«Η Βουλγαρία απειλείται με πτώχευση και έξοδο από το NATO».






Ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας,  Μπόικο Μπορίσοφ, επικεφαλής του δεξιού κόμματος GERD, προειδοποίησε σε ομιλία του ότι η Βουλγαρία απειλείται με πτώχευση, ακολουθώντας το ελληνικό σενάριο, καθώς και με ενδεχόμενη έξοδο από το NATO, εάν δεν αλλάξει η τρέχουσα πολιτική στη χώρα.
Ο Μπορίσοφ δήλωσε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί εάν το κόμμα του δεν κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, ώστε 


να κυβερνήσει μόνο του, όπως γράφει το βουλγαρικό Φόκους.
Ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε και ένα παράδειγμα  καλού χειρισμού των πραγμάτων:

«Αυτή  είναι η κατάσταση που βιώνουμε. Και πρέπει να ξέρετε ότι όπως στη διάρκεια του χειμώνα δεν δίνουμε σε μια γυναίκα να οδηγήσει, αλλά προτιμούμε τον καλύτερο οδηγό, έτσι και τώρα τίθεται το ερώτημα, κατά πόσο μπορούμε να αποφύγουν την καταστροφή της χώρας. Η Ελλάδα, ωστόσο, βρήκε βοήθεια. Εμείς, σε κάποιο σημείο, ίσως αναγκαστούμε να βγούμε και από το NATO (λόγω φτώχειας), δήλωσε ο Μπορίσοφ σε μια προσπάθεια να θέσει διλήμματα στους Βούλγαρους πολίτες.    http://www.echedoros-a.gr/2014/08/nato_22.html

Ληστεία στο Δίστομο: Τι είπαν οι ληστές στον όμηρο


 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις ένοπλοι πήραν όμηρο τον ταμία γιατί κατάλαβαν ότι κάποιος είχε πατήσει το κρυφό κουμπί συναγερμού και τον χρησιμοποίησαν ως ασπίδα για τη διαφυγή τους, αρχικά με το κλεμμένο τζιπ και στη συνέχεια με φουσκωτό.
 
Όταν οι δράστες επιβιβάστηκαν στο σκάφος μαζί με τον όμηρο και πριν φθάσουν στην ακτή στο Ξυλόκαστρο τον ρώτησαν εάν ξέρει κολύμπι, όταν εκείνος τους απάντησε καταφατικά τον έριξαν στη θάλασσα για να μην δει πως θα διέφευγαν από την περιοχή.
 
Το αποτέλεσμα ήταν να κολυμπήσει για πάνω από ένα χιλιόμετρο μέχρι να βγει στην ξηρά ! Το ερώτημα είναι γιατί δεν εντοπίστηκε το φουσκωτό, αφού κινητοποιήθηκε εγκαίρως ένα ελικόπτερο της αστυνομίας... Οι αστυνομικοί απαντούν ότι εκείνη την ώρα στον Κορινθιακό κόλπο έπλεαν αρκετά σκάφη και δεν μπορούσε να εντοπιστεί το ύποπτο ταχύπλοο...
 
Οι τρεις ένοπλοι ληστές στα περίπου 15 λεπτά που έμειναν στην τράπεζα, μέχρι δηλαδή να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να πάρουν τις 300.000 ευρώ ήταν ψύχραιμοι και αποφασισμένοι για όλα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ζήτησαν από τους πελάτες και υπαλλήλους να αφήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ ίσως φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.
 
Απευθυνόμενοι στους πελάτες (ανάμεσα τους υπήρχε μία έγκυος) και στους υπαλλήλους είπαν : "Μη φοβάστε, θα πάρουμε τα χρήματα και θα φύγουμε, δεν πειράζουμε πολίτες κι εμείς πολίτες είμαστε. Δεν βλέπετε τι γίνεται, είπε ο ένα ληστής κι εγώ έχασα το σπίτι μου για 5.000 ευρώ. Το βράδυ στα δελτία ειδήσεων θα καταλάβετε ποιοι είμαστε..."
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Αντιρατσιστικό»: Το θέατρο των πολιτικών απατεώνων…



Όπως ήδη γράψαμε, την πρώτη εγγραφή στο νέο σήριαλ για τον «αντιρατσιστικό» τρόμο-νόμο, την έκαναν οι 38 βουλευτές της ΝΔ: Δεν απέρριπταν την ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ουσία του νομοσχεδίου, αλλά απλώς ζητούσαν να συμπεριληφθεί διάταξη η οποία θα όριζε ως αδίκημα τη γενοκτονία των Ποντίων… 
Το παιχνίδι του πολιτικού αποπροσανατολισμού και της εκλογικής κερδοσκοπίας άνοιξε…

«Επεμβαίνει» το ΠΑΣΟΚ (το έτερον σκέλος της κυβερνητικής συμμορίας), απαντώντας στους 38: 
«Για πρώτη φορά θωρακίζεται η ελληνική κοινωνία και η ελληνική δημοκρατία απέναντι στο λόγο του μίσους και τη ρατσιστική και ξενοφοβική ρητορική… η συμπερίληψη των Γενοκτονιών, που έχει στο παρελθόν αναγνωρίσει η Βουλή των Ελλήνων, είναι αυτονόητη». 

