ παντός στα χρόνια τα δικά μας τα σακάτικα-
είθισται
να δολοφονούν
τους ποιητάς…».
Ἀλλὰ ὁ ἑλληνισμὸς ἀντέχει, ὡς Τρόπος συνόκαιρος τοῦ κόσμου, ποὺ φυλάει Τον, ἀπ’ τὰ ‘ψη ὁ Θεός μου, κατὰ παράφρασι τοῦ Κυπρίου ποιητοῦ Μιχαηλίδου. Καὶ ἡ Μακρυγιαννέϊκη μαγιά, ὅπου κι ἂν βρίσκεται, θὰ συνεχίσει νὰ παλεύει, βιωματικά, μὲ κατάθεσι ψυχῆς, μὲ ἀλήθεια καὶ φῶς. Mὲ καθοδηγὸ καὶ ἐπιδίωξι τὴν ἄσπρη λαμπάδα τῆς Ἀνάστασης.
Γρηγόρης Χατζηλυμπέρης
Ιατρός
20140515-073634.jpgΠΗΓΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ CONCHITA ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΦΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΓΙΟΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!

Η διαφημιστική αφίσα με τον τίτλο Γυναίκες και Ανδρες φοράμε την Ισότητα  (Φούστα)
Η διαφημιστική αφίσα με τον τίτλο Γυναίκες και Ανδρες φοράμε την Ισότητα (Φούστα) Διακρίνεται η σφραγίδα του Γαλλικού Υπουργείου Παιδείας
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Διαμάχη έχει ξεσπάσει και πάλι στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας στη Γαλλία με αφορμή μια ακόμη αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία των αρχών: Παρασκευή 16 Μαίου μια ημέρα φούστας για κορίτσια και … αγόρια σε 27 Λύκεια της Nantes με την υποστήριξη του Γαλλικού Υπ. Παιδείας.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες οφείλουν να έρθουν ντυμένοι με φούστες ή με κόκκινο κραγιόν στα χείλη αυτήν την Παρασκευή 16 Μαίου. Αυτή η δράση ονομάζεται: «Γυναίκες, Άντρες φοράμε φούστα». Το όλο project υποστηρίζεται από το γαλλικό Υπουργείο Παιδείας και την Ακαδημία της Nantes. Πολλές μητέρες από την Nantes  έχουν ήδη διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο εκείνη την ημέρα, σύμφωνα και με τν απόφαση της γαλλικής νεοσυσταθείας οργάνωσης“Μια Ημέρα Αποχής από το Σχολείο”.
Οι υπεύθυνοι δικαιολογούνται ότι ήταν πρόταση μαθητικού συμβουλίου. Αντίστοιχη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και το 2013. Η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γονέων Elisabeth Costagliola δηλώνει ότι « σύμφωνα με τους μαθητές ακόμη και κάποιοι καθηγητές ήταν έτοιμοι να έρθουν με φούστα την προηγούμενη φορά.»
H σχετική πρόσκληση του σχολείου
jupette“ Λύκειο Georges Clémenceau Nantes 2013-2014 /Να σηκώσω τη φούστα… Το Λύκειο αναρωτιέται αναφορικά με την ισότητα αγοριών –κοριτσιών”.
Η μάχη εναντίον του σεξισμού είναι μια μάχη καθημερινή. Η “Επιτροπή κατά των Διακρίσεων και της Ισοπολιτείας” του Ακαδημαικού Συμβουλίου στη σχολική ζωή του Λυκείου επεξεργάστηκε το πρόγραμμα για μια ακαδημαική ημέρα ευαισθητοποίησης κατά του σεξισμού. Το Λύκειο Georges Clémenceau συμμετέχει σ΄αυτήν την Ημέρα, Παρασκευή 16 Μαίου . Μια ημέρα περίσκεψης σχετικά με τις διαφορές μεταξύ αγοριών και κοριτσιών αλλά και όλες τις μορφές διακρίσεων.
Την Παρασκευή 16 Μαίου οι μαθητές όσο και οι ενήλικοι, κορίτσια κι αγόρια προσκαλούνται να φορούν μια φούστα,κόκκινο κραγιόν στα χείλη ή ένα αυτοκόλητο « Μάχομαι κατά του σεξισμού ,εσείς ; » προκειμένου να επιβεβαιώσουν τις συμμετοχές τους σ΄αυτήνν την Ημέρα.
Κατά την διάρκεια της ημερίδας ένας τοίχος έκφρασης όσο κι ένα βιβλίο καλεσμένων θα είναι στη διάθεση των μαθητών για να συλλεχθούν οι εντυπώσεις τους…
Φιλμ μικρού μήκους θα προβάλλονται στο εσωτερικό του Λυκείου ενώ ένα εργαστήρι φωτογραφίας θα στηθεί για να απαθανατίσει την ημερίδα.
Σας προσκαλούμε ένθερμα να συμμετέχετε ενεργά σ΄αυτήν τη δράση την Παρασκευή 16 Μαίου ντυμένοι με φούστα ή /και με μακιγιαρισμένα χείλη.
Η Επιτροπή της μίνι φούστας.”
Αντίθετα ο Olivier Vial Πρόεδρος της Ένωσης Εθνικών Συνδικάτων και συγγραφέας του βιβλίου « Το σχολείο άρρωστο από εξισωτισμό » διαπιστώνει ότι: « Kάνουμε ο,τιδήποτε στο όνομα της ισότητας.Yπήρχε κάποτε στα σχολεία μια ημέρα αφιερωμένη στη φούστα, με σκοπό να επιτραπεί σε μαθήτριες που ζούσαν σε αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον, να μπορέσουν να αναδείξουν τη θηλυκότητά τους. Τώρα πρόκειται για το τελείως αντίθετο. Στην ουσία αρνούνται και τη θηλυκή ταυτότητα και την ανδρική»(le figaro 14/05/14)





πηγη

Μισθοφόρος του ΝΑΤΟ δολοφονούσε διαδηλωτές στο Κίεβο και το Σλάβιανσκ, αλλά απελευθερώθηκε ως… παρατηρητής του ΟΑΣΕ!


ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Ο ΕΛ. ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ Κ ΜΕΤΑ  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ…

Από την Σοφία

(Διαβάστε και αυτό: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ελεύθερο σκοπευτή του ΝΑΤΟ ταυτοποίησαν οι Ρωσικές αρχές!)

Οι ρωσικές αρχές ταυτοποίησαν ελεύθερο σκοπευτή της πλατείας Μαϊνταν, απ’ αυτούς που σκότωναν στο Κίεβο πολίτες κι αστυνομικούς.

Ο κύριος αυτός βρέθηκε να αν είναι μισθοφόρος του ΝΑΤΟ και να έχει υπηρετήσει στο Αφγανιστάν.

Και αφού το ΝΑΤΟ τον έστειλε να δολοφονήσει αμάχους και ενστόλους στο Κίεβο μετά τον έστειλαν στο Σλαβιάνσκ με το προσωπείο του παρατηρητή του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Ειρήνη (ΟΑΣΕ) κι ήταν απ’ αυτούς που συνελήφθησαν κι έπειτα αφέθησαν ελεύθεροι (δυστυχώς) από τους Ρωσόφωνους.

Αυτοί είναι οι “παρατηρητές” της Ειρήνης του ΟΑΣΕ… Μισθοφόροι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ που τους χρησιμοποιεί για τις βρώμικες δουλειές και την αποσταθεροποίηση καθεστώτων την υπονόμευση χωρών  και την προώθηση των βρώμικων επιδιώξεων των επικυρίαρχων της Δύσης.

John Christensen το όνομα του, με δράση στο ΙΡΑΚ, το Αφγανιστάν και αλλού.

Δρούσε ως ελεύθερος σκοπευτής στο Κίεβο…

Τον συνέλαβαν οι λαϊκές πολιτοφυλακές στο Σλάβιανσκ… αλλά απελευθερώθηκε μετά από δυτικές πιέσεις ως ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ!!!

ΠΗΓΗ

Να που πηγαίνουν τα χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου! Με …υποβρύχια διακινεί ναρκωτικά η Αλβανική κυβερνηση που ενισχύει με εκατομμύρια ο Βενιζελος!


20140514-142643.jpg
Το σοσιαλιστικό κόμμα στην Αλβανία κατηγορεί τον απερχόμενο πρωθυπουργό Σάλι Μπερίσα ότι κινείται στον αστερισμό της παράνοιας.
Η δήλωση του Μπερίσα, «θα φτάσουν υποβρύχια με ναρκωτικά και αυτοί θα σας πούνε ήταν φάλαινες», έχει επιβαρύνει το ήδη βαρύ πολιτικό κλίμα που υπάρχει ανέκαθεν στην Αλβανία με σκληρές κατηγορίες που
εκτοξεύουν οι εμπλεκόμενοι, ένθεν κακείθεν.
Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα που λίγες μέρες πριν είχε στοχοποιήσει ακόμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας λέγοντας ότι, η διακίνηση των ναρκωτικών στη χώρα γίνεται πλέον από τον αέρα, έδωσε συνέντευξη Τύπου για να μιλήσει για το ατύχημα του μικρού ιταλικού αεροσκάφος, τύπου »Παϊπερ» που εντοπίστηκε σε παραλία της Divjaka πεσμένο με την μούρη στην άμμο και αναφέρεται ότι χρησιμοποιείτο για εμπόριο ναρκωτικών.
Σε ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με την διακίνηση ναρκωτικών, δήλωσε ότι, από την Αλβανία μπορεί να γίνει λαθρεμπόριο ναρκωτικών και με υποβρύχια.
«Σας εγγυώμαι ότι πολύ σύντομα στις ακτές της Αλβανίας θα φτάσουν υποβρύχια για διακίνηση των ναρκωτικών, όμως, το σοσιαλιστικό κόμμα θα πει ότι ήταν φάλαινες. Οι έμποροι ναρκωτικών διαθέτουν σύγχρονα υποβρύχια για σκληρά ναρκωτικά, είναι γνωστό αυτό, αλλά εσάς θα σας μιλήσουν για φάλαινες» – δήλωσε ο Μπερίσα.

ΠΗΓΗ

Στη φυλακή μητέρα που έβαλε φωτιά στον βιαστή της κόρης της. ΑΞΙΑ.


rpmmprsn 14-5-2014Σε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών καταδικάστηκε μία μητέρα από την Ισπανία, καθώς το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για τον θάνατο του βιαστή…
της κόρης της, βάζοντάς του φωτιά.
Συγκεκριμένα, η Μαρία ντελ Κάρμεν Γκαρσία κατηγορήθηκε για φόνο το 2009, 4 χρόνια μετά τον θάνατο του Αντόνιο Σοριάνο, ο οποίος
είχε βιάσει την κόρη της το 1998.
Ο Σοριάνο είχε καταδικαστεί για το έγκλημα που διέπραξε, ωστόσο, κατά τη διάρκεια άδειάς του από τη φυλακή, συνάντησε τυχαία τη Γκαρσία και τη ρώτησε τι έκανε η κόρη της, η οποία, ήταν μόλις 13 ετών όταν τη βίασε.
Αργότερα την ίδια ημέρα, η Γκαρσία αγόρασε βενζίνη, εντόπισε τον Σοριάνο σε ένα μπαρ, τον περιέλουσε με αυτή και του έβαλε φωτιά, με αποτέλεσμα ο άνδρας να υποκύψει στα τραύματά του 11 ημέρες αργότερα.

ΠΡΟΣΟΧΗ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ


 
ΠΡΟΣΟΧΗ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Kαλημέρα σας. Προς Δημοσίευση
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος.
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.
Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα με «πρωταγωνιστή» τον υπ. Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, πρώτον με τις απειλές του πρός το εκλογικό σώμα, και δεύτερον με τις φασιστικές επιθέσεις που διατάζει κατά των πολιτών, στη Λάρισα, στην Θεσσαλονίκη και προφανώς θα το δούμε αυτό όπου πηγαίνει, θέλω να ενημερώσω και να προειδοποιήσω τους Έλληνες πολίτες , για το κλίμα πόλωσης και ταραχών , που προσπαθεί να δημιουργήσει με τις δηλώσεις του και τις ενέργειές του, ο πάντα επικίνδυνος για την χώρα, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η φασίζουσα νοοτροπία του, έχει γίνει πλέον αντιληπτή από όλους τους Έλληνες και την απάντηση ξέρει ότι θα την πάρει στην κάλπη. Αλλά ξέρει όμως ότι το ποσοστό που θα λάβει δεν υπερβαίνει το 2.5%. Αυτό του δημιουργεί μεγάλο ΠΑΝΙΚΟ και μεγάλο ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ. Διότι γνωρίζει πως μετά τις εκλογές θα έχει χάσει τα πάντα.
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, γιατί η φασιστική νοοτροπία του δεν μπορεί να δεχθεί την ετυμηγορία του λαού που θα τον στείλει σπίτι του. Γι΄αυτό και μας απειλεί με θράσος, πως θα μας κάνει Ουκρανία αν δεν τον ψηφίσουμε.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ τους Έλληνες, αλλά και όσους από την πολιτική ηγεσία διαθέτουν ακόμα κοινή λογική και νοημοσύνη, πως οι προκλητικές ενέργειες και οι απειλές. του Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, δεν συνάδουν με το Δημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδος. Αυτές οι ενέργειες καταδεικνύουν μία φασιστική και ψυχασθενική προσωπικότητα και όταν λαμβάνουν χώρα, μέσα σε μία ηλεκτρισμένη προεκλογική περίοδο, μόνο καλό δεν μπορούν να κάνουν.