Από κοντά και η ΔΗΜΑΡ (η «τσόντα» στυλοβάτης μέχρι χθες της κυβερνητικής συμμορίας, υστερικός προπαγανδιστής του «αντιρατσισμού» και γεννήτορας του «αντιρατσιστικού» νομοσχεδίου του Ρουπακιώτη): 

«ζητήματα όπως η γενοκτονία των Ποντίων δεν προσφέρονται για μικροπολιτική εκμετάλλευση και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψηφοσυλλεκτικές οπτικές… Οι 38 «θέλουν να κολακέψουν συγκεκριμένες μερίδες του εκλογικού σώματος». 

Από κοντά και κάποιοι «Ανεξάρτητοι» βουλευτές (Καπερνάρος και άλλοι): Κραυγές για κάποια δευτερεύοντα στοιχεία του νομοσχεδίου, ανυπόφορης εκλογικής κερδοσκοπίας και εμπορίας της Ορθοδοξίας… 

Δεν άργησε να μπει στο παιχνίδι και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός τους ξεπέρασε όλους, ακόμα και την κυβέρνηση… 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν διατύπωσε την παραμικρή διαφωνία, έστω και σε επιμέρους ζητήματα (για το θεαθήναι όπως οι άλλοι), αλλά αντίθετα κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πάγωμα» του νομοσχεδίου!!! 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βασιλικότερος του Βασιλέως. Κατηγορεί (!!!) την κυβέρνηση ότι θεωρεί «πολυτέλεια την πάταξη του ρατσισμού»!!! 

Κατηγορεί, δηλαδή την κυβερνητική συμμορία που υλοποιεί τις πιο αποτρόπαιες και φρενοβλαβείς ΠΡΑΞΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ εναντίον της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της (τα ρατσιστικά συμβόλαια θανάτου του 4ου Ράιχ), ότι κωλυσιεργεί και θεωρεί «πολυτέλεια την πάταξη του ρατσισμού»!!! 

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο νομιμοποιεί το νομοσχέδιο (εντολή της ΕΕ της αποικιοκρατικής κακουργίας), όχι μόνο νομιμοποιεί τα ανδρείκελα-εκτελεστές των εντολών της ΕΕ, αλλά προχωράει ένα ακόμα βήμα παραπέρα: Ζητάει, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, να εκτελεστούν οι εντολές των διεθνών μαφιόζων και να γίνουν πιο «αποτελεσματικές» και πιο «σκληρές»… 

Διαβάστε την ανακοίνωση Τύπου (με γαρνιτούρα Μπαλτάκου), εδώ: 
http://www.enikos.gr/politics/257929,Katrivanoy:_Mpaltako_zeis_esy_mas_odhg.html 

Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν γίνει κυβέρνηση, θέλει να έχει «κλειδώσει» το λουκέτο της ΟΛΙΚΗΣ ΦΙΜΩΣΗΣ, για να μη βρεθεί ο ίδιος με τέτοια υδρογονοβόμβα στα χέρια του… 

Γι αυτό, ίσως, ήταν ΥΠΕΡ και του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη!!! 

Ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει τη δουλική του ΥΠΟΤΑΓΗ στην πλανητική εξουσία και τα ιδεολογήματα της Νέας Τάξης: ΥΠΟΤΑΓΗ που θα τον τινάξει στον αέρα εάν και όταν γίνει κυβέρνηση…

  Διαβάστε και εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9124

"Βαριά σύννεφα" και στην Βουλγαρία: "Η κυβέρνηση ανατράπηκε γιατί δεν έδωσε βάσεις στις ΗΠΑ για να κτυπήσουν στην Ουκρανία"--ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ.

Η Βουλγαρία θα είναι ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα ανάφλεξης της ανατολικής Ευρώπης; Ολα δείχνουν ότι το βουλγαρικό "ηφαίστειο" είναι έτοιμο να εκραγεί, καθώς η σύγκρουση ΗΠΑ και κατά δεύτερο λόγο της ΕΕ με την Ρωσική Ομοσπονδίας αρχίζει και κλιμακώνεται.