Τον θεωρώ λοιπόν ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, διότι πρόκειται για έναν ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ που διαθέτει εξουσία και τον έχω ικανό να διαπράξει μέχρι και δολοφονίες Ελλήνων, επειδή θα διαμαρτύρονται για την παρουσία του. Αυτό πρέπει να σκεφτόταν όταν ανέφερε την Ουκρανία.
Θέλω να πω στους Έλληνες το εξής: παρατήστε το το γουρούνι. Μην ασχολείστε καθόλου με αυτόν τον ψυχασθενή. Μην του δώσετε την ευκαιρία να διαπράξει τα έκτροπα που ψάχνει. Την απάντηση οι Έλληνες θα την δώσουμε στην κάλπη. Θέλω επίσης να πω, σε όσα μέλη της Κυβέρνησης διαθέτουν ακόμα σχετική νοημοσύνη και έχουν αίσθηση του κινδύνου, το εξής: ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ, ΤΟΝ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ.
ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ
Εδώ είχαμε άλλα αιματηρά γεγονότα από ομάδα κουκουλοφόρων που διαθέτουν και «νόμιμο» ορμητήριο. Είχαμε την αιματηρή επίθεση στην πολιτική συγκέντρωση της Ελληνικής Αυγής στο Μαρούσι, με τον σοβαρό τραυματισμό μιας γυναίκας, θέλω να προειδοποιήσω τους Έλληνες πολίτες, καθώς και τους αρμόδιους Υπουργούς. Δημοσίας τάξεως και προστασίας του πολίτη κ. Νίκο Δένδια, αλλά και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, για τον ΣΟΒΑΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ αποσταθεροποίησης της Χώρας, που παραμονεύει από τις ακραίες δολοφονικές ενέργειες παρακρατικών κουκουλοφόρων , που στρέφονται κατά πολιτικών υποψηφίων.
Στον Υπουργό ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ αναφέρομαι, διότι υπάρχουν πληροφορίες περί εισόδου ξένων μισθοφόρων στην χώρα , και όπως ΦΥΣΙΚΑ πρέπει να ΓΝΩΡΙΖΕΙ, μία τέτοια απειλή για την χώρα, χαρακτηρίζεται ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ και παρέχει την δυνατότητα στις ειδικές δυνάμεις του στρατού, ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ.    Αυτές οι δολοφονικές ενέργειες, δείχνουν πως υπάρχει σχέδιο για να δυναμιτιστεί το ήδη ηλεκτρισμένο κλίμα , με σκοπό να υπάρξει ένταση , ώστε να μην οδηγηθούμε ομαλά και ειρηνικά στις εκλογές, μέχρι και να ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. Ειδικά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και για τις δύο επόμενες εβδομάδες των εκλογών, η κατάσταση κρίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη. Οι ΑΠΕΙΛΕΣ άλλωστε του Ευάγγελου Βενιζέλου, που με αυτό το μοναδικό και απύθμενο θράσος , απευθύνει προς την Ελληνική κοινωνία , ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥ.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, ο πανικός της συγκυβέρνησης γίνεται έκδηλος και αισθητός. Η αιτία είναι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που λαμβάνουν τα κόμματα και φυσικά είναι άλλα και διαφορετικά , από αυτά που παρουσιάζουν στον λαό.
Το defencenet δημοσίευσε στις 9 Μαϊου, άρθρο με τιτλο «Αποκάλυψη: κάνουν δημοσκοπήσεις με το 70% των πολιτών να αρνείται να απαντήσει». Δηλαδή όπως καταλαβαίνουμε, οι δημοσκοπήσεις που μας παρουσιάζουν , αφορούν το 30% του εκλογικού σώματος που δέχονται να απαντήσουν. Και από αυτούς όμως το 18% δηλώνουν αναποφάσιστοι. Δηλαδή μόνο από το 25% των ψηφοφόρων, βγάζουν ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ. Το 75% των Ελλήνων ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ τι θα ψηφίσει. Και αν ψηφίσουν ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ......τότε δεν μπορώ να ξέρω που θα κρύβονται, την επομένη των εκλογών.
Αυτό όμως δεν ήταν άγνωστο στα κόμματα και στους δημοσκόπους. Τό γνώριζαν. Το έχω γράψει και σε άρθρο στις 10 Δεκεμβρίου 2013. Έγραψα τότε, πως για να πάρουν τις 1000 απαντήσεις της δημοσκοπικής έρευνας, κάνουν 2500 τηλέφωνα, με το 60% του λαού να μην απαντά. http://www.pentapostagma.gr/2013/12/%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B7-%CF%84%CE%BF-0-7-%CF%83%CE%B5.html.
Αυτό που περίμεναν, ήταν με την πλύση εγκεφάλου και το πολύ μπλα-μπλα από τα κανάλια και τις εφημερίδες, να καταφέρουν να ΑΛΛΑΞΟΥΝ στο τέλος την κοινή γνώμη. Βλέπουν όμως, πως αντί να καλυτερεύουν τα ποσοστά της κυβέρνησης, αυτά έχουν χειροτερέψει και την επομένη των εκλογών θα ζήσουν κάτι που δεν το έχουν ξαναζήσει. Αυτή είναι η αλήθεια που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις τους.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ.
Το ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΕΙΓΜΑ των δημοσκοπήσεων δείχνει τα κόμματα στο ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ του ποσοστού που μας παρουσιάζουν. Δηλαδή το ποσοστό της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ που μας το παρουσιάζουν περίπου στο 21% , ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΕΙΓΜΑ δίνει 7%. Για την «Ελιά» και το «Ποτάμι» το ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΕΙΓΜΑ δίνει 2% και 2.5% αντίστοιχα. Για το ΚΚΕ και για την «Χρυσή Αυγή» δίνει από 3%. Για τους ΑΝ.ΕΛ. δίνει 2.2% και για την ΔΗΜΑΡ 1%.
Όλα αυτά τα ποσοστά αθροισμένα, μας δίνουν 27.7%. Το ποσοστό που δηλώνουν αναποφάσιστοι είναι 12.3%. Και τα δύο ποσοστά αθροισμένα δίνουν 40%. Οι υπόλοιποι Έλληνες που είναι το 60% τους μιλάνε «Γαλλικά» και λένε θυμωμένοι, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ.
Αυτοί οι «θυμωμένοι» Έλληνες που ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ, τί λέτε να ψηφίζουν; Ν.Δ ή «Ελιά»;
Οι «δημοσκόποι» όμως, το θυμωμένο ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ των Ελλήνων, το ερμηνεύουν όπως θέλουν, και βάζουν ψήφους ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ. Την αλήθεια όμως την ξέρουν και οι δημοσκόποι και τα κόμματα, γι’ αυτό έχει τρελαθεί ο «φασίστ Μπενιζέλ».
ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Θέλω όμως να επιστήσω την προσοχή σε όλους τους Έλληνες. Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, που όχι μόνο δεν ελέγχουν το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά βλέπουν μπροστά τους και τον εφιάλτη της ΔΙΑΛΥΣΗΣ των κομμάτων τους. Αυτό τους καθιστά ιδιαίτερα και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ γιατί δεν είναι Δημοκράτες. Οι απειλές του Ε. Βενιζέλου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΕΣ και καταδεικνύουν την φαζίσουσα νοοτροπία των κυβερνώντων. Είναι λοιπόν αισθητός και ορατός ο κίνδυνος, να «αναλάβουν δράση» τα συνήθει ταραχοποιά στοιχεία των «γνωστών» κουκουλοφόρων, που ήδη ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ τις δολοφονικές επιθέσεις.
Ο σκοπός όλων των Δημοκρατών Ελλήνων πρέπει να είναι ένας. Να διαφυλάξουμε με ψυχραιμία την Δημοκρατία μας για να φθάσουμε ομαλά και ειρηνικά στις εκλογές. Αλλα΄θα είμαστε και προετοιμασμένοι με ένα σχεδιασμό, για παν ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης της χώρας, διότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ και ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ. Και αυτοί δεν είναι Δημοκράτες και γι’ αυτό δεν αποδέχονται την ΕΤΟΙΜΗΓΟΡΙΑ του ΛΑΟΥ, όταν αυτή δεν τους συμφέρει.
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ Κ. ΔΕΝΔΙΑ
Εδώ τώρα πρέπει σαν Έλληνες πολίτες να ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ , αλλά και να ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Νίκο Δένδια: Κύριε υπουργέ, είναι σε θέση το υπουργείο σας και ο κρατικός μηχανισμός, να διαφυλάξει την δημόσια ειρήνη και να προστατέψη την Δημοκρατία ώστε να οδηγηθούμε ΟΜΑΛΑ και χωρίς ΕΚΤΡΟΠΑ στην διεξαγωγή των εκλογών, ΝΑΙ η ΟΧΙ;
Αν αδυνατείτε κύριε υπουργέ της «προστασίας του πολίτη», να προστατέψετε την Δημοκρατία και τους πολίτες, τότε είστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να δηλώσετε ΑΜΕΣΩΣ την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ σας, διαφορετικά ενεργείτε με ΔΟΛΟ κατά της Ελλάδος και του πολιτεύματος.