Σήμερα για πρώτη φορά από τότε που η Βουλγαρία μπήκε στο ΝΑΤΟ το ισχυρό βουλγαρικό εθνικιστικό κόμμα "Ατάκα" έθεσε θέμα για την άσκηση "Θρακικός Αετός 2014" και την άφιξη 12 μαχητικών της USAFE σε βουλγαρικές αεροπορικές βάσεις και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση  του Πλάμεν Ορεσάρσκι ανατράπηκε, όταν οι Βούλγαροι αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τις αμερικανικές απαιτήσεις για ανάπτυξη των δυνάμεων τους που εκφράσθηκαν από τον γερουσιαστή Μακέιν κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία!
Η καταγγελία είναι σίγουρα "βαριά" και σίφουρα δεν είναι άσχετη με την περιρέσουσα κατάσταση.
Η Βουλγαρία είναι ο "αδύναμος κρίκος" της ΕΕ, ο λαός της έχει σλαβική-φιννική καταγωγή και σήμερα είναι το μοναδικό κράτος του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, που βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από το 1990 όταν τελείωσε ο "ψυχρός πόλεμος".
Σήμερα ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος "Ατάκα", Βόλεν Σιντέροφ, δήλωσε ότι "Η απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης (σ.σ.: υπηρεσιακή) του Γκεόργκι Μπλιζνάσκι να επιτρέψει την ανάπτυξη αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών είναι επικίνδυνη για τους Βουλγάρους".
«Η βουλγαρική κυβέρνηση επέτρεψε την παρουσία δώδεκα αμερικανικών μαχητικών F-15 και 250 στρατιωτικών σε στρατόπεδα της Βουλγαρίας. Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν στη Βουλγαρία όπως η επέκταση του διαδρόμου απο/προσγείωσης στην αεροπορική βάση Μπέζμερ, κοντά στο Σίλβεν, γίνεται σαφές ότι από τη Βουλγαρία πρόκειται να κάνουν μια βάση σε έναν πόλεμο που σχετίζεται με την Ουκρανία. 
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Γκεόργκι Μπλιζνάσκι πήρε την απόφαση αυτή μετά από πίεση από την αμερικανική πρεσβεία στη Σόφια. Και αυτό είναι ακόμη ένα βήμα μιας σειράς από στοχευμένες δράσεις των ΗΠΑ σε συνεργασία με τα τοπικά ενεργούμενά τους για τη συμμετοχή της Βουλγαρίας σε πόλεμο», δήλωσε ο Βόλεν Σιντέροφ.
Ο ηγέτης του «Ατάκα» υπενθύμισε ότι "Από το 2006, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί χρησιμοποιούν χωρίς κανένα αντάλλαγμα των στρατιωτικών βάσεων στη Βουλγαρία για τις δικές τους ανάγκες και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να μάθει τι εξοπλισμό έχουν στις βουλγαρικές βάσεις. Και η προηγούμενη κυβέρνηση του Πλάμεν Ορεσάρσκι ανατράπηκε, όταν οι Βούλγαροι αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τις αμερικανικές προτάσεις που εκφράσθηκαν από τον γερουσιαστή Μακέιν κατά την επίσκεψή του στη Βουλγαρία".
Ποια ήταν τα "προαπαιτούμενα" των ΗΠΑ:
-Να έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες το δικαίωμα να χρησιμοποιούν όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμια για τις Ενοπλες Δυνάμεις τους, με τις ανάλογες υλικοτεχνικές και άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με την κατάσταση στην Ουκρανία και να παράσχουν στρατιωτική υποστήριξη σε εχθροπραξίες στην Ουκρανία προς την πλευρά των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και
-Να προωθήσουν την καλλιέρχεια, να επεξεργαστούν και να πωλούν γενετικά τροποποιημένα αγροτικά προϊόντα.
Και ο Βόλεν Σιντέροφ κατέληξε: "Οι Βούλγαροι πρέπει να ξυπνήσουν και να συνειδητοποιήσουν που οδηγούν τη χώρα αυτές οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Οι λύσεις αυτές είναι επικίνδυνες για τους Βουλγάρους και θα φέρουν τη χώρα σε πόλεμο".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr             http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CF%86%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CE%B4%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1

ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ:Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάτω από τα πυρά των όλμων , δυο ορθόδοξοι ρωσόφωνοι ιερείς στο Ντονέτσκ, περνάνε από όλα τα χαρακώματα και τις θέσεις των υπερασπιστών της πόλης για να τους ευλογήσουν με τα κειμήλια που αποκόμισαν ως ευλογία από ταξίδι τους στο Άγιον Όρος.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

 Η 19η Αυγούστου ήταν διπλή γιορτή για τους κατοίκους του Ντοντέτσκ και για την πολιτοφυλακή που αγωνίζεται να μην παραδοθεί η πόλη και ο πληθυσμός της στα στρατεύματα του Νέου Φύρερ Ποροσένκο.Ήταν η γιορτή της Μεταμόρφωσης αλλά και η υποδοχή της ευλογίας του Αγίου Όρους προς τον αντιστεκόμενο λαό του Ντονμπάς.