Σε αυτό να δώσουν ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ και να το διαδώσουν οι Έλληνες, γιατί αυτό που τρέμουν περισσότερο απ’ όλα, είναι ο ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ πολίτης. Η Ελλάδα είναι μία συντεταγμένη πολιτεία , που ΔΙΑΘΕΤΕΙ τους μηχανισμούς προστασίας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και των πολιτών της από ταραχοποιά στοιχεία. Αν δεν ενεργοποιηθούν αυτοί οι μηχανισμοί και οι υπηρεσίες του κράτους, για να προσφέρουν την ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ από το ΣΥΝΤΑΓΜΑ προστασία και ασφάλεια στους Έλληνες πολίτες, εν μέσω της ρευστής και πιο κρίσημης προεκλογικής περιόδου, τότε ενεργούν απροκάλυπτα με ΔΟΛΟ κατά της Ελλάδος.
ΕΚΛΟΓΕΣ – ΜΝΗΜΟΝΙΟ- ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
Επειδή τα «σενάρια» που ακούγονται στο παρασκήνιο και λέγονται “off the record” είναι τραγικά και εφιαλτικά για την Ελλάδα, θέλω μέσα από αυτές τις γραμμές να ενημερώσω τους Έλληνες και να συστήσω ετοιμότητα και ψυχραιμία. Υπάρχει ακόμα και ο κίνδυνος της ΞΑΦΝΙΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ και πρίν από τις Ευρωεκλογές. Αυτό το έγραψαν με «ψιλά» γράμματα μερικές Κυριακάτικες εφημερίδες. Με αυτό που λέω μην «τρελαθείτε» και τρέξετε όλοι στις Τράπεζες, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να το επισπεύσετε. Οι τράπεζες ούτως ή άλλως είναι «στεγνές», αλλά αυτό δεν το λέει κανένας. Οι δανειστές μας δεν ξέρουν, αν αξίζει τον κόπο να εξακολουθήσουν να ρίχνουν κεφάλαια, για την ανακεφαλαιοποίηση τους με τόσο ρευστό πολιτικό σύστημα. Αυτό όμως που ξέρουν πολύ καλά, είναι πως όσα κεφάλαια έχουν δώσει και δίνουν ακόμα, ΤΑ ΧΑΝΟΥΝ αφού απαγορεύεται από το καταστατικό τους να δανείζουν μία χώρα με ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ. Και εμάς μας δανείζουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ από τον Μάιο του 2011, γιατί από τότε το χρέος μας έγινε ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ.
Τώρα λοιπόν, και χωρίς να έχουν κάνει την λεγόμενη ρύθμιση του χρέους , πηγαίνουμε σε εκλογές, με ένα μεγάλο καταγεγραμμένο κύμα θυμού και χωρίς να γνωρίζουν τι θα ψηφίσει το 72% των Ελλήνων. Αυτό για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την Τρόικα και για τα κόμματα της κυβέρνησης, λέγεται με δύο λέξεις: ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ.
Την ρύθμιση του χρέους, θέλουν να την κάνουν για να φαίνεται το χρέος βιώσιμο. Κάτι να κόψουν και να πάνε και την αποπληρωμή στα 50 χρόνια , για να φαίνεται πως είναι βιώσιμο. Τώρα όμως ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ αλλά ΟΥΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ βιώσιμο. Τώρα είναι ΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΔΑΝΕΙΟ. Ο εφιάλτης λοιπόν που βλέπουν μπροστά τους, είναι οι επερχόμενες ΤΥΦΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Αν τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΟΥΝ, που είναι και φαίνεται το πιο πιθανό, τότε δεν μπορεί να γίνει ΡΥΘΜΙΣΗ του ΧΡΕΟΥΣ, γιατί η «Νέα Δημοκρατία» θα ψάχνει τα κομμάτια της, την «Ελιά» θα την κατουράνε οι σκύλοι, το «ποτάμι» θα έχει στερέψει και η Ελλάδα δεν θα έχει καμία ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να εξοφλήσει ένα παράνομο και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ δάνειο. Διότι μας δανείζουν τελείως ΠΑΡΑΝΟΜΑ από τον Μάιο του 2011 και κατά ΠΑΡΑΒΑΣΗ του καταστατικού τους, αφού το χρέος μας ήταν ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ. Συμβαίνει αυτό ακριβώς που ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕ ο άγιος ΚΟΣΜΑΣ: «θα σας δώσουν πολύ παρά, αλλά δεν θα πάρουν τίποτα πίσω».
Αλλά γι’ αυτό είναι οι ίδιοι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, γιατί από την μεγάλη ΑΠΛΗΣΤΙΑ τους να πάρουν την Ελλάδα, έπεσαν οι ίδιοι μέσα στην παγίδα που έφτιαχναν για μας. Είναι ακριβώς η ίδια δανειακή κατάσταση, που ΑΝΑΓΚΆΖΕΙ τους δικαστές, να ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ μέχρι και το 100% των χρεών των πολιτών προς τις τράπεζες. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΔΑΝΕΙΖΕΙ δεν πρέπει να σε δανείζει ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ , αλλά με βάση τα οικονομικά σου. ΟΠΟΙΟΣ σε δανείζει με βάση την περιουσία σου και ΌΧΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΟΥ, αυτός δείχνει ΔΑΝΕΙΑΚΟ ΔΟΛΟ, γιατί δεν θέλει να πάρει πίσω τα χρήματα που σου ΔΑΝΕΙΖΕΙ, αλλά ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ στην αρπαγή της ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ σου.
Για να ΜΗΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ τέτοιος ΔΟΛΟΣ από τους ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΡΑΤΩΝ όπως το ΔΝΤ, το ίδιο το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ τους, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την δανειοδότηση κρατών, όταν το χρέος τους γίνεται ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ. Όταν δηλαδή το χρέος αυτό, δεν μπορεί το κράτος με την οικονομική δυνατότητα που έχει ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ.
Εμάς μας ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ με ΔΟΛΟ και κατά ΠΑΡΑΒΑΣΗ του καταστατικού τους, από τον Μάιο του 2011, οπότε και ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ . Γιατί αν δεν το γνωρίζει η Αντιπολίτευση, τότε ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ και γιατί ζητάνε την ψήφο του λαού; Δεν πάνε καλύτερα οι Μητρόπουλοι και όλοι οι καθηγητάδες, να φυτεύουν μαρουλάκια; Μόνο αυτός ο πολύπαθος Ελληνικός λαός δεν το ξέρει, αφού εμπιστεύεται τους «αντιπροσώπους» του, για να ΦΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ .
Αφήνουμε τους «ΛΥΚΟΥΣ», να φυλάνε τα «ΠΡΟΒΑΤΑ».
Τα έγραψα τώρα πολύ αναλυτικά για να τα καταλάβουν ακόμα και οι «καθηγητάδες». Αντε Ελληνόπουλα μου, διαδώστε το σε όλη την Ελλάδα να μάθουν οι Έλληνες, ότι ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ «ΚΕΡΑΤΑ». Αυτό που χρειάζεται ΜΟΝΟ, είναι να βγει ένας ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ με παρρησία από την Κυβέρνηση και να τους το πεί στα «μούτρα» ΔΗΜΟΣΙΩΣ.
Καταλαβαίνω φυσικά την δυσκολία. Το να ψάχνεις και άντρα και Έλληνα μέσα από αυτές τις «κουνίστρες» του «ψευτορωμαΐικου», φαντάζει αδύνατον. Να έχετε όμως ελπίδα και πίστη, γιατί «τα αδύνατα παρά τοις ανθρώποις, ........ παρά τω Θεώ».
Ο κίνδυνος όμως είναι ΥΠΑΡΚΤΟΣ , γιατί από την ώρα και την στιγμή που καταλαβαίνουν ότι ΧΑΝΟΥΝ τα ΠΑΝΤΑ, θα αντιδράσουν και άσχημα. Και ακόμα κρατάνε στα χέρια τους τα «κλειδιά» του κράτους. Τα εκλογικά αποτελέσματα με διαφορές μεχρι 3% μπορούν και τα «μαγειρεύουν». Με τις εφορευτικές επιτροπές, που ανακυκλώνουν συνεχώς, τα ίδια δικά τους άτομα και με τις «εφεδρείες» των αλλοδαπών ψήφων. Αλλά μεγάλες διαφορές σαν αυτές που αναμένονται τώρα, δεν μπορούν να τις αλλοιώσουν. Χρειάζεται βέβαια σε κάθε ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, να υπάρχει και ΕΝΑΣ ΚΑΘΑΡΟΣ στην καταμέτρηση των ψήφων, γιατί διαφορετικά ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ όσα θέλουν.
Θα ήταν ευχής έργον να φθάσουμε ειρηνικά και χωρίς προβλήματα στις εκλογές, που είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Αλλά με τον «φασίστ Μπενιζέλ» στην κυβέρνηση να απειλεί τους Έλληνες, καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι και ψύχραιμοι. Να θυμόμαστε πως το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή, είναι η ίδια η ζωή και δεν περισσεύει κανένας Έλληνας. Αν προσπαθήσουν τίποτα προβοκάτορες να μας διχάσουν, με ασήμαντες και χθεσινές διχόνοιες, να θυμάστε οτι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα ΚΑΙ ΈΧΟΥΝ ΠΟΛΎ ΒΑΘΕΙΆ ΘΕΜΈΛΙΑ χιλιάδες χρόνια πίσω. Όλοι μας τρέμουν όταν είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ, γιατί η ισχύς που γεννιέται από την ένωση των Ελλήνων, δεν είναι γήινη. Είναι ΟΥΡΑΝΙΑ δύναμη.
Με σύμμαχο λοιπόν αυτήν την ΟΥΡΑΝΙΑ δύναμη, θα πορευθούμε και θα νικήσουμε. Προετοιμαζόμαστε για τα γεγονότα που έρχονται, χωρίς να φοβόμαστε. Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ της πατρίδος ΚΟΝΤΟΦΤΑΝΕΙ.
ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Συγγραφέας-ερευνητής
giannis_lampropoulos@yahoo.com      http://www.katohika.gr/2014/05/kindinos-apostatheropoiisis-tis-xoras-me-ksafniki-eksodo-apo-tin-evrozoni.html

Όταν μόνη της η Φαλάτσι έδιωξε τους Σομαλούς από την πλατεία του καθεδρικού ναού (Duomo) που την είχαν μετατρέψει σε αποχωρητήριο



Τον Ιανουάριο που μας πέρασε, ο πρόεδρο της Σομαλικής κοινότητας της Τοσκάνης στην Ιταλία, Osman Gaal, έλαβε ειδοποιητήριο ότι πρέπει να πληρώσει φόρο 29.000 ευρώ, από ένα παλιό πρόστιμο που του είχε επιβληθεί για παράνομη κατοχή δημόσιας γης. Το πρόστιμο είχε επιβληθεί, επειδή μια ομάδα Σομαλών, τον Ιούλιο του 2000, είχε στήσει μια σκηνή στην Piazza Duomo της Φλωρεντίας, την πλατεία του ιστορικού Καθεδρικού Ναού της εκκλησίας της Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε (Αγίας Μαρίας των Λουλουδιών), ως μέρος μιας διαμαρτυρίας για κάποιους Σομαλούς πρόσφυγες, για την οποία υπήρχαν διαμαρτυρίες, αλλά και "αλληλέγγυοι", αφού, όπως αναφέρει ο Gaal, «είχαμε την αλληλεγγύη του καθολικού επισκόπου». Η ιστορία περιγράφεται από την αείμνηστη Oriana Fallaci, στο βιβλίο της «H Οργή και η Περηφάνεια» (2003) με τον μοναδικό, δικό της τρόπο. Απολαύστε την:
Εγώ, δεν πηγαίνω να στήσω αντίσκηνα στη Μέκκα. Ούτε πηγαίνω να πω το Πάτερ Ημών ή το Άβε Μαρία μπροστά από τον τάφο του Προφήτη. Δεν κατουρώ στους τοίχους ενός τζαμιού κι ούτε θα έκανα τη χοντρή μου ανάγκη πάνω τους. Όταν επισκέπτομαι τις χώρες τους (κάτι από το οποίο δεν αντλώ καμιά ευχαρίστηση), ποτέ δεν ξεχνώ ότι είμαι ξένη και φιλοξενούμενη. Προσέχω να μην προσβάλλω τους κατοίκους με κάποια ενδυμασία, χειρονομία ή συμπεριφορά που ίσως να είναι συνηθισμένη για μας, αλλά ανάρμοστη για εκείνους. Θεωρώ καθήκον μου να συμπεριφέρομαι πάντοτε με σεβασμό, ευγένεια, προσοχή. Ζητώ συγγνώμη αν λόγω άγνοιας ή απερισκεψίας τύχει και παραβιάσω κάποιο κοινωνικό κανόνα ή κάποια δεισιδαιμονία τους. Έτσι….. δεν μπορώ να ξεχάσω την εικόνα του τεράστιου αντίσκηνου που πριν δυο καλοκαίρια παραμόρφωνε την πλατεία του Καθεδρικού Ναού της Φλωρεντίας, της δικής μου πόλης. 
Ήταν ένα αντίσκηνο γιγαντιαίων διαστάσεων, μια τέντα, που την είχαν στήσει Μουσουλμάνοι από τη Σομαλία, οι οποίοι διαμαρτύρονταν επειδή η Ιταλική Κυβέρνηση, για μια και μοναδική φορά, είχε αργήσει να τους ανανεώσει τα διαβατήριά τους και να δεχτεί τους συγγενείς τους που κατά ορδές επιθυμούσαν να εισβάλουν στη χώρα μας. Δηλαδή, τις μανάδες, τους πατεράδες, τ’ αδέλφια, τους θείους, τις θείες, τα ξαδέλφια, τις έγκυες γυναίκες τους και πιθανόν ακόμη κι όλους τους συγγενείς των συγγενών. Είχαν στήσει το αντίσκηνό τους δίπλα στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής, ενώ είχαν τη συνήθεια να αφήνουν πάνω στο πεζοδρόμιο τα παπούτσια τους και τα μπουκάλια με το νερό που χρησιμοποιούσαν για να πλένουν τα πόδια τους πριν τις προσευχές. Δηλαδή, ακριβώς μπροστά στον Καθεδρικό Ναό της Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε και μονάχα λίγα βήματα από το Βαπτιστήριο. Η σκηνή ήταν επιπλωμένη σαν ένα μικρό διαμέρισμα: τραπέζια, καρέκλες, σεζλόνγκ, στρώματα για να κοιμούνται και να γ….ν και καμινέτα για μαγείρεμα που γέμιζαν την πλατεία με μια ανυπόφορη δυσωδία. Πάντοτε διάπλατα ανοιχτή προς δημόσια θέα. Το αντίσκηνο είχε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ από μέσα ακουγόταν συνεχώς μια κασέτα που έπαιζε τη φωνή ενός μουεζίνη, που ασταμάτητα προέτρεπε τους Πιστούς, κατηγορούσε τους Άπιστους και έπνιγε με βάναυσο τρόπο τους γλυκούς ήχους από τις γύρω καμπάνες. Και σαν να μην έφταναν όλ’ αυτά, παντού υπήρχαν οι κίτρινοι λεκέδες από ούρα που σπίλωναν τα χιλιόχρονα μάρμαρα και την επίχρυση πύλη του Βαπτιστηρίου. (Θεέ και Κύριε! Αυτοί οι γιοι του Αλλάχ ξέρουν να σημαδεύουν με τα ούρα τους από μεγάλη απόσταση! Πώς μπορούσαν να πετυχαίνουν με τέτοια ακρίβεια τον στόχο τους που βρισκόταν πίσω από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα, σχεδόν δυο μέτρα απόσταση από τα όργανα της εκτόξευσης;) Επιπλέον, οι γιοι του Αλλάχ, με λεκέδες από κάτουρο και με σωρούς από κόπρανα που έφραζαν την κύρια είσοδο του Σαν Σαλβατόρε Βεσκόβο: την εξαιρετική αυτή εκκλησία, ρωμανικής αρχιτεκτονικής (του ένατου αιώνα), που βρίσκεται κοντά στην πλατεία είχαν μετατρέψει τον ιερό ναό σε αποχωρητήριο.
Άλλωστε, αυτά τα γνωρίζεις. Τα γνωρίζεις, γιατί σε είχα πάρει τηλέφωνο και σε είχα παρακαλέσει να παρέμβεις, θυμάσαι; Είχα, επίσης, τηλεφωνήσει και στον Δήμαρχο της Φλωρεντίας, ο οποίος με επισκέφτηκε αμέσως, υπέμεινε στωικά την έξαρση του θυμού μου και κάπως ντροπαλά παραδέχτηκε πως οι διαμαρτυρίες μου ήταν δικαιολογημένες: «Έχετε δίκιο. Πραγματικά, έχετε δίκιο». Αλλά δεν έδωσε εντολή να απομακρυνθεί το αντίσκηνο. Το αμέλησε, ή καλύτερα, δεν είχε τα κότσια να το κάνει. Επικοινώνησα και με τον Υπουργό Εξωτερικών, έναν Φλωρεντινό με έντονη φλωρεντινή προφορά, ο οποίος είχε την αρμοδιότητα να εγκρίνει ή να απορρίψει την ανανέωση των διαβατηρίων τους. Κι αυτός υπέμενε στωικά τον ψυχικό μου αναβρασμό. Κι αυτός παραδέχτηκε ότι οι διαμαρτυρίες μου ήταν δικαιολογημένες: «Έχετε δίκιο. Πραγματικά, έχετε δίκιο». Αλλά, ούτε κι αυτός έκανε το παραμικρό για να απομακρυνθεί η σκηνή. Ακριβώς όπως ο Δήμαρχος, το αμέλησε. Ή καλύτερα, δεν είχε τα κότσια να το κάνει. Κατόπιν (πέρασαν πάνω από τρεις μήνες) άλλαξα τη στρατηγική μου. Τηλεφώνησα στον αστυνομικό διευθυντή της πόλης και του έτριξα τα δόντια: «Αγαπητέ κύριε διευθυντά, εγώ δεν είμαι πολιτικός: όταν λέω κάτι, το εννοώ στα σοβαρά. Αν μέχρι αύριο δεν έχετε απομακρύνει την αναθεματισμένη τη σκηνή, θα της βάλω φωτιά. Ορκίζομαι, λόγω τιμής, ότι θα την κάψω κι ούτε μια διμοιρία στρατιωτών δεν θα μπορέσει να με εμποδίσει και γι’ αυτό θέλω να με συλλάβετε! Να μου περάσετε χειροπέδες, να με ρίξετε στη φυλακή, να με κλείσετε μέσα! Έτσι, οι εφημερίδες και οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα ενημερώσουν ολόκληρο τον κόσμο ότι η Φαλάτσι βρίσκεται κρατούμενη στην ίδια της την πόλη, επειδή επιχείρησε να την υπερασπιστεί. Κι αυτό θα αδειάσει τα σκατά στη μούρη ολωνών σας». Λοιπόν, σαν πιο γνωστικός από τους άλλους, ο διευθυντής της Ασφάλειας, μέσα σε λίγες μέρες είχε απομακρύνει την σκηνή. Το μόνο που απέμεινε ήταν μια έντονη και αηδιαστική δυσωδία στο πεζοδρόμιο της πλατείας. Δηλαδή, τα βρομερά υπολείμματα από την τρίμηνη σιχαμερή εκείνη κατάληψη. 
Μουσουλμάνοι προσεύχονται μπροστά από τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου
Η νίκη μου όμως ήταν μια φτωχή νίκη, μια Πύρρειος νίκη. Κι αυτό επειδή αμέσως μετά, τα διαβατήρια των Σομαλών ανανεώθηκαν με την έγκριση του υπουργού Εξωτερικών, αυτού που μιλούσε με έντονη φλωρεντινή προφορά, ενώ επιπλέον όλα τα αιτήματά τους έγιναν δεκτά από την κυβέρνηση. Οπότε, σήμερα, όλοι αυτοί οι Σομαλοί διαμαρτυρόμενοι, καθώς και οι πατεράδες τους, οι μανάδες τους, τ’ αδέλφια τους, οι θείοι τους, οι θείες τους, τα ξαδέλφια τους και οι έγκυες γυναίκες τους (που, στο μεταξύ, έχουν προλάβει να γεννήσουν) έχουν εγκατασταθεί ακριβώς εκεί που ήθελαν: στη Φλωρεντία και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. Η νίκη μου ήταν φτωχή, ήταν μια Πύρρειος νίκη, επειδή η απομάκρυνση του αντίσκηνου δεν άλλαξε σε τίποτε τις εξωφρενικές προσβολές που για δεκαετίες τώρα ντροπιάζουν την πόλη μου, μια πόλη που κάποτε ήταν η θαυμαστή πρωτεύουσα της τέχνης, της ομορφιάς, του πολιτισμού. Η παρέμβασή μου δεν αποκάρδιωσε τους υπόλοιπους μουσουλμάνους εισβολείς: τους Αλβανούς, τους Σουδανούς, του Βεγγαλέζους, τους Τυνήσιους, τους Αιγυπτίους, τους Αλγερινούς, τους Πακιστανούς και τους Νιγηριανούς, που διακινούν πυρετωδώς ναρκωτικά. (φαίνεται ότι αυτό είναι μια αμαρτία που δεν την καταδικάζει το Κοράνι). Μαζί μ’ αυτούς, οι πλανόδιοι πραματευτές που κατακλύζουν τους δρόμους μας πουλώντας φτηνιάρικα ρολόγια και στυλό. Οι μικροπωλητές που εκθέτουν τα εμπορεύματά τους πάνω σε μικρά χαλιά, στη μέση των πεζοδρομίων. Οι πόρνες που, ασκώντας το επάγγελμά τους, διαδίδουν το AIDS ακόμη και στους δρόμους της επαρχίας. Οι διαρρήκτες που λεηλατούν τα σπίτια στην ύπαιθρο, ειδικά τη νύχτα και δεν τολμάς να τους αντιμετωπίσεις μ’, ένα ρεβόλβερ, γιατί σ’ αυτή την περίπτωση εσύ είσαι αυτός που θα πάει φυλακή. (Εκτός των άλλων και με την κατηγορία του ρατσιστή).
* Η Οριάνα Φαλάτσι (Oriana Fallaci: 1929 – 2006), η Ιταλίδα δημοσιογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια και συγγραφέας, είναι γνωστή στην Ελλάδα για την σχέση της με τον Αλέκο Παναγούλη και για το πολυδιαβασμένο βιβλίο της «Γράμμα σε Ένα Παιδί που Δεν Γεννήθηκε Ποτέ». Το πιο επιτυχημένο όμως εμπορικά βιβλίο της, είναι το «H Οργή και η Περηφάνεια» (“The Rage and The Pride”) του 2003, που εκδόθηκε λίγο μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Το βιβλίο συγκέντρωσε τα πυρά των κριτικών με το σκεπτικό ότι προκαλεί το «μίσος εναντίον των μουσουλμάνων». Το επόμενο και τελευταίο της βιβλίο ήταν το “The Force of Reason” (“La Forza della Ragione”) δηλ. «Η Δύναμη της Λογικής» που έγινε και αυτό best seller. Εκεί η Φαλάτσι γράφει πως τρομοκράτες έχουν σκοτώσει 6.000 ανθρώπους τα 20 τελευταία χρόνια στο όνομα του Κορανίου και πως η ισλαμική πίστη σπέρνει μίσος αντί αγάπης και σκλαβιά αντί ελευθερίας.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Έτσι συμπεριφέρονται οι Ορθόδοξοι πολιτικοί Άνδρες.