Οι δυο ιερείς με αγιογραφημένο από αθωνίτες μοναχούς, αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Πορταίτισσας, με τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου τοποθετημένο σε θήκη ασημένιου και καδραρισμένου Σταυρού και με μια ακόμα αγιογραφημένη εικόνα του Αγίου Παντελέημονα, προστάτη της αθωνίτικης ρωσικής Μονής, ευλόγησαν έναν προς έναν τους άνδρες και τις γυναίκες της πολιτοφυλακής.


Σε κάθε θέση, σε κάθε μονάδα, σε υπόγεια καταφύγια ή σε υπαίθριες ζώνες, στήνονταν τα αυτοσχέδια εικονοστάσια. Ακόμα και πάνω σε οχωρυματικά σακιά, ή άδεια κουτιά από πολεμοφόδια. Μετά το διάβασμα της ευχής, ο κάθε πολιτοφύλακας , μεταξύ των οποίων και γυναίκες, προσκυνούσαν τα κειμήλια, και έπαιρναν ευλογία από μια εικονίτσα του Αγίου Παντελεήμονα. Οι δυο ιερείς τους ράντιζαν με αγιασμό και τους εύχονταν να έχουν πνευματική βοήθεια στον αγώνα.Προσευχήθηκαν να τύχουν της θείας βοήθειας και υπεράσπισης, γνωρίζοντας ότι δίνουν έναν άνισο αγώνα με τα υπεροπλισμένα στρατεύματα και τα παραστρατιωτικά τάγματα της χούντας του Κιέβου.

dimpenews:η προσευχή των αγωνιστών του Donetsk

Προς ενίσχυση των αγωνιστών ο ιερέας είπε τα εξής λόγια:

Οι γέροντες στο Άθως κατάλαβαν μόνοι τους ότι είμαστε από το Ντόνετσκ και μας περίμεναν με τρείς εικόνες. Τις αγιογράφησαν ως ερημίτες στα βουνά. Ξέρουν ακόμα και τι συμβαίνει εδώ στη χώρα μας, και μας έδωσαν αυτές τις εικόνες ως ευλογία για να ενισχύσουν τους πολεμιστές μας στον αγώνα για την Ιερή Ορθόδοξη πίστη. Οι γέροντες δεν ξέρουν πολλά για τον φασισμό των μπαντεριστών αλλά γνωρίζουν ότι σε αυτά εδώ τα εδάφη πολεμιέται η Ορθόδοξη θρησκεία από τους “γιάνκηδες”, ξέρουν το βάθος …Έκαναν την εικόνα με τέτοια πίστη,με τέτοια ελπίδα ώστε εσείς να έχετε τη νίκη και μας ζήτησαν να σας την μεταφέρουμε ώστε να έχετε αυτήν ελπίδα. Ο Θεός είναι μαζί μας, ο Θεός είναι Δικαιοσύνη.

Ακόμα και κάτω από τα πυρά των όλμων η προσευχή δεν σταματούσε. Νεαρός στρατιώτης που ήταν αβάπτιστος παρουσιάστηκε και ζήτησε να βαπτισθεί καθώς όπως είπε «στα χαρακώματα , δεν υπάρχουν άθεοι ».

 

dimpenews

TO NΑΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣΦΑΓΗ


 

Την ώρα που η πολιτικοστρατιωτική χούντα του Κιέβου κάνει ανθρωποσφαγές σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ με τις σορούς αμάχων να κοίτονται σε πάρκα,   δημοσιές, δρόμους, αυλές και κτήματα, ο δικαιοκρίτης Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, κ. Ραμσούσεν, αντιστρέφει το κλίμα κατηγορώντας τη Ρωσία για παραβίαση κανόνων του Διεθνού Δικαίου.

Λουγκάνσκ και αυτές οι εικόνες δεν ενοχλούν τους υπερασπιστές του Διεθνούς Δικαίου

Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π

 Άμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας προς τον Γ.Γ. Γραμματέα του ΝΑΤΟ Ραμσούσεν που καταδίκασε πιο νωρίς σήμερα την αποστολή ανθρωπισικής βοήθειας στην Ανατολική Ουκρανία.Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Sergueï Riabkov δήλωσε:

“Η Ρωσία σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.Όποιος αναφέρεται σε κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που εμείς ανέκαθεν σεβόμασταν και θα συνεχίσουμε να σεβόμαστε, προσάπτει τα δικά του λάθη στους άλλους” “Ενεργούμε σε αυστηρή συμβατότητα με τους κανόνες του Διεθνούς ανθρωπιστικού Δικαίου”, Δεν μπορούμε πλέον να ανεχθούμε τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της ΝΑ Ουκρανίας”

αυτές οι εικόνες από το Λουγκανσκ με δολοφονίες αμάχων στην αφρικανικού τύπου “δημοκρατία” του Ποροσένκο δεν είναι καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου;

Προηγουμένως σήμερα το NATO δια του Γ.Γ. του Anders Fogh Rasmussen είχε καταδικάσει την είσοδο του ανθρωπιστικού κομβόι που απέστειλε η Ρωσία στην Αν.Ουκρανία και μάλιστα στο Λουγκάνσκ σε μια πόλη που για 20 ημέρες είναι χωρίς νερό.Υποστήριξε ότι αποτελεί μια παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Ρωσίας. Kατά τη γνώμη του οι κάτοικοι πρέπει να πεθάνουν από λειψυδρία και αφυδάτωση όπως στην Αφρική.

Ευρώπη ………….ανθρώπινα δικαιώματα διεθνές δίκαιο

“Καταδικάζω την είσοδο του διατεινόμενου ανθρωπιστικού κονβόι σε ουκρανικό έδαφος άνευ της συγκατάθεσης των ουκρανικών αρχών και εν τη απουσία αντιπροσώπων του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.”

Το Διεθνές Δίκαιο εν πλήρη τήρηση στο Λουγκάνσκ

“Αυτή είναι μια κατάφορη καταπάτηση των διεθνών ρωσικών δεσμεύσεων συμπεριλαμβανομένων αυτών που η Ρωσία πήρε πρόσφατα σε Βερολίνο και Γενεύη και αποτελεί μια νέα παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας”, ανέφερε ο M.Rasmussen σε ανακοινωθέν που αναρτήθηκε στο site του ΝΑΤΟ.

με ψίχουλα δημητριακών καρπών δεν σώζονται από τη γενοκτονία οι ρωσόφωνοι …Λουγκάνσκ γενοκτονία

Οι Ρώσοι στάθηκαν γενναιόδωροι…….Το ρωσικό κομβόι αποτελείται από 280 λευκά φορτηγά Kamaz που μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης εκ των οποίων 400 τόνoι δημητριακών ,100 τόνοι ζάχαρης 54 τόνοι ιατρικοφαρμακευτικής βοήθειας, 12.000 υπνόσακοι και 69 γεννήτριες ποικίλης χρήσης.

Λουγκάνσκ ο εγκάθετος της Δύσης και αναγνωρισμένος από τη Ρωσία ως πρόεδρος Ποροσένκο σκοτώνει πολίτες…..

Όλα τα καμιόνια έφθασαν στο Lougansk σύμφωνα με τις τοπικές αρχές , η εκφόρτωση ξεκίνησε και όταν ολοκληρωθεί το υλικό θα διανεμηθεί στους κατοίκους ενώ δεν απέκλεισαν μέρος του φορτίου να προωθηθεί και στο επίσης αποκλεισμένο Ντονέτσκ.(ria novosti)

η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου από την χούντα του Κιέβου

dimpenews

Δακρύζει εικόνα του Αγίου Ιννοκεντίου Μόσχας (ΦΩΤΟ).

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Δακρύζει για δεύτερη ημέρα η εικόνα του Αγίου Ιννοκεντίου Μόσχας, η οποία βρίσκεται σε παρεκκλήσι εντός της Θεολογικής Σχολής.Σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών η εικόνα του Αγίου ανέβλυζε ένα παχύρευστο υγρό, το οποίο ευωδίαζε σε όλο το ναό. 
Σήμερα, Πέμπτη 21 Αυγούστου το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο της Θεολογικής Σχολής συνεδρίασε υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Ιγνατίου, οι οποίοι εκ πρώτης όψεως δεν εντοπίζουν φυσικά αίτια για το φαινόμενο.

πηγή

Η εκτέλεση του Φόλεϊ ολόιδια με το φινάλε του Seven [Βίντεο]


-->
Απίστευτες ομοιότητες μεταξύ του βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ στα χέρια των τζιχανιστών και των τελευταίων σκηνών του θρίλερ Seven εντόπισαν κάποιοι χρήστες στο διαδίκτυο.
  • Η πορτοκαλί φόρμα του κρατούμενου είναι ίδια με αυτή που φορούσε ο Κέβιν Σπέισι
  • Τα μαύρα ρούχα του εκτελεστή του Ισλαμικού Κράτους μοιάζουν χρωματικά με τα μαύρα ρούχα του Μπραντ Πιτ, ο οποίος τελικά τον εκτελεί.
  • Το τοπίο είναι επίσης παρεμφερές -έρημο, άνυδρο, χωρίς κάποιο ίχνος έντονης βλάστησης.
Τελικά το ότι ο κινηματογράφος μιμείται τη ζωή μπορεί και να σημαίνει στις μέρες μας το ακριβώς αντίθετο!

Να παρέμβει αμέσως ο Πρετεντερης και ο Μπάμπης! Η Αίγυπτος αγνόησε το ΔΝΤ και βρήκε λεφτα απο την …Ρωσία!