Δημήτριος Νατσιός, Ομοφοβία και τρανσφοβία στο Δημοτικό σχολείο; «Θε μου τι λέπομεν στις μέρες μας»!!


Ομοφοβία και τρανσφοβία στο Δημοτικό σχολείο; «Θε μου τι λέπομεν στις μέρες μας»!!
Γράφει ο Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος
“Πάντα άνω και κάτω γέγονε, πάντα συγκέχυνται και διέφθαρται”. Ολα έχουν γίνει άνω κάτω, όλα βρίσκονται σε σύγχυση και έχουν διαφθαρεί. (Άγιος Ιωάννης ο  Χρυσόστομος)
Εν πρώτοις μια παραπομπή στο άρθρο 16,2 του εν ισχύ Συντάγματος, το οποίο οι ποικιλώνυμοι “αναθεωρητές” έχουν θέσει στο στόχαστρό τους. Μεταξύ των όσων διαλαμβάνει για την παιδεία ως “βασική αποστολή του Κράτους” έχει και ως σκοπό και την ηθική αγωγή των Ελλήνων. Ο σεβαστός Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ε.τ., Βασίλειος Νικόπουλος, στο τελευταίο του εξαιρετικό πόνημα με τίτλο “Αγαπημένο μου Σύνταγμα ή αντιΣυνταγματικοί παραΛογισμοί” – βιβλίο που αποδομεί τους …αποδομητές του Εθνους – σημειώνει τα εξής σπουδαία: “Το Σύνταγμα αναφέρεται στην παιδεία των Ελλήνων. Στους Ελληνες αναφέρονται οι συνταγματικοί στόχοι της παιδείας… Η παιδεία την οποία παρέχει το ελληνικό Κράτος πρέπει κατά το Σύνταγμα να είναι αποκλειστικώς ελληνική…”. (εκδ. “Αρμός”, σελ. 322). Αρα ό,τι εισέρχεται στο σχολείο, κάθε γνωστικό αντικείμενο, πρέπει να σέβεται την ταυτότητά μας, τις παραδόσεις μας, την ιδιαιτερότητα του πολιτισμού των Ελλήνων.


 Την “ηθική” όλοι την κατανοούμε. “Η ηθική είναι κείνη που σηκώνει τον άνθρωπο απάνω από το κτήνος και τον ντύνει με μιαν άφθαρτη στολή κεντημένη με κάθε ευγένεια, με κάθε σοβαρό και υψηλό αίσθημα και πλουμισμένη με τα αθάνατα διαμάντια που λέγονται φρονιμάδα, σεμνότητα, γενναιότητα της καρδιάς, ευαισθησία και ευγένεια της ψυχής και με όσα κάνουνε τον άνθρωπο, από ένα σιχαμερό και εξευτελισμένο ζώο,  ένα πλάσμα πολύ σπουδαίο και θαυμαστό”, γράφει ο Φ. Κόντογλου στα “Μυστικά Ανθη”. (σελ. 25). Ερωτώ: προάγεται η ηθική αγωγή στο σχολείο μ’ αυτό που διάβασα και αμέσως παραθέτω;  Είναι «Δελτίο Τύπου»:
«Η ομάδα Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με το Σχολείο Παιχνιδιού – Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης, τη Ζωντανή Βιβλιοθήκη – Human Library Greece και το Σύλλογο Διδασκόντων 66ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, διοργανώνει την Παρασκευή 2 Μαίου 2014 στις 16.45, στο 66ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, ημερίδα με θέμα “Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση, παιδιά – γονείς – εκπαιδευτικοί”...
Στόχος της ημερίδας είναι να ανοίξει γόνιμο διάλογο για το θέμα του ομοφοβικού και τρανσφοβικού εκφοβισμού στην εκπαίδευση και να επισημάνει την αναγκαιότητα ανάληψης συστηματικών και πολυεπίπεδων δράσεων για τη δημιουργία ενός κλίματος ασφάλειας για όλα τα μέλη του, δηλαδή τα παιδιά, τους γονείς και τους/ τις εκπαιδευτικούς – όπως γίνεται σε αρκετά κράτη της ΕΕ.
Στην ημερίδα θα γίνει παρουσίαση της καταγραφής των ομοφοβικών και τρανσφοβικών περιστατικών στη σχολική ζωή με βάση τα δεδομένα της έρευνάς μας που διεξήχθη μέσω διαδικτύου από το 2010 έως το 2013 και θα γίνει ενημέρωση για τη νομοθεσία της ΕΕ και της Ελλάδας σχετικά με την ίση μεταχείριση σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. Στη συνέχεια, θα προταθούν όροι βελτίωσης των προγραμμάτων σεξουαλικής αγωγής – διαφυλικών σχέσεων και καλές πρακτικές για την πρόληψη και αντιμετώπιση του ομοφοβικού / τρανσφοβικού εκφοβισμού στην εκπαίδευση και θα τονιστεί η αναγκαιότητα μιας αντισεξιστικής εκπαιδευτικής πολιτικής – με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση μιας νέας αντίληψης για τον ανδρισμό καθώς αυτό συνδέεται άμεσα μείωση του ομοφοβίας και της τρανσφοβίας. Τέλος, θα παρουσιασθεί, ως παράδειγμα, ένα παιδικό βιβλίο που σέβεται την οικογενειακή ποικιλομορφία και μπορεί να συμβάλει στην άρση ορισμένων εμποδίων που προέρχονται από την ομοφοβία, την ύπαρξη προκαταλήψεων και την έλλειψη ανάλογων παραδειγμάτων στο παιδαγωγικό υλικό».
Ερωτώ: τι ακριβώς σημαίνει “ομοφοβία” και “τρανσφοβία”;  ποιoς φοβάται ποιoν ή τι; Υπάρχουν μεταξύ των παιδιών του Δημοτικού σχολείου τέτοια φαινόμενα; Δηλαδή φοβάται ή αντιμετωπίζει με ρατσισμό ένα παιδάκι 6-7 χρονών μια …λεσβία; Θα σταθεί δάσκαλος ενώπιον των μικρών παιδιών και θα τους αναλύει τέτοιες διαστροφές; (Oι γονείς θα τον καταγγείλουν ως σχιζοφρενή και θα τον στείλουν για τα περαιτέρω). Τι σημαίνει “νέα αντίληψη για τον ανδρισμό”; Γιατί ειδικά για τον “ανδρισμό”; Ο “παραδοσιακός”, “ο ανδρικός” ανδρισμός έχει ξεπεραστεί; (“Θέε μου τι λέπομεν στις μέρες μας” που έλεγε και ο Μακρυγιάννης. Δεν ξέρω πώς να εκφραστώ! Εγιναν οι αξίες σκουπίδια και τα σκουπίδια “αξίες”. “Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους” έλεγε ο Πατροκοσμάς. Το “κακό” ήρθε και έχει όνομα “ο όφις ο αρχαίος, ο καλούμενος Διάβολος”).
Τι εννοούν με την φράση “οικογενειακή ποικιλομορφία”; Μήπως τις διαστροφικές συμβιώσεις, που εξευτελίζουν τον θεσμό της αληθινής οικογένειας; Θα εξηγούν στα παιδιά μας αυτές “τις ποικιλίες” δηλητηριάζοντας τα διά βίου;
(Μεταξύ των εισηγητών είναι καθηγητές πανεπιστημίου, σχολικοί σύμβουλοι, δάσκαλοι και λοιποί… φοβισμένοι. Τον μόνο “φόβο” που δεν έχουν είναι “φόβο Θεού”. Και χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται κατά τον αείχλωρο λόγο του Ντοστογιέφσκι).
Τι θα πει, συνεχίζω με ερωτήματα, ότι αυτό “γίνεται σε αρκετά κράτη της Ε.Ε”; Δόξα τω Θεώ έχουμε (είχαμε) μείνει πίσω από την Ευρώπη σε κάποια πράγματα. Η Ευρώπη, πτώμα άταφο, τυμπανιαίας αποφοράς, είναι η χώρα των Γαδαρηνών. Ο άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς έγραφε: “Ο Χριστός επήρε τον Σταυρόν Του και την ευλογίαν Του και απεμακρύνθη από την Ευρώπην. Έμεινε ζόφος και δυσωδία. Και σεις τώρα αποφασίστε με ποίον θα υπάγετε, ποίον θα ακολουθήσετε: την σκοτεινήν και δυσώδη Ευρώπην ή τον Χριστόν;”. (αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς, “Ορθόδοξος Εκκλησία και Οικουμενισμός”, εκδ. “Ορθόδοξος Κυψέλη”, σελ. 252). (Είδαμε τις “προκοπές” της Ευρώπης, αυτές τις ημέρες, στο τρισάθλιο κοπροθέαμα που ονομάζεται Γιουροβίζιον. Προφανώς το αλλόκοτο αυτό πλάσμα από την Αυστρία, εκπροσωπεί “την νέα αντίληψη για τον ανδρισμό” που ονειροφαντάζονται οι ημέτεροι προοδομανείς).
Πίσω όμως απ’ όλα αυτά τα παρδαλά καρυκεύματα, περί αντιμετώπισης των διαφόρων “προκαταλήψεων” στο σχολείο, κρύβεται ο ανομολόγητος στόχος αποσύνθεσης, σπίλωσης και κατασυκοφάντησης του οικογενειακού θεσμού. Η οικογένεια, το ευλογημένο καταφύγιο, η Μεγάλη του Γένους Σχολή, είναι το τελευταίο, το έσχατο οχυρό της πατρίδας μας. Μέσω της τηλεόρασης, του τρίτου γονέα, τα παιδιά εισπνέουν όλες τις αναθυμιάσεις της κοινωνίας. Ούτε για δείγμα, έστω για κάποια ισορροπία εντυπώσεων, δεν συναντάς μια ομαλή και ευτυχισμένη οικογένεια. Στα σχολικά βιβλία γλώσσας “διαφημίζεται” το διαζύγιο. (“Απ’ όλες τις μορφές πόνου και απώλειας τίποτε δεν συγκρίνεται με το διαζύγιο” έλεγε ο Ιγ. Μπέργκμαν). Δεν υπάρχει ούτε ένα κείμενο στο οποίο να προβάλλεται η φυσιολογική οικογένεια. Υπάρχει όμως θέση, όπως έχω ξαναγράψει, σε σχολικό βιβλίο, στο τετράδιο εργασιών Α’ Γυμνασίου (σε 12-13χρονα παιδιά), για κείμενο – εξέρασμα στο οποίο εξυμνείται το βδελυρότατο των εγκλημάτων: η παιδεραστία (σελ. 16). Ο δεσμός 25χρονου με 13χρονη μαθήτρια. Ετσι γινόμαστε κι εμείς σιγά  σιγά “Ευρωπαίοι”, ένας ανθρώπινος πολτός, που θα καταναλώνει τα ξυλοκέρατα, τις γουρουνοτροφές με τις οποίες θα μας ελεούν οι Φράγκοι και οι μνημονιακοί λακέδες που τους δορυφορούν.
Γι’ αυτό “ώρα ημάς ήδη εξ ύπνου εγερθήναι”.
Η πατρίδα καταστρέφεται, η παιδεία κατεδαφίζεται, η οικογένεια μαγαρίζεται. Οι πολιτικοί νάνοι και αρλεκίνοι, αντί να ασχολούνται με τα προβλήματα του λαού ασχολούμαστε εμείς με τα δικά τους. Αν θα επιβιώσει η Ελιά, η Ποταμιά και κάθε συμφορά του τόπου. Οι γονείς «να ταράξουν» στις μηνύσεις όσους βρομίζουν τα παιδιά τους. Για τα βιβλία και τις καντιποτένιες  ημερίδες. Οι δάσκαλοι να διδάσκουν “ψυχή και Χριστό” και να μην φοβούνται. Να τρέμουν όσοι υπηρετούν τα σκοτάδια και τον άρχοντά τους. Ζούμε την απόλυτη παράνοια. Όσοι αντιστεκόμαστε μας λένε τρελλούς.
 Ερχεται καιρός”,  έλεγε ο Μέγας Αντώνιος, “ίνα οι άνθρωποι μανώσιν· επάν δε ίδωσι τινά μη μαινόμενον, επαναστατήσονται αυτώ, λέγοντες: συ μαίνει, διά το μη είναι όμοιον αυτοίς”. Θα έλθει καιρός που οι άνθρωποι θα τρελλαθούν, θα παραφρονήσουν. Εάν δουν κάποιον λογικό, θα επαναστατήσουν εναντίον του, λέγοντες: εσύ είσαι παρανοϊκός,
  γιατί δεν θα είναι όμοιός τους.