Λίγες ημέρες μετά την Αργεντινη, που βρήκε λεφτα απο την Κίνα αντί να… χρεοκοπήσει! Τι ύβρις…
Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας έγινε γνωστό ότι η Ρωσία και η Αίγυπτος συμφώνησαν να επεκτείνουν το εμπόριο και την οικονομική συνεργασία και την αύξηση της προσφοράς προς τη Ρωσία της αιγυπτιακής γεωργικής παραγωγής κατά 30%, όπως αναφέρθηκε στη δημοσίευση της Ngr- Maariv, που επικαλέστηκε τη ρωσική ιστοσελίδα «Вестник Кавказа» – Κήρυκας του Καυκάσου.

Καθώς η Ευρώπη έχει εισαγάγει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και η τελευταία έχει προβεί σε κατάλογο απαγορευμένων αγαθών από τις ευρωπαϊκές χώρες, ο Πούτιν χτίζει, με μεγάλη επιτυχία, τις επαφές στη Μέση Ανατολή.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, συμφώνησαν για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ της Αιγύπτου και τηςΤελωνειακής Ένωσης, η οποία, εκτός από τη Ρωσία περιλαμβάνει τη Λευκορωσία και το Καζακστάν. Αυτό σημαίνει την εισαγωγή μιας απλοποιημένης διαδικασίας, για την απελευθέρωση των αιγυπτιακών προϊόντων στη ρωσική αγορά. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, η δυνατότητα δημιουργίας ενός Κέντρου Logistics για τους Αιγυπτίους στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Η Αίγυπτος με τη σειρά της, είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής του ρωσικού σιταριού και το επόμενο έτος σχεδιάζεται να αγοράσει τουλάχιστον 5 έως 5,5 εκατομμύρια τόνους και οι δύο πλευρές συζήτησαν το ενδεχόμενο της επέκτασης της στρατιωτικής- τεχνικής συνεργασίας, καθώς και τη συνεργασία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.

Μετά τη συνάντηση, πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι η Αίγυπτος βγήκε από τη ζώνη της αμερικανικής επιρροής και αυτό δημιουργεί πρόσθετες ευκαιρίες για τη Ρωσία.

Ο επικεφαλής του Καυκασιανού Ινστιτούτου, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Βλαντίμιρ Γεβσέγεβ, πιστεύει ότι η Αίγυπτος, μια χώρα προσανατολισμένη στον αραβικό κόσμο, η δημιουργία μια ισχυρής σύνδεσης με την Ρωσία, θα επηρεάσει, σαφώς, όχι μόνο τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, αλλά και τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία θα έχει ένα σοβαρό αντίκτυπο στις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στην μεγάλη αυτή περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος θα υπενθυμίσει το ρόλο που έπαιξε η Αίγυπτος το περασμένο φθινόπωρο, ενώ συζητούσαν το ενδεχόμενο χρήσης βίας στη συριακή σύγκρουση. Η απόφαση, ακόμη, της Αιγύπτου να αναπτύξει συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, δηλώνει από μόνη της την εδραίωση μιας μακροχρόνιας σχέσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της NRG-Maariv, το Δεκέμβριο του 2013, έγινε γνωστό ότι η Αϊγυπτος είχε συζητήσει το ενδεχόμενο αγοράς ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού ύψους πάνω από 2 δις δολάρια.

Ειδικότερα συζητήθηκε η αγορά Mig-29 (μέχρι τώρα η Αίγυπτος αγόραζε μαχητικά F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες), ελικόπτερα Mi-24, συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων «Buk-M2» και αντιαρματικά βλήματα και πολλά άλλα.

Υπενθυμίζεται ότι η στροφή προς τη Ρωσία έγινε μετά την άρνηση των ΗΠΑ να πωλήσει παρόμοια όπλα στην νέα αρχή της Αιγύπτου το περασμένο έτος.
echedoros-a

Hellasforce.com

Η ελληνική καταγωγή των αρχαίων Ρωμαίων.


Είχαν οι Ρωμαίοι ελληνική καταγωγή; Δείτε το παρακάτω άρθρο.

1) Οι Αρχαίοι Έλληνες Ρωμαίοι.

Αυτή καθ' αυτή η ύπαρξη των αρχαίων Ελλήνων Ρωμαίων αγνοείται εντελώς από τους ιστορικούς που εξακολουθούν να υποστηρίζουν το Ψέμα του Καρλομάγνου το 794 στο οποίο οφείλεται το ιστορικό δόγμα ότι η ρωμαϊκή γλώσσα ήταν και είναι τα Λατινικά.

Παρόλο που οι πηγές μαρτυρούν ότι η πρώτη γλώσσα των Ρωμαίων ήταν τα Ελληνικά. Αυτή η πλαστογράφηση της ιστορίας από τον Καρλομάγνο το 794 έγινε στα πλαίσια της ανάγκης να αποκοπούν οι δυτικοί υπόδουλοι στους Φραγκο-λατίνους Ρωμαίοι από τους ελεύθερους Ρωμαίους της Ανατολής. 

Ο Φράγκος αυτοκράτορας Λουδοβίκος II (855-875) υποστηρίζει καθαρά το Ψέμα του Καρλομάγνου το 794 με τα ακόλουθα λόγια. 

Το 871 έγραφε στον αυτοκράτορα των Ρωμαίων Βασίλειο τον 1ο (867-885) τα εξής: "…μας έχει δοθεί η διακυβέρνηση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας λόγω της ορθοδοξίας μας. 

Οι Γραικοί έπαψαν να είναι αυτοκράτορες των Ρωμαίων λόγω της κακοδοξίας τους. 

Όχι μόνο εγκατέλειψαν την πόλη (Ρώμη) και πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας, αλλά παράτησαν και τη Ρωμαϊκή εθνικότητα ακόμη και την Λατινική γλώσσα. Μετανάστευσαν σε άλλη πρωτεύουσα και απέκτησαν εντελώς διαφορετική εθνικότητα και γλώσσα."

Ας συγκρίνουμε αυτή τη φράγκικη ανοησία με την ιστορική πραγματικότητα και την πορεία μέσα από την οποία η Ρώμη έγινε Αυτοκρατορία ολόκληρου του Ελληνόφωνου κόσμου. Οι αρχαίοι Έλληνες Ρωμαίοι ήταν το αποτέλεσμα της ένωσης των ελληνόφωνων φυλών της Ιταλίας. 

Αυτές οι ελληνόφωνες φυλές ήταν οι εξής: Οι Αβοριγίτες που ήρθαν στην περιοχή της Ρώμης από την Αχαία της Ελλάδας, αρκετές γενιές πριν τον Τρωικό πόλεμο. 

Αυτοί οι Αβοριγίτες αφομοίωσαν στη φυλή τους ό,τι είχε απομείνει από τους Έλληνες Πελασγούς της Ιταλίας που είχαν αποδεκατιστεί από μια μυστηριώδη ασθένεια. 

Ο Porcius Cato είναι ο μοναδικός που αναφέρεται στην ιστορία των Πελασγών της Ιταλίας και στην ένωσή τους με τους Αβοριγίτες στο De Origines, και επαναλαμβάνεται κατά λέξη από τον Διονύσιο. 

Οι Αβοριγίτες και οι Πελασγοί ενώθηκαν με μερικούς αποίκους από την Τροία και έτσι προήλθαν οι αρχαίοι ελληνόφωνοι Λατίνοι της Alba Longa. 

Ένα τμήμα αυτών των ελληνόφωνων Λατίνων της Alba Longa, οδηγούμενο από τα αδέλφια Ρωμύλο και Ρώμο ίδρυσαν τη Ρώμη στους Λόφους του Παλατίνου και του Καπιτωλίου. 

Συνεργάστηκαν επίσης με μερικούς από τους Έλληνες Σαβίνες της Ιταλίας που είχαν εγκατασταθεί στον γειτονικό Λόφο Quirinal. Οι Σαβίνες είχαν μεταναστεύσει στην Ιταλία από τη Λακωνία της νότιας Ελλάδας. 

Οι Ρωμαίοι συνέχισαν τη διαδικασία καθυποταγής και αφομοίωσης των υπόλοιπων Ελλήνων Λατίνων και Σαβίνων στο πολιτικό τους σύστημα.

Μερικοί Κέλτες από τον Δούναβη εισέβαλαν στη Βόρεια Ιταλία και πίεζαν τους Ετρούσκους που στράφηκαν προς τη Ρώμη για βοήθεια. 

Αλλά οι Κέλτες νίκησαν τον ρωμαϊκό στρατό που προσπάθησε να τους σταματήσει, προχώρησαν εναντίον της Ρώμης και σύντριψαν τον ρωμαϊκό στρατό εισβάλλοντας στη Ρώμη το 390 π.Χ.

Κατέλαβαν ολόκληρη τη Ρώμη εκτός από τον απόκρημνο λόφο του Καπιτωλίου. Εκεί οι Ρωμαίοι είχαν συγκεντρώσει τη νεολαία τους και όλους τους θησαυρούς και τα έγγραφά τους. Οι γεροντότεροι παρέμειναν στα σπίτια τους. 

Οι Κέλτες αφού πήραν ικανοποιητική ποσότητα λύτρων αποσύρθηκαν. Για να εξασφαλιστούν οι Ρωμαίοι κατέκτησαν τη Βόρεια Ιταλία. 

Επίσης οι Ρωμαίοι ενσωμάτωσαν στην επικράτειά τους, τους Έλληνες Ιταλούς της Μεγάλης Ελλάδας, τη Σικελία, Σαρδηνία και Κορσική. Αυτή ήταν η έκταση της ρωμαϊκής επικράτειας το 218 π.Χ.

Οι Καρχηδονιακοί πόλεμοι υπό την αρχηγία του Αμίλκα και ιδιαίτερα του Αννίβα, έγιναν η μεγαλύτερη απειλή για τη Ρώμη μετά την Κελτική κατοχή. Ο Αννίβας εισέβαλε στην Ιταλία με τους περίφημους ελέφαντές του και με σύμμαχο τη Μακεδονία. 

Η Μακεδονία κυρίευσε τους έλληνες συμμάχους της Ρώμης. Η Ρώμη έφτασε μέχρι την Ισπανία στην προσπάθειά της να εκριζώσει τα φρούρια των Καρχηδονίων και τελικά πυρπόλησαν την ίδια την Καρχηδόνα. 

Οι Ρωμαίοι πέρασαν στην Ελλάδα για να ελευθερώσουν τους Έλληνες συμμάχους τους από τη Μακεδονία και τελικά κατέλαβαν τη Μακεδονική Αυτοκρατορία και την ενσωμάτωσαν στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. 

Επίσης η Ρώμη έσπευσε σε βοήθεια των συμμάχων της Γαλατών και Καππαδοκών και τους ελευθέρωσε από τον Βασιλιά του Πόντου Μιθριδάτη τον 6ο (121/120-63 π.Χ.) με αποτέλεσμα την ενσωμάτωση της Αρμενίας, Ασσυρίας και Μεσοποταμίας στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία η οποία εκτεινόταν πλέον σχεδόν μέχρι την Κασπία Θάλασσα. 

Κατ' αυτόν τον τρόπο η Μεσόγειος Θάλασσα έγινε λίμνη στο κέντρο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι Έλληνες Ρωμαίοι της Ιταλίας ήταν αυτοί που τελικά ένωσαν τις ελληνόφωνες φυλές σε ένα έθνος που χρησιμοποιούσε επίσης και τη Λατινική γλώσσα.

2) Οι πρώτοι Ρωμαίοι Ιστορικοί έγραψαν στα Ελληνικά και όχι στα Λατινικά. Γιατί;

Οι πρώτοι τέσσερις Ρωμαίοι χρονογράφοι που έγραψαν στα Ελληνικά ήταν οι Quintus Fabius Pictor, Lucius Cincius Alimentus, Gaius Acilius and Aulus Postumius Albinus.

Το πρώτο κείμενο στα αρχαϊκά Λατινικά ήταν ο κώδικας των Δώδεκα Δέλτων που δημοσιεύθηκε το 450 π.Χ. αποκλειστικά για τους Πληβείους. Τα γένη των Ελλήνων συνέχιζαν να διατηρούν τους δικούς τους κρυφούς νόμους που αποστήθιζαν από την παιδική ηλικία. 

Αυτό συνέβη επειδή η παράδοση των ρωμαϊκών Λαϊκών νόμων στα Λατινικά ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της συνέλευσης των ευγενών και των αντιπροσώπων των πληβείων. Με τον καιρό τόσο πολλοί πληβείοι έμαθαν Ελληνικά που έγιναν τμήμα της διοίκησης των ελληνόφωνων επαρχιών.

3) Οι πρώτοι Ρωμαίοι Ιστορικοί που έγραψαν στα Λατινικά.

Σύμφωνα με τον Κικέρωνα ένας από τους πρώτους Ρωμαίους που έγραψαν πεζά κείμενα στα Λατινικά ήταν ο Sabine Claudius, Appius Caecus ο οποίος ήταν Ύπατος το 307 και το 296 π.Χ. Αυτός εκφώνησε λόγο στα Λατινικά στη Σύγκλητο εναντίον της σύναψης ειρήνης με τον Βασιλιά της Ηπείρου Πύρρο.

Ο πρώτος Ρωμαίος ιστορικός που έγραψε στα Λατινικά ήταν ο Porcius Cato (234-140 π.Χ.) και ο Lucius Cassius Hemina (γύρω στο 146 π.Χ.).

Λοιπόν ποια γλώσσα μιλούσαν και έγραφαν οι Ρωμαίοι αν όχι Ελληνικά;

Όλα τα προηγούμενα συμφωνούν μεταξύ τους στη γενική σκιαγράφηση των αρχών των Ρωμαίων. Η αιτία γι' αυτό είναι ότι βασίζονταν στις επίσημες ρωμαϊκές "Ιερές Δέλτους" τις οποίες οι ιστορικοί απλώς επαναλάμβαναν. 

Με άλλα λόγια ήταν αυτοί οι ίδιοι χρονογράφοι. Ωστόσο τίποτε δεν έχει σωθεί από αυτές τις Δέλτους/χρονικά εκτός των επαναλήψεων στους Ρωμαίους ιστορικούς. Αλλά λίγα από αυτά τα έργα έχουν διασωθεί, εκτός και αν παραμένουν κρυμμένα για να διευκολύνουν το Ψέμα του Καρλομάγνου.

© Π.Ιωάννης Σ. Ρωμανίδης

Μετέφρασε από τα Αγγλικά ο Δ. Ν. Λόγγου.


http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2014/08/blog-post_312.html