http://aktines.blogspot.co.uk/2014/05/blog-post_8761.html
http://amethystosbooks.blogspot.gr/2014/05/blog-post_1393.html

Δελαστίκ: Η κυβέρνηση θα καταρρεύσει μετά τις εκλογές λόγω ΠΑΣΟΚ και θα γίνουν εθνικές στα τέλη Ιουνίου!

delastikΚατάρρευση της κυβέρνησης την 26η Μαΐου λόγω ΠΑΣΟΚ βλέπει ο γνωστός δημοσιογράφος Γ. Δελαστίκ, στην εκπομπή Ενικός του Νίκου Χατζηνικολάου.

Η είδηση δεν είναι αυτή, καθώς αυτό το γνωρίζουν και ..οι πέτρες. Όπως είπε, (αφήνουμε στην άκρη τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπεί και κρατούμε την εμπειρία του) αυτή η εξέλιξη θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εθνικές εκλογές στα τέλη Ιουνίου.


Το σημαντικό στο θέμα είναι αυτό το σενάριο “παίζει” εδώ και λίγες μέρες και μάλιστα με μια πιο συγκεκριμένη ημερομηνία: 29 Ιουνίου.

 

ΠΗΓΗ

Το σενάριο κυβερνητικής αστάθειας μετά τις 25 Μαΐου θέτει σε επιφυλακή τις Ε.Δ.

Η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί αυτή την περίοδο στη χώρα, με τους πολίτες να κρατούν στάση «αναμονής» και να μην εκδηλώνουν τις προθέσεις τους λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών, αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, για το τι μπορεί να ακολουθήσει μετά τις 25 Μαίου, όπου θα έχουν διεξαχθεί και οι Ευρωεκλογές. Ακόμη και αυτό της παρατεταμένης ακυβερνησίας.
Τα ποσοστά των αναποφάσιστων είναι ακόμη πολύ υψηλά, ενώ όπως παραδέχονται οι δημοσκόποι, ένας τεράστιος αριθμός από τους ερωτηθέντες αρνείται να απαντήσει τι θα ψηφίσει, όπως επίσης και δίνει σκοπίμως λανθασμένη απάντηση.

Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται δεδομένη. Και η ήττα της ΝΔ επίσης. Το μείζον ερώτημα είναι ποια θα είναι η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων. Αν είναι περίπου στις 4 με 5 μονάδες στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πώς είναι διαχειρίσιμη. Ορισμένοι μάλιστα μιλούν ακόμη και για ενεργοποίηση σεναρίου πρόωρων εκλογών.
Αν είναι μεγαλύτερη, τότε τα πράγματα αλλάζουν και η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί. Δεν τίθεται θέμα συζήτησης αν η διαφορά προσεγγίζει διψήφιο αριθμό.
Πέρα όμως από τη «μάχη» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υπάρχουν και άλλοι συσχετισμοί που περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την κυβερνητική αστάθεια. Μια εξ αυτών είναι τι θα κάνει η «Ελιά» στις εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις τη φέρνουν κοντά στο 5%. Είναι πιθανό να μην πιάσει όμως ούτε αυτό το ποσοστό και να μην εκλέξει ούτε έναν ευρωβουλευτή.
Τα αστεία διλήμματα του Ε. Βενιζέλου καταδεικνύουν τον πανικό του και την αγωνία του για πολιτική του επιβίωση. Με ποσοστό κάτω του 5% η Ελιά «ξεραινέται» και το ΠΑΣΟΚ διαλύεται. Ο ίδιος περνά στα αζήτητα και ο Α. Σαμαράς χάνει το μοναδικό υποστηρικτή του.
Η «Ποταμία» κερδίζει ψηφοφόρους από την «Ελιά», σκοπίμως φουσκώνεται από τους δημοσκόπους για την επιβίωση του συστήματος την επομένη ημέρα. Στην περιοδεία του ο Σ. Θεοδωράκης μαζεύει 10-15 ψηφοφόρους, αλλά και αυτοί απογοητεύονται αφού δεν έχουν ακούσει ούτε μία πολιτική θέση.
Κρίσιμος παράγοντας είναι η Χρυσή Αυγή. Μετά το «ok» που πήρε κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές έχοντας κερδίσει μία μάχη με την κυβέρνηση. Τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα με καταγραφή αύξησης των ποσοστών της. Είναι σίγουρα τρίτο κόμμα και σε πολλές περιφέρειες «παλεύει» με τη ΝΔ για τη δεύτερη θέση.
Το πολιτικό σκηνικό μοιάζει λοιπόν με μία «κινούμενη άμμο». Στις 26 Μαίου θα διαπιστωθεί ποιοι θα έχουν επιβιώσει και πώς, ποιος κέρδισε και ποιος έχασε.
Μια κυβέρνηση με την ΝΔ να είναι κάτω από το 20% και την «Ελιά» του Ε. Βενιζέλου να μην πιάνει το 5% δεν μπορεί να σταθεί. Μία επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καθαρή διαφορά, μεγαλύτερη από το άθροισμα των κυβερνητικών κομμάτων, είναι δύσκολο να προκαλέσει άμεσα εθνικές εκλογές.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η χώρα μπορεί να μπει σε καθεστώς ακυβερνησίας μέχρι το φθινόπωρο. Κάτι τέτοιο όμως εγκυμονεί κινδύνους και για την ασφάλεια της χώρας. Κάθε φορά που η Ελλάδα δεν έχει σταθερή κυβέρνηση, οι Τούρκοι αυξάνουν την προκλητικότητα τους στο Αιγαίο και στον Έβρο, προβαίνουν σε «εχθρικές» και επιθετικές ενέργειες σε βάρος της χώρας μας.
Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ Αβραμόπουλος, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τον Έβρο και συγκεκριμένα την περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού. Θα μεταβεί συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χ. Μανωλά στην 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, στη συνοριακή γέφυρα των «Κήπων» και σε πολλά στρατιωτικά φυλάκια.
Σκοπός είναι να σταλεί ένα μήνυμα στην Τουρκία πώς οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε κάθε πρόκληση ή εχθρική ενέργεια της Άγκυρας, στον Έβρο ή στο Αιγαίο. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εγγυητής σταθερότητας και ασφάλειας της χώρας», επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία ο κ. Αβραμόπουλος. Αυτό θα τονίσει και από τους Κήπους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr    http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B9%CF%82-25-%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%B4-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